Het overige nieuws

Hamont-Achel - In de voetsporen van Sint-FranciscusZoomEen jubileum voor de Tau-vrouwen uit Achel: voor de 5e keer op rij reisden 5 dames uit Achel in de voetsporen van de H. St-Franciscus van Assisië.Dit jaar was het hoogtepunt de plek waar hij het stigma ontving: La Verna in Italië. De legende zegt dat Franciscus van Assisi zich hier aan het begin van de 13de eeuw terugtrok om een geïsoleerd leven en zich volledig aan God te wijden. Het was hier dat Franciscus in de zomer van 1224 de stigma ontving en al vlug tal van volgelingen kreeg die zijn levensstijl overnamen. Nog sneller werd de Franciescaner orde gesticht en een klooster gebouwd.

Zes gewonden bij botsing

Zaterdag 7 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Zes gewonden waarvan twee zwaar: dat is de balans van een ongeval vanavond op de Lozerweg in Lozen (Bocholt). Bij het ongeval waren drie voertuigen betrokken. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket Limburg de precieze omstandigheden van het ongeval. De verbindingsweg tussen Lozen en Weert werd door politie CARMA afgesloten voor alle verkeer. De slachtoffers zijjn een 60-jarige man en zijn 57-jarige passagier uit Leopoldsburg, twee veertigers en een 50-jarige vrouw uit Pelt en een 67-jarige Nederlander.

Achel VV klopt Herk FC

Zaterdag 7 september 2019
Hamont-Achel - Achel VV klopt Herk FCAchel VV heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Herk FC. Uitslag: 2-0. KFC Hamont '99 won op het veld van Eendracht Louwel met 2-4.

Damesvoetbal: nieuwe winst voor KFC

Zaterdag 7 september 2019
Hamont-Achel - Damesvoetbal: nieuwe winst voor KFCDe dames van KFC Hamont 99 hebben ook hun tweede wedstrijd gewonnen. Beringen kwam vroeg in de wedstrijd voor maar in de tweede helft draaiden Anne Ceulemans en Marie Gorssen de achterstand om in een 2-1 overwinning.

Weer een wolf

Zaterdag 7 september 2019
Er is deze zomer een "nieuwe" wolf gespot in Wallonië, in de buurt van de gemeente Havelange in de provincie Namen. Dat meldt de VRT. Een automobilist kon er op 1 augustus 's ochtends vroeg op een veldweg enkele foto's van maken. Het is wel niet duidelijk of het dier zich op dit moment nog in ons land bevindt.
1

Koud en wisselvallig weekend

Zaterdag 7 september 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Koud en wisselvallig weekendn een noordelijke hoogtestroming wordt koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken aangevoerd. Het kwik presteert dit weekend ondermaats en de atmosfeer is onstabiel, waarbij gemakkelijk buien ontstaan. Na het weekend blijft het koude en wisselvallige weer nog even aanhouden. In de tweede helft van de week bereikt mildere lucht onze streken en wordt het zachter bij maxima rond 20 graden.
Vandaag
wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Verspreid vallen er buien, hierbij is een donderslag (…) Het hele nieuwsbericht

Autobumper gestolen

Vrijdag 6 september 2019
Hamont-Achel - Autobumper gestolenOp het Kerkplein werd vanmorgen de diefstal van de voorbumper van een geparkeerde auto vastgesteld. De wagen is een Opel Zafira.

Bouwperikelen op TV

Vrijdag 6 september 2019
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Bouwperikelen op TVHet bouwen van een huis leidt soms tot drama’s. Daar komen dan vonnissen van. Soms zelfs TV-uitzendingen.
De woning waar het hier over gaat moest volgens het hof van beroep van Brussel worden afgebroken en heropgebouwd, hetgeen de bouwheer 172.000 euro zou kosten. Dat de aannemer en de architect in de fout waren gegaan was duidelijk. Maar, aldus het hof van beroep van Brussel, ook de bouwheer had boter op het hoofd. In het VTM-programma ‘Red mijn huis’ had hij immers verklaard dat (…) Het hele nieuwsbericht

Dag van de Landbouw in Achel

Donderdag 5 september 2019
Op zondag 22 september is er in Achel een Dag van de Landbouw bij boer Boonen op de Buitenheide. Er staan daar talrijke leuke activiteiten op het programma, verzorgd door de Landelijke Gilde en partners. Zoals: randanimatie met o.a. een rondleiding op de boerderij, een kubb- tornooi, een tractorbehendigheidscompetitie, een zonnebloemwedstrijd, een optreden van de drumband en de fanfare,... De hele dag zal er volop ijs, koffie, vlaai en drank zijn en worden er verschillende heerlijke, warme gerechten voor u klaargemaakt. Wilt u daarvan genieten, dan wordt er gevraagd vooraf in te schrijven tegen ten laatste 15 september. Dat kan via deze link.

Met de trein naar Brussel-Zuid?

Donderdag 5 september 2019
Het is maar dat u 't weet
In de periode van 14 oktober (4 uur) tot 12 november (4 uur) verwezenlijkt infrastructuurbeheerder Infrabel de laatste fase van de moderniseringswerkzaamheden in de Brusselse Noord-Zuidverbinding die met name steunt op de volledige informatisering van de systemen om het treinverkeer te beheren. Deze laatste fase slaat op de modernisering van de seininrichting aan de zuidkant van het station Brussel-Zuid. De vervanging van de bestaande technologie, die inmiddels een halve eeuw oud is, is (…) Het hele nieuwsbericht

Zondag bloemencorso in Valkenswaard

Woensdag 4 september 2019
Grensgevallen
Valkenswaard staat zondag in het teken van het jaarlijkse Bloemencorso. Een vrolijke wagenparade met in totaal 2,5 miljoen dahlia's, figuratie, straattheater en (live-)muziek. Het bloemencorso ontstond in september 1944, na de bevrijding. Sinds 2013 is "Corso Valkenswaard" in Nederland erkend als nationaal immaterieel erfgoed.

Ondertussen, op de VRT...

Woensdag 4 september 2019
Hamont-Achel - Ondertussen, op de VRT...ZoomDaar is het kleuterprogramma "Tik-Tak" weer van start gegaan en geactualiseerd...(Cartoon: Fobie)
1

Werken E34 Maasmechelen vrijdagnacht

Woensdag 4 september 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat vrijdagnacht op de E314 ter hoogte van het complex 33 Maasmechelen een dringende herstelling van een brugvoeg uitvoeren. In de rijrichting Lummen zal de autosnelweg daardoor plaatselijk worden afgesloten vanaf vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend. Het verkeer komende vanuit Nederland rijdt er plaatselijk over één rijstrook via de afrit en een tijdelijke doorsteek. Tijdens een later weekend zal een nieuwe brugvoeg worden geplaatst.
Op bruggen en (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Beijens overleden

Woensdag 4 september 2019
Hamont-Achel - Maria Beijens overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren de uit Lommel afkomstige en in Achel woonachtige Maria Beijens overleden. Ze was 67 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in funerarium Severens in Pelt.
De realisatie van een grensoverschrijdende reizigerstreinverbinding tussen Hamont en Weert zou per dag 800 tot 1000 reizigers tussen beide gemeenten kunnen opleveren. Maar in optimale omstandigheden zou dat aantal kunnen stijgen naar 2200 tot 2500 reizigers per dag, omdat de verbinding aansluiting geeft op het intercitynetwerk richting Eindhoven en Amsterdam. Bovendien zou een goede verbinding de druk op de snelwegen in beide landen verminderen. Dat zegt de Vereniging voor Treinreizigers Vervoer die een potentie-onderzoek naar die spoorverbinding heeft laten doen. Voorwaarde is wel dat er tussen Weert en Eindhoven een stimulerend en faciliterend mobiliteitsbeleid wordt uitgewerkt. Over de weg loopt het verkeer tussen beide plaatsen regelmatig vast.
De resultaten van het onderzoek werden vanavond in Weert bekendgemaakt. "Je moet dat niet zien als een spoorverbinding van Hamont naar Weert en van Weert naar Hamont", zegt oud-burgemeester Theo Schuurmans, "maar je moet de potentie van zo'n lijn zien, komende van Eindhoven, Maastricht en Duitsland richting Antwerpen en Brussel. Dat is de kleine "missing link" in Europa om meer met de trein te kunnen reizen."

Die eerste schooldag

Dinsdag 3 september 2019
Hamont-Achel - Die eerste schooldagZoomOnze medewerkers hebben de foto's verzameld die jullie instuurden naar aanleiding van de eerste schooldag, gisteren. U vindt ze op deze facebookpagina. Hierboven een cartoon van Fobie...

Machtsoverdracht in politiezone

Dinsdag 3 september 2019
Hamont-Achel - Machtsoverdracht in politiezoneZoomAfgelopen vrijdag ging korpschef Paul Claes bij politiezone HANO met pensioen. Na 23 jaar in functie geeft hij nu de fakkel door aan 1e commissaris Rudi Verkoyen (rechts). De opvolging werd bekendgemaakt tijdens de politieraad van 21 mei.
2

Meer dan 500 faillissementen

Dinsdag 3 september 2019
In de eerste 8 maanden van dit jaar zijn in Limburg 523 vennootschappen failliet gegaan, 140 meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het is meteen ook het hoogste aantal van de jongste 5 jaar. Zowel in de rechtbanken van Tongeren als van Hasselt is het aantal faillissementsuitspraken met meer dan een derde gestegen. In de rest van België is trouwens eenzelfde trend te zien.  
Hamont-Achel - Politie zoekt getuigen inbraak meubelwinkelTijdens de nacht van donderdag op vrijdag van vorige week werd meubelwinkel Beter Meubel Goossens langs de Baan naar Bree in Peer bezocht door inbrekers. Onbekende daders sloegen een raam stuk en gingen aan de haal met een kluis.
“Om 03.38 uur vrijdag ochtend ging het alarm van de meubelzaak af”, zegt commissaris Eric Cenens van Politiezone Kempenland. “Onze interventieploeg was snel ter plaatse, maar de daders waren toen al verdwenen. Het uitstalraam naast de inkom van de winkel werd kapot geslagen. Er werd een kluis buitgemaakt. Die moet door de daders in een voertuig zijn geladen. Samen met het parket Limburg voeren wij een onderzoek naar de diefstal.” De politie vraagt getuigen van de feiten, of iedereen die nuttige informatie kan verstrekken, zich te melden. Dit kan op telefoonnummer 011/399 299 of via een mailtje aan info[!]politiekempenland.be.

Volleybal: Tectum verslaat Waremme

Zondag 1 september 2019
Tectum Achel heeft gisteren zijn oefenwedstrijd tegen Waremme gewonnen. Uitslag: 3-1.

Damesvoetbal: Eksel - Hamont 0-8

Zondag 1 september 2019
Hamont-Achel - Damesvoetbal: Eksel - Hamont 0-8In eerste provinciale van het damesvoetbal verloor Eksel van Hamont met 0-8. Aan de rust was de stand 0-5.

Hoera! Een nieuw schooljaar

Zondag 1 september 2019
Hamont-Achel - Hoera! Een nieuw schooljaarZoomDe eerste schooldag... Die zorgt altijd voor ontroerende, leuke en originele momenten. Heb jij een toffe foto van je kinderen, de juf, de school,... ? Bezorg ze ons via redactie[!]internetgazet.be. Wij posten ze hier en op onze Facebookpagina. Aan iedereen een heel fijn schooljaar gewenst!

Damesvoetbal: KFC wint van Eksel

Zondag 1 september 2019
Hamont-Achel - Damesvoetbal: KFC wint van EkselNet als in de oefenwedstrijd van vorige week hebben de dames van KFC Hamont 99 die van KFC Eksel verslagen met 0-8. Nu scoorden Marie Gorssen, Laurine Knevels, Greet Van de Sijpe en Nele Merkelbach voor rust; in de tweede helft kwamen de doelpunten van Martine Nijs, Anne Ceulemans en de ingevallen Jolien Mertens (2).

Exc. Hamont klopt Turkse FC

Zondag 1 september 2019
Hamont-Achel - Exc. Hamont klopt Turkse FCExc. Hamont is vandaag gaan winnen op het veld van Turkse FC in Beringen. Uitslag: 0-4. Achel VV versloeg Mechelen-aan-de-Maas met 0-3.

Buurtfeest van Huisveld

Zondag 1 september 2019
Hamont-Achel - Buurtfeest van HuisveldZoomHet buurtcomité van Huisveld in Achel had geen moeite gespaard om de buurtbewoners een fijn jaarlijks feest voor te schotelen. Gezellig bijpraten bij een lekker glaasje wijn en een fris pintje, een leuk spel voor de kinderen, een gezellige barbecue: wat wil een mens nog meer? De stortbui die even spelbreker was, kon uiteindelijk de pret toch niet bederven: het werd een verfrissende maar toch warme avond!
Buurtfeest van HuisveldBuurtfeest van Huisveld
Zoom
1
14/09

Ché, ne gelukkige hè vandaag...wast nu 94 of 49???

David Bowie
13/09

Hieperdepiep! Liene we vergeten je verjaardag niet. Dikke zoen voor je 8ste verjaardag. Een heel fijne dag en veel plezier.

Oma en Opa
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel