Het overige nieuws

Pelt - Zwaar verkeersongeval in FabrieksstraatIn de Fabrieksstraat, ter hoogte van de bocht bij de Siberiëstraat, kwam het in de vooravond tot een zware botsing tussen een personenwagen en een motorrijder. Deze laatste werd daarbij gewond. 

Inbraakpoging in Weidenstraat

Maandag 31 augustus 2020
Dieven probeerden zaterdag een slag te slaan in een woning aan de Weidenstraat. Zij slaagden echter niet in hun opzet. Er is schade aan de toegangsdeur en aan een schuifraam.

Adèle Mélotte overleden

Maandag 31 augustus 2020
Pelt - Adèle Mélotte overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Adèle Mélotte overleden, de echtgenote van Jacques Déplechin. Ze was 89 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. 

Beloofde Railpass is beschikbaar

Maandag 31 augustus 2020
Pelt - Beloofde Railpass is beschikbaarVanaf vandaag kan de beloofde "Hello Belgium Railpass" worden aangevraagd. Dat moet online gebeuren vóór 30 september en de Railpass wordt dan per post bezorgd. Met de kaart kan men vanaf 5 oktober tot en met 31 maart twee gratis treinritten per maand doen. 
De Hello Belgium Railpass is beschikbaar voor Belgen ouder dan 12 jaar  (ook kinderen die 12 jaar worden voor 31 maart 2021 moeten deze aanvraag doen voor 30 september). Op weekdagen mag je met je Railpass reizen vanaf 9.00 uur, in het weekend is er geen uurbeperking.
De pas is nominatief, niet overdraagbaar en niet deelbaar. Elke reiziger vult zijn of haar eigen Railpass in. Je kan hem hier aanvragen.

Toch een beetje Wereldfeest

Maandag 31 augustus 2020
Pelt - Toch een beetje WereldfeestZoomVanwege de coronacrisis gaat het jaarlijkse Wereldfeest dit jaar niet door. Maar om toch wat geld binnen te krijgen voor een project in het Zuiden stellen standhouders van het Wereldfeest dit jaar een afhaalmenu ter beschikking met gerechten uit de wereldkeuken. Op de website van ondersteboven kan je een bestelformulier downloaden en lezen hoe je kunt bestellen. De maaltijden kunnen op zondag 6 september afgehaald worden in de pop-up in De Volksmacht aan de Norbertinessenlaan 1, en dit tussen 11u30 en 14u00. DJ Toto zorgt er voor de muzikale omkadering met een mobiele discobar die hij op een traditionele becak (fietstaxi uit Indonesië) gemonteerd heeft. Het afhalen kan gebeuren op een manier die coronaproof is - vergeet dus je mondmasker niet.  (Cartoon: Fobie)

Kadijk SK - Peer SV 2-1

Maandag 31 augustus 2020
Pelt - Kadijk SK - Peer SV 2-1Kadijk SK heeft zijn oefenwedstrijd tegen Peer SV gewonnen. Uitslag:2-1.

Die jung van tiggewoerig

Maandag 31 augustus 2020
Pelter Hükske
Pelt - Die jung van tiggewoerigZoomJa, die jeugd van tegenwoordig, die is modern! Waar wij vroeger nog niet eens aan dachten, dat is voor hen heel normaal. Luister maar! En… vertel het voort in dit sappig dialect van ons!
Houd u goed en tot volgende maandag. (Fons Tuyaerts)
Pelt - Sporting Grote Heide klopt KattenbosSporting Grote Heide heeft zijn oefenwedstrijd tegen Kattenbos Sport gewonnen. Uitslag: 2-1.

Sparta Lille wint van Breugel

Zondag 30 augustus 2020
Pelt - Sparta Lille wint van BreugelBij SV Breugel in Kleine-Brogel werd gisteren de nieuwe LED-verlichting voor het A-plein in gebruik genomen. Breugel speelde daar zijn eerste wedstrijd onder dat licht tegen Sparta Lille. En Sparta won met 0-4.
Pelt - Mooie prestaties van NWC-ers in FrankrijkZoomAfgelopen weekend trokken de Belgische topvaarders Artuur Peters, Lize Broekx en Hermien Peters van NWC-Pelt naar het Franse Vaires-sur-Marne om er deel te nemen aan hun eerste internationale wedstrijd van 2020. Deze "Open de France"-wedstrijd was tevens de selectiewedstrijd voor hun nationale ploeg voor de Franse vaarders.
Dat onze NWC-ers niet stilgezeten hadden tijdens de coranaperiode was af te lezen aan hun prestaties. Ze wonnen 3 van de 4 wedstrijden waaraan ze deelnamen. (…) Het hele nieuwsbericht

FERM Grote Heide op bedevaart

Zondag 30 augustus 2020
Pelt - FERM Grote Heide op bedevaartZoomVorig jaar, bij het opstellen van de viering 100 jaar KVLV (nu FERM), werd in de afdeling Grote Heide ook een fietstocht in het teken van de vroegere bedevaarten naar Lourdes gepland. De dames besloten een fietstocht naar het Mariapark in Lommel-Werkplaatsen te maken. Een kleine afvaardiging ging, geheel coronaproof, daar enkele kaarsen opsteken.  
Pelt - Damesvoetbal:  Maasland - Sparta Lille 7-0De damesploeg van Sparta Lille heeft een zware nederlaag geleden op het veld van FC Maasland. Uitslag: 7-0.

Lindel-Hoeven klopt Herk FC

Zondag 30 augustus 2020
Pelt - Lindel-Hoeven klopt Herk FCLindel-Hoeven VV heeft deze namiddag Herk FC  B verslagen met 2-0. De doelpunten werden gescoord door Jorg Goutsmet.

Kadijk uitgebekerd

Zondag 30 augustus 2020
Pelt - Kadijk uitgebekerdKadijk SK is gesneuveld in de eerste ronde van de Beker van België (Croky Cup). Het verloor deze namiddag van Witgoor Sport Dessel met 3-0. De damesploeg van Kadijk verloor gisterennamiddag met 0-20 van KFC Hamont 99.
Pelt - Nog even wachten op 'de 4 jaargetijden'Zoom"Tot onze grote spijt hebben we, in de voorbije jaargang, niet samen met u allen kunnen genieten van ons lente- en zomerconcert en van de gezellige recepties die daarbij horen. Door de strenge coronamaatregelen waren wij als organisator verplicht de geplande concerten uit te stellen. Omdat ons aller gezondheid de grootste prioriteit heeft, hebben we besloten het nieuwe programma voor de volgende jaargang voorlopig nog niet vrij te geven en te wachten tot de geplande concerten in alle veiligheid kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

De dag van het wielercircus

Zaterdag 29 augustus 2020
Pelt - De dag van het wielercircusZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Gelijkspel voor Herkol

Zaterdag 29 augustus 2020
Pelt - Gelijkspel voor HerkolHerkol heeft vanavond thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Reppel.

Esperanza verder in Beker van België

Zaterdag 29 augustus 2020
Pelt - Esperanza verder in Beker van BelgiëIn de competitie voor de Beker van België heeft Esperanza Pelt vanavond derdeprovincialer SK Meldert verslagen. Na de reguliere speeltijd - waarin Serhat Koç scoorde voor Esperanza - en de verlengingen was de stand 1-1. Pelt won uiteindelijk met de penalties: 5-3.  In de volgende ronde moet Esperanza het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd Stade Brainois - RSC Naastois, beide uit Henegouwen.

Rookschade in achterbouw

Zaterdag 29 augustus 2020
Pelt - Rookschade in achterbouwZoomHet heeft vandaag gebrand in een achterbouw aan de Leopoldlaan zodat de brandweer moest uitrukken. Er is rookschade. Het vuur zou ontstaan zijn in een 3D-printer. 
Pelt - Damesvoetbal: Esperanza verslaat LouwelDe dames van Esperanza Pelt hebben hun oefenwedstrijd tegen Eendracht Louwel gewonnen. Uitslag: 4-1.

Sixties op beiaard

Vrijdag 28 augustus 2020
Pelt - Sixties op beiaardZoomVanwege de coronacrisis gaan er dit jaar heel wat evenementen niet door. Zo zou dit weekend aan De Kentings in Boseind "Rusty Wheels" hebben plaatsgevonden, een ontmoeting rond oldtimer brommers, motors en onderdelen. Dit evenement zou ingekleed worden in een sixties decor. Dat gaat nu allemaal niet door, maar de muziek blijft wel hangen: de beiaard speelt tijdens het zaterdagconcert liedjes uit de sixties. U kan zich verwachten aan The Beatles en The Stones, maar ook Simon and Garfunkel, Bob Dylan, Elvis Presley enzovoort. Te horen vanaf 11 uur, morgen tijdens de zaterdagmarkt.

Twee gewonden bij botsing in Eksel

Vrijdag 28 augustus 2020
Pelt - Twee gewonden bij botsing in EkselZoomOp het kruispunt van de Overpelterbaan en de Groenstraat in Eksel kwam het vandaag tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij zijn twee gewonden gevallen, onder wie een 54-jarige vrouw uit Pelt. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Pelt - Jachtverbod in wolvengebied opgehevenZoomDe tijdelijke jachtstop in wolvengebied loopt maandag af en wordt niet verlengd. Dat heeft Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir bekendgemaakt. Om de eerste wolvenroedel in België in meer dan 150 jaar een kans te geven, had de minister samen met Natuur en Bos en INBO in het voorjaar enkele cruciale maatregelen getroffen, waaronder.bijkomende terreincontroles, een intensieve monitoring, een verderzetting van de preventieve maatregelen en een tijdelijke jachtstop. Deze laatste maatregel wordt dus niet (…) Het hele nieuwsbericht

Terug code groen in natuurgebieden

Vrijdag 28 augustus 2020
Pelt - Terug code groen in natuurgebiedenZoomHet weer van de voorbije dagen heeft ervoor gezorgd dat het risico op natuurbrand in onze provincie verder is gedaald. "Daarom schakelen we vandaag terug naar code GROEN. Een beter en veiliger moment om te genieten van al de mooie natuur die Limburg te bieden heeft is er dus niet", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten. 

Gelijkspel voor Esperanza

Donderdag 27 augustus 2020
Pelt - Gelijkspel voor EsperanzaZoomEsperanza Pelt heeft vanavond thuis een oefenwedstrijd gespeeld tegen Herk FC. Uitslag: 1-1, na doelpunten van Penders (0-1, 5de minuut) en Putzeys (1-1, 80ste minuut). (Foto Marc Faes) Meer foto's

Doelman Herkol naar Esperanza

Donderdag 27 augustus 2020
Pelt - Doelman Herkol naar EsperanzaEsperanza Pelt versterkt zich met doelman Roy Franken (24). Hij komt over van SV Herkol waar hij begin dit jaar in de competitiewedstrijd tegen Koersel (de latere kampioen) uitviel met een spierscheuring. 

Frans Schoemans overleden

Donderdag 27 augustus 2020
Pelt - Frans Schoemans overledenGisteren is Frans Schoemans overleden, de echtgenoot van Lisa Hermans. Hij was 89 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Rosa Claes overleden

Donderdag 27 augustus 2020
Pelt - Rosa Claes overledenIn WZC De Bekelaar in Lommel is gisteren de uit Neerpelt afkomstige Rosa Claes overleden, de echtgenote van François Boes. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

De Lijnwinkel op het Kerkplein

Donderdag 27 augustus 2020
Pelt - De Lijnwinkel op het KerkpleinMorgen/vrijdag staat de mobiele Lijnwinkel van 10 tot 15 uur op het Kerkplein in Neerpelt. De mobiele Lijnwinkel is een aanbod van de verkoopdienst van De Lijn op locatie. De Lijn doet dit aanbod omdat je niet langer cash kan betalen op de bus zelf.
Je kan in de mobiele Lijnwinkel terecht voor alle diensten zoals in een gewone Lijnwinkel:  abonnementen omzetten naar magnetische abonnementen (mobibkaarten), magnetische vervoerbewijzen aankopen, abonnementen aankopen; dat is iets wat (…) Het hele nieuwsbericht

Afscheid pastoor Theo Borgermans

Donderdag 27 augustus 2020
Pelt - Afscheid pastoor Theo BorgermansMet een eucharistieviering in de Sint-Martinuskerk in Overpelt-Centrum neemt pastoor Theo Borgermans zondag (10.30 uur) afscheid van de pastorale eenheid De Goede Herder. Hij was sinds 1 februari 2014 pastoraal werkzaam in Overpelt. Op 1 september gaat hij in Lommel aan de slag als pastoor-moderator.

Kadijk verliest van KFC Hamont 99

Woensdag 26 augustus 2020
Pelt - Kadijk verliest van KFC Hamont 99Kadijk SK heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen KFC Hamont 99 verloren. Uitslag: 1-3.
Pelt - Lindel-Hoeven VV - Nevok Gruitrode 3-3Lindel-Hoeven VV heeft vanavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen Nevok Gruitrode. Uitslag: 3-3.
Grensgevallen
Niet alleen de Tour start binnenkort, op zondag 6 september is er ook de "Omloop van Valkenswaard". De omgeving van Valkenswaard, bezaaid met kasseistroken, harde grindpaden en oude klinkerwegen, vormt het decor van deze Omloop, die voor de tweede keer wordt gereden. Hier leest u er meer over.

Sp. Grote Heide - FC Eksel 1-1

Woensdag 26 augustus 2020
Pelt - Sp. Grote Heide - FC Eksel 1-1Sporting Grote Heide heeft vanavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen FC Eksel. Uitslag: 1-1. Aan de rust was de stand 0-1.

Herkol verliest van Achel

Woensdag 26 augustus 2020
Pelt - Herkol verliest van AchelHerkol heeft vanavond thuis verloren van Achel VV: 0-1. Stijn Dekkers scoorde het enige doelpunt.

Nieuwe vennootschap: D&G Projects

Woensdag 26 augustus 2020
David Krieckemans uit Overpelt heeft de besloten vennootschap D&G Projects opgericht met zetel aan de Wolfstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren wegenbouw, de vervaardiging van metalen constructiewerken en het ruimen van bouwterreinen.

Bob Droessaert overleden

Woensdag 26 augustus 2020
Pelt - Bob Droessaert overledenVandaag is Bob Droessaert overleden, de echtgenoot van Germaine Huylenbroeck. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Wisselvallig en koud

Woensdag 26 augustus 2020
Weerbericht
Pelt - Wisselvallig en koudGestoorde maritieme lucht zorgt de volgende dagen voor wisselvallig en eerder fris weer. De neerslagkansen zijn vrij hoog en het kwik gaat omlaag. Op de langere termijn staat er wel wat beterschap op het programma. De neerslagkansen nemen af, de zon komt wat meer tevoorschijn en het wordt terug wat warmer.
Vandaag 
is het erg winderig in de eerste helft van de dag met windstoten tussen 60 en 70 km/u. Na de middag neemt de wind gestaag af en luwt tegen de avond tot zwak. Het is zwaar bewolkt (…) Het hele nieuwsbericht

Heropening der scholen nadert

Woensdag 26 augustus 2020
Pelt - Heropening der scholen nadertZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Heidi Lemmens overleden

Woensdag 26 augustus 2020
Pelt - Heidi Lemmens overledenGisteren is de in Neerpelt woonachtige en uit Hamont afkomstige Heidi Lemmens overleden, de dochter van Louis en Lisette Lemmens–Kwanten. Ze was 46 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Start handbalcompetitie: 3 scenario's

Woensdag 26 augustus 2020
Pelt - Start handbalcompetitie: 3 scenario'sDe nationale handbalcompetities in ons land starten in een ideaal scenario half oktober tijdens het weekend van 10 en 11 oktober. Als die deadline niet gehaald zou kunnen worden wordt de competitiestart verschoven naar het weekend van 14 en 15 november. In het slechtste geval worden de competities begin volgend jaar opgestart. Dat ‘worst case scenario’ hoopt iedereen te vermijden...
Covid-19 zorgde voor een abrupt einde van de competities vorig seizoen. Wie gehoopt had dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Sparta klopt beloften Bocholt

Woensdag 26 augustus 2020
Pelt - Sparta klopt beloften BocholtSparta Lille heeft de beloften van Bocholt geklopt met 0-5. Aan de rust stond Sparta 0-1 voor dankzij een doelpunt van Glenn Brebels. In de tweede helft scoorden Stef Steensels, Vincent Staelens (3).

Werken E314 tussen Halen en Lummen

Woensdag 26 augustus 2020
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Werken E314 tussen Halen en LummenZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal tijdens de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 augustus onderhoudswerken uitvoeren op de E314, richting Nederland, tussen de op -en afrittencomplexen van Halen en Lummen. Om de veiligheid van zowel de wegarbeiders als de weggebruikers te garanderen, zal dit deel van de snelweg de volledige nacht afgesloten zijn. Het verkeer kan dan een omleiding volgen via de calamiteitenroute “P”.

Nieuw: Habitech electriciteitswerken

Dinsdag 25 augustus 2020
Hans Biemans uit Pelt heeft de besloten vennootschap Habitech electriciteitswerken opgericht met zetel aan de Hamonterweg in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie; groothandel in elektrisch materiaal en reparatie van elektrische apparatuur.

Versterking voor Sporting

Dinsdag 25 augustus 2020
Pelt - Versterking voor SportingEven wat handbalnieuws van Sporting Pelt. Daar komt Marko Pedic (24) de club versterken op cirkel. Na het vertrek van Peter Schoenaker moest Sporting iets doen om de ontstane leemte op te vullen. Zo krijgt Niels Vansloot een collega cirkelspeler naast zich. Marko Pedic (foto), die komt werken en wonen in Neerpelt, is geen onbekende in de BeNe-League. Twee jaar geleden speelde hij al voor Tongeren en liet hij zijn kunstjes in het Dommelhof al eens zien. Na Tongeren speelde hij een half seizoen in Cyprus en een half seizoen in Bosnië. Hij kan zowel in aanval als verdediging goed uit de voeten. Dat zal ook nodig zijn wegens de voorlopige onbeschikbaarheid van twee rasechte verdedigers met Robin Schoenaker en Ephrahim Jerry...

Lieske Konings overleden

Dinsdag 25 augustus 2020
Pelt - Lieske Konings overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Lieske Konings overleden, de weduwe van Jean Davids. Ze was 82 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (17-17.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Weer nachtvluchten vanaf september

Dinsdag 25 augustus 2020
Vanaf 1 september herneemt de vliegbasis Kleine-Brogel de nachtvluchten met F16's. "Deze trainingen zijn nodig om onze gevechtspiloten vaardigheden zoals navigatie, onderschepping, noodprocedures,... met nachtkijkers te laten trainen," aldus de basis in een melding op Facebook. Nachtvluchten duren maximaal tot middernacht en worden voornamelijk op maandag en dinsdag uitgevoerd - volgende week uitzonderlijk ook op woensdag.
Sparta Lille heeft een oefenwedstrijd gespeeld tegen Bocholter VV B. Uitslag: 1-10.

HCO trainde in Blankenberge

Maandag 24 augustus 2020
Pelt - HCO trainde in BlankenbergeZoomZoals ieder jaar was de Herenhandbalclub Overpelt (HCO) weer op stage in Blankenberge. Omwille van de coronamaatregelen mochten er dit jaar maximaal 50 deelnemers afreizen naar de prachtige accommodatie van Sport Vlaanderen in die kustgemeente. Omdat HCO altijd zoveel mogelijk de kar van de jeugd wil trekken werd er voor gekozen om enkel jeugdspelers mee te nemen. In de meest veilige omstandigheden konden die trainen op het strand en in de mooie sporthal. Iedereen heeft ondanks de Covid-19-regels toch een (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwkomers bij Herkol

Maandag 24 augustus 2020
Pelt - Nieuwkomers bij HerkolZoomDit zijn de nieuwkomers waarop Herkol in het seizoen 2020-2021 kan rekenen. Zittend, van links naar rechts: Daan Wauters, Jorre Boonen, Kevin Thijs, Thibo Cuyvers, Cédric Claeys, Mike Van der Sluis, Timo Goossens, Toon Van Veldhoven. Staande, van links naar rechts: Wouter Nijsen, Brecht Evens, Dieter Creemers, Niels Vanhelden, Dries Huysmans, Ruud Van Den Dungen, Jerome Habets, Denni Van Gullik, Bjarne Catteeuw, Vincent Warsoen, Michael Tambak. Ontbreekt op de foto: Meert Drazic. (Foto Herkol)

Rina Vanherck overleden

Maandag 24 augustus 2020
Pelt - Rina Vanherck overledenIn WZC Ter Rooierheide in Diepenbeek is gisteren Rina Vanherck overleden. Ze zou op 4 september 72 jaar worden. De uitvaartdienst en de crematie vinden plaats in besloten kring, waarna haar urn zal worden bijgezet bij haar ouders op de begraafplaats aan de Roosendijk in Pelt. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt

Damesvoetbal: Kadijk wint met 7-0

Maandag 24 augustus 2020
Pelt - Damesvoetbal: Kadijk wint met 7-0In het damesvoetbal heeft Kadijk SK FC Rosselaar Hulsen verslagen. Uitslag: 7-0.

Woord van de week: roodkapjesyndroom

Maandag 24 augustus 2020
Pelt - Woord van de week: roodkapjesyndroomDoor de terugkeer van de wolf in onze streken steekt het roodkapjesyndroom de kop op. Het roodkapjesyndroom is het verschijnsel dat veel mensen bang zijn van wolven als gevolg van de angstaanjagende voorstelling van de wolf in sprookjes zoals Roodkapje. Volgens wolvenexperts is die angst ongegrond. Als een wolf een mens ziet, zal hij die mijden. Wolven zijn wel gevaarlijk voor bijvoorbeeld schapen, omdat ze die beschouwen als makkelijk vervangvoedsel als er geen wild in de buurt is.

Paula Umans overleden

Maandag 24 augustus 2020
Pelt - Paula Umans overledenVandaag is Paula Umans overleden. Zij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. Rouwadres: Hendrik Umans, Acaciastraat 42, 3920 Lommel.
Pelt - Sparta Lille speelt gelijk tegen HeusdenSparta Lille heeft gisteren een oefenwedstrijd gespeeld tegen SK Heusden 06. Uitslag: 0-0.

Grote Heide - Lommel Kolonie 1-1

Maandag 24 augustus 2020
Pelt - Grote Heide - Lommel Kolonie 1-1Sporting Grote Heide speelde een oefenwedstrijd tegen Grenstrappers Lommel Kolonie. Uitslag: 1-1.

Kadijk SK - Zutendaal VV 5-2

Maandag 24 augustus 2020
Pelt - Kadijk SK - Zutendaal VV 5-2Kadijk SK heeft zijn oefenwedstrijd tegen Zutendaal gewonnen. Uitslag: 5-2.

Bij den dokter

Maandag 24 augustus 2020
Pelter Hükske
Pelt - Bij den dokterZoomDe man gaat op zakenreis – maar soms gebeurt er iets onverwachts… Verder vertellen mag, maar dan in het Pelter dialect natuurlijk!
Houd je gezond en tot volgende maandag. (Fons Tuyaerts)
Pelt - Kunst in coronatijden: de val van FlandrianusZoomDe jongste weken hebben de Belgen de wielerkoersen gedomineerd. Helaas werd die succesreeks voor Remco Evenepoel stopgezet toen hij in een bocht een val maakte en in een ravijn terechtkwam. Het inspireerde Fobie tot het maken van deze cartoon, naar Bruegels "De val van Icarus".

Vakantiegroeten uit... Hongarije

Zondag 23 augustus 2020
Vakantiegroeten
Pelt - Vakantiegroeten uit... HongarijeZoom
Voor wie er toch eens tussenuit wil, is Boedapest momenteel een leuke bestemming, signaleert een lezer. "Het is groene zone wat corona betreft, het is er mooi weer en er is best veel te zien. Niet alle musea zijn toegankelijk maar de gebouwen op zich zijn al de moeite waard." Op de foto het parlementsgebouw.

'Coronawandeling' doen kan nog

Zondag 23 augustus 2020
De eerste 'Coronawandeling' van Wandelclub De Bokkenrijders blijft nog een week langer beschikbaar. Het parcours blijft gepijld tot en met 31 augustus. Starten kan nog steeds vanaf De Ballasthoeve, Ballaststraat 75 in Pelt of vanaf Den Grooten Hof, Witherendreef 1 in Pelt.

De eikels vallen vroeg dit jaar

Zondag 23 augustus 2020
Puur natuur
Pelt - De eikels vallen vroeg dit jaarZoomOok al gezien dat er al zoveel eikels van de bomen zijn gevallen? Vijftig jaar geleden gebeurde dat pas in de tweede helft van september. Dit jaar wordt de piek van de vallende eikels verwacht rond eind augustus, begin september - zo’n drie weken eerder dan vijftig jaar geleden. Komt het nu door de droogte? Het antwoord daarop is nee. Het zijn vooral de zeer hoge temperaturen die voor de vroege vruchtenrijping zorgen. Lees meer bij Nature Today

U12 Sparta Lille kloppen Achel VV

Zondag 23 augustus 2020
Pelt - U12 Sparta Lille kloppen Achel VVZoomDe U12 van Sparta Lille hebben thuis Achel VV verslagen met 11-3. Aan de rust had de thuisploeg al een comfortabele voorsprong. (foto Sparta Lille).

Esperanza Pelt wint van Zonhoven

Zaterdag 22 augustus 2020
Pelt - Esperanza Pelt wint van ZonhovenEsperanza Pelt - Zonhoven United 4-1 Esperanza Pelt heeft een vrij eenvoudige zege geboekt in zijn eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. De bezoekers uit Zonhoven voetbalden aardig mee maar in de zone van de waarheid was Pelt bijzonder efficiënt.
Al na vijf minuten opende Serhat Koç de score, 1-0. Pelt kreeg nog kansjes via Niek van den Putte en Sven Joosten maar het was opnieuw Serhat Koç die net voor rust de 2-0 scoorde op strafschop en dit met een perfect uitgevoerde (…) Het hele nieuwsbericht

Parasietkasten tegen de processierups

Zaterdag 22 augustus 2020
Het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) gaat werken met parasietkasten die ingezet gaan worden in de strijd tegen de plaag van de eikenprocessierups. Op 1 september start bovendien het LIFE-project “Ecologisch beheer van eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden”. In dit 5-jarig project spelen mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen een centrale rol in de strijd tegen de overlast van de eikenprocessierupsen. Zo wil men de hinder door de processierups beperken tot een minimum, zodat (…) Het hele nieuwsbericht

Brantano-drukte in heel Vlaanderen

Zaterdag 22 augustus 2020
Pelt - Brantano-drukte in heel VlaanderenZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Lindel-Hoeven VV verslaat Kattenbos

Zaterdag 22 augustus 2020
Pelt - Lindel-Hoeven VV verslaat KattenbosLindel-Hoeven VV is vanavond in Kattenbos gaan winnen met 1-3. Het ging om een oefenmatch.

Spelverdeler Sporting Pelt valt uit

Zaterdag 22 augustus 2020
Pelt - Spelverdeler Sporting Pelt valt uitEphrahim Jerry, de spelverdeler van handbalclub Sporting Pelt, zal de competitiestart missen. De Nederlander werd het slachtoffer van een verkeersongeval waarbij zijn enkel werd verbrijzeld.

Zij steken zo maar over

Zaterdag 22 augustus 2020
Chel mag het zeggen
Pelt - Zij steken zo maar overHet is niet de eerste keer dat ik het zeg: ik ben een gematigde neerlandofiel. En dat heeft niet eens zoveel met onze gemeenschappelijke taal te maken. Niet dat ik blind ben voor de gebreken van onze noorderburen hoor. Want hoewel ze het niet graag zullen horen en het slechts met grote tegenzin zullen toegeven, hebben ze die net zoveel als wij. Maar pluspunten vallen er over de grens ook een heleboel te noteren. En daar zijn ze terecht trots op.
Woensdag ben ik met mijn vrienden Sus en Ad gaan fietsen in de (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Vangerven overleden

Vrijdag 21 augustus 2020
Pelt - Anna Vangerven overledenIn WZC De Bekelaar in Lommel is vandaag de uit Overpelt afkomstige Anna Vangerven overleden, de echtgenote van Jef Daniëls. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Lichtgewonde bij verkeersongeval

Vrijdag 21 augustus 2020
Pelt - Lichtgewonde bij verkeersongevalBij een verkeersongeval op het kruispunt van Houtmolenstraat en Ringlaan is vanmorgen even na 9u een lichtgewonde gevallen. Het gaat om een 31-jarige vrouw die met haar auto in botsing kwam met de wagen van een 74-jarige man. Beide chauffeurs wonen in Pelt.

Pierre Basteleus overleden

Vrijdag 21 augustus 2020
Pelt - Pierre Basteleus overledenGisteren is Pierre Basteleus overleden, de echtgenoot van Christiane Verschueren.  Hij was 76 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.   
Pelt - Veiligheidsraad gisteren: de samenvattingZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ongeval in Jaak Tassetstraat

Donderdag 20 augustus 2020
Pelt - Ongeval in Jaak TassetstraatIn de Jaak Tassetstraat is de bestuurder van een scootmobiel gewond geraakt bij een aanrijding met een fietser. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Zwerfvuilvangers op waterlopen

Donderdag 20 augustus 2020
De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) installeert zwerfvuilvangers op een aantal Limburgse waterlopen. Dat is onder meer het geval op de Warmbeek in Hamont-Achel, op de Dommel in Pelt en op de Jeker in Tongeren. In Tongeren wordt het op die manier verzamelde zwerfvuil weggehaald door gemeentewerkers; met de andere gemeenten onderhandelt de VMM nog om ook daar tot zulke regeling te komen.

Belg doodgestoken in Eindhoven

Donderdag 20 augustus 2020
Grensgevallen
In Eindhoven is gisteravond tijdens een ruzie op de markt in de wijk Woensel een Belg doodgestoken. Het gaat om een 28-jarige man uit Turnhout. De politie pakte later een 31-jarige man uit Eindhoven op, maar het is nog niet zeker dat hij de dader is. De ruzie vond plaats rond 22 uur. Er ontstond een vechtpartij waarna de dader op de Turnhoutenaar instak. Die overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Raf De Vroede overleden

Donderdag 20 augustus 2020
Pelt - Raf De Vroede overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige  Raf De Vroede overleden. Hij was 65 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: maandag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

René Henckens overleden

Donderdag 20 augustus 2020
Pelt - René Henckens overledenGisteren is René Henckens overleden, de echtgenoot van Veerle Vandersypen. Hij was 66 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.
Het aantal volwassen dopelingen in het bisdom Hasselt bedraagt dit jaar veertien. Het aantal volwassen dopelingen voor de katholieke Kerk in ons land stijgt al een decennium, jaar na jaar. In 2010 waren het er 143, vijf jaar later 180 en nu 305.

SV Herkol klopt Exc. Hamont

Donderdag 20 augustus 2020
Pelt - SV Herkol klopt Exc. HamontSV Herkol heet gisterenavond de oefenwedstrijd tegen Exc. Hamont gewonnen. Uitslag: 4-3. De damesploeg van Sparta Lille verloor met 2-4 van KVV Rauw. Kadijk SK versloeg SV Breugel met 4-0. Sporting Grote Heide speelde 1-1 gelijk tegen K. Zwal. Olmen.

Wolf doodt drie lama's

Woensdag 19 augustus 2020
Pelt - Wolf doodt drie lama'sZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Fietser (18) gewond bij aanrijding

Woensdag 19 augustus 2020
Pelt - Fietser (18) gewond bij aanrijdingEen 18-jarige fietser uit Peer is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op het kruispunt van de Veldstraat en de Spoorwegstraat in Overpelt. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 9 uur.

Inbraak bij Natuurpunt

Woensdag 19 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Inbraak bij NatuurpuntIn Achel is ingebroken in het lokaal van Natuurpunt. De dieven gingen met bosmaaiers, een grasmachine, ander gereedschap en drank aan de haal. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Nieuw: Wang Hong Enterprise

Woensdag 19 augustus 2020
Zengming Dong en Huahing Wang, beiden uit Groningen (Ned.), hebben de besloten vennootschap Wang Hong Enterprise opgericht met zetel aan de Stationsstraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een massagesalon en het uitbaten van een voedings- en nachtwinkel.

Coronamaatregelen blijven nodig

Woensdag 19 augustus 2020
Pelt - Coronamaatregelen blijven nodigZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Jos Jansen overleden

Woensdag 19 augustus 2020
Pelt - Jos Jansen overledenIn WZC Sint-Jozef is zaterdag Jos Jansen overleden, de weduwnaar van Liza Hulsbosch en van Paula Rekkers. Hij was 88 jaar en de vader van Koen en Ludo Jansen. De crematie en de bijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Neerpelt zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) in uitvaartcentrum Papillon, Rijksweg 558 in Maasmechelen.

Jen Vanlitsenburg overleden

Woensdag 19 augustus 2020
Pelt - Jen Vanlitsenburg overledenGisteren is Jen Vanlitsenburg overleden, de weduwe van Jaak Stappers. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Hootmolenstraat.

Afdak in brand

Woensdag 19 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend vatte het afdak van een schuilhok vuur aan het krachtbalterrein in Kaulille zodat de brandweer moest uitrukken. Jongeren hadden vuur gemaakt in een vuurkorf die omviel met het gekende gevolg.

Coronazittingen in rechtbanken

Woensdag 19 augustus 2020
Pelt - Coronazittingen in rechtbankenVanaf 7 september starten er zittingen in de Limburgse politierechtbanken om de overtredingen op de coronamaatregelen te bestraffen. De eerste zitting gaat van start in de politierechtbank van Beringen. Daarna volgen de andere politierechtbanken in de provincie. Door de dossiers te bundelen kan er sneller worden gewerkt, zegt het parket.
#samentegencorona
Pelt - Laat je testen na buitenlandse vakantieZoom"Wie bij zijn terugkeer uit een buitenlandse coronahotspot past voor de verplichte test, zal worden gestraft. De aanscherping volgt op de vaststelling dat maar de helft van de terugkerende Belgen uit broeihaarden zich laat testen." (De Tijd) (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig zomerweer

Woensdag 19 augustus 2020
Weerbericht
Pelt - Wisselvallig zomerweerAan de voorzijde van een actieve storing wordt warme lucht in een zuidelijke luchtstroming naar onze streken gestuwd. Later komt er regen opzetten. Na de doortocht van een storing op het einde van de week, bereikt gevoelig koelere en onstabiele lucht onze regio. Na het weekend lijkt het evenwel droog te worden met meer zon en zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is er een prachtige zonsopgang en wordt het kwik al vlug de hoogte ingeduwd. Tegen de middag worden (…) Het hele nieuwsbericht

Met de groeten uit... Thailand

Woensdag 19 augustus 2020
Vakantiegroeten
Pelt - Met de groeten uit... ThailandZoomDeze foto is van Patrick Jacobs. Hij maakte hem op een kruispunt in het Thaise Krabi. Het is eens iets anders dan een standbeeld van Leopold II... Zouden we de standbeelden in het land niet voor dat verkeersdoel kunnen gebruiken? Merk op dat de figuur ook een mondmasker draagt. (Foto Patrick Jacobs)

Henri Berben overleden

Dinsdag 18 augustus 2020
Pelt - Henri Berben overledenGisteren is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Henri Berben overleden, de echtgenoot van Jeanne Didden. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in kleine kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Pelt - Catho is 80 en dat mag iedereen wetenZoomVandaag is Catho Gijbels van de Driehoekstraat in Overpelt 80 jaar geworden. En van de kinderen en kleinkinderen mag iedereen dat weten; ze hebben haar huis en tuin versierd om er de aandacht op te trekken. Catho woont al haar hele leven op de Kadijk. En al jaren doet ze vrijwilligerswerk voor de kerk.  Wij wensen haar nog vele mooie jaren toe! (Foto's Albert Loos)
Catho is 80 en dat mag iedereen weten
Zoom

Het nieuwe België

Dinsdag 18 augustus 2020
Pelt - Het nieuwe BelgiëZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Lichtgewonde bij verkeersongeval

Dinsdag 18 augustus 2020
Bij een botsing tussen een auto en een fietser, vanmorgen rond 6 uur, is in Pelt op het kruispunt van Over 't Waterstraat en Zavelstraat een fietsster gewond geraakt. De vrouw, 29 jaar en wonend in Hechtel-Eksel, werd daarbij lichtgewond.

Moeder en kinderen gewond

Dinsdag 18 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kaulillerweg in Bocholt raakten gisterenavond rond 18.35 uur twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 36-jarige vrouw uit Bocholt en haar twee minderjarige kinderen raakten daarbij gewond.

Motorrijder zwaargewond bij botsing

Dinsdag 18 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is een motorrijder zwaargewond geraakt bij een botsing met een auto op de Hasseltsebaan in Hechtel-Eksel. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Annie Janssen overleden

Dinsdag 18 augustus 2020
Pelt - Annie Janssen overledenIn WZC Immaculata is gisteren Annie Janssen overleden, de echtgenote van Jos Evens. Ze was 74 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: zondag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

Tina Verhoeven overleden

Dinsdag 18 augustus 2020
Pelt - Tina Verhoeven overledenGisteren is de uit Achel afkomstige en in Pelt woonachtige Tina Verhoeven overleden, de echtgenote van Henri Kuppens. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

BC Hamont wint beker 'De Ketsers'

Dinsdag 18 augustus 2020
Pelt - BC Hamont wint beker 'De Ketsers'ZoomIn een spannende finale tegen BC De Peel heeft BC Hamont de beker van de Ketsers gewonnen. De wedstrijd vond plaats met inachtname van de coronamaatregelen. Op de foto het winnende team: Marcel Goossens, Hubert Vilrokx en kopman Rony Schoemans.

Victoire Van Hooff overleden

Dinsdag 18 augustus 2020
Pelt - Victoire Van Hooff overledenIn Achel is de uit Overpelt afkomstige Victoire Van Hooff overleden, de weduwe van de in 2006 overleden Gerard Meurs. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula De Sprink in Bocholt waarna haar urne wordt bijgezet op het Boskerkhof in Hamont.

Judoseizoen gaat weer van start

Maandag 17 augustus 2020
Na maanden van onzekerheid gaat het nieuwe seizoen van start bij judoteam Okami. Traditioneel zijn er in de maand september weer verschillende initiaties voorzien: in Eksel op de vrijdagen 11, 18 en 25 september van 19u tot 20u en in Neerpelt (Dommelhof) op de zaterdagen 12, 19 en 26 september van 16u30 tot 18u. Kijk bij interesse zeker eens op de website en schrijf je in voor enkele GRATIS initiatielessen.  

Nieuwe vennootschap: Igonomic

Maandag 17 augustus 2020
Soren Nikolajsen uit Pelt heeft de besloten vennootschap Igonomic opgericht met zetel aan de Bloesemstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwikkelen van software en hardware en het verhandelen van auto's met vooral de focus op classic cars.

Jeanne Van Susteren overleden

Maandag 17 augustus 2020
Pelt - Jeanne Van Susteren overledenOp 28 maart overleed Jeanne Van Susteren. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Auto over de kop: twee gewonden

Maandag 17 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oosterring in Genk ging gisterenavond rond 18 uur een auto over de kop. De 24-jarige bestuurder en zijn 22-jarige passagier, beiden uit Hamont-Achel, liepen daarbij verwondingen op.

Drie lama's doodgebeten

Maandag 17 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een omheinde weide aan de Kerkhovensesteenweg in Lommel zijn afgelopen nacht drie lama's doodgebeten. Dat is vermoedelijk het werk van een wolf. De weide grenst aan Bosland en het militaire domein, het leefgebied van August, Noëlla en hun welpen.

Mia Teeuwen overleden

Maandag 17 augustus 2020
Gisteren is Mia Teeuwen overleden, de weduwe van John Naegels. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) in intieme kring plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven waarna de teraardebestelling op de begraafplaats aldaar.
Pelt - Ondertussen, aan het koninklijk paleis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Frans Van Langendonck overleden

Maandag 17 augustus 2020
Pelt - Frans Van Langendonck overledenIn Beringen is zaterdag Frans van Langendonck overleden, de weduwnaar van Anny Van Boegeld en de levensgezel van Virginie Dewit. Hij was 85 jaar. De afscheidsdienst, crematie en bijzetting van de urne op de begraafplaats van Neerpelt zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

E pilleke vur de pep

Maandag 17 augustus 2020
Pelter Hükske
Pelt - E pilleke vur de pepZoomTegenwoordig bestaat er bijna voor alles een pilletje. En soms werken die écht goed! Luister maar.
Verder vertellen mag, en dan liefst in ons sappig Pelter dialect. Houd u verder koel en gezond en… tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

Granaat opgevist

Zondag 16 augustus 2020
Aan de Broekkant heeft een magneetvisser een granaat uit het kanaal opgevist. Dat gebeurde gisteren.

Herkol verliest oefenmatch

Zondag 16 augustus 2020
Pelt - Herkol verliest oefenmatchNa vijf maanden was er vandaag nog eens voetbal op Herkol. De club speelde een oefenwedstrijd tegen Witgoor Dessel en verloor die met 1-2.

Weg met terrasstoelen

Zondag 16 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan een horecazaak aan de Luysenweg in Bocholt zijn acht terrasstoelen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Vrachtwagen gestolen

Zondag 16 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Don Boscostraat in Hechtel is een vrachtwagen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Woninginbraak in Justitielaan

Zondag 16 augustus 2020
Pelt - Woninginbraak in JustitielaanIn een woning aan de Justitielaan in Neerpelt kwamen dieven over de vloer. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is vanochtend vastgesteld.

Weer twee aardbevinkjes in Weert

Zondag 16 augustus 2020
Vrijdagochtend zijn er in Weert twee lichte aardbevingen geweest. De eerste vond plaats om 11.11 uur met een kracht van 2.0 op de Schaal van Richter en de tweede om 11.12 uur uur met een kracht van 1.7 op die schaal. Het ging om tektonische bevingen. Telkens lag het epicentrum op 9 kilometer diepte in de buurt van Altweerterheide. Ook op 24 juli was er al een lichte aardbeving.

Zes oefenwedstrijden voor Herkol

Zaterdag 15 augustus 2020
Pelt - Zes oefenwedstrijden voor HerkolHerkol speelt zes oefenwedstrijden. Op 16 augustus ontvangt de club Witgoor Dessel. Op 19 augustus speelt ze thuis tegen Exc. Hamont. Op 20 augustus speelt Herkol uit bij Wezel Sport. Op 26 augustus komt Achel op bezoek, op 29 augustus is dat Reppel en op 5 september speelt Herkol uit bij KFC Hamont.

Wisselvallig weer

Zaterdag 15 augustus 2020
Weerbericht
Pelt - Wisselvallig weerMet depressies in de buurt van onze regio is de atmosfeer erg onstabiel van opbouw. Hierbij kunnen buien gemakkelijk ontstaan. Het weekend verloopt wisselvallig met nog steeds een onweersdreiging. Na het weekend sijpelt stilaan koudere lucht over onze streken en komt er een einde aan de hittegolf. Het blijft echter wisselvallig met geregeld buien, maar tussendoor is er ook zon.
Morgen is het flink zonnig in de ochtend, maar nadien schuift een storing over onze streken met veel wolken en een (…) Het hele nieuwsbericht

Gezondheidsverklaring nodig

Zaterdag 15 augustus 2020
Grensgevallen
Alle reizigers die vertrekken van of aankomen op Eindhoven Airport hebben voortaan een gezondheidsverklaring nodig. Ook moet in de terminal een mondkapje worden gedragen. Hier staat meer info.  

Auto tegen landbouwvoertuig

Vrijdag 14 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Deusterstraat in Peer is vanavond een auto tegen een landbouwvoertuig gereden. De bestuurder zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is naar het Mariaziekenhuis in Overpelt gebracht,

Peter Vlems overleden

Vrijdag 14 augustus 2020
Pelt - Peter Vlems overledenIn WZC Hoevezavel in Lommel is gisteren de uit Overpelt afkomstige Peter Vlems overleden, de weduwnaar van Alda Antonissen. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Beiaardmuziek op de weekmarkt

Vrijdag 14 augustus 2020
Pelt - Beiaardmuziek op de weekmarktZoomDe beiaardier is nog zowat de enige muzikant die kan blijven spelen. Voor de rest ligt de hele cultuur- en eventsector plat vanwege de coronacrisis. Die sector slaakt dan ook een luide noodkreet met de actie “The Sound of Silence”. De beiaardier is solidair met zijn collega’s en speelt daarom zaterdag tijdens de markt “The sound of silence” van Simon and Garfunkel. Voor de rest wordt de markt opgevrolijkt met zonnige liedjes en ook enkele liedjes die de regen bezingen, want de natuur kan echt wat water gebruiken. Te horen tijdens de zaterdagmarkt vanaf 11 uur.

Liza Hertogs overleden

Vrijdag 14 augustus 2020
Pelt - Liza Hertogs overledenIn WZC Immaculata is gisteren Liza Hertogs overleden, de weduwe van Jef Goven en van Frans Theuwen. Ze was 88 jaar. De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden. Condoleren kan online via www.uitvaartzorg-severens.be of via een kaartje gericht aan de familie Theuwen – Goven, p/a Houtmolenstraat 4, 3900 PELT.

Toine Thijs overleden

Vrijdag 14 augustus 2020
Pelt - Toine Thijs overledenIn WZC Sint-Jozef is gisteren Toine Thijs overleden, de echtgenoot van Anny Spooren. Hij was 93 jaar. De uitvaartplechtigheid en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. 

Openluchttentoonstelling in Bosland

Vrijdag 14 augustus 2020
Pelt - Openluchttentoonstelling in BoslandZoomVan 15 augustus tot 30 september organiseert BREEDBEELD in het natuurdomein Bosland de openluchttentoonstelling IN SIDE OUT. De expo is opgevat als een volledig coronaproof fotowandelparcours van 3,5 kilometer, langs de mooiste plekjes van het bos. De groepstentoonstelling toont werk van 34 fotografen, deels projecten die tot stand kwamen tijdens de lockdown en nu in open lucht de weg naar het publiek vinden.
Op vijf locaties langs de wandelroute worden beelden uit twee verschillende open calls (…) Het hele nieuwsbericht
Openluchttentoonstelling in BoslandOpenluchttentoonstelling in Bosland
Zoom

Dieven trappen deur in

Donderdag 13 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Pastoor Bungenerslaan in Achel hebben dieven de deur van een woning ingestampt. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

'De invloed van natuur op stress'

Donderdag 13 augustus 2020
Pelt - 'De invloed van natuur op stress'ZoomIn deze coronatijden hebben steeds meer mensen de natuur herontdekt. Zoals wetenschappelijk bewezen heeft tijd in de natuur doorbrengen positieve effecten op stress. De Uhasselt onderzoekt nu welke combinaties van natuur en andere therapieën een versterkend effect hebben. Ook jij kan meehelpen aan deze studie. Voor meer info kan je contact opnemen met Hannah Ulenaers, hannahulenaers[!]gmail.com.

Het jaar van de mondmaskers

Donderdag 13 augustus 2020
Pelt - Het jaar van de mondmaskersZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

KMI geeft code oranje

Donderdag 13 augustus 2020
Pelt - KMI geeft code oranjeDeze namiddag en deze avond ontwikkelen er zich mogelijk intense onweersbuien. "Tijdens zo'n onweersbui kan er hagel vallen en zijn hevige rukwinden mogelijk. De precieze bepaling waar de buien zullen optreden blijft echter zeer moeilijk, maar de kans op zulke hevige buien is wijdverspreid. Tijdens een onweer kan er veel neerslag vallen op korte tijd. Neerslagtotalen van 10 tot 30 mm per uur zijn mogelijk. Aangezien de buien zich slechts traag voortbewegen kan er lokaal nog meer neerslag (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: BENE-League start in oktober

Donderdag 13 augustus 2020
Pelt - Handbal: BENE-League start in oktoberDe BENE-League competitie in het handbal start in het weekend van 10 en 11 oktober. Dat heeft de raad van toezicht van de BENE-League beslist. Er zijn enkele scenario's uitgewerkt mocht begin oktober blijken dat de Covid-19-situatie in België onvoldoende genormaliseerd is. De Final Four staat nog steeds op het programma en zal de kampioen bepalen. Mocht dit niet haalbaar zijn zal de BENE-League later hierover een beslissing nemen.

Met de groeten uit... Koksijde

Donderdag 13 augustus 2020
Vakantiegroeten
Pelt - Met de groeten uit... KoksijdeZoomOp de luchtmachtbasis van Koksijde vlogen dinsdag de drie Alouette III-helikopters van de basis voor de allerlaatste keer in formatie. De vlucht kaderde in het afscheid van de helikopters. De eerste helikopter (M-3) gaat met welverdiend pensioen na meer dan 11.400 vlieguren op de teller. De twee andere hebben ook al meer dan 11.200 vlieguren en zullen ten laatste tot eind 2021 blijven vliegen. Ze worden vervangen door het nieuwe type NH90. (RS)
Met de groeten uit... Koksijde
Zoom

Weg met juwelen en geld

Woensdag 12 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Gelehoekstraat in Bocholt zijn juwelen en geld gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Jinliang Ma overleden

Woensdag 12 augustus 2020
Gisteren is Jinliang Ma (65) overleden. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Thieu Boonen overleden

Woensdag 12 augustus 2020
Pelt - Thieu Boonen overledenMaandag is de uit Neerpelt afkomstige Thieu Boonen overleden, de echtgenoot van Mia Van Broekhoven. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Kort nieuws van bij de buren
De spookrijder uit Hechtel-Eksel die begin deze maand dertien auto's aanreed op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren moet zijn voertuig nog drie maanden langer aan de kant laten staan. Dat heeft de politierechter in Hasselt vandaag beslist. De rechter heeft ook een expert aangesteld om de rijgeschiktheid van de 64-jarige man te onderzoeken. Na het ongeval trok het parket het rijbewijs al onmiddellijk in voor vijftien dagen.

Recyclagepark zaterdag dicht

Woensdag 12 augustus 2020
Pelt - Recyclagepark zaterdag dichtDe recyclageparken van Limburg.net zijn zaterdag gesloten vanwege de feestdag van O.L.V. Hemelvaart.

Politie houdt toezicht tijdens onweer

Woensdag 12 augustus 2020
Pelt - Politie houdt toezicht tijdens onweerZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Linda Beckers overleden

Woensdag 12 augustus 2020
Pelt - Linda Beckers overledenZaterdag is in Sint-Truiden de uit Neerpelt afkomstige Linda Beckers overleden, de echtgenote van Pascal Gysens. Zij was 53 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Hittegolf blijft aanhouden

Dinsdag 11 augustus 2020
Weerbericht
Pelt - Hittegolf blijft aanhoudenHoewel de hogedrukgebieden zich steeds verder verwijderen van onze streken, valt dat nauwelijks te merken aan de temperaturen. Het blijft voorlopig nog tropisch warm tot het einde van de week. De atmosfeer is echter wel onstabiel, waarbij de kans op een plaatselijk warmteonweer vrij groot is. Op het einde van de week komen de maxima onder 30 graden uit.
Vandaag is er flink wat zon, maar er komen ook enkele wolken voor. Lokaal is er kans op een regenbui, eventueel vergezeld van een (…) Het hele nieuwsbericht

'Geef iedere koe een boom'

Dinsdag 11 augustus 2020
Pelt - 'Geef iedere koe een boom'ZoomKoeien hebben in deze hitte bomen nodig. Dat zeggen veeboer Jens Mouton, landbouwingenieur Alain Peeters (Agroecology Europe) en tuin- en landschapsarchitect Louis De Jaeger van Food Forest Institute. Het klimaat wordt almaar warmer en niet alleen mensen hebben hier last van, ook de koeien en andere dieren. De drie roepen de boeren op tot actie en dienen een voorstel tot decreet in om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.
Terwijl mensen schaduw kunnen zoeken op een terrasje of in een (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Jeanne Vos overleden

Dinsdag 11 augustus 2020
Pelt - Marie-Jeanne Vos overledenZaterdag is Marie-Jeanne Vos overleden, de echtgenote van Tony Quanten. Ze was 68 jaar. De afscheidsdienst en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers, Belgebergstraat 5 in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Madeleine Winters overleden

Dinsdag 11 augustus 2020
Pelt - Madeleine Winters overledenIn Leuven is gisteren Madeleine Winters overleden, moeder van Davy en Bart (†) Cox. Ze was 72 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: donderdag (16.30-17.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Ondertussen, in Knokke...

Maandag 10 augustus 2020
Pelt - Ondertussen, in Knokke...Zoom
...met burgemeester Lippens aan het stuur. (Cartoon: Fobie)

Ook morgen nog code rood, zegt KMI

Maandag 10 augustus 2020
Pelt - Ook morgen nog code rood, zegt KMIHet KMI verlengt code rood voor extreme hitte tot en met morgen dinsdag. Dat geldt dus zeker voor onze contreien. Morgen wordt bekeken of code rood ook woensdag nog van kracht blijft. De kans is nog behoorlijk groot. Code rood wordt afgekondigd om extra aandacht te vragen voor regelmatig drinken, licht verteerbaar voedsel te eten, zich licht te kleden, de dag in de mate van het mogelijke in koele ruimten door te brengen, ramen en deuren dicht te houden en de gezondheidstoestand van zwakkeren op te volgen.

Naar een nieuwe lockdown?

Maandag 10 augustus 2020
Pelt - Naar een nieuwe lockdown?Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

'Shoppen met je bubbel moet kunnen'

Maandag 10 augustus 2020
Pelt - 'Shoppen met je bubbel moet kunnen'ZoomSectorfederatie Mode Unie en Unizo dringen er op aan om ‘shoppen met je bubbel’ terug toe te laten. Ze lanceren met dat doel een campagne met enkele cartoons. "De volksgezondheid primeert en we respecteren het beleid. Maar we begrijpen niet dat je met je partner, kinderen of bubbel op restaurant mag, maar niet kan gaan shoppen. Zeker nu er een algemene mondmaskerplicht is in de winkels. Ondernemers in de retail sector hebben alle inkomsten nodig om te kunnen overleven, en daarbij maakt shoppen met je bubbel een immens verschil", is de boodschap van Unizo en Mode Unie.

Marcella Van Esch overleden

Maandag 10 augustus 2020
Pelt - Marcella Van Esch overledenIn WZC De Bekelaar in Lommel is de uit Neerpelt afkomstige Marcella Van Esch overleden, de weduwe van Louis Bergmans. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag 519.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Alda Alders overleden

Maandag 10 augustus 2020
Pelt - Alda Alders overledenGisteren is Alda Alders overleden. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Recyclageparken morgen vroeger geopendUPDATE Ook morgen kan men niet 's namiddags terecht in het recyclagepark van limburg.net. Dat is ons bevestigd door de woordvoerster. "Het KMI heeft code rood verlengd tot morgen. Dit betekent dat het hitteplan voor de recyclageparken van Limburg.net ook morgen nog van toepassing zal zijn". De recyclageparken zijn derhalve morgennamiddag gesloten. Maar ze openen ook vroeger hun deuren: al vanaf 7 uur. De komende dagen volgt Limburg.net de codes van KMI op de voet en zullen de openingsuren in functie van deze codes worden aangepast." Dat betekent dus: 's namiddags gesloten bij code rood.

Asbest mag weer aangeleverd

Maandag 10 augustus 2020
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Asbest mag weer aangeleverdVanaf morgen is het verpakt aanleveren van asbest op de recyclageparken van Limburg.net opnieuw toegelaten. Ook het aanvragen van  een ophaling van asbest aan huis is mogelijk vanaf morgen.
Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor de verpakkingsfolie voor 1 golfplaat betaal je 1 euro. Op die manier (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Beckers overleden

Maandag 10 augustus 2020
Pelt - Fons Beckers overledenTwee dagen na zijn 88ste verjaardag is gisteren in WZC Sint-Jozef Alfons Beckers overleden, de weduwnaar van Madeleine Truyens, die in 2014 stierf. Donderdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: woensdag (18-19u) in uitvaartcentrum Severens.

Ondertussen, op Melsbroek...

Maandag 10 augustus 2020
Pelt - Ondertussen, op Melsbroek...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Lidia Skalska overleden

Maandag 10 augustus 2020
Pelt - Lidia Skalska overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Lidia Skalska overleden, de echtgenote van Robert Skalska. Ze was 59 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: woensdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch. 

Wandelen in coronatijden

Maandag 10 augustus 2020
Pelt - Wandelen in coronatijdenZoomOmdat georganiseerde wandeltochten momenteel niet kunnen heeft wandelclub De Bokkenrijders een permanent gepijlde tocht uitgestippeld van ongeveer 9,5 km. Vertrekken kan aan de Ballasthoeve of aan Den Grooten Hof. Op beide plaatsen is een plannetje voorzien. Iedereen kan en mag deze wandeling doen, natuurlijk conform de geldende voorschriften in verband met Covid-19. Voorlopig blijven de pijlen hangen tot 24 augustus.

Philippe Meylaers overleden

Maandag 10 augustus 2020
Pelt - Philippe Meylaers overledenDonderdag is de uit Neerpelt afkomstige Philippe Meylaers overleden. Hij was 38 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Vanmechelen in Sint-Truiden.

Sjarel git biechte

Maandag 10 augustus 2020
Pelter Hükske
Pelt - Sjarel git biechteZoomSommigen weten het nog: er was een tijd dat de mensen nog te biechten gingen bij hun pastoor. En die was dus erg goed ingelicht over het reilen en zeilen in de parochie. Maar deze Sjarel… is toch niet zo dom als hij zich voordoet.
Voortvertellen kan zeker. En indien mogelijk in het sappig dialect van Pelt. Houd je koel, fris en gezond. Tot maandag! (Fons Tuyaerts)

Auto tegen boom: man (55) gewond

Zondag 9 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond botste een auto tegen een boom op de Goolderheideweg in Bocholt. Een 55-jarige man uit Bree raakte daarbij gewond.

Een blauwzwarte houtbij

Zondag 9 augustus 2020
Puur natuur
Pelt - Een blauwzwarte houtbijZoomKrijg ze maar eens voor de lens, deze bij. Eerst denk je dat het een grote zwarte vlieg is. Dan wordt je aandacht getrokken door de paarsachtige schijn op haar vleugels. Dan lijkt ze toch wat groot voor een vlieg. Claudy Kums nam het zekere voor het onzekere en fotografeerde aan de Broeseinderdijk deze blauwzwarte houtbij.

Priester Fons Hendrix overleden

Zondag 9 augustus 2020
Pelt - Priester Fons Hendrix overledenVandaag is in het Mariaziekenhuis priester Fons Hendrix, ere-directeur, overleden. Hij was 92 jaar en werd op 20 juli 1952 in Luik priester gewijd. Het eerste kind dat hij doopte was de latere burgemeester en minister Karel Pinxten. Na zijn pensionering woonde hij jarenlang in de kapelanij aan de Kerkdijk in Overpelt, de laatste jaren in een serviceflat in het WZC Immaculata. De uitvaartliturgie, gevolgd door de crematie, vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake gevolgd door de begroeting in uitvaartcentrum Severens.

Hittegolf: denk aan de vogels

Zondag 9 augustus 2020
Pelt - Hittegolf: denk aan de vogelsZoomWanneer u in de tuin puft van de hitte, moet u ook eens aan de vogels denken die het warm hebben en dorst lijden. Vergeet hen niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbranden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad.
Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zetten. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan zee...

Zondag 9 augustus 2020
Pelt - Ondertussen, aan zee...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Limburgse kunstenaars
Pelt - Gideon Kiefer in St.-Martens-LatemZoomDe Limburgse kunstenaar Gideon Kiefer (°Pelt) exposeert vanaf 8 augustus in het Museum Gevaert-Minne in Sint-Martens-Latem. Met de tentoonstelling „The Room Is Lit By Electric Light” treedt hij in dialoog met de meesterwerken van de grote klassieke periode van het Leiedorp Latem. Met zijn tekeningen en schilderwerken, uit verschillende periodes, versus de kunstwerken van Latemse kunstenaars als De Saedeleer, George Minne, Albijn Van den Abeele, Gustave van de Woestijne, (…) Het hele nieuwsbericht

Het tiende ponykamp

Zaterdag 8 augustus 2020
Pelt - Het tiende ponykampZoomAfgelopen week trokken de 16 ruitertjes van De Dravers voor de 10e keer op rij op ponykamp in de Ponyfarm op de Grote Heide. Naast paardrijden stonden er nog tal van andere activiteiten op het programma zoals een watercantus, een bezoekje aan een alpaca-boerderij, slingeren over de Prinsenloop op de Witteberg... De week vloog voorbij!

Het is heet...

Zaterdag 8 augustus 2020
Pelt - Het is heet...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Niet alles is wat het lijkt

Zaterdag 8 augustus 2020
Chel mag het zeggen
Pelt - Niet alles is wat het lijktHet verschijnsel ‘vakantielief’ zal in deze coronazomer nauwelijks of niet voorkomen, las ik vanmorgen in mijn krant. We kunnen immers niet naar het buitenland en die tropische vakantiebestemmingen waren elk jaar weer de vruchtbaarste voedingsbodem voor talloze amoureuze avonturen. Menige liefdeseed werd er daar op die zwoele stranden gezworen voor eeuwig en altijd, met de blik in de peilloze dieptes van elkaars ogen. En het is maar de vraag of we moeten treuren omdat we deze vloedgolf van diepgemeende (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf!

Zaterdag 8 augustus 2020
Pelt - Hittegolf!Anticyclonale condities gecombineerd met subtropische lucht, houden de hittegolf nog steeds in stand. Nadeel is dat de luchtkwaliteit er sterk op achteruit gaat en de hitte is niet zo aangenaam op de warmste uren van de dag. De hittegolf blijft aanhouden tot volgend weekend. Halfweg volgende week wordt het wat minder heet. De kans op een warmteonweer wordt iedere dag wat groter.
Vandaag wordt waarschijnlijk de warmste dag van deze hittegolf. Lokaal kan het 38 graden worden. De zon is (…) Het hele nieuwsbericht

Weer meer landbouwbedrijven

Vrijdag 7 augustus 2020
Pelt - Weer meer landbouwbedrijvenZoomDe voorbije twee jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen. Er zijn er nu 2.582. Tussen 2001 en 2017 daalde het aantal bedrijven met een landbouwproductie in onze provincie van jaar tot jaar: van 5.161 tot 2.824 of een daling met 44,7 procent.
Pelt - Moeilijke periode voor kleurenblindenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Josette Daemen overleden

Vrijdag 7 augustus 2020
Pelt - Josette Daemen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Josette Daemen overleden, de echtgenote van Jacky Palmers. Ze was 73 jaar. De afscheidsviering en de begrafenis zullen in familiekring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. 
Toerisme
Pelt - Miljoenste fietste 'door het water'ZoomIn het domein Bokrijk heeft gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens vanmorgen de miljoenste fietser die "door het water" ging fietsen in de bloemen gezet . De gelukkige is een vrouw uit het Nederlands-Limburgse Venray. De kaap van 1 miljoen fietsers werd na vier jaar bereikt. (Foto Toerisme Limburg)
Pelt - Recylagepark alleen voormiddag geopendDe hittegolf was al enkele dagen aangekondigd maar nu ook het KMI overgaat naar code rood kondigt Limburg.net haar hitteplan af. Dit betekent dat de recyclageparken van Limburg.net enkel nog in de voormiddag geopend zijn tot 12.30u. Voorlopig geldt dit enkel voor zaterdag 8 augustus, tenzij code rood wordt verlengd.
Ook de afvalophalers hebben het niet gemakkelijk in deze extreme hitte. Zij mogen eerder vertrekken op de stelplaats maar mogen pas afval ophalen vanaf 6u. Hierdoor is (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: code rood

Vrijdag 7 augustus 2020
Pelt - KMI: code rood
Het KMI kondigt nu code rood af door de hittegolf en dat is zeer uitzonderlijk. Vandaag geldt in alle provincies nog code oranje, met uitzondering van de kust. Vanaf zaterdag tot en met maandag zal in vele provincies code rood gelden en dit kan eventueel verlengd worden. Bij dergelijke extreem hoge temperatuurwaarden moeten bepaalde maatregelen genomen worden: veel drinken, het zoutgehalte op peil houden, veel rusten, in een gekoelde ruimte verblijven, vochtige doeken gebruiken in geval van uitdroging, rechtstreekse zonnestralen vermijden. 

Eddy Declerck overleden

Donderdag 6 augustus 2020
Pelt - Eddy Declerck overledenGisteren is Eddy Declerck overleden, de weduwnaar van de in 2012 overleden Annie Covemaeker. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in kleine kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Nieuwe vennootschap: IoT Insight

Donderdag 6 augustus 2020
Hindrik Veldhuis uit Pelt heeft de besloten vennootschap IoT Insight opgericht met zetel aan de Willebrordusstraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer computerconsultancy-activiteiten, het uitgeven van boeken en copywriting.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren aannemer David Krieckemans uit Pelt failliet verklaard. Het neerleggen van de schuldvorderingen gebeurt op 5 september.

Code oranje in natuurgebied

Donderdag 6 augustus 2020
Pelt - Code oranje in natuurgebiedVanaf morgen geldt code ORANJE voor de Limburgse natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook nooit in natuurgebied en maak geen vuurtjes! Ook kampvuren zijn verboden.

Naar Antwerpen in coronatijden

Donderdag 6 augustus 2020
Pelt - Naar Antwerpen in coronatijdenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Vakantiegroeten uit... het Maasland

Woensdag 5 augustus 2020
Vakantiegroeten
Pelt - Vakantiegroeten uit... het MaaslandZoomRoland Stevens trok er met zijn familie op uit in het Maasland. Bijgaande foto werd gemaakt in Dilsen-Stokkem.
Vakantiegroeten uit... het Maasland
Zoom

Vrouw (34) gewond bij ongeval

Woensdag 5 augustus 2020
Pelt - Vrouw (34) gewond bij ongevalBij een verkeersongeval op de hoek van de Zonhoekstraat en de Grote Heide in Neerpelt is een 34-jarige vrouw uit Pelt gewond geraakt. Het ongeval gebeurde vanmorgen.

Quadrijder tegen boom

Woensdag 5 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Ringlaan in Lommel is vanavond een quadrijder tegen een boom gereden. Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het parket Limburg gaf een verkeersdeskundige opdracht de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Hubertina Dewit overleden

Woensdag 5 augustus 2020
Pelt - Hubertina Dewit overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige en in Lindel-Hoeven woonachtige Hubertine Dewit overleden, de echtgenote van Jan Meekers. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Pelt - Herdenkingsvieringen voor overledenenZoomNa vieringen in SHLille en Grote Heide organiseert de pastorale eenheid Sint-Willibrordus een nieuwe herdenkingsviering voor de overledenen van de voorbije maanden. Door de coronacrisis moesten die uitvaartdiensten plaatsvinden in beperkte kring. Deze keer vinden de gemeenschappelijke herdenkingsvieringen plaats in de kerk van Boseind op 8 augustus om 18u, in de kerk van Herent op 9 augustus om 9.30u en in de kerk van Neerpelt-Centrum op 9 augustus om 11.00 uur.

Vrouw rijdt door muur

Woensdag 5 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag is een vrouw in een carwash in Lommel bij het achteruit rijden door de muur gereden. Er vielen geen gewonden. De brandweer heeft het gat in de muur gedicht.

Erwin Craps overleden

Woensdag 5 augustus 2020
Pelt - Erwin Craps overledenMaandag is de uit Neerpelt afkomstige Erwin Craps overleden, de echtgenoot van Weena Cabria Nilo. Hij was 42 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Spartakubb gaat niet door

Dinsdag 4 augustus 2020
Pelt - Spartakubb gaat niet doorJammer genoeg laten de verslechterende omstandigheden rond het coronavirus het niet toe om het kubb-tornooi dit jaar te laten doorgaan, meldt Sparta Lille. De spelersraad besliste om het tornooi, dat gepland stond op vrijdag 14 augustus, af te gelasten. Mogelijk wordt de Spartakubb in het voorjaar georganiseerd.

't Linne fist nie

Dinsdag 4 augustus 2020
Pelt - 't Linne fist nieZoomVanwege de coronacrisis komt er dit jaar geen "'t Linne fist", zo melden de KSA van 't Linne en de vzw Parochiale Jeugd Lindel-Hoeven. De 35ste editie zal volgend jaar op 10 en 11 september plaatsvinden. 

Nieuwe vennootschap: A.G.J.T.

Dinsdag 4 augustus 2020
Toon Janssen (18) uit Pelt heeft de besloten vennootschap Algemene Grondwerken Janssen Toon, verkort A.G.J.T., opgericht met zetel aan de Kettingbrugweg in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grondverzet, het slopen van gebouwen, bestratingswerken en het aanleggen en onderhouden van tuinen en parken. De vennootschap heeft 30.000 euro als aanvangsvermogen.

In het nieuws...

Dinsdag 4 augustus 2020
Pelt - In het nieuws...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hittegolf!

Dinsdag 4 augustus 2020
Weerbericht
Pelt - Hittegolf!Aan de westelijke flank van een hogedrukgebied met kern over de Oostzee wordt subtropische lucht naar onze streken getransporteerd. Na een dag met nog bescheiden maxima worden de temperaturen de volgende dagen tropisch. Het is morgen de eerste dag van een hittegolf die mogelijk meer dan 10 dagen kan aanhouden. Vanaf het weekend is er wel kans op een lokaal warmteonweer.
Vandaag is het zonnig in de ochtend. Nadien komt er meer bewolking opzetten, maar het blijft droog en er is nog steeds ruimte voor (…) Het hele nieuwsbericht
De start van het BENE-League seizoen 2020-2021 is uitgesteld. Wegens de heropleving van het coronavirus mogen de handbalteams in ons land vóór 1 oktober niet in competitieverband in actie komen. Hierdoor is de start van de grensoverschrijdende competitie, die gepland stond voor begin september, uitgesloten. Volgende week wordt beslist wanneer de competitie wél van start gaat.

Fietsster (72) gewond bij val

Maandag 3 augustus 2020
Pelt - Fietsster (72) gewond bij valEen 72-jarige fietsster uit Hamont-Achel is gewond geraakt bij een val in Pelterbroek in Overpelt. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Vrouw (45) gewond bij botsing

Maandag 3 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 45-jarige vrouw uit Bocholt raakte vanmorgen rond 8.30 uur gewond bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Zuiderring in Genk.

Terug uit de ruimte, anno 2020

Maandag 3 augustus 2020
Pelt - Terug uit de ruimte, anno 2020Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vakantiegroeten
Pelt - Vakantiegroeten uit... OostduinkerkeZoomEen waterhoos op de Noordzee - je maakt het niet elke dag mee. Deze foto kregen we binnen van de families Verheijen en Vanvelk, die met vakantie zijn in Oostduinkerke. Zo'n waterhoos is een vaak trechtervormige slurf onderaan een wolk, veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen boven open water. Hierbij wordt water omhoog gevoerd van het warme zeewater naar de koude bovenlucht. Als zo'n slurf het wateroppervlak raakt en water opzuigt, wordt dit verschijnsel een waterhoos genoemd. Het is een doorgaans betrekkelijk onschuldige vorm van een windhoos.

Opgepast: hittegolf komt eraan

Maandag 3 augustus 2020
Pelt - Opgepast: hittegolf komt eraanZoomHet KMI verwacht vanaf woensdag hoge temperaturen van 30°C en meer. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen. "Daarom vragen we jou om nu al de nodige maatregelen te nemen om kwetsbare personen uit jouw omgeving te beschermen. Ook organisaties die over een warmteactieplan beschikken kunnen dit activeren en de vooropgestelde maatregelen uitvoeren", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Enkele algemene tips:
✔️ Drink meer dan gewoonlijk, ook als je geen dorst hebt. Bij voorkeur water, maar koffie of thee kunnen ook.
✔️ Draag een hoofddeksel als je naar buiten gaat.
✔️ Doe zware inspanningen op koelere momenten.
Meer info ook nog via deze link.

Maria Peeten overleden

Maandag 3 augustus 2020
Pelt - Maria Peeten overledenOp 30 juli is de uit Neerpelt afkomstige Maria Peeten overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Alfons Bammens. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Zonhoven-Centrum.

Trowwe mè 'ne vrimde

Maandag 3 augustus 2020
Pelter Hükske
Pelt - Trowwe mè 'ne vrimdeZoomUit een kindermond komen dikwijls vragen waarop we niet zo direct het antwoord kunnen geven. Dat blijkt maar weer eens uit dit verhaaltje. Vertel het verder in het sappig dialect van Pelt natuurlijk. Ook als je al elders woont, probeer je je Pelter niet te vergeten. Wees voorzichtig, blijf gezond en tot maandag! (Fons Tuyaerts)

Het is solden!

Zondag 2 augustus 2020
Pelt - Het is solden!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Pelt - Een Spaanse vlag in de GeerkensstraatZoomDe "Spaanse vlag", een nachtvlinder, wordt "heel zeldzaam" genoemd maar de laatste tijd komt hij blijkbaar frequent voor in onze streek. Dit exemplaar werd vanmorgen gefotografeerd in de Geerkensstraat. De vlinder geniet Europese bescherming. Spaanse vlag
Pelt - Auto gestolen in St.-HubertusstraatAfgelopen nacht rond 1.30u werd aan de Sint-Hubertusstraat in SHLille een zwarte Toyota Land Cruiser 150 gestolen. Er zijn camerabeelden waarop de dieven te zien zijn  De gedupeerde eigenaar looft een beloning van 2000 euro uit .
Pelt - België kleurt oranje op de coronakaartZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Dirk Laverge overleden

Zaterdag 1 augustus 2020
Pelt - Dirk Laverge overledenGisteren is Dirk Laverge overleden, de echtgenoot van Francine Ceelen. Hij was 84 jaar. De uitvaart en de crematie zullen in besloten kring gehouden worden. Begroeting met urne in uitvaartcentrum Vandebosch: dinsdag (19-19.30u).

Gerdien Raekels overleden

Zaterdag 1 augustus 2020
Pelt - Gerdien Raekels overledenVandaag is de uit Hamont afkomstige Gerdien Raekels overleden, de echtgenote van Jef Umans. Ze was 82 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in familiekring. Rouwadres: O.L.Vrouwstraat 19, 3910 Pelt.

Ida Cuyvers overleden

Zaterdag 1 augustus 2020
Pelt - Ida Cuyvers overledenIn WZC Het Dorp in Helchteren is op 24 juli de uit Neerpelt afkomstige Ida Cuyvers overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Louis Van Roey. De uitvaart vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Cuyvers - Van Roey, p/a. Guldensporenlaan 18, 3530 Houthalen.

Piet Lyen overleden

Zaterdag 1 augustus 2020
Pelt - Piet Lyen overledenGisteren is Piet Lyen overleden, de weduwnaar van Elza Bynens. Hij was 95 jaar en wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum na het afscheid in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur in funerarium Witters.

Nog even heel warm

Zaterdag 1 augustus 2020
Pelt - Nog even heel warmMet aanvoer van tropische lucht uit het zuiden en een stralende zon wordt het tropisch warm. Na de doortocht van een storing wordt het echter al een stukje frisser en de volgende dagen gaat het kwik nog meer de dieperik in. Bovendien is de luchtmassa dan ook onstabiel. In de tweede helft van volgende week stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het warmer. Het zou wel eens de aanloop kunnen zijn van een hittegolf.
Vandaag kunnen er in de ochtend hier en daar enkele onweerachtige buien (…) Het hele nieuwsbericht
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt