Het overige nieuws

Thuiswerk is een blijver

Vrijdag 31 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
De coronacrisis heeft het thuiswerken in verschillende sectoren mogelijk gemaakt. 33,9% van de werknemers werkte in 2022 regelmatig of soms thuis, tegenover 18% in 2019; de gevolgen van de COVID-crisis op lange termijn zijn duidelijk zichtbaar.
Het zijn de werknemers met een hoog opleidingsniveau die het vaakst gebruik maken van het thuiswerken met 54,7%. Dat percentage bedraagt 14,7% bij de middengeschoolde werknemers en 4,7% van de laaggeschoolden. (Statbel)

Eksel B - Helson B 5-0

Vrijdag 31 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Eksel B - Helson B 5-0Door het forfait van Helson B in vierde provinciale C wint Eksel B de wedstrijd met 5-0. Groen-rood kan zo zonder enige moeite 45 op 45 pakken. Na de paaspauze volgt dé clash tussen Achel B en Eksel B. Eksel volgt momenteel op één punt van de leider, maar die komt morgen nog in actie tegen Neeroeteren.
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen trekt Hades-speler aanHicham Gueroui trekt de deur achter zich dicht bij Hades. Hij zal komend seizoen de kleuren van Park Houthalen verdedigen.

René Lenoir overleden

Vrijdag 31 maart 2023
Houthalen-Helchteren - René Lenoir overledenGisteren is in zijn woonst in Houthalen-Oost René Lenoir overleden, de echtgenoot van Irene .Lieben. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroerting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk.
Houthalen-Helchteren - Nieuw provinciaal klimaatbomenprojectZoomIn het Provinciaal Natuurcentrum in Genk hebben 41 Limburgse gemeenten - alle gemeenten behalve Herstappe - gisteren het charter ondertekend dat het startschot geeft van het nieuwe provinciale klimaatbomenproject. Tegen september 2024 zullen de deelnemende gemeenten stappen rond een doordacht gemeentelijk bomenbeleid gezet moeten hebben. Het doel is de bomen in de provincie op een goede manier te onderhouden en te behouden. Daarbij krijgen ze advies en steun van de provincie Limburg. 
Het is maar dat je 't weet
In 2022 zijn 6,4% van de 18-24-jarigen vroegtijdige schoolverlaters. Het gaat om het percentage personen van 18 tot 24 jaar dat geen diploma secundair onderwijs heeft behaald en geen enkele vorm van onderwijs of opleiding meer volgt.
In 2022 werd de daling van de afgelopen jaren verdergezet. Het percentage bedraagt 8% bij mannen en 4,8% bij vrouwen. In Wallonië zijn 8,6% van de 18-24-jarigen vroegtijdige schoolverlaters. Daarna volgt Brussel met 7,4% en Vlaanderen met 4,9%. (Statbel)

Nieuwe trainer bij FC Helson

Donderdag 30 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Nieuwe trainer bij FC HelsonJan Van Hout wordt komend seizoen trainer van eerste provincialer FC Helson.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Uitstekend jaar voor toerisme in LimburgZoom2022 was een uitstekend jaar voor het toerisme in Limburg, met 4.882.000 overnachtingen. Dat is 11 procent meer dan in 2019, het jaar voor de coronacrisis. Limburg doet het daarmee beter dan de rest van Vlaanderen.

Vooral jongeren veranderen van job

Donderdag 30 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
De job-naar-job transities bleven nog steeds toenemen tussen 2017 en 2022. Terwijl er tussen 2017 en 2018 maar 5,3% van de werkenden een jaar later van job veranderd was, is dat nu 8,2%. We zien dat vooral jongeren van job veranderen. Leeftijd is de belangrijkste bepalende factor of iemand van job verandert.
Vooral de horeca en cultuursector zijn twee sectoren met veel job-naar-job transities, met dat verschil dat mensen in de cultuursector vaak in een andere sector gaan werken, terwijl mensen in de horeca vaker in de horeca blijven. Mensen die in openbare besturen en in het onderwijs werken, veranderen minder vaak van job, en als ze dat toch doen, blijven ze heel vaak in dezelfde sector werken. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
41 procent van de zestigplussers kijkt negatief tot zeer negatief tegen het ouder worden aan. 38 procent denkt dat hij of zij goed voorbereid is op een lang leven maar 26 procent vreest niet voldoende financiële middelen te hebben om tot op een gezegende leeftijd rond te komen. (KBS)

Man (55) gewond bij botsing

Donderdag 30 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Man (55) gewond bij botsingOp het kruispunt van de Hoolvenstraat en de Tramstraat botsten vanmorgen rond 9.15 uur twee auto's. Een 55-jarige man uit de gemeente raakte daarbij gewond.

9,7 % minder bouwvergunningen

Donderdag 30 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Het jaar 2022 wordt gekenmerkt door een daling met 9.7% van het aantal bouwvergunningen, een tendens die in de drie gewesten merkbaar is. De maand december is gunstiger voor Vlaanderen, dat een stijging van de residentiële gebouwen (13,5%) registreert, terwijl er in Wallonië (15,7%) een daling wordt waargenomen. Ten slotte bevestigt 2022 dat de renovatie van residentiële gebouwen groter is dan de nieuwbouw. (Statbel)
Houthalen-Helchteren - Muzikaal verhaal van de Limburgse KoolputterZoomMorgenavond brengen Toon Debaye (Koninklijk Conservatorium Antwerpen) en de Noord-Limburgse Brass Band uit Hechtel-Eksel 'De Limburgse Koolputter', een muzikale vertelling over het leven in de mijn. Het is het levensverhaal van Stefano, een Limburgse oud-mijnwerker, het is fictief maar gebaseerd op waargebeurde feiten. De voorstelling dompelt je onder in alle aspecten van dit belangrijke stuk Limburgs erfgoed, met beelden en zorgvuldig gekozen muziek.
Morgen/donderdag om 20.30u wordt de voorstelling gebracht in C-Mine in Genk, zaterdag om 20u in de balzaal van CC Muze in Heusden-Zolder. Tickets kosten €10, of - voor studenten - €5. Tickets te reserveren via deze link of per mail via toondby[!]gmail.com.

Het deeltijds werken daalt licht

Woensdag 29 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werkte 26,1% van de werknemers deeltijds. Dat is een lichte daling ten opzichte van de 25,6% in 2021 en de 26,8% in 2020. Vooral vrouwen werken deeltijds: 40,7% van de vrouwelijke werknemers werkt deeltijds, tegenover 11,9% van de mannen. Zoals de vorige jaren is 4/5de werken het populairste deeltijdse regime bij zowel vrouwen als mannen. (Statbel)

5,2% heeft een tweede job

Woensdag 29 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aandeel werkende Belgen die een tweede job hebben, stijgt verder aanzienlijk. 5.2% had in 2022 een tweede job tegenover 4,5% in 2021. Het percentage is vrijwel identiek tussen de 135.000 mannen (5,1%) en de 124.000 vrouwen (5,3%).
Het zijn de 25-49-jarigen die het vaakst een tweede job hebben met 5,9% van de werkende bevolking. Dat is 3,7% van de jongeren van 15-24 jaar, tegenover 4,2% bij de 50-plussers.
Hoe hoger het onderwijsniveau, hoe hoger het percentage van personen met een tweede job. Zo is dit voor 6,5% van de werknemers met een hoog opleidingsniveau het geval, voor 4,4% van de middengeschoolden en 2,2% voor degenen met een laag opleidingsniveau. (Statbel)

Zestigplussers negatief over WZC

Woensdag 29 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Bijna vier op tien zestigplussers zijn (zeer) negatief over woonzorgcentra (WZC). Positiever (of minder negatief) zijn tachtigplussers die iemand kennen in een woonzorgcentrum, en wie er dagelijks komt. 71 procent hoopt nooit naar een woonzorgcentrum te (moeten) verhuizen. (KBS)

Zacht maar nat weer

Woensdag 29 maart 2023
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zacht maar nat weerNa de inval van de koude verandert het weerbeeld voor de volgende dagen volledig. Het wordt gevoelig zachter bij maxima rond 15 of 16 graden. De regen, buien en strakke wind moeten we er wel bijnemen. In het weekend wordt het terug wat kouder en na het weekend lijkt het ook droger te worden.
Vandaag domineren wolken. Aanvankelijk is het, op een lokaal drupje regen na, meestal droog. Na de middag trekt echter een verzwakt warmtefront over onze streken en valt er tijdelijk wat lichte regen of (…) Het hele nieuwsbericht

François Herreman overleden

Woensdag 29 maart 2023
Houthalen-Helchteren - François Herreman overledenOp 25 maart is François Herreman overleden, de echtgenoot van Lisette Vanhaeren. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Inbraak in zonnebankcentrum

Dinsdag 28 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder is er ingebroken in een zonnebankcentrum aan de Meylandtlaan. Ook in een leegstaand huis aan de Van Dijcklaan is er ingebroken.

Reset vzw lanceert 'bommetjes'

Dinsdag 28 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Reset vzw lanceert 'bommetjes'ZoomReset vzw, de koepel van kringwinkels in Beringen, Bilzen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen, Riemst, Tessenderlo en Tongeren,  lanceert een nieuw systeem van opleidingen in hun maatwerkbedrijf: bommetjes, ofwel ‘Beperkte OpleidingsMomentjes’. De medewerkers zullen hierdoor dagelijks een 10-tal minuten opleiding krijgen i.p.v. enkele keren per jaar een volledige dag. Deze shift is een actie die volgt uit een tevredenheidsenquête bij de medewerkers van Reset en sluit bovendien aan (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Eén op vijf bestuurders te snelGisteren deed Politie CARMA verkeerscontroles in Houthalen-Helchteren en in Kinrooi. 108 bestuurders legden een alcoholtest af. Eén bestuurder blies positief. Hij leverde zijn rijbewijs onmiddellijk in voor 15 dagen. In Kinrooi werden 527 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden 117 bestuurders te snel, zij krijgen binnenkort een boete. In Houthalen-Helchteren wilde een bestuurder de controle ontwijken. De politie kon de auto kon onderscheppen. De bestuurder reed onder invloed van drugs en was niet in het bezit van een rijbewijs. Verder werden er nog boetes gegeven voor verkeersinbreuken o.a. het niet gebruiken van een kinderzitje, gordeldracht en defecte verlichting.
De politie registreert in ons land jaarlijks meer dan 20.000 aangiftes van stalking. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne en Staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz, zetten daarom verder in op het gebruik van het mobiel stalkingalarm. Dat werd vandaag in Hasselt voorgesteld.
Dankzij het mobiel stalkingsalarm kunnen slachtoffers van stalking met één subtiele druk op de knop de (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa - Apolloon Spurs 31-21In eerste nationale van het handbal (play-off) heeft Kreasa Houthalen Apolloon Spurs verslagen met 31-21.

En toen werd het zwart...

Zondag 26 maart 2023
Houthalen-Helchteren - En toen werd het zwart...Zoom
De Lijn start met een campagne tegen agressie. De aanleiding is het zoveelste geval van agressie, afgelopen week in Genk. "De voorbije tijd maakten wij bij De Lijn een aantal zware agressiegevallen mee, zowel gericht tegen De Lijn-chauffeurs, chauffeurs van onze partners-exploitanten, als tegen controleurs. Die stijgende agressie is ook een maatschappelijk fenomeen. Vanuit De Lijn en onze partners willen we echter een duidelijk signaal geven: elk agressiegeval is er een te veel. Daarom trekken wij samen vandaag de lijn: tot hier en niet verder. Van onze medewerkers blijf je af!", is de boodschap. 
Houthalen-Helchteren - Bocholt B wint bij E. HouthalenBocholter VV B is bij Eendracht Houthalen gaan winnen met 3-5.

Membruggen - Houthalen VV 2-2

Zondag 26 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Membruggen - Houthalen VV 2-2Houthalen VV heeft vanmiddag 2-2 gelijkgespeeld op het veld van Membruggen.

Minder wolven in Limburg

Zondag 26 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Minder wolven in LimburgZoomZoals te verwachten was, is het aantal wolven in Limburg de voorbije maanden drastisch afgenomen, van een roedel van 13 in november 2022 naar nog 5 of misschien 6 wolven op dit ogenblik. Dat laat Welkom Wolf weten.
Het stond in de sterren geschreven dat de jaarlingen - de twee overlevende jongen van het nest van zes van 2021 - zouden wegtrekken voor ze twee jaar oud worden. Rond dezelfde tijd - in de tweede helft van april - brengt wolvin Noëlla immers een nieuw nest welpen ter wereld; (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Helson speelt gelijk

Zaterdag 25 maart 2023
Houthalen-Helchteren - KFC Helson speelt gelijkKFC Helson is, thuis tegen FC Alken, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 0-0.

Park Houthalen wint van Eksel

Zaterdag 25 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen wint van EkselIn Eerste Provinciale heeft Park Houthalen thuis KFC Eksel verslagen met 2-0. De doelpunten vielen in de 22ste en de 24ste minuut. Eerst bracht Op De Locht Park Houthalen op voorsprong, dan legde Pellegriti op strafsschop de eindstand vast.

Helson B wint van Ellikom

Zaterdag 25 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Helson B wint van EllikomIn Vierde Provinciale heeft Helson B vanavond de punten thuis gehouden tegen Ellikom: 3-2.

Vannacht begint de zomertijd

Zaterdag 25 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Vannacht begint de zomertijd
Volgende nacht schakelen we over op de zomertijd. Om 2 uur moet de klok een uur doorgezet worden en wordt het dus 3 uur. Dat betekent een uur minder slapen. Morgenochtend zal het ook een uur langer donker blijven en morgenavond een uur langer licht.
Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat dit wisselsysteem nog altijd voorstanders vindt. Volgens veel experten heeft het alleen maar nadelen. Ook Frank Deboosere is geen voorstander. Op zijn website stelt hij voor. de wintertijd te behouden als standaardtijd, en de verschillende economische sectoren 's zomers zelf laten beslissen of ze al dan niet vroeger willen beginnen. "Op die manier spreid je de files. Dat zou pas een echte besparing zijn."

Het blijft erg wisselvallig

Zaterdag 25 maart 2023
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Het blijft erg wisselvalligHet weekend verloopt erg wisselvallig met maartse buien op zaterdag en regen op zondag. Bovendien staat hierbij een erg strakke wind met soms zware windstoten. Het wordt ook wat kouder en vooral na het weekend is er ook kans op nachtvorst. In de tweede helft van volgende week gaan de temperaturen weer flink omhoog.
Vandaag wordt erg onstabiele lucht aangevoerd. Daarbij worden zonnige perioden afgewisseld door buien, lokaal vergezeld van hagel en mogelijk onweer. Ook komen er bij momenten zware (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: La Baracca - Meeuwen 1-1In tweede nationale B van het zaalvoetbal hebben La Baracca Houthalen en Zvk Meeuwen gisterenavond 1-1 gelijkgespeeld.

Dit weekend telling huismussen

Zaterdag 25 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Dit weekend telling huismussenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Urbain Drieskens overleden

Zaterdag 25 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Urbain Drieskens overledenOp 20 maart is ere-notaris Urbain Drieskens overleden, de weduwnaar van Marie Thérèse Vesters. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 1 april (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Begroeting: vrijdag (19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West. Rouwadres: fam. Drieskens, Ringlaan 22, 3530 Houthalen-Helchteren.

Rode Duivels kloppen Zweden

Vrijdag 24 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Rode Duivels kloppen ZwedenIn de kwalificaties voor het EK hebben de Rode Duivels vanavond Zweden verslagen met 0-3, na drie doelpunten van Romelu Lukaku. Dinsdag spelen de Duivels tegen Duitsland. Nederland verloor vanavond met 4-0 van Frankrijk.

Michel Paredis overleden

Vrijdag 24 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Michel Paredis overledenWoensdag is Michel Paredis overleden, de echtgenoot van Bernadette Ceyssens. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Twintiger bedreigt agenten

Vrijdag 24 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
Een twintiger uit Heusden-Zolder bedreigde gisterenavond politieagenten die vastgesteld hadden dat zijn auto niet verzekerd was en niet ingeschreven was bij de Dienst voor het Wegverkeer. De man had de wagen net aangekocht maar nog niets in orde gebracht. Hij zal voor de rechter moeten verschijnen.

Vrouw (29) gewond bij botsing

Vrijdag 24 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Vrouw (29) gewond bij botsingOp de Rijksweg in Dilsen-Stokkem, aan het kruispunt met de Arnold Sauwenlaan raakte een 22-jarige vrachtwagenbestuurder uit Maasmechelen bij het naar rechts invoegen het voertuig van een 38-jarige bestuurder uit Dilsen-Stokkem. Dit voertuig slingerde over de middenberm en raakte op de andere rijstrook het voertuig van een 29-jarige bestuurster uit Houthalen-Helchteren. De betrokkenen raakten licht gewond. De voertuigen werden getakeld.

Toch nog hinder bij De Lijn

Vrijdag 24 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Toch nog hinder bij De LijnUPDATE Er is bij De Lijn nog steeds hinder op de dienstverlening in de provincie Limburg door een spontane staking naar aanleiding van een geval van agressie, eerder deze week in Genk. Kijk of je bus rijdt in de routeplanner of raadpleeg de realtime informatie via de haltepagina.

Liefde voor natuur

Donderdag 23 maart 2023
Vandaag gelezen
"Hoe meer de passie, het respect en de liefde voor natuur gedeeld worden, hoe beter."
                                                          (Filmregisseur Stijn Coninx)
Houthalen-Helchteren - Vermust: heb jij de huismus gezien?ZoomHet gaat niet goed met onze tsjilpende huismussen. Vogelbescherming Vlaanderen brengt hun populatie in kaart om op de achteruitgang van de soort te anticiperen. Help je mee huismussen spotten op 25 of 26 maart? Zoek en tel mee op www.mussenwerkgroep.be.
Houthalen-Helchteren - Recyclagepark: zomerse openingsurenZaterdagnacht is het zomeruur weer daar, en vanaf volgende week dinsdag worden de openingsuren van de recyclageparken dan enigszins gewijzigd. Ze zijn dan elke dag in de voormiddag open van 9u tot 12.30u, en 's namiddags van 13 tot 17u, behalve op dinsdag (tot 18u) en op zaterdag (tot 16u)

Aanmelden.school start maandag

Donderdag 23 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Aanmelden.school start maandagZoom105 secundaire scholen uit verschillende provincies verenigen zich opnieuw in één digitaal aanmeldsysteem. Leerlingen van het zesde leerjaar die volgend schooljaar naar een secundaire school willen, kunnen zich vanaf 27 maart 2023 digitaal aanmelden via het gezamenlijk aanmeldsysteem: www.aanmelden.school. Ouders die hun kind voor het schooljaar 2023-2024 willen inschrijven in het eerste jaar in één van deze 105 secundaire scholen, kunnen zich vooraf aanmelden via één centrale website. Het aanmeldsysteem zorgt ervoor dat iedereen evenveel kans krijgt om zijn kind in de school van eerste keuze in te schrijven.
Houthalen-Helchteren - Hinder bij De Lijn door spontane stakingZoomCheck even de routeplanner als je vanochtend de bus wil nemen: een aantal bussen van De Lijn in Limburg is niet uitgereden door een spontane staking. Die kwam er nadat gisteravond in Genk een chauffeur het slachtoffer werd van agressie waarbij hij klappen kreeg van een passagier en naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Daarop hebben chauffeurs in verschillende stelplaatsen vanochtend het werk neergelegd. Volgens De Lijn zou de hinder het grootst zijn in de regio's rond Hasselt en Kinrooi, maar de hinder zou zich ondertussen uitgebreid hebben.

Laat je kat steriliseren

Woensdag 22 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Laat je kat steriliserenZoomTot 15 september kan men een huiskat laten steriliseren met de financiële hulp van de gemeente. Die hulp bestaat uit een kortingsbon van 15 euro voor een kater en van 25 euro voor een kattin. DIe kortingsbonnen gelden dan bij een dierenarts in Limburg.
Maar driewerf helaas: niet alle gemeenten doen mee aan die actie.  Waarom niet - het is een raadsel. Want een kattin kan tot 3 nestjes per jaar op de wereld zetten. De natuur haar gang laten gaan, betekent dus dat één kat voor 36 nakomelingen kan zorgen in 16 maanden tijd. De gevolgen zijn vaak dramatisch voor de katten - en voor de omgeving.
Achter deze link kan je zien welke gemeenten meedoen.
Houthalen-Helchteren - Minister wil gastleraren in het onderwijs...Zoom...en Fobie zag al hoe dat zal gaan als landbouwers in de klas komen lesgeven.

Whisky van 4.000 euro de fles

Woensdag 22 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een drankenhandel in Heusden-Zolder zijn twee flessen whisky gestolen van minstens vijftien jaar oud. Volgens de eigenaar zijn de flessen samen 8.000 euro waard.

Een Heardrop rond baby's

Woensdag 22 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Een Heardrop rond baby'sZoomMusica in Pelt heeft gisteren weer een heardrop online geplaatst. Die gaat over contact maken met baby's.  Contact maken met pasgeboren baby's draait om muzikaliteit. Spelend met onze stem, gebaren en mimiek communiceren de baby en de verzorger de belangrijkste aspecten van het leven - namelijk saamhorigheid en relaties. De melodie van onze stem, de polsslag en het ritme, de dynamiek van het menselijk lichaam zullen de kleine baby zin geven lang voordat hij verbale communicatie begrijpt. Deze (…) Het hele nieuwsbericht

Blauwborst kondigt lente aan

Woensdag 22 maart 2023
Puur natuur
Houthalen-Helchteren - Blauwborst kondigt lente aanZoomMaandag begon weer een nieuwe lente. Maar geen nieuwe lente zonder de opvallend gekleurde blauwborst. Sinds vorige week is hij weer terug in het land na een overwintering in het warme zuiden. Je vindt de blauwborst vooral dicht bij het riet en in dichte struiken kort aan het water. Rond deze tijd hoor en zie je hem vaak op een goed zichtbaar plekje, om indruk te maken op een vrouwtje. Met zijn prachtige zang is hij één van de mooiste en opvallendste zangvogels in Vlaanderen. (Johan Put)

Houthalen VV wint met 0-5

Dinsdag 21 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV wint met 0-5Eerder deze maand moest de wedstrijd Kesselt-Houthalen gestaakt worden omdat de verlichting uitviel. De KBVB heeft nu beslist dat Houthalen VV de wedstrijd wint met 0-5.

Morgenavond begint de ramadan

Dinsdag 21 maart 2023
Morgenavond bij zonsondergang begint de islamitische vastenmaand ramadan. Vanaf donderdagmorgen bij zonsopgang - “zodra de zwarte draad van de witte draad is te onderscheiden” - mag er dan overdag niet meer gegeten of gedronken worden en moeten moslims zich onthouden van geslachtsverkeer. 's Avonds komen families en kennissen telkens samen voor de iftar. De ramadan duurt 30 dagen en loopt dus tot 20 april.
Belgen ervaren steeds meer moeilijkheden om de eindjes aan elkaar te knopen. Waar 35,7% van de Belgen in het 3e kwartaal van 2021 aangaven moeite te hebben om rond te komen, is dit opgelopen tot 46,7% in het 4e kwartaal van 2022. Dat blijkt uit de driemaandelijkse enquête over het persoonlijk welbevinden en de levensomstandigheden die Statbel, het Belgische statistiekbureau, in het vierde kwartaal van 2022 heeft uitgevoerd.  
Duidelijke verschillen tekenen zich op naar gelang de (…) Het hele nieuwsbericht

Regen, buien en wind

Dinsdag 21 maart 2023
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Regen, buien en windWind, regen en buien zijn de ingrediënten van het weerbeeld op korte en lange termijn. In een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstromingen worden storingen in vlug tempo over ons land gestuurd. Tussenin zijn er drogere intermezzo's, maar vrijwel iedere dag krijgen we een portie hemelwater te verwerken. Na het weekend wordt het droger, maar dan gaan ook de temperaturen omlaag.
Morgen trekt een storing vanuit het westen over de regio. In de ochtend is het bewolkt, maar meestal droog. (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Roggen overleden

Dinsdag 21 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Rosa Roggen overledenOp 17 maart is Rosa Roggen overleden, de echtgenote van Henri Ulenaers. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-Wesr.
Houthalen-Helchteren - Steeds meer fietsers op fietssnelwegenZoomSteeds meer Limburgers springen de fiets op voor hun woon-werk- of woon-schooltraject. Dat leidt het provinciebestuur af uit de telgegevens van haar fietstelzuilen langs de fietssnelwegen. De fietstellers noteerden 13 % meer fietsbewegingen op weekdagen in januari en februari 2023, vergeleken met 2022. 
In Hasselt werden op de drie telplaatsen in absolute cijfers in de eerste twee maanden van het jaar de meeste fietsers geteld, tot ruim 36.000. Enkel Pelt scoorde nog hoger met 40.982 (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
“Soms lopen kinderen met carnaval een hele dag met een gezicht vol viltstift rond en dat is wel ongezond. Het kan zelfs zijn dat je kind nadien klaagt over hoofdpijn of misselijkheid. Het gevolg van de chemische stoffen die via de huid in de bloedbaan terechtkomen.”
(Prof. Jan Tytgat op gezondheid.be)
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder zijn het voorbije weekend 110 bestuurders betrapt op gsm-gebruik aan het stuur. Er vlogen ook 386 laagvliegers tegen de lamp.

De terugweg naar het noorden

Maandag 20 maart 2023
Puur natuur
Houthalen-Helchteren - De terugweg naar het noordenZoomOp de foto een keep (achteraan), een groenling (vooraan rechts) en een vink (links). Vinkachtigen trekken meestal in gemengde groepen en maken dan dankbaar gebruik van de voederplaatsen op hun terugweg. (Pierre Rutten)
Het is maar dat je 't weet
“Eigenlijk moeten we koppen (in het voetbal - red.) zien als het bewust uitlokken van een impact op de hersenen die mogelijk tot hersenschade leidt. We moeten ons dan ook afvragen of we het koppen niet kunnen beperken via nieuwe regels in het voetbal, of het zelfs afschaffen. Voetbalfans zullen steigeren, maar het is een open vraag.”
(Professor neurologie Paul Boon in De Morgen)
Een 72-jarige man uit Houthalen-Helchteren en een 35-jarige vrouw uit Pelt raakten gewond bij een botsing tussen twee auto's op de Weg naar Zwartberg in Houthalen. Het ongeval gebeurde vanochtend rond 5.15 uur.

Houthalen vV speelt gelijk

Zondag 19 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Houthalen vV speelt gelijkIn Derde Provinciale is Houthalen VV thuis tegen Biesen, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2.

Turkse FC - E. Houthalen 2-1

Zondag 19 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Turkse FC - E. Houthalen 2-1In de wedstrijd tegen Eendracht Houthalen heeft Turkse FC de punten thuis gehouden: 2-1.

FC Helson speelt gelijk

Zondag 19 maart 2023
Houthalen-Helchteren - FC Helson speelt gelijkFC Helson is bij Herk FC niet verder gekomen dan een gelijkspel: 0-0. 

Andrea Symons overleden

Zaterdag 18 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Andrea  Symons overledenGisteren is Andrea Symons overleden, de echtgenote van François Pauli. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van, het crematorium in Hasselt. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Helchteren. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uivaaryzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Riemst - Houthalen LB B 8-9In eerste provinciale van het zaalvoetbal heeft Houthalen LB B met 8-9 gewonnnen van ZVC Riemst 14. Houthalen LB B staat voorlaatste in de stand.

Erg zacht, maar niet droog

Zaterdag 18 maart 2023
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Erg zacht, maar niet droogZachte luchtstromingen in de onderste lagen van de atmosfeer laten het kwik erg hoog uitkomen. Een storing schuift echter over onze streken en is onstabiel van opbouw. Daarbij komen buien tot stand en is een donderslag mogelijk. Pas later op zondag verlaat deze storing onze streken. Daarna bouwt een hogedrukgebied op vanuit het zuidwesten en wordt de atmosfeer stabieler. Het blijft dan ook droog. Het droge weer is echter van korte duur.
Morgen is het vaak bewolkt met periodiek regen of buien. (…) Het hele nieuwsbericht

Bregel Sport klopt Park Houthalen

Zaterdag 18 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Bregel Sport klopt Park HouthalenIn Eerste Provinciale heeft Bregel Sport de punten thuis gehouden tegen Park Houthalen. Uitslag: 1-0.

Lindelhoeven B wint van Helson B

Zaterdag 18 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Lindelhoeven B wint van Helson BIn Vierde Provinciale won LHVV B met 4-1 tegen hekkensluiter Helson B. Hendrik Thijs nam drie doelpunten voor zijn rekening, Dries Dingenen één. Met die overwinning komt de B-ploeg mogelijk nog in aanmerking voor de eindronde.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Ranst - La Baracca 2-1In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen met 2-1 verloren van Solona Ranst. La Baracca staat laatste in de stand.

Maria Rekkers (102) overleden

Zaterdag 18 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Maria Rekkers (102) overledenGisteren is Maria Rekkers overleden, de weduwe van Felix Eerdekens. Zij was 102 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Lillo. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Wil Bax overleden

Zaterdag 18 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Wil Bax overledenGisteren is in zijn woonst in Houthalen Wil Bax overleden, de echtgenoot van Loes van Doorn. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre in Genk.

Maria Claes overleden

Zaterdag 18 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Maria Claes overledenOp 13 maart is Maria Claes overleden, de weduwe van Jaak Vandebeek. Zij was 85 jaar. Het afscheid vond in intieme kring plaats.

Romain Nijs overleden

Zaterdag 18 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Romain Nijs overledenOp 13 maart is Romain Nijs overleden. Hij was 68 jaar en afkomstig uit Houthalen. Hij woonde in Beringen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Angelo Faieta overleden

Vrijdag 17 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Angelo Faieta overledenGisteren is Angelo Faieta overleden, de echtgenoot van Maria Grazia Santarlasci. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Fikse straf voor tabaksdieven

Vrijdag 17 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Fikse straf voor tabaksdievenDe rechter heeft zware straffen uitgesproken tegen drie mannen die met tabak aan de haal gingen in Colruytwinkels, onder meer in Beringen, Neerpelt, Houthalen-Helchteren en Lommel. Eén van hen liet verstek gaan en kreeg 24 maanden effectieve celstraf. Zijn twee trawanten kregen elk 16 maanden met uitstel uitgezonderd voor het deel dat ze in voorhechtenis zaten. (PG)

Woninginbraak aan Grote Baan

Vrijdag 17 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Woninginbraak aan Grote BaanDieven gingen met geld en juwelen aan de haal in een woning aan de Grote Baan. De inbraak is gisterenavond rond 21.30 uur vastgesteld.

Maria Maes overleden

Vrijdag 17 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Maria Maes overledenGisteren is Maria Maes overleden, de weduwe van René Hulsmans. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Jef Daenen overleden

Vrijdag 17 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Jef Daenen overledenDinsdag is Jef Daenen overleden, de weduwnaar van Nini Husquet. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woendag (10.30 uur) plaats inde parochiekerk van Houthalen-Oost. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Werken brug Klaverblad

Vrijdag 17 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) renoveert één van de bruggen op het verkeersknooppunt in Lummen. Het gaat om de brug die het verkeer op de E313 komende uit Antwerpen naar de E314 richting Nederland leidt. De waterdichting, dienstpaden en asfaltlaag worden er vanaf maandag 20 maart 2023 vernieuwd om de levensduur en het rijcomfort van de brug te verhogen. Er zal hinder zijn voor het verkeer, dat aan vertraagde snelheid over de pechstrook moet rijden.
De werken worden bij gunstige (…) Het hele nieuwsbericht
Er wordt vandaag nog altijd gezocht naar de 80-jarige Simone Mariën uit Houthalen-Oost, meldt het parket Limburg. Ze verdween gisteren met de fiets (lichtgrijs met twee donkerkleurige fietstassen) in Houthalen. Politiezone Carma en parket Limburg behandelden de verdwijning meteen als onrustwekkend, gelet op het feit dat de dame in kwestie dementerend is. Gisteren werd volop gezocht in de omgeving en ook buren en sympathisanten daagden massaal op om te helpen zoeken. Ook afgelopen nacht (…) Het hele nieuwsbericht

Batterij uit auto gestolen

Donderdag 16 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Kleuterweg in Heusden-Zolder zijn een batterij en een bijl uit een auto gestolen. De benadeelde legde vandaag klacht neer bij de lokale politie.

Fietser gewond bij val

Donderdag 16 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Poorthoevestraat in Heusden-Zolder is deze namiddag een fietser gevallen. Hij raakte daarbij gewond en is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Pizzeria NYP failliet verklaard

Donderdag 16 maart 2023
De Ondemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement utgesproken van pizzeria NYP uit Houthalen-Helchteren. Schuldvorderingen moeten voor 15 april ingediend worden.

Immokantoor Gevimmo failliet

Donderdag 16 maart 2023
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag immokantoor Gevimmo uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 15 april ingediend worden.
Houthalen-Helchteren - Steun voor strijd tegen Aziatische hoornaarZoomDe provincie Limburg geeft een subsidie van 15.000 € aan de vzw Limburgse Imkersbond om lokkasten te laten maken voor de koninginnen van de Aziatische hoornaar, en om die onder hun leden te verdelen. Dat heeft gedeputeerde Inge Moors bekendgemaakt.
De subsidie komt voor de helft van de dienst Landbouw en voor de helft van het Provinciaal Natuurcentrum PNC. De imkersbond hoopt 10 tot 30 procent van de koninginnen zo te vangen en tegelijk de verspreiding van deze invasieve (…) Het hele nieuwsbericht

Paolo Teatini overleden

Donderdag 16 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Paolo Teatini overledenMaandag is Paolo Teatini overleden, de echtgenoot van Anna Oblach. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.
Houthalen-Helchteren - Reuzen in Limburg, waar zijn jullie?ZoomEen bericht aan alle reuzenbeheerders in Limburg: "Bezorg ons uw vernieuwde coördinaten zodat we U kunnen uitnodigen op de lenteontmoeting in Herk-de-Stad op zaterdag 15 04 2023. Dan kunnen wij u het programma bezorgen. Onze contactgegevens zijn bij een harde schijf crash verdwenen. Deel dit bericht met uw bevriende reuzenbeheerders. Ook nieuwe reuzenbeheerders mogen zich aansluiten. Wij kijken ernaar uit om de kennismaking te vernieuwen", zegt secretaris Julien Maebe. Zijn mailadres: julienmaebe[!]gmail.com.

Verdubbeling trajectcontroles

Woensdag 15 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aantal trajectcontroles langs Limburgse gewestwegen en autosnelwegen verdubbelt dit jaar. Nu zijn er 44 in werking en daar komen er dit jaar nog eens 45 bij. Vier daarvan worden momenteel uitgevoerd, de rest is in voorbereiding.

Nieuw: LTR Bouwtechnieken

Woensdag 15 maart 2023
Tim Serneels uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap LTR Bouwtechnieken opgericht met zetel aan de Hofstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektrotechnische installatiewerken, loodgieterswerk, isolatiewerkzaamheden, de installatie van sauna's, het creeëren van websites en copywriting.

Auto vliegt in brand op E314

Woensdag 15 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de E314 in Heusden-Zolder, richting Lummen, vloog deze namiddag een auto in brand. De wagen is goed voor de schroot.

Berto Baleani overleden

Woensdag 15 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Berto Baleani overledenGisteren is Berto Baleani overleden, de echtgenoot van Tina Taens. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de aula van het funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West. Begroeting: vrijdag (18.30 - 19 uur)  in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Henri Kesters overleden

Woensdag 15 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Henri Kesters overledenMaandag is Henri Kesters overleden, de weduwnaar van Helena Peeters. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: zaterdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen trekt aanvaller aanEersteprovincialer Park Houthalen heeft een aanvaller aangetrokken: de 21-jarige Senne Ghiro van Eendracht Termien.

Een glabella

Woensdag 15 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Een glabellaDikke, borstelige rupsen met veel ups en downs. Zo werden ze ooit beschreven door  een vrouwelijke collega die me observeerde en ervan versteld stond hoeveel ik kon zeggen zonder mijn mond te gebruiken. Ze vond ze amusant, op het lachwekkende af.
Overactieve wenkbrauwen. Ik ben best trots op die twee harige hoofdrolspelers in mijn gezichtsexpressie, ook al heb ik er zelf weinig verdienste aan. Ik train of trim ze niet eens en ik hoef ze evenmin te epileren noch iets aan te leren. Het zijn twee aangeboren (…) Het hele nieuwsbericht

Eind deze week gevoelig zachter

Dinsdag 14 maart 2023
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Eind deze week gevoelig zachterMaart is kenmerkend voor wisselvallig weer met vaak flink wat hemelwater. Ook kan het nog eens even flink koud uitpakken met winterse neerslag. Wel, dat komt er allemaal aan. Eerst is het wat kouder met kans op winterse neerslag, daarna wordt het een flink stuk zachter met regen en buien. 
Morgen verlaat een storing met winterse neerslag (natte sneeuw en mogelijk tijdelijk wat sneeuw) in de loop van de ochtend onze regio. Daarna is het enige tijd mistig, maar wel droog. De rest van de dag (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op de Beringersteenweg in Zonhoven is vanmorgen rond 8.30 uur een 26-jarige vrouw uit Hechtel-Eksel op haar speedpedelec aangereden door een auto. De vrouw raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket de precieze omstandigheden van het ongeval.
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen is op de Ballewijerweg in Zonhoven een 21-jarige fietsster tegen een stilstaande vrachtwagen gereden. Zij raakte daarbij gewond.
Vanmiddag reed een autio tegen een boom aan het kruispunt van de N74 en de Hasseltsebaan in Hechtel. De bestuurder, een 41-jarige man uit Houthalen-Helchteren, raakte daarbij gewond.

Jarrit Agten verlaat FC Helson

Maandag 13 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Jarrit Agten verlaat FC HelsonJarrit Agten trekt de deur achter zich dicht bij FC Helson. Hij verkast naar Achel VV.

Grasdallen gestolen op werf

Maandag 13 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen met grasdallen aan de haal op een werf aan de Kauwbosstraat in Zonhoven. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Baltsende futen

Zondag 12 maart 2023
Puur natuur
Houthalen-Helchteren - Baltsende futenZoomMario Vanoppen fotografeerde dezer dagen deze baltsende futen. Man en vrouw fuut maken elkaar het hof met een uitgebreide dans, waarbij ze hoog uit het water komen en waterplanten opduiken, zegt Nature Today. Het schudden met de kop blijven de verliefde stelletjes ook nog doen nadat ze elkaar al versierd hebben; hiermee maken ze duidelijk dat ze elkaar nog steeds leuk vinden. Futen hebben een lang broedseizoen, tot in de herfst. Voorlopig heb je dus genoeg kans om de balts van de fuut te zien. Maar kijk alleszins eens naar dat filmpje...
Houthalen-Helchteren - Verlies voor Eendracht HouthalenEendracht Houthalen heeft thuis met 0-3 verloren van Lutlommel.

Park wint van Zonhoven Utd

Zondag 12 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Park wint van Zonhoven UtdIn Eerste Provinciale heeft Park Houthalen deze namiddag Zonhoven Utd verslagen. Uitslag: 4-3. Voor Park scoorden Pellegriti, Bieniek, Grossi en Olivieri.
Houthalen-Helchteren - Kesselt - Houthalen VV  gestaaktDe wedstrijd tussen VC Kesselt en Houthalen VV werd gisteravond na twee miunuten afgefloten. De reden: de verlichting viel uit. Houthalen VV wint vermoedelijk wedstrijd met 0-5.

Helson wint van Bree-Beek

Zaterdag 11 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Helson wint van Bree-BeekOok de eerste ploeg van Helson won vanavond van Bree-Beek. Uitslag: 3-1. 

Helson B klopt Bree-Beek B

Zaterdag 11 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Helson B klopt Bree-Beek BHelson B heeft vanavond Bree-Beek B verslagen met 4-2.

Maria Napoletano overleden

Zaterdag 11 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Maria Napoletano overledenDonderdag is Maria Napoletano overleden, de echtgenote van Sabatino Olivieri. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat in Genk. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Wuitters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Zutendaal - Houthalen LB 8-3In eerste provinciale van het zaalvoetbal heeftr Houthalen LB B met 8-3 verloren van FL Zutendaal. Houthalen LB B staat twaalfde in de stand.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Aarschot - La Baracca 9-5In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen met 9-5 verloren van FP Aarschot, de tweede in de stand. In de rangschikking staat La Baracca laatste.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Voor 300.000 euro gereedschap geroofdOp de werf van de velodroom in Heusden-Zolder hebben dieven voor zo’n 300.000 euro aan uitzonderlijk gereedschap geroofd. De benadeelde is een Duits bedrijf.

Handbalfinales ook op tv te zien

Zaterdag 11 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Handbalfinales ook op tv te zienOp zaterdag 1 april organiseert de KBHB de handbalfinales van de Beker van België dames en heren in sporthal Alverberg in Hasselt.
De damesfinale tussen KTSV Eupen en Handbal Sint-Truiden wordt gespeeld om 13.00 u en uitgezonden via livestream op Sporza.be. De herenfinale tussen Sezoens Achilles Bocholt en Sporting Pelt wordt gespeeld om 16.00 u en uitgezonden via livestream op Sporza.be en op één.

Kinderen en smartphones

Zaterdag 11 maart 2023
Vandaag gelezen
"Smartphones en sociale media vernietigen de geestelijke gezondheid van kinderen. Het bewijs van de rampzalige gevolgen van meer schermtijd is nu overweldigend. Studies tonen aan dat hoe meer tijd tieners besteden aan sociale media, hoe slechter hun geestelijke gezondheid is. De gradiënt is het steilst voor meisjes, die ook veel meer tijd aan sociale media besteden dan jongens." (FT.com)

Louis Jansen overleden

Vrijdag 10 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Louis Jansen overledenVandaag is Louis Jansen overleden, de echtgenoot van Gaby Tijskens. Hij was 84 jaar en oud-directeur van Don Bosco in Helchteren. Donderdag (10.30u) is er een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.
De Vlaamse regering heeft vandaag een akkoord bereikt over het stikstofdossier. Vanaf 2025 krijgen landbouwers zicht op soepeler vergunningsregels. Meer bij HLN.be
Het is maar dat je 't weet
Vanaf zondagnacht vervangt de aannemer de bovenste laag van het asfalt over een afstand van 500m tussen Martens Palenbedrijf en de grens met de Kievitwijk ter hoogte van de fietsbrug in Helchteren. De werken zullen naar alle waarschijnlijkheid 6 nachten duren.
Tussen 22u en 6u zal het verkeer beurtelings over 1 rijvak moeten rijden via tijdelijke verkeerslichten. Overdag is er geen hinder voor het verkeer.
Houthalen-Helchteren - Werking Mijn-Wachtpost verandertZoomDe wachtposten Mijn-Wachtpost in Beringen en Wachtpost Herkenrode in Hasselt zullen vanaf 1 april samenwerken voor de organisatie van de wachtposten tijdens de diepe nachten (van 23-8 uur) op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Tijdens deze nachten moet je vanaf 23 uur dus naar de Wachtpost Herkenrode in Hasselt voor een raadpleging. Tijdens weekends, op vrijdag, feestdagen, de avond voor feestdagen en op brugdagen blijven raadplegingen in Beringen 's nachts mogelijk. De wachtpost opent vanaf 18 uur en werkt enkel op afspraak. Bellen is dus noodzakelijk en dat kan op het nummer 011 71 56 50.

Steffe Creyns verlaat Helson

Vrijdag 10 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Steffe Creyns verlaat HelsonSteffe Creyns trekt de deur achter zich dicht bij FC Helson. Hij verkast naar Kadijk SK.

Madeleine Vaes overleden

Vrijdag 10 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Madeleine Vaes overledenMaandag is Madeleine Vaes overleden, de weduwe van Fons Smeekens. Zij was 86 jaar en afkomstig uit Houthalen. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder.
Vandaag gehoord
Minister van werk en economie Pierre-Yves Derwagne heeft zich ontzet getoond over de plannen van de warenhuisgroep Delhaize om alle winkels over te laten aan franchisenemers.
"Ik roep het management van Delhaize op met de vakbonden echt andere opties te bekijken. Maar als de plannen worden bevestigd na die gesprekken, dan heb ik de directie gevraagd een echte belofte te doen over werkzekerheid en over de cao, waarin de loon- en arbeidsvoorwaarden staan," aldus de minister. "En dat niet alleen na de transfer, maar ook nadien."  De minister zei bereid te zijn een sociaal bemiddelaar aan te stellen om uit de impasse te komen.
Kort nieuws van bij de buren
Een 22-jarige automobilist uit Heusden-Zolder die een levenslang rijverbod had opgelopen is gisteren uit het verkeer geplukt. Hij reed rond met de auto van zijn opa. De politie heeft de auto in beslag genomen.

Twee vrouwen gewond bij botsing

Donderdag 9 maart 2023
Bij een botsing op het kruispunt van de Schansstraat en de Sint-Maartenlaan in Heusden-Zolder raakten gisterenavond twee vrouwen gewond. De slachtoffers zijn een 50-jarige vrouw uit Beringen en een 44-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

René Konings overleden

Donderdag 9 maart 2023
Houthalen-Helchteren - René Konings overledenGisteren is René Konings overleden, de weduwnaar van de in 2021 gestorven Paula Duerinckx. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de koninkrijkszaal van Jehovah's getuigen aan de Lijsterstraat in Houthalen-Oost.
Kort nieuws van bij de buren
Dieven zijn via een raam binnengedrongen in een bedrijf aan de Dellestraat in Heusden-Zolder. Of zij er buit hebben gemaakt, is niet geweten.

Vrouw (30) gewond bij botsing

Woensdag 8 maart 2023
In de Helzoldstraat botsten vanmiddag rond 12 uur twee auto's. Daarbij raakte een 30-jarige vrouw uit Heusden-Zolder gewond.

Catilina, die schurk

Woensdag 8 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Catilina, die schurkZoomAls de naam Catilina valt, moeten we spontaan aan onze schooltijd denken en aan het begin van Cicero's eerste redevoering tegen de schurk Catilina: "Quousque tandem abutere, Catilina, patientia nostra?" - (Hoelang nog, Catilina, zal je misbruik maken van ons geduld?"
We weten niet of dr. Martijn Icks (Universiteit van Amsterdam) die uitspraak op 15 maart in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren zal herhalen, maar hij geeft dan daar een lezing over de beruchte figuur (…) Het hele nieuwsbericht

Liza Vandecruys overleden

Woensdag 8 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Liza Vandecruys overledenGisteren is Liza Vandecruys overleden, de weduwe van Henri Eerdekens. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30- 19 uur) un funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.
Onder leiding van een Hasseltse onderzoeksrechter hebben gisteravond 450 politieagenten met behulp van een twintigtal speur- en explosievenhonden de gevangenis van Hasselt doorzocht. Daarbij werden verschillende voorwerpen in beslag genomen, waaronder gsm’s, drugs en voorwerpen die gebruikt zouden kunnen worden als wapen.
De grootschalige actie gebeurde op basis van jarenlange informatie over onregelmatigheden inzake het doorsluizen van verboden producten (gsm-toestellen, drugs, keramische (…) Het hele nieuwsbericht

Bisdom zoekt engelen van mensen

Woensdag 8 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Bisdom zoekt engelen van mensenHet bisdom Hasselt zoekt "engelen van mensen" die kwetsbare mensen en mensen in nood willen helpen. In de zeven Limburgse dekenaten wordt met het oog daarop een netwerk van vrijwilligers uitgebouwd die klaarstaan wanneer een hulpvraag binnenkomt. Aanleiding voor het project is de vaststelling binnen het crisisfonds Caritas Limburg, een initiatief van het bisdom, en Caritas Hulpbetoon dat nog steeds te veel mensen de weg niet vinden naar de juiste hulpverlening  of veel te laat hulp aanvragen. De engelen willen tijdig een brug vormen tussen de mensen in nood en de diverse instellingen en voorzieningen.

De zwartkop

Woensdag 8 maart 2023
Puur natuur
Houthalen-Helchteren - De zwartkopZoomVanaf deze week starten we onder de rubriek 'Puur natuur' met een reeks van natuurfoto's gemaakt door natuurfotograaf Johan Put uit Koersel. Hij doorkruist onze streek op zoek naar vogels of andere dieren. De spits wordt afgebeten door deze zwartkop. "Begin maart is de periode van het jaar waarin vele inheemse vogels terugkeren vanuit het warmere zuiden. Deze zwartkop zul je dus vanaf nu niet alleen kunnen zien in of aan de rand van het bos maar ook horen met zijn prachtige zang". (Johan Put)

Vlaanderen anno 2023

Dinsdag 7 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Vlaanderen anno 2023Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Code oranje voor morgenvroeg

Dinsdag 7 maart 2023
Het Nederlandse KNMI heeft voor morgenvroeg code oranje voor Noord-Brabant en Limburg geactiveerd vanwege de verwachte neerslag van plaatselijk meer dan 5 centimeter sneeuw.
Opletten geblazen, ook al geeft ons eigen KMI zoveel sneeuw niet: hooguit minder dan 5 cm.
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Winterse neerslag, daarna regenKoude en warme lucht ontmoeten elkaar over ons land en leveren strijd over wie zal gaan winnen. Op dit scheidingsvlak valt flink wat neerslag. In de koude lucht is de neerslag winters, in de warme lucht is dat regen. De volgende dagen overheerst de warmere lucht en gaan de temperaturen de hoogte in. Met gestoorde oceaanlucht krijgen we echter wel vrijwel iedere dag een portie hemelwater.
Morgen wordt er flink strijd geleverd tussen koude en warme lucht. Dat resulteert in veel neerslag, (…) Het hele nieuwsbericht

Blij met de wolf

Dinsdag 7 maart 2023
Vandaag gelezen
"We moeten blij zijn met de wolf. Zijn terugkeer is het bewijs dat we weer gezonde bossen vol wild hebben. Toch goed nieuws op een moment dat de Verenigde Naties er voor waarschuwen dat een miljoen soorten dieren dreigen uit te sterven."
Cees van Kempen, cineast van de film "Wolf", nu in de bioscoop.

Jef Lucas overleden

Dinsdag 7 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Jef Lucas overledenGisteren is Jef Lucas overleden, de echtgenoot van José Maris. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan Herebaan-West.

Gladheid: code geel

Dinsdag 7 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Gladheid: code geelDe combinatie van negatieve wegdektemperaturen en sneeuwval kan morgen mogelijks zorgen voor een gladde ochtendspits. Agentschap Wegen en Verkeer vraagt weggebruikers om morgenvroeg voorzichtig te zijn, afstand te houden en snelheid te matigen. Het KMI waarschuwt met code geel voor Limburg. 
Procentueel heeft een steeds groter wordende groep inwoners in onze provincie een andere dan de Belgische herkomst. Intussen gaat het om drie op de tien Limburgers: 30 procent, 5,2 procent meer dan in 2012. Dat blijkt uit een interessante studie van limburg.incijfers.be.
De groep Limburgers van niet-Belgische origine neemt niet alleen (…) Het hele nieuwsbericht

Van Park naar Houthalen VV

Maandag 6 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Van Park naar Houthalen VVTino Pellegriti van Park Houthalen zal komend seizoen de kleuren van Houthalen VV verdedigen.

Vrouw (41) gewond bij val

Maandag 6 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
De 41-jarige bestuurster van een elektrische fiets is gewond geraakt toen zij ten val kwam in de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder. Het ongeval gebeurde deze namiddag, even voor 15 uur.
Het is maar dat je 't weet
Bij 59% van de zestigplussers is de kijk op de toekomst (zeer) positief, bij 41% (zeer) negatief.
De aanhoudende stijging, sinds 2017, van dat laatste cijfer stemt tot nadenken, zegt de Koning Boudewijn Stichting. "Het loont om eenzaamheid tegen te gaan bij 60-plussers. Het valt immers op hoe de bevraagde thema’s nauw samenhangen. Steun van de eigen omgeving, financieel rondkomen, goede gezondheidsvooruitzichten, mensen om je heen als gesprekspartners: het zijn stuk voor stuk belangrijke (…) Het hele nieuwsbericht

Artiesten voor 12-12

Maandag 6 maart 2023
Radio en TV
Houthalen-Helchteren - Artiesten voor 12-12Zoom30 radiostations hebben vandaag een hele dag een benefiet gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. Er werd vandaag ook dit liedje gelanceerd waarbij verschillende Vlaamse artiesten waaronder Dana Winner, Joost Zweegers en Axelle Red hun bijdrage hebben geleverd.

Eloisa Lopez Garcia overleden

Maandag 6 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Eloisa Lopez Garcia overledenGisteren is Eloisa Lopez Garcia overleden, de weduwe van José Herreria Trujillo. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Francesco Gorrasi overleden

Maandag 6 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Francesco Gorrasi overledenGisteren is Francesco Gorrasi overleden, de echtgenoot van Lucia Gorga. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat in Hoevenzavel. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witers en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.

Jozef Decoster overleden

Maandag 6 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Jozef Decoster overledenGisteren is Jozef Decoster overleden, de weduwnaar van Stans Mens. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in het funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen tijdens het weekend binnen in een woning aan de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Heusden-Zolder. Zij gingen er met twee laptops aan de haal.
Houthalen-Helchteren - Nooit meer vergeten je afval buiten te zettenZoomOmdat er steeds meer vraag komt naar digitale dienstverlening zette Limburg.net al enige tijd de koers richting meer digitalisering in. In 2018 werd mijn.limburg.net gelanceerd. Via deze persoonlijke klantenzone kunnen inwoners van Limburg al hun persoonlijke afvaldata online terugvinden. Ze kunnen er ook hun persoonlijke afvalkalender raadplegen en downloaden om hem te integreren in hun eigen online kalender. 
Om verder te bouwen richting digitalisering ging Limburg.net ook het (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Het aantal gezinnen in Vlaanderen dat zelf digitale meters aanvraagt, blijft toenemen. In januari ’23 gaat het zelfs om 5.415 aanvragen, 5 keer meer dan een jaar geleden. Het aantal aanvragen was al sinds september 2022 gevoelig toegenomen, maar blijft dus uitbreiden. In het voorbije jaar gaat het in totaal om 29.000 aanvragen. De groeiende interesse bevestigt opnieuw dat almaar meer gezinnen actief aan de slag gaan met hun energieverbruik en -injectie.  In 2022 wezen enkele parameters al in de (…) Het hele nieuwsbericht
In Nederland zijn afgelopen weekend twee jonge wolven doodgereden. Het gaat telkens om een jong wijfje. In het tweede geval zou het mogelijk een nakomelinge van de "Belgische roedel" kunnen zijn. Die jonge wolf werd vanmorgen dood aangetroffen op de snelweg A2, tussen Grathem en Kelpen-Oler in Nederlands-Limburg, ten noordoosten van Kinrooi. Vrijdagochtend gebeurde hetzelfde in Vught, bij Den Bosch. En in januari dit jaar werd op de A2 bij Beesd een wolf door een vrachtwagen aangereden.

Handbal: Kreasa klopt Sasja

Zondag 5 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa klopt SasjaIn de play-off eerste nationale van het handbal heeft Kreasa Houthalen van Sasja gewonnen. Uitslag: 20-25.
Houthalen-Helchteren - Helson verliest van Zepperen-BrustemIn Eerste Provinciale heeft leider Zepperen-Brustem de punten thuis gehouden tegen FC Helson: 2-1.
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt VeldwezeltIn Derde Provinciale heeft Houthalen VV thuis Veldwezelt verslagen met 4-1.
Houthalen-Helchteren - Winst voor Eendracht HouthalenEendracht Houthalen heeft de punten thuis gehouden tegen Opitter FC: 3-2.

Toenemende neerslagkansen

Zondag 5 maart 2023
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Toenemende neerslagkansenIn een noordwestelijke luchtstroming wordt koude en vochtige zeelucht naar onze streken gestuurd. Hierbij nemen de neerslagkansen toe en is de zon vaak afwezig. De volgende dagen verlopen wisselvallig met regenzones of buien, die over het land trekken. Met de lage temperaturen op dinsdag en woensdag is er zelfs kans op winterse neerslag. Op het einde van de week wordt het zachter.
Vandaag overheersen de wolken het weerbeeld en af en toe valt er een bui of een spat regen. Ook nu wordt er niet veel (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: nipt verlies voor La BaraccaIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen met 3-2 verloren van Grace-Hollogne. La Baracca staat laatste in de stand.
Houthalen-Helchteren - Park speelt gelijk bij Bree-BeekPark Houthalen is bij Bree-Beek gelijk gaan spelen: 1-1. Bij de rust leidde Park nog met 0-1.
Cem Karakan uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap C.K Techniek opgericht met zetel aan de Mooksteeg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken en het plaatsen van zonnepanelen, windturbines en warmtepompen.
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder zijn 51 bestuurders betrapt op het gebruik van hun gsm aan het stuur. De controle vond gisteren plaats.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft het faillissement uitgesproken van aannemer B&I uit Houthalen-Helchteren. Schuldvorderingen moeten voor 1 april ingediend worden.

Vrouw (44) gewond bij botsing

Vrijdag 3 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 6.45 uur botsten twee auto's in de Sint-Jobstraat in Heusden-Zolder. Daarbij is een 44-jarige vrouw gewond geraakt.

Boze boeren naar Brussel

Vrijdag 3 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Boze boeren naar BrusselZoomVandaag organiseren Boerenbond, ABS, Groene Kring, JongABS, VABS en Ferm voor agravrouwen een grote tractorenactie in Brussel. Deze ochtend vertrokken vanuit Limburg verschillende colonnes naar onze hoofdstad. Deze actie heeft een duidelijke boodschap aan de Vlaamse regering: “Zorg voor een grondig bijgestuurd stikstofakkoord, keur het GLB (Gemeentelijk Landbouwbeleid) onmiddellijk goed en geef voedselproductie in Vlaanderen toekomstperspectief", zeggen de organisaties. De slogans op de tractoren lieten dan ook niets aan de verbeelding over, de boeren zijn boos en gefrustreerd en voelen zich in de steek gelaten. (foto Julien Mabe)

Tony Jakers overleden

Vrijdag 3 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Tony Jakers overledenOp 26 februari is Tony Jakers overleden, de levenspartner van Carina Neven. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder.

'Verhoging btw is absurd'

Donderdag 2 maart 2023
Houthalen-Helchteren - 'Verhoging btw is absurd'ZoomBouwunie Limburg is niet te spreken over het nieuwe fiscale hervormingsvoorstel van minister Van Peteghem. In de blauwdruk ligt een verhoging van het verlaagd btw-tarief van 6% naar 9% op tafel. “Onaanvaardbaar”, aldus Bouwunie-topman Jean-Pierre Waeytens. De impact op de bouwsector is groot, meer nog: "De federale regering compenseert met dergelijke maatregelen een groot stuk van de fiscale hervorming op kap van de bouw”.
De bouworganisatie wijst ook op de volgens haar (…) Het hele nieuwsbericht

Oer-Hollander was zwart

Donderdag 2 maart 2023
Vandaag gelezen
"De oer-Hollander was niet wit en blond, maar zwart. De vroegste moderne mensen, die ongeveer tienduizend jaar geleden rond en voor de Nederlandse kust leefden als jager-verzamelaar, hadden een donkere huid en vaak lichte ogen."
(De Volkskrant)

Anna Sijmkens overleden

Donderdag 2 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Anna Sijmkens overledenDinsdag is Anna Sijmkens overleden, de weduwe van de in 1994 gestorven Harie Winters. Zij was 94 jaar en afkomstig uit Helchteren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij wordt begraven in Linde-Peer. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Vandaag gelezen
Houthalen-Helchteren - 'Distelvink moet nationale vogel worden'Zoom"Met zijn vuurrode kop, inktzwarte vleugels en gele vleugelstrepen is de distelvink of putter de ideale vogel om te worden uitgeroepen tot nationale vogel."
(Biochemicus Roland de Vicq in Gazet van Antwerpen)
(Archieffoto Pierre Rutten)
Houthalen-Helchteren - 'Visit Haspengouw' bundelt alle bloesemtipsZoomSinds enkele jaren bundelen de Haspengouwse gemeenten hun krachten om de regio te promoten als toeristische trekpleister. Haspengouw staat bekend om zijn golvende en bloeiende landschappen, zijn prachtige vergezichten, de bourgondische cafés en restaurants, de fruitproducenten... Tijdens de bloesemperiode heerst er een gezellige drukte en ontvangt Haspengouw veel wandel- en fietstoeristen die willen genieten van de ongedwongen sfeer én van de bloesempracht. Het volledige aanbod is nu handig gebundeld in een digitaal magazine boordevol tips en bloesemactiviteiten. Je kan het vanaf vandaag ontdekken op www.visithaspengouw.be.  

Onze gelukwensen!

Woensdag 1 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Onze gelukwensen!ZoomVandaag bestaat de Internetgazet-editie van Heusden-Zolder 15 jaar. Onze gelukwensen aan collega Dirk en zijn medewerkers! Lees hier hoe de 15de verjaardag op de redactie in die mijngemeente beleefd wordt.

Nog even veel zon, maar koud

Woensdag 1 maart 2023
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Nog even veel zon, maar koudHet hogedrukgebied over Schotland blijft daar nog even bivakkeren en brengt bij ons zonnig en droog weer. Op het einde van de week trekt het hoog richting IJsland en kan vochtige zeelucht onze streken bereiken. In het weekend nemen ook de neerslagkansen toe. De temperaturen zijn even wat hoger, maar na het weekend verliezen we opnieuw enkele graden en is wat winterse neerslag mogelijk.
Vandaag krijgen we onvervalst hogedrukweer en overheerst de zon het weerbeeld van de ochtend tot de avond. Af en (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De omzet van de Belgische ondernemingen steeg met 12,7% in het vierde kwartaal van 2022. Die omzet – met uitzondering van de landbouw en de financiële sector – bedroeg in het vierde kwartaal van 2022 456 miljard euro. In het vierde kwartaal van 2022 zien we de grootste omzetstijgingen t.o.v. dezelfde periode van 2021 in de sectoren “kunst, amusement en recreatie” en in de horeca; de stijging van de omzet bedraagt er respectievelijk 29% en 24%. Deze stijgingen zijn uiteraard het (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Limburgse wijnbouwers doen het goedZoomDe meeste van de 259 wijnbouwers die in ons land actief zijn, werken in Limburg. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie. Die zegt ook dat de Belgische wijnproductie nooit eerder zo groot was als vorig jaar: liefst 3 miljoen liter. Het gaat daarbij vooral om al dan niet mousserende witte wijn (2,4 miljoen liter), maar de stijging (+200%) was het grootst bij de rode wijn: bijna 371.000 liter.

Marisa Di Mascio overleden

Woensdag 1 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Marisa Di Mascio overledenGisteren is Marisa Di Mascio overleden, de echtgenote van Remo D'Amario. Zij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat in Hoevenzavel-Genk. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Laurent Vaes overleden

Woensdag 1 maart 2023
Houthalen-Helchteren - Laurent Vaes overledenIn Zonhoven is op 25 februari Laurent Vaes overleden, de weduwnaar van de in 1972 gestorven Mariette Daniels. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Houthalen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Ongejaagd door de wind

Woensdag 1 maart 2023
Danny doet Danny
Houthalen-Helchteren - Ongejaagd door de windLaat er af en toe eens eentje vliegen. Niet dat ik bezitters van prikkelbare darmen wil prikkelen tot het plegen van een luchtmisdrijf of hen wil aansporen om remsporen achter te laten bij hun vluchtige vertrek van de verontreinigde plaats delict. Daar heeft het niets mee te maken. Heeft er niets mee te zien, n’a rien à voir avec cela, zeggen de Fransen. Als er tóch iets te zien zou zijn en als ik er een tekeningetje bij zou moeten maken, dan zou ik geen bruin wolkje tekenen maar een (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen