Het overige nieuws

Basketbal: Pelt wint de derby

Zondag 31 maart 2019
In de top drie stond de derby Lommel-Pelt met rood omcirkeld. Na een gelijkopgaande start sloeg Duane een eerste kloofje (6-13). Maar na 11-15 pakte de thuisploeg, na drie bommen, met een 12-0 uit  (23-15). In het tweede quarter deed Pelt niet onder. Ook zij antwoordde na 23-18 met een snelle 0-12 (23-30). Bij de bezoekers wist Kaj met een reeks assists zijn maatjes mooi te bedienen. Bij de rust was het met 35-35 weer alles mogelijk. Onder het bord drukte een sterke Tom, die een reeks rebounds plukte (…) Het hele nieuwsbericht
Het aantal jongeren dat stopt met studeren, zonder een diploma van het middelbaar onderwijs op zak, blijft stijgen. In Limburg is de stijging iets groter dan in de rest van Vlaanderen, vooral bij jongens. In Limburg stijgt dat aantal van 10,3% naar 11,2%.

Limburgs toerisme in de lift

Zondag 31 maart 2019
De Limburgse toeristische sector scheerde hoge toppen in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van Toerisme Vlaanderen, die Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts gisteren onthulde. De resultaten zijn gebaseerd op de voorlopige cijfers van Federale Overheidsdienst Economie. Uit de eerste analyses blijkt dat in 2018 1,4 miljoen toeristen incheckten in Limburg: 99.000 of 8% meer dan in 2017. Het aantal toeristische overnachtingen dat zij samen genereerden, klokte af op 4,3 miljoen: 234.000 of 6% meer dan in 2017.

Helson - Esperanza Pelt 0-1

Zondag 31 maart 2019
Pelt - Helson - Esperanza Pelt 0-1Esperanza Pelt heeft met 0-1 gewonnen op het veld van Helson Helchteren. Het doelpunt van Esperanza werd gescoord door Jean Black op strafschop (60’). Sparta Lille verloor met 2-1 in Zelem. Grote Heide klopte KSK Meeuwen met 1-0. Kadijk versloeg Gestel met 1-0.
Overpelt-centrum & Haspershoven vormt met 8.722 inwoners de grootste deelkern van Pelt. Op twee staat Neerpelt-centrum met 5.197 inwoners. Lindel-Hoeven staat op drie met 3.842 inwoners, Boseind staat op vier met 11 inwoners minder: 3.831. Sint-Huibrechts-Lille staat op de vijfde plaats met 3.364 inwoners, Grote Heide & Damsheide op de zesde met 3.280 inwoners. Overpelt-Fabriek staat zevende met 1.786 inwoners, Herent is achtste met 1.600 inwoners. Holheide sluit de rij met 1.401 inwoners.

Gratis bloemenzaad

Zondag 31 maart 2019
Om de bijen een handje te helpen biedt de gemeente de inwoners gratis bloemenzaad aan. Vanaf maandag 29 april kan je gratis een zakje bloemenzaad afhalen bij het onthaal van de gemeentehuizen op het Kerkplein en de Oude Markt, in de bibliotheken van Neerpelt en Palethe en in de dienstencentra BinnenHOF en Pelle Melle.

Twaalf kermissen

Zondag 31 maart 2019
Dit jaar zijn er in Pelt twaalf kermissen. Grote Heide opent het kermisseizoen op 21 april, Sint-Huibrechts-Lille sluit begin november de rij.

Twee woninginbraken in Boseind

Zondag 31 maart 2019
Pelt - Twee woninginbraken in BoseindInbrekers hebben toegeslagen in twee woningen in Boseind, zowel in de Krekelweg als op Ter Biest. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraken zijn gisteren vastgesteld.
Pelt - Scheidsrechters blazen verzamelenZoomVrijdagavond hield de Koninklijke Noord-Limburgse scheidsrechtersvereniging haar laatste van vier gewestelijke cursussen dit seizoen in zaal Holheide in Overpelt. De reglementen werden weer wat opgefrist bij de aanwezige scheidsrechters om vervolgens wat bij te babbelen over het lopende seizoen. Sommigen ruilden daarna de gele en rode kaart om in een pakje speelkaarten om de avond af te sluiten met een zettersprijskamp. Kandidaat scheidsrechters voor volgend seizoen, die wedstrijden willen leiden voor de Belgische voetbalbond, kunnen zich ten alle tijden aanmelden bij de KNLSV via dewebsite www.knlsv.com De volgende cursussen voor kandidaat-scheidsrechters vinden in oktober in Hasselt plaats.

Geen straf voor egel-eters

Zaterdag 30 maart 2019
Vandaag gelezen
Maar één van de twee Waalse broers uit Aarlen die regelmatig egels doden om ze op te eten heeft een boete gekregen, van 3.600 euro, maar die moet alleen betaald worden als hij het binnen 3 jaar weer doet. De advocaat betoogde dat de broers van jongs af aan egels eten, zij wisten niet dat de egel beschermd is en dat je hem niet mag doden. (Bron: Waals weekblad)

Stina Plessers (100) overleden

Zaterdag 30 maart 2019
Pelt - Stina Plessers (100) overledenGisteren is in het WZC Immaculata in Overpelt Stina Plessers overleden, de weduwe van de in 1979 overleden Arnold Swinnen en de oudste inwoner van Pelt. In december was ze 100 jaar geworden. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Herent. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Herkol wint in Vlijtingen

Zaterdag 30 maart 2019
Pelt - Herkol wint in VlijtingenHerkol heeft vanavond een ruime uitoverwinning behaald in Vlijtingen. Uitslag: 1-4. Lindel-Hoeven won op het veld van Paal-Tervant met 1-2.

Lentedagen

Zaterdag 30 maart 2019
Weerbericht
Pelt - LentedagenHoge luchtdruk zorgt zaterdag voor een schitterende lentedag met hoge maxima en veel zon. Na de doortocht van een storing, wordt er morgen gevoelig koelere lucht aangevoerd. De dagen nadien wordt hoge luchtdruk ingewisseld door depressies en storingen. Er breekt een wisselvallige periode aan met geregeld buien en regen.
Zaterdag (30/03)
is er veel zon afgewisseld met enkele stapelwolken. Het blijft droog en het wordt een aangename lentedag bij maxima rond 18 graden. Aan zee komt er tijdelijk mist (…) Het hele nieuwsbericht

Dirk De Winne overleden

Zaterdag 30 maart 2019
Pelt - Dirk De Winne overledenIn Sint Oda in Pelt overleed maandag de uit Achel afkomstige Dirk De Winne. ,Hij was 59 jaar. Het afscheid vond in Sint-Oda plaats.

Nieuwe bvba: HSB-design

Vrijdag 29 maart 2019
Nicola en Franky Braeken, beiden uit Pelt, hebben de bvba HSB-design opgericht met zetel aan de Hoevenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het tekenen van woonconstructies, projectmanagement en projectontwikkeling.

“To Brexit or not to Brexit'

Vrijdag 29 maart 2019
We kunnen al een hele tijd de soap rond de Brexit volgen en misschien moeten we even de focus verleggen naar de muziek die afkomstig is uit het Verenigd Koninkrijk. Op de beiaard hoort u tijdens de zaterdagmarkt Britse muziek van alle tijden. Uit het klassieke genre: Georg Friedrich Händel, Gustav Holst, Edward Elgar… En uit het populaire genre: The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks, Oasis… Vanaf 10.30 uur op de Neerpeltse beiaard.

José Verheyen overleden

Vrijdag 29 maart 2019
Pelt - José Verheyen overledenVandaag is de uit Sint Huibrechts Lille afkomstige José Verheyen overleden, de echtgenote van Willem Tips. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel; Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uiytvaartcentrum Severens in Lommel.

Helena Schrooten overleden

Vrijdag 29 maart 2019
Pelt - Helena Schrooten overledenWoensdag is Helena Schrooten overleden, de weduwe van Jaak Leynen. Zij was 82 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-centrum. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Paul Umans overleden

Vrijdag 29 maart 2019
Pelt - Paul Umans overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Paul Umans overleden, de echtgenoot van Juliette Smeets. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Zalig lenteweer

Vrijdag 29 maart 2019
Pelt - Zalig lenteweerZoomHet is volop genieten van de lente met heerlijke temperaturen en de bloesems die al volop ontpoppen. Ook morgen kunnen we nog vitamientjes opdoen met de lentezon.

Frits Ceelen overleden

Vrijdag 29 maart 2019
Pelt - Frits Ceelen overledenWoensdag is de uit Hamont afkomstige Frits Ceelen overleden, de echtgenoot van Julia Palmans Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt woensdag (19.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel.

Vroege vogels in het Hageven

Vrijdag 29 maart 2019
Pelt - Vroege vogels in het HagevenZoomAlbert Dilissen legde in de ochtend deze fazanten in het Hageven vast op de gevoelige plaat.

Bèr Van Baelen overleden

Vrijdag 29 maart 2019
Woensdag in Bèr Van Baelen overleden, de weduwnaar van Germaine Schepers. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lindel-Hoeven waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Reiniging carpoolparkings

Donderdag 28 maart 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal morgennacht tussen 20u en 6u de carpoolparkings in Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen reinigen. Andere carpoolparkings blijven open als alternatief. Deze werkzaamheden passen binnen de periodieke reiniging van de Limburgse carpoolparkings. Een gelijkaardige actie vorige week vrijdagnacht op de overige parkings leverde 2,1 ton veegvuil op. Om deze kuiswerken goed uit te kunnen voeren, dienen de parkings volledig leeg te zijn.

Zomertijd in het recyclagepark

Donderdag 28 maart 2019
Vanaf dinsdag 2 april is het recyclagepark van Limburg.net elke dag - behalve zaterdag - een uurtje langer open. Dat is te danken aan het zomeruur dat zaterdagnacht ingaat.
Het recyclagepark is dan elke dag open van 9u tot 12.30u en van 13 tot 17u, op donderdag tot 18u en op zaterdag tot 16u.

Herstructurering bij Bekaert

Donderdag 28 maart 2019
Pelt - Herstructurering bij BekaertZoomDe staaldraadfabrikant sluit een fabriek en schrapt 281 jobs...  (Cartoon: Fobie)
Sinds kort vinden er verkeerstellingen plaats in de omgeving van de N74 tussen Hasselt en Noord-Limburg. Vandaag wordt er ook met camera’s geteld. Zowel de intensiteit van de verkeersstromen als de herkomst en de bestemming van het verkeer zullen in kaart worden gebracht. Het is de eerste keer dat de tellingen zo gedetailleerd zullen zijn. Dat is nodig om het brede onderzoek dat momenteel loopt naar de Noord-Zuidverbinding te ondersteunen.
De Vlaamse regering riep de Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Corneliusschool

Woensdag 27 maart 2019
Pelt - Inbraak in CorneliusschoolIn Lindel-Hoeven is afgelopen nacht ingebroken in de Corneliusschool. Er zijn drie laptops gestolen.

Nieuwe bvba: Delivato

Woensdag 27 maart 2019
Robertus van Houtum en Lutgarde Schoemans, beiden uit Peer, hebben de bvba Delivato opgericht met zetel aan de Ganzenpas in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating, het beheer en de inrichting van een frituur, snackbar, eethuis, broodjeszaak en drankgelegenheden.
Toon Willems (18) uit Pelt heeft de bvba Willems Horeca Supplies opgericht met zetel aan de Sint-Jansstraat63 in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van bereide maaltijden, catering en de uitbating van eet- en drinkgelegenheden.
Joseph Peeters uit Hamont-Achel, Hans Nikolajsen uit Pelt en Ferdinand Stans uit Beringen hebben de bvba JH Installatietechniek opgericht met zetel aan de Acacialaan in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groot- en kleinhandel in zonnepanelen, thermische isolatie en koeltechnieken.

Henny Mélotte overleden

Woensdag 27 maart 2019
Pelt - Henny Mélotte overledenGisteren is Henny Mélotte overleden, de echtgenoot van Corine Kieft. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Jos Simons overleden

Woensdag 27 maart 2019
Zaterdag is de uit Neerpelt afkomstige Jos Simons overleden, de echtgenoot van Mariette Gorssen. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Dré Olijslagers overleden

Woensdag 27 maart 2019
Pelt - Dré Olijslagers overledenGisteren is Dré Olijslagers overleden, de echtgenoot van Paula Van Broekhoven. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: zaterdag (17-17.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Ghislaine Beckers overleden

Woensdag 27 maart 2019
Pelt - Ghislaine Beckers overledenMaandag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Ghislaine Beckers overleden, de echtgenote van Rob Reyners. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de pariochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Geheimagenten in de wei?

Dinsdag 26 maart 2019
Pelt - Geheimagenten in de wei?Zoom
De Vlaamse regering wil subsidies geven aan schapenhouders indien ze maatregelen nemen om hun dieren tegen de wolf te beschermen.  (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Trajectcontroles moeten in Duitsland verboden worden omdat ze ingaan tegen de bescherming van de privacy. Dat heeft de administratieve rechtbank ("Verwaltungsgericht") van het Duitse Hannover geoordeeld na klachten over het instellen van de eerste trajectcontrole van Duitsland over een afstand van 2 kilometer bij het plaatsje Laatzen. De rechtbank vindt het fotograferen en "koppelen" van nummerplaten illegaal.
Er zijn gesprekken aan de gang voor de oprichting van een grotere politiezone in onze regio. De zones Kempenland, Lommel, HANO en Beringen-Ham-Tessenderlo praten over een mogelijke fusie. Maar de weg is nog lang, zegt Pelts burgemeester Frank Smeets: "Het klopt dat we intern nadenken in de politiezone HANO en gesprekken hebben over de toekomst: kunnen we alleen verder? Kunnen we met onze eigen mensen alle vragen beantwoorden die zich stellen? De criminaliteit is steeds op grotere schaal en beter (…) Het hele nieuwsbericht

Lizette Dalemans overleden

Maandag 25 maart 2019
Pelt - Lizette Dalemans overledenVrijdag is de uit Neerpelt afkomstige Lizette Dalemans overleden, de echtgenote van Mathieu Lehaen. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt vrijdag  in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
De uitvaartliturgie van de gisteren verongelukte jogster Alice Vaes (63), de echtgenote van Eddy Gielen, vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Subsidies voor bescherming vee

Maandag 25 maart 2019
Pelt - Subsidies voor bescherming veeZoomVlaanderen gaat 80 procent terugbetalen van de investeringen die boeren doen om hun vee tegen wolven te beschermen. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) vandaag bekend gemaakt. Het gaat om gemeenten in Limburg en Antwerpen. “Veehouders die hun omheining uitrusten met wolvenwerende infrastructuur, zullen die investering voor 80 procent terugkrijgen. Zo hopen we enerzijds de schade te beperken en anderzijds de wolf weer zijn natuurlijke gedrag aan te leren zodat hij niet langer op schapen gaat jagen", zegt de minister. Het Agentschap Natuur en Bos heeft ook een filmpje gemaakt over hoe je best een afrastering plaatst.
Pelt - Nieuwe lerarenopleidingen aan UHasseltVanaf september start aan UHasselt de lerarenopleiding in de domeinen gezondheidswetenschappen, economie, ontwerpwetenschappen en wetenschap & technologie. Zowel (academische bachelor)studenten als personen die al een masterdiploma behaald hebben, kunnen deze lerarenopleiding volgen. Ze wordt gegeven in samenwerking met KU Leuven. Meer info

Herlozzie kwiêt

Maandag 25 maart 2019
Pelter Hükske
Pelt - Herlozzie kwiêtZoomSus de Booj, dè waas nog es ne miens! Hij haaw wel nen uniform oan, en en groeëte kepie op zénne kop, mèr hij haaw en hart van goud. Lüstert mèr es wa ie now awer mé Zjef hit meigemakt… (Fons Tuyaerts)
Vorig jaar zijn er 43 personen omgekomen bij verkeersongevallen in Limburg. In 2017 waren er dat 26. Het aantal ongevallen met gewonden steeg vorig jaar met 8,5 procent.
Grensgevallen
Lagekostenmmaatschappij Whizz Air gaat op 17 september van start met een lijndienst tussen Eindhoven en Krakau. Dat is vandaag in Krakau aangekondigd. Whizz Air gaat drie keer per week naar Krakau vliegen.

Bèr Janssen overleden

Maandag 25 maart 2019
Pelt - Bèr Janssen overledenIn dienstencentrum "De Klimroos" in Pelt is gisteren de uit Lommel afkomstige  Bèr Janssen overleden, de echtgenoot van Sylvia Verkoyen. Hij was 69 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Basket Pelt: een ware thriller

Maandag 25 maart 2019
Pelt - Basket Pelt: een ware thrillerOptima Tessenderlo - Pelt: 56-57 (Quarters: 16-20, 18-14 (34-34), 8-7 (42-41), 14-16 (56-57)
Al van de eerste minuut waren beide teams duidelijk aan mekaar gewaagd (6-6 en 14-14). Met een bedrijvige Tom, 6 punten op rij en een raakmikkende Duane kregen we een eerste kloofje: 16-20 (10’). Maar de thuisploeg vond een gepast antwoord (25-25). Tom kreeg al snel zijn derde fout aangesmeerd. Bij Pelt hield Jago de Looise schutter goed uit de match en Marijn scoorde vlotjes. Halfweg hingen de (…) Het hele nieuwsbericht

Herkol klopt Hoepertingen

Zondag 24 maart 2019
Pelt - Herkol klopt HoepertingenHerkol heeft vandaag Hoepertingen verslagen. Uitslag: 3-2, na doelpunten van Joris Bollen, Sander Plessers en Christophe Vanbeuren. Esperanza Pelt verloor met 3-1 van leider KVK Tienen. Tienen scoorde in de laatste 16 minuten drie doelpunten; het Peltse doelpunt kwam van Rune Doms. Kadijk ging bij SK Meldert winnen met 1-4. Sparta Lille verloor met 0-4 bij SV Breugel. Lindel-Hoeven verloor met 1-3 van KSK Meeuwen.
Pelt - Welpen- en pagaddertornooi bij SportingZoomZondag was er in het Dommelhof het Welpen- en Pagaddertornooi van Sporting NeLo. Er konden bijna dertig ploegjes samengesteld worden, best een drukke bezetting. Bedankt aan de vrijwilligers, scheidsen en uiteraard alle ploegjes! (Sven Spooren)
Het is maar dat je 't weet
Werp kassabonnetjes niet bij het oud papier, meldt het Duitse tv-programma "ARD Buffet". Zulke bonnetjes bestaan uit thermopapier, waarin het schadelijke chemisch product Bisphenol A (BPA) zit. Dat BPA kan van het thermopapier loskomen en bij het recyclen in andere produkten geraken, bijvoorbeeld in toiletpapier dat uit gerecycleerd papier is gemaakt. Dan komt het BPA in het grondwater terecht, en vermits het werkt zoals een hormoon kan het vissen en schaaldieren aantasten. Een kassabonnetje vastnemen is dan weer onschadelijk. Vanaf 2020 laat de EU alleen nog thermopapier met een BPA-gehalte van 0,02% toe.

Daar komen de berkenpollen

Zondag 24 maart 2019
Door de voor de tijd van het jaar zeer hoge temperaturen in februari en maart komen de eerste berkenbomen al in bloei, meldt Nature Today. Daarmee gaat 2019 de boeken in als een vroeg berkenhooikoortsseizoen. Door aanhoudende zonneschijn en hoge temperaturen zal de komende week de berkenpollenconcentratie op gaan lopen. Patiënten gevoelig voor berkenpollen moeten tot begin mei rekening houden met hooikoortsklachten.
De start van de bloei van de berken is niet recordvroeg, maar 2019 kan (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - De vooruitgang staat niet stil!Zoom                                                                 (Cartoon Fobie)

NeLo verliest in Tongeren

Zaterdag 23 maart 2019
Pelt - NeLo verliest in TongerenSporting NeLo heeft vanavond met 31-27 verloren van Handbal Tongeren. UPDATE Een verslag van Sven Spooren: Sporting NeLo had de hele week met ziekte en kwetsuren te maken waardoor de frisheid het laatste kwartier duidelijk ontbrak. Maar de wil om te winnen was duidelijk groter bij Tongeren dan bij NeLo. Sporting zat meestal aan de goede kant van de score maar Tongeren loste niet; 4-5 na 10’ en 9-9 na 20 minuten. Als Sporting dan eens 2 à 3 doelpunten (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Sporting Grote Heide klopt KFC Hamont '99Sporting Grote Heide heeft vanavond gewonnen op het veld van KFC Hamont '99. Uitslag: 1-3.

Alda Verbakel overleden

Zaterdag 23 maart 2019
Pelt - Alda Verbakel overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Alda Verbakel overleden, de weduwe van Alfons Boonen en de levensgezellin van wijlen Jef Steensels. Ze was 97 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Lozen. Begroeting: dinsdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch, Brugstraat 5 in Bocholt.

Fietsen door de bomen

Vrijdag 22 maart 2019
Pelt - Fietsen door de bomenZoomIn de buurt van knooppunt 272 van het fietsroutenetwerk wordt in het bos van Bosland momenteel gewerkt aan de constructie "Fietsen door de Bomen", een iconische fietsbrug die bezoekers laat fietsen tussen de kruinen van de bomen. De innovatieve fietsbeleving kadert in de strategie om een extra belevingslaag op het Limburgse fietsroutenetwerk te leggen. 
De fietsbrug, een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter, stijgt geleidelijk (3 à 4%) tot 10 meter hoogte. Het wordt een iconische, strakke brug van ongeveer 700 meter lang. Het is de bedoeling dat ze nog voor de zomer in gebruik wordt genomen.
Fietsen door de bomenFietsen door de bomenFietsen door de bomen
Fietsen door de bomen
Zoom
Pelt - Zuster An Janssenswillen overleden
Gisteren is de uit Overpelt afkomstige zuster An Janssenswillen overleden. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk OLV van Banneux in Hasselt.

Communiefoto's bij de politie

Vrijdag 22 maart 2019
Pelt - Communiefoto's bij de politieCommuniefoto's bij de lokale politie? Het kan. Lokale politie HANO biedt de mogelijkheid aan communicanten uit de politiezone om een fotoshoot te doen op het terrein van het hoofdkantoor in Pelt, op zaterdag 13 april tussen 10u00 en 12u00. Geïnteresseerden moeten zich vooraf aanmelden via een mailtje aan pz.hano.beleid[!]police.belgium.eu. In die mail vermeld je de volledige identiteit (naam, voornaam, geboortedatum, woonplaats en adres) van de communicant en van de ouder die hem/haar vergezelt. Indien er met een fotograaf wordt gewerkt, moet zijn identiteit ook vermeld worden.

Belkip failliet verklaard

Vrijdag 22 maart 2019
De Ondernemersrechtbank heeft de onderneming Belkip, met maatschappelijke zetel aan De Roosen, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 21 april ingediend worden.

De witte krokussen laten zich zien

Donderdag 21 maart 2019
Pelt - De witte krokussen laten zich zienZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Pelt - Dommelhof zoekt enthousiaste durversZoomHet laatste Dommelhofweekend van de BIC-cursus staat voor de deur. BIC staat voor Begeleider in de Circuskunsten. Gedurende deze cursus van 20 dagen leren de deelnemers de basistechnieken circus overbrengen op anderen. Nu ze aan het einde van de cursus zijn gekomen, willen ze graag hun kennis testen in de praktijk! Daarom zoeken deze enthousiaste cursisten deelnemers tussen 6 en 16 jaar die zich graag willen laten onderdompelen in de circuswereld.
Op zaterdag 23 maart kan je (…) Het hele nieuwsbericht

Eén jaar 'Bar DeLuux'

Donderdag 21 maart 2019
Pelt - Eén jaar 'Bar DeLuux'ZoomZaterdag was het precies één jaar geleden dat Bar DeLuux de deuren opende in de Dorpsstraat. Ter gelegenheid hiervan stond een muzikaal programma op het menu. De Belgische band “Bloom On The Rocks” speelde - op St. Patrick's Day - bekende en minder bekende Ierse folksongs, afgewisseld met leuke weetjes over de nummers. Na afloop sleepte DJ Fristap het al opgewarmde publiek mee de late uurtjes in.  

Stem op Lynn!

Donderdag 21 maart 2019
Pelt - Stem op Lynn!Zoom Lynn Van Hoof uit Pelt bereikte de halve finale van "Sterren op de werkvloer" bij JOE FM en zit daardoor bij de laatste 10 kandidaten. In deze wedstrijd gaat men op zoek naar muzikaal talent op de werkvloer.
Lynn werd voor deze wedstrijd ingeschreven door haar collega's van het woonzorgcentrum Sint-Jozef. Ze zal daarom vrijdag 22 maart tussen 08.00.uur en 08.30.uur live te horen zijn bij Sven en Anke op JOE FM.
Na haar optreden kan u voor haar stemmen tussen 08.30.uur en (…) Het hele nieuwsbericht

'Zeeslag' in Antwerpen

Woensdag 20 maart 2019
Pelt - 'Zeeslag' in AntwerpenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Bezoek het GRM met je klas

Woensdag 20 maart 2019
Ben je leerkracht en wil je graag dit schooljaar met je klas nog een bezoek brengen aan het mooie Gallo-Romeins Museum in Tongeren? Van 29 april tot en met 27 mei opent het museum ook elke maandag de deuren voor scholen. Meer info
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Wietgebruik kan psychoses opleverenMensen die dagelijks cannabis gebruiken, maken drie keer meer kans op een psychose dan mensen die nooit wiet roken. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in Brazilië en op 11 locaties in Europa - onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs. De actieve stof in cannabis, THC of delta-9-tetrahydrocannabinol, kan hallucinaties, waanbeelden en paranoia veroorzaken. De studie is vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry Journal.
Pelt - Staking in het basisonderwijs vandaag...Zoom...maar er was opvang voorzien.               (Cartoon: Fobie) 

Carpoolparkings worden gereinigd

Woensdag 20 maart 2019
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht de carpoolparkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de reinigingsacties in 2018 werden op de verschillende Limburgse parkings bijna 14 ton veegvuil opgeruimd.  

Wielertoeristen ruiken de lente

Woensdag 20 maart 2019
Pelt - Wielertoeristen ruiken de lenteZoomZondagmorgen was het niet alleen de wind die aan het blazen was. Het was ook verzamelen geblazen voor de wielertoeristen. Die van WTC Blijf Jong kwamen in het Hènt bijeen (foto), in nieuwe kledij, naar aanleiding van de 35ste verjaardag van de club. En op die kledij het nieuwe logo, "WTC Blijf Jong Pelt".
WTC Allemaal op de fiets startte op het Dorpsplein in SHLille in de vroege uurtjes.   
Pelt - Atelier 'De Vrije Kunst' exposeerdeZoomAtelier "De Vrije Kunst" stelde afgelopen weekend werken tentoon aan de Wal in Hamont. Daar kwam behoorlijk wat volk op af. De groep amateurkunstenaars komt telkens bijeen op dinsdag (namiddag of avond) in De Schakel in Pelt om hun passie uit te oefenen. Onder het toeziend oog maar vooral de helpende hand van Hedwig Theeuwen slagen zij erin om toch telkens weer echte kunstwerkjes te maken. De leden werken zowel met olieverf als met acryl of aquarelverf.
Wilt u graag meer info over het Atelier, ga dan gerust eens langs in De Schakel (Overpelt-Fabriek) op dinsdagmiddag of -avond. 
Grensgevallen
De Oostenrijkse hoofdstad Wenen wordt nog beter bereikbaar vanaf Eindhoven. Vanaf oktober 2019 vliegt luchtvaartmaatschappij Laudamotion er vier keer per week vanaf Eindhoven Airport naartoe. Hiermee staat het netwerk van hoofdsteden dat vanaf Eindhoven zeer frequent bereikbaar is op ruim twintig. Wizz Air vliegt nu twee keer per week op deze bestemming.

Nelly Baetsen overleden

Woensdag 20 maart 2019
Pelt - Nelly Baetsen overledenIn WZC Sint-Jozef is vandaag Nelly Baetsen overleden, de weduwe van Jan Houben. Ze was 93 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Diefstal van vogels bestraft

Woensdag 20 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
De rechtbank veroordeelde vandaag een zestiger voor de diefstal van vogels in vogelkwekerij Het Veldhof in Bocholt. Hij kreeg acht maanden cel en een boete van 800 euro. Aan de benadeelde moet hij alvast 5.000 euro schadevergoeding betalen.PG)

Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht

Woensdag 20 maart 2019
Pelt - Nieuw vuurwerkdecreet in aantochtZoomSamen met enkele parlementsleden van verschillende partijen heeft Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts een akkoord bereikt over een nieuwe regelgeving inzake vuurwerk. Vandaag is vuurwerk altijd en overal toegelaten, tenzij het lokale gemeentebestuur er anders over beslist. Die logica wordt omgedraaid. Zo kan ook heel wat dierenleed vermeden worden, zegt de minister.
Er bestaat op dit moment in Vlaanderen geen algemene regel voor het gebruik van vuurwerk of voetzoekers. In principe mag (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Op de High Tech Campus in Eindhoven zijn ottersporen gevonden. Dat meldt Nature Today. De sporen werden in februari ontdekt in een laagje sneeuw. Deskundigen hebben inmiddels bevestigd dat het daadwerkelijk om ottersporen gaat. De sporen zijn gevonden op een beschoeiingsplank langs een waterplas in de buurt van de Dommel. Het spoor eindigde bij het water, wat doet vermoeden dat het dier daar te water is gegaan.

Aanrijding met vluchtmisdrijf

Woensdag 20 maart 2019
Pelt - Aanrijding met vluchtmisdrijfZoomIn de Kloosterstraat in Lommel werd afgelopen nacht rond 0.15u  een auto aangereden (foto). De bestuurder van de aanrijdende wagen pleegde vluchtmisdrijf. Zijn auto is vermoedelijk zwaar beschadigd aan de rechterzijde. De man vluchtte richting Lutlommel. Er wordt een oproep gedaan tot mogelijke getuigen om zich te melden. UPDATE Na deze oproep op Internetgazet is de dader bekend geworden.  

Tom & Co nu ook in Pelt!

Dinsdag 19 maart 2019
Promotekst
Pelt - Tom & Co nu ook in Pelt!ZoomTom & Co heeft nu ook een vestiging in Pelt, op De Koel. Ben jij een ook een grote dierenvriend? Ga er dan zeker eens kijken! In deze erg grote dierenspeciaalzaak verkopen Rudi en Annelies zowat ongeveer alles voor huisdieren. Accessoires voor honden, katten, vogels, knaagdieren, vissen, reptielen enz. Maar ook neerhofartikelen zoals kippen-, eenden-, geiten-, en paardenvoer kan je bij hen vinden. Verder hebben Rudi & Annelies ook levende dieren zoals konijnen, ratten, muizen, vogels, vissen en schildpadden. Voor de reptielen vind je hier ook een uitgebreid gamma aan levende voeding of diepvriesvoeding (bijvoorbeeld krekels en sprinkhanen).
Een uniek concept bij Tom & Co is de ‘Dogwash’. Dat is een aparte ruimte waar je je hond een heerlijk badje kan geven. Origineel en tevens erg praktisch! Over een ‘hondenleven’ gesproken... Bij vermelding van de volgende codezin in de winkel krijg je bovendien 20% kassakorting! Codezin: ‘Mijn dier & Internetgazet’
Praktisch: vanaf 6 april zijn er paaskuikentjes in de winkel aanwezig. Tijdig bestellen is de boodschap! Op 7 april zal de winkel uitzonderlijk open zijn van 9 tot 13h. Tot snel, bij Tom & Co!

Nieuwe bvba: Mio Investments

Dinsdag 19 maart 2019
Michiel Ooms uit Lommel en Martijn Ooms uit Pelt hebben de bvba Mio Investments opgericht met zetel aan de Kerkhovensesteenweg in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van mandaten van bestuurder, zaakvoerder of van vereffenaar in andere vennootschappen.

Nieuwe bvba: R & L Dakwerken

Dinsdag 19 maart 2019
Ruddi Luys, Sindy Bollen en Stef Jaenen, allen uit Pelt, hebben de bvba R & L Dakwerken opgericht met zetel aan de Parkstraat. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro.
Nathalie De Raedt uit Pelt heeft de bvba Dr. De Raedt Nathalie opgericht met zetel aan de Notenlaan. Doel van de vennootschap: het uitoefenen van de geneeskunde.

Alda Thienpont overleden

Dinsdag 19 maart 2019
Pelt - Alda Thienpont overledenIn WZC Immaculata is vandaag Alda Thienpont overleden, de weduwe van Henri Desair. Ze was 90 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (17.30-18u) in uitvaartcentrum Severens.

Bèr Lipkens overleden

Dinsdag 19 maart 2019
Pelt - Bèr Lipkens overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Bèr Lipkens overleden, de weduwnaar van Truda Emmers. Hij was 89 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Fietser (53) zwaargewond

Dinsdag 19 maart 2019
Pelt - Fietser (53) zwaargewondOp het kruispunt van de Torenstraat en de Peerderbaan botsten een auto en een 53-jarige fietser uit Bocholt. Deze laatste werd zwaargewond.

Verkeer in de knoop

Dinsdag 19 maart 2019
Pelt - Verkeer in de knoopVanmorgen rond 7.30 uur raakten twee auto's tijdens de ochtendspits in een aanrijding betrokken op de Grote Baan in Helchteren. Daarbij viel één gewonde: één 36-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren. Door het ongeval was het lang aanschuiven geblazen in de richting van Hasselt.

Mobiele flitspaal op E314

Dinsdag 19 maart 2019
Vanaf vandaag staat er een mobiele flitspaal op de E314 aan de werkzaamheden ter hoogte van Heusden-Zolder. Al het verkeer moet daar aan één kant van de snelweg op 2x2 versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur.
Uit recente (algemene) metingen blijkt dat 40% van de bestuurders te snel rijden aan wegenwerken. Dat is niet alleen gevaarlijk voor zichzelf en het andere verkeer, maar men brengt vooral de arbeiders in gevaar. Daarom wordt nu voor minstens een week een flitspaal gezet in de buurt van Terlamen. Het Agentschap Wegen en Verkeer communiceert vooraf in de hoop op die manier al de snelheid naar beneden te krijgen. Na een week wordt de situatie opnieuw bekeken.
De voorstelling ‘Op de sofa met Dalilla Hermans’ van nu donderdag 21 maart in de bibliotheek van Neerpelt is geannuleerd wegens ziekte van Dalilla. Wie een ticket kocht, wordt verwittigd. Mogelijk wordt de voorstelling naar een latere datum verschoven; dat wordt nog bekeken.

Seaking nam afscheid

Dinsdag 19 maart 2019
Pelt - Seaking nam afscheidZoomDeze week wordt bij Defensie afscheid genomen van de Seaking-helikopter. Die maakt dezer dagen nog een afscheidstour en blijft dan definitief aan de grond; hij is vervangen door de NH-90. De Seaking is vooral gekend vanwege de reddingsopdrachten op zee; ook in de tv-serie "Windkracht 10" was hij vaak te zien. Af en toe werd de helikopter ook ingeschakeld voor medische transporten in het binnenland.
Vanmiddag kwam het toestel voor de laatste keer naar de vliegbasis van Kleine Brogel. Bij het vertrek werd er nog één keer over de spotters corner gevlogen (foto).
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
Zoom

'Fietsen in en om Limburg 2019'

Maandag 18 maart 2019
Pelt - 'Fietsen in en om Limburg 2019'ZoomVanmiddag stelden Dirk Van Bun en Leo Swinnen onder grote belangstelling de nieuwe editie van de fietsgids voor. De nieuwe gids bestaat uit 43 prachtige fietstochten met 85 stopplaatsen doorheen heel Limburg. Leuk nieuwtje in deze editie is ‘fietsen door de bomen’: vier mooie fietstochten die vertrekken vanuit de Boslandgemeenten Lommel, Pelt, Peer en Hechtel-Eksel. Het is zeker de moeite waard om één van deze tochten uit te testen en onderweg even uit te rusten op één van de vele stopplaatsen. Momenteel zijn de gidsen reeds te verkrijgen bij de toeristische diensten van de deelnemende gemeenten. In de loop van deze week zullen ook alle stopplaatsen voorzien worden van gidsen. Kijk op de website van Tips voor Fietsers en ontdek waar je de gidsen kan verkrijgen.
Pelt - Donderdag repeteren voor het Pelter volksliedZoomDonderdagvoormiddag wordt het nieuwe Pelter volkslied ingeoefend in De Reppe, achter Palethe. "Trekkoren" zijn het ‘Overdagkoor Daytime’ en ‘Concinite’. Maar we hopen natuurlijk dat er heel veel vrijwilligers komen opdagen! De repetitie start om 9.30u en duurt ongeveer twee uur. Alle stemmen daarheen!

Mieke Hendriks overleden

Maandag 18 maart 2019
Pelt - Mieke Hendriks overledenIn WZC Ter Meeuwen in Meeuwen is gisteren Mieke Hendriks overleden, de weduwe van Jan Van Dael. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Hubert Janssenswillen overleden

Maandag 18 maart 2019
Pelt - Hubert Janssenswillen overledenGisteren is Hubert Janssenswillen overleden, de echtgenoot van Marie-Josee Breemans. Hij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote-Heide. Begroetingsmoment: vrijdag (19.45-20.15 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Zebracinema: 'Nos Batailles'

Maandag 18 maart 2019
Pelt - Zebracinema: 'Nos Batailles'Zoom
"Nos Batailles" - Guillaume Senez - België, Nederland - 98'
De 39-jarige hardwerkende Olivier wil er alles aan doen om het onrecht te bestrijden. Wanneer zijn vrouw Laura op een dag echter haar biezen pakt moet hij een evenwicht vinden in het onderwijs van hun twee kinderen, het gezinsleven en zijn beroepsleven. De intussen verbijsterde Olivier wordt met zijn nieuwe verantwoordelijkheden als vader geconfronteerd. Een moeilijke klus, zeker wanneer duidelijk wordt dat Laura niet terugkeert.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

'Nen ummer naft'

Maandag 18 maart 2019
Pelt - 'Nen ummer naft'ZoomZjefke is misschien niet de beste leerling van de klas, maar dom is hij zeker niet. Luister maar! (Fons Tuyaerts)

Twintig priesters overleden

Zondag 17 maart 2019
Vorig jaar zijn 20 priesters overleden die werkzaam waren in het bisdom Hasselt. Onder hen Frans Smeets,erepastoor van Wijchmaal; Jos Calsius, erepastoor van Meeuwen-Gruitrode; Georges Peeters, erepastoor van Herstappe en Lauw en Rik Plessers, erepastoor van Piringen en Widooie.
In Eindhoven is gisteravond een 51-jarige man opgepakt die verdacht wordt van tenminste tien gewapende overvallen in de regio. Het gaat om iemand anders dan de man die eerder als verdachte was beschouwd: die was voor de politie gevlucht omdat hij illegaal in het land verbleef. De thans opgepakte Eindhovenaar droeg bij de overvallen telkens een rasta-pruik. Bij een huiszoeking zijn veel artikelen gevonden die bij de overvallen buitgemaakt werden. Volgens de politie zijn er nu nog zowat negen overvallen waarvan de dader nog gezocht wordt.

Kadijk klopt Exc. Hamont

Zondag 17 maart 2019
Pelt - Kadijk klopt Exc. HamontKadijk heeft vandaag Exc. Hamont verslagen. Uitslag: 2-1. Lindel-Hoeven VV verloor met 4-2 bij FC Turkse in Beringen. Sparta Lille won met 0-2 op het veld van Sporting Winterslag.
Pelt - Ruime overwinning voor Grote HeideSporting Grote Heide heeft deze namiddag FC Anadol verslagen met een ruime 7-1. Sparta Lille won bij Sporting Winterslag met 0-2.

Sporting NeLo klopt Quintus

Zaterdag 16 maart 2019
Pelt - Sporting NeLo klopt QuintusIn de BENE-league van het handbal heeft Sporting NeLo vanavond vlot gewonnen van het Nederlandse Quintus. Uitslag: 37-23. UPDATE Een verslag van Sven Spooren: 
NeLo-coach Vlijm voerde enkele wijzigingen door in de basis. Barnyak speelde ipv Van Sloot, Kittel ipv Cnyrim, Vandebeeck ipv Versleeuwen en last but not least Youri Denert ipv Van Leeuwen in doel. Dat had zo zijn impact op de wedstrijd want met Vandebeeck (topschutter met 10 doelpunten) en Y. (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Esperanza klopt Ternesse WommelgemEsperanza Pelt heeft vanavond Ternesse Wommelgem verslagen met 1-0. Het doelpunt werd in de 73ste minuut gescoord door Stijn  Deckers na een assist van Jean Black.

Herkol wint in Zonhoven

Zaterdag 16 maart 2019
Pelt - Herkol wint in ZonhovenHerkol heeft vanavond Zonhoven VV verslagen met 0-2. De doelpunten kwamen van Jochen Janssen en Kobe Schetz.
In Genk heeft CD&V-Limburg vandaag de verkiezingslijsten voorgesteld. De Vlaamse lijst wordt getrokken door Lode Ceyssens van Oudsbergen. Daarna volgen Vera Jans (Lanaken), An Christiaens (Tongeren), Tom Cox (Hasselt), Yasin Gül (Heusden-Zolder), Ellen Bours (Dilsen-Stokkem), Ingrid Kempeneers (Sint-Truiden), Raf Drieskens (Pelt), Luc Wouters (Lummen), Miet Jorissen (Kortessem), Marleen Kauffmann (Leopoldsburg), William Nijssen (Voeren), Tanja Imbornone (Maasmechelen), Sigrid Cornelissen (Peer), Johan Sauwens (Bilzen) en Jo Vandeurzen (Genk). Eerste opvolger is Jo Brouns (Kinrooi).
Op de eerste plaats van de federale lijst staat Wouter Beke (Leopoldsburg). Dan volgen Farih Nawal (Genk), Raf Terwingen (Maasmechelen), Mark Vos (Riemst), Evelyne Stassen (Tongeren), Thomas Vints (Beringen), Ilse Wevers (Oudsbergen), Dries Deferm (Nieuwerkerken), Anita Meerten (Kinrooi), Liesbeth Van der Auwera (Bree), Bob Nijs (Lommel), Veerle Heeren (Sint-Truiden). Eerste opvolger is Steven Matheï (Peer).

'Bike for Think Pink'

Zaterdag 16 maart 2019
Pelt - 'Bike for Think Pink'ZoomVoor het derde jaar op rij nemen Noord-Limburgse Soroptimisten deel aan Bike for Think Pink. Wat begon als een uitdaging werd een passie volgens Marina Coninx uit Hamont en Miche Reynders, Lieve Vande broek, Elly Cox en Ann Vanduffel uit Pelt. Dit jaar rijden ze Amsterdam-Brussel in vier dagen. Elke dag zo’n 100 kilometer. Met meer dan 80 zijn ze, vrouwen en meisjes, lotgenoten en buddies van over het hele Vlaamse land.
De organisatie Think-Pink vraagt meer aandacht voor borstkanker en (…) Het hele nieuwsbericht

'De wondere wereld van de vis'

Vrijdag 15 maart 2019
Pelt - 'De wondere wereld van de vis'ZoomMarkant N Pelt organiseerde een lezing van Wilfried Moeyaert rond ”De wondere wereld van de vis". Het ging onder andere over de Vlaamse visserij, de historiek van die visserij, maar ook over de actualiteit: wat kan nog, wat mag nog, wat wordt gedaan om duurzamer te vissen,... Moeyaert had meer dan 10 soorten vis meegebracht. En de aanwezige dames kregen een soepje aangeboden waarvoor ze zelf de garnalen hadden mogen pellen.

Regenklokken...

Vrijdag 15 maart 2019
Regen, regen, regen… de afgelopen week. Er zijn heel wat liedjes over regen gemaakt en beiaardier Jan Verheyen laat u er enkele horen tijdens de zaterdagmarkt vanaf 10.30 uur. De selectie: “Only happy when it rains” (Garbage), “Riders on the storm” (The Doors), “It’s raining again” (Supertramp), “Ritme van de regen” (Rob De Nijs), “Singing in the rain” (Gene Kelly), “Raindrops keep falling on my head” (B.J. Thomas)… Maar het concert, morgenvoormiddag vanaf 10.30u tijdens de weekmarkt in Neerpelt, begint en eindigt met “Imagine” van John Lennon, ter ere van de slachtoffers van de aanslagen in Nieuw-Zeeland.
Grensgevallen
Wie maandag in Nederland gebruik wil maken van het openbaar vervoer - trein, metro, bus - kan zich vooraf best héél goed informeren. Want die dag wordt daar op initiatief van de vakbonden gestaakt.
Grensgevallen
In Eindhoven werden vanavond opnieuw twee gewapende overvallen gepleegd, wat het aantal overvallen deze week op vijf brengt. Vanavond werd in de buurt van de wijk Woensel een verdachte opgepakt.

Eén op vijf te snel

Vrijdag 15 maart 2019
Pelt - Eén op vijf te snelIn januari controleerde de lokale politie HANO in totaal 9077 voertuigen op hun snelheid.  1.726 chauffeurs reden te snel, dat is bijna één op vijf. Enkele opmerkelijke overtredingen: op de Napoleonweg in Pelt reed iemand 123 km/u waar 70 km/u is toegelaten, op De Roosen in Pelt werd 98 km/u vastgesteld terwijl daar 50 km/u is toegestaan en op 't Lo in Hamont-Achel was het record 117 km/u waar 70 km/u gereden mag worden. Aiaiai...
Pelt - Geslaagde eerste editie van BusinessnetZoomGisteren verzamelden in Center Parcs De Vossemeren in Lommel bijna 250 ondernemers en netwerkorganisaties uit de ruime regio om elkaar te ontmoeten. Naast netwerken met een hapje en een drankje kregen de aanwezigen ook de gelegenheid om twee inspiratiesessies bij te wonen rond communicatie.
De drie aanwezige burgemeesters Bob Nijs (Lommel), Frank Smeets (Pelt) en Jan Dalemans (Hechtel-Eksel) benadrukten het grote belang en het positieve effect van samenwerking tussen bedrijven in Noord-Limburg. (Bijdrage Dirk Van Bun, foto's Foto Ben)
Geslaagde eerste editie van BusinessnetGeslaagde eerste editie van Businessnet
Zoom

Frans Vanderheyden overleden

Vrijdag 15 maart 2019
Pelt - Frans Vanderheyden overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Frans Vanderheyden overleden, de echtgenoot van Mia Kenis. Hij was 88 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Sporting speelt finale van handbalbekerSporting NeLo heeft vanavond Handbal Tongeren verslagen in de halve finale van de Beker van België. Uitslag: 32-27. De ruststand was 18-15. In de finale komt Sporting uit tegen Achilles Bocholt. 

Georges Claes overleden

Donderdag 14 maart 2019
Pelt - Georges Claes overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Georges Claes overleden, de echtgenoot van Jacqueline Beysen. Hij was 76 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Gratis naar... Imago Tijl?

Donderdag 14 maart 2019
Pelt - Gratis naar... Imago Tijl?ZoomWe mogen enkele gratis tickets uitdelen voor de voorstelling "Tableau Dansant" van Imago Tijl! Voor vrijdag (20.15 u.), zaterdag (20.15 u.) en zondag (15.00 u.) geven we telkens een duoticket weg. Gewoon een mailtje sturen naar info[!]imagotijl.be met vermelding van de dag dat je wil komen, en je maakt kans. En zeg er even bij waarom je Imago Tijl zo geweldig vindt! De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Verzet tegen de storm

Donderdag 14 maart 2019
Pelt - Verzet tegen de stormZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Anny Beckers overleden

Woensdag 13 maart 2019
Pelt - Anny Beckers overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Anny Beckers overleden, de weduwe van René Vanroten. Ze was 80 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring worden gehouden. Begroeting: vrijdag (18-19u) in uitvaartcentrum Vandebosch.
Pelt - 'Vrolijk en blij' brengt 'Kaas met Gaatjes'ZoomDit jaar brengt de Lilse toneelvereniging 'Vrolijk en Blij' de klucht "Kaas met Gaatjes" van Luc Kerkhofs. De lachspieren zullen tijdens deze klucht weer regelmatig geprikkeld worden door de dwaze situaties die zich voordoen. Twee broers runnen samen met hun zus de familieboerderij. Tussen het harde werken door, spenderen ze regelmatig hun tijd in de bossen van de burgemeester, jagend op een stuk wild. Door een tragisch ongeval komt de oudste broer om het leven, maar hij krijgt een tweede kans als hij (…) Het hele nieuwsbericht

Eretekens voor trouwe leden

Woensdag 13 maart 2019
Na de fusie van ACV Overpelt en ACV Neerpelt tot ACV Pelt was het de beurt aan de trouwe leden van ACV Neerpelt om hun ereteken in ontvangst te nemen. Omdat het aantal te decoreren leden te groot was werd er geopteerd om enkel de leden die +45 en +50 jaar lid zijn in de bloemetjes te zetten. De andere leden volgen in het najaar. Zondagmorgen werden deze leden onthaald op een soepbuffet met broodjes en vlaai in O.C. De Vranken. De gelegenheidstoespraak werd gehouden door zoneverantwoordelijke Rob Gaens, (…) Het hele nieuwsbericht
Eretekens voor trouwe ledenEretekens voor trouwe leden
Zoom

Leneke Severens overleden

Woensdag 13 maart 2019
Pelt - Leneke Severens overledenIn Sint-Oda is vandaag Leneke Severens overleden. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in Sint-Oda waarna zij begraven wordt in Lindel-Hoeven. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur) in de kapel van Sint-Oda.

Jan Vandyck overleden

Woensdag 13 maart 2019
Pelt - Jan Vandyck overledenGisteren is de uit Meeuwen afkomstige Jan Vandyck overleden, de weduwnaar van Mien Scheelen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Stevige buien

Woensdag 13 maart 2019
Weerbericht
Pelt - Stevige buienIn een strakke noordwestelijke hoogtestroming wordt aanhoudend vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken gestuurd. Alvast tot en met het weekend blijven de neerslagkansen bijzonder hoog. Op korte termijn staat er ook een strakke wind met stevige rukwinden. Na het weekend bouwt een hogedrukgebied vanuit het westen op over onze streken en lijkt er een einde te komen aan het wisselvallige en natte weer. 
Vandaag trekken stevige regenbuien over onze streken met kans op onweer en hagel, (…) Het hele nieuwsbericht

Problemen met schoolbus

Woensdag 13 maart 2019
Op de N71 ontstond vanmorgen rookontwikkeling in het motorcompartiment van een schoolbus. De chauffeur zette de bus aan de kant. Op de bus zaten vier kinderen en hun begeleider. Zij bleven ongedeerd.

Ongeval op Kempenplein

Dinsdag 12 maart 2019
Pelt - Ongeval op KempenpleinOp het Kempenplein raakten vanavond drie auto's in een aanrijding betrokken. Er viel één gewonde. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Nieuwe bvba: Vanduffel Invest

Dinsdag 12 maart 2019
Hugo Vanduffel en Annie Franssen, beiden uit Peer, Marijke Vanduffel uit Oudsbergen, Roel Vanduffel uit Antwerpen en Raf Vanduffel uit Pelt hebben de bvba Vanduffel Invest opgericht met zetel aan de Groenstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop, beheer, belegging, uitbating, huur en verhuur van roerende en onroerende goederen in binnen- en buitenland.

Geen berg te hoog voor Alders

Dinsdag 12 maart 2019
Pelt - Geen berg te hoog voor AldersZoomDeze week is het de hele week feest op Tomorrowland Alpe d'Huez in de Franse Alpen. Alders Internationaal Transport zorgde er samen met de collega's van M. Depaire voor dat al het materiaal snel en veilig op de top geraakte. Mooi werk! 

Klein hoefblad in bloei

Dinsdag 12 maart 2019
Vandaag gezien in Bosland
Pelt - Klein hoefblad in bloeiZoomKlein hoefblad groeit zeer vroeg in het voorjaar, in vochtige wegbermen. Als de bloemen van het kleine hoefblad zich 's morgens openen, richten ze zich naar het licht van de opkomende zon. Gedurende de dag draaien ze met de zon mee zodat ze 's avonds naar het westen gericht staan. Wist u dat? (Pierre Rutten)

Woensdagnacht werken op E314

Dinsdag 12 maart 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert woensdagavond vanaf 20u asfaltherstellingen uit op de E314 in de richting van Leuven ter hoogte van de afrit 29 Houthalen-Helchteren. Het verkeer zal er plaatselijk over één rijstrook moeten. De afrit blijft steeds bereikbaar.

Frits Hendrickx overleden

Dinsdag 12 maart 2019
Pelt - Frits Hendrickx overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Frits Hendrickx overleden, de echtgenoot van Tho Geerits. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Pelt.

Jaak Theuwkens overleden

Dinsdag 12 maart 2019
Pelt - Jaak Theuwkens overledenGisteren is Jaak Theuwkens overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Gertrud Schmitz. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Help Sofie!

Maandag 11 maart 2019
VRT-journaliste Sofie Vaes is voor een reportage over de NMBS en de stiptheidscijfers van de spoorwegmaatschappij op zoek naar pendelaars die gedurende een bepaalde periode hun vertragingen willen bijhouden. Help Sofie! Wie wil meedoen kan mailen naar sofie.vaes[!]vrt.be.

Caroline Desair overleden

Maandag 11 maart 2019
Pelt - Caroline Desair overledenin WZC Immaculata is vandaag Caroline Desair overleden, de weduwe van Kees van den Putte. Ze zou woensdag 88 jaar worden. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Woensdag (18.30u) is er een avondwake in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-centrum.

Geschenken voor de goden

Maandag 11 maart 2019
Met de groeten van Patrick
Pelt - Geschenken voor de godenZoomLimburger Patrick Jacobs woont al 7 jaar in Thailand, in Hua Hin, 230 km ten zuiden van Bangkok. Een kuststad waar de vorige koning zo graag verbleef. En hij maakt prachtige foto's. We zijn blij dat we ze regelmatig mogen plaatsen! Wat u op bijgaande foto ziet - u moet er echt eens op klikken - is de boeg van een kleine boot, versierd met giften om bescherming en gunsten te vragen aan de zeegoden en de geesten. Meestal bestaan die giften uit geld, bladgoud, een persoonlijk geschenk, bloemen, (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Sporting speelt halve finale Beker
Donderdag 14 maart om 20.30u speelt Sporting NeLo tegen Tongeren de halve finale van de Beker van België. De andere halvefinalisten zijn Visé en Bocholt. Vrije toegang met sponsorkaarten en andere vrijkaarten geldt voor deze wedstrijd helaas niet, laat Sporting weten. Enkel scheidsrechters met geldige legitimatiekaart, persmensen en houders van een “Win for Life"-kaart hebben gratis toegang. Van 12 tot 16 jaar moet er 3€ inkom betaald worden, boven de 16 jaar betaalt men 10€.
Tien jaar lang al gaan de dienst gezinspastoraal en het Centrum voor Christelijk Vormingswerk (CCV) van het bisdom Hasselt mee op weg met echtgescheidenen en bieden hen een omgeving die rouwen toelaat. In 2009 startte de dienst parochiecatechese en gezinspastoraal met de werking voor  echtgescheidenen. Een jaar later was de eerste ontmoetingsgroep in samenwerking met het CCV een feit. De formule slaat aan.  “Mensen zijn vaak verwonderd over dit aanbod. Ze verwachten immers niet dat wij als (…) Het hele nieuwsbericht

Richard Van Sloot overleden

Maandag 11 maart 2019
Pelt - Richard Van Sloot overledenZaterdag is Richard Van Sloot, echtgenoot van Josette Andelhofs, thuis plots overleden. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Paul De Meirleir overleden

Maandag 11 maart 2019
Pelt - Paul De Meirleir overledenIn WZC Immaculata is vandaag Paul De Meirleir overleden, de echtgenoot van Margrit Weinholz. Hij was 79 jaar. De crematie en de afscheidsviering zullen in familiekring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (17.45-18.15u) in uitvaartcentrum Severens.
De hulpverleningszone Noord-Limburg heeft gisteren en vandaag een 350-tal meldingen van stormschade gekregen. Rond 10u vanmorgen had men 150 interventies achter de rug. Nog een 200-tal te gaan... Hulde!

Zebracinema: 'Styx'

Maandag 11 maart 2019
Pelt - Zebracinema: 'Styx'Zoom"Styx" - Wolfgang Fisher - Duitsland, Oostenrijk - 2018 - 94'
De veertigjarige Rike (Susanne Wolff) is een eerstehulparts. Met haar zelfzekerheid en vastberadenheid belichaamt ze het ideaal van de westerse vrouw. Ze waagt zich aan een solozeiltocht met als eindbestemming een tropisch eiland middenin de Atlantische Oceaan. Onderweg stuit ze na een storm op een zwaar beschadigde boot...
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Allemaal op de fiets!

Maandag 11 maart 2019
Pelt - Allemaal op de fiets!ZoomGistermorgen werd het 44ste fietsseizoen van WTC "Allemaal op de fiets SHLille" gestart met de algemene ledenvergadering. Aan de hand van het clubblad, de brochure "Limburg fietst" en het rittenschema werd het jaarprogramma voorgesteld. Blikvangers naast de 32 zondagsritten zijn de dagtrip, de rit naar Scherpenheuvel, de verbroederingsklassieker, de 4-daagse in Sankt-Vith en de 28ste Vaheja-fietstochten.
Nieuw dit jaar is dat de Vaheja-fietstochten ook open staan voor retro-koersfietsen (fietsen van (…) Het hele nieuwsbericht
Maak dat mee!
"Iemand een terrasstoel kwijt? Er is er een komen aanvliegen gisteren. Hij lag onder mijn carport, in de Vogelkersstraat." (André Vandenberk)

‘Menieër den Inspekteur’

Maandag 11 maart 2019
Pelter Hükske
Pelt - ‘Menieër den Inspekteur’ZoomAls je het nog niet zou weten: het beroep van meester of leraar is bijlange niet zo gemakkelijk als het lijkt.
Luister maar. En vergeet vooral niet de mop achteraf verder te vertellen… in het Pelter dialect natuurlijk! (Fons Tuyaerts)

Hondenbezitters: oppassen

Zondag 10 maart 2019
Grensgevallen
In de omgeving van het Duitse Niederkrüchten, niet ver van Roermond, zijn er vossen gevonden met de ziekte van Carré. Die virusinfectie kan bij honden hersenvliesontsteking veroorzaken en is vaak dodelijk. Besmette dieren krijgen eerst koorts en een loopneus, gaan hoesten en krijgen longontsteking. Na maag- en darmproblemen wordt dan het zenuwstelsel aangetast. Dat manifesteert zich bij honden door spier- en stuiptrekkingen, verlamming en uiteindelijk de dood. Een hond kan ook via indirect contact besmet raken, door bijvoorbeeld te spelen met een tak waar eerder een besmette vos op geniesd heeft. Een dierenarts uit Echt, niet ver van Maaseik, heeft via Facebook hondenbezitters gewaarschuwd.
Pelt - Geslaagde kienavond bij KVG PeltZoomZaal Holheide was ook dit jaar goed gevuld bij de jaarlijkse kienavond van de katholieke vereniging voor gehandicapten afdeling Pelt. Een mooie prijzentafel met als hoofdprijzen een fiets en een computer tablet. Heel wat prijzen en waardebonnen werden geschonken door sponsors uit de regio. Het mooie resultaat van de kienavond geeft KVG de mogelijkheid om hun jaarprogramma aan te bieden aan hun leden. Op het einde van de avond waren er dan ook dankwoorden aan alle sponsors, bestuursleden, vrijwillige medewerkers voor het welslagen van deze avond en de afspraak is reeds gemaakt voor 14 maart 2020. Op de foto: de winnaars.
Er komen financiële middelen voor schapenhouders die hun dieren willen beschermen tegen de wolven. Dat laat Vlaams minister van Landbouw Koen Van den Heuvel weten. De wolven August en Naya hebben in 2019 al vier aanvallen gedaan op Limburgse schapen. Het gros van de schapenweides is dan ook niet afdoende afgemaakt om de wolven buiten te houden. (Bron: TVL)

Wedstrijd op Herkol afgelast

Zondag 10 maart 2019
Pelt - Wedstrijd op Herkol afgelastDe wedstrijd tussen Herkol en Zepperen-Brustem van deze namiddag is afgelast. Niet alleen was het uiterst moeilijk om in deze storm te voetballen, ook leverden de reclameborden rond het terrein gevaar op voor de spelers omdat die borden door de wind onverwacht los raakten en op het veld belandden. Lindel-Hoeven versloeg KFC Hamont 99 met 2-0. Grote Heide kwam bij Maasland N.O. niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Sparta Lille versloeg Paal-Tervant B met 5-2.
Door de felle wind is het treinverkeer verstoord, meldt de NMBS. In Antwerpen-Centraal is het onderbroken en in Oost- en West-Vlaanderen rijden er voorlopig geen treinen. Wie toch met de trein wil reizen, kan best even via www.belgiantrain.be kijken hoever hij geraakt. UPDATE Het station Antwerpen-Centraal werd ontruimd omdat een naastgelegen gebouw op instorten bleek te staan.
Het spoornet wordt vanavond gecontroleerd op schade door het stormweer. Dat melden spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spoorwegmaatschappij NMBS. Er wordt extra personeel ingezet voor verkenningen en controles, maar de werkomstandigheden zijn moeilijk, laat Infrabel weten. Later zondagavond moet er meer zicht zijn op de schade die de storm veroorzaakt heeft.

Gisteren was Barbie jarig

Zondag 10 maart 2019
Pelt - Gisteren was Barbie jarigZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Sporting verliest van Bevo

Zaterdag 9 maart 2019
Pelt - Sporting verliest van BevoIn de BENE-league van het handbal heeft Sporting NeLo vanavond met 36-26 verloren bij het Nederlandse Bevo. UPDATE Een verslag van Sven Spooren: De wedstrijd duurde welgeteld 15 minuten. Sporting kwam eerst op 0-2 maar Bevo bleef gretig handballen en via 9-6 (10') werd het verschil in de eerste helft opgedreven naar 4 doelpunten verschil. Na 20 minuten 16-12 en 21-17 aan de rust. Het waren dus opendeur dagen in Panningen want de verdediging en doelmannen gaven niet (…) Het hele nieuwsbericht

Verlies voor Esperanza Pelt

Zaterdag 9 maart 2019
Pelt - Verlies voor Esperanza PeltEsperanza Pelt heeft vanavond met 3-1 verloren van Bilzen-Waltwilder. Bij de rust was het nog 0-0. Kadijk ging met 0-2 winnen bij Ham United.

Theresia Deblier overleden

Zaterdag 9 maart 2019
Pelt - Theresia Deblier overledenVandaag is Theresia Deblier overleden, de weduwe van René Kwanten.  Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van 't Hènt. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Lauranda Machiels overleden

Zaterdag 9 maart 2019
Pelt - Lauranda Machiels overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Lauranda Machiels overleden, de weduwe van Frans De Lor. Ze was 92 jaar. Woensdag om 14u wordt een uitvaartdienst met urn gehouden in uitvaartcentrum Vandebosch.

Treinbestuurder door het rood

Vrijdag 8 maart 2019
Rond 7 uur vanochtend reed de trein Antwerpen-Hamont door het rood ter hoogte van het station van Geel. Daardoor was één spoor drie uur lang geblokkeerd. Het voorval zorgde voor de afschaffing en de vertraging van treinen.
Tribunaliteiten
Pelt - Wanneer wordt een ziekte een handicap?“Neem uw tijd en herstel volledig. We zullen onze plan wel trekken”, drukte de directie van een kunsthandel één van haar verkoopsters op het hart, toen ze te maken kreeg met lymfeklierkanker. Tien dagen later wierf de directie een nieuwe verkoopster aan.
Op advies van de ziekenfondsarts nam de uitgevallen verkoopster een kleine twee jaar later contact op met haar winkelverantwoordelijke om een geleidelijke werkhervatting aan te kaarten. Twaalf dagen later kreeg zij prompt haar opzeg. (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Cremers overleden

Vrijdag 8 maart 2019
Pelt - Jeanne Cremers overledenGisteren is WZC Immaculata in Overpelt de uit Lommel afkomstige Jeanne Cremers overleden, de weduwe van André Hermans. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nachtwinkel overvallen

Vrijdag 8 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 22.15 uur is een nachtwinkel in de Stationsstraat in Hamont-Achel overvallen. Twee gemaskerde en gewapende personen hebben de uitbater bedreigd en eisten geld. Kort daarna hebben ze de winkel verlaten en zijn ze te voet gevlucht, vermoedelijk in de richting van het station. De buit betrof een beetje geld en een kleine hoeveelheid tabak.

Beiaardmuziek uit de toren

Vrijdag 8 maart 2019
Pelt - Beiaardmuziek uit de torenZoomDe Neerpeltse beiaardier Jan Verheyen legt in de wekelijkse bespeling deze keer de focus eens op muziek die specifiek voor het instrument werd geschreven. Hij begint met preludes van Matthias Vanden Gheyn, de oudste muziek die voor beiaard werd gecomponeerd (18de eeuw), speelt dan muziek uit het Mechelse repertoire: Jef Denyn en Staf Nees. En tot slot ook hedendaags werk van de Amerikaanse componisten Courter en Barnes. Tussendoor kan u zeker ook nog enkele bekende melodieën uit het lichte genre horen. Zaterdagvoormiddag vanaf 10.30 uur!

Haal een kip in huis

Vrijdag 8 maart 2019
Ook dit jaar organiseert Limburg.net een Kippenactie. Je kan met een bon enkele kippen gaan afhalen bij een tuincentrum of dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt. Meer info.

Zuster Yvonne Berden overleden

Vrijdag 8 maart 2019
Pelt - Zuster Yvonne Berden overledenIn het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk is gisteren zuster Yvonne Berden overleden, van de Dochters van het Kruis. Ze was 85 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een eucharistieviering (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-centrum. Begroeting: in uitvaartcentrum Severens, na telefonische afspraak via 011/642 090.
Pelt - Internationale vrouwendag vandaag!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Het bedrijf Claes Sierbeton-Dakwerken, gevestigd aan de Thomas Watsonlaan in Achel, verhuist naar het Nolimpark in Pelt. Door de groei van het bedrijf zijn er in Achel onvoldoende uitbreidingsmogelijkheden.
In 2018 lieten 57 mensen het leven op de Limburgse wegen. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als in 2017, toen er in Limburg 33 doden vielen. Opvallend dit jaar is dat 11 van die verkeersdoden motorrijders zijn. In 2017 was dat geen enkele.
Pelt - Niet blij met afgelasten GOAT-festivalZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Wolven jagen samen

Donderdag 7 maart 2019
Tijdens de krokusvakantie zijn in het genetisch laboratorium van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) de uitstrijkjes onderzocht van vier incidenten in Limburg waarbij een of meerdere schapen werden doodgebeten. De vier bijtincidenten gebeurden in het wolvengebied van het wolvenkoppel Naya en August. Uit onderzoek blijkt dat beide wolven samen jagen. (Bron: TVL)

Google Maps vindt Pelt niet

Donderdag 7 maart 2019
Pelt - Google Maps vindt Pelt nietZoomDat schreven enkele kranten gisteren. De update zal later worden doorgevoerd, reageerde Google.                      (Cartoon: Fobie)

Nieuwe bvba: Yoepie

Woensdag 6 maart 2019
Ingrid Buteneers uit Pelt en RA Appels Beheer Groep B.V. uit Eindhoven hebben de bvba Yoepie opgericht met zetel in Boseind. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verhuur en verkoop van campers/mobilhomes en caravans én het uitbaten van een camping.

Nieuwe bvba: Good Food

Woensdag 6 maart 2019
Wasim Saado uit Hechtel-Eksel en Yamen Khalef uit Lommel hebben de bvba Good Food opgericht met zetel aan de Koning Albertlaan in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van drank- en eetgelegenheden en trading in voedingswaren.

Nieuwe bvba: EPWorks

Woensdag 6 maart 2019
Elias Philippe uit Pelt heeft de bvba EPWorks opgericht met zetel aan de Kievitstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het chappen van vloeren en het uitvoeren van metsel- en voegwerken.

Nieuwe bvba: Optiek Liesbet

Woensdag 6 maart 2019
Frederick Claes en Liesbet Theeuwen, beiden uit Pelt, hebben de bvba Optiek Liesbet opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Vloeterstraat.

Handbal: Tommy vervangt David

Woensdag 6 maart 2019
Pelt - Handbal: Tommy vervangt DavidZoomDe Nederlandse handbalinternational Tommie Falke (26) maakt de overstap van Hurry-Up uit Zwarte Meer naar Sporting NeLo. Falke speelt op linkerhoek en staat op dit moment 3e in de topschuttersstand van de BeNeleague. Hij is geboren in Barger-Oosterveld (dorpje in Emmen) op 8 februari 1993. Begonnen met handballen bij Handbalvereniging S.V.B.O. op zijn 6e en op 12-jarige leeftijd naar E&O gegaan. Op zijn 15e al in de eerste ploeg gekomen bij E&O en daar 5 jaar in de eerste ploeg gespeeld. De (…) Het hele nieuwsbericht
Tot voor kort moesten de parkwachters van de recyclageparken van Limburg.net steeds naar hun vaste computer om te kunnen nagaan welke afvalsoort de bezoekers op het park hadden geselecteerd aan de zuil bij het binnenrijden van het park. Op het terrein moesten ze de bezoekers vragen om hun papieren ticket te tonen. Controles op het correct ingeven van de afvalsoorten aan de ingangszuil zijn belangrijk, onder andere om ervoor te zorgen dat elke bezoeker zijn afval in de juiste container deponeert en ook de (…) Het hele nieuwsbericht

Theodoor Pinxten overleden

Woensdag 6 maart 2019
Pelt - Theodoor Pinxten overledenMaandag is de uit Overpelt afkomstige Theodoor Pinxten overleden, de echtgenoot van Maria Bollen. Hij was 93 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een gebedsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-centrum. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Carnaval in het rusthuis

Woensdag 6 maart 2019
Pelt - Carnaval in het rusthuisZoomNaar jaarlijkse gewoonte werd er ook in WZC Sint-Jozef een carnavalfeest georganiseerd. Men nam afscheid van het vorige prinsenpaar en verwelkomde Prins Jean I en Prinses Jacqueline II. Ze werden officieel ingehuldigd door de Gezellen van Taxandria en hebben er samen met hen en alle andere bewoners een mooi feest van gemaakt. Langs deze weg worden ook de Gezellen van Taxandria bedankt voor hun talrijke opkomst!
Carnaval in het rusthuisCarnaval in het rusthuisCarnaval in het rusthuis
Carnaval in het rusthuisCarnaval in het rusthuis
Zoom

Versoepeling voor jonge vissers

Woensdag 6 maart 2019
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1 januari ´19 hebben jongeren tot en met 17 jaar geen visverlof nodig om overdag met één hengel te vissen in Vlaamse openbare wateren. Het Agentschap voor Natuur en Bos trekt daarmee de leeftijdsgrens op met drie jaar en wil zo de jeugd extra stimuleren om de hengelsport te beoefenen. Op vraag van de hengelsector is ook het leefnet niet meer toegelaten. Dat maakt het meenemen van vissen beter controleerbaar en geeft de visbestanden extra bescherming. Meer info

Circus ervaren in Dommelhof

Woensdag 6 maart 2019
De Circus Animator Cursus van het Circuscentrum is in huis in Dommelhof en deze 35 jongeren organiseren morgen/donderdag van 16 tot 18 uur een ‘CIRCUS EXPERIENCE'. Dat is een combinatie van circus-optredens (je kan KIJKEN) en circus-workshops (je mag MEEDOEN). De 35 animatoren-in-spe staan klaar om te begeleiden en 4 ervaren instructeurs houden voortdurend een oogje in het zeil.
Zin in wat circus deze vakantie? Tussen 6 en 14 jaar oud? Kom dan donderdag 7/03 om 16.00 u. naar Provinciaal Domein Dommelhof! Zowel kijken als meedoen is gratis, mits inschrijving via deze link. Draag sportieve kledij! Ouders zijn welkom om te komen kijken! Meer info

Nog amper 370 kloosterzusters

Woensdag 6 maart 2019
Het bisdom Hasselt telt vandaag nog amper 370 vrouwelijke religieuzen, van wie 90 procent ouder dan 75 jaar. Slechts vier kloosterzusters zijn jonger dan 45 jaar. Dertig jaar geleden waren er nog 1.230 vrouwelijke religieuzen in het bisdom Hasselt.   In 1989 waren er in Limburg  zo’n 790 mannelijke religieuzen. Vandaag telt het bisdom Hasselt nog ongeveer 120 paters, broeders, fraters en monniken.
Pelt - Michael Jackson wordt afgeserveerdZoomDe VRT gaat voortaan "omzichtiger ompringen met muziek van Michael Jackson" en "de beschuldigingen vermelden bij de aankondiging van de nummers". (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Wie tickets kocht voor het 'GOAT Urban Music Fest 2019' in Bree wordt aangeraden aangifte te doen bij de lokale politie. De website van het festival, waarvan aangekondigd was dat het op 8 en 9 juni in Bree zou plaatsvinden, is ondertussen offline. Het gaat vermoedelijk om oplichting, zegt politie Carma. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen.

Wisselvallig herfstweer

Dinsdag 5 maart 2019
Weerbericht
Pelt - Wisselvallig herfstweerActieve depressies bepalen het weerbeeld voor de volgende 10 dagen met geregeld regen of buien en een strakke wind. Slechts af en toe zorgt de doortocht van een mobiele wig even voor een rustmoment in de atmosfeer. De maxima liggen rond 10 graden, maar na het weekend wordt het enkele graden kouder. Het lijkt wel herfst te zijn. 
Vandaag/woensdag is het droog in de ochtend, maar nadien komen er perioden met regen of buien opzetten vanuit het westen. De maxima liggen rond 12 graden en er staat (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - In het nieuws, de voorbije dagen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Frans Sengers overleden

Dinsdag 5 maart 2019
Pelt - Frans Sengers overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige Frans Sengers overleden, de echtgenoot van Lia Jansen. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Auto rijdt fietsster aan

Dinsdag 5 maart 2019
Pelt - Auto rijdt fietsster aanAan de rotonde in de Dorpsstraat werd rond 17u een fietsster op het fietspad aangereden door een auto. Het is nog niet duidelijk hoe het slachtoffer, een 78-jarige vrouw uit Pelt, er aan toe is. UPDATE Ze liep bij de val een zware hoofdwonde op en werd naar het Mariaziekenhuis overgebracht. Daar is haar toestand inmiddels stabiel.

Tijgermuggen tijdens carnaval?

Dinsdag 5 maart 2019
Pelt - Tijgermuggen tijdens carnaval?Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Op de E314 in Heusden-Zolder legt het Agentschap Wegen en Verkeer dit voorjaar een derde rijstrook aan. Vanaf vrijdagavond 8 maart om 20u wordt het verkeer op de autosnelweg stap voor stap op één weghelft gezet op 2x2 versmalde rijstroken. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ richting Leuven zal vanaf dan worden afgesloten voor de duur van deze werken.
Pelt - Verkiezingen: bijzitters op het matjeNa het organiseren van de verkiezingen van 14 oktober werden de identiteiten van opgeroepen bijzitters die niet zijn komen opdagen in Limburg overgemaakt aan het parket Limburg. De kieswet voorziet hiervoor een bestraffing van minimum 400 euro tot maximaal 1.600 euro.
Het parket Limburg ontving in totaal 403 dossiers. Hiervan werden na onderzoek 173 dossier geseponeerd, onder meer wegens het inroepen van een wettige reden door de verdachte of wegens het ontdekken van (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Twee nieuwe spelers voor HerkolEersteprovincialer Herkol heeft twee nieuwe spelers aangetrokken voor komend seizoen: Joeri Vanbueren (Melo) en Denis Kalala (Bree-Beek).

Toonmoment in Dommelhof

Maandag 4 maart 2019
Sinds vandaag werkt Compagnie kRaK! in Dommelhof aan de voorstelling "Kontrol". En dit met de hulp van ief Gillis. Trouwe fans kennen ief van Circo Ripopolo of De Wenkbrauwerij. Of als ief Postino in het één-programma Iedereen Beroemd
"Kontrol", een poëtische clownerievoorstelling, moet uitdraaien op een fijne familievoorstelling. In "Kontrol" reist Raphaël al jaren rond met zijn act “Teatro Pantalones”. Hij wil vooral dat de dingen precies lopen zoals hij het graag heeft. En als dat niet het geval is, zijn er fijnzinnige oplossingen en een ontwapenende glimlach. 
Woensdagnamiddag om 15u is er in Dommelhof een toonmoment voor publiek. Gratis toegang, maar wel vooraf inschrijven via  theateropdemarkt[!]limburg.be of 011 80 50 02.

Vandalisme op Ringlaan

Maandag 4 maart 2019
Pelt - Vandalisme op RinglaanOnbekenden hebben afgelopen nacht op de Ringlaan een auto, die daar geparkeerd stond ter hoogte van de FOD Financiën, klaarblijkelijk gebruikt als dansvloer. Met als gevolg diepe krassen op de motorkap, het dak en de koffer. De gedupeerde eigenaar zoekt getuigen: tel. 0472469540.

Luc Meuwis overleden

Maandag 4 maart 2019
Pelt - Luc Meuwis overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Luc Meuwis overleden, de weduwnaar van Anna Dekkers. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Raphaële Haegeman overleden

Maandag 4 maart 2019
Pelt - Raphaële Haegeman overledenOp 2 maart overleed Raphaële Haegeman, de weduwe van Camiel Revier. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek.

Volleybalkamp bij Tectum Achel

Maandag 4 maart 2019
Pelt - Volleybalkamp bij Tectum AchelTectum Achel organiseert op 15, 16 en 17 april in sporthal De Koekoek in Achel een volleybalkamp voor kinderen in de leeftijd lagere school. De dag start om 9u en eindigt om 16u, met een uur middagpauze. Deelnemen kost 60 euro. Inschrijven kan tot 28 maart via een mail aan tectumachelkamp[!]gmail.com. Daar kan men ook terecht voor meer informatie. 

Mezen tegen processierupsen

Maandag 4 maart 2019
Grensgevallen
Het gemeentebestuur van Helmond heeft in de strijd tegen processierupsen nestkastjes gegeven aan de ruim 400 inwoners die vorig jaar melding maakten van overlast door die rupsen. Het is de bedoeling dat die nestkastjes worden opgehangen zodat er koolmeesjes in kunnen broeden. Koolmezen zijn gek op processierupsen.

Zebracinema: 'Beautiful Boy'

Maandag 4 maart 2019
Pelt - Zebracinema: 'Beautiful Boy'Zoom"Beautiful Boy" - Felix Van Groeningen - VS - 2018 - 120'
Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die (misschien) niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid? 'Beautiful Boy' vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een man en zijn zoon.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Nieuwe doelman voor Esperanza

Maandag 4 maart 2019
Pelt - Nieuwe doelman voor EsperanzaDe 21-jarige doelman Jan Vanhengel zal volgend seizoen de kleuren verdedigen van Esperanza Pelt. Hij speelt nu bij Olympia Wijgmaal.

Trouwen in de hemel

Maandag 4 maart 2019
Pelter Hükske
Pelt - Trouwen in de hemelZoomHet verhaal dat Fons vandaag vertelt is echt gebeurd, dat spreekt vanzelf. Luister zelf maar. En probeer het zeker achteraf verder te vertellen. In het Pelter, natuurlijk!
Pelt - Basket: moeizame zege voor PeltPelt-Maasmechelen: 77-70 (25-19, 11-22 (36-41), 13-14 (49-55), 28-15 (77-70) 
Bij Pelt hielden een hardwerkende Jago en Joris Maasmechelen aanvankelijk op afstand (10-4). Toen de bezoekers tot 17-16 kwamen dreigen, schudde een aalgladde Cas de derde bom uit zijn mouw: 25-19. In het tweede quarter zakte de thuisploeg (zonder geblesseerde Bert) als een pudding in mekaar. In de verdediging zaten serieuze gaten en overhaaste shots zorgden voor 4 scoreloze minuten. Maasmechelen kon met een 0-13 (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Sinds vandaag heeft Luyksgestel een wereldkampioen. Want op het WK baanwielrennen in Polen won Harrie Lavreysen de wereldtitel op de sprint door zijn landgenoot Jeffrey Hoogland te verslaan.

Begin je dag in het water

Zondag 3 maart 2019
Vanaf dinsdag 12 maart kan je in LAGO Pelt Dommelslag ook terecht voor ochtendzwemmen. Tijdens schoolweken kan je op dinsdag en donderdag al vanaf 7u30 terecht in het sportbad om je baantjes te zwemmen. Begin je dag goed met een frisse ochtendduik!
Pelt - Handbal: Sporting wint nipt van TongerenSporting NeLo heeft vanavond nipt gewonnen van Handbal Tongeren. Uitslag: 24-23. UPDATE Een verslag van Sven Spooren: Het was weer spannend, maar deze keer liep het goed af. Het werd zoals verwacht een gesloten wedstrijd met 2 ploegen die heel goed en stug verdedigden met daarachter een goeie doelman. Zo stond het na 10’ nog altijd maar 1-2. Via Jerry nam Sporting de leiding na 20’: 5-4. De ingevallen Vandebeeck scoorde en 2 aanvallen verder werd (…) Het hele nieuwsbericht

Regenachtig krokusverlof

Zaterdag 2 maart 2019
Weerbericht
Pelt - Regenachtig krokusverlofEen strakke zonale stroming overheerst over onze streken, alvast gedurende de volgende 10 dagen. Daarbij spelen depressies en storingen de hoofdrol in het weerbeeld en zijn de neerslagkansen bijzonder hoog. Soms komt er ook een erg strakke wind te staan en het lijkt eerder dat de herfst begonnen is. De krokusvakantie verloopt in mineur wat het weer betreft.
Vandaag is het zwaar bewolkt met soms een drupje regen. Meestal is het echter droog bij maxima rond 12 graden. De zuidwestenwind wakkert (…) Het hele nieuwsbericht

Mathijs Jacobs overleden

Zaterdag 2 maart 2019
Pelt - Mathijs Jacobs overledenGisteren is Mathijs Jacobs overleden, de echtgenoot van Anna Coenen. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Pelt-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Carnaval op klokken

Zaterdag 2 maart 2019
Pelt - Carnaval op klokkenZoomHet is àl carnaval wat de klok slaat in Pelt dit weekend. Ook op de beiaard hoort u verschillende bekende carnavalshits: "Paard in de gang", "’s Nachts na tweeën", "Wij vieren feest"… Te horen deze voormiddag tijdens de Neerpeltse markt vanaf 10.30 uur!

Thérèse Verbeke overleden

Zaterdag 2 maart 2019
In WZC Sint-Jozef overleed op 23 februari Thérèse Verbeke, de weduwe van de in 2011 overleden Pierre Litière. Zij was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Mijmeringen voor het slapengaan

Zaterdag 2 maart 2019
Chel mag het zeggen
Pelt - Mijmeringen voor het slapengaan“Ja, het is weer onder de mensen.”
Ik had een vriend op bezoek en deed mijn beklag over erge buikpijn die ik ondervond. “Buikgriep natuurlijk”, vond hij. En hoewel hij geen medicus is, dacht ik dat hij wel gelijk zou hebben.
Nu is buikgriep, hoe vervelend de symptomen ervan ook kunnen zijn, niet meteen een reden om aan een begrafenisondernemer te denken. Maar iemand die amper twee jaar geleden een volledige colectomie ondergaan heeft, en nog steeds in behandeling is, hoort (…) Het hele nieuwsbericht

Kindercarnaval op Grote Heide

Vrijdag 1 maart 2019
Pelt - Kindercarnaval op Grote HeideZoomEn last but not least het kindercarnaval op Grote Heide. Leon Alders maakte deze foto en hier staan er nog meer.

Nieuwe bvba: WV Vastgoed

Vrijdag 1 maart 2019
Werner Vanhees en Hilde Wyers, beiden uit Pelt, hebben de bvba WV Vastgoed opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Wolfstraat.

Nieuwe bvba: VDB Sporthorses

Vrijdag 1 maart 2019
Jens en Freddy Vandeberk, beiden uit Pelt, en Anna-Julia Kontio uit Ylöjarvi (Finland) hebben de bvba Vandeberk Sporthorses, afgekort VDB Sporthorses, opgericht met zetel aan de Laagstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer training van paarden, organisatie van kampen en organisatie van sportevenementen.

Kindercarnaval bij De Linde

Vrijdag 1 maart 2019
Pelt - Kindercarnaval bij De LindeZoomOok bij basisschool De Linde werd deze namiddag carnaval gevierd. Albert Loos ging daar foto's maken. Meer foto's / Meer foto's van Gerard Janssen

Kindercarnaval in 't Hènt

Vrijdag 1 maart 2019
Pelt - Kindercarnaval in 't HèntZoomOndanks de sombere hemel kleurde de kindercarnvalastoet deze namiddag de straten van 't Hènt. Het feest ging verder op de speelplaats waar de kinderen genoten van lekkere wafels. En zo is de krokusvakantie ingezet!  
Kindercarnaval in 't HèntKindercarnaval in 't Hènt
Zoom

Kindercarnaval in het Lindel

Vrijdag 1 maart 2019
Pelt - Kindercarnaval in het LindelZoomHet bleef vanmiddag droog in het Lindel en zo werd het een kleurrijke carnavalsoptocht met veel kinderen en nog meer toeschouwers. (Foto's Paul Smeets) Meer foto's
Kindercarnaval in het Lindel
Zoom

Al vijf plofkraken in Limburg

Vrijdag 1 maart 2019
Afgelopen nacht is er een plofkraak gepleegd op het postkantoor aan de Dorpsstraat in Lanklaar (Dilsen-Stokkem). Dit jaar zijn in Limburg al vijf plofkraken gepleegd.

Kindercarnaval in SHLille

Vrijdag 1 maart 2019
Pelt - Kindercarnaval in SHLilleZoomMorgen is het de dag van de grote carnavalstoet in Lille, maar vandaag al trok een kleurrijke en vrolijke stoet door de straten van SHLille: met de kleuters en leerlingen van de lagere school, met de bewoners van het Dagcentrum ‘t Fierkant en onder begeleiding van de Liller Meulewiekers. Vele ouders en grootouders waren komen opdagen en zagen hun kinderen genieten van de optocht en van de optredens in de parochiezaal. Een prachtig begin van het Liller carnaval!
Kindercarnaval in SHLilleKindercarnaval in SHLille
Kindercarnaval in SHLille
Zoom
Vlaams minister Ben Weyts gaat het verbod op onverdoofd slachten verder uitbreiden: vanaf 1 januari 2020 zullen ook kalveren in Vlaanderen geslacht moeten worden na verdoving met elektronarcose. Sinds 2017 is er immers al heel wat vooruitgang geboekt op wetenschappelijk gebied, zegt de minister. Praktijkervaring in het buitenland, wetenschappelijke gegevens én een demonstratie in een Vlaams kalverslachthuis hebben aangetoond dat de elektronarcose nu praktisch toepasbaar is op kalveren. (…) Het hele nieuwsbericht

Carnaval bij Pallieter

Vrijdag 1 maart 2019
Pelt - Carnaval bij PallieterZoomBij de Pallieterschool in Haspershoven hadden de deelnemers aan de kindercarnavalstoet zich gekleed op de regen. De stoet stond in het teken van "Pallieter in Space" en de kinderen hadden in het atelier alles zelf geknutseld: van raketten over aliens tot planeten... Ouders en sympathisanten genoten! En de kinderen zelf ook.

Eddy Verhappen overleden

Vrijdag 1 maart 2019
Pelt - Eddy Verhappen overledenGisteren is Eddy Verhappen overleden, de echtgenoot van Marion van Kuijk. Hij was 61 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt