Het overige nieuws

Met dank van Jos Keppens

Zondag 31 december 2017
Hij drong er zo op aan, en wie zijn wij dan om het te weigeren: fotograaf Jos Keppens zou langs deze weg "al die vogel(natuur)liefhebbers willen bedanken die hun sympathie betonen t.o.v. mijn vogelplaatjes; het zijn mensen die ik in hoofdzaak ontmoet op ‘t Hobos en die mij laten verstaan dat ze enorm genieten van de foto’s die op de Internetgazet getoond worden. Dit is voor mij steeds weer een stimulans om te spotten en het goeie moment af te wachten om een foto in mijn stijl te kunnen nemen. (…) Het hele nieuwsbericht

Vervuiling

Zondag 31 december 2017
Vandaag gelezen
"Ik zag enkele dagen geleden op de Franse televisie een interview met een Franse astronaut die in het ruimtestation Sojoez logeerde. Hij vertelde dat je vanuit de ruimte bepaalde steden niet meer kan zien door de vervuiling. Dat verontrust mij enorm. Ik heb ook al vluchten genomen tussen Sjanghai en Peking waarbij je niets onder je kon zien door de vervuiling. Daar word ik bang van."
Paul-François Vranken, eigenaar van het op een na grootste champagnehuis ter wereld, in De Tijd.

Oudejaarsparty

Zondag 31 december 2017
Pelt - OudejaarspartyZoomVannacht zendt BBC1 een concert van Chic uit. Dat is een heel goed gekozen tijdstip, want vandaag veertig jaar geleden ontstond hun grote hit ‘Le Freak’. Lees hier dat Nile Rogers deze opgestoken vinger op muziek zette omdat hij geweigerd werd op een oudejaarsparty.

Dieven halen woning overhoop

Vrijdag 29 december 2017
Neerpelt - Dieven halen woning overhoop

Neerpelt

In de Broesveldstraat is ingebroken in een woning. Dat gebeurde via een raam aan de zijgevel. De dieven haalden de woning volledig overhoop. Over de aard en de omvang van de buit is nog niets bekend. De gedupeerde legde vanmiddag klacht neer bij de lokale politie.

Bertha Bové overleden

Vrijdag 29 december 2017
Overpelt - Bertha Bové overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Bertha Bové overleden, de weduwe van Jan Vanchaze. Ze was 99 jaar. De uitvaartplechtigheid heeft plaats in intieme kring. Laatste groet: woensdag van 18u tot 18.30u in Uitvaartcentrum Severens.

Nederlanders gevat na achtervolging

Donderdag 28 december 2017
Pelt - Nederlanders gevat na achtervolgingOp de Peerderbaan in Hechtel-Eksel heeft de lokale politie vanmorgen rond 11u drie mannen gearresteerd die in een auto zaten die daar tijdens een achtervolging door de politie tegen een boom op de berm van de Noord-Zuid was gereden. Het gaat om drie Nederlanders van resp. 21, 18 en 17 jaar oud. Ze werden door een team van de politiezone HANO meegenomen naar het politiecommissariaat. De 21-jarige bestuurder, een man uit het Nederlandse Goirle, kreeg een dagvaarding via snelrecht aan de broek. Hij zal zich (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Hontis overleden

Donderdag 28 december 2017
Neerpelt - Jaak Hontis overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Jaak Hontis overleden, de echtgenoot van Toke Thys. Hij was 83 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Boseind, waarna mogelijkheid tot een laatste groet in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Patrick Croonen overleden

Donderdag 28 december 2017
Pelt - Patrick Croonen overledenIn het UZ Gasthuisberg in Leuven is gisteren Patrick Croonen overleden, de echtgenoot van Pranee Patchimbut. Hij was 46 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag 3 januari tussen 19.30u en 20u in uitvaartcentrum Severens.

Studeren in De Vliering

Donderdag 28 december 2017

Neerpelt

Je kan weer komen studeren in De Vliering. De studieruimte is geopend van 22 december tot en met 2 februari. op de tweede verdieping van Oud-Dommelhof. De studieruimte is dagelijks geopend van 8 tot 22 uur. Wifi en sanitair zijn aanwezig. Aanmelden doe je ter plaatse in het logboek.
Studeren in de bibliotheek, aan de Norbertinessenlaan, blijft ook mogelijk tijdens de openingsuren.

Opvoering 'Kodo' uitgesteld

Dinsdag 26 december 2017
Overpelt - Opvoering 'Kodo' uitgesteldZoom

Overpelt

De familievoorstelling 'Kodo, het geheim van de Samurai', die komende donderdag zou plaatsvinden in CC Palethe, kan helaas niet doorgaan wegens een sterfgeval in de familiale kring van de actrice. CC Palethe bekijkt de komende dagen of de voorstelling op een ander moment nog kan worden voorzien. Iedereen die al kaartjes had gekocht voor de voorstelling wordt nog in de mate van het mogelijke gecontacteerd, zo meldt Palethe.

Mia Van Bun overleden

Dinsdag 26 december 2017
Pelt - Mia Van Bun overledenGisteren is de uit Kaulille afkomstige Mia Van Bun overleden, de echtgenote van Antoon Olijslagers. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Boseind.

Herman Smeets overleden

Dinsdag 26 december 2017
Overpelt - Herman Smeets overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is zondag Herman Smeets overleden, de weduwnaar van Erna Oeyen. Hij was 82 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake. Vooraf, van 17.15u tot 18.15u, is er een begroetingsmoment in uitvaartcentrum Severens.

Een zalige Kerst!

Maandag 25 december 2017
Pelt - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle lezers, adverteerders en medewerkers een fijn kerstfeest.

En wie won de dvd?

Zondag 24 december 2017
Pelt - En wie won de dvd?ZoomHet was Hilaire Willems, die de man in het gezelschap over iets anders liet dromen dan over kerstbeeldjes. Hij mag de dvd deze week in de bus verwachten. Met de nieuwe cartoon van Stijn Lodewijks wachten we tot na nieuwjaar, en dan vliegen we er weer in!

Doctoraatstitel voor Bart Vangerven

Zaterdag 23 december 2017
Overpelt - Doctoraatstitel voor Bart Vangerven

Overpelt

Bart Vangerven uit Overpelt behaalde maandag de titel van Doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen zowel aan KU Leuven als aan de Rijksuniversiteit van Gent. We wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan.

Ju-Jitsu: 3de Dan voor Werner Lemmens

Zaterdag 23 december 2017
Overpelt - Ju-Jitsu: 3de Dan voor Werner LemmensZoom

Overpelt

Werner Lemmens (tweede van rechts, op de foto) behaalde met glans zijn 3de Dan graad Ju-Jitsu. Dit examen gebeurde onder toezicht van Thieu Bex (7de Dan Tai-Sabaki Hamont), Peter Louwers (3de Dan Tai-Sabaki Hamont) en Mathy Camps (3de Dan Samourai Bocholt). Op dinsdagavond geeft Werner zelf les bij Ju-Jitsu club Kumite in de sporthal in Overpelt. Maar wat is eigenlijk Ju-Jitsu? Die sport kan vertaald worden als "zachte kunst" of "soepele techniek". Het is een Japanse zelfverdedigingskunst (…) Het hele nieuwsbericht

KNBC Neerpelt wint beker Blauwe Kei

Zaterdag 23 december 2017
Pelt - KNBC Neerpelt wint beker Blauwe KeiZoomBiljartclub KNBC Neerpelt heeft gisteravond de beker "De Blauwe Kei" gewonnen. Luc Valkenborgh, Toon Smeets en kopman Jan Van Helden wonnen de beker in een spannende finale tegen BC Bloemenhof.
Er is geld vrijgemaakt voor de elektrificatie van de spoorlijn Mol-Hamont. Dat blijkt uit de lijst met regionale spoorprioriteiten van Infrabel, die deze week besproken werd met de gewestregeringen tijdens het Overlegcomité. De elektrificatie zou volgend jaar moeten starten en klaar zijn tegen september 2020. Mogelijk wordt er nadien een tweede spoor aangelegd. De investering creëert ook meer mogelijkheden voor betere verbindingen met Brussel en Antwerpen.
Voor een eventuele spoorlijn Hasselt-Neerpelt worden op de prioriteitenlijst "studies en eerste werken" voorzien.

Kerstfeest bij OKRA-Haspershoven

Vrijdag 22 december 2017
Overpelt - Kerstfeest bij OKRA-HaspershovenZoom

Overpelt

Afgelopen woensdag vierden de leden van OKRA-Haspershoven een gezellig kerstfeest. Onder het genot van een lekker diner en de nodige animatie werd het een fijne namiddag voor alle aanwezigen. (Louis Pellens)

Neerpelt

Sporting Nelo had in deze Warmste Week van StuBru het project van vzw 't Kietelt gekozen. De vzw zet zich in om ook kansarme jongeren een verjaardag te laten vieren door hen een verjaardagsdoos te bezorgen. Een mooi project waarvoor verschillende acties werden opgezet: veilingen, wafelverkoop,... En op die manier kwamen ze met zijn allen vlot boven de 2000 € uit. Hulde!

'DISV Noord-Limburg' opgericht

Vrijdag 22 december 2017
In het gemeentehuis van Neerpelt hebben de negen gemeenten, die aangesloten zijn bij de Welzijnsregio Noord-Limburg, vanmiddag de oprichting van de Dienstverlenende Intergemeentelijke Samenwerking Noord-Limburg (DISV) ondertekend. Aan die oprichtingsplannen gaven de betrokken gemeenteraden en OCMW-raden eerder dit jaar al hun goedkeuring. De statuten van de DISV zijn afgestemd op die van de Welzijnsregio, een vereniging van de Noord-Limburgse OCMW's. Oprichting van de DISV was noodzakelijk omdat het nieuwe decreet lokaal bestuur niet voorziet in de mogelijkheid om lokale opdrachten op meerdere domeinen ook bovenlokaal te behandelen. Meer info

Dag en nacht: Tele-Onthaal

Vrijdag 22 december 2017
Elke dag bellen of chatten meer dan 300 mensen naar Tele-Onthaal. Dat is in de overgang van oud naar nieuw niet anders. Tele-Onthaal kent geen sluitingsdagen en is permanent bereikbaar in de vroege ochtend, het holst van de nacht of op een feestdag.
Je verhaal kwijt of hulp nodig tijdens deze eindejaarsperiode? Bel gratis en anoniem 106 of chat via tele-onthaal.be (elke avond van 18u-23u, woensdag en zondag vanaf 15u).

Vandalisme op stationsparking

Donderdag 21 december 2017

Neerpelt

Op de parking van het station is een autoruit verbrijzeld. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Truike Kuppens overleden

Donderdag 21 december 2017
Neerpelt - Truike Kuppens overleden

Neerpelt

In het rusthuis is dinsdag Truike Kuppens overleden, de weduwe van Jaan Stevens. Ze was 94 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Begroeting: diinsdag tussen 19 en 20u in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt. 

Twee drugsdealers veroordeeld

Donderdag 21 december 2017
Pelt - Twee drugsdealers veroordeeldDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft twee drugsdealers veroordeeld: een 20-jarige dealer uit Overpelt kreeg twaalf maanden cel en en een boete van 6.000 euro; een 22-jarige uit Lommel werd met 12 maanden celstraf bedacht waarvan de helft met uitstel, en een boete van 6.000 euro waarvan 4.500 euro met uitstel.
Pelt - Wintersterretjes schitteren in DommelhofZoomGisteren werd het Dommelhof-theater overspoeld door 120 dansende sterretjes. Met hun mooiste bewegingen vertelden de jongste dansleerlingen van de Kunstacademie het verhaal van de ster Stella: “Terwijl Stella en haar oma tijdens een koude winteravond aan de hemel fonkelen, maken de mensen zich klaar voor Kerst. Stella ziet plots al die kleine, fonkelende en dansende sterachtige lichtjes op aarde... Daar wordt ze wel heel nieuwsgierig van en ze wil graag een kijkje nemen. Maar opgepast, want als (…) Het hele nieuwsbericht
Wintersterretjes schitteren in DommelhofWintersterretjes schitteren in DommelhofWintersterretjes schitteren in Dommelhof
Wintersterretjes schitteren in Dommelhof
Zoom

Lisa Loos overleden

Donderdag 21 december 2017
Overpelt - Lisa Loos overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Lisa Loos overleden, de weduwe van Pierre Vreys. Ze was 90 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden.
Het Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum in Overpelt gaan vanaf 1 januari werken onder één overkoepelende vzw met één raad van bestuur en één directiecomité. Dat hebben de algemene vergadering van het Mariaziekenhuis en die van het Revalidatie & MS Centrum gisteravond beslist. Beide instellingen werken al jaren samen op verschillende domeinen zoals ziekenhuishygiëne, apotheek en IT. Van een echte fusie is er nu geen sprake, wel van een integratie, omdat beide instellingen hun eigen erkenningsnummer moeten behouden. Dit omdat het Mariaziekenhuis onder federale bevoegdheid valt, en het Revalidatie & MS Centrum onder Vlaamse bevoegdheid. Deze volledige integratie past in het herdenken van de gezondheidszorg in ons land.
De patiënt zal weinig merken van de integratie en de dienstverlening blijven ervaren zoals die nu is. Elke campus behoudt zijn sterktes en eigenheid op gebied van chronische en acute zorg.
Neerpelt - Handbal: Sporting naar halve finales beker

Neerpelt

In de kwartfinales van de Beker van België handbal heeft Sporting NeLo vanavond gewonnen van Sasja. Uitslag: 24-28 UPDATE Een verslag van Sven Spooren: Sporting NeLo plaatste zich uiteindelijk nog vrij vlot voor de halve finale. In deze wedstrijd van alles of niks ging een enthousiast Sasja met een stoïcijns rustige coach nochtans goed mee. Het bleef met 6-6 na 10 minuten goed in het kielzog van Neerpelt. Sporting speelde een 6-0 dekking (…) Het hele nieuwsbericht

Krokussen langs de Doodendraad

Woensdag 20 december 2017
De VZW Verhalis heeft in Voeren de aftrap gegeven voor het project "De dodendraad leeft". Volgend jaar in oktober wil de VZW samen met zoveel mogelijk grensgemeenten een krokuslint van maar liefst 350 kilometer aanplanten.
350 kilometer, zo lang was ook de elektrische grensversperring die de Duitse bezetter vanaf 1915 aanlegde langs de Belgisch-Nederlandse grens. De dodendraad moest voorkomen dat Belgen massaal richting Nederland zouden vluchten of via daar het front in het Westhoek (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - 'Sahara Expeditie' voor kinderen in BoslandZoom In Bosland is een gloednieuwe belevingswandeling voor kinderen van 6 - 10 jaar uitgewerkt: de Sahara Expeditie. Onder leiding van een speciale Boslandgids kunnen kinderen voortaan op speurtocht in de leefwereld van Zeno de Zandloopkever in de Lommelse Sahara. Onderweg beleven ze het gebied op een nieuwe manier via toffe opdrachten, spelletjes, actie en avontuur. Deelnemers vervullen tijdens de Expeditie een geheime opdracht en naar het schijnt ligt er ook een schat begraven…
Een (…) Het hele nieuwsbericht

Eindhoven Airport: 19% meer reizigers

Woensdag 20 december 2017
Pelt - Eindhoven Airport: 19% meer reizigersZoomEindhoven Airport verwerkte dit jaar bijna 5,7 miljoen reizigers, nagenoeg een miljoen reizigers meer dan vorig jaar, een groei met 1 procent. Het aantal bestemmingen groeide tot 81. Voor volgend jaar wordt opnieuw een groei van ongeveer 10 procent verwacht. 

Middernachtmis in Overpelt-Centrum

Woensdag 20 december 2017

Overpelt

De vier Overpeltse parochies vieren samen Kerstmis in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum. Er zijn drie vieringen: de Middernachtmis om 24 uur zondagavond en die om 10.30 uur op Kerstdag. Op tweede Kerstdag is er een viering om 8 uur.  In Lindel-Hoeven, Holheide en Overpelt-Fabriek zijn er geen vieringen.

Neerpelt

De kerstvieringen in Neerpelt zijn als volgt georganiseerd:
- Zaterdag 23 december 18.00 uur: Sint-Huibrechts-Lille
- Zondag 24 december 11.00 uur: Centrum
- Zondag 24 december 18.00 uur: Grote Heide
- Zondag 24 december 20.00 uur: Boseind
- Zondag 24 december 22.00 uur: Sint-Huibrechts-Lille
- Maandag 25 december 09.30uur: Herent
- Maandag 25 december 11.00 uur: Centrum
- Dinsdag 26 december 11.00 uur: Centrum
Aan iedereen een zalig Kerstmis!
(Ingez. door pastoor-moderator Staf Schreurs)

Openbare verkoping: Meerstraat

Woensdag 20 december 2017

Overpelt

Morgennamiddag wordt in café Den Drossaerd de woning Meerstraat 3 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 11a94ca en heeft een K.I. van 768 euro.

Sporting morgen naar Sasja

Dinsdag 19 december 2017
Neerpelt - Sporting morgen naar Sasja

Neerpelt

Sporting NeLo trekt morgenavond naar Sasja in het kader van de bekercompetitie. Sven Spooren: Onze laatste opdracht van het jaar is nog een hele belangrijke! De wedstrijd met als inzet de halve finale van de Beker van België is er een met rechtstreekse uitschakeling. Het is dus erop of eronder in Hoboken! Sasja moet alles op de Beker zetten om het seizoen wat kleur te geven want in de BeNe-league staan ze op een play-downplaats, in concurrentie met ons aller Sporting maar met een (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstfeest bij KVG

Dinsdag 19 december 2017
Pelt - Kerstfeest bij KVGZoomAfgelopen weekend vierde de KVG, de Katholieke Vereniging voor Gehandicapten afdeling Neerpelt-Overpelt, haar kerstfeest in de grote zaal van het Pelterke. Federatiepastoor Theo Borgermans. bracht een kerstbezinning en daarna kon men genieten van een kerstfeestmaaltijd. Er was ook gezorgd voor muzikale animatie en een muziekquiz. Na afloop werden de kerstgeschenken uitgedeeld en was er ook nog de mededeling van voorzitter Guido Renckens dat 2018 een bijzonder jaar zal zijn voor de afdeling, die dan haar (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstconcert op Grote Heide

Dinsdag 19 december 2017
Neerpelt - Kerstconcert op Grote HeideZoom

Neerpelt

Terwijl er op verschillende plaatsen in de regio werd gemusiceerd, liep de kerk van Grote Heide zondag vol voor het optreden van orkest “Falta de Tiempo” en het parochiekoor van Grote Heide. De toehoorders genoten van woord en klank. In het parochiecentrum mocht iedereen nadien genieten van een glaasje, koffie en cake, en wat deed het goed om ook daar weer te mogen horen hoe dit concert vele harten raakte! (Ingez.)

Bied je afval correct aan

Dinsdag 19 december 2017
Pelt - Bied je afval correct aanZoomDagelijks halen de afvalophalers van Limburg.net tonnen afval op. Heel veel mensen bieden hun afval correct aan zodat de ophalers het afval veilig en efficiënt in de ophaalwagen kunnen deponeren. Toch wordt niet alle afval correct aangeboden. Hierdoor wordt het werk voor de ophalers soms onveilig en kan het minder snel en efficiënt uitgevoerd worden. Ook om het afval goed te kunnen sorteren is correct aanbieden noodzakelijk. Om die reden start Limburg.net vanaf januari met een (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstfeest bij OKRA

Dinsdag 19 december 2017
Overpelt - Kerstfeest bij OKRAZoom

Overpelt

OKRA Overpelt-Centrum-Fabriek vierde zijn kerstfeest met liefst 135 leden. Die vonden het prachtig en genoten ook van de muziek van het trio "Het Gebak" met mooie bezinningsteksten. Afscheid werd genomen van gewestvoorzitster Leen Hoeben (foto onder). Ze kreeg een cadeau en lof toegezwaaid van Steven van OKRA-Limburg.
Kerstfeest bij OKRA
Zoom
Pelt - Oproep tot getuigen: fietser overvallenDe lokale politie is op zoek naar getuigen van een overval op een jonge fietser, maandagavond rond 20.30u in de Holvenstraat in Overpelt. Een jongeman werd daar ter hoogte van de basisschool ingehaald door een kleine, grijze personenwagen. Twee inzittenden stapten uit en spraken hem aan. Hij kreeg enkele slagen en schoppen te verwerken en werd gedwongen zijn jas en smartphone af te geven. Het slachtoffer moest voor verzorging naar het ziekenhuis.
De politie van de zone HANO is nu op zoek naar (…) Het hele nieuwsbericht

'Roundup schadelijk voor de natuur'

Dinsdag 19 december 2017
Pelt - 'Roundup schadelijk voor de natuur'ZoomGlyfosaathoudende bestrijdingsmiddelen - waaronder het product Roundup van Monsanto - brengen wel degelijk schade toe aan de natuur. Het middel is giftig voor waterjuffers en vormt zo een bedreiging voor watergebonden natuur. Tot die conclusie komen onderzoekers van de KULeuven, in een studie die recent gepubliceerd werd in het vakblad Aquatic Toxicology. Meer info
(Foto Theo Van Vlierden)

Pech voor inbreker(s)

Maandag 18 december 2017

Overpelt

Deze voormiddag is een inbraakpoging vastgesteld op de Ringlaan. De dader(s) slaagde(n) niet in hun opzet.

Bromfietser aangereden

Maandag 18 december 2017
Op het kruispunt van Fabrieksstraat en Tennislaan werd vanmorgen een bromfietser aangereden door een auto. De bromfietser, een 54-jarige Neerpeltenaar, werd licht gewond.

Maria Leten overleden

Maandag 18 december 2017
Pelt - Maria Leten overledenIn WZC Den Boogerd in Eksel is vandaag de uit Hechtel afkomstige Maria Leten overleden. Zij was 79 jaar. Zij wordt zaterdag in Lindel-Hoeven begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van het Lindel.

Sfeerwandeling in het Hageven

Maandag 18 december 2017

Neerpelt

De sfeerwandeling die zaterdagavond bij het Hageven georganiseerd werd door Natuurpunt, Pasar en de Trage Weg, was een mooi succes. Het weer zat niet echt mee, af en toe viel er een korte plensbui maar dat kon de sfeer niet drukken. 20 boomstammen stonden als brandende vuurtoortsen langs de wandelroute, overal waren er hevig oplaaiende houthopen en het pad langs de Dommel was gemarkeerd met 150 kaarsjes. Ruim 420 deelnemers waren van de partij. Het was een wandeling waarbij de kinderen eens (…) Het hele nieuwsbericht

Vlaamse steun voor sportactiviteiten

Maandag 18 december 2017
Sport Vlaanderen heeft subsidies toegezegd voor een aantal sportactiviteiten die in een samenwerking van enkele gemeenten worden georganiseerd en bedoeld zijn om te sensibiliseren en te inspireren, maar ook om in te zetten op de ontwikkeling van een levenslange sport- en beweegmentaliteit bij iedereen.
Voor zowel het Teutenbosloopcriterium als de Noord-Limburgse Sportkicks en Sporteldag slaan de sportdiensten van Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Neerpelt en Overpelt (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 december 2017
Pelt - Win een dvd - of een boek!ZoomJe kan dezer dagen in elke gemeente wel terecht voor een kerstmarkt, en daar is telkens voor elk wat wils, bevestigt cartoonist Stijn Lodewijks op deze cartoon. Wat zegt "Jos" als hij zijn vrouw hoort roepen?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en tijdens het weekend verneemt u of u gewonnen hebt!

En wie won de dvd?

Zondag 17 december 2017
Pelt - En wie won de dvd?ZoomHet is Leo Mennen, die bovenstaand tekstje instuurde voor de winkelende madame. Overigens hadden vrijwel alle inzendingen wel ergens te maken met het betalen van die stapel aankopen - een tekening uit het leven gegrepen, als het ware! Straks een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)
In Derde Provinciale van het volleybal heeft Overpelt B met 2-3 verloren van Bocholt. Overpelt B staat vierde in de stand, Bocholt tweede.
Pelt - Basket: Pelt heeft geen moeite met BreePelt-Bree: 89-42 (23-11, 21-10 (44-21), 22-9 (66-30), 23-12 (89-42)
Bij Pelt namen Duane en Jeroen de touwtjes dadelijk stevig in handen. Bree moest al snel tegen een 11-2 achterstand aankijken. En Cas strooide mooie assists aan zijn maatje Jan zodat de match bij 19-5 (8’) al in een definitieve plooi lag. Maar dan moest Bert, na een ongelukkig contact, met een gebroken neus het veld verlaten.
In het tweede quarter verwaterde de partij een beetje. Vooral de reeks gemiste (…) Het hele nieuwsbericht

Drieka Bloemen overleden

Zondag 17 december 2017
Overpelt - Drieka Bloemen overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is gisteren Drieka Bloemen overleden, de weduwe van Corneel Schildermans. Ze was 92 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Holheide. Laatste groet: donderdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens.

Irène Van Mechelen overleden

Zondag 17 december 2017
Pelt - Irène Van Mechelen overledenIn het rusthuis van Neerpelt is gisteren Irène Van Mechelen overleden, de levenspartner van wijlen Marcel De Ridder. Ze was 89 jaar. Vrijdag om 10.30u is er een uitvaartdienst in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. Begroeting: donderdag tussen 19.30u en 20u in uitvaartcentrum Severens.

Bilzen-Waltwilder - Esperanza 2-2

Zaterdag 16 december 2017
Pelt - Bilzen-Waltwilder - Esperanza 2-2Esperanza Pelt heeft vanavond 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Bilzen-Waltwilder. De Peltse doelpunten kwamen van Ebobo (1-1) en Bahtiri (1-2). Esperanza staat na 16 wedstrijden derde in de stand met 27 punten. Bilzen-Waltwilder staat voorlopig aan de leiding maar heeft een wedstrijd meer dan Heur-Tongeren, dat morgen nog speelt.

Handbal: Sporting klopt Initia!

Zaterdag 16 december 2017
Neerpelt - Handbal: Sporting klopt Initia!

Neerpelt

De sfeer van de oude tijden, vanavond in de Dommelhof-sporthal: Sporting NeLo versloeg Initia Hasselt. En dat leverde in de sporthal emotionele taferelen op! Uitslag: 26-25. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Gerechtigheid (eindelijk) geschied! Na 2 wedstrijden waarin we in de slotseconde niet kregen wat we verdienden, was het gisteren net andersom. Hasselt verdiende op basis van hun sterke verdedigende prestatie en het wedstrijdverloop misschien wel een (…) Het hele nieuwsbericht

Basket: winst voor Peer

Zaterdag 16 december 2017
Neerpelt - Basket: winst voor Peer

Neerpelt

In het basketbal hebben de heren van Peer vanavond Heusden verslagen. Uitslag: 64-71.

Kerstfeest bij OKRA-Boseind

Zaterdag 16 december 2017
Neerpelt - Kerstfeest bij OKRA-BoseindZoom

Neerpelt

Feestzaal “De Kentings” liep weer behoorlijk vol voor het jaarlijkse kerstfeest van Okra-trefpunt Boseind. Na een kort welkomstwoord van voorzitter Marcel Witters brachten leden van het OKRA-team een mooie kerstbezinning. Piet Van Otterdijk nam de aanwezigen op een humoristische wijze mee terug naar de tijd van toen, de tijd van onze jeugd. Volgde de traditionele tombola met mooie prijzen, en na afloop wenste de voorzitter iedereen nog zalige kerstdagen toe. (Ingez.)

Overpelt

De 62-jarige Jarislav Studzizba is de nieuwe trainer van Lindel-Hoeven VV. Hij volgt Bjorn Sengier op.

Eindhoven krijgt 'verticaal bos'

Vrijdag 15 december 2017
Grensgevallen
De wijk Strijp-S in Eindhoven krijgt volgend jaar een verticaal bos in de vorm van een spectaculaire groene woontoren van 70m hoog, met 19 verdiepingen. Er komen 125 sociale huurwoningen in. Elke woning krijgt een balkon en twee grote groenbakken. Daarin komen in totaal 125 volwassen bomen, tot wel 6,5 meter hoog, en 5.200 struiken en planten, klimmers en hangers. Zo ontstaat een bos dat zich in de hoogte uitstrekt, met aan de voet een gemeenschappelijke tuin van 350m². Het wordt wereldwijd het eerste verticale bos in de sociale woningbouw.
Tribunaliteiten
Pelt - Als de politie over zichzelf schrijftEen inspecteur van politie reed na zijn diensturen met zijn privéauto richting Aalter, toen hij werd gevolgd door wat hij later omschreef als een ‘bumperklever’. Die bumperklever haalde hem in op een ogenblik dat tegenliggers naderden. De inspecteur zag het gevaar en vertraagde, zodat de bumperklever terug naar rechts kon om de tegenliggers te ontwijken. Na het incident volgde hij de bumperklever tot aan zijn woning en verbaliseerde hem, hoewel de bumperklever het incident helemaal anders (…) Het hele nieuwsbericht

Jonge fietser aangereden

Vrijdag 15 december 2017

Overpelt

Vanmiddag kwam op het kruispunt Haspershoven-Leemveldstraat een jonge fietser in botsing met een personenwagen. Het kind, een jongen van 13 uit Hamont-Achel, werd daarbij licht gewond.

Nieuwe datum Dirk Blanchart

Vrijdag 15 december 2017

Overpelt

Het afgelaste concert van Dirk Blanchart van 6 december in CC Palethe wordt ingehaald op woensdag 25 april volgend jaar. Mensen die al een kaartje hadden voor het (gratis) caféconcert krijgen nog een mailtje en kunnen hun kaartje nog annuleren indien deze nieuwe datum voor hen niet zou lukken. Uiteraard kunnen ook andere geïnteresseerden voor het caféconcert nog steeds kaartjes bestellen via de balie van CC Palethe (tel. 011/64 59 52 of reservaties[!]palethe.be). Meer info over dit caféconcert en het volledige programma van CC Palethe vind je op www.palethe.be

Nieuwe bvba: Sofash Consulting

Vrijdag 15 december 2017

Neerpelt

Sofash Consulting: dat is de naam van de bvba die door Mohamed Sadiekkhan  en Amna Niamat, beiden uit Neerpelt, werd opgericht. Doel van de vennootschap: advies- en.of implementatiediensten aan management om de effectiviteit van hun bedrijfsstrategie, bedrijfsvoering en operationele processen te verbeteren. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Pinksterbloemstraat in Neerpelt.

Nieuwe bvba: Juwe Design

Vrijdag 15 december 2017
Werner Bergmans uit Hechtel-Eksel en Jurgen Bergmans uit Overpelt hebben de bvba Juwe Design opgericht met zetel aan de Astridlaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer voegwerken, metaalschrijnwerk en gyprocwerken.

Try-out van Stoptoï

Vrijdag 15 december 2017
Neerpelt - Try-out van StoptoïZoom

Neerpelt

Deze namiddag geeft circusgezelschap Stoptoï in Dommelhof een try-out van de nieuwste voorstelling LOOP. Dit circusgezelschap is nog erg jong. Gaëtan Allard, Gonzalo Fernández Rodríguez en Neta Oren werken samen sinds 2016. In LOOP leggen ze de focus op jongleren. De voorbije twee weken werkten ze als artiesten in residentie van de productiecel van Theater op de Markt en zochten ze samen naar nieuwe vormen, nieuwe geluiden en nieuwe worpen, op zoek naar de grens net voor het te laat is. Ben je benieuwd? De artiesten verwelkomen je graag om 16.00 u. en zijn benieuwd naar feedback. Geef wel even een seintje op +32 11 80 50 02 of theateropdemarkt[!]limburg.be, dan wordt een plaatsje gereserveerd. (Foto Dommelhof)
Het is maar dat je 't weet
FLASH Voor dit weekend heeft het Provinciaal Comité van Limburg beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden. De aangekondigde vriendschappelijke wedstrijden op synthetisch terrein zijn toegestaan, zo is bekendgemaakt. De meeste velden zijn onbespeelbaar vanwege de vele regen van de voorbije dagen.

Brandje bij Profel

Donderdag 14 december 2017

Overpelt

Bij Profel op de industriezone ontstond vanavond rond 21 uur een brandje in een container die dienst toe als toiletruimte. De brandweer kwam ter plaatse.

Winkeldieven opgepakt in Valkenswaard

Donderdag 14 december 2017
Grensgevallen
De politie heeft vanmorgen in Valkenswaard twee personen opgepakt die in verband gebracht worden met winkeldiefstallen. De twee werden op heterdaad betrapt maar vluchtten richting weekmarkt. Volgens de politie leverden marktbezoekers hulp bij het herkennen van de verdachten. Bij een van de verdachten werden gestolen goederen aangetroffen in een rugzak.

Hypermoderne windtunnel geopend

Donderdag 14 december 2017
Grensgevallen
Aan de Technische Universiteit Eindhoven is vandaag een windtunnel van 27 meter geopend die 1,45 miljoen euro heeft gekost. Hij is vooral bedoeld voor onderwijs en onderzoek, maar ook derden kunnen er gebruik van maken. Volgens hoogleraar Bert Blocken kan er onderzoek worden gedaan dat bijna nergens anders mogelijk is. Ook de gemeente Eindhoven heeft al interesse getoond.

Kerstfeest bij OKRA Grote Heide

Donderdag 14 december 2017
Neerpelt - Kerstfeest bij OKRA Grote HeideZoom

Neerpelt

Okra-trefpunt Grote Heide vierde het jaarlijks kerstfeest met 78 leden, onder wie ook 5 jubilarissen van 80 en 90 jaar. De jubilarissen Fons Vanhoudt, Henri Heesakkers, Jaak Peeten en Catho Schildermans werden bedacht met een mooie attentie. Voor de ontspanning zorgde Harry Geunis met zijn mooie muziek. iedereen genoot van een lekker warm buffet en bij het afscheid kreeg men nog een mooi kerstgeschenk. (Ingez.)

Met dank aan Lili

Woensdag 13 december 2017
Vandaag bestaat de afdeling Neerpelt-Overpelt van het Rode Kruis 80 jaar; vandaag ook nam Lili Moors afscheid als afdelingsverantwoordelijke bloed- en plasmageven. Uit handen van de voorzitter kreeg ze een bos bloemen en een klein aandenken overhandigd. Lili zorgde samen met haar collega's-vrijwilliger voor de feilloze organisatie van de bloedafname-avonden op de 2de en 3de woensdag van de maand. Vanaf januari zullen die bloedafnames plaatsvinden op de 2de woensdag en 3de vrijdag van de maand, en dit telkens tussen 17 en 20 uur.

Feest bij de wandelclub

Woensdag 13 december 2017
Overpelt - Feest bij de wandelclubZoom

Overpelt

Zaterdag ging al voor de 47ste keer het clubfeest van De Bokkenrijders door in de parochiezaal van Holheide. Zoals steeds werd in een gezellige sfeer teruggekeken op het voorbije wandeljaar. 2017 was opnieuw succesvol met bijna 5000 deelnemers aan de verschillende activiteiten. Marie-Josée Boes is al 20 jaar lid en werd daarvoor natuurlijk gefeliciteerd. Er werd ook al even vooruit gekeken naar 2018. Dan is het precies 30 jaar geleden dat er op 28 februari 11.470 wandelaars (!) naar Overpelt kwamen afgezakt om er deel te nemen aan de Nationale Wandeldag! (Ingez.)

Zaterdag Sporting-Initia

Woensdag 13 december 2017
Neerpelt - Zaterdag Sporting-Initia

Neerpelt

Zaterdag om 20.15u ontvangt handbalclub Sporting NeLo in het sportcentrum van Dommelhof Initia Hasselt. Gaat het weer een clash der titanen worden zoals pakweg 35 jaar geleden? Sven Spooren: "Het zat ons de laatste weken niet echt mee. We moesten ons tevreden stellen met 1 op 4 en pakten telkens in de slotseconde juist naast 2 knappe overwinningen! Daar komt nog bij dat er op dit moment 4 spelers met een knieprobleem aan de kant staan: Versleeuwen en Pastoor zelfs voor de rest van het (…) Het hele nieuwsbericht

Het kerstfeest van Femma Boseind

Woensdag 13 december 2017
Neerpelt - Het kerstfeest van Femma BoseindZoom

Neerpelt

Gisteren vierde Femma Boseind haar kerstfeest. Voor de 50 aanwezigen was het een hele fijne avond. Het zag er gezellig uit met de kerstboom en de kerststal. Zoals ieder jaar konden de Femma-dames genieten van een mooie kerstbezinning, gebracht door het bestuur, en een sfeervol kersttoneel opgevoerd door de Lommelse toneelgroep Hand in Hand. Het toneelstuk werd geschreven en geregisseerd door Rita Scheelen. De lekkere wijn en de maaltijd deden de rest. En met glaasjes die blinken, vlammetjes die dansen en (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Woensdag 13 december 2017
Pelt - Win een dvd - of een boek!ZoomHet jaareinde nadert en dus is het weer kopen geblazen. Reden voor cartoonist Stijn Lodewijks om daar een mooie cartoon rond te maken. Maar één tekstballonnetje is leeg! U kunt een dvd of een boek winnen als u de vrouw een uitspraak in de mond legt die nét iets beter is dan die van de andere inzenders! Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Woensdag 13 december 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Hilde Meerts. Ze had bijgaande verrassende repliek voor de getormenteerde kerstboomopzetter in petto. Met onze excuses voor de vertraging - we startten deze week de Internetgazet-editie Bocholt op, en daar kroop tijd in.
Dadelijk een nieuwe opgave!

Nieuwe bvba: Alweblo

Woensdag 13 december 2017

Neerpelt

Thomas Bloemen en Stef Bloemen, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba Alweblo opgericht met zetel aan 't Herent. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen en onderhouden van parken en tuinen, het bouwrijp maken van terreinen en de aanleg van begraafplaatsen.

De vergeten gitarist

Woensdag 13 december 2017
Pelt - De vergeten gitaristZoomVandaag viert Jeff Baxter zijn 69ste verjaardag. Als sessiemuzikant speelt hij mee op platen van diverse artiesten, van Eric Clapton en Dolly Parton tot Donna Summer. Een tijdlang was hij lid van The Doobie Brothers. Lees hier dat hij echter ook een van de oprichters was van Steely Dan, nu meestal gezien als het duo Donald Fagen en Walter Becker, maar oorspronkelijk een zeskoppige band met veel inbreng van onze jarige van vandaag. Zo zou je hem de vergeten gitarist kunnen noemen.
De raad van bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Limburg keurde zopas het beleidsplan voor 2018 goed. Een belangrijke nieuwigheid is dat Voka – Kamer van Koophandel Limburg in 2018 ook in Noord-Limburg ‘fysiek’ gaat aanwezig zijn. De exacte timing en locatie dienen nog bepaald te worden.

Mia Philippe overleden

Dinsdag 12 december 2017
Neerpelt - Mia Philippe overleden

Neerpelt

Gisteren is Mia Philippe overleden, de echtgenote van Jef Winters. Ze was 88 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting en condoleren. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Poseren in de sneeuw

Dinsdag 12 december 2017
Pelt - Poseren in de sneeuwZoomOp deze dag in 1970 werd de single ‘Love The One You’re With’ van Stephen Stills uitgebracht, een track uit zijn eerste soloplaat. De hoes lijkt wel heel actueel. Lees hier waarom de singer-songwriter poseerde in de sneeuw en waarom de elpee werd opgedragen aan Jimi Hendrix.

Hond bijt vrouw

Maandag 11 december 2017

Overpelt

In de Dorperheidestraat is een vrouw gebeten door een loslopende hond. Dat gebeurde gisterenavond rond 17.15 uur.

Het blijft gevaarlijk op de weg

Maandag 11 december 2017
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Het blijft gevaarlijk op de wegZoomOok voor deze nacht en de komende ochtend wordt er nog winterse neerslag verwacht en dat vooral in Limburg. Zowel het KMI als het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwen: "Er blijft een reële kans op winterse neerslag deze nacht en tijdens de ochtendspits. Deze zal minder intens zijn dan de neerslag van maandag 11 december. Maar voorzichtigheid is aangewezen want de wegdektemperaturen blijven schommelen rond het vriespunt", laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten.
In Limburgse bedrijven werkt zo'n 92 procent Limburgers. Ze doen er gemiddeld 54 minuten over om van en naar het werk te rijden en moeten gemiddeld 29 km heen en weer rijden. De verplaatsingen gebeuren bijna uitsluitend met de auto omdat het openbaar vervoer ontoereikend is... In Limburg worden
het minste vergoedingen aan werknemers uitbetaald voor fietsverkeer en openbaar vervoer. Dat blijkt uit een studie van SD Worx en Voka Limburg.

Eindhoven Airport weer open

Maandag 11 december 2017
Het vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport ondervindt hinder als gevolg van de weersomstandigheden van vandaag. Op dit moment kan er echter weer gevlogen worden.
Voor meer informatie over de actuele stand van zaken kunnen passagiers terecht op de website van Eindhoven Airport of bij hun luchtvaartmaatschappij, meldt het vliegveld. UPDATE Vanavond meldt het vliegveld dat de start- en landingsbaan weer gesloten zijn vanwege de weersomstandigheden.

Damesvoetbal: Tongeren - Pelt 3-1

Zondag 10 december 2017
In tweede nationale van het damesvoetbal heeft Pelt verloren in Tongeren. Uitslag: 3-1

De Kleine Alexander de Grote

Zondag 10 december 2017
Neerpelt - De Kleine Alexander de GroteZoom

Neerpelt

In de kapel van het college is de stripexpositie ‘De Kleine Alexander De Grote’ van kunstleerkracht Bart Proost geopend. Tot 10 februari is iedereen welkom op deze expositie die zowel historische feiten (over Alexander, over mythologie) als de taal van het beeldverhaal behandelt. De toegang is gratis. Bovendien kunnen bezoekers (ook en zéker de kinderen) een quizje oplossen en op die manier meedingen naar een leuk strippakket. Specifiek voor schoolgroepen zijn er kant-en-klare, (…) Het hele nieuwsbericht

Basket: Pelt klopt ook Heusden

Zondag 10 december 2017
Pelt - Basket: Pelt klopt ook HeusdenIn Heusden kregen we een gelijkopgaande start waar Cas zijn Pelt op het rechte pad (10-9) hield maar de thuisploeg antwoordde wel steeds met een driepunter (16-16). Na het eerste quarter hingen de bordjes weer gelijk (20-20). Na 26-27 sloegen Duane en Wouter dan een eerste kloofje: 26-35. Maar opnieuw mikte Heusden de bommen secuur binnen (16’ 36-39). Toch nam Pelt het heft weer stevig in handen met halfweg een tienpuntenkloof: 42-52.
Na de pauze kreeg de thuisploeg geen vat op de aalgladde Jago en de (…) Het hele nieuwsbericht
FLASH Het Provinciaal Comité Limburg van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van de wedstrijden van zondagnamiddag 10 december en de wedstrijden van maandag 11 december.

Gevaarlijk glad op de wegen

Zondag 10 december 2017
Pelt - Gevaarlijk glad op de wegenZoomDoor de hevige sneeuwval is het gevaarlijk glad op de weg. Zowel de autosnelwegen als de lokale wegen zijn bedekt met een flinke laag sneeuw. Het is dus uitkijken voor wie vandaag nog weg wil.

Stalvoc verliest van Overpelt

Zondag 10 december 2017
Pelt - Stalvoc verliest van OverpeltZoomIn 1ste provinciale speelde de heren van Stalvoc Beverlo B gisteren tegen Overpelt A. Het werd een goede en spannende wedstrijd waarbij Overpelt met de overwinning naar huis ging. De twee eerste sets gingen gelijk op maar telkens was Overpelt twee punten beter. De derde set kon Stalvoc winnen met luide steun van hun supporters maar in set vier was de tegenstander weer te sterk. Uitslag: 1-3.
(Patrick Cosemans)
Stalvoc verliest van OverpeltStalvoc verliest van Overpelt
Stalvoc verliest van OverpeltStalvoc verliest van Overpelt
Stalvoc verliest van OverpeltStalvoc verliest van Overpelt
Stalvoc verliest van OverpeltStalvoc verliest van Overpelt
Stalvoc verliest van OverpeltStalvoc verliest van Overpelt
Stalvoc verliest van OverpeltStalvoc verliest van Overpelt
Zoom

Inbraak in auto

Zaterdag 9 december 2017

Neerpelt

In de Stationsstraat in Neerpelt is ingebroken in een auto. Om in de wagen te geraken werd de achterruit verbrijzeld. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten.

Handbal: Sporting verliest nipt

Zaterdag 9 december 2017
Neerpelt - Handbal: Sporting verliest nipt

Neerpelt

In de Bene-league van het handbal heeft Sporting NeLo vanavond nipt verloren van Wezet. Uitslag: 32-31. Een verslag van Sven Spooren:
Opnieuw werd de wedstrijd beslecht in de laatste seconde! En opnieuw was het Vernooy die de beslissing in handen had. Vorige week brute pech met een schot op de paal en nu, na een dijk van een wedstrijd van Marco, een gemiste penalty in de slotseconde. Zo doet Marco zichzelf geen plezier, daar waar hij de laatste 2 wedstrijden echt op een heel hoog (…) Het hele nieuwsbericht

Herkol wint van KVK Beringen

Zaterdag 9 december 2017
Neerpelt - Herkol wint van KVK Beringen

Neerpelt

Herkol heeft vanavond KVK Beringen verslagen. Uitslag: 0-4, na drie doelpunten van Wietse Baerts en één van Ibo Willems. Bij de rust was het 0-2. Herkol staat tweede in de stand met 29 punten uit 15 wedstrijden. Volgende week moet de club naar leider Helson, die nu 3 punten voorsprong heeft.

Esperanza klopt Leopoldsburg

Zaterdag 9 december 2017
Pelt - Esperanza klopt LeopoldsburgEsperanza Pelt heeft vanavond KSK Leopoldsburg verslagen. Uitslag: 3-4. Bij de rust was de stand 1-2. Voor Esperanza Pelt scoorden Cédric Geijsels (2), Klaps en Geenen. Esperanza staat nu derde in de stand, op drie punten van Heur-Tongeren dat vandaag verloor.

Kampioenen van de eerste ronde

Zaterdag 9 december 2017
Overpelt - Kampioenen van de eerste rondeZoom

Overpelt

Deze toppers, de preminiemen jongens van Volleybalclub Overpelt, speelden vandaag hun laatste wedstrijd van de 1ste ronde. Ze hebben die afgesloten als kampioenen met slechts 1 verlieswedstrijd. Dikke proficiat aan Sam, Jef, Zander, Giel en Daan, en natuurlijk ook aan topcoach Hanne. Super gedaan!

Neerpelt

Morgen om 14.30 uur geeft het Eindhovense Koninklijk Mannenkoor ‘La Bonne Espérance’ samen met solisten een kerstconcert in de St.- Niklaaskerk van het centrum. Naast de vaste pianiste van La Bonne Espérance, Marjan Fey, zullen drie solisten optreden: zangeres Maaike Widdershoven, jazzmuzikant Bert van den Brink en harpiste Inge van Grinsven. Samen met het koor brengen ze een keur van bekende en minder bekende liederen ten gehore. Kerstliederen die beroemd geworden zijn als (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Umans overleden

Vrijdag 8 december 2017
Pelt - Michel Umans overledenIn het WZC Ezeldijk in Diest is vandaag Michel Umans overleden, de weduwnaar van Gusta Beutels. Hij was ereburger van de gemeente Overpelt en erevoorzitter van de Overpeltse en van de provinciale sportraad. Michel was 85 jaar oud. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.

Ruth Engledow overleden

Vrijdag 8 december 2017
Neerpelt - Ruth Engledow overleden

Neerpelt

Op 24 november overleed Ruth Engledow uit Sint-Huibrechts-Lille. Ze was de partner van Rients Rozendal en werd 89 jaar. De crematie vond op 2 december plaats in Heeze.

Leo Van den Broek overleden

Vrijdag 8 december 2017
Neerpelt - Leo Van den Broek overleden

Neerpelt

In het Z.O.L. in Genk is gisteren Leo Van den Broek overleden, de echtgenoot van Sieneke Crijns. Hij zou volgende week 77 jaar worden. De afscheidsplechtigheid en de urnebegraving zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroetingsmoment: zondag tussen 19 en 20u bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Samen naar Snow Valley

Vrijdag 8 december 2017
Overpelt - Samen naar Snow ValleyZoom

Overpelt

Op woensdag 20 december kunnen de tieners van Overpelt weer gaan skiën of snowboarden in Snow Valley in Peer. De beginnelingen krijgen les, de gevorderden kunnen vrij skiën of snowboarden. De kostprijs is € 15,00, incl. materiaal. Men vertrekt om 14.15u aan sportcentrum De Bemvoort en rond 16.30u is men weer terug. Ben je tussen 12 en 18 jaar? Schrijf je in op www.overpelt.be via de 'webshop vrije tijd' of spring even binnen in sportcentrum De Bemvoort. Inschrijven kan nog tot maandag 18 december.
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Nieuw nummer voor apotheek van wachtZoomWie in Limburg wil weten welke apotheek 's nachts van wacht is kan vanaf maandag bellen naar 078 05 17 33, een nummer aan zonaal tarief. Het nieuwe nummer vervangt het 0903-betaalnummer. “Vanaf 11 december kan de patiënt overdag terecht op de website www.apotheeklimburg.be voor de apothekers van wacht tot 22u”, zegt apotheker Joeri Van Dijck, voorzitter van KLAV. “Tussen 22u ’s avonds en 9u ’s morgens (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg armste provincie

Donderdag 7 december 2017
Van alle Vlaamse provincies lag het gemiddeld inkomen per inwoner in 2015 met 17.771 euro het laagst in Limburg. De provincie Vlaams-Brabant voert net als de voorgaande jaren de lijst aan met 20.805 euro. In Oost-Vlaanderen bedroeg het gemiddeld inkomen 19.160 euro, in de provincie Antwerpen 18.565 euro en in West-Vlaanderen 18.492 euro. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

Kwart minder doden op Limburgse wegen

Donderdag 7 december 2017
Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn er op de Limburgse wegen 20 doden gevallen. Dat zijn er 7 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ongevallen met gewonden daalde met 14,5 procent.

Allen naar de QuizzlybearsQuiz

Donderdag 7 december 2017

Neerpelt

UPDATE Quizcollectief "de Quizzlybears" organiseert samen met met TTV Lipalet de 'QuizzlybearsQuiz'. Een quiz voor jong en oud waar mooie prijzen te winnen zijn! Hij vindt plaats op zaterdag 16 december om 20u in de parochiezaal van St-Huibrechts-Lille. De opbrengst van de quiz is integraal voor de jeugdwerking van de tafeltennisvereniging. Inschrijven op 'quizzlybearsquiz[!]gmail.com'. Ploegen van 4-6 man, €20 per ploeg. Let op: plaatsen zijn beperkt. Tot dan!

Gratis in de feestbus met oudejaar

Donderdag 7 december 2017

Neerpelt

Met oudejaar rijden er weer gratis feestbussen op vier trajecten. Registreer je op de website van De Lijn voor een gratis ticket voor de feestbus. Na registratie ontvang je een e-mail, waarin staat vermeld hoe je het ticket activeert. Enkele aandachtspunten: - Je kan het biljet voor de feestbus uitsluitend online aanvragen en dit tot en met 30 december. - Met één telefoonnummer kan je tot vier tickets aanvragen. - Je (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De parkeergarage bij Eindhoven Airport die op 27 mei instortte, wordt gesloopt en opnieuw gebouwd. Op 2 januari beginnen de werken. De sloop gaat ongeveer drie maanden duren, meldt Eindhoven Airport. De nieuwe parkeergarage moet in juni 2019 klaar zijn. De instorting in mei bleek voor een deel te wijten zijn aan bouwfouten.

Openbare verkoping: Bokkerijdersweg

Donderdag 7 december 2017

Overpelt

Morgennamiddag wordt in Den Drossaerd de woning Bokkerijdersweg 6 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 12a02ca en heeft een K.I. van 528 euro.

Boommarter in het Hobos

Woensdag 6 december 2017
Vandaag gezien in Bosland
Pelt - Boommarter in het HobosZoomIn Bosland verblijf minstens één boommarter. Dat meldt boswachter Eddy Ulenaers, die zo'n boommarter via een nachtcamera kon fotograferen in het Hobos (foto). Een boommarter is een zeldzame verschijning in de Vlaamse bossen.
Neerpelt - Zuster Lisette Vandervelden overleden

Neerpelt

In Berlaar is maandag Zuster Lucretia overleden, in de wereld Lisette Vandervelden. Ze was Zuster van het H. Hart van Maria en verbleef in Berlaar. Ze werd geboren in Sint-Huibrechts-Lille en was 80 jaar oud. Zaterdag wordt ze in Berlaar begraven, na een uitvaartliturgie (om 12u) in de parochiekerk St.-Pieter.

Bedankt Sinterklaas!

Woensdag 6 december 2017
Pelt - Bedankt Sinterklaas!ZoomVandaag, 6 december, is het Sinterklaas, het grote kinderfeest waar al de brave kinderen snoep en speelgoed krijgen.
Overpelt - Sengier niet langer trainer van LHVV

Overpelt

Bjorn Sengier is niet langer trainer van tweede provincialer Lindel-Hoeven VV. Voorlopig wordt zijn taak overgenomen door T2  Rudi Van Baelen.

Ronny Ulenaers overleden

Dinsdag 5 december 2017
Pelt - Ronny Ulenaers overledenVandaag is de uit Neerpelt afkomstige Ronny Ulenaers overleden. Hij was 49 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Stichting Goede Daad opgericht

Dinsdag 5 december 2017

Overpelt

Robert Markiet en Blanco Kartoredjo, beiden uit Overpelt, én Monique Markiet uit Amsterdam hebben de vzw Stichting Goede Daad opgericht met zetel aan de Burgemeester Van Lindtstraat in Overpelt. Tot het doel van de vereniging behoort onder meer de bevordering van een volwaardige deelname aan de samenleving van voornamelijk maatschappelijk kwetsbare groepen en sociaal zwakkeren.

Wie wint de dvd?

Maandag 4 december 2017
Pelt - Wie wint de dvd?ZoomGeen winnaar van de dvd voor de wedstrijd van afgelopen week. De tekstjes waren gewoon niet goed genoeg. Eigenlijk zocht iedereen het bij iets met "knal", maar echt plezierige vondsten waren er niet bij.
Dan maar de nieuwe opgave! Iedereen kent wel de stress van het plaatsen van de kerstboom. Ook cartoonist Stijn Lodewijks, blijkbaar. Wat antwoordt de man op de vraag van zijn echtgenote? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar!

Judoka's succesrijk in Dilsen

Maandag 4 december 2017
Pelt - Judoka's succesrijk in DilsenZoomAfgelopen weekend hebben de judoka's van JC Sporting Neerpelt-Eksel in Dilsen-Stokkem weer het beste van zichzelf gegeven. Met een recordaantal van 15 deelnemers uit de club waren ze goed vertegenwoordigd en hadden de coaches meer dan hun werk. Op het einde van de dag kon iedereen moe, tevreden EN met medaille huiswaarts keren. Op de foto: de U13-delegatie.

3D-hulp bij rugaandoeningen

Maandag 4 december 2017
Pelt - 3D-hulp bij rugaandoeningenZoomPatiënten met bepaalde rugaandoeningen kunnen geholpen worden door een rugfusie: daarbij worden schroeven in de wervels geplaatst, zodat deze komen vast te zitten. Het plaatsen van die schroeven is een delicate procedure. Om die procedure nóg nauwkeuriger en veiliger te laten verlopen, gebeurt dit sinds kort in het Mariaziekenhuis vaak met behulp van een op maat van de patiënt gemaakte 3D-geprinte guide: dat is een mal die de exacte plaatsing van de schroeven begeleidt. Door het (…) Het hele nieuwsbericht

Ruimte voor een fietspad

Maandag 4 december 2017
Pelt - Ruimte voor een fietspadZoomHet traject van de N747 van Eksel over Kleine-Brogel tot in Kaulille (cfr. afb.) schreeuwt al decennia om veilige fietspaden. Voor het verbreden van het openbaar domein van de gewestweg moesten in Brussel allereerst de nodige middelen worden vrijgemaakt. De Vlaamse minister van Mobiliteit gaf daarvoor recent groen licht. Het zal nog een tijd duren vooraleer er een schop de grond in gaat. Want ver een afstand van 6,5 kilometer liggen immers, in vier verschillende gemeenten, 213 percelen waarvan (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Meeuwen-Nelo 21-24

Zondag 3 december 2017
In Liga 1 van het handbal eindigde de wedstrijd Meeuwen-Nelo op 21-24. Aan de rust was de stand 10-9.

Kadijk wint van Ham

Zondag 3 december 2017
Overpelt - Kadijk wint van Ham

Overpelt

Kadijk heeft vandaag Ham United verslagen. Uitslag: 3-1. Kadijk staat zesde in de stand. Het behaalde 21 punten in 14 wedstrijden.
Neerpelt - Herkol speelt gelijk tegen Zonhoven VV

Neerpelt

Herkol heeft vandaag thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Zonhoven VV. Bij de rust was de stand 2-0, na doelpunten van Melis en Vanbeuren. Herkol staat derde op zes punten van leider Helson. Sparta Lille verloor met 1-6 van Thes Sport. Na 17 wedstrijden staat Sparta Lille elfde met 19 punten.
Grensgevallen
UPDATE Drie sportvissers uit Heeze zijn sinds gisteren vermist op de Noordzee. Ze waren vertrokken bij het werkeiland Neeltje Jans en keerden 's avonds niet terug. Afgelopen nacht en vanmorgen werd er naar hen gezocht. Vanmorgen werd hun boot rechtop in zee aangetroffen en vanmiddag spoelden er twee lichamen aan bij Neeltje Jans. De drie zijn resp. 79, 67 en 51 jaar; de jongste is de zoon van de oudste.

Mia Vanmeensel overleden

Zondag 3 december 2017
Pelt - Mia Vanmeensel overledenIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is vandaag de uit Achel afkomstige Mia Vanmeensel overleden, de weduwe van Henri Swinnen. Ze was 92 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin stimuleert de woonzorgcentra in hun omslag van papierwerk naar de digitale realiteit van vandaag. Daarom krijgen alle erkende woonzorgcentra en bepaalde dagverzorgingscentra een subsidie om de digitalisering te versnellen. Zo wordt voor de volgende twee jaar een bedrag van 443.000 euro voorzien om de woonzorgcentra te begeleiden naar meer digitale samenwerking met andere zorgverleners. Bewoners van een woonzorgcentrum worden (…) Het hele nieuwsbericht

Kijken mag

Zondag 3 december 2017
Pelt - Kijken magZoomOp deze dag in 1968 kregen The O’Kaysions een gouden plaat voor ‘Girl Watcher’, eigenlijk hun enige successingle die op de vijfde plaats in de Amerikaanse hitparade piekte. Lees hier het verhaal achter dit vrolijke liedje.

Word 'supporter voor G-sporter'!

Zaterdag 2 december 2017
Pelt - Word 'supporter voor G-sporter'!ZoomVandaag hoog bezoek vanuit Spanje bij VOSPO, de sportclub voor gehandicapten. Daar bleek dat de Sint graag zou hebben dat VOSPO in aanmerking komt voor een toelage van G-sport Vlaanderen bij de aankoop van aangepast sportmateriaal (o.a. sportrolstoelen). Eén van de voorwaarden om een positief advies te krijgen is het verzamelen van minstens 200 ”supporters voor G-sporters”. Dit gaat vrij eenvoudig: klikken op de site, het project VOSPO kiezen en je registreren. VOSPO is trouwens de enige Limburgse organisatie die een dossier heeft ingediend. Alvast bedankt namens de Sint!

Handbal: gelijkspel voor Sporting

Zaterdag 2 december 2017
Neerpelt - Handbal: gelijkspel voor Sporting

Neerpelt

Sporting NeLo heeft vanavond in de sporthal van Dommelhof gelijk gespeeld tegen het hoger geplaatste Bevo. Uitslag: 33-33. Een verslag van Sven Spooren: Sporting opende met een perfecte eerste 10 minuten. Het walste over Bevo heen en stond met 6-1 en 9-5 na 10' duidelijk aan de goede kant van de score. Maar net dan sloeg het noodlot opnieuw toe, ditmaal bij Mats Pastoor. Maar deze keer was het niet zo onschuldig als bij Daan Versleeuwen. Toen Mats zich wilde positioneren op zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza - Hoeilaart 1-1

Zaterdag 2 december 2017
Pelt - Esperanza - Hoeilaart 1-1Esperanza Pelt heeft vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Hoeilaart A. Esperanza staat vierde in de stand met 23 punten uit 14 wedstrijden.
In het damesvoetbal hebben de nationale dames van Esperanza Pelt met 0-8 verloren van OH Leuven. Bij de rust was de stand 0-2.

Grote Heide verliest van Reppel

Zaterdag 2 december 2017
Neerpelt - Grote Heide verliest van Reppel

Neerpelt

In Tweede Provinciale is Grote Heide vanavond gaan verliezen bij RC Reppel. Uitslag: 3-1. Voor Grote Heide scoorde Nassim Markgraaf. De club staat nu vijfde in de stand met 25 punten uit 14 wedstrijden.

LHVV verliest met forfaitscore

Zaterdag 2 december 2017
Overpelt - LHVV verliest met forfaitscore

Overpelt

Lindel-Hoeven VV heeft vanavond bij KSK Meeuwen verloren met een forfaitscore: 5-0. Lindel-Hoeven VV staat dertiende in de stand met 13 punten uit 14 wedstrijden.

Sus Smolders overleden

Zaterdag 2 december 2017
Pelt - Sus Smolders overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Frans (Sus) Smolders overleden, de echtgenoot van Truus Fleuren. Hij was 86 jaar. Woensdag om 11u is er een afscheidsplechtigheid in uitvaartcentrum Severens in Overpelt, waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Neerpelt.
Pelt - Mist stoort vliegverkeer Eindhoven AirportZoomOmwille van de dichte mist zijn er vandaag op Eindhoven Airport veel vluchten geschrapt geworden. Andere hadden te maken met uren vertragingen. Op de website van Eindhoven Airport is te zien welke vluchten allemaal zijn geannuleerd, vertraagd of omgeleid.

Roland Snoekx overleden

Zaterdag 2 december 2017
Pelt - Roland Snoekx overledenDonderdag is de uit Neerpelt afkomstige Roland Snoekx overleden, de partner van Eva Tloczek. Hij was 51 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel in aanwezigheid van de familie.

Nieuwe bvba: M&M Group Benelux

Zaterdag 2 december 2017

Neerpelt

Mike Meesterburrie uit Neerpelt heeft de bvba M&M Group Benelux opgericht met zetel aan Boseind. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een drankgelegenheid, snackbar en cateringbedrijf én dienstverlening en adviesverstrekking in de horecasector.

Nieuwe bvba: JWL

Zaterdag 2 december 2017

Overpelt

Daniella Walbers, Luc Janssenswillen en Kris Vanbriel, allen uit Overpelt, én Frank Ramaekers uit Bocholt hebben de bvba JWL opgericht met zetel aan de Lodewijk De Raetlaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van elektrische installatiewerken aan gebouwen en het installeren van bewakingssystemen en alarmsystemen.

Fietser verongelukt in Bergeijk

Vrijdag 1 december 2017
Pelt - Fietser verongelukt in BergeijkBij het kruispunt van de Enderakkers met de Bucht in Bergeijk is deze namiddag een fietser om het leven gekomen. Het gaat om een 79-jarige inwoner van Westerhoven. De man - die op een elektrische fiets reed - zou aangereden zijn door een vrachtwagen, aldus een getuige. Pogingen om het slachtoffer te reanimeren bleven vruchteloos. Gisteravond verongelukte een man op een elektrische fiets in Lommel toen hij door een vrachtwagen werd aangereden.
Tribunaliteiten
Pelt - Een huurovereenkomst met slechte punten...E.L. huurde in Antwerpen een appartement op de derde verdieping van een appartementsgebouw. Na zes jaar zegde hij de huur op en vertrok. Omdat hij de huurwaarborg niet terugkreeg, daagde hij zijn huurbaas voor het vredegerecht van Antwerpen. Daar moest hij ervaren dat voor een rechter niet alles is wat het lijkt.
Hij legde aan de vrederechter uit dat hij het appartement huurde voor € 520 per maand en een korting kreeg van € 100 per maand tot de badkamer was afgewerkt. De afwerking bleef uit en (…) Het hele nieuwsbericht

Twaalf procent minder werklozen

Vrijdag 1 december 2017
In vergelijking met vorig jaar zijn er in Limburg 12 procent werklozen minder. De werkloosheid in Limburg ligt sedert enige tijd onder het Vlaams gemiddelde.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt