Het overige nieuws

Pelt - Opnieuw 23 coronapatiënten in MariaziekenhuisVandaag liggen er opnieuw 23 coronapatiënten in het Mariaziekenhuis. Dat zijn er 9 meer dan met Kerstmis en 6 meer dan gisteren. Drie van hen - evenveel als gisteren - worden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen.

Hoge Venen afgesloten voor toeristen

Donderdag 31 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Hoge Venen afgesloten voor toeristenZoomDe Hoge Venen worden vanaf morgen minstens drie dagen afgesloten voor toeristen. Dat heeft gouverneur Jamar van de provincie Luik beslist. Morgen/vrijdag, zaterdag en zondag worden tussen 8 en 17 uur de toegangswegen afgesloten. Hetzelfde geldt voor de parkings. Ook mag er niet overnacht worden in kampeerwagens in het gebied. Een en ander heeft te maken met de enorme drukte, die het gevolg is van de sneeuwval. (Foto Marcella Stappers)
Pelt - Na de vaccinaties in de woonzorgcentra...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Het jaar van de matras

Donderdag 31 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf 1 januari geldt er een terugnameplicht voor matrassen. Voor de eerste helft van 2021 is er een overgangsperiode: je kan je afgedankte matrassen al gratis deponeren op het recyclagepark maar ze kunnen nog bij het grofvuil terecht komen. Dan worden ze verwerkt in een verbrandingsinstallatie met energierecuperatie. Ten laatste vanaf juli 2021 worden de matrassen selectief ingezameld: ze belanden dan in een aparte container en worden ontmanteld en gedeeltelijk gerecycleerd. 
Matrassen kunnen ook nog steeds meegegeven worden met de huis-aan-huisophaling van grofvuil. Je betaalt dan wel steeds 20 euro voor de ophaling.  
Grensgevallen
Een groep jongeren in Valkenswaard heeft voor komende avond en nacht een gebiedsverbod voor het centrum gekregen, meldt Omroep Brabant. Reden is dat ze van plan zouden zijn om rond de jaarwisseling 'met zwaar vuurwerk onrust en vernielingen te plegen'. De ouders van de jongeren hebben persoonlijk een brief van de burgemeester overhandigd gekregen. Wanneer de jongeren zich niet aan het gebiedsverbod houden, hangt hen een boete van vierduizend euro boven het hoofd. De gebiedsverboden gelden vanaf vanavond zes uur tot morgenvroeg zes uur.

Recyclagepark zaterdag dicht

Donderdag 31 december 2020
De recyclageparken van Limburg.net zijn voortaan – en dus ook nu zaterdag - gesloten op 2 januari. Voor wie zijn lege drankflessen zolang niet kan bijhouden: je kan ze altijd naar de glasbollen doen. Er staan er altijd wel ergens in je buurt.
Maar ’s avonds na 22.00 uur en ’s morgens vóór 7.00 uur je glas wegbrengen mag niet. Dat is niet alleen verboden – vanaf 1 januari kan je er een GAS-boete voor krijgen – het is ook een kwestie van hoffelijkheid tegenover de mensen die in de buurt van de glasbollen wonen. Je zal 's nachts maar wakker worden door dat lawaai!

Een benkske in den vreemde

Woensdag 30 december 2020
Pelt - Een benkske in den vreemdeZoom"Ik ben Eric Martens, afkomstig van 't Linne, maar ik woon al meer dan 40 jaar in het Antwerpse Sint-Job-in-'t-Goor," mailt Eric Martens. "Ik bekijk regelmatig de Internetgazet, zo blijf ik op de hoogte van het reilen en zeilen in Pelt. Ik vind de fotoreeks "op een benkske" heel plezant en moest er meteen aan denken toen ik deze foto nam aan het antitankkanaal in Schilde."

De visie van Fobie

Woensdag 30 december 2020
Pelt - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

17 coronapatiënten in het ziekenhuis

Woensdag 30 december 2020
Pelt - 17 coronapatiënten in het ziekenhuisVandaag liggen er 17 patiënten met een coronabesmetting in het Mariaziekenhuis in Pelt. Drie van hen worden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. Ook in de afdeling Revalidatie & MS zijn er nu drie patiënten besmet; ze verblijven in quarantaine. 

Een attentie van Wiegwijs

Woensdag 30 december 2020
Pelt - Een attentie van WiegwijsZoomEen dank je wel voor de vrijwilligers van Wiegwijs Overpelt. Dankzij hun flexibiliteit om de steeds wijzigende maatregelen toe te passen, werd de werking van het consultatiebureau verzekerd. De raadplegingen en vaccinaties van de Overpeltse baby's en peuters kunnen zo op een coronaveilige manier doorgaan. Het wereldwinkelpakket dat hun bezorgd werd is zeker verdiend! (Marielle Braeken)

Nieuw: Swinkels vennootschap

Woensdag 30 december 2020
Carlijn en Erik Swinkels en Mieke Swinkels-Verkuijlen, allen uit Lieshout (Ned.) hebben de besloten vennootschap Swinkels vennootschap opgericht met zetel aan de Haltstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van technische, administratieve, financiële en commerciële bijstand.

Robert Paradijs overleden

Woensdag 30 december 2020
Pelt - Robert Paradijs overledenIn WZC Immaculata is vandaag Robert Paradijs overleden, de echtgenoot van Anny Desair. Hij was 81 jaar en zette zich jarenlang in voor de kerkfabriek van Overpelt-Fabriek. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Uitvaartcentrum Severens Houtmolenstraat 4, 3900 Pelt;

Nieuwe vennootschap: Servilex

Woensdag 30 december 2020
Patrick Verachtert (61) uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap Servilex opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Overpelt. Doel van de vennootschap: de uitoefening van het beroep van advocaat, middels haar vennoten.

Nieuw: Club Manager Pelt

Woensdag 30 december 2020
Anna Schäfer uit Pelt, de besloten vennootschap Fit Point uit Bocholt en de commanditaire vennootschap Martijn Driesen Management uit Bree hebben de besloten vennootschap Club Manager Pelt opgericht met zetel aan de Don Boscostraat in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van sportzalen voor het beoefenen van fitness en van zonnebanken en sauna.

Staking De Lijn voorbij

Dinsdag 29 december 2020
Pelt - Staking De Lijn voorbijDe vakbonden zijn akkoord om de stakingsactie bij De Lijn vanaf morgen te stoppen. De staking zorgde sinds 21 december in heel Vlaanderen voor hinder bij de reizigers. Aanleiding was onvrede bij de Technische Diensten over onder meer het nieuwe loon- en loopbaanmodel. Daarover loopt overleg. De directie van De Lijn noemde de staking op dit moment dan ook totaal onnodig en onverantwoord.

Populairste babynamen

Dinsdag 29 december 2020
Lucas en Ella waren het afgelopen jaar de populairste babynamen in Limburg. 46 Limburgse jongens kregen de naam Lucas in 2020, en 40 meisjes werden Ella genoemd. Bij de jongens volgen daarna Finn en Lewis, bij de meisjes Marie en Julie. In heel Vlaanderen is Noah de populairste jongensnaam en Olivia is het meest gekozen als meisjesnaam. (Radio 2)

Nieuwe vennootschap: Mavhek

Dinsdag 29 december 2020
Jan Van Herck uit Pelt en Jim Kerkhofs uit Oudsbergen hebben de besloten vennootschap Mavhek opgericht met zetel in het Heikesveld in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de productie en verkoop van broodbakovens en pizza-ovens op hout én groot- en kleinhandel in meubelen en onderhoudsproducten.

Akkoord over Brexit

Maandag 28 december 2020
Pelt - Akkoord over BrexitZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Pech voor inbrekers

Maandag 28 december 2020
Pelt - Pech voor inbrekersInbrekers  poogden een slag te slaan in een pand aan de Hamonterweg. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Simone Claes overleden

Maandag 28 december 2020
Pelt - Simone Claes overledenIn het Mariaziekenhuis in Pelt is zaterdag de uit Koersel afkomstige Simone Claes overleden, de weduwe van Jaak Plessers (†1989). Ze was 80 jaar. De afscheidsdienst en de urnebegraving op de begraafplaats van Kaulille zullen in intieme kring plaatsvinden.

Wensen van de Meulewiekers

Maandag 28 december 2020
Pelt - Wensen van de MeulewiekersZoomNadat de Liller Meulewiekers eerder opriepen om de afstand van 1.5 meter te blijven respecteren beloven ze nu aan alle mensen dat er in 2021, na het verdwijnen van corona, heel veel fijne en aangename dingen staan te gebeuren, ze wiejten het al van terveuren!

Anna Cuyvers overleden

Maandag 28 december 2020
Pelt - Anna Cuyvers overledenIn Kleine-Brogel is donderdag Anna Cuyvers overleden, de weduwe van Gerard Essers. Ze was 99 jaar. De uitvaartliturgie en de begraving zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Een attentie van de NSB

Maandag 28 december 2020
Pelt - Een attentie van de NSBZoomHet bestuur van de Nationale Strijdersbond Pelt (Neerpelt) bracht de leden voor Kerst en Nieuwjaar een persoonlijke attentie. De jaarlijkse 11 novemberherdenking gevolgd door een ledenbijeenkomst kon dit jaar niet doorgaan omwille van de coronacrisis. De verantwoordelijken van het bestuur brachten daarom deze week bij de leden de beste wensen voor het nieuwe jaar, op veilige afstand met respect voor de huidige coronaregels, met daarbij een flesje cava met wat zoets. En dat werd door iedereen bijzonder geapprecieerd.

Bè Sinte Pieter

Maandag 28 december 2020
Pelter Hükske
Pelt - Bè Sinte PieterZoomVroeger zei men altijd dat we braaf moesten leven om ‘in de hemel te komen’. En dan moest men steevast langs Sinte Pieter passeren…
Vertel dit maar voort, in ons sappig Pelter dialect. En hou je gezond en fris. Tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

Veertiger maakt amok

Zondag 27 december 2020
De politie heeft gisterenavond een amokmaker ingerekend in de Rietstraat in Overpelt. De veertiger was duidelijk onder invloed.

Boom op fietspad

Zondag 27 december 2020
Deze voormiddag is een boom omgewaaid op de Napoleonweg, ter hoogte van de Gortenstraat. De boom belandde op het fietspad en vernielde in zijn val een lichtreclame.
Grensgevallen
In een uitgebrande spottershut in de bossen aan de Zwarte Horst in Luyksgestel zijn gisteren menselijke resten aangetroffen. Die zouden afkomstig kunnen zijn van een natuurliefhebber die sinds woensdagavond vermist is. De spottershut brandde uit, klaarblijkelijk na een ontploffing. De politie heeft een en ander in onderzoek.

Marcel Linsen overleden

Zaterdag 26 december 2020
Pelt - Marcel Linsen overledenDonderdag is de uit Overpelt afkomstige en in Kleine-Brogel woonachtige Marcel Linsen overleden, de echtgenoot van Josée Schrooten. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats.

Marcel Lenaerts overleden

Zaterdag 26 december 2020
Pelt - Marcel Lenaerts overledenWoensdag is de in Pelt woonachtige Marcel Lenaerts overleden, de weduwnaar van de in 2004 overleden José Schreurs. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Linde-Peer.

En we gaan nog niet van huis…

Zaterdag 26 december 2020
Chel mag het zeggen
Pelt - En we gaan nog niet van huis…Donderdag 24 december: kerstavond. Ik ga ervan uit dat mijn dochter, schoonzoon en hun twee kinderen komen eten. Dat doen ze elk jaar. Mis! Mag niet van de coronaministers. Het is mij ten strengste verboden om meer dan één persoon in mijn huis toe te laten. Als ik mijn zin toch doordrijf, kost mij dat, als de politie aanbelt, vierduizend en aan het gezin van mijn dochter drieduizend euro. Zoveel bedraagt de boete voor ons onverantwoord asociaal gedrag. Samen zevenduizend lappen: een half nieuw (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Limburghuizen

Vrijdag 25 december 2020
Jam Dehzad en Wahdat Farhad, beiden uit Neerpelt, hebben de besloten vennootschap Limburghuizen opgericht met zetel aan het Kempenplein. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van onroerende goederen en het verlenen van juridische bijstand en advies.
Promotekst
Pelt - Warme wensen van handelaars en horecaZoom"Dit is Pelts" pakt deze Kerstmis uit met een warm filmpje waarin een meisje 7 jaar wordt op Kerstdag 2020. Wie zou haar wensen laten uitkomen? Heel fijne eindejaarsfeesten namens alle Peltse handelaars, horeca en contactberoepen!

Autodiefstallen bijna verdubbeld

Vrijdag 25 december 2020
Grensgevallen
Pelt - Autodiefstallen bijna verdubbeldVorig jaar werden er in de eerste negen maanden van het jaar in Valkenswaard 11 auto’s gestolen. Dit jaar waren het er in dezelfde periode al 20. Dat blijkt uit politiecijfers.

Morgen papierophaling

Vrijdag 25 december 2020
Het is vandaag wel Kerstmis, maar morgen - tweede Kerstdag - wordt het oud papier opgehaald door de verenigingen. Het is maar dat u het weet!

Kerstmis anno 2020 (3)

Vrijdag 25 december 2020
Pelt - Kerstmis anno 2020 (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Kerstmis anno 2020 (2)

Donderdag 24 december 2020
Pelt - Kerstmis anno 2020 (2)ZoomKerstnacht... (Cartoon: Fobie)

Aldi roept producten terug

Donderdag 24 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Aldi roept producten terugZoomEr werd een te hoog gehalte aan residu van gewasbeschermingsmiddelen (ethyleenoxide) op sesamzaad teruggevonden in de bladerdeeghapjes van het merk Excellence die bij Aldi werden verkocht. In samenspraak met het FAVV heeft Aldi daarom beslist om dit product uit de handel te halen en terug te roepen van bij de consumenten. Gelieve het product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. De teruggebrachte producten zullen worden terugbetaald (ook zonder kassaticket). Voor meer (…) Het hele nieuwsbericht
Aldi roept producten terug
Zoom

Kerstmis anno 2020 (1)

Donderdag 24 december 2020
Pelt - Kerstmis anno 2020 (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jan Van Winkel overleden

Donderdag 24 december 2020
Pelt - Jan Van Winkel overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Jan Van Winkel overleden, de echtgenoot van Dieny Roosen. Hij was 76 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring.
Pelt - Nog 16 Covid-patiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er nog 16 patiënten met een Covid-19-besmetting in het Mariaziekenhuis. Twee van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. De situatie in het ziekenhuis lijkt zich aldus stilaan te stabiliseren.  
Pelt - Een attentie van accordeonclub DutmalaZoomOok accordeonclub Dutmala zorgde voor een attentie voor haar leden. Aangezien het jaarlijkse concert in december niet kon doorgaan, is het bestuur zijn leden niet vergeten. Bij elk lid werden een cadeautje en een bloemetje aan de deur coronaproof afgegeven. Voor het concert van volgend jaar is alvast 18 december genoteerd.

Een attentie van FERM Lindel-Hoeven

Woensdag 23 december 2020
Pelt - Een attentie van FERM Lindel-HoevenZoomFERM Lindel-Hoeven heeft met veel goesting, inspiratie en een creatieve twist de handen in elkaar geslagen om haar leden een alternatief kerstfeest aan te bieden. Donderdag, dag van het geplande kerstfeest, werden alle leden verrast met een kersttasje met daarin o.a. de eerste FERM Kerstgazet. In dit gazetje waren alle ingrediënten aanwezig om er zelf een geslaagd kerstfeest van te maken: bezinningstekst, recepten, crea-kerstknutsels, kersttombola, ontspanning,... De reacties waren hartverwarmend! (Marleen Clijsters)

Nieuwe vennootschap: Bartech

Woensdag 23 december 2020
Bart Cuyvers uit Neerpelt heeft de besloten vennootschap Bartech opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd in Boseind. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het huren en verhuren van hijs- en hefmachines, het leggen van klinkers, het plaatsen van omheiningen en het herstellen van voertuigen.

Botsing op Haagdoorndijk

Woensdag 23 december 2020
Deze voormiddag is er een kop-staartaanrijding gebeurd op de Haagdoorndijk. Daarbij is een vrouw uit Schaarbeek gewond geraakt.

Een fijne circuservaring

Woensdag 23 december 2020
Pelt - Een fijne circuservaringZoomIn november werkte Teatro Pachuco/cie Giolisu in de circuswerkplaats van Dommelhof aan een nieuwe voorstelling. Via deze opname geven ze een inkijk in hun creatie. De video kadert binnen OPEN THE DOOR!, een (digitaal) presentatiemoment in Dommelhof. Geniet van deze kleine maar fijne circuservaring!
Pelt - Een attentie van Kind & Gezin NeerpeltZoomDe voorbije dagen werden de vrijwilligers van Wiegwijs-Neerpelt door de bestuursvrijwilligers verrast met een attentie. Deze dames zorgden in het voorbije jaar ervoor dat ouders met hun kindje tijdens het bezoek aan het consultatiebureau van Kind en Gezin op een coronaveilige manier ontvangen werden. Hartelijk dank hiervoor! (Hilde Lehaen)

Een attentie van Samana Grote Heide

Woensdag 23 december 2020
Pelt - Een attentie van Samana Grote HeideZoom"Het voorbije jaar konden de leden van Samana Grote Heide samen het driekoningenfeest vieren. Kort daarna waren we in de ban van het coronavirus en konden onze geplande activiteiten helaas niet doorgaan. Om het contact met onze leden te onderhouden, werden er regelmatig telefoontjes gedaan. Tussendoor bezorgden we de leden een mandala (kleurboek voor volwassenen) en in normale omstandigheden zouden we op het driekoningenfeest van 2021 de mooiste kleurplaten een kleine attentie bezorgen. Helaas kan het (…) Het hele nieuwsbericht

Raf Schuurmans overleden

Woensdag 23 december 2020
Pelt - Raf Schuurmans overledenIn Tanzania is op 13 december Raf Schuurmans overleden, de echtgenoot van Mary Massawe. Hij was 62 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring. Rouwadres: uitvaartcentrum Severens, Houtmolenstraat 4 in Pelt.

Kerstmis nadert...

Woensdag 23 december 2020
Pelt - Kerstmis nadert...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Een attentie van FERM Lille

Woensdag 23 december 2020
Pelt - Een attentie van FERM LilleZoom"Ferm St-Huibrechts-Lille bracht een klein lichtje naar de dames van onze afdeling. De korte babbel aan de deur deed velen goed. We missen elkaar en onze activiteiten, maar we houden vol. Wij wensen aan alle inwoners van Pelt fijne feestdagen, een goede gezondheid en mooie dagen in 2021! Het Ferm-team."

Klankenbos in winterslaap

Dinsdag 22 december 2020
Sinds gisteren is het Klankenbos in winterslaap. Het bos blijft toegankelijk, maar sommige klankkunstwerken werken in deze periode niet. Er vinden ook geen rondleidingen of publieke activiteiten plaats. Infopunt Radio Forest blijft wel dagelijks open van 8.00 tot 18.00 uur. De werking start opnieuw bij het begin van de lente. Reservaties voor rondleidingen vanaf 22 maart 2021 blijven mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.klankenbos.be.

Covid-voetbal anno 2020

Dinsdag 22 december 2020
Pelt - Covid-voetbal anno 2020Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Foute afvalkalender

Dinsdag 22 december 2020
Pelt - Foute afvalkalenderZoomIn Pelt kreeg een aantal inwoners de afvalkalender 2021 van Hechtel-Eksel in de bus. in Hechtel-Eksel gebeurde juist het omgekeerde... (PvL)

Een attentie van Femma Lindel

Dinsdag 22 december 2020
Pelt - Een attentie van Femma LindelZoom"Voor onze leden van Femma Lindel: hoop op een mooie Kerst. Dat iedereen gezond mag blijven. Dat 2021 een beter jaar mag zijn. Dat we in 2021 weer kunnen samenkomen: koken, fietsen, bloemschikken, tripjes maken, feesten... Dat alles een happy end moge hebben! Femma Team Overpelt-Lindel." (Ria Gielen)

Jeanine Brauns overleden

Dinsdag 22 december 2020
Pelt - Jeanine Brauns overledenZondag is Jeanine Brauns overleden, de weduwe van Paul Marchal (1983). Ze was 89 jaar. Online condoleren: yvesmarchal22[!]gmail.com.

Moestuin voor beginners

Dinsdag 22 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Zelf groenten kweken zit in de lift, maar hoe begin je er aan? Tijdens de workshop "Moestuin voor beginners" krijg je de nodige tips om zelf aan de slag te gaan. Je leert welke plekjes het meest geschikt zijn voor een moestuin, hoe je de bodem voorbereidt, welke groenten je moet zaaien, welke je beter plant,... De workshop is gratis, maar op voorhand aanmelden is verplicht. Dat kan via deze link. De workshop vindt op zaterdag 16 januari van 9 tot 12u plaats in zaal De Kruin van het Domein Kiewit in Hasselt.

Zeven wildcrossers betrapt

Dinsdag 22 december 2020
In het kader van het actieplan ‘Beteugeling wildcrossen’ van het Agentschap Natuur en Bos werden sinds april 2018 al succesvolle acties tegen wildcrossers ondernomen op het grondgebied van de gemeenten Hamont-Achel, Lommel, Oudsbergen, Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem.
Ook nu weer werden er tijdens twee controleacties, in Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem, door de natuurinspectie zeven motorrijders betrapt op crossen in natuurgebied. Enkele overtreders gedroegen zich (…) Het hele nieuwsbericht

Coronavirus muteert (1)

Dinsdag 22 december 2020
Pelt - Coronavirus muteert (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Via Limburg.net kan je voortaan een grofvuilophaling inplannen en die ook meteen betalen. De grofvuilsticker is hiermee verleden tijd. Nu kies je zelf de dag en kan je deze nog verschuiven indien nodig. Ook ontvang je een e-mail als herinnering van je geplande ophaling. Wie niet over internet beschikt, kan een ophaling telefonisch aanvragen op het gratis nummer 0800 90 720. 
Grofvuil is niet herbruikbaar en te groot voor de huisvuilzak. (…) Het hele nieuwsbericht

Cindy Hermans overleden

Dinsdag 22 december 2020
Pelt - Cindy Hermans overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Cindy Hermans overleden, de echtgenote van Patrick Lemmens. Ze was 45 jaar. De afscheidsdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Rouwadres: Zonnebloemweg 15, 3910 Pelt.

Nieuw infobord voor Herkol

Dinsdag 22 december 2020
Pelt - Nieuw infobord voor HerkolZoomDoor het hele coronagebeuren is het voor vele sportclubs niet gemakkelijk om het hoofd boven water te houden. Maar het is ook een periode om het positieve aan het negatieve te koppelen! Zo werd op Herkol het nieuwe score- en infobord geplaatst. Hopelijk kunnen ze hier vlug gebruik van maken!  

25 jaar VIP Computers

Dinsdag 22 december 2020
Promotekst
Pelt - 25 jaar VIP ComputersZoomHet is dit jaar 25 jaar geleden dat VIP Computers als onderneming van start ging. Dat was in Neerpelt, waar het bedrijf groeide uit een vriendengroep die rond 1985 ontstond en zich interesseerde in elektronica, communicatietechnieken en – toen nog erg pril – informatica. Die vriendengroep kwam samen in de woning van Koen Jansens ouders. Daar ontstond ook het eerste winkeltje, waar je terecht kon voor onderdelen allerhande.
Maar dat winkeltje kreeg zoveel bezoek dat de kamer in het huis te (…) Het hele nieuwsbericht

Nog altijd hinder bij De Lijn

Dinsdag 22 december 2020
Pelt - Nog altijd hinder bij De LijnOok vanochtend zijn er weer problemen bij De Lijn door vakbondsacties. In Limburg rijdt naar schatting 70 % van de bussen, dat is al een stuk meer dan gisteren. De vakbonden voeren actie omdat ze een oplossing willen voor de problemen bij de technische diensten van De Lijn, ze eisen ook meer loon. Gisteren na de middag heeft een overleg tussen vakbonden en directie niets opgeleverd, straks komt er een nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtmerries over virus en vaccin

Maandag 21 december 2020
Pelt - Nachtmerries over virus en vaccinZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Een attentie van Markant

Maandag 21 december 2020
Pelt - Een attentie van MarkantZoomIn de loop van deze week wordt door de teamleden van Markant N-Pelt bij alle leden een eindejaarsgeschenk bezorgd. Deze attentie werd gekocht bij een plaatselijke handelaar. Het is voor iedereen een bizarre periode, maar wij gaan er van uit binnen afzienbare tijd, de draad weer op te kunnen nemen en hopen onze leden volgend jaar weer gezond en talrijk te kunnen verwelkomen op één van onze activiteiten. Intussen wensen wij alle leden gezellige en gezonde feestdagen. Bestuur Markant N Pelt. (M-R VdPoel)

Haas op het menu

Maandag 21 december 2020
Vandaag gelezen
"Beide dieren waren ook in prima conditie. Terwijl de maag van de eerste dode welp – toevallig – leeg was, had de tweede welp een goed gevulde maag. De inhoud, 3100g, bestond voor ongeveer 70% uit volwassen haas, 25% schaap en 5% fazant. Verder vonden we nog wat kleinigheden, zoals de restant van een druiventros en van een noot of eikel, wat gras, en een stickertje van op een vrucht." 
(Het INBO over de twee doodgereden wolvenwelpen)

Kerstpakketten voor de kansarmen

Maandag 21 december 2020
Pelt - Kerstpakketten voor de kansarmenZoomRotary Neerpelt-Dommelvallei en Rotaract Noord-Limburg hebben dit jaar omwille van de coronacrisis een andere invulling gegeven aan de traditionele kerstmarkt en het jaarlijks kerstfeest voor de leden. Dit jaar werden middelen verzameld om 125 kerstpakketten samen te stellen en deze te verdelen over kansarme gezinnen in Noord-Limburg. Hiervoor werd beroep gedaan op de Sint-Vincentiusvereniging van Pelt en Lommel omdat die, beter dan wie ook, een zicht heeft op de verdoken armoede. Bijkomend kon er een beroep gedaan worden op de bereidwillige medewerking en sponsoring van de firma's Horeca van Zon, Prik en Tik, H. Essers en Theunissen Watertechniek.

Een attentie van de KVG

Maandag 21 december 2020
Pelt - Een attentie van de KVGZoomIngevolge de coronamaatregelen werden dit jaar alle KVG- activiteiten afgelast. Toch heeft het KVG-bestuur eraan gehouden rond deze periode een kleine kerstattentie aan huis te bezorgen met de beste wensen voor het nieuwe jaar, dat iedereen mag gezond blijven en dat het jaar 2021 terug een jaar mag worden van ontmoeting en minder van eenzaamheid.

Knuffelcontact...

Maandag 21 december 2020
Pelt - Knuffelcontact...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Aangereden wolf leeft nog

Maandag 21 december 2020
De wolvin Noëlla bracht begin dit jaar vijf welpen ter wereld in plaats van vier. Dat meldt het INBO, dat ontdekte dat een van zijn wildcamera's op 3 oktober een filmopname van 25 seconden had gemaakt waarbij niet minder dan zeven wolven één voor één voorbij de camera liepen: August en Noëlla met vijf welpen. Twee van die welpen zijn inmiddels in het verkeer omgekomen; er blijven er dus nog drie over. Verwacht wordt dat de jonge wolven begin volgend jaar zullen gaan (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Stalmanstraat

Maandag 21 december 2020
Pelt - Inbraak in StalmanstraatGisterenavond is een inbraak vastgesteld in een woonst aan de Stalmanstraat in Overpelt. Dieven gingen er met juwelen aan de haal.
Pelt - Pas in maart beslissing over BENE-LeagueDe BENE-League organisatie ziet, na overleg met de Belgische en Nederlandse handbalclubs en omwille van de huidige gezondheidscrisis, af van een normaal verloop van de grensoverschrijdende competitie, zo is vanmorgen bekendgemaakt. De BENE-League organisatie hoopt om ofwel een ingekorte competitie vanaf half mei tot eind juni te kunnen organiseren ofwel een Final Four. Half maart 2021 wordt hieromtrent een definitieve beslissing genomen.

Klokken luiden op Kerstdag

Maandag 21 december 2020
Kerk
In deze stille kersttijd vragen de bisschoppen van België om op Kerstdag om 12 uur de klokken te luiden in alle kerken van ons land. "Als een signaal van troost en hoop, vooral voor wie getroffen wordt door het coronavirus en al wie hen nabij zijn. Als een hart onder de riem van wie strijden tegen het coronavirus, allereerst de vele mensen die werkzaam zijn in de zorg. Als een signaal van verbondenheid onder ons allen."

Hinder bij De Lijn

Maandag 21 december 2020
Pelt - Hinder bij De LijnZoomDoor een vakbondsactie rijden er vandaag weinig bussen op het hele net. Slechts een beperkt aantal chauffeurs is aan de slag gegaan. In de meeste provincies rijdt op dit moment ongeveer 50% van alle bussen. De directie veroordeelt de vakbondsacties en blijft bereid tot dialoog met de vakorganisaties. Ze erkent dat er nog werk aan de winkel is voor Techniek, maar onderstreept dat er al heel wat initiatieven lopen. "Dat de vakbonden beweren dat er al jaren niets gebeurt voor de Technische Diensten (…) Het hele nieuwsbericht

Nò 't pianoconseir

Maandag 21 december 2020
Pelter Hükske
Pelt - Nò 't pianoconseirZoomSuska en Toon zitten op een mooi concert met een klassieke pianist. En ze luisteren goed, zoals het kenners betaamt…
Vertel dit mopje verder, en als het kan in het Pelter dialect.
Houd het gezond in uw bubbel, en… tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

Tonia Poelmans overleden

Zondag 20 december 2020
Pelt - Tonia Poelmans overledenGisteren is de in Overpelt woonachtige Tonia Poelmans overleden, de weduwe van Jean Gielen (2017). Zij zou donderdag 87 jaar worden. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Hilda Leën overleden

Zondag 20 december 2020
Pelt - Hilda Leën overledenIn WZC Nethehof in Balen is vandaag Hilda Leën overleden, de weduwe van Henri Dilissen, die op 5 december overleed. Ze was 88 jaar. De uitvaartplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Condoleren: p/a Houtmolenstraat 4, 3900 Pelt.

Ook wandelen en winkelen vandaag?

Zondag 20 december 2020
Promotekst
Pelt - Ook wandelen en winkelen vandaag?ZoomVrijdag vieren we Kerstmis. Een mooi moment vandaag om samen even door onze gemeente te wandelen en van die gezellige etalages te genieten. Ondertussen kan je bij verschillende handelaars nog terecht voor een leuke verrassing om aan een dierbare te schenken. Wil je weten of jouw favoriete winkel open is vandaag? Tip: De meesten melden het via hun sociale media. Je maakt trouwens nog altijd kans om één van de Winkelhierbonnen twv 100 euro te winnen. Lees er alles over op www.ditispelts.be.

Op weg naar Bethlehem

Zondag 20 december 2020
Pelt - Op weg naar BethlehemZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Pieter Bollen uit Pelt en Wendy Schoofs uit Oudsbergen hebben de besloten vennootschap Loonbedrijf PB opgericht met zetel aan de Polsstraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitvoeren van grond- en graafwerken en drainagewerken; het bouwrijp maken van terreinen, het aanleggen van terrassen en het snoeien van bomen.

Een attentie van OKRA Haspershoven

Zaterdag 19 december 2020
Pelt - Een attentie van OKRA HaspershovenZoomIn december hebben alle leden van OKRA ’t Haspershoven een attentie mogen ontvangen, omdat dit jaar, wegens Covid-19, geen kerstfeest georganiseerd kon worden. 2020 was voor allen een zeer moeilijk jaar waarin het organiseren van activiteiten onmogelijk was. "We hopen dat we in 2021 weer kunnen samenkomen en zien jullie dan graag gezond en wel terug op één van onze feesten. Het bestuur wenst iedereen fijne en veilige kerstdagen," mailt Louis Pellens.

Een attentie van Neos Pelt

Zaterdag 19 december 2020
Pelt - Een attentie van Neos PeltZoomDit weekend heeft de stuurgroep van Neos Pelt aan alle leden een attentie aan huis bezorgd: 135 kerstrozen met daarbij een authentieke nieuwjaarsbrief zoals wij die vroeger in de lagere school schreven en “declameerden” voor onze (groot)ouders, peters en meters en waarbij we niet zelden een zakcentje als beloning kregen. Voor ons oudste lid Jan (90 lentes jong) zag de nieuwjaarsbrief er als volgt uit:
Beste Jan,
Aan het begin van ‘t nieuwe jaar
Liggen voor u onze wensen (…) Het hele nieuwsbericht

Een FERM opkikkertje

Zaterdag 19 december 2020
Pelt - Een FERM opkikkertjeZoomToen de dames van FERM elkaar vorig jaar op het kerstfeest een Gelukkig Nieuwjaar wensten, hadden ze nooit gedacht wat ze dit jaar allemaal anders moesten doen... Toch is het weer Kerst en Nieuwjaar. Ze doen het rustig en houden vol, zodat 2021 weer normaal mag worden en ze elkaar weer mogen ontmoeten bij de FERM-activiteiten. Nu bezorgde het FERM-team de leden een opkikkertje aan huis. (Liliane Bollen)
Hebben jullie zin om de mooie kerstversiering in Pelt te bewonderen en mee te doen aan een leuke zoektocht? Dan is de lichtjeswandelzoektocht zeker iets voor jullie! Deze wandeltocht is coronaproof en jong en oud kunnen deelnemen. Vanaf vandaag tot en met 3 januari kan je 2 routes wandelen tussen 17u en 21u. De route van 5km vertrekt en eindigt aan sportcentrum De Bemvoort, Jeugdlaan 8; die van 3,5km vertrekt en eindigt aan sportcentrum Dommelhof, Toekomstlaan 5. Meer info

Nieuwe vennootschap: NeNo

Vrijdag 18 december 2020
Bruno Mommens en Nadine Wellens, beiden uit Neerpelt, hebben de besloten vennootschap Neno opgericht met zetel aan de Zonhoekstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groot- en kleinhandel in confectiemateriaal, kleding, schoenen, lederwaren en sieraden en de uitbating van een naaiatelier.

Geen OLS in 2021

Vrijdag 18 december 2020
Het traditionele Oud Limburgs Schuttersfeest, op de eerste zondag van juli, gaat volgend jaar niet door. De organisatie van OLS Meijel heeft besloten het OLS 2021 te verplaatsen naar 2022. Aan de beslissing ligt de coronacrisis ten grondslag.

Zoekactie in kanaal

Vrijdag 18 december 2020
Pelt - Zoekactie in kanaalDe brandweer heeft deze namiddag een zoekactie uitgevoerd in het kanaal in Neerpelt, aan de brug naar Grote Heide. Dat gebeurde nadat een jas en een schoen op de oever werden gevonden. De zoekactie bleef zonder resultaat.

Coeny van Osselen overleden

Vrijdag 18 december 2020
Pelt - Coeny van Osselen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Coeny van Osselen overleden, de weduwe van Arie Evert Simon. Ze was 86 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. p>
Radio en TV
Pelt - Speciale uitzending over coronavaccinZoomHet coronavaccin komt eraan en daarover hebben Vlamingen nog heel wat vragen. Wat zijn de mogelijke bijwerkingen? Waarom worden eerst de ouderen gevaccineerd? En is het ene vaccin beter dan het andere? VTM zendt nu zondag, 20 december om 13u45, een VTM Nieuwsspecial uit over het coronavaccin. Birgit Van Mol ontvangt enkele hoofdrolspelers van de vaccinstrategie en beantwoordt samen met hen vragen die de Vlamingen hebben ingestuurd. Zo is onder meer Dirk Ramaekers te gast. Hij is het hoofd van de Taskforce (…) Het hele nieuwsbericht

Ketnetwrappers komen naar Limburg

Vrijdag 18 december 2020
De Warmste Week
Pelt - Ketnetwrappers komen naar LimburgZoomDe Warmste Week gaat vandaag van start. Meer dan ooit hebben zo veel Vlamingen zich op zo veel verschillende manieren ingezet voor wie het moeilijker had. Ketnet trekt er tijdens De Warmste Week weer op uit met Ketnet Brandt Weer. Ook voor kinderen was 2020 een uitzonderlijk jaar, waarvan ze het beste moesten maken. Gelukkig kregen ze hiervoor steun van hun beste vrienden en vriendinnen, oma's en opa's, juffen en meesters. Ketnet lanceerde daarom een oproep zodat de Ketnetters kunnen laten weten wie (…) Het hele nieuwsbericht

Raf Simons start met online platform

Donderdag 17 december 2020
Pelt - Raf Simons start met online platformZoomOud-Peltenaar Raf Simons heeft een nieuw e-commerceplatform gelanceerd: "History Of My World", naar zijn tiende jubileumcollectie uit 2005. Het nieuwe online retailplatform zal kleding, huishoudelijke artikelen en literatuurproducten op voorraad hebben die door Simons zijn samengesteld. Dat meldt "Business of Fashion". Het nieuwe platform staat los van Simons’ eigen gelijknamige label. De site bevat unieke dekens, gemaakt in de studio van Raf Simons. Voor alle producten die op de website worden getoond, kunnen klanten een speciale inscriptie aanvragen, handgeschreven door Raf Simons zelf. UPDATE Het gaat om dekens waarvoor een pittige prijs (soms 2.000 dollar of meer) moet betaald worden; enkele dekens zijn al uitverkocht, meldt de website.

Wordt de kerstvakantie verlengd?

Donderdag 17 december 2020
Pelt - Wordt de kerstvakantie verlengd?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

De coronasituatie in Limburg

Donderdag 17 december 2020
Pelt - De coronasituatie in LimburgZoomWie zicht wil krijgen op de actuele situatie rond de coronabesmettingen of op zoek is naar up-to-date cijfermateriaal voor de provincie Limburg, kan vanaf nu terecht op het Corona Dashboard Limburg.
Promotekst
Pelt - Win Winkelhierbonnen met eindejaarsactieZoomDe verenigde handelaars, horeca en contactberoepen, beter bekend als "Dit is Pelts" voeren momenteel volop eindejaarscampagne. Met hun actie kan je één van de 50 Winkelhierbonnen winnen, telkens ter waarde van 100 euro. Een totaal van 5.000 euro dus. Hoe je kans maakt op zo een Winkelhierbon lees je hier.

Jean Baeken overleden

Donderdag 17 december 2020
Pelt - Jean Baeken overledenIn het Mariaziekenhuis is dinsdag Jean Baeken overleden, de echtgenoot van Gerda Teppers. Hij was 80 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via (…) Het hele nieuwsbericht

Vliegtuig deed aan metingen

Donderdag 17 december 2020
Pelt - Vliegtuig deed aan metingenZoomHet vliegtuigje dat de afgelopen nachten geregeld te horen was boven Limburg vliegt in opdracht van Fluvius. Op de Flight Radar (cfr. afbeelding) is duidelijk te zien hoe het rechtlijnige vluchten heen en weer over de provincie maakt. Ook de rest van de winter zijn nog vluchten gepland boven Limburg, niet noodzakelijk dagelijks - dat hangt van de weersomstandigheden af. De vluchten gebeuren niet toevallig in de winter en 's nachts. Het vliegtuig (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Groenten & Fruit bij Kristel

Donderdag 17 december 2020
Christel Gijbels uit Pelt heeft de besloten vennootschap Groenten & Fruit bij Kristel opgericht met zetel in 't Herent.

Met soep op de boer

Donderdag 17 december 2020
De Warmste Week
Pelt - Met soep op de boerZoomDe Warmste Week bedankt vanaf morgen iedereen die het verschil heeft gemaakt in dit bijzondere jaar. Daarom roept De Warmste Week iedereen op om in de week voor Kerst elkaar te bedanken om dit jaar het verschil te maken. De zenders Eén, Studio Brussel, Radio 2, Ketnet en MNM hebben heel wat in petto van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december. Eén bedankt met soep: alle grote gebaren en kleine attenties verdienen een ongelooflijk luide bedankt, een soeperbedankt. Daarom trekt Dieter Coppens tijdens De Warmste Week op roadtrip door heel Vlaanderen met zijn soepbus. Om zoveel mogelijk soep te schenken aan mensen die het verschil hebben gemaakt het afgelopen jaar. (foto: ©VRT)

Twee jaar cel extra

Woensdag 16 december 2020
Een man uit Peer, de spilfiguur van een drugslabo, heeft in beroep 10 jaar cel gekregen. Dat is twee jaar meer dan in eerste aanleg. De drugs werden aangemaakt in Houthalen. In Pelt werd een loods gebruikt als stockageruimte. (PG)

Alda Royackers overleden

Woensdag 16 december 2020
Pelt - Alda Royackers overledenIn WZC Sint-Jozef is gisteren Alda Royackers overleden, de weduwe van de in 1960 overleden Jos Philippe en de levenspartner van Jan Lemmens. Zij was 90 jaar. Het afscheid gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Boseind vindt plaats in intieme kring.

Plekken om rustig te blokken

Woensdag 16 december 2020
Pelt - Plekken om rustig te blokkenZoomStudenten die een rustige plek zoeken om te blokken kunnen van komende maandag tot en met vrijdag 29 januari elke dag terecht op verschillende locaties dicht bij huis. Dagelijks zijn zo goed 100 studieplekken ter beschikking: De Kentings (Boseind), ’t Kruispunt (Grote Heide), zaal Holheide (Holheide), den Drossaerd (Lindel-Hoeven) en OC Sint-Hubertus (Sint-Huibrechts-Lille). Dankzij de medewerking van ontmoetingscentra en het dorpshuis kan de gemeente op de vijf locaties verspreid over Pelt in (…) Het hele nieuwsbericht

Politie gaat streng optreden

Woensdag 16 december 2020
Pelt - Politie gaat streng optredenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Politiezone gaat op afspraak werken

Woensdag 16 december 2020
Pelt - Politiezone gaat op afspraak werkenVanaf 4 januari gaat de politiezone HANO deels op afspraak werken. Via de link die u dan op de website zal terugvinden, kan u een afspraak vastleggen voor een klacht of een aangifte. Maar de mogelijkheid om zonder afspraak naar het politiekantoor te komen blijft bestaan. Let wel, burgers met afspraak zullen dan mogelijk voorrang krijgen op uw bezoek.
Daarnaast is er een kleine wijziging in de openingsuren. Al jaar en dag is het hoofdkantoor aan de Energiestraat 3 in Pelt op donderdagavond geopend tot 20u. Vanaf donderdag 7 januari wordt dit met een uur ingekort. Vanaf maandag 4 januari is het hoofdkantoor alle weekdagen geopend van 8 tot 19u. Op zaterdag kan u er nog steeds terecht tussen 9 en 13u. 
Pelt - Een kerstgeschenkje voor Okra Grote HeideZoomOm de leden van OKRA Grote Heide te bedanken voor het voorbije - moeilijke - jaar bezorgde het bestuur hen een levensmiddelenmandje. "We hopen dat we in 2021 met nieuwe krachten weer activiteiten voor onze leden kunnen organiseren zodat elkaar ontmoeten terug tot het normale behoort," zegt Rik Molemans. "Fijne, maar ook veilige feestdagen gewenst en een gezond 2021 namens het bestuur!"

Frans Geldof overleden

Woensdag 16 december 2020
Pelt - Frans Geldof overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Frans Geldof overleden, de weduwnaar van Mariëtte Lerooij. Hij was 92 jaar. De uitvaartplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Rouwadres: familie Geldof, p/a Houtmolenstraat 4.

TV Limburg zendt kerstviering uit

Woensdag 16 december 2020
Radio en TV
Pelt - TV Limburg zendt kerstviering uitOp Kerstdag kunt u live de eucharistieviering volgen via de lokale zender TV Limburg. Na de druk bekeken live-uitzendingen van de vieringen op Palmzondag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren slaan TV Limburg en het bisdom Hasselt opnieuw de handen in elkaar. De regionale zender zal op Kerstdag de eucharistieviering live uitzenden. Mgr. Hoogmartens gaat dan om 10 uur voor vanuit de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt.

Gaby Tutelaars overleden

Woensdag 16 december 2020
Pelt - Gaby Tutelaars overledenIn het Mariaziekenhuis is maandag Gaby Tutelaars overleden, de weduwnaar van Bertha Peeters. Hij was 92 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be. 

Een kerstwens van Samana Boseind

Dinsdag 15 december 2020
Pelt - Een kerstwens van Samana BoseindZoomOmwille van Covid-19 mogen de kernleden van Samana hun zieken, bejaarden, andersvaliden,... niet bezoeken. De aflevering van een leuk verpakte bus vloeibare handzeep voor de 110 leden aan de voordeur mag deze moeilijke periode iets verlichten. Handen wassen is inderdaad een belangrijke handeling om besmettingen te vermijden.

Blanco seizoen in het handbal

Dinsdag 15 december 2020
Pelt - Blanco seizoen in het handbalDe nationale kampioenschappen van het huidige seizoen 2020 – 2021 bij de dames en heren in het handbal zullen de geschiedenisboeken ingaan als een blanco seizoen. Dit houdt in dat er dit seizoen wél nog gehandbald zal worden, dat er wel degelijk een klassement zal worden bijgehouden maar dat er op het einde van het seizoen geen kampioenen, stijgers en dalers zullen zijn. Op 8 mei 2021 organiseert de KBHB de finales voor de beker van België met de finalisten van vorig seizoen die toen (…) Het hele nieuwsbericht

Kop-staartbotsing in Heerstraat

Dinsdag 15 december 2020
Pelt - Kop-staartbotsing in HeerstraatVanmorgen raakten een auto en een bestelwagen in een aanrijding betrokken in de Heerstraat in Neerpelt. Daarbij werd de autobestuurster gewond.

Extra pensioen voor mijnwerkers

Dinsdag 15 december 2020
Pelt - Extra pensioen voor mijnwerkersDe pensioendienst is gestart met de uitbetaling van de achterstalllige pensioenen van de ondergrondse mijnwerkers. Volgens de KS Vriendenkring zou het gaan om zowat 20.000 gepensioneerden of hun weduwen. Doordat de berekeningen niet zijn gebeurd volgens de akkoorden destijds, kregen die ongeveer 30 jaar lang te weinig pensioen. Het zou om gemiddeld 200 euro per maand gaan. Wel wordt maar 10 jaar terug in de tijd gegaan bij de berekening van de achterstallen. Alle ex-mijnwerkers krijgen een brief met een aantal weken later de betaling. Enkele honderden zouden die al gehad hebben, tegen de lente moeten alle dossiers afgehandeld zijn.

Attentie van Okra 't Hent

Maandag 14 december 2020
Pelt - Attentie van Okra 't HentZoomDe leden van Okra 't Hent hebben allemaal een attentie mogen ontvangen omdat dit jaar door de coronacrisis geen enkel activiteit kon georganiseerd worden. Het bestuur wenst bij deze aan al de leden prettige feestdagen en hopelijk volgend jaar jullie terug kunnen verwelkomen op één van de activiteiten. (Maria Goukens)

19 coronapatiënten in Noorderhart

Maandag 14 december 2020
Pelt - 19 coronapatiënten in NoorderhartMomenteel verblijven er 19 corona-patiënten in Noorderhart Mariaziekenhuis. Daarvan worden er 4 verpleegd op intensieve zorgen.
Pelt - 'Herstelplan biodiversiteit dringend nodig'ZoomVandaag overhandigt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) zijn Natuurrapport 2020 aan Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir. In het rapport wordt gevraagd dringend een Vlaams herstelplan voor de biodiversiteit op te stellen, naar analogie met het Europees biodiversiteitsplan 2030.
Uit het lijvige rapport blijkt nog maar eens dat planten, dieren en habitats in Vlaanderen ondermaats scoren, en in de meeste gevallen nog ver verwijderd zijn van de Europese doelen voor 2020. (…) Het hele nieuwsbericht

Stoken? Hou het gezond!

Maandag 14 december 2020
Pelt - Stoken? Hou het gezond!ZoomIn deze periode van het jaar steken mensen graag de houtkachel aan om hun huizen te verwarmen. Daarnaast zie je her en der ook houtkorven en winterbarbecues opduiken om buiten voor wat sfeer te zorgen. Stoken is nu eenmaal een gezellige bezigheid, maar het gebeurt niet altijd even gezond.
Waar moet je op letten? Om te voorkomen dat er donkere rook en geurhinder ontstaan bij het gebruik van je kachel is het belangrijk dat je droog en onbehandeld hout gebruikt. Dat geldt ook bij vuurtjes in de buitenlucht. Om een duidelijk overzicht te maken van wat wel en niet kan, heeft de Vlaamse overheid enkele richtlijnen verzameld op de site www.stookslim.be. Je leest er hoe je het gezond kunt houden voor jezelf en je buren wanneer je een haard of kachel gebruikt en vindt er ook regels die gelden bij vuurtjes in de buitenlucht.

Een moderne babysit

Maandag 14 december 2020
Pelter Hükske
Pelt - Een moderne babysitZoom Mieke is een modern jong ding dat op een avond babysit bij de kleine van Jef en Marie. Hoe het afloopt? Luister en vertel het maar voort – als het kan in dat sappig Pelter dialect.
En… houd het veilig in je bubbel, dan kunnen we spoedig weer terug naar het gewone leven waar we allemaal naar verlangen. Tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

Mirella Schmitz overleden

Zondag 13 december 2020
Pelt - Mirella Schmitz overledenGisteren is Mirella Schmitz overleden, de echtgenote van Francis Stalmans. Ze was 59 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring gehouden worden. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

Nieuw: Jetski Centrum

Zaterdag 12 december 2020
Peltenaars Dennis en Marcus Vandersteegen hebben de besloten vennootschap Jetski Centrum opgericht met zetel in Buitenheide in Hamont-Achel. Het gaat om een groot- en kleinhandel onder meer in jetski's, fietsen, scooters, quads, aanhangwagens en boten.

Nieuwe NMBS-dienstregeling van start

Zaterdag 12 december 2020
Pelt - Nieuwe NMBS-dienstregeling van startMorgen/zondag start bij de NMBS de nieuwe dienstregeling 2021. Raadpleeg voor de aanvang van uw treinreis zeker de website www.belgianrail.be of de NMBS-app. In het station, op het perron èn in de trein geldt een mondmaskerplicht.

Zaterdagochtend in het Hènt

Zaterdag 12 december 2020
Pelt - Zaterdagochtend in het HèntZoomVandaag gezien aan de Herenthoek. (Foto KP)

Actie 'Geef boeren ruimte'

Zaterdag 12 december 2020
Pelt - Actie 'Geef boeren ruimte'ZoomGisterenavond vond op verschillende plaatsen in Limburg een actie plaats, georganiseerd door de jonge boeren van Groene Kring. Daarbij vormden heel wat verlichte tractoren samen de woorden “#geefboerenruimte”. Met de tractorenactie willen de jonge boeren van Groene Kring een duidelijk signaal geven aan de Vlaamse regering. Ze zeggen klaar te staan om ook in de toekomst voeding te voorzien op een duurzame manier, maar het huidige beleid plaatst hen echter naar eigen zeggen onder een stolp. De jonge boeren reiken dan ook de hand om op zoek te gaan naar constructieve oplossingen.

Drie doden, waarvan twee ernstig

Zaterdag 12 december 2020
Chel mag het zeggen
Pelt - Drie doden, waarvan twee ernstigDie derde zal dus wel alleen maar ‘collateral damage’ geweest zijn.
In deze lockdowntijd begint een mens al eens dingen te doen waarvoor hij eerder nooit tijd dacht te hebben. Zo ging ik mijn dia’s en oude foto’s digitaliseren. En in de enorme fotodoos vond ik een schriftje uit mijn prille collegejaren. Ik had er mijn adres in genoteerd: Broekkant 5, Sint-Huibrechts-Lille, Limburg, Vlaanderen, België, Europa, Wereld, Heelal. Ja, wij kenden onze plaats in het (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstmis op klokken

Vrijdag 11 december 2020
De sint is het land uit en Kerstmis staat al te lonken. De lichtjes en kerstversieringen zijn er dit jaar wat vroeger bij dan normaal en de muziek kan ook niet meer ontbreken. Beiaardier Jan Verheyen speelt daarom kerstliedjes: van oerdegelijke Vlaamse kerstliederen tot de meer moderne kerstsongs. White Christmas, Stille Nacht, Hoe leit dit kindeke, Let it Snow, Christmas song enz. Er is genoeg kerstrepertoire… Te horen tijdens de zaterdagmarkt van Neerpelt, morgen vanaf 11 uur.

Leo Hens overleden

Vrijdag 11 december 2020
Pelt - Leo Hens overledenIn WZC Immaculata is dinsdag Leo Hens overleden. Hij was 72 jaar. Naar zijn wens wordt hij in besloten kring begraven op de begraafplaats van Pelt-Centrum. Condoleren kan via info[!]uitvaartcentrum-vandebosch.be.

Mia Thijs overleden

Vrijdag 11 december 2020
Pelt - Mia Thijs overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Mia Thijs overleden, de weduwe van Pier Rijks. Ze was 90 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme familiekring.. Rouwadres: fam. Rijks-Thijs, p/a Houtmolenstraat 4, 3900 Pelt.

Actieplan tegen eikenprocessierupsen

Donderdag 10 december 2020
Pelt - Actieplan tegen eikenprocessierupsenZoomDe partners in het Europese project "LIFE eikenprocessierups" hebben gisteren de officiële start gegeven van dit actieplan waarin men de komende vijf jaar op zoek gaat naar de meest ecologische manieren om de eikenprocessierups te bestrijden. Het Vlaams-Nederlandse project onder leiding van provincie Antwerpen, zal daarbij de natuurlijke vijanden van de rupsen inschakelen. Er zal op grote schaal getest worden met mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen. De partners zijn de provincies Antwerpen en Limburg, de Nederlandse provincies Gelderland  en Noord-Brabant, de gemeente Sittard-Geleen en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO.  

Danielle Theeuwen overleden

Donderdag 10 december 2020
Pelt - Danielle Theeuwen overledenMaandag is de in Houthalen woonachtige en uit Overpelt afkomstige Danielle Theeuwen overleden, de echtgenote van Peter Achten. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt zaterdag in intieme kring plaats.

Het is koud

Woensdag 9 december 2020
Weerbericht
Pelt - Het is koudMet een koude luchtbel in de hoogte blijven de temperaturen ook aan de grond aan de lage kant. Een mobiel wigje zorgt voor rust in de atmosfeer, maar er is wel veel vochtigheid aanwezig. De volgende dagen trachten Atlantische storingen vanuit het westen door te dringen over onze streken en de neerslagkansen nemen geleidelijk aan toe. Vanaf het weekend wordt het ook gevoelig zachter.
Vandaag is er opnieuw kans op mist in de ochtend. Er komt wat meer wind opzetten, waardoor de mist (…) Het hele nieuwsbericht

De eerste prik is gezet

Woensdag 9 december 2020
Pelt - De eerste prik is gezetZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
De Warmste Week
Pelt - Zing jij ook mee in het Warmste Koor?ZoomDe Warmste Week bedankt in de week voor kerst iedereen die het verschil heeft gemaakt in dit bijzondere jaar. Meer dan ooit hebben zo veel Vlamingen zich op zo veel verschillende manieren ingezet voor wie het moeilijker had. Zo veel helpende handen, sterke schouders, luisterende oren. Al die gebaren – groot én klein – verdienen een massale dankjewel. Daarom roept De Warmste Week iedereen op om in de week voor kerst elkaar te bedanken om dit jaar het verschil te maken. Eén, Studio (…) Het hele nieuwsbericht

Adriaan Coenen overleden

Woensdag 9 december 2020
Pelt - Adriaan Coenen overledenIn Lommel is gisteren Adriaan Coenen overleden, de weduwnaar van Mia Mondelaers. Hij was 88 jaar. De afscheidsviering zal in beperkte kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrum-severens.be.

Brandje in Mater Dei

Dinsdag 8 december 2020
Pelt - Brandje in Mater DeiIn het sanitair blok van Mater Dei aan de Ursulinenstraat in Overpelt heeft deze namiddag een papierdispenser vuur gevat. Er is alleen rookschade. De ruimte werd geventileerd. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Het worden rare feestdagen

Dinsdag 8 december 2020
Pelt - Het worden rare feestdagenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Sportclubs trekken aan alarmbel

Dinsdag 8 december 2020
De Vlaamse sportfederaties trekken aan de alarmbel en schreven een open brief gericht aan minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Frank Vandenbroucke. Initiatiefnemer is Koen Umans, voorzitter van de Vlaamse Sportfederatie, de koepel van alle Vlaamse sportfederaties in Vlaanderen. Alle grote sportfederaties van Vlaanderen hebben de brief ondertekend.
De clubs in Vlaanderen zitten immers met de handen in het haar. Zonder snelle actie is de federale regering goed op weg om de (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met gsm

Dinsdag 8 december 2020
In de Haagdoornstraat in Boseind  in Neerpelt is een gsm gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de diefstal.

Rik Keunen overleden

Dinsdag 8 december 2020
Pelt - Rik Keunen overledenIn WZC Sint-Jozef is vandaag Rik Keunen overleden, de weduwnaar van Nelly Geunes. Hij was 89 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring.

Tegoed aan huisvuilzakken afhalen

Dinsdag 8 december 2020
Pelt - Tegoed aan huisvuilzakken afhalenZoomAls inwoner van Pelt krijg je jaarlijks een aantal rollen huisvuilzakken. Zo’n 1950 Peltse gezinnen (!) haalden hun tegoed nog niet af. Ze kunnen dat nog doen tot en met 31 december, want op 1 januari vervalt het tegoed voor 2020. Afhalen kan op de Peltse recyclageparken en in verschillende handelszaken. Vergeet zeker niet om je elektronische identiteitskaart mee te nemen.
De volgende winkels fungeren als afhaalpunt: apotheek Standaert, Heerstraat 5; Bakkerij Cash & Co, Lindelsebaan 254; Bioshop Klimop, Boseind 25; Brico, Boseind 9 en Kringwinkel ReTroFee, Stationsstraat 76.
Tip: hou de openingsuren op 31 december zeker goed in het oog. De recyclageparken zijn die dag nog open tot 17.00 uur. Weet je niet of je je tegoed al hebt afgehaald? Vraag het gerust na op deze locaties. Zij kunnen het nakijken met je elektronische identiteitskaart.

Jetje Panis overleden

Maandag 7 december 2020
Pelt - Jetje Panis overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Jetje Panis overleden, de weduwe van Danny De Keyzer, die daar op 22 november overleed. Ze was 88 jaar. De uitvaartplechtigheid zal in familiekring plaatsvinden. Condoleren: moniquedekeyzer[!]hotmail.com of familie De Keyzer-Panis, p/a Houtmolenstraat 4, 3900 Pelt.

Bè d'n apotieëker

Maandag 7 december 2020
Pelter Hükske
Pelt - Bè d'n apotieëkerZoomBoer Zjang komt met twee voorschriften bij de apotheker...
Luister en … vertel het maar voort – langer of korter, dat is niet zo belangrijk. Als het maar in ons sappig dialect van Pelt is. Houd er de moed in en tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

KMI: code geel

Zondag 6 december 2020
Pelt - KMI: code geelZondagavond en nacht wordt het op veel plaatsen nevelig met soms vorming van mist die in combinatie met de temperaturen net onder het vriespunt kan aanvriezen. Er is dus kans op beperkt zicht (minder dan 500 m en op sommige plaatsen minder dan 200 m) en rijmplekken.
Pelt - Veel lockdownfeestjes vanmorgen...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Henri Dilissen overleden

Zondag 6 december 2020
Pelt - Henri Dilissen overledenGisteren is in WZC Nethehof in Balen de uit Achel afkomstige Henri Dilissen overleden, de echtgenoot van Hilda Leën. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Pelt.
Rob Snoekx uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Snoekx Rob Dr. opgericht met zetel aan de Lindelsebaan in Overpelt. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de functie van chirurg/spoedarts.

Het heerlijk avondje is gekomen...

Zaterdag 5 december 2020
Pelt - Het heerlijk avondje is gekomen...Zoom...en nu al rijdt Sinterklaas met zijn knechten over de (gladde) daken. Marc Faes mocht er getuige van zijn hoe de Sint en zijn Pieten zich klaarmaken voor deze toch wel zware nacht. Nog een geluk dat het niet sneeuwt! Kijk eens naar  De Sint maakt zich klaar

Inbraakpoging in Houtmolenstraat

Zaterdag 5 december 2020
Pelt - Inbraakpoging in HoutmolenstraatGisteren in de vooravond is een inbraakpoging ondernomen in een woning aan de Houtmolenstraat in Overpelt. De daders slaagden echter niet in hun opzet. De bewoner zag twee jongeren wegrennen bij zijn thuiskomst.

Wat kwam dat vliegtuig doen?

Zaterdag 5 december 2020
Pelt - Wat kwam dat vliegtuig doen?ZoomGisteravond laat vloog een sportvliegtuigje - type tweemotorige Piper - urenlang dezelfde route boven Limburg. Klaarblijkelijk was het opgestegen in Goetsenhoven bij Tienen en vloog het dan naar het noorden, stak bij Pelt de grens over, nam een bocht boven Bergeijk en vloog dezelfde route weer terug. En dit een keer of vier. Frido Van Hertum hoorde het toestel en zocht de gegevens op het internet op. Uiteindelijk landde de Piper rond 23u in de buurt van Bergen. Mogelijk werd het vliegtuigje ingezet om boven de provincie metingen te doen. Is er iemand die er meer van weet? (Afb. AirNav RadarBox)

Als een factuur te laat komt

Vrijdag 4 december 2020
Tribunaliteiten
Pelt - Als een factuur te laat komtSchuldeisers hebben doorgaans een beter geheugen dan schuldenaars. Toch kan de tijd een handlanger zijn voor wie misschien nog moet betalen. Zo was er een schrijnwerker die een factuur van € 7.656,50 uitschreef in verband met buitenschrijnwerk en een poort, zeven jaar eerder geleverd en geplaatst. Destijds had hij al een voorschotfactuur van € 9.540,00 aangerekend. Direct na ontvangst van de nagekomen factuur had de klant schriftelijk geprotesteerd en geweigerd nog iets te betalen omdat hij geen grijze (…) Het hele nieuwsbericht

Cadeautjes voor zieke kinderen

Vrijdag 4 december 2020
Pelt - Cadeautjes voor zieke kinderenZoomVandaag deelde Beliën Automotive Group uit Pelt en Lommel enkele BMW en MINI trapauto’s, kindertablets, kleurpotloodjes en ander speelgoed uit aan de kinderafdelingen van het Heilig Hartziekenhuis in Mol en het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt.
‘Tijdens deze tweede coronacrisis heeft iedereen het moeilijk, maar voor kinderen die vandaag in het ziekenhuis verblijven is de situatie extra zwaar. Daar komt nog bij dat bezoek vaak niet of nauwelijks mogelijk is - en dat vlak (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtvorst op komst

Vrijdag 4 december 2020
Weerbericht
Pelt - Nachtvorst op komstEen omvangrijke depressie draait rondjes over West-Europa om na het weekend te evacueren naar de Middellandse Zee. Hierdoor is de atmosfeer onstabiel van opbouw en wordt koude lucht aangevoerd. Storingen zijn dicht in de buurt, maar bereiken ons beperkt. Na het weekend zijn het vooral wolken die het weer bepalen en het blijft vaak droog. Het is wel koud met kans op nachtvorst.
Vandaag is het bewolkt in de ochtend, maar meestal droog. Nadien breekt de bewolking stilaan en zijn er ook (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Nog 14 besmette patiënten in Mariaziekenhuis Vanmorgen verbleven er nog 14 patiënten met een coronavirusbesmetting in het Mariaziekenhuis. Drie van hen worden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen.

Sint op klokken

Vrijdag 4 december 2020
Pelt - Sint op klokkenZoomMorgen is het zaterdag 5 december: we mogen ons bord zetten! Of voor de Nederlanders: pakjesavond! Daar horen sinterklaasliedjes bij. Beiaardier Jan Verheyen speelt voor Sinterklaas op de beiaard. Zing of neurie mee op Zie ginds komt de stoomboot, Sinterklaas Kapoentje, Sinterklaasje kom maar binnen, Hoor de wind waait, Zachtjes gaan de paardevoetjes, Sinterklaasje bonne bonne… Te horen tijdens de zaterdagmarkt in Neerpelt vanaf 11 uur.

De lange tocht naar het vaccin

Donderdag 3 december 2020
Pelt - De lange tocht naar het vaccinZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Pelt - Bromfietser (23) gewond bij aanrijdingOp het kruispunt van de Leopoldlaan en De Koel raakten gisteren een auto en een bromfietser in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.
Pelt - De 5de COVID-19 gezondheidsenquête staat onlineVia deze enquête wil Sciensano de impact van de 2de lockdown op jouw welzijn en leefgewoonten onderzoeken. Daarnaast peilen ze naar jouw opinie over de vaccinatiestrategie voor COVID-19. De vorige COVID-19 gezondheidsenquêtes konden telkens op meer dan 30.000 deelnemers rekenen. Ook deze keer rekent Sciensano op een massale deelnam. Invullen kan via deze link.

De visie van Fobie

Woensdag 2 december 2020
Pelt - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Weer minder Covid-19-patiënten

Woensdag 2 december 2020
Pelt - Weer minder Covid-19-patiëntenVanmorgen waren er weer minder patiënten met een coronabesmetting opgenomen in het Mariaziekenhuis in Pelt: 14, waarvan 4 op intensieve zorgen. Gisteren waren er dat nog resp. 19 en 6.
Morgenavond om 20u organiseert het Huis van het Kind Pelt een online lezing in samenwerking met de opvoedingswinkel. Die lezing, "Kinderen en jongeren helpen omgaan met verlies", wordt gegeven door rouwspecialist Manu Keirse.
Je kunt op heel veel momenten in het leven met ernstig verlies worden geconfronteerd, zowel in je eigen leven als in je onmiddellijke omgeving. Tijdens deze lezing focust Manu Keirse op de wijze waarop volwassenen kunnen omgaan met verlies en rouw bij kinderen en jongeren. Aan de hand van concrete tips en praktische handvatten leert hij je hoe je hen hierin kan ondersteunen, bijvoorbeeld na verlies van een familielid, bij een echtscheiding,…
Dr. Keirse zal zijn lezing online aanbieden. Via deze link kan men ze dan rechtstreeks van thuis uit volgen. Vragen kunnen worden gesteld via manu[!]gemeentepelt.be en zullen tijdens en/of na de lezing door Manu Keirse worden beantwoord. Inschrijven is verplicht: dat kan via 011/39 32 72, via info[!]opvoedingswinkelnoordimburg.be of https://forms.gle/s322yhKNpKQzfMS99
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Boetes voor eigenaars loslopende hondenZoomNatuur en Bos gaat volop inzetten op het beboeten van eigenaars die hun honden niet aan de leiband houden. Mensen die tijdens een controleactie betrapt worden, riskeren een boete van 80 euro of meer. "Doodgebeten schapen en pony’s, opgejaagde paarden die in prikkeldraad belanden en wandelaars die aangevallen worden... Loslopende honden veroorzaakten het voorbije weekend tal van incidenten in onze natuurgebieden. Meer en meer mensen lappen de regels aan hun laars en laten hun honden (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Goed nieuws voor Limburgse pendelaarsZoomNu het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de renovatie en de lokale verbreding van het viaduct van Wilsele (E314) heeft beëindigd, kan het begin 2021 starten met de aanleg van de spitsstrook tussen Wilsele en Aarschot. “De 13 kilometer lange spitsstrook moet de avondspits op de E314 richting Limburg verlichten. De spitsstrook zal opengesteld worden bij grote verkeersdrukte. Boven de rijstroken komt er dan ook dynamische rijstrooksignalisatie die aanduidt of de strook open of gesloten is”, zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Het wordt kouder

Woensdag 2 december 2020
Weerbericht
Pelt - Het wordt kouderEen krachtige depressie met bijbehorende storingen schuift van noord naar zuid over de lage landen en zorgt voor een flinke plens hemelwater in onze streken. Na een onstuimige vrijdag wordt het de volgende dagen kouder, maar de neerslagkansen nemen wat af. In de nachten komt het tot grondvorst en lokaal zelfs tot vorst.
Vandaag is het lange tijd mistig en af en toe kan er een drupje motregen vallen. Ook na de middag kan het op veel plaatsen mistig blijven en er zijn talrijke lage wolken. (…) Het hele nieuwsbericht

Bijzondere Kerstkaart

Woensdag 2 december 2020
Pelt - Bijzondere KerstkaartZoomHet bisdom Hasselt heeft een speciale kerstkaart ontworpen voor mensen die het moeilijk hebben. Het bisdom vraagt de Limburgers ook om deze kerst voorzichtig te zijn. De kerken zullen tijdens de kerstdagen wel open zijn voor individuele bezoeken en in verschillende parochies zullen de vieringen live gestreamd worden. Op kerstdag zal de viering met bisschop Patrick Hoogmartens in de kathedraal van Hasselt uitgezonden worden op TV Limburg. (foto © Brian T. Kershisnik)

Fons Lemmens overleden

Woensdag 2 december 2020
Pelt - Fons Lemmens overledenIn WZC Immaculata is vandaag Fons Lemmens overleden, de echtgenoot van Melia Leijnen. Hij zou over twee weken 96 jaar worden. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Pelt - Vzw Heemkunde Limburg wordt ontbondenZoomDe vzw Heemkunde Limburg wordt ontbonden en vereffend. Dat heeft het bestuur beslist. Aanleiding voor de ontbinding is het overlijden van voorzitter Raymond Lambie, in juli. Maar de eigenlijke redenen zijn divers, zegt ondervoorzitter Luk Van de Sijpe: "Vooreerst het gebrek aan financiële middelen; de Vlaamse subsidies zijn al een tijd verdwenen, twee jaar geleden werden de provinciale subsidies opgeheven  Daarnaast werken we uitsluitend met vrijwilligers, zoals in alle heemkringen. Daar treedt (…) Het hele nieuwsbericht
Maarten Bollen uit Pelt heeft de besloten vennootschap Dakwerken Bollen opgericht met zetel aan de Roosendijk

Vandalisme op speelplaats

Dinsdag 1 december 2020
Pelt - Vandalisme op speelplaatsOp de speelplaats van de school aan de Jaak Tassetstraat in Neerpelt zijn vernielingen aangericht. Dat gebeurde tijdens het voorbije weekend. Het is niet de eerste keer dat vandalen er toeslaan.

Geen papierophaling in december

Dinsdag 1 december 2020
Pelt - Geen papierophaling in decemberIn bepaalde gemeenten wordt het papier en karton, in opdracht van de gemeente, opgehaald door verenigingen. Door de verstrenging van de coronamaatregelen werd deze ophaling sinds begin november niet meer toegelaten. Gezien de verlenging van de maatregelen worden ook de ophalingen voor december geannuleerd, meldt limburg.net.

Juwelendiefstal in Koningsstraat

Dinsdag 1 december 2020
Pelt - Juwelendiefstal in KoningsstraatIn een woning aan de Koningsstraat in Overpelt is ingebroken. Er zijn juwelen gestolen. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Nelly Ras overleden

Dinsdag 1 december 2020
Pelt - Nelly Ras overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Nelly Ras overleden, de echtgenote van Henri Theuwis. Ze was 88 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten familiekring.  

Aantal coronapatiënten gedaald

Dinsdag 1 december 2020
Pelt - Aantal coronapatiënten gedaaldIn het Mariaziekenhuis in Pelt waren vanmorgen 19 patiënten met een coronavirusbesmetting opgenomen, vijf minder dan gisteren. Zes besmette patiënten worden op de afdeling intensieve zorgen verpleegd, en dat zijn er evenveel als gisteren.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt