Het overige nieuws

Help volwassenen het fietsen leren

Dinsdag 31 augustus 2021
Lommel - Help volwassenen het fietsen lerenZoom
Welzijnsregio Noord-Limburg organiseert sinds 2017 jaarlijks fietslessen voor volwassenen. Niet iedereen leerde immers als kind fietsen. Tijdens de praktijklessen begeleidt een team van vrijwillige fietsbuddy’s de deelnemers. 
Wil jij hun vrijwilligersteam vervoegen? Ga dan naar de infosessie op 10 september om 11 u. in zaal De Verbinding (Hoekstraat 70 bus 3, Neerpelt). Geef vooraf integratiemedewerker Goele Kerkhof een seintje via 011 23 87 34 (niet op woensdag- of vrijdagnamiddag) of via een mailtje naar goele[!]welzijnsregio.be. Doen!

Nét niet voor Jordi Meeus

Dinsdag 31 augustus 2021
Lommel - Nét niet voor Jordi MeeusZoomHet mocht ook vandaag niet zijn voor Jordi Meeus... Hij was nochtans erg goed gepositioneerd in de spurt vandaag in de Vuelta, maar de ongenaakbare groene-truidrager Jakobsen was hem enkele centimeters te snel af, en zo werd Jordi dus tweede... Toch alweer een mooie prestatie van onze Lommelse trots! (Foto Christof Kreuzer)
Lommel - Judoteam Agglorex herneemt trainingenNa enkele weken van verdiende rust hervat judoteam Agglorex Lommel de trainingen en beginnen zij aan hun 57ste seizoen. De club staat open voor alle doelgroepen en verzorgt trainingen voor jeugd, volwassenen én G-sporters. Iedereen is er dus met andere woorden méér dan welkom. Judoteam Agglorex Lommel beschikt met 2 VTS A trainers, 2 VTS B trainers en 10 jeugdinitiators over een zeer sterk sporttechnisch kader.
De club organiseert drie gratis initiatielessen in het (…) Het hele nieuwsbericht

VRT-reeks 'Kinderen van de migratie'

Dinsdag 31 augustus 2021
Lommel - VRT-reeks 'Kinderen van de migratie'ZoomVanavond start op Canvas een zesdelige reeks over migratie in België. 'Kinderen van de migratie' brengt het verhaal van deze mensen in al zijn facetten voor het eerst op televisie.
Voor de reeks is ook gefilmd in Beringen. Zo krijgen we onder andere het verhaal van Antonio Andronica en Sema Yildiz. Arbeidsmigranten, hun kinderen en kleinkinderen getuigen over de moeilijke beslissing om alles achter te laten, het zware en vaak gevaarlijke werk, het onbekende land waarin ze (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Grote bouwplannen bij Noorderhart MariaziekenhuisZoomHet Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt breidt in de komende jaren fors uit. Er komt een nieuw chirurgisch dagziekenhuis en een nieuw ambulant centrum. Grootschaliger nog is de nieuwbouw voor het Revalidatie- en MS-centrum (de vroegere MS-kliniek) op de site van het ziekenhuis. Last but not least gaat de vzw Kinderpsychiatrisch Centrum uit Hasselt op de site in Pelt een kinderpsychiatrisch dagziekenhuis bouwen. 
Een en ander maakte algemeen directeur Hans Ramaekers vanmiddag bekend tijdens (…) Het hele nieuwsbericht

300 extra krachten bij CLB's

Dinsdag 31 augustus 2021
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts voorziet meer dan € 14 miljoen extra middelen voor de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB), goed voor 307 extra voltijdse krachten die bij de CLB’s kunnen werken rond mentaal welzijn en andere leerlingenbegeleiding. Zo kunnen de CLB’s in het nieuwe schooljaar terug extra inzetten op hun echte kerntaak: leerlingen ondersteunen bij moeilijkheden op school.
De CLB’s zullen actief op zoek gaan naar leerlingen die (…) Het hele nieuwsbericht

Guido Poets overleden

Dinsdag 31 augustus 2021
Lommel - Guido Poets overledenGisteren is Guido Poets overleden, de echtgenoot van Henriette Slegers. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Keramiekmarkt Kerkhoven

Dinsdag 31 augustus 2021
Lommel - Keramiekmarkt KerkhovenZoomZondag 5 september vindt in Kerkhoven (Kanaalstraat en Zwarte Weg) tussen 11 en 17 uur de 12de editie plaats van de jaarlijkse keramiekmarkt. Dit jaar tonen méér dan 45 keramisten hun werk in aardewerk, steengoed, porselein …  tot stand gekomen door verschillende werkmethodes. U kan tevens genieten van demonstraties potten draaien en decoratietechnieken. Zowel gebruiksgoederen,  servies als decoratieve en design objecten voor huis en tuin zijn er te vinden. Verschillende keramisten komen dit jaar verrassend uit de hoek met onder andere kalligrafie die op keramische voorwerpen wordt meegebakken, ruw gedraaide voorwerpen, objecten met originele raku-glazuren en exclusieve juweeltjes.

Johny Broeders overleden

Dinsdag 31 augustus 2021
Lommel - Johny Broeders overledenJohny Broeders uit Stal, partner van Simonne Verjans, is onverwachts overleden. (°Genk 16/08/1946 - † Stal-Koersel 28/08/2021). Hij was afkomstig uit Lommel.
Hij was lid van Fotoclub Prisma Leopoldsburg en stadsfotograaf van Stad Beringen. Volgens de wens van Johny heeft het afscheid en de crematie in intieme kring plaats, de urne van Johny krijgt een warme plaats thuis.
Begroeting in het funerarium Hulsmans te Leopoldsburg op vrijdag 3 september 2021 van 19.00 uur tot 19.30 uur. U kan steeds uw medeleven betuigen door online te condoleren via www.dries-hulsmans.be

Ludo Nuyts overleden

Maandag 30 augustus 2021
Lommel - Ludo Nuyts overledenGisteren is Ludo Nuyts overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Kadijk SK- Kattenbos Sport 2-1

Maandag 30 augustus 2021
Lommel - Kadijk SK- Kattenbos Sport 2-1Kadijk SK heeft thuis gewonnen van Kattenbos Sport. Uitslag: 2-1.

Woensdag start nieuw schooljaar

Maandag 30 augustus 2021
Lommel - Woensdag start nieuw schooljaarZoom                                                                (Foto Robert Boons)

Lutlommel A klopt Stal Sport

Maandag 30 augustus 2021
Lommel - Lutlommel A klopt Stal SportLutlommel A heeft Stal Sport geklopt met 3-0. Lutlommel B verloor van Lindelhoeven VV B  met 2-3.

V. Lommel - Thes Sport B 1-5

Maandag 30 augustus 2021
Lommel - V. Lommel - Thes Sport B 1-5Verbroedering Lommel heeft thuis verloren van Thes Sport B. Uitslag: 1-5.

Gratis tango-initiatie

Maandag 30 augustus 2021
Lommel - Gratis tango-initiatieZoomTango Corriëntes Lommel organiseert op maandag 13 september vanaf 20.00 uur in zaal 'Commerce' in het Dorp een gratis initiatie Argentijnse Tango. Tango is een mooie en intieme dans waarbij je onder het genot van prachtige muziek goed op mekaar leert inspelen : het is een altijd nieuwe sensuele dialoog tussen twee dansers. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen, neem dan contact op met tangocorrientes2[!]gmail.com of met Jean Vandenberk op 0495/285 350. Alle leeftijden zijn welkom! De initiatie wordt afgesloten met een demo door de lesgevers.

Lommel B - STVV B 0-12

Zondag 29 augustus 2021
Lommel - Lommel B - STVV B 0-12In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS B thuis verloren van STVV B. Uitslag: 0-12.

Nat en droog

Zondag 29 augustus 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - Nat en droogIk had me voorgenomen om na een dagje Antwerpen de trein van 18u09 huiswaarts te nemen. Diezelfde ochtend had ik voor mijn vertrek enkele weekendkranten gekocht. Het aantal laat ik in het midden, maar mijn gezin vertelt me dat ik gek ben. Ik vertel ze het dan voortaan ook niet meer. Ze zaten veilig in mijn rugzak.
Om half zes reed ik met de stadsfiets op het Zuid. Perfect op schema. Maar halfweg de Kloosterstraat voelde ik een druppel op mijn neus landen. Dat betekent ofwel dat het goed gemikt is van de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Opendeurdagen in het NatuurhulpcentrumZoomOp de eerste drie zondagen van september kan iedereen een kijkje nemen achter de schermen van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen tijdens opendeurdagen.
Dit jaar valt er heel wat te ontdekken. Een poema en een leeuw, afkomstig uit een dierentuin uit Litouwen, zitten sinds kort in een ruimer buitenverblijf, de vlieg- en revalidatiekooien zitten overvol met roofvogels en uilen zoals kerkuilen, ransuilen, oehoes, buizerds, torenvalken en sperwers als voorbereiding op hun vrijlating. Vijf (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Basket Lommel wint ook tweede match in Beker
Gisteren won basket Croonen Lommel ook haar tweede poulewedstrijd in de Beker van België tegen derdeklasser Oostkamp, dit met 61-82 cijfers. (Quarters: 19-18, 15-16 (34-34), 16-26 (50-60), 11-22)
De voorgift van 5 punten (omwille van het reeksverschil) werd al in de tweede minuut van het bord geveegd met twee Lommelse driepunters van Chiel Koonings en Toon Ceyssens maar dan ging het gelijk op tot aan de rust (34-34). Een conditioneel sterk en knap samenspelend Lommel liep na de (…) Het hele nieuwsbericht

We hebben een kampioen!

Zaterdag 28 augustus 2021
Lommel - We hebben een kampioen!ZoomEn hij heet Willy Serroyen. Willy is gisteren Lommels kampioen lijnvissen geworden. Hij is dan ook lid van de Lommelse lijnvissers.  

Martha Vandijck overleden

Zaterdag 28 augustus 2021
Lommel - Martha Vandijck overledenIn WZC Ploegdries in Lommel is vandaag Martha Vandijck overleden, de weduwe van Jean Claes. Zij was 89 jaar en was afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: woensdag (17.45-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Herfstachtig weer

Zaterdag 28 augustus 2021
Lommel - Herfstachtig weerTussen een standvastig hogedrukgebied nabij Schotland en een depressie over het oosten van Europa wordt in een koele noordelijke luchtstroming, aanhoudend onstabiele lucht aangevoerd. Tijdelijk schuift een storing over onze regio met continue regenval. Het lijkt wel of de herfst al aangebroken is. De volgende dagen kan het hoog wat meer zijn invloed laten gelden en wordt het droger en ook zonniger met iets hogere temperaturen.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld en zo nu en dan valt er een (…) Het hele nieuwsbericht
13.637 leerlingen in het basisonderwijs in Limburg spreken thuis geen Nederlands. Dat is 16,1 procent van het aantal leerlingen in het basisonderwijs. 7.711 leerlingen die secundair onderwijs volgen in Limburg spreken thuis ook geen Nederlands. Dat is 13,9 procent. De cijfers zijn afkomstig van het Departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Gemeenschap.

Het leven in het leger

Zaterdag 28 augustus 2021
Lommel - Het leven in het legerZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Damesvoetbal: Lommel - Bocholt 1-3

Vrijdag 27 augustus 2021
In het damesvoetbal heeft Lommel United WS verloren van Bocholter VV. Uitslag: 1-3.

Bestuurder gewond door airbag

Vrijdag 27 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 75-jarige man uit Mol reed gisteren tegen een geparkeerde auto. De airbag van de auto klapte daardoor uit waardoor de bestuurder gewond raakte in het aangezicht. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Vrouw (72) zwaargewond bij ongeval

Vrijdag 27 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Veststraat in Balen botsten gisteren in de vooravond een 72-jarige fietsster en een auto. De vrouw liep daarbij zware verwondingen op en is naar het ziekenhuis in Geel gebracht.

Man verdacht van diefstal op werf

Vrijdag 27 augustus 2021
Lommel - Man verdacht van diefstal op werfDe lokale politie heeft afgelopen nacht, even voor half één, in de Rode Poortstraat een man opgepakt die op een werf rondsnuisterde. Nagegaan wordt of hij daar iets heeft gestolen.

Gust Mannaerts overleden

Vrijdag 27 augustus 2021
Lommel - Gust Mannaerts overledenGisteren is Gust Mannaerts overleden, de weduwnaar van Thilla Geboers. Hij was 92 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Dressuurteam en snackbar failliet

Vrijdag 27 augustus 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasseelt heeft het faillissement uitgesproken van Dressuur Hanne en snackbar Acar 25, beide uit Lommel. Schuldvorderingen moeten voor 24 september ingediend worden.

Jos Bleyen overleden

Vrijdag 27 augustus 2021
Lommel - Jos Bleyen overledenWoensdag is Jos Bleyen overleden, de echtgenoot van Rosina Mesarosch. Hij was 82 jaar en afkomstig van Wijchmaal. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.
Lommel - Basket Lommel wint oefenpot van WeertGisteren won basket Lommel de oefenpot tegen de Nederlandse eersteklasser Weert met 64-69 (Quarters:15-15, 13-26 (28-41), 12-10 (40-51), 24-18)
Traditioneel speelde Lommel in het begin van het seizoen en reeds voor de derde opeenvolgende keer een oefenwedstrijd tegen Weert waar in  het eerste kwart  beide ploegen de stand in evenwicht hielden(15-15). In het tweede stuk nam Lommel de touwtjes in handen mede door drie opeenvolgende bommen van Wietse Jacobs en ging rusten met 13 punten verschil (…) Het hele nieuwsbericht

Kattenbos Sport klopt Witgoor Dessel

Donderdag 26 augustus 2021
Lommel - Kattenbos Sport klopt Witgoor DesselIn een oefenwedstrijd heeft Kattenbos Sport K. Witgoor Sp.Dessel verslagen. Uitslag: 2-0.

Zeldzame witte koraalzwam in Bosland

Donderdag 26 augustus 2021
Vandaag gezien in Bosland
Lommel - Zeldzame witte koraalzwam in BoslandZoomIn Bosland heeft Pierre Rutten de zeldzame witte koraalzwam aangetroffen. Het zou de derde waarneming zijn voor Noord-Limburg. Ook op de foto een zeer jonge aardappel bovist,een soort die de voorbije jaren veel te lijden had van de droogte, maar nu met het natte weer massaal terug komt.

Laatste BarJong van deze zomer

Donderdag 26 augustus 2021
Lommel - Laatste BarJong van deze zomerZoomMorgen vrijdag 27 augustus vindt een nieuwe editie plaats van 'BarJong' tussen 19 en 22 uur op de jeugddienst (Norbert Neeckxlaan 50). De organisatoren sluiten de reeks tieneractiviteiten van de zomer af en blikken als eens vooruit naar het najaar. Tijdens de BarJong momenten voorziet de jeugddienst/jeugdraad een open activiteitenaanbod voor jongeren tussen 12 en 16 jaar oud. Je kan er lasergamen, spelletjes spelen op de PS4, voetballen, Kickeren of gezellig samenzijn. De inkom is slechts 5 euro voor een hele avond hapjes en drankjes.

De Paralympics op de Vlaamse tv

Woensdag 25 augustus 2021
Lommel - De Paralympics op de Vlaamse tvZoom                                                                (Cartoon: Yves '21)
4.794 Limburgse huishoudens hebben een budgetmeter voor elektriciteit. Dat is 13,1 per duizend afnemers. Dat blijkt uit gegevens van de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt. Een laag inkomen, slechte woonomstandigheden en hoge energieprijzen leiden vaak tot energie-armoede, wat wil zeggen dat een gezin moeilijkheden ondervindt om zich te voorzien van de energie die nodig is voor elementaire noden. De energiekosten zijn de laatste jaren sterk gestegen, wat de kans op betalingsachterstanden vergroot. Bij afnemers die er niet in slagen hun energierekeningen te betalen, kan een budgetmeter geplaatst worden.

Dansende muggen

Woensdag 25 augustus 2021
Lommel - Dansende muggenZoom'Als de muggen dansen gaan, is het met de regen zeker gedaan', luidt het spreekwoord. Gust Ischen heeft alvast genoeg muggen aan zijn raam voor een heel bal.

Paula Tielens overleden

Dinsdag 24 augustus 2021
Lommel - Paula Tielens overledenGisteren is Paula Tielens overleden. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur).

Anna Keyken overleden

Dinsdag 24 augustus 2021
Lommel - Anna Keyken overleden
Gisteren is Anna Keyken overleden, de weduwe van Georges Geboers. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij krijgt haar laatste rustplaats op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Grasmaaier in brand gestoken

Dinsdag 24 augustus 2021
In de onmiddellijke buurt van de N71 is een grasmaaier in brand gestoken. Dat is vanochtend vastgesteld.

Koningschieten gilde Sint-Sebastiaan

Dinsdag 24 augustus 2021
Lommel - Koningschieten gilde Sint-SebastiaanZoomNa een jaar stilte omwille van corona organiseerden de Koninklijke Sint-Sebastiaan gilde afgelopen zaterdag hun jaarlijkse traditie koningschieten. Er waren 7 gildebroeders die voor de titel koning gingen. Na het 402de schot begaf de vogel het en hebben ze een nieuwe koning en koningin: Rob Verhoeven en Eva Moors. (Bijdrage Vanmeert Stefan)
De jongste twintig jaar is het leeftijdsprofiel van de Limburgse bevolking sterk geëvolueerd. We zien een sterkere ontgroening en een sterkere vergrijzing dan in heel Vlaanderen.
Het percentage jongeren (0-24 jaar) daalde tussen 2000 en 2020 in Limburg van 30,7% tot 25,9%. Deze daling is sterker dan in heel Vlaanderen. In 2000 telde Vlaanderen nog 29,2% jongeren, in 2020 is dat aandeel gedaald tot 27,1%. In 2000 had Limburg nog een hoger aandeel jongeren onder de bevolking dan (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Geëvacueerden overgebracht naar PeutieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Waldo Hendrickx overleden

Maandag 23 augustus 2021
Lommel - Waldo Hendrickx overledenVrijdag is Waldo Hendrickx overleden, de weduwnaar van Renate Bekersz. Hij was 82 jaar en woonde in Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

De kermis is in't stad

Maandag 23 augustus 2021
Lommel - De kermis is in't stadZoomSommigen hebben misschien vanmorgen al een 'kermiskater', alle anderen kunnen nog tot donderdag op onze Lommelse kermis terecht voor veel plezier, optredens, friet en/of bier! (Foto Robert Boons)

Grenstrappers verliezen van Heusden

Maandag 23 augustus 2021
Lommel - Grenstrappers verliezen van HeusdenGrenstrappers Lommel Kolonie hebben gisteren verloren van SK Heusden 06. Uitslag: 1-4.

Kattenbos verliest van Anadol

Maandag 23 augustus 2021
Lommel - Kattenbos verliest van AnadolKattenbos Sport heeft thuis verloren van KFC Anadol. Uitslag: 2-3.

FC Kaulille - V. Lommel 0-4

Maandag 23 augustus 2021
Lommel - FC Kaulille - V. Lommel 0-4FC Kaulille heeft thuis verloren van Verbroedering Lommel. Uitslag: 0-4.

Lutlommel B - Paal Tervant B 1-3

Maandag 23 augustus 2021
Lommel - Lutlommel B - Paal Tervant B 1-3Lutlommel VV B heeft thuis verloren van FC Paal-Tervant B. Uitslag: 1-3. Lutlommel VV A heeft met 4-3 verloren op het veld van Turkse FC.

Damesvoetbal: Lommel - Elen 8-2

Maandag 23 augustus 2021
Lommel - Damesvoetbal: Lommel - Elen 8-2In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS B St. Elen geklopt. Uitslag: 8-2.

Wie zonder zonden is...

Zondag 22 augustus 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - Wie zonder zonden is...Mag ik het voor één keer ook eens over mijn eigen beperkte biotoop hebben, ja? Over mijn kleinkinderen bijvoorbeeld. Ik heb er drie stuks: Jens is zeventien maanden, woont in Engeland en moeit zich nog niet met de vele issues die de rest van de clan bezighouden. Het ventje mag zich onbekommerd verheugen in een volmaakt probleemloos bestaan. Bovendien krijgt hij spontaan en van iedereen alle aandacht waarom hij – soms iets te nadrukkelijk – verzoekt.
Jan is twaalf en maakt Boxbergheide (…) Het hele nieuwsbericht

Beter in Borkel dan in Tokio

Zondag 22 augustus 2021
Grensgevallen
Lommel - Beter in Borkel dan in TokioZoomTijdens de Olympische Spelen in Tokio oogstte de Franse amazone Pénélope Leprovost wereldroem. Niet omdat ze een medaille had gewonnen, maar omdat haar paard weigerde te springen. Vandaag kwam die sprong er wel, en nog wel in Borkel, tijdens de Longines Global Champions Tour bij Jan Tops. Met onder meer deze sprong ging ook de overwinning van het toernooi naar de Française en haar merrie. Bovenstaande foto is van Rik Vander Sanden. Meer foto's vindt u hier.     
Lommel - Belgen in Kabul worden geëvacueerdZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

KMI: code geel

Zondag 22 augustus 2021
Lommel - KMI: code geel
Het weer blijft rare capriolen maken. Het KMI geeft voor vandaag code geel: er trekken soms intense en onweerachtige buien over ons land. Plaatselijk kan er 10 tot 20 l/m2 in 1 u vallen.

Pierre Verhoft overleden

Zaterdag 21 augustus 2021
Lommel - Pierre Verhoft overledenIn Zelem is vandaag Pierre Verhoft overleden, de echtgenoot van Liesbeth Van Roy. Hij was 58 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18-30-19 uur) in aula 'de Heyde' in Zelem.

Inbreker betrapt op klaarlichte dag

Zaterdag 21 augustus 2021
Lommel - Inbreker betrapt op klaarlichte dagIn de Koning Albertlaan is een inbreker deze voormiddag op heterdaad betrapt. De politie kon de man inrekenen.

Auto beschadigd op Balendijk

Zaterdag 21 augustus 2021
Op de Balendijk werd een auto beschadigd. Dat gebeurde afgelopen nacht.

Fons Cuyvers overleden

Zaterdag 21 augustus 2021
Lommel - Fons Cuyvers overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Fons Cuyvers overleden, de weduwnaar van Sonja Jannis. Hij was afkomstig van Lommel en zou eind volgende week 67 jaar worden. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

De Schipper op de Blauwe Kei

Zaterdag 21 augustus 2021
Lommel - De Schipper op de Blauwe KeiZoomHet weekend van 28 en 29 augustus vinden de allerlaatste openkelderdagen plaats bij Bikerstore De Schipper op de Blauwe Kei. Want na 26 jaar stopt de immer sympathieke man ermee.... (Foto Robert Boons)
Lommel - Opgelet: verkeersdrukte verwacht vandaagDeze namiddag rijdt een colonne van het Kristalpark, over de Ring en de Luikersteenweg tot aan de kruising met de Sint-Lucasstraat. Daarna rijdt de colonne via de Luikersteenweg naar de Ring en de N74. Kruisingen met het parcours worden afgesloten.
Alles verloopt onder politiebegeleiding, maar er wordt hinder verwacht op het volledige parcours. Indien je er niet moet zijn, vermijd je de omgeving best. De afsluiting is voorzien van 12 uur tot 17 uur (op tot einde optocht).

Betty Reynders overleden

Vrijdag 20 augustus 2021
Lommel - Betty Reynders overleden
In Kerkhoven is woensdag Betty Reynders overleden, de echtgenote van Roger Bettens. Zij was 77 jaar en afkomstig van Leopoldsburg. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats van Leopolsburg vinden in intieme kring plaats.


Minder honing door slecht weer

Vrijdag 20 augustus 2021
Lommel - Minder honing door slecht weerZoomWie de komende weken een potje honing bij de lokale imker wil kopen, zal snel moeten wezen want de voorraad honing zal dit jaar beperkter zijn. En dat heeft alles te maken met het slechte weer van deze zomer. Bij regenweer blijven de bijen binnen en de overvloedige regenval zorgt er nog eens voor dat er veel minder stuifmeel is. Ondertussen eten de bijen de honing zelf op.
Het dieet van de eerste Vlaamse wolvenroedel bestaat hoofdzakelijk uit ree, everzwijn en andere wilde prooisoorten. Tot deze conclusie kwamen onderzoekers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Vee maakt geen groot deel uit van hun dieet, maar in de herfst van 2020, toen de nieuwe wolvenwelpen nog niet mee konden jagen maar wel veel voedsel nodig hadden, werd er wel meer (onbeschermd) vee gegeten. Lees meer bij Natuurpunt.

Velofest op 19 september

Vrijdag 20 augustus 2021
Lommel - Velofest op 19 septemberZoomVelo-fest is een fietsevenement van Stad Lommel en Fietsersbond Lommel op de autoloze zondag van 19 september, dit van 13 tot 17 uur op het Kerkplein. Er zal een fietsbeurs zijn met o.a. fietsen voor senioren en mensen met beperkingen maar ook bakfietsen, elektrische steps... Maar er is ook randanimatie met b.v. een hindernisparcours voor kinderen. Heb jij 'iets' met fietsen? Particulier of als handelaar? Alles mag, alles kan, als het maar 'fietsgebonden' is! Meer info en inschrijven kan via lommel[!]fietsersbond.be.
De vaccinatieteller
Lommel - Bijna 90% volwassenen volledig gevaccineerdZoomOndertussen zijn 89.46% van de volwassen Lommelaars volledig gevaccineerd oftewel 25.222 van de 28.193 mensen. Dat zijn er nog eens 606 extra sinds vorige week. En 91.25% van de volwassen Lommelaars hebben al een eerste prik gehad. Dagelijkse updates kan je steeds volgen via de website.

Vuelta: Jordi Meeus 96ste

Donderdag 19 augustus 2021
In de zware bergrit van de Vuelta is Jordi Meeus vandaag 96ste geworden, op 7'25" van de Deense ritwinnaar Magnus Cort.

Kattenbos Sport wint oefenwedstrijd

Woensdag 18 augustus 2021
Lommel - Kattenbos Sport wint oefenwedstrijdIn een oefenwedstrijd heeft Kattenbos Sport KFC Beekhoek geklopt. Uitslag: 2-0.

Vuelta: Jordi Meeus opnieuw zevende

Woensdag 18 augustus 2021
In de vijfde rit van de Vuelta, die eindigde op een massaspurt, is Lommelaar Jordi Meeus vandaag opnieuw als 7de geëindigd, net als gisteren.

Nieuw: MRB Metaalwerken

Woensdag 18 augustus 2021
Danny en Ian Wouters, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap MRB Metaalwerken opgericht met zetel aan de Koning Albertlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van metalen constructiewerken, geprefabriceerde gebouwen, deuren, ramen en sloten.

Lommels herfstopendeurweekend

Woensdag 18 augustus 2021
Lommel - Lommels herfstopendeurweekendZoomTijdens het herfstopendeurweekend van vrijdag 17 t.e.m. zondag 19 september gaan de nieuwste collecties en LEGO hand in hand. Terwijl in het centrum modellen de nieuwe collecties en accessoires showen, beoordelen zowel Thomas en Roy, winnaars van LEGO Masters 2021, als een publieksjury ingezonden bouwwerkjes uit LEGO die kaderen in het thema ‘het ruime winkelaanbod in Lommel’. Maar liefst 9 winnaars vallen in de prijzen en gaan naar huis met een prijzenpakket bestaande uit Lego. Bruisend Lommel, (…) Het hele nieuwsbericht

Pas in het weekend wat beter

Woensdag 18 augustus 2021
Weerbericht
Lommel - Pas in het weekend wat beterStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor bewolkt en nat weer. In de tweede helft van de week stijgt de luchtdruk stilaan en volgt er een weersverbetering. Vooral in het weekend is er meer zon en wordt het nog even zomers warm. Op zondag neemt de onweersdreiging echter toe en na het weekend daalt het kwik opnieuw.
Vandaag wordt een sombere dag met veel wolken en periodiek wat lichte regen of enkele buien. De zon komt nauwelijks tevoorschijn en het kwik stagneert op (…) Het hele nieuwsbericht

De kracht van een virus

Woensdag 18 augustus 2021
Vandaag gelezen
Lommel - De kracht van een virus"Omdat het coronavirus zal blijven rondgaan, rekenen de experts erop dat alle niet-gevaccineerden en niet eerder besmette personen ‘vroeg of laat’ in aanraking gaan komen met covid19."
Lommel - Covid-19: open prikmomenten in Lommel en PeerDe Eerstelijnzone Noord-Limburg organiseert de komende weken twee OPEN PRIKMOMENTEN in de Vaccinatiecentra van Peer (24/8) en Lommel (30/8). Deze open prikmomenten zijn bedoeld voor wie nog niet gevaccineerd is of wie zijn tweede vaccinatie met AstraZeneca gemist heeft. Vooraf inschrijven is niet nodig. Je kan je gewoon aanmelden in het Vaccinatiecentrum, breng wel je identiteitskaart mee.
Open prikmoment Johnson&Johnson en AstraZeneca in het Vaccinatiecentrum in Peer
Wanneer: (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Friet overleden

Woensdag 18 augustus 2021
Lommel - Henri Friet overleden
Gisteren is Henri Friet overleden, de weduwnaar van Christina Broeren. Hij was 81 jaar, woonde in Pelt en is afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Hij krijgt zijn laatste rustplaats op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: vrijdag (20.15-20.45 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Terug naar de vrijheid

Woensdag 18 augustus 2021
Lommel - Terug naar de vrijheidZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Tweede buurtbarbecue BIS Bezemstraat

Dinsdag 17 augustus 2021
Lommel - Tweede buurtbarbecue BIS BezemstraatZoomEen zonnige zondag op Hemelvaartdag kozen ze voor de tweede buurtbarbecue van de Bezemstraat. Waarom BIS? Omdat corona de editie van 2020 had gekelderd. De buurt werd vergroot door de cirkel rond te trekken rond de Bezemstraat, Kattenbos en de Oude Diestersebaan. Met 57 aanwezigen tussen de 2 en 88 jaar was iedereen vertegenwoordigd, van jong tot oud. Afsluiten deden ze rond het nachtuur, alhoewel dat voor sommigen rekbaar bleek, of moest de volgende buurtsamenkomst al besproken worden? (Foto's Hilda Lodewijks)
Tweede buurtbarbecue BIS BezemstraatTweede buurtbarbecue BIS Bezemstraat
Zoom

Jordi Meeus 7de in Vuelta

Dinsdag 17 augustus 2021
Ondanks zijn val eergisteren is Lommelaar Jordi Meeus vandaag 7de geëindigd in de massaspurt aan het einde van de vierde rit van de Vuelta, de Ronde van Spanje. 

Ondertussen, in Kabul...

Dinsdag 17 augustus 2021
Lommel - Ondertussen, in Kabul...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)
Vanaf vandaag kunnen de tickets worden besteld voor de Burenkijkdag van de Vliegbasis Kleine-Brogel. Ze kosten 10 euro. Ook de inwoners van het Nederlandse Cranendonck zijn uitgenodigd. De burenkijkdag - op vrijdag 10 september - kadert in de Sanicole Airshow van zondag 12 september in Hechtel-Eksel; de meeste toestellen die aan die airshow deelnemen, zijn 's vrijdags al te bekijken op de vliegbasis. Coronavoorwaarden: gevaccineerd zijn of een recente (max. 48u) PCR-test kunnen voorleggen. U kunt de tickets hier bestellen.

Vandalisme aan kerk

Dinsdag 17 augustus 2021
Vandalen hebben toegeslagen aan de parochiekerk van Lommel-Centrum. Zij schopten er de behuizing van de internetaansluiting stuk. De feiten zijn gisteren vastgesteld.

Een nieuw boek van Chel

Dinsdag 17 augustus 2021
Onze columnist Chel Driesen heeft weer een boek klaar, zijn derde al. Daarin "een selectie van recente columns, aangevuld met een paar nog niet verschenen kortverhalen en geïllustreerd met foto’s en kunstige tekeningen van een bekende Lommelse illustrator," meldt hij. Meer informatie is terug te vinden op zijn Facebook-account. Wie niet op Facebook zit, kan het boek bestellen via een overschrijving van 25 euro naar de rekening van M. Driesen,  BE40 7765 9379 1863, met vermelding van het gewenste aantal.   
Lommel - BoslandTrail 2021 gaat op volle kracht doorZoomIn het weekend van 24 en 25 september zal de vierde BoslandTrail plaatsvinden. De organisatie zet na een corona editie alle zeilen bij om weer een unieke beleving aan te bieden! Dankzij het Covid Safe Ticket zullen de deelnemers en bezoekers op een veilige en normale manier kunnen genieten van de BoslandTrail.  Nieuw deze editie is de tussenafstand van 75km. Dieter Vangeneugden vertelt: ‘Er zijn voor deze afstand nu al meer dan 700 deelnemers wat een enorm succes betekent voor ons! De (…) Het hele nieuwsbericht

Emiel Vanden Boer overleden

Dinsdag 17 augustus 2021
Lommel - Emiel Vanden Boer overledenZoals gemeld overleed op 12 augustus Emiel Vanden Boer, echtgenoot van wijlen Maria Vandervee. Emiel werd 86. De uitvaartplechtigheid zal in beperkte familiekring gebeuren, waarna zijn asurn zal worden bijgezet bij Maria in het colombarium op de begraafplaats van Lommel-centrum. Een laatste groet is mogelijk in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat op donderdag 19 augustus van 19.30 tot 20.00 uur.

Koersfiets gestolen uit hal

Maandag 16 augustus 2021
In Lutlommel is een koersfiets gestolen. De fiets stond in de hal van een appartementsgebouw.

Open Monumentendag 12 september

Maandag 16 augustus 2021
Lommel - Open Monumentendag 12 septemberZoomOp zondag 12 september van 10 tot 18 uur is het in Vlaanderen weer ‘Open Monumentendag’. Het thema is “Inclusief erfgoed”, wat wil zeggen dat de organisatoren een zo divers mogelijk publiek op een open en gastvrije manier willen laten kennismaken met het onroerend erfgoed (monumenten, dorpsgezichten en landschappen) van onze stad of streek. Specifiek draait het hier die dag om ‘Het Lommelse Marktplein’. In samenwerking met GlazenHuis, de Jeugddienst, de (…) Het hele nieuwsbericht

Zeker niet vergeten...

Maandag 16 augustus 2021
Lommel - Zeker niet vergeten...Zoom                                                                     (Foto Robert Boons)

Chel Molemans overleden

Zondag 15 augustus 2021
Lommel - Chel Molemans overledenVrijdag is Chel Molemans overleden, de weduwnaar van Jet Vercammen. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Ondertussen, in Afghanistan...

Zondag 15 augustus 2021
Lommel - Ondertussen, in Afghanistan...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)

Quad kantelt en vat vlam

Zondag 15 augustus 2021
Lommel - Quad kantelt en vat vlam
In een bos gelegen achter de Ford-testbaan is gisteren in de vooravond een quad gekanteld en in brand gevlogen zodat de brandweer moest uitrukken. De bestuurder is daarbij gewond geraakt.

Man (30) gewond bij ongeval

Zondag 15 augustus 2021
Een 30-jarige man uit Lommel is vanmorgen rond 9.10 uur gewond geraakt bij een ongeval op het kruispunt van de Grote Baan en de Peersedijk. Daar kwam een auto tegen een elektriciteitspaal terecht.

Basket: Lommel wint van Mechelen

Zondag 15 augustus 2021
Lommel - Basket: Lommel wint van MechelenGisterenavond won basket Croonen Lommel van de Kangoeroes Mechelen met 82-62. (Quarters: 11-29, 29-11 (40-40), 23-12 (63-52), 19-10)
Van bij de start deden de Kangoeroes hun naam alle eer aan, ze sprongen letterlijk over een aangeslagen Lommel: met 5 punten voorgift ging het van 2-16 (6’) naar 11-29 (10’). In het tweede kwart herpakte Lommel zich,  mede door een raak schietende Wietse Jacobs, met 13 punten aan de rust en een gelijke stand (40-40). In de tweede helft vielen de (…) Het hele nieuwsbericht

Trendwatcher

Zondag 15 augustus 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - TrendwatcherVolgens mij is het een nieuwe trend. Pas op, ik ben geen trendwatcher. Zo ver reikt mijn trendkennis niet. Maar ik stel vast dat mobiele telefoons almaar meer op speaker of luidspreker worden gezet. Misschien gaat het gehoor van de gemiddelde beller erop achteruit? Je ziet mensen in de publieke ruimte passeren die hun smartphone vasthouden alsof ze een boterham gaan eten. Met het toestel plat op hun hand. De gesproken boterham. Bij het voorbijgaan hoor je een geruis, maar als je ergens zit, hoor je hele (…) Het hele nieuwsbericht

Felix Willekens overleden

Zondag 15 augustus 2021
Lommel - Felix  Willekens overledenDonderdag is Felix Willekens overleden. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Oproep voor vrijwilligers Levensloop

Zaterdag 14 augustus 2021
Lommel - Oproep voor vrijwilligers LevensloopZoomLevensloop Lommel zoekt nog vrijwilligers voor hun activiteit in het weekend van 4 en 5 september op de atletiekpiste. Concreet zoeken ze nog vrijwilligers voor de opbouw van 30 augustus t/m 3 september. Voor het weekend zélf zijn ze nog opzoek naar helpers voor in de dranktent, het onderhoud van toiletten, de inkom. En als laatste maar niet onbelangrijk voor de afbouw op 6 en 7 september. Voor meer info kan u terecht bij Jan Bressers via: levensloop.vrijwilligers1[!]gmail.com. (Bijdrage Jan Bressers)

De Bekelaar snuift de boerenlucht op

Zaterdag 14 augustus 2021
Lommel - De Bekelaar snuift de boerenlucht opZoomTijdens de week van de boer brachten de bewoners van WZC De Bekelaar een bezoek aan “het Groeiveld” op Kattenbos. Ze wandelden langs “De Grooten Hof” met patatten, sla, prei, selder, asperges, pompoenen en tomaten in de serres, die al aardig rood kleurden. Daar konden ze ook smullen van de heerlijke bessen en frambozen. En dan het erf op om de varkens te zien genieten van hun wellness (modderbad), om konijnen te knuffelen, de ezels en de koeien te begroeten en om samen te genieten van een heerlijke tas verse soep aan de gezellige picknicktafel in de koeienstal. Het was een 'gesmaakte' uitstap, zo geweldig dat ze deze week teruggaan met andere genieters. (Bijdrage Heidi Van Hooff)
De Bekelaar snuift de boerenlucht opDe Bekelaar snuift de boerenlucht opDe Bekelaar snuift de boerenlucht op
Zoom

Aangenaam zomerweer

Zaterdag 14 augustus 2021
Weerbericht
Lommel - Aangenaam zomerweerEen wig van hoge druk bevindt zich over onze streken en kan storingen uit onze regio houden. Met een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt daarbij relatief zachte lucht aangevoerd en komen de maxima net boven de normale waarden te liggen. Na het weekend overheersen koele en gestoorde luchtstromingen met wisselvallig weer en een toenemende kans op regen en buien.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend met nauwelijks wolken. Later schuiven er wat hoge wolken over onze regio en (…) Het hele nieuwsbericht

Lotgenotengroep voor mensen in rouw

Vrijdag 13 augustus 2021
Afscheid nemen van een dierbare doet pijn en verdriet. Dat verdriet delen kan bevrijdend zijn. Ook in het werkjaar 2020-2021 organiseert Het Centrum voor Christelijk Vormingswerk verschillende lotgenotengroepen voor mensen in rouw. De lotgenotengroep wil een luisterend oor en ondersteuning bieden na het verlies van een partner, familielid, vriend(in), collega of kennis. Speciale aandacht gaat uit naar wie onder moeilijke omstandigheden tijdens de coronacrisis afscheid heeft moeten nemen van een dierbare. (…) Het hele nieuwsbericht

IJsjesdag bij Samana Lommel-Centrum

Vrijdag 13 augustus 2021
Lommel - IJsjesdag bij Samana Lommel-CentrumZoomNa anderhalf jaar verplichte inactiviteit hervatte Samana Lommel-Centrum voorzichtig haar werking. Op donderdag 12 augustus leek het wel feest want... De Krijmboer kwam langs! Een tachtigtal leden kwamen in en om een mooi versierde Volksmacht samen. Wat was het een blij weerzien! Na het ijsje werden ze nog verrast met een kopje koffie waarbij ze heerlijk konden bijpraten. (Bijdrage Louisa Willekens)
IJsjesdag bij Samana Lommel-CentrumIJsjesdag bij Samana Lommel-CentrumIJsjesdag bij Samana Lommel-Centrum
Zoom

Sus Theuwen overleden

Donderdag 12 augustus 2021
Lommel - Sus Theuwen overledenVandaag overleed Sus Theuwen, echtgenoot van Monique Hesemans. Hij was 69 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in crematorium Stuifduin op dinsdag 17 augustus om 12.00 uur, waarna zijn asurne een warm plaatsje krijgt bij Monique. Rouwadres: Familie Theuwen - Hesemans, p.a. Schansstraat 4, 3920 Lommel.

Frans Vreys overleden

Donderdag 12 augustus 2021
Lommel - Frans Vreys overledenGisteren is in WZC Hoevezavel Frans Vreys overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

De nieuwe coronakaart

Donderdag 12 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Lommel - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. 
Lommel - Gratis naar 'We've lost dancing' of SpeelparadijsZoomGisteren gaven we tickets weg voor Pinopop, vandaag kunnen jullie gratis tickets winnen voor de dance-party 'We've lost dancing' morgen vrijdag 13 augustus, of voor het 'Speelparadijs' op zondag 15 augustus, beide op de weide achter garage Peppino, Molsekiezel in Lommel. En je hoeft er zelfs géén vraag voor te beantwoorden, enkel een mailtje sturen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be. Wél vermelden wat je wenst te winnen: we hebben voor de danceparty twee tafels van 8 personen en twee tafels van 4 personen in de aanbieding, en voor het Speelparadijs driemaal twee tickets voor de kids. De eersten voor elk aanbod zijn de gelukkigen... Meer info over beide activiteiten. UPDATE Je kan nog steeds mailen voor de gratis tickets, tot vrijdag 14.00 uur.

Wie gaat er gratis naar Pinopop?

Donderdag 12 augustus 2021
Lommel - Wie gaat er gratis naar Pinopop?Tot 12 uur vanmiddag kon je meedingen naar de allerlaatste vier tickets voor Pinopop. Je moest enkel de gecoverde groepen in de juiste volgorde herkennen. En dit waren: REM, Rammstein, AC/DC, CCR en Kreuners. Er kwamen tientallen antwoorden binnen, bijna allemaal correct. Enkel bij CCR meende iemand Elbow te herkennen... Maar een onschuldige hand besliste uiteindelijk over de winnaar en dat werd Cindy Kerkhofs. Zij mag er zaterdag dus nog bij op de weide van Peppino, en dit met vier personen! Proficiat en veel plezier!
Lommel - Reclame doorspoelen wordt onmogelijk...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Bromfietser en auto botsen

Woensdag 11 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Dreef en de Gompelbaan in Mol raakten deze voormiddag een bromfietser en een auto in een aanrijding betrokken. De bromfietser liep daarbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Weg met gereedschap

Woensdag 11 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit een tuinhuis aan de Molsesteenweg in Balen is allerlei gereedschap gestolen. De diefstal werd maandagnacht gepleegd.

Gratis naar... Pinopop

Woensdag 11 augustus 2021
Lommel - Gratis naar... PinopopZoomPinopop op zaterdag is volledig uitverkocht! Maar... wij hebben de allerlaatste 4 tickets voor jullie! Je kan deze winnen door op deze illustratie van Dirk Van Bun de vijf groepen te herkennen die tijdens Pinopop zullen gecoverd worden. Mail de juiste namen in de juiste volgorde (startende links vanboven naar rechts,en daarna de twee onderaan ook van links naar rechts) naar internetgazet.lommel[!]telenet.be en win dus 4 tickets (of eigenlijk 4 x 4 drankjetons) en wees er zaterdag ook nog bij op de weide van Peppino op de Molsekiezel! Uit alle inzendingen wordt één gelukkige winnaar geloot!  Mailen vóór donderdag 12.00 uur!!!

'Onbeduidend'

Woensdag 11 augustus 2021
Vandaag gelezen
"Heel apart. FC Twente heeft een spits van Lommel gehuurd. Da's toch alsof John Lennon een gitaar komt lenen in de kringloopwinkel, of zoiets. De meeste versterkingen zijn namen die we kennen, maar wat ze in Enschede moeten met een negentienjarige Costa Ricaan, gehuurd van een onbeduidende Belgische ploeg?"
(Elfvoetbal.nl)

Thieu Van Ham overleden

Dinsdag 10 augustus 2021
Lommel - Thieu Van Ham overledenOp 4 augustus overleed Thieu Van Ham, de echtgenoot van Jacqueline Van Gurp. Hij was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Inbraak in flat mislukt

Dinsdag 10 augustus 2021
Lommel - Inbraak in flat misluktEr werd een inbraakpoging ondernomen in een appartement aan de Leopoldlaan. De daders slaagden niet in hun opzet. Er is schade aan de deur. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Juwelen gestolen in woning

Dinsdag 10 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Wijngaardberg in Balen is een diefstal gepleegd. Onbekenden gingen er aan de haal met juwelen.

Een (simpele?) vraag

Dinsdag 10 augustus 2021
Lommel - Een (simpele?) vraagZoom                                                                    (Foto Robert Boons)

'Opvangnet' vanaf januari

Dinsdag 10 augustus 2021
Vanaf januari 2022 zal een nieuw initiatief, “Opvangnet”, inclusieve kinderopvang op maat voorzien aan het Educatief Centrum op de SyntraPXL-campus in Pelt. De opvang gebeurt door onthaalouders van kinderopvang Gezinsbond. Daarnaast wordt er ingezet op occasionele opvang bij de ouders thuis door de kinderoppasdienst van die vereniging. Dit maakt participatie aan vrije tijd mogelijk. 
“Opvangnet” is ontstaan uit een samenwerking tussen verschillende (…) Het hele nieuwsbericht

O.S.: iedereen weer naar huis...

Dinsdag 10 augustus 2021
Lommel - O.S.: iedereen weer naar huis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Reddingsstrook verplicht bij file

Dinsdag 10 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Reddingsstrook verplicht bij fileZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer voert in de maand augustus een campagne via de afficheborden langs Vlaamse autosnelwegen over - naar Duits voorbeeld - het vormen van de reddingsstrook. Dit om de verkeersregel nogmaals onder de aandacht te brengen. “De reddingsstrook zorgt voor een veilige doorgang van de hulpdiensten, chauffeurs dienen spontaan een reddingsstrook te vormen bij filevorming”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Als elke weggebruiker de reddingsstrook toepast wanneer het nodig is, zullen onze hulpdiensten sneller ter plaatsen zijn. Hierdoor stijgen de overlevingskansen van mensen betrokken in een zwaar ongeval.” Door de vlotte bereikbaarheid van een ongeval door de reddingsstrook, zal de rijweg sneller vrijgegeven worden en staat men minder lang in de file.

Tweede vaccin gemist?

Maandag 9 augustus 2021
Lommel - Tweede vaccin gemist?Heb je je afspraak voor je tweede coronavaccin gemist? Dan kan je heel eenvoudig een nieuwe afspraak boeken. Het is belangrijk om na je eerste spuitje ook tijdig een tweede te laten zetten. Het zorgt voor een hogere bescherming die ook langer aanhoudt. Zeker bij bepaalde virusvarianten, zoals de deltavariant, is de tweede dosis heel belangrijk om de beschermingsgraad voldoende hoog te krijgen en te houden. Alle info over het maken van een nieuwe afspraak vind je hier.

Inbraken in Teutenweg

Maandag 9 augustus 2021
Lommel - Inbraken in TeutenwegIn de Teutenweg zijn twee inbraken gepleegd. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Daar zijn de slakken!

Maandag 9 augustus 2021
Puur natuur
Lommel - Daar zijn de slakken!ZoomHet vochtige weer van de afgelopen weken zorgt ervoor dat we dit jaar extra veel slakken in de tuin aantreffen. Er wordt nu al gesproken van dé slakkenzomer. Alhoewel het zeer nuttige beestjes zijn, zorgen teveel slakken in de tuin toch voor overlast en gruwelen tuinliefhebbers van deze trage beestjes. Meer info over de slakken via deze link.
Lommel - Olympische vlam terug naar GriekenlandZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Rudi Boonen overleden

Maandag 9 augustus 2021
Lommel - Rudi Boonen overledenGisteren is Rudi Boonen overleden, de echtgenoot van Annie Suls. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.

Johan Van Houdt overleden

Maandag 9 augustus 2021
Lommel - Johan Van Houdt overledenGisteren is in Pelt Johan Van Houdt overleden, de echtgenoot van Nancy Bergmans. Hij was 48 jaar en afkomstig van Turnhout. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in funerarium Severens in de Schansstraat. 

Niet alleen vakkennis telt

Maandag 9 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Talent is een belangrijke factor in de potentiële groei van startende bedrijven, zogenaamde start-ups. En je moet het juiste diploma hebben. Maar ook soft skills zoals attitude, flexibiliteit, teamgeest en communicatieve vaardigheden worden steeds doorslaggevender bij de rekrutering. Dat blijkt uit een onderzoek bij de start-ups in de Limburgse incubatoren, zo meldt de LRM.
In 2017 al werd er gepeild naar het talent- en competentiebeleid van Limburgse start-ups. (…) Het hele nieuwsbericht

V. Lommel - FC Turkse 1-4

Zondag 8 augustus 2021
Lommel - V. Lommel - FC Turkse 1-4Verbroedering Lommel heeft thuis verloren van FC Turkse. Uitslag: 1-4.
Lommel - Sp. Grote Heide - Kattenbos Sport 2-3Sporting Grote Heide heeft thuis verloren van Kattenbos Sport. Uitslag: 2-3.

Lutlommel VV - Houthalen VV 4-1

Zondag 8 augustus 2021
Lommel - Lutlommel VV - Houthalen VV  4-1Lutlommel VV heeft Houthalen VV verslagen. Uitslag: 4-1.

Inbrekers op ronde

Zondag 8 augustus 2021
Lommel - Inbrekers op rondeIn de Kloosterstraat, de Blekerijstraat en de Klachtloopstraat sloegen dieven toe. Of zij buit konden maken, is niet geweten.

Nederland verscherpt inreisregels

Zondag 8 augustus 2021
Lommel - Nederland verscherpt inreisregelsVanaf vandaag controleert de Nederlandse marechaussee mensen die het land binnenkomen. Niet iedereen - voornamelijk Nederlanders die terugkeren uit vakantie, en dan nog steekproefsgewijs.  Wie het land wil binnenkomen, moet een geldig coronapaspoort kunnen voorleggen. Reizigers ouder dan 12 moeten kunnen bewijzen dat ze volledig gevaccineerd zijn, recent genezen zijn van corona of ze moeten een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud kunnen voorleggen. Ook een sneltest mag, op voorwaarde dat die niet ouder is dan 24 uur. Het is dus zaak om te kunnen bewijzen dat je aan die voorwaarden kan voldoen.
Grensgevallen
In het baanwielrennen op de Olympische Spelen heeft Harrie Lavreysen uit Luyksgestel zijn derde medaille binnen. In de discipline keirin haalde hij afgelopen nacht brons. Eerder won hij al twee gouden medailles: in de teamsprint en in de sprint.
Grensgevallen
Lommel - O.S.: zilver voor Jessica SpringsteenZoomOp de Olympische Spelen - haar eerste deelname - heeft Jessica Springsteen met het Amerikaanse team zilver behaald in de jumping. Dat gebeurde met het paard Don Juan van de Donkhoeve (foto)Wij presenteerden dat duo al op 16 juli nadat Rik Vander Sanden de twee gefotografeerd had op het toernooi bij Jan Tops in Borkel-en-Schaft. Het Belgische team eindigde vandaag derde en haalde dus een bronzen medaille. (foto Rik Vander Sanden)
Lommel - Ook springruiters halen medaille op O.S.Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Lommel - Ondertussen, in de Sportveldenstraat...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: KERAK

Zaterdag 7 augustus 2021
Mustafa en Abdul Hamada, beiden uit Vosselaar, hebben de besloten vennootschap KERAK opgericht met zetel aan De Vryheyt in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van koffieshops en feestzalen én handel in alle goederen en producten in de meest ruime zin van het woord.

Mia Corens overleden

Zaterdag 7 augustus 2021
Lommel - Mia Corens overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is donderdag Mia Corens overleden, de echtgenote van Frans Geys. Ze was 92 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten familiekring plaatsvinden waarna de asurn een plekje krijgt in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Kolonie. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Nog altijd wisselvallig

Zaterdag 7 augustus 2021
Weerbericht
Lommel - Nog altijd wisselvalligOnder impuls van een depressie over Schotland, wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming koele, onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het weerbeeld ziet er niet zo fraai uit voor het weekend. Nadien bouwt een wig van hogedruk op en breekt een droge periode aan met veel zon en hoge temperaturen. Het is nog de vraag hoe lang deze periode blijft duren.
Vandaag is het vrij rustig en op een bui na meestal droog in de ochtend, met ook geregeld wat zon. Na de middag komen (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De Spaanse paardenhandelaar Javier S., die onder meer vanuit Borkel-en-Schaft actief is, is vorige maand veroordeeld tot driekwart jaar cel wegens witwassen. Dat meldt de Nederlandse krant AD. Volgens de Nederlandse Belastingdienst is er bij de handel in exclusieve spring- en dressuurpaarden in Nederland 100 miljoen euro aan belasting ontlopen. De driehoek Eindhoven, Brussel en Aken wordt wereldwijd gezien als het epicentrum van de internationale paardenhandel.

Turks is niet moeilijk!

Zaterdag 7 augustus 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - Turks is niet moeilijk!Dit verhaal begint in de tijd dat de bakker en de brouwer nog aan de deur kwamen. Lang geleden dus. Bijna zo lang als toen de dieren nog spraken.
Een collega die nog niet zo lang getrouwd was, huurde de achterzijde van een huis in de Lommelse Stationsstraat. Aan de voorzijde woonde een Turks koppel. Dat vernam ik pas achteraf. Want toen ik bij hem op bezoek ging, heb ik eerst wat aan de voordeur staan te morrelen. Na een aantal vergeefse kloppogingen, merkte ik achter een venster een briefje op. In (…) Het hele nieuwsbericht

Computer gestolen uit woning

Vrijdag 6 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een woning aan de Leie in Balen. De daders gingen met een computer aan de haal. De diefstal is gisterenavond vastgesteld. In de Misseweg is gisterenavond een dief betrapt die wou toeslaan in een woning. De onbekende verplaatste zich per fiets.

Fietsster (51) aangereden

Vrijdag 6 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen is een 51-jarige fietsster gewond geraakt toen zij door een auto werd aangereden op het kruispunt van de Olmensebaan en de Molsesteenweg in Balen. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.
Grensgevallen
Na zijn eerste gouden medaille met zijn teamgenoten in de discipline teamsprint heeft Harrie Lavreysen uit Luyksgestel vandaag op de Olympische Spelen een tweede gouden medaille behaald in de discipline sprint. Hij versloeg daarin zijn landgenoot Jeffrey Hoogland. Morgen start Harrie in de discipline keirin.

Inbraak in hondenschool

Vrijdag 6 augustus 2021
Lommel - Inbraak in hondenschoolAan de Rozenstraat in Lommel-Werkplaatsen is ingebroken in de hondenschool. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Mia Rutten overleden

Vrijdag 6 augustus 2021
Lommel - Mia Rutten overledenGisteren is Mia Rutten overleden, de weduwe van Door Van Baelen. Zij zou eind deze maand 81 jaar worden. De uitvaartdienst zal in familiekring plaatsvinden waarna de urne een plekje zal krijgen bij Door in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Nog steeds op volle toeren...

Vrijdag 6 augustus 2021
De vaccinatieteller
Lommel - Nog steeds op volle toeren...ZoomOndertussen zijn 80.50% van de volwassen Lommelaars volledig gevaccineerd. Dat zijn er weer 2.349 mensen extra sinds vorige week. Bijna 91% van de volwassen Lommelaars hebben al een eerste prik gehad. Van de 80-plussers zijn nu 94.45% volledig gevaccineerd, oftewel 1.872 van de 1.982 mensen. Dagelijkse updates kan je steeds volgen via de website.

Pannenkoekendag bij Samana

Vrijdag 6 augustus 2021
Lommel - Pannenkoekendag bij SamanaZoomGisteren organiseerde Samana Lutlommel in de Hanekap een pannenkoekendag. Er kwamen maar liefst 120 eters opdagen en 23 vrijwilligers waren de hele namiddag in de weer om alles in goede banen te leiden (en 300 pannenkoeken te bakken...). De werkgroep crea had voor de tafelversiering gezorgd.
Pannenkoekendag bij SamanaPannenkoekendag bij SamanaPannenkoekendag bij Samana
Zoom

Land van compromissen

Vrijdag 6 augustus 2021
Lommel - Land van compromissenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Lutlommel VV - Sp. Grote Heide 2-0

Donderdag 5 augustus 2021
In een oefenwedstrijd heeft Lutlommel VV Sporting Grote Heide geklopt. Uitslag: 2-0.

De nieuwe coronakaart

Donderdag 5 augustus 2021
Lommel - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. Welke gevolgen heeft dat voor jou (en je kinderen) als je een reis hebt gepland? Lees de toelichting bij vrtnieuws.be.
Lommel - De O.S.: probeer het thuis maar eens...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Yvonne Geuens overleden

Donderdag 5 augustus 2021
Lommel - Yvonne Geuens overledenIn WZC Cecilia in Alken is dinsdag Yvonne Geuens overleden, de weduwe van André van Gelooven. Zij was 79 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Smeets in Hasselt.

Maria Van den Boer overleden

Donderdag 5 augustus 2021
Lommel - Maria Van den Boer overledenGisteren is Maria Van den Boer overleden, de weduwe van de in 2008 overleden Peer Bergmans. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag 10 augustus (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Wisselvallig met zon en buien

Donderdag 5 augustus 2021
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig met zon en buienMet een aanhoudend zonale luchtstroming, wordt vochtige en soms gestoorde zeelucht nog steeds over onze streken aangevoerd. Buien ontstaan gemakkelijk en bij momenten zorgen storingen voor een langere periode met regen. Tussendoor komen er ook wel drogere intermezzo's voor. Halfweg volgende week bouwt een hogedrukgebied op over Centraal-Europa en volgt er een flinke weersverbetering.
Vandaag wisselen stapelwolken af met wat zon. Daarbij vallen er voor de middag af en toe enkele buien. (…) Het hele nieuwsbericht

V. Lommel - KFC Eksel 0-2

Woensdag 4 augustus 2021
Verbroedering Lommel speelde een oefenwedstrijd tegen KFC Eksel. Uitslag: 0-2.

Fien Abrahams overleden

Woensdag 4 augustus 2021
Lommel - Fien Abrahams overledenGisteren is Fien Abrahams overleden, de weduwe van Joannes Ulenaers en van Toon Vaesen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar asurne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: zondag (19-20 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
Grensgevallen
Op de Olympische Spelen heeft Harrie Lavreysen uit Luyksgestel samen met zijn teamgenoot Jeffrey Hoogland een Olympisch record gevestigd in de kwalificatie voor het onderdeel sprint. De twee deden dat in exact dezelfde tijd: 9,215 seconden. Morgen worden de 1/8ste finales gereden.
Sporting Grote Heide heeft Grenstrappers Lommel Kolonie verslagen in een oefenwedstrijd. Uitslag: 3-1.
Lommel - Crowdfunding voor kuddehonden tegen wolvenZoomLandschap vzw, de vereniging achter de campagne "Welkom Wolf" heeft een  crowdfundingsactie gelanceerd voor de aankoop van kuddehonden voor de schaapsherder die onlangs fel getroffen werd toen wolven negen schapen doodbeten. Bovendien verloor  het familiebedrijf dat in Midden-Limburg de schapen levert voor de begrazing van één van de militaire domeinen waar de wolven leven, recent één van zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Op de Olympische Spelen heeft Harrie Lavreysen uit Luyksgestel vanmorgen een eerste gouden medaille behaald. Hij maakte deel uit van het Nederlandse team dat het beste was in de discipline teamsprint. Het was van 1936 geleden dat Nederland nog eens een olympische titel haalde in het baanwielrennen voor mannen.

Roos Schildermans overleden

Dinsdag 3 augustus 2021
Lommel - Roos Schildermans overledenVandaag is Roos Schildermans overleden, de echtgenote van Benny Luts. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Haar asurne wordt bijgezet in het urnenveld op de begraafplaat van Kattenbos. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Bedrijfsnieuws
De Ondernemersrechtbank heeft bandenservice en auto-onderdelen LTY met zetel aan de Edward Anseelestraat in Lommel failliet verklaard. Het bedrijf werd in het najaar van 2019 opgericht. Schuldeisers krijgen een maand om een schuldvordering in te dienen.

'Ik blijf nog effe kij... ?'

Maandag 2 augustus 2021
Lommel - 'Ik blijf nog effe kij... ?'Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

O.S.: nóg een medaillekandidaat

Maandag 2 augustus 2021
Grensgevallen
Formidabel is het dat we op de Olympische Spelen in Tokio zoveel Noord-Limburgse atleten hebben. Maar er is nóg iemand die we daar in het oog moeten houden. Hij woont net over de grens, in Luyksgestel. Zijn naam Harrie Lavreysen! Vanaf morgenvroeg 8.58u Belgische tijd komt hij uit in het baanwielrennen in drie disciplines: de teamsprint, de sprint en de keirin. Hij is al drie keer wereldkampioen, dus een paar Olympische medailles moeten daar bij kunnen. Succes, Harrie!

Wielertoerist aangereden

Maandag 2 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Eksterstraat in Mol is gisteren een wielertoerist aangereden door een lichte vrachtwagen. Hij liep daarbij verwondingen op. In de Kapellestraat is een fietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

Voor ons mag het!

Maandag 2 augustus 2021
Lommel - Voor ons mag het!Zoom                                                                 (Foto Robert Boons)

KFC Kaulille - Lutlommel VV A 0-6

Zondag 1 augustus 2021
Lommel - KFC Kaulille - Lutlommel VV A  0-6KFC Kaulille heeft thuis verloren van Lutlommel VV A. Uitslag: 0-6.
Lommel - Kattenbos Sport verslaat Ex. HamontKattenbos Sport heeft thuis gewonnen van Exc. Hamont. Uitslag: 3-1.
Lommel - Lutlommel B verslaat GrenstrappersLutlommel VV B is gaan winnen op het veld van Grenstrappers Lommel Kolonie. Uitslag: 2-3.

Menwedstrijd zonder publiek

Zondag 1 augustus 2021
Grensgevallen
Lommel - Menwedstrijd zonder publiekZoomGeen toegang voor publiek op "Driving Valkenswaard International" de afgelopen vier dagen, vanwege de coronamaatregelen. Rik Vander Sanden maakte er wel een fotoreportage van de drie disciplines (dressuur, marathon & kegels). Alleen van de laatste proef (H4 - kegels) zijn er geen foto's vanwege de stortregen.
De huidige wereldkampioen, de Hongaar Martin Hölle, was de beste in het mennen/driven van twee paarden in de klasse CAI3*- H2. De menner van vier paarden en gastheer en meervoudig wereldkampioen Boyd Exell (Australië) was primus in de klasse CAI4* - H4. U ziet zijn gespan hierboven. Hieronder een foto van Hölle en zijn gespan. Meer foto's van Rik Vander Sanden achter deze link.  
Menwedstrijd zonder publiek
Zoom

Bergveldwesp in de vloeiweiden

Zondag 1 augustus 2021
Lommel - Bergveldwesp in de vloeiweidenZoomIn de vloeiweiden in Lommel-Kolonie, een paradijs voor honderden insecten, kon Luc Beysen dit nest van de bergveldwesp fotograferen. Die wespensoort is bij ons behoorlijk zeldzaam; dat ze nu hier voorkomt, kan te maken hebben met de klimaatopwarming.

Zorgeloos op vakantie

Zondag 1 augustus 2021
Lommel - Zorgeloos op vakantieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Esp. Pelt verslaat V. Lommel

Zondag 1 augustus 2021
Esperanza Pelt heeft gisteravond Verbroedering Lommel verslagen. Uitslag: 3-0. De drie doelpunten, gescoord door Emrah Bostanci, Maxim Goossens en Jan Smolders, vielen alle in de tweede helft.

Uitdoofbeleid voor kermispony's

Zondag 1 augustus 2021
Lommel - Uitdoofbeleid voor kermispony'sZoomVlaams Dierenminister Ben Weyts heeft een regeling uitgewerkt waardoor pony’s, paarden of paardachtigen niet langer moeten opdraven op kermissen, jaarmarkten en aanverwante evenementen. Houders van kermispony’s en aanverwanten krijgen tot 2023 de tijd om hun activiteiten stop te zetten. Tot dan wordt voorzien in een overgangsregeling waarbij voor de bestaande houders een compensatie wordt voorzien. Kermisponyhouders die tot eind 2022  hun activiteiten willen verderzetten moeten zich verplicht registreren.

Dennenappels

Zondag 1 augustus 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - DennenappelsDoor het voortduwen van de rolstoel veeg ik al na vijftig meter het zweet van mijn voorhoofd. De zon schijnt genadeloos op mijn hoofd. Alsof het in een kachel steekt. We draaien het bos in. Eindelijk schaduw. “Hier is het beter”, zegt ma. “Zeg dat wel”, antwoord ik, opnieuw mijn zakdoek bovenhalend. Ze hoort me vegen en zuchten. "Ge zweet al zeker? Bij mij gaat het nog."
"Er liggen gelukkig geen dennenappels op het pad", zegt ze. "Dat rijdt makkelijker.” “Dat is tegen de (…) Het hele nieuwsbericht
20/07

Proficiat Hilde en Rik Groetjes van Lambert en Marie Vandervelden. Dewit

Lambert en Marie Vandervelden-Dewit
15/07

Els en Leo, proficiat met jullie diamanten huwelijksfeest

Jenny en Peter Van der Zanden
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel