Het overige nieuws

Hondenweer voor toernooi met Britten

Woensdag 31 oktober 2018
Neerpelt - Hondenweer voor toernooi met BrittenZoom

Neerpelt

Brits voetbal gisteren op Esperanza, Brits weer ook, maar België won 3 keer! In de late namiddag werden drie jeugdmatchen gespeeld tegen een voetbalclub uit Cardiff, de hoofdstad van Wales. Het waren matchen van de U14 en U13 en er werd 11-11 gespeeld. In de stromende regen gingen de spelers samen het veld op om uit volle borst hun volkslied mee te zingen, nou ja, volle borst?
Om 16u waren de eerste 2 matchen: Esperanza Pelt U14-U13 tegen Cardiff U14 en Esperanza Pelt U13-U12 tegen Cardiff U13 (…) Het hele nieuwsbericht
Hondenweer voor toernooi met Britten
Hondenweer voor toernooi met Britten
Zoom
Overpelt - Adriaan Janssen exposeert in Pelle MelleZoom

Overpelt

Kunstschilder Adriaan Janssen is een geboren en getogen Peltenaar. Hij begon op 27-jarige leeftijd te tekenen en te schilderen. Als mijnwerker in Houthalen mocht hij, na herhaaldelijk vragen, zijn diensturen zo regelen dat hij kon les volgen bij de plaatselijke kunstschilder Staf Beerten. Later volgde hij ook les bij Bert Daniëls en in de Noord-Limburgse Academie voor Beeldende Kunsten. 
Adriaan kijkt met genoegen terug naar de tijd dat hij met vrienden in de natuur ging schilderen, waarbij koffie en vlaai niet ontbraken. Hij koestert een grote liefde voor de schoonheid van de natuur en heeft vaak landschappen en boerderijen uit het Overpelt van toen vastgelegd. De opbrengst van de verkochte werken van deze tentoonstelling gaat integraal naar Dienstencentrum Sint-Oda. (Jan Pauwels)

De ouderen bij Okra 't Hent

Woensdag 31 oktober 2018
Neerpelt - De ouderen bij Okra 't HentZoom

Neerpelt

Tijdens zijn herfstfeest vierde Okra 't Hent de oudere leden. Leo Schildermans is 80, Jeanne Beckers en Jet Hermans zijn al tien jaar ouder. Proficiat! Rechts OKRA-voorzitter Leo Kuppens. (Mia Goukens)

Mia Vandersteen overleden

Woensdag 31 oktober 2018
Overpelt - Mia Vandersteen overleden

Overpelt

In het ZOL in Genk is vandaag Mia Vandersteen overleden, de echtgenote van Michel Rutten. Ze was 85 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. 

613 startende ondernemingen

Dinsdag 30 oktober 2018
In Limburg waren er vorige maand 613 startende ondernemingen, in september 2017 waren er dat 504. Dit jaar zijn er in Limburg tijdens de eerste maanden van dit jaar al 5.246 starters geregistreerd. Tijdens de eerste negen maanden van vorig jaar waren er dat 4.825.

Sterftecijfers

Dinsdag 30 oktober 2018
In Limburg waren er vorig jaar 8,63 overlijdens per duizend inwoners. In Leopoldsburg (8,80), Hamont-Achel (9,91) en Tongeren (10,11) lag het sterftecijfer per duizend inwoners hoger dan het Limburgse gemiddelde. In Neerpelt (5,95), Opglabbeek (6,39), Houthalen-Helchteren (6,63), Meeuwen-Gruitrode (7,04), Peer (7,07), Bocholt (7,30), Hechtel-Eksel (7,57), Beringen (7,63), Overpelt (7,42) en Lommel (8,05) lag het sterftecijfer per duizend inwoners onder het Limburgse gemiddelde.

Neerpelt

Morgen is het Halloween. Dan kan je Halloween op wielen vieren tussen 13 en 17 uur in de Velovip Pop-up langs Carpe Diem en tegenover Consentec. Verkleed jezelf, je (groot)ouders en je fiets in Halloweenstijl en kom af. Je kan heel wat mooie prijzen winnen. PS: elk kind krijgt een akelige attentie! (FV)

Pierre Woinin overleden

Dinsdag 30 oktober 2018
Overpelt - Pierre Woinin overleden

Overpelt

Gisteren is Pierre Woinin overleden. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring.

Ludo Plessers overleden

Dinsdag 30 oktober 2018
Overpelt - Ludo Plessers overleden

Overpelt

Gisteren is Ludo Plessers overleden, de weduwnaar van Myriam Vlogaert en de levenspartner van Lieve Caljon. Hij was 63 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (17.45u - 18.30u) in uitvaartcentrum Severens. 
Nu we weer naar de wintertijd zijn overgeschakeld, gaan de recyclageparken van Limburg.net weer om 16u dicht. Behalve op donderdag, dan kunt u er nog terecht tot 17u. Op maandag zijn de parken gesloten.

De school is ingezegend

Maandag 29 oktober 2018
Neerpelt - De school is ingezegendZoom

Neerpelt

Vrijdag kwam de nieuwe pastoor, Innocent, naar de Jaak Tassetschool om er kennis te maken met de leerlingen en om er het nieuwe schoolgebouw in te zegenen in het bijzijn van alle leerlingen en kleuters. Elke klas kreeg ook een kruisje om in het klaslokaal op te hangen.
Pelt - Maaiwerken bij waterlopen zijn gestartZoomHet wateragentschap Noordwest-Limburg is gestart met het maaien van de waterlopen. Samen gaat het over ongeveer 250 km beken en grachten verspreid over de gemeenten Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Neerpelt, Overpelt en Peer. Met speciale machines wordt de begroeiing op de taluds en in de bodem afgemaaid. Tevens worden takken, zwerfvuil en omgevallen bomen verwijderd.
Om de werken uit te voeren heeft de aannemer het recht van doorgang op een strook van 5 meter langs de waterloop. (…) Het hele nieuwsbericht

TWC Neerpelt huldigde kampioenen

Maandag 29 oktober 2018
Neerpelt - TWC Neerpelt huldigde kampioenenZoom

Neerpelt

De Toeristenwielerclub (TWC)  Neerpelt Centrum sloot gisteren het seizoen af met de huldiging van de clubkampioenen. Op de foto: Jan Doumen, clubkampioen van de A-ploeg, Jacky Michielsen, oudste lid en Riki Peeters, clubkampioen van de B-ploeg. (Foto Miranda Van den Heuvel)

Zebracinema: 'Cold War'

Maandag 29 oktober 2018
Neerpelt - Zebracinema: 'Cold War'Zoom

Neerpelt

"Cold War" - Pawel Pawlikowski - 2017 - Frankrijk, Polen, GB - 85'
De film speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in de jaren '50 in Polen, Berlijn, Joegoslavië en Parijs. Het is een gepassioneerd liefdesverhaal tussen twee mensen met verschillende achtergronden en temperamenten, die niet met elkaar maar ook niet zonder elkaar kunnen. Een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd...
Morgen om 20.15u in Dommelhof
Pelt - Damesvoetbal: Esperanza klopt AlkenIn eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt FC Alken verslagen. Uitslag: 2-1. Na negen wedstrijden staat Esperanza achtste in de stand met negen punten.

LHVV verliest van Elen

Zondag 28 oktober 2018
Overpelt - LHVV verliest van Elen

Overpelt

Lindel-Hoeven VV heeft vandaag thuis verloren van Standard Elen. Uitslag: 2-3. Kadijk versloeg Hechtel A met 1-2.

Herkol - Torpedo Hasselt 1-1

Zondag 28 oktober 2018
Neerpelt - Herkol - Torpedo Hasselt 1-1

Neerpelt

Herkol heeft deze namiddag 1-1 gelijk gespeeld tegen Torpedo Hasselt. Voor Herkol scoorde Christophe Vanbeuren. Sparta Lille versloeg Turkse Rangers met 1-0.

Pelt verliest alwéér

Zondag 28 oktober 2018
Pelt - Pelt verliest alwéérEsperanza Pelt verliest met 3-0 bij Ternesse Wommelgem. De drie doelpunten vielen alle na de rust. In de huidige competitie kreeg Pelt al 23 doelpunten tegen; 17 van die doelpunten vielen in de tweede helft van de wedstrijd...

Grote Heide verliest in Stal

Zaterdag 27 oktober 2018
Neerpelt - Grote Heide verliest in Stal

Neerpelt

Grote Heide heeft vanavond verloren op het veld van Stal Sport Koersel. Uitslag: 2-0.

Laurens Sweeck wint veldrit

Zaterdag 27 oktober 2018
Neerpelt - Laurens Sweeck wint veldritZoom

Neerpelt

Laurens Sweeck heeft ook dit jaar de veldrit bij Dommelhof gewonnen; de vorige twee jaren deed hij dat ook al. Vandaag was hij sneller dan de Duitser Marcel Meisen, die 13 seconden later over de streep reed, en de Nederlander David van der Poel. Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Toon Aerts reden niet mee. Bij de junioren won Thibau Nys, bij de dames de Nederlandse Denise Betsema. Laura Verdonschot werd derde. (Foto Leon Alders) Meer foto's

Damesvoetbal: winst voor Pelt

Zaterdag 27 oktober 2018
De dames van FC Esperanza Pelt hebben vandaag Alken, de derde in de stand, verslagen: 2-1. Sanne Lehaen zorgde voor de 1-0 ruststand en een kwartier voor affluiten maakte Silke Tamborijn de 2-1. 

Gemiddeld inkomen 17.790 euro

Zaterdag 27 oktober 2018
Het gemiddeld inkomen bedraagt in Limburg 17.790 euro. Dat is het laagste van alle Vlaamse provincies. In West-Vlaanderen bedraagt dit 18.613 euro, in Antwerpen 18.692 euro, in Oost-Vlaanderen 19.364 euro en in Vlaams-Brabant 20.939 euro. (bron: Statbel).

André Vranken overleden

Zaterdag 27 oktober 2018
Pelt - André Vranken overledenIn WZC Ter Meeuwen in Meeuwen is gisteren de uit Overpelt afkomstige André Vranken overleden, de weduwnaar van Helena Roomers. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.45 uur) plaats in uitvaartcebntrum Severens in Lommel.

Vannacht overschakelen op wintertijd

Zaterdag 27 oktober 2018
Pelt - Vannacht overschakelen op wintertijdMisschien voor de laatste keer... Maar vergeet vannacht dus niet uw klok(ken) van 3 op 2 uur te zetten. U krijgt er een extra uurtje slaap voor in de plaats, én u bent morgen niet een uur te vroeg op uw afspraak!

NEOS trok naar de Sahara

Zaterdag 27 oktober 2018
Op een prachtige woensdag in oktober verzamelden zich een veertigtal leden van Neos Pelt voor een natuur-, klimaatwandeling in de Lommelse Sahara. Als startpunt diende “De Souverein”. Van daaruit, langsheen de hele diversiteit van het Kempische landschap, kregen we van twee attente, bekwame natuur/klimaatgidsen zeer interessante informatie over de rol van de op handen zijnde opwarming van onze lieve moeder aarde. We leerden het verschil kennen tussen de begrippen “weer” en (…) Het hele nieuwsbericht

Neerpeltse stelt tentoon in Peer

Zaterdag 27 oktober 2018
Neerpelt - Neerpeltse stelt tentoon in PeerZoom

Neerpelt

Vanavond werd de knappe tentoonstelling 'Mixed Art' geopend in het Bruegelhuis in Peer. Maar liefst drie hedendaagse kunstenaars stellen er vandaag zaterdag en zondag tentoon. Diane Bloemen (met keramiek) uit Neerpelt, en verder Jean-Pierre Peeters en Simonne Simons laten héél wat moois zien, en ook u kan hiervan nog getuige zijn de komende twee dagen, telkens van 12 tot 18 uur. In haar toespraak maakte schepen van cultuur Lutgarde Ceyssens ook duidelijk dat amateurkunsten belangrijk zijn, en in Peer absoluut ook de nodige aandacht krijgen. (Foto's Jan Buyens)
Neerpeltse stelt tentoon in PeerNeerpeltse stelt tentoon in PeerNeerpeltse stelt tentoon in Peer
Zoom

Nini De Vroede overleden

Vrijdag 26 oktober 2018
Overpelt - Nini De Vroede overleden

Overpelt

Gisteren is de uit Overpelt afkomstige Nini De Vroede overleden, de weduwe van Rik Dillaerts. De uitvaartliturgie vindt woensdag (11.30 uur) plaats in de kerk van Abdij van Park in Heverlee. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Pues in Heverlee.

Gemeentediensten niet bereikbaar

Vrijdag 26 oktober 2018

Overpelt

Door werkzaamheden zijn de gemeentelijke diensten van Overpelt vanmiddag telefonisch niet bereikbaar van 13.30 tot 14.30u. Dat geldt ook voor CC Palethe en sportcentrum De Bemvoort.

Trainer weg bij Kadijk

Donderdag 25 oktober 2018
Overpelt - Trainer weg bij Kadijk

Overpelt

Wojciechowski is niet langer trainer van derde provincialer Kadijk. Club en trainer hebben de samenwerking in onderling overleg stopgezet. De trainingen worden voorlopig overgenomen door T2 Jelle Jacobs.

Vrachtwagen ramt omheining

Donderdag 25 oktober 2018
Overpelt - Vrachtwagen ramt omheining

Overpelt

Een vrachtwagen met oplegger heeft een omheining en een poort geramd in de Ballaststraat in Overpelt. Het ongeval is gisteren gebeurd.

Sneeuwluipaarden onderzocht

Donderdag 25 oktober 2018
Pelt - Sneeuwluipaarden onderzochtZoomVanmorgen vond bij de drie sneeuwluipaarden van het Natuurhulpcentrum (NHC)in Opglabbeek een hartonderzoek plaats, nu ze binnenkort naar een andere plek verhuizen: het mannetje naar een kweekprogramma in Estland, de vrouwtjes naar een dierentuin in Schotland. De luipaarden verblijven al drie jaar in het NHC. Lees Hartonderzoek voor drie sneeuwluipaarden (Foto NHC)
De elektrificatiewerken voor de spoorlijn Mol-Hamont gaan ruim 7,6 miljoen euro kosten. Dat blijkt uit een groot informatiebord dat vandaag in Hamont langs de spoorlijn is geplaatst. Er staat ook op te lezen dat het de bedoeling is de werken tegen 1 juli 2020 te beëindigen. Ze zullen dan 660 kalenderdagen in beslag hebben genomen. 

Nieuwe bvba: Tiarts

Woensdag 24 oktober 2018

Overpelt

Rudi Geerts uit Overpelt heeft de bvba Tiarts opgericht met zetel aan de Breugelweg in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer handel in dierenbenodigheden en dierenvoeding, land- en tuinbouwbenodigheden, bloemen, planten, zaden en kunstofmeststoffen en artikelen voor sportvisvangst en jacht.

Gelijkspel voor de Red Wolves

Woensdag 24 oktober 2018
De Belgische handbalploeg, de Red Wolves, is vanavond op een geweldige manier begonnen aan haar EK-kwalificatiecampagne. Op bezoek bij handbalgrootmacht Servië behaalden de Belgen een 27-27 gelijkspel. Bij de rust was het 15–14 in het voordeel van Servië. Aanstaande zondag ontvangt België met Kroatië een andere handbalgrootmacht. 

Nieuwe bvba: ATL

Woensdag 24 oktober 2018

Overpelt

Jimmy Langens en Joyce Heylen, beiden uit Overpelt, hebben de bvba Algemene Technieken Langens, afgekort ATL, opgericht met zetel aan de Lindelheidestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van stores en zonneschermen, de reparatie van elektrische huishoudtoestellen en loodgieterswerk, sanitaire werken, installatie van klimaatregeling en ventilatie.

13% te snel in augustus

Woensdag 24 oktober 2018
Pelt - 13% te snel in augustusMen zou mogen hopen dat er in de vakantiemaanden minder snel wordt gereden, maar niets is minder waar, als we de snelheidscontrolecijfers van politiezone HANO voor augustus bekijken. In die maand werden er 4.330 voertuigen gecontroleerd op snelheid; 571 chauffeurs reden te snel, dat is 13,19 procent. De hoogste snelheid werd gehaald op de Napoleonweg in Overpelt; iemand mag binnenkort aan de politierechter gaan uitleggen waarom hij daar op 22 augustus 's morgens aan 133 km/u reed, terwijl je daar maximaal 70 km mag rijden. De meeste overtredingen werden vastgesteld op Rodenrijt in Achel: daar reed 38,24% van de gecontroleerde auto's - meer dan één op drie - sneller dan de maximumsnelheid van 50km/u. Snelheidscontroles augustus

Anny Veraa overleden

Woensdag 24 oktober 2018
Neerpelt - Anny Veraa overleden

Neerpelt

Vandaag is Anny Veraa overleden, de echtgenote van Henri Bekaert. Ze was 81 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Het bisdom Hasselt schenkt 10.000 euro voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi. Daarbij vielen op 28 september 2.200 dodelijke slachtoffers terwijl bijna 200.000 mensen hun vernielde huis moesten ontvluchten.

Een stuk kouder

Dinsdag 23 oktober 2018
Weerbericht
Pelt - Een stuk kouderHogedrukinvloed ten westen en depressies ten noordoosten van onze streken, zorgen voor de aanvoer van vochtige zeelucht. Hierdoor domineren wolkenvelden de volgende dagen het weerbeeld. Dankzij de invloed van hogedruk blijft het, op wat motregen na, grotendeels droog. Tegen het weekend komt een depressie met bijbehorende storingen dichterbij met toenemende neerslagkansen. Het wordt dan ook gevoelig kouder met maxima net onder 10 graden.
Vandaag domineert de bewolking, maar het is overwegend (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Anne Provoost?

Maandag 22 oktober 2018
Pelt - Gratis naar... Anne Provoost?ZoomSchrijfster Anne Provoost voelde zich aangesproken door het verhaal van de grootscheepse actie die de Belgische overheid organiseerde voor de kinderen uit de frontstreek: de evacuatie naar buitenlandse kolonies. Anne vernam het verhaal van haar grootmoeder, Anna Vandewalle (zelf een koloniekind) die gedurende de oorlogsjaren en langer (1915-1919) in een kolonie in hartje Parijs verbleef. De schrijfster reconstrueert deze periode op basis van de mondelinge getuigenissen en op basis van de (…) Het hele nieuwsbericht

'Weg met houtkachels'

Maandag 22 oktober 2018
Vandaag gelezen
"Het probleem van houtstook is te vergelijken met passief roken, maar op een veel grotere schaal. Voor jezelf kan je eventueel nog besluiten dat de gezelligheid van je houthaard opweegt tegen de gezondheidseffecten, maar jouw buurman met een chronische longziekte of jouw buurmeisje met astma kunnen die keuze niet maken: zij krijgen de giftige houtrook binnen zonder de gezelligheid."
                        (Milieuwetenschapper David De Pue op Knack.be)

Saskia Klomp overleden

Maandag 22 oktober 2018
Pelt - Saskia Klomp overledenZondag is Saskia Klomp overleden, de levenspartner van Johan Nijsen. Ze was 55 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. 
Grensgevallen
Cabinepersoneel van vliegmaatschappij Ryanair legt dinsdag het werk neer. Het gaat in totaal om 25 à 30 medewerkers die werken op Eindhoven Airport, laat vakbond FNV Luchtvaart weten. De medewerkers staken uit protest tegen de sluiting van de basis van Ryanair in Eindhoven.

Zebracinema: 'The Guilty'

Maandag 22 oktober 2018
Neerpelt - Zebracinema: 'The Guilty'Zoom

Neerpelt

"The Guilty" - Gustav Möller - Denemarken -2018 - 85'
Een vrouw die gekidnapt wordt, slaagt er in de nooddienst te telefoneren. Maar de lijn wordt brutaal verbroken. Om haar terug te vinden, kan de politieman die haar oproep ontving, enkel rekenen op zijn intuïtie, verbeelding en zijn telefoon.
Morgen om 20.15u in Dommelhof
Pelt - De Kleppers fietsten naar La TrappeZoomAfgelopen zaterdag stond de afsluitende rit van WTC De Kleppers op de planning. Na het wegtrekken van de nevel en mist vertrokken ze voor een tocht van 125 kilometer richting brouwerij La Trappe in Tilburg. Het was de afsluiter van een mooi en druk seizoen voor de wielerclub en ook voor volgend jaar ligt er opnieuw een uitdaging klaar: de organisatie van de PELT'en Classic op donderdag 15 augustus 2019, ondertussen omgetoverd tot semi-klassieker. Benieuwd of deze klassieker in het nieuwe fusieverhaal nog meer wielerfanaten op de been brengt dan afgelopen zomer... Een uitgebreid verslag en foto's van de laatste rit van De Kleppers vind je op hun website.  

De zomer is voorbij

Maandag 22 oktober 2018
Pelt - De zomer is voorbijZoomWe hebben nog lang in de waan kunnen leven dat de zomer nooit voorbij zou gaan, maar nu is het echt herfst... (Tekening Dirk Van Bun)

Handbal: Overpelt - Bocholt 18-27

Zondag 21 oktober 2018
In Liga 1 van het handbal verloor Overpelt met 18-27 van Bocholt. Overpelt staat laatste in de stand, Bocholt tweede.

Zilver voor Harrie Lavreysen

Zondag 21 oktober 2018
Grensgevallen
Baanwielrenner Harrie Lavreysen (21) uit Luyksgestel heeft vandaag bij de wereldbekerwedstrijd in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines zilver behaald op de sprint.

Judoclub scoorde in Houthalen

Zondag 21 oktober 2018
Pelt - Judoclub scoorde in HouthalenZoomNiet alleen veroverde Doreen Hendrikx brons op het Vlaams judokampioenschap, ook de jongeren van de Judoclub Neerpelt-Eksel leverden in Houthalen een knalprestatie. Voor het eerst stonden de U13/U11/U9 met een ruime delegatie op een tornooi: maar liefst 20 deelnemers! Voor sommigen was het hun eerste deelname en dus was het logisch dat ze een beetje overdonderd waren. Desalniettemin heeft iedereen het beste van zichzelf gegeven en is men bij de club zeer tevreden over de inzet. Anderen (…) Het hele nieuwsbericht
Judoclub scoorde in Houthalen
Zoom

Basket: Pelt wint in Lummen

Zondag 21 oktober 2018
Pelt - Basket: Pelt wint in LummenLummen-Pelt: 62-71 (20-14, 16-16 (36-30), 10-20 (46-50), 16-21 (62-71)) 
In het duel tussen de twee nieuwkomers in eerste provinciale schoot Lummen het best uit de startblokken (9-5 en 15-7). Maar een hardwerkende Cas, reboundkoning in deze partij, liet vanop de vrijworplijn geen steekje vallen. Met een perfecte 6/6 (VW) bracht hij zijn ploeg terug tot 15-14 (8’). Met opnieuw een rake driepunter sloot de thuisploeg het eerste quarter af met 20-14. Ook daarna bleven de Lummense gasten (…) Het hele nieuwsbericht

Jaarfeest bij Tuinhier Overpelt

Zondag 21 oktober 2018
Overpelt - Jaarfeest bij Tuinhier OverpeltZoom

Overpelt

Tuinhier Overpelt vierde gisteren zijn jaarlijks ledenfeest. Ruim 110 leden kwamen samen om te genieten van een heerlijk buffet, lekkere wijn en andere dranken. Er werd heel wat afgekletst en vooral gelachen en gezongen. Olivia Thijssen zorgde ervoor dat de sfeer al meteen goed zat. Voor de winnaars van de mooie prijzen van de tombola kon de avond zeker niet meer stuk. En bij het naar huis gaan, maakten de leden al meteen een afspraak om volgend jaar terug te komen...(Anny Truyens)
Neerpelt - Thuisverlies voor Sparta en Grote Heide

Neerpelt

Sparta Lille heeft vandaag thuis verloren van Racing Boxberg. Uitslag: 1-2. Lille staat na 8 wedstrijden elfde in de stand met 10 punten. Ook Grote Heide verloor: tegen Stokkem werd het 2-3. Voor Grote Heide scoorde Maarten Vandenberk tweemaal. Grote Heide staat negende in de stand en heeft 12 punten na 8 wedstrijden.

Gelijkspel voor LHVV en Kadijk

Zondag 21 oktober 2018
Overpelt - Gelijkspel voor LHVV en Kadijk

Overpelt

Lindel-Hoeven VV is deze namiddag bij Anadol niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel. Na acht wedstrijden heeft Lindel-Hoeven 5 punten en staat op de veertiende plaats. Ook Kadijk speelde gelijk: thuis werd het tegen Kaulille 1-1. Kadijk staat na acht wedstrijden zevende in de stand met 13 punten.

Sporting wint van Sasja

Zondag 21 oktober 2018
Neerpelt - Sporting wint van Sasja

Neerpelt

Sporting NeLo heeft gisteravond Sasja verslagen. Uitslag: 34-17. Een verslag van Sven Spooren: De wedstrijd had in de eerste helft al beslist moeten zijn, maar Sporting deed het deksel niet op het potje door verschrikkelijk veel missers in die helft, hoewel Schonkeren ook goed stond te keepen. Vernooy had er zin in en knalde hoog boven de Antwerpse verdediging er al snel 4 binnen! Bezoeker en ex-Sporting speler Jochen Stulens kreeg na 3 minuten al de rode kaart omdat hij bij het nemen van (…) Het hele nieuwsbericht

Winst voor Herkol en Esperanza

Zaterdag 20 oktober 2018
Neerpelt - Winst voor Herkol en Esperanza

Neerpelt

Herkol heeft vanavond gewonnen op het veld van Bree-Beek met 0-2. De doelpunten vielen in de tweede helft en werden gescoord door Milos Melis en Sander Plessers. Esperanza Pelt klopte Bilzen-Waltwilder met 4-3. Het was een fel betwiste partij met veel inzet. Aan beide kanten waren de punten nodig. Eloy Schildermans kopte op corner van Goossens de winning goal binnen in de slotminuut. De andere Esperanza-goals werden gescoord door Senne Verbiest (23'), Dennis Klaps (47') en Ferry Aerts (72').

Ledenfeest bij OKRA-Boseind

Zaterdag 20 oktober 2018
Neerpelt - Ledenfeest bij OKRA-BoseindZoom

Neerpelt

Op de jaarlijkse ledenvergadering met aansluitend ledenfeest van OKRA-Boseind kon men niet alleen de voeten onder tafel schuiven maar werden ook leden om verschillende redenen in de bloemetjes gezet. Zij mochten uit handen van een consulente van OKRA Hasselt een ereteken, bloemen en een diploma in ontvangst nemen. Het feest werd afgesloten met een kop koffie en een dessertbuffet. (Jef Lenaerts)

Aantal geboorten

Vrijdag 19 oktober 2018
In Beringen waren er vorig  jaar 489 geboorten, in Houthalen-Helchteren 308, in Lommel 298, in Tongeren 274, in Overpelt 168, in Neerpelt 167, in Leopoldsburg 160, in Bocholt 146, in Peer 143, in Hamont-Achel 128, in Hechtel-Eksel 115, in Meeuwen-Gruitrode 112 en in Opglabbeek 87.
Grensgevallen

Neerpelt

In het onderzoek naar de moord op John Mieremet, de Nederlandse crimineel die jaren in Neerpelt woonde, is opnieuw een arrestatie verricht. Het gaat om een inwoner van Alkmaar, van Turkse komaf. Volgens de Nederlandse justitie gaven drie criminelen - Dino Soerel, Willem Holleeder en Stanley Hillis - opdrachten voor liquidaties waarvan sommige door een groep Turkse inwoners van Alkmaar werden uitgevoerd. Tussenpersonen regelden de details.

Luikerweg afgesloten

Vrijdag 19 oktober 2018
De Luikerweg (verlengde van de N74 Lommel, richting Valkenswaard) is nog verschillende uren voor alle verkeer afgesloten in beide richtingen. Het verkeer moet er rechtsomkeer maken. UPDATE Een vrachtwagen, die vaten natronloog had geladen, moest plotseling stoppen, waardoor er een vat verschoof en ging lekken. De Luikerweg is afgesloten om het opruimen mogelijk te maken. Natronloog is te vergelijken met gootsteenontstopper. Bij het incident vielen geen gewonden.
UPDATE Inmiddels komt het verkeer weer op gang

Morgen 'Nacht van de Duisternis'

Vrijdag 19 oktober 2018

Neerpelt

Morgenavond organiseert de Bond Beter Leefmilieu de "Nacht van de Duisternis" om aan te klagen dat er 's nachts teveel licht blijft branden, wat niet goed is voor mens en dier. In heel Neerpelt zal de openbare verlichting vanaf 19 uur automatisch op nachtregime springen. Vanaf dat moment zal slecht 1 op de 3 lampen branden. Bij gevaarlijke kruispunten blijft de verlichting wel op dagregime werken. Ook wordt de klemtoonverlichting van de kerk in Neerpelt-centrum, Sint-Huibrechts-Lille en het Boseind gedurende het volledige weekend gedoofd. Nacht van de Duisternis

Zonnig weekend

Vrijdag 19 oktober 2018
Weerbericht
Pelt - Zonnig weekendDe kern van een hogedrukgebied komt in het weekend over ons land te liggen. Wolkenvelden zijn hierdoor minimaal en de zon krijgt flink wat ruimte. Er wordt echter koele lucht vanuit het noordoosten aangevoerd, waardoor de temperaturen niet erg hoog uitkomen en vooral de nachten worden flink koud. Na het weekend wordt de luchtstroming noordwest met aanvoer van gestoorde en vochtige lucht. Het wordt dan kouder en wisselvallig met toenemende neerslagkansen.
Vandaag maken talrijke wolkenvelden in de (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak op Achelsendijk

Donderdag 18 oktober 2018
Neerpelt - Inbraak op Achelsendijk

Neerpelt

Er is ingebroken in een onbewoond huis aan de Achelsedijk. Er zouden onder meer een tv en een aantal potten verf verdwenen zijn.

Hadogi en Dermis failliet

Donderdag 18 oktober 2018

Neerpelt

De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag zowel kapperszaak Hadogi als Dermis, beide gevestigd in Neerpelt, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 18 november ingediend worden.

Flitsmarathon: 381 voertuigen te snel

Donderdag 18 oktober 2018
Pelt - Flitsmarathon: 381 voertuigen te snelTijdens de" flitsmarathon", die gisterochtend om 6u van start ging en tot vanochtend 6u duurde, heeft de flitswagen van politiezone HANO op diverse plaatsen 2.785 voertuigen op hun snelheid gecontroleerd. 381 bestuurders bleken in overtreding, dat is 13,7 procent. 

Tin Mombers overleden

Donderdag 18 oktober 2018
Overpelt - Tin Mombers overleden

Overpelt

In Peer is dinsdag de uit Overpelt afkomstige Tin Mombers overleden, de echtgenote van Sus Verrept. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroetingmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Hubert Van Ginneken overleden

Donderdag 18 oktober 2018
Overpelt - Hubert Van Ginneken overleden

Overpelt

Vandaag is Hubert Van Ginneken overleden, de weduwnaar van Germaine Weyns. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Holheide waarna zijn asurn wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Overpelt-Centrum.

Gratis naar... Alejandro Escovedo?

Donderdag 18 oktober 2018
Pelt - Gratis naar... Alejandro Escovedo?ZoomMorgen/vrijdagavond speelt de Amerikaan Alejandro Escovedo in de Posthoorn in Hamont. Geen grote naam in België, maar wat een talent! En in zijn thuisland een waar icoon. Hij stond al op het podium met Bruce Springsteen, Peter Buck (REM), Iggy Pop... Escovedo heeft ondertussen veertien solo-albums uitgebracht. Zijn muziek kan worden omschreven als een mengeling van alternatieve country, soul en blues. In het voorprogramma staat Don Antonio, het alter ego van componist, gitarist (…) Het hele nieuwsbericht

Sporting verliest van Lions: 24-20

Donderdag 18 oktober 2018
Neerpelt - Sporting verliest van Lions: 24-20

Neerpelt

In de BENE-League van het handbal heeft Sporting NeLo gisteravond met 24-20 verloren van het Nederlands-Limbuirgse Lions. Een terugblik van Sven Spooren: 
"3 verplaatsingen, 3 nederlagen... Daar moeten we echt een einde aan maken om op te kunnen schuiven in de stand. Bij Lions lukte dat alvast niet. Lions startte met een hoge dekking en Sporting won zijn duels niet, benutte de vrijgekomen ruimte op cirkel te weinig en speelde zo onvoldoende kansen bij elkaar. Lions maakte dankbaar (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Bosmans overleden

Donderdag 18 oktober 2018
Neerpelt - Frans Bosmans overleden

Neerpelt

Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Frans Bosmans overleden, de echtgenoot van Irma Schepers. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberfg in Houthalen-Oost waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

Bevolkingsgroei 2012-2018

Woensdag 17 oktober 2018
Van 2012 tot 2018 is de bevolkingsgroei het meest toegenomen in Overpelt (7,49 procent) en Beringen (5,51 procent). Leopoldsburg kende een bevolkingsgroei van 2,99 procent, Hechtel-Eksel van 2,93 procent, Neerpelt van 2,92 procent, Bocholt van 2,80 procent, Lommel van 1,90 procent, Opglabbeek van 1,67 procent, Tongeren van 1,55 procent, Peer van 1,31 procent, Meeuwen-Gruitrode van 1,01 procent en Houthalen-Helchteren van 0,88 procent. In Limburg nam de bevolkingsgroei toe met 2,53 procent.(Bron: Statbel)

Man neergeschoten in Dommelen

Woensdag 17 oktober 2018
Grensgevallen
In Dommelen, een kerkdorp van Valkenswaard, is gisteravond even voor middernacht een man neergeschoten. De daders vluchtten op een motor. Het slachtoffer, een 37-jarige man uit Waalre, werd met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht en wordt daar bewaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Runderen in beslag genomen

Woensdag 17 oktober 2018

Neerpelt

In Neerpelt zijn twee verwaarloosde runderen in beslag genomen. De dieren werden naar het Vogel- en zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder overgebracht.

Els Geuens overleden

Woensdag 17 oktober 2018
Pelt - Els Geuens overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is vandaag de uit Hechtel afkomstige Els Geuens overleden, de weduwe van Jef Berben. Zij was 87 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Het wordt kouder

Woensdag 17 oktober 2018
Weerbericht
Pelt - Het wordt kouderDe hoge temperaturen blijven de volgende dagen niet aanhouden, met aanvoer van koelere lucht uit het noorden. Bovendien zorgt de nabijheid van een front voor vrij veel (hoge) bewolking, maar het blijft droog. Vanaf vrijdag brengen hogedrukinvloeden opnieuw zonnig en droog weer. Na het weekend komt een noordwestelijke luchtstroming op gang met de aanvoer van onstabiele en vochtige lucht. Het wordt dan flink kouder en wisselvallig met toenemende neerslagkansen.Vandaag is het vrij zonnig en de maxima liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Wouters overleden

Woensdag 17 oktober 2018
Pelt - Maria Wouters overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Maria Wouters overleden, de echtgenote van Marcel Domen. Zij was 90 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.

Vrijdag Dag van de jeugdbeweging

Woensdag 17 oktober 2018
Neerpelt - Vrijdag Dag van de jeugdbewegingZoom

Neerpelt

Vrijdag is het Dag van de Jeugdbeweging. Wie ’s ochtends in uniform naar WICO Campus Sint-Maria komt, krijgt een traktatie. Voor de Neerpeltse jeugdverenigingen is de Dag van de Jeugdbeweging inmiddels een traditie. “We organiseerden onze eerste actie in 2009, dus inmiddels zitten we al aan de tiende editie”, zegt schepen van jeugd Niels Valkenborgh. Wie op vrijdag tussen 7 en 8.30 uur in uniform naar het plein voor WICO Campus Sint-Maria komt, krijgt warme choco, cake en wafels aangeboden.

Allen aan het gras!

Dinsdag 16 oktober 2018
Het is maar dat je 't weet
Gras bevat eiwitten en het is niet alleen goed voor koeien maar ook voor mensen, als we de Nederlanders van Grassa! moeten geloven. Daar scheiden ze het eiwit van het gras om te komen tot een voedzaam en duurzaam alternatief. Als het aan hen ligt, eten we over tien jaar allemaal grasburgers. Lees even mee.

'Zo rot als een mispel'

Dinsdag 16 oktober 2018
Vandaag gezien in Bosland
Pelt - 'Zo rot als een mispel'ZoomIedereen kent wel bovenstaand gezegde, maar de vrucht zelf is veel minder gekend. Mispels waren in de oudheid ver voor Christus al bekend. Het waren de Romeinen die ze naar onze streken brachten. Honderd jaar geleden waren ze hier nog redelijk aanwezig; nu moet je al zoeken om er nog te vinden; ze zijn eerder zeldzaam aan het worden. De vrucht van de mispel heeft een zeer wrange smaak; dat verandert als ze een flinke nachtvorst gehad hebben, dan komt er een rijpingsproces op gang en worden ze zoet. Als ze overrijp zijn, tot tegen het rot, dan zijn ze het lekkerst. Vandaar het gezegde. (Pierre Rutten) 

Feest bij Samana Grote Heide

Dinsdag 16 oktober 2018
Neerpelt - Feest bij Samana Grote HeideZoom

Neerpelt

Op Grote Heide vierde Samana het feest van de chronisch zieken. Terwijl pastoor Innocent kennis maakte met iedereen, genoten de circa 50 aanwezigen van een kopje koffie of thee. Voor het begin van de bezinning bedankte Rik Hilda voor haar 34 jaren inzet voor de zinvolle bezinningen. Daarna trad de ‘Rocky Band’ van Sint Oda op. Het was ontroerend mooi en gezellig om te zien met welke muzikale bezieling en beleving deze mensen de muziek brachten met zang en instrumentale begeleiding. (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Vandervelden overleden

Dinsdag 16 oktober 2018
Pelt - Mia Vandervelden overledenIn WZC St.-Antonius in Peer is gisteren Mia Vandervelden overleden, de weduwe van Lom Vanbussel. Ze was 93 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting in funerarium Creemers, Belgebergstraat 5 in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Sporting morgen naar Lions

Dinsdag 16 oktober 2018
Neerpelt - Sporting morgen naar Lions

Neerpelt

Sporting NeLo speelt morgen/woensdagavond om 20u in Sittard tegen de Lions en sluit daarmee de 5e speelronde af. Een vooiruitblik van Sven Spooren: Lions kwalificeerde zich eerder deze week voor de 3e ronde van de EHF-cup door het sterker gewaande Alpla Hard uit Oostenrijk in bedwang te houden. Een prestatie om U tegen te zeggen! Lions is de laatste jaren het sterkste team van Nederland ook al snoepte Aalsmeer hen het afgelopen seizoen de landstitel af. Ook dit jaar is Lions, samen met (…) Het hele nieuwsbericht

Emiel Van Gils overleden

Dinsdag 16 oktober 2018

Neerpelt

Zondag is de uit Neerpelt afkomstige Emiel Van Gils overleden, de echtgenoot van Lieve Jaspers. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de parochiekerk van Brasschaat-Ekeren-Donk.

Gratis naar... Stijn Meuris?

Maandag 15 oktober 2018

Neerpelt

Stijn Meuris brengt overmorgen/woensdagavond de voorstelling  "Limburg 1914-1918. Kleine verhalen in een groote oorlog" in zaal Dommelgalm in de Jaak Tassetstraat. De voorstelling is een organisatie van Orde van den Prince Limburgse Kempen. Deze voorstelling begint om 20 uur. Het onthaal is vanaf 19.30 uur. Na afloop is er een receptie voor het publiek.
Een toegangskaartje kost 20 euro, maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen vijf toegangskaarten weggeven. Stuur dan als de bliksem een mailtje met een korte ode aan Stijn Meuris naar boseind135[!]skynet.be en misschien bent u bij de gelukkigen! In dat geval wordt u persoonlijk verwittigd. 

Elf nieuwe burgemeesters

Maandag 15 oktober 2018
Pelt - Elf nieuwe burgemeestersIn Limburg gaan in januari 11 nieuwe burgemeesters aan de slag op een totaal van 42. CD&V blijft in Limburg de grootste leverancier van burgemeesters, met 17 in het totaal. Open VLD heeft er 7, sp.a 5 en N-VA 2. En dan heb je nog 11 burgemeesters die bij de één of andere lokale partij behoren. Er zijn ook 5 vrouwelijke burgemeesters aan de macht in onze provincie.

Lieske Gielen (100) overleden

Maandag 15 oktober 2018
Overpelt - Lieske Gielen (100) overleden

Overpelt

Gisteren is Lieske Gielen overleden, de weduwe van Jaak Leijnen. Zij was 100 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (17.45-18.15 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Donderdag Sporteldag

Maandag 15 oktober 2018
Donderdag vindt de 3de editie van de Noord-Limburgse Sporteldag plaats in Hechtel-Eksel in de gemeentelijke sporthal (Dennenstraat 8). De sportdiensten van Lommel, Hamont, Hechtel-Eksel, Neerpelt en Overpelt tekenden een volledige sportieve dag uit voor 50-plussers, waarbij tal van bekende en minder bekende sporten aan bod komen: wandelen, fietsen, tai-chi, linedance, kruisboogschieten en meer. Het startschot weerklinkt om 10 uur en het eindsignaal om 16 uur.
Vanaf 9.30u kan je in de sporthal al inschrijven voor de sporten die je wil uitproberen. Om 14.45u is er een afsluitend optreden van Salim Seghers. De kostprijs: €4 in voorverkoop of €5 aan de kassa voor een volledige dag sporten incl. verzekering, gratis consumptie en optreden. 

Eliza Vandervelden overleden

Maandag 15 oktober 2018
Neerpelt - Eliza Vandervelden overleden

Neerpelt

In het rusthuis is zaterdag Eliza Vandervelden overleden. Ze was 87 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van St.-Huibrechts-Lille. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot condoleren in de Kompenstraat 4. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Woensdag weer flitsmarathon

Maandag 15 oktober 2018
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Woensdag weer flitsmarathonVan woensdag- (overmorgen!) tot donderdagochtend houdt de politie weer een flitsmarathon, zo is vandaag bekendgemaakt.

Rony Willekens overleden

Maandag 15 oktober 2018
Pelt - Rony Willekens overledenOp zijn 55ste verjaardag is gisteren In het Mariaziekenhuis Rony Willekens overleden, de echtgenoot van Linda Lodewijks. De uitvaartdienst, en de begrafenis in Neerpelt, zullen in besloten kring plaatsvinden.

Leo Ceelen overleden

Maandag 15 oktober 2018
Pelt - Leo Ceelen overledenZaterdag is Leo Ceelen overleden, de echtgenoot van Mientje Segers. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Zebracinema: 'Homecoming'

Maandag 15 oktober 2018
Neerpelt - Zebracinema: 'Homecoming'Zoom

Neerpelt

"Homecoming" - Ferenc Török - Hongarije - 2017 - 94'
Het is een bloedhete dag in augustus 1945. Terwijl de inwoners van een Hongaars provinciedorpje zich voorbereiden op een huwelijk, arriveren een orthodoxe joodse vader en zoon in het plaatselijke stationnetje. Ze huren een paardenkar waarin ze zwijgzaam twee houten kratten laten vervoeren. Er ontstaat onrust. Wat bevindt zich in de kisten en wat is hun doel? De dorpsbewoners gaan gebukt onder een collectief schuldbesef en er komen donkere geheimen en herinneringen bovendrijven. Is het familie van joodse dorpsgenoten die werden gedeporteerd en komen ze hun clandestien verkregen eigendommen opeisen? Het dorp raakt in paniek en begint maatregelen te nemen.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

De 50-jarigen van Lille

Maandag 15 oktober 2018
Neerpelt - De 50-jarigen van LilleZoom

Neerpelt

Gezelligheid troef zaterdag in SHLille, bij de reünie van de 50-jarigen. Ook al was niet iedereen erbij, toch was het weer een blij weerzien tussen de klasgenoten van destijds. Op naar de volgende!

40 jaar Samana Boseind

Maandag 15 oktober 2018
Neerpelt - 40 jaar Samana BoseindZoom

Neerpelt

1978-2018: 40 jaar werking van Ziekenzorg, dat nu SAMANA heet, in Boseind. Dat moet gevierd worden, oordeelden ze daar terecht. Bij gelegenheid van de dag van de chronisch zieken, bejaarden en zorgbehoevende mensen, werd dit jubileum zaterdag feestelijk invulling gegeven in zaal De Kentings met o.a. een feestdis en het optreden van de “Cox Brothers”.

Inbraakmeldingen

Maandag 15 oktober 2018
Overpelt - Inbraakmeldingen

Overpelt

De politie kreeg het voorbije weekend melding van inbraken in de Astidlaan, de Lindelsebaan en de Schuttersboomstraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Motorrijder gewond op N71

Maandag 15 oktober 2018

Overpelt

Op de N71 is zaterdag in de vooravond een verkeersongeval gebeurd. Een motorrijder raakte er gewond.
Pelt - Basket: Pelt verliest van StevoortNa een gelijkopgaande start (10-10) sloegen de bezoekers met drie rake driepunters een eerste kloofje (8’ 12-21). Een sterk verdedigend Stevoort gunde Pelt geen spatje ruimte (18-23) en bij de thuisploeg stapelden de missers zich op. Het samenspel was toen ook even zoek (22-32). Terwijl aan de overkant al de zesde driepunter lukte: 28-43. Na de pauze kwam een beter spelend Pelt dreigen tot 40-44 (25’) maar opnieuw nam Stevoort de touwtjes in handen (44-57). In het laatste quarter wist Cas met 2 bommen (…) Het hele nieuwsbericht

Lindel-Hoeven - Gruitrode 0-0

Zondag 14 oktober 2018
Overpelt - Lindel-Hoeven - Gruitrode 0-0

Overpelt

Lindel-Hoeven VV en Nevok Gruitrode hebben vanmiddag 0-0 gelijk gespeeld. Kadijk verloor met 3-1 van Kattenbos.

Herkol klopt Park Houthalen

Zondag 14 oktober 2018
Neerpelt - Herkol klopt Park Houthalen

Neerpelt

Herkol heeft Park Houthalen verslagen. Na 6 minuten stond de club al met 0-2 achter, maar nog voor rust kon Jochen Janssen milderen tot 1-2 via penalty. Na de rust scoorde Milos Melis nog twee keer en Jonas Meeus legde de eindscore vast: 4-2. Sparta Lille speelde 2-2 gelijk in Grote Brogel.
Neerpelt - Cyriel Renckens clubkampioen BC De PeelZoom

Neerpelt

Bij biljartclub De Peel is Cyriel Renckens gisteravond clubkampioen geworden. Het clubkampioenschap gold meteen als start van het nieuwe biljartseizoen. De halve finales werden gespeeld tussen Wim Van Limpt en Cyriel Renckens, Alex Verduyckt en Etienne Nuyts. Dat leidde tot een finale tussen Renckens en Nuyts, die door Cyriel werd gewonnen. Op de foto, vlnr: Verduyckt, Van Limpt, Nuyts en Renckens.

Jean Loenders overleden

Zondag 14 oktober 2018
Overpelt - Jean Loenders overleden

Overpelt

Gisteren is Jean Loenders overleden, de echtgenoot van Jacqueline Fichaux. Hij was 80 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zuillen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Esperanza verliest van St.-Lenaarts

Zaterdag 13 oktober 2018
Pelt - Esperanza verliest van St.-LenaartsEsperanza Pelt heeft ook vanavond niet kunnen winnen. In en tegen Sint-Lenaarts werd het 2-1 voor de thuisploeg. Zaterdag ontvangt Esperanza Bilzen-Waltwilder.Grote Heide heeft vanavond verloren op het veld van Reppel. Uitslag: 3-1. Voor Grote Heide scoorde Davy Belmans.

Vanavond: Tectum Achel in Liga A

Zaterdag 13 oktober 2018
Pelt - Vanavond: Tectum Achel in Liga AZoomAVOC Achel heet voortaan Tectum Achel, en de volleybalclub (foto) speelt vanavond om 20.30u haar eerste wedstrijd in Liga A. Tegenstander is Axis Guibertin uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert (in de schaduw van Louvain-la-Neuve). Deze historische eerste thuiswedstrijd in de hoogste klasse wordt dus meteen een serieuze waardemeter.
Een vol huis helpt sowieso om punten te pakken en door de grote poort aan een boeiend seizoen te beginnen!
20u30, Sporthal De Koekoek, Achel. INKOM: € 10,-

ACV-Pelt is geboren

Zaterdag 13 oktober 2018
Pelt - ACV-Pelt is geborenZoomDe ACV-afdelingen van Neerpelt en Overpelt hebben niet gewacht tot 1 januari om samen te smelten tot ACV PELT. Er waren eerder al gemeentegrensoverschrijdende samenwerkingen, maar nu werd er overgegaan tot een echte fusie. Op de foto de (niet voltallige) bestuursploeg samen met zonepropagandist Rob Gaens (uiterst rechts).

Brel op beiaard

Zaterdag 13 oktober 2018
Neerpelt - Brel op beiaardZoom

Neerpelt

Dinsdag was het 40 jaar geleden dat Jacques Brel overleed. Hij is nog steeds een van de grootste chansonniers van ons land en zijn muziek vertoont nog geen ouderdomsverschijnselen. Daarom hoor je deze week liedjes van Brel vanop de Neerpeltse beiaard. Vanaf 10.30 uur speelt Jan Verheyen o.a. Ne me quite pas, Voir un ami pleurer, Le port d’ Amsterdam, Chanson des Vieux amants, Les vieux, Bruxelles, afgewisseld met wat andere muziek.

Grote toename alleenwonenden

Vrijdag 12 oktober 2018
Het aantal alleenwonenden in Limburg is in tien jaar tijd gestegen van 77.854 naar 98.455. Het aantal eenoudergezinnen steeg in dezelfde periode van 27.490 naar 30.231.

Lisette Verbeek overleden

Vrijdag 12 oktober 2018
Pelt - Lisette Verbeek overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Lisette Verbeek overleden, de weduwe van Harry Rijkers. Ze was 72 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering (om 12u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Mèneke Rommes overleden

Vrijdag 12 oktober 2018
Neerpelt - Mèneke Rommes overleden

Neerpelt

In het rusthuis is gisteren Mèneke Rommes overleden, de echtgenote van Fons Cox. Ze was 83 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk. Woensdag om 18u is er daar een gebedswake, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Uitzonderlijk warm

Vrijdag 12 oktober 2018
Weerbericht
Pelt - Uitzonderlijk warmAan de voorzijde van een storing wordt met een strakke zuidelijke wind, lucht van subtropische oorsprong naar onze streken getransporteerd. Hierbij kan het kwik tot uitzonderlijk hoge waarden oplopen. De storing bereikt op zondag onze streken met neerslag. Na het weekend komt een westcirculatie opzetten met gevoelig koudere lucht en vrij hoge neerslagkansen. Vandaag wisselen zon en wolken elkaar af. Tijdelijk komt er meer bewolking voor, maar dat is meestal hoge bewolking. Het blijft droog en het wordt erg (…) Het hele nieuwsbericht

Stiptheidsactie op Leopoldlaan

Donderdag 11 oktober 2018
Overpelt - Stiptheidsactie op Leopoldlaan

Overpelt

Morgen tussen 6.30 en 8.30 uur houdt de politie een stiptheidsactie op de Leopoldlaan uit protest tegen het gevoerde beleid. Daardoor kunnen vertragingen en files ontstaan.

Wandeling voor personen met MS

Donderdag 11 oktober 2018

Overpelt

Zaterdag 20 oktober (10.30 uur) wordt in Overpelt een natuurwandeling georganiseerd voor mensen met MS die een wandeling van gemiddeld 3 à 4 km aankunnen. Voor de begeleiding staan een natuurgids en een (para-)medisch begeleider in. Plaats van afspraak: Bremstraat,19 Overpelt.

Mien Hendriks overleden

Donderdag 11 oktober 2018
Overpelt - Mien Hendriks overleden

Overpelt

Vandaag is Mien Hendriks overleden, de weduwe van Toon Mentens. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

De invasie van de wantsen

Donderdag 11 oktober 2018
Pelt - De invasie van de wantsenZoomJe komt ze dezer dagen bijna overal tegen: wantsen. Ze dringen je huis binnen via spleten en kieren, ze zetten zich tegen horren, ze vliegen in je gezicht tijdens het fietsen... En als je ze vastpakt scheiden ze een stof af die naar goedkoop snoep ruikt.
Eén van de meest voorkomende wantsen dit najaar is de Grauwe schildwants (Rhaphigaster nebulosa), ook gekend als de grauwe veldwants. Deze soort (foto hierboven) is al geruime tijd aan een opmars bezig, zeggen ze (…) Het hele nieuwsbericht
De invasie van de wantsen
Zoom
Vandaag besliste de bestendige deputatie, op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets (CD&V) om 10 000 euro toe te kennen aan het consortium 12-12. Dit kan omdat het Provinciebestuur binnen zijn beleidsdoelstellingen voorzien heeft dat 0,7% van het budget naar ontwikkelingssamenwerking gaat. 
Op vrijdag 28 september werd het noorden van het eiland Sulawezi in Indonesië getroffen door een krachtige aardbeving gevolgd door een tsunami. Volgens officiële cijfers (…) Het hele nieuwsbericht

Zonnig najaarsweer

Woensdag 10 oktober 2018
Weerbericht
Pelt - Zonnig najaarsweerDe aanvoer van subtropische lucht uit het zuiden laat de maxima de volgende dagen op erg hoge waarden voor half oktober uitkomen  De aangevoerde lucht is echter tijdelijk onstabiel met een aantal lokale buien. Zaterdag kan het mogelijk recordwarm worden met maxima die boven een zomerse 25 graden kunnen uitkomen. Na de doortocht van een storing wordt na het weekend koelere lucht aangevoerd met een licht wisselvallig weertype.
Vandaag is het uitermate zonnig. De maxima komen erg hoog uit (…) Het hele nieuwsbericht

Marc Missotten overleden

Woensdag 10 oktober 2018
Pelt - Marc Missotten overledenVandaag is Marc Missotten overleden, de echtgenoot van Rina Evens. Hij was 66 jaar, gepensioneerd leraar van TIO en oprichter van Dr. Blue Beat. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in het crematorium Stuifduin in Lommel. Begroeting: vrijdag (19-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Overpelt

Op zaterdag 20 oktober - dat is de zaterdag na de verkiezingen - worden in CC Palethe tussen 10u en 13u boeken en cd's verkocht ten voordele van 11.11.11. Honderden afgevoerde boeken, tijdschriften en cd’s van de Overpeltse bib gaan er van de hand aan de symbolische prijs van één euro. Zij gaan uit de collectie van de bib omdat ze hun actualiteitswaarde verloren of in te veel exemplaren aanwezig waren. Het gaat om werken voor jeugd en volwassenen, zowel fictie als non-fictie. Kortom, voor elk wat wils.
De opbrengst gaat integraal naar 11.11.11 en betekent een belangrijke steun in de strijd van 11.11.11 voor een rechtvaardige wereld zonder armoede.
Voor meer info: tel. 011 80 94 42 – lode.vanhelden[!]overpelt.be of 011 64 59 72 –  ann.severens[!]overpelt.be.

Schoonmaakbeurt voor carpoolparkings

Woensdag 10 oktober 2018
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal vrijdagnacht de carpoolparkings van Halen, Hasselt-Zuid, Paal, Houthalen en Tongeren schoonmaken. Dat gebeurt met een grote borstelwagen, reden waarom er die avond en nacht op de parkings een parkeerverbod geldt. Tijdens de reinigingsactie in maart werd op de verschillende Limburgse carpoolparkings bijna 7 ton veegvuil opgeruimd. 

1.241 landbouwbedrijven minder

Dinsdag 9 oktober 2018
In tien jaar tijd is het aantal bedrijven met landbouwproductie in Limburg gedaald van 4.061 naar 2.820. Dat is een vermindering met 1.241. In het Maasland was er een daling van 433 naar 338, in Midden-Limburg van 275 naar 178, in Noord-Limburg van 948 naar 713, in West-Limburg van 395 naar 266 en in Zuid-Limburg van 2.010 naar 1.325.

Neerpelt

In Amsterdam heeft de Nederlandse politie vanmiddag een 38-jarige man aangehouden in het onderzoek naar de moord op John Mieremet. De crimineel, die jaren in Neerpelt woonde, werd in november 2005 doodgeschoten in Thailand.
Het is de tweede arrestatie voor de moord op Mieremet in iets meer dan een week tijd. De politie zegt de verdachte op het spoor te zijn gekomen na uitgebreid rechercheonderzoek.

'Op = op' bij Blues Peer

Dinsdag 9 oktober 2018
Het is maar dat je 't weet
Aanstaande vrijdag 12 oktober vanaf 12 u. 's middags start een beperkte OP=OP-actie voor Blues Peer 2019. In het kader van 35 jaar Blues Peer (1985-2019) stelt de organisatie 600 tickets aan jubileumprijzen ter beschikking:
- 500 Combi Weekend Tickets [VR + ZA + ZO] aan 156 euro;
- 100 Combi Weekend Backstage Tickets [VR + ZA + ZO] aan 271 euro.
Geen bank- of reserveringskosten en gratis overschrijving. Bovendien is voor elk aangekocht ticket een gratis Blues Peer T-Shirt 2019 voorzien. Dit OP=OP-aanbod is echter beperkt. De online verkoop stopt zodra de voorziene tickets de deur uit zijn.

Opleiding 'gemachtigd opzichter'

Dinsdag 9 oktober 2018
Pelt - Opleiding 'gemachtigd opzichter'Al sedert enkele jaren organiseert de verkeersdienst van de lokale politie HANO een opleiding gemachtigd opzichter.
Als gemachtigd opzichter heb je als taak de veiligheid van groepen kinderen, scholieren, personen met een handicap en senioren in het verkeer te bewaken, vooral bij het oversteken van de straat. Op dinsdag 23 oktober van 19 tot 21 uur of op woensdag 24 oktober van 14 tot 16 uur wordt de volgende cursus georganiseerd in de vergaderzaal van het hoofdgebouw van de (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Franssen overleden

Dinsdag 9 oktober 2018
Pelt - Anna Franssen overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Anna-Henrica Franssen overleden, de weduwe van Pierre Coolen. Ze was 86 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Neerpelt - Jonas Walbers Belgisch kampioen Heren 3Zoom

Neerpelt

Jonas Walbers van de Neerpeltse Tennis Club heeft zich zondag tot nationaal kampioen bij de heren 3 gekroond op de Masters van het Belgian Circuit in Beveren. Hij wist als enige Limburger dit finaleweekend winnend af te sluiten. De 17-jarige Jonas klopte de West-Vlaming Louagie in de finale met 6-2 en 6-3. Een mooie  apotheose van een sterk seizoen!

Straks minder treinen

Maandag 8 oktober 2018
Het ziet er naar uit dat er vanaf december tijdelijk minder treinen op de lijn Mol-Hamont zullen rijden. Dat blijkt uit de nieuwe dienstregeling die in december van kracht wordt.
Volgens die dienstregeling zullen er 's morgens en 's avonds enkele treinen niet rijden. Met als gevolg dat men 's morgens vanuit Noord-Limburg niet meer voor 7 uur in Antwerpen zal kunnen geraken, en 's avonds ook niet meer thuis, tenzij men voor 20.40u uit Antwerpen kan vertrekken. Om nog maar te zwijgen over het traject voor de reizigers uit Brussel of de kust.
We hebben de NMBS gevraagd ons een en ander uit te leggen, maar tot dusver geen antwoord op onze vraag gekregen.

Fietser (16) gewond bij botsing

Maandag 8 oktober 2018

Overpelt

Vanmiddag raakten een 16-jarige fietser en een auto in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Leopoldlaan en de Hoflaan. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Weg met motor van daklift

Maandag 8 oktober 2018
Neerpelt - Weg met motor van daklift

Neerpelt

Aan de Hamonterweg in Neerpelt gingen onbekenden met de motor van een daklift aan de haal. Het preciese tijdstip van de diefstal is niet gekend.
Neerpelt - Louis Vandebeeck van Sporting geselecteerd

Neerpelt

Louis Vandebeeck is de enige speler van Sporting NeLo die door bondscoach Arnaud Calbry geselecteerd is voor de 2 EK-kwalificatiematchen eind oktober. Op woensdag 25 oktober spelen de Red Wolves hun eerste wedstrijd in Servië. Op zondag 28 oktober nemen ze het op tegen Kroatië.

Nog nooit zoveel trekvogels

Maandag 8 oktober 2018
Puur natuur
Afgelopen weekend werden 315.364 trekvogels geteld, verspreid over 61 Belgische telposten. Dat is een record voor de EuroBirdwatch-tellingen. Opvallend waren de hoge aantallen graspiepers, kneus en zanglijsters. EuroBirdwatch is een trektelevenement dat Birdlife organiseert in 41 Europese en Centraal-Aziatische landen.
Alles samen werden er afgelopen weekend maar liefst 5,2 miljoen vogels geregistreerd, op weg naar het zuiden. De weersomstandigheden waren zaterdag perfect: het zonnetje (…) Het hele nieuwsbericht

Brandstichter gearresteerd

Zondag 7 oktober 2018

Neerpelt

Gisterenochtend wou een onbekende brand stichten aan een woning aan de Molenstraat in Neerpelt. Hij had benzine bij maar werd verraden door de videobewaking. Er is een verdachte gearresteerd.

Overpelt

In de eerste provinciale van het volleybal heeft Overpelt A in Kinrooi gewonnen met 2-3. Na vier wedstrijden staat Overpelt A derde in de stand.
Pelt - Basket: eerste nederlaag voor PeltLeopoldsburg-Pelt: 79-59
In Leopoldsburg was het aanvankelijk wat aftasten. De Peltse spelmaker Joris spurtte naar 9-13. Maar de thuisploeg antwoordde met 3 rake driepunters: 19-14 (10’). John hield zijn ploeg nog op het rechte pad (13’ 25-21). Gemiste lay-ups, een reeks balverliezen en te weinig rebounds deden de bezoekers in een paar minuten tijd de das om: 44-30. Na de koffie was er weinig beterschap. Terwijl bij een sterk Leopoldsburg wel vlotjes de driepunters binnen vlogen (26’ (…) Het hele nieuwsbericht

LHVV verliest van Maasland

Zondag 7 oktober 2018
Overpelt - LHVV verliest van Maasland

Overpelt

Lindel-Hoeven VV heeft vandaag verloren van Maasland. Uitslag: 2-1. Lindel-Hoeven VV staat voorlaatste in de stand met 3 punten uit 6 wedstrijden. Kadijk won wel: het versloeg Lummen met 3-1. Kadijk staat na zes wedstrijden derde met 12 punten.

Sparta Lille klopt Zonhoven

Zondag 7 oktober 2018
Neerpelt - Sparta Lille klopt Zonhoven

Neerpelt

Sparta Lille heeft vandaag Halveweg Zonhoven verslagen. uitslag: 4-3. Grote Heide versloeg Paal-Tervant, na twee goals van Dave Belmans en één van Rob Janssen. Herkol verloor met 2-4 van Herk-de-Stad.

Leo Boonen overleden

Zondag 7 oktober 2018
Overpelt - Leo Boonen overleden

Overpelt

Gisteren is Leo Boonen overleden, de echtgenoot van Maria Geuzens. Hij was 78 jaar en wordt vrijdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens.
Het aantal faillissementen in Limburg blijft dalen. Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar waren er 453 faillissementen.
Grensgevallen
In Eindhoven zijn afgelopen nacht twaalf appartementen ontruimd omdat op straat een vrachtwagen vol drugsafval in brand was gestoken. Daarbij kwam gevaarlijk zoutzuurgas vrij. Op een andere plek in de stad lekte drugsafval uit een vrachtwagen die daar door onbekenden was neergezet.

Overpelt

Op 13 oktober houden de 59-ers van 1959 Overpelt een reünie. "Heb je interesse, stuur dan nog snel een mailtje naar 59ers59[!]gmail.com," melden ze. "Ondertussen zijn we al met 40. Helaas hebben we niet iedereen kunnen terugvinden, ben jij zo iemand mail dan even naar bovenstaand adres."

Lyra-Lierse wint van Esperanza

Zaterdag 6 oktober 2018
Pelt - Lyra-Lierse wint van EsperanzaZoomEsperanza Pelt heeft vanavond thuis ook niet tegen Lyra-Lierse kunnen winnen. De wedstrijd eindigde op 0-2. De supporters van Lyra waren overigens erg actief. Tijdens de hele wedstrijd waren gezangen te horen en af en toe werd Bengaals vuurwerk afgestoken (foto). Maar ook de supporters van Esperanza lieten zich niet onbetuigd.

Eddy Bormans overleden

Zaterdag 6 oktober 2018
Neerpelt - Eddy Bormans overleden

Neerpelt

Dinsdag is in Opglabbeek de uit Neerpelt afkomstige Eddy Bormans overleden. Hij was 60 jaar.

Nora Van Houdt overleden

Zaterdag 6 oktober 2018
Neerpelt - Nora Van Houdt overleden

Neerpelt

In het rusthuis is vandaag Nora Van Houdt overleden, de weduwe van Willy Claesen. Ze was 90 jaar. Donderdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de SInt-Niklaaskerk. 

Limburgse wegen veiliger

Zaterdag 6 oktober 2018
Sinds 2012 zijn het aantal letselongevallen op de Limburgse wegen jaar na jaar gedaald. In 2012 gebeurden er 3.489 ongevallen, in 2013 3.310, in 2014 3.255, in 2015 3.153, in 2016 3.094 en vorig jaar 2.739.

Mooi nazomerweer

Zaterdag 6 oktober 2018
Weerbericht
Pelt - Mooi nazomerweerAlvorens een storing onze streken in de avond kan bereiken, wordt er vanuit het zuiden erg warme lucht aangevoerd en krijgen de maxima zomerse allures. Zondag verlaat de storing onze streken en wordt gevolgd door een hogedrukgebied, dat na het weekend het weerbeeld in onze regio bepaalt. Na het weekend wordt het flink zonnig en de temperaturen zijn in stijgende lijn. Er komt een periode aan met aangenaam nazomerweer, dat waarschijnlijk ook het volgende weekend nog kan aanhouden. Vandaag wordt een aangename (…) Het hele nieuwsbericht

Sterke stam, die familie Bierkens

Zaterdag 6 oktober 2018

Neerpelt

Vandaag is onze jongste broer jarig, mailt Jackie Bierkens. We waren thuis met 14 kinderen, we zijn nog met 13 in leven en zijn nu samen 1039 jaar oud. Ik denk dat het wel uitzonderlijk is. Ons oudste zus Miet is 89 jaar, ons Lutgart is er 87, ons Annie 86, ons Fieke 85, Marie-Louise 83, Leon 82, Henriette 81, Alice 79, Jef 77, Nelly 75, ik zelf 73, Eddy 72 en onze Gerard is vandaag 70 jaar geworden. De snaak!

Trinette Mertens overleden

Zaterdag 6 oktober 2018
Overpelt - Trinette Mertens overleden

Overpelt

Op 28 september overleed Trinette Mertens, de weduwe van Joseph Mertens. Zij was 98 jaar. Het afscheid vond in besloten kring plaats.

Herfstfeest van OKRA-Holheide

Vrijdag 5 oktober 2018
Overpelt - Herfstfeest van OKRA-HolheideZoom

Overpelt

OKRA-Holheide vierde haar herfstfeest in de parochiezaal. De maaltijd werd voorafgegaan door het vieren van twee jarigen: Pierre Vaesen en Mia Theunissen-Huyers werden in de bloemen gezet voor hun tachtigste verjaardag. Voor de tombola werden er weer een honderdtal prijzen klaargezet. Dus die lotjes gingen goed van de hand! (Ingez.)

120 dames en 3 heren

Vrijdag 5 oktober 2018
Overpelt - 120 dames en 3 herenZoom

Overpelt

Een 120-tal dames en 3 heren (foto) volgden gisteravond heel aandachtig hoe de 3 lesgevers van Tuinhier Overpelt hun prachtige bloemschikcreaties verwezenlijkten. En het waren meesterwerken! Sonja, Hanne en Martijn gaven ook heel wat toelichting bij het jaarprogramma dat de cursisten dit jaar voorgeschoteld krijgen, zodat ze met hun deskundige hulp ook elke maand een meesterwerk kunnen maken. Wilt u het ook eens proberen?Aarzel dan niet te lang want er zijn maar enkele plaatsjes meer vrij en volgende week woensdag- en donderdagavond beginnen de lessen al. Meer info vind je hier.

Aznavour op de beiaard

Vrijdag 5 oktober 2018
Neerpelt - Aznavour op de beiaardZoom

Neerpelt

Begin deze week overleed de Armeens-Franse zanger Charles Aznavour op 93-jarige leeftijd. Morgen/zaterdag wordt hij in besloten kring begraven. De beiaard speelt vanaf 10.30 uur, tijdens de Neerpeltse markt, een huldeconcert. De volgende hits zullen te horen zijn: 'Comme ils disent', 'Emmenez-moi', 'La bohème' en natuurlijk ook 'For me, formidable' en ‘She’. 
Pelt - Dennis Vandersteegen Ned. jetskikampioenZoomAfgelopen weekend heeft Dennis Vandersteegen (foto) in het Nederlandse Bornerbroek de titel van Nederlands Kampioen Jetski 2018 binnengehaald.

47.027 geregistreerde misdrijven

Vrijdag 5 oktober 2018
Pelt - 47.027 geregistreerde misdrijvenDe Limburgse politiekorpsen registreerden vorig jaar samen 47.027 misdrijven. Dat blijkt uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie. Politiezone CARMA registreerde 10.574 misdrijven, de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo 3.027, de politiezone Tongeren-Herstappe 2.593, de politiezone Kempenland 2.067, de politiezone HANO 1.812 en de politiezone Lommel 1.665.
Economisch nieuws
Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie, heeft vandaag in aanwezigheid van meer dan 40 geïnteresseerde bedrijven zijn nieuwe topinfrastructuur in Lommel geopend. Vertegenwoordigers van zowel grote bedrijven als KMO’s konden er meteen ervaren hoe ze via 3 gloednieuwe living labs met de nieuwste (robot)technologieën ondersteuning krijgen om hun nieuwe producten te testen en perfectioneren. Ze ontdekten ook de nieuwste (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Pelt - Moet de notaris in de toekomst kunnen kijken?Die vraag moest het hof van beroep van Antwerpen beantwoorden omdat een notaris kreeg af te rekenen met een eis tot schadevergoeding van zijn cliënten. Zij verweten hem dat hij hen niet verwittigde tegen de nabije verhoging van de registratierechten op de akte die bij hem moest passeren. De akte werd ondertekend op 3 juli 2013 en op 1 juli 2013 gingen de registratierechten van 0,2% naar 2%, een tienvoud dus en een verhoging met 9.720 euro.
Het hof vond dat een voorzichtige notaris zijn kennis actueel (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: ILKA

Vrijdag 5 oktober 2018
Dirk en Lieve Vreys, beiden uit Lommel, hebben de bvba Ilka opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer detailhandel in brood en banketbakkerswerk; groothandel in suiker, chocolade en suikerwerk én eetgelegenheden met beperkte bediening.

Fien Tielens overleden

Vrijdag 5 oktober 2018
Pelt - Fien Tielens overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige Fien Tielens overleden, de weduwe van Albert Bergmans. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring waarna haar asurn wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Ongeval op Lindelsebaan

Donderdag 4 oktober 2018

Overpelt

Op de Lindelsebaan raakten twee auto's in een aanrijding betrokken. Het ongeval gebeurde in de vooravond.

Wespenplaag nog niet gedaan

Donderdag 4 oktober 2018
De Limburgse brandweerkorpsen hebben in twee maanden meer dan 18.000 wespennesten opgeruimd en de wespenplaag is nog niet gedaan. Vorig jaar werden er in onze provincie 4.000 nesten opgeruimd in drie maanden.

Sporting verslaat Hurry-Up

Donderdag 4 oktober 2018
Neerpelt - Sporting verslaat Hurry-Up

Neerpelt

In een vooruitgeschoven wedstrijd van de BENE-league heeft Sporting NeLo vanavond Hurry-Up verslagen. Uitslag: 33-24. Een verslag van Sven Spooren: 280 km moesten ze reizen (enkel) en dus was Sporting toch wel favoriet in deze thuiswedstrijd. En onze jongens begonnen ook goed: 6-4 na 9 minuten. Vervolgens moest Sporting in ondertal spelen en ging Hurry-Up een versnelling hoger spelen. Van 6-4 ging het in een ruk naar 6-9, vooral via Falke. Time-out voor Sporting en plots ging het weer de goede kant (…) Het hele nieuwsbericht

Hoe vinden trekvogels de weg?

Donderdag 4 oktober 2018
Het is maar dat je 't weet
Het Europees luchtruim wordt dezer dagen doorkruist door miljoenen trekvogels, die begonnen zijn aan hun najaarstrek. Zaterdag wordt het spectaculair natuurfenomeen in kaart gebracht tijdens de 25ste editie van EuroBirdwatch. Maar hoe vinden trekvogels de weg naar hun eindbestemming in het zuiden? Het interessante antwoord op die vraag vindt u hier.

Werelddierendag vandaag

Donderdag 4 oktober 2018
Pelt - Werelddierendag vandaagZoomHet is vandaag Werelddierendag, en dat betekent niet alleen dat u eens wat extra aandacht aan uw huisdier zou kunnen besteden, maar misschien ook hét moment om eens na te denken om een hond of kat uit het asiel in huis te halen, indien u er nog géén hebt. Vandaag werd de nieuwe website voorgesteld waarop een twintigtal dierenasielen laten zien welke honden én katten ze in huis hebben voor adoptie. 
Pelt - Opschorting van straf voor verkrachterDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag opschorting van straf verleend aan een twintiger uit Meeuwen-Gruitrode die een 71-jarige vrouw aanrandde en verkrachtte in een rusthuis in Noord-Limburg. Op het ogenblik van de feiten in januari vorig jaar was de jongeman werkzaam als stagiair in de bejaardenzorg. (PG)
Er maken steeds meer studenten gebruik van de renteloze studielening van de provincie Limburg. Afgelopen academiejaar hebben 83 studenten de lening aangevraagd. Ze kunnen per jaar maximum 3.000 euro lenen en moeten alles pas terugbetalen als ze gaan werken. Vroeger waren het vooral studenten van Vlaamse afkomst, nu is de helft van buitenlandse origine. Opvallend is ook dat meer gezinnen met tweeverdieners het moeilijk krijgen als er meerdere kinderen tegelijkertijd gaan studeren. (Radio 2)

Kringwinkels minder in trek

Woensdag 3 oktober 2018
Limburgers brengen minder afgedankte spullen naar de Kringwinkel dan de gemiddelde Vlaming. En ze kopen er ook minder. Vorig jaar bracht elke Limburger gemiddeld zo'n negen kilogram herbruikbare goederen naar een Kringwinkel en kocht hij er zo'n vier kilogram herbruikbare goederen. Die cijfers liggen onder het Vlaamse gemiddelde. (Radio 2)

Verhalen uit de bodem

Woensdag 3 oktober 2018
Samen met de Intergemeentelijke Onroerenderfgoeddienst Lage Kempen werkten de stad Hamont-Achel en de gemeenten Bocholt en Neerpelt een toeristisch ontsluitingsproject uit rond drie erfgoedsites. Terwijl in Hamont-Achel wordt gefocust op de grafheuvels aan de Haarterheide en het Pastoorsbos, gaat in Bocholt de aandacht uit naar de grafheuvels in Kaulille en ligt in Neerpelt de nadruk op het Celtic Field-complex. Dit project – dat ‘Verhalen uit de bodem’ werd gedoopt – kadert in het Europees jaar voor Cultureel Erfgoed.

Neos met de bus naar Beringen

Woensdag 3 oktober 2018
Pelt - Neos met de bus naar BeringenZoomVoor de uitstap naar Beringen kreeg Neos Pelt 50 jonge senioren mee. Ze startten hun bezoek bij de ‘fietsenfabriek’ van Ridley waar ze een kijk kregen op de manier waarop fietsen, meer bepaald fietsen bedoeld voor competitiesport, in elkaar worden gestoken. Bleek dus dat de kaders, in de vaktaal “frames”, voor het overgrote deel uit China komen. Er zijn zo’n 150 verschillende modellen en kleuren, bedoeld voor de meestal kieskeurige klant . Zeer interessant was de (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Volmolenstraat

Woensdag 3 oktober 2018

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in De Peel de woning gelegen Volmolenstraat 26 openbaar verkocht. Het huis staat op een perceel van 7a41ca en heeft een K.I. van 813 euro.
Voortaan moet de gouverneur de strijd tegen de everzwijnenplaag coördineren. Dat heeft Vlaams minister van natuur Joke Schauvliege geantwoord op een vraag van Lode Ceyssens in het parlement. In de provincies Antwerpen en in Limburg loopt het probleem van de everzwijnen de spuigaten uit. Tuinen, voetbalvelden, kerkhoven worden zwaar beschadigd en de dieren vormen een gevaar voor het verkeer. Hoewel er dit jaar al meer dan 700 everzwijnen zijn geschoten, erkent de minister dat het bestand blijft (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Videoclip tegen alcohol, drugs en tabakZoom Scholieren uit Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt werkten mee aan een videoclip om jongeren te waarschuwen voor de gevaren van alcohol, tabak en drugs. De Centra voor Alcohol- en andere Drugproblemen zijn zo onder de indruk dat ze de film nu gaan verspreiden over heel Vlaanderen! 
In het voorjaar organiseert het Openluchtmuseum Bokrijk een tijdelijke tentoonstelling over schilder Pieter Bruegel: "De wereld van Bruegel". Die draait rond de voorwerpen op zijn schilderijen, zoals kruiken en kommen.
In 2019 is het 450 jaar geleden dat Pieter Bruegel de Oude overleed. En Bokrijk wil dat herdenken met een tijdelijke internationale tentoonstelling. Want de werken van Bruegel waren voor dr. Jozef Weyns, de eerste conservator van het openluchtmuseum, een (…) Het hele nieuwsbericht

Voor de sportvissers

Dinsdag 2 oktober 2018
Het is maar dat je 't weet
Het reglement van de openbare visserij werd onlangs gewijzigd, meldt het Agentschap Natuur en Bos. Vooral de regels over vervoer en bezit van vissen werden vereenvoudigd.
Er zijn tien vissoorten die je nog in bezit mag houden, vervoeren en gebruiken als aasvis. Je mag geen leefnet meer gebruiken (behalve bij officiële wedstrijden) en snoekbaars wordt bijkomend beschermd door een maximummaat van 70 cm. Een hengelaar mag niet meer dan 20 aasvisjes in bezit houden en vervoeren, waarvan 5 levende. Alle info, in vier talen, vind je hier.

Mooi herfstweer op komst

Dinsdag 2 oktober 2018
Weerbericht
Pelt - Mooi herfstweer op komstEen hogedrukgebied ten westen van Brest, bouwt stilaan op richting onze streken en brengt enkele dagen met veel zon en hoge maxima. Een actieve depressie met bijbehorende storingen zorgt in het weekend voor enige tijd regen, maar na het weekend domineren opnieuw hogedrukinvloeden. Op korte termijn schuift een storing traag over onze treken en is het somber herfstweer.
Vandaag domineren wolken en van tijd tot tijd valt er lichte regen of motregen. Na de middag zijn er wat meer drogere perioden met (…) Het hele nieuwsbericht

Huizen in Limburg het goedkoopst

Maandag 1 oktober 2018
In het Vlaams Gewest was een huis in het eerste semester van 2018 het duurst in de provincie Vlaams-Brabant: een huis in gesloten of halfopen bebouwing kostte er 260.000 euro, voor een huis in open bebouwing was de mediaanprijs er 350.000 euro. In Limburg waren de huizen het goedkoopst: 185.000 voor een huis in gesloten of halfopen bebouwing en 240.000 euro voor een open bebouwing. In het Vlaams Gewest is Tongeren de derde goedkoopste gemeente om te wonen. De mediaanprijs bedroeg er 160.000 euro. (Statbel)

430 werkzoekenden

Maandag 1 oktober 2018

Neerpelt

In Neerpelt waren er vorig jaar gemiddeld 430 werkzoekenden. Dat is 4,01 procent van het aantal inwoners op actieve leeftijd (18-64 jaar). In Limburg is dat 5,27 procent, in het Vlaams Gewest 5,35 procent.
Neerpelt - Sporting speelt donderdag ipv zaterdag

Neerpelt

Sporting NeLo speelt donderdag om 20u zijn volgende wedstrijd in de BENE-league. Een vooruitblik van Sven Spooren: "Donderdag wacht ons de volgende zware opdracht! Hurry-Up (Bevo-killer van afgelopen week) komt op bezoek. Op donderdag dus omdat Hurry-up in het weekend Europees speelt. Hurry-Up is het vorige team van onze coach Martin Vlijm maar dat team onderging een volledige metamorfose. Het haalde een Sloveense doelman, een Portugese en een Kroatische opbouwer, een Spaanse pivot en de (…) Het hele nieuwsbericht
Overpelt - Feest bij Okra-Centrum en -FabriekZoom

Overpelt

Maar liefst 140 leden van Okra Overpelt-centrum en -Fabriek schreven zich in voor hun jaarlijkse ledenfeest in de grote zaal van het Pelterke. Het werd een fijne namiddag met lekker eten en een gezellige babbel en... meer moet dat niet zijn.

362 werkzoekenden

Maandag 1 oktober 2018

Overpelt

In Overpelt waren er vorig jaar 362 werkzoekenden. Dat is 3,81 procent van het aantal inwoners op actieve leeftijd (18-64 jaar), lager dan in Limburg (5,27 procent) en het Vlaams Gewest (5,35 procent).
Grensgevallen

Neerpelt

De Nederlandse crimineel Dino Soerel is vandaag door de Nederlandse politie gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord op John Mieremet en die op de Amsterdamse vastgoedhandelaar Willem Endstra. Ook in Spanje werd een aanhouding verricht: daar werd de crimineel Donald G. in de boeien geslagen. Ook hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Endstra. Die werd op 17 mei 2004 doodgeschoten, John Mieremet - die jaren in Neerpelt woonde - op 2 november 2005 in de Thaise badplaats Pattaya.

Banden stuk gestoken

Maandag 1 oktober 2018
Neerpelt - Banden stuk gestoken

Neerpelt

Onbekenden hebben vermoedelijk zaterdagnacht in de Koning Albertlaan van drie auto's en in de Stationsstraat van één auto een band stuk gestoken, zo meldt de lokale politie HANO. De benadeelden legden klacht neer.

Ryanair stopt met basis Eindhoven

Maandag 1 oktober 2018
Grensgevallen
Ryanair stopt met de eigen basis op Eindhoven Airport. Dat schrijft The Irish Times. Een aantal vluchten zou daarmee komen te vervallen. Volgens de krant gaat de sluiting in op 5 november. De luchtvaartmaatschappij heeft nu op de luchthaven vier Boeings staan, maar die worden vanaf 5 november aan de grond gehouden. De vliegtuigen die nog wel de lucht in zullen gaan, zijn op buitenlandse bases gestationeerd.
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt