Het overige nieuws

Geen brooddoos

Vrijdag 31 augustus 2018
Vandaag gelezen
Blinkende prinsessenboekentassen of stoere trolleys. Wanneer de media het begin van het nieuwe schooljaar portretteren, zijn het dergelijke volmaakte taferelen die in de kranten en op televisie passeren. Over traantjes bij afscheid van mama en/of papa bij het betreden van de eerste kleuterklas zal ook wel worden gesproken.
Maar weg uit beeld is het kind dat geen brooddoos bij zich heeft of die ochtend moet vertrekken onder slaande ruzie, te midden van alle stress. Weg uit beeld is het kind dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Update ziekte van Newcastle

Vrijdag 31 augustus 2018
Lommel - Update ziekte van NewcastleZoomVanaf 1 september wordt het mogelijk voor hobbykwekers om, onder strikte voorwaarden, met hun dieren deel te nemen aan tentoonstellingen en andere niet-commerciële verzamelingen. Alle pluimvee dat wordt aangevoerd op de niet-commerciële verzameling dient individueel geïdentificeerd te zijn met een gesloten pootring. Alle pluimvee dat aanwezig is op de niet-commerciële verzameling is ten minste drie weken en ten hoogste 9 maanden vóór de aanvang van de verzameling (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Louise Stalmans overleden

Vrijdag 31 augustus 2018
Lommel - Marie-Louise Stalmans overledenGisteren is Marie-Louise Stalmans overleden, de echtgenote van Peter Vandenberk. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur).

Rudi Gerits overleden

Vrijdag 31 augustus 2018
Lommel - Rudi Gerits overledenGisteren is Rudi Gerits overleden. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (13.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Muziek spelen: een heel smal rotspad

Vrijdag 31 augustus 2018
Vandaag gelezen
"In de muziek loop je op een heel smal rotspad. Aan je rechterhand gaapt het ravijn van de commercie. Aan de linkerkant heb je de rotswand van je muzikale geweten. Het is af te raden met je hoofd tegen die rotswand aan te blijven stoten, maar je wilt ook niet in dat ravijn storten. Het is dus zaak een goede middenweg te vinden.
Dat heb ik altijd nagestreefd. En als je dat doet, gaat het publiek blij naar huis."
(De Nederlandse jazzpianist Louis Van Dijk (76) in Het Parool)

'Onze man uit New York' te gast

Vrijdag 31 augustus 2018
Lommel - 'Onze man uit New York' te gastZoomOp regelmatige basis brengen we op Internetgazet enkele foto's vanuit New York, die gemaakt zijn door uitgeweken Lommelaar Dirk Vandenberk. Heel af en toe komt hij nog eens naar onze stad, en zo ook dezer dagen. Uiteraard dé gelegenheid voor onze medewerkers om eens ideetjes uit te wisselen! Op de foto v.l.n.r Jan Buyens, Dirk Vandenberk en Robert Boons.

Marina Belmans overleden

Donderdag 30 augustus 2018
Lommel - Marina Belmans overleden
Gisteren is de uit Lommel afkomstige Marina Belmans overleden. Zij was 59 jaar. Het afscheid vindt woensdag 5 september plaats in uitvaartcentrum Dries in Balen, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Leopoldsburg.

Peter Wouters overleden

Donderdag 30 augustus 2018
Lommel - Peter Wouters overledenGisteren is Peter Wouters overleden, de echtgenoot van Maria Mannaerts. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: zaterdag (17-17.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Week van het Hart

Donderdag 30 augustus 2018
Lommel - Week van het HartZoomBinnenkort is het weer de 'Week van het Hart'. Bent u 40+ en heeft u soms last van een onregelmatige of te snelle hartslag, hartbonken of duizeligheid en een “raar” gevoel in het hoofd?
Dan kan u zich op woensdag 26 september gratis laten testen in het Diagnosecentrum aan de Binnensingel 44 in Lommel. U dient zich hiervoor wél op voorhand te registreren via de website.

Getallen blijven oplopen

Woensdag 29 augustus 2018
Lommel - Getallen blijven oplopenZoomVoor de derde keer op één week tijd wordt het record van de zwaarste tomaat in onze stad verbeterd. We zitten nu aan 800 gram, op de kop, voor Monique Fourneau... Nog iemand beter?

Gezocht: 300 huishoudhulpen

Woensdag 29 augustus 2018
Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen zoekt het Poetsbureau 300 extra huishoudhulpen. Het Poetsbureau heeft zijn hoofdkantoor in Paal maar heeft onder andere ook kantoren in Achel, Houthalen-Helchteren en Tongeren.

Opendeurdagen in de Achelse Kluis

Woensdag 29 augustus 2018
In september zal de Achelse Kluis voor de eerste keer in haar geschiedenis het grote publiek de kans geven om een kijkje te komen nemen tijdens opendeurdagen. De abdij staat met de komst van de katholieke geloofsgemeenschap Fazenda da Esperança dan ook voor een scharniermoment waarbij het doek stilaan valt over het grote tijdperk van de trappisten. Het gaat om een besloten gemeenschap die ex-verslaafden vanuit het Evangelie en door het leven in gemeenschap, voldoende wil wapenen om een (…) Het hele nieuwsbericht

Zittenblijven nergens goed voor

Woensdag 29 augustus 2018
Peter van Limpt (47) geeft les in het Agnetencollege in Peer. Hij ziet "een groot probleem" in ons huidige onderwijssysteem: het zittenblijven. "Als een leerling moet blijven zitten, moet hij alle vakken opnieuw doen terwijl hij dikwijls maar voor 3 à 4 vakken een tekort had. Die leerling moet dan een heel jaar ook alle andere vakken volgen waarvan hij al bewezen heeft dat hij ze kan." Elk jaar blijven er zo in het secundair onderwijs ruim 15.000 leerlingen zitten, in het lager onderwijs een 10.000. (…) Het hele nieuwsbericht

Lichte stijging levensverwachting

Woensdag 29 augustus 2018
In 2017 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 83,7 jaar voor vrouwen en 79,0 jaar voor mannen. Dat laat STATBEL vandaag weten. Voor de hele bevolking bedroeg de levensverwachting bij de geboorte 81,4 jaar. Ten opzichte van 2016 is er sprake van een stijging van 0,1 jaar voor beide geslachten samen. In Vlaanderen (82,2 jaar) ligt de levensverwachting bij de geboorte hoger dan in Brussel (81,2 jaar) en in Wallonië (79,8 jaar). Met de driejaarlijkse sterftetafels 2015-2017 kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

André Vanpol overleden

Woensdag 29 augustus 2018
Lommel - André Vanpol overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige André Vanpol overleden, de levensgezel van Agnes Postelmans. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

KMI waarschuwt met code geel

Woensdag 29 augustus 2018
Lommel - KMI waarschuwt met code geelOf het allemaal zo erg zal zijn, valt af te wachten, maar het KMI heeft code geel afgekondigd omdat er een onweerszone vanuit Frankrijk over onze streken komt. En die zou veel regen kunnen meebrengen. Voor Limburg wordt dat pas na de middag verwacht. Maar Binnenlandse Zaken heeft alvast het nummer 1722 geactiveerd voor niet dringende hulpoproepen.

Openbare verkoping: Herdersweg

Woensdag 29 augustus 2018
Morgennamiddag wordt in brasserie Bij den Brugwachter de woning Herdersweg 13 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 04a72ca en heeft een K.I. van 729 euro.

Nieuwe bvba: Mopac Systems Worldwide

Dinsdag 28 augustus 2018
Michael Arnauts en Muriel Hekman, beiden uit Lommel, hebben de bvba Mopac Systems Worldwide opgericht met zetel aan de Gestelsedijk in Lommel. Het gaat om een holding en patrimoniumvennootschap.

Bergs Metaalwerken overgenomen

Dinsdag 28 augustus 2018
Het Lommelse bedrijf Bergs Metaalwerken is overgenomen door Groep Derdaele. Het bedrijf gelegen aan de Christoffel Plantijnstraat zal voortaan DPRO Coating heten.

Bebouwde oppervlakte van 11 tot 42 %

Dinsdag 28 augustus 2018
Het percentage van de bebouwde oppervlakte van de totale gemeentelijke oppervlakte verschilt erg per gemeente. In Peer en Meeuwen-Gruitrode is dat 11 procent, in Hechtel-Eksel 12 procent en in Tongeren en Bocholt 14 procent. In Hamont-Achel en Neerpelt is dat 17 procent, in Houthalen-Helchteren 18 procent, in Lommel 19 procent. In Overpelt bedraagt de bebouwde oppervlakte 22 procent, in Beringen 24 procent, in Opglabbeek 25 procent en in Leopoldsburg 42 procent.
De samenleving zet de enige echte potentiële energie voor haar toekomst op het spel: de hersens van jongeren. Dat zegt dr. Lieve Van Ermen, cardiologe en oud-senator, naar aanleiding van de toenemende tolerantie ten opzichte van cannabisgebruik. "Door omwille van het winstbejag de gezondheid te verkwanselen aan cannabis zet onze maatschappij de ontwikkeling van die jonge brains, hun geheugen en abstract denkvermogen op het spel", schrijft de cardiologe in een open brief. Volgens haar is in sommige families 10 tot 25 procent van de gezinsleden genetisch kwetsbaar voor psychose, waarvoor cannabis de trigger is. "De wietconsument kost de maatschappij enorm veel méér aan hospitalisatie, opnames, medicatie en uiteindelijk invaliditeit," aldus dr. Van Ermen.

Bridgelessen voor beginners

Dinsdag 28 augustus 2018
Lommel - Bridgelessen voor beginnersZoomBridge is de koning van de kaartspellen. Het is een fascinerende en sociale denksport waar talenten zoals redeneren, inschatten, tellen, intuïtie en onthouden veelvuldig aan bod komen. Kortom een ideale en toegankelijke hobby voor ieder die graag met de kaarten speelt. Een bridgepartner of voorkennis is absoluut niet vereist, en je kan na de cursus thuis bridgen maar ook in een clubverband, wat zoveel interessanter is.
De cursus start op donderdag 27 september van 9 tot 11.30 uur, en er zijn 23 lesdagen gepland. De kostprijs is amper 1,75 euro per les! Inschrijven kan bij 'Ateliers Voor Overdag' in de Jan Davidlaan op 10 september van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur.
Karate Go-Ju Ryu Lommel bestaat sinds 1969, en viert volgend jaar dus haar 50-jarig bestaan! Net zoals de judo en vele andere sporten hernemen zij dezer dagen hun trainingen in de sporthal De Soeverein. Gestart wordt er op zaterdag 1 september van 10.00 tot 12.00 uur. Eventuele beginners kunnen dan alle info bekomen en de eerste drie lessen zijn gratis. Trainingen zijn verder op dinsdag van 19.30 tot 21.00 uur; de jeugd traint op woensdag van 18.00 tot 19.30u. De lessen worden gegeven door 5 Dan- 4-3-2-1 Dan graden .

'Limburg te kwistig met open ruimte'

Maandag 27 augustus 2018
Limburg springt te kwistig om met de open ruimte die er is. Dat zegt Natuurpunt. Limburg bestaat voor 12.6 procent uit beton en heeft daarmee de laagste verhardingsgraad van alle Vlaamse provincies. Maar de provincie lijkt die troef niet helemaal naar waarde te schatten: Limburg is de enige provincie waar de betonmolens steeds harder gaan draaien. Meer dan de helft van de bijkomende bebouwing wordt bovendien gerealiseerd op plekken waar dat niet aan te raden is. (Bron Radio 2)

Julia Geubbelmans overleden

Maandag 27 augustus 2018
Lommel - Julia Geubbelmans overledenIn WZC De Bekelaar is gisteren Julia Geubbelmans overleden, de weduwe van Jan Mannaerts. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Kattenbos.  Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Judoteam Agglorex Lommel hervat de trainingen op 3 september aanstaande en begint dan aan het 54ste seizoen sinds zijn bestaan. Het team staat open voor alle doelgroepen. Zij verzorgen trainingen voor jeugd en volwassenen en verder hebben zij een veteranenafdeling voor 35+ en sinds enkele jaren ook een afdeling voor G-judo. Het Lommelse  judoteam beschikt met 3 VTS A trainers, 2 VTS B trainer en 10 initiators over een zeer sterk sporttechnisch kader. De club organiseert 3 gratis initiatielessen in het (…) Het hele nieuwsbericht

Wielernieuws

Maandag 27 augustus 2018
Lommelaar Alexander Geuens werd afgelopen zaterdag 6de en eerste Belg in de 73e editie van de Omloop Mandel-Leie-Schelde in Meulebeke. De wedstrijd over 187 km werd gewonnen door de Nederlander Wouter Wippert. Zondag in de Schaal Sels in Merksem eindigde Alexander 8ste. Winnaar hier was Timothy Dupont.

De vakantie zit er weer op...

Maandag 27 augustus 2018
Lommel - De vakantie zit er weer op...ZoomKlein uitstel van de 'terug naar school' voor de vele leerlingen! (Foto Albert Agten)

Lutlommel VV - Helson B 3-0

Maandag 27 augustus 2018
Lommel - Lutlommel VV - Helson B 3-0Lutlommel VV heeft thuis van Helson Helchteren B gewonnen met 3-0. Verbroedering Lomme verloor met 4-0 bij Eendracht Houthalen. Lommel Kolonie verloor thuis met 1-3 van Sporting Wijchmaal.
In de Bekervan Limburg damesvoetbal (B-Beker) heeft Lommel B. Eksel geklopt met 6-2. Eksel kwam 0-2 voor maar Lommel B herpakte zich.

Basketbal: Lommel klopt Kortrijk

Zondag 26 augustus 2018
In de Beker van België basketbal heeft Lommel Kortrijk Sp. geklopt. Uitslag: 93-57.

Jos Brech gearresteerd in Spanje

Zondag 26 augustus 2018
Lommel - Jos Brech gearresteerd in SpanjeZoomDe 55-jarige Jos Brech, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, is vanmiddag in Spanje aangehouden. Hij zit vast in een Spaanse politiecel en zal op termijn worden overgeleverd aan Nederland. Dat meldt de Nederlandse politie vanavond.
De Spaanse politie kwam de verdachte op het spoor na een tip van een getuige. Die zei dat hij de man herkende aan de hand van de foto’s die afgelopen woensdag vrijgegeven waren tijdens een persconferentie van de Nederlandse politie. Daar werd bekend dat het DNA-spoor dat op de vermoorde Nicky Verstappen werd gevonden, afkomstig was van Brech.

Jan Segers overleden

Zondag 26 augustus 2018
Lommel - Jan Segers overledenGisteren is Jan Segers overleden, de echtgenoot van Drika Corens. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Puur natuur
Het zoeken naar en vinden van wolvenkeutels is essentieel in wolvenonderzoek, schrijft naturetoday.com. "Enerzijds kunnen wolven op individu gevolgd worden middels DNA-onderzoek. Anderzijds is de plek van de keutel ontzettend belangrijk. Rondtrekkende wolven die zich nog niet hebben gevestigd laten weinig sporen na, maar territoriale wolven markeren het gebied door keutels vol in het zicht op zandpaden, het liefst zelfs kruisingen, te leggen." 

De fietsers

Zondag 26 augustus 2018
300 woorden van Rudi
Lommel - De fietsersIk had ze bijna niet opgemerkt, deze bijzondere groep fietsers. Er passeren je tijdens het wandelen immers veel mensen op een tweewieler. Wielrenners met kleurige pakjes en veel elektrische fietsers op leeftijd, die je tegenwoordig bijna sneller voorbij racen dan de kleurige koersmannen. Of gezinnen met kleine kinderen, waarbij de rechterhand van papa of mama op de schouder van de nog maar pas zonder wieltjes fietsende zoon of dochter ligt. Wat ze met elkaar gemeen hebben, naast het fietsen natuurlijk, is het (…) Het hele nieuwsbericht
Van de 5.574 niet-Belgen in Lommel zijn er 4.509 Nederlanders. Dat is 80,2 procent. Verder wonen in Lommel onder meer 174 Polen, 80 Turken, 70 Duitsers, 38 Portugezen en 36 Spanjaarden.

Nieuwe bvba: Den Drieghe

Zaterdag 25 augustus 2018
De uit Lommel afkomstige Peter Ceyssens uit Peer heeft de bvba Den Drieghe opgericht met zetel aan de Kamperbaan in Hechtel-Eksel. Het betreft onder meer een onderneming in roerende en onroerende goederen.

Fris zomerweer

Zaterdag 25 augustus 2018
Weerbericht
Lommel - Fris zomerweerNoordwestelijke hoogtestromingen transporteren koele en onstabiele lucht naar onze streken. Het weekend wordt fris met vooral vandaag kans op buien. Na het weekend is het eerder wisselvallig, maar het wordt wel wat zachter.
Vandaag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Er komen buien opzetten, die na de middag kunnen vergezeld worden van een donderslag. Tegen de avond nemen de buien af. De maxima liggen slechts rond 17 graden en er staat een matige wind uit het westen.
Morgen is de kans (…) Het hele nieuwsbericht

Toch niet de zwaarste?

Zaterdag 25 augustus 2018
Lommel - Toch niet de zwaarste?Zoom
Als aanvulling op het artikel 'Tomatenkweek aan de Luikersteenweg' van afgelopen woensdag, kregen we nu een foto van een tomaat gewonnen in een serre in de Boekbindersweg.
Zijn er in Lommel nog tuinliefhebbers die zwaardere tomaten geteeld hebben?

Kunstgrasveld in gebruik genomen

Zaterdag 25 augustus 2018
In sportpark De Roosen is gisteren in de vooravond het nieuwe kunstgrasvoetbalveld officieel in gebruik genomen. De aanleg kostte 411.586 euro. “Door het groeiend aantal voetballers binnen de jeugdsamenwerking in Neerpelt werden de trainingsvelden overbelast en krijgen ze te weinig rust om te herstellen. Om toch voldoende trainingsfaciliteiten te kunnen blijven bieden voor de jeugdvoetbalsamenwerking, besloot het gemeentebestuur in overleg met Esperanza Pelt het tweede wedstrijdveld om te (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 'Fietsen door het water' in  top-100 van 'Time'ZoomHet unieke fietspad "Fietsen door het water" in het domein Bokrijk wordt nu ook aanbevolen door het gerenommeerde Amerikaanse weekblad "TIME Magazine". Volgens het blad is het fietspad een van de 100 meest fantastische plekken ter wereld om te bezoeken.
"Fietsen door het Water" viel de voorbije maanden al verschillende keren in de prijzen, ook in het buitenland. Zo won het pad de Australische World Landscape Awards en kreeg het goud op de Internationale designwedstrijd van Los Angeles.
Gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens is tevreden: "TIME Magazine is het grootste opinie- en nieuwsblad ter wereld, met een wekelijks bereik van ruim 20 miljoen lezers en 45 miljoen websitebezoekers per maand. Ons doel om Limburg op de kaart te zetten, is nu zeker gelukt!" (Bron: Radio 2; foto Toerisme Limburg)

Steeds drukker op Eindhoven Airport

Vrijdag 24 augustus 2018
Grensgevallen
Het wordt steeds drukker op Eindhoven Airport. Dagelijks zijn er 130 vluchten. Vanaf 7 uur 's morgens, tot middernacht. Dit jaar verwerkt het vliegveld zes miljoen passagiers, een nieuw record.

Fietsster (15) gewond bij aanrijding

Vrijdag 24 augustus 2018
Lommel - Fietsster (15) gewond bij aanrijdingOp de Molsekiezel raakten deze namiddag een auto en een 15-jarige fietsster uit Lommel in een aanrijding betrokken. Het meisje raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht.

Kattenbos verliest oefenwedstrijd

Vrijdag 24 augustus 2018
Kattenbos Sport heeft zijn oefenwedstrijd tegen FC Eksel verloren. Uitsag: 0-2.

De dag na de kermis...

Vrijdag 24 augustus 2018
Lommel - De dag na de kermis...ZoomWie herinnert zich deze nog? Misschien zijn er wel heel wat lezers die vandaag met dat gevoel zitten na de laatste kermisdag... Wat jullie misschien niet wisten is dat de uitvoerder van dit nummer, Eddy Warco, vroeger nog in Lommel heeft gewoond.

Levenswijsheid op laatste kermisdag

Donderdag 23 augustus 2018
Lommel - Levenswijsheid op laatste kermisdag
Gëluk héd-ë niej ien ööw hààn, ’t zit tussën ööw óuwërën.
              Pjèrkën
Lommel - Eerste paal voor elektrificatie geplaatstZoomOp de tonen van “Electricity” van O.M.D. is deze voormiddag in het station van Hamont de eerste paal geplaatst van de bovenleiding voor de elektrificatie van de spoorlijn Hamont-Mol. Dat gebeurde in aanwezigheid van minister van mobiliteit François Bellot, topman Luc Lallemand van Infrabel en de burgemeesters van de vijf gemeenten langs waar de spoorlijn passeert.
Het traject voor die lijn is 33 kilometer lang. In totaal moeten er 830 nieuwe bovenleidingspalen worden (…) Het hele nieuwsbericht
Eerste paal voor elektrificatie geplaatst
Zoom

Val van fietsster

Woensdag 22 augustus 2018
Op het kruispunt van de Speelpleinstraat en de Welstraat is een fietsster gewond geraakt bij een val. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 16.45 uur.
Grensgevallen
Lommel - Belgische fietser omgekomen bij aanrijdingBij een verkeersongeval op de Luikerweg in Valkenswaard is vanmiddag een 64-jarige fietser uit Paal om het leven gekomen. Het slachtoffer stak met nog een andere fietser vanaf de Achterste Brug de Luikerweg over. Een Belgische automobilist die vanuit Valkenswaard naar de grens reed, moest uitwijken maar kon niet voorkomen dat hij de fietser aanreed. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en probeerden het slachtoffer te reanimeren. Ook een traumahelikopter verleende assistentie. Maar pogingen om het slachtoffer te reanimeren waren vergeefs. Na het ongeval werd de Luikerweg afgesloten voor het verkeer. Hierdoor ontstond er in de richting van de grens een file van een kilometer. Het verkeer werd omgeleid.

Arlette Verheyen overleden

Woensdag 22 augustus 2018
Lommel - Arlette Verheyen overledenIn WZC Immaculata is vandaag de uit Lommel afkomstige Arlette Verheyen overleden, de echtgenote van Jaak Neijens. Ze was 73 jaar. De uitvaart zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: zondag (18-19u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Doorbraak na DNA-onderzoek

Woensdag 22 augustus 2018
Grensgevallen
Lommel - Doorbraak na DNA-onderzoekZoomTwintig jaar geleden verdween de 11-jarige Nicky Verstappen tijdens een zomerkamp in het Nederlands-Limburgse Brunssum. Een dag na zijn vermissing werd hij dood aangetroffen. Hij was seksueel misbruikt en vermoord. Onderzoek naar de dader leverde al die tijd niets op, tot dit jaar. In februari stonden ruim 14.000 mannen in de streek op verzoek van de politie op vrijwillige basis DNA af. Toen dat geen resultaat opleverde, werd bekend dat er nog 3000 mannen telefonisch benaderd zouden (…) Het hele nieuwsbericht

Herman Beckers overleden

Woensdag 22 augustus 2018
Lommel - Herman Beckers overledenIn Hasselt is vrijdag Herman Beckers overleden, de echtgenoot van Nelly de Laat. Hij was 74 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een plechtige eucharistieviering (om 11u) in de parochiekerk van Budel. Begroeting: vrijdag (18.30-20u) in uitvaartcentrum Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Tomatenkweek aan de Luikersteenweg

Woensdag 22 augustus 2018
Lommel - Tomatenkweek aan de LuikersteenwegZoomHet is een goed jaar voor de tomaten in de serre van Monique Fourneau. Maar liefst 753 gram op de teller voor deze tomaat!

Vandaag offerfeest bij de moslims

Dinsdag 21 augustus 2018
Lommel - Vandaag offerfeest bij de moslimsZoomVanaf 1 januari wordt onverdoofd slachten wettelijk onmogelijk. Vandaag, op het Offerfeest dat door de moslims gevierd wordt, mag het nog, maar alleen in duurzame slachtinrichtingen. Het inspireerde Fobie tot bovenstaande cartoon. 

't is kermis

Dinsdag 21 augustus 2018
Lommel - 't is kermisZoomFoto Albert Agten

Recordaantal overgezette amfibieën

Maandag 20 augustus 2018
Puur natuur
Lommel - Recordaantal overgezette amfibieënZoomIn het voorjaar werden in heel Vlaanderen 235.669 amfibieën veilig de weg overgezet tijdens hun trektocht naar de voortplantingspoelen. Dat waren er nooit méér. Het ging vooral om Gewone padden (65%), Bruine kikkers (21%) en Alpenwatersalamanders (5%). Maar ook zeldzame soorten als de Rugstreeppad (47 exemplaren), Heikikker (106) en Kamsalamander (216) werden geregistreerd. Het vorige record werd gevestigd in 2006, toen 200.687 amfibieën konden worden gered.
De hoogste aantallen (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in De Malpie

Maandag 20 augustus 2018
Grensgevallen
Door nog onbekende oorzaak brak deze namiddag brand uit in het natuurgebied De Malpie in Valkenswaard. Door het snelle ingrijpen van de brandweer kon de schade beperkt blijven tot enkele are.

Gemiddeld inkomen: 17.465 euro

Maandag 20 augustus 2018
Het gemiddeld inkomen per inwoner in Lommel bedraagt 17.465 euro. Dat is minder dan in Hechtel-Eksel en Neerpelt maar meer dan in Overpelt.
Lommel - Vijf drugsdealers betrapt op PukkelpopOp Pukkelpop zijn vijf drugsdealers betrapt. Het dealen betrof verschillende soorten drugs: MDMA, ketamine, cocaïne, cannabis, XTC en speed. Er werden ook 86 meerderjarige druggebruikers betrapt. Zij kregen een boete variërend van 75 tot 600 euro naargelang de hoeveelheid die zij bij zich hadden. De vaststellingen lastens minderjarigen zullen verder worden onderzocht door het parket.

Bouwsector vindt 'geen' personeel

Maandag 20 augustus 2018
Lommel - Bouwsector vindt 'geen' personeelZoomDe krapte op de arbeidsmarkt is een groeiend probleem voor de Limburgse bouwsector. Dat zeggen VOKA-Limburg en de Confederatie Bouw Limburg. Ook dit jaar blijkt de krapte op de arbeidsmarkt een rem te zijn op verdere groei van bedrijven. Het aantal Limburgse bouwondernemingen dat beroep doet op buitenlandse arbeidskrachten daalt lichtjes in 2018 (63% ten opzichte van 65% in 2017). Dat de krapte op de arbeidsmarkt zich genadeloos doorzet,  zien we ook in de beweegredenen om in zee te gaan met (…) Het hele nieuwsbericht

Bekerwedstrijd zaterdag op het Lisp

Maandag 20 augustus 2018
Lommel - Bekerwedstrijd zaterdag op het LispEerder werd aangekondigd dat de bekerwedstrijd tegen Lierse Kempenzonen in de Croky Cup nu zaterdag thuis zou worden afgewerkt. Nu krijgen we bericht van de club dat dit niet het geval zal zijn, maar dat de wedstrijd zaterdag om 20.00 uur plaatsvindt op het Lisp. Blijkbaar mogen amateurclubs zélf beslissen of ze thuis of op verplaatsing spelen...

950 vroegtijdige schoolverlaters

Zaterdag 18 augustus 2018
Volgens de meest recente cijfers telt Limburg 950 vroegtijdige schoolverlaters. In Beringen zijn er dat 69. De andere gemeenten: Bocholt (8), Hamont-Achel (11), Hechtel-Eksel (11), Houthalen-Helchteren (39), Leopoldsburg (19), Lommel (41), Meeuwen-Gruitrode (7), Neerpelt (15), Opglabbeek (7),  Overpelt (12), Peer (19) en Tongeren (39).

Willy gaat wandelen voor Sint-Oda

Zaterdag 18 augustus 2018
Lommel - Willy gaat wandelen voor Sint-OdaZoomWilly Machielsen gaat van 28 augustus tot 13 september van Zamora (Puebla de Sanabria) naar Santiago de Compostela wandelen, ongeveer 320 km (is een stuk van de camino de la plata). Daarmee wil hij geld inzamelen voor Sint-Oda, waar hij vrijwilligerswerk doet. Met dat ingezamelde geld wil de instelling muziekinstrumenten kopen voor hun Rocky Band. Wie dit project wil steunen kan een vrije bijdrage storten op het rekeningnummer van Sint-Oda, BE46 3350 0389 8436, met vermelding 'pelgrimstocht Willy'. Op zijn Facebookpagina staat er meer informatie en kan u van dag tot dag zijn tocht volgen.

Jos Roymans overleden

Zaterdag 18 augustus 2018
Lommel - Jos Roymans overledenDonderdag overleed in Lommel de uit Achel afkomstige Jos Roymans. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats en wordt, gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Achel. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Het venijn in de staart

Zaterdag 18 augustus 2018
Chel mag het zeggen
Lommel - Het venijn in de staartSommige mensen trekken het ongeluk aan als een magneet. Kijk maar eens naar de foto onder deze column. Dat is Pierre! Een goudeerlijke kerel die geen vlieg kwaad doet. Toch is hij in het recent verleden al meermaals het voorwerp geweest van vernederende voorvallen. Een greep uit zijn palmares: een kortstondige arrestatie na beschuldiging van aspergediefstal; een pijnlijke en beledigende ondervraging i.v.m. hinder voor het vliegverkeer d.m.v. een laserpen.
In beide gevallen hebben zowel de bevoegde (…) Het hele nieuwsbericht
Het venijn in de staart
Zoom

Ongeval op Maatheide

Vrijdag 17 augustus 2018
Op Maatheide is vanmorgen rond 7.45 uur een ongeval gebeurde. De hulpdiensten kwamen ter plaatse.

Sproeien mag weer

Vrijdag 17 augustus 2018
Op advies van de Vlaamse Droogtecommissie heeft de gouverneur vandaag het gebruik van leiding-, grond- en regenwater weer toegelaten, behalve wanneer het gaat om water van onbevaarbare waterlopen. Voor de kanalen Bocholt-Herentals, Kanaal van Beverlo en de Zuid-Willemsvaart blijft een captatie- en recreatieverbod van kracht vanwege de aanwezigheid van blauwalg.
Ook het kampvuurverbod is opgeheven.

Bouwproject Barrier van start

Donderdag 16 augustus 2018
Lommel - Bouwproject Barrier van startZoomHet bouwproject 'Wonen aan het water' in Lommel-Barrier (het vroegere Bemal)  is van start gegaan. Op de foto de eerste uitgraving voor de aanleg van de weg. (Bijdrage Georges Bleyen)

Alois Huysmans overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Lommel - Alois Huysmans overledenVandaag is Alois Huysmans overleden, de partner van Heidi Verbeeck. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur)in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

En zijn naam is August

Donderdag 16 augustus 2018
Lommel - En zijn naam is AugustZoomDe nieuwe wolf (foto) die nu in Leopoldsburg is gesignaleerd en bij wolvin Naya verblijft, gaat August heten. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) beslist. Het is een verwijzing naar de maand augustus. Al zouden wij hem dan liever Gust noemen! (Foto INBO)

Wielernieuws

Donderdag 16 augustus 2018
Afgelopen dinsdag behaalde Lommelaar Jordi Meeus een mooie derde plaats in Heusden Koers, een wedstrijd voor eliterenners en beloften met maar liefst 110 deelnemers.

Dekens krijgen secretaris

Donderdag 16 augustus 2018
De dekens krijgen een dekenale secretaris. Die nemen administratieve en organisatorische taken van de deken over en moeten de werkdruk van de dekens verminderen. Zeven van de vijftien dekens hebben het bisdom al laten weten dat zij een secretaris willen. Het gaat onder meer om de deken van Bree en Tongeren. De eerste dekenale secretarissen gaan vanaf 1 december aan de slag.

Tunnel onder kruispunt provinciehuis

Donderdag 16 augustus 2018
Lommel - Tunnel onder kruispunt provinciehuisZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn gaan het kruispunt van de Grote Ring met de Universiteitslaan in Hasselt herinrichten. Er komt een tunnel voor het openbaar vervoer onder het kruispunt. Deze tram- en bustunnel is onderdeel van het Spartacusproject en zal in de toekomst gebruikt worden door de nieuwe sneltrams. Ook komen er nieuwe fiets- en voetgangerstunnels aan het kruispunt. Maandag starten de voorbereidende werkzaamheden.
Langs de Universiteitslaan en de Koning Boudewijnlaan leggen AWV (…) Het hele nieuwsbericht

Gebruikers dienstencheques

Donderdag 16 augustus 2018
In Beringen zijn er volgens de meest recente cijfers 3.431 gebruikers van dienstencheques. De andere gemeenten: Bocholt (1.088), Hamont-Achel (1.433), Hechtel-Eksel (1.120), Houthalen-Helchteren (1.913), Leopoldsburg (1.312), Lommel (2.834), Meeuwen-Gruitrode (1.128), Neerpelt (1.833), Opglabbeek (860), Overpelt (1.530), Peer (1.479) en Tongeren (3.141).

'Vergiet op een pasfoto mag niet'

Woensdag 15 augustus 2018
Het is maar dat je 't weet
Mensen mogen geen vergiet op hun hoofd zetten op hun pasfoto voor een identiteitsbewijs. Dat heeft de Nederlandse Raad van State vandaag bepaald. De zaak was aangespannen door een vrouw die aanhanger is van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster. Die "Kerk" is begin deze eeuw bedacht door een Amerikaan uit protest tegen gevestigde godsdiensten. Aanhangers vereren een godheid die gemaakt is van spaghetti en gehaktballen. Om hem te eren, dragen ze een vergiet op hun hoofd. Meer bij ed.nl

De bijverdiensten van de politici

Dinsdag 14 augustus 2018
De volledige lijst met mandaten van politici is vanmorgen gepubliceerd in het Staatsblad. En daaruit blijkt dat in Limburg gedeputeerde Ludwig Vandenhove (sp.a) vorig jaar het meeste mandaten combineerde, 51 in totaal, maar hij werd maar voor 4 daarvan betaald. Als we kijken naar het aantal betaalde mandaten, dan staat burgemeester Frieda Brepoels (N-VA) uit Bilzen op kop, samen met burgemeester Raf Drieskens (CD&V) uit Neerpelt en schepen Walter Cremers (sp.a) uit Lommel. Ze hebben elk 10 betaalde mandaten. (Radio 2) Meer info
Op Facebook plaatste Toon Jansen vandaag een mooi verhaal over zijn jeugd in de "Wittering". We zijn hem dankbaar dat we het hier mogen overnemen:
Het begon in het tweede studiejaar waar “meester” Gène Wellens zaliger ons meenam naar de Wittering. Op blok 2 “Het Gouvernement” toonde hij ons de prachtige Bonte krokussen en deed hij ons kikkers vangen. Kikkerdril werd mee naar de klas genomen om dit in een aquarium dag na dag op te volgen. Hier begon voor mij op achtjarige (…) Het hele nieuwsbericht

Betere samenwerking mens/robot

Maandag 13 augustus 2018
Betere samenwerking tussen mensen en robots versterkt de concurrentiepositie van KMO's. Dat blijkt uit een nieuw interregionaal project dat tot doel heeft KMO's te ondersteunen die nieuwe technologieën, zoals robots die samenwerken met mensen, in hun productie integreren. Dat heeft Flanders Make aangekondigd, het Lommelse onderzoekscentrum voor de maakindustrie dat het project leidt.
Het nieuwe project biedt KMO’s in de automobiel- en voedingsindustrie de kans om via (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Jansen overleden

Maandag 13 augustus 2018
Lommel - Jan Jansen overledenOp 9 augustus overleed Jan Jansen, de echtgenoot van Louisa Monten. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Limburgse export naar Iran halveert

Maandag 13 augustus 2018
De Limburgse export naar Iran daalde spectaculair sinds de Amerikaanse president Donald Trump economische sancties tegen het land aankondigde. Dat blijkt uit een rondvraag door Voka – KvK Limburg bij de belangrijkste Limburgse exporteurs naar Iran. Het Hoeseltse Power Tools Distribution zet de Iraanse export zelfs helemaal stop.
In de eerste zeven maanden van 2017 werden er in Limburg nog voor bijna 12 miljoen euro certificaten van oorsprong aangevraagd voor Iran, dit jaar is dat slechts 6,8 miljoen euro.

Ook wekelijkse markt op 15 augustus

Maandag 13 augustus 2018
De woensdagmarkt van overmorgen - woensdag 15 augustus - gaat gewoon door, ondanks de feestdag! Meerdere mensen vroegen zich dit af, dus bij deze...

Hemelvaart en moederdag

Maandag 13 augustus 2018
Lommel - Hemelvaart en moederdagZoomVoor velen is de tweede zondag van mei 'moederdag', voor anderen (vooral in de provincie Antwerpen) is dit op 15 augustus. En nog anderen vieren op beide dagen hun moeder... En dat verdienen ze allemaal! (Foto Albert Agten)

Kans op onweer

Zondag 12 augustus 2018
Vannacht trekt een storing van west naar oost door het land met regen en buien. Plaatselijk is er daarbij kans op onweer. Morgen verwacht het KMI regelmatig buien die soms stevig en onweerachtig zijn. Hier en daar kan er ook hagel vallen. Binnenlandse Zaken heeft inmiddels het noodnummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies geactiveerd.

Schuttert wint in Tops Arena

Zondag 12 augustus 2018
Grensgevallen
Frank Schuttert (25) uit Meeuwen-Gruitrode heeft gisteravond met de Westfaler hengst Chianti's Champion de Grand Prix van de Global Champions Tour in Valkenswaard gewonnen. Met een foutloze rit bleef hij in de Tops Arena de Duitser Marcus Ehning één honderdste van een seconde voor. De Duitser Christian Ahlmann eindigde als derde.

Welke dag is het?

Zondag 12 augustus 2018
300 woorden van Rudi
Lommel - Welke dag is het?“Je moet het ze op tijd zeggen, of vragen, want er komt een dag dat het niet meer gaat”, hoorde ik iemand zeggen. Het deed me denken aan grootvader. Iets wat hij vrijwel elke dag deed, was de stenen van de schouw tellen. Vlak naast zijn zetel, bij het raam. Het was wellicht een vorm van geheugentraining. Al hebben we het nooit gevraagd. “Zijn het er nog evenveel dan gisteren”, vroegen we wel eens.
Ook zie ik hem nog wakker worden, in diezelfde stoel, na een middagdutje. Waarna hij (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Inbraak in Eviestraat: twee auto's wegVanochtend werd een inbraak vastgesteld in de Eviestraat, waarbij een raam aan de voorkant werd geforceerd. De daders stalen er de autosleutels en reden met een BMW 5 en een Volvo XCV90 van de bewoners weg.

Extra opvang voor pleegzorg nodig

Vrijdag 10 augustus 2018
In Limburg zijn er extra opvangplaatsen voor pleegzorg nodig. Momenteel staan er in Limburg 58 kinderen op de wachtlijst voor opname in een pleeggezin.

Minder sterke bevolkingsgroei

Vrijdag 10 augustus 2018
In Limburg wordt een minder sterke bevolkingsgroei verwacht dan in Vlaanderen, met Beringen als sterkste groeier.  Bovendien zal het aantal ouderen in onze provincie spectaculair stijgen. Naast deze sterke vergrijzing zal ook de tendens van ontgroening van de bevolking zich verderzetten. Het jonge noorden en het oudere zuiden zijn in Limburg definitief verleden tijd. (Statistiek Vlaanderen)

Nieuwe bvba: Gebroeders Willekens

Vrijdag 10 augustus 2018
Ben en Jonathan Willekens, beiden uit Lommel, hebben de bvba Gebroeders Willekens opgericht met zetel aan de Beemdstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer landschapsverzorging, het ruimen van waterlopen, het plaatsen van afsluitingen en het snoeien van bomen.

Martha Geys overleden

Vrijdag 10 augustus 2018
Lommel - Martha Geys overledenIn WZC Kapittelhof in Lommel is de uit Eksel afkomstige Martha Geys overleden, de weduwe van Petrus Geuens. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Lommel.

Flor Vanbeeck overleden

Vrijdag 10 augustus 2018
Lommel - Flor Vanbeeck overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Flor Vanbeeck overleden, de echtgenoot van Meen Geboers. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 17 augustus (10 uur) plaats in de parochiekerk van Mol-Rauw.
Lommel - Droogtemaatregelen blijven van krachtZoomEnkele regen- en onweersbuien doorbraken de droogteperiode. Dit bracht wat verkoeling maar de natuur heeft nog steeds stevige dorst. De gevallen hoeveelheid neerslag is momenteel nog onvoldoende om de droogte te herstellen. "Samen met onze partners volgen we de situatie op de voet maar we onderstrepen dat de genomen maatregelen van kracht blijven tot tegenbericht", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.

Nieuwe bvba: Lommels Bouwonderneming

Vrijdag 10 augustus 2018
Sedat Yerlikaya uit Lommel heeft de bvba Starter Lommels Bouwonderneming opgericht met zetel aan Hezerhoeve in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerkzaamheden en de aanleg van waterdistibutienetten en rioleringen.

Kerststal V'waard weer naast de kerk

Donderdag 9 augustus 2018
Grensgevallen
Met ingang van december komt de kerststal in Valkenswaard weer terug naar de oorspronkelijke locatie, dus naast de Sint-Nicolaaskerk. Destijds werd daar al een speciale verharding voor aangelegd, zodat de kerststal - met levende dieren - goed en veilig kon worden geplaatst. Met de reconstructie van het gebied rondom de kerk besloot de gemeente een paar jaar geleden uit te wijken naar de huidige locatie, tussen de ING-bank en het voormalige raadhuis, nu de Kunstkeuken. Maar vanaf dit jaar wordt de kerststal dus weer opgebouwd naast de Sint-Nicolaaskerk, meldt het gemeentebestuur.

Man uit kast gehaald

Donderdag 9 augustus 2018
Grensgevallen
Lommel - Man uit kast gehaaldIn Geldrop bij Eindhoven heeft de politie gisteren een 53-jarige man uit een kast gehaald. De man had zich daarin verstopt om aan de politie te ontkomen. Hij werd opgepakt omdat hij een schuld van 2 miljoen euro niet kan of wil betalen. Hij zit nu in de gevangenis.

Vaklui gezocht

Donderdag 9 augustus 2018
Vandaag gelezen
"Ik zoek een elektricien om de stroom te herstellen tussen mensen die niet meer met elkaar praten, een oogarts om de boze blik van de mensen te veranderen, een kunstenaar om een glimlach op het gezicht van de mensen te tekenen en een metser om aan de vrede te bouwen." (Bron: Kerk & Leven)

Voor fusies en behoud provincie

Donderdag 9 augustus 2018
In vergelijking met zes jaar geleden wint de gemeentelijke fusiegedachte duidelijk terrein bij ondernemers. Voor 12 priocent is dit zelfs voornaamste manier om de werking van gemeenten efficiënter te maken. Maar niet minder dan 2 op 5 ondernemers vindt dat zijn gemeente best zou fuseren.Naast de gemeenten die volgend jaar al Oudsbergen en Pelt gaan vormen, is er ook in Maaseik, Diepenbeek, Bilzen, Bree, Lummen, Tessenderlo, Hamont-Achel en Alken 50 procent of meer van de ondernemers overtuigd. De Limburgse ondernemers en bedrijfsleiders willen ook het behoud van de provincie Limburg. (Unizo)

Meest ondernemersvriendelijk

Donderdag 9 augustus 2018
De Limburgse gemeenten die het best scoren op vlak van ondernemernemersvriendelijkheid (mobiliteit, fiscaliteit, ruimte en dienstverlening) zijn Lanaken, Bilzen, Tessenderlo , Meeuwen-Gruitrode en Dilsen-Stokkem. De gemeenten die het minst goed scoren op vlak van ondernemersvriendelijkheid zijn Maaseik, Sint-Truiden, Beringen, Hasselt en Maasmechelen. (Unizo Limburg)

Van de baan door aquaplaning

Donderdag 9 augustus 2018
Als gevolg van aquaplaning is vandaag een auto van de baan gegaan op de Ringlaan. Het voertuig belandde op zijn dak. De bestuurder bleef ongedeerd.

Opgelet: code oranje

Donderdag 9 augustus 2018
Lommel - Opgelet: code oranjeHet KMI waarschuwt opnieuw met code oranje voor deze namiddag. "In de loop van dag kan lokaal felle regenval voorkomen, alsook stevige regen- en onweersbuien vanuit Frankrijk met kans op zeer zware windstoten", laat het KMI weten.

Mia Put overleden

Woensdag 8 augustus 2018
Lommel - Mia Put overledenVandaag is Mia Put overleden, de weduwe van Marcel Leppens. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Jeanne Gerits overleden

Woensdag 8 augustus 2018
Lommel - Jeanne Gerits overledenGisteren is in Peer de uit Lommel afkomstige Jeanne Gerits overleden, de weduwe van Marcel Hesemans. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Bloedhete Internationale Teutentocht

Woensdag 8 augustus 2018
Lommel - Bloedhete Internationale TeutentochtZoomDe aanhoudende hitte hield afgelopen weekend zo'n kleine 1000 wandelaars niet tegen om deel te nemen aan de Internationale Teutentocht. Deze editie stond in het teken van het goede doel Walk-ON (Vayamundo). De wandelaars werden niet alleen beloond met een mooi parcours, er werden ook de hele dag door prijzen uitgedeeld.
Voor ieder wat wils, zo moeten de parcoursbouwers gedacht hebben. Door bossen, langs vijvers, De Leyssensmolen en ook de Duitse militaire begraafplaats kwam aan bod. De natuur kreunde (…) Het hele nieuwsbericht
Bloedhete Internationale TeutentochtBloedhete Internationale TeutentochtBloedhete Internationale Teutentocht
Zoom

Brand op Luikersteenweg

Dinsdag 7 augustus 2018
Lommel - Brand op LuikersteenwegAan de Luikersteenweg ontstond vanavond brand in de achterbouw van een huis. De brand sloeg over naar het tuinhuisje van de buren. Een nabijgelegen huis kon gevrijwaard worden.
Lommel - Witte krokussen langs de dodendraadZoomIn oktober worden in de grensstreek langs de dodendaad witte krokussen geplant. In het voorjaar, als de krokussen bloeien, wordt het traject waar de draad liep daardoor zichtbaar. Er is nu ook een nieuwe fietsroute die langs het (lange) traject van de dodendraad leidt: de Grensroute. 546 kilometer, je moet er wel een paar dagen voor uittrekken. Je kan hier de knooppuntlabels downloaden en vervolgens vertrekken op je fiets.

Alternatief: rijst telen

Dinsdag 7 augustus 2018
Rijst telen is voor landbouwers een alternatief in tijden van droogte en hitte, zegt Jan Veerhuis uit het Nederlandse Bosschenhoofd. "Rijst is niet alleen om op te eten. De wortels zijn een uitstekende bodembemester. Een boer kan dus bijvoorbeeld het ene jaar maïs, het tweede jaar aardappelen en het derde jaar rijst oogsten. Van het stro kan je karton maken en van het rijstkaf en de te kleine rijstkorrels plastic." (Bron: omroepbrabant.nl)

Gewonden bij aanrijding

Dinsdag 7 augustus 2018
Lommel - Gewonden bij aanrijdingValesca D. (23) uit Lommel en Sander G. (24) uit Bocholt zijn vanmorgen rond 7.30 uur gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Hamonterweg en de Weerterweg in Bocholt. Eén van de auto's vloog na de botsing in brand en brandde uit.
Lommel - Gewonde bij botsing wagen-bromfietsZoomVanmiddag botsten een wagen en een bromfiets tegen elkaar op de kruising van de Grensstraat en de Luikersteenweg. De bromfietser raakte daarbij gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. (Foto Annie Teuwens)

Meldpunt voor vermiste huisdieren

Dinsdag 7 augustus 2018
Er is een nieuw centraal meldpunt opgestart voor vermiste huisdieren in België. Het gaat om een eenvoudige, efficiënte website ontwikkeld door Huskii uit Heusden-Zolder. Op het meldpunt kan iedereen niet alleen gratis melden dat zijn huisdier vermist is, men kan ook snel opzoeken welke huisdieren in de buurt vermist zijn als men er bijvoorbeeld zelf een aantreft. Men kan een gevonden huisdier ook zelf melden. Dit is de website: www.ikbenvermist.be

De kleuren van de natuur

Dinsdag 7 augustus 2018
Lommel - De kleuren van de natuurZoomEen icarusblauwtje op een korenbloem, gefotografeerd door Chantal Serwy. Een prachtige kleurencombinatie!

Meer oproepen over eenzaamheid

Dinsdag 7 augustus 2018
Tele-Onthaal krijgt meer oproepen binnen over eenzaamheid en... de warmte. De vakantieverhalen op sociale media maken de confrontatie met de eigen problemen en neerslachtige gevoelens groter. Door de warmte komen mensen minder buiten waardoor ze ook minder in contact komen met anderen. De warmte maakt mensen moe en en laat ze zich minder goed in hun vel voelen. Daarbij komt dat vrienden en hulpverleners nu vaak met vakantie zijn... (Bron: Radio 2).

Verkeerslichten gestolen

Dinsdag 7 augustus 2018
Lommel - Verkeerslichten gestolenOnbekenden poogden een bestelwagen open te breken in de Norbert Neeckxlaan maar dat mislukte. Ook op het kerkhof vingen de daders bot. In de buurt zijn twee mobiele verkeerslichten gestolen.

Noodnummer 1722 geactiveerd

Dinsdag 7 augustus 2018
Lommel - Noodnummer 1722 geactiveerdHet noodnummer 1722 is geactiveerd. Dat is het nummer dat je moet bellen voor hulp van de brandweer bij stormschade of wateroverlast. De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken activeert tijdens storm of wateroverlast het telefoonnummer 1722 voor niet-dringende interventies van de brandweer. Het nummer 1722 moet ervoor zorgen dat de noodcentrales 112 niet overbelast geraken bij onweer en dat mensen die in levensgevaar zijn niet nodeloos moeten wachten.

Te warm, te droog, ...

Dinsdag 7 augustus 2018
Lommel - Te warm, te droog, ...ZoomEen waarheid als een koe, daar in de Leopoldlaan. (Foto Albert Agten)

Chalet brandt uit in Kattenbos

Maandag 6 augustus 2018
Lommel - Chalet brandt uit in KattenbosZoomAan Kattenbos 95 vatte vanavond een tuinhuis vuur en werd helemaal in as gelegd. De brandweer van Lommel was snel ter plaatse en had de brand vlug onder controle, maar van de chalet bleef niets over. (Foto Jacky Geboers)

Boren naar ongekende diepten

Maandag 6 augustus 2018
In het kader van de werken voor een geothermisch netwerk heeft de firma Smet-Daldrup vorige week de derde boring op de Balmatt-site in Mol-Donk succesvol afgerond. De put heeft een lengte van 4.905m en een verticale diepte van 4.235m. Hierbij is een groot gedeelte geboord onder een hoek van 45°, waardoor het uiteinde van de boring zich onder Mol-Sluis bevindt.
De boring is gestart op 10 oktober en heeft dus in totaal 10 maanden geduurd. De vierde en laatste sectie werd afgewerkt in minder (…) Het hele nieuwsbericht

KMI waarschuwt met code geel

Maandag 6 augustus 2018
Lommel - KMI waarschuwt met code geelMorgen/dinsdag wordt het zeer warm met maxima tot 36 of 37 graden. Het is zonnig met in eerste instantie meer hoge wolkenvelden vanuit het westen. Later op de dag ontstaan er stapelwolken en is al een eerste onweer mogelijk in het westen. "Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met kans op regen- of onweersbuien. De onweders kunnen gepaard gaan met felle rukwinden, hagel en en lokale wateroverlast", waarschuwt het KMI.

Veteranen Lommel SK goed bezig

Maandag 6 augustus 2018
Afgelopen donderdag wonnen de Veteranen Lommel SK (gemiddelde leeftijd 41,5 jaar) na een leuke wedstrijd met 1-6 tegen de beloften van Lutlommel VV (gemiddelde leeftijd 19 jaar). Zoals een "grand cru"-wijn: met de jaren wordt hij beter! Volgende vrijdag (10/08) spelen deze sportievelingen op het tornooi van de Bunt tegen Stormvogels. En ze zijn nog steeds op zoek naar ploegen die in het najaar (oktober/november) op woensdag- of donderdagavond tegen hen willen voetballen: contact via jansen.jean[!]skynet.be.

Elk nadeel heb zijn voordeel

Maandag 6 augustus 2018
Vandaag gezien
Lommel - Elk nadeel heb zijn voordeelZoomHet is de meest gekende uitspraak van Johan Cruijf. De hitte en de droogte hebben weinig voordelen voor de boeren, behalve dat het stro heel goed droogt.  

Nar Vanderhoydonks overleden

Maandag 6 augustus 2018
Lommel - Nar Vanderhoydonks overledenIn het rusthuis in Achel is zaterdag Nar Vanderhoydonks overleden, de echtgenoot van Ghislaine Oris. Hij was 88 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19.30u-20u) in het uitvaartcentrum in de Schansstraat.
Momenteel is het slecht gesteld met de heide. Dat zegt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Meer dan 1/3 is verdord en zal niet uitschieten en bloeien. Alleen de oudere heide zal een beetje bloeien, maar zal snel dor zijn.
"De insecten hebben het dus extreem moeilijk om nectar te vinden. De bijenkasten die jaarlijks geplaatst worden voor lekkere heidehoning zijn dit jaar afgezegd.
"Dieren die zich kunnen verplaatsen vinden gelukkig water bij de grote ontginningsplassen. De andere zullen (…) Het hele nieuwsbericht

60 jaar in 2018

Maandag 6 augustus 2018
Lommel - 60 jaar in 2018Vorige week  werden door de werkgroep 'zestigjarigen van Lommel', de uitnodigingen verstuurd voor het feest dat plaatsvindt op 22 september in 't Klosterhof. Graag inschrijven voor 1 september. Zorg dat je er allen bij bent, het wordt weer een toffe ontmoeting met véél gezelligheid. Bezoek ook hun facebookpagina: '60 in 2018'. Met dank aan de vrijwilligers die zich voor het organiseren van dit feest willen inzetten. (Bijdrage An Swinnen)

Nog maar eens afval

Maandag 6 augustus 2018
Lommel - Nog maar eens afvalZoomDeze foto kregen we door van Jean-Marie Gijsen en werd gisteren gemaakt aan fietsknooppunt 232 in Maatheide. Laat uw afval toch zo niet achter! En zelfs al zijn de vuilbakken vol, neem het dan mee terug naar huis.

Edmonda Didden overleden

Maandag 6 augustus 2018
Lommel - Edmonda Didden overledenZaterdag is Edmonda Didden overleden, de weduwe van Leon Luykx. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Martha Vanstiphout overleden

Maandag 6 augustus 2018
Lommel - Martha Vanstiphout overledenZaterdag is de uit Houthalen afkomstige Martha Vanstiphout overleden, de weduwe van Guido Vaneykveld. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Haar as wordt nadien bijgezet in het columbarium op de begraafplaats in Houthalen. Begroetingsmoment: vandaag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Diploma blijft belangrijk

Zondag 5 augustus 2018
Of een schoolverlater erin slaagt snel werk te vinden, hangt voor een groot deel af van het behaalde diploma. Van de jongeren die afzwaaien met een masterdiploma, is na een jaar nog slechts 3,9% op zoek naar een job. Bij de professionele bachelor (PBA) ligt dit met 4,2% in dezelfde lijn. Bij degenen die helemaal geen diploma hebben, is dat 31,9%.  Dat blijkt uit het jaarlijkse schoolverlatersrapport van de VDAB

Mevrouw Michiels in extase

Zaterdag 4 augustus 2018
Chel mag het zeggen
Lommel - Mevrouw Michiels in extaseEr zijn van die periodes in een mensenleven dat je wat meer met dokters en verpleegkundigen te maken krijgt. Momenteel beleef ik er zo een.
Omdat er iets aan mijn hormonenbestand schortte – ik was helemaal vergeten dat ik hormonen had – was er een bijkomende bloedtest nodig. En die bloedafname moest ’s ochtends gebeuren. Op nuchtere maag.
Het was nog maar acht uur en er zat al heel wat volk in de wachtzaal. Dokters had ik nog niet gezien. Gelukkig lag er een ‘Suske en (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster gewond op Balendijk

Vrijdag 3 augustus 2018
Lommel - Fietsster gewond op BalendijkEen 70-jarige fietsster uit Lommel is gisterenavond gewond geraakt bij een botsing met een auto op de Balendijk. Overbrenging van de vriouw naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
In 2017 zijn in ons land 109.629 personen overleden, tegenover 108.056 in 2016, namelijk een stijging van 1,5%. Hoewel er een lichte stijging was in 2017, blijft het algemene sterftecijfer conform het gemiddelde van de laatste 10 jaar met een brutosterftecijfer van 9,7 promille (9,6 in 2016).(Dienst Statistiek)
Lommel - Eerste driepunter binnen voor Lommel SKLommel heeft de start van de competitie in 1B niet gemist: het won vanavond verdiend van Union met 1-0 na een doelpunt in de 39ste minuut van Sam Valcke. In de tweede periode zetten de bezoekers wel wat meer druk, en was er ook een goeie Coucke nodig, maar 'onze jongens' hielden goed stand en haalden aldus de eerste drie punten van dit nieuwe seizoen binnen!

Blauwalg in Sahara-putten

Vrijdag 3 augustus 2018
Lommel - Blauwalg in Sahara-puttenZoomOpgelet! Er is blauwalg gesignaleerd in de putten van de Sahara. Zowel mensen als dieren die in aanraking komen met blauwalg, zelfs bij het pootjebaden, kunnen last krijgen van irritaties aan de huid en het kan voor andere gezondheidsproblemen zorgen. De boodschap is dus zéér voorzichtig zijn en best NIET in het water gaan!
Vanaf 9 augustus mogen handelaars geen extra kosten meer aanrekenen voor elektronische betalingen met de bankkaart, via overschrijving of via domiciliëring. Dit verbod geldt zowel voor betalen in de winkel als voor betalen op internet en dus ook voor vrije beroepen, overheidsdiensten, gemeentebesturen, intercommunales en andere organisaties. Meer info

Suska Mertens overleden

Vrijdag 3 augustus 2018
Lommel - Suska Mertens overledenGisteren is Suska Mertens overleden, de echtgenoot van Adriaan Maes. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Bromfietser gewond in Lutlommel

Donderdag 2 augustus 2018
Lommel - Bromfietser gewond  in LutlommelVanavond rond 18.15 uur botsten in Lutlommel een auto en een bromfietser. De bromfietser werd daarbij gewond.

Water van Aquafin voor landbouwers

Donderdag 2 augustus 2018
Landbouwers en fruittelers die water nodig hebben voor hun gewassen en fruitbomen, kunnen dat gaan oppompen bij Aquafin. In Limburg kan dat in Lanaken, Genk, Kuringen-Hasselt, Bree, Lommel en Halen, meldt Radio2.
"Normaal gezien lozen we het gezuiverd afvalwater in waterlopen", zegt Sabine Schellens van Aquafin. "We kunnen wel niet al ons afvalwater voorbehouden voor landbouwers want dan komen die waterlopen droog te staan. Daarom vragen we geïnteresseerden contact met ons op te nemen, dan (…) Het hele nieuwsbericht

Levenswijsheid van Pjèrkën

Donderdag 2 augustus 2018
Prietprouwët
Lommel - Levenswijsheid van Pjèrkën
’t Lèèvën is gëlèk nën hinnëpöldër: wien dè vanóndërë zit weurt bëscheetën.
                Pjèrkën

Werk voor de brandweer

Woensdag 1 augustus 2018
Lommel - Werk voor de brandweerIn de buurt van de Gerard Mercatorstraat heeft vegetatie vuur gevat. Aan de John Cockerillstraat vatte de heide vuur.

Chiromeisje zwaar gewond in Bergeijk

Woensdag 1 augustus 2018
Grensgevallen
UPDATE Het 15-jarig meisje dat gisteravond op de Witrijtseweg in Bergeijk gewond raakte bij een verkeersongeval was geen lid van de scouts, zoals de politie aanvankelijk meldde, maar van de Chiro Roosbeek uit Boutersem. Dat bevestigt Chiro-directeur Erwin Cools.
Het slachtoffer was met 14 andere jongeren en 3 begeleiders op terugweg van de Sahara in Lommel naar hun kamp in Hilvarenbeek, waar ze 's morgens waren aangekomen. Ze wandelden langs de weg toen het meisje (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: EHC

Woensdag 1 augustus 2018
Eurohuizen Construction, verkort EHC: dat is naam van de bvba die door Jama Dehzad uit Sint-Huibrechts-Lille, Charif Saab uit Baabda (Libanon) en de bvba Eurohuizen met zetel in Lommel werd opgericht. Tot het doel van de nieuwe vennootschap met zetel aan de Kerkstraat in Lommel behoren onder meer de ontwikkeling van bouwprojecten en de handel in eigen onroerend goed.

Bijna 9 procent meer starters

Woensdag 1 augustus 2018
Voor de eerste zes maanden van 2018 is het aantal Limburgse starters opnieuw sterk toegenomen in vergelijking met de voorbije jaren. Dat zegt Voka-KvK Limburg. In juni ligt het aantal startende ondernemingen 8,83% hoger in vergelijking met juni 2017. Wat het eerste semester van 2018 betreft ligt het aantal starters alweer ruim een tiende hoger dan het recordjaar 2017.

Snel zijn voor tickets Lommel SK

Woensdag 1 augustus 2018
Lommel - Snel zijn voor tickets Lommel SKZoomOvermorgen is het zover... dan start ook de competitie in 1B! En Lommel SK hoopt daarin deze keer een erg goede beurt te maken. Starten doen ze in ieder geval met twee thuiswedstrijden, nu vrijdag om 20.30 uur tegen Royal Union en zaterdag 11 augustus ook om 20.30 uur tegen Tubize. Voor de wedstrijd tegen Union nu vrijdag hebben we twee tickets weg te geven in de business-seats. De eerste die een mailtje stuurt aan internetgazet.lommel[!]telenet.be met vermelding 'tickets Lommel SK', én uw adres, wordt de gelukkige bezitter van deze tickets. UPDATE: sneller kon niet, na amper twee minuten hebben we al een winnaar, nl. Jos Vangeneugden uit de Vogelkersstraat. Proficiat!

Hete en kurkdroge julimaand

Woensdag 1 augustus 2018
De top-zomermaand juli 2018 zal nog lang in het geheugen blijven hangen. Met maar liefst 15 dagen boven de +30° overdag kwamen we aan een gemiddelde van 30,2°. Ook de nachten bleven zwoel met 16,2° als gemiddelde.
Nog een hoogtepunt uit deze maand is de neerslag. Met slechts een 1,8 liter per M2 werd het kurkdroog en begonnen bomen, struiken en bloemen al  bladeren te verliezen alsof het herfst begon te worden. Hogedrukgebieden oven Europa hield de barometer op een gemiddelde (…) Het hele nieuwsbericht
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel