Het overige nieuws

Inbraak op bouwwerf

Maandag 31 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
In het Wetenschapspark in Diepenbeek sloegen dieven toe op een bouwwerf. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Er is nog hoop

Maandag 31 juli 2023
De visie van Fobie
Genk - Er is nog hoopZoom(Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft een 20-jarige man uit Diepenbeek die een mountainbike had gestolen ingerekend. De dief kon geïdentificeerd worden op basis van camerabeelden.

Wanda Styza overleden

Maandag 31 juli 2023
Genk - Wanda Styza overledenOp 27 juli overleed Wanda Styza. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Boudewijnlaan in Diepenbeek is vanochtend een auto tegen een verlichtingspaal gereden. De bestuurster liep daarbij verwondingen op en is onder begeleiding van een medisch urgentieteam naar het ziekenhuis gebracht.
Genk - Turkse Rangers - Kortessem 6-1In een vriendschappelijke wedstrijd heeft FC Turkse Rangers Kortessem geklopt met 6-1.
Genk - Bregel Sport speelt gelijk tegen JuveIn een vriendschappelijke wedstrijd heeft Bregel Sport 1-1 gelijkgespeeld tegen Juve Hasselt.
Genk - Eendracht Termien - Elen 10-1In een oefenwedstrijd heeft Eendracht Termien Standard Elen geklopt met 10-1. Aan de rust was de stand 4-1. Voor Termien scoorden Oizaz (2), Dauwe (2), Carvalho (2), Yakupçebioglu (2), Bormans en Opdekamp.
Genk - Achel VV schakelt Genk VV uitIn de Beker van België heeft Achel VV vanmiddag Genk VV geklopt met 2-0. De eindstand was aan de rust al bereikt met doelpunten van Theuwis en Deckers. Achel VV moet het nu opnemen tegen Kadijk SK.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Koning Boudewijn stierf 30 jaar geledenMorgen is het 30 jaar geleden dat Koning Boudewijn in zijn buitenverblijf villa Astrida in Motril in het zuiden van Spanje overleed ten gevolge van een hartstilstand. Hij was 62 jaar.
Antonio Cadau (62) en Beatrice Ferrante (58), beiden uit Genk, hebben de besloten vennootschap Bea Ferrante opgericht met zetel aan de Eikenlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer computerconsultancy-activiteiten en het organiseren van reizen.

Botsing in Seinhuisstraat

Zondag 30 juli 2023
Genk - Botsing in SeinhuisstraatIn de Seinhuisstraat raakten vrijdagnamiddag een bromfietser en een fietser in een aanrjding betrokken. Beiden liepen daarbij verwondingen op. De slachtoffers zijn een 17-jarige en een 66-jarige, beiden uit Genk.

Winterslag - Bokrijk 5-0

Zondag 30 juli 2023
Genk - Winterslag - Bokrijk 5-0Future Winterslag heeft in de Beker van Limburg Bokrijk Sport verslagen met 5-0.

Opglabbeek B - Genk VV B 1-1

Zondag 30 juli 2023
Genk - Opglabbeek B - Genk VV B 1-1In de Beker van Limburg hebben Kabouters Opglabbeek B en Genk VV B 1-1 gelijkgespeeld. Genk VV won op strafschoppen (2-4).

Jong Genk klopt La Louvière

Zondag 30 juli 2023
Jong Genk heeft een oefenwedstrijd tegen eerstenationaler La Louvière gewonnen met 3-1. Van de Perre, John en Mirisola maakten de Genkse doelpunten.
Genk - Ondertussen, in de Noordzee...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Christiane Verhaegen overleden

Zaterdag 29 juli 2023
Genk - Christiane Verhaegen overledenGisteren is in Zutendaal Christiane Verhaegen overleden,de weduwe van Jean-Pierre Brepoels. Zij 68 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (18-19 uur).

Petronella Verschuren overleden

Zaterdag 29 juli 2023
Genk - Petronella Verschuren overledenDonderdag is Petronella Verschuren overleden, de weduwe van Adrianus Martens. Zij was 88 jaar. Het afscheidsmoment vindt donderdag (14 uur) plaats op de begraafplaats van Genk-Centrum. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

When in Rome...

Zaterdag 29 juli 2023
300 woorden van Rudi
Genk - When in Rome..."Koop vooraf tickets", hadden ze ons gezegd. Zo gezegd, zo gekocht, maar in de luchthaven kregen we het bericht dat er iets mis was met onze tickets voor het Colosseum. "Och, we zien wel”, reageerden we onbezonnen.
Op de tweede dag van ons verblijf waren we vroeg op pad. We dachten er als eerste te staan, maar op de verkeersvrije laan naar het Colosseum was het drukker dan op een uitverkocht Rock Werchter. "You want tickets?", sprak een man ons aan. Het leek ons te duur.
Aan het Colosseum (…) Het hele nieuwsbericht

Lieve Geurts overleden

Zaterdag 29 juli 2023
Genk - Lieve Geurts overledenOp 20 juli is Lieve Geurts overleden. Zij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Ivo Mertens overleden

Zaterdag 29 juli 2023
Genk - Ivo Mertens overledenOp 24 juli is Ivo Mertens overleden. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Rouwadres: fam. Mertens, Akkerstraat 13, 3600 Genk.
Genk - Feyenoord - KRC Genk Ladies  3-2KRC Genk Ladies heeft in een oefenwedstrijd met 3-2 verloren van Feyenoord. Aan de rust was de stand 2--0. Vankerkhoven en Duijsters maakten de Genkse doelpunten.
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is ingebroken in een appartement aan de Halveweg. De buit bestaat uit juwelen en geld.
Morgenavond speelt KRC Genk zijn eerste competitiewedstrijd uit bij RWDM. De selectie: keepers: Vandevoordt, Van Crombrugge, Leysen; verdedigers: McKenzie, Arteaga, Muñoz, Cuesta, Preciado; middenvelders: Aziz, Heynen, Hrošovský, Ait El Hadj, Galarza, El Khannouss en aanvallers: Fadera, Sor, Oyen, Paintsil, Trésor en Tolu.

Regen, buien en wind

Vrijdag 28 juli 2023
Genk - Regen, buien en windAan het wisselvallige weer komt voorlopig nog geen einde. Integendeel, de komende dagen mogen we geregeld regen en buien verwachten en er is ook kans op onweer. Alvast tot het einde van volgende week met het weekend inbegrepen is er nog niet dadelijk zomerweer in zicht. Bovendien staat er vaak flink wat wind en zijn de maxima eerder pover met slechts 20 graden.
Vandaag is het vaak zwaar bewolkt, maar af en toe kan ook de zon doorbreken. Er komen na de middag een aantal buien opzetten. Deze (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Auto uitgebrand in Nieuwe KuilenwegIn de Nieuwe Kuilenweg vatte deze namiddag een auto vuur. De brandweer kon niet verhinderen dat de wagen uitbrandde.

Herman Delsiene overleden

Vrijdag 28 juli 2023
Genk - Herman Delsiene overledenOp 23 juli is Herman Delsiene overleden, de echtgenoot van Erna Vanosmael. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetibg: maandag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Wolf August wordt opgezet

Vrijdag 28 juli 2023
Wolf August, die eerder deze week werd aangereden in Oudsbergen, zal worden opgezet. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek bekendgemaakt. In een video die het INBO maakte over de autopsie op de wolf, vertelt de dierenarts ook dat het dier opgezet wordt. "Dat maakt bij een autopsie veel verschil, daarom dat dat ook aan bod kwam", zegt Koen Van Muylem van het INBO. "August was een iconisch beest, als stamvader van de Limburgse wolven. We willen hem niet verloren laten gaan." Momenteel is nog niet duidelijk waar of wanneer August te zien zal zijn. "Nu gaat hij de diepvriezer in, er zijn nog geen concrete plannen", besluit Van Muylem. (Bron: VRT)
Genkenaar Milan Fretin sprintte naar een tweede plek in de Ronde van Tsjechië.

Houthalen VV - Bregel Sport 1-4

Donderdag 27 juli 2023
Genk - Houthalen VV - Bregel Sport 1-4Houthalen VV heeft vanavond een oefenwedstrijd tegen Bregel Sport verloren met 1-4.

Zwaar verlies voor Bokrijk Sport

Donderdag 27 juli 2023
Genk - Zwaar verlies voor Bokrijk SportBokrijk Sport heeft vanavond een oefenwedstrijd tegen Eendracht Stevoort verloren met 2-7.

Genk VV A verliest oefenwedstrijd

Donderdag 27 juli 2023
Genk - Genk VV A verliest oefenwedstrijdGenk VV A speelde vanavond een oefenwedstrijd op het veld van Eendracht Mechelen-aan-de-Maas A. Het verloor met 5-0.

BMW rijdt onder vrachtwagen

Donderdag 27 juli 2023
Op de Westerring is vanavond een auto onder een vrachtwagen gereden. Bij het ongeval is één persoon gewond geraakt.

Politie rijdt auto klem

Donderdag 27 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Hasselt heeft de politie in de vooravond een auto klem gereden. Dat gebeurde nadat de bestuurder vluchtte voor een controle. De man wordt verdacht van strafbare feiten.

Twee jaar cel voor juwelendief

Donderdag 27 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Twee jaar cel voor juwelendiefTwee jaar cel en een boete van 1.600 euro: dat is de straf die een veertiger uit Houthalen-Hechteren gekregen heeft voor een inbraak in een woning in As. De man ging er met juwelen ter waarde van zo'n 17.000 euro aan de haal. Toen de politie hem inrekende was hij in het bezit van een groot aantal juwelen. De verdediging voerde aan dat de man niets te maken had met de diefstal maar de rechter oordeelde er anders over. De man liep eerder al een twintigtal veroordelingen op. (PG)

Jean Reyskens overleden

Donderdag 27 juli 2023
Genk - Jean Reyskens overledenDinsdag is Jean Reyskens overleden. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boxbergheide. Begroeting:dinsdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Pierre Van Susteren overleden

Donderdag 27 juli 2023
Genk - Pierre Van Susteren overledenMaandag is Pierre Van Susteren overleden, de echtgenoot van Ursina Wils. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zijn urne wordt biijgezet op de begraafplaats van Waterschei.

Iedereen gaat naar 'Barbie'

Woensdag 26 juli 2023
De visie van Fobie
Genk - Iedereen gaat naar 'Barbie'ZoomEn het moet een heel goeie film zijn, met feministische trekjes. Fobie zag in het publiek nog iets anders... 

Bezwaren tegen bouw kerk

Woensdag 26 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven zijn zo'n 100 bezwaarschriften ingediend tegen de bouw van een Evangelische kerk aan de Schopsveldweg. De bezwaarindieners maken zich vooral zorgen over de verkeersafwikkeling als de kerk er komt.

ASV Geel - Jong Genk 1-6

Woensdag 26 juli 2023
In een oefenwedstrijd heeft Jong Genk vanavond met 1-6 gewonnen van ASV Geel. Rotundo (2), John (2), Abid en Nuozzi maakten de Genkse doelpunten.

Bakkeleien over een ruiterpoort

Woensdag 26 juli 2023
Vandaag gelezen
Genk - Bakkeleien over een ruiterpoortZoom"De doodgereden wolf is wel degelijk August. Wisten we eigenlijk al. Wat we tot gisteren helaas niet wisten, is dat het Agentschap Wegen & Verkeer, Natuur en Bos en de gemeente Oudsbergen al anderhalf jaar bakkeleien over welk type ruiterpoort er moet komen in het metersbrede gat in het ecoraster (foto) langs de N76. Dat gat kostte gisteren het leven aan de stamvader van de Limburgse wolvenroedel." (Jan Loos van Welkom Wolf)
Genk - Ondertussen, in de wolvenregio...Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Philo Meuwissen overleden

Woensdag 26 juli 2023
Genk - Philo Meuwissen overledenIn WZC Toermalien is maandag Philo Meuwissen overleden, de levenspartner van Lea Van Sweevelt. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 4 augustus (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: donderdag 3 augustus (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Rosolino Castronovo overleden

Woensdag 26 juli 2023
Genk - Rosolino Castronovo overledenZondag is Rosolino Castronovo overleden, de weduwnaar van de in 1975 gestorven Maria Sferlazza. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: donerdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Landbouwbedrijven enorm groter

Woensdag 26 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1980 is de gemiddelde oppervlakte van de landbouwbedrijven verdriedubbeld. De gemiddelde oppervlakte ging van 12,49 ha in 1980 naar 38,7 ha in 2022. (Statbel)

De zomer is ver weg

Dinsdag 25 juli 2023
Weerbericht
Genk - De zomer is ver wegHet is wisselvallig en het blijft wisselvallig. Met een aanhoudende westcirculatie komt daar de volgende 10 dagen alvast geen verandering in. Wel wordt het op het einde van de week en in het weekend wat warmer, maar donderdag en vrijdag gaat het stevig regenen.
Morgen vallen er enkele buien in de ochtend en voormiddag, maar is er tussendoor ook zon. Na de middag verdwijnen de buien uit het weerbeeld, maar nemen de wolkenvelden wel toe. Het wordt wat warmer bij 22 graden. Ook donderdag wordt (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Genk - Europese primeur: drone vervoerde bloedzakjesZoomVandaag heeft een passagiersdrone (foto) met twee zitplaatsen voor het eerst medische inhoud vervoerd door Europees luchtruim. De dronevlucht, een volledig onbemande en geautomatiseerde missie, vervoerde meerdere bloedzakjes over een afstand van 1 kilometer doorheen het testluchtruim van DronePort in Sint-Truiden. De operatie werd gecoördineerd door het Belgische bedrijf Helicus, dat bekend staat om de ontwikkeling van dronetoepassingen en -technologieën voor medisch transport door de lucht. Lees meer bij de LRM
Genk - Marie Thérèse Verdoot overledenZondag is Marie Thérèse Verdoot overleden. Zij was 74 jaar.

Heinrich Legowski overleden

Dinsdag 25 juli 2023
Genk - Heinrich Legowski overledenZaterdag is Heinrich Legowski overleden, de weduwnaar van de in 2017 gestorven Marianne Sidarow en de vriend van Marcella Vancraybex. Hij was 71 jaar. De uitvaatliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oud-Waterschei. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Twitter wordt X

Dinsdag 25 juli 2023
Genk - Twitter wordt XZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Het afvalwater na een festival

Dinsdag 25 juli 2023
Vandaag gelezen
"Als er een festival in de buurt is, dan zien we dat meteen terug in de hoeveelheid drugsresten die we meten op onze rioolwaterzuiveringen."
(Waterschap De Dommel)

Wolf doodgereden in Meeuwen

Dinsdag 25 juli 2023
Genk - Wolf doodgereden in MeeuwenZoomOp de N76 in Meeuwen is een wolf doodgereden. Het kadaver werd vanmorgen aangetroffen langs de weg, ter hoogte van de Gestelstraat. Mogelijk gaat het om August. Het Agentschap Natuur en Bos laat een autopsie uitvoeren. Het kadaver is opgehaald door het Natuurhulpcentrum. "Als het effectief om August zou gaan, wordt het een moeilijke opdracht voor wolvin Noëlla om de minstens 7 jongen groot te brengen," zeggen ze daar. De jonge wolven die vorig jaar geboren werden, zijn al weg. (Foto's NHC)
Wolf doodgereden in Meeuwen
Zoom

Zandzakjes te koop

Dinsdag 25 juli 2023
Genk - Zandzakjes te koopZoomWe hopen dat je ze nooit nodig hebt, maar wie rekening houdt met wateroverlast rond zijn woning kan nu in het recyclagepark (lege) zandzakjes kopen. De zakjes worden per set van 10 stuks verkocht voor € 5,00. Je kan per jaar en per gezin 40 stuks aankopen. Je ontvangt bij de aankoop een fiche met info over het gebruik van de zakken.

1.092 faillissementen

Dinsdag 25 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In juni registreerden de Ondernemingsrechtbanken in ons land 1.092 faillissementen. Het aantal banen dat daardoor verloren ging bedroeg 2.726. Dit betekent een stijging met 39,4% in vergelijking met mei van dit jaar (1.955). (Statbel)

Roman Przybylski overleden

Dinsdag 25 juli 2023
Genk - Roman Przybylski overledenZaterdag is Roman Przybylski (74) overleden, de echtgenoot van Rosi Straub. Hij woonde in As en was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Kerk
Genk - Mgr. Hoogmartens op roadtrip naar WJDZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, trekt deze zomer met de wagen door Europa en probeert zo alle Vlaamse deelnemers aan de Wereldjongerendagen (WJD) te ontmoeten die van 1 tot 6 augustus in Lissabon worden gehouden. Voorafgaand aan het eigenlijke gebeuren in Lissabon nemen de Vlaamse jongeren deel aan zogenaamde voorprogramma’s. Nieuw dit jaar is dat ze in groepjes van ongeveer vijftig verspreid zijn over heel Zuid-West Europa. Van Juignac in Frankrijk, tot Bilbao en Madrid in Spanje en (…) Het hele nieuwsbericht

Bert Peters overleden

Maandag 24 juli 2023
Genk - Bert Peters overledenZaterdag overleed Bert Peters (42), de echtgenoot van Lies Simons. Hij woonde in Haacht maar was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in aula Eikenveld in Winksele-Delle.

Benedetto Schillaci overleden

Maandag 24 juli 2023
Genk - Benedetto Schillaci overledenOp 13 juli is Benedetto Schillaci overleden. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Anita Duisters overleden

Maandag 24 juli 2023
Genk - Anita Duisters overledenZaterdag is Anita Duisters overleden, de echtgenote van Freddy Peeters. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag 31 juli (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Koenraad Nassen overleden

Maandag 24 juli 2023
Genk - Koenraad Nassen overledenVandaag is Koenraad Nassen overleden. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag 1 augustus (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Dimitri de Condé blijft tot minstens 2029 aan boord van KRC Genk. De voorbije maanden was er onder meer interesse van Southampton en Tottentam Hotspur voor de Genkse "Head of Football'.
In de Tronkstraat kwamen deze namiddag als gevolg van de hevige regenval meerdere kelders onder water te staan. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Er was ook zware wateroverlast in de Noordlaan, op Westerring en de André Dumontlaan.

Weg met horloge

Maandag 24 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven verschaften zich toegang tot een woning aan de Dooistraat in Diepenbeek en gingen met een horloge aan de haal. De inbraak is vanmiddag vastgesteld.
Morgenavond speelt KRC Genk zijn eerste kwalificatiewedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen Servette Genève. Trainer Wouter Vrancken selecteerde voor de verplaatsing naar Zwitserland 25 spelers: Vandevoordt, Van Crombrugge, Leysen, McKenzie, Sadick, Ouattara, Arteaga, Fadera, Heynen, Castro, Trésor, Sor, Hrošovský, Kayembe, Ait El Hadj, Carstensen, Muñoz, Oyen, Galarza, Paintsil, El Khannouss, Cuesta, Preciado, Bonsu Baah en Tolu.

Pierre Maenen overleden

Maandag 24 juli 2023
Genk - Pierre Maenen overledenVrijdag is Pierre Maenen overleden, de echtgenoot van Ewa Kurzawinska. Hij was 56 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (19.30-20.30 uur).

KRC Genk tegen Glasgow Rangers

Maandag 24 juli 2023
Als KRC Genk Servette Genève uitschakelt in de tweede voorronde van de Champions Leagie komt het uit tegen Glasgow Rangers. Bij uitschakeling verhuist het naar de derde voorronde van de Europa League waar het dan speelt tegen Slavia Praag of Olympiakos.

Winterslag - Anadol 1-2

Maandag 24 juli 2023
Genk - Winterslag - Anadol 1-2Future Winterslag heeft in een oefenwedstrijd met 1-2 verloren van Anadol.

Celestine Paulissen overleden

Maandag 24 juli 2023
Genk - Celestine Paulissen overledenOp 3 juli overleed Celestine Paulissen, de weduwe van de in 2017 gestorven Emile Schreurs. Zij was 90 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Jong Genk verslaat KSK Heist

Zondag 23 juli 2023
Jong Genk heeft in een oefenwedstrijd KSK Heist geklopt met 0-1. Kelvin John maakte het doelpunt.
Genk - Juwelendiefstal in NieuwstraatEr is ingebroken in een woning aan de Nieuwstraat. De daders gingen met juwelen aan de haal. De inbraak is gisteren gemeld.
Kort nieuws van bij de buren
In de Kruisstraat in Diepenbeek is een 55-jarige fietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een andere fietser. Het ongeval gebeurde gisterennamidag.

Woninginbraak in Zegestraat

Zondag 23 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is ingebroken in een woning aan de Zegestraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Martine Tanghe overleden

Zondag 23 juli 2023
Vanochtend  is voormalig VRT-journaliste Martine Tanghe overleden. Zij was 67 jaar en gedurende meer dan 40 jaar journaliste en nieuwsanker aan de Reyerslaan. In 2011 kreeg ze kanker. Enkele jaren geleden stak de ziekte opnieuw de kop op. 
De visie van Fobie
Genk - Ondertussen, in de buurt van Griekenland...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Wilhelmine Lenaerts overleden

Zaterdag 22 juli 2023
Genk - Wilhelmine Lenaerts overledenVandaag is Wilhelmine Lenaerts overleden, de weduwe van Michel De Gruiter. Zij was 99 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: donderdag (18.30-19.30) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Elise Smets overleden

Zaterdag 22 juli 2023
Genk - Elise Smets overledenGisteren is Elise Smets overleden, de weduwe van Jean Meynen Degryse. Zij was 83 jaar en afkomstig uit Sint-Truiden. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Roger Croux overleden

Zaterdag 22 juli 2023
Genk - Roger Croux overledenDonderdag is Roger Croux overleden, de echtgenoot van Georgette Vaes. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in, de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

KRC Genk klopt Burnley

Zaterdag 22 juli 2023
KRC Genk heeft vanavond een oefenwedstrijd tegen Burnley gewonnen met 2-0. Yira Sor en Toluwalase Arkodare maakten de doelpunten.

Geslaagd 21 juli-defilé

Zaterdag 22 juli 2023
De visie van Fobie
Genk - Geslaagd 21 juli-defiléZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Genk - Voetbalveld voor tiende keer omgewoeldEverzwijnen hebben het B-terrein van Bregel Sport aan de Meistraat omgewoeld. In twee jaar tijd hebben everzwijnen al tien keer een bezoek gebracht aan het veld.

Jan Stinkens overleden

Zaterdag 22 juli 2023
Genk - Jan Stinkens overledenOp 15 juli is Jan Stinkens overleden, de weduwnaar van de in 2019 gestorven Anna Jambon. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Wisselvallig en frisser

Vrijdag 21 juli 2023
Weerbericht
Genk - Wisselvallig en frisserIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt onstabiele maritieme lucht naar onze streken gestuurd. Af en toe zitten daar ook regengebieden in, waarbij we gedurende langere tijd regen mogen verwachten. Alvast tot het einde van de maand blijft het wisselvallige en eerder koele weer aanhouden.
Vandaag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Een buienlijn trekt rond de middagperiode over het land van west naar oost met lokaal enkele stevige buien en kans op onweer. Daarna (…) Het hele nieuwsbericht
Partnerbijdrage
Genk - Drukwerk in uw marketingstrategieZoomOndanks de toenemende digitalisering van marketingstrategieën is drukwerk nog altijd een waardevolle toevoeging. Met drukwerk heeft u nog altijd unieke voordelen te pakken, waar digitale marketingkanalen niet tegenop kunnen. Een effectief medium dus, zeker als onderdeel van een uitgebreide marketingmix. Enkele redenen waarom het belang van drukwerk niet onderschat moet worden leest u hier.

Drukwerk is tastbaar
De tastbaarheid van drukwerk heeft nog altijd een ongeëvenaard effect. (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Versterking voor KRC Genk LadiesShari Van Belle (23) zal de kleuren van KRC Genk Ladies verdedigen. De middenveldster komt over van OH Leuven en tekende een contract van twee seizoenen.
KRC Genk speelt dinsdag om 20.30 uur de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Champions League tegen Servette Genève. Scheidsrechter is de Hongaar Istvan Vad.
De besloten vennootschap Lima Sierra uit Ellikom heeft de besloten vennootschap Stellar Ordnance opgericht met zetel aan de Toekomstlaan in Genk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het fabriceren van wapens, wapenonderdelen en munitie en het uitbaten van een schietstand.

Nationale Feestdag

Vrijdag 21 juli 2023
Genk - Nationale FeestdagZoomNationale Feestdag vandaag, dus een Te Deum in de kathedraal in Brussel. Daar was de koninklijke familie aanwezig. (Foto Robert Boons)
Genk - Moskeeën krijgen gelijk van Grondwettelijk HofZoomDe moskeeën die bij het Grondwettelijk Hof in beroep waren gegaan tegen het Vlaams decreet dat de buitenlandse financiering van lokale geloofsgemeenschappen verbood, hebben voor een stuk gelijk gekregen. Enkele punten uit het decreet zijn vernietigd. Onder meer Dyanet - voorgezeten door Erkan Konak - was in beroep gegaan.
Het Grondwettelijk Hof oordeelt nu dat "de vrijheid van godsdienst en eredienst geschonden is voor wat betreft het verbod om buitenlandse financiering of ondersteuning te (…) Het hele nieuwsbericht
Een aantal leerlingen van het Genkse Technisch Atheneum De Wijzer lopen morgen op de nationale feestdag mee in het militair defilé in Brussel.

Karl-Heinz Thiemann

Donderdag 20 juli 2023
Genk - Karl-Heinz ThiemannOp 14 juli is Karl-Heinz Thiemann overleden, de echtgenoot van Krystyna Rozen. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vond vandaag plaats in de dekenale kerk van Genk-Centrum.
Genk - Fietser aangereden in ZaveldriesstraatDeze namiddag rond 14 uur is een 55-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren door een auto aangereden in de Zaveldriesstraat in Zwartberg. Hij raakte daarbiij gewond.

Twee mannen gewond bij botsing

Donderdag 20 juli 2023
Op het kruispunt van de Westerring en de Evence Coppéelaan in Winterslag was er een kop-staataanrijding tussen twee auto's. Daarmee raakten twee mannen van 62 en 70 jaar, beiden uit Genk, gewond.
Uit een tuinhuis aan de Vredestraat in Zwartberg zijn twee elektrische fietsen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Tineke Hendrix overleden

Donderdag 20 juli 2023
Genk - Tineke Hendrix overledenVandaag is Tineke Hendrix overleden, de weduwe van de in 2005 getsorven Jefke Lieben. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).

Vrouw (51) dealt drugs

Donderdag 20 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Vrouw (51) dealt drugsDe politie heeft en 51-jarige vrouw uit Zonhoven gearresteerd voor het dealen van drugs. Bij huiszoekingen zijn onder meer 652 xtc-pillen aangetroffen. De vrouw is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Treinbegeleider aangevallen

Donderdag 20 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Toen een treinbegeleider in het station van Diepenbeek een reiziger verzocht om de rit te betalen haalde deze laatste fors uit. Hij gaf de treinbegeleider een schop zodat die daar een gebroken pols aan overhield. De politie spoort de dader op.

Sporting CP - KRC Genk 1-1

Woensdag 19 juli 2023
In een oefenwedstrijd heeft KRC Genk vanavond 1-1 gelijk gespeeld tegen de Portugese topclub Sporting CP. Fadera maakte het Genkse doelpunt. Zaterdag speelt KRC een oefenwedstrijd tegen Burnley.
Genk - Limburgse bedevaart naar LourdesZoomDeze week zijn 385 Limburgse bedevaarders in Lourdes voor de jaarlijkse Lourdesbedevaart. Ook bisschop Patrick Hoogmartens is ter plaatse om samen met de Limburgers te vieren. "Dit jaar zullen wij met het thema vanuit de 13de verschijning 'Ga het zeggen, om hier een kapel te bouwen' op zoek gaan hoe wij vandaag zelf een kapel dienen te bouwen om meer Kerk te zijn", zegt de Limburgse bisschop. Ook zijn de mijnwerkers-brancardiers van verschillende Limburgse afdelingen weer paraat om de zieken ter plaatse te helpen. Gisteren stond de traditionele internationale viering op het programma.
Jong Genk-speler Daan Dierckx verkastte in de winter van 2021 naar de Italiaanse club Parma waarop KRC hem het voorbije seizoen huurde. De centrale middenvelder is 20 en is terug naar Parma.

Nieuwe vennootschap: KNY Works

Woensdag 19 juli 2023
Kenny Schoofs uit Genk heeft de besloten vennootschap KNY Works opgericht met zetel aan de Veldstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren dakwerken en bouwwerkzaamheden.

Edgard Vanheusden overleden

Woensdag 19 juli 2023
Genk - Edgard Vanheusden overledenGisteren is Edgard Vanheusden overleden, de echtgenoot van Paula Vandevoort. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting : woensdag (19-20 uur).
Jong Genk heeft een nieuwe keeperstrainer. De keuze viel op Steven Frederix. De Koerselnaar is 39.
Het is maar dat je 't weet
Het tijdelijk onttrekkingsverbod dat in Limburg van kracht is wordt uitgebreid voor alle onbevaarbare waterlopen op het Limburgse grondgebied. Dat heeft het Limburgs Droogteoverleg beslist naar aanleíding van het droge weer van de afgelopen tijd. Het betekent dat er tot nader order geen water uit de onbevaarbare waterlopen mag gehaald worden, behalve met weidepompen voor het vee, door hulpdiensten in geval van nood en door de bevoegde waterloopbeheerder toegelaten onttrekkingen.
Genk - Wietplantage ingericht in woonwagenEen vijftiger uit Ham heeft 22 maanden cel waarvan de helft met uitstel gekregen voor het omvormen van zijn woonwagen tot wietplantage. Zijn kompaan, een dertiger uit Genk, kreeg 22 maanden cel waarvan ook de helft met uitstel. De twee moeten elk ook een boete van 6.000 euro betalen. In de woonwagen werden zo'n 600 planten aangetroffen. (PG)
Amine Et Taïbi verlaat Jong Genk en tekent een contract bij reeksgenoot Club NXT. De centrale verdediger is 20.
Genk - Marie Louise Schurmans overledenZondag is Marie Louise Schurmans overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Paul Wuestenraed. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Pierke Hamal overleden

Woensdag 19 juli 2023
Genk - Pierke Hamal overleden
Pierre 'Pierke' Hamal uit Beringen is overleden.
(° Genk op 20 juni 1957 † Beringen op 18 juli 2023)
Begroeting: maandag 24 juli 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents. 
Genk - Hoffelijkheid en 30km per uur op jaagpadenZoomVlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters doet een oproep voor meer verkeersveiligheid op onze jaagpaden. Met het aanbrengen van de slogan "Hoffelijk Rijden = Veilig Rijden" vestigt de minister de aandacht op het belang van hoffelijkheid en respect tussen de verschillende weggebruikers op het jaagpad.
Bij de slogan wordt ook de snelheidsbeperking van 30 km/u benadrukt, die eens zo belangrijk is nu ook speedpedelecs op termijn zullen worden toegestaan op het (…) Het hele nieuwsbericht
Middenvelder Jay-Dee Geusens trekt de deur achter zich dicht bij KRC Genk. De Jong Genk speler verkast naar SK Beveren. Hij tekent er een contract voor drie seizoenen met optie op een extra seizoen. Geusens is 21.

Luchtvaart herstelt

Dinsdag 18 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 noteerden de Belgische luchthavens een aanzienlijke stijging van het aantal reizigers en vluchten, wat wijst op een herstel na de verstoring als gevolg van de COVID-19-pandemie. Ongeveer 28 miljoen passagiers passeerden de Belgische luchthavens, een stijging van 107% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit cijfer ligt echter nog steeds onder de 35,5 miljoen passagiers die in 2019 werden vervoerd.
Ook het aantal vluchten steeg aanzienlijk in 2022, met iets meer dan 260.000 geregistreerde vluchten. Deze stijging van 43% ten opzichte van het voorgaande jaar is significant, maar dit cijfer blijft lager dan de 325.000 vluchten die in 2019 werden geregistreerd. (Statbel)

Jeanne Aerden (100) overleden

Dinsdag 18 juli 2023
Genk - Jeanne Aerden (100) overledenOp 14 juli is Jeanne Aerden overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Jef Geraerts. Zij was 100 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sledderlo. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in het rouwhuis aan de Geerstraat 4.

Albert Bijnens overleden

Dinsdag 18 juli 2023
Genk - Albert Bijnens overledenOp 14 juli is Albert Bijnens (89) overleden, de echtgenoot van Marion Rutten. Hij was gewezen voorzitter van Thor Waterschei en KRC Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Genk-Centrum. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag rond 15.15 uur vatte een vrachtwagen vuur aan de Roelerweg in Zutendaal. De vrachtwagen is uitgenbrand.
Afgelopen seizoen sloten KRC Genk en Fenerbahçe een huurovereenkomst van één jaar - inclusief een aankoopoptie – af over Ally Samatta. De club koos ervoor deze optie niet te lichten. De Tanzaniaanse spits scoorde in zijn gehele periode bij KRC 82 doelpunten in 227 wedstrijden. De spits trekt komend seizoen naar PAOK Saloniki, waar hij in de Griekse eerste klasse zal uitkomen.
De visie van Fobie
Genk - De Gentse Feesten zijn begonnenZoomRuim een half miljoen mensen afgelopen weekend op de openingsavond van de Gentse Feesten. Ook dit jaar is er een meldpunt waar bezoekers terecht kunnen, onder meer als ze slachtoffer of getuige zijn van grensoverschrijdend gedrag. (Cartoon: Fobie)
Vandaag gelezen
Wat te doen als een dier de confrontatie zoekt? Schotse Hooglander: klim ergens in. Zwaan: rustig weglopen. Hond: niet schreeuwen. Wolf: wel schreeuwen. (De Volkskrant)

Julianna Giegler overleden

Maandag 17 juli 2023
Genk - Julianna Giegler overledenZaterdag is Julianna Giegler overleden. Zij was 89 jaar.
Op de Maaseikerbaan raakten vanmorgen rond 9.15 uur een auto en een 57-jarige bromfietser in een aanrijding betrokken. Deze laatste is daarbij gewond geraakt.
Kort nieuws van bij de buren
Een 19-jarige fietsster is gewond geraakt toen zij door een auto werd aangereden op de Steenweg in As. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12.50 uur.

Botsing op Maastrichterweg

Zondag 16 juli 2023
Genk - Botsing op MaastrichterwegGisterenavond rond 19 uur botsten twee auto's op de Maastrichterweg. Daarbij raakte een 29-jarige man uit Tienen gewond.
KRC Genk Ladies bereikte een akkoord met de 60-jarige Johan Houben als assistant-coach bij KRC Genk Ladies. Johan werkte al samen met Guido Brepoels bij Kermt-Hasselt. Hij heeft ook ervaring als hoofdcoach bij o.a. Thes, Geel, Rupel-Boom, Wijgmaal, Lierse Kempenzonen, Bocholt, Hasselt en Meerhout.
De besloten vennootschap G.E.R. uit Zutendaal heeft de besloten vennootschap Jupiter games opgericht met zetel aan de Oosterring in Genk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groot- en kleinhandel in amusementsspelen en behendigheidsspelen.
Genk - Transfernieuws bij KRC Genk Ladies BFelien Boermans (Wezel), Jil Exelmans (Diest) en Marie Tachelet (Standard) zullen komend seizoen de kleuren van KRC Genk Ladies B verdedigen. Veertien speelsters verlaten de club: Liene Collette (Alken), Femke Fourier (Bilzen Youth), Caro Gielen (Alken), Dorien Groven (Alken), Femke Jacobs (Bilzen United), Renske Janssen (Fortuna Sittard), Marit Jemei (Alken), Sofie Ketelslegers (Alken), Naomi Satory (Patro Eisden), Lore Valee (Alken), Marie Vandenberk (Tienen), Lauren Vandeurzen (Patro Eisden), Marte Van Olmen (Alken) en Jessie Waltens (Tienen).
De visie van Fobie
Genk - Ondertussen, in de politiecel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)
Jong Genk heeft in een oefenwedstrijd met 0-6 gewonnen van Eendracht Termien. Abid, Nuozzi, Tourné, Caicedo, Rotundo en Pinncock maakten de doelpunten.

Barbie-mania slaat weer toe

Zaterdag 15 juli 2023
De visie van Fobie
Genk - Barbie-mania slaat weer toeZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

KRC Genk - Zulte Waregem 3-3

Zaterdag 15 juli 2023
In een oefenwedstrijd van 120 minuten in de Cegeka Arena hebben KRC Genk en Zulte-Waregem vanmiddag 3-3 gelijk gespeeld. De Genkse doelpunten werden gescoord door Fadera, El Haj en Tolu. Angelo Preciado was één van de beste spelers op het veld.

Jan Goyens overleden

Zaterdag 15 juli 2023
Genk - Jan Goyens overledenWoensdag is Jan Goyens overleden. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Lothar Versyck overleden

Zaterdag 15 juli 2023
Op 9 juli overleed Lothar Versyck, de weduwnaar van de vorig jaar gestorven Lea Roux. Hij was 85 jaar en ere-ambassadeur. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring. Zijn urne werd begraven op de begraafplaats van Genk-Centrum.

De vakantie ingezet

Zaterdag 15 juli 2023
300 woorden van Rudi
Genk - De vakantie ingezetWe zouden de vakantie inzetten op een terrasje in de provinciehoofdstad. Dat was het plan en zo geschiedde, maar het ging niet zonder slag of stoot. Al hadden we er rechtstreeks niet veel mee te maken. Het waren eerder de buren. Niet die van thuis, maar de buren aan het tafeltje naast ons. Zij hadden postgevat onder een grote boom. Het was ongetwijfeld de mooiste plek van het terras.
Maar dat was zonder de duif gerekend die in de boom vrolijk zat te roekoeën. Het koppel had net hun bord met een (…) Het hele nieuwsbericht
Op de wegen in Europa wordt het naar verwachting heel druk, omdat mensen naar hun vakantiebestemming reizen. Vooral in zuidelijke richting wordt het filerijden, evenals rond Hamburg en München en voor de Zwitserse en Oostenrijkse tunnels.
Besluit u toch voor uw vakantie naar het buitenland te reizen - het is ook bij ons mooi, lekker en warm - dan wensen we u goeie reis. Hou het veilig!
Genk - Twee spelers voor Eendracht TermienEendracht Termien heeft twee spelers van Fortuna Sittard aangetrokken: de 17-jarige flankspeler Sofian Oizaz en de 16-jarige verdediger Tom Dewael.

Meer dan 43 graden op Sicilië

Vrijdag 14 juli 2023
De visie van Fobie
Genk - Meer dan 43 graden op SiciliëZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)

Bianca Riga overleden

Vrijdag 14 juli 2023
Genk - Bianca Riga overledenWoensdag is Bianca Riga overleden, de echtgenote van Salvatore Mele. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisteren in Zonhoven een chauffeur betrapt die 85 km per uur reed in een zone 50. Hij was onder invloed van drugs. In zijn voertuig zaten drie passagiers.

Brand in Zutendaal

Vrijdag 14 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag onstond brand in de nieuwbouw van een appartementencomplex aan de Kerkstraat in Zutendaal. De brandweer was het vuur snel meester. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.
Doelman Hendrik Van Crombrugge (Anderlecht) zal de kleuren van KRC Genk verdedigen. Hij tekent een contract voor drie seizoenen met de optie op een extra seizoen.

Guiseppe Manca overleden

Vrijdag 14 juli 2023
Genk - Guiseppe Manca overledenWoensdag is Giuseppe Manca overleden, de weduwnaar van de in 2017 gestorven Antonia Murredda. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Jasper Philipsen scheert tegenwoordig niet enkel hoge toppen in de Ronde van Frankrijk met (tot dusver) vier knappe etappezeges. Hij is vandaag ook regerend koning van "Fietsen door de bomen" in Hechtel-Eksel, meldt Bosland. Op 7 juni 2021 reed hij het plaatselijke Strava-segment op 23 seconden aan maar liefst 50,6km/u. Chapeau! 

Twee gewonden op E314

Vrijdag 14 juli 2023
Gisterenavond raakten op de E314 in Genk twee voertuigen in een aanrijding betrokken. Daarbij zijn twee gewonden gevallen.

Aanwinsten voor KRC Genk Ladies A

Donderdag 13 juli 2023
Genk - Aanwinsten voor KRC Genk Ladies AMirthe Claes (OHL), Charlotte Cranshoff (OHL), Isa Klaassen (DBS Eindhoven), Tess Lameir (OHL), Charlotte Tison (Anderlecht), Lyndsey Van Belle (Club YLA), Ella Van Kerkhoven (OHL) en Isa Warps (DBS Eindhoven) zullen komend seizoen de kleuren van KRC Genk Ladies A verdedigen.

Wisselvallig maar vrij warm

Donderdag 13 juli 2023
Weerbericht
Genk - Wisselvallig maar vrij warmMet een westelijke hoogtestroming wisselen storingen en hogedrukgebieden elkaar af. Er staat geen standvastig zomerweer op het programma, maar na een wat koelere donderdag gaan de temperaturen wel weer omhoog. Na het weekend lijkt er wel een overwegend droge periode aan te breken.
Morgen zijn er veel hoge wolken, maar er is ook ruimte voor de zon. Na de middag wordt de bewolking tijdelijk belangrijker, maar daarna kan de zon meer tevoorschijn komen. Het blijft meestal droog en bij een zwakke (…) Het hele nieuwsbericht

Zestiger gewond bij ongeval

Donderdag 13 juli 2023
Genk - Zestiger gewond bij ongevalEen 62-jarige Genkenaar is gisterenavond rond 23.10 uur gewond geraakt toen een auto van de baan ging. Het ongeval gebeurde in de Zalmstraat in Houthalen-Helchteren.

Twee aanwinsten voor Genk VV B

Donderdag 13 juli 2023
Genk - Twee aanwinsten voor Genk VV BGenk VV B heeft twee spelers aangetrokken: Lars Beckers van Patro Eisden en Mathis Vanheusden van Kabouters Opglabbeek.

Groeten uit Middelkerke

Donderdag 13 juli 2023
Vakantiefoto
Genk - Groeten uit MiddelkerkeZoomMarleen Abeels stuurde ons enkele foto's van het Zandsculpturenfestival in Middelkerke. Meer dan 6000 ton zand is hier gebruikt om twintig sprookjes en personages uit te beelden in het zand: De gelaarsde kat, de kleine zeemeermin, klein duimpje, Sneeuwwitje, een grote vuurspuwende draak en nog veel meer. Je kan er nog terecht tot 10 september. 
Groeten uit MiddelkerkeGroeten uit MiddelkerkeGroeten uit MiddelkerkeGroeten uit Middelkerke
Zoom

Maria de Smit overleden

Donderdag 13 juli 2023
Genk - Maria de Smit overledenMaandag is Maria de Smit overleden. Zij was 77 jaar en afkomstig uit Rotterdam.
De Vrije basisschool Boxbergheide krijgt van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts 170.300 euro. Het geld dient om ventilatiewerken uit te voeren in twaalf lokalen.

Sebastiaan Weidner overleden

Woensdag 12 juli 2023
Genk - Sebastiaan Weidner overledenGisteren is Sebastiaan Weidner overleden, de echtgenoot van Inge Willems. Hij was 48 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Deborre aan de Oostlaan.

Drie Genkies naar Westerlo

Woensdag 12 juli 2023
Drie jongeren trekken de deur van KRC Genk achter zich dicht en verkassen naar Westerlo. Het betreft Raf Smekens, Candan Baskale en Zenzo De Boeck.

KRC Genk verliest van PAOK

Woensdag 12 juli 2023
KRC Genk heeft vandaag een oefenduel tegen PAOK Saloniki verloren met 3-2. Sor en Castro maakten de Genkse doelpunten. Fadera gaf telkens de assist.

Auto's botsen: drie gewonden

Woensdag 12 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding tussen twee auto's op de Bevrijdingslaan in As zijn gisterenavond rond 18 uur drie gewonden gevallen: een 89-jarige man, een 65-jarige vrouw en een kind, allen uit As.
Het is maar dat je 't weet
Ruim een kwart van de werkenden besteedt zo goed als de hele werktijd aan werken met een computer of een smartphone. Uit nieuwe gegevens van Statbel, het Belgische statistiekbureau, over vaardigheden die verband houden met de job, blijkt dat 25,8% van de werkenden de volledige of bijna volledige werktijd besteedt aan het werken met computer, tablet of smartphone. Voor anderen gaat deze tijd zo goed als helemaal naar het mondeling communiceren met mensen buiten het bedrijf (15,9%) of binnen het (…) Het hele nieuwsbericht

KE Lastechnieken failliet

Woensdag 12 juli 2023
De vakantiekamer van de Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft KE Lastechnieken uit Genk failliet verklaard. Het indienen van de schulvorderingen moet voor 9 augustus gebeuren.

Lazzimo failliet verklaard

Woensdag 12 juli 2023
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft het faillissement uitgesproken van Lazzimo uit Genk. Schuldvorderingen moeten voor 9 augustus ingediend worden.

Molen verliest wiek

Woensdag 12 juli 2023
In het openluchtmuseum van Bokrijk is gisteren een wiek van de gerestaureerde molen van Mol-Millegem naar beneden gestort. Er zal onderzocht worden hoe dit kon gebeuren. Er vielen geen slachtoffers.

'De wolf is niet boos'

Woensdag 12 juli 2023
Vandaag gelezen
"Wolf, ga terug naar je eigen land. Maar dit is hun land. Dit hele continent is net zo goed van hen als van ons. Nee hoor, zeggen de boeren, dit is ons land. Dit zijn onze dieren. Maar een eenzijdig contract is geen contract. En macht is niet hetzelfde als recht. Daar waarschuwde de La Fontaine ons al voor."
(Eva Meijer in De Groene Amsterdammer)

Tropisch heet in Zuid-Europa

Woensdag 12 juli 2023
Genk - Tropisch heet in Zuid-EuropaZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Bart Doumen overleden

Woensdag 12 juli 2023
Genk - Bart Doumen overledenMaandag is Bart Doumen overleden. Hij was 48 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid en de verspreiding van de as op de begraafplaats van Mechelen-aan-de-Maas vinden in intieme familiekring plaats.
Nieuwe boeken
Genk - Provinciebestuur Limburg tijdens Wereldoorlog 2ZoomDe provincie Limburg pakt regelmatig uit met mooie en interessante boeken. Zopas verscheen 'Provinciebestuur Limburg tijdens de Tweede Wereldoorlog', een aanrader voor al wie geïnteresseerd is in onze Limburgse geschiedenis.
De Tweede Wereldoorlog had verstrekkende gevolgen voor de hele samenleving. Historici van het Cegesoma onderzochten in opdracht van de Afdeling Erfgoed het Provinciaal Archief Limburg om een licht te werpen op het provinciebestuur en zijn rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. (…) Het hele nieuwsbericht

M&A failliet verklaard

Woensdag 12 juli 2023
De rechter in Tongeren heeft het faillissement uitgesproken van M&A uit Genk.
Genk - Veel schade door brand op terrasVanavond heeft een brand op een terras veel rookschade aangericht aan een dakapartement aan de Molenstraat. De brand werd rond 17.45 uur opgemerkt. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Robot helpt bij het bidden

Dinsdag 11 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Gabriele Trovato, een 42-jarige computeringenieur uit Livorno (Toscane, Italië) die naar Japan verhuisde, heeft met kunstmatige intelligentie SanTO gecreëerd (waarbij 'To' staat voor theomorfe operator). Het is een machine die vragen over het geloof kan beantwoorden, die de rozenkrans kan bidden en die uit de Schrift kan citeren.
Inmiddels heeft de robot al een praktijktest achter de rug in een zorginstelling in Siegen (Duitsland). De ‘cyberheilige’ heeft er in het Duits (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Grootscheepse gezamenlijke verkeersactieVrijdag 9 juni voerden de politiezones CARMA, Heusden-Zolder en Beringen-Ham-Tessenderlo gezamenlijke verkeersacties uit op verschillende locaties van het grondgebied van PZ Heusden-Zolder. Dezelfde verkeersactie werd twee weken later op 23 juni herhaald op het grondgebied van PZ CARMA. Aan deze acties namen ook de Vlaamse Belastingdienst, de Dienst Douane en Accijnzen, de WPR Vlaams-Brabant en Turnhout en het Parket Limburg deel. Tijdens de controles bleven de autokeuringsstations van Alken en As extra (…) Het hele nieuwsbericht

Germaine Bollen overleden

Dinsdag 11 juli 2023
Genk - Germaine Bollen overledenZondag is Germaine Bollen overleden, de echtgenote van Willy Melis. Zij was 76 jaar. Hert afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Deborre aan de Oostlaan.

Lucienne Verding overleden

Dinsdag 11 juli 2023
Genk - Lucienne Verding overledenGisteren is Lucienne Verding overleden, de echtgenote van Georges De Roo. Zij was 83 jaar. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Robert Dekens overleden

Dinsdag 11 juli 2023
Genk - Robert Dekens overledenZondag is Robert Dekens overleden, de echtgenoot van Monique Hamal. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur).
Genk - Het debat over de wolf is weer geopend...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Fabienne Bongaerts overleden

Dinsdag 11 juli 2023
Genk - Fabienne Bongaerts overledenZaterdag is Fabienne Bongaerts (53) overleden. Zij woonde in Genk en was afkomstig uit Bree.

Giuseppe Delli Santi overleden

Dinsdag 11 juli 2023
Genk - Giuseppe Delli Santi overledenOp 7 juli is in Oudsbergen Giuseppe Delli Santi overleden, de weduwnaar van de in 2001 gestorven Godefrieda Dierckx. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat in Genk. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk.
Middenvelder Maarten Swerts (19) heeft de deur achter zich dicht getrokken bij Jong Genk. Hij verdedigt voortaan de kleuren van FC Eindhoven. Swerts ligt er onder contract tot medio 2025.

Bosbrand in Zutendaal

Maandag 10 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Zutendaal is vanavond zo'n 200 vierkante meter in de vlammen opgegaan bij een brand in een bos in de buurt van de Broekerveldweg. Om de brand te bestrijden werden drie bosbrandweerwagens ingezet.

De Limburgse Pijl

Maandag 10 juli 2023
Genk - De Limburgse PijlZoomZondag 13 augustus wordt een gloednieuwe wielerwedstrijd in het leven geroepen: de Limburgse Pijl. Dit is een internationale wielerwedstrijd voor juniores. De Limburgse Pijl is een rit in lijn met start en aankomst op de Eeuwfeestwal in Tongeren. Voor en tijdens de rit zullen op een lokaal parcours jeugdwielerwedstrijden plaatsvinden voor miniemen.
De Nederlandse Faunabescherming doet aangifte tegen de boer die zondag in het Drentse Wapse gewond raakte na een incident met een wolf en tegen de burgemeester van de gemeente Westerveld, omdat laatstgenoemde het "recht niet had" de wolf dood te laten schieten. Volgens de Faunabescherming was er, als gekeken wordt naar de rol van de boer, "geen sprake van een aanval van een wolf op een mens, maar van een mens op een wolf".

KRC Genk - PAOK live op tv

Zondag 9 juli 2023
TV Limburg zendt de oefenwedstrijd tussen KRC Genk en het Griekse PAOK Saloniki live uit. De wedstrijd wordt woensdag gespeeld.
Genk - Tien nieuwe spelers bij Bokrijk SportBokrijk Sport heeft tien spelers aangetrokken: Tim Anthonissen (STA Genk), Casper Appeltans (Genk VV), Valentino Bonacci (Zutendaal VV), Arif Ince (Godsheide VV), Youri Kusters (EMBO), Leander Moretti ( Future Winterslag), Xander Revis (FC Landen), Sander Sikivie (Vliermaalroot), Jordy Vanhees (STA Genk) en Sebastian Van Tilborg (VC Kesselt).

Kouassi verlaat KRC Genk

Zondag 9 juli 2023
Eboué Kouassi (25) verlaat KRC Genk. Hij verkast naar het Portugese Arouca FC, dat hem eerder al eens huurde. Het contract van de 25-jarige Ivoriaan in de Cegeka Arena werd in onderling overleg beëindigd.

Pierre Thillmann overleden

Zondag 9 juli 2023
Genk - Pierre Thillmann overledenOp 5 juli is Pierre Thillmann overleden, de echtgenoot van Francine Tips. Hij was 94 jaar. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

De was drogen aan de stoof

Zondag 9 juli 2023
Herinneringen
Genk - De was drogen aan de stoofZoomDe tijd dat de was gedroogd werd aan de stoof is al lang voorbij. Je zou het misschien niet denken, maar de eerste wasdroger verscheen niet veel later dan de eerste wasmachine. Die werden aan het einde van de 17e eeuw op de markt gebracht.
De uitvinding van de wasdroger werd commercieel rond 1800, bedacht door een Fransman, M. Porchon. De droger werd eerst verkocht in Frankrijk en Engeland. Het ging toen om een metalen trommel die boven een vuur met de hand rondgedraaid werd, vergelijkbaar (…) Het hele nieuwsbericht

Twee stacaravans uitgebrand

Zondag 9 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend zijn twee stacaravans uitgebrand op camping Heidestrand in Zonhoven. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Code oranje voor hevig onweerHet KMI geeft voor deze namiddag code oranje in onze provincie. Tussen vanmiddag en vanavond is er een grote kans op felle onweersbuien, laat het KMI weten. "Bij deze onweders kan er plaatselijk 20 tot 40 l/m² vallen op een uur tijd (of zeer lokaal meer). Plaatselijk kunnen er grote hagelstenen (tot 4 of 5 cm doorsnede) vallen en/of kunnen er felle rukwinden (tot 90 km/u of zeer plaatselijk meer) voorkomen. Er kan lokaal hinder/schade veroorzaakt worden door wateroverlast, blikseminslagen, hagel en/of windstoten".
Genk - Overlijdens met 5,5% gestegenZoomIn 2022 werden 116.380 overlijdens geregistreerd in België. Dat zijn er 4.089 meer dan het voorgaande jaar, ofwel een stijging met 3,6% tegenover 2021. Vergeleken met een bredere referentieperiode, namelijk het gemiddelde voor 2017, 2018, 2019 en 2021 gaat het om een stijging van 5,5%. Die stijging is het meest zichtbaar in het Vlaams en Waals Gewest, en bij vrouwen en 85-plussers. Vooral in de maand april, tijdens de zomer en in de maand december werd een hoger aantal overlijdens dan gewoonlijk geregistreerd. (Statbel)

Marc vervangt Jean

Zaterdag 8 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Marc vervangt Jean als meest voorkomende mannelijke voornaam in België. Jean behoudt zijn status in Wallonië maar maakt plaats voor Marc op nationaal niveau. In 2022 waren er 63.736 personen met Jean als voornaam, tegenover 62.754 personen die Marc heetten. Dit is echter veranderd in 2023: Marc (62.023) overtreft Jean (61.456). En dan hebben we het nog niet over Jef gehad! Bij de vrouwen blijft Maria koploper: 108.358 vrouwen dragen die voornaam. (Statbel)
De eerste versterking voor Jong Genk is een feit.Noah Adedeji-Sternberg maakt de overstap van Borussia Mönchengladbach. De jonge Belg tekent een contract voor 3 seizoenen (+ een optie voor een extra seizoen). In navolging van drie inkomende transfers voor de A-kern heeft ook Jong Genk zijn eerste versterking beet. Noah Adedeji-Sternberg maakt de overstap van Borussia Mönchengladbach waar hij de afgelopen twee seizoenen speelde. Noah is een tweevoetige middenvelder die ook op de flanken uit de (…) Het hele nieuwsbericht
Naast het eerste elftal, dat vorige week de voorbereiding aanving, staat ook Jong Genk vanaf komende maandag terug op het oefenveld. Een nieuw seizoen staat voor de deur, maar ook een nieuwe staf en een nieuw format.
Afgelopen seizoen werd er gewerkt met 12 clubs, komend seizoen groeit dit aantal tot 16. De twee teams die na de reguliere competitie het hoogst eindigen zullen promoveren. De twee teams die het laagst eindigen degraderen. De U23-ploegen kunnen net zoals afgelopen seizoen niet promoveren (…) Het hele nieuwsbericht

KRC Genk - OH Leuven 4-0

Zaterdag 8 juli 2023
Genk - KRC Genk - OH Leuven 4-0KRC Genk heeft deze voormiddag in een oefenwedstrijd OH Leuven geklopt met 4-0. Aan de rust was de stand 2-0. Fadera, Hrosovsky, Luc Oyen en Bonsu Baah maakten de doelpunten. Normaal werd de wedstrijd om 15 uur gespeeld maar door de hitte werd de wedstrijd vervroegd naar 11 uur. De wedstrijd werd gespeeld achter gesloten deuren.

Zondag mogelijk zwaar onweer

Zaterdag 8 juli 2023
Weerbericht
Genk - Zondag mogelijk zwaar onweerHet is bijzonder spannend op de weerkaarten voor morgen. Een thermische vore of beter gekend als een onweerszone, trekt over onze streken en wordt gevolgd door een koufront. Op de passage van die thermische vore kan het erg onstuimig worden. De volgende dagen gaat de temperatuur omlaag en met een zuidwestelijke luchtstroming wordt het wisselvallig met de doortocht van een aantal buien.
Vandaag wordt het echter tropisch warm. Het is zonnig in de ochtend. Daarna komen er wat wolken voor, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Twee nieuwe spelers voor Genk VV BLars Beckers (Patro Eisden) en Mathis Vanheusden (Kabouters Opglabbeek) zullen komend seizoen de kleuren van Genk VV B verdedigen.

Albert Coolen overleden

Vrijdag 7 juli 2023
Gisteren is Albert Coolen overleden. Hij was 74 jaar.
Kort nieuws van bij de buren
Deze voorùiddag botsten in de Stationsstraat in Diepenbeek een auto en een 52-jarige fietser. De fietser liep daarbij verwondingen op.

Fietser botst met auto

Vrijdag 7 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond botsten een auto en een 19-jarige fietser op de Halveweg in Zonhoven. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Sinds enkele jaren moeten landbouwers die schade lijden zelf een melding doen bij het Rampenfonds op het moment van de schade. Bij de erkenning van de droogteramp van 2022 heeft men alle gemeenten waarvoor er meldingen zijn binnengekomen erkend, ongeacht het schadebedrag. Vanuit sommige gemeenten werd er echter geen melding gedaan. De droogte is dus erkend voor de volledige provincie Limburg, behalve voor de gemeenten Bilzen, Diepenbeek, Genk, Herstappe, Hoeselt, Lommel, Lummen, Pelt, Zonhoven en Zutendaal. Getroffen percelen uit deze gemeenten hebben dus geen recht op een tegemoetkoming.
Een 76-jarige fietser uit Genk is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16.45 uur.

Geld gestolen uit flat

Vrijdag 7 juli 2023
Genk - Geld gestolen uit flatIn een appartement aan de Drijfstraat is geld gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.
In 2022 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben bij de geboorte een levensverwachting  van 83,8 jaar en voor mannen gaat het om 79,5 jaar. De levensverwachting bij de geboorte voor mannen en vrouwen samen bleef eerder stabiel ten aanzien van 2021 (+13 dagen, of +0,04 jaar). (Statbel)

Peeters & Janssens

Vrijdag 7 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In de top 10.000 van familienamen op 01/01/2023 blijven in  België familienamen zoals Peeters, Janssens en Maes het meest voorkomen. Deze top 3 is identiek in Vlaanderen. In Wallonië zijn de drie meest voorkomende familienamen Dubois, Lambert en Martin; in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn dat Diallo, Bah en Barry. Helemaal onderaan de lijst van de 10.000 meest voorkomende familienamen zijn er slechts 181 personen met namen zoals Berkvens, Dehez, Mai, Nahimana, Noteboom of Pâques. (Statbel)

Naar een tropisch weekend

Vrijdag 7 juli 2023
Weerbericht
Genk - Naar een tropisch weekendHet wordt een tropisch weekend. Vandaag draait de wind naar het zuiden en wordt nog warmere lucht dan gisteren aangevoerd. De maxima komen uit op 29 graden. Het wordt een flink zonnige dag, al zijn er ook een aantal stapelwolken.
Morgen is 33 graden mogelijk. Er is veel zon, maar later op de dag is er kans op een warmteonweer.
Zondag wordt het drukkend warm bij maxima rond 28 graden en komen er in de namiddag onweersbuien opzetten. De meest actieve buien worden dan in de avond verwacht.
Michel NULENS

Agnes Pont overleden

Donderdag 6 juli 2023
Genk - Agnes Pont overledenDinsdag is Agnes Pont overleden, de weduwe van Albert Manfred en de levenspartner van Eddy Peeters. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nicole Baptist overleden

Donderdag 6 juli 2023
Genk - Nicole Baptist overledenVandaag is Nicole Baptist overleden, de echtgenote van Takin Uyusmaz. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Nico Burkas overleden

Donderdag 6 juli 2023
Genk - Nico Burkas overledenGisteren is Nico Burkas overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Rik Jambon overleden

Donderdag 6 juli 2023
Genk - Rik Jambon overledenMaandag is Rik Jambon overleden, de echtgenoot van Mart Moesen. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Genk - Tien nieuwe spelers bij Bregel SportBregel Sport heeft tien nieuwe spelers aangetrokken: Luca Concordia (Lanaken), Anir Mazilmi (Hechtel), Benjamin Brants (Sp. Hasselt), Jari Buntinx (R. Boxberg), Ilias Choua (HO Heide), Brecht Merken (Zutendaal), Moreno Mirisola (Beringen), Altan Tanriver (Munsterbilzen), Rob Thomas (Hades) en Rune Verstraeten(HO Heide).

Een oproep

Donderdag 6 juli 2023
Joske Piepers is een doctoraatsstudente aan de universiteit van Tilburg (Ned.). Ze onderzoekt het gebruik van voornaamwoorden in het Limburgs dialect als het gaat om verwijzingen naar vrouwen. “Bijna 2100 Limburgers (NL én BE) vulden onze vragenlijst al in. Zouden we, met nog krap drie maanden te gaan, misschien zelfs de 2500 kunnen aantikken?” We roepen alle Limburgse dialectliefhebbers op om deel te nemen aan de enquête achter deze link. Het invullen van deze enquête zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren. Moet kunnen!

Inbraak in Noordlaan

Donderdag 6 juli 2023
Genk - Inbraak in NoordlaanIn een loods aan de Noordlaan is ingebroken. Er is allerlei werkmateriaal gestolen. De inbraak is gisterennamiddag vastgesteld.
Vanmorgen rond 8 uur is een 33-jarige fietsster uit Genk aangereden in de Jaarbeurslaan. Zij raakte daarbij gewond.
Genk - KRC Genk trekt 18-jarig talent aanKRC Genk heeft zich versterkt met Christopher Bonsu Baah. De piepjonge Ghanees (18) tekent een contract voor vijf seizoenen. Bonsu Baah startte zijn voetbalcarrière bij Shooting Stars FC in zijn thuisland. Daar speelde hij zich in de kijker van Sarpsborg 08 FF dat uitkomt in de Noorse eerste klasse. Ondanks zijn jonge leeftijd toonde hij meteen zijn kunnen en transformeerde hij al snel tot basispion. Bonsu Baah is een linksvoetige rechterwinger, maar kan ook uit de voeten als aanvallend middenvelder.
Verkiezingen
Huidig burgemeester Wim Dries wordt over 15 maanden, bij de gemeenteraadsverkiezingen, lijsttrekker van de CD&V-lijst. Dat is vanmiddag bekendgemaakt.

Groeten uit Brindisi

Donderdag 6 juli 2023
Vakantiefoto
Genk - Groeten uit BrindisiZoomOok onze eigen medewerkers gaan wel eens op vakantie. Hans Put stuurt de groeten uit het Italiaanse Brindisi. Deze trap is het einde van de beroemde Via Appia tussen Rome en de havenstad Brindisi in de hak van Italië. De haven was een belangrijke poort naar het Oosten. Vandaag is het nog een belangrijke haven voor cruiseschepen op de Middellandse zee en ferry's naar Griekenland. 

Auto rijdt in op oplegger

Woensdag 5 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond reed een auto op een oplegger in op de E313 in Diepenbeek en sloeg over de kop. De bestuurder is daarbij zwaargewond geraakt.

Giovanni Nasello overleden

Woensdag 5 juli 2023
Genk - Giovanni Nasello overledenGisteren is Giovanni Nasello overleden. Hij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Andy Danneel overleden

Woensdag 5 juli 2023
Genk - Andy Danneel overledenGisteren is Andy Danneel overleden. Hij was 44 jaar. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Straffe kost

Woensdag 5 juli 2023
Vandaag gehoord
"De twee zien mekaar alleen aan de start en aan de finish."
(TVL over Tourrenner Jasper Philipsen en zijn vriendin, die ook de Tour volgt)
Genk - Twee speelsters weg bij KRC Genk LadiesFleur Pauwels en Sterre Gielen trekken de deur van KRC Genk Ladies achter zich dicht. Zij zullen de kleuren van Club YLA Brugge verdedigen.

KRC Genk op stage in Venray

Woensdag 5 juli 2023
Maandag trekt KRC Genk op stage naar het Nederlandse Venray. Het team van Wouter Vrancken traint maandag eerst nog op Genkse bodem alvorens rond de middag af te zakken naar Nederland. Woensdag werkt KRC Genk een vriendschappelijk duel af tegen het Griekse PAOK Saloniki.
Genk - Drie auto's botsen op OosterringOp de Oosterring zijn gisterennamiddag rond 16.15 uur drie auto's gebotst. Een 24-jarige man raakte daarbij gewond.

Boom valt op twee auto's

Woensdag 5 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag is in de Stationsstraat in As een dikke eik op twee auto's gevallen. Eén van de mannen die in zijn wagen zat bleef als bij wonder ongedeerd.
Genk - WK handbal: België vrij in eerste rondeVanmorgen werd er in Wenen geloot voor de kwalificatiecampagne in aanloop naar het WK-handbal dat in 2025 in Denemarken, Kroatië en Noorwegen zal doorgaan. Op basis van de ranking werd België vrijgesteld voor de eerste kwalificatieronde die in november van start gaat. De Red Wolves komen pas in maart 2024 in actie bij deel 1 van de tweede kwalificatieronde. In januari worden de EK-barragewedstrijden gespeeld met als inzet een plaats in de hoofdgroep van de kwalificatiewedstrijden in aanloop van het EK 2026. België neemt het daarin op tegen Cyprus.
Het is maar dat je 't weet
Olivia en Noah blijven de populairste voornamen. Voor het vierde jaar op rij is Olivia de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België in 2022. Ze behoudt de voorkeur boven de naam Emma, die 16 jaar lang de populairste naam was, maar in 2019 haar eerste plaats moest afstaan. Noah is voor het tweede jaar op rij de populairste voornaam bij jongens, vóór Arthur en Liam, die Louis op het podium vervangt. (Statbel)
Matisse Didden trekt de deur achter zich dicht bij KRC Genk. De 21-jarige centrale verdediger verkast naar de Nederlandse tweedeklasser Roda JC. Didden was een vaste pion van Jong Genk.
KRC Genk en KVC Westerlo hebben een akkoord bereikt over de overgang van Tuur Rommens. Tuur kwam op 9-jarige leeftijd over van de jeugdopleiding van KVC Westerlo en doorliep nadien alle jeugdreeksen op Genkse bodem. Afgelopen seizoen was Tuur de kapitein bij Jong Genk in de Challenger Pro League. Na 11 jaar in Genk trekt hij terug naar de Kemphanen. KRC Genk heeft ook een terugkoopoptie bedongen voor de volgende twee jaar.

Botsing op Houthalenseweg

Dinsdag 4 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Houthalenseweg in Zonhoven botsten gisterenavond twee voertuigen. Daarbij is één gewonde gevallen.

STA Genk opent tegen Leut

Dinsdag 4 juli 2023
STA Genk speelt zondag 3 september (15 uur) zijn eerste competitiematch tegen Leut.
Future Winterslag B speelt zijn eerste competitiewedstrij op zondag 3 september (15 uur) uit bij Victoria 's Herenelderen B.

Genk VV B ontvangt Riemst

Dinsdag 4 juli 2023
Genk VV B speelt zondag 3 september (15 uur) zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen Riemst.
Zaterdag 2 september (19.30 uur) speelt Bokrijk Sport zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen AA Rekem.
Future Winterslag start de competitie op zondag 3 september (15 uur) met een thuiswedstrijd tegen KMR Biesen B.
Genk VV speelt op zondag 3 september zijn eerste competitiematch op verplaatsing. Kesselt is de tegenstander.

Bea Maesen overleden

Dinsdag 4 juli 2023
Genk - Bea Maesen overledenZondag is Bea Maesen overleden, de levenspartner van Jos Waerenborgh. Zij was 67 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uiitvaartzorg Smeets in Hasselt.
Bregel Sport opent de competitie thuis tegen Weerstand Koersel. De wedstrijd wordt op zaterdag 2 september (19.30 uur) gespeeld.

Paula Baptist overleden

Dinsdag 4 juli 2023
Genk - Paula Baptist overledenZondag is Paula Baptist overleden. Zij was 96 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rooierheide (Diepenbeek).

Jacqueline Broux overleden

Dinsdag 4 juli 2023
Genk - Jacqueline Broux overledenOp 30 juni is Jacqueline Broux overleden, de weduwe van Omer Wuestenberg. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (19-20 uur).

Bert Haverkamp overleden

Dinsdag 4 juli 2023
Genk - Bert Haverkamp overledenZaterdag is Bert Haverkamp overleden, de echtgenoot van Madeleine Schizzarotto. Hij was 90 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.
Het is maar dat je 't weet
Genk - 50 procent Belgen noemt zich katholiekZoomOp vraag van het Jaarrapport van de Katholieke Kerk in België maakte godsdienstsocioloog Wim Vandewiele (KU Leuven) een schatting van het aantal Belgen die zich bekennen tot het katholicisme. Op basis van internationale studies concludeert hij dat anno 2022 50,02 % van de geregistreerde inwoners in België zich rekent tot het rooms-katholicisme. 8,9 % gaat minstens één maal per maand naar de kerk. In België is geen exact cijfermateriaal beschikbaar van het aantal geregistreerde (…) Het hele nieuwsbericht
Turkse Rangers speelt op zaterdag 2 september (19.30 uur) zijn eerste competitiewedstrijd op het veld van Achel VV.
Eendracht Termien speelt zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen Zepperen-Brustem. De wedstrijd wordt zondag 3 september om 15 uur gespeeld.

Multimedia gestolen

Maandag 3 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Het voorbije weekend is ingebroken in twee panden aan de Rooierheidestraat in Diepenbeek. De daders gingen met multimedia aan de haal.
Genk - Bedrijfsinbraak in TroisdorflaanDe voorbije nacht is er in een bedrijf op het bedrijventerrein aan de Troisdorflaan werkmateriaal gestolen. De inbrekers gingen er ook met een bestelwagen met aanhangwagen aan de haal.

Zeg niet te gauw...

Maandag 3 juli 2023
De anonieme mijmeraar
Indertijd, toen de dieren nog spraken, zag je op de achterruit van een auto weleens de sticker “Zeg niet te gauw: ’t is weer een vrouw”. Dat was om komaf te maken met een vooroordeel dat toen (?) heerste, dat vrouwen geen verstand zouden hebben van auto’s of van verkeer in het algemeen…
Ik moest donderdagavond onwillekeurig terugdenken aan die sticker, tenminste aan de eerste helft.
Dat zat zo: door een samenloop van omstandigheden was deze ouwe rakker op Werchter (…) Het hele nieuwsbericht

Catharina Alen overleden

Maandag 3 juli 2023
Genk - Catharina Alen overledenOp 30 juni is Catharina Alen overleden. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Lommel. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hoevenzavel aan de Minderbroedersstraat in Genk.

Emile Rosius overleden

Maandag 3 juli 2023
Genk - Emile Rosius overledenOp 29 juni is Emile Rosius overleden, de weduwnaar van de in 2011 gestorven Gilberte Smeets. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Genk - Vijf nieuwe spelers voor Genk VV AGenk VV A heeft vijf nieuwe spelers aangetrokken: Bram Vaesen (Lanaken), Mathias Secci (Eigenbilzen), Zouhair Titioua (Opglabbeek) en Sidrik L'Espoir en Michiel Nijsten, beiden van de Nederlandse club SV Meerssen.
Kort nieuws van bij de buren
Een 27-jarige man uit Oudsbergen verloor gisterenavond rond 21.30 uur om een ongekende reden de controle over het stuur op de Steenweg in As en belandde met zijn auto tegen twee geparkeerde voertuigen. Hij liep daarbij verwondingen op.

Vital Stroy overleden

Zondag 2 juli 2023
Genk - Vital Stroy overledenVrijdag is Vital Stroy overleden. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Deborre aan de Oostlaan.
Op de Europalaan is vanmorgen rond 6.30 uur een auto over de kop gegaan. Daarbij raakten twee Genkenaars gewond. De slachtoffers zijn 18 en 20 jaar.
Genk - Eendracht Termien versterkt zichCédric Mateso- Liongola (Betekom), Wout Bormans (Lommel SK), Gabriel Carvalho Alleoni (ASV Geel) en Serge Yakupçebioglu (KVK Beringen) zijn de aanwinsten van Eendracht Termien.

'Wonen in Limburg' van start

Zaterdag 1 juli 2023
Genk - 'Wonen in Limburg' van startZoomIn Genk is vandaag woonmaatschappij “Wonen in Limburg” officieel opgestart. Dat betekent dat er in de 42 Limburgse gemeenten éénzelfde sociale woonmaatschappij actief wordt. ‘Wonen in Limburg’ brengt de 19 huisvestingsmaatschappijen en sociaalverhuurkantoren van vroeger onder één dak. De fusie kwam er op vraag van de Vlaamse Regering die sociale woonmaatschappijen en sociaalverhuurkantoren wil samenvoegen tot één woonactor met slechts (…) Het hele nieuwsbericht

KRC Genk wint oefenpot

Zaterdag 1 juli 2023
KRC Genk heeft zijn eerste oefenwedstrijd met 3-0 gewonnen. Tegenstander was KVK Tienen. Aan de rust was de stand 0-0. Sor, Martens en Oyen maakten de doelpunten. De wedstrijd werd gespeeld op het veld van Eendracht Termien.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen