Het overige nieuws

Het is officieel: Sébastien Pocognoli wordt de nieuwe hoofdcoach van de U18 van KRC Genk. Het afgelopen seizoen trainde hij de beloften van Union. Hij is een oud speler van KRC.
Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf koopt Feyenoord Cyriel Dessers niet. Dessers werd dit seizoen gehuurd van KRC Genk maar is te duur voor de Rotterdammers. Er is niet alleen de transfersom maar ook het riante loon.
Genk - Oevers van beken maaien is maatwerkZoomHet provinciebestuur beheert 1.625 km onbevaarbare waterlopen. 30 km daarvan krijgen deze maand een extra maaibeurt om wateroverlast door zomeronweders te beperken. In het najaar, tussen september en december, vinden de (grotere) winterruimingen plaats. In de tussentijd roept begroeiing in de waterloop soms vragen op. Worden de beken wel goed onderhouden? Een interessante uitleg vindt u hier. (Archieffoto)

Robert Snijkers overleden

Dinsdag 31 mei 2022
Genk - Robert Snijkers overledenOp 24 mei overleed Robert Snijkers. Hij was 55 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Opoeteren.
Genk - Eendracht Termien trekt aanvaller aanEendracht Termien heeft zich versterkt met een aanvaller. Het trok Andy Dauwe van Tongeren aan.

U15 KRC derde in KDB-cup

Maandag 30 mei 2022
De KDB-cup in Drongen afgelopen weekend was een succes. De U15 van KRC Genk werden knap derde na een spannende 'kleine finale' tegen Manchester City. Tijdens het eerste duel op zaterdag, namen ze het op tegen Manchester City. KRC was dominant en scoorde een prima uitgespeeld doelpunt na een mooie aanval. Ondanks nog enkele prima mogelijkheden eindigde de partij op een gelijkspel. In het tweede duel van de dag tegen Borussia Dortmund, leek KRC op weg naar een simpele zege. Het team kwam meer dan terecht op (…) Het hele nieuwsbericht
Morgen wordt er gestaakt bij de openbare diensten. Het gaat om een gemeenschappelijk initiatief van de vakbonden tegen de algemene malaise in de sector en onder meer het koopkrachtverlies, het gebrek aan personeel en investeringen. Je moet rekening houden met een verstoring van het openbaar vervoer. De Lijn schat dat ongeveer 60 procent van de bussen zal rijden. Bij de NMBS denken ze aan één trein op vier. Bij de VRT wordt een beperkte programmatie voorzien, onder meer de regionale programma's bij Radio 2 zijn geschrapt.
Kort nieuws van bij de buren
Een 19-jarige bromfietser is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Steentweg in Zonhoven. Het ongeval gebeurde gisterenavond.
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren organiseerde Politie CARMA een verkeersactie op 3 locaties in Bree, As en Zutendaal. 273 personen werden gecontroleerd. Er werd één persoon, die geseind stond voor opzettelijke slagen en verwondingen, gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat voor verhoor. Eén bestuurder verkeerde onder invloed van verdovende middelen en moest zijn rijbewijs voor zes uur inleveren. Daarnaast werden er twee niet verzekerde voertuigen weggetakeld en stelden de agenten vier overtredingen vast wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Werfdiefstal in Krommestraat

Maandag 30 mei 2022
Dieven gingen aan de haal met werkmaterialen op een bouwwerf in de Krommestraat. De diefstal werd vandaag vastgesteld.

Verzet tegen padel groeit

Maandag 30 mei 2022
Genk - Verzet tegen padel groeitZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Het is lente: parende padden

Maandag 30 mei 2022
Genk - Het is lente: parende paddenZoom"Ons pad loopt niet over rozen, Josée..." (Foto Trinette Paesen)

Vandaag is het Wereld MS-dag

Maandag 30 mei 2022
Vandaag is het Wereld MS-dag. MS is een ongeneeslijke auto-immuunaandoening van het centrale zenuwstelsel. Tot dit centrale zenuwstelsel behoren de hersenen en het ruggenmerg. Heb je MS, dan wordt de myelinelaag, dit is de beschermlaag rond de zenuwen, aangetast door je eigen immuunsysteem. De ziekte leidt tot verschillende (on)zichtbare symptomen en het ziekteverloop is onvoorspelbaar en erg divers. De ziekte treft zo’n 13 000 Belgen.
Vandaag staat MS wereldwijd in de schijnwerpers. (…) Het hele nieuwsbericht
Emre Nayan uit Genk heeft de besloten vennootschap Nyn Carwash opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Stalenstraat.

Dertiger gewond bij botsing

Zondag 29 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartbotsing op de Verbindingslaan in Diepenbeek is een gewonde gevallen. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag. Het slachtoffer is een dertiger uit Alken.

Inbraak in IJzerstraat

Zondag 29 mei 2022
Er is ingebroken in een huis aan de Ijzerstraat. Er zijn juwelen, een laptop en gsm's gestolen.

Orka gezien in Parijs

Zondag 29 mei 2022
Genk - Orka gezien in ParijsZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Genk - Vandaag trekt het Ros Beiaard uitZoomVandaag trekt in Dendermonde de Ros Beiaardommegang uit, een van oorsprong religieuze optocht die zijn oorsprong vindt in de middeleeuwen. Dat "ros" wordt gedragen door de pijnders, bereden door de Vier Heemskinderen en omringd door de vedelaar, Kalleke Step, de Ros Beiaardharmonie, de hellebaardiers en de buskruitschutters. Het was twaalf jaar wachten voor men het peirt nog eens kon zien - tien jaar sinds de vorig ommegang plus twee jaar corona.
Lisa Van Gucht (13) interpreteerde het Ros op haar manier in bijgaande tekening. Omdat haar papa van Dendermonde is, was dit voor haar een leuke uitdaging. Op de tekening zie je beneden de drie reuzen, dan de knaptanden, Kalleke Step, de vedelaar en het peirt zelf met de Vier Heemskinderen.

Sprookjes zijn bedreigd (2)

Zaterdag 28 mei 2022
Genk - Sprookjes zijn bedreigd (2)ZoomIn een attractie van het Sprookjesbos is een karretje losgekomen. (Cartoon: Fobie)

Yvonne Rogiers overleden

Zaterdag 28 mei 2022
Genk - Yvonne Rogiers overledenDonderdag is Yvonne Rogiers overleden, de weduwe van de eerder dit jaar gestorven Renaat Delaruelle. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (19-230 uur) bij UIitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Mireno Schizzarotto overleden

Zaterdag 28 mei 2022
Genk - Mireno Schizzarotto overledenWoensdag is Mireno Schizzarotto overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Cops. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur).

Jos Cardinaels overleden

Zaterdag 28 mei 2022
Genk - Jos Cardinaels overledenOp 22 mei is Jos Cardinaels overleden, de echtgenoot van Christine Jansen. Hij was 93 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt woensdag (11 uur) plaats in de Sint-Michielskerk in Bree.
Genk - Manifestatie afgelast door tekort aan bussenDe manifestatie die de ex-mijnwerkers op 7 juni gepland hadden in Brussel gaat niet door. Dat heeft de KS-Vriendenkring bekendgemaakt. De reden is van logistieke aard. Er was naar verluidt massaal ingeschreven maar er zijn momenteel amper nog bussen te krijgen. Er lagen nog maar 8 bussen vast, wat maar een fractie is van het benodigde aantal. Door diezelfde oorzaak moesten de afgelopen dagen ook al schoolreizen geannuleerd worden. De KS-Vriendenkring zegt wel door te gaan met de opvolging van het pensioendossier en aan te dringen op een snelle oplossing.

Botsing in Jaarbeurslaan

Vrijdag 27 mei 2022
Deze namiddag was er een kop-staartaanrijding tussen twee auto's in de Jaarbeurslaan. Twee vrouwen uit Genk zijn daarbij gewond geraakt. De slachtoffers zijn respectievelijk 22 en 48 jaar.
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft aannemer Yilmaz Kilic uit Genk failliet verklaard. Het indienen van de schuldvorderingen gebeurt uiterlijk op 23 juni.
Genk - Silvina Dos Santos-Braz overledenWoensdaq is Silvina Dos Santos-Braz overleden, de weduwe van Américo Pinto-Geraldes. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 3 juni (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Dieven gingen aan de haal met een laptop en een gouden halsketting uit een appartement aan de Dieplaan. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Audrey Donné overleden

Vrijdag 27 mei 2022
Genk - Audrey Donné overledenIn Bree is dinsdag Audrey Donné overleden. Zij was 37 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Sprookjes zijn bedreigd

Vrijdag 27 mei 2022
Genk - Sprookjes zijn bedreigdZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Bart Jannis overleden

Donderdag 26 mei 2022
Genk - Bart Jannis overledenDinsdag is Bart Jannis overleden, de echtgenoot van Sonja Cavaliere. Hij was 50 jaar en afkomstig van Neerpelt. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Christus Koning aan de Duinenlaan in Waterschei. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk.

Mariella Luzi overleden

Donderdag 26 mei 2022
Genk - Mariella Luzi overledenGisteren is Mariella Luzi overleden, de echtgenote van Gerardo Carlucci. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - Verlenging perron station HamontZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Genk - Het is lente: parende schildwantsenZoom"Wat voer jij in het schild, Jan?" (Foto Frido Van Hertum)

Het nut van heggen

Donderdag 26 mei 2022
Vandaag gelezen
"Heggen zijn eeuwenoude landschapselementen. Ze zorgen voor vergroting van de biodiversiteit, plaagbestrijding en bescherming tegen overstromingen en besmettelijke ziektes. Daarnaast slaan heggen koolstof en water op, gaan ze de verspreiding van ammoniak en pesticiden tegen, en verlagen ze de temperatuur in het landschap.
(Nederlands landschapsonderzoeker Kenneth Rijswijk, op naturetoday.com)

Needle spiking...

Donderdag 26 mei 2022
Genk - Needle spiking...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Genk - Mike Penders (KRC) verlengt contractHij moet nog 17 jaar worden – in juli – maar wordt nu al beschouwd als de volgende in de rij keeperstalenten van KRC Genk. En dus is de club blij dat Mike Penders zijn contract heeft verlengd tot midden 2025. Een jaar geleden tekende hij zijn eerste overeenkomst. Mike is vier jaar geleden overgekomen van provincialer Bregel Sport. Op een halve centimeter na meet hij al een dubbele meter en hij heeft dus nu al een indrukwekkende présence als doelman. Sinds enkele maanden maakt hij ook deel uit van de A-kern, maar Mike zal ook deel uitmaken van de groep die komend seizoen in 1B zal spelen.

Georges Maes overleden

Woensdag 25 mei 2022
Genk - Georges Maes overledenDinsdag is Georges Maes overleden, de weduwnaar van de in 2006 gestorven Sidonie Cuvelier. Hij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag 2 juni (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Zagerijstraat. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jetje Mouton overleden

Woensdag 25 mei 2022
Genk - Jetje Mouton overledenMaandag is Jetje Mouton overleden, de weduwe van Louis Jans. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Zagerijstraat.
Op de Europalaan kwam het gisterennamiddag tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij raakte een 26-jarige Roemeense vrouw gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond botsten een 21-jarige fietser uit Maasmechelen en een auto op het kruispunt van de Lindestraat en de Kempenseweg in Zutendaal. De fietser is daarbij gewond geraakt.
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Kempenseweg en de Veugenstraat in Zutendaal raakten deze voormiddag een motorrijder en een 82-jarige fietsster uit Zutendaal in een aanrijding betrokken. De vrouw liep daarbij levensgevaarlijke verwondingen op.

Het leger gaat oefenen

Woensdag 25 mei 2022
Het bataljon Carabiniers Prins Boudewijn - Grenadiers uit het garnizoen Leopoldsburg organiseert van 29 mei tot en met 3 juni een oefening in de provincies Antwerpen en Limburg. Dat meldt de generale staf.
Een 200-tal militairen zal een week lang trainen op hun kerntaken, namelijk activeren van het personeel, testen van het materiaal, vorderings- en verkenningstechnieken, het innemen van commandoposten, reacties bij contact en het ontzetten van burgers uit kritieke plaatsen. Luitenant-kolonel (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
"Die mannen hebben echt goed werk geleverd. Aan de meest kwetsbare kant van de omheining hebben we betonnetten in stukken gezaagd en 40 centimeter diep in de grond gestoken. Zo voorkomen we dat de wolf onder de draad kruipt. Verder hebben we vijf schrikdraden aangebracht: 20 en 40 centimeter boven de grond en daarna een draad om de 30 centimeter, de hoogste op 1,30 meter. Ik ben ervan overtuigd dat er niets met de schapen kan gebeuren. Qua onderhoud moet je natuurlijk zorgen dat er geen gras tegen de onderste stroomdraden groeit."
(Schapenhouder Roger Gielen uit Peer over het Wolf Fencing Team, in "Het Laatste Nieuws") 

Henriette Poot overleden

Woensdag 25 mei 2022
Genk - Henriette Poot overledenMaandag is Henriette Poot overleden, de weduwe van Georges Merckx. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.
Genk - Het is lente: parende schaakbordlieveheersbeestjesZoom"Ik voel dat je schaakmat staat, Lode!" (Foto Frido Van Hertum)

Opnieuw staking De Lijn

Dinsdag 24 mei 2022
Genk - Opnieuw staking De LijnHet ACOD roept op tot een algemene staking in de openbare sector op dinsdag 31 mei. Ook personeel van De Lijn neemt hieraan deel. ​Deze actie is volgens de vakbond andermaal niet tegen De Lijn gericht, maar geldt als een signaal naar de regering omtrent o.a. de koopkracht (loonnormwet). ​ De staking zal de nodige hinder met zich meebrengen voor de dienstverlening van De Lijn.

Jetty Lallemand overleden

Dinsdag 24 mei 2022
Genk - Jetty Lallemand overledenZaterdag is Jetty Lallemand overleden, de weduwe van de in 1992 gestorven Willy Stein. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag 31 mei (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk aan de Kerkstraat in Winterslag. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Valentine Haulain overleden

Dinsdag 24 mei 2022
Genk - Valentine Haulain overledenOp 20 mei overleed Valentine Haulain, de weduwe van de in 2008 gestorven Paul Mulkers. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: maandag (19-20 uur).
Genk - Melanie Ringoot (102) overledenOp 19 mei is Melanie Ringoot overleden. Zij was 102 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
In de Dieplaan botsten gisterennamiddag rond 16.20 uur een auto en een 29-jarige bromfietsster uit Genk. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Genk - Droogtekaarten helpen boeren bij beregenenZoomHet Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt onderzoekt hoe boeren hun velden efficiënter kunnen beregenen. Dat is mogelijk door onderscheid te maken tussen drogere en nattere zones. Een computergestuurde haspel zorgt ervoor dat de droge zones meer water krijgen.
Het beregenen van de velden kost de boeren handenvol geld. En water wordt schaars. Daarom onderzoekt het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt hoe beregenen efficiënter en gerichter kan. "Aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Pocognoli trainer U18 KRC

Dinsdag 24 mei 2022
Sébastien Pocognoli heeft een mondeling akkoord met KRC Genk om trainer te worden van de U18. Pocognoli, die destijds bij KRC speelde, was het voorbije seizoen trainer van de beloften van Union.
KRC-Genk speler Junya Ito is in de prijzen gevallen bij de Pro League Awards. Hij maakte de Goal van het Jaar in de wedstrijd tegen OHL. Hier nog eens even genieten van dat prachtdoelpunt
Genk - Versterking voor Sporting WinterslagJonas Paulussen en Aboumadien Ouassim (beiden Boxberg), Siebe Harmont (Gruitrode) en Sezayi Kara (Turkse Rangers) zullen komend seizoen de kleuren van Sporting Winterslag verdedigen.

Pina Nioletti overleden

Dinsdag 24 mei 2022
Genk - Pina Nioletti overledenOp 20 mei overleed Pina Nicoletti, de weduwe van de in 2009 gestorven Giuseppe Cantella. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kolderbos. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Zbyszek Czerwiec overleden

Dinsdag 24 mei 2022
Genk - Zbyszek Czerwiec overledenZondag is Zbyszek Czerwiec overleden, de echtgenoot van Lydia Filipow. Hij was 64 jaar. De asverspreiding vindt zaterdag (13 uur) plaats op de begraafplaats van Genk-Centrum. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

Veertig duiven gestolen

Maandag 23 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Uit een duiveltil aan de Roosterkensweg in Zonhoven zijn veertig duiven gestolen. De diefstal werd gisterenavond gepleegd.

Weg met bouwmateriaal

Maandag 23 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen met bouwmateriaal aan de haal in een magazijn aan de Ambachtsstraat in Diepenbeek. Dat gebeurde het voorbije weekend.
Het is maar dat je 't weet
Er komt dan toch geen sneltram tussen Hasselt en Maastricht, maar een elektrische trambus. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters vanmiddag bekend gemaakt op een overleg met de directie van de Lijn, de stad Maastricht en de provincie Nederlands-Limburg. Eerder werd ook al gekozen voor een trambus tussen Hasselt en Maasmechelen en Hasselt en Noord-Limburg.  
Kort nieuws van bij de buren
Een 84-jarige vrouw uit Maasmechelen is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in de Stationsstraat in As. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 14.45 uur.
Vandaag gelezen
“Het lijkt een logische keuze dat landbouwers gewassen inzaaien die financieel het meeste opbrengen. En door de schaarste is de prijs van tarwe erg hoog op dit moment. Maar het klimaat in Limburg levert enkel graan op dat bestemd is voor veevoer. De kwaliteit is onvoldoende voor menselijke consumptie."
(Sander Palmans, van het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt, bij VRTnieuws)

Irma Nijs overleden

Maandag 23 mei 2022
Genk - Irma Nijs overledenIn seniorenresidentie De Vierde Wand is op 19 mei Irma Nijs overleden,  de echgenote van Frans Schrooten. Ziu was 88 jaar. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Ivo Coninx overleden

Maandag 23 mei 2022
Genk - Ivo  Coninx overledenOp 19 mei is Ivo Coninx overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - Alphons Bottelbergs overledenAlphons Bottelbergs is overleden, de echtgenoot van Jeannette Kuypers. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Lieve Vrouwstraat in Oud Waterschei.

Sofia Contogianni overleden

Zondag 22 mei 2022
Genk - Sofia Contogianni overledenVandaag is Sofia Contogianni overleden, de weduwe van Theodoros Topaloglou. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (14 uur) plaats in de Grieks-Orthodoxe kerk aan de Galopinstraat in Zwartberg.

Drie gewonden bij botsing

Zondag 22 mei 2022
Genk - Drie gewonden bij botsingZoomOp de Europalaan gebeurde zaterdagnamiddag rond 15 uur  een kop-staartbotsing tussen twee auto's. Een 41-jarige man, een 39-jarige vrouw en een 11-jarige jongen, alllen uit Dilsen-Stokkem, liepen daarbiij verwondingen op.

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Genk - Kent u deze mannen?ZoomOp vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwong haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
Zoom
Genk - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjesZoom"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
Genk - Het is lente: parende hooibeestjesZoom"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)

Ruim 12 mio winst voor LRM

Zaterdag 21 mei 2022
Economisch nieuws
Na drie uitdagende jaren voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, met licht positieve cijfers in 2018 en 2020 en verlies in 2019 omwille van historische afschrijvingen, is 2021 voor LRM opnieuw een winstgevend jaar. LRM kan een geconsolideerd resultaat voorleggen van 12,3 miljoen euro. Aan de basis van die goede cijfers liggen een aantal succesvolle exits, zoals de gedeeltelijke uitstap uit ICT-icoon Cegeka, de verkoop van de energie-scale-up Enervalis, van lasercladdingbedrijf LCV en (…) Het hele nieuwsbericht
Morgen speelt KRC Genk op het veld van KV Mechelen. De selectie: Vandevoordt, Leysen, Penders, McKenzie, Sadick, Arteaga, Juklerod, Lucumi, Preciado, Aziz, Heynen, Geusens, Hrosovsky, El Khannouss, Oyen, Thorstvedt, Ito, Onuachu, Paintsil en Németh.

Hendrik Maleszka overleden

Vrijdag 20 mei 2022
Genk - Hendrik Maleszka overledenGisteren is Hendrik Maleszka overleden. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Brandgevaar verminderd

Vrijdag 20 mei 2022
Genk - Brandgevaar verminderdZoomDe regenbuien van gisteren en vandaag hebben de planten en de natuur deugd gedaan. Een bijkomend voordeel is dat het brandgevaar in de natuurgebieden verminderd is. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daardoor code oranje teruggebracht naar code geel.
Genk - Geen mondmaskers meer bij De LijnZoomIn opvolging van de beslissingen van het Nationaal Overlegcomité vandaag zijn mondmaskers vanaf maandag 23 mei niet langer verplicht op het openbaar vervoer in heel België. "Vanaf maandag hoeft er dus ook geen mondmasker meer te worden gedragen op de bussen en trams van De Lijn", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Uiteraard blijft het de keuze van iedereen om het wel te dragen als ze dat willen. Ook de plastiek beschermfolie en andere fysische maatregelen tussen het reizigerscompartiment en de chauffeurspost in de voertuigen van De Lijn verdwijnen. Reizigers zullen weldra weer vooraan via de chauffeur opstappen.”

Luca Oyen geselecteerd

Vrijdag 20 mei 2022
Luca Oyen (KRC Genk) is geselecteerd voor het EK-kwalificatieduel van de beloften tegen Schotland. De wedstrijd wordt op 5 juni gespeeld.

Jaak Gus overleden

Vrijdag 20 mei 2022
Genk - Jaak Gus overledenDinsdag is Jaak Gus overleden, de levenspartner van Mia Claes. Hij was 67 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hoevenzavel aan de Minderbroedersstraat.
Genk - Code oranje vanwege verwachte overlast
Het KMI had voor vandaag aanvankelijk code oranje afgekondigd voor de provincies Luik en Luxemburg, maar heeft nu ook naar die code opgeschaald voor Limburg, Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant. Dat heeft te maken met de nieuwe regen- en onweerszone die vanuit Frankrijk ons land binnenkomt en vooral in de namiddag felle buien, onweer, zware windstoten, hagel en veel regen in korte tijd met zich mee brengt. Men verwacht dat het in Limburg overvloedig zal regenen.
Het nummer 1722 is geactiveerd; bel dat enkel voor niet-dringende brandweerhulp. Bij acute en levensbedreigende situaties bel je naar 112.

Aannemer failliet verklaard

Donderdag 19 mei 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft aannemer European Property Fund uit Genk failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 28 juni ingediend worden.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een bedrijf aan de Demerstraat in Diepenbeek is elektronische apparatuur gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Gereedschap gestolen in woning

Donderdag 19 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben gereedschap gestoloen in een huis aan de Ganzestraat in Diepenbeek. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Materiaal gestolen uit garage

Donderdag 19 mei 2022
Uit de garage van een woning aan de Bretheistraat zijn allerlei wekmaterialen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Mia Gielen overleden

Donderdag 19 mei 2022
Genk - Mia Gielen overledenIn WZC Uilenspiegel in Genk is maandag Mia Gielen overleden. Zij was 81 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats op de begraafplaats van Genk-Centrum.

Onweer: code geel

Donderdag 19 mei 2022
Genk - Onweer: code geelNaar aanleiding van de onweerszone die over ons land trekt, heeft het KMI voor vandaag tussen 11.00u en 21.00u code GEEL afgekondigd voor de provincie Limburg. 
Bij wateroverlast en stormschade kan je terecht op www.1722.be of bel 1722. Bel enkel 112 voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn

Op stap met de bomenwerkgroep

Donderdag 19 mei 2022
De vrijwilligers van de Limburgse Bomenwerkgroep zijn echte bomenkenners. Deze zomer nemen ze je graag mee op stap. Geïnteresseerd in bomen? Stap dan zeker mee. De vrijwilligers organiseren begeleide bomenwandelingen op het oud kerkhof van Hasselt, in het arboretum van Bokrijk en in de Engelse landschapsparken van Leut en Herkenrode. Meer info
De Bomenwerkgroep organiseert ook de snelcursus "Word bomenkenner". Meer info.

Berke Jansen overleden

Donderdag 19 mei 2022
Genk - Berke Jansen overledenDinsdag is Berke Jansen overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Jetje Pipeleers. Hij was 93 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de parochiekerk van Godsheide.

Robert Ubachs overleden

Donderdag 19 mei 2022
Genk - Robert Ubachs overledenDinsdag is Robert Ubachs overleden. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Zagerijstraat. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Door rook bevangen

Woensdag 18 mei 2022
Bij een woningbrand in de Peerboomstraat raakte vandaag een bewoonster bevangen door de rook. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Turkse Rangers promoveert

Woensdag 18 mei 2022
Genk - Turkse Rangers promoveertIn de eindronde heeft Turkse Rangers Waterschei vanavond FC Maasland NO geklopt met 3-0 . Turkse Rangers promoveert.

Werken aan kanaalbrug Hasselt

Woensdag 18 mei 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - Werken aan kanaalbrug HasseltZoomWe meldden het enkele maanden geleden al: dit jaar wordt de kanaalbrug op de Kempischesteenweg in Hasselt hoger gelegd. Vanaf morgen tot en met zondag worden daar stalen damwanden tussen de twee brugdelen geplaatst. Dat is nodig om straks de eerste brughelft te kunnen verhogen. De damwanden houden de extra grondopvulling op zijn plaats. Het intrillen van deze stalen platen zal enige geluidshinder en trillingen veroorzaken, maar vormt geen risico voor de omgeving. Om de hinder te beperken gebeuren de werken (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Irena  Brudnicki (100) overledenGisteren is Irena Brudnicki overleden, de weduwe van de in 1997 gestorven Leon Sledzianowski. Zij was 100 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrm Deborre aan de Oostlaan.

Denise Schoups overleden

Woensdag 18 mei 2022
Genk - Denise Schoups overledenGisteren is Denise Schoups overleden. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
De gouden schoen van de overkoepelende supportersvereniging OSV van KRC Genk gaat naar Junya Ito. Zilver is voor Patrik Hrosovsky, brons voor Paul Onuachu.
Lars Michiels is de volgende in de rij van jonge talenten die een eerste 'echte' contract heeft ondertekend bij KRC Genk. Lars ligt nu vast tot midden 2024. De centrale middenvelder wordt in september 18 jaar en begint straks aan zijn derde seizoen als Genkie. Hij zal doorschuiven van de U18 naar de kern van de U23 (beloften) in 1B.

Gilberte Ooms overleden

Woensdag 18 mei 2022
Genk - Gilberte Ooms overledenOp 14 mei is Gilberte Ooms overleden, de echtgenote van Aimé Wolfs. Zij was 81 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid, gevolgd door de begraving van de urne op de begraafplaats Kruisveld in Hasselt, vindt in intieme kring plaats.
Genk - Het is lente: parende pyamaschildwantsenZoom"Trek je pyjama maar uit, Jan!"  (Foto Jan Leyskens)

Zwaar vervoer gecontroleerd

Dinsdag 17 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle op het zwaar vervoer in Diepenbeek zijn gisteren voor 17.300 euro boetes uitgeschreven. Twaalf van de zeventien gecontroleerde voertuigen bleek niet in orde. Twee chauffeurs waren onder invloed van drugs.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Molenweg in Zonhoven botsten vanmorgen rond 8.40 uur een auto en een 32-jarige fietsster. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Toenemende onweersdreiging

Dinsdag 17 mei 2022
Weerbericht
Genk - Toenemende onweersdreigingAan de voorzijde van een storing, verbonden aan een depressie ten westen van Schotland, wordt in een zuidelijke hoogtestroming erg warme lucht van subtropische oorsprong naar onze streken aangevoerd. De temperaturen worden in heel het land zomers, met uitzondering van de kust. De volgende dagen wordt het drukkend warm en neemt de onweersdreiging toe. Vanaf het weekend wordt het minder warm..
Vandaag zijn er eerst nog talrijke wolken, maar vanuit het westen breekt de zon door. Het kwik kan dan (…) Het hele nieuwsbericht

Peter Chromiak overleden

Dinsdag 17 mei 2022
Genk - Peter Chromiak overledenZondag is Peter Chromiak overleden. Hij was 30 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Michel Gutschoven overleden

Dinsdag 17 mei 2022
Genk - Michel Gutschoven overledenOp 12 mei is Michel Gutschoven overleden, de weduwnaar van de in 2008 gestorven Suzanne De Ridder. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk aan de Evence Coppéeplaats. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Jos Bancken overleden

Dinsdag 17 mei 2022
Genk - Jos Bancken overledenOp 13 mei is Jos Bancken overleden, de echtgenoot van Thoke Kwaspen. Hij was 82 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in afscheidshuys Vancleef in Kinrooi.

Brand in leegstaand huis

Maandag 16 mei 2022
Genk - Brand in leegstaand huisDe brandweer moest deze namiddag uitrukken voor een brand in de achterbouw van een leegstand huis aan de Mosselerlaan. Een half jaar geleden was er ook al een brand.

Mieke Jackmaer overleden

Maandag 16 mei 2022
Genk - Mieke Jackmaer overledenZondag is Mieke Jackmaer overleden, de weduwe van Marc Van Dooren. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oud-Waterschei aan de Lieve Vrouwstraat.

Ook Zweden wil bij de NAVO

Maandag 16 mei 2022
Genk - Ook Zweden wil bij de NAVOZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Genk - Gsm achter het stuur: rijbewijs kwijt!ZoomParket Limburg zet de komende dagen extra in op de aanpak van gsm-gebruik achter het stuur. Afleiding door gsm- of smartphonegebruik achter het stuur is een van de “killers” in het verkeer. Om die reden wordt het manipuleren achter het stuur van een gsm of enig ander elektronisch apparaat met een scherm sinds kort zwaarder bestraft. Het parket Limburg wil een extra signaal geven en zal bij vaststelling opdracht geven tot onmiddellijke intrekking van het rijbewijs. Deze actie loopt van 16 mei t.e.m. 12 juni 2022.
Vanmorgen rond 8.45 uur botsten twee auto's op de Westerring. Een 27-jarige vrouw uit Genk is daarbij gewond geraakt.
In de Gouverneur Alex Galopinstraat botsten gisterennamiddag rond 15.30 uur een 40-jarige fietsster uit Genk en een auto. De fietsster raakte daarbij gewond.

Geld gestolen in huis

Maandag 16 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Heiwikkerweg in Zutendaal is geld gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Bertha Smets overleden

Maandag 16 mei 2022
Genk - Bertha Smets overleden
Zaterdag is Bertha Smets overleden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Genk - Francesco Taramaschi overledenZaterdag is Francesco Taramaschi overleden, de echtgenoot van Diane Wanten. Hij was 62 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: woensdag (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Diepenbeek.

Ongeval in Zaveldriesstraat

Zondag 15 mei 2022
In de Zaveldriesstraat kwam het vrijdagavond rond 22 uur tot een aanrijding tussen een auto en een motorfietser. Bij het ongeval raakte een 23-jarige Genkenaar gewond.
Op het kruispunt van de Westerring en de Evence Coppéelaan zijn vrijdagavond rond 17 uur een auto en een vrachtwagen gebotst. Een 44-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Portefeuille gejat

Zondag 15 mei 2022
In Karting Genk aan de Damstraat ging een onbekende met een portefeuille aan de haal. Dat gebeurde vrijdag.

Drie fietsdiefstallen

Zondag 15 mei 2022
Uit een tuinhuis aan de Nieuwstraat is een fiets gestolen. De diefstal is deze namiddag vastgesteld. In een ondergrondse garage van een appartementsebouw op de Welzijnscampus is ook een fiets gestolen Deze diefstal is gisterennamiddag vastgesteld. Aan de voetbalterreinen van Genk VV is ook een fiets gestolen.
Kort nieuws van bij de buren
Oo de rotonde van de Stationsstraat en de Hoogstraat in As botsten vrijdagavond rond 17 uur een auto en een 12-jarige fietsster uit As. Deze laatste liep daarbij verwondingen op. Een paar minuten later botsten op dezelfde rotonde een auto en een 60-jarige fietsster uit Oudsbergen. De vrouw raakte daarbij gewond.

Eurosong is weer voorbij

Zondag 15 mei 2022
Genk - Eurosong is weer voorbijZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Genk - Turkse Rangers winnen bij MaaslandIn de eindronde van Derde Provinciale heeft Turkse Rangers vanmiddag FC Maasland verslagen met 1-3.
Genk - Het is lente: parende snuitkeversZoom"We worden begluurd, Henri." (Foto Theo Van Vlierden)

KRC spelers in afzondering

Zaterdag 14 mei 2022
KRC Genk speelt morgennamiddag (16 uur) thuis tegen AA Gent. Met het oog op deze belangrijke wedstrijd zitten de spelers in afzondering.

Ondertussen, in Zutendaal...

Zaterdag 14 mei 2022
Genk - Ondertussen, in Zutendaal...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Omdat de kans op besmetting met vogelgriep de laatste weken is afgenomen, kunnen de preventieve maatregelen gedeeltelijk worden opgeheven. Zo is het vanaf vandaag/zaterdag niet langer verplicht om pluimvee op te hokken. De dieren moeten wel nog steeds binnen gevoederd worden. Dat laat het federaal voedselagentschap FAVV weten.

Gecrasht na uitwijkmanoeuvre

Zaterdag 14 mei 2022
Op de Oosterring is deze voormiddag een auto gecrasht na een uitwijkmanoeuvre voor een ree. De bestuurder kwam met de schrik vrij maar zijn voertuig werd zwaar beschadigd.
Genk - Het is lente: parende phegeavlindersZoom"Ik laat je niet vallen, Fien!"              (Foto Theo Van Vlierden)
Op 24 maart overleed Yvonne De Meulemeester, gewezen leerkracht in Winterslag en drijvende kracht achter de vzw  'De vrienden van Kumbakonam-India'. Zij was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Jean Pierre Smeyers overleden

Zaterdag 14 mei 2022
Genk - Jean  Pierre Smeyers overledenOp 7 mei is Jean Pierre Smeyers overleden. Hij was 62 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.

Lieve Bollen overleden

Zaterdag 14 mei 2022
Genk - Lieve Bollen overledenWoensdag is Lieve Bollen overleden, de echtgenote van Roger Vanhoutteghem. Zij was 89 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Virga-Jessebasiliek in Hasselt.

Zomers weekend

Zaterdag 14 mei 2022
Weerbericht
Genk - Zomers weekendMet de kern van een hogedrukgebied over ons land neemt de wind af en zijn er weinig wolken. Het kwik kan in het weekend flink gaan klimmen. Het hogedrukgebied trekt de volgende dagen naar het noorden, waardoor de weg vrijgemaakt wordt voor storingen die vanuit Frankrijk naar onze streken schuiven met kans op onweer. In de tweede helft van volgende week wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. 
Vandaag is er weinig wind en dat is zeer gunstig voor het warmtegevoel. Na een frisse start met (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Maansverduistering maandagmorgenZoomMaandagochtend is er van 5u29 tot 6u55 een maansverduistering en kan je misschien ook een rode gloed op de maan zien, ook al staat ze volledig in de aardse schaduw. Dat komt door het breken van het zonlicht. (Gust Ischen)

Het jaar van de wolf

Vrijdag 13 mei 2022
Genk - Het jaar van de wolfZoomGenetische analyses in de laboratoria van het INBO (Instiuut voor Natuur- en Bosonderzoek) de afgelopen maanden hebben voor het eerst bewezen dat er een wolf aan de “andere” kant van de Schelde heeft rondgetrokken, meer bepaald in de buurt van Lokeren, zegt  het INBO. "We weten nu ook zeker dat er in de winter in de provincie Antwerpen minstens drie verschillende wolven op bezoek waren."
Op 9 februari werd in Lokeren een dood ree genetisch bemonsterd, met een schadebeeld dat (…) Het hele nieuwsbericht
Drie voertuigen raakten gisterennamiddag rond 16 uur in een kop-staartaanrijding betrokken op de Westerring. Een 75-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond.
Genk - Swerten weg bij Eendracht TermienIlian Swerten trekt de deur achter zich dicht bij Eendracht Termien. De 22-jarige middenvelder, sinds 1 juli 2020 actief bij de club, verkast naar Witgoor Dessel.
Genk - Na het ontslag van Wouter Beke...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Armand Renaers overleden

Vrijdag 13 mei 2022
Genk - Armand Renaers overledenWoensdag is Armand Renaers overleden, de echtgenoot van Mia Kerkhofs. Hij was 77 jaar. De uitvaartiturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk aan de Kerkstraat in Winterslag. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Turkse Rangers stoot door

Vrijdag 13 mei 2022
Genk - Turkse Rangers stoot doorTurkse Rangers Waterschei mag de volgende eindrondewedstrijd spelen. Dat heeft de Voetbalbond gisterenavond beslist. De Genkse club wint de gestaakte wedstrijd op het veld van Velm met 0-5. Bij een 1-2 stand werd de wedstrijd stopgezet omdat er tumult ontstond na een rode kaart. Na een afkoelingsperiode weigerde Velm verder te spelen.
Tijdens de veertiendaagse stickerverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen zijn in Limburg 45.000 stickers verkocht, goed voor een opbrengt van 225.000 euro. De opbrengst gaat volledig naar de plaatselijke afdelingen.
Het is maar dat je 't weet
Tot en met woensdag 18 mei verwacht het Agentschap Wegen en Verkeer "grote verkeershinder op de E314" richting Nederland in Maasmechelen. In opdracht van het AWV wordt daar het wegdek vernieuwd tussen het ecoduct Kikbeek en de Nederlandse grens. Het wegdek wordt voorzien van geluidsreducerend asfalt. Vanaf vrijdagavond 13 mei om 20u wordt er op de rechterrijstrook en pechstrook gewerkt. Verkeer rijdt er dan over één rijstrook voorbij de werfzone. Na de zomer wordt dezelfde zone in de rijrichting Lummen vernieuwd.

Ina Wijnants overleden

Donderdag 12 mei 2022
Genk - Ina Wijnants overledenOp 7 mei is Ina Wijnants overleden, de echtgenote van Alain Souvereyns. Zij was 63 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Godsheide. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in de pastorij naast de kerk.

Pol Panis overleden

Donderdag 12 mei 2022
Genk - Pol Panis overledenOp 7 mei overleed Pol Panis, de echtgenoot van Anneke Holsteens. Hij was 85 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid en de plaatsing van de urne op de begraafplaats van Diepenbeek vinden plaats in intieme kring.

Bokrijk Sport uitgeschakeld

Donderdag 12 mei 2022
Genk - Bokrijk Sport uitgeschakeldIn de eindronde van vierde provinciale is Bokrijk Sport uitgeschakeld. Het verloor gisterenavond thuis met 0-7 van Lummen VV.

Velm - Turkse Rangers stopgezet

Donderdag 12 mei 2022
Genk - Velm - Turkse Rangers stopgezetDe eindrondewedstrijd Velm VV - Turkse Rangers Waterschei werd na 60 minuten bij een 1-2 stand stopgezet. De gemoederen waren verhit geraakt na een rode kaart. Na een afkoelingsperiode besliste Velm de wedstrijd niet meer te hervatten.
Op de Europalaan is vanmiddag rond 12 uur een 74-jarige voetgangster uit Genk aangereden door een autobus. Zij liep daarbij verwondingen op.

Warm en winderig

Woensdag 11 mei 2022
Weerbericht
Genk - Warm en winderigVandaag is het nog warm en zonnig, maar er waait wel een flinke zuidwestenwind. Komende nacht passeert een zwak front waarna het iets minder warm wordt. Het droge en licht bewolkte weer blijft wel aanhouden. Vanaf zondag, en zeker volgende week, kunnen de temperaturen opnieuw stijgen tot zomerse waarden.
Vandaag is het ’s ochtends helder en daar komt weinig verandering in met hooguit wat sluierbewolking vanaf de middag. De temperaturen kunnen opnieuw snel klimmen, na de middag tot (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Wildoversteekplaats actief in zomerZoomIn de zomer gaat het wildwaarschuwingssysteem op de N76 in Oudsbergen actief worden. Het gaat dan weggebruikers ter hoogte van één specifiek oversteekpunt via dynamische verkeersborden waarschuwen voor overstekend wild. De maatregel moet verkeersongevallen met wild vermijden, zonder het leefgebied van de wilde dieren te versnipperen of begrenzen.

Roger Smeets overleden

Woensdag 11 mei 2022
Genk - Roger Smeets overledenOp 6 mei overleed Roger Smeets. Hij was 74 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kotem.
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Twee huizen geteisterd door brandDeze namiddag werden in de Alfons Jeurissenstraat in Diepenbeek twee woningen geteisterd door brand. De brand ontstond in een nabijgelegen struikgewas en sloeg over naar de huizen. In één van de woningen is er grote schade.
Op het kruispunt van de Spechtstraat en de Binnenlaan is deze namiddag rond 15.30 uur een minderjarige fietser uit Genk aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.
Genk - Code oranje in bos- en natuurgebiedenZoomMomenteel is code oranje van kracht in de Limburgse bos- en natuurgebieden: er is een hoog risico op natuurbrand omdat de vegetatie extreem droog is en zeer gemakkelijk vlam kan vatten. Wees voorzichtig, rook niet in natuur- en bosgebieden. Laat kinderen niet zonder toezicht op het terrein. Vuur maken is verboden, waarschuwt de politie.

Iwan Olynyk overleden

Dinsdag 10 mei 2022
Genk - Iwan Olynyk overledenZaterdag is Iwan Olynyk overleden, de echtgenoot van Christiane Stegenda. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jan Mleczko overleden

Dinsdag 10 mei 2022
Genk - Jan Mleczko overledenMaandag is Jan Mleczko overleden. Hij was 56 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - Dimitrios  Mpoukouvalas overledenZaterdag is Dimitrios Mpoukouvalas overleden, de weduwnaar van de vorig jaar gestorven Ekatarini Soferi. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (11 uur) plaats in de Grieks Orthodoxe kerk aan de Galoppinstraat. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - 'Snelste bedrijven' blijven het snelstZoomEY (categorie +50 medewerkers) en Pikon Benelux (categorie –50 medewerkers) kroonden zich afgelopen zondag tot ‘Snelste bedrijf van Limburg’ bij de VKW Limburg Bedrijvenloop tijdens Genk Loopt. Hiermee ‘prolongeren’ beide bedrijven hun titel van vorig jaar.
Een kleine 20 Limburgse bedrijven met in totaal ruim 300 lopers kwamen verspreid over de diverse afstanden aan de start voor een sportieve teambuilding en streden onder mekaar voor de titel van ‘Snelste bedrijf van Limburg’. Het mooie weer, schitterende parcours doorheen het groene Genk en het gezellige bedrijvendorp zorgden voor een fijne sportieve beleving.
Het ‘snelste bedrijf van Limburg’ is dat bedrijf waarvan de samengetelde tijd van hun 2 snelste lopers bij de 5 kilometer en hun 2 snelste lopers bij de 10 kilometer het laagst is.
Het is maar dat je 't weet
Wekelijks ontstaan er gemiddeld vier branden doordat een apparaat met batterij of accu in een vuilnisbak, container of papierbak gegooid wordt en explodeert. Vaak zonder dat de bezitter het doorheeft, omdat het gaat om artikelen waarvan je niet verwacht dat er een ontbrandingsmechanisme in zit.
(De Telegraaf)

Ria Dirickx overleden

Dinsdag 10 mei 2022
Genk - Ria Dirickx overledenOp 7 mei is Ria Dirickx (70) overleden, de weduwe van Willem Lenaerts. Zij woonde in Beverst maar was afkomstig van Genk. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Elza De Kleijn overleden

Dinsdag 10 mei 2022
Genk - Elza De Kleijn overledenOp 6 mei is Elza De Kleijn overleden. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Genk - Mathilleke Liesenborghs overledenZondag is Mathilleke Liesenborghs overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Sylvain Borghoms; Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Genk - Vrachtwagen vat vlam op E314Vanavond rond 17.30 uur vatte een vrachtwagen vuur op de E314, ter hoogte van Genk-Centrum. De chauffeur moest uit zijn vrachtwagen worden bevrijd. Tijdens de blussingswerkzaamheden werd de autoweg afgesloten.
Genk - Hinder bij De Lijn door stakingZoomHet gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op vrijdag 13 mei 2022 een provinciale actiedag in Hasselt, en mobiliseert hiervoor. Deze actie is niet tegen De Lijn gericht, maar is een signaal naar de regering omtrent de koopkracht (loonnormwet). De Lijn verwacht alleszins hinder. De vakbondsactie is een gevolg van een algemene sociale ontevredenheid over de loonnormwet. Door deze vakbondsactie vrijdag wordt er hinder verwacht op de dienstverlening van bussen en trams in heel Vlaanderen.

Domenico Ermanno overleden

Maandag 9 mei 2022
Genk - Domenico Ermanno overledenGisteren is Domenico Ermanno overleden. Hij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse Missie aan de Risstraat.
Genk - 'Twee voor de prijs van één'Hoge leeftijd blijft de belangrijkste factor van het ontstaan van dementie, maar uit steeds meer onderzoek blijkt dat tot wel 40% van dementie te maken heeft met leefstijl. Een gezonde leefstijl kan het risico op dementie verminderen. Gezonde voeding, matig zijn met alcohol, bewegen en cognitief en sociaal actief blijven (bijvoorbeeld een engagement in een vereniging en goede fysieke contacten), leiden tot een betere hersengezondheid. En ze zijn ook goed voor een betere cardiovasculaire gezondheid. Daarom lanceert het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vandaag de campagne ‘2 voor de prijs van 1’: wat goed is voor je hart, is goed voor je hersenen.
In Vlaanderen lijden ongeveer 141.000 mensen aan dementie. Tegen 2070 zal dat aantal verdubbeld zijn. Meer aandacht voor een leefstijl die goed is voor de hersenen en het risico op dementie kan verkleinen, kan dus voor heel wat mensen een verschil maken.

Chris Hendriks overleden

Maandag 9 mei 2022
Genk - Chris Hendriks overledenOp 3 mei is Chris Hendriks overleden. Hij was 30 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Genk-Centrum. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, heeft vandaag Genkenaar Filip Segers tot permanent diaken gewijd. Dat gebeurde in de Sint-Martinuskerk in Genk-Centrum die voor de gelegenheid was volgelopen. Segers is gehuwd en vader van vijf kinderen.
Genkenaar Gerben Thijssen heeft de laatste rit van de Vierdaagse van Duinkerken gewonnen. Het is zijn eerste zege als prof.
In een woning aan de Miklaan zijn juwelen en geld gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.
Genk - Bokrijk Sport verliest in LummenIn de eindronde van vierde provinciale heeft Bokrijk Sport vanmiddag met 3-1 verloren bij Lummen VV. Saenen scoorde voor Bokrijk.
Genk - Turkse Rangers verslaan VelmTurkse Rangers Waterschei versloeg vanmiddag in de eindronde van derde provinciale Velm VV met 4-1.
De Genkse beloften hebben de beker niet kunnen bemachtigen. Zij verloren van Anderlecht met strafschoppen. Hun vijfde bekerwinst op rij is er dus niet gekomen.
Genk - Czeslaw Malinowski overledenWoensdag is Czeslaw Malinowski overleden, de echtgenoot van Christine Geurts. Hij was 64 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.
Tribunaliteiten
Genk - Moet een patiënt vragen wat het kost?Een vrederechter kreeg een geschil op zijn bord tussen een ziekenhuis en een patiënt over de betaling van ereloonsupplementen van een arts die gedeconventioneerd is. Wat wil zeggen dat de arts in kwestie geen afspraken had met het ziekenfonds over vaste tarieven. De patiënt beweerde dat hij niet wist dat zijn arts niet geconventioneerd was en weigerde betaling. De vrederechter vond dat de patiënt toch moest betalen omdat het ziekenhuis vooraf aan de patiënt een brochure gaf die hem voor (…) Het hele nieuwsbericht
Het is alle hens aan dek in Bosland en bij uitbreiding Limburg. Door de aanhoudende droogte is het brandgevaar groot en daarom zijn de vier Limburgse brandwachttorens overdag permanent bemand.
De beloften van KRC Genk spelen zaterdag de bekerfinale in het Lottopark tegen Anderlecht. Een kleine maand geleden wonnen ze daar in de competitie met 3-4.
Morgenavond geeft KRC Genk Sporting Charleroi partij. Alle spelers zijn fit en inzetbaar. Keuze te over voor de coach, die zoals al langer bekend graag roteert met z’n vele internationals, en dus kunnen er weer wat wijzigingen verwacht. worden, ook met het oog op de wedstrijd van komende dinsdag.

Junya Ito leider in Pro Assist

Donderdag 5 mei 2022
Een van de mannen in grote vorm bij KRC Genk is zonder twijfel Junya Ito. De Japanner scoort en laat scoren: drie goals en drie assists in zijn laatste vier wedstrijden. Met die assists erbij is hij intussen leider geworden in de Pro Assist stand van de Pro League. Officieel zit Junya aan 14 beslissende passes waaruit gescoord werd. Volgens de website Transfermarkt zijn het er intussen 16, maar zij houden ook rekening met de omgezette strafschoppen na een overtreding op de razendsnelle Japanner.  Vorig (…) Het hele nieuwsbericht
Centrale middenvelder Thomas Claes heeft een overeenkomst voor drie seizoenen ondertekend bij KRC Genk. De Bilzenaar werd in maart 18 jaar en ligt nu vast tot midden 2025. Thomas is een echte Genkie. Hij startte als jongetje van zes in 2010 in de Genkse jeugdacademie. Volgend seizoen zal hij deel uitmaken van de kern van de U23 in 1B. Thomas telt ook enkele selecties bij de nationale ploeg U18.
In de Stationsstraat is gisterenavond rond 17.30 uur een 62-jarige fietser uit Diepenbeek aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.
In het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt gisteravond KRC Genk verslagen met 0-4.
Genk - Brandweer rukte vorig jaar 47.000 keer uitZoomVorig jaar werden de brandweerdiensten in Limburg 47.023 keer opgeroepen voor een noodsituatie. Dankzij de blijvende inzet van 1.447 personeelsleden garandeert de brandweer dat er snel gevolg wordt gegeven aan elke noodoproep. Elke brand is er één te veel Vorig jaar telden we in onze provincie 2.459 oproepen voor brand, in 2020 waren er dat 2.297. Het aantal oproepen voor brand in 2021 steeg dus met 162 ten opzichte van 2020. Wij vermoeden dat de lockdowns in 2020 voor een lager aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Olympia Boboli overleden

Woensdag 4 mei 2022
Genk - Olympia Boboli overledenVandaag is Olympia Boboli overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Pantelis Leontios. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Grieks-orthodoxe kerk aan de Gallopinstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Vier inbraken in auto's

Woensdag 4 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is de voorbije nacht ingebroken in vier auto's. De buit bestaat onder meer uit een portefeuille en een rugzak. De autoschuimers sloegen toe in de Katteweidelaan, de Oude Baan en de Veldstraat.

Nieuwe vennootschap: CF

Woensdag 4 mei 2022
Fahredin Mustafa en Ferdi Ismail beiden uit Genk, hebben de besloten vennootschap CF opgericht met zetel aan de Veldstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van ramen, deuren, rolluiken en veranda's.
Bij een botsing tussen twee auto's in de Verbindingslaan in Diepenbeek zijn twee Genkse vrouwen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 23.30 uur.
In de Veertien Septemberlaan botsten deze voormiddag rond 11.40 uur twee auto's. Een 51-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Auto tegen boom in Noordlaan

Woensdag 4 mei 2022
In de Noordlaan kwam deze voormiddag rond 9.25 uur een auto tegen een boom terecht. Een 62-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.
Vanmorgen rond 9.15 uur is een 60-jarige fietser uit Bilzen door een auto aangereden in de Aspergerijstraat. Hij liep daarbij verwondingen op.
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf vrijdagavond gedurende een tweetal weken het wegdek op de E314 richting Nederland, tussen het ecoduct Kikbeek in Maasmechelen en de Nederlandse grens. Het wegdek wordt voorzien van een geluidsreducerend asfalt. Deze ingreep moet het rijcomfort en de verkeersveiligheid verhogen. De werken zijn in twee fases verdeeld waarbij het verkeer op één rijstrook rijdt met een snelheidsbeperking van 70km/u. Er worden daardoor filevorming en grote (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Van Loo overleden

Woensdag 4 mei 2022
Genk - Madeleine Van Loo overledenGisteren is Madeleine Van Loo overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Armand Vanheusden. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt dindag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Marcel Metten overleden

Woensdag 4 mei 2022
Genk - Marcel Metten overledenGisteren is Marcel Metten overleden, de echtgenoot van Liliane Van de Cloot. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.  Bergroeting: vrijdag (18-19 uur).
Genk - Het is lente: parende vuurjuffersZoomWat mooi is aan deze vuurjuffers: als ze paren, doen ze dat in de vorm van een hartje... (Foto Frido Van Hertum)

Nieuwe vennootschap: Dosafe

Woensdag 4 mei 2022
Fernando Dos Santos uit Genk heeft de besloten vennootschap Dosafe opgericht met zetel in het Thor Park. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de distributie van laadpalen en de aan- en verkoop alsmede verhuur van alle mogelijke innovatietechnieken inzake preventie voor de algemene veiligheid, de gezondheid en het milieu.

Simonne Valkeneers overleden

Woensdag 4 mei 2022
Genk - Simonne Valkeneers overledenMaandag is Simonne Valkeneers overleden, de weduwe van eerder dit jaar gestorven Willy Claesen. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur).

Man (22) gewond bij botsing

Dinsdag 3 mei 2022
Op de Europalaan botsten deze namiddag rond 13.15 uur twee auto's. Een 22-jarge Genkenaar raakte daarbiju gewond.

Auto en lijnbus botsen

Dinsdag 3 mei 2022
Vanmiddag rond 12.50 uur kwam het in de Meistraat tot een aanrijding tussen een auto en een lijnbus. Een 59-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond.

Diefstal in Groenstraat

Dinsdag 3 mei 2022
Uit een woning aan de Groenstraat zijn een spelcomputer en een homecinemaset gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Genk - Edmond Van den Broeck overledenOp 26 april is Edmond Van den Broeck overleden. Hij was 90 jaar. Afscheid in beperkte kring.

Gina Cappelli overleden

Dinsdag 3 mei 2022
Genk - Gina Cappelli overledenOp 28 april is Gina Cappelli overleden. Zij was 69 jaar. Begroeting: vandaag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Jean Bosmans overleden

Dinsdag 3 mei 2022
Genk - Jean Bosmans overledenZondag is Jean Bosmans overleden, de weduwnaar van de in 2020 gestorven Gilberte Grauls. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Zagerijstraat. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Anna Coninx overleden

Dinsdag 3 mei 2022
Genk - Anna Coninx overledenZondag is Anna Coninx overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Leon Bollen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) in uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat.
Genk - U21 KRC Genk - Club Brugge 0-2De U21 van KRC Genk hebben hun eerste nederlaag geleden op de slotspeeldag. In eigen huis gingen ze met 0-2 onderuit tegen Club Brugge. Zaterdag spelen de U21 de bekerfinale in Anderlecht. Volgend seizoen komen de Genkies uit in 1 B.
Op 26 april is Mechtildis Creyns (100) overleden. Zij woonde in Genk maar was afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

André Carpentier overleden

Maandag 2 mei 2022
Genk - André Carpentier overledenVandaag is André Carpentier (66) overleden. Hij woonde in Genk maar was afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Fina Lube overleden

Maandag 2 mei 2022
Genk - Fina Lube overleden
Op 29 april is Fina Lube overleden. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Op de Hoevenzavellaan in Genk botsten gisterenavond rond 18.30 uur twee auto's. Een 18-jarig meisje en twee mannen, respectievelijk 42 en 49 jaar, allen uit Houthalen-Helchteren, raakten daarbij gewond.
Vanmorgen rond 7.55 uur is een 59-jarige fietsster uit Zutendaal door een auto aangereden in de Wiemismeerstraat. Zij raakte daarbij gewond.
In de Tennislaan kwamen deze namiddag rond 14.10 uur twee fietsers met elkaar in aanrijding. Beiden raakten daarbiu gewond. Het betreft minderjarige jongens uit Genk en As.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een woning in As zijn afgelopen week twee paarden, een kip en een haan in beslag genomen. De paarden waren erg mager en hadden onverzorgde hoeven. Ze hadden onvoldoende eten en drinken ter beschikking. De dieren werden opgevangen door het VZOC in Heusden-Zolder.

Genk Ladies - OHL 1-4

Maandag 2 mei 2022
KRC Genk Ladies heeft met 1-4 verloren van OHL. Voor Genk scoorde Wils.
Genk - Volleybal : LVL grijpt naast titelLadies Volley Limburg heeft door 3-1 verlies tegen Gent naast de titel gegrepen. LVL is nu voor het derde jaar op rij vice-kampioen.
Genk - Bokrijk speelt gelijk in DiepenbeekBokrijk Sport heeft vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Diepenbeek B.
Genk - Pandoering voor Racing Boxberg ARacing Boxberg A ging vanmiddag met 7-2 onderuit op het veld van FC Diepenbeek A. Racing Boxberg V verloor thuis met 2-3 van Zutendaal B.
Genk - Nederlaag voor Bregel SportBregel Sport heeft vanmiddag met 4-0 verloren op het veld van Schoonbeek-Beverst.
Genk - KFC De Kempen - Eendracht Termien 6-1Eendracht Termien heeft vanmiddag met 6-1 verloren op hjet veld van KFC De Kempen.

Gelijkspel voor STA Genk

Zondag 1 mei 2022
Genk - Gelijkspel voor STA GenkSTA Genk heeft thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Dilsen-Stokkem. De tweede ploeg verloor met 5-0 van de tweede ploeg van Dilsen-Stokkem.

Verlies voor Genker VV

Zondag 1 mei 2022
Genk - Verlies voor Genker VVGenker VV is bij Munsterbilzen gaan verliezen met 1-0.

Ongeval in Onderwijslaan

Zondag 1 mei 2022
In de Onderwijslaan is een 61-jarige fietser uit Genk gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 13.45 uur.
Op de Weg naar As is gisterenmiddag rond 12.30 uur een 43-jarige voetgangster uit Genk aangereden door een auto. Zij raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenmiddag rond 12.15 uur botsten twee auto's op het kruispunt van de Eikenstraat en de Bilzerweg in As. Een 73-jarige vrouw uit As raakte daarbij gewond.

Diefstal in Resedastraat

Zondag 1 mei 2022
Uit een woning aan de Resedastraat is geld gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Diefstal in kantoor

Zondag 1 mei 2022
Uit een kantoor aan de Weg naar As werden een laptop, geld en een zonnebril gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen