Het overige nieuws

Werkstraf voor marktkramer

Dinsdag 31 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Een marktkramer heeft een werkstraf van 120 uur gekregen omdat hij een collega hardhandig aanpakte op de avondmarkt in Zutendaal. Een andere man die bij de zaak betrokken was kreeg 12 maanden celstraf. Het slachtoffer dat meerdere breuken opliep krijgt 10.000 euro schadevergoeding. De feiten dateren van 6 augustus 2018.

Bakkerij mikpunt van dieven

Dinsdag 31 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven poogden vanochtend binnen te dringen in een bakkerij aan de Sint-Servatiusstraat in Diepenbeek. Zij slaagden echter niet in hun opzet.
Het gaat niet goed met de Limburgse bouwsector. Uit een recente bevraging van de Limburgse Bouwunie blijkt dat de bouwbedrijven de toekomst niet zo rooskleurig zien. Eén op drie bouwbedrijven verwacht dat het aantal opdrachten de komende maanden fors zal verminderen. Een aantal bedrijven is bang dat ze werknemers in tijdelijke werkloosheid zullen moeten zetten. Dat heeft o.m. te maken met de fors gestegen prijs van bouwmateriaal.

Jefke Verplancke overleden

Dinsdag 31 oktober 2023
Genk - Jefke Verplancke overledenGisteren is Jefke Verplancke overleden. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag 7 november (10.30 uur) plaats in de kerk Sint-Jozef Werkman aan de Minderbroedersstraat in Hoevenzavel.
Kort nieuws van bij de buren
Een zestiger uit Zonhoven heeft van de rechter een boete van 2.000 euro gekregen omdat hij zijn 39 schapen verwaarloosde. De man mag van de rechter levenslang ook geen schapen meer houden.

Rechter mild voor drugsrunner

Dinsdag 31 oktober 2023
Genk - Rechter mild voor drugsrunnerEen 32-jarige drugsrunner uit Genk is veroordeeld tot 30 maanden cel met uitstel en een boete van 8.000 euro waarvan de helft effectief. De man leverde heroïne en cocaïne in heel Limburg. Hij werkte voor een Nederlandse organisatie. Hij begon als drugsrunner omdat hij zijn eigen drugs door financiële problemen niet meer kon betalen. Nadat hij een eerste keer werd opgepakt en in de gevangenis belandde begon hij na zijn vrijlating opnieuw met drugs te leveren. (PG)

Botsing in Sledderlo

Dinsdag 31 oktober 2023
Genk - Botsing in SledderloVanmiddag botsten een auto en een minderjarige bromfietser in Sledderlo. De bromfietser raakte daarbij gewond.

TV en gereedschapskist gestolen

Dinsdag 31 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in As is ingebroken in een container. Er werd een TV en een gereedschapskist gestolen. De inbraak is vandaag vatgesteld.

Meer fietsendragers gestolen

Dinsdag 31 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
De politie waarschuwt voor het feit dat er de afgelopen weken meer aangiftes van gestolen fietsendragers binnenkomen. Ook in de omliggende gemeenten blijkt dat zo te zijn. Meestal gebeuren de diefstallen op openbare parkings bij de fietsknooppunten.
Enkele tips om het dieven moeilijker te maken:
- leg, indien mogelijk, de fietsendrager in de auto;
- als de fiets ongebruikt op de drager staat, verstop dan de accu in je auto
- gebruik het slot van de (…) Het hele nieuwsbericht

'De situatie in Gaza is rampzalig'

Dinsdag 31 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Genk - 'De situatie in Gaza is rampzalig'ZoomDokters van de Wereld België roept op tot een stopzetting van het geweld tegen burgers en de aanvallen op burgervoorzieningen, in het bijzonder op de gezondheidsinfrastructuur in Gaza. "Een staakt-het-vuren is een absolute prioriteit om een grootschalige humanitaire en gezondheidscrisis in de Gazastrook te voorkomen".
Murad Abed, een arts en medisch referent voor Dokters van de Wereld in Gaza, getuigt in enkele video's over de noodsituatie. "De gezondheidsvoorzieningen in de Gazastrook (…) Het hele nieuwsbericht

KRC Genk woensdag naar Visé

Maandag 30 oktober 2023
KRC Genk speelt woensdag uit bij Visé. Het gaat om een wedstrijd in de zestiende finales van de Beker van België.

Fietser (60) gewond bij aanrijding

Maandag 30 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Een 60-jarige fietser is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Lijsterstraat in Diepenbeek. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Juwelendiefstal in Zonhoven

Maandag 30 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in Tuinwijk Beverzak in Zonhoven zijn juwelen gestolen. De inbraak is gisterennamiddag vastgesteld.

Winteruur in het recyclagepark

Maandag 30 oktober 2023
Vanaf morgen is er ook een winteruurregeling in het recyclagepark. Dat opent tot en met zaterdag 30 maart elke dag - behalve zondag en maandag - om 9 uur, sluit tussen de middag van 12.30 tot 13 uur, en gaat 's avonds dicht om 16u. 

Aanhangwagen gestolen uit tuin

Maandag 30 oktober 2023
Genk - Aanhangwagen gestolen uit tuinIn de Weststraat is de voorbije nacht een aanhangwagen gestolen uit de tuin van een woning. Dat gebeurde de voorbije nacht.

Ozempicje leggen

Maandag 30 oktober 2023
De visie van Fobie
Genk - Ozempicje leggenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Vincenzo Berno overleden

Maandag 30 oktober 2023
Genk - Vincenzo Berno overledenOp 26 oktober is Vincenzo Berno overleden, de echtgenoot van Christiane Achten. Hij was 63 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kolderbos. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Aangeven, die renovatie

Maandag 30 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Wie renovatiewerken aan zijn woning of de aankoop van buitenlands vastgoed niet spontaan aanmeldt bij het kadaster, riskeert sinds 22 oktober hogere boetes. Die kunnen oplopen tot 3.000 euro, terwijl de maximumboete voordien 1.250 euro bedroeg.
(De Tijd)

Modest Berger overleden

Maandag 30 oktober 2023
Genk - Modest Berger overledenOp 26 oktober is Modest Berger overleden, de echtgenoot van Tiny Broux. Hij was 79 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt doderdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Matheï in Bilzen.

Damesvoetbal: Genk B - Moldavo 5-4

Maandag 30 oktober 2023
In eerste nationale van het damesvoetbal heeft Genk B met 5-4 gewonnen van Moldavo. Aan de rust was de stand 2-2.

Winst voor Turkse Rangers

Zondag 29 oktober 2023
Genk - Winst voor Turkse RangersTurkse Rangers Waterschei hebben bij E. Mechelen a/d Maas gewonnen met 0-4. De ruststand was 0-2. Antonio Stankov en Telegrafo maakten elk twee doelpunten.

Dieven weg met stookolie

Zondag 29 oktober 2023
Genk - Dieven weg met stookolieUit een tank aan de Maaseikerbaan is stookolie gestolen.Er werd ook een kantenmaaier ontvreemd. De diefstal is vandaag vastgesteld.

STA Genk wint bij Umitspor B

Zondag 29 oktober 2023
Genk - STA Genk wint bij Umitspor BIn Vierde Provinciale heeft STA Genk Umitspor Maasmechelen B verslagen met 2-1. Alcamisi en Ferrone scoorden voor de thuisploeg.
Genk - Genk VV B verliest van EigenbilzenIn Vierde Provinciale heeft Genk VV B met 0-2 verloren van JB Eigenbilzen.

Future Winterslag speelt gelijk

Zondag 29 oktober 2023
Genk - Future Winterslag speelt gelijkFuture Winterslag is, thuis tegen Eendracht Mechelen a/d Maas B, niet verder geraakt dan een gelijkspel: 2-2.
In de Hoogstraat is een 40-jarige fietser uit Genk gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde gisterenvoormiddag rond 10.40 uur.
Genk - Winnaars World Solar Challenge terug thuisZoomDe studenten van het team van KU-Leuven dat zopas de World Solar Challenge voor zonnewagens heeft gewonnen, zijn weer thuis. Achter het Belgische team zit onder meer een wetenschapper uit Hechtel-Eksel: Maarten Vanierschot… die nooit op de voorgrond wil. (Cartoon: Fobie)

Is je aannemer nog in orde?

Zondag 29 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds enkele dagen kan men via de website van justitie Just-on-web nagaan of ondernemers wettelijk nog in orde zijn en of ze dus al dan niet een bestuursverbod hebben opgelopen. Op die website kan men "JustBan" raadplegen, het centraal register van bestuursverboden (onderste kadertje rechts op die website). En dat zou men eigenlijk altijd moeten doen, want ga je bijvoorbeeld met een aannemer in zee die onder dat bestuursverbod valt en gaat die failliet, dan zijn de gevolgen voor jou niet min. Aanmelden kan via itsme of met de identiteitskaart.

Zaalvoetbal: Genk - Ranst 10-4

Zaterdag 28 oktober 2023
Genk - Zaalvoetbal: Genk - Ranst 10-4In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Racing Futs. Genk Solona Ranst geklopt met 10-4. Na 7 wedstrijden staat Genk vijfde in de stand met 12 punten, 6 punten minder dan leider Aarschot.

Bregel Sport klopt Bree-Beek

Zaterdag 28 oktober 2023
Genk - Bregel Sport klopt Bree-BeekIn eerste provinciale is Bregel Sport met 0-1 gaan winnen op het veld van GS Bree-Beek. Scheidsrechter Hontis sloot drie spelers uit: Kocigit van Bregel Sport en doelman Bollen en verdediger Geebelen van Bree-Beek.

Bokrijk wint van Boorsem B

Zaterdag 28 oktober 2023
Genk - Bokrijk wint van Boorsem BBokrijk Sport heeft vanavond Boorsem B verslagen met 3-0. Meubis maakte tee doelpunten.

Genk VV wint bij Biesen B

Zaterdag 28 oktober 2023
Genk - Genk VV wint bij Biesen BIn Derde Provinciale is Genk VV bij KMR Biesen B gaan winnen met 2-4.

Termien wint bij Zwarte Leeuw

Zaterdag 28 oktober 2023
Genk - Termien wint bij Zwarte LeeuwEendracht Termien is bij Zwarte Leeuw gaan winnen met 2-3. Aan de rust was de stand 0-1. Martijn Stefani had in de 14de minuut gescoord. In de 57ste minuut maakte Toon Opdekamp er 0-2 van. Een minuut later kon Zwarte Leeuw tegenscoren. In de 59ste minuut maakte Opdekamp er 1-3 van. In de 68ste minuut milderde Zwarte Leeuw tot 2-3.

Halloween nadert!

Zaterdag 28 oktober 2023
Genk - Halloween nadert!ZoomHalloween - het komt uit Amerika en we raken het niet meer kwijt. Want iemand doen schrikken met wat gegriezel lijkt iedereen leuk te vinden. Dirk Van Bun maakte er deze aardige tekening bij. 

Jessy Wyers overleden

Zaterdag 28 oktober 2023
Genk - Jessy Wyers overledenDonderdag is Jessy Wyers (35) overleden. Zij woonde in Hasselt en was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Daar is de smartphonerug

Zaterdag 28 oktober 2023
Vandaag gelezen
"Al swipend en surfend over het internet met voorovergebogen schouders, bolle rug of lekker onderuitgezakt in een stoel, krijgen miljoenen mensen last van een ‘smartphonerug’. En dat is een groot probleem, dat op steeds jongere leeftijd ontstaat."
(Orthopedisch chirurg Piet van Loo in de NRC)

Overschakelen naar het winteruur

Zaterdag 28 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Genk - Overschakelen naar het winteruurZoomKomende nacht wordt er overgeschakeld naar het winteruur. Om 3 uur 's nachts wordt de klok een uur teruggedraaid naar 2 uur. Dat betekent een uur langer slapen... en voor wie dan aan het werk is, een uur langer werken. Al jaren wordt er in verschillende landen voor gepleit dat men van het zomeruur afziet en gewoon het winteruur aanhoudt. Maar zelfs het winteruur loopt nog een uur voor op de werkleijke Greenwich-tijd (UTC).  

Maria Vanderheyden overleden

Zaterdag 28 oktober 2023
Genk - Maria Vanderheyden overledenIn Zoutleeuw is woensdag Maria Vanderheyden overleden, de weduwe van Albert Pacolet. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt dinsdag (10 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Eraerts in Sint-Truiden.

Philo Geraerts overleden

Zaterdag 28 oktober 2023
Genk - Philo Geraerts overledenDonderdag is Philo Geraerts(93) overleden. Zij woonde in Bree en was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt in familiekring plaats.

Jong Genk ontvangt Lierse

Vrijdag 27 oktober 2023
Jong Genk speelt morgenavond tegen Lierse Kempenzonen. De kern:  Penders, Pieklak, Boets, Martens, Arabaci, Caicedo, Kongolo, Al Mazyani, Manguelle, Bangoura, Akpan, Van de Perre, Claes, Bafdili, Karetsas, Abid, Nuozzi, Adedeji, Beniangba, John, Mirisola.

Versterking voor Jong Genk

Vrijdag 27 oktober 2023
Genk - Versterking voor Jong GenkOpvallend transfernieuws uit Genk. Jong Genk heeft zich versterkt met het 17-jarige Japanse toptalent Yumeki Yoshinaga. Yoshinaga maakt de overstap van de Kamimura Gakuen High School in zijn thuisland, waar hij voor de U18 speelde. In Limburg komt de linksachter vanaf zijn 18de verjaardag in februari de troepen van Jelle Coen versterken.

Alfrieda Wiencek overleden

Vrijdag 27 oktober 2023
Genk - Alfrieda Wiencek overledenWoensdag is Alfrieda Wiencek overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Leon Medwed. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 3 november (10.30 uur) plaats in de parochierk van Kolderbos. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans.
Weerbericht
Genk - Wisselvallig weer, ook in de herfstvakantieEen krachtige en omvangrijke depressie blijft vandaag en de komende dagen rondtollen in de nabijheid van Ierland en stuurt met de regelmaat van de klok storingen en buienlijnen naar ons land. Daarbij is de isobarische gradient bij momenten erg strak en mogen we ook flink wat wind verwachten. Dinsdag verliest deze depressie aan kracht om later zelfs helemaal op te lossen. Maar woensdag komt een volgende depressie, vergezeld van storingen, aanzetten en die zou wel eens voor een stormachtige wind kunnen zorgen aan (…) Het hele nieuwsbericht

Marc Didden overleden

Vrijdag 27 oktober 2023
In Opglabbeek is dinsdag Marc Didden overleden. Hij was 70 jaar en afkomstig uit Genk.

Vernieuwing parking kerk Termien

Donderdag 26 oktober 2023
De parking voor de parochiekerk van Termien wordt gedeeltelijk onthard en krijgt extra groen. De werken worden uitgevoerd door de stadsdiensten.

Limburg koploper meldingen dierenleed

Donderdag 26 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Limburg heeft het hoogste aantal meldingen over dierenmishandeling of -verwaarlozing. Dat blijkt uit cijfers die Kamerlid Kris Verduyckt (Vooruit) heeft opgevraagd. In 2023 ging het om 371 meldingen. Dat zijn er meer dan in andere Vlaamse provincies. Toch wordt er niet meteen gedacht aan een stijging in het aantal dieren dat mishandeld wordt, wel zou het er op wijzen dat Limburgers sneller een melding maken van dierenleed.

Gemiddeld inkomen: 20.357 euro

Donderdag 26 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Het netto belastbare inkomen van de Belg bedroeg in 2021 gemiddeld 20.357 euro. Vlaanderen blijft de regio met de hoogste inkomens. Brussel blijft het gewest waar de gemiddelde inkomens het laagst zijn.
De provincie Vlaams-Brabant blijft in 2021 de provincie met het hoogste gemiddeld inkomen per inwoner, gevolgd door Waals-Brabant en Oost-Vlaanderen. Het gemiddelde inkomen in Limburg bedroeg 20.633 euro. Op gemeentelijk niveau spant Sint-Martens-Latem opnieuw de kroon als gemeente met het hoogste gemiddelde inkomen per inwoner. Het ligt er 63,3 % boven het Belgische gemiddelde. (Statbel)

Twintiger pleegt internetfraude

Donderdag 26 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
De onderzoeksrechter heeft een twintiger uit Zonhoven onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Hij maakte zich schuldig aan internetfraude en is opgesloten in de gevangenis in Hasselt.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Schutkringmaatregelen preventie wolf verlengdZoomMinister Zuhal Demir heeft de schutkring in kader van preventie wolf verlengd tot eind februari. Daardoor kunnen ook niet-professionele paarden- en rundveehouders (verder) gebruik maken van subsidies voor wolfwerende maatregelen vanuit ANB. "In het najaar is er een verhoogde kans op wolvenaanvallen aangezien de jongen overschakelen op het eten van vlees en er dus veel voedsel moet verzameld worden. In 2021 en 2022 werden in die periode enkele runderen en pony’s aangevallen. Via de schutkring (zie afbakening op bijgaande kaart) kunnen nu ook voor runderen en paarden subsidies voor wolfwerende maatregelen verkregen worden," aldus het ANB. Meer info

Auto tegen paal: vrouw (19) gewond

Donderdag 26 oktober 2023
Genk - Auto tegen paal: vrouw (19) gewondBij een ongeval op de Hermeslaan in Genk raakte gisterenavond een 19-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren gewond. Ze botste er met haar auto tegen een verlichtingspaal.

Jochem Vandeurzen overleden

Donderdag 26 oktober 2023
Genk - Jochem Vandeurzen overledenDinsdag is Jochem Vandeurzen overleden. Hij was 51 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Wolf vervangt jacht in Nederlands ZW-VeluweZoomDe Nederlandse vereniging Natuurmonumenten heeft beslist om in haar terreinen op de Zuidwest-Veluwe geen jacht meer toe te staan. Waar vroeger jagers beweerden onmisbaar te zijn om de populatie herten, reeën en wilde zwijnen te beheren, doen wolven dat nu op de meest geschikte manier, zo blijkt. Omdat het roofdier veel wild pakt, schiet Natuurmonumenten sinds 2021 geen edelherten, wilde zwijnen en reeën meer in dat gebied af.
Doordat de wolf kiest welke dieren hij pakt, zal de (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Wijns overleden

Donderdag 26 oktober 2023
Genk - Jos Wijns overledenMaandag is Jos Wijns overleden, de echtgenoot van Martha Houben. Hij was 83 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (20.30-21 uur) in Uitvaartcentrum Papillon in Maasmechelen.

Hondenlosloopweide in Kattevennen

Woensdag 25 oktober 2023
Er komt een hondenlosloopweide in Kattevennen. De weide wordt vijf hectare groot. Nu zijn er in de stad al vier hondenloslopweides. In Genk zijn er zo'n 11.000 honden.
Genk - Geen punten voor Genk VV B - Boorsem BDe voetbalbond straft Genk VV B en Boorsem B met een dubbele forfait en kent geen punten toe voor de match. Die beslissing werd genomen nadat de scheidsrechter in het weekend van 14-15 oktober in de 91ste minuut de wedstrijd stillegde bij een 4-3 stand omdat supporters van beide clubs met elkaar op de vuist gingen.

Nog meer regen en buien

Woensdag 25 oktober 2023
Weerbericht
Genk - Nog meer regen en buienEen omvangrijke depressie nabij Ierland en Schotland zorgt voor een strakke westcirculatie in onze streken, waarbij storingen en buien met de regelmaat van de klok worden aangevoerd. De volgende 10 dagen verloopt vrijwel geen enkele dag volledig droog. Af en toe zijn er wel droge momenten met wat zon. Met een strakke zuidwestenwind wordt wel relatief zachte lucht aangevoerd. 
Morgen/donderdag krijgen we een droger intermezzo in de ochtend en is zowaar de zon ook even van de partij. Niet (…) Het hele nieuwsbericht

Welzijn van zalmen geen criterium

Woensdag 25 oktober 2023
Vandaag gelezen
"In Vlaanderen kan het criterium van welzijn van zalmen evenwel niet als beoordelingsgrond in rekening worden gebracht bij omgevingsvergunningen."
(Minister van Omgeving Zuhal Demir in een toelichting op het afleveren van een omgevingsvergunning in beroep voor de grootste industriële zalmkwekerij van Europa in Oostende)

Auto uitgebrand op E314

Dinsdag 24 oktober 2023
Op de E314 ter hoogte van Genk-Oost vatte vanavond, even na 23 uur, een auto vuur. De wagen ging op in de vlammen.

Frank Bleyen nieuwe procureur

Dinsdag 24 oktober 2023
Lommelaar Frank Bleyen (49) volgt Guido Vermeiren op als procureur van het parket Limburg. Bleyen is momenteel advocaat-generaal bij het Hof van Beroep in Antwerpen. In april volgend jaar treedt hij in Hasselt in functie.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond botsten een auto en een 17-jarige bromfietser in de Sprinkelestraat in Zutendaal. De bromfietser liep daarbij verwondingen op.
Het is maar dat je 't weet
79,7% van de Belgen eet dagelijks groente. Het percentage ligt hoger bij vrouwen (82,5%) dan bij mannen (76,9%), hoger bij hoogopgeleiden (87,3%) dan bij laagopgeleiden (70%), en hoger bij werkenden (82,2%) en gepensioneerden (84,3%) dan bij werklozen (60,8%). (Statbel)

Bertha Grossard overleden

Dinsdag 24 oktober 2023
Genk - Bertha Grossard overledenGisteren is Bertha Grossard overleden. Zij was 83 jaar. Het afscheid, gevolgd door de asverspreiding, vindt donderdag (11 uur) plaats op de begraafplaats van Genk-Centrum.

Juliana Van de Velde overleden

Dinsdag 24 oktober 2023
Genk - Juliana Van de Velde overledenGisteren is Juliana Van de Velde overleden, de echtgenote van Henri Spiessens. Zij was 74 jaar en afkomstig uit Massemen (Wetteren). Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur).

Partijpolitiek...

Dinsdag 24 oktober 2023
Genk - Partijpolitiek...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Genk - ECRU: actie rond troost- en rouwcultuurZoomECRU, de intergemeentelijke samenwerking voor cultuur en cultureel erfgoed in Midden-Limburg, lanceerde deze zomer een oproep voor iedereen die een activiteit organiseert rond troost- en rouwcultuur. Projectvereniging ECRU is een intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen de gemeenten As, Beringen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg en Maasmechelen. Met Troostkracht wil de organisatie in het najaar 2023 en voorjaar 2024 de deur openzetten voor een positieve kijk op rouw en (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Boonen overleden

Dinsdag 24 oktober 2023
Genk - Marcel  Boonen overledenZaterdag is Marcel Boonen overleden, de echtgenoot van Annie Janssen. Hij was 71 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begaven op de begraafplaats van Opglabbeek. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Het is maar dat je 't weet
Steden en gemeenten zijn verplicht om tegen 2030 over te schakelen naar ledverlichting. Het uitgelezen moment dus om stil te staan bij de invloed van kunstlicht op dieren, planten en mensen en de juiste keuzes te maken. Om hen te helpen lieten de vijf Vlaamse provincies en het Interprovinciaal Kenniscentrum (IPKC) twee literatuurstudies uitvoeren. Het PIH, kenniscentrum milieu en gezondheid, bracht de wetenschappelijk studies samen over de relatie tussen nachtelijke verlichting en de gezondheid (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Van den Rul overleden

Maandag 23 oktober 2023
Genk - Annie Van den Rul overledenOp 20 oktober is Annie Van den Rul overleden, de echtgenote van Eduard Habex. Zij wa 93 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Rewghs-Pipeleers in Zonhoven.
Genk - Maria José Pacheco Pereira overledenOp 20 oktober is Maria José Pacheco Pereira overleden, de weduwe van Antonio Lopes Baptista. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Maria Martynyszyn overleden

Maandag 23 oktober 2023
Genk - Maria Martynyszyn overledenVandaag is Maria Martynyszyn overleden, de echtgenote van Jan Simonya. Zij was 77 jaar. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Genk - 20 chauffeurs onder invloed van drugsHet voorbije weekend zijn in Limburg 20 bestuurders betrapt die onder invloed van drugs reden. In opdracht van het parket is hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. De betrapten riskeren vervolging voor de politierechtbank.
Genk - Zaalvoetbal: Pibo Bilzen B - De Wennel  2-3In tweede provinciale van het zaalvoetbal heeft De Wennel Genk met 2-3 gewonnen van Pibo Bilzen B. De Wennel staat tweede in de stand.

Jules Steyvers overleden

Maandag 23 oktober 2023
Genk - Jules Steyvers overledenIn Bierbeek is op 20 oktober Jules Steyvers overleden, de echtgenoot van Madeleine Box. Hij was 86 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in aula Eikenveld in Winksele-Delle.

Manuel Perez overleden

Maandag 23 oktober 2023
Genk - Manuel Perez overledenVrijdag is Manuel Perez overleden, de echtgenoot van Angelita Lopez. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Anita De Poortere overleden

Maandag 23 oktober 2023
Genk - Anita De Poortere overledenZaterdag is Anita Depoortere overleden, de weduwe van Lucien Naulaerts. Zij was 87 jaar en afkomstig uit Sint-Niklaas. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

Gebruik de Deense stop

Maandag 23 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
De Fietsersbond Gent pleit voor de invoering van de Deense stop, waarbij fietsers hun rechterhand opsteken voor ze vertragen of stoppen. Zo wordt het verkeer dat achter hen rijdt, niet verrast door hun remmanoeuvre. Bij de start van het academiejaar zijn veel fietsende studenten nog niet gewend aan het drukkere verkeer in de stad. Het handgebaar kan helpen om ongevallen te voorkomen. De Deense stop is afkomstig uit Kopenhagen, een stad waar heel veel gefietst wordt.
Genk - Canon van Vlaanderen in braille en luisterversieZoomOok wie niet of moeilijk gedrukte boeken kan lezen, kan vanaf nu in De Canon van Vlaanderen duiken. Luisterpuntbibliotheek, de Vlaamse openbare bibliotheek voor mensen met een leesbeperking, zorgde voor een Daisy-luisterversie en een versie in braille. De Canon van Vlaanderen werd in mei gelanceerd en belicht in 60 vensters beslissende momenten uit de Vlaamse geschiedenis en cultuur. Het boek werd samengesteld door een commissie van deskundigen na overleg met onderzoekers, onderwijsspecialisten en andere (…) Het hele nieuwsbericht

Zacht herfstweer

Maandag 23 oktober 2023
Weerbericht
Genk - Zacht herfstweerDepressies circuleren over West-Europa en komen soms erg stevig uit de hoek. Daarbij zorgt storm Babet voor overstromingen en vernielingen in het noorden van Europa en storm Aline voor overvloedige neerslag in het zuiden. Ons deel van Europa blijft gespaard van het stormweer, maar we krijgen wel wat nattigheid en toch ook flink wat wind. Ook de volgende dagen blijven depressies in de buurt en is het erg wisselvallig. Positieve noot komt er van de temperaturen, die zijn relatief hoog met gemiddeld 16 graden.  (…) Het hele nieuwsbericht

Maurice Holans overleden

Maandag 23 oktober 2023
Genk - Maurice Holans overledenOp 19 oktober is Maurice Holans overleden. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lambertus in Zwartberg. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witers en Baers in Houthalen-Oost.
In tweede provinciale van het basket heeft Cosmo Genk met 75-77 gewonnnen van Optima Tessenderlo B.
Genk - Damesvoetbal: Mechelen B - Genk C 3-2In interprovinciale heeft Genk C met 3-2 verloren van Mechelen B. Aan de rust was de stand 2-1. Luts scoorde twee keer voor Genk.

Damesvoetbal: Bergen - Genk B 2-3

Zondag 22 oktober 2023
Genk - Damesvoetbal: Bergen - Genk B 2-3In eerste nationale van het damesvoetbal heeft Genk B met 2-3 gewonnen van Bergen. Aan de rust was de stand 1-3. De Meester, Warps en Tachelet maakten de Genkse doelpunten.
Een 16-jarige bromfietser uit Houthalen-Helchteren is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Guillaume Lambertlaan in Genk. Het ongeval gebeurde vrijdagnamiddag rond 16.40 uur.

Woninginbraak in Turfstraat

Zondag 22 oktober 2023
Genk - Woninginbraak in TurfstraatDieven drongen binnen in een woning aan de Turfstraat. Er is geld gestolen. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Anderlecht - KRC Genk Ladies 4-1

Zondag 22 oktober 2023
Genk - Anderlecht - KRC Genk Ladies 4-1KRC Genk Ladies heeft met 4-1 verloren op het veld van Anderlecht. Lisa Petry scoorde voor Genk Ladies.
Genk - Future Winterslag B klopt Zutendaal VV BFuture Winterslag B heeft vanmiddag met 4-2 gewonnen van Zutendaal VV B.

Bokrijk Sport wint in Vroenhoven

Zondag 22 oktober 2023
Genk - Bokrijk Sport wint in VroenhovenBokrijk Sport is vanmiddag met 1-2 gaan winnen bij Vroenhoven VV.

Herderen-Millen - Genk VV B 3-5

Zondag 22 oktober 2023
Genk - Herderen-Millen - Genk VV B 3-5Genk VV B heeft met 3-5 gewonnen van FC Herderen-Millen.
Genk - Future Winterslag A wint in OpoeterenFuture Wintersiag A heeft vanmiddag met 0-1 gewonnen bij SSD Opoeteren.

Turkse Rangers - KVK Beringen 2-0

Zondag 22 oktober 2023
Genk - Turkse Rangers - KVK Beringen 2-0TurkseRangers heft vanmidag met 2-0 gewonnen van KVK Beringen.

Termien - Eksel 8-0

Zondag 22 oktober 2023
Genk - Termien - Eksel 8-0Eendracht Termien heeft vanmiddag KFC Eksel verslagen met 8-0. Termien kreeg drie strafschoppen die telkens werden omgezet.

Zaalvoetbal: Lier - Genk 4-10

Zondag 22 oktober 2023
Genk - Zaalvoetbal: Lier - Genk 4-10In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Racing Futs. Genk met 4-10 gewonnen van Lier. Na zes wedstrijden staat Genk zevende in de stand met negen punten.
Morgen speelt KRC Genk thuis tegen KV Mechelen. De selectie: Vandevoordt, Penders, Van Crombrugge, McKenzie, Sadick, Arreaga, Kayembe, Munoz, Cuesta, El Ouahdi, Aziz, Heynen, Hrosovsky, El Hadj, Galarza , Khannous, Fadera, Sor, Oyen, Paintsil, Bonsue Baah, Tolu en Zeqiri.
Genk - Bregel Sport wint van Torpedo HasseltIn eerste provinciale heeft Bregel Sport met 2-1 gewonnen van Torpedo Hasselt. Voor Bregel scoorden Warson en Belfaqir.

Genk VV - Belisia Bilzen B 8-0

Zaterdag 21 oktober 2023
Genk - Genk VV - Belisia Bilzen B 8-0Genk VV heeft vanavond Belisia Bilzen B geklopt met 8-0.
Genk - Veel volk voor jaarlijkse KringloopdagZoomVandaag was het Kringloopdag en ook de winkels van Reset, waaronder die van Beverlo, Houthalen, Genk en Tongeren zetten de deuren open. Er was gezorgd voor een uniek assortiment. Dat het publiek dit apprecieerde, blijkt uit de opkomst. De Reset-winkels zagen 2.792 klanten langskomen voor hun 'ultieme pronkstuk', 300 meer dan vorig jaar. De Kringloopdag draait niet enkel om het aanbod van mooie tweedehandsspullen. Het heeft ook als doel mensen bewust te maken van het belang van hergebruik. vzw Reset wil (…) Het hele nieuwsbericht

Louwel B klopt STA Genk

Zaterdag 21 oktober 2023
Genk - Louwel B klopt STA GenkEendracht Louwel B heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen STA Genk. Het won met 1-0.

Guy de Marneffe overleden

Zaterdag 21 oktober 2023
Genk - Guy de Marneffe overledenGisteren is Guy de Marneffe overleden. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 28 oktober (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostaan.

Roger Vandebosch overleden

Zaterdag 21 oktober 2023
Genk - Roger Vandebosch overledenWoensdag is Roger Vandebosch overleden, de echtgenoot van Jeanine Dekens. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Danny Eyskens overleden

Zaterdag 21 oktober 2023
Genk - Danny Eyskens overleden
Danny Eyskens uit Ham is overleden.
(° Genk op 17 augustus 1954 † Ham op 20 oktober 2023) Begroeting: woensdag 25 oktober 2023 - funerarium Convents - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents Beringen.
Het is maar dat je 't weet
Op één jaar tijd heeft de Limburgse federale gerechtelijke politie (FGP) al 1.000 verdachte websites kunnen blokkeren die probeerden mensen geld te ontfutselen. Het gaat dan steeds om phishing-websites - die lijken op de officiële sites van banken of andere instanties - waarmee de rekeningen van slachtoffers geplunderd kunnen worden. Het datalab waarmee de websites geblokkeerd konden worden, is uniek in België.

Edmond Bijnens overleden

Vrijdag 20 oktober 2023
Genk - Edmond Bijnens overledenWoensdag is Edmond Bijnens overleden, de echtgenoot van Maria Kerkhofs. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van Utvaartzorg Remans. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur).

Bijna 900 vacatures in de bouw

Vrijdag 20 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In Limburg alleen ontving de VDAB de afgelopen 12 maanden 2.286 vacatures van werkgevers uit de bouwsector. Daarvan stonden eind september nog 887 vacatures open. De bouwsector is in Limburg één van de grootste werkgevers, maar kandidaten voor beroepen zoals elektricien en wegenwerker zijn amper te vinden.

Marie-Louise Steegmans overleden

Vrijdag 20 oktober 2023
Gisteren is Marie-Louise Steegmans (91) overleden, de weduwe van de in 1996 gestorven Theophiel Boosten. Zij was afkomstig uit Genk en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Berg. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Antonio Alcamisi ocerleden

Vrijdag 20 oktober 2023
Genk - Antonio Alcamisi ocerledenGisteren is Antonio Alcamisi overleden, de echtgenoot van Rosalia Bongiorno. Hij was 88  jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaane Missie aan de Risstraat. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre.

Rundveestapel stijgt

Vrijdag 20 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In tegenstelling tot mei 2022 steeg de Belgische rundveestapel in mei 2023 met 1,8%. Die stijging is bijna volledig te danken aan de stijging van de rundveestapel in Vlaanderen (+2,9%).
Het aantal mannelijke runderen stijgt in alle leeftijdsklassen, als gevolg van de gunstige prijsstijgingen tussen 2021 en 2022 voor de stieren en een lichte daling van de voederprijzen. In Vlaanderen bedroeg de stijging 7,3%. Door de goede melkprijzen is ook het aantal melkkoeien gestegen.

Al in 2017 een wolf in Vlaanderen

Vrijdag 20 oktober 2023
Genk - Al in 2017 een wolf in VlaanderenZoomBegin april 2017 werd in het zuiden van Oost-Vlaanderen een dood ree gevonden, en er waren aanwijzingen dat dit het werk van een wolf zou kunnen geweest zijn. Het iNBO nam toen DNA-stalen en bewaarde die in de diepvriezer. Deze stalen werden onlangs meegenomen in de routinematige analyse van DNA-stalen, en wat bleek? Van de zes stalen leidde er één naar een wolvensoort die in de Centraal-Europese wolvenpopulatie voorkomt. Daarmee weten we dus dat het hier wel degelijk om de eerste bevestigde wolf in Vlaanderen gaat sinds de soort in onze contreien werd uitgeroeid in de negentiende eeuw. Het ging in de analyse om een mannelijke wolf, aldus het INBO.
In Wallonië werden wolven voor het eerst genetisch vastgesteld in 2016 (La Roche) en nog eerder via een cameraval-opname in 2011 (Gedinne).(Foto Welkom Wolf)

Gaza: meer tijd nodig voor evacuaties

Donderdag 19 oktober 2023
Genk - Gaza: meer tijd nodig voor evacuatiesZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Grote verkeerscontrole in het weekend

Donderdag 19 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Genk - Grote verkeerscontrole in het weekendDit weekend staat in Limburg de tweede grootschalige verkeerscontroleactie van dit jaar op het programma: alle Limburgse politiezones en de federale wegpolitie Limburg voeren zaterdag en zondag controles uit. Men gaat niet alleen op snelheid controleren, maar ook op het gebruik van alcohol of andere drugs, de aanwezigheid van de boorddocumenten, de afstelling van de lichten, de technische uitrusting, het dragen van de veiligheidsgordel, het gebruik van de smartphone...

Meer dan 400.000 varkens minder

Donderdag 19 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
De varkensstapel in ons land is in mei 2023 met 7,3% (- 428.502 dieren) gedaald ten opzichte van mei 2022, zowel bij mestvarkens als fokvarkens. In deze periode was er veel leegstand in de stallen en dit vermoedelijk door de onzekerheid in het stikstofdossier. Ook blijft het moeilijk om te exporteren naar de Aziatische landen. (Statbel)

Robert Heynen overleden

Donderdag 19 oktober 2023
Genk - Robert Heynen overledenZondag is Robert Heynen (74) overleden. Hij woonde in Maasmechelen maar was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Terug mijnbouw in Limburg?

Woensdag 18 oktober 2023
Is er eventueel terug mijnbouw mogelijk in Limburg? Het is alvast een vraag om over na te denken. Maandag 23 oktober organiseert de FRDO (Federale Raad Duurzame Ontwikkeling) een conferentie over mijnbouw in Europa en België. Is dit nodig om grondstoffen te leveren voor de energietransitie? Bestaat er zoiets als duurzame mijnbouw? Ook diepzeemijnbouw komt aan bod. Bij de sprekers onder meer Janez Potočnik, voormalig Europees Commissaris voor Milieu. Meer zonnepanelen, windmolens en elektrische wagens betekent ook meer (schaarse) grondstoffen die daarvoor nodig zijn. Kunnen we die ontginnen in Europa en België? En is dit mogelijk zonder een schadelijke impact op ons leefmilieu? Is diepzeemijnbouw een aanvaardbaar alternatief, of moeten we toch vooral inzetten op circulair gebruik van metalen? 
Deze vragen worden beantwoord door Janez Potočnik, Peter Tom Jones, Eric Pirard, Nicolas Vasbinder, Romain Gelin, Steven Vandeborre, Kris Van Nijen en Sarah Vanden Eede. 
De conferentie vindt plaats op maandag 23 oktober 2023 in de Financietoren te Brussel (Pachecozaal), van 10 tot 16u. Het is ook mogelijk de conferentie via livestream te volgen. Meer info via deze link. 

Lydia Geuns (100) overleden

Woensdag 18 oktober 2023
Genk - Lydia Geuns (100) overledenOp 11 oktober is Lydia Geuns overleden, de weduwe van de in 1988 gestorven Jef Jacobs. Zij was 100 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Woninginbraak in Peterseliestraat

Woensdag 18 oktober 2023
Genk - Woninginbraak in Peterseliestraat
Dieven gingen aan de haal met juwelen uit een woning in de Peterseliestraat. De diefstal werd gisteren vastgesteld.
Het is maar dat je 't weet
Ook dit jaar kan je op de Limburg.net- recyclageparken kosteloos bladafval van het openbaar domein afleveren. Dat kan van 2 november tot en met 31 januari. Druk bij het binnenrijden op de knop 'bladafval'.
Het moet gaan om zuiver bladafval van bomen op het openbaar domein en niet om ander fijn tuinafval of snoeihout. Wie tussen zijn bladafval ander afval vermengt, krijgt dit aangerekend op zijn quotum groenafval. De parkwachters zullen hierop toezien.  
Het is maar dat je 't weet
Meer dan een kwart van de Belgen (27,5%) van 16 jaar en ouder drinkt helemaal geen alcohol, terwijl 9,4% dit dagelijks consumeert. Voor 28,7% is dat enkele keren per week, en voor 20,9% enkele keren per maand. Tot slot drinkt 13,5% van de bevolking enkele keren per jaar alcohol.
Mannen drinken vaker dagelijks alcohol dan vrouwen (12,8% tegenover 6,1%), en onthouden zich minder (22% tegenover 32,8%). Gepensioneerden (17,3%) en werklozen (12,2%) drinken vaker dagelijks alcohol dan werkenden (7,2%), maar tegelijkertijd zijn werklozen (42,7%) ook vaker geheelonthouders dan gepensioneerden (26,5%) en werkenden (19,4%). (Statbel)

Hilde Weckx overleden

Woensdag 18 oktober 2023
Genk - Hilde Weckx overledenMaandag is Hilda Weckx overleden, de echtgenote van Jef Vankriekelsvenne. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Henri Ratajczak overleden

Woensdag 18 oktober 2023
Genk - Henri Ratajczak overledenOp 14 oktober is Henri Ratajczak overleden de echtgenoot van Christina Koziol. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag  (19-19.30 uur).

Zachter maar regenachtig

Dinsdag 17 oktober 2023
Weerbericht
Genk - Zachter maar regenachtigStoringen trekken de volgende dagen vanuit Frankrijk over ons land en gaan gepaard met veel wind, maar ook zachte lucht. Op het einde van de week en in het weekend bouwt een krachtig hogedrukgebied op over Scandinavië en blijven de storingen over ons land geblokkeerd. Koudere lucht meldt zich dan over onze streken. Na het weekend komt een westcirculatie opzetten en wordt het wat zachter, maar het blijft wisselvallig.
Morgen/woensdag is er de eerste helft van de dag geregeld wat zon, maar de (…) Het hele nieuwsbericht

Valentine Vermeulen overleden

Dinsdag 17 oktober 2023
Genk - Valentine Vermeulen overledenZondag is Valentine Vermeulen overleden, de weduwe van de in 1995 gestorven Paul Bastiaens. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvartzorg Remans. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur).
De rechter in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van interim management Vulcano Consulting uit Genk. Schuldvorderingen moeten voor 16 november ingediend worden.
Genk - GSM-gebruik: 403 rijbewijzen ingetrokkenIn Limburg zijn vorige week 403 rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik aan het stuur. De betrapten kregen ook een boete van 245 euro. Wie zijn gsm gebruikte als hij stilstond voor het rode verkeerslicht of aan een spoorovergang, of wiens gsm binnen handbereik lag, kreeg enkel die boete van 245 euro.
In de  Reinpadstraat is een bestelwagen gestolen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Inbraak in twee containers

Dinsdag 17 oktober 2023
Genk - Inbraak in twee containersVanmorgen is een inbraak in twee containers vastgesteld aan de Hermeslaan. De daders gingen met werkmateriaal aan de haal.

Drie auto's botsen op Oosterring

Dinsdag 17 oktober 2023
Op de Oosterring raakten gisterennamiddag rond 16.15 uur drie auto's in een aanrijding betrokken. Een 42-jarige man uit Maaseik en ee 21-jarige Nederlandse vrouw raakten daarbij gewond.

Jef Croes overleden

Dinsdag 17 oktober 2023
Genk - Jef Croes overledenZaterdag is Jef Croes overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven Jeanne Gabriëls. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Suzete Ribeiro - Esteves overleden

Dinsdag 17 oktober 2023
Genk - Suzete Ribeiro - Esteves overledenZaterdag is Suzete Ribeiro - Esteves overleden, de weduwe van de vorig jaar gestorven Bernardino Robala - Jorge. Zij was 85 jaar.

Valentine Vaelen overleden

Dinsdag 17 oktober 2023
Genk - Valentine Vaelen overledenOp 13 oktober is Valentine Vaelen overleden, de echtgenote van Albert Sikorski. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartentrum Deborre aan de Oostlaan.

Dringen voor huurkoopwoningen

Dinsdag 17 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Huurkoop, waarbij u een woning huurt die u later kunt kopen, is aan een stevige opmars bezig nu de huizenmarkt voor veel gezinnen onbetaalbaar wordt. Tienduizenden geïnteresseerden staan op de wachtlijst, omdat het aanbod beperkt is. (Bron: De Tijd)
Het is maar dat je 't weet
Honderden boswachters van de Nederlandse vereniging Natuurmonumenten willen dat het volgende kabinet in Nederland direct in actie komt voor de natuur. Die verslechtert volgens hen steeds verder en de achteruitgang gaat steeds sneller. De tijd van beterschap beloven is voorbij, er moet nu actie komen, stellen zij in een advertentie in het Algemeen Dagblad.

Frank Vandecan overleden

Dinsdag 17 oktober 2023
Genk - Frank Vandecan overledenOp 12 oktober is Frank Vandecan overleden, de weduwnaar van de in 1982 gestorven Georgette Vroman en van de in 2000 overleden Camille Claes. Hij was 99 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - Knoop mee de strijd aan tegen armoedeZoomVandaag, 17 oktober, is de Werelddag van het Verzet tegen Armoede. Jaarlijks brengen armoedeorganisaties armoede onder de aandacht van het grote publiek. Besturen en verenigingen worden opgeroepen om armoede op de agenda te zetten en praktische stappen te ondernemen om armoede daadwerkelijk te bestrijden.
Het Netwerk tegen armoede nodigt iedereen uit om vandaag geknoopte lakens uit het raam te hangen. Deze staan voor de boodschap ‘ontsnappen uit armoede is een zaak van iedereen’. (…) Het hele nieuwsbericht
Knoop mee de strijd aan tegen armoede
Zoom
Genk - VRT overweegt  schrapping eredienstenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Woninginbraak in Koerlostraat

Maandag 16 oktober 2023
Genk - Woninginbraak in KoerlostraatEr is ingebroken in een huis aan de Koerlostraat. De daders gingen met een slof sigaretten aan de haal. De inbraak werd gisteren vastgesteld.

Luisteren naar eetgeluiden

Maandag 16 oktober 2023
Zomaar even tussendoor
Genk - Luisteren naar eetgeluidenZoomKijken en luisteren - daarover gaat het in "Misophonic Treatment", een nieuwe "hEAR DROP" van Musica. Want eten kan niet alleen lekker zijn, het kan ook goed klinken. Hoewel: voor mensen met misofonie kan het horen van eetgeluiden echt een kwelling zijn. Musica: "In deze aflevering benaderen we het geluid van eten op een muzikale manier. Hopelijk inspireert het je om zelf een smakelijke sessie te beginnen."  

Toenemende bewolking

Maandag 16 oktober 2023
Weerbericht
Genk - Toenemende bewolkingMet hoge luchtdruk over onze streken en aanvoer van koude polaire lucht vanuit het oosten, krijgen we een echte koude-inval, waarbij de temperaturen ondermaats zijn. Het wordt niet erg warm vanmiddag met maxima rond 12 graden. Wel is er ruimte voor de zon, al komen er ook veel hoge wolken voor. Het stabiele weer houdt ook morgen aan, met iets hogere temperaturen. Later op woensdag bereiken storingen ons land en volgt er een periode van erg wisselvallig, maar wel gevoelig zachter weer. Vanmiddag komt wat (…) Het hele nieuwsbericht

Godelieve Houben overleden

Maandag 16 oktober 2023
Genk - Godelieve Houben overledenZaterdag is Godelieve Houben overleden, de weduwe van August Geusens. Zij ws 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Zagerijstraat.
Vogelbescherming Vlaanderen organiseert voor de 19e keer de verkiezing voor de Vogel van het Jaar. Men selecteerde voor 2024 vijf vogels die voor hun overleving afhankelijk zijn van (faunavriendelijke) gebouwen. Wordt het de gierzwaluw, huismus, huiszwaluw, spreeuw of zwarte roodstaart?  Stemmen kan tot 16 november via deze link. Voor dit jaar was de putter laureaat.

Microplastics voortaan verboden

Zondag 15 oktober 2023
Genk - Microplastics voortaan verbodenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Erion Bitraj overleden

Zondag 15 oktober 2023
Donderdag is Erion Bitraj (40) overleden. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

Volleybal: Genk - Wijgmaal 3-0

Zondag 15 oktober 2023
In nationale 2 A mannen van het volleybal heeft KVC LensOnline Genk met 3-0 gewonnen van Wijgmaal. Genk staat samen met Am. Zoersel aan de leiding. KVC LensOnline Genk B verloor met 3-0 van Herstal.

Geld gestolen in bedrijf

Zondag 15 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Senator Jeurisenlaan in Zonhoven is geld gestolen. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.
Genk - Werkmateriaal gestolen uit appartementIn een appartement aan de Europalaan waar momenteel werkzaamheden aan de gang zijn is werkmateriaal gestolen. De diefstal is gisteren ontdekt.
In de Torenlaan botste in de nacht van vrijdag op zaterdag een 60-jarige scooterrijder uit Oudsbergen tegen een geparkeerd voertuig. Hij raakte daarbij gewond.

Auto in gracht: vrouw (79) gewond

Zondag 15 oktober 2023
Een 79-jarige vrouw uit Genk is gewond geraakt toen een auto in de gracht belandde op de Lankaarsesteenweg in As. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 14 uur.

Bregel Sport klopt Hoepertingen

Zondag 15 oktober 2023
Genk - Bregel Sport klopt HoepertingenBregel Sport heeft een 0-2 uitoverwinning behaald op het veld van Hoepertingen. Belfaqir en Pittie waren de doelpuntenmakers.
Genk - Torpedo Hasselt- Turkse Rangers 0-2Turkse Rangers won deze namiddag met 0-2 van Torpedo Hasselt. Turkse Rangers staat zesde in de stand.

STA Genk verliest met 1-2

Zondag 15 oktober 2023
Genk - STA Genk verliest met 1-2STA Genk heeft vandaag met 1-2 verloren van FC Maasland NO B.

Bokrijk wint van KSK Tongeren B

Zondag 15 oktober 2023
Genk - Bokrijk wint van KSK Tongeren BBokrijk Sport heeft thuis KSK Tongeren B verslagen met 5-2.

Genk VV B - Boorsem B gestaakt

Zondag 15 oktober 2023
Genk - Genk VV B - Boorsem B gestaaktDe match Genk VV B - Boorsem Sport B werd in de 91ste minuut gestaakt bij een 4-3 stand omdat supporters het veld bestormden en met elkaar op de vuist gingen.
Genk - Future Winterslag wint van MembruggenIn Derde Provinciale heeft Future Winterslag Membruggen VSV verslagen met 7-0. UPDATE De tweede ploeg van Future verloor met 5-1  op het veld van Riemst.

Moet verschil er zijn?

Zondag 15 oktober 2023
Genk - Moet verschil er zijn?Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Einde voor scouts Winterslag

Zaterdag 14 oktober 2023
Scouts Winterslag heeft haar werking stopgezet door een gebrek aan leiders. De stad bekijkt of ze de vrij aftandse en wat afgelegen gebouwen gaat afbreken om vandaisme te voorkomen.

Genk VV wint in Veldwezelt

Zaterdag 14 oktober 2023
Genk - Genk VV wint in VeldwezeltGenk VV heeft met 0-1 gewonnen op het veld van FC Veldwezelt. Zaterdag speelt Genk VV thuis tegen Belisia Bilzen SV B.

Termien wint bij Diest

Zaterdag 14 oktober 2023
Genk - Termien wint bij DiestEendracht Termien is bij KFC Diest gaan winnen met 0-1. Het doelpunt werd gescoord door Gabriel Carvalho Alleoni. Het vizier staat nu op de derby tegen KFC Eksel.

Zaalvoetbal: Genk - Houthalen 9-6

Zaterdag 14 oktober 2023
Genk - Zaalvoetbal: Genk - Houthalen 9-6KRC Genk Futsal heeft La Baraccca Houthalen verslagen met 9-6. Aan de rust was de stand 1-5.

Monsterscore voor KRC Genk Ladies

Zaterdag 14 oktober 2023
Genk - Monsterscore voor KRC Genk LadiesKRC Genk Ladies heeft de bekerwedstriijd tegen Bilzen United gewonnen met 11-2. Aan de rust was de stand 6-1. Van Belle maakte vier Genkse doelpunten. De andere goals werden gemaakt door Van Kerkhoven (2), Vanzeir, Bosmans, Camps, Warps en Van Griensven.

Viviane Brauer overleden

Zaterdag 14 oktober 2023
Genk - Viviane Brauer overledenWoensdag is Viviane Brauer overleden, de partner van Carlo Hermans. Zij was 70 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Lummen.
Kort nieuws van bij de buren
Een dertiger uit Diepenbeek heeft 40 maanden cel gekregen voor de verkrachting van zijn toenmalige vriendin en omdat hij haar meermaals slagen toebracht. De vrouw krijgt 9.700 euro schadevergoeding. (PG)

Jong Genk verliest oefenwedstrijd

Vrijdag 13 oktober 2023
Genk - Jong Genk verliest oefenwedstrijdJong Genk heeft vanavond een oefenwedstrijd tegen de Luxemburgse eersteklasser FC Swift Hesper verloren met 1-2. Aan de rust was de stand 1-0. Voor Jong Genk scoorde John. Het winnende doelpunt viel in blessuretijd.

Bestelwagen botst tegen trailer

Vrijdag 13 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de E313 in Diepenbeek is vanavond een bestelwagen tegen een trailer van een vrachtwagen gereden. De bestuurder van de bestelwagen raakte gewond.

Maria Cosemans (103) overleden

Vrijdag 13 oktober 2023
Genk - Maria Cosemans (103) overledenDinsdag is Maria Cosemans overleden, de weduwe van de in 1993 gestorven Frans Schevenels. Zij was 103 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: dinsdag (18-19 uur).

Bromfietser (29) aangereden

Vrijdag 13 oktober 2023
Op de Gouverneur A. Galopinstraat is deze namiddag rond 13.30 uur een 29-jarige bromfietser uit Genk aangereden door een auto. De man uit Genk raakte daarbij gewond.

Mazoutfraude: meer arrestaties

Vrijdag 13 oktober 2023
Genk - Mazoutfraude: meer arrestatiesZoomIn het onderzoek naar de mazoutfraude waarin eerder deze week verscheidene arrestaties werden verricht meldt het parket Limburg dat de onderzoekers opnieuw negen huiszoekingen hebben uitgevoerd. Daarbij werden vijf personen gearresteerd; twee van hen werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Tongeren die één verdachte onder elektronisch toezicht en één persoon onder strikte voorwaarden plaatste.
In het kader van het onderzoek werden inmiddels 6 benzinestations verzegeld: in Tienen, As, Zutendaal, Hensie, Estaimpuis en Berlaar. Er werd ongeveer 2 miljoen euro in beslag genomen. De speurders namen ook zakken met meer dan 1.200 kg ontkleuringsproduct in beslag. In totaal zijn inmiddels 12 personen aangehouden waarvan 1 in Nederland, 1 in Frankrijk en 2 onder elektronisch toezicht. Twee personen werden vrijgelaten onder strikte voorwaarden. (Foto parket)

Vrijdag de 13de: bijgeloof

Vrijdag 13 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Het bijgeloof over vrijdag de 13de zou in de 19de eeuw zijn ontstaan, en begin de 20ste eeuw ‘populair’ zijn geworden. • Eén van de populairste verklaringen waarom vrijdag en het getal 13 zo'n verdoemde match zijn, wordt in het christendom gezocht: Jezus stierf op een vrijdag en er waren 13 aanwezigen op het Laatste Avondmaal. Eén van die 13 had Jezus verraden.• Nog een ander laatste avondmaal met slechte afloop: een Noorse sage verhaalt hoe Loki, de god van de chaos en de (…) Het hele nieuwsbericht

Onze gedachten bepalen onze gevoelens

Donderdag 12 oktober 2023
Vandaag gelezen
'We zijn altijd zo bezig in ons hoofd en hebben vaak niet door hoezeer we beheerst worden door onze gedachten. Ze bepalen onze gevoelens, zelfs zonder dat we het beseffen. Het is helend om die mallemolen af en toe stil te leggen. Om afstand te nemen van je eigen gedachten en gevoelens en alles eens van op een afstandje te beschouwen." (Zangeres Selah Sue in Kerk & Leven).

Dertig jaar SAAMO Limburg

Donderdag 12 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
SAAMO, het vroeger RIMO, bestaat 30 jaar en doet aan maatschappelijk opbouwwerk in Limburg. Met 70 medewerkers en 400 vrijwilligers brengt ze de leefwereld van de kwetsbare mensen onder de aandacht. SAAMO is vandaag actief in 22 Limburgse gemeenten waar ze met een 45-tal projecten kwetsbare groepen ondersteunt en versterkt. Het doel: uitsluiting aanpakken en een samenleving uitbouwen waar plaats is voor iedereen. Het is nodig, zo blijkt. Minstens 130.000 Limburgers hebben een inkomen onder de Europese armoedegrens.

Nieuwe vennootschap: LG Tech

Donderdag 12 oktober 2023
Ferdi Güven uit Genk heeft de besloten vennootscap LG Tech opgericht met zetel in Sledderlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, het plaatsen van meters voor gas en elektriciteit, zonnepanelen en warmtepompen.

Nieuwe vennootschap: DP- Limburg 1

Donderdag 12 oktober 2023
Veton Iseni uit Tongeren heeft de besloten vennootschap DP-Limburg 1 opgericht met zetel aan de Europalaan in Genk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van feestzalen, traiteurdiensten en catering en het verlenen van alle horeca-diensten.

EU stemt morgen over glyfosaat

Donderdag 12 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Morgen/vrijdag (de dertiende...) stemmen de Europese lidstaten over de goedkeuring van de omstreden onkruidverdelger glyfosaat, beter bekend onder de merknaam Round Up. Glyfosaat is heel schadelijk voor insecten, het waterleven, waterkwaliteit en het bodemleven - het maakt eigenlijk àlles kapot. Dat zie je aan die oranjekleurige velden wanneer ze met Round Up zijn bewerkt. Glyfosaat wordt ook in verband gebracht met de ziekte van Parkinson en kanker. Mensen dragen soms (…) Het hele nieuwsbericht

Etienne Snoeckx overleden

Donderdag 12 oktober 2023
Genk - Etienne Snoeckx overledenDinsdag is Etienne Snoeckx (77) overleden, de weduwnaar van de in 2019 gestorven Liliane Vaes. Hij woonde in Houthalen-Helchteren maar was afkomstig uit Genkwaar hij les gaf aan het Sint-Jan Berchmanscollege. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Bruno Vanderlinden overleden

Donderdag 12 oktober 2023
Genk - Bruno Vanderlinden overledenMaandag is Bruno Vanderlinden overleden. Hij was 71 jaar en afkomstig uit Hasselt. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag 20 oktober (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Dertig maanden cel voor slagen

Donderdag 12 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Dertig maanden cel voor slagenDertig maanden cel en een boete van 1.600 euro: dat is de straf die een dertiger uit As gekregen heef voor slagen aan zijn vriendin. Aan de vrouw moet hij 14.000 euro schadevergoeding betalen.
Het is maar dat je 't weet
Het negatief effect van nachtelijke verlichting op gezondheid en biodiversiteit is groter dan gedacht. Dat blijkt uit een studie van experten die, op vraag van de vijf Vlaamse provincies, 1500 wetenschappelijke studies hebben onderzocht om een praktijkgids uit te werken voor lokale besturen. Die komt er omdat steden en gemeenten verplicht zijn om tegen 2030 om te schakelen naar ledverlichting. Samen met de vernieuwde ecologische duisternisbehoeftekaart moet de praktijkgids lokale besturen helpen om (…) Het hele nieuwsbericht

Auto vat vuur op Transportlaan

Donderdag 12 oktober 2023
Genk - Auto vat vuur op TransportlaanDeze namiddag vatte een auto vuur op de Transportlaan. De brandweer is erin geslaagd de schade te beperken. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

683 geboorten in Limburg

Donderdag 12 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In augustus zijn in Limburg 683 kinderen geboren. Dat is het laagste aantal van alle Vlaamse provincies. (Statbel)

Lieske Thijs overleden

Woensdag 11 oktober 2023
Genk - Lieske Thijs overledenMaandag is Lieske Thijs overleden. Zij was 96 jaar.

Eduard Peels overleden

Woensdag 11 oktober 2023
Genk - Eduard Peels overledenGisteren is Eduard Peels overleden. Hij was 80 jaar.

Zijn je paardenzadels gestolen?

Woensdag 11 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) heeft mensen van wie paardenzadels werden gestolen, opgeroepen daarvan aangifte te doen bij de lokale politie. Het is daarbij van belang te vermelden van wanneer de diefstal dateert. Een goede beschrijving van het zadel, een aankoopfactuur en foto's zijn nuttig voor de onderzoekers, aldus een persbericht van de FGP West-Vlaanderen, dat het onderzoek naar gestolen paardenzadels coördineert..
De FGP meldt dat afgelopen nacht vier verdachten zijn gearresteerd in een onderzoek naar een reeks diefstallen van paardenzadels. Bij huiszoekingen in een manege en een huis in de provincie Antwerpen werden zowat 150 zadels en 35.000 euro in beslag genomen. In het huis woonden de verdachten: vier Roemenen. De politie vermoedt dat de meeste zadels na de diefstal vanuit de manege naar het buitenland werden overgebracht.

Willy Leyssens overleden

Woensdag 11 oktober 2023
Genk - Willy Leyssens overledenGisteren is Willy Leyssens overleden. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Marie-Louise Gielen overleden

Woensdag 11 oktober 2023
Genk - Marie-Louise Gielen overledenMaandag is Marie-Louise Gielen overleden, de echtgenote van Yvain Vermeulen. Zij was 76 jaar. Het afscheid gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Waterschei vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (18.30-10.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Ferdi Schreurs overleden

Woensdag 11 oktober 2023
Genk - Ferdi Schreurs overledenOp 7 oktober is dokter Ferdi Schreurs overleden, de echtgenoot van Gabriëlle Schepers. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Horecazaak failliet verklaard

Dinsdag 10 oktober 2023
De rechtbank in Tongeren heeft vandaag horecazaak Levent Cakir uit Genk failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 9 november ingediend worden.

Remi Vandekerckhove overleden

Dinsdag 10 oktober 2023
Genk - Remi  Vandekerckhove overledenGisteren is Remi Vandekerckhove overleden, de echtgenoot van Denise Grégoire, Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat. De urne wordt begraven op de begraafplaats van Waterschei. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de door het provinciebestuur georganiseerde actie "Veilig naar school" heeft de politie 98 boetes, 142 pv’s en 74 GAS-pv’s opgesteld voor bestuurders die stilstonden of parkeerden op plaatsen waar dat niet is toegelaten.
Zowat 2150 autobestuurders reden te snel in de schoolomgeving. Zij mogen allemaal een boete of GAS-pv verwachten. Verder klikten 132 autobestuurders zichzelf of hun inzittende kinderen niet correct vast, werden er 13 bestuurders betrapt op het gebruik van de (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag voerde de federale gerechtelijke politie van Limburg in totaal 31 huiszoekingen uit in het kader van een gerechtelijk onderzoek  naar een criminele organisatie die zich zou bezig houden met grootschalige mazoutfraude en het witwassen van crimineel verworven geld. Er werden meer dan 150 politieagenten en douaniers ingezet. Ook de Franse en de Nederlandse politie namen deel aan de actie (huiszoekingen in Weert en Jeumont).
Door het uitvoeren van deze huiszoekingen proberen (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Vanaken overleden

Dinsdag 10 oktober 2023
Genk - Jef Vanaken overledenOp 4 oktober is Jef Vanaken overleden, de echtgenoot van Bertje Schouteden. Hij was 87 jaar en afkomstig uit Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans in Genk.

Marleen Vanheusden overleden

Dinsdag 10 oktober 2023
Genk - Marleen Vanheusden overledenOp 4 oktober is Marleen Vanheusden overleden. Zij was 63 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Diepenbeek.

Paul Deferme overleden

Dinsdag 10 oktober 2023
Genk - Paul Deferme overledenOp 6 oktober is in Alken Paul Deferme overleden, de echtgenoot van Jenny Roggen. Hij was 83 jaar en was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hassdelt.

Relativeer het leven

Maandag 9 oktober 2023
Vandaag gelezen
"Als je het niet te serieus neemt, heb je meer kans op een mooi leven."
(Jos Kessels in Eindhovens Dagblad)

Wieske Mantels overleden

Maandag 9 oktober 2023
Genk - Wieske Mantels overledenZaterdag is Wieske Mantels (94) overleden, de weduwe van Jan Peeters. Zij woonde in As maar was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uu) in UCAS aan de Kerktraat in As.

Ghislaine Colpin overleden

Maandag 9 oktober 2023
Genk - Ghislaine Colpin overledenOp 6 oktober is Ghislaine Colpin (68) overleden. Zij woonde in As maar was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Francine Liekens overleden

Maandag 9 oktober 2023
Genk - Francine Liekens overledenZaterdag is Francine Liekens (75) overleden, de weduwe van Louis Wils. Zij woonde in Genk maar was afkomstig uit Balen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting:maandag (19-20 uutr) bij Uitvaartzorg Remans.

Agatino Sturiale overleden

Maandag 9 oktober 2023
Genk - Agatino Sturiale overledenZaterdag is Agatino Sturiale overleden, de echtgenoot van Santa Messineo. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uivaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Mina Kravanja overleden

Maandag 9 oktober 2023
Genk - Mina Kravanja overledenVandaag is Mina Kravanja overleden, de weduwe van Michel Marela. Zij was 94 jaar. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Yvonne Aendekerk

Maandag 9 oktober 2023
Genk - Yvonne AendekerkOp 4 oktober is Yvonne Aendekerk overleden, de weduwe van Rich Heuts. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (19-20 uur).
Het is maar dat je 't weet
Genk - Actie tegen afleiding achter het stuurLandelijk gaat de politie morgen en woensdag controleren op afleiding achter het stuur. Het is de bedoeling chauffeurs te "pakken" die tijdens het rijden bezig zijn met bellen of andere activiteiten. Handen aan het stuur dus, nergens anders!

Stephanie Schepers overleden

Maandag 9 oktober 2023
Genk - Stephanie Schepers overledenOp 5 oktober is Stephanie Schepers (95) overleden, de weduwe van Jozef Neyens. Zij woonde in Bree maar was afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gerdingen.

Genk Ladies - KV Mechelen 4-1

Zondag 8 oktober 2023
Genk - Genk Ladies - KV Mechelen 4-1Genk Ladies heeft met 4-1 gewonnen van KV Mechelen. Aan de rust was de stand 2-1. De doelpunten werden gemaakt door De Meester (2), Van Belle en Van Kerkhoven.

Volleybal: Esneux - Genk A 2-3

Zondag 8 oktober 2023
In het volleybal (nationale 2 heren) heeft Genk A met 2-3 gewonnen van Esneux. Sets: 25-23, 24-26, 20-25, 25-21, 9-15.
Genk - Turkse Rangers wint van Park HouthalenTurkse Rangers heeft thuis met 2-1 gewonnen van Park Houthalen. De thuisploeg miste twee strafschoppen.

Future Winterslag B klopt Rekem

Zondag 8 oktober 2023
Genk - Future Winterslag B klopt RekemFuture Winterslag B heeft vanmiddag thuis Rekem verslagen met 3-0.

STA Genk speelt gelijk

Zondag 8 oktober 2023
Genk - STA Genk speelt gelijkSTA Genk is, thuis tegen Bree-Beek B, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.  Voor de thuisploeg scoorde Nijst.

Termien wint van Witgoor Dessel

Zondag 8 oktober 2023
Genk - Termien wint van Witgoor DesselEendracht Termien heeft vanmiddag thuis Witgoor Dessel verslagen met 6-2. Voor Termien scoorden Stefani (3), Mateso (2) en Carvalho.

Damesvoetbal: Aalst- Genk B 5-0

Zondag 8 oktober 2023
Genk - Damesvoetbal: Aalst- Genk B 5-0In eerste nationale van het damesvoetbal heeft Genk B met 5-0 verloren van E Aalst. Aan de rust was de stand 2-0. In de interprovinciale verloor Genk C met 0-4 van Loenhout. De ruststand was 0-2.

Twee gewonden bij frontale klap

Zondag 8 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond kwam het op de Bilzersteenweg in As tot een frontale aanrijding tussen twee auto's. De twee bestuurders liepen zware verwondingen op.
In het volleybal (nationale 3D) heeft KvcLensOnline Genk met 3-2 gewonnen van Lommersweiler. KvcLensOnline staat vierde in de stand.
Genk - Bokrijk Sport verliest in EigenbilzenBokrijk Sport heeft vanavond met 3-0 verloren op het veld van JB Eigenbilzen.

KSK Tongeren B - Genk VV B 1-0

Zaterdag 7 oktober 2023
Genk - KSK Tongeren B -  Genk VV B 1-0KSK Tongeren B heeft vanavond Genk VV B geklopt met 1-0.
Genk - Future Winterslag speelt gelijk in KesseltFuture Wintertslag heeft vanavond 1-1 gelijkgespeeld in Kesselt.

Genk VV klopt Wiemesmeer

Zaterdag 7 oktober 2023
Genk - Genk VV klopt WiemesmeerGenk VV heeft vanavond met 3-2 gewonnen van Wiemesmeer.

Bregel Sport - KVK Beringen 2-3

Zaterdag 7 oktober 2023
Genk - Bregel Sport - KVK Beringen 2-3Bregel Sport heeft vanavond met 2-3 verloren van KVK Beringen. Voor Bregel scoorden Choua en Belfaqir. Driessen, Hulsmans en Wouters maakten de doelpunten van Beringen.

Wieske Caremans overleden

Zaterdag 7 oktober 2023
Genk - Wieske Caremans overledenDonderdag is Wieske Caremans overleden, de weduwe van de in 2006 gestorven Fredje Dessel. Zij was 90 jaar. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding vindt vrijdag (14 uur) plaats op de begraafplaats van Waterschei.

Jozef Vanaken overleden

Zaterdag 7 oktober 2023
Woensdag is Jozef Vanaken (87) overleden. Hij was woonachtig in Genk maar was afkomstig uit Gruitrode.

Toptalent voor KRC Genk

Zaterdag 7 oktober 2023
KRC Genk heeft de Nederlands jeugdinternational Juwensley Onstein (16) weggeplukt bij Ajax. De linksvoetige centrale verdediger heeft een contract getekend voor drie jaar. Hij zal meetrainen met Jong Genk. Dit kalenderjaar zal hij spelen bij de U18.

Jos Bracke overleden

Zaterdag 7 oktober 2023
Genk - Jos Bracke overledenDinsdag is Jos Bracke overleden, de echtgenoot van Jenny Plessers. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Termien. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Lena Verslegers overleden

Zaterdag 7 oktober 2023
Genk - Lena Verslegers overledenWoensdag is Lena Verslegers overleden, de weduwe van Thieu Kosten. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt woensdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.
Genk - Fietser rijdt tegen openslaand portierIn de Koning Boudewijnlaan is gisterenavond rond 17 uur een 72-jarige fietser uit Genk tegen een openslaand portier van een auto gereden. Hij liep daarbij verwondingen op.

Warm oktoberweer

Vrijdag 6 oktober 2023
Weerbericht
Genk - Warm oktoberweerEen hogedrukgebied met kern over Frankrijk zorgt voor droog weer in onze streken. Aan de noordelijke flank van dit hogedrukgebied trekken storingen van west naar oost over het noorden van Europa. Af en toe schuiven daarbij wolken tot over onze streken, maar er is ook veel ruimte voor de zon. Zondag zijn de wolkenvelden wel talrijker, maar neerslag van betekenis wordt er niet verwacht en de maxima zijn nog steeds hoog voor de tijd van het jaar. Ook na het weekend krijgen we nog enkele warme dagen. In de (…) Het hele nieuwsbericht

'Vapen is extreem schadelijk'

Vrijdag 6 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
"Vapen geeft een verhoogd risico op blijvende schade aan het brein en mentale problemen tijdens de rest van het leven. (...) In de huidige vapes zit vaak nicotinezout, een vorm van nicotine die niet scherp is in de keel en razendsnel in de hersenen aankomt. Omdat je van nicotinezout niets proeft of voelt, kun je met vapen gewoon de hele dag doorgaan zonder te merken dat je heel veel nicotine binnenkrijgt. Jongeren gebruiken het bijna als een speen of lolly: ze lurken er de hele dag aan. Kinderen raken op die manier binnen twee of drie dagen verslaafd.’’
                                                                         (Trimbos Instituut)

Albert Puyn overleden

Vrijdag 6 oktober 2023
Genk - Albert Puyn overledenGisteren is Albert Puyn overleden, de echtgenoot van Sofie Konieczna. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Hildegard Dettmann overleden

Donderdag 5 oktober 2023
Genk - Hildegard Dettmann overledenDinsdag is Hildegard Dettmann overleden, de echtgenoot van Gaston Feyaerts. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Suzanne Vangilbergen overleden

Donderdag 5 oktober 2023
Genk - Suzanne Vangilbergen overledenGisteren is Suzanne Vangilbergen overleden, de echtgenote van Ronny De Roo. Zij was 80 jaar en afkomstig uit het Vlaams-Brabantse Binkom. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur).

Botsing op Westerring: twee gewonden

Donderdag 5 oktober 2023
Genk - Botsing op Westerring: twee gewondenDeze namiddag rond 13.40 uur botsten twee auto's op de Westerring. Een 18-jarig meisje uit Bocholt en een 35-jarige man uit Zutendaal liepen daarbij verwondingen op.

Fiets gestolen uit tuinhuis

Donderdag 5 oktober 2023
In de Bethaniëstraat is een elektrische fiets uit een tuinhuis gestoloen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Botsing in Wiemesmeerstraat

Donderdag 5 oktober 2023
In de Wiemesmeerstraat botsten gisterenavond rond 22 uur twee auto's. Een 58-jarige vrouw uit As raakte daarbij gewond.

Tuingereedschap gestolen

Donderdag 5 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Uit de berging van de Lourdesgrot in Wiemesmeer is tuingereedschap gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Bijna 127.000 bedrijven opgericht

Donderdag 5 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 zijn er in in ons land 126.858 bedrijven opgericht. Daartegenover staan 78.062 bedrijven die hun activiteiten vorig jaar hebben stopgezet. (Statbel)

Mia Reyskens overleden

Donderdag 5 oktober 2023
Genk - Mia Reyskens overledenMaandag is Mia Reyskens overleden, de echtgenote van Jacques Nutelaers. Zij was 88 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in Uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Bertine Zengers overleden

Donderdag 5 oktober 2023
Genk - Bertine Zengers overledenDinsdag is Bertine Zengers overleden. Zij was 59 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Veldwezelt.

Jeanne Cleeren overleden

Donderdag 5 oktober 2023
Genk - Jeanne Cleeren overledenMaandag is Jeanne Cleeren overleden, de weduwe van de in 1966 gestorven Leon Vangeneugden. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur).

Fietser (75) gewond bij ongeval

Woensdag 4 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Een 75-jarige fietser uit Bree is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Zwanenstraat in Zonhoven. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.

Elke dag Werelddierendag

Woensdag 4 oktober 2023
Genk - Elke dag WerelddierendagZoomHet was vandaag Werelddierendag, maar is het dat niet élke dag? Want dieren maken toch ook deel uit van onze samenleving. Of het nu bosdieren of huisdieren zijn, insecten, vogels of andere. Mario Vanoppen bezorgde ons deze mooie fotocollage van een aantal dieren.
Ismail Sarac uit Genk heeft de besloten vennootschap IS Bouwconstruct opgericht met zetel aan de Driehoekstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouwactiviteiten, het slopen van gebouwen, elektriciteitswerken en elektronische installatiewerken.
Genk - Zorgcentrum voor slachtoffers seksueel geweldZoomSlachtoffers van seksueel geweld moesten vroeger aan het politieloket aangifte doen, vervolgens naar een dienst gynaecologie gaan en dan weer naar de politie. Met één zorgcentrum na seksueel geweld (ZSG) per provincie gebeurt alle opvang nu op één plek.
In februari opende het Limburgs centrum in Genk. Meer dan 180 slachtoffers hebben zich in die tijd al aangemeld. Forensisch verpleegkundige bij het ZSG, Annemieke Dieltiëns (foto), licht het ZSG toe: (…) Het hele nieuwsbericht

Twee gewonden bij botsing

Woensdag 4 oktober 2023
Genk - Twee gewonden bij botsingVanmorgen rond 8.45 uur botsten twee auto's in de André Dumontlaan. Een 64-jarige Genkenaar en een 53-jarige vrouw uit Hoeselt liepen daarbij verwondingen op.
Op de Oosterring botsten gisterenavond rond 17.15 uur twee auto's. Een 21-jarige vrouw uit Maaseik raakte daarbij gewond.

Morgen vakbondsactie bij De Lijn

Woensdag 4 oktober 2023
Genk - Morgen vakbondsactie bij De LijnMorgen/donderdag rijden sommige bussen mogelijk niet. Dat is het gevolg van een vakbondsactie, zegt De Lijn. Het gaat om een actiedag tegen een wetsvoorstel van minister Vincent Van Quickenborne en voor het vrijwaren van het recht op collectieve actie. De Lijn zegt dat de actie niet tegen haar is gericht en dat ze de hinder en het ongemak die uit de actie gaan volgen, zeer betreurt. Op de website van De Lijn kan je nagaan of je bus zal rijden. Daar wordt de meest accurate informatie vermeld.

Donderdag test voor BE-alert

Dinsdag 3 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Donderdag wordt BE-alert nog eens getest. 205 steden en gemeenten nemen er aan deel. BE-Alert is het systeem dat je via sms, e-mail of telefoon op de hoogte brengt van een noodsituatie in je buurt. Dat kan een grote brand zijn, een overstroming, een belangrijke stroomonderbreking,... Je moet je daarvoor wel registreren. Ben je nog niet geregistreerd, dan kan dat via www.be-alert.be. Je kunt ook meerdere adressen toevoegen zoals je werkadres of weekendverblijf. Donderdag krijgt iedere geregistreerde een testbericht; dat zal duidelijk als test omschreven staan.

Morgen Werelddierendag

Dinsdag 3 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Morgen is het Werelddierendag. Ook in Genk worden de dieren dan gevierd. In de bibliotheek wordt er voorgelezen, er is een workshop katten knutselen of je kan ‘miauws’ leren praten. Voor volwassenen is er de expo ‘Gelieve in de kelder te kijken’ over vermiste huisdieren. Ook op het stadsplein valt er wat te beleven. Je kan spelenderwijs leren hoe je best met dieren moet omgaan en verschillende infostands vertellen welke organisaties zich in onze stad inzetten voor dierenwelzijn.
De rechtbank in Tongeren heeft elektrotechniek Ilias Talmssou uit Genk failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 3 november ingediend worden.

Even wat gas terugnemen

Dinsdag 3 oktober 2023
Weerbericht
Genk - Even wat gas terugnemenNa de doortocht van een koufront vanmiddag stroomt koelere lucht over onze streken en dat merken we aan de forse afkoeling komende nacht. Ondertussen bouwt een hogedrukgebied boven Frankrijk op en kan het in onze streken voor droog weer zorgen. Wel zijn er nog wolkenvelden, maar er komen ook opklaringen voor. Morgen zijn de maxima beperkt tot 18 graden, maar het is wel rustig en droog najaarsweer. Vanaf vrijdag wordt het terug warmer.
Vandaag verlaat een koufront met wat regen of buien (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Drugsdealer riskeert 30 maanden celHet Openbaar ministerie heeft 30 maanden cel en een boete van 8.000 euro gevorderd tegen een drugsdealer uit Genk. Hij leverde heroïne en cocaïne in heel de provincie in opdracht van een Nederlander. Op 31 oktober wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Woninginbraak op Weg naar As

Dinsdag 3 oktober 2023
Genk - Woninginbraak op Weg naar AsAan de Weg naar As is gisterenavond een inbraak in een woning ontdekt. De daders gingen er met juwelen aan de haal.
Het Disciplinair Comité van het Profvoetbal heeft beslist dat KRC-speler Bonsu Baah niet geschorst wordt voor de rode kaart die hij zondag kreeg in de match tegen Westerlo. Bonsu Baah mag zondag aantreden in de wedstrijd tegen AA Gent.

Marc Lesplingard overleden

Dinsdag 3 oktober 2023
Genk - Marc Lesplingard overledenOp 30 september is Marc Lesplingard overleden. Hij was 74 jaar. De uitvaartltiturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Mia Vancraybex overleden

Dinsdag 3 oktober 2023
Genk - Mia Vancraybex overledenOp 30 september is Mia Vancraybex overleden, de echtgenote van Rene Bielen. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Wat een zomerse dag!

Dinsdag 3 oktober 2023
Genk - Wat een zomerse dag!ZoomWe kregen gisteren weer een zeer mooie en zwoele zomerse dag. We zouden haast vergeten dat het herfst en oktober is! Vandaag krijgen we wat afkoeling en mogelijk wat regendruppels maar de 'Indian summer' is volgens het KMI nog niet voorbij. (foto Gust Ischen)

Brand in Termien

Maandag 2 oktober 2023
Genk - Brand in TermienDe brandweer rukte vanavond uit voor een brand in Volmolen in Termien. Daar was een smeulend vuur ontstaan in de spouwmuur van een huis.

Suzanne Van Mol overleden

Maandag 2 oktober 2023
Genk - Suzanne Van Mol overledenZaterdag is Suzanne Van Mol overleden, de weduwe van François Vanden Bergh. Zij was 94 jaar en afkomstig uit Hasselt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Annalida Mantoni overleden

Maandag 2 oktober 2023
Genk - Annalida Mantoni overledenGisteren is Annalida Mantoni overleden, de echtgenote van Francesco Teti. Zij was 67 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Bonsu Baah riskeert zware sanctie

Maandag 2 oktober 2023
Eén wedstrijd effectieve schorsing, twee wedstrijden voorwaardelijk en een boete van 2.500 euro: die sanctie vordert het Bondsparket tegen Bonsu Baah (KRC Genk) voor zijn uitsluiting gisteren in de match tegen Westerlo. KRC Genk aanvaardt deze minnelijke schikking niet zodat de speler voor het Disiplinair Comité van het Profvoetbal moet verschijnen.

Geld voor musea

Maandag 2 oktober 2023
De Vlaamse regering trekt 3,4 miljoen euro uit voor de musea in Limburg. Het geld gaat ondermeer naar het Gallo-Romeins museum in Tongeren en het Openluchtmuseum van Bokrijk. Het Gallo-Romeins Museum krijgt 1.252.000 euro, het Openluchtmuseum 939.000 euro.

Gaby Ghyselen overleden

Maandag 2 oktober 2023
Genk - Gaby Ghyselen overledenOp 29 september is Gaby Ghyselen overleden. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Smeets in Hasselt.

Jetje Vanachter overleden

Maandag 2 oktober 2023
Genk - Jetje Vanachter overledenOp 29 september is Jetje Vanachter overleden. Zij was 87 jaar. Het Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Genk - Super League: Standard- Genk Ladies 2-1In de super league van het damesvoetbal heeft Genk Ladies met 2-1 verloren van Standard. De ruststand was 0-0. In de 68ste minuut kwamen de Rouches op voorsprong. In de 84ste minuut hing Duijsters de bordjes gelijk. In de 89ste minuut maakte Coutereels de winninggoal. Genk B klopte Anderlecht met 4-2. Genk C verloor met 4-0 van Kontich.

Man (25) gewond bij botsing

Zondag 1 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's op de Trichterweg in Zutendaal is een 25-jarige man uit Lanaken gewond geraakt. Het ongeval gebeurde vrijdagnamiddag.

Genk VV B - Vroenhoven VV 4-0

Zondag 1 oktober 2023
Genk - Genk VV B - Vroenhoven VV 4-0Genk VV B heeft Vroenhoven VV geklopt met 4-0.
Genk - Thuisverlies voor Future WinterslagIn Derde Provinciale heeft Future Winterslag thuis met 2-3 verloren van K. Grimbie 69.

Gelijkspel voor Genk VV A

Zondag 1 oktober 2023
Genk - Gelijkspel voor Genk VV AGenk VV is bij Umitspor Maasmechelen niet verder gekomen dan een gelijkspel: 0-0.

Gelijkspel voor Turkse Rangers

Zondag 1 oktober 2023
Genk - Gelijkspel voor Turkse RangersBij Herk FC zijn Turkse Rangers vandaag niet verder gekomen dan een 3-3 gelijkspel.

Park Houthalen klopt Bregel

Zondag 1 oktober 2023
Genk - Park Houthalen klopt BregelIn Eerste Provinciale heeft Park Houthalen met 2-0 gewonnen van Bregel Sport. Bregel kreeg tweemaal rood.
Genk - Termien verliest van Berg en DalEendracht Termien is bij leider Berg en Dal gaan verliezen met 2-1 . Termien kwam al na negen minuten op achterstand. In de 31ste minuut maakte Carvalho gelijk. In de 61ste minuut scoorde Berg en Dal de 2-1.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen