Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
In Zutendaal zijn extreemrechtse actievoerders vandaag binnengevallen in het voormalige hotel Apollo waar recent asielzoekers verblijven, vooral gezinnen met kinderen. Het bleef niet bij spandoeken maar er werd ook gebruik gemaakt van rookbommen. Burgemeester Schrijvers beschreef de actie als "onmenselijk". De actievoerders zijn geïdentificeerd. Het Rode Kruis dient klacht in voor huisvredebreuk. De burgemeester hoopt dat het gerecht zijn werk doet. Politie CARMA zal geregeld patrouilleren in de buurt van het asielcentrum.
Genk - Auto geslipt door aquaplanningEen 21-jarige uit Genk is met zijn voertuig geslipt door aquaplanning op de Rijksweg in Dilsen-Stokkem en tegen de vangrail beland. Het voertuig was niet meer rijvaardig en moest getakeld worden. Het ongeval gebeurde vanochtend rond 2.40 uur.

Auto belandt in middenberm

Zondag 30 juni 2024
Kort nieuws van bij de buren
Op de Boudewijnlaan in Diepenbeek is gisterenochtend rond 5 uur een auto in de middenberm beland. Bij het ongeval raakte een 24-jarige vrouw uit Hasselt gewond.

Werfdiefstal in Diepenbeek

Zondag 30 juni 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is bouwmateriaal gestolen op een werf aan de Alfons Jeurissenstraat. De diefstal is gisterenmiddag vastgesteld.

In en uit bij Bregel Sport

Zondag 30 juni 2024
Genk - In en uit bij Bregel SportEersteprovincialer Bregel Sport heeft zeven spelers aangetrokken: Unal Cem (SV Meerssen), Patrick Coenen (Nevok Gruitrode), Yunus Erbas (Turkse Rangers) Maes (Achel VV), Enrico Pellegriti (Park Houthalen), Alessandro Pignoloni (Wijgmaal) en William Vanvoorden (Zepperen-Brustem). Samih Belfaqir verkast naar Hades, Steffen Dupas naar Lanaken VV, Dimitri Giannakos naar Diepenbeek), Doran Gilis naar Beringen, Anir Mazili naar Houthalen VV) Stan Mullens naar Beringen) en Ben Peustjens naar Lanaken VV.
Genk - Fietser (52) gewond bij botsingOp de Maaseikerbaan in Genk botsten zaterdagnamiddag rond 14.30 uur twee fietsers. Eén van hen, een 52-jarige man uit Oudsbergen, raakte daarbij gewond.
In de Bokrijklaan botsten vrijdagnamiddag rond 15.40 uur een auto en een 67-jarige fietser uit Genk. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Artisanale A Tavola failliet

Zaterdag 29 juni 2024
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft de vzw Artisanale A Tavola uit Genk failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten ingediend worden voor 26 juli.

Acht aanwinsten voor Genk VV

Zaterdag 29 juni 2024
Genk - Acht aanwinsten voor Genk VVGenk VV dat uitkomt in Derde Provinciale heeft zich versterkt met acht spelers: Xiano Cannizzaro en Cas Bierset, beiden van KVK Beringen; Joren Engelen van Lanaken VV), Mats Lenaerts en Arjen Theunissen van RC Hades; Lasse Moerkerke en Thibault Jeunen, beiden van Eendracht Termien en Luca Morganti van Boorsem Sport.

KRC Genk verslaat Hades met 1-4

Zaterdag 29 juni 2024
In een oefenmatch heeft KRC Genk vandaag met 1-4 gewonnen van Hades. Aan de rust was de stand 0-4. Tolu (2), Adedeji en Ouattara maakten de doelpunten. Kessels zette voor Hades een strafschop om.

Filezwaarte nooit zo hoog

Zaterdag 29 juni 2024
Het is maar dat je 't weet
De voorbije 12 maanden (juni 2023 – mei 2024) lag de filezwaarte op de hoofdwegen in het Vlaamse Gewest op gemiddeld 896 kilometeruren per werkdag. Dat wil zeggen dat er in die periode elke werkdag gemiddeld 896 kilometer file was gedurende 1 uur lang. Nooit eerder lag de filezwaarte zo hoog. De filezwaarte is de voorbije jaren blijven stijgen, met een piek in mei 2018. In de daaropvolgende periode was er een beperkte daling, gevolgd door een zeer sterke daling vanaf maart 2020 als gevolg van de coronacrisis. In april 2021 steeg het 12-maands voortschrijdend gemiddelde van de filezwaarte voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis opnieuw. De filezwaarte bereikte sinds juli 2023 nieuwe recordhoogten.
Genk - 4-sterrenlabel voor KRC Genk FoundationDe KRC Genk Foundation heeft een 4-sterrenlabel ontvangen van de Pro League voor het gevoerde maatschappelijke beleid tijdens het afgelopen seizoen. Die grote onderscheiding kwam er na een doorlichting van de verschillende foundationwerkingen van alle Belgische profclubs. KRC Genk behoort, samen met AA Gent, Club Brugge en OH Leuven tot de beste ploegen van de klas. Bij het vier sterrenlabel komt ook een subsidie kijken. Die middelen wil de KRC Genk Foundation integraal investeren in de verdere (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Dievenbende riskeert tot 40 maanden celDe leden van een dievenbende die onder meer toesloeg in Genk riskeert tot 40 maanden cel. De bende wordt verdacht van 29 inbraken en 14 inbraakpogingen. Zij verplaatsten zich met voertuigen met valse kentekenplaten en pleegden per nacht meerdere feiten. Zij waren vooral uit op computermateriaal en laptops. Op 22 juli wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)
Kerk
In de vooravond is een vliegtuige neergestort in de buurt van de Heidestraat in Hasselt. Bij het ongeval is een dode en gewonde gevallen.
Kort nieuws van bij de buren
Op de E313 in Diepenbeek heeft de verzengende hitte het wegdek vanavond omhooggeduwd. De politie heeft in afwachting van de herstellingswerken de rijstroken in de richting van Antwerpen afgesloten.

Onderzoek naar oplichting

Donderdag 27 juni 2024
Genk - Onderzoek naar oplichtingGisteren voerde de Federale Gerechtelijke politie Limburg in totaal vijf huiszoekingen uit in Genk, Scherpenheuvel-Zichem, Antwerpen en Kasterlee in het kader van een onderzoek naar een internationale criminele organisatie. De organisatie zou zich bezig houden met het oplichten van slachtoffers, gebruik makend van een buitenlands callcenter. De voornamelijk Duitse slachtoffers worden overtuigd om in te stappen in een lucratieve belegging waarbij de gelden dienen te worden gestort op bankrekeningen van schermvennootschappen. De gelden werden vervolgens naar België doorgesluisd, voornamelijk om goud aan te kopen in diverse goudwinkels. Op vier maanden tijd zou de organisatie bijna 3 miljoen euro hebben verduisterd. Drie personen werden tijdelijk gearresteerd en diverse nuttige documenten werden in beslag genomen.

Bromfietser en motorrijder botsen

Donderdag 27 juni 2024
Genk - Bromfietser en motorrijder botsenGisterenavond rond 23 uur botsten op de Weg naar Zwartberg in Houthalen een bromfietser en een motorrijder. Een minderjarige jongen uit Houthalen-Helchteren en een 67-jarige man uit Genk raakten gewond.

Analyse datalek Limburg.net

Donderdag 27 juni 2024
Genk - Analyse datalek Limburg.netZoomDe analyse over de gegevensdiefstal bij Limburg.net, die op 13 december plaatsvond, is afgerond. Bij die analyse werden onder meer cybersecurity-experts van Ernst & Young ingeschakeld. In het totaal waren 292.734 personen betrokken in de gegevensdiefstal. Alle betrokken personen werden persoonlijk verwittigd via brief, hetzij in januari of nu. Vrij snel was duidelijk dat er rijksregisternummers uit 2014 en 2015 in het datalek zaten. Uit verdere analyse blijkt nu dat er ook 555 bankrekeningnummers en (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Sombere vooruitzichten in bouwsectorZoomDe bouwsector heeft sombere vooruitzichten. "Richting het einde van het tweede kwartaal noteren we zeer beperkte winst en richting de zomermaanden lijkt de expansieve slagkracht zelfs verder af te nemen. Dit sluit aan bij de sentimenten van de meest recente bevraging (20/06) bij de leden van Voka – KvK Limburg. De helft van de bedrijven schat de economische situatie momenteel negatief tot zeer negatief in. 37% van de respondenten ziet de economische situatie neutraal tegemoet, terwijl slechts 13% een (…) Het hele nieuwsbericht
Cijfer van de dag
49% van de Belgische bevolking heeft overgewicht, waarvan 18% obesitas. Dat blijkt uit de Voedselconsumptiepeiling van Sciensano uitgevoerd in 2022-2023. Dat cijfer is onveranderd gebleven in vergelijking met dat uit 2014-2015 bij de vorige peiling. Bijna een derde van de bevolking van 10 jaar en ouder probeert af te vallen, onder hen gebruikt 21% gevaarlijke methoden om gewicht te verliezen. Volgens Sciensano komen problemen die te maken hebben met gewicht nog te veel voor en moet het beleid zich meer toespitsen op het verminderen van deze gezondheidsrisico’s.
Genk - Man, vrouw en baby gewond bij botsingEen 49-jarige man, een 28-jarige vrouw en een acht maanden oude baby, allen uit Genk, zijn gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding. Het ongeval gebeurde op de Genkerbaan in Hasselt.
De visie van Fobie
Genk - Krijgen ze Casteels er bij als piloot?ZoomZo ja, dan toch pas nadat ze uit het EK liggen!
Cartoon: Fobie
Kort nieuws van bij de buren
In een kraakpand aan de Gouverneur Verwilghensingel in Hasselt is gisterenavond laat een dakloze het slachtoffer geworden van electrocutie. De vijftiger is in kritieke toestand naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek gebracht.
Genk - Geld gestolen in Paresbemdstraat.Dieven gingen aan de haal met geld uit een woning aan de Paresbemdstraat. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Het is maar dat je 't weet
Begin 2024 ontvingen 42.240 inwoners van het Vlaamse Gewest een leefloon en 13.691 personen een equivalent leefloon. Samen gaat het om 55.931 personen. Het leefloon vormt een minimuminkomen voor mensen die niet over voldoende bestaansmiddelen beschikken. Het equivalent leefloon is er voor mensen die niet in aanmerking komen voor het leefloon maar die zich in een vergelijkbare noodsituatie bevinden. In de praktijk wordt het vooral uitgekeerd aan personen die een verzoek hebben ingediend voor internationale bescherming (asielzoekers) en personen met buitenlandse nationaliteit die niet in het bevolkingsregister zijn ingeschreven.

Woningbrand in Zonhoven

Dinsdag 25 juni 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven brak vanavond rond 21.15 uur brak brand uit in een woning aan de Dorpsstraat. Er is grote schade. De bewoner kon tijdig het huis verlaten. De brandoorzaak wordt nog onderzocht.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 vonden er 36.855 verkeersongevallen plaats op onze wegen, wat het totaal aantal slachtoffers op 45.243 brengt, oftewel ruim 1,2 slachtoffers per ongeval. Van deze slachtoffers raakten 41.481 (92%) lichtgewond, 3.261 (7%) ernstig gewond en kwamen 501 personen (1%) om het leven binnen 30 dagen na het ongeval  . Dat blijkt uit de jongste cijfers over verkeersongevallen gepubliceerd door Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Voorbereiding KRC gestart

Dinsdag 25 juni 2024
Genk - Voorbereiding KRC gestartMaandag rolde de bal opnieuw in het H.Essers Talent Park. Enkele honderden opgedaagde supporters zagen ook een vernieuwde technische staf present tekenen op de eerste training van de voorbereiding. Naast hoofdcoach Thorsten Fink, assistent-coach Sebastian Hahn en Physical coach Goran Kontic begaf met Przemyslaw Lagozny nog een nieuw gezicht zich op de onberispelijke grasmat. De Pool wordt aan de staf toegevoegd als assistent-trainer en hoofdanalist. Naast de nieuwkomers daagden ook enkele bekende gezichten op. (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Oldtimer uitgebrand in Boeyenblook
In Sledderlo is vanmiddag een oldtimer uitgebrand die op oprit van een huis in Boeyenblook stond. Over de oorzaak is niets geweten.

Kop-staartbotsing in Noordlaan

Maandag 24 juni 2024
Deze namiddag rond 13 uur gebeurde er een kop-staartaanrijding op de Noordlaan. Daarbij is een 51-jarige man uit Genk gewond geraakt.

Vrouw (45) gewond bij botsing

Maandag 24 juni 2024
Genk - Vrouw (45) gewond bij botsingOp de Oosterring botsten vanmorgen rond 9 uur twee auto's. Daarbij raakte een 45-jarige vrouw uit Bilzen gewond.
Het is maar dat je 't weet
In de driemaandelijkse enquête over persoonlijk welzijn en levensomstandigheden interviewde Statbel zo’n 5.000 Belgen van 16 tot 74 jaar. In het eerste kwartaal van 2024 voelde 66,6% van de Belgen zich altijd of meestal gelukkig, 9,3% van de Belgen voelde zich altijd of meestal eenzaam; 38,3% van de Belgen vond het heel moeilijk, moeilijk of eerder moeilijk om rond te komen; 53,9% van de Belgen meldde een hoge mate van algemene tevredenheid met het leven; 66,2% van de Belgen meldde een hoge mate van tevredenheid over persoonlijke relaties; 35,1% van de Belgen rapporteert een hoge mate van tevredenheid over de financiële situatie; 25,1% van de Belgen zei dat hun inkomen hoger was dan vorig jaar, en 64,7% zei dat hun inkomen min of meer hetzelfde was als vorig jaar.
Kort nieuws van bij de buren
Vrijdagnamiddag rond 15.30 uur kwam een motorrijder ten val op de Bilzerweg in As. Dat gebeurde terwijl hij een personenwagen aan het inhalen was. De 54-jarige man uit Lanaken geraakte daarbij gewond.

Jeugd Calcio Genk failliet

Zaterdag 22 juni 2024
De ondernemersrechtbank in Hasselt heeft donderdag het  faillissement uitgesproken van de vzw Jeugd Calcio Genk .

Abemo failliet verklaard

Zaterdag 22 juni 2024
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft donderdag het faillissement utgesproken van Abemo uit Genk.
Genk - Matte Smets (STVV) naar KRC GenkZoomMet Matte Smets haalt KRC Genk een derde zomertransfer binnen. De 20-jarige centrale verdediger tekent een contract voor 4 seizoenen in de Cegeka Arena. Van 2010 tot en met 2018 droeg Smets al eens het truitje van KRC Genk als speler op de Jos Vaessen Talent Academy. Nadien trok hij richting Sint-Truiden waar hij in het seizoen 2022-23 doorbrak in de eerste ploeg en vorig seizoen onder de vleugels van Thorsten Fink – als enige speler in de Jupiler Pro League en in de Croky Cup- geen minuut miste. Opvallend: in die 3.810 minuten op het veld pakte Smets slechts één gele kaart. De Bilzenaar genoot interesse uit binnen- buitenland. De Cegeka Arena wordt uiteindelijk zijn volgende bestemming.
Inwoners van Zwartberg willen snel duidelijkheid over de bodemvervuiling in hun wijk. Ze hebben daar enkele volkstuintjes waar ze groenten kweken en ze zijn bezorgd omdat er al enkele jaren sprake is van een PFAS-vervuiling. Volgens afvalstoffenmaatschappij OVAM gaat het om historische vervuiling rond het PLOT en is het voorlopig aan hen om in te grijpen.
Studente Indra Fancello uit Genk heeft 120 woorden en gezegdes uit de Genkse citétaal gebundeld ion een boek en gecombineerd met illustraties. Citétaal is eigenlijk de straattaal die men in de Genkse wijken spreekt. Die is erg beïnvloed door de immigranten die in de jaren 50 naar ons land zijn gekomen. Al die arbeiders spraken heel wat verschillende talen. Het mengen met het Nederlands zorgde voor het ontstaan van woorden en uitdrukkingen die nu overgenomen zijn door jongeren uit de wijken in Genk.
De stad Genk wil dat inwoners van Palestijnse afkomst psychologische hulp kunnen krijgen. Tegelijk wordt bekeken of er een lokaal kan gevonden worden waar Genkenaren kunnen praten over het conflict in Israël en de Palestijnse gebieden.
Het is maar dat je 't weet
74 Limburgse varkensboeren willen zich laten uitkopen door de Vlaamse overheid. De vrijwillige verkoop is een van de maatregelen uit het stikstofakkoord waarmee Vlaanderen de uitstoot van stikstof tegen 2030 met de helft wil verminderen. De boeren krijgen de vergoeding pas, als ze effectief gestopt zijn . 12 boeren hebben dat intussen gedaan. Daardoor is de veestapel in Limburg gekrompen met 12.600 varkens.
Genk - Tweede zomertransfer voor KRC GenkZoomDe tweede zomertransfer van KRC Genk is een feit. Na de overstap van Jarne Steuckers (STVV) is de Venezolaan Adrián Palacios de tweede versterking die aan de A-kern wordt toegevoegd. De linksvoetige centrale verdediger, een zeldzaam profiel in het hedendaags profvoetbal, begon zijn carrière bij Titanes FC in de Venezolaanse tweede klasse waarna hij de overstap maakte naar Deportivo Cali in Colombia. Daar kende eerder ook ex-Genkie Jhon Lucumí zijn opleiding. Na een inloopperiode bij de U20 maakte de Venezolaanse jeugdinternational er sinds januari dit jaar definitief deel uit van de A-kern. De Genkse scoutingcel had Palacios al een tijdje op de radar staan en besliste in dit tussenseizoen om vol voor de beloftevolle verdediger te gaan.

Trein rijdt vrachtwagen aan

Vrijdag 21 juni 2024
Genk - Trein rijdt vrachtwagen aanIn de Kolenhavenstraat is deze voormiddag rond 11.30 uur een vrachtwagen aangereden door een goederentrein. De bestuurder van de vrachtwagen, een 54- jarige man uit Nieuwerkerken, raakte lichtgewond en ging voor verzorging naar het ziekenhuis.

Aanpassing voetgangerslichten

Vrijdag 21 juni 2024
Genk - Aanpassing voetgangerslichtenZoomDe voetgangerslichten op de rotondes van de Europalaan worden aangepast voor verbeterde veiligheid en duidelijkheid. Er worden nieuwe rateltikkers geïnstalleerd en de lichten zullen voortaan 24/7 werken. Ook het gebruikscomfort voor personen met een visuele beperking wordt hierdoor verbetert. Er komen twee nieuwe regelingen: de piekcyclus (actief tijdens spitsuren, weekdagen 's middags, donderdagvoormiddag en zaterdagnamiddag) en de dalcyclus (actief op andere momenten). Voetgangers zullen in de dalcyclus maximaal 50 seconden en in de piekcyclus maximaal 70 seconden moeten wachten, wat korter is dan de huidige wachttijd. De kortere wachttijden verhogen de veiligheid omdat voetgangers minder geneigd zijn om het rode licht te negeren. De lichten blijven op aanvraag werken en een nieuwe knippergroenfase verkort de roodtijd voor autoverkeer zonder de veiligheid van voetgangers in gevaar te brengen.
De 36-jarige man uit Oudsbergen die gisterenochtend samen met een 42-jarige vrouw uit Genk werd aangereden op de Hoevenzavelllaan in Genk is vanochtend overleden. De toestand van de vrouw blijft zorgwekkend.

Houten woning in de as gelegd

Vrijdag 21 juni 2024
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 3 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een brand in een woning aan de Fossielstraat in Zutendaal. Bij aankomst op de plaats van de brand troffen de hulpdiensten de 49-jarige bewoner van de woning aan met verschillende verwondingen op zijn lichaam. Het slachtoffer was met onder meer met colsonbandjes vastgemaakt aan het hekwerk voor de woning. Om de omstandigheden van de brand te verduidelijken werd een branddeskundige aangesteld. Het labo van de FGP kwam eveneens ter plaatse. Het slachtoffer wordt nog onderzocht door een wetsgeneesheer. Voorlopig zijn er geen arrestaties verricht.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Elektriciteit en gas voor wanbetalersEind 2023 leverde netbeheerder Fluvius wegens wanbetaling elektriciteit aan 76.326 huishoudens en gas aan 58.365 huishoudens. Die aantallen liggen hoger dan in 2022 maar lager dan in de jaren vóór 2020, ondanks de grote prijsstijgingen voor energie in 2022. Het gaat om huishoudens waarvan de commerciële energieleverancier het contract heeft opgezegd omdat zij hun energiefactuur niet of niet op tijd hebben betaald en niet hebben gereageerd op een aangetekende ingebrekestelling of de afspraken in een afbetalingsplan niet hebben nageleefd. Als het huishouden in dat geval geen nieuwe commerciële leverancier vindt, dan neemt Fluvius de levering van elektriciteit en/of gas over.

Huizenprijzen in eerste kwartaal

Donderdag 20 juni 2024
Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde vandaag de huizenprijzen in België voor het eerste kwartaal van 2024. De Belgische middenprijs voor een geschakelde woning bedroeg 259.500 euro Voor een vrijstaande woning moest een koper 372.000 euro betalen. Het Waalse Gewest is het goedkoopste met een gemiddelde prijs van 178.000 euro voor een geschakelde woning en 300.000 euro voor een vrijstaande woning. Het wordt gevolgd door het Vlaamse Gewest . Geschakelde  woningen kosten daar 299.000 euro, vrijstaande woningen 415.000 euro. De gegevens zijn gebaseerd op de verkoopakten ingeschreven bij de Algemene Administratie van de Patrimoniale Documentatie van de FOD Financiën.

KRC Genk start trainingen

Donderdag 20 juni 2024
Het voetbalseizoen 2024-2025 staat voor de deur en KRC Genk maakt zich op voor een frisse start. Op zondag 23 juni worden de eerste spelers verwacht voor de medische testen. Maandag om 10 uur blaast Thorsten Fink de voorbereiding op gang. De trainingen vinden de eerste weken plaats op de velden van het H.Essers Talent Park. Dit is de perfecte gelegenheid om de nieuwe aanwinsten en de vernieuwde trainerstaf, onder leiding van Thorsten Fink, in actie te zien. Daarnaast krijgen Christian Akpan, Alfred Caicedo, Naoki Kumata, Wilson Da Costa, Juwensley Onstein en Yumeki Yoshinaga van Jong Genk de kans om zich in de eerste weken te laten zien.

Versterking voor KRC Genk Ladies

Donderdag 20 juni 2024
Genk - Versterking voor KRC Genk LadiesKRC Genk Ladies heeft vier speelsters van KV Mechelen aangetrokken: Katho, Ceulemans, Chelsea Godier, Cami Somers en Sam Vanhees.

Woninginbraak in Paresbemdstraat

Donderdag 20 juni 2024
Genk - Woninginbraak in ParesbemdstraatDieven gingen aan de haal met juwelen en rookwaren in een woning aan de Paresbemdstraat. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Regen zet bouw achteruit

Donderdag 20 juni 2024
Genk - Regen zet bouw achteruitZoomVoor volgende week voorspellen de weermannen en -vrouwen eindelijk wat zomerse dagen, maar de afgelopen maanden geraakte de bouw van de regen in de drup. “Het aanhoudende slechte weer zorgt ervoor dat zes op tien bouwbedrijven de vooropgestelde planning niet haalt voor het bouwverlof. De planning wijkt gemiddeld voor een kwart af. De vertragingen zijn dan ook niet van de poes. Gemiddeld 5 tot 6 weken, met uitschieters tot meer dan 8 weken”, zegt Bouwunie-topman Jean-Pierre Waeytens. De regen (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Bulldozer vat vuur op bedrijfsterreinOp het terrein van een bedrijf aan de Henry Fordlaan heeft gisterenavond een bulldozer vuur gevat zodat de brandweer moest uitrukken. De bulldozer is uitgebrand. Een technisch defect ligt vermoedelijk aan de basis van de brand.
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven botsten vanmorgen rond 7.30 uur een auto en de 33-jarige bestuurster van een speedpedelec in de Kleine Hemmenweg. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Jongen op step (6) aangereden

Woensdag 19 juni 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Hasselt is een 6-jarig jongetje in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding door een lijnbus op de Maastrichtersteenweg. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Inbraak in woning in aanbouw

Woensdag 19 juni 2024
Genk - Inbraak in woning in aanbouwIn een woning in aanbouw aan de Vennestraat is ingebroken. De dieven gingen er aan de haal met allerlei werkmaterialen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Deze voormiddag rond 10 uur botsten een auto en een fietser in de Wildekastanjelaan. De 42-jarige fietser uit Genk raakte daarbij gewond.

1.789 euro voor dierenasiel

Woensdag 19 juni 2024
Genk - 1.789 euro voor dierenasielZoomDe leerlingen van basisschool De Bladwijzer hebben 1.789 euro geschonken aan het Genkse dierenasiel. Dat geld verdienden ze met hun pop-upwinkel. De leerlingen kregen een rondleiding in het asiel en mochten er kennismaken met enkele dieren die nog een gouden mandje zoeken.
Kort nieuws van bij de buren
In Zutendaal zijn buurtbewoners van de Gijzenveldstraat een petitie gestart tegen de komst van een opvangcentrum in het voormalige Apollohotel. Ze zijn bezorgd over mogelijke overlast in de buurt. Nog deze maand zullen er 60 asielzoekers worden opgevangen.

Auto botst tegen verkeerspaal

Dinsdag 18 juni 2024
Genk - Auto botst tegen verkeerspaalDeze namiddag rond 14.15 uur botste een auto tegen een verkeerspaal op de Westerring. Een 24-jarige man uit Diepenbeek liep daarbij verwondingen op.

Juwelen gestolen bij inbraak

Dinsdag 18 juni 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is gisteren overdag ingebroken in een huis aan de Keizerstraat. Er zijn juwelen gestolen. In de Sint-Servatiusstraat is ook een woninginbraak gepleegd maar daar is volgens de eerste vaststellingen niets gestolen.
Genk - Thomas Buffel nieuwe trainer Jong GenkThomas Buffelwordt volgend seizoen de nieuwe coach van Jong Genk. Met 388 caps topt Buffel als oud-speler nog steeds het lijstje met de meeste wedstrijden ooit voor KRC Genk. Als coach verdiende hij later zijn strepen als assistent van Yves Vanderhaeghe bij Cercle Brugge en als assistent coach van de Belgische U19 en U23. Van die laatste groep neemt hij nu afscheid om het roer bij Jong Genk over te nemen. Buffel tekent een contract voor onbepaalde duur. “Toen KRC Genk mij het aanbod deed om de coaching van Jong Genk over te nemen, heb ik geen seconde getwijfeld. Als speler heb ik prachtige momenten beleefd op deze club. Bij de Belgische voetbalbond heb ik vervolgens heel wat ervaring opgedaan in de begeleiding van jonge talenten.  Bij Jong Genk wil ik verdergaan in die ingeslagen weg. De Genkse jeugdopleiding bulkt van de jonge talenten. Die wil ik verder klaarstomen in de Challenger Pro League zodat ze vervolgens de stap richting de eerste ploeg kunnen zetten”, aldus de kersverse coach van Jong Genk. Eerder besliste KRC Genk om afscheid te nemen van Jelle Coen. Na handhaving in de Challenger Pro League bleek tijdens de voorbereiding op het seizoen 2024-2025 dat Racing Genk niet aan de eisen van Coen kon voldoen. Daarop besliste de club om de samenwerking te beëindigen.
Genk - Twee gewonden bij botsing in TermienZoomBij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Meeënweg en de IJzersteenweg in Termien raakten een grootmoeder en haar kleindochter gewond. De bestuurster, een 22-jarige vrouw uit Genk, zat bekneld in haar voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. Haar passagierster, haar 85-jarige grootmoeder, raakte ook gewond. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 11.30 uur.
Het is maar dat je 't weet
In België werden in 2023 44.696.602 overnachtingen geboekt. Dat is 4% meer dan in 2022, en zelfs 5% meer dan in 2019. Het Vlaamse Gewest noteerde een stijging van 2% ten opzichte van 2022 en een stijging van 6% ten opzichte van 2019. Voor België, Vlaanderen en Wallonië is dit een recordaantal overnachtingen sinds 2015.
Wie vanaf vrijdagavond tot zaterdagavond via de E314 richting Leuven rijdt moet er rekening mee houden dat het verkeer tussen Holsbeek en Wilsele over één rijstrook zal verlopen. De nieuwe asfaltlaag die minder dan een jaar geleden werd aangelegd vertoont kleine bulten. De aannemer zal het wegdek over een afstand van 800 meter heraanleggen door een dun laagje asfalt weg te frezen of weg te schrapen en te vervangen met nieuwe asfalt.
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag, kort voor 17 uur, botsten een lijnbus en auto op het kruispunt van de Houthalenseweg en de N74 in Zonhoven. De auto ging daarbij over de kop. Bij het ongeval raakte een veertiger gewond.

Bromfietser rijdt fietser aan

Maandag 17 juni 2024
Op de Mosselerlaan is deze voormiddag een 32-jarige fietser uit Genk aangereden door een bromfietser. De fietser raakte daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
Er zijn dit jaar minder Limburgse asperges door de vele regen. Het seizoen van de asperges eindigt normaal gezien op 24 juni, maar verschillende boeren hebben al beslist om vroeger te stoppen. Er staat te veel water in de bedden en dat maakt de planten kapot. Omdat die planten nu verdronken zijn, zullen er ook volgend jaar minder asperges zijn.
Genk - Reeksindeling Vierde Provinciale DIn Vierde Provinciale D zullen  Elen B, Ellikom, Genk VV B, Gruitrode B, Leut, Lanklaar, Louwel B, Maasland NO B, Molenbeersel, Neeroeteren, Opglabbeek B, SLW Maaseik B, Stokkem B, Umitspor B, WAVO, en Wijshagen  elkaar bekampen.
Genk - Reeksindeling Vierde Provinciale CVoetbal Vlaanderen heeft de reeksindeling in het Limburgs amateurvoetbal definitief vastgelegd. In Vierde Provinciale C komen Achel B, Eksel B, Grote Brogel, KFC Hamont B, Helson B, E. Houthalen, Kadijk B, Lommel Kolonie, Lindelhoeven B, Park Houthalen B, Peer SV, RC Peer B, Esp. Pelt B, Sparta Lille, STA Genk en Turkse Rangers B uit.
Genk - Reeksindeling Vierde Provinciale BBoorsem B, Habo B, H.-Millen, KMR Biesen B, Membruggen, Rekem, Riemst, Schoonbeek-Beverst B, ’s Herenelderen B, Tongeren B, Uikhoven, Unico Tongeren B, Vliermaalroot, Vroenhoven, Winterslag B en Zutendaal B zijn de zestien ploegen die komend seizoen in Vierde Provinciale B spelen.
Genk - Reeksindeling Vierde Provinciale AIn Vierde Provinciale A zullen komend serizoen 17 clubs elkaar bekampen: Sp. Aalst, Alken United, Bokrijk, Diepenbeek B, EMBO, Gestel, Hades B, MD Halen, Zelo Halen, Herk FC B, Landen B, Paal-Tervant B, Termolen, Torpedo Hasselt B, Velm B, HW Zonhoven en Zepperen-Brustem B.
Genk - Reeksindeling in Derde Provinciale ABolderberg, Genk VV, Godsheide, Ham United, Heusden 06, Koersel B, Linkhout, Lummen, Meldert, Nieuwerkerken, Stal, Stevoort, Wiemismeer, Winterslag, Zonhoven B en Zutendaal spelen komend seizoen in Derde Provinciale A.
Genk - De zestien in eerste provincialeKomend seizoen spelen KVK Beringen, GS Bree-Beek, Bregel Sport, KFC Eksel, Nevok Gruitrode, FC Helson, Herk FC, Weerstand Koersel, Landen, Lindelhoeven VV, E. Mechelen a/d Maas, Park Houthalen, Torpedo Hasselt, Turkse FC, Turkse Rangers, en Zonhoven United in eerste provinciale.

1.500 gezinnen zonder stroom

Maandag 17 juni 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek kwamen vanmorgen zo'n 1.500 gezinnen zonder stroom te zitten. De stroomonderbreking die een gevolg was van een probleem in de middenspanning deed zich even na 8 uur voor.

Arbeidsmarkt minder gunstig

Maandag 17 juni 2024
Het is maar dat je 't weet
In het eerste kwartaal van 2024 heeft 71,9% van de mensen tussen 20 en 64 jaar in België een baan, wat een daling is ten opzichte van het vierde kwartaal van 2023 (72,6%) en een stabilisatie vergeleken met het derde kwartaal van 2023. 55-plussers evolueren nog steeds gunstig: van 58,5% in het vierde kwartaal van 2023 naar 59,1% in het eerste kwartaal van 2024.

Brand in Bretheistraat

Zondag 16 juni 2024
Genk - Brand in BretheistraatVanavond rond 20.30 uur moest de brandweer uitrukken voor een brand in een schuurtje aan de Bretheistraat.Het schuurtje is uitgebrand. Hoe de brand ontstond, is nog niet geweten.

Kluis gestolen op Vogelsberg

Zondag 16 juni 2024
Op de Vogelsberg is ingebroken in een woning. De daders gingen er met een metalen kluis aan de haal. De inbraak is gisterennamiddag vastgesteld.
Genk - Juwelendiefstal in HengelhoefstraatBij een woninginbraak in de Hengelhoefstraat zijn juwelen gestolen. De inbraak is de voorbije nacht vastgesteld.
Deze namiddag rond 12.50 uur botsten twee auto's op de Zuiderring. Daarbij raakte een twintiger gewond.

Dieven weg met paar schoenen

Zondag 16 juni 2024
Kort nieuws van bij de buren
Bij een woninginbraak aan de Kempenstraat in Diepenbeek is een paar schoenen gestolen. De dieven waren binnengeraakt door een ruit in te slaan. De inbraak is vrijdagavond vastgesteld.

Onderzoek naar drugshandel

Zaterdag 15 juni 2024
Genk - Onderzoek naar drugshandelZoomGisteren voerde de Federale Gerechtelijke politie van Limburg (FGP) zeventien huiszoekingen uit onder leiding van de onderzoeksrechter in Tongeren in een onderzoek naar een criminele organisatie die zich vermoedelijk bezig houdt met internationale drughandel. De huiszoekingen werden uitgevoerd met bijstand van speciale eenheden, FGP’s Brussel, Antwerpen, Luik en Halle-Vilvoorde, de lokale politiezones Lanaken-Maasmechelen en CARMA, en tenslotte van een Nederlandse cash- en drugshond. De speurders namen €136.070 aan cashgelden in beslag naast 4 luxehorloges, verschillende luxevoertuigen en een semi-automatisch machinegeweer CZ Scorpion. Er werden negen personen gearresteerd. De onderzoeksrechter besloot vervolgens om zes verdachten aan te houden. Drie verdachten werden vrijgelaten onder stikte voorwaarden.
Kort nieuws van bij de buren
In de Volksstraat in Diepenbeek is gisterenavond laat een garage volledig uitgebrand door een blikseminslag. Ook in een aangrenzend bijgebouw is er schade.
Genk - Stroompanne bij duizend gezinnenDeze voormiddag was er een stroompanne bij een duizendtal gezinnen in Boxbergheide, Gelieren en Winterslag. Fluvius heeft het euvel dat zich op het middenspanningsnet voordeed inmiddels hersteld.
Kort nieuws van bij de buren
In het voormalige hotel Apollo in Zutendaal zullen 60 asielzoekers worden ondergebracht. Burgemeester Schrijvers is er niet over te spreken dat de gemeente zo laat over het initiatief op de hoogte werd gebracht door Asiel en Migratie. Zij vindt dat de gemeente niet geschikt is voor de opvang van asielzoekers. Ze gaat nu de geschiktheid van het gebouw laten onderzoeken.

Het EK is gestart

Zaterdag 15 juni 2024
Genk - Het EK is gestartZoomCartoon: Fobie
Ziekenhuis Oost-Limburg opent ontmoetingsplaatsen voor patiënten en hun huisdieren. "Contact met dieren kan helende werking hebben", luidt het. Op de campussen in Genk, Lanaken en Maaseik zijn er losloopweides en binnenruimtes waar de huisdieren en de patiënten elkaar kunnen zien. Met het initiatief wil het ziekenhuis het herstel van de patiënt bevorderen.
Het is maar dat je 't weet
In Limburg is er nog maar één tandartsenpraktijk die geen patiëntenstop heeft. Voor de Limburgers is het daarom enorm moeilijk om nog een tandarts te vinden. Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen raadt aan om op tijd te starten met zoeken. "Het is een heel acuut probleem en op korte termijn is er geen oplossing", zegt de beroepsvereniging.
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Door auto gegrepen bij oversteken rijbaanIn Zutendaal is in de vooravond op de rotonde van de Genkerweg, de Molenblookstraat en de Hoogstraat een meisje door een auto gegrepen bij het oversteken van de rijbaan. Zij liep zware verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.
Gisterenavond rond 17.20 uur botsten een fietsster en een auto op de Hasseltweg. De 51-jarige fietsster uit Genk raakte daarbij gewond.
Genk - Bloed- en plasmadonoren zijn heldenZoomVandaag is het Wereldbloeddonordag. Ter gelegenheid van deze dag wil Rode Kruis-Vlaanderen alle plasma- en bloeddonoren in Vlaanderen hartelijk danken. Hun onbaatzuchtige daad van solidariteit maakt het mogelijk om mensen die bloedproducten nodig hebben te helpen. Bloed- en plasmadonaties redden niet alleen talloze levens, maar verbeteren ook de gezondheid van patiënten in nood. De inzet van donoren is dus van levensbelang. Rode Kruis-Vlaanderen is enorm dankbaar voor de vele mensen die zich elke dag opnieuw inzetten om anderen te helpen. Hun inzet maakt dus écht het verschil voor vele mensen! Bloed- en plasmadonoren zijn dus échte helden!
Wil je ook bloed of plasma doneren? Maak dan nu een afspraak via deze website van Rode Kruis Vlaanderen. Daar vind je ook meer info.

93.035 kinderopvangplaatsen

Vrijdag 14 juni 2024
Kort nieuws van bij de buren
Eind 2023 waren er in de Vlaamse Gemeenschap 93.035 formele opvangplaatsen beschikbaar voor baby’s en peuters. Het gaat om opvang die beroepsmatig en tegen betaling gebeurt. Tussen 2022 en 2023 is het aantal formele kinderopvangplaatsen vrijwel stabiel gebleven (-0,1%). Er was een daling tussen 2022 en 2023 in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest (-149 plaatsen). In het Vlaamse Gewest was er een stijging (+56 plaatsen). Tussen 2014 en 2023 zijn er in totaal 1.351 plaatsen bijgekomen.
Assil Saidi tekent op zijn 15de verjaardag zijn eerste profcontract bij KRC Genk. Assil komt over van AA Gent en tekende een contract voor 3 seizoenen. De jonge Belg met Marokkaanse roots is een linksvoetige flanverdediger met veel offensieve kwaliteiten. Momenteel komt hij ook uit voor de nationale U15 van België.
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is in de Stationstraat in As een beerton met 18.000 liter aal leeggelopen. Een achterwiel van de tractor was losgekomen en sloeg tegen het ventiel van de beerton waardoor de inhoud op straat belandde.

Fietser gewond in Hoefstadstraat

Donderdag 13 juni 2024
Genk - Fietser gewond in HoefstadstraatGisterenavond rond 18 uur botsten een auto en een 42-jarige fietser in de Hoefstadstraat. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Genk - Onderzoek boekhoudkantoor deint uitIn het kader van het lopend gerechtelijk onderzoek naar een mogelijke criminele organisatie, werden - na de zestien uitgevoerde huiszoekingen dinsdag gisteren opnieuw vier huiszoekingen uitgevoerd. Deze huiszoekingen werden uitgevoerd in Genk, Diest en Schaarbeek. Het onderzoek is gericht tegen een organisatie die vermoedelijk andere criminele organisaties ondersteunt op financieel, boekhoudkundig en vennootschapsrechtelijk niveau. Het mogelijk betrokken boekhoudkantoor in Houthalen heeft (…) Het hele nieuwsbericht

578 kinderen geboren in april

Donderdag 13 juni 2024
Het is maar dat je 't weet
In april zijn in Limburg 578 kinderen geboren. Dit jaar zijn er dat al 2.415.

Verlenging fietsstraat

Woensdag 12 juni 2024
De Reinpadstraat is al een tijdje een fietsstraat. Op dit moment wordt de fietsstraat verlengd vanaf de kruising met de Hospitaalstraat tot aan de Mosselerlaan en Jan Habexlaan.  In de Reinpadstraat worden het wegdek en het voetpad opnieuw aangelegd. De straat zelf krijgt de gekende rode kleur met de aanduiding fietsstraat. Op die manier wil de stad het schoolverkeer en het werkverkeer van en naar het centrum met de fiets nog meer stimuleren én veiliger maken. Tijdens de werken wordt ook de parkeerzone onderaan de Reinpadstraat heraangelegd en vergroend. Zo krijgen de parkeervakken een waterdoorlatende verharding en zorgen wadi's voor de opvang van hemelwater.
KRC Genk speelt zes oefenwedstrijden als voorbereiding op het komende seizoen: de tegenstanders zijn Hades, Charleroi, PAOK, Feyenoord, Go Ahead Eagles en Lille.
Muziek
Genk - Zangeres Françoise Hardy overledenZoomDe Franse zangeres Françoise Hardy is overleden. Ze was 80 jaar. Hardy was een van de iconen van het Franse chanson. In 1962 palmde ze als timide tiener de wereld in met 'Tous les garçons et les filles'. De melancholie die uit dat liedje spreekt, bleef ook het latere repertoire van Hardy bepalen.
Bedrijfsnieuws
De omzet van de ondernemingen in België, exclusief de landbouw- en financiële sector, bedroeg in het eerste kwartaal van 2024 400,7 miljard euro, een daling van 3,9% vergeleken met dezelfde periode het jaar ervoor. Deze daling wordt veroorzaakt door een omzetdaling in de handel, industrie, levering van elektriciteit, gas, stoom en airconditioning, transport en opslag en, in mindere mate (dit is een zeer kleine sector), mijnbouw en steengroeves. Deze 5 sectoren zijn samen goed voor 78% van de totale omzet van de Belgische ondernemingen. De omzetdaling in de levering van elektriciteit, gas, stoom en airconditioning wordt vooral veroorzaakt door lagere energieprijzen. In alle andere economische sectoren noteerden we in het eerste kwartaal van 2024 omzetstijgingen ten opzichte van dezelfde periode van 2023. De grootste omzetstijgingen worden genoteerd in de sectoren ‘Kunst, entertainment en recreatie’ (+18,4%) en ‘Administratieve en ondersteunende dienstenactiviteiten” (+17%).

KRC Genk open tegen Standard

Dinsdag 11 juni 2024
Genk - KRC Genk open tegen StandardKRC Genk speelt zijn eerste competitiematch op 28 juli thuis tegen Standard. Dan volgt een uitmatch bij OH Leuven om vervolgens Club Brugge te ontvangen. Jong Genk start het seizoen met een uitmatch bij Seraing. KRC Genk Ladies speelt de openingsmatch op het veld van AA Gent.
Genk - Onderzoek naar criminele organisatieDe federale gerechteliijke politie Limburg (FGP) heeft vandaag in samenwerking met FGP Antwerpen en PZ Carma in totaal 16 huiszoekingen uitgevoerd in een lopend gerechtelijk onderzoek naar een vermoedelijke criminele organisatie. De huiszoekingen werden uitgevoerd in onder meer Genk, Beringen, Houthalen-Helchteren, Bocholt, Pelt, Alken en Antwerpen. Het onderzoek is gericht tegen een organisatie die vermoedelijk andere criminele organisaties ondersteunt op financieel, boekhoudkundig (…) Het hele nieuwsbericht

Botsing in André Dumontlaan

Dinsdag 11 juni 2024
Genk - Botsing in André DumontlaanEen 30-jarige vrouw uit Genk is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in de André Dumontlaan. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 23.40 uur.
Het is maar dat je 't weet
In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn in Limburg 336 ondernemingen failliet verklaard. Het gaat om een stijging van 15 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.
De stad Genk is op zoek naar 25 mensen die na hun bezoek aan het stembureau met de verkeerde identiteitskaart naar huis zijn gegaan. Daardoor zijn hun ID-kaarten achtergebleven in de verschillende stembureaus en zijn anderen hun kaarten voorlopig kwijt.
Genk - Fietser (30) aangereden aan stationGisterennamiddag rond 15.45 uur werd een 30-jarige fietser uit Genk aangereden ter hoogte van de rotonde aan het station. Hij liep daarbij lichte verwondingen op.

Auto op rotonde beland

Maandag 10 juni 2024
Gisterenochtend rond 5 uur belandde een 61-jarige man uit Maaseik met zijn voertuig op de rotonde op de Oosterring. Hij raakte daarbij gewond en is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.
Genk - Drie gewonden bij botsing op kruispuntOp het kruispunt van de Evence Coppéelaan en de Westerring raakten zaterdagnamiddag rond 16.45 uur drie voertuigen in een aanrijding betrokken. Daarbij raakten een 30-jarige vrouw uit Genk, een 28-jarige man uit Diepenbeek, en een 51-jarige man uit Hasselt gewond.
Bij de federale verkiezingen in Genk heeft Nawal Farih (CD& V) 3708 voorkeurstemmen behaald. Steven Vandeput (NV-A) kreeg er 2301, Annick Ponthier (Vlaams Belang) 2294, Kim De Witte (PVDA) 2198 en Lauraz Olaerts (NV-A) 2043.
Het is maar dat je 't weet
In België is bijna 1 op de 4 vrouwen (22,7%) tussen 18 en 74 jaar minstens één keer in haar leven het slachtoffer geweest van stalking. Vrouwen die het slachtoffer zijn van deze vorm van geweld, maken melding van verschillende gedragingen, zoals het herhaaldelijk ontvangen van obscene, bedreigende, verontrustende of stille berichten of telefoontjes, geconfronteerd worden met een persoon die wacht of rondhangt rond hun huis of werkplek, of herhaaldelijk gevolgd of bespied worden. Voor de helft van deze vrouwen kwam dergelijk gedrag wekelijks of dagelijks voor.
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek drongen dieven binnen in een woning aan de Sint-Barbarastraat. Zij maakten er juwelen en geld buit. Het precieze tijdstip van de inbraak is niet bekend.
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is ingebroken in een woning aan de Beverzakstraat. De buit bestaat uit een grasmachine, een computerscherm, een gasfles en een gewichtenset. De inbraak is gisteren vastgesteld.

NV-A de grootste

Zondag 9 juni 2024
Zowel bij de federale- als de Vlaamse verkiezingen in Genk is NV-A de grootste met respectievelijk 22,1 en 23,2 procent van de stemmen. Het Vlaams Belang is met 19,7 en 20 procent tweede. PVDA dat een winst boekte met 9,7 procent is derde.
Genk - Motorrijder tegen boom in CraenevenneIn Craenevenne is een 27-jarige motorrijder gewond geraakt toen hij tegen een boom reed. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 21 uur.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Steenweg in As is vrijdagavond rond 21.30 uur een auto tegen een paaltje en vervolgens tegen een geparkeerde auto gebotst. Bij het ongeval raakte een 41-jarige vrouw gewond.
Jarne Steuckers trekt de deur achter zich dicht bij STVV en verkast naar KRC Genk. Steuckers ontpopte zich afgelopen seizoen tot één van de sleutelspelers bij de Kanaries. In 37 wedstrijden was hij goed voor 7 goals en 7 assists.
Wout Kapers (2008) heeft zijn eerste contract bij KRC Genk ondertekend. De linksvoetige verdediger, die al vijf seizoenen in de Jos Vaessen Talent Academy speelt, heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een veelbelovend talent binnen de club. De polyvalente verdediger heeft een contract voor drie seizoenen (2 + 1 optie) getekend. De jonge Limburger Sami El Morabet (2009) heeft ook zijn eerste contract bij KRC Genk ondertekend. De talentvolle offensieve rechterflank verdediger heeft hiermee een (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Aanwinst voor Eendracht TermienBaud Terwingen zal komend seizoen de kleuren van Eendracht Termien verdedigen. Hij komt over van Patro Eisden.
Genk - Motorrijder (29) kritiek na ongevalZoomOp de Oosterring gebeurde deze namiddag rond 15.15 uur een zwaar verkeersongeval. Een auto en een motorrijder botsten om nog onbekende reden. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Een 29-jarige man uit Hoeselt werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het parket Limburg heeft een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De rijbaan werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer.
Kort nieuws van bij de buren
In As is gisterenavond rond 21.30 uur een 51-jarige motorrijder lichtgewond geraakt bij een botsing met een auto in de Stationsstraat. De Assenaar is ter controle naar het ziekenhuis in Genk gebracht.
Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde huishoudgrootte in België op 1 januari 2024 bedroeg 2,25 personen. De gemiddelde huishoudgrootte vertoont al decennia een dalende trend: deze daalde van 2,44 in 1994, naar 2,33 in 2004, naar 2,30 in 2014, om tot slot af te klokken op 2,25 personen in 2024.
Het is maar dat je 't weet
De openluchtzwembaden in Limburg vinden nog altijd te weinig redders. Het is nog altijd moeilijk om voldoende redders te rekruteren voor de zomer. Velen vinden er net genoeg om de zomer door te komen, maar het aanbod aan redders blijft beperkt. Het is een probleem dat elk jaar terugkomt en maar niet opgelost raakt.

Twee faillissementen

Donderdag 6 juni 2024
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag Bart Baptist en Georg Vjestica, beiden uit Genk, failliet verklaard. Het neerleggen van de schuldvorderingen gebeurt op 5 juli.
Genk - Ragos 'Dimi' Dimitrios overleden
In Lommel is op 3 juni Ragos 'Dimi' Dimitrios overleden, hij was 42 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in besloten kring. U kan Dimi nog een laatste groet brengen in uitvaartcentrum Vandebosch in Lommel op zaterdag 8 juni tussen 19u en 20u. 

Vic Chambaere (KRC) naar Union

Donderdag 6 juni 2024
Doelman Vic Chambaere (21) zal vanaf volgend seizoen de kleuren van Union verdedigen. Hij komt transfervrij over van KRC Genk en ondertekende een contract tot midden 2027. Chambaere speelde sinds 2016 bij Genk .
Het is maar dat je 't weet
Met 36,1% van alle huishoudens zijn de eenpersoonshuishoudens de meest voorkomende. In alle gewesten zijn éénpersoonshuishoudens het meest frequent, al varieert hun aandeel: 33,3% in het Vlaams Gewest, 37,4% in het Waals Gewest en 47,1% in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In België was er de afgelopen decennia een stijgende trend in het aandeel eenpersoonshuishoudens: van 29,9% in 1994 naar 36,1% in 2024.

Botsing op de Henri Esserlaan

Woensdag 5 juni 2024
Genk - Botsing op de Henri EsserlaanDeze namiddag rond 15 uur botsten twee auto's op de Henri Esserslaan. Daarbij raakte een 31-jarige man uit Lummen gewond.

We zijn met 11.763.650

Woensdag 5 juni 2024
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2024 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.763.650 inwoners. De Belgische bevolking groeide tussen 1 januari 2023 en 1 januari 2024 met 66.093 inwoners, ofwel met 0,57%. De bevolkingsgroei lag hiermee iets hoger dan het gemiddelde van de laatste 10 jaar, zijnde een bevolkingsgroei met 0,53%. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Maandag 24 juni hervat KRC Genk de trainingen. Vanaf 8 juli trekt KRC op stage naar Venray (NL). De club zal een vijftal oefenwedstrijden spelen. Eén van de tegenstanders is Feyenoord.
Het is maar dat je 't weet
Op jaarbasis behandelt het parket Limburg zo'n 80.000 verkeerszaken, 45.000 correctionele zaken en 10.000 jeugdzaken. Het parket Limburg telt 40 magistraten.
Het is maar dat je 't weet
Eind 2023 waren er in het Vlaamse Gewest 124.271 vrouwelijke en 297.483 mannelijke bestuurders in een onderneming. Met bestuurders worden hier de leden van de raad van bestuur bedoeld. Het aantal vrouwelijke ondernemers nam in 2023 met 5.923 personen toe (+ 5,0%). In datzelfde jaar steeg het aantal mannelijke ondernemers met 9.572 personen (+ 3,3%). Eind 2023 was 70,5% van het aantal bestuurders van een onderneming een man en 29,5% een vrouw. Het aandeel vrouwelijke bestuurders was in 2023 het hoogst in de diensten en de vrije beroepen (respectievelijk 38,4% en 37,0%). De nijverheid kende het laagste aandeel (16,5%).

Dierenkliniek komt naar Genk

Dinsdag 4 juni 2024
Genk - Dierenkliniek komt naar GenkZoomHet dierendispensarium van de Stichting Prins Laurent verhuist deze zomer van Hasselt naar Genk. Mensen met een laag inkomen kunnen daar terecht om hun huisdier gratis te laten onderzoeken en verzorgen. Tot het eind van deze maand zit het dispensarium nog in een gebouw aan de Jukstraat maar dat pand wordt afgebroken.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 was de zwemwaterkwaliteit in 48 van de 60 officiële zwemvijvers in het Vlaamse Gewest uitstekend (80%). In 11 zwemvijvers was de kwaliteit van het water goed (18%) en in 1 zwemvijver aanvaardbaar (2%). Geen enkele locatie scoorde slecht. Hoewel de zwemwaterkwaliteit bijna overal uitstekend of goed scoort, kan het toch zijn dat er tijdelijk een zwemverbod van kracht is wegens overschrijding van de bacteriologische normen of de aanwezigheid van blauwalgen. Vooral naar het einde van de zomer stijgt het aantal locaties waar er een overschrijding is van de kwaliteitsnormen. Dan is de temperatuur van het water ook het hoogst en is het waterpeil in de vijver vaak lager. In 2023 werd er 3 keer een zwemzone gesloten omwille van het overschrijden van de bacteriologische normen en was er 25 keer een tijdelijk zwemverbod omwille van de aanwezigheid van blauwalgen.
De 20-jarige Kamiel Van de Perre verlaat KRC Genk. Hij tekende een contract tot 2028 bij Union.

Drone Summit 2024

Dinsdag 4 juni 2024
Vandaag vond de uitverkochte Drone Summit 2024, georganiseerd door Politiezone CARMA, plaats in Genk. Met bijna 300 aanwezigen benadrukte dit unieke evenement de groeiende behoefte aan expertise en innovatie binnen het veiligheidslandschap, met een bijzondere focus op de politiewereld. De summit bood een platform voor internationale sprekers, waaronder vertegenwoordigers van DJI uit China en John Kuch van het Florida Forensic Institute for Research, Security and Tactics. Kuch gaf een boeiende presentatie (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Twee spelers weg bij Eendracht TermienRamazan Koparan van Eendracht Termien verkast naar Park Houthalen. Mathice Soudant trekt naar Tongeren.

Aanwinst voor Turkse Rangers

Dinsdag 4 juni 2024
Genk - Aanwinst voor Turkse RangersMesut Yazgan van KFC Anadol zal komend seizoen de kleuren van Turkse Rangers verdedigen.
De 21-jarige Deniz Arabaci van KRC Genk verkast naar Westerlo waar hij bij de beloften zal spelen. Hij speelde zes seizoenen bij KRC en eerder onder meer bij FC Helson.
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven zijn gisteren twee gewonden gevallen bij een botsing tussen twee voertuigen in de Dennenweg. De slachtoffers zijn een 48-jarige man en een 21-jarige vrouw, beiden uit Hasselt.

Tilly Tartaglia overleden

Dinsdag 4 juni 2024
Genk - Tilly Tartaglia overledenZondag is Tilly Tartaglia overleden. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Haar urne wordt bijgezet in het familiegraf op de begraafplaats van Waterschei.
Genk - Eendracht Termien trekt verdediger aanEendracht Termien heeft de 24-jarige verdediger Joren Leyssens aangetrokken. Hij komt over van Racing Hades Kiewit Hasselt.

Raymond Behr overleden

Maandag 3 juni 2024
Genk - Raymond Behr overledenZaterdag is Raymond Behr overleden, de weduwnaar van de in 2020 gestorven Ilse Dzubiel. Hij was 90 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Twee ongevallen in Zonhoven

Maandag 3 juni 2024
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen zijn op de Beringersteenweg in Zonhoven een auto en een 35-jarige motorfietser uit Beringen gebotst. Deze laatste raakte gewond. Op de Engstegenseweg is gisterenmiddag een 63-jarige fietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.
Genk - Negen bestuurders onder invloedIn het kader van de zomer BOB-actie hield Politie CARMA afgelopen weekend verkeerscontroles op verschillende locaties in As, Bree en Genk. In totaal ondergingen 661 bestuurders een alcoholtest. Acht bestuurders hadden een glas te veel op en leverden hun rijbewijs onmiddellijk in voor 15 dagen, 6 of 3 uren. Eén bestuurder legde een positieve drugtest af. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.
Genk - Speeltuin op Portavida uitgebreidZoomHet speelterreintje van welzijnscampus Portavida is uitgebreid. Tussen de bomen vind je een hangmatschommel, een wip, veerwippen en een boomhut met hindernissenparcours. De vzw Alternatief heeft de speeltuigen gebouwd en zorgt voor het verdere onderhoud.
Genk - Voetbalkantine door brand geteisterdIn Boxbergheide brak vanavond brand uit in de voetbalkantine van FC Klotbroek. De brandweer kon niet verhinderen dat de kantine zware schade opliep. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Erik Notermans overleden

Zondag 2 juni 2024
Genk - Erik Notermans overledenDonderdag is Erik Notermans overleden. Hij was 59 jaar en afkomstig uit Genk. Begroeting: donderdag (14 uur) in het crematorium in Hasselt. Later op de dag vindt de asverspreiding plaats op de begraafplaats Kruisveld in Hasselt.

Keukenbrand in Kolderbos

Zondag 2 juni 2024
Genk - Keukenbrand in KolderbosIn een appartement aan de Hooiweg ontstond gisterenavond rond 20.15 uur brand in de keuken. De brandweer was het vuur snel meester.
Kobe Van Den Broeck heeft zijn eerste profcontract voor drie seizoenen getekend bij KRC Genk. Van Den Broeck is een 15-jarige rechtercentrale verdediger. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap van de jeugdwerking van KVC Westerlo. Hij koppelt fysieke presence aan veel infiltrerend vermogen, aldus de club.
De 'Genker Kroaker', een krokante koek die in Genk met Sint-Maarten gegeten wordt, is officieel erkend als streekproduct. Het recept werd in 1977 bedacht, maar vandaag houden twee Genkse bakkers de traditie in ere.
In Genk is het Rescue Center Vicky & Alexis geopend. Het gaat om een opleidingscentrum voor reddingshonden en reddingswerkers. Vicky en Alexis, naar wie het centrum vernoemd is, kwamen om bij een gasontploffing in 2010 in Luik. Het reddingscentrum is een initiatief van de ouders van de twee jongeren.

Annie Bartsch overleden

Zaterdag 1 juni 2024
Genk - Annie Bartsch overledenVandaag is Annie Bartsch overleden, de echtgenote van Pier van de Cloot. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre.
Genk - Drie nieuwe spelers voor E. TermienEendracht Termien heeft drie spelers aangetrokken: kieper Siemen Buve van STVV en de middenvelders Aymane Elgalbzouri van Patro Eisden en Souleymane Hassouan van RAS Jodoigne.

Reinhilde Jolling overleden

Zaterdag 1 juni 2024
Genk - Reinhilde Jolling overledenWoensdag is Reinhilde Jolling overleden, de echtgenote van Roger Gregoor. Zij was 68 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Jef Smeulders overleden

Zaterdag 1 juni 2024
Genk - Jef Smeulders overledenDinsdag is Jef Smeulders overleden, de echtgenoot van Christiane Brauns. Hij was 77 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in de intimiteit van zijn gezin. Begroeting: maandag (17.30-18.30 uur) in uitvaartcentrum Matheï in Bilzen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen