Het overige nieuws

Code geel: sneeuw en gladheid

Donderdag 31 maart 2022
Peer - Code geel: sneeuw en gladheidHet KMI waarschuwt voor vannacht en morgenvroeg met code geel. Er is een grote kans op sneeuw en bijhorende gladheid in delen van Limburg.
Peer - Info-avond over vroegtijdige zorgplanningZoomOkra Groot Peer kon rekenen op veel belangstellenden tijdens de info-avond rond vroegtijdige zorgplanning. Bijna 50 aanwezigen luisterden vol belangstelling naar de uitleg van Monique De Raeve ((CM Limburg) De volgende samenkomst is gepland op donderdag 21 april  (19 uur)  in het ontmoetingscentrum van Kleine-Brogel waar een notaris een iiteenzetting zal geven over erfrecht, en zorgvolmachten. Wil ook jij weten hoe je best je erfenis aan je nabestaanden overlaat? Wil ook jij alles weten over zorgvolmachten? Schrijf je dan snel in (inschrijven via lukalders[!]skynet.be of via 0477/383557 (Luk Alders)

Vlaanderen is er klaar voor

Donderdag 31 maart 2022
Peer - Vlaanderen is er klaar voorZoom
Laat het nu maar sneeuwen. (Still)

Genieke Bonhomme overleden

Donderdag 31 maart 2022
Peer - Genieke Bonhomme overledenDinsdag is in Meeuwen Genieke Bonhomme overleden, de weduwe van de in 2007 gestorven Jef Winters. Zij was 86 jaar en afkomstig van Klene-Brogel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer.

Sneeuw op komst?

Donderdag 31 maart 2022
Weerbericht
Peer - Sneeuw op komst?Op korte termijn geven de weerkaarten erg koud weer. Zonder het over een aprilgrap te hebben: op vrijdag voorzien de weermodellen grote sneeuwkansen in onze streken, zowel in Vlaanderen als in de Ardennen. Voordien kunnen we echter ook al winterse neerslag krijgen.
Vandaag zorgt een storing enige tijd voor regen en sneeuw gemengd of sneeuw. Mogelijk kan er tijdelijk een sneeuwtapijtje ontstaan. Later op de dag gaat de sneeuw meer over in regen. Na een drogere periode, komen er na de (…) Het hele nieuwsbericht

Mady Gielen overleden

Woensdag 30 maart 2022
Peer - Mady Gielen overledenZondag is Mady Gielen overleden, de weduwe van Pierre Gelissen. Zij was 95 jaar en afkomstig van Kleine-Brogel. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Catharinakerk in Maaseik.

Minder seks door Netflix

Woensdag 30 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
Peer - Minder seks door NetflixZoomMaar liefst 27 procent van alle Vlaamse vrouwen kijkt liever een serie dan dat zij seks hebben. Onder mannen bedraagt dit slechts veertien procent. Dit blijkt uit onderzoek van Deals.be onder 1.011 Vlamingen met een vaste partner, uitgevoerd door Panelinzicht. Een kwart van alle ondervraagden zegt dat het uitgebreide aanbod aan series en films ervoor heeft gezorgd dat zij ‘het’ tegenwoordig minder vaak doen met hun partner. Met 37 procent heeft vooral het seksleven van jongeren te lijden onder (…) Het hele nieuwsbericht

'Laat een bos met rust'

Dinsdag 29 maart 2022
Vandaag gelezen
Peer - 'Laat een bos met rust'Zoom"Bossen uitdunnen, een standaardpraktijk in de bosbouw, is waanzin. Het extra zonlicht doet de bomen wel even sneller groeien, maar, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is dat niet goed. Door stikstof, overbemesting en koolstofdioxide groeien bomen vandaag sneller dan gezond voor hen is. (...) Ze sterven dan veel jonger, waatdor ze de opgeslagen koolstof snel weer in de atmosfeer brengen."
De Duitse boswachter en schrijver Peter Wohlleben in De Standaard)
Vandaag gelezen
"De zomertijd is slecht voor de volksgezondheid, en daarom moeten we standaard naar de wintertijd."
Malou Fanchamps van de Nederlandse Hersenstichting 

Charel Casters overleden

Dinsdag 29 maart 2022
Peer - Charel Casters overledenZaterdag is Charel Casters overleden, de weduwnaar van Anne-Marie Cresis. Hij was afkomstig van Tienen en werd 77 jaar. Het afscheidsmoment en de crematie vinden in besloten kring plaats. Begroeting van de urne: vrijdag (19-20u) in uitvaartcentrum Jaeken. 

Hilda Wuytens overleden

Dinsdag 29 maart 2022
Peer - Hilda Wuytens overledenVrijdag is Hilda Wuytens overleden, de weduwe van Maurits Baeten. Ze was 83 jaar. Vrijdag is er om 10.30u een uitvaartviering in de parochiekerk van Peer-centrum. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Jaeken.

Het wordt kouder

Dinsdag 29 maart 2022
Weerbericht
Peer - Het wordt kouderEen storing zorgt voor veel bewolking, waardoor de temperatuur wat getemperd wordt. Vooral in het westen en het zuiden kan een spat regen vallen, maar op veel plaatsen is het droog. Vannacht wordt er meer neerslag verwacht op de passage van een storing. Daarna wordt nog koudere lucht aangevoerd, waarbij morgen het kwik een heel stuk lager uitkomt.
Vandaag/dinsdag zijn de wolken in de meerderheid, maar lokaal is er ook nog wel een streepje zon. Vooral in het westen en het zuiden kan er een (…) Het hele nieuwsbericht

Twee gemeenten met schone lucht

Maandag 28 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
De Wereldgezondheidsorganisatie onderzocht 6475 gemeenten op de luchtzuiverheid. In 6253 gemeenten is de lucht vuiler dan de WHO graag zou willen. In België voldoen twee gemeenten aan de richtlijnen: Vielsalm en Habay, beide in Wallonië. Vlaanderen doet het slechter dan de omliggende gebieden. Meer bij IPSnews

Stuur de pijn de wereld in

Maandag 28 maart 2022
Peer - Stuur de pijn de wereld inZoom​Ook dit jaar besteedt het Noorderhart Mariaziekenhuis extra aandacht aan de “Week van de pijn” (28 maart tot 1 april). Cindy Stevens, verpleegkundig pijnspecialist, vertelt: “Tijdens de week van de pijn besteden we extra aandacht aan de pijnbeleving van patiënten in ons ziekenhuis. Pijn is vaak dé eerste en vooral belangrijkste reden om op consultatie te komen bij een arts of om naar spoed te gaan. Pijn kan bovendien alle vormen aannemen zowel fysiek (…) Het hele nieuwsbericht

Gekende winkel gaat dicht

Maandag 28 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
De gekende winkel Eurosport-Eurotoys in Bree gaat onherroepelijk dicht. Dinsdag start de uitverkoop. De winkel bood onder meer sportartikelen en speelgoed te koop aan.
Peer - Zomeruurregeling in het recyclageparkVanaf morgen/dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Op zondag en maandag is het gesloten. Op de andere weekdagen kan men er in de zomer terecht van 9 tot 12.30u en van 13 tot 17u; dinsdag is dat tot 18u, zaterdag tot 16u.

Nieuwe fietsgidsen voorgesteld

Maandag 28 maart 2022
Peer - Nieuwe fietsgidsen voorgesteldZoomVanmiddag werden in Center Parcs De Vossemeren in Lommel de nieuwe fietsgidsen 2022 voorgesteld. Tips voor Fietsers brengt in 2022 opnieuw twee gratis fietsgidsen uit die verdeeld worden in de provincies Limburg (zevende editie) en Antwerpen (derde editie) via de toeristische diensten en de horecazaken. De fietsgidsen bestaan uit 97 kant-en-klare fietsroutes die lopen via het fietsroutenetwerk (knooppunten). Op deze routes zijn in totaal 151 stopplaatsen (= horecazaken) terug te vinden waar fietsers (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe fietsgidsen voorgesteldNieuwe fietsgidsen voorgesteldNieuwe fietsgidsen voorgesteld
Zoom
Peer - Kinderboek 'Pixie Pix in Bosland' voorgesteldZoomIn Bosland (Hechtel-Eksel) werd gisteren het nieuwe kinderboek 'Pixie Pix in Bosland'  voorgesteld aan het grote publiek. Het verhaal - dat zich afspeelt in de duinengordel van In den Brand - is een samenwerking van kinderschrijfster Yoke Goris en illustrator Rudi Bagusat en wordt uitgegeven door Uitgeverij Het Punt.
Schrijfster Yoke Goris uit Hechtel-Eksel: "Ik verlangde naar zon, bos, duinen natuur, ... maar ook rust" zegt ze. "En er is maar één plaats in Vlaanderen waar (…) Het hele nieuwsbericht
Kinderboek 'Pixie Pix in Bosland' voorgesteldKinderboek 'Pixie Pix in Bosland' voorgesteld
Zoom
Peer - Vaes (KRC Peer) naar Grote BrogelRomano Vaes trekt de deur van KRC Peer achter zich dicht. Hij verkast naar Sporting Grote Brogel.
Vanaf volgend schooljaar verdwijnt de minimumleeftijd om te mogen starten aan de lagere school: zo kunnen zeer makkelijk lerende of hoogbegaafde kinderen ook al voor de leeftijd van 5 jaar starten in het eerste leerjaar. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beslist. Zo kan ook vermeden worden dat hoogbegaafde kinderen schoolmoe worden nog vooraleer ze beginnen aan de lagere school. De kinderen hebben wel toelating nodig van de klassenraad en van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Zeldzaam geworden: een veldleeuwerikZoomJe ziet of hoort ze nog nauwelijks, maar Cedric Vancluysen kon er nog een fotograferen: een veldleeuwerik, op een rozenbottelstruik. UPDATE "Het mannetje klimt tot een hoogte van soms meer dan 100 meter en vliegt dan luid fluitend omlaag om in de buurt van een vrouwtje te landen," weten ze bij Natuur en Bos. "Die spectaculaire hofmakerij kan wel even duren: de langst geregistreerde zangvlucht duurde maar liefst 56 minuten!"

KRC Peer - Lindelhoeven A 1-4

Zaterdag 26 maart 2022
Peer - KRC Peer - Lindelhoeven A 1-4KRC Peer heeft vanavond thuis met 1-4 verloren van Lindelhoeven VV A.
Peer - Sporting Wijchmaal klopt NeeroeterenSporting Wijchmaal heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen KFC Neeroeteren. Het won met 3-0.

SV Breugel verslaat WAVO

Zaterdag 26 maart 2022
Peer - SV Breugel verslaat WAVOSV Breugel heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen WAVO (Waterloos-Voorshoven). Het won met 3-1.

Peer SV speelt gelijk in Ham

Zaterdag 26 maart 2022
Peer - Peer SV speelt gelijk in HamPeer SV heeft vanavond 0-0 gelijkgespeeld op het veld van KFC Ham United.
Peer - Grote Brogel speelt gelijk bij Bree-Beek BSporting Grote Brogel heeft vanavond 3-3 gelijkgespeeld op het veld van GS Bree-Beek B. Zondag 3 april ontvangt Sporting Grote Brogel Achel VV B.

Komende nacht begint het zomeruur

Zaterdag 26 maart 2022
Peer - Komende nacht begint het zomeruurKomende nacht schakelen we alweer over naar de zomertijd: om 2 uur zetten we de klok vooruit naar 3 uur. Wie op stap gaat, heeft een uurtje minder voor de boeg, net zoals onze nachtrust met een uur wordt ingekort. De nachtwerkers moeten dan weer een uur minder kloppen. En morgenavond blijft het een uur langer licht!

Theo Iven overleden

Zaterdag 26 maart 2022
Peer - Theo  Iven overledenGisteren is in Kleine-Brogel Theo Iven overleden, de weduwnaar van Jet Schouteden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt. Rouwadres: fam. Iven - Schouteden, Lillerbaan 42, 3990 Kleine-Brogel.

4 miljoen voor Oekraïne

Vrijdag 25 maart 2022
Peer - 4 miljoen voor OekraïneZoomRode Kruis-Vlaanderen zal in overleg met het Internationale Rode Kruis en het Deense Rode Kruis 4 miljoen euro aanwenden voor ondersteuning van de slachtoffers van het conflict. Het bedrag komt uit de opbrengsten van het Consortium 12-12 waar Rode Kruis-Vlaanderen als partner een deel van ontvangt. De organisatie wil opnieuw en uitdrukkelijk iedereen bedanken die een bijdrage gestort heeft. "Alle hulp is en blijft zeer noodzakelijk want de situatie in Oekraïne is dramatisch", zegt het Rode Kruis. (foto Rode Kruis)

Kledingwinkel Capuro failliet

Donderdag 24 maart 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van kledingwinkel Capuro uit Peer. Schuldvorderingen moeten voor 23 april ingediend worden.

90km per uur op meeste snelwegen

Donderdag 24 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
Peer - 90km per uur op meeste snelwegenZoomAl enkele dagen zij er hoge concentraties fijn stof in de lucht, daarom geldt vanaf morgenvroeg 6 uur smogalarm in ons land. Op een aantal snelwegen mag je vanaf dan, wellicht tot en met zaterdag, niet sneller dan 90 km per uur rijden. Dat geldt bijvoorbeeld voor de E313 die ook hier een stuk passeert. De E314 valt op dit moment buiten de beperking. Wie morgen en overmorgen de baan op moet, ziet op deze kaart van het Vlaams Verkeerscentrum in het blauw de autosnelwegen met een snelheidsbeperking.

Meer controles op zwartrijden

Donderdag 24 maart 2022
Peer - Meer controles op zwartrijdenZoomDoor corona staat het aantal reizigers op bus en tram dat niet correct betaalt voor zijn rit op een recordhoogte. Het percentage zwartrijders loopt in landelijke regio's op tot 10 à 15 %, in stedelijke tot de helft. En dat heeft uiteraard een grote invloed op de netto-vervoersopbrengsten van De Lijn. Vanaf de paasvakantie gaat De Lijn daarom haar controles opdrijven. Daarnaast loopt er sinds 21 maart een campagne die duidelijk maakt dat een geldig vervoerbewijs verplicht is

Infoavond over drugsproductie

Donderdag 24 maart 2022
Peer - Infoavond over drugsproductieZoomSinds enkele jaren kampt Limburg met een groot aantal drugslabo’s en drugsdumpingen. In het kader van de opsporing en bestrijding ervan organiseert het Parket Limburg samen met een aantal gemeenten een tweede ‘SMELL IT’, een info-avond over de gevaren van drugsproductie, de detectie van drugslabo’s en drugsdumpingen en vooral de rol die de burger daarin kan spelen. Specialisten van het NICC en van de Federale Gerechtelijke Politie komen er toelichting geven over concrete gevaren en aanwijzingen. De manier waarop de burger kan bijdragen aan het opsporen van drugslabo’s en drugsdumpingen zal tijdens deze avond centraal staan. De info-avond vindt plaats op dinsdag 29 maart om 20u in Pelt, in het cultureel centrum Palethe, Zinnezaal, Jeugdlaan 2. U bent van harte welkom! Wel graag inschrijven via deze link.

Het zal je kat maar wezen

Donderdag 24 maart 2022
Peer - Het zal je kat maar wezenZoomSinds 1 november 2017 geldt er een identificatie- en registratieplicht voor katten. Alle katten moeten voor de leeftijd van 12 weken gechipt worden en geregistreerd te zijn voor ze verhandeld worden. In Vlaanderen werden vorig jaar 98.537 katten aangemeld in CatID. De totale teller van het aantal geregistreerde katten sinds de opstart van de databank staat daarmee op 354.360.
Dit zijn in theorie alle levende katten in Vlaanderen. Baasjes moeten immers ook het overlijden van hun kat aangeven in CatID, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Nog enkele dagen warm

Woensdag 23 maart 2022
Weerbericht
Peer - Nog enkele dagen warmDe kern van het hogedrukgebied dat het weer al dagenlang in onze streken bepaalt, komt vandaag over onze regio te liggen. Hierdoor is het nagenoeg windstil en krijgt de zon alle ruimte. De volgende dagen trekt de kern richting Engeland. Hierdoor wordt de luchtstroming noordelijk en vanaf het weekend wordt er koudere lucht aangevoerd. De maxima komen daarbij een flink stuk lager uit.
Vandaag is het warm en zonnig lenteweer. Het kwik kan oplopen tot 18 of 19 graden. Daarbij is er nauwelijks (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Loos (100) overleden

Woensdag 23 maart 2022
Peer - Mia Loos (100) overledenIn Eksel is maandag Mia Loos overleden, de weduwe van de in 1999 gestorven Martin Peeters. Zij was 100 jaar en afkomstig van Kaulille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Kleine-Brogel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Wittrs in Eksel.

Een nieuwe hEAR DROP van Musica

Woensdag 23 maart 2022
Peer - Een nieuwe hEAR DROP van MusicaZoom Musica heeft gisteren een nieuwe hEAR DROP gepubliceerd. Deze keer heet hij Paperwork. Het idee achter het filmpje is dat papierwerk helemaal niet saai hoeft te zijn. Je kan zelfs met heel jonge kinderen improviseren en componeren met enkel en alleen papier. De diversiteit aan klank die je bijvoorbeeld uit één blad papier kan krijgen is immens. De kinderen die je hoort zijn van Pelt.

KRC Peer start met B-ploeg

Woensdag 23 maart 2022
Peer - KRC Peer start met B-ploegKRC Peer start komend seizoen met een B-ploeg in vierde provinciale. In deze ploeg zullen de huidige beloften aantreden.
Het is maar dat je 't weet
Peer - Kamerplanten zuiveren de binnenluchtZoomHet is nu wetenschappelijk bewezen: kamerplanten zijn heel effectief in het verwijderen van stikstofdioxide binnenshuis, zowel overdag als 's nachts. Dat blijkt uit Brits wetenschappelijk onderzoek. De planten zorgen voor het verwijderen van duidelijk meetbare hoeveelheden overdag en 's nachts zonder extra energiebehoefte, met alle voordelen voor de gezondheid van dien. 
De onderzochte planten zijn een combinatie van de lepelplant (Spathiphyllum wallisii ‘Verdi'), de drakenboom (Dracaena fragrans ‘Golden Coast’ ) en de Zamioculcas (Zamioculcas zamiifolia).

Botsing in Wijchmaal

Maandag 21 maart 2022
In de Stationsstraat raakten deze namiddag drie voertuigen in een kop-staartaanrijding betrokken. Daarbij werden twee personen gewond. Eén van hen werd naar het ziekenhuis gebracht.

Met de camper op vakantie?

Maandag 21 maart 2022
Peer - Met de camper op vakantie?ZoomIn de lente halen vele kampeerders hun motorhome of caravan uit de winterslaap. Het laden van dat voertuig kan beginnen. Maar welke hoeveelheid aan lading/bagage kan je meenemen en hoe moet je deze lading/bagage vervoeren?
Wil je een antwoord op deze vragen? Ga dan op zaterdag 2 april langs bij de Federale Wegpolitie in Houthalen-Helchteren. Breng je motorhome of caravan mee en zij stellen ook hun weegbrug (asweger) ter beschikking. 

Ludo Van Baelen overleden

Maandag 21 maart 2022
Peer - Ludo Van Baelen overledenGisteren is Ludo Van Baelen overleden, de echtgenoot van Marleen Wienen. Hij was 71 jaar. Vrijdag tussen 19 en 20u kan men de urn groeten in uitvaartcentrum Jaeken. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-jaeken.be.
Het is maar dat je 't weet
Peer - Oppassen met facturen 'De Watergroep'ZoomEen lezer waarschuwt voor valse facturen die zogenaamd namens De Watergroep zouden zijn verstuurd. "Via e-mail ontving ik een factuur van de Watergroep omtrent "zuiveringsheffing 2021 t.b.v. 84,64 euro," meldt de lezer. Maar de ondertekening klopt niet, de naam niet bekend bij de (echte) Watergroep en het rekeningnummer is ook niet van de Watergroep. Dat rekeningnummer begint met DE, dus is het een Duitse rekening. Pas op en betaal niet, want het gaat om oplichting
Peer - Drie auto's getakeld tijdens wegcontrolesPolitie Kempenland en douane hielden gisteravond wegcontroles. De oogst:
- 185 bestuurders moesten blazen. Vijf  rijbewijzen werden ingetrokken voor het rijden onder invloed van verdovende middelen of alcohol. Eén van de bestuurders kon geen rijbewijs tonen. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd. Nog een bestuurder, die reed ondanks  zijn rijverbod, zag zijn voertuig getakeld worden.
- Drie voertuigen waren niet in orde met de technische eisen. Eén (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholt B - Grote-Brogel: 1-2

Zondag 20 maart 2022
Peer - Bocholt B - Grote-Brogel: 1-2Bocholter VV B heeft met 1-2 verloren van Grote-Brogel.

Wijshagen-SV Breugel 2-1

Zondag 20 maart 2022
Peer - Wijshagen-SV Breugel 2-1Heidebloem Wijshagen heeft thuis SV Breugel verslagen met 2-1.
Peer - Turkse Rangers - Wijchmaal: 3-1Turkse Rangers heeft vanmiddag Sporting Wijchmaal verslagen met 3-1. 

Thuisverlies voor Peer SV

Zondag 20 maart 2022
Peer - Thuisverlies voor Peer SVPeer SV heeft thuis met 1-2 verloren van Maasland NO. 

Stal Sport - KRC Peer 0-2

Zaterdag 19 maart 2022
Peer - Stal Sport - KRC Peer 0-2Stal Sport heeft vanavond thuis met 0-2 verloren van KRC Peer.

Jos De Backer overleden

Vrijdag 18 maart 2022
Peer - Jos De Backer overledenOp 13 maart overleed Jos De Backer, de weduwnaar van Victoire Vanassche. Hij was 92 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Zonnig maar schrale wind

Vrijdag 18 maart 2022
Weerbericht
Peer - Zonnig maar schrale windEen krachtig hogedrukgebied trekt met zijn kern naar de Oostzee. Hierdoor wordt droge landlucht vanuit het oosten aangevoerd. Zondag schuift een hoogtelaag over onze streken en is de atmosfeer licht onstabiel met kans op een bui. Na het weekend is het opnieuw het hogedrukgebied dat het weer bepaald.
Vandaag 
is het uitermate zonnig met weinig of geen wolken. Het kwik klimt tot een graad of 15. De noordoostenwind waait matig en voelt best wel schraal aan.
Zaterdag is het (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Weer 26 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 26 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, zeven meer dan een week geleden. Geen van hen verbleef op intensieve zorgen. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er vier patiënten met COVID-19.

Steenmarter doodgereden

Vrijdag 18 maart 2022
Peer - Steenmarter doodgeredenZoomWie hem in huis heeft, krijgt hem moeilijk nog weg. En ze kunnen 's nachts flink tekeer gaan: steenmarters. Op de Baan naar Bree werd er gisteren een doodgereden. Eddy Vandijck haalde hem van de weg zodat Josh Vandijck deze mooie foto kon maken. 

Opnieuw hinder door staking

Vrijdag 18 maart 2022
Peer - Opnieuw hinder door stakingGisteren 17 maart was het busverkeer in de provincie Limburg verstoord door een spontane vakbondsactie in stelplaats Kinrooi. Na het nodige overleg tussen directie en vakorganisaties werden er afspraken gemaakt om de werkdruk door het tijdelijke personeelstekort te verlichten. Hoewel verwacht werd dat het busverkeer in de provincie vanaf vrijdag terug normaal zou verlopen, is dat niet het geval. Ook vanmorgen legden de vakorganisaties het werk neer in de stelplaatsen Kinrooi en Lanaken. Er is hinder op verschillende streeklijnen die in de provincie rijden. Raadpleeg de routeplanner om na te kijken of je geplande rit rijdt of niet.

Haspengouw wacht op de bloesems

Donderdag 17 maart 2022
Peer - Haspengouw wacht op de bloesemsZoomBij de start van het voorjaar bloeit Haspengouw volledig open. Miljoenen knoppen aan de fruitbomen ontpoppen langzaam maar zeker. Deze bloesempracht is op verschillende manieren in Haspengouw te beleven. Het totaalaanbod staat daarom opnieuw gebundeld in een digitaal magazine ‘Hartelijk Haspengouw’. Dit handig e-zine is een samenwerking van 12 Haspengouwse gemeenten en is vanaf vandaag te bekijken via www.visithaspengouw.be. (Foto Toerisme Bilzen)

Busverkeer De Lijn verstoord

Donderdag 17 maart 2022
Peer - Busverkeer De Lijn verstoordIn heel Limburg is het busverkeer verstoord door een spontane vakbondsactie bij De Lijn. Door een personeelstekort vinden de chauffeurs van de stelplaats in Kinrooi de werkdruk te hoog. Wie de bus moet nemen, controleert best eerst de website van De Lijn.

Bart Moors overleden

Woensdag 16 maart 2022
Peer - Bart Moors overledenGisteren is Bart Moors overleden, de echtgenoot van Eva Nkuraiyia. Hij was 42 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Broodprijzen gaan stijgen

Woensdag 16 maart 2022
Peer - Broodprijzen gaan stijgenZoomDe bakkers worden momenteel geconfronteerd met stijgende grondstofprijzen en energiekosten. "De grondstofprijzen stijgen door de coronacrisis en de huidige oorlog met 11,83%. En de energie met maar liefst 257,9%. Globaal zijn in 2022 de kosten met 12,88% gestegen tegenover vorig jaar", becijferde de bakkersfederatie. De bakkers beslissen zelf of ze de kosten doorrekenen maar we zien nu toch al een stijging van de broodprijs van 2,40 euro tot 2,70 euro.

Woninginbraak in Erpekommerweg

Woensdag 16 maart 2022
Peer - Woninginbraak in Erpekommerweg
Er is ingebroken in een wonoing aan de Erpekommerweg. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraka werd gisterenavond gepleegd.

Lange droge en zonnige periode

Woensdag 16 maart 2022
Weerbericht
Peer - Lange droge en zonnige periodeNa de doortocht van een storing in de nacht, wordt het weer in onze streken gedomineerd door een krachtig hogedrukgebied. Het ziet er naar uit dat we voor een langere periode droog en erg zonnig weer gaan krijgen. Wel komt er tijdelijk een schrale wind te staan en zijn de nachten koud met grondvorst.
Vandaag is er flink wat zon, maar na de middag komen er hoge wolkenvelden opzetten en wordt de zon wat minder uitbundig. Ook schuift er Saharastof over onze streken, dat ook de zon kan (…) Het hele nieuwsbericht

Een halo rond de maan

Dinsdag 15 maart 2022
Peer - Een halo rond de maanZoomGisteravond was er een mooie halo rond de maan zichtbaar. Een halo ontstaat op ongeveer dezelfde manier als een regenboog. Het verschil is dat bij een regenboog de lichtstralen gebroken worden door vloeibare regendruppels en bij een halo gebeurt dat door ijskristallen. (Foto Peter D'Joos)
Peer - Liever een wilde patrijs dan een gekweekteZoomGenetisch onderzoek van patrijzen uit een beperkt aantal wildbeheerseenheden, dat uitgevoerd werd door het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), heeft aangetoond dat er een duidelijk verschil is tussen wilde en gekweekte dieren. Dat meldt het INBO vandaag.
"We stelden regelmatig de aanwezigheid vast van gekweekte dieren, en in sommige gebieden ook genetische vermenging tussen gekweekte en wilde patrijzen," aldus het INBO.
De patrijs is een akkervogel die in heel Europa (…) Het hele nieuwsbericht

Jacky Schoofs overleden

Maandag 14 maart 2022
Peer - Jacky Schoofs overledenIn Peer is zaterdag Jacky Schoofs overleden, de echtgenoot van Josée Cuypers. Hij was 82 jaar en afkomstig van Meeuwen. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Wijchmaal. Begroering: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Omegablokkade

Maandag 14 maart 2022
Woord van de week
Peer - OmegablokkadeZoomHet mooie lenteweer van de afgelopen week is te danken aan een omegablokkade. Dat is een weersituatie waarbij een krachtig hogedrukgebied de weg blokkeert voor lagedrukgebieden. Op weerkaarten kun je er de vorm van de Griekse hoofdletter omega (Ω) in herkennen.
In de lente en de zomer zorgt een omegablokkade voor droog en zonnig weer in de regio’s waar ze boven hangt. In het najaar leidt een omegablokkade vaak tot de vorming van hardnekkige mist. In de regio’s ten westen en ten (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Grote Heide verliest van Racing PeerSporting Grote Heide heeft van KRC Peer verloren met 1-4.

Grote-Brogel wint van Ellikom

Zondag 13 maart 2022
Peer - Grote-Brogel wint van EllikomSporting Grote-Brogel heeft Sporting Ellikom verslagen met 4-1.

Straks Grote Heide - Peer

Zondag 13 maart 2022
De voetbalwedstrijd van vandaag/zondag tussen Sporting Grote Heide tegen Racing Peer gaat wel degelijk door op de terreinen van Sp. Grote Heide, en NIET - zoals foutief vermeld in diverse media - in Peer. De wedstrijd start om 15u.
Peer - Sporting Wijchmaal - Sparta Lille 3-0Sporting Wijchmaal heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Sparta Lille. Het won met 3-0.

SV Breugel - Bocholt VV B 1-1

Zaterdag 12 maart 2022
Peer - SV Breugel - Bocholt VV B 1-1SV Breugel en Bocholt VV B hebben vanavond 1-1 gelijkgespeeld.
Peer - Peer SV speelt gelijk in LutlommelPeer SV heeft vanavond 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Lutlommel A.

Toenemend bewolkt

Zaterdag 12 maart 2022
Weerbericht
Peer - Toenemend bewolktDe invloed van een krachtig hogedrukgebied neemt af, waardoor storingen vanuit het westen stilaan over onze streken kunnen doordringen. Deze storingen zijn wel erg verzwakt en worden vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag.
Vandaag is het meestal zwaarbewolkt en de zon komt er maar sporadisch aan te pas. Soms een drupje regen mogelijk, al blijft het meestal droog. Bij een matige zuidzuidwestenwind wordt nog steeds zachte lucht aangevoerd en kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Coppens overleden

Vrijdag 11 maart 2022
Peer - Marcel Coppens overledenGisteren is Marcel Coppens overleden, de echtgenoot van Denise Coutereel. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Peer. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Carwash failliet verklaard

Vrijdag 11 maart 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren carwash Eddy Van Den Bleeken uit Peer failliet verklaard. De neerlegging van de schuldvorderingen vindt plaats op 9 april.
Peer - 19 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er weer 19 mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis, vijf meer dan dinsdag. Eén van hen wordt verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. 

En maar rummikubben

Donderdag 10 maart 2022
Peer - En maar rummikubbenZoomOKRA Kleine-Brogel verzamelde vanmiddag in de Groes voor een wedstrijdje rummikub. Alle deelnemers waren erg enthousiast en er werd heel serieus gespeeld. Spanning alom! Het was een heuse afvallingswedstrijd, tot er uiteindelijk één deelnemer overbleef die met de winnaarsprijs naar huis mocht gaan. Zeker voor herhaling vatbaar! (Gerda Kerkhofs)

Oekraïne 12-12: grote tv-show

Donderdag 10 maart 2022
Peer - Oekraïne 12-12: grote tv-showZoomOp donderdag 17 maart zullen radio, tv en online helemaal in teken van steun voor Oekraïne staan. Er gaat geen dag voorbij of Vlamingen krijgen hartverscheurende verhalen te zien en horen over hoe de Oekraïense bevolking zwaar getroffen wordt door de oorlog in hun land. Heel veel mensen zijn hierdoor diep geraakt, velen willen ook helpen. VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis zetten vorige week al hun schouders onder de breed verspreide spotcampagne voor Consortium 12-12. Nu willen de Vlaamse omroepen (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - De Lijn te volgen via Google MapsZoomReizigers die dagelijks met de bus in Limburg onderweg zijn kunnen hun reis voortaan nog beter plannen door de integratie van de realtime-info van De Lijn in Google Maps. De kaarten-app toont namelijk vanaf vandaag in realtime of de voertuigen een tikje te vroeg of te laat zijn of exact op tijd rijden. (foto De Lijn)
Peer - Weer 9 Boslandgastheren (en -vrouwen)ZoomNegen ondernemers uit de Boslandgemeenten zijn gisteren erkend als Boslandgastheer. Ze doorliepen de voorbije maanden een opleidingstraject en informeren vanaf nu bezoekers kwalitatief over de mogelijkheden in Bosland.
“Je ziet steeds vaker dat - naast de toeristische infokantoren en Boslandkanalen -  bezoekers informatie over Bosland opvragen bij (toeristische) ondernemers zoals B&B’s, ijssalons of koffiebars. Om die reden verbindt, versterkt en vermarkt Bosland haar (…) Het hele nieuwsbericht
Weer 9 Boslandgastheren (en -vrouwen)
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Peer - Een gelukkig varken zegt 'knor'ZoomVarkensgeknor is niet langer onbegrijpelijk voor mensenoren. Onderzoekers hebben ontdekt dat aan de lengte en de toon van de knor kan worden afgeleid hoe een varken zich voelt. Lees bij trouw.nl "Wetenschappers ontrafelen het geknor van varkens". (Foto Mathias Zomer)

Lentetemperaturen

Dinsdag 8 maart 2022
Weerbericht
Peer - LentetemperaturenMet de kern van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen wordt aanhoudend droge landlucht naar onze streken gestuurd. De wind krijgt een zuidelijke component, waardoor de aangevoerde lucht een stuk warmer is en de temperaturen lenteachtig worden. Op het einde van de week kunnen verzwakte storingen over ons land schuiven. De wolken nemen toe en een spat regen is mogelijk.
Vandaag schijnt de zon onafgebroken van de ochtend tot de avond. Er komen vrijwel geen wolken voor en de maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Helena Swinnen overleden

Dinsdag 8 maart 2022
Peer - Helena Swinnen overledenZondag is in Grote-Brogel Helena Swinnen overleden, de echtgenote van Mathieu Vandeweyer. Zij was 87 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Grote-Brogel waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Peer - Nog 14 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er nog er 14 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, vijf minder dan vrijdag. Eén van hen verbleef op intensieve zorg. Er is 1 patiënt met een vermoeden van COVID-19.
Peer - Er is nog hoop voor Hamont-WeertZoomHet dossier voor de heractivering van de spoorlijn Hamont-Weert zit nog niet op een dood spoor. Dat bleek vandaag tijdens een werkbezoek van een aantal Belgische en Nederlandse politici, waarvoor de Vereniging Treinreizigers Vervoer (VTV) het intiatief had genomen. Plaats van de afspraak was Weert. Het bezoek liet zich door middel van veldverkenningen, waarbij ook oud-burgemeester van Hamont-Achel Theo Schuurmans gids speelde, een beeld vormen van de problemen en van de mogelijke oplossingen daarvoor. In april wordt het dossier besproken in de Nederlandse Tweede Kamer. (Foto SM)
Peer - Dommeltheater met Dommelgemeenten in BoxtelZoomIn het Nederlandse Boxtel vindt op zondag 25 september de vijfde editie van het spectaculaire Dommeltheater plaats. Het eerste lustrum van deze creatieve vaartocht op de Dommel probeert de organisatie een enorme boost te geven. Getracht wordt namelijk om alle dorpen en steden die aan de Dommel liggen een prikkelende plek te geven in deze kleurrijke brok watercultuur. Men rekent op een maximale deelname aan het creatieve theater, waarin ludiek scheppingsvermogen de kunstzinnige (…) Het hele nieuwsbericht

'Doemscrollen'

Maandag 7 maart 2022
Woord van de week
De oorlog in Oekraïne is voor veel mensen een aanleiding om te doemscrollen of doomscrollen. Ze blijven scrollen door slechtnieuwsberichten, ook al wordt hun gemoedstoestand er alleen maar slechter op. Ook tijdens de coronacrisis werd er veel gedoemscrold. Doemscrollers willen niet louter geïnformeerd blijven. Ze volgen het onlinenieuws om een bepaalde situatie te kunnen begrijpen of controleren. Soms doemscrollen ze ook in de hoop om tussen al het negatieve nieuws een beetje positieve informatie te vinden waaraan ze zich kunnen optrekken.
Peer - Carnaval deed besmettingen over de grens stijgenCarnavalvieringen hebben het aantal covidbesmettingen doen stijgen. Dat blijkt uit de cijfers van de grensgemeenten, waar er al heel wat carnavalfeesten doorgingen, en die van Keulen, waar dat ook gebeurde. Het aantal besmettingen in de grensgemeenten ging op dagbasis met 300% omhoog.
In onze eigen regio zet de daling van het aantal besmettingen zich niet door.  

Stip it-actie breidt uit

Zondag 6 maart 2022
Peer - Stip it-actie breidt uitZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Peer - Peer SV verliest van HouthalenPeer SV heeft met 0-2 verloren van Houthalen VV

Breugel wint van Opoeteren

Zondag 6 maart 2022
Peer - Breugel wint van OpoeterenSV Breugel heeft SDS Opoeteren verslagen met 0-3.
Peer - Grote-Brogel klopt MolenbeerselGrote-Brogel heeft Molenbeersel verslagen met 1-7.

Boom kappen? Geld op tafel

Zondag 6 maart 2022
Grensgevallen
Wie bij ons een boom verwijdert, moet meestal een nieuwe boom planten. Dat was ook zo in Bergeijk, vlak over de grens. Maar de gemeente heeft die verplichting nu afgeschaft. In plaats daarvan moet er per gekapte boom betaald gaan worden. Voor een boom met een stamomtrek van 14 tot 16 centimeter - dat is een jonge boom - moet er al 240 euro op tafel gelegd worden. En dat bedrag verhoogt naarmate de dikte van de stam.
Als zoiets bij ons zou doorgevoerd worden, werden de gemeenten rijk! Maar de natuur (…) Het hele nieuwsbericht

Park Houthalen - KRC Peer: 2-2

Zaterdag 5 maart 2022
Peer - Park Houthalen - KRC Peer: 2-2Park Houthalen en KRC Peer zijn in Houthalen niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2. UPDATE Een verslag van Park: Müllenmeister opende in de 24ste minuut de score met een knap dropshot in het lege Peerse doel. Op het halfuur kan Bieniek profiteren van een fout in de Peerse verdediging en er 2-0 van maken.
Peer kwam gebeten uit de kleedkamer en wou de scheve situatie zo snel mogelijk recht zetten. Na 8 minuten kwam dan de (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Sp. Wijchmaal verliest van KattenbosSporting Wijchmaal verloor vanavond met 3-1 op het veld van Kattenbos Sport.

Robert Dreesen overleden

Zaterdag 5 maart 2022
Peer - Robert Dreesen overledenOp 24 februari overleed Robert Dreesen. Hij was 64 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Voorliefde voor voeten

Vrijdag 4 maart 2022
Tribunaliteiten
Peer - Voorliefde voor voetenVolgens de correctionele rechtbank van Hasselt kon er geen twijfel over bestaan. De man was zot op vrouwenvoeten. In een wasserette had hij de voeten van een dame beroerd. Hij stopte toen ze zei dat ze dat liever niet had, om daarna post te vatten naast een andere dame en zich ook aan haar voeten te wagen, met de vraag of ze sportschoenen droeg. Aan de kassa van een warenhuis zat hij plots aan de benen, enkels en voeten van de dame voor hem in de rij. In een cultureel centrum ging het om de voeten van de (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Ondertussen, in wolvengebied...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
De Duitse groep Altano heeft in Bree de paardenkliniek Via Nova van ondernemer en wetenschapper Jan Spaas en dierenarts Marc Suls overgenomen. Dat meldt De Tijd. Via Nova, dat in 2019 opende, is goed voor 30 werknemers en meer dan 3.000 consultaties per jaar. De kliniek, die een oppervlakte van ruim 8.000 m² beslaat, omvat afdelingen voor orthopedie, chirurgie, medische beeldvorming en hospitalisatie. 
Peer - Bijna alle coronabeperkingen vallen wegHet overlegcomité heeft beslist dat we overschakelen op code geel. Vanaf maandag moeten er geen mondmaskers meer gedragen worden in bijvoorbeeld middelbare scholen, theaters, bioscopen, in winkels en op het werk. Op het openbaar vervoer blijft het wel verplicht en ook in wonzorgcentra en ziekenhuizen. Ook voor de horeca verandert er wat: ook daar moet het personeel geen mondmasker meer dragen en de coronapas moet vanaf maandag niet meer gecontroleerd worden. De CO2-meters blijven behouden in horeca en theaters. Verder gelden in schouwburgen, sporthallen en voetbalstadions geen beperkingen meer van het aantal toeschouwers. Ook daar valt de coronapas weg.

Boeren starten afficheactie

Vrijdag 4 maart 2022
Vanmorgen hebben landbouwers het eerste bord van hun afficheactie “Stop de waanzin!” in Limburg geplaatst. Dat gebeurde in Peer. Eerder werd een dergelijke campagne al opgestart in de provincie Antwerpen. Met de actie willen de landbouwers hun ontgoocheling en ongenoegen over het stikstofakkoord van de Vlaamse regering duidelijk maken. 

Oppassen met koppen

Vrijdag 4 maart 2022
Vandaag gelezen
De Nederlandse oud-voetballer Wout Holverda heeft ernstige dementie ontwikkeld door zijn voetbalcarrière. Kopballen hebben daarbij een grote rol gespeeld. Dat is na zijn overlijden, afgelopen december, vastgesteld door specialisten van het Amsterdam UMC, die het brein van de oud-prof van Sparta Rotterdam onderzochten. Niet eerder werd bij een Nederlandse voetballer zo’n sterk verband gelegd tussen de sportcarrière en dementie – met de dood als gevolg. (NRC)
Peer - Vaccinatiecentra sluiten op 30 maartDe vaccinatiecentra van Lommel en Peer zullen op 30 maart (voorlopig) hun laatste dag draaien. Iedereen die recht had op een vaccinatie is ondertussen meermaals uitgenodigd. Daarom plant het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) voorlopig geen nieuwe campagnes. Voor wie toch nog een vaccinatie ontbreekt, of voor wie nog een traject wil starten, rest er nog één vrij inloopmoment.
In totaal werden in beide centra 267.000 prikken gezet. De ELZ kon hiervoor steeds een beroep doen op een (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - 19 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 19 patiënten met COVID-19 (vijf minder dan gisteren) in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Eén van hen (een minder dan gisteren) verbleef op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Parket Limburg organiseert samen met de gemeenten Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Peer en Pelt een gratis studieavond over de gevaren van drugsproductie. Ervaringsdeskundigen vertellen je er over hoe je drugsafval kan herkennen en welke signalen wijzen op een drugslabo.
De voorbije jaren zijn de productie van synthetische drugs en de dumpingen van drugsafval in onze provincie sterk gestegen. Dit zorgt voor ernstige risico’s voor onze veiligheid, onze (…) Het hele nieuwsbericht

De onderhandelingstafel (3)

Donderdag 3 maart 2022
Peer - De onderhandelingstafel (3)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Peer - 24 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 24 patiënten met COVID-19 opgenomen, drie meer dan gisteren. Twee van hen verbleven op intensieve zorg, dat zijn er evenveel als gisteren. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19.
UPDATE Nvdr: de cijfers vermelden, zoals aangegeven, het aantal mensen dat met een Covid-19-besmetting in het ziekenhuis ligt. Het gaat dus ook over mensen met Covid-19 die om andere redenen dan Covid-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen. "Wij splitsen deze cijfers niet op," zegt algemeen directeur Hans Ramaekers van het ziekenhuis desgevraagd. "Wij geven de cijfers door conform de richtlijnen van de overheid." 

Jeanne Donné overleden

Donderdag 3 maart 2022
Peer - Jeanne Donné overledenDinsdag is in Peer Jeanne Donné overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Raf Vaesen. Zij was 83 jaar en afkomstig van Helchteren. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Hechtel-Eksel. Begroeting: zaterdag (17-17.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Rosa Linden overleden

Donderdag 3 maart 2022
Peer - Rosa Linden  overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Rosa Linden overleden, de weduwe van Willem Maes. Ze was afkomstig van Hechtel en werd 90 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring; de asurn krijgt nadien een plaatsje bij Willem op de begraafplaats van Peer. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

Zonnig, maar koude nachten

Donderdag 3 maart 2022
Weerbericht
Peer - Zonnig, maar koude nachtenEen hogedrukgebied, uitgestrekt over Denemarken en Scandinavië, voert in een zwakke oostelijke tot zuidoostelijke luchtstroming droge landlucht aan. De zon krijgt hierbij alle kansen. In het westen komen soms wolkenflarden voor van een storing die zich over de Britse Eilanden bevindt. De volgende dagen staan in het teken van hoge luchtdruk. Er is veel zon, maar de nachten zijn koud.
Vandaag wordt het uitermate zonnig met nauwelijks of zelfs geen wolken. Na een koude start met lichte (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Zes nieuwe spelers voor Sp. Grote BrogelSporting Grote Brogel heeft zes nieuwe spelers aangetrokken: Toon Willems (Kadijk), Liam Nouwen (Reppel), Anouar Asbai (Grote Heide), Lennert Boonen (Bocholt) en Michiel Geelen en Romano Vaes, beiden van KRC Peer.
Peer - 21 coronapatiënten in het ziekenhuisHet aantal covid 19-besmettingen daalt, maar nog altijd worden er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 21 coronapatiënten verpleegd, één minder dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verzorgd op de afdeling intensieve zorgen. UPDATE In Nederland is het aantal besmettingen weer pijlsnel aan het stijgen. Als oorzaken worden daar wintersport en carnaval genoemd.

Mia Koolen overleden

Woensdag 2 maart 2022
Peer - Mia Koolen overledenGisteren is Mia Koolen overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Pierre Brouns. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Vogelgriep in Son

Woensdag 2 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
Op een vleeskuikenbedrijf in Son, aan de noordkant van Eindhoven,  is vogelgriep vastgesteld. Waarschijnlijk gaat het om een zeer besmettelijke variant. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zal alle circa 170.000 dieren op het bedrijf ruimen om verspreiding van het virus tegen te gaan.
Sinds vandaag wordt in opdracht van Elia, de transmissienetbeheerder van het Belgische hoogspanningsnet, gewerkt aan het verwijderen van zo’n 800 bebakeningsbollen aan een hoogspanningslijn in Noord-Limburg. Deze werken gebeuren met een helikopter die regelmatig stil moet blijven hangen. Dit zal enige geluidshinder met zich meebrengen, waarschuwt Elia.
De werken zullen ongeveer twee weken duren, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden. Ze gebeuren in het kader van het project Massenhoven-Van Eyck. De versterking van deze hoogspanningslijn is essentieel om meer hernieuwbare energie beter te kunnen transporteren via het Belgische elektriciteitsnet. Bovendien verhoogt dit project de import- en exportmogelijkheden van elektriciteit tussen België en Nederland, zegt Elia.
Peer - Materiaal gejat uit bestelwagenZoomDieven hebben werkmateriaal gejat uit een bestelwagen op de Kiezel Kleine Brogel. Dat gebeurde vanochtend.
Het is maar dat je 't weet
Peeters (31.079) is de meest voorkomende familienaam in ons land. Janssens (28.532) staat op twee, Maes (24.594) op drie, Jacobs (19.077) op vier en Mertens (17.906) op vijf. (Bron: StatBel).
Peer - 22 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er nog 22 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 2 op intensieve zorg. Er was één patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er geen coronapatiënten meer.

Truike Ramakers overleden

Dinsdag 1 maart 2022
Peer - Truike Ramakers overledenOp 26 februari is Truike Ramakers overleden, de weduwe van de in 1998 gestorven Thieu Swinnen. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Van Hove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg in Bocholt.
23/05

Mijn zus Renilde is op 26 mei jarig Van harte gefeliciteerd

Rita en Valere Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer