Het overige nieuws

Handbal: Roeselare - Overpelt 21-21

Zondag 30 september 2018

Overpelt

In Liga 1 van het handbal heeft Overpelt een gelijkspel behaald in Roeselare. Uitslag: 21-21.

Volleybal: Overpelt klopt Diepenbeek

Zondag 30 september 2018

Overpelt

In eerste provinciale van het volleybal heeft Overpelt A Diepenbeek A verslagen. Uitslag: 3-0. Overpelt B won met 0-3 van Tongerlo B.

1.200 deelnemers voor Boslandtrail

Zondag 30 september 2018
50 of 100 km wandelen, dat was de uitdaging bij de eerste 'boslandtrail'. Een wandel-of looptocht van 50 of 100 kilometer door Bosland. Bij zo'n trailtocht wandelen of lopen deelnemers door de bossen en de natuur, over smalle paadjes en hellingen. In Bosland konden de 1.200 deelnemers kiezen voor 50 of 100 kilometer. Vanaf een kwart van het parcours had de organisatie op elk checkpunt medische ondersteuning voorzien. 170 vrijwilligers hebben alles in goede banen geleid. Uiteindelijk hebben ruim 980 personen de eindmeet gehaald. Redenen om af te haken waren vooral pijnlijke voeten of de kou.

LHVV verliest derby tegen Eksel

Zondag 30 september 2018
Overpelt - LHVV verliest derby tegen Eksel

Overpelt

Lindel-Hoeven VV heeft vanmiddag de derby tegen FC Eksel verloren. Uitslag: 0-3.
Neerpelt - Sparta Lille verslagen door V. Lommel

Neerpelt

Sparta Lille is vandaag met 5-1 gaan verliezen op het veld van Verbroedering Lommel. Grote Heide verloor met 1-0 van Turkse FC.

Opnieuw verlies voor Esperanza

Zondag 30 september 2018
Pelt - Opnieuw verlies voor EsperanzaEsperanza Pelt heeft opnieuw verloren, deze keer tegen Betekom. Uitslag: 3-1. Pelt moest twee strafschoppen slikken (5’ en 76’). Black scoorde de 1-1 in het begin van de tweede helft. In vijf wedstrijden in de nieuwe competitie heeft Esperanza één schamel punt behaald; de club staat dan ook laatste in Derde Amateurs B.

Tafeltennis: Neerpelt - Bocholt 13-3

Zondag 30 september 2018
In het tafeltennis heeft Neerpelt A Bocholt A verslagen. Uitslag: 13-3.

Damesvoetbal: Esperanza klopt Lommel

Zondag 30 september 2018
In het damesvoetbal hebben de dames van Esperanza Pelt met 4-2 gewonnen van Lommel. Aanvankelijk gaven ze een 0-2 voorsprong uit handen, maar uiteindelijk konden ze die achterstand méér dan goedmaken.

Kadijk wint in Donk

Zaterdag 29 september 2018
Overpelt - Kadijk wint in Donk

Overpelt

Kadijk heeft vanavond gewonnen op het veld van Donk. Uitslag: 2-5.

Handbal: Bocholt klopt Sporting

Zaterdag 29 september 2018
Neerpelt - Handbal: Bocholt klopt Sporting

Neerpelt

In de BENE-league van het handbal heeft Sporting NeLo vanavond verloren van Achilles Bocholt. Uitslag: 38-32. UPDATE Een verslag van Sven Spooren: Feit is dat Sporting NeLo aanvallend veel doelpunten scoort, maar feit is ook dat Sporting teveel doelpunten slikt en dat ondanks een sterke prestatie van goalie David Polfliet! Bocholt vloog uit de startblokken en in no-time stond het 5-0, ook dankzij een goed keepende Leroy bij Bocholt. Tasevski en Jerry (…) Het hele nieuwsbericht

Zware pandoering voor Herkol

Zaterdag 29 september 2018
Neerpelt - Zware pandoering voor Herkol

Neerpelt

Herkol heeft vanavond verloren op het veld van Weerstand Koersel. Uitslag: 5-1. Bij de rust was de stand 3-0. Sander Plessers maakte de Herkol-goal. 

Meer screening op voorkamerfibrillatie

Zaterdag 29 september 2018
Voorkamerfibrillatie (VKF) is de meest voorkomende hartritmestoornis. Ze kan aanleiding geven tot klontervorming in het hart, wat kan leiden tot een beroerte, een hoger risico op hartfalen en zelfs cognitieve achteruitgang/dementie. Symptomen zijn hartkloppingen, duizeligheid, vermoeidheid,...Maar soms is de betrokkene zich van geen kwaad bewust. Op tijd deze ritmestoornis ontdekken is belangrijk om problemen te voorkomen. Daarom worden in het Mariaziekenhuis heel wat patiënten uitgebreid (…) Het hele nieuwsbericht

54 letselongevallen

Zaterdag 29 september 2018
Neerpelt - 54 letselongevallen

Neerpelt

In Neerpelt gebeurden er vorig jaar 54 letselongevallen: 47 met lichtgewonden en 7 met zwaargewonden. In 2016 waren er 51 letselongevallen. In 2015 waren er dat 36, in 2014 55.

Rails gebruiken

Zaterdag 29 september 2018
Vandaag gelezen
Willy Miermans, mobiliteitsexpert van de UHasselt, pleit ervoor om de spoorlijnen die er nog liggen in Limburg zoveel mogelijk opnieuw te gebruiken, want rails zijn de ruggengraat van een transportsysteem. "Die zijn vooral richting Noord-Limburg nodig. Openbaar vervoer is in eerste instantie altijd verlieslatend, maar als je op lange termijn je ruimtelijke ordening in functie daarvan inricht en scholen, ziekenhuizen, bedrijven, ... in de buurt van die sporen legt, dan kom je tot een heel ander verhaal."
Overpelt - Lichte daling aantal verkeersongevallen

Overpelt

Op het grondgebied van Overpelt zijn vorig jaar 50 letselongevallen gebeurd. Dat zijn er 3 minder dan in 2016 en 17 minder dan in 2015. Bij 47 ongevallen vielen er vorig jaar lichtgewonden, bij 3 zwaargewonden.
De Hamontse ju-jitsuclub Tai-Sabaki bestaat 30 jaar en organiseert naar aanleiding daarvan op 13 oktober een internationale stage in De Posthoorn. Trainers zijn de Duitser Dieter Call (9de dan), de Nederlander Tony van Venrooy (8ste dan), de Italiaan Stefano Draghi (7de dan), de Belg Mathieu Bex (7de dan) en zijn landgenoot Peter Louwers (7de dan). De stage begint om 9.30u; deelnemen kost 10 euro. Inschrijven kan men ter plaatse.

300 zwemmers in Bokkenrijdersmeeting

Vrijdag 28 september 2018

Overpelt

Voor de Bokkenrijdersmeeting in zwembad Dommelslag hebben zich zo'n 300 zwemmers ingeschreven. Morgen en overmorgen starten de wedstrijden om 10 uur. het 25m-bad is dan niet voor andere zwemmers toegankelijk.

Stem op 'Pragt'

Vrijdag 28 september 2018
In het ‘Huis van het Kind Pelt’ en de kraamafdeling van het Mariaziekenhuis ontstond een tijd geleden "PRAGT", wat staat voor Perinataal Regionaal Ambulant Gezinstraject. Bedoeling is om met een netwerk van diensten en hulpverleners pro-actief in te spelen op de ondersteuningsnood van kwetsbare zwangere vrouwen. Het is ondertussen uitgegroeid tot een heel sterk netwerk met tal van partners dat zich uitstrekt over heel Noord-Limburg. Al vrij snel nam het Mariaziekenhuis de (…) Het hele nieuwsbericht

'Help-spel' over hulpdiensten

Vrijdag 28 september 2018
Pelt - 'Help-spel' over hulpdienstenZoomDe afgelopen weken speelden meer dan 700 jongeren het Help-spel. De secundaire scholen van Noord-Limburg lieten alle leerlingen uit het vierde jaar op een interactieve manier kennismaken met tal van hulpverleningsdiensten. Het help-spel is één van de vele acties uit het overleg jongerenwelzijn, dat focust op activiteiten om de weerbaarheid van jongeren te verhogen. Het Help-spel kon rekenen op financiële en praktische ondersteuning van de gemeenten Overpelt en Neerpelt en de stad (…) Het hele nieuwsbericht

Zonnig maar koud

Vrijdag 28 september 2018
Weerbericht
Pelt - Zonnig maar koudUitlopers van het hoog der Azoren laten de luchtdruk flink stijgen in onze streken. De zon overheerst daarbij het weerbeeld. Er wordt echter koude lucht aangevoerd, waarbij het kwik onder de normale waarde uitkomt en tijdens de nachten koelt het flink af. Na het weekend bereikt onstabiele lucht onze regio en zijn er regenbuien mogelijk. Een volgend hogedrukgebied kan tijdelijk in de tweede helft van de week het weerbeeld domineren. Vandaag trekt een weinig actief koufront over de regio. Het wordt zwaar bewolkt met (…) Het hele nieuwsbericht

Piet Geuns overleden

Donderdag 27 september 2018
Vandaag is de uit Peer afkomstige Piet Geuns overleden, de echtgenoot van Constance Lostak. Hij was 89 jaar. De crematie vindt plaats in intieme kring waarna zijn asurn een plaats krijgt in het urneveld op de begraafplaats in Linde-Peer. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Grote drugsactie: tien arrestaties

Donderdag 27 september 2018
Pelt - Grote drugsactie: tien arrestatiesVandaag werd voor de vijftiende keer de operatie Cleanhouse gehouden. De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages in Limburg. Een honderdtal politiemensen heeft deelgenomen aan de actie. Er werden een 15-tal locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal 4 actieve plantages, 2 buitenplantages, en 1 plantage in opbouw werden aangetroffen. Daarnaast werd ongeveer 30 kilogram (afgewerkte) cannabis aangetroffen. Onder meer in Dilsen-Stokkem en (…) Het hele nieuwsbericht

Connect2 failliet verklaard

Donderdag 27 september 2018

Overpelt

De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag het bedrijf Connect2 uit Overpelt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 27 oktober ingediend worden.

Fietser aangereden op Napoleonweg

Donderdag 27 september 2018
Pelt - Fietser aangereden op NapoleonwegOp de Napoleonweg ter hoogte van de Gortenstraat werd vanmiddag rond 13u een fietser aangereden door een auto. De fietser, een 31-jarige man uit Hechtel-Eksel, werd daarbij gewond. 

600 berm- en natuurbrandjes

Donderdag 27 september 2018
De Limburgse brandweerkorpsen moesten afgelopen zomer zo'n 600 keer uitrukken voor berm- en natuurbrandjes. De schade bleef telkens beperkt. Het aantal brandweerinterventies lag zo'n drie keer hoger dan in een gewone zomer. (Radio 2)

Auto van de baan

Woensdag 26 september 2018

Neerpelt

Op de N71 in Neerpelt ging vanochtend rond 7 uur een auto van de baan. De chauffeur, een 38-jarige Neerpeltenaar die uit de richting Grote Heide kwam, raakte daarbij gewond. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk. De auto, die 5 meter diep was terechtgekomen, moest door een bergingsbedrijf worden getakeld. 

Fietsers worden geteld

Woensdag 26 september 2018
Neerpelt - Fietsers worden geteldZoom

Neerpelt

Deze week worden op de fiets- & spoorbrug de passerende fietsers geteld. Op die manier wil men achterhalen hoeveel fietsers gebruik maken van de Neerpeltse fietspaden en op welke momenten fietsen het populairst is. Ook in 132 andere Vlaamse gemeenten staan deze week tellers opgesteld die fietsgegevens verzamelen. Schepen van mobiliteit en duurzame ontwikkeling Liesbeth Fransen: “Dankzij deze gegevens kunnen we ons fietsnetwerk verder verbeteren en gerichte investeringen doen ten voordele van de fietser.” Meer informatie en deelnemende gemeenten vind je op www.fietstelweek.be.

Openbare verkoping: Heesakkerstraat

Woensdag 26 september 2018

Overpelt

Morgennamiddag wordt in café Jar de woning Heesakkerstraat 134 openbaar verkocht. Het geheel - inclusief enkele percelen weiland - is 84a10ca groot en heeft een K.I. van 352 euro.

Truus Bongaerts overleden

Dinsdag 25 september 2018
Pelt - Truus Bongaerts overledenVandaag is de uit Neerpelt afkomstige Truus Bongaerts overleden, de weduwe van Albert Van Doren. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) bij begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Rustig en droog

Dinsdag 25 september 2018
Weerbericht
Pelt - Rustig en droogEen band van hogedrukgebieden bepaalt de volgende dagen het weerbeeld in onze streken. In deze band bevinden zich verschillende kernen die van west naar oost over het Europese vasteland schuiven. Telkens bij de overgang van het ene naar het andere hogedrukgebied is er meer bewolking, maar neerslag van betekenis wordt er evenwel niet verwacht. Er staat een periode met rustig en droog weer op het programma, maar de nachten zijn wel een stuk kouder.Vandaag blijft het flink zonnig. De blauwe hemel wordt wel gesierd (…) Het hele nieuwsbericht

Groot misverstand

Dinsdag 25 september 2018
Vandaag gelezen
"Technische jobs worden nog te vaak geassocieerd met ‘vuil en onderbetaald’ werk. Volledig onterecht. Technische jobs evolueren, zijn doorgaans goedbetaald en bieden een grote garantie op werk. Naast het overtuigen van de ouders is er echter nog een maatschappelijke uitdaging die een Nederlands opiniemaker zeer krachtig verwoordde: ‘Ergens in de voorbije decennia is het misverstand ontstaan dat ‘dingen weten’ meer waard is dan ‘dingen doen’ en dat ‘meer diploma’s’ betekent dat je ook ‘meer kan’. Waardoor ‘werken met je hoofd’ een hogere sociale status heeft gekregen dan ‘werken met je handen’. Waarom eigenlijk? Hoog tijd om dat misverstand recht te zetten."
Bart Lodewijckx van Unizo Limburg

Geboorten in kansarme gezinnen

Dinsdag 25 september 2018
In Tongeren werden vorig jaar 18,5 procent van de kinderen geboren in een kansarm gezin. De overige gemeenten: Beringen (14,47 %), Bocholt (4,27%), Hamont-Achel (11,85%), Hechtel-Eksel (11,79%), Houthalen-Helchteren (15,03 %), Leopoldsburg (17,58%), Lommel (13,79%), Meeuwen-Gruitrode (1,92%), Neerpelt (6,46 %), Opglabbeek (6,12%), Overpelt (9,75%) en Peer (7,84%).

Train Map: NMBS zet trein op de kaart

Dinsdag 25 september 2018
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Train Map: NMBS zet trein op de kaartZoomDe NMBS lanceert vandaag Train Map, een online kaart met een realtime overzicht van alle treinen die op een bepaald ogenblik op het Belgische spoornetwerk rijden. Reizigers kunnen op de bewegende kaart vaststellen waar hun trein zich op elk moment bevindt, alsook reizigersinfo consulteren.
Train Map laat de reiziger toe in te zoomen op een bepaald traject en de reisweg van de trein weer te geven ten opzichte van herkenbare punten zoals waterwegen of autowegen. Deze transparantie moet de (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De belastingdiensten van de Benelux en van enkele deelstaten in Duitsland en Noord-Frankrijk zijn samen een onderzoek begonnen naar een mogelijke fraude in de paardenhandel. Het gaat daarbij vooral om niet-betaalde belastingen, meldt Eindhovens Dagblad. Het onderzoek heeft betrekking op belastingontduiking en -ontwijking en witwassen. 

27 rijbewijzen ingetrokken

Maandag 24 september 2018
Pelt - 27 rijbewijzen ingetrokkenAfgelopen weekend zijn er op initiatief van het Parket Limburg 27 rijbewijzen ingetrokken. In 9 gevallen gebeurde dat na een verkeersongeval, in de overige gevallen na een controle van voertuig en bestuurder.

Werken Hamonterweg/Sportlaan Bree

Maandag 24 september 2018
Pelt - Werken Hamonterweg/Sportlaan BreeZoomVanaf 1 oktober voert het Agentschap Wegen en Verkeer gedurende twee weken aanpassingswerken uit aan het kruispunt van de Hamonterweg en de Sportlaan in Bree. Deze plek staat hoog op de prioriteitenlijst van gevaarlijke punten in Vlaanderen. Het kruispunt wordt nu veiliger gemaakt door de aanleg van een brede middengeleider met afslag- en oprijstroken. Dit moet er voor meer rust en overzicht zorgen. Voertuigen krijgen immers de kans om de oversteekbeweging in twee tussenstappen te (…) Het hele nieuwsbericht

Platform voor Limburgse maakeconomie

Maandag 24 september 2018
Economisch nieuws
De Limburgse maakeconomie kreeg de laatste jaren rake klappen. Zowel het aantal jobs als het aantal maakbedrijven daalde. Deze jobs vertegenwoordigen 15 procent van de tewerkstelling in de provincie. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM Limburg start daarom een nieuw platform op, met als doel deze jobs te verduurzamen en zelfs nieuwe bedrijven aan te trekken of op te starten.
In 2009 waren er in Limburg nog 1.796 maakbedrijven; als gevolg van de krimpende economische conjunctuur (…) Het hele nieuwsbericht

Vrijlatingsmoment voor dagroofvogels

Maandag 24 september 2018

Neerpelt

Het Natuurhulpcentrum uit Opglabbeek organiseert zondag (14 uur) een publiek vrijlatingsmoment voor dagroofvogels op de parking De Wulp/Hageven. "Met deze vrijlatingen geven we een krachtig signaal tegen de roofvogelhouders die te pas en te onpas op scholen, evenementen of avondmarkten met hun roofvogels lopen te pronken. Een roofvogel hoort immers niet met een touw aan zijn poten van handschoen naar handschoen te vliegen. Bij onze publieke vrijlatingen kunnen de aanwezigen de roofvogels ook van (…) Het hele nieuwsbericht

Pol Dirckx overleden

Maandag 24 september 2018
Pelt - Pol Dirckx overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Pol Dirckx overleden, de echtgenoot van Dina Van Bommel. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Mia Slegten overleden

Maandag 24 september 2018

Neerpelt

Een dag voor haar 91ste verjaardag is woensdag in Jette Mia Slegten overleden, de echtgenote van Roger Jacobs. Ze was geboren in St.-Huibrechts-Lille en de derde dochter van senator Alfred Slegten. De uitvaartdienst vindt donderdag om 10.30u plaats in de Sint-Servatiuskerk in Wemmel. Condoleren kan via pjacodel[!]telenet.be, niekske.jacobs[!]skynet.be of marcjacobs[!]telenet.be.

Openbare verkoping: St.-Antoniusweg

Maandag 24 september 2018

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in De Peel de woning met toonzaal, gelegen Sint-Antoniusweg 21, openbaar verkocht na hoger bod. Het perceel is 11a08ca groot, het KI van de woning bedraagt 934 euro en dat van de toonzaal 409 euro. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 163.200 euro. 

De Kleppers fietsten voor Sint-Oda

Zondag 23 september 2018
Overpelt - De Kleppers fietsten voor Sint-OdaZoom

Overpelt

Wielerclub De Kleppers overhandigde tijdens de drukbezochte Sint-Odafeesten een cheque van maar liefst 1500 euro aan dienstencentrum Sint-Oda. Na maanden voorbereidend werk en met de steun van de sponsors organiseerden ze op 15 augustus het wielerevent ‘PELT’en Classic’. 550 fietsliefhebbers tekenden die dag present om 60, 90 of 130 km te rijden ten voordele van Sint-Oda. De fietsclub noemt de actie een schot in de roos en hoopt ook volgend jaar van deze tourtocht een even groot succes te maken. (Foto: Gerard Janssen)

Overpelt

In het volleybal heeft Overpelt A met 3-1 verloren van Zonhoven B. Overpelt B verloor ook met 3-1 van Lommel.

Neerpelt

In Neerpelt zijn er 20 opvanglocaties voor baby's en peuters. Die bieden samen 227 opvangplaatsen aan. In Neerpelt zijn er 44,5 procent opvangplaatsen per 100 baby's en peuters. In Limburg is dat gemiddeld 36,9 procent.

Kadijk - Peer SV 2-2

Zondag 23 september 2018
Overpelt - Kadijk - Peer SV 2-2

Overpelt

Kadijk speelde vanmiddag gelijk tegen Peer SV. Uitslag: 2-2. Kadijk heeft 6 punten uit 4 wedstrijden. Zaterdag speelt Kadijk uit in Donk.

Stan Damm overleden

Zondag 23 september 2018
Neerpelt - Stan Damm overleden

Neerpelt

Vrijdag is Stan Damm overleden, de weduwnaar van Marie-Louise Verheyen. Hij was 87 jaar. De uitvaart zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: dinsdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.
Neerpelt - Herkol speelt gelijk tegen KVK Beringen

Neerpelt

Herkol heeft deze namiddag 2-2 gelijk gespeeld tegen KVK Beringen. Bij de rust was de stand 1-1. Voor Herkol scoorden Sander Plessers en Milos Melis. Kadijk speelde thuis 2-2 gelijk tegen Peer SV. Grote Heide versloeg Standard Elen met 5-2, na doelpunten van Maarten Vandenberk, Nick Pinxten, Ali buhan en Geert Belmans (2). Sparta Lille klopte Loksbergen met 2-0. 

Overpelt

In Overpelt zijn er 14 opvanglocaties voor baby's en peuters, samen goed voor 191 opvangplaatsen. In de gemeente zijn er 39,2 procent opvangplaatsen per 100 baby's en peuters. In Limburg is dat gemiddeld 36,9 procent.

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 23 september 2018
Pelt - KMI waarschuwt met code geelHet KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en regenbuien op zondag. In de loop van de namiddag en avond wordt code geel in heel België van kracht. Op meerdere plaatsen in ons land worden er maatregelen getroffen.
Neerpelt - Handbal: Sporting wint de clash tegen Initia

Neerpelt

In de sporthal van Dommelhof heeft Sporting NeLo vanavond, in het kader van de BENE-league, Initia Hasselt verslagen. Uitslag: 39-37. UPDATE Een verslag van Sven Spooren: Het was weer feest in Neerpelt. Hasselt kloppen doet altijd plezier. Bovendien heeft de neutrale toeschouwer een attractieve en spannende wedstrijd gezien met maar liefst 76 doelpunten. De trainers rukten (spreekwoordelijk) het haar uit hun hoofd omwille van zoveel tegendoelpunten! Sporting begon (…) Het hele nieuwsbericht
Op de Super Sprint Cup Kajak in het Russische Barnaoel, een West-Siberische stad met zo’n 600.000 inwoners, mocht Artuur Peters (als regerend Europese kampioen kajak U23) deelnemen aan de sprintwedstrijden in K2 over 100 meter en in K1 over 350 meter. Artuur werd voor deze gelegenheid in K2 gekoppeld met de Hongaarse Dora Lucz (EK-winnares K1 200 m in 2017). Zij werden op dit ongebruikelijk sprintnummer 6de in een tijd van 18”585. De wedstrijd werd gewonnen door een Russisch/Pools (…) Het hele nieuwsbericht

LHVV wint, Esperanza verliest

Zaterdag 22 september 2018
Overpelt - LHVV wint, Esperanza verliest

Overpelt

Lindel-Hoeven VV heeft vanavond een uitoverwinning behaald bij Stal Sport. Uitslag: 1-2.  Esperanza Pelt verloor met 0-2 van KVK Wellen.

Markant start met afdeling Overpelt

Vrijdag 21 september 2018

Overpelt

De vrouwenvereniging Markant is gestart met een afdeling in Overpelt, "van en voor actieve vrouwen met zin om nieuwe dingen te ontdekken, te beleven en ervan te genieten." Op 25 september om 20u organiseert ze een eerste activiteit in Palethe: "Zit mijn jasje goed, zit mijn sjaaltje goed?" Het is een avond met styling-tips. Ook wordt het jaarprogramma van "Markant O-Pelt" voorgesteld.
Waarom een aparte afdeling? vragen we aan Katrien Nuyts, van de Overpeltse afdeling. Zij zegt: "Overpelt en Neerpelt hebben al (…) Het hele nieuwsbericht

1.231 BTW-plichtige ondernemingen

Vrijdag 21 september 2018
Op het grondgebied van Overpelt zijn 1.231 BTW-plichtige ondernemingen gevestigd. 11,5 procent van de werkende bevolking in Overpelt werkt als zelfstandige. In Neerpelt zijn er 1.289 BTW-plichtige ondernemingen. Het aantal zelfstandigen bedraagt daar 14,1 procent van de werkende bevolking.

Kampioenen bij dartsclub 't Blökske

Vrijdag 21 september 2018
Neerpelt - Kampioenen bij dartsclub 't BlökskeZoom

Neerpelt

Zondag vond het jaarlijkse clubkampioenschap plaats bij de Liller dartsclub D.C.'t Blökske. De club bestaat al 29 jaar. De wedstrijd verliep spannend, maar zeer sportief. Bij de dames eindigde Lutgarde Snoekx als eerste, nipt gevolgd door Heidi Bode. Bij de heren werd Erwin Theunis clubkampioen 2018; Marc Eerdekens eindigde als tweede, Johny Geusens werd derde. Proficiat aan de kampioenen!

Bushokje vernield

Vrijdag 21 september 2018
Neerpelt - Bushokje vernield

Neerpelt

Onbekenden hebben opnieuw het bushokje in de Stationsstraat vernield. Ze gooiden het glas stuk met stenen. Wanneer dat prcies gebeurde is niet bekend.

Fietser (55) gewond bij botsing

Vrijdag 21 september 2018

Neerpelt

Bij een aanrijding met een auto op het kruispunt van de Jaak Tassetstraat en de Nieuwstraat is een 55-jarige fietser uit Neerpelt lichtgewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisteren in de vooravond.

Startavonden bisdom: 1.200 deelnemers

Vrijdag 21 september 2018
Voor de startavonden van het bisdom Hasselt woensdag en donderdag in de Limburghal in Genk daagden zo’n 1.200 deelnemers op. Ze deden inspiratie op voor hun engagement in jeugdwerk, onderwijs, zorg en parochies. De infomarkt trok grote belangstelling.

De zwartedoos is er klaar voor

Vrijdag 21 september 2018
Neerpelt - De zwartedoos is er klaar voorZoom

Neerpelt

De zwartedoos staat in de startblokken voor een nieuw seizoen. Het openingsconcert op 13 oktober is een dubbelconcert met aanstormend talent uit eigen regio, ‘Floris and the Flames’ (foto) en ‘The Chai Connection’. Reserveer nu je ticket via www.dommelhof.be of telefonisch op het nummer 011/80 50 02 van Dommelhof. Het volledige programma vind je in de brochure en op de vernieuwde website www.zwartedoosneerpelt.be, aangepast aan de nieuwe privacy-regelgeving. Handig is dat je voortaan eenvoudig kan in- en uitschrijven op de nieuwsbrief. De zwartedoos is een partner in cultuur van de gemeente Neerpelt en is dit jaar al aan haar 14de seizoen toe. Rode draad doorheen alle concerten met uiteenlopende stijlen blijven ook dit seizoen de kwaliteit en het enthousiaste speelplezier van de muzikanten.

Herfstweer

Vrijdag 21 september 2018
Weerbericht
Pelt - HerfstweerEen krachtige depressie over de Noordzee zorgt voor de aanvoer van koudere lucht en vooral ook voor veel wind in onze streken. Daarbij schuift een storing over onze regio met tijdelijk neerslag. Tijdens het weekend blijft de wind een belangrijke rol spelen en vooral op zondag brengt een actieve storing flink wat neerslag met zich mee. Na het weekend kiest de wind voor het noorden en neemt het kwik een flinke duik. De herfst is aangebroken. Vandaag trekt een storing in de ochtend over onze regio en valt er (…) Het hele nieuwsbericht

Leve de orgaandonatie!

Donderdag 20 september 2018
Vandaag gelezen
"En ik ben het levende bewijs dat het loont om orgaandonor te worden: ik heb vorig jaar twee donorlongen gekregen van iemand die donor was."
Reactie van een lezer onder een bericht op Facebook over orgaandonatie 

Nieuw project: Co-creatie Noord

Donderdag 20 september 2018
POM Limburg gaat Noord-Limburgse bedrijven actief stimuleren en samenbrengen met andere bedrijven die (soms voor de hand liggende) oplossingen hebben voor hun uitdagingen. Wat voor de éne afval is, kan voor een ander bedrijf een grondstof zijn, en vaak weten ze dat niet van elkaar. Door onderling samen te werken kunnen nieuwe diensten worden aangeboden en kan de omzet worden vergroot. POM Limburg lanceert hiervoor het initiatief: Co-creatie Noord.

'Kunst' het thema van de teutenmarkt

Donderdag 20 september 2018
Neerpelt - 'Kunst' het thema van de teutenmarktZoom

Neerpelt

De teutenmarkt van zondagvoormiddag in SHLille heeft als thema "Kunst". Ook de Heemkundige Kring van SHLille neemt deel aan deze teutenmarkt en zet de deuren van haar heemkundig en archeologisch museum op het dorpsplein gratis open van 9u30 tot 12u. Bij deze gelegenheid zal aandacht besteed worden aan kunst en volkskunst, zoals schilderijen, pentekeningen, handwerk, papierknipkunst, fibulae met millefioritechniek, enz…
Heb je zelf interesse om mee te werken als lid van de vereniging, ga dan ook eens kijken!

Betonblok dondert van vrachtwagen

Donderdag 20 september 2018
Neerpelt - Betonblok dondert van vrachtwagen

Neerpelt

Op de Rijksweg in Dilsen viel vanmorgen rond 7.25 uur een betonblok van een vrachtwagen bestuurd door een 33-jarige Neerpeltenaar. Het  betonblok belandde op de rijbaan omdat een spanband was losgeschoten. Twee bestuurders konden het obstakel niet ontwijken en reden er overheen. Resultaat: drie platte banden...

Fietser lichtgewond bij aanrijding

Donderdag 20 september 2018

Overpelt

Op het kruispunt van de Haagdoorndijk met de Bergeykseweg werd deze namiddag een fietser aangereden door een personenwagen. Het slachtoffer werd licht gewond maar moest niet naar het ziekenhuis - de verwondingen vielen mee. 

Nieuwe bvba: Solar Point

Donderdag 20 september 2018

Neerpelt

Janny Swiggers uit Neerpelt heeft de bvba Solar Point opgericht met zetel aan de Vinkendreef. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer niet-gespecialiseerde kleinhandel in algemene voedingsmiddelen én groothandel in suikerwaren, deegwaren en rijst.

Morgen Internationale Dag van de Vrede

Donderdag 20 september 2018

Neerpelt

De beiaard in Neerpelt doet morgen mee aan de oproep n.a.v. de Internationale Dag van de Vrede om de klokken en de beiaard te laten klinken. Om 18 uur zullen de klokken luiden en daarna speelt de beiaard o.a. Ode an die Freude (Beethoven) en Imagine (John Lennon).

Zaterdag de clash: Sporting-Initia

Donderdag 20 september 2018
Neerpelt - Zaterdag de clash: Sporting-Initia

Neerpelt

Zaterdagavond komt Initia Hasselt tegen Sporting NeLo spelen in de sporthal van Dommelhof. Een vooruitblik van Sven Spooren: "Het blijven speciale wedstrijden: Sporting Neerpelt tegen Initia Hasselt. De hoofdstedelingen tegen de dorpelingen van het Noorden. Samen goed voor maar liefst 23 nationale titels en 19 bekers. Ware veldslagen werden er uitgevochten. Sporthallen waren te klein, ego’s waren te groot!
Heden ten dage mogen we spreken van een gezondere rivaliteit. De clubs respecteren (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Bij een verkeersongeval op een spoorovergang in het Nederlandse Oss, tussen Den Bosch en Nijmegen, zijn vanmorgen vier kinderen om het leven gekomen toen hun elektrische bakfiets door een trein werd gegrepen en meegesleurd. Het gaat om kinderen van een kinderdagverblijf. Twee andere betrokkenen, een vijfde kind en een begeleidster, werden zwaargewond.

Coniferen in brand gestoken

Woensdag 19 september 2018
Overpelt - Coniferen in brand gestoken

Overpelt

Aan de Bergeykseweg heeft een onbekende gisteravond rond 22.30uur een aantal coniferen in brand gestoken. Die konden door de brandweer geblust worden. Een getuige zag een man weglopen. 

Pannenkoekenfeest van Samana Boseind

Woensdag 19 september 2018
Neerpelt - Pannenkoekenfeest van Samana BoseindZoom

Neerpelt

Op de derde zondag van september is steevast de zaal van ontmoetingscentrum “De Kentings” op Boseind gereserveerd voor het groots pannenkoekenfeest van Samana. Erg gewaardeerd werd ook dit jaar de traditionele Kempense boekweitpannenkoek met spek. Het pannenkoekenfeest is tevens een familiaal ontmoetingsmoment.

Werken op Torenlaan in Zwartberg

Woensdag 19 september 2018
In de loop van komende maandag zal op de Torenlaan in Genk het tijdelijke kruispunt met verkeerslichten in werking treden. Nog tot midden volgend jaar zal dit kruispunt de verbinding voor het gemotoriseerd verkeer met Industriezone Genk-Noord en Nieuwe Kempen verzekeren. Vanaf maandag zal het verkeer vanuit Zwartberg richting Opglabbeek hier al gebruik van moeten maken. De aantakking van de Torenlaan met M. Habetslaan wordt dan in die richting afgesloten. Vanaf 1 oktober wordt de afslag M. (…) Het hele nieuwsbericht

'Leven met dementie'

Woensdag 19 september 2018
Tijdens de week van de "Werelddag tegen dementie" organiseert het Inloophuis dementie van Noord-Limburg op donderdag 20 september om 19u30 in WZC Immaculata in Overpelt een infomoment over "Leven met dementie".
Over dementie bestaan nogal wat misverstanden. Het is daarom belangrijk dat de juiste informatie gegeven wordt. Tijdens deze info-avond gaan we op zoek naar de mens achter de dementie: wat is dementie? Welke symptomen? Hoe verloopt een dementieproces?
Hoe beleeft de persoon (…) Het hele nieuwsbericht

600 Limburgers naar examencommissie

Woensdag 19 september 2018
Zo'n 600 Limburgers probeerden vorig jaar hun diploma middelbaar onderwijs te halen via de examencommissie, de vroegere middenjury. De meeste deelnemers komen net uit het middelbaar onderwijs, maar dan zonder diploma. (Bron: Radio 2)

Sabine Schriers overleden

Woensdag 19 september 2018
Pelt - Sabine Schriers overledenMaandag is Sabine Schriers overleden. Zij was 45 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.

NHC zoekt adoptieplekken

Dinsdag 18 september 2018
Pelt - NHC zoekt adoptieplekkenZoom"We zijn momenteel op zoek naar adoptieplekken voor een heleboel tamme dieren," meldt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. "Zo hebben we momenteel 40 Grasparkieten en een 25-tal Blauwe muspapegaaien die een nieuwe thuis zoeken. Bij interesse vragen we een mail te sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be met daarin foto's van de volière, de afmetingen en eventuele ervaring met de soorten. We verkiezen mensen (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Vanherck overleden

Dinsdag 18 september 2018
Neerpelt - Pierre Vanherck overleden

Neerpelt

In het UZ Gasthuisberg in Leuven is gisteren Pierre Vanherck overleden, de echtgenoot van Marie-Thérèse Geets. Hij was 78 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Boseind, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Registreer je als orgaandonor

Dinsdag 18 september 2018

Neerpelt

Nu zondag 23 september is het gemeentehuis uitzonderlijk geopend tussen 10 en 12 uur voor mensen die zich willen registreren als orgaandonor. Zo geeft Neerpelt samen met meer dan 220 steden en gemeenten gevolg aan de oproep van de makers van het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’ om inwoners te sensibiliseren voor orgaandonatie.
Je kan je eenvoudig registreren als orgaandonor bij de dienst bevolking in het gemeentehuis.
Voor veel patiënten met (…) Het hele nieuwsbericht

Filippe Dirikx overleden

Dinsdag 18 september 2018
Overpelt - Filippe Dirikx overleden

Overpelt

Gisteren is Filippe Dirikx overleden. Hij was 27 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Studiedag over HGW geslaagd

Dinsdag 18 september 2018
De studiedag “Samenwerken aan schoolsucces door HandelingsGericht Werken" voor leerlingen en alle betrokkenen kende een groot succes. Het was de tweede Limburgse open studiedag HGW. Hij werd georganiseerd door het Secundair Onderwijs Sint-Elisabeth van Wijchmaal en Overpelt. Naast personeelsleden van de organiserende school nam een tachtigtal externe personeelsleden deel namens zowat 20 verschillende Noord-Limburgse scholen en enkele begeleidende Limburgse instanties. Hierdoor was het deelnemersveld (…) Het hele nieuwsbericht

Brandje in kelder

Dinsdag 18 september 2018
Neerpelt - Brandje in kelder

Neerpelt

Deze voormiddag ontstond vermoedelijk door kortsluiting brand in een kelder aan de Oude Ramp. De schade bleef beperkt en er vielen geen gewonden. 

Overpelt

De 11de wedstrijd interclub tegen Gantoise was het eindstation voor de Heren 7 (4 spelers) van K. Metallic TC. In de halve finale van de intergewestelijke interclub was Gantoise uit Oost-Vlaanderen veel te sterk. Desondanks heeft het team van K. Metallic TC een fantastisch parcours afgelegd dit seizoen, met als hoogtepunt het behalen van de Limburgse titel. Degenen die voor dit succes hebben gezorgd zijn Maxim Van Herck, Joris Van Baelen, Wouter Jongeneelen, Gunther Melotte, Tjorben Cuyvers, Tom Bierkens, Frank Winters  en Bart Dyckmans.

Werkmateriaal gestolen

Maandag 17 september 2018
Neerpelt - Werkmateriaal gestolen

Neerpelt

Afgelopen weekend hebben onbekenden van op een werf in de Stationsstraat werkmateriaal gestolen. Dat werd vanmorgen rond 6.30u vastgesteld.

Meer verkeersdoden in Limburg

Maandag 17 september 2018
Het aantal verkeersdoden daalde van alle Vlaamse provincies in de eerste zes maanden van dit jaar het sterkst in de provincie Antwerpen (van 30 naar 22 doden); het daalde voor de rest in elke andere Vlaamse provincie behalve in Limburg. Daar was er een stijging van 11 doden (van 14 naar 25). Het aantal letselongevallen vertoont verschillen van provincie tot provincie: in West-Vlaanderen (-1%), Oost-Vlaanderen (-2%) en Vlaams-Brabant (-2%) is er een lichte daling, in Antwerpen (+2%) en Limburg (+6%) is er een stijging.

Toine Thijs overleden

Maandag 17 september 2018
Neerpelt - Toine Thijs overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is zaterdag Toine Thijs overleden, de echtgenoot van Marie-Thérèse Franssen. Hij was 74 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Handbal: Overpelt - Sp. Nelo 21-28

Zondag 16 september 2018
In Liga 1 van het handbal heeft Sporting NeLo in Overpelt gewonnen. Uitslag: 21-28

Volleybal: Overpelt wint in Maaseik

Zondag 16 september 2018

Overpelt

In eerste provinciale van het volleybal heeft Overpelt A een uitoverwinning behaald bij Gr. Maaseik. Uitslag: 2-3.

Gilbert Jutten overleden

Zondag 16 september 2018
Pelt - Gilbert Jutten overledenVandaag is Gilbert Jutten overleden, de weduwnaar van Anne Marie Hofman. Hij was 72 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Basket: Pelt klopt Bree

Zondag 16 september 2018

Overpelt

Bree-Pelt 61-81 (11-33, 15-23, 18-7, 17-18)
Op het veld van Bree begon Pelt als een sneltrein aan de partij. Een straf spelende Jago (3/3 shots) duwde het gaspedaal helemaal in: 3-10 (3’). Met bommen van John en Yano bleef de thuisploeg ter plaatse trappelen (9-27). Ook in defense gaven de bezoekers dadelijk hun visitekaartje af: 11-33 (10’). Bij het afsluiten van het eerste quarter had bovendien iedere Peltse speler al de weg naar de ring gevonden. Bij 17-36 pakten Jago en Joris (4/4 VW) (…) Het hele nieuwsbericht

Overpelt BC wint 'Beker der Pelten'

Zondag 16 september 2018
Pelt - Overpelt BC wint 'Beker der Pelten'ZoomGisteravond werd in OC De Kentings, het lokaal van de organiserende club KMV Neerpelt, de finale betwist van het jaarlijkse biljarttoernooi tussen alle "Peltse" clubs. Overpelt BC behaalde met twee van haar ploegen de finale. Het winnende team bestond uit Patrick Olijslagers, Ronny Nuyts en Jan Michielsen. De gedeelde derde plaats ging naar KMV Neerpelt en De Peel BC. Proficiat!

Sparta Lille en Herkol verliezen

Zondag 16 september 2018
Neerpelt - Sparta Lille en Herkol verliezen

Neerpelt

Sparta Lille is met 2-1 gaan verliezen bij Eendracht Houthalen. Sporting Grote Heide versloeg Gruitrode met 0-1, na een doelpunt van Nick Pinxten. Herkol heeft vanmiddag met 3-1 verloren van Melo Zonhoven. Jonas Meeus zorgde voor het eerreddende doelpunt. 

LHVV verliest van RC Peer

Zondag 16 september 2018
Overpelt - LHVV verliest van RC Peer

Overpelt

LHVV heeft vandaag met 0-4 verloren van RC Peer. De vierde goal was een owngoal.
Overpelt - Team Terwingen wint bedrijventennis MetallicZoom

Overpelt

De 4de editie van het bedrijventennis op K. Metallic TC, kende vrijdag de ontknoping. 8 teams, verdeeld over 2 poules, speelden 4 wedstrijden, verspreid over juni en september, voor de KMTC-wisselbeker. Winnaar werd het team van Guy Terwingen, de vorige uitbater van de kantine, dat in de finale het team van een bekende bank versloeg. Het is voor het 2de jaar op rij dat Guy's team de wisselbeker mee naar huis mocht nemen. Het winnende team bestond uit Rudi en Sofie Baeten, Guy Cordie, Thomas Daniels en Martine Nijs.

Handbal: verlies voor NeLo

Zaterdag 15 september 2018
Neerpelt - Handbal: verlies voor NeLo

Neerpelt

In de BENE-Leauge van het handbal is Sporting NeLo vanavond gaan verliezen van het Nederlandse Aalsmeer. Uitslag: 31-27. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:  Oké, het is geen schande om te verliezen op het veld van Nederlands kampioen Aalsmeer, maar toch gingen we niet met het beste gevoel naar huis. Dat hoeft op zich niet slecht te zijn, want dat betekent dat er meer in gezeten heeft. En zo was het ook. De start van Sporting was echter niet goed! De (…) Het hele nieuwsbericht

Kadijk speelt gelijk in Tessenderlo

Zaterdag 15 september 2018
Overpelt - Kadijk speelt gelijk in Tessenderlo

Overpelt

Kadijk is in de vooravond 2-2 gelijk gaan spelen op het veld van Thes Tessenderlo B. 

Eerste punt voor Esperanza Pelt

Zaterdag 15 september 2018
Pelt - Eerste punt voor Esperanza PeltEsperanza Pelt heeft zijn eerste punt binnen na een gelijkspel bij Houtvenne: 2-2. Eloy Schildermans en nieuwkomer Erfan Khani scoorden voor Esperanza.

Neerpelt

Eergisteren kon de NTC-tennisploeg (H+65) van kapitein Jaak Plessers zich in Brussel niet plaatsen voor de finale van de interclubcompetitie. Die finale wordt nu donderdag gespeeld tussen Brussels LTC (thuis) en TC Diest.

Jan Wilms overleden

Zaterdag 15 september 2018
Overpelt - Jan Wilms overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is gisteren Jan Wims overleden, de echtgenoot van Lieske Vangrinsven. Hij was 88 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: dinsdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Severens.

7,2 procent eenoudergezinnen

Zaterdag 15 september 2018

Neerpelt

In Neerpelt was vorig jaar 7,2 % van alle huishoudens een eenoudergezin. Vergeleken met Limburg (8,4 %) is dat lager. In Noord-Limburg was vorig jaar 7,3 procent van alle huishoudens een eenoudergezin.
In de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt verloren op het veld van DV Bilzen Utd. Uitslag: 3-1.

7,5 procent eenoudergezinnen

Vrijdag 14 september 2018

Overpelt

In 2017 was 7,5 % van alle huishoudens in Overpelt een eenoudergezin. Vergeleken met Limburg (8,4 %) is dat lager. In Noord-Limburg was vorig jaar 7,3 procent van alle huishoudens een eenoudergezin.

Familiedag in het Look

Vrijdag 14 september 2018
Neerpelt - Familiedag in het LookZoom

Neerpelt

De bewoners van de "witte huizen" in het Look organiseerden een familiedag. Die stond volledig in het teken van de kinderen, met een springkasteel en vele Vlaamse volksspelen. Met het zonnetje erbij werd het een geslaagde namiddag, die eindigde met een lekkere hotdog.
Familiedag in het LookFamiliedag in het Look
Zoom

Mia Cremers overleden

Vrijdag 14 september 2018
Pelt - Mia Cremers overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige Mia Cremers uit Beringen-Mijn (voorheen Leopoldsburg) overleden, de weduwe van Jan Put. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Strooiendorp (Leopoldsburg). Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Inbraak in Paardskerkhofstraat

Vrijdag 14 september 2018
Neerpelt - Inbraak in Paardskerkhofstraat

Neerpelt

Onbekenden hebben afgelopen nacht ingebroken in een woning in de Paardskerkhofstraat in SHLille. Ze braken twee vensters open en doorzochten de hele woning. De buit bestaat uit twee laptops en twee tablets.

Henri Cox overleden

Vrijdag 14 september 2018
Neerpelt - Henri Cox overleden

Neerpelt

Gisteren is in het Mariaziekenhuis Henri Cox overleden, de echtgenoot van Rita Peeters. Hij was 68 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Begroetingsmoment: woensdag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Liedjes uit de Lage Landen

Vrijdag 14 september 2018
Neerpelt - Liedjes uit de Lage LandenZoom

Neerpelt

Op Radio 1 is men op zoek naar de mooiste liedjes van de Lage Landen. Deze liedjes worden volgende week zaterdag voorgesteld op de radio en ook de beiaard zal daarin een rol mogen spelen. Ter voorbereiding speelt beiaardier Jan Verheyen morgen/zaterdag vanaf 10.30 uur al liedjes uit het repertoire van Belpop en Nederpop. Een greep uit de lange lijst der mogelijkheden: Deus, Raymond van het Groenewoud, André Hazes, Milow, Noordkaap, The Scabs, The Scene, Volumia,... 

Doorstromers naar hoger onderwijs

Donderdag 13 september 2018
Volgens de meest recente cijfers stroomt 59,4 procent van de Limburgse 18-jarigen door naar het hoger onderwijs. In Beringen, Hechtel-Eksel, Overpelt, Peer, Tongeren en Leopoldsburg ligt het percentage doorstromers onder het Limburgse gemiddelde. In Houthalen-Helchteren, Bocholt, Hamont-Achel, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Neerpelt en Lommel ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde. Meeuwen-Gruitrode kent procentueel gezien de meeste doorstromers, Tongeren de minste.

Welkom bij inhuldiging school

Donderdag 13 september 2018

Neerpelt

In de Jaak Tassetstraat staat een nieuw schoolgebouw. Voor de leerlingen en kleuters is deze spiksplinternieuwe school al in gebruik sinds 3 september. Op zaterdag 22 september gaan de deuren ook open voor het grote publiek. Om 16 uur is iedereen welkom! Na een kort optreden van de kinderen, de bekendmaking van de nieuwe naam en het nieuwe logo, kun je een kijkje nemen in de nieuwe school. Daarna kan je vertoeven op de vernieuwde speelplaats voor een hapje en drankje. (Ingez.)

Nieuwe bvba: Feba Construct

Donderdag 13 september 2018

Neerpelt

Bart Maas en Femke Gielis, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba Feba Construct opgericht met zetel aan de Pater Pellensstraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouw- en verbouwingswerken én de installatie van garagepoorten.

Auto over de kop: één gewonde

Donderdag 13 september 2018
Overpelt - Auto over de kop: één gewonde

Overpelt

Op de Astridlaan in Overpelt ging gisteravond een auto over de kop.Een 29-jarige Lommelaar liep daarbij lichte verwondingen op. Hij werd naar het Mariaziekenhuis overgebracht.

Gerardus van de Donk overleden

Donderdag 13 september 2018
Neerpelt - Gerardus van de Donk overleden

Neerpelt

Gisteren is Gerardus van de Donk overleden, de weduwnaar van Ans Lemmens. Hij was 79 jaar. De crematie zal in besloten kring gehouden worden. Begroeting: zondag (18.30-19u) in uitvaartcentrum Vandebosch. 

Waar moet er geflitst worden?

Donderdag 13 september 2018
Pelt - Waar moet er geflitst worden?De 10de flitsmarathon komt er volgende maand weer aan en Vias Institute en de politie hernemen dit jaar het initiatief 'ik flits mee'. In april 2014 werd de eerste flitsmarathon in ons land georganiseerd door de politie. Vias Institute was partner van deze eerste grootschalige sensibiliserings- en controlecampagne over snelheid. Bij deze eerste flitsmarathon konden alle burgers actief mee participeren door op de site www.ikflitsmee.be in te geven waar volgens hen geflitst moest worden. Meer dan 50 000 flitslocaties werden doorgegeven en 85% van de mensen gaf ook een reden door waarom dat net dààr moest gebeuren. Ook nu kan elke burger weer actief meewerken aan meer verkeersveiligheid en zijn voorkeurslocatie ingeven. De Flitsmarathon begint op woensdag 17 oktober om 6 u 's ochtends en eindigt exact één dag later.

Mooie nazomer

Donderdag 13 september 2018
Weerbericht
Pelt - Mooie nazomerOp de lange termijn zien we ex-orkaan Helene op de weerkaarten verschijnen en die zou wel eens verantwoordelijk kunnen zijn voor een warme zuidelijke luchtstroming, waarbij een nazomer in de tweede helft van september mogelijk is. Tot dan is het even wat koeler en licht wisselvallig. Na de doortocht van een storing blijft het wel meestal droog. Vandaag verlaat een storing onze streken in de vroege ochtend. Bewolkt weer met wat lichte regen of motregen, maakt al vlug plaats voor droog weer. De wolken kunnen echter (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - BENE-league: Sporting naar Nederlands kampioen

Neerpelt

Sporting NeLo is klaar voor de nieuwe editie van de BENE-league. Afgelopen weekend werden de laatste oefenwedstrijden winnend afgesloten, maar nu begint pas het échte werk. En de beginfase belooft zeer zwaar te worden. Uit naar Aalsmeer, thuis tegen Hasselt, uit Bocholt, thuis Hurry-up en uit Lions! Maar eerst Aalsmeer, de kampioen van Nederland!
Vorig jaar werden we op een hoopje gespeeld in Aalsmeer en dat willen we nu vermijden, zegt Sven Spooren. "We kunnen nog geen beroep doen op (…) Het hele nieuwsbericht

Bevolkingsaantallen op 1.1.2018

Woensdag 12 september 2018
Beringen telde op 1 januari 2018 46.027 inwoners. De andere gemeenten: Bocholt 13.081, Hamont-Achel 14.417, Hechtel-Eksel 12.287, Houthalen-Helchteren 30.589, Leopoldsburg 15.616, Lommel 34.024, Meeuwen-Gruitrode 13.086, Neerpelt 17.173, Opglabbeek 10.329, Overpelt 15.468, Peer 16.401 en Tongeren 31.013.

Huisvuil blijft staan

Woensdag 12 september 2018
Vandaag zijn in een aantal straten in Overpelt-Centrum de bordeaux vuilniszakken niet opgehaald. Dat was onder andere het geval op de Markt, in de Rodenbachstraat en op de Kerkdijk. Bij Limburg.net was men niet op de hoogte."Wij zullen het doorgeven", luidde het.

Miriam Kwanten overleden

Woensdag 12 september 2018
Neerpelt - Miriam Kwanten overleden

Neerpelt

Vandaag is Miriam Kwanten overleden. Zij was 74 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van het Herent.

Zaterdag 'World Cleanup Day'

Woensdag 12 september 2018

Neerpelt

Zaterdag is er de wereldwijde "natuurpoetsdag" World Cleanup Day. Een mail van Jan Daniels: "Een kort verhaal van een mooimaker. Ja, zo noemen ze de vrijwilligers die regelmatig zwerfvuil oprapen. Ik doe het nu al ruim 10 jaar, lang voordat het woord mooimakers bestond, samen met mijn vrouw. Ik weet nog hoe ik mij zwaar geneerde, in het begin van mijn carrière. Zie ons hier de rommel van andere mensen opruimen! Tot ik dacht: niet de opruimers maar de weggooiers moeten zich schamen. (…) Het hele nieuwsbericht

Vrijdag start het plantjesweekend

Woensdag 12 september 2018

Neerpelt

Op 14, 15 en 16 september staat het Plantjesweekend van "Kom op tegen Kanker" op het programma. In Neerpelt verkopen de vrijwilligers van de Preventieraad en de Gemeentelijke Adviesraad voor Medioren en Senioren azalea’s. De opbrengst gaat naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Zo worden er speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker. Een deel van de opbrengst gaat naar palliatieve zorg en lotgenotengroepen.
“De (…) Het hele nieuwsbericht

Een bezoek aan de boerderij

Woensdag 12 september 2018
Neerpelt - Een bezoek aan de boerderijZoom

Neerpelt

Samana Grote Heide bracht maandag een bezoek aan boerderij Goorman in de Tussenstraat. Het was een gezellige tocht, waaraan in totaal 40 mensen deelnamen. Ze werden in de boerderij hartelijk ontvangen door Elly, die hen een kop koffie of thee aanbood met een lekker stukje taart. Het was een gezellige namiddag! (Jan Alders)

Leer handballen met Ephrahim

Woensdag 12 september 2018
Pelt - Leer handballen met EphrahimZoomVanaf volgende week zal niemand minder dan Ephrahim Jerry (foto), topspeler van Sporting NeLo en International, naar alle lagere scholen van Pelt gaan om er handbal aan te leren tijdens de lessen lichamelijke opvoeding. Kids die daarna zin hebben om eens gratis te komen proeftrainen bij NeLo worden na die proeftraining nog getrakteerd op 1 gratis zwembeurt bij Lago Pelt Dommelslag. Iedereen kan zo kennis maken met de alles omvattende handbalsport: snelheid, kracht, explosiviteit, spanning, teamgeest en ploegspel, het komt allemaal aan bod! Ben je nu al overtuigd en wil je al eens gratis komen meetrainen neem dan contact op met communicatie[!]sporting-nelo.be of 0478/362.051.

Jos Tutelaars overleden

Woensdag 12 september 2018
Neerpelt - Jos Tutelaars overleden

Neerpelt

Vandaag is Jos Tutelaars overleden. Hij was 89 jaar en wordt dinsdag begraven na de eucharistieviering in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Johanna van Espen overleden

Woensdag 12 september 2018
Neerpelt - Johanna van Espen overleden

Neerpelt

Vrijdag is Johanna van Espen overleden, de weduwe van Jacob Jacobs. Ze was 67 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Frans Wijnen overleden

Woensdag 12 september 2018
Overpelt - Frans Wijnen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Frans Wijnen overleden, de echtgenoot van Anny Geerts. Hij was 75 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. 

Startavonden bisdom Hasselt

Dinsdag 11 september 2018
Op 19 en 20 september vinden in de Lmburghal in Genk de startavonden van het bisdom Hasselt plaats. Op 19 september worden de mensen uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht. Op 20 september worden de mensen uit de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk de Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden verwacht. Er is een podium- en wandelpogramma en een infomarkt. Het nieuwe jaarthema is 'Hij stapt met ons mee. Luister'.

Hoger onderwijs in de lift

Dinsdag 11 september 2018
Volgende week start het academiejaar aan de UHasselt en de Limburgse hogescholen UCLL en PXL. En het gaat goed met de inschrijvingen. Aan UCLL stijgen de inschrijvingen met 6 procent, in vergelijking met vorig jaar. Bij PXL zijn er 5 procent meer inschrijvingen. Aan de UHasselt zijn de cijfers hetzelfde als vorig academiejaar.

Henk de Kinderen overleden

Dinsdag 11 september 2018
Pelt - Henk de Kinderen overledenZondag is Henk de Kinderen overleden, de echtgenoot van Marthe Slenders. Hij zou later deze maand 73 jaar worden. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 15u) in het crematorium in Lommel. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Vrouw (24) gewond bij aanrijding

Maandag 10 september 2018

Neerpelt

Lisa G. (24) uit Neerpelt is vanmiddag gewond geraakt bij een aanrijding tussen een auto en een lichte vrachtwagen. Het ongeval gebeurde op de Universiteitslaan in Hasselt.

Nieuwe bvba: Isacasa

Maandag 10 september 2018

Neerpelt

Johan Vandormael uit Neerpelt heeft de bvba Isacasa opgericht met zetel aan de Zandstraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten van en voor holdings en andere ondernemingen.
Overpelt - Heren Metallic halen halve finale interclubZoom

Overpelt

Het team Heren (4 spelers) 7 van Koninklijke Metallic TC heeft gisteren de halve finale behaald bij de intergewestelijke interclub. Tegenstander was "Naast Tennis" uit Henegouwen. Na de enkelspelen stond het 3-1 in het voordeel van Metallic met een setstand van 6-2. Nog 1 set was nodig bij de dubbels en die werd ook gehaald. Ondanks het feit dat beide dubbels werden verloren, gaf het aantal gewonnen sets de doorslag en speelt Metallic volgende week zondag thuis de halve finale tegen Tennis Gantoise uit Oost-Vlaanderen.

Klokken luiden voor de Vrede

Maandag 10 september 2018
Het bisdom Hasselt heeft alle Limburgse parochies opgeroepen in te gaan op de vraag van de Belgische bisschoppen om samen met veel andere bisdommen in Europa deel te nemen aan het initiatief om op vrijdag 21 september alle kerkklokken tussen 18 uur en 18.15 uur te laten luiden ter gelegenheid van de Internationale VN-dag voor de Vrede. Ook wordt opgeroepen om – zoals in de zomer van 2014 bij de honderdste herdenking van het begin van Wereloorlog I – ook op 11 november om 11 (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Cox overleden

Maandag 10 september 2018
Overpelt - Theo Cox overleden

Overpelt

Gisteren is Theo Cox overleden, de echtgenoot van Lizette Kerkhofs. Hij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag om 10.30u plaats in de Sint-Corneliuskerk van Lindel-Hoeven, waarna zijn asurn wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats. Vrijdag om 18.30u is er in de Sint-Corneliuskerk een gebedswake.

Handbal: DHC verliest in Hasselt

Zondag 9 september 2018

Overpelt

In het handbal (eerste nationale vrouwen) heeft DHC Overpelt verloren van Initia Hasselt. Uitslag: 33-16.
Peltenaar Jorrit Vanhamond heeft de nieuwelingenwedstrijd in Tessenderlo gewonnen. Het gaat om zijn eerste overwinning.

Basketbal: Pelt klopt Optima

Zondag 9 september 2018
In het basketbal heeft Pelt Optima verslagen met 73-44. Quarters: 18-14, 17-13 (35-27), 25-8 (60-35), 13-9.

'Samenwerken aan schoolsucces'

Zondag 9 september 2018
Komende vrijdag 14 september komt Noëlle Pameijer, boegbeeld van én experte in zg. HandelingsGericht Werken (HGW), een lezing geven in Peer. Dat gebeurt op initiatief van de Sint-Elisabethschool, met vestigingen in Wijchmaal en Overpelt. Tijdens deze lezing zal Noëlle Pameijer haar nieuwste boek "HandelingsGericht Werken, samenwerken aan schoolsucces" voorstellen. Deelnemers aan de sessie kunnen op voorhand, maar ook de dag zelf, aan haar persoonlijk vragen stellen. Een en ander vindt van 9.30u tot 12u plaats in de Harmoniezaal in Peer. Inschrijven kost 25 euro en kan via deze link.

Resultaten NWC op laatste dag WK

Zondag 9 september 2018
Op de laatste dag van het WK kajakmarathon in Portugal eindigden Lize Broekx en Hermien Peters 8ste bij de dames senioren K2 over 26 km met 6 overdragingen. De wedstrijd werd gewonnen door de Hongaarse boot met Renate Csay & Zsofia Czellai-Vorros, vóór twee boten uit Spanje met Eva Barrios & Amaia Osabe en Tania Alvarez & Tania Alvarez.
Daan Cox en Baud Kums van NWC werden 15de bij de heren senioren in K2 over 29 km met 7 overdragingen. Hier won Zuid-Afrika met Andrew Birkett & Han McGregor, vóór Hongarije met Adrian Boros & Laszlo Solti en Spanje met Luis Perez & Miguel Llorens.
Resultaten NWC op laatste dag WKResultaten NWC op laatste dag WK
Zoom
Overpelt - Het was weer gezellig in 't HoekskeZoom

Overpelt

Buurtvereniging ’t Hoekske had voor haar jaarlijkse buurtactiviteit een fijne fietsroute uitgestippeld langs diverse oorlogsmonumenten. Eenmaal terug op de feestlocatie werd het spel Jenga bij het nuttigen van een aperitief door iedereen gesmaakt. De avond sloot men af met een barbecue en met de afspraak om uit te kijken naar de volgende activiteit, het Sinte-Maartenvuur. (Ingez.)
Overpelt - Kadijk speelt gelijk tegen Linkhout

Overpelt

Kadijk SK heeft vandaag thuis tegen WS Linkhout 2-2 gelijk gespeeld. Hoes scoorde twee keer voor de thuisploeg. Lindel-Hoeven VV verloor met 8-4 van VV Stokkem - daar hebben de supporters waar voor hun geld gekregen!

Drie clubs verliezen

Zondag 9 september 2018
Neerpelt - Drie clubs verliezen

Neerpelt

Grote Heide verloor vandaag met 0-2 van Eksel. Sparta Lille verloor eveneens: tegen Heusden 06 werd het thuis 2-3. En ook Herkol kon de punten niet thuis houden: het verloor van FC Alken met 3-4. Op 12 minuten voor het einde was de stand 0-3. Via Sander Plessers en 2x Vanbeuren kwam Herkol terug tot 3-3, maar in de slotminuut scoorde Alken in een onwaarschijnlijk spannende fase.

Wagen van Bloemencorso ingezakt

Zondag 9 september 2018
Grensgevallen
Twee uur voor het begin van het Bloemencorso in Valkenswaard is vanmiddag een van de bloemenwagens in elkaar gezakt. Het gaat om de wagen van de buurtschap Kerkakkers. Blijkbaar kon de constructie van de wagen het gewicht niet aan. De buurtschap heeft daarop van deelname afgezien.

Man in auto doodgeschoten

Zaterdag 8 september 2018
Grensgevallen
In de Sionstraat in Eindhoven, in de wijk Vlokhoven, is vanavond even na 20u een man in zijn auto doodgeschoten. De dader loste drie schoten. Alles zou wijzen op een koelbloedige liquidatie. De dader is spoorloos.

Esperanza Pelt - Bornem 0-2

Zaterdag 8 september 2018
Pelt - Esperanza Pelt - Bornem 0-2Esperanza Pelt heeft vanavond thuis verloren van Bornem. Uitslag: 0-2.

Morgen bloemencorso in Valkenswaard

Zaterdag 8 september 2018
Grensgevallen
Voor de 65ste keer trekt morgen het bloemencorso door Valkenswaard. Het thema van dit jaar is 'Zo! Corso.' De ontwerpers van 'de bloemenwagens' hebben zich laten inspireren door winnende wagens uit voorgaande jaren. Er rijden dertien creaties mee in de optocht. De eerste ronde begint om twee uur 's middags vanaf het Kloosterplein.

Niet naar KaaBee? Mijd de omgeving

Zaterdag 8 september 2018
Wie niet op de vliegbasis van Kleine Brogel moet zijn, kan de omgeving vandaag (en morgen?) beter vermijden. Op de Noord-Zuid bijvoorbeeld was het vanmorgen hopeloos aanschuiven, idem op de wegen naar het vliegveld. 

Marcel Brusselaers overleden

Zaterdag 8 september 2018
Pelt - Marcel Brusselaers overledenGisteren is Marcel Brusselaers overleden, de echtgenoot van Anneke Timmermans. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Wegen rond Kleine Brogel afgesloten

Vrijdag 7 september 2018
Morgen en zondag wordt er veel verkeer in en rondom Peer verwacht naar aanleiding van de spottersdag (morgen/zaterdag) en de vliegmeeting (zondag). In functie van de veiligheid zullen op die twee dagen enkele toegangswegen rondom de basis volledig of gedeeltelijk afgesloten worden vanaf 7 uur tot 20 uur. Het gaat over de Kiezel Kleine Brogel, de Vliegveldlaan, de Maarlosedijk, Op de Kippen, de Voortstraat, de Gijzenstraat, de Peerderstraat en de Molhemstraat.
Tribunaliteiten
Pelt - Wie heeft, wordt gegeven (Mattheus 13:12)Het hof van beroep van Antwerpen moest zich uitspreken over de geldigheid van een borg die het echtpaar B. tekende bij een bank voor zijn zoon en zijn vriendin, opdat de zoon een bakkerij kon starten. De bakkerij ging helaas failliet en de bank eiste dat de ouders als borgen 35.000 euro plus intresten ophoestten. De ouders weigerden omdat zij destijds de bank duidelijk maakten dat zij maar een inkomen hadden van 3.500 euro en een schuld op hun woning van 25.000 euro. Tegen beter weten in, tekenden zij toch borg, (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Drie Neerpeltse boten in WK kajakmarathonZoomOp de tweede dag van het WK kajakmarathon in het Portugese Vila Verde kwamen drie Neerpeltse boten aan de start. Joke Plas werd samen met de Mechelse Sien Van De Keybus elfde in K2 dames junioren over 20 km. Daan Cox nam deel bij de heren U23 over 26 km en werd zestiende. Baud Kums staakte zijn wedstrijd K1 U23 nadat hij in een keerpunt gekapseisd was.

Laatste oefenwedstrijden van Nelo

Vrijdag 7 september 2018
Neerpelt - Laatste oefenwedstrijden van Nelo

Neerpelt

Dit weekend vinden de laatste oefenwedstrijden van Sporting Nelo plaats in het Dommelhof. Vanaf volgend weekend begint de Bene-league competitie weer. Eerste match naar Aalsmeer ... maar eerst nog enkele wedstrijden Zaterdag vindt er een Benelux tornooi plaats in het Dommelhof: 13.30 uur: NeLo - Hellas (NL); 15 uur: Hellas - Berchem (Lux )en 16.45 uur NeLo - Berchem.
Pelt - Nieuw boek van Stefan Boonen & MelvinZoomBij De Eenhoorn verscheen deze week 'Kamp Bravo', het derde boek van Stefan Boonen en Melvin. Kamp Bravo is een rijkelijk beeldverhaal over durven falen, zelfvertrouwen en vriendschap. Beide kinderboekenmakers zijn in Limburg geboren en gingen er naar school. Stefan Boonen groeide op in Hamont-Achel, Melvin (aka Wout Schildermans) groeide op in Overpelt.

Rustig zomerweer

Vrijdag 7 september 2018
Weerbericht
Pelt - Rustig zomerweerBalancerend tussen hogedrukgebieden ten zuiden van onze regio en lagedrukgebieden ten noorden, overheerst een westelijke luchtstroming. De ene keer komen de lagedrukgebieden wat dichterbij en brengen vooral wolkenvelden, de andere keer domineren de hogedrukgebieden en is er vooral zon. Voorlopig voorzien de weermodellen vooral de invloed van hogedrukgebieden met geregeld zon en temperaturen die net iets boven de normale waarden liggen. Vandaag na de storing in de ochtend, met tijdelijk veel wolken en wat regen of (…) Het hele nieuwsbericht

Kinderliedjes en Queen op beiaard

Vrijdag 7 september 2018
Neerpelt - Kinderliedjes en Queen op beiaardZoom

Neerpelt

Afgelopen maandag is de school weer begonnen; laten we daarom nog eens wat bekende kinderliedjes naar boven halen. Afgelopen woensdag zou zanger Freddy Mercury van Queen 72 jaar geworden zijn; daarom laat beiaardier jan Verheyen ook nog eens enkele legendarische liedjes van Queen horen… Op zaterdag hoor je vanaf 10.30 uur op de beiaard “Bohemian Rhapsody”, “Don’t stop me now”, “We are the champions”, “crazy little thing called love” en “Who wants to live forever” afgewisseld met vrolijke kinderliedjes.

Nieuwe reeks sportprogramma's

Vrijdag 7 september 2018
Neerpelt - Nieuwe reeks sportprogramma'sZoom

Neerpelt

Op 10 september starten de nieuwe lessenreeksen van Total Fitness, het sportprogramma van de gemeente Neerpelt. Met een uitgebreid aanbod recreatieve sporten als sportwandelen, step, looptrainingen, fit & gezond… is er voor elk wat wils. “Met een breed en gevarieerd sportprogramma willen we alle Neerpeltenaren aanspreken die graag sporten buiten clubverband,” zegt schepen van sport Leen Gielen. “Zowel beginners, als geoefende sporters vinden hun gading. Fit & gezond is (…) Het hele nieuwsbericht

Dag van de Landbouw op 16 september

Vrijdag 7 september 2018
Zondag 16 september organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden weer de Dag van de Landbouw. 45 bedrijfsleiders gunnen je dan, samen met hun familie, graag een blik op hun werk, producten en het leven op deze land- en tuinbouwbedrijven.  In onze regio kan je vanaf 12 uur terecht bij de familie Agten aan de Klaverstraat in Overpelt en bij Tuin Service Tilburgs aan de Tussenstraat in Neerpelt.
Neerpelt - Elke Geraerts in vijfde InspiratiemomentZoom

Neerpelt

Woensdag 19 september vindt het vijfde Neerpeltse Inspiratiemoment plaats. Psychologe Elke Geraerts is die avond te gast in Dommelhof. Geraerts haar voorstelling ‘Het Nieuwe Mentaal: hoe lef je op weg zet naar geluk en succes’. Elke Geraerts wist al van jongsaf aan dat ze mensen wil helpen en dus ging ze psychologie studeren. Ondertussen is ze doctor in de psychologie en bekleedde ze verschillende academische posities bij universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam. (…) Het hele nieuwsbericht

Evgenia Balabkina bereikt finale WK

Vrijdag 7 september 2018
Neerpelt - Evgenia Balabkina bereikt finale WKZoom

Neerpelt

Op het WK atletiek in het Spaanse Malaga heeft de Neerpeltse Yevgenia Balabkina zich weten te kwalificeren voor de finale van de 100m in de leeftijdscategorie 35+. In die finale eindigde ze achtste.

Vrouw (38) gewond bij ongeval

Donderdag 6 september 2018
Overpelt - Vrouw (38) gewond bij ongeval

Overpelt

In de Dorpsstraat raakten deze namiddag rond 16.45 uur een auto en een autobus in een aanrijding betrokken. Daarbij raakte een 38-jarige vrouw uit Overpelt gewond. Zij werd eerst naar het Mariaziekenhuis overgebracht en later naar het UZ Gasthuisberg in Leuven.

Henri Bergmans overleden

Donderdag 6 september 2018
Pelt - Henri Bergmans overledenIn WZC Sint-Antonius in Peer is de uit Overpelt afkomstige Henri Bergmans overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag  (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Wereldkinderfeest in Overpelt-Fabriek

Donderdag 6 september 2018

Overpelt

Op woensdag 12 september van 14.00 tot 17.00 uur vindt in het speeltuintje op het oude schoolplein van Overpelt-Fabriek het initiatief 'Wereldwijken’ plaats. Jeugddienst en dienst Ontwikkelingssamenwerking werkten samen met ‘Culturen in Beweging’ een leuk programma uit voor alle Overpeltse kinderen van 6 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. De namiddag start met het Kundabuffi vertel-en muziektheater. Een verteller-muzikant neemt de kinderen mee op een reis doorheen tijd en ruimte, van het (…) Het hele nieuwsbericht

Vijfde plaats voor Joke Plas

Donderdag 6 september 2018
Pelt - Vijfde plaats voor Joke PlasZoomOp de eerste dag van het wereldkampioenschap kajakmarathon in het Noord-Portugese Vila Verde de Prado heeft Joke Plas (foto) van NWC-Neerpelt een knappe vijfde plaats behaald in de K1 bij de dames junioren over 20 km in een tijd van 1u36’05. De wedstrijd werd gewonnen door de Hongaarse Zdoka Csikos (1u34’39”) voor haar landgenote Dorina Fekete (1u34’40”). Derde werd regerende Europese  Emma Russell uit Groot-Brittannië (1u34’47”) en vierde Zuid Afrika Caitlin McKenzie (1u35’18”). Vrijdag neemt Joke ook deel aan de K2 dames junioren samen met de Mechelse Sien Van de Keybus.

'Een Hart voor Limburg' zoekt projecten

Donderdag 6 september 2018
Een Hart voor Limburg wil projecten ondersteunen die kansenbevorderend werken voor maatschappelijk kwetsbare kinderen (van 0 tot 18 jaar) en daarbij een beroep doen op de actieve betrokkenheid van de directe omgeving van het kind. Wie een dergelijk project heeft gelanceerd of wil lanceren kan hier meer informatie over de ondersteuning vinden.

Frans Van Winkel overleden

Donderdag 6 september 2018
Pelt - Frans Van Winkel overledenDinsdag is Frans Van Winkel overleden, de echtgenoot van Marthe Van Nooten. Hij was 88 jaar, ere-conservator van het Openluchtmuseum Bokrijk en erevoorzitter en stichter van het Genootschap voor Geschiedenis en Volkskunde Overpelt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Bestelwagen in gracht

Woensdag 5 september 2018
Vanavond rond 18 uur  belandde een bestelwagen in de gracht op de N71 in Overpelt. De chauffeur en zijn passagier gingen ter controle naar de dokter.

Tegen boom op Noord-Zuidverbinding

Woensdag 5 september 2018

Overpelt

Deze namiddag rond 17 uur belandde een auto tegen een boom op de Noord-Zuidverbinding in Overpelt. Overbrenging van de bestuurster naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Een groep jonge melkveehouders – ook uit onze regio – is bezorgd over het beleid van Danone in Rotselaar. De multinational zette onlangs vijf melkveehouders aan de deur, waaronder enkelen met een groot productievolume. Volgens de melkveehouders beperkt het zuivelbedrijf met nieuwe afspraken de groei van zijn leveranciers.
Danone verwerkt de melk tot yoghurt. Het bedrijf kampt met een overschot aan melk en wil dat oplossen door een groeistop door te voeren bij de leveranciers. Bedrijven (…) Het hele nieuwsbericht

Is dit geen schatje?

Woensdag 5 september 2018
Pelt - Is dit geen schatje?ZoomIs dit geen schatje ? Gespot in het uiterste puntje van Denemarken  Hij/zij lag zo maar aan mijn voeten, meldt Ria Broers-Bergs, die deze foto maakte.

Tentoonstelling Digipelt komt eraan

Woensdag 5 september 2018
Overpelt - Tentoonstelling Digipelt komt eraanZoom

Overpelt

In Palethe zijn de leden van Fotoclub Digipelt dezer dagen druk in de weer met het voorbereiden van hun fototentoonstelling die op vrijdagavond  met een receptie wordt geopend. Naast eigen werk zijn er aquarellen, foto's van Neerpelt.In en van Sonja Sleurs  te bewonderen, nu zaterdag en zondag van 13 u. tot 18 u. De toegang is gratis.

Er hangt regen in de lucht

Woensdag 5 september 2018
Weerbericht
Pelt - Er hangt regen in de luchtStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor een grote kans op neerslag. De volgende dagen komt tussen hoge luchtdruk ten zuiden en lage luchtdruk ten noorden van ons land een westelijke luchtstroming op gang. De ene keer krijgen we invloed van de hoge luchtdruk, de andere keer van de lage luchtdruk. Het blijft dus wisselvallig, maar tussendoor is er ook ruimte voor droger weer met wat zon. Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. In de ochtend is het bovendien nevelig. Vooral na de middag zijn (…) Het hele nieuwsbericht

UZ Gasthuisberg beter bereikbaar

Dinsdag 4 september 2018
De Limburgers die op onderzoek moeten of op bezoek gaan in het UZ Gasthuisberg in Leuven zullen het graag horen. Vandaag is in Leuven de vernieuwde afrit van de E-314 in gebruik genomen. Daardoor is er een betere verbinding met het UZ Gasthuisberg. Via de vernieuwde afrit 16 van de E-314 zullen mensen in de toekomst tot in de ondergrondse parkeergarage van het ziekenhuis kunnen rijden. Nu is er al een ondergrondse garage, maar er komt nog een nieuwe ondergrondse parkeergarage bij met een capaciteit (…) Het hele nieuwsbericht

1,3 miljoen overnachtingen

Dinsdag 4 september 2018
Pelt - 1,3 miljoen overnachtingenZoomDe zomervakantie was goed voor 1,3 miljoen overnachtingen in Limburg. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar.  En met de zonnige warme zomer die we gehad hebben, hoeft het niet te verwonderen dat vooral waterattracties het goed deden.

Overpelt

Vijfenveertig zorginstellingen, waaronder het Mariaziekenhuis, dingen mee naar de NIAZ Jaarprijs 2018: de prijs voor de beste verbetering in de zorg. "Onze inzending is het project PRAGT: soms zijn de leefomstandigheden van toekomstige ouders minder gunstig, bijvoorbeeld omwille van psychische problemen, zwakke sociale ondersteuning, mentaal minder begaafde zwangere vrouwen, vrouwen met een (vermoeden van) druggebruik, een moeilijke financiële situatie," zegt het Mariaziekenhuis. "Om deze ouders te (…) Het hele nieuwsbericht

Jacqueline Stoops overleden

Dinsdag 4 september 2018
Pelt - Jacqueline Stoops overledenVandaag is in rusthuis 'Aan de Beverdijk' in Achel Jacqueline Stoops, de weduwe van Henri Schoemans en de levenspartner van Jaak Evens. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Boseind waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Handbal: Overpelt naar tweede ronde

Maandag 3 september 2018

Overpelt

Door winst tegen Turnhout (23-35) heeft Overpelt zich geplaatst voor de tweede ronde van de Beker van België handbal. Overpelt moet het nu opnemen tegen Izegem.

Eerste schooldag in Libellenschool

Maandag 3 september 2018

Neerpelt

Het nieuwe schooljaar is begonnen en vandaag was het meteen de allereerste dag voor de Libellenschool aan het Sooi WiIlemsplein. Het is een nieuwe methodeschool waar er niet met leerjaren wordt gewerkt, maar wel met niveau's. Het is de bedoeling dat de kinderen op hun eigen tempo kunnen leren, in groeiklassen. Er worden geen punten gegeven, maar er wordt wel geëvalueerd. Kinderen krijgen in de school de ruimte om zichzelf te zijn en zichzelf te ontwikkelen. Daar horen ook meditatie en yoga bij. 

Hilde Lamers overleden

Maandag 3 september 2018
Pelt - Hilde Lamers overledenIn Neerpelt is zaterdag de uit Hamont afkomstige Hilde Lamers overleden, de echtgenote van Tony Jaeken. Zij was 47 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-20 uur) in funerarium creemers in Hamont. Condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Overpelt

Bij het begin van het nieuwe schooljaar krijgen alle kleuters en kinderen die in Overpelt school lopen de nieuwe naschoolse kalender in de boekentas. De folder geeft een afgestemd overzicht van het naschoolse aanbod van de gemeentelijke diensten en externe partners. Schepen van gezin Ann Van Dorpe stelt de nieuwe naschoolse kalender voor. Een job hebben en tegelijk voor kinderen zorgen is geen eenvoudige opgave. Op beide terreinen wil je er voor de volle honderd procent zijn. En dat is praktisch niet altijd (…) Het hele nieuwsbericht

Kadijk wint van Amandina

Zondag 2 september 2018
Overpelt - Kadijk wint van Amandina

Overpelt

Kadijk heeft met 1-2 gewonnen op het veld van Amandina Schakkebroek. Lindel-Hoeven verloor met 2-4 van Lutlommel.

Jeuk - Herkol 1-4

Zondag 2 september 2018
Neerpelt - Jeuk - Herkol 1-4

Neerpelt

Herkol heeft vanmiddag een 1-4 overwinning behaald op het veld van Jeuk. Sparta Lille won met 3-4 in Lommel Kolonie.

Geboorten per duizend inwoners

Zondag 2 september 2018
Volgens de jongste cijfers waren er in Beringen 11,46 geboorten per duizend inwoners. In Hechtel-Eksel waren er dat 11,33, in Leopoldsburg 10,75, in Opglabbeek 10,19, in Houthalen-Helchteren en Overpelt 10,13, in Lommel 9,74, in Peer 9,71, in Neerpelt 9,62, in Bocholt 9,51, in Tongeren 9,45, in Meeuwen-Gruitrode 9,18 en in Hamont-Achel 8,89.

Voetpad in slechte staat

Zondag 2 september 2018

Overpelt

Een gedeelte van het voetpad achter de Sint-Martinuskerk in Overpelt-Centrum, dat de verbinding vormt tussen de Kerkdijk en school De Linde, verkeert in slechte staat. Er liggen meerdere dallen los. Vanmorgen kwam er een bejaarde vrouw ten val.

Inspiratieavond KVLV Lindel-Hoeven

Zondag 2 september 2018
Overpelt - Inspiratieavond KVLV Lindel-HoevenZoom

Overpelt

Op de inspiratie avond 'Allemaal KVLV Fan' in den Drossaerd werd er flink gebrainstormd over de huidige werking en organisatie. Er werd met een kritische blik naar de toekomst gekeken. Hoe zal het bestuur de vernieuwing levendig en enthousiast kunnen houden in de volgende jaren? Nieuwe ideeën van de leden zullen worden meegenomen om de kalender van het volgende jaar samen te stellen.

Neerpelt

Van alle 25 plussers in Neerpelt heeft 35,6 procent geen diploma secundair onderwijs. In Noord-Limburg is dat 37,4 procent, in Limburg 38,6 procent en in Vlaanderen 36,5 procent.

Grote Heide klopt Racing Peer

Zaterdag 1 september 2018
Neerpelt - Grote Heide klopt Racing Peer

Neerpelt

Grote Heide heeft vanavond gewonnen van KRC Peer. Uitslag: 0-2. Bij de rust was de stand 0-0.

Leopoldsburg verslaat Esperanza Pelt

Zaterdag 1 september 2018
Pelt - Leopoldsburg verslaat Esperanza Pelt
In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen heeft KESK Leopoldsburg vanavond Esperanza Pelt verslagen. Uitslag: 4-0. Bij de rust was de stand 1-0.

Overpelt

Van alle 25-plussers in Overpelt heeft 35,8 procent geen diploma secundair onderwijs. In Noord-Limburg is dat 37,4 procent, in Limburg 38,6 procent en in Vlaanderen 36,5 procent.

Nieuwbouw voor KANL in Lommel

Zaterdag 1 september 2018
Pelt - Nieuwbouw voor KANL in LommelZoomIn Lommel werd vanmorgen aan de Jan Davidlaan een volledig nieuwe infrastructuur voor de Lommelse afdeling van de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) officieel geopend. De KANL krijgt hiermee voor haar Lommelse studenten een gloednieuw gebouw waarin alle disciplines gecentraliseerd zijn. Waar er vroeger uitgeweken moest worden naar meerdere locaties verspreid over de gemeente kunnen de leerlingen nu op één plek terecht.  
Het gebouw biedt naast de vele klaslokalen ook een drietal zalen voor dans en een slagwerklokaal. Daarnaast is er ook een theaterzaal met in de kelderruimtes kleedkamers en opberglokalen.
Na een officieel gedeelte in de mooie cafetaria van het rusthuis mocht  burgemeester Peter Vanvelthoven het lint doorknippen. Na een rondleiding van de ongeveer 100 genodigden door een gedeelte van het nieuwe complex volgde nog een receptie. (Jean Vandijck)
Nieuwbouw voor KANL in LommelNieuwbouw voor KANL in LommelNieuwbouw voor KANL in Lommel
Nieuwbouw voor KANL in Lommel
Zoom

Zonnig weekend

Zaterdag 1 september 2018
Weerbericht
Pelt - Zonnig weekendDoor de gunstige invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren staat er dit weekend veel zon op het programma. Nadien komen er tijdelijk storingen opzetten en nemen de neerslagkansen toe, maar op het einde van volgende week zou het opnieuw droog en zonnig worden. Vandaag is er flink wat zon en het blijft droog. Tijdelijk komt er wel wat meer bewolking voor, maar de neerslagkansen zijn erg laag. Het belooft dus een vrij zonnige dag te worden. Met een noordelijke wind wordt wel koele lucht aangevoerd, (…) Het hele nieuwsbericht

Actie Veilig Schoolverkeer

Zaterdag 1 september 2018
Om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te garanderen, organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket voor de 17de keer, de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer” van 3 tot 21 september. Tijdens deze actie besteedt de lokale politie extra aandacht aan overtredingen in de schoolomgeving. Bij volwassenen zal de politie vooral controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, op (…) Het hele nieuwsbericht
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt