Het overige nieuws

Basket: Lommel wint bij Neufchâteau

Zaterdag 30 september 2023
Lommel - Basket: Lommel wint bij NeufchâteauNeufchâteau - Croonen Lommel: 82-91
Quarters: 15-22, 20-26 (35-48), 21-28 (56-76), 26-15 (82-91).
Wat op papier een moeilijke wedstrijd zou worden werd door Lommel van bij het begin ontkracht. Via 2-8 (3de min.) ging het naar 15-22 (10de min.), mede door een goeie start van Yannick Cornelissen (2 driepunters). In het 2de kwart werd de voorsprong nog vergroot tot 26-41 (6de min.) door 2 bommen van Toon Wesenbeek. Twee minuten voor de rust (35-48) verdween Matts De Keuster met (…) Het hele nieuwsbericht

Stal Sport A - Lutlommel 3-4

Zaterdag 30 september 2023
Wedstrijdverslag
Lommel - Stal Sport A - Lutlommel 3-4Stal Sport A heeft vanavond met 3-4 verloren van Lutlommel VV. De Stalse voorzitter Vanhees blijkt terug op de wedstrijd: "Zeven doelpunten kregen de talrijke supporters vanavond te zien, maar jammer voor Stal waren het er 4 voor de bezoekers en slechts 3 voor de thuisploeg. De fiere leiders uit Lutlommel begonnen een beetje aarzelend aan de wedstrijd, al lukten zij in de 6de minuut toch twee doelrijpe kansen vlak na mekaar. Telkens bleef de afwerking in gebreke en vloog de bal naast. Sensatie in de (…) Het hele nieuwsbericht

Sp. Wijchmaal - V. Lommel 1-2

Zaterdag 30 september 2023
Lommel - Sp. Wijchmaal - V. Lommel 1-2Sporting Wijchmaal heeft vanavond thuis met 1-2 verloren van Verbroedering Lommel.

Kattenbos - Heusden-Zolder 3-3

Zaterdag 30 september 2023
Lommel - Kattenbos - Heusden-Zolder 3-3Kattenbos Sport en Heusden-Zolder hebben vanavond 3-3 gelijkgespeeld. Voor Kattenbos scoorden Hoes (2) en Timmermans. Dierick (2 x geel) werd uitgesloten.

De maan vandaag

Zaterdag 30 september 2023
Lommel - De maan vandaagZoomMario Vanoppen maakte vandaag deze mooie foto van de maan.

Damesvoetbal: Lommel United WS verliest

Zaterdag 30 september 2023
Lommel - Damesvoetbal: Lommel United WS verliestIn tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel United WS deze voormidag met 0-1 verloren van V&V Membruggen.

Jean Vlems overleden

Zaterdag 30 september 2023
Lommel - Jean Vlems overledenGisteren is Jean Vlems overleden, de echtgenoot van Ria Gerits. Hij was 73 jaar en afkomstug uit Lommel. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

'Godvergeten' (4)

Zaterdag 30 september 2023
Lommel - 'Godvergeten' (4)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vrees voor blauwtongbesmetting

Zaterdag 30 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Schapenhouders - en ook veehouders - beginnen te vrezen voor een blauwtongbesmetting bij hun dieren. Het blauwtongvirus is zich in Nederland snel aan het verspreiden en zakt zuidwaarts, richting België. Het wordt verspreid door muggen en is niet gevaarlijk voor mensen. In Nederland zijn er inmiddels al meer dan 350 schapenhouderijen besmet. Ook runderen kunnen besmet geraken met het virus.

De Romeinse invasie van Schotland

Vrijdag 29 september 2023
Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren gaat opnieuw van start met ‘Spraakwater’. De druk bijgewoonde lezingenreeks is inmiddels aan haar 20ste editie toe. Op het programma staan weer tal van boeiende uiteenzettingen over de wereld van archeologie en klassieke geschiedenis. De eerste lezing van het nieuwe seizoen zal online verlopen. Het museum strikte prof. em. David J. Breeze, een wereldautoriteit inzake het Romeinse leger. Op woensdag 18 oktober om 19.30 uur brengt de topspecialist het fascinerende verhaal van de ‘Slag bij Mons Graupius’. Meer info

Parkeermeters in Valkenswaard blijven

Vrijdag 29 september 2023
Grensgevallen
De parkeermeters in het centrum van Valkenswaard blijven. Een voorstel van het college van buirgemeester en wethouders werd gisteravond door een nipte meerderheid van de gemeenteraad weggestemd. Het parkeergeld brengt per jaar gemiddeld 600.000 euro op aan de stadskas.

Toine Mannaerts overleden

Vrijdag 29 september 2023
Lommel - Toine Mannaerts overledenGisteren is Toine Mannaerts overleden, de echtgenoot van Maria Kerkhofs. Hij was 85 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 11.30u) in het crematorium. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Rosa Mannaerts overleden

Vrijdag 29 september 2023
Lommel - Rosa Mannaerts overledenGisteren is Rosa Mannaerts overleden, de weduwe van de in 1964 gestorven Marcel Berckmans. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Online condoleren via begrafenissen Witters.

Gusta Vanduffel (100) overleden

Vrijdag 29 september 2023
Lommel - Gusta Vanduffel (100) overledenGisteren is Gusta Vanduffel overleden, de weduwe van Felix Imants, die in 1984 stierf. Ze was geboren in Mol en was op 18 augustus 100 jaar geworden. Het afscheid heeft plaats in familiekring. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Mooie ruggen

Vrijdag 29 september 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - Mooie ruggenOoit deed er in Lommel het gerucht de ronde dat iemand, een persoon van aanzien, in zijn boekenkast enkel ruggen van boeken had, zonder tekst erachter dus.
Op het einde van de volgende maand verhuis ik. Het gevoel daarbij is behoorlijk dubbel. Ik hou namelijk erg van de woning en de omgeving waar ik momenteel woon en vertrek naar een mooi nieuw appartement vlakbij. Het wordt bijgevolg gehechtheid versus nieuwsgierige verwachting.
Maar er komt vanzelfsprekend ook een heleboel werk bij kijken. Sommige (…) Het hele nieuwsbericht

'Godvergeten' (3)

Vrijdag 29 september 2023
De visie van Fobie
Lommel - 'Godvergeten' (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
In welke mate kunnen milieuvervuilende stoffen via moedermelk worden overgedragen op pasgeborenen? En in hoeverre hebben ze impact op de cognitieve functies tijdens de eerste levensmaanden? Dat toegepaste onderzoeksproject van dr. Charlotte Cosemans aan de UHasselt krijgt steun van het Fonds Orcadia, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting.
Hoewel borstvoeding voor pasgeborenen veel voordelen met zich meebrengt, hebben diverse studies de aanwezigheid van milieuverontreinigende stoffen in (…) Het hele nieuwsbericht

Viaduct Boorsem zondag weer open

Vrijdag 29 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Automobilisten kunnen vanaf zondag weer gebruikmaken van volwaardige rijstroken op het viaduct op de E314 in Boorsem. Dat meldt het AWV. Het wegdek is nu in beide richtingen vernieuwd, met geluidswerend asfalt, en ook het viaduct zelf kreeg een grondige renovatie. Ook langs de autoweg werden er verschillende werken uitgevoerd. Op de snelwegparking werden sanitaire voorzieningen aangelegd en grote halfverdoken vuilnisbakken geplaatst.
Lommel - Volle zaal voor wijkrestaurant KerkhovenZoomHet eerste wijkrestaurant in Kerkhoven na de zomervakantie was meteen een schot in de roos, met als resultaat een volle zaal. Het eten was overheerlijk met minestronesoep, gebraad met wortelpuree en als dessert een heerlijke fruitsla. Iedereen ging weer voldaan en met een goed gevoel naar huis. (Frieda Willekens)

Nieuw: Schilderwerken Jelle Geys

Vrijdag 29 september 2023
Jelle Geys (26) uit Lommel heeft de besloten vennootschap Schilderwerken Jelle Geys opgericht met zetel in het Adelbergpark. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schilderwerken, het plaatsen van behang en vloerbekleding, isolatiewerken en de installatie van zonnepanelen en warmteboilers.

Veel AI-boeken op Bol.com

Vrijdag 29 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op Bol.com bieden verkopers honderden kookboeken, reisgidsen en taalgidsen aan die geschreven zijn met behulp van AI (artificiële intelligentie), zo blijkt uit onderzoek van BNR.nl. Van Bangkok Travel Guide tot Suikerdieet, het aanbod van AI-boeken op de site is even groot als divers. De titels, zowel e-books als hardcopy's, worden aangeboden voor prijzen variërend van een paar euro's tot meer dan twintig euro per boek.

Godvergeten (2)

Donderdag 28 september 2023
De visie van Fobie
Lommel - Godvergeten (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Verkeersongeval met lichtgewonde

Donderdag 28 september 2023
Lommel - Verkeersongeval met lichtgewondeOp het kruispunt van de Fabrieksstraat met de Tennislaan in Overpelt is vanmorgen rond 7.15u een 43-jarige fietsster uit Lommel lichtgewond toen ze geraakt werd door de rechterzijspiegel van een lichte vrachtwagen die door een Perenaar werd bestuurd. De vrouw hoefde niet naar het ziekenhuis.

Wouter Geypen overleden

Donderdag 28 september 2023
Lommel - Wouter Geypen overledenGisteren is Wouter Geypenoverleden, de echtgenoot van Joke Hoeyberghs. Hij was 45 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.

Al 5 ha aan asbestdaken verwijderd

Donderdag 28 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op twee jaar tijd zijn er bij 77 bedrijven in Limburg asbestdaken verwijderd, goed voor een oppervlakte van 50.126m². Dat heeft mlinister Zuhal Demir bekendgeamakt. In heel Vlaanderen gaat het om ruim 825.000m² bij in totaal 1.332 land- en tuinbouwbedrijven

Man vervolgd voor verkeersagressie

Woensdag 27 september 2023
Lommel - Man vervolgd voor verkeersagressieTwee jaar cel en een boete van 800 euro: dat is de straf die het Openbaar ministerie vorderde voor een Lommelaar die beticht wordt van verkeersagressie waarvan een 16-jarige fietser het slachtoffer werd. De man stuurde zijn kat naar de rechtbank. Vonnis op latere datum. (PG)

Verband tussen Round-Up en Parkinson?

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De Europese voedseltoezichthouder (EFSA) hield belangrijke informatie over Parkinson achter bij de goedkeuring van glyfosaat (zoals Round-Up - red.). Boeren mogen met het bestrijdingsmiddel blijven werken ondanks alle negatieve geruchten errond. Op 13 oktober stemmen de EU-lidstaten over een eventuele verlenging van de goedkeuring van glyfosaat.
Uit Nederlands onderzoek blijkt inmiddels dat de (…) Het hele nieuwsbericht

En wij maar klagen

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Nederland telt op dit moment negen wolvenroedels, waarvan zeven op de Veluwe. In totaal zijn er minimaal 39 welpen geboren.  

Murphy's jeugd battelde in Roeselare

Woensdag 27 september 2023
Lommel - Murphy's jeugd battelde in RoeselareZoomAfgelopen zaterdag trok de Limburgse rugby-jeugdploeg Lombergha, bestaande uit de Murphy's van Lommel, Oudsbergen en Haspinga (Landen), richting Roeselare voor een ware battle. Nog ietwat 'impressed' van hun vorige tegenstander op 9 september stonden ze aan de aftrap. Maar vanaf het eerste fluitsignaal gaven ze alles wat ze in zich hadden. Ondanks de iets sterkere tactiek van de tegenstander liepen de scores mooi gelijk op. Een try werd meestal gevolgd door een tegentry. Eventjes hebben ze zelfs op (…) Het hele nieuwsbericht
Murphy's jeugd battelde in Roeselare
Zoom

Marcel Ceusters overleden

Woensdag 27 september 2023
Lommel - Marcel Ceusters overledenGisteren is Marcel Ceusters overleden, de weduwnaar van de in 2013 gestorven Lies Vermeulen en levensparter van Rita Jannes. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 6 oktober (11 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel.

Mia Jansen overleden

Woensdag 27 september 2023
Lommel - Mia Jansen overledenTwee dagen na haar 93ste verjaardag is maandag Mia Jansen overleden. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: morgen/donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Film over Bokkenrijders is klaar

Woensdag 27 september 2023
Lommel - Film over Bokkenrijders is klaarZoomDe film "De Zondebokken", over de Bokkenrijders, is klaar. Gisteren werd de trailer (hierboven) online gezet en vanaf 22 november kunt u de film in de bioscoop gaan bekijken. Voor de film werden heel wat opnamen in Pelt gemaakt, onder meer in het Hobos;

Doden uit Bergeijk in het verkeer

Woensdag 27 september 2023
Grensgevallen
In Eersel is deze namiddag een 54-jarige motorrijder uit Bergeijk om het leven gekomen toen hij in botsing kwam met een taxibus. Een dag eerder overleed een 69-jarige fietser uit Bergeijk aan de verwondingen die hij een dag eerder had opgelopen toen hij op de Fressevenweg in Bergeijk werd aangereden door een bestelbus waarvan de bestuurder teveel had gedronken.

Gemiddeld brutoloon 3.886 euro

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Gemiddeld verdiende een werknemer die in 2021 voltijds werkte 3.886 euro bruto per maand. Het mediaanloon bedraagt 3.507 euro bruto per maand, wat betekent dat 50% van de werknemers minder dan 3.507 euro verdient, terwijl de andere helft een hoger loon ontvangt.
Als we dieper ingaan op de loonspreiding, stellen we vast dat 10% van de werknemers minder dan 2.303 euro bruto per maand verdient, terwijl de 10% best betaalden meer dan 5.922 euro ontvangen. (Statbel)

'Het makkelijkst om mee samen te leven'

Woensdag 27 september 2023
Vandaag gelezen
"Van alle grote roofdieren is de wolf het makkelijkst om mee samen te leven. De wolf is voorspelbaar, zijn gedrag is 'vrij eenvoudig'. Als dat van een hond. 'Afwachtend, observerend en als er te veel dingen gebeuren die hem niet bevallen, verlaat hij de situatie. Katachtigen zijn veel onvoorspelbaarder.'
Ecoloog Glenn Lelieveld in de NRC

Oktober start bijzonder zacht

Woensdag 27 september 2023
Weerbericht
Lommel - Oktober start bijzonder zachtEen band van hogedrukgebieden, uitgestrekt van de Azoren tot Rusland, zorgt voor rustig en stabiel weer. Storingen trachten vanuit het westen over onze streken te schuiven, maar verbrokkelen door de hoge luchtdruk en kunnen enkel nog als erg verzwakte systemen onze regio bereiken. Dat resulteert voornamelijk in wolkenvelden. Het blijft bovendien bijzonder zacht, ook op de langere termijn.
Vandaag zijn er behoorlijk wat wolkenvelden, maar de zon kan er geregeld doorheen schijnen. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Valkenborgh overleden

Woensdag 27 september 2023
Lommel - Theo Valkenborgh overledenIn Dilsen-Stokkem is gisteren Theo Valkenborgh overleden, de zoon van Frans (†) en van Tilleke (†). Hij was bewoner van leefgroep De Uitkijk en werd 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

'Godvergeten'...

Woensdag 27 september 2023
De visie van Fobie
Lommel - 'Godvergeten'...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Goulash in wijkrestaurant Lutlommel

Dinsdag 26 september 2023
Lommel - Goulash in wijkrestaurant LutlommelZoomVandaag ging het wijkrestaurant in Lutlommel van start, in de Hanekap, georganiseerd door een vrijwilligersploeg van Okra Lutlommel, 120 hongerige magen werden gevuld met heerlijke Portugese soep, goulash met frietjes, mayonaise en salade, en als dessert een rijsttaartje. En dat het lekker was!
Goulash in wijkrestaurant LutlommelGoulash in wijkrestaurant Lutlommel
Goulash in wijkrestaurant Lutlommel
Zoom

Meeste geld gaat naar huisvesting

Dinsdag 26 september 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 besteedden de Belgische huishoudens 15,8% van hun budget aan voeding, drank en tabak. Dat is in zekere zin een daling naar een normaal niveau, na een piek van 18,1 % in 2020. 
De grootste hap uit het budget, 30,7% van het totaal, blijft huisvesting (huur, water, energie, onderhoud en andere kosten). Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, op basis van de Huishoudbudgetonderzoek bij bijna 5.000 Belgische huishoudens.

Een Digipunt in elke gemeente

Dinsdag 26 september 2023
Lommel - Een Digipunt in elke gemeenteZoom
Acht gemeenten in Noord-Limburg gaan samen de digitale achterstand van hun inwoners aanpakken. Dat is nodig omdat naar schatting zowat 50.000 Noord-Limburgers achterop lopen als ze iets via computer of smartphone moeten regelen. Voortaan kunnen ze hulp krijgen van vrijwilligers op 8 Digipunten waar ook materiaal beschikbaar is. 
Tijdens rondetafelgesprekken staken de lokale besturen van Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt de koppen bijeen om een gecoördineerd actieplan uit te werken tegen de uitdijende digitale kloof in de regio. Daaruit zijn de acht vaste Digipunten gegroeid. Ze komen in de gemeentelijke bibliotheken. Maar er wordt ook gedacht aan mobiele digipunten bij de dorpsrestaurants. Ook wordt bekeken wat er in de toekomst nog nodig is om de achterstand verder weg te werken.

Arlette Jaspers overleden

Dinsdag 26 september 2023
Lommel - Arlette Jaspers overledenGisteren is Arlette Jaspers overleden, de echtgenote van Jos De Smet. Ze was geboren in Watermaal-Bosvoorde en werd 62 jaar. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Het nieuwe normaal in de wielersport

Dinsdag 26 september 2023
Lommel - Het nieuwe normaal in de wielersportZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Charretten en trottinetten van Ferm

Maandag 25 september 2023
Lommel - Charretten en trottinetten van FermZoomWat is dàt, charretten en trottinetten? Dat is een step-, loopfiets- en buggyproof wandeling voor gezinnen met jonge kinderen, georganiseerd door FERM. Na de wandeling kan iedereen nog blijven plakken met een hapje en drankje terwijl de kinderen zich uitleven. Gisteren was er een editie in Kerkhoven, georganiseerd door FERM Kerkhoven.
Onder een stralende hemel vertrokken velen op een wandeling van 2,5 km langs de mooie muurschilderingen in Kerkhoven. Iedereen was welkom, van jong tot minder (…) Het hele nieuwsbericht
Charretten en trottinetten van FermCharretten en trottinetten van FermCharretten en trottinetten van Ferm
Charretten en trottinetten van Ferm
Zoom

Meisjes U15B verliezen van Lummen

Maandag 25 september 2023
Lommel - Meisjes U15B verliezen van LummenZoomAfgelopen zaterdag speelden de meisjes U15B van Lovoc een thuiswedstrijd tegen Tamera Lummen. Ondanks een sterke wedstrijd moesten ze het hoofd buigen voor de tegenstander en verloren ze hun wedstrijd met 1-3.
Set 1 startte met een sterke opslagreeks van Lovoc, maar eenmaal Lummen aan opslag kwam was de opgebouwde voorsprong ook snel weer verdwenen. Lummen ging op en over Lovoc en won deze set overtuigend met 16-25.
Set 2 was evenwichtiger. Halfweg de set leidden de meisjes (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: MVM Management

Maandag 25 september 2023
Mark Verhoeven (30) uit Lommel heeft de besloten vennootschap MVM Management opgericht met zetel aan de Bedrijfsstraat in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten, het verlenen van adviezen van financiële technische, commerciële of administratieve aard én computerservices.

Virginie Engelen overleden

Maandag 25 september 2023
Lommel - Virginie Engelen overledenIn haar woning in Zutendaal is op 20 september Virginie Engelen overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Frans Monten. Zij was 81 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans in Genk.
Lommel - Ondertussen, op de Kon. Leopoldlaan...ZoomMaar mag wedden dan wel?

Windturbines worden te duur...

Zondag 24 september 2023
Lommel - Windturbines worden te duur...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Belaru

Zondag 24 september 2023
Bertus Speijers uit Lommel heeft de besloten vennootschap Belaru opgericht met zetel aan de Pieter Breugheldreef. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer boekhouding, debiteurenbeheer, incassowerkzaamheden,accountmanagement, public relations en communicatie.

Nieuwe vennootschap: Quintle

Zondag 24 september 2023
Gerrit Schuurs uit Lommel heeft de besloten vennootschap Quintle opgericht met zetel aan het Wijerken. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het opvolgen van bouwwerken, het leggen van tegelvloeren, klinkerwerken en rioolkeuringen.

Dakwerker Raduta failliet verklaard

Zondag 24 september 2023
De rechtbank in Hasselt heef dakwerker Nikolaas Raduta uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 21 oktober ingediend worden.
In de laatste rit van de Ronde van Luxemburg is Jordi Meeus vandaag als 92ste binnengekomen. De "Tour de Luxemburg" is nu gedaan; hij werd gewonnen door de Zwitser Marc Hirschi. Jordi is in het eindklassement ook 92ste geworden.

Weer een wolf doodgereden

Zondag 24 september 2023
Lommel - Weer een wolf doodgeredenZoomEr is weer een wolf doodgereden, deze keer op de Noord-Zuid tussen Houthalen en Helchteren, in de vallei van de Mangelbeek. Het zou gaan om een mannelijke welp van dit jaar. Het kadaver werd opgehaald door het Natuurhulpcentrum. Morgen komt het INBO het ophalen voor verder onderzoek. (Foto Natuurhulpcentrum)

Vergeten is de kunst

Zondag 24 september 2023
300 woorden van Rudi
Lommel - Vergeten is de kunstEr wordt wat afgenoten. Nee, dat moet ‘genoten’ zijn. Hebt u het ook gemerkt? Hoe vaak men tegenwoordig het werkwoord 'genieten' in de mond neemt. Je kan niet eens meer op de fiets springen, ergens een hapje eten of je krijgt de 'genieten-vraag' voorgeschoteld. Het is volstrekt niet meer te genieten.
Tijdens een van die laatste bloedhete zomerdagen in september wandelde ik 's middags langs een terras, waar een man een koppel aansprak dat helemaal tegen de muur zat, op het laatste streepje (…) Het hele nieuwsbericht

Verbroedering Lommel wint van Stal

Zondag 24 september 2023
Lommel - Verbroedering Lommel wint van StalVerbroedering Lommel heeft Stal Sport A verslagen met 2-0. De doelpunten werden gemaakt door Oxinouds en Sejdo.

Gerard Jansen overleden

Zondag 24 september 2023
Lommel - Gerard Jansen overledenGisteren is Gerard Jansen overleden, de weduwnaar van Thea Jansen. Hij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid en de begraving vinden in intieme familiekring plaats. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Lommel - Feestelijke opening 30 jaar De AdelbergZoomGisterenavond werd het jubileumseizoen 30 jaar De Adelberg feestelijk geopend met de mooie en sfeervolle voorstelling 'Songbooks' van Wör & Hella. Een volle schouwburgzaal kon genieten van 18de eeuwse melodieën uit België met een aanstekelijke groove, liedjes die al 300 jaar, vaak langer, mensen raken. De vijf heren - een stuwende baritonsaxofoon, een stevige gitaar, riffs op accordeon, scheurende viool en melodieuze doedelzakken - werden bijgestaan door de engelenstemmen van (…) Het hele nieuwsbericht

Aandacht aandacht

Zondag 24 september 2023
Lommel - Aandacht aandachtWant de flitsbatterijen bij de politie zijn weer opgeladen. In de komende week zult u de wagen zien opduiken aan Loberg, Beemdstraat, Adelberg, Karrestraat en Klachtloopstraat. En elders in de gemeente, maar dat zeggen ze lekker niet.

Thuisverlies voor Kattenbos Sport

Zaterdag 23 september 2023
Lommel - Thuisverlies voor Kattenbos SportKattenbos Sport heeft vanavond thuis met 0-2 verloren van Standard Elen. Kattenbos behaalde 1 op 12.

Bocholt VV B - Lutlommel VV 1-2

Zaterdag 23 september 2023
Lommel - Bocholt VV B - Lutlommel VV  1-2Bocholt VV B heeft vanavond met 1-2 verloren van Lutlommel VV.

Damesvoetbal: Lommel verliest van WAVO

Zaterdag 23 september 2023
Lommel - Damesvoetbal: Lommel verliest van WAVOIn tweede provnciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS deze namiddag met 3-2 verloren van WAVO (Waterloos-Voorshoven). Aan de rust was de stand 1-1. De Lommelse doelpunten werden gescoord door Maes.

Vermageren via een spuitje?

Zaterdag 23 september 2023
De visie van Fobie
Lommel - Vermageren via een spuitje?Zoom                                                                          ( Cartoon: Fobie)

Ronde van Luxemburg: Jordi Meeus 82ste

Zaterdag 23 september 2023
In de voorlaatste rit van de Ronde van Luxemburg, een tijdrit, is Jordi Meeus vandaag 82ste geworden. Hij had een achterstand van 3'08 op winnaar Victor Campenaerts.

Lach om jezelf

Zaterdag 23 september 2023
Vandaag gelezen
Jonge narcisten kammen hun haar en kijken constant naar zichzelf in de spiegel. Ik wil je een advies geven: kijk af en toe naar jezelf in de spiegel en lach om jezelf. Lach om jezelf. Het zal je goed doen. (Paus Franciscus)

Geslaagde kiennamiddag Samana

Zaterdag 23 september 2023
Lommel - Geslaagde kiennamiddag SamanaZoomNa de voorbije vakantiemaanden worden de Samana activiteiten weer hernomen. Een 40-tal deelnemers verzamelden donderdag in de Volksmacht voor een kiennamiddag. Er werd gespeeld in volle concentratie in 6 rondes voor mooie en nuttige prijzen. De hoofdprijs, een reuze grote fruitkorf, werd gewonnen door Henri Mertens. Proficiat! (Jan Gybels)
Geslaagde kiennamiddag Samana
Zoom

Sokken breien doe je zo

Zaterdag 23 september 2023
Lommel - Sokken breien doe je zoZoomHad je altijd al sokken willen breien maar wist je niet hoe? Vijf Lommelse dames weten dat nu wel. Want zij kwamen vanochtend naar de workshop sokken breien in de Standaard boekhandel in de Kerkstraat om alle technieken te leren van Monique. (Foto's Lieve De Bleser)
Sokken breien doe je zoSokken breien doe je zoSokken breien doe je zo
Zoom
De visie van Fobie
Lommel - Kan België F16's naar Oekraïne sturen?Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Nieuwe parkeertickets bij ziekenhuis

Vrijdag 22 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Nieuwe parkeertickets bij ziekenhuisZoomSinds kort werkt Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt met nieuwe parkeertickets. Hier staat een QR-code op waardoor parkeerders nu gemakkelijk direct mobiel kunnen betalen, in plaats van bij de betaalautomaat. Betalen kan door simpelweg de QR-code op het parkeerticket te scannen met de camera van je smartphone. De parkeerder wordt onmiddelllijk doorgestuurd naar het betaalplatform waar men het parkeergeld kan betalen met een betaalmethode naar keuze. Je hoeft dan niet meer langs de betaalautomaat te passeren. Als je buiten rijdt, dien je wel nog je parkeerticket in de automaat aan de slagboom in te voeren.
De oude werkwijze (betalen aan de betaalautomaat) blijft van kracht voor patiënten en bezoekers die niet in het bezit zijn van een smartphone.

Ronde van Luxemburg: Meeus 98ste

Vrijdag 22 september 2023
In de Ronde van Luxemburg is Jordi Meeus vandaag 98ste geëindigd. Hij had een achterstand van 18'14" op de Ierse ritwinnaar Ben Healy. De renners moesten vandaag drie keer over de Côte du Niklosbierg, met percentages tot 18 procent.

Nieuwe vennootschap: Nolenco

Vrijdag 22 september 2023
Koen Cools uit Lommel heeft de besloten vennootschap Nolenco opgericht met zetel aan de Hoevenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer management- en consultancy-activiteiten en het onderhoud en het verhuren van mobilhomes.

Vinus Wouters overleden

Vrijdag 22 september 2023
Lommel - Vinus Wouters overledenWoensdag is Vinus Wouters overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Johan Bergmans overleden

Vrijdag 22 september 2023
Lommel - Johan Bergmans overledenGisteren is Johan Bergmans overleden. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (17.30-18 uur) in funerarium Witters.

'Lommel. Kiek op toen'

Vrijdag 22 september 2023
Op maandag 9 oktober start Carrefour Market Lommel met de spaaractie voor het historisch verzamelalbum ‘Lommel. Kiek op Toen’. Acht weken lang kunnen de klanten sparen voor een serie van 172 stickers die een fraai beeld schetsen van de geschiedenis van Lommel. De plaatjes kunnen verzameld worden in een album dat speciaal voor deze actie ontwikkeld is. Het album en de selectie van de foto’s kwamen tot stand met de hulp van Erfgoed Lommel.
Lommel kent een (…) Het hele nieuwsbericht

Plezier maken na het padellen

Donderdag 21 september 2023
Lommel - Plezier maken na het padellenZoomOmdat het niet altijd competitief moet zijn organiseert het padelteam van Metallic ook ontmoetingen met andere clubs om op een leuke en gezellige manier tegen elkaar te spelen. Dit jaar speelde men tweemaal tegen Lommel Kolonie. In het voorjaar werd de ontmoeting op Metallic gespeeld en afgelopen zondag was er de terugwedstrijd op Kolonie. Met wedstrijden van 25 minuten en drank en hapjes tussendoor was het best een plezant event. Tussenstand momenteel is 1-1, dus volgend jaar komt er zeker een nieuwe ontmoeting!

NEOS-leden luisteren naar Koen Wauters

Donderdag 21 september 2023
Lommel - NEOS-leden luisteren naar Koen WautersZoomWie dinsdag Koen Wauters van Clouseau bij NEOS had verwacht, kwam bedrogen uit. Maar met Koen Wauters, de VRT-wetenschapsjournalist, waren we véél beter af. Naar aanleiding van zijn boek over het unieke liefdesverhaal van zijn ouders reconstrueerde hij de hele namiddag lang voor de leden van NEOS het amoureuze verhaal van zijn vader die priester was, en van zijn moeder, die non was. Vader Herman was broeder in de abdij van Tongerlo en werd regelmatig het land rond gestuurd voor (…) Het hele nieuwsbericht

Jordi Meeus 4de in Ronde van Luxemburg

Donderdag 21 september 2023
In de massaspurt aan het einde van de tweede rit in de Ronde van Luxemburg is Jordi Meeus vandaag vierde geworden. De rit werd gewonnen door Jenthe Biermans. UPDATE Achelaar Kamiel Bonneu heeft opgegeven.

Meeste evers geschoten in Hechtel-Eksel

Donderdag 21 september 2023
Lommel - Meeste evers geschoten in Hechtel-EkselZoomIn Noord-Limburg werden afgelopen jaar de meeste everzwijnen geschoten in Hechtel-Eksel. Het waren er 157. In Lommel waren het er 98, in Pelt 53 - 45 in Overpelt, 8 in Neerpelt. In Bocholt waren het er 39 en in Peer 86. In Hamont-Achel werd er volgens de officiële cijfers géén everzwijn afgeschoten.(Bron: INBO)(Archieffoto Paul Vangerven)

De meeste Belgen zijn gelukkig

Donderdag 21 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Het merendeel van de Belgen noemt zich gelukkig. In het tweede kwartaal 2023 voelde 65,4% van de Belgen zich altijd gelukkig (9,1%) of meestal gelukkig (56,3%). Jongeren (16-24 jaar) blijken over het algemeen de gelukkigste bevolkingsgroep te zijn (71,9%), in tegenstelling tot personen van 65 tot 74 jaar (57,4%). Werknemers (71,8%) scoren over het algemeen beter dan anderen. Ze zijn vaker gelukkig dan gepensioneerden (58,6%), werklozen (38,6%) en vooral vaker gelukkig dan mensen met een (…) Het hele nieuwsbericht

Trina Maes overleden

Donderdag 21 september 2023
Lommel - Trina Maes overledenGisteren is Trina Maes overleden, de echtgenote van Henri Bynens. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Zwaar verkeersongeval op Noord-Zuid

Donderdag 21 september 2023
Vanmorgen is op de Noord-Zuid in Helchteren een zwaar verkeersongeval gebeurd. Dat leidt tot aanzienlijke files in beide richtingen. UPDATE Bij het ongeval waren drie voertuigen betrokken. Er vielen geen gewonden. Rond 9 uur kwam het verkeer weer op gang.  

Oudste houtconstructie ooit gevonden

Woensdag 20 september 2023
Zomaar even tussendoor
Wetenschappers hebben bij de Kalambo-waterval in Zambia de oudste houtconstructie ooit aangetroffen. Die is naar schatting 476.000 jaar oud en bestaat uit twee planken, waarvan de ene een inkeping bevat die duidelijk met gereedschappen is aangebracht.
Lees bij de NOS "Oudste houtconstructie ooit gevonden"
Lommel - Aangepaste signalisatie voor fietssnelwegenZoomDe vijf Vlaamse provincies ontwikkelden voor de fietssnelwegen samen een éénvormige “routetaal” voor bewegwijzering en signalisatie. Dit maakt de fietssnelwegen herkenbaar, leesbaar en makkelijk te volgen in heel Vlaanderen én in Brussel. De provincieraad keurde vandaag het voorstel van gedeputeerde Bert Lambrechts goed om de fietssnelweg F70, de Demerroute, volledig uit te rusten met signalisatie en bewegwijzering volgens deze routetaal. De F70 die loopt van Stokrooie tot Bilzen met een lengte van 25 km, wordt zo de eerste Limburgse fietssnelweg die volledig over aangepaste signalisatie op maat van de fietssnelweg zal beschikken. Die signalisatie zal ook op de andere fietssnelwegen worden geplaatst, vandaar dat we ze u al willen meegeven.
Aangepaste signalisatie voor fietssnelwegenAangepaste signalisatie voor fietssnelwegen
Zoom

Fietsostrade Herentals-Balen is klaar

Woensdag 20 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
De provincie Antwerpen nodigt iedereen uit om op zaterdag 23 september de fietsostrade Herentals-Balen samen feestelijk in te fietsen. Afspraak om 10u30 aan fietsbrug ’t Vlietje in Herentals, ter hoogte van de Olympiadelaan. Of op één van de tussenstops in Olen (10u46), Geel (11u04) en Mol (11u36). De aankomst is voorzien rond 12u aan het station in Balen, waar de provincie elke fietser trakteert op een pakje friet en een ijsje.

Meeus 93ste in Ronde van Luxemburg

Woensdag 20 september 2023
Jordi Meeus is vandaag 93ste geëindigd in de eerste rit van de Ronde van Luxemburg. De rit werd gewonnen door de Nieuw-Zeelander Corbin Strong.
Lommel - Pleeggezinnen gezocht voor geleidehondenpuppy'sZoomHet Belgisch Centrum voor Geleidehonden zoekt heel wat puppypleeggezinnen die een jaar lang één van de pups een warme thuis willen bieden en onder begeleiding opvoeden tot een lieve en gehoorzame jonge hond. "Ook zoeken we nog warme nestjes voor onze honden in het trainingscentrum, ouderhondgezinnen en opvanggezinnen," zegt het Centrum. "Op donderdag 26 oktober geven we een infosessie in A&M Delorge Lommel voor geïnteresseerden. Iedereen is van harte welkom! Meer info of inschrijven? Dat kan via www.puppyzoektpleeggezin.be."

Welzijnsregio zoekt schoolcoaches

Woensdag 20 september 2023
Lommel - Welzijnsregio zoekt schoolcoachesZoomWelzijnsregio Noord-Limburg organiseert een brugfigurenwerking vanuit het plan "Samenleven" van minister Somers, dit in samenwerking met vzw Arktos en het Agentschap Integratie & Inburgering. Binnen de brugfigurenwerking start binnenkort het project ‘Schoolcoaches’. Het project zet in op het verkleinen van de kloof tussen onderwijs en het gezin. Daarvoor is Welzijnsregio, vooral in Lommel, op zoek naar schoolcoaches (vrijwilligers). Meer info op de flyer hierbij.

Jezelf relativeren

Woensdag 20 september 2023
Vandaag gelezen
"Comedians die met zichzelf kunnen lachen zijn authentieker. Als William Boeva, die dwerggroei heeft, grappen maakt over zijn gestalte, is dat gepermitteerd. Als ik dat doe, ben ik een schoft. Een goede komiek betrekt zijn grappen altijd op zijn eigen leefwereld." (Comedian Koen Dewulf in Kerk en leven).

Arsène Van de Geuchte overleden

Dinsdag 19 september 2023
Lommel - Arsène Van de Geuchte overledenVandaag is Arsène Van de Geuchte overleden, de echtgenoot van Annie Coene. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt woensdag 27 september (10 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Met 103 bij wijkrestaurant Kattenbos

Dinsdag 19 september 2023
Lommel - Met 103 bij wijkrestaurant KattenbosZoomMet 103 deelnemers waren ze vandaag, in het eerste wijkrestaurant na de zomervakantie in Kattenbos. En die smulden van erwten-groentesoep, kalfsblanquette met peterselie-puree en panna cotta framboos. Guy Weyns maakte niet alleen de foto's, maar genoot ook mee van al dat lekkers. Het wijkrestaurant wordt in Kattenbos gerund door vrijwilligers van Femma Kattenbos, KWB Kattenbos en Samana. Na 10 jaar is het wijkrestaurant nog altijd een groot succes.
De volgende wijkrestaurants dit jaar zijn op 17 oktober en 21 november. Voorverkoopadres: apotheek Moonen in de Stationsstraat.
Met 103 bij wijkrestaurant KattenbosMet 103 bij wijkrestaurant KattenbosMet 103 bij wijkrestaurant Kattenbos
Met 103 bij wijkrestaurant Kattenbos
Zoom

Vloeiweidentocht met Okra

Dinsdag 19 september 2023
Lommel - Vloeiweidentocht met OkraZoomVandaag kon je, samen met OKRA trefpunten Barrier en Kolonie, een unieke wandeling maken in de groene omgeving van Kolonie. Het parcours werd dit jaar totaal vernieuwd. Afhankelijk van de gekozen afstand konden de wandelaars genieten van de Meerpaal-plas, het Kanaaltje, de Wateringen, de Fossé, de Kolken en het kanaal Bocholt-Herentals.
110 sportievelingen kwamen daarvoor naar Buurthuis de Kom. Het merendeel van de actieve senioren, 55-plussers, koos voor de uitgetekende wandellus van 10 km, of (…) Het hele nieuwsbericht
Vloeiweidentocht met OkraVloeiweidentocht met Okra
Vloeiweidentocht met OkraVloeiweidentocht met Okra
Zoom

Ria de Graaf overleden

Dinsdag 19 september 2023
Zaterdag is Ria de Graaf overleden, de echtgenote van Louis Gerards. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag ( 19.30-20 uur) in funerarium Witters.

Weersverbetering vanaf het weekend

Dinsdag 19 september 2023
Weerbericht
Lommel - Weersverbetering vanaf het weekendEen actieve storing bereikt ons donderdag en zorgt voor een flinke plens hemelwater. Na wisselvallig weer met buien op vrijdag en zaterdag, wordt het vanaf zondag droger, zonniger en ook weer warmer.
Morgen/woensdag
gaat het kwik flink de hoogte in bij maxima rond 24 graden. Er zijn wel wat wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor de zon. Met een erg strakke zuidwestenwind voelt het wel iets koeler aan.
Donderdag trekt een actieve storing traag over onze regio. Er valt een flinke plens (…) Het hele nieuwsbericht

Troonrede op Prinsjesdag in Nederland

Dinsdag 19 september 2023
De visie van Fobie
Lommel - Troonrede op Prinsjesdag in NederlandZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Drie aanhoudingen voor helpdeskfraude

Dinsdag 19 september 2023
De Hasseltse onderzoeksrechter heeft vandaag twee vrouwen van resp. 20 en 24 jaar en een 19-jarige man aangehouden die verdacht worden van het plegen van een reeks oplichtingen onder de noemer “helpdeskfraude”. De verdachten, allen Nederlanders, gingen als volgt te werk.
De slachtoffers, meestal alleenstaande hoogbejaarden, worden opgebeld door iemand die zich uitgeeft als medewerker van de financiële instelling waar zij klant zijn. Men deelt hen mee dat er verdachte geldtransacties (…) Het hele nieuwsbericht

Helft alleenwonenden heeft geen auto

Dinsdag 19 september 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 had 49,1% van de alleenwonenden geen eigen wagen en 47,6% van hen bezat er één. Van de koppels zonder inwonende kinderen beschikt 12,6% niet over een wagen. 56,7% heeft er één, 26,0% heeft er twee. (Statbel)

Eenzaamheid de ziekte van deze tijd

Dinsdag 19 september 2023
Vandaag gelezen
"Eenzaamheid is de ziekte van deze tijd. Ik heb ze goed gevoeld tijdens corona, die eenzaamheid. Weg uit Antwerpen om een leefloon te kunnen ontvangen. In Nederland zat ik daar in een buurt waar ik niemand kende. En nu leef ik in een stacaravan op een camping. Dan weet je: veel erger moet het niet worden. Gelukkig is er beterschap in zicht. Dankzij een gulle weldoener verhuis ik binnenkort naar een rijhuis in de buurt van Roosendaal." (Nederlandse zanger Hans de Booij in 'Kerk en Leven').
Lommel - Goud voor Eus Van Eekert op de PK 10.000mZoomDALO mocht dit jaar tijdens de open meeting voor Cadetten tot Masters, waarover je hier meer kan vinden, het PK 10.000 meter organiseren. In eigen huis voelden zeven DALO-atleten zich geroepen om 25 rondjes van 400 meter af te werken op de piste, bij een zwoele zomertemperatuur. Voor sommigen was het dan ook afzien.
Toch kon DALO vijf medailles binnen halen: Edward Rwagasore won brons bij de Masters 45+, Eus Van Eekert goud bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Goud voor Eus Van Eekert op de PK 10.000mGoud voor Eus Van Eekert op de PK 10.000mGoud voor Eus Van Eekert op de PK 10.000m
Zoom

Iemand een F35 gezien?

Maandag 18 september 2023
Zomaar even tussendoor
Lommel - Iemand een F35 gezien?ZoomIn de VS is een F35 - het type straaljager dat bij ons de F16 moet vervangen - verdwenen nadat de piloot er met zijn schietstoel uit sprong vanwege een klaarblijkelijke noodsituatie.
Sindsdien is die F35 spoorloos en aan de plaatselijke bevolking is gevraagd uit te kijken naar het mogelijke wrak.
België heeft 34 gelijkaardige toestellen besteld.
We willen er niks mee zeggen, maar toch... (Cartoon: Fobie)

DALO open meeting en PK 10.000 meter

Maandag 18 september 2023
Lommel - DALO open meeting en PK 10.000 meterZoomAfgelopen zaterdag vonden op de stedelijke atletiekpiste zowel de DALO open meeting als het provinciaal kampioenschap 10.000 m plaats. Er waren ook diverse G-recrea disciplines. In totaal namen 130 atleten (79 mannen en 51 vrouwen) van 17 verschillende clubs deel aan de wedstrijden in verschillende disciplines.
DALO sleepte maar liefst 10 gouden medailles in de wacht, waarvan drie voor G-atleet Seppe Polleunus (foto boven). Van de negen zilveren medailles gingen er drie naar Arne Van Mechgelen, ook G-atleet. Twee bronzen medailles waren voor Lindsay Das.
(Foto's Guy Weyns). Meer foto's op onze Facebookpagina.
DALO open meeting en PK 10.000 meterDALO open meeting en PK 10.000 meter
DALO open meeting en PK 10.000 meterDALO open meeting en PK 10.000 meter
Zoom

BBC Croonen doet Oostende bibberen

Maandag 18 september 2023
Lommel - BBC Croonen doet Oostende bibberenZoomIn de 16de finale Beker van België kreeg BBC Lommel gisteren landskampioen Oostende over de vloer. De Soeverein-sporthal zat dan ook barstensvol voor deze topper in het basket.
In het openingskwart diepte Lommel de 5 punten bonus, die het kreeg vanwege het klasseverschil tussen beide teams, verder uit tot 23-9, onder andere via 6 op 8 knappe driepunters. Lommel speelde duidelijk complexloos, kwam snedig voor de dag en deed Oostende warempel bibberen. Had de verliezende bekerfinalist van (…) Het hele nieuwsbericht
BBC Croonen doet Oostende bibberenBBC Croonen doet Oostende bibberenBBC Croonen doet Oostende bibberenBBC Croonen doet Oostende bibberenBBC Croonen doet Oostende bibberen
Zoom

Francine Geunes overleden

Maandag 18 september 2023
Lommel - Francine Geunes overledenIn Lommel is zaterdag Francine Geunes overleden. Ze was geboren in Neerpelt en werd 74 jaar. Het afscheidsmoment en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Belgische jeugdteams naar EK handbal

Maandag 18 september 2023
De Koninklijke Belgische Handbalbond heeft twee jeugdteams ingeschreven voor het EK handbal van 2024. De M18 nemen van 5 tot 11 augustus deel aan het Men’s 18 EHF Championship. De M20 nemen van 13 tot 21 juli deel aan hun EK. De Red Wolves bereiden via een buitenlandse stage hun belangrijke EK-barragewedstrijden tegen Cyprus voor. De eerste WK-kwalificatiewedstrijden staan in maart op het programma.

En eeuwig flitsen de flitsers

Maandag 18 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - En eeuwig flitsen de flitsersHet is altijd opletten geblazen en proberen je aan de snelheid te houden. Om ons daarbij te helpen (!) en onze aandacht op peil te houden zet de lokale politie een flitsauto in. Die zal je deze week onder meer in Kattenbos, Kerkhoven, Lutlommel en op de Luikersteenweg kunnen tegenkomen. Zwaaien na de flits zal niet helpen...

Meer dan 7.000 studenten bij UHasselt

Maandag 18 september 2023
Lommel - Meer dan 7.000 studenten bij UHasseltVandaag start het nieuwe academiejaar aan de UHasselt. En dat met een recordaantal studenten. “Voor het eerst gaan we over de kaap van 7.000 ingeschreven studenten. Het aantal generatiestudenten stijgt met meer dan 20 procent tot een recordhoogte van 1.581 studenten die voor het eerst aan het hoger onderwijs beginnen. We zien echt absolute records voor onze universiteit”, zegt een tevreden rector Bernard Vanheusden.
Alle faculteiten bereiken dit jaar recordhoogtes. Opleidingen die het (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ondertussen, op de Koning Leopoldlaan...ZoomHet is moeilijk om een geïnspireerd onderschrift te verzinnen als de foto al vol inspiratie zit... Vandaag gezien op de Koning Leopoldlaan.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Olmense Markt in Balen raakten vanavond een lichte vrachtwagen en een 17-jarige bromfietser in een aanrjding betrokken. Deze laatst is daarbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.
Lommel - Selecties nationaal showteam waterskiZoomAfgelopen weekend was er volop activiteit op het water aan Lommel Ski, voor de selectieproeven van het Belgisch showteam. Alle deelnemers zetten hun beste waterskietje voor om in 2025 mee te kunnen naar het wereldkampioenschap in Australië. Zay Teunissen Van Manen, Nia Teunissen Van Manen, Jason Van de Laar, Jana Jansen en Kelly Stultjens namen deel aan de selecties. Deze is nog niet gedaan en wordt in de loop van de volgende weken bekend gemaakt. Voor de deelnemers is het dus nog bang afwachten of ze mee mogen.
(Foto's Robert Boons)
Selecties nationaal showteam waterskiSelecties nationaal showteam waterski
Selecties nationaal showteam waterskiSelecties nationaal showteam waterski
Zoom

Nieuwe vennootschap: De Kommies

Zondag 17 september 2023
Johannes Hezemans en Magda Duisters, beiden uit Lommel, Samieh Shiwa uit Pelt en Zakia Shiwa uit Hamont-Achel hebben de besloten vennootschap De Kommies opgericht met zetel aan de Windstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het bouwen, renoveren en verbouwen van woningen, timmerwerken, elektriciteitswerken en het fabriceren en plaatsen van ramen, deuren en poorten.

Geld kan perverse invloed hebben

Zondag 17 september 2023
Vandaag gelezen
Geld kan een perverse invloed hebben. Mensen en geld? Dat blijft een onstuimig huwelijk. Niet alleen de liefde, ook geld maakt soms blind. Zelfs tot minnaars van de mammon waarbij elk moreel besef wegvalt. (Steven Vanackere, vicegouverneur Nationale Bank van België in "Kerk en Leven").
Lommel - Grenstrappers kloppen KFC Hamont 99 BGrenstrappers Lommel-Kolonie heeft vanmiddag met 6-2 gewonnen van KFC Hamont 99 B.
Lommel - Grote Heide - Verbroedering Lommel 0-0Grote Heide en Verbroedering Lommel hebben in Pelt de punten gedeeld: 0-0. De eerste helft was een aangenaam kijkstuk, de tweede helft wat minder. Aan het eind voorkwam Verbroedering-keeper Raf Hermans met een wereldsafe een overwinning van Grote Heide.

Woninginbraak in Leeuwerikstraat

Zondag 17 september 2023
Lommel - Woninginbraak in LeeuwerikstraatEr is ingebroken in een woning aan de Leeuwerikstraat. De inbraak is kort na middernacht vastgesteld. Of de daders buit hebben gemaakt, is niet geweten.

Bloemstuk gestolen op begraafplaats

Zondag 17 september 2023
Op de begraafplaats van Werkplaatsen is een bloemstuk gestolen. Er werd klacht neergelegd bij de politie.

Autoloze zondag in Brussel

Zondag 17 september 2023
De visie van Fobie
Lommel - Autoloze zondag in BrusselZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Eerste winst voor Lovoc heren A

Zaterdag 16 september 2023
Lommel - Eerste winst voor Lovoc heren AZoomIn het volleybal wisten de Lovoc heren A vandaag, na een moeilijk seizoen in promo 1 en degradatie, hun eerste winst van het seizoen binnen te rijven. Ze moesten wel alles uit de kast halen, tegen de buren van Volleybalclub Pelt B, en wonnen nipt maar toch dik verdiend met 3-0 (25-18, 27-25 en 26-24).
Voor de match was er een moment stilte, op vraag van één van de leden van het team, Ali. Hijzelf is afkomstig uit Iran. En vandaag is het exact een jaar geleden dat in zijn land de (…) Het hele nieuwsbericht
Eerste winst voor Lovoc heren AEerste winst voor Lovoc heren A
Zoom

Damesvoetbal: Lommel - Stokkem 4-1

Zaterdag 16 september 2023
Lommel - Damesvoetbal: Lommel - Stokkem 4-1In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS met 4-1 gewonnen van Stokkem.

FC Maasland NO A - Kattenbos Sport 2-1

Zaterdag 16 september 2023
Lommel - FC Maasland NO A - Kattenbos Sport 2-1Kattenbos Sport heeft vanavond met 2-1 verloren van FC Maasland NO A. Voor Kattenbos scoorde Hoes.

Lutlommel VV - Exc. Hamont 5-0

Zaterdag 16 september 2023
Lommel - Lutlommel VV - Exc. Hamont 5-0Lutlommel VV heeft vanavond met 5-0 gewonnen van Exc. Hamont. Vanpol (2), Jacobs (2) en Schildermans maakten de doelpunten.

Okra proeft jenever

Zaterdag 16 september 2023
Lommel - Okra proeft jeneverZoomAfgelopen donderdag gingen 20 alleenstaanden van Okra cluster Lommel op uitstap naar Hasselt. Al vroeg werd de snelbus 180 genomen om in de voormiddag een rondleiding te krijgen in het jenevermuseum. Hun beperkte schoolkennis van chemie werd door de gids grondig bijgewerkt: het verschil tussen oude klare en jonge jenever werd deskundig uitgelegd. Ze kregen zelfs het recept om de perfecte jenever te destilleren. De rondleiding werd natuurlijk afgesloten met een lekker jeneverke. Aansluitend konden ze (…) Het hele nieuwsbericht
Okra proeft jeneverOkra proeft jeneverOkra proeft jenever
Zoom

Nieuw seizoen wijkrestaurant Kolonie

Zaterdag 16 september 2023
Lommel - Nieuw seizoen wijkrestaurant KolonieZoomHet eerste wijkrestaurant van Kolonie was een groot succes! De vrijwilligers heetten de 119 (!) gasten hartelijk welkom met een glaasje bubbels. Er werd zichtbaar genoten van de ontmoeting en het 3-gangenmenu! Wil jij er op 12 oktober bij zijn? Koop uw kaartje aan 8,5 euro bij apotheek Govers (Luikersteenweg) voor 5 oktober!
Nieuw seizoen wijkrestaurant Kolonie
Zoom

Meeste slachtoffers automobilisten

Zaterdag 16 september 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 waren de meeste dodelijke slachtoffers van verkeersongevallen binnen de 30 dagen automobilisten (216). Ze worden gevolgd door fietsers (102), voetgangers (83) en motorrijders (66). (Statbel)

Peter Maes trainer van Willem II

Zaterdag 16 september 2023
Lommelaar Peter Maes (59) gaat aan de slag als trainer van Willem II, de Tilburgse club die uitkomt in Eerste Divisie.

Minder diesel-, meer benzinewagens

Zaterdag 16 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds 2015 daalt het aantal personenwagens dat op diesel rijdt elk jaar iets sneller. In 2023 zijn er 9,2 procent minder dieselwagens dan een jaar eerder; op 1 augustus waren er dat 2.201.549. Tegelijkertijd - en net als in 2022 - blijft het aantal benzinewagens stijgen (+2,5% in 2023) tot 3.096.253. Benzinewagens vertegenwoordigen momenteel 51,34% van het personenwagenpark, terwijl dit voor dieselauto's 36,51% bedraagt. (Statbel)

Nog meningen van een clown

Zaterdag 16 september 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - Nog meningen van een clownIk begrijp het niet. Maar dat ligt ongetwijfeld aan mijzelf.
Ik begrijp niet dat wellicht zeer geleerde snuiters tijdelijk uit hun beroepsbezigheid en in een klas kunnen stappen om daar onze jongeren les te geven in hun specialiteit. Zonder enige pedagogische bevoegdheid, zonder de geringste notie van vakmethodiek. Dat ze daarbij hun wedde uit de nijverheid behouden en ze bijgevolg tot zo’n drie keer meer verdienen dan hun collega’s die wel over de nodige diploma’s beschikken, (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Sleurs overleden

Zaterdag 16 september 2023
Lommel - Frans Sleurs overledenGisteren is Frans Sleurs overleden, de echtgenoot van Lena Roosen. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kattenbos. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Theo Louwers overleden

Vrijdag 15 september 2023
Lommel - Theo Louwers overledenVandaag is Theo Louwers overleden, de partner van Lutgarde Willems. Hij was geboren in Hapert (Ned.) en werd 80 jaar. De uitvaartplechtigheid zal plaatshebben in besloten kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel..
Bedrijfsnieuws
De 500 grootste bedrijven in Limburg zagen vorig jaar hun omzet met 19,4 procent stijgen. Daarnaast zijn er zowat 4.600 jobs bijgekomen in de 500 grootste bedrijven. Staalfabriek Aperam in Genk blijft nog altijd het grootste bedrijf. (VKW Limburg)

45 procent grondgebied landbouwgrond

Vrijdag 15 september 2023
Het is maar dat je 't weet
45 procent van de grondoppervlakte in België bestaat uit landbouwgrond. Bossen beslaan 20 procent van het grondgebied en 9 procent van het grondgebied bestaat uit woongebied. (Statbel)

Valkenswaard herdenkt bevrijding

Vrijdag 15 september 2023
Grensgevallen
Zondag om 10.45u wordt op de Britse begraafplaats aan de Luikerweg in Valkenswaard gevierd dat het dorp in 1944 werd bevrijd. Er worden kransen gelegd en er zijn enkele toespraken, onder meer van burgemeester Ederveen.

A-Lone failliet verklaard

Vrijdag 15 september 2023
De rechtbank in Hasselt heeft het faillissement uitgesproken van A-Lone uit het Einderpad in Lommel. Dat gebeurde nadat het bedrijf de boeken zelf had neergelegd. Schuldvorderingen moeten voor 14 oktober ingediend worden. A-Lone werd op 24 januari 2019 opgericht door Lommelaar Jan Loomans.

Koop dit weekend een azalea

Donderdag 14 september 2023
Het plantjesweekend van Kom op Tegen Kanker vindt dit jaar plaats op 15, 16 en 17 september. In heel Vlaanderen worden dan azalea’s te koop aangeboden ten voordele van “Kom op Tegen Kanker”. Een azalea kost 8 euro. Met de opbrengst van de plantjesverkoop financiert Kom Op Tegen Kanker zorgprojecten in de vorm van een luisterend oor, activiteiten, lotgenotencontact, informatie en praktische of financiële hulp voor mensen met kanker en hun omgeving. Voor meer informatie kan je terecht op de website: komoptegenkanker.be/plantjesweekend.

11.000 klanten bij de Voedselbank

Donderdag 14 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Zo'n 11.000 mensen hebben tijdens de eerste zes maanden van dit jaar in Limburg een beroep gedaan op de Voedselbank. Meer en meer jonge gezinnen en tweeverdieners kloppen bij de Voedselbanken aan.

Inbraak in Frans Van Hamstraat

Donderdag 14 september 2023
Lommel - Inbraak in Frans Van HamstraatIn de Frans Van Hamstraat is ingebroken in een woning. Over de buit is niets geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Eerste offroad auto op zonne-energie

Donderdag 14 september 2023
Grensgevallen
Lommel - Eerste offroad auto op zonne-energieZoomHet studententeam Solar Team Eindhoven van de Technische Universiteit Eindhoven heeft de eerste offroad auto ontwikkeld die rijdt op energie van de zon. De zonnewagen is niet afhankelijk van laadpalen maar heeft zonnepanelen op het dak. Stella Terra, zoals de auto heet, is robuust genoeg om behalve op verharde wegen ook uit de voeten te kunnen op onverhard terrein.
De zonneauto – die mag rijden op de openbare weg – heeft een begrensde topsnelheid van 145 kilometer per uur, weegt slechts 1200 kilogram en heeft op een zonnige dag een actieradius van 630 kilometer. Voor de auto werd bijna alles door het Solar Team zelf ontworpen: van de ophanging tot de omvormers voor de zonnepanelen. (Foto: STE/Bart van Overbeeke) 

De Lijn lanceert de Wolf-express

Donderdag 14 september 2023
Lommel - De Lijn lanceert de Wolf-expressZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Sneller vermogen van criminelen pakken

Donderdag 14 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op initiatief van Parket Limburg gaan de lokale politiezones, de federale gerechtelijk politie Limburg en Parket Limburg nauwer samenwerken in het kader van buitgericht rechercheren. Op deze manier willen ze efficiënter en effectiever werken in de aanpak van georganiseerde criminaliteit.
Deze werkwijze heeft als voornaamste doelstelling crimineel vermogen zo snel mogelijk te ontnemen binnen onderzoeken naar georganiseerde criminaliteit. Het financieel voordeel dat misdrijven opbrengen, is (…) Het hele nieuwsbericht

Inactieven blijven vaker inactief

Donderdag 14 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Statbel publiceerde de transities op de arbeidsmarkt tussen het tweede kwartaal van 2022 en het tweede kwartaal van 2023. Deze resultaten geven aan dat mensen nog vlot aan het werk blijven, maar dat inactieven vaak inactief blijven.
Vooral vrouwen, laagopgeleiden en mensen met een buitenlandse nationaliteit blijven vaker inactief. Daarnaast blijkt dat de uitstroom van werkloosheid naar werk weer iets gestegen is: 28,9% van de werklozen in het tweede kwartaal van 2022 is een jaar later aan het werk. Een kwartaal eerder bedroeg dit percentage 24,1%.

Vuilnisman overlijdt in vuilniswagen

Woensdag 13 september 2023
Grensgevallen
Een 62-jarige man uit Bergeijk is vandaag in Veldhoven (bij Eindhoven) om het leven gekomen toen hij onverwacht in de vuilniswagen viel en door het persmechanisme werd gedood. Hoe een en ander kon gebeuren wordt nog onderzocht.

Bijzondere expo in CC De Adelberg

Woensdag 13 september 2023
Lommel - Bijzondere expo in CC De AdelbergZoomCC De Adelberg Lommel presenteert nieuw werk van de Lommelse kunstenares Fabienne Loyens, waarvan de meerderheid speciaal gecreëerd is voor een tentoonstelling in het kader van het 30-jarig bestaan van De Adelberg.  In Let’s take nature as our religion! vertelt elk werk een verhaal over de complexe relatie tussen mens en natuur, en hoe religie, devotie en sacraliteit daarin vaak een rol spelen. Zijn wij een losgeslagen individu binnen de prachtige natuur? Of zijn we verbannen uit het (…) Het hele nieuwsbericht

Meer aanvragen voor verdelging wespen

Woensdag 13 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De brandweer krijgt de jongste dagen veel meer aanvragen om wespennesten te verdelgen. Waarom de wespen later actief worden, heeft te maken met de temperaturen van afgelopen zomer. We zitten op dit moment aan het einde van een hittegolf. Augustus was een veel betere maand voor de wespen dan juli, waardoor we zien dat ze nu pas echt naar buiten komen. Ze hebben ook extra tijd gehad voor de broeiperiodes, waardoor er ook meer larfjes zijn. Omdat alle bloemen nu uitgebloeid zijn, moeten de wespen op zoek naar voedsel en ze gaan dat halen bij de mensen.

Elektrische wagens bijna verdubbeld

Woensdag 13 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op 1 augustus telde België 6.030.700 personenwagens, tegenover 5.947.479 een jaar eerder. Dat is een stijging van 1,4%. Het aantal personenwagens is de afgelopen tien jaar gemiddeld met 0,94% gestegen. Het aantal volledig elektrische personenwagens is bijna verdubbeld in een jaar tijd met een stijging van 93,6%. In 2022 waren er 71.651 elektrische wagens; dit cijfer stijgt tot 138.749 in 2023. Van deze elektrische auto's is het belangrijk op te merken dat 80,8% op naam van een vennootschap staat. Ook al wordt de elektrische wagen in België steeds populairder, toch zijn slechts 26.440 auto’s (19,1%) eigendom van particulieren en 112.056 van vennootschappen.

Joery Wouters wint triatlon in Almere

Woensdag 13 september 2023
Lommel - Joery Wouters wint triatlon in AlmereZoomAfgelopen zaterdag heeft de Lommelse triatleet Joery Wouters (foto)de triatlon in het Nederlandse Almere gewonnen. Met een tijd van 8u44’36” kwam hij als winnaar over de meet in zijn age-group M25-29. Gefeliciteerd!

Tips voor warme dagen

Dinsdag 12 september 2023
Tegenligger
Lommel - Tips voor warme dagendoor Gert Cuppens
Via X (Twitter) had ik het al zien passeren, en mijn treingezel Martine maakte me er ook attent op: in Humo staat deze week een bijzonder goed geschreven klacht van een pendelaar. Wie het wil lezen, kan terecht op deze link.
Meer bepaald het (…) Het hele nieuwsbericht

Marie Luyts overleden

Dinsdag 12 september 2023
Lommel - Marie Luyts overledenIn Mol is zondag Marie Luyts overleden, de weduwe van Jos Sannen. Jeanette was geboren in Oostham en werd 92 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag (13.30u) plaats in Uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Daar kan vrijdag van 18.30u tot 19u een laatste groet gebracht worden.

Bekerweekend volley Lovoc

Maandag 11 september 2023
Lommel - Bekerweekend volley LovocZoomNog geen competitie in het volleybal, wel al Beker van Limburg.
Bij de jeugd kwamen bij de meisjes drie ploegen in actie. De MU13 moesten naar Dilsen-Stokkem. Tegen Beverst speelden ze een mooie wedstrijd, maar de tegenstander was gewoon te sterk en won met duidelijke 2-0. Tegen Kinrooi hadden de Lovoc-meisjes eigenlijk moeten winnen, maar door een foute opstelling waren ze de kluts kwijt en verloren ze de eerste set. Set 2 was voor Lovoc, maar set 3 ging weer naar Kinrooi. Helaas liggen de (…) Het hele nieuwsbericht
Bekerweekend volley Lovoc
Zoom
Lommel - Debuutwedstrijd voor Lommelse rugbyjeugdZoomAfgelopen zaterdag speelde de Lommelse U14-rugbyjeugd onder de blakende zon haar debuutwedstrijd op eigen bodem. Voor het eerst speelden ze op een volledig veld, voor het eerst in deze formatie met Oudsbergen en Haspinga. Ze speelden tegen een ploeg die twee keer hun grootte en gewicht had.
Dapper stonden onze Murphy'tjes aan de aftrap tegenover de Waalse reuzen. Moedig trokken ze ten strijde en incasseerden vrij snel een eerste try 0-5, maar de tegentry bleef niet lang uit en Mehmet scoorde voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Oproep: reünie Lommelse 65-jarigen

Maandag 11 september 2023
Het organiserend comité richt nog een laatste oproep tot alle 65-jarigen van Lommelse origine voor hun gezellige reünie. Want op de laatste dag van september zal er een heus feest plaatsvinden in het Klosterhof, vanaf 20 uur, met DJ Marc De Schepper die voor de nodige ambiance zal zorgen.
Alle 65-jarigen zijn per brief uitgenodigd. Maar om zeker niemand te vergeten, of omdat je de uitnodiging misschien bent kwijtgespeeld, zetten ze hun oproep nog eens in de media.
Wil je nog komen, wees er dan snel bij! De uiterste inschrijfdatum is 22 september, en dan regelen ze dat nog wel. Neem hiervoor contact op met één van de volgende leden van het organiserend comité:
an_swinnen[!]hotmail.com - 0498 73 18 68
markdevroede[!]gmail.com - 0475 57 47 80
(An Swinnen)

Appartementen het duurst in Lommel

Maandag 11 september 2023
In 2022 is de mediaanverkoopprijs van appartementen in Lommel (244.000 euro) veel hoger dan in heel Limburg. Daarna volgen Oudsbergen, Halen, Zonhoven, Pelt, Heusden-Zolder, Bocholt en Hasselt.

Kattenbos Sport viert 80-jarige Dré

Maandag 11 september 2023
Lommel - Kattenbos Sport viert 80-jarige DréZoomWie af en toe eens op de voetbalpleinen van Kattenbos Sport rondloopt heeft hem waarschijnlijk al eens ontmoet: André 'Dré' Schreppers werd afgelopen week 80 jaar en is al meer dan de helft van zijn leven aangesloten bij de club. Hij is er bijna elke dag van de partij, en opsommen wat de man allemaal doet zou een veel te lange lijst worden. Maar de mensen die de club kennen, weten wat hij betekent voor Kattenbos Sport. Daarom werd hij zaterdag, vóór de wedstrijd tegen Houthalen VV, samen met zijn vrouw Jeanne, die nog elk weekend in de kantine helpt, in de bloemen gezet.
Kattenbos Sport is hem zeer dankbaar en hoopt nog vele jaren op zijn aanwezigheid. "Zolang het lichaam en de geest het toelaten zal ik hier blijven helpen", zegde Dré achteraf tijdens een gezellige babbel in de kantine. (Johan Janssen)

Zou het zondag warm worden?

Maandag 11 september 2023
Lommel - Zou het zondag warm worden?ZoomWant zondag is het Glasmarkt in Lommel, dat weten ze op de Koning Leopoldlaan ook (foto). Maar het glas dat op die glasmarkt wordt getoond is zo prachtig dat je er zelfs niet aan denkt teveel te drinken, want als je dat doet zie je die schoonheid niet meer zo goed. En dat zou zonde zijn.

Musica zoekt twee gastgezinnen

Zondag 10 september 2023
Lommel - Musica zoekt twee gastgezinnenZoomSinds begin deze maand versterken twee nieuwe AFS-vrijwilligers het Musica-team voor een jaar. Musica zoekt dan ook één of twee gastgezinnen in de buurt van Pelt (bij voorkeur in Noord-Limburg) die een thuis kunnen bieden, voor de volledige duur of een deel van hun verblijf. Maak kennis met de Italiaanse Gaia Capitanio en de Spaanse Fernando Tarrancón!
Gaia is netjes, heeft haar zaken op orde en helpt mee in het huishouden. Ze kan zich makkelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Feestelijke opening Villa Vief

Zondag 10 september 2023
Lommel - Feestelijke opening Villa ViefZoomIn de Zeggestraat in Barrier werd vandaag vakantiewoning Villa Vief feestelijk geopend, een prachtige vakantiewoning met 5 slaapkamers, 2 badkamers, een heuse glijbaan aan de trap en een mooie tuin. Lise Leppens en Wim Verboven ontvangen hun gasten met open armen! (Foto LdB)
Lommel - 11de editie buurtfeest RoerdompstraatZoomOnder een perfecte hemel en in opperbeste sfeer vond het 11e buurtfeest Roerdompstraat plaats. De meer dan 30 aanwezigen werden vergast op hotdogs en hamburgers.
Kapitein Glenn Neven van Lommel SK heeft vandaag een zware knieblessure opgelopen. Dat meldt de club vanavond. Glenn zal hierdoor wellicht dit seizoen niet meer in actie komen. Hij zal spoedig een operatie ondergaan en er wacht hem dan een lange revalidatie. "De club zal Glenn op elk vlak ondersteunen," aldus de mededeling.

Lommel SK uitgeschakeld in de Beker

Zondag 10 september 2023
Lommel - Lommel SK uitgeschakeld in de BekerLommel SK is uitgeschakeld in de Beker van België. Het verloor vanmiddag met 2-0 van eerstenationaler Visé. Aan de rust was de stand 1-0. De goal viel al na drie minuten na balverlies in de Lommelse verdediging. In de 71ste minuut scoorde Visé - weer na balverlies - de 2-0. De wedstrijd werd bijgewoond door 700 toeschouwers die een zwak Lommel aan het werk zagen. Zaterdag speelt Lommel SK in de competitie uit bij FC Dender.
Lommel - Hallucinaties door hitte in Kleine-BrogelZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Lommel - Hoogdagen voor spotters rond vliegshowZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Priester Willy Willekens overleden

Zondag 10 september 2023
Lommel - Priester Willy Willekens overledenPriester Willy Willekens is vrijdag overleden. Hij was 78 jaar en groeide op in Kerkhoven. Op 26 juni 1971 werd hij in Genk priester gewijd. Hij was 15 jaar actief in Beverlo en meer dan 30 jaar in Schakkebroek.

Kattenbos - Houthalen VV 1-1

Zaterdag 9 september 2023
Lommel - Kattenbos - Houthalen VV 1-1Kattenbos Sport  is vanavond, thuis tegen Houthalen VV, niet verder geraakt dan een gelijkspel: 1-1. Twee doelpunten van de bezoekers werden afgekeurd. De wedstrijd werd bijgewoond door 250 toeschouwers.

Achel B klopt Verbroedering Lommel

Zaterdag 9 september 2023
Lommel - Achel B klopt Verbroedering LommelAchel VV B heeft vanavond Verbroedering Lommel verslagen met 4-2.

Lutlommel VV wint in Ham

Zaterdag 9 september 2023
Lommel - Lutlommel VV wint  in HamLutlommel VV heeft vanavond met 0-6 gewonnen bij KFC Ham Utd. Houben opende de score na twee minuten. Vier minuten later maakte een speler van Ham een owngoal. De andere doelpunten werden gemaakt door Maxhuni en Dilissen (3). Schildermans pakte na een half uur geel.

LHVV B - Lommel-Kolonie 1-0

Zaterdag 9 september 2023
Lommel - LHVV B - Lommel-Kolonie 1-0Lindelhoeven VV B heeft vanavond Grenstrappers Lommel-Kolonie verslagen met 1-0. Dat doelpunt werd in de slotfase gescoord door Giel Leën.

Langzaam zot

Zaterdag 9 september 2023
300 woorden van Rudi
Lommel - Langzaam zotZou het kunnen dat ik langzaam zot word? Het is een zin uit een liedje, maar het schoot me niet meteen te binnen uit welke song het komt. Het was zondagochtend en ik was op weg naar de bakker met die zin in mijn hoofd.
Bij het opstaan kreeg ik van onze oudste de vraag wat we vanavond gingen eten. Een vraag die ik niet had verwacht, want ik was in de veronderstelling dat onze kroost buitenshuis zou eten. Dan is het voor ons tweeën een gewone hap of we bestellen iets. We hadden voor zondag (…) Het hele nieuwsbericht
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS gisterenavond met 1-3 gewonnen van STVV C.
Lommel - Trainingen gestart bij Karateclub KerkhovenZoomBij Karateclub Kerkhoven zijn deze week de trainingen weer van start gegaan en de sporthal bruiste van leven met zowel jonge als ervaren karatebeoefenaars die vol enthousiasme het nieuwe seizoen begroetten.
Iedereen, vanaf 6 tot 99 jaar, is van harte welkom om deel te nemen aan deze trainingen. Bij Karateclub Kerkhoven koesteren ze het gevoel van een hechte familieclub, waar je samen met je gezin kunt genieten van sport en beweging. Wat nog beter is, is dat de trainingsuren voor kinderen deels overlappen met die van volwassenen, zodat families samen kunnen trainen en elkaar kunnen ondersteunen in hun karate-avontuur. Bovendien organiseren ze regelmatig leuke activiteiten buiten de trainingen om.
Ben je geïnteresseerd? Neem dan gerust een kijkje op de website (www.kckerkhoven.be) voor meer informatie. Karateclub Kerkhoven staat klaar om je te verwelkomen! Oss!
Trainingen gestart bij Karateclub KerkhovenTrainingen gestart bij Karateclub KerkhovenTrainingen gestart bij Karateclub Kerkhoven
Zoom

Computer gestolen

Vrijdag 8 september 2023
Lommel - Computer gestolenIn de Godfried Bomansstraat is een computer gestolen. De politie kreeg vanmiddag melding van de feiten.

Lommelse 80-jarigen vieren feest

Vrijdag 8 september 2023
Lommel - Lommelse 80-jarigen vieren feestZoomVandaag kwamen de 80-jarigen samen in 't Klosterhof. Deze groep, geboren in 1943, komt van Lutlommel, Centrum, Barrier en Kattenbos. Op de dag van vandaag zijn er in Lommel 1600 mensen 80 jaar of ouder. Er wordt verwacht dat er dat over tien jaar 2800 zullen zijn. We zijn ongeveer halverwege dat aantal, dus volhouden is de boodschap! Onder andere buitenkomen, positief denken, contacten onderhouden, lezingen e.d. bijwonen zijn allemaal zaken die bijdragen om gezond oud te worden.
Er werd ook nog (…) Het hele nieuwsbericht
Lommelse 80-jarigen vieren feestLommelse 80-jarigen vieren feest
Zoom

Elisa Poets overleden

Vrijdag 8 september 2023
Lommel - Elisa Poets overledenOp 31 augustus is Elisa Poets overleden, de weduwe van Lambert Antonissen. Lies werd 88 jaar. De begroeting vindt plaats op 14 september tussen 18 en 18.30u bij uitvaartzorg Severens in de Schansstraat. 
Het is maar dat je 't weet
De Amerikaanse onderzoeksgroep Climate Central heeft de temperaturen van de afgelopen (?) zomer in 202 landen en 22 territoria bekeken en concludeert dat 98 procent van de wereldbevolking deze zomer is blootgesteld aan hogere temperaturen als gevolg van de uitstoot van broeikasgassen. "Vrijwel niemand op aarde is in de afgelopen drie maanden ontsnapt aan de invloed van de wereldwijde opwarming", stelt Andrew Pershing van de onderzoeksgroep. Hittegolven hebben niet alleen een grote impact op de gezondheid van mensen. Ook hebben ze invloed op de landbouw en de wereldwijde voedselprijzen en leiden ze tot waterschaarste en natuurbranden.

Steekpartij tussen tieners in Mol

Vrijdag 8 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
Bij een steekpartij aan het station van Mol is vanmorgen een 14-jarige jongen uit Dessel gewond geraakt. De 15-jarige dader, een dorpsgenoot van het slachtoffer, kon dank zij een passant die een verkeer regelende politieman verwittigde, snel opgepakt worden. Hij komt voor de jeugdrechter. Het slachtoffer werd niet zwaargewond.

Guy Geenen overleden

Vrijdag 8 september 2023
Lommel - Guy Geenen overledenGisteren is de in Heppen woonachtige Guy Geenen overleden, de levensgezel van Lieve Vandingelen. Hij was 75 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Lommelaar Eddy Leppens is uitgeschakeld in het SY Championship driebandentornooi in het Zuid-Koreaanse Goyang. In de derde ronde verloor hij van de Zuid-Koreaan Kwak Ji-hoon met 3-2. Setstanden: 5-9, 15-12, 14-15, 4-15, 11-4.

François Van Engeland overleden

Vrijdag 8 september 2023
Lommel - François Van Engeland overledenDinsdag overleed François Van Engeland, de echtgenoot van Josée Vercammen. Hij was 69 jaar. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Kattenbos vond plaats in intieme kring.

De Lijn lanceert 'Kothopper'

Vrijdag 8 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Vanaf zondag kunnen de studenten in Hasselt en Diepenbeek hun kot bereiken met de nieuwe busverbinding Lijn 363 Hasselt-Diepenbeek-Hasselt. Deze kothopper voorziet op zondag vanaf 18.40 uur een lange lus met 29 haltes tussen Hasselt Station, de Hasseltse koten en de campus in Diepenbeek. De bus zal rijden tot half één 's nachts, maar zal na 22 uur niet meer stoppen aan de haltes Diepenbeek Universiteit en Diepenbeek Agoralaan. Meer info bij delijn.be.
De zestiende finales van de Beker van België basketbal zijn vanmiddag geloot. Lommel ontvangt eersteklasser Oostende. Alle eersteklassers spelen overigens op verplaatsing.

Dalende verkoop in kleinhandel

Vrijdag 8 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De verkoop in de detailhandel, met uitzondering van de brandstoffen, daalde in juli met 5,4% ten opzichte van juli 2022. Textiel, kleding, schoeisel en lederwaren in gespecialiseerde winkels daalden met 10,0%, overige detailhandel in gespecialiseerde winkels met 7,6%, de detailhandel in niet-gespecialiseerde winkels waarbij voedings- en genotmiddelen overheersen met 6,3% en de andere consumentenartikelen in gespecialiseerde winkels met 0,3%. Statbel)

Insectenbestand gaat achteruit

Vrijdag 8 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De afgelopen 50 jaar verloren we in Vlaanderen de helft van onze insecten. En we verliezen nog altijd 1% per jaar. Ook tijdens de Insectenzomer van dit jaar kregen we heel wat verontrustende signalen, meldt Natuurpunt. Zo valt het op dat 2023 een zomer met amper wespen was. Er zijn de helft minder meldingen binnengekomen ten opzichte van vorig jaar. “Dat zal bij sommigen als muziek in de oren klinken, maar weet dat ze een belangrijke rol vervullen in de natuur. En dat ze ook voor mensen heel nuttig zijn. Ze vangen heel wat vliegen en muggen en ze zijn de opruimingsdienst van de natuur”, zegt Wim Veraghtert van Natuurpunt Studie. Ook voor de vlinders was het een mager jaar.

Spotters Day op vliegbasis

Vrijdag 8 september 2023
Lommel - Spotters Day op vliegbasisZoomVanmorgen ook al dat straaljagergeluid gehoord? Daarmee werd de Spotters Day op de vliegbasis van Kleine-Brogel ingezet. Er staan tientallen militaire vliegtuigen en helikopters te blinken en bezoekers kunnen die allemaal fotograferen. Een van de toppers is deze Spitfire, die enkele dagen geleden nog over de streek vloog en toen door Sara Martens op bijgaande foto werd vastgelegd.
De spotters day - en de vliegshow van morgen en overmorgen - is in feite bedoeld om jongeren naar het leger te trekken. Daarom staan er verschillende stands waarop uitleg over een carrière bij de luchtmacht wordt gegeven.
Wie er naartoe gaat, wordt met klem aangeraden zich goed in te smeren tegen de felle zon, een hoofddeksel te dragen, drank bij zich te hebben - niet in glazen flessen, dat mag niet - en ook te zorgen voor gehoorbescherming. Als die F35 start, ga je blij zijn dat je onze raad hebt opgevolgd. Het leger voorziet ook vier punten waar men zich kan verfrissen.

Limburgse achterstand bijna weggewerkt

Donderdag 7 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De participatie van Limburgse 20-jarigen aan het hoger onderwijs is tussen 2016-2017 en 2021-2022 sterker gestegen dan die van Vlaamse 20-jarigen, in die mate dat de participatiegraad bij Limburgse 20-jarigen (55,8%) in het academiejaar 2021-2022 de participatiegraad bij Vlaamse 20-jarigen (56,2%) bijna heeft bijgebeend. (Provincie Limburg)

UHasselt zoekt diabetes2-patiënten

Donderdag 7 september 2023
Personen met diabetes type 2 hebben 50 procent meer kans op het ontwikkelen van dementie en 30 procent meer kans op hartfalen. Om te weten te komen welke oefentherapie hier het beste tegen kan helpen, is de faculteit Revalidatiewetenschappen van UHasselt op zoek naar diabetespatiënten tussen de 35 en 75 jaar oud die een half jaar lang gratis onder begeleiding willen sporten binnen een nieuw grootschalig onderzoek.
Men zoekt concreet naar een honderdtal (…) Het hele nieuwsbericht

Zon, zon en zon

Donderdag 7 september 2023
Vandaag gezien
Lommel - Zon, zon en zonZoomAls we vandaag naar de weerkaarten kijken, zien we voor de komende vier dagen alleen maar zon! Geniet van deze zonnige dagen. 

Nog twee aanwinsten voor Lommel SK

Woensdag 6 september 2023
Lommel - Nog twee aanwinsten voor Lommel SKLommel SK heeft Daniel McGrath (17) van Bohemians FC aangetrokken. De middenvelder tekent een contract van drie seizoenen. Ook centrale verdediger Jamal Baptiste (19) zal de kleuren van Lommel SK verdedigen. Hij komt voor een half seizoen over van Manchester City.
Lommel - 75 jaar Profel: kijk eens achter de schermen!ZoomProfel, het Belgisch familiebedrijf en de marktleider in de ramen- en deurenmarkt, zet naar aanleiding van het 75-jarig bestaan zijn deuren open op zondag 10 september.
Sinds zijn ontstaan in 1948 is Profel een 100% familiebedrijf. Wat begon met de broers François en Albert Lauwers groeide uit tot een internationale groep met meer dan 1400 medewerkers. In 1980 stapte de tweede generatie in met Willy, Myriam, Johan en Paul Lauwers. Intussen is ook de derde generatie actief in het (…) Het hele nieuwsbericht

Hitte: code geel

Woensdag 6 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Hitte: code geelHet KMI heeft deze namiddag code geel voor hitte afgekondigd. Er wordt hoe dan ook deze week een officiële hittegolf verwacht. Dat zal al zeker het geval zijn in Limburg, maar wellicht niet aan de kust en in de provincie Luxemburg. Code geel zal gelden tot en met maandag. Het KMI vraagt om bij zulke temperaturen kinderen, oudere en zwakkere mensen extra te beschermen. Zij moeten bijvoorbeeld meer drinken en niet rechtstreeks in het zonlicht vertoeven.

12.500 oproepen voor Tele-Onthaal

Woensdag 6 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Tele-Onthaal Limburg kreeg vorig jaar 12.500 oproepen. Dat is ongeveer tien proent van het totale aantal oproepen in Vlaanderen. Oproepers komen bij Tele-Onthaal telefonisch of via chat op verhaal en vinden iemand die hen beluistert en met hen meeleeft.
De visie van Fobie
Lommel - Telg van August en Noëlla zit in N.- DuitslandZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)
Lommel - Andrade (Lommel SK) naar Cercle BruggeBruno Andrade trekt de deur achter zich dicht bij Lommel K. De 34-jarige assistent-trainer verkast naar Cercle Brugge waar hij samen met drie anderen dezelfde functie zal waarnemen. Andrade wordt bij Lommel tijdelijjk vervangen door Kristof Van Hout.

Maria Berghmans overleden

Woensdag 6 september 2023
Lommel - Maria Berghmans overledenOp 1 september is Maria Berghmans overleden, de echtgenote van Maurice Breeur. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Lommel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van Oostende

Mieke Stans overleden

Dinsdag 5 september 2023
Lommel - Mieke Stans overledenIn Kerkhoven is vandaag Mieke Stans overleden, de weduwe van de in 2002 gestorven Louis Lemmens. Zij was 85 jaar en wordt begraven op de begraafplaats van Kerkhoven na het afscheid in intieme kring. Begroeting:maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruumtre van aula 't Sant in Hechtel.

Mogelijk een hittegolf

Dinsdag 5 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Mogelijk een hittegolfDe hele week blijft het uitzonderlijk warm bij maxima rond een tropische 30°C. Daarbij is de zon volop aanwezig. In het weekend blijft het warm, maar zijn er wel enkele hogere wolken. Het ziet er naar uit dat er een hittegolf in de maak is en dat is zeer uitzonderlijk in september.
Morgen/woensdag zijn er hier en daar wat hoge wolkenslierten, maar op veel plaatsen is het helder weer. De zon kan ook vandaag het weerbeeld overheersen en duwt het kwik gestaag naar tropische waarden. Als maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de wolvenroedel...

Dinsdag 5 september 2023
De visie van Fobie
Lommel - Ondertussen, in de wolvenroedel...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Jansen meest voorkomende familienaam

Dinsdag 5 september 2023
In Lommel is Jansen de meest voorkomende familienaan. Er wonen in de stad 502 personen met die naam. Maes staat met 390 op twee, Mannaerts met 313 op drie, Vandenberk met 298 op vier en Claes met 287 op vijf.

Natuurgidsen in spe

Dinsdag 5 september 2023
Lommel - Natuurgidsen in speZoomEnkele weken geleden meldden we hier dat Natuurpunt kandidaten zocht voor een opleiding tot natuurgids. Daar gingen 26 mensen (foto) op in - de cursus was meteen volzet. Zaterdag startten ze een opleiding in Pelt.
Natuuracademie organiseert deze opleiding in samenwerking met het bezoekerscentrum De Wulp, Bosland vzw- BosLAB, Werkgroep Isis, de Natuurpunt-afdelingen van Bocholt, Hechtel-Eksel, Lommel en Pelt. De cursisten leren via lessen en excursies de bomen door het bos te zien: van (…) Het hele nieuwsbericht

Open Monumentendag in Bosland

Dinsdag 5 september 2023
Lommel - Open Monumentendag in Bosland"Met hart en ziel" is dit jaar het thema van Open Monumentendag op zondag 10 september. Die dag word je in de vier Boslandgemeenten tussen 10 en 18 uur gekatapulteerd naar de tijd van toen!
Pelt pakt uit met de eerste Erfgoed Familiedag aan de Sevensmolen. Deze vindt plaats onder de Sevensmolen van 14 tot 18 uur. Men wil de bezoekers laten kennismaken met erfgoed van toen. Op een speelse manier erfgoed ontdekken, geheel volgens de kindvriendelijke Boslandtraditie. Zo zal (…) Het hele nieuwsbericht

Lezingen over gezondheidsproblemen

Maandag 4 september 2023
Gezondheid
Lommel - Lezingen over gezondheidsproblemenNoorderhart, het ziekenhuis in Pelt, organiseert opnieuw infosessies over veel voorkomende gezondheidsproblemen voor een breed publiek. De artsen die spreken, behandelen elk onderwerp in de algemene zin, en zo kunnen de toehoorders hun kennis weer wat verbreden. Nieuw is dat het ziekenhuis samenwerkt met de gemeente Pelt voor de organisatie.
Dit initiatief is ontstaan in 2014. Tot en met het voorjaar van 2020 werden er jaarlijks 4 tot 5 lezingen gegeven, waar (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - BK atletiek: brons voor Jolan VreysenZoomJolan Vreysen (links op de foto) van DALO heeft gisteren in Gent op het Belgisch kampioenschap atletiek brons behaald in de discipline hinkstapspringen. Wat zijn ambities waren weten we niet precies, maar Jolan was wel goed bezig de laatste tijd. Het is een moeilijke discipline waarbij men eerst hinkt, dan stapt en uiteindelijk springt zoals bij het verspringen. Jolan verbeterde daarbij ook zijn persoonlijk record met 23 cm naar 12m75cm. Hijzelf, zijn trainer Stijn en DALO zijn fier op zijn prestatie!

Jos Dekkers overleden

Maandag 4 september 2023
Lommel - Jos Dekkers overledenVandaag is Jos Dekkers overleden, de weduwnaar van Josephine Verhoeven. Hij was 87 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10u) in het crematorium. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Het is maar dat je 't weet
De Europese Commissie is bezig de beschermde status van de wolf te herzien. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen vandaag bekendgemaakt. De Commissie vraagt ‘lokale gemeenschappen, wetenschappers en alle geïnteresseerde partijen’ om vóór 22 september 2023 actuele gegevens over de wolvenpopulatie en hun impact in te dienen. Op basis van de verzamelde gegevens zal de Commissie een besluit nemen over een voorstel om de status van de bescherming van de wolf binnen de EU te wijzigen, aldus von der Leyen.

Sonia Hinnekint overleden

Maandag 4 september 2023
Lommel - Sonia Hinnekint overledenZaterdag is Sonia Hinnekint overleden, de weduwe van de in 1992 gestorven Danny Lacante en de levensgezellin van Rik Kelchtermans, die twee jaar geleden overleed. Zij was geboren in Ieper en werd 77 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin.
Lommel - Sterke stijging inschrijvingen aan UHasseltDe inschrijvingen aan Universiteit Hasselt kennen een heel sterke start. “Met nu al meer generatiestudenten ingeschreven dan bij de start van vorig jaar, verwachten we het nieuwe academiejaar te kunnen starten met 15 tot 20 procent meer nieuwe studenten. Naast handelswetenschappen, geneeskunde en architectuur zien we ook dat de opleidingen fysica en wiskunde het erg goed doen, een heel mooie vaststelling”, zegt rector Bernard Vanheusden. Ook de vorig jaar pas opgerichte (…) Het hele nieuwsbericht

Rijexamen: ook gps kunnen gebruiken

Maandag 4 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Rijden volgens de richtlijnen van een gps wordt vanaf 1 oktober een verplicht onderdeel van het praktisch rijexamen. Dat meldt het Departement Mobiliteit. Kandidaten kunnen kiezen of ze de gps van het eigen wagen gebruiken of een app op de smartphone.

Oostkamp - Croonen Lommel 82-100

Maandag 4 september 2023
Quarters: 23-19, 14-29 (37-48), 25-30 (62-78), 20-22 (82-100) Oostkamp startte sterk in het eerste kwart (23-19) maar Lommel stelde langs een vlot scorende Matthias Bovy (28 punten aan 75% score en 6/7 driepunters aan 85%) orde op zaken aan de rust (37-48). Lommel speelde met veel inzet en pakte 3de klasser Oostkamp op snelheid. Louis Dubois scoorde in de slotseconden het 100ste punt. Door deze overwinning plaatst Lommel zich voor de volgende ronde in de Beker van België.
Scores Lommel: Mathias Bovy 28, Bram Schelkens 20, Toon Wesenbeek 20, Yannick Cornelissen 9, Matts De Keuster 8, Enrico Montanari, Tom Ackermans 11, Louis Dubois 4.

Een mooi einde van de zomer

Maandag 4 september 2023
Lommel - Een mooi einde van de zomerZoomZeg nu zelf: toch liever zo'n typisch Belgische zomer, zoals we hem nu gehad hebben, dan zo'n superhete hittegolf zoals vorig jaar! En dat we in de komende week elke dag de zon gaan zien, mogen we dan best als een kers op de taart beschouwen. Zoals ze op de Koning Leopoldlaan ook doen.

Woninginbraak in Mezenstraat

Zondag 3 september 2023
Lommel - Woninginbraak in MezenstraatVandaag stelden de bewoners van een huis aan de Mezenstraat bij hun terugkeer uit vakantie vast dat er werd ingebroken. Wat er werd gestolen, is nog niet geweten.

Lovoc Heren A winnen vriendenmatch

Zondag 3 september 2023
Lommel - Lovoc Heren A winnen vriendenmatchZoomEen succesvol allereerste clubweekend bij Lovoc! Dag één werd onder grote belangstelling afgesloten met een vriendenmatch tussen de heren A en Tongerlo V.C. A. Beide teams staan ook in de competitie tegenover mekaar, in Promo 2. Deze match, onder het toeziend oog van burgemeester Bob Nijs, was dan ook een prima generale repetitie met het oog op de start van het seizoen op 16 september.
Na een 0-2 achterstand wisten de Lovoc-heren de vechtlust en drive terug te vinden en keerden ze de rollen (…) Het hele nieuwsbericht
Lovoc Heren A winnen vriendenmatch
Zoom
Lommel - Gezinsviering met boekentassenwijdingZoomIn de Sint-Pietersbandenkerk was er vanmirgen een druk bijgewoonde gezinsviering, met boekentassen- en werktassenwijding. Veel gezinnen met kinderen kwamen in een serene sfeer samen om met Pater Maurits en 'bruine pater van dienst' Koen Lemmens de eucharistie te vieren. (Foto's Jaak Geens)
Gezinsviering met boekentassenwijdingGezinsviering met boekentassenwijdingGezinsviering met boekentassenwijding
Zoom
Lommel - Gelijkspel voor Verbroedering LommelVerbroedering Lommel is, thuis tegen SLW Maaseik, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.

Monique Box overleden

Zondag 3 september 2023
Lommel - Monique Box overledenGisteren is Monique Box overleden, de echtgenote van Karel Maes. Ze was geboren in Bergeijk en werd 63 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Zonnige zondag

Zondag 3 september 2023
Lommel - Zonnige zondagZoomNa het optrekken van het ochtendgrijs krijgen we een mooie zomerse dag. Het is perfect om te genieten van de vele activiteiten die terug op gang zijn gekomen in deze septembermaand. (foto Gust Ischen)

Lutlommel VV klopt Kabouters

Zaterdag 2 september 2023
Lommel - Lutlommel VV klopt KaboutersLutlommel VV heeft vanavond met 3-2 gewonnen van Kabouters Opglabbeek. Voor Lutlommel scoorden Meeus, Vanpol en Dilissen. Hilven en Garcia maakten de doelpunten van Opglabbeek.
In het damesvoetbal heeft Lommel in zijn eerste competitiewedstrijd vanavond Zepperen-Brustem verslagen met 2-0.

Lindelhoeven VV klopt Kattenbos Sport

Zaterdag 2 september 2023
Lommel - Lindelhoeven VV klopt Kattenbos SportLindelhoeven VV A heeft vanavond Kattenbos Sport verslagen met 3-2. Voor LHVV scoorden Mathieu Vaesen, Jochen Lemmens en Jonas Meeus.  Voor Kattenbos scoorden Vreysen en Luits.

Een fuif in Heide-Heuvel

Zaterdag 2 september 2023
Lommel - Een fuif in Heide-HeuvelZoomVanavond organiseert Team Karousel Events de fuif "Komaan" in de parochiezaal van Heide-Heuvel. De drie deejays van dienst zijn dj Seelen, Leo Diaczo en Goldfox. Op de foto het organiserende team! (Foto Robert Boons)

Het wordt weer zomer

Zaterdag 2 september 2023
Weerbericht
Lommel - Het wordt weer zomer Een hogedrukgebied bouwt vanaf de Atlantische Oceaan op over onze streken en kan het weer tijdens het weekend en ook de dagen daarna bepalen. Aanvankelijk is er nog wat vocht in de onderste lagen van de atmosfeer met kans op wat nevel of mist. Na het weekend wordt droge en warme landlucht aangevoerd. Het kwik klimt dan vlot boven de zomerse grens van 25 graden.
Vandaag is er ruimte voor de zon, na het opruimen van lokale ochtendgrijs. Er komen ook enkele stapelwolken voor, die zeer lokaal (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Croonen Lommel A – Royal Waterloo 86-57Quarters: 22-20, 21-16 (43-36), 20-11 (63-47), 23-10 (86-57)
Er was - zoals je elders op deze pagina kan lezen - een massa volk aanwezig op de wedstrijd van BBC Croonen Lommel tegen derdeklasser Waterloo in de Beker van België. Dit had vooral te maken met de voorafgaande en goed georganiseerde druk bijgewoonde startdag.
Het werd opnieuw een knappe wedstrijd waarin Lommel steeds het voortouw nam met een gelijke score in elk kwart, telkens tussen de 20 en 23 punten. Ook de youngsters speelden aardig mee: Louis Dubois scoorde een 2/3, gaf 2 assists en nam één steal; Robbe Eyckmans dropte 2 bommen aan 100%. Zondag om 16.00 u wordt de volgende wedstrijd gespeeld in Oostkamp.

Melancholie (het spijt me)

Zaterdag 2 september 2023
Lommel - Melancholie (het spijt me)Weinig dingen hebben meer indruk op me gemaakt dan het herhaaldelijk afscheid moeten nemen van dingen, dieren en personen. Afscheid kan vreselijk pijn doen. Tranen met tuiten heb ik gehuild, toen mijn vader, die in een of andere wei aan het werk geweest was, terug thuis kwam terwijl hij de kruiwagen voor zich uit duwde. Daarin: Rabbi, ons huishondje van een niet te achterhalen ras. Pa had het beestje zo genoemd omdat de pastoor het in de zondagsmis van op de kansel herhaaldelijk gehad had over volgelingen die (…) Het hele nieuwsbericht

Mooi weer vandaag

Zaterdag 2 september 2023
Lommel - Mooi weer vandaagZoomDe regen van gisteren is alweer vergeten. Vandaag zingen we mee met het liedje van Bart Kaëll: mooi weer vandaag. En ook de komende dagen wordt het zeer zonnig. (foto Gust Ischen)
Lommel - Voetbalscheidsrechters weer helemaal 'bij'ZoomVanavond verzamelden naar jaarlijkse gewoonte de voetbalscheidsrechters van de Koninklijke Noord-Limburgse Scheidsrechters Vereniging in zaal De Schakel in Pelt voor een opfrissing van de spelregels.
Lesgever Glenn Timmermans, van Bureau Arbitrage Voetbal Vlaanderen, bracht de richtlijnen klaar en duidelijk naar de aanwezige scheidsrechters toe. Discussies over de handspel en andere buitenspelregels werden niet uit de weg gegaan en zo was het weer een amusante, maar ook leerrijke,interactie (…) Het hele nieuwsbericht
Kim Mertens is de nieuwe voorzitter van KWB Balendijk. Luc Boonen is de nieuwe kassier. Inmiddels heeft KWB Balendijk ook zijn jaarprogramma bekendgemaakt. Het bevat een vijftiental activiteiten.

Tonio Rodriguez-Fernandez overleden

Vrijdag 1 september 2023
Lommel - Tonio Rodriguez-Fernandez overledenIn Kwaadmechelen is op 29 augustus Tonio Rodriguez-Fernandez overleden, de echtgenoot van Sofie Maes. Hij was 44 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt vrijdag 8 september (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Na regen komt zonneschijn

Vrijdag 1 september 2023
Lommel - Na regen komt zonneschijnZoomDe mooie wolkjes van gisteren kunnen vandaag de kast in. We moeten deze ochtend door een zure regenappel heen. Het weekend wordt mooi en zacht met temperaturen net boven de twintig graden. Maar vandaag moeten we nog een regenzone trotseren, die lokaal hevig kan zijn. (Foto Gust Ischen)
30/04

Proficiat dames van Interlommel Petanque met de behaalde titel.

Peter uit Eersel
24/04

Dankjewel voor de liefdevolle verzorging van Truus.

Cornelis Meulenbroeks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel