Het overige nieuws

Vanmorgen rond 8.30 uur botsten op de Herebaan-West een 17-jarige fietser uit de gemeente en een auto. De fietser raakte daarbij gewond.

Crossmotor in beslag genomen

Dinsdag 31 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder heeft de politie vanmiddag een crossmotor in beslag genomen omdat de 20-jarige bestuurder gevaarlijk rijgedrag vertoonde. De chauffeur had geen rijbewijs voor de crossmotor die niet verzekerd was en niet ingeschreven bij de Dienst voor het Wegverkeer.
Houthalen-Helchteren - Oevers van beken maaien is maatwerkZoomHet provinciebestuur beheert 1.625 km onbevaarbare waterlopen. 30 km daarvan krijgen deze maand een extra maaibeurt om wateroverlast door zomeronweders te beperken. In het najaar, tussen september en december, vinden de (grotere) winterruimingen plaats. In de tussentijd roept begroeiing in de waterloop soms vragen op. Worden de beken wel goed onderhouden? Een interessante uitleg vindt u hier. (Archieffoto)
Morgen wordt er gestaakt bij de openbare diensten. Het gaat om een gemeenschappelijk initiatief van de vakbonden tegen de algemene malaise in de sector en onder meer het koopkrachtverlies, het gebrek aan personeel en investeringen. Je moet rekening houden met een verstoring van het openbaar vervoer. De Lijn schat dat ongeveer 60 procent van de bussen zal rijden. Bij de NMBS denken ze aan één trein op vier. Bij de VRT wordt een beperkte programmatie voorzien, onder meer de regionale programma's bij Radio 2 zijn geschrapt.
Kort nieuws van bij de buren
Een 19-jarige bromfietser is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Steentweg in Zonhoven. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Bèr Gijbels overleden

Maandag 30 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Bèr Gijbels overledenVandaag is Bèr Gijbels overleden, de echtgenoot van Mariette Schuermans. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Helchteren. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Verzet tegen padel groeit

Maandag 30 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Verzet tegen padel groeitZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Het is lente: parende padden

Maandag 30 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Het is lente: parende paddenZoom"Ons pad loopt niet over rozen, Josée..." (Foto Trinette Paesen)

Vandaag is het Wereld MS-dag

Maandag 30 mei 2022
Vandaag is het Wereld MS-dag. MS is een ongeneeslijke auto-immuunaandoening van het centrale zenuwstelsel. Tot dit centrale zenuwstelsel behoren de hersenen en het ruggenmerg. Heb je MS, dan wordt de myelinelaag, dit is de beschermlaag rond de zenuwen, aangetast door je eigen immuunsysteem. De ziekte leidt tot verschillende (on)zichtbare symptomen en het ziekteverloop is onvoorspelbaar en erg divers. De ziekte treft zo’n 13 000 Belgen.
Vandaag staat MS wereldwijd in de schijnwerpers. (…) Het hele nieuwsbericht

Guido Switten overleden

Zondag 29 mei 2022
Vrijdag overleed Guido Switten, de echtgenoot van Lutgarde Bijnens. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

Orka gezien in Parijs

Zondag 29 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Orka gezien in ParijsZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Vandaag trekt het Ros Beiaard uitZoomVandaag trekt in Dendermonde de Ros Beiaardommegang uit, een van oorsprong religieuze optocht die zijn oorsprong vindt in de middeleeuwen. Dat "ros" wordt gedragen door de pijnders, bereden door de Vier Heemskinderen en omringd door de vedelaar, Kalleke Step, de Ros Beiaardharmonie, de hellebaardiers en de buskruitschutters. Het was twaalf jaar wachten voor men het peirt nog eens kon zien - tien jaar sinds de vorig ommegang plus twee jaar corona.
Lisa Van Gucht (13) interpreteerde het Ros op haar manier in bijgaande tekening. Omdat haar papa van Dendermonde is, was dit voor haar een leuke uitdaging. Op de tekening zie je beneden de drie reuzen, dan de knaptanden, Kalleke Step, de vedelaar en het peirt zelf met de Vier Heemskinderen.

Tachtiger gewond bij val

Zaterdag 28 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de vooravond is een bejaarde fietser ten val gekomen in de Sint-Jobsstraat in Heusden-Zolder. Overbrenging van de tachtiger naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Sprookjes zijn bedreigd (2)

Zaterdag 28 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Sprookjes zijn bedreigd (2)ZoomIn een attractie van het Sprookjesbos is een karretje losgekomen. (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Aanwinsten voor Eendracht HouthalenEendracht Houthalen heeft twee spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Osman Mersinlioglu (Turkse Rangers) en Tekinalp Esref (Anadol).

Antoon Van Baelen overleden

Zaterdag 28 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Antoon Van Baelen overledenOp 4 mei is in Houthalen-Helchteren Toon Van Baelen overleden, de echtgenoot van Mathilde Vaesen. Hij was 84 jaar en afkomstig van Hamont. Het afscheid vond op 10 mei plaats.
Houthalen-Helchteren - Manifestatie afgelast door tekort aan bussenDe manifestatie die de ex-mijnwerkers op 7 juni gepland hadden in Brussel gaat niet door. Dat heeft de KS-Vriendenkring bekendgemaakt. De reden is van logistieke aard. Er was naar verluidt massaal ingeschreven maar er zijn momenteel amper nog bussen te krijgen. Er lagen nog maar 8 bussen vast, wat maar een fractie is van het benodigde aantal. Door diezelfde oorzaak moesten de afgelopen dagen ook al schoolreizen geannuleerd worden. De KS-Vriendenkring zegt wel door te gaan met de opvolging van het pensioendossier en aan te dringen op een snelle oplossing.

Botsing op Grote Baan

Vrijdag 27 mei 2022
Op de Grote Baan was er een kop-staartbotsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde deze namiddag.
Een 35-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Weg naar Meeuwen in Opglabbeek. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Aanwinst voor Park Houthalen

Vrijdag 27 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Aanwinst voor Park HouthalenPark Houthalen heeft een nieuwe speler aangetrokken: Youssef Bouazil van Eendracht Mechelen-aan-de-Maas.

Jean Kerkhofs overleden

Vrijdag 27 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Jean Kerkhofs overledenVandaag is Jean Kerkhofs overleden, de echtgenoot van Paulina Lijnen. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Torenstraat in Houthalen-Laak. Begroeting: woensdag (18-30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Edit Koncz overleden

Vrijdag 27 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Edit Koncz overleden
Op 21 mei is Edit Koncz overleden, de echtgenote van Laszlo Nagy. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Houthalen-Helchteren - Met de trein in het weekend...Dit weekend wordt er aan de sporen gewerkt tussen Mol en Herentals. Er worden vervangbussen voorzien. Die zijn er ook tussen Mol en Hasselt, waar eveneens aan de sporen gewerkt wordt.
En in het weekend van 4 en 5 juni worden er vervangbussen ingelegd tussen Herentals en Lier.
De trein is altijd een beetje reizen... Maar het zal in die weekends langer duren voor u op uw bestemming bent.
Uit een tuinhuis aan de Tulpenlaan zijn twee fietsen en allerlei werkmaterialen gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Edmond Schlömer overleden

Vrijdag 27 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Edmond Schlömer overledenOp 19 mei is Edmond Schlömer overleden, de echtgenoot van Jeannine Fontaine. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Sprookjes zijn bedreigd

Vrijdag 27 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Sprookjes zijn bedreigdZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Verlenging perron station HamontZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Het is lente: parende schildwantsenZoom"Wat voer jij in het schild, Jan?" (Foto Frido Van Hertum)

Het nut van heggen

Donderdag 26 mei 2022
Vandaag gelezen
"Heggen zijn eeuwenoude landschapselementen. Ze zorgen voor vergroting van de biodiversiteit, plaagbestrijding en bescherming tegen overstromingen en besmettelijke ziektes. Daarnaast slaan heggen koolstof en water op, gaan ze de verspreiding van ammoniak en pesticiden tegen, en verlagen ze de temperatuur in het landschap.
(Nederlands landschapsonderzoeker Kenneth Rijswijk, op naturetoday.com)

Needle spiking...

Donderdag 26 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Needle spiking...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Het leger gaat oefenen

Woensdag 25 mei 2022
Het bataljon Carabiniers Prins Boudewijn - Grenadiers uit het garnizoen Leopoldsburg organiseert van 29 mei tot en met 3 juni een oefening in de provincies Antwerpen en Limburg. Dat meldt de generale staf.
Een 200-tal militairen zal een week lang trainen op hun kerntaken, namelijk activeren van het personeel, testen van het materiaal, vorderings- en verkenningstechnieken, het innemen van commandoposten, reacties bij contact en het ontzetten van burgers uit kritieke plaatsen. Luitenant-kolonel (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Handgranaat tot ontploffing gebrachtin de omgeving van de Helzoldstraat/Reitstraat heeft DOVO deze voormiddag een oude handgranaat gecontroleerd tot ontploffing laten komen. De granaat werd eerder aangetroffen in de bodem.
Vandaag gelezen
"Die mannen hebben echt goed werk geleverd. Aan de meest kwetsbare kant van de omheining hebben we betonnetten in stukken gezaagd en 40 centimeter diep in de grond gestoken. Zo voorkomen we dat de wolf onder de draad kruipt. Verder hebben we vijf schrikdraden aangebracht: 20 en 40 centimeter boven de grond en daarna een draad om de 30 centimeter, de hoogste op 1,30 meter. Ik ben ervan overtuigd dat er niets met de schapen kan gebeuren. Qua onderhoud moet je natuurlijk zorgen dat er geen gras tegen de onderste stroomdraden groeit."
(Schapenhouder Roger Gielen uit Peer over het Wolf Fencing Team, in "Het Laatste Nieuws") 

Aardige Armand

Woensdag 25 mei 2022
Danny doet Danny
Houthalen-Helchteren - Aardige ArmandEen zonovergoten terras en een volgegoten bierglas. ‘Armand’ staat erop, verwijzend naar Armand Desplenter, brouwer van dit verfrissende biertje en bezieler van de Helchterense brouwerij Ter Dolen. Met volle teugen geniet ik van de zon en profijtig nip ik van mijn drankje. Plots komt er een bui aan. Gelukkig louter een nostalgische.

Armand. Niemand ter wereld kon die naam zwoeler en liefdevoller uitspreken dan radiocoryfee Lutgart Simoens destijds. Als kind hoorde ik haar op vrijdagochtend (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Het is lente: parende schaakbordlieveheersbeestjesZoom"Ik voel dat je schaakmat staat, Lode!" (Foto Frido Van Hertum)

Opnieuw staking De Lijn

Dinsdag 24 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Opnieuw staking De LijnHet ACOD roept op tot een algemene staking in de openbare sector op dinsdag 31 mei. Ook personeel van De Lijn neemt hieraan deel. ​Deze actie is volgens de vakbond andermaal niet tegen De Lijn gericht, maar geldt als een signaal naar de regering omtrent o.a. de koopkracht (loonnormwet). ​ De staking zal de nodige hinder met zich meebrengen voor de dienstverlening van De Lijn.

Thieu Achten overleden

Dinsdag 24 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Thieu Achten overleden
Op 20 mei is Thieu Achten overleden, de echtgenoot van Tina Van den Bergh. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).

Jean Linsen overleden

Dinsdag 24 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Jean Linsen overledenZondag is Jean Linsen overleden, de echtgenoot van Germaine Gorissen. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats op de begraafplaats van Houthalen.

Julia Verpoorten overleden

Dinsdag 24 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Julia Verpoorten overledenOp 20 mei is Julia Verpoorten overleden, de weduwe van Jos Leurs. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Woninginbraak via dak

Dinsdag 24 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven zijn via het dak binnen gedrongen in een huis aan de Ossendriesstraat in Zonhoven. Of er buit is, is niet geweten.
Houthalen-Helchteren - Droogtekaarten helpen boeren bij beregenenZoomHet Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt onderzoekt hoe boeren hun velden efficiënter kunnen beregenen. Dat is mogelijk door onderscheid te maken tussen drogere en nattere zones. Een computergestuurde haspel zorgt ervoor dat de droge zones meer water krijgen.
Het beregenen van de velden kost de boeren handenvol geld. En water wordt schaars. Daarom onderzoekt het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt hoe beregenen efficiënter en gerichter kan. "Aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Pallets in brand

Maandag 23 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Waterleidingstraat in Heusden-Zolder vatten vanmorgen pallets vuur. De brand sloeg over naar een tuinhuis. De brand kon snel geblust worden.

Veertig duiven gestolen

Maandag 23 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Uit een duiveltil aan de Roosterkensweg in Zonhoven zijn veertig duiven gestolen. De diefstal werd gisterenavond gepleegd.
Het is maar dat je 't weet
Er komt dan toch geen sneltram tussen Hasselt en Maastricht, maar een elektrische trambus. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters vanmiddag bekend gemaakt op een overleg met de directie van de Lijn, de stad Maastricht en de provincie Nederlands-Limburg. Eerder werd ook al gekozen voor een trambus tussen Hasselt en Maasmechelen en Hasselt en Noord-Limburg.  
Vandaag gelezen
“Het lijkt een logische keuze dat landbouwers gewassen inzaaien die financieel het meeste opbrengen. En door de schaarste is de prijs van tarwe erg hoog op dit moment. Maar het klimaat in Limburg levert enkel graan op dat bestemd is voor veevoer. De kwaliteit is onvoldoende voor menselijke consumptie."
(Sander Palmans, van het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt, bij VRTnieuws)

Lieve Daniëls overleden

Maandag 23 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Lieve Daniëls overledenOp 19 mei is Lieve Daniëls overleden, de echtgenote van Robert Meus. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.
Houthalen-Helchteren - Vier nieuwe spelers voor KFC HelsonKFC Helson heeft vier nieuwe spelers aangetrokken: Mombaerts (Berg en Dal), Sblendorio (Bocholt), Baur ( RKVV Bocholtz) en Ekangamene (Herderen-Millen).
Houthalen-Helchteren - Handbal: Houthalen klopt SasjaIn eerste nationale van het handbal heeft Kreasa Houthalen Sasja verslagen met 27-25. Van Vlierden scoorde acht keer.
Op een camping aan de Hengelhoefstraat is huisraad uit een caravan gestolen De benadeelde merkte de diefstal vrijdag op.
Houthalen-Helchteren - Lindelhoeven-Park Houthalen 1-1In de eindronde van provinciale afdelingen hebben Lindelhoeven VV en Park Houthalen vanmiddag 1-1 gelijk gespeeld. Bij de rust was het nog 0-0 en had Park een penalty gemist. In de tweede helft werd keeper Tanju Burhan van LHVV uitgesloten wegens tweemaal geel. Voor LHVV scoorde Jarne Vandebriel.
De terugwedstrijd wordt woensdagavond gespeeld.

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Kent u deze mannen?ZoomOp vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwong haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
Zoom
Houthalen-Helchteren - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjesZoom"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
Houthalen-Helchteren - Het is lente: parende hooibeestjesZoom"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)
Onze gemeente ligt in het wolvenrisicogebied. Zowel particuliere als beroepsmatige veehouders lopen het risico dat wolven bij hen dieren doden. De vzw Vlaamse Schapenhouderij en RCC-Belgium hebben een informatiefolder ontwikkeld met tips om percelen wolfproof af te sluiten. Deze organisaties lichten deze folder met tips op vijf informatieavonden toe:
- donderdag 9 juni om 20u, Den Drossaerd in Pelt;
- maandag 13 juni om 20u, buurthuis in Ellikom; 
- maandag 20 juni om 20u, ’t Poorthuis in Peer; 
- woensdag 22 juni om 20u, zaal ’t Getouw in Mol; 
- maandag 27 juni om 20u, Hoeve Sonnisheide in Houthalen-Helchteren.

Ruim 12 mio winst voor LRM

Zaterdag 21 mei 2022
Economisch nieuws
Na drie uitdagende jaren voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, met licht positieve cijfers in 2018 en 2020 en verlies in 2019 omwille van historische afschrijvingen, is 2021 voor LRM opnieuw een winstgevend jaar. LRM kan een geconsolideerd resultaat voorleggen van 12,3 miljoen euro. Aan de basis van die goede cijfers liggen een aantal succesvolle exits, zoals de gedeeltelijke uitstap uit ICT-icoon Cegeka, de verkoop van de energie-scale-up Enervalis, van lasercladdingbedrijf LCV en (…) Het hele nieuwsbericht

Julia Schäffer overleden

Zaterdag 21 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Julia Schäffer overledenIn WZC Vinkenhof is woensdag Julia Schäffer overleden, de echtgenote van Maurice Hermans. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Mit Cornelissen overleden

Zaterdag 21 mei 2022
Donderdag is Mit Cornelissen overleden, de echtgenoot van Etienne Moens. Zij was 92 jaar en afkomstig van Houthalen. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (11 uur) plaats in de kerk H. Familie in Edegem.

Brandgevaar verminderd

Vrijdag 20 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Brandgevaar verminderdZoomDe regenbuien van gisteren en vandaag hebben de planten en de natuur deugd gedaan. Een bijkomend voordeel is dat het brandgevaar in de natuurgebieden verminderd is. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daardoor code oranje teruggebracht naar code geel.
Houthalen-Helchteren - Geen mondmaskers meer bij De LijnZoomIn opvolging van de beslissingen van het Nationaal Overlegcomité vandaag zijn mondmaskers vanaf maandag 23 mei niet langer verplicht op het openbaar vervoer in heel België. "Vanaf maandag hoeft er dus ook geen mondmasker meer te worden gedragen op de bussen en trams van De Lijn", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Uiteraard blijft het de keuze van iedereen om het wel te dragen als ze dat willen. Ook de plastiek beschermfolie en andere fysische maatregelen tussen het reizigerscompartiment en de chauffeurspost in de voertuigen van De Lijn verdwijnen. Reizigers zullen weldra weer vooraan via de chauffeur opstappen.”
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren botsten vanmorgen rond 7.15 uur een auto en een 17-jarige bromfietser uit Tongeren. Deze laatste raakte daarbij gewond.
De Ondernemersrechtbank in Hsselt heeft gisteren het faillissement uitgesproken van Ikram Food uit Houthalen-Helchteren. Schuldvorderingen moeten voor 18 juni ingediend worden.
Houthalen-Helchteren - Code oranje vanwege verwachte overlast
Het KMI had voor vandaag aanvankelijk code oranje afgekondigd voor de provincies Luik en Luxemburg, maar heeft nu ook naar die code opgeschaald voor Limburg, Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant. Dat heeft te maken met de nieuwe regen- en onweerszone die vanuit Frankrijk ons land binnenkomt en vooral in de namiddag felle buien, onweer, zware windstoten, hagel en veel regen in korte tijd met zich mee brengt. Men verwacht dat het in Limburg overvloedig zal regenen.
Het nummer 1722 is geactiveerd; bel dat enkel voor niet-dringende brandweerhulp. Bij acute en levensbedreigende situaties bel je naar 112.

Graffiti-spuiters actief

Donderdag 19 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Sint-Annastraat in Heusden-Zolder sloegen graffiti-spuiters toe. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

Maria Buyvoets overleden

Donderdag 19 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Maria Buyvoets overledenGisteren is Maria Buyvoets overleden, de echtgenote van Fernand Melotte. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Haar urne wordt in intieme kring begraven op de begraafplaats van Helchteren. Begroeting:  dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan in Houthalen.

Onweer: code geel

Donderdag 19 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Onweer: code geelNaar aanleiding van de onweerszone die over ons land trekt, heeft het KMI voor vandaag tussen 11.00u en 21.00u code GEEL afgekondigd voor de provincie Limburg. 
Bij wateroverlast en stormschade kan je terecht op www.1722.be of bel 1722. Bel enkel 112 voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn

Op stap met de bomenwerkgroep

Donderdag 19 mei 2022
De vrijwilligers van de Limburgse Bomenwerkgroep zijn echte bomenkenners. Deze zomer nemen ze je graag mee op stap. Geïnteresseerd in bomen? Stap dan zeker mee. De vrijwilligers organiseren begeleide bomenwandelingen op het oud kerkhof van Hasselt, in het arboretum van Bokrijk en in de Engelse landschapsparken van Leut en Herkenrode. Meer info
De Bomenwerkgroep organiseert ook de snelcursus "Word bomenkenner". Meer info.
Houthalen-Helchteren - E. Houthalen promoveert na winst bij BreugelZoomIn de eindronde heeft SV Breugel vanavond thuis met 2-3 verloren van Eendracht Houthalen. Aan de rust was de stand 1-1. Teirlinck en Vrijssen scoorden voor Breugel. Ozdemir (2) en Uzun maakten de doelpunten van Eendracht Houthalen. Eendracht Houthalen promoveert. (Foto Jochen Heyligen)  Meer foto's

Louisa Vaes overleden

Donderdag 19 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Louisa Vaes overledenMaandag is Louisa Vaes overleden, de echtgenote van René Kelchtermans. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verder in eindrondePark Houthalen gaat weer verder in de eindronde. Vanavond ging de club de terugwedstrijd bij Hoepertingen winnen met 0-1. In de volgende ronde moet Park het opnemen tegen Lindelhoeven VV. De winnaar van die ronde promoveert naar Eerste Provinciale.

Werken aan kanaalbrug Hasselt

Woensdag 18 mei 2022
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Werken aan kanaalbrug HasseltZoomWe meldden het enkele maanden geleden al: dit jaar wordt de kanaalbrug op de Kempischesteenweg in Hasselt hoger gelegd. Vanaf morgen tot en met zondag worden daar stalen damwanden tussen de twee brugdelen geplaatst. Dat is nodig om straks de eerste brughelft te kunnen verhogen. De damwanden houden de extra grondopvulling op zijn plaats. Het intrillen van deze stalen platen zal enige geluidshinder en trillingen veroorzaken, maar vormt geen risico voor de omgeving. Om de hinder te beperken gebeuren de werken (…) Het hele nieuwsbericht

Bestuurder speedpedelec gewond

Woensdag 18 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Berringersteenweg in Heusden-Zolder raakte de bestuurder van een speedpedelec gewond bij botsing met een auto. Het ongeval gebeurde gisterenavond.
Houthalen-Helchteren - Werkstraf voor inbraak in winkelDe rechter heeft een vrouw uit Houthalen een werkstraf van 90 uur opgelegd omdat ze een inbraak pleegde in de plaatselijke Kringwinkel. De vrouw had er vroeger gewerkt. Haar trawant werd met 18 maanden cel bedacht. De inbrekers waren met ruim 2.000 euro aan de haal gegaan.
Houthalen-Helchteren - Het is lente: parende pyamaschildwantsenZoom"Trek je pyjama maar uit, Jan!"  (Foto Jan Leyskens)
Kort nieuws van bij de buren
Op de Molenweg in Zonhoven botsten vanmorgen rond 8.40 uur een auto en een 32-jarige fietsster. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is een motorrijdster tegen een auto gereden op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder. Zij liep daarbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Jan Waclawski overleden

Dinsdag 17 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Jan Waclawski overledenZaterdag is Jan Wacklawski overleden, de echtgenoot van Vicky Wesleyj. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Toenemende onweersdreiging

Dinsdag 17 mei 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Toenemende onweersdreigingAan de voorzijde van een storing, verbonden aan een depressie ten westen van Schotland, wordt in een zuidelijke hoogtestroming erg warme lucht van subtropische oorsprong naar onze streken aangevoerd. De temperaturen worden in heel het land zomers, met uitzondering van de kust. De volgende dagen wordt het drukkend warm en neemt de onweersdreiging toe. Vanaf het weekend wordt het minder warm..
Vandaag zijn er eerst nog talrijke wolken, maar vanuit het westen breekt de zon door. Het kwik kan dan (…) Het hele nieuwsbericht

Mathieu Claesens overleden

Dinsdag 17 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Mathieu Claesens overledenZaterdag is Mathieu Claessens overleden, de weduwnaar van Henriette Bergers. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.
Houthalen-Helchteren - Een moestuin bij basisschool LucernaZoomOumama, Sueda en Esma kwamen bij basisschool Lucerna op het idee om een moestuin te maken en kregen daarbij hulp van de directeur. Tijdens de speeltijden werd er samengekomen om aan het tuintje te werken. Hulp kwam er ook van de moeder van Esma, die daar iets meer van weet, en voor raad konden ze bij de klusjesman Paul terecht. Er werden kruiden, fruitsoorten en groenten geplant. Het drietal zit nog vol met ideeën maar eerst afwachten hoe de planten gaan groeien! (Önder Coskun)

Louis Feyen overleden

Dinsdag 17 mei 2022
Zaterdag is Louis Feyen overleden, de echtgenoot van Ghislena Thys. Hij was 77 jaar en afkomstig van Helchteren. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Smeets in Hasselt.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Ramaekersveldweg in Zonhoven botsten deze namiddag en auto en een 58-jarige fietsster. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Voetgangster doodgereden

Maandag 16 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder een voetgangster omgekomen toen zij gegrepen werd door een auto. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket de precieze omstandigheden van het ongeval.

Ook Zweden wil bij de NAVO

Maandag 16 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Ook Zweden wil bij de NAVOZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Gsm achter het stuur: rijbewijs kwijt!ZoomParket Limburg zet de komende dagen extra in op de aanpak van gsm-gebruik achter het stuur. Afleiding door gsm- of smartphonegebruik achter het stuur is een van de “killers” in het verkeer. Om die reden wordt het manipuleren achter het stuur van een gsm of enig ander elektronisch apparaat met een scherm sinds kort zwaarder bestraft. Het parket Limburg wil een extra signaal geven en zal bij vaststelling opdracht geven tot onmiddellijke intrekking van het rijbewijs. Deze actie loopt van 16 mei t.e.m. 12 juni 2022.

Auto en step botsen

Maandag 16 mei 2022
Op het kruispunt van de Kazernelaan en het Sint-Trudoplein raakten gisterenavond rond 20.15 uur een auto en een step in een aanrijding betrokken. Een 33-jarige man uit de gemeente raakte daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - Handbal: Houthalen - Eupen 28-28In het handbal speelden Kreasa Houthalen en Eupen 28-28 gelijk. Follon scoorden elf keer. Kreasa staat op de derde plaats. Er staan nog twee wedstrijden op het programma

Autoruit ingeslagen

Zondag 15 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Kluisstraat in Heusden-Zolder is een portefeuille uit een auto gestolen. Om in de wagen te geraken werd een ruit ingeslagen. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
De onderzoeksrechter heeft een dertiger onder aanhoudingsmandaat geplaatst voor een steekincident vrijdagavond in de Lillostraat in Heusden-Zolder. De man had de ex-man van zijn vrouw neergestoken. Het slachtoffer liep slechts oppervlakkige verwondingen op. De dader wordt verdacht van moordpoging.
Houthalen-Helchteren - Eindronde: E. Houthalen - SV Breugel 1-1In de eindronde van vierde provinciale heeft SV Breugel vanavond 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Eendracht Houthalen. Woensdag wordt de terugwedstrijd gespeeld.
Uit een caravan aan de Tulpenstraat is een tv gestolen. In een appartement in dezelfde straat is een geluidsbox ontvreemd.

Eurosong is weer voorbij

Zondag 15 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Eurosong is weer voorbijZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Eindronde: Park klopt HoepertingenIn de eindronde van Tweede Provinciale heeft Park Houthalen met 2-1 gewonnen van HIH Hoepertingen.

Lezing over darmkanker

Zondag 15 mei 2022
Iedere dag verliezen 10 families in België een dierbare aan darmkanker. Dat zijn er 300 per maand. Nochtans is darmkanker volgens alle criteria van de WHO de “ideale ziekte” om vroegtijdig op te sporen. In dat geval is de kans op genezing méér dan 90%. Er bestaat jammer genoeg nog een groot gebrek aan kennis over dit onderwerp. De mythes en misverstanden over bv. het darmonderzoek zijn nog wijd verspreid. Dr Colemont spreekt hierover in het Diagnosecentrum van Lommel op donderdag 19 mei om 16u30. De toegang is gratis maar inschrijven verplicht via www.diagnosecentrum-lommel.be.
Houthalen-Helchteren - Het is lente: parende snuitkeversZoom"We worden begluurd, Henri." (Foto Theo Van Vlierden)

Ondertussen, in Zutendaal...

Zaterdag 14 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Zutendaal...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Omdat de kans op besmetting met vogelgriep de laatste weken is afgenomen, kunnen de preventieve maatregelen gedeeltelijk worden opgeheven. Zo is het vanaf vandaag/zaterdag niet langer verplicht om pluimvee op te hokken. De dieren moeten wel nog steeds binnen gevoederd worden. Dat laat het federaal voedselagentschap FAVV weten.
Houthalen-Helchteren - Het is lente: parende phegeavlindersZoom"Ik laat je niet vallen, Fien!"              (Foto Theo Van Vlierden)

Hubert Lunskens overleden

Zaterdag 14 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Hubert Lunskens overledenOp 5 mei overleed in Houthalen de uit Tongeren afkomstige Hubert Lunskens, de echtgenoot van Ria Switten. Hij was 97 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Aan de treinreizigers...

Zaterdag 14 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Aan de treinreizigers...Wilt u met de trein naar Antwerpen? Dit en volgend weekend zijn er nog steeds werken aan de brug over het Albertkanaal in Herentals. De NMBS legt dan vervangbussen in tussen Herentals en Lier, en volgend weekend zelfs tussen Mol en Lier. En dan maar hopen dat de buschauffeur de weg kent...
Wie vanuit de Antwerpse en Limburgse Kempen per trein naar Antwerpen wil, zal dus langer onderweg zijn.

Zomers weekend

Zaterdag 14 mei 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zomers weekendMet de kern van een hogedrukgebied over ons land neemt de wind af en zijn er weinig wolken. Het kwik kan in het weekend flink gaan klimmen. Het hogedrukgebied trekt de volgende dagen naar het noorden, waardoor de weg vrijgemaakt wordt voor storingen die vanuit Frankrijk naar onze streken schuiven met kans op onweer. In de tweede helft van volgende week wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. 
Vandaag is er weinig wind en dat is zeer gunstig voor het warmtegevoel. Na een frisse start met (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Maansverduistering maandagmorgenZoomMaandagochtend is er van 5u29 tot 6u55 een maansverduistering en kan je misschien ook een rode gloed op de maan zien, ook al staat ze volledig in de aardse schaduw. Dat komt door het breken van het zonlicht. (Gust Ischen)

Het jaar van de wolf

Vrijdag 13 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Het jaar van de wolfZoomGenetische analyses in de laboratoria van het INBO (Instiuut voor Natuur- en Bosonderzoek) de afgelopen maanden hebben voor het eerst bewezen dat er een wolf aan de “andere” kant van de Schelde heeft rondgetrokken, meer bepaald in de buurt van Lokeren, zegt  het INBO. "We weten nu ook zeker dat er in de winter in de provincie Antwerpen minstens drie verschillende wolven op bezoek waren."
Op 9 februari werd in Lokeren een dood ree genetisch bemonsterd, met een schadebeeld dat (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Na het ontslag van Wouter Beke...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Tijdens de veertiendaagse stickerverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen zijn in Limburg 45.000 stickers verkocht, goed voor een opbrengt van 225.000 euro. De opbrengst gaat volledig naar de plaatselijke afdelingen.
Het is maar dat je 't weet
Tot en met woensdag 18 mei verwacht het Agentschap Wegen en Verkeer "grote verkeershinder op de E314" richting Nederland in Maasmechelen. In opdracht van het AWV wordt daar het wegdek vernieuwd tussen het ecoduct Kikbeek en de Nederlandse grens. Het wegdek wordt voorzien van geluidsreducerend asfalt. Vanaf vrijdagavond 13 mei om 20u wordt er op de rechterrijstrook en pechstrook gewerkt. Verkeer rijdt er dan over één rijstrook voorbij de werfzone. Na de zomer wordt dezelfde zone in de rijrichting Lummen vernieuwd.

Patrick Kurent overleden

Donderdag 12 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Patrick Kurent overledenGisteren is Patrick Kurent overleden. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).

Eendracht Houthalen stoot door

Donderdag 12 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen stoot doorIn de eindronde van vierde provinciale stoot Eendracht Houthalen door na 1-0 winst tegen Opoeteren. Ulupinar maakte het doelpunt op strafschop.

Houthalen VV uitgeschakeld

Donderdag 12 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV uitgeschakeldIn de eindronde van derde provinciale is Houthalen VV uitgeschakeld. Het verloor met 2-3 van Lanaken. De heenmatch was op 1-2 geëindigd.

Park Houthalen verslaat Louwel

Woensdag 11 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verslaat LouwelPark Houthalen gaat verder in de eindronde na een 7-1-overwinning tegen Eendracht Louwel.  

Warm en winderig

Woensdag 11 mei 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Warm en winderigVandaag is het nog warm en zonnig, maar er waait wel een flinke zuidwestenwind. Komende nacht passeert een zwak front waarna het iets minder warm wordt. Het droge en licht bewolkte weer blijft wel aanhouden. Vanaf zondag, en zeker volgende week, kunnen de temperaturen opnieuw stijgen tot zomerse waarden.
Vandaag is het ’s ochtends helder en daar komt weinig verandering in met hooguit wat sluierbewolking vanaf de middag. De temperaturen kunnen opnieuw snel klimmen, na de middag tot (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Wildoversteekplaats actief in zomerZoomIn de zomer gaat het wildwaarschuwingssysteem op de N76 in Oudsbergen actief worden. Het gaat dan weggebruikers ter hoogte van één specifiek oversteekpunt via dynamische verkeersborden waarschuwen voor overstekend wild. De maatregel moet verkeersongevallen met wild vermijden, zonder het leefgebied van de wilde dieren te versnipperen of begrenzen.

Pierre Simons overleden

Woensdag 11 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Pierre Simons overledenZondag is Pierre Simons overleden, de echtgenoot van Edith Joksch. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Niet al oud wat blinkt

Woensdag 11 mei 2022
Danny doet Danny
Houthalen-Helchteren - Niet al oud wat blinktOver enkele weken word ik een halve eeuw. Volgens een artikel dat ik gisteren las in een of ander blinkend flutmagazine (een ‘glossy’ heet dat tegenwoordig), zijn daar drie grote voordelen aan verbonden: je begint meer te genieten van het leven na je vijftigste (omdat je meer tijd hebt en over een groter budget beschikt), je maakt makkelijker keuzes (omdat je je minder aantrekt van de mening van anderen) en je weet beter wat je wilt, wie je bent en waar je voor staat. Dat laatste klopt helemaal. Ik sta (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Code oranje in bos- en natuurgebiedenZoomMomenteel is code oranje van kracht in de Limburgse bos- en natuurgebieden: er is een hoog risico op natuurbrand omdat de vegetatie extreem droog is en zeer gemakkelijk vlam kan vatten. Wees voorzichtig, rook niet in natuur- en bosgebieden. Laat kinderen niet zonder toezicht op het terrein. Vuur maken is verboden, waarschuwt de politie.
Het is maar dat je 't weet
Wekelijks ontstaan er gemiddeld vier branden doordat een apparaat met batterij of accu in een vuilnisbak, container of papierbak gegooid wordt en explodeert. Vaak zonder dat de bezitter het doorheeft, omdat het gaat om artikelen waarvan je niet verwacht dat er een ontbrandingsmechanisme in zit.
(De Telegraaf)
Houthalen-Helchteren - Hinder bij De Lijn door stakingZoomHet gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op vrijdag 13 mei 2022 een provinciale actiedag in Hasselt, en mobiliseert hiervoor. Deze actie is niet tegen De Lijn gericht, maar is een signaal naar de regering omtrent de koopkracht (loonnormwet). De Lijn verwacht alleszins hinder. De vakbondsactie is een gevolg van een algemene sociale ontevredenheid over de loonnormwet. Door deze vakbondsactie vrijdag wordt er hinder verwacht op de dienstverlening van bussen en trams in heel Vlaanderen.

Weg met VW Golf

Maandag 9 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan Terlaemen in Heusden-Zolder is een VW Golf gestolen. De politie kreeg gisteren in de vooravond melding van de diefstal.
Op de Herebaan-Oost botsten gisterennamidag rond 15.15 uur een auto en een motor. Daarbij raakte een 42-jarige vrouw gewond.
Houthalen-Helchteren - Handbal: Eynatten - Kreasa 28-27In het handbal heeft Kreasa Houthalen met 28-27 verloren van Eynatten. Aan de rust was de stand 16-15.
Houthalen-Helchteren - 'Twee voor de prijs van één'Hoge leeftijd blijft de belangrijkste factor van het ontstaan van dementie, maar uit steeds meer onderzoek blijkt dat tot wel 40% van dementie te maken heeft met leefstijl. Een gezonde leefstijl kan het risico op dementie verminderen. Gezonde voeding, matig zijn met alcohol, bewegen en cognitief en sociaal actief blijven (bijvoorbeeld een engagement in een vereniging en goede fysieke contacten), leiden tot een betere hersengezondheid. En ze zijn ook goed voor een betere cardiovasculaire gezondheid. Daarom lanceert het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vandaag de campagne ‘2 voor de prijs van 1’: wat goed is voor je hart, is goed voor je hersenen.
In Vlaanderen lijden ongeveer 141.000 mensen aan dementie. Tegen 2070 zal dat aantal verdubbeld zijn. Meer aandacht voor een leefstijl die goed is voor de hersenen en het risico op dementie kan verkleinen, kan dus voor heel wat mensen een verschil maken.
Houthalen-Helchteren - Nipt verlies voor  Houthalen VVHouthalen VV heeft vanmiddag zijn eindrondewedstrijd op het veld van Lanaken VV verloren. Het werd 2-1.
Op de Grote Baan raakte een 76-jarige fietsster uit de gemeente gewond bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 15.20 uur.
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen verslaat OpoeterenIn de eindronde van vierde provinciale is Eendracht Houthalen met 3-5 gaan winnen op het veld van SSD Opoeteren.
Houthalen-Helchteren - Eendracht Louwel - Park Houthalen 1-2In de eindronde van tweede provinciale heeft Eendracht Louwel vanmiddag thuis met 1-2 verloren van Park Houthalen. Verslegers scoorde voor Louwel, Bienik en Prévot voor Park Houthalen.
Gisterenavond laat is een auto tegen de vangrails beland op de oprit van de E314 in Houthalen. De bestuurder is daarbij gewond geraakt.
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag botsten een auto en een 18-jarige fietser op de Koerselsebaan in Heusden-Zolder. De fietser is daarbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Kinderen veroorzaken brand

Zaterdag 7 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Naaldert in Heusden-Zolder moest de brandweer deze namiddag een partij karton blussen. De brand werd veroorzaakt door spelende kinderen.

Handbal: Hades klopt Kreasa

Zaterdag 7 mei 2022
In sporthal De Posthoorn in Hamont hebben de heren van HC Hades Hamont-Achel die van Kreasa Houthalen verslagen met 31-17.

Mia Verheyen overleden

Zaterdag 7 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Mia Verheyen overledenWoensdag is Mia Verheyen overleden; de weduwe van de vorig jaar gestoven Michel Awouters. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plats in intieme kring.

Jaak Gielen overleden

Vrijdag 6 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Jaak Gielen overledenGisteren is Jaak Gielen overleden, de weduwnaar van Maria Peeters. Hij was 92 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Wietplantage met 800 planten ontdekt
In Heusden-Zolder heeft de politie een wietplantage met 800 planten ontdekt. Er werden drie personen gearresteerd. De onderzoekrechter liet één van hen overbrengen naar de gevangenis.
Op de E314 in Houthalen, richting Genk, raakten drie auto’s in een kop-staartaanrijding betrokken. Dat had verkeershinder tot gevolg. Het ongeval gebeurde rond 18.30 uur.
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Moet een patiënt vragen wat het kost?Een vrederechter kreeg een geschil op zijn bord tussen een ziekenhuis en een patiënt over de betaling van ereloonsupplementen van een arts die gedeconventioneerd is. Wat wil zeggen dat de arts in kwestie geen afspraken had met het ziekenfonds over vaste tarieven. De patiënt beweerde dat hij niet wist dat zijn arts niet geconventioneerd was en weigerde betaling. De vrederechter vond dat de patiënt toch moest betalen omdat het ziekenhuis vooraf aan de patiënt een brochure gaf die hem voor (…) Het hele nieuwsbericht
Het is alle hens aan dek in Bosland en bij uitbreiding Limburg. Door de aanhoudende droogte is het brandgevaar groot en daarom zijn de vier Limburgse brandwachttorens overdag permanent bemand.

Moni Klavzar overleden

Donderdag 5 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Moni Klavzar overleden
Dinsdag is Moni Klavzar overleden, de echtgeote van Dino Cocco. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Bergroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Fons Remans overleden

Donderdag 5 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Fons Remans overledenOp 1 mei is Fons Remans overleden, de echtgenoot van Maria Fraiponts. Hij was 83 jaar en afkomstig van Houthalen. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen aan de Halveweg in Zonhoven.
Houthalen-Helchteren - Brandweer rukte vorig jaar 47.000 keer uitZoomVorig jaar werden de brandweerdiensten in Limburg 47.023 keer opgeroepen voor een noodsituatie. Dankzij de blijvende inzet van 1.447 personeelsleden garandeert de brandweer dat er snel gevolg wordt gegeven aan elke noodoproep. Elke brand is er één te veel Vorig jaar telden we in onze provincie 2.459 oproepen voor brand, in 2020 waren er dat 2.297. Het aantal oproepen voor brand in 2021 steeg dus met 162 ten opzichte van 2020. Wij vermoeden dat de lockdowns in 2020 voor een lager aantal (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf vrijdagavond gedurende een tweetal weken het wegdek op de E314 richting Nederland, tussen het ecoduct Kikbeek in Maasmechelen en de Nederlandse grens. Het wegdek wordt voorzien van een geluidsreducerend asfalt. Deze ingreep moet het rijcomfort en de verkeersveiligheid verhogen. De werken zijn in twee fases verdeeld waarbij het verkeer op één rijstrook rijdt met een snelheidsbeperking van 70km/u. Er worden daardoor filevorming en grote (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Het is lente: parende vuurjuffersZoomWat mooi is aan deze vuurjuffers: als ze paren, doen ze dat in de vorm van een hartje... (Foto Frido Van Hertum)
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 3 uur is een auto op een vrachtwagen ingereden op de E314 in Heusden-Zolder. De autobestuurder is daarbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.
Houthalen-Helchteren - Guillaume Vandenbosch overledenOp 27 april is Guillaume Vandenbosch overleden, de echtgenoot van Christiane Montulet. Hij was 95 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Michel Chiaradia overleden

Dinsdag 3 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Michel Chiaradia overledenOp 30 april is Michel Chiaradia overleden, de echtgenoot van Paula Wuyts. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Houthalen-Helchteren - Stacaravan vat vlam op campingVanmorgen rond 8.30 uur heeft een stacaravan vlam gevat op de camping aan de Tulpenstraat. De schade bleef beperkt. De oorzaak van de brand is niet duidelijk. Een brandexpert en het gerechtelijk labo zijn door het parket Limburg met een onderzoeksopdracht gelast. Er zijn mogelijk aanwijzigingen van kwaad opzet.

Mauro Uva overleden

Dinsdag 3 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Mauro Uva overledenZondag is in Houthalen Mauro Uva overleden, de echtgenoot van Maria Cariglia. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.
Op de Hoevenzavellaan in Genk botsten gisterenavond rond 18.30 uur twee auto's. Een 18-jarig meisje en twee mannen, respectievelijk 42 en 49 jaar, allen uit Houthalen-Helchteren, raakten daarbij gewond.
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren raakten gisterenavond rond 23.50 uur twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Daarbij is een 20-jarige vrouw uit Peer gewond geraakt.
Houthalen-Helchteren - Handbal: Houthalen - Izegem 26-28In eerste nationale van het handbal heeft Houthalen met 26-28 verloren van Izegem.
In dames eerste landelijke van het basketbal is Houthalen bij Hasselt BT gaan winnen met 62-72.
Houthalen-Helchteren - Winst voor Eendracht HouthalenEendracht Houthalen heeft de buren van Zonhoven United verslagen met 2-1.
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV - Wijchmaal 2-2Sporting Wijchmaal is bij Houthalen VV niet verder geraakt dan een gelijkspel: 2-2.
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen - KFC Hamont 99 1-2Park Houthalen heeft thuis met 1-2 verloren van KFC Hamont 99.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen