Het overige nieuws

Nestkasten ophangen is zeer mooi om holenbroeders aan een nestgelegenheid te helpen, zegt Pierre Rutten. Het is wel nodig om ze - de kastjes - elk voorjaar te controleren op eventuele rotte plekken en vooral te letten of de ophanging nog in orde is. Verwijder de oude nesten, zodat de nestkasten van binnen kunnen opdrogen. Een goede opvolging van deze zaken garandeert dat deze broedsels ook effectief zullen lukken.

Jan Van Herck overleden

Vrijdag 30 maart 2012
Overpelt - Jan Van Herck overleden

Overpelt

Vandaag is Jan Van Herck in huiselijke kring overleden. Hij was 91 jaar en de echtgenoot van Jeanne Winters. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
De volgende weken en maanden worden 3 nieuwe installaties geplaatst in het Klankenbos van Musica, in het DOmmelhofpark in Neerpelt. Het gaat om een zitbank die trillingen en klank genereert, een kunstinstallatie in het rietvijvertje, en een muzikaal berkenbos langs het pad tussen de sporthal en de Scoutsrally. De nieuwe kunstwerken zullen half juli klaar zijn en worden opengesteld voor het publiek.
Het Klankenbos is een initiatief van Musica, een structurele partner van Dommelhof. Momenteel zijn er tien hedendaagse kunstwerken geplaatst die klank voortbrengen. Het Klankenbos is dus een bijzondere (klank)kunstervaring in openlucht, waarbij je wordt meegenomen langs een wandelparcours in het domein.

Donderdag 'Sportkicks' in Lommel

Donderdag 29 maart 2012
Pelt - Donderdag 'Sportkicks' in LommelZoomTraditioneel wordt op de eerste donderdag van de paasvakantie de Limburgse jeugdsporthappening Sportkicks georganiseerd. De tieners worden dit jaar op donderdag 5 april verwacht aan sportsite De Soeverein in Lommel. Tchoukbal, rugby, handboogschieten, dans of schermen: op Sportkicks kan het allemaal. “Dit evenement mogen de Limburgse jongeren echt niet aan zich voorbij laten gaan,” zegt gedeputeerde van Sport Walter Cremers. “De jongeren kunnen op Sportkicks kennismaken met meer dan (…) Het hele nieuwsbericht

Roosje Jansen overleden

Donderdag 29 maart 2012
Neerpelt - Roosje Jansen overleden

Neerpelt

In Gasthuisberg is gisteren Rosaline Roosje Jansen overleden, de echtgenote van Stefan Janssen en de mama van Naomi. Ze was 43 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van Boseind. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Tina Janssen overleden

Donderdag 29 maart 2012
Neerpelt - Tina Janssen overleden

Neerpelt

Maandag is Tina Janssen overleden, de echtgenote van Louis Abrahams. Ze was 84 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vanavond om 19u is er daar een avondwake.

Arlette Jannis overleden

Donderdag 29 maart 2012
Overpelt - Arlette Jannis overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is dinsdag Arlette Jannis overleden, de levensgezellin van Luc Vanderhoydonks. Ze was 45 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden.

Morgen omleiding in Overpelt

Donderdag 29 maart 2012
Morgen/vrijdag wordt de toplaag van het asfalt aangelegd op de opritten van de rotonde aan de Leopoldlaan in Overpelt. Tegelijk wordt op de Leopoldlaan zelf de onderlaag asfalt aangelegd. Als gevolg daarvan zal er die dag ernstige verkeershinder zijn, zowel aan de rotonde als op de Leopoldlaan. De werken beginnen al om 6 uur ’s morgens.
Wie van Lommel Barrier/Lutlommel en van de Noord-Zuid (afrit Neerpelt) naar Neerpelt en verder wil,  moet via de rotonde bij de Noord-Zuidverbinding (…) Het hele nieuwsbericht

Paasactiviteiten in het museum

Woensdag 28 maart 2012
Pelt - Paasactiviteiten in het museumZoomTijdens de paasvakantie zijn (groot)ouders met hun (klein)kinderen meer dan welkom in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren.
Wie droomt er niet van om archeoloog te worden? In de paasvakantie kunnen kinderen (6-12 jaar) met hun (groot)ouders dit spannende beroep eens een dagje uitproberen. Op een nagebouwde archeologische site gaan ze op zoek naar de verborgen schatten van het museum. Als ze alle opdrachten juist hebben, krijgen ze aan het eind een echt “archeologendiploma” mee naar (…) Het hele nieuwsbericht
Komende zaterdag 31 maart speelt Sporting NeLo haar derde wedstrijd in de play-downs tegen Herstal/Flémalle. Sporting heeft na twee opeenvolgende overwinningen de drive te pakken en wil graag ongeslagen blijven in deze play-downs, zegt Bruno Ravyts. De tegenstander van zaterdag heeft echter ook al tweemaal gewonnen en dat beloofd dus een spannend duel te worden. Afspraak dus zaterdag in de sporthal van Dommelhof. Let wel op het gewijzigde aanvangsuur: de wedstrijd begint uitzonderlijk al om 16u30.

Raymond Eertmans overleden

Dinsdag 27 maart 2012
Neerpelt - Raymond Eertmans overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Raymond Eertmans overleden, de echtgenoot van Marie-Thérèse Vanmersenille. Hij was 83 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-centrum. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Nieuws uit het grote dierenbos

Dinsdag 27 maart 2012
Uit het Leenderbos, vlak over de grens, is gisteravond een Schotse hooglander ontsnapt. De politie vraagt om voorzichtig te zijn in die buurt. De hooglander ontsnapte uit het gebied waar de runderen grazen, en dat afgesloten is met draad en veeroosters op de wegen en paden.

Nieuwe blog van Dommelhof

Maandag 26 maart 2012
Pelt - Nieuwe blog van DommelhofZoomProvinciaal Domein Dommelhof heeft onlangs een nieuwe blog online geplaatst. Die houdt je op de hoogte van de voorstellingen en activiteiten in Dommelhof. Bovendien kom je ook heel wat te weten over de werking van het huis. Zo kan je ondermeer lezen over het 'artiesten-in-residentie' programma waarbij enerzijds artiesten uit het openlucht- en circustheater aan nieuwe voorstellingen komen werken, en anderzijds ook jong Vlaams en Limburgs theatertalent ondersteund wordt. Nog op de blog te vinden: een kalender, info over het circusatelier, over het sportcentrum, over de vele culturele partners, enz. De blog is een voorlopig communicatie-instrument in afwachting van de nieuwe website. Het adres: http://dommelhof.wordpress.com/
Pelt - Biljarten: Lommel klopt OverpeltZoomZaterdagavond had de finale plaats van de biljartbeker KNBC Neerpelt. In een spannende finale haalde Adelberg Lommel het nipt van Overpelt BC. Het winnende team van Adelberg bestond uit Albert Van de Wakker, Patrick Vande berk en Ludo Loots. Voor Overpelt BC speelden Frans Agten, Gerard Geerts en Ronny Nuyts.

Met de groeten uit... Borgloon

Maandag 26 maart 2012
Pelt - Met de groeten uit... BorgloonZoomHet mooie weer trok gisteren veel en veel schoon volk  naar Grootloon, een kerkdorp van Borgloon. In de Servaeshoeve vond daar de inhuldiging (foto boven, met links gedeputeerde Gilbert Van Baelen) plaats van de nieuwe werken van PIT met receptie. Een verslag van Zjuul Devens: PIT is een project van Z33 (het provinciale huis voor actuele kunst) en brengt kunst in de open ruimte van Borgloon-Heers. Borgloon heeft iets met kerken. Ik leerde vandaag dat ze er 15 hebben en met het kunstwerk (…) Het hele nieuwsbericht
Met de groeten uit... BorgloonMet de groeten uit... Borgloon
Met de groeten uit... BorgloonMet de groeten uit... Borgloon
Zoom

Zeldzaam mos aangetroffen

Maandag 26 maart 2012
Pelt - Zeldzaam mos aangetroffenZoomIn het domein van Bokrijk hebben vrijwilligers van natuurkoepel Likona een vierkante meter van het zeer zeldzame krulbladmos gevonden. Het was 22 jaar geleden dat dit mos nog was opgemerkt in Vlaanderen. Krulbladmos (Nowellia curvifolia) is een zeer zeldzame mossensoort met een gouden kleur, die voor het laatst werd waargenomen in 1990. Toen werden er in Hoeselt enkele vierkante centimeters gezien. Nu bevond het zeldzame plantje (foto) zich op een rotte en ontschorste boomstam van een (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Bonhomme overleden

Maandag 26 maart 2012
Overpelt - Jan Bonhomme overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vrijdag Jan Bonhomme overleden, de echtgenoot van Madeleine Stevens. Hij was 68 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het centrum. Dinsdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
Pelt - Oorlogsonderzoeker Peter Loncke overledenIn Groveland, een stadje in de Amerikaanse staat Illinois, is vandaag op 58-jarige leeftijd oud-Lommelaar Peter Loncke aan een slepende ziekte overleden. Hij was de zoon van oud-wielrenner 'Karke' Loncke uit Overpelt-Fabriek en was al meerdere maanden ernstig ziek. Loncke was vooral bekend om zijn onderzoeken naar crashes van geallieerde bommenwerpers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zodra een onderzoek afgerond was, zorgde hij er voor dat de gesneuvelde bemanningsleden blijvend herdacht werden met (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Zet straks de klok één uur vooruitKomende nacht schakelen we over naar de zomertijd: om 2 uur zetten we de klok vooruit naar 3 uur. Wie op stap gaat, heeft een uurtje minder voor de boeg, net zoals onze nachtrust met een uur wordt ingekort. De nachtwerkers moeten dan weer een uur minder kloppen. En morgenavond blijft het een uur langer licht.

Inga Pfaff overleden

Zaterdag 24 maart 2012
Neerpelt - Inga Pfaff overleden

Neerpelt

Donderdag is Inga Pfaff overleden, de weduwe van Otto Frey. Ze was 87 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartplechtigheid (om 10.45 uur) in het crematorium in Heeze.

Anna Claes overleden

Vrijdag 23 maart 2012
Neerpelt - Anna Claes overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Anna Claes overleden, de weduwe van Jan Van Baelen. Ze was 89 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Vandaag gelezen...

Vrijdag 23 maart 2012
"Er is een andere strategie nodig om ouders ervan te overtuigen dat technisch en beroepsonderwijs levensnoodzakelijk zijn voor onze bedrijven en dus voor onze welvaart. Het beste lijkt ons dat de hardste schreeuwers zelf het voorbeeld geven. Misschien moeten we het roer omgooien en een oproep lanceren aan onze werkgevers: 'Stuur uw eerstgeborenen systematisch naar het TSO.' Naar analogie met vroeger, toen één kind uit elke begoede familie voorbestemd was voor God. Ons land zal er hen dankbaar voor zijn."
(Provinciaal ACW-secretaris Carien Neven, vandaag in Visie)
Zaterdagnacht gaat de zomertijd in, dus gelden er vanaf dinsdag andere openingsuren in het recyclagepark. Dat is in de zomer nog steeds dicht op maandag, maar van dinsdag tot vrijdag in de voormiddag open van 9 tot 12.30u. 's Namiddags is dat van 13 tot 17u, behalve op donderdag (13 tot 18u) en op zaterdag (13 tot 16u).

Gratis naar... Raymond?

Vrijdag 23 maart 2012
Pelt - Gratis naar... Raymond?Zoom"Memoires van een balmuzikant" heet het nieuwe programma van Raymond van het Groenewoud. Een geweldig mooie voorstelling van een groot zanger. U kunt die morgenavond om 20.30u meemaken in Cinema Walburg in Hamont. Tickets kosten in voorverkoop 18 euro, aan de kassa 21,5 euro, maar misschien kunt u er gratis naartoe? Mail dan als de bliksem naar vrijetijd[!]hamont-achel.be en u maakt er kans op! UPDATE Niet meer mailen, alle kaarten zijn weg.
Ongeveer drie vierde van de thuiszorg in Vlaanderen wordt ingevuld door mantelzorgers. Dat zijn  mensen die zorgen voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevende personen waarmee ze een persoonlijke band hebben. Het gaat om langdurige zorg, en dit engagement vraagt veel flexibiliteit en verantwoordelijkheid. Om hen te ondersteunen organiseert het Mariaziekenhuis een informatiereeks. Die is speciaal bedoeld voor mantelzorgers die zorgen voor personen met dementie die nog thuis (…) Het hele nieuwsbericht

Terug thuis na het verkeersongeval

Donderdag 22 maart 2012
Op 10 maart plaatsten we een bericht over een verkeersongeval op de Kiezel Kleine Brogel in Peer, waarbij twee mensen zwaar gewond raakten. Het ongeval gebeurde toen hun auto tegen een boom botste. De slachtoffers werden naar het Mariaziekenhuis overgebracht. Beiden mailen nu:
"Na het ongeval zijn er zeker 10 auto’s voorbijgekomen en niemand is gestopt. Ik hoop dat deze personen niet in dezelfde omstandigheden terechtkomen.
Ik wil vanuit het diepst van mijn hart de mensen bedanken die ons geholpen en gesteund hebben zoals de ambulanciers van beide ambulances, de politie van Leopoldsburg, de verpleegster en verpleger van het Mariaziekenhuis, die wel na de ambulance gestopt zijn, de Mug en ook de medische ploeg van de spoed en van de afdelingen waar men ons later verpleegde. Wij zijn nu terug thuis, onze revalidatie start nu."

Wees slim

Donderdag 22 maart 2012
We hebben het al eens bekendgemaakt, een maand of zo geleden, maar toch nog even meegeven dat er vanaf vrijdagavond 22.00u tot maandagmorgen 06.00u in de hele provincie gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles zullen gehouden worden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.
Vorig jaar hebben 2 miljoen mensen de provincie Limburg per fiets verkend. Samen hebben zij zo'n 26 miljoen euro gespendeerd in de diverse horecazaken rondom het Fietsroutenetwerk Limburg.
Dat heeft gedeputeerde van Toerisme Jean-Paul Peuskens vandaag bekendgemaakt. Het gaat om een schatting op basis van de vele tellers die langs het Fietsroutenetwerk Limburg opgesteld staan. Vooral in het voor- en najaar waren er merkelijk meer fietsers, onder meer dankzij de succesvolle (…) Het hele nieuwsbericht

'David Tegendraads' in de kerk

Donderdag 22 maart 2012
Op uitnodiging van het Mariaziekenhuis brengt Geert Fierens zijn evocatie ‘David Tegendraads’ op donderdag 12 april om 20.00 uur in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-centrum. "Al meer dan tienduizend toeschouwers hebben Geert Fierens aan het werk gezien als Petrus in de vertelevocatie 'Petrus, de rots op weg'," aldus de mededeling van het ziekenhuis. "Zijn enthousiasme en professionalisme blijven velen bij. In 'David Tegendraads' brengt hij een van de boeiendste en meest (…) Het hele nieuwsbericht

Monnique Bruggen overleden

Donderdag 22 maart 2012
Overpelt - Monnique Bruggen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is dinsdag Monnique Bruggen overleden, de echtgenote van Michel Fraussen. Ze was 56 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartdienst in intieme kring in uitvaartcentrum Severens.

Oplegger gekanteld

Donderdag 22 maart 2012
Pelt - Oplegger gekanteldZoomAchter de afslag van de Noord-Zuid in Overpelt is vanmorgen op de N71 de oplegger van een vrachtwagencombinatie gekanteld. De lading zinkoxyde kwam op de weg terecht. De Civiele Bescherming is onderweg om alles op te ruimen. Een en ander zal in de komende uren nog heel wat verkeershinder veroorzaken. Rudi Knevels maakte bijgaande foto vlak nadat het ongeval gebeurd was. Rechts achter ziet men nog het stof opwaaien van de vrijgekomen lading.UPDATE De opruimingswerken duurden tot 15.30 uur. De brandweer van Lommel ging ter plaatse, maar kreeg bijstand van de Civiele Bescherming en de technische dienst van Overpelt, die met graafmachines de bovenste laag van de middenberm weg schraapte. Bij het ongeval vielen geen gewonden. De politie zorgde voor een omleiding via de Astridlaan.

Theo Nijs overleden

Woensdag 21 maart 2012
Neerpelt - Theo Nijs overleden

Neerpelt

Maandag is Theo Nijs overleden, de echtgenoot van Paula Meuwis. Hij was 91 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur in de Sint-Niklaaskerk.

Monteer nu de zomerbanden

Dinsdag 20 maart 2012
Het is voor autobestuurders die momenteel nog winterbanden op hun wagen hebben, stilaan tijd om over te schakelen op zomerbanden. Vanaf het moment dat de temperaturen niet meer onder de 6 à 7 graden Celsius duiken, hebben winterbanden geen positief effect meer. Bovendien leveren zomerbanden een brandstofbesparing van 5 tot 8 procent op en zorgen ze voor een lagere CO2-uitstoot door hun lagere rolweerstand.
Pelt - NOW-prijs voor Houtconstructies BrouxZoomDe bouw- en verbouwingsbeurs NOW trok afgelopen weekend weer duizenden bezoekers. Gisteravond, net voorde beurs werd afgesloten, werd er zoals vorig jaar een prijs uitgereikt aan het bedrijf dat naar de mening van een jury zich het meest met duurzaam bouwen bezig houdt. Er werd niet alleen gekeken naar de kwaliteit van de stand maar ook naar het bewust bezig zijn met duurzaamheid binnen de bouw, zowel nieuwbouw als renovatie. De prijs werd in de wacht gesleept door Houtconstructies Broux uit Overpelt. NOW-voorzitster Irène Steensels overhandigde de prijs in aanwezigheid van secretaris Carine Achten en penningmeester Olga Vandebroek.

Versierde etalages tijdens EMJ

Maandag 19 maart 2012
Pelt - Versierde etalages tijdens EMJZoomTer gelegenheid van het 60ste Muziekfestival zullen 25 etalages in Neerpelt een muzikaal tintje krijgen. Leerlingen en leerkrachten van het vierde jaar publiciteit en etalage van Mater Dei hebben maanden gewerkt aan tientallen blikvangers, zoals de levensgrote "pietjes" op de foto.

Joggers, laat je zien!

Maandag 19 maart 2012
Het weer wordt zachter, dus gaan meer en meer mensen  joggen/lopen bij valavond (of zelfs later) op de openbare weg. Twee eenvoudige zaken kunnen het voor jezelf (en anderen) in het verkeer veiliger maken:
- draag bij voorkeur kledij van een lichte kleur en draag een reflecterend armbandje of vestje (zeker bij donkere kledij)
- loop aan de linkerkant van de weg, zo zie je zelf beter het verkeer aankomen, en ga dan tijdig van de weg af. Veel chauffeurs komen nog al te vaak joggers of lopers tegen, die plots uit het niets opduiken.
Nog beter is natuurlijk gaan trainen in een verkeersarme omgeving...

Jet Bogaerts overleden

Maandag 19 maart 2012
Neerpelt - Jet Bogaerts overleden

Neerpelt

In het rusthuis is vrijdag Jet Bogaerts overleden, de weduwe van Luc Stalmans. Ze was 87 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Woensdag om 19u is er daar een avondwake.
Gisterenavond heeft Sporting NeLo zijn eerste wedstrijd in de playdowns van het handbal gewonnen. Het was een wedstrijd tegen Atomix. Sporting kwam in Haacht moeizaam uit de startblokken, mede dankzij het enthousiaste spel van de thuisploeg: 5-5 na 10 minuten. Sporting drukte even door en liep meteen enkele doelpunten uit, 10-13 na 20 minuten, maar toch kwam NeLo in de hele eerste helft niet echt onder stoom. Er werd gerust bij 17-18.
De tweede helft was dan wel voor Sporting. Haacht kwam nu nog nauwelijks in het stuk voor, 24-29 na 45 minuten wedstrijd.
Sporting timmerde lustig aan zijn voorsprong verder en won de wedstrijd uiteindelijk nog vrij makkelijk met 28-39.

Ronny David overleden

Zaterdag 17 maart 2012
Overpelt - Ronny David overleden

Overpelt

Donderdag is Ronny David overleden. Hij was 48 jaar. De uitvaart zal in intieme kring plaatsvinden. Dinsdag is er om 18.30 uur een avondwake in de kerk van het Lindel.

Win 25000 euro!

Vrijdag 16 maart 2012
Pelt - Win 25000 euro!ZoomOnbekenden hebben maandagavond op de Markt in Valkenswaard een Mercedes CL 500 gestolen. Daar lagen "belangrijke documenten" in. Wie tips kan leveren die tot de teruggave van de auto leiden, krijgt 25.000 euro beloning. Het gaat om een zilverkleurige Mercedes met kenteken 06-GKG-7, nieuwprijs 136.000 euro. Na de diefstal verdwenen de daders richting Belgische grens. Misschien staat de auto in uw buurt? Foto: een Mercedes CL 500.

Denis 'Daniël' Goven overleden

Donderdag 15 maart 2012
Dinsdag is Denis Daniël Goven overleden. Hij was 57 jaar. De afscheidsdienst zal zaterdag om 15u plaatsvinden in het funerarium Creemers in Hamont, waarna zijn as op de gemeentelijke begraafplaats in Neerpelt zal worden verstrooid.

50 jaar Pallieterschool

Woensdag 14 maart 2012
Pelt - 50 jaar PallieterschoolZoomOp de tentoonstelling "50 jaar Pallieterschool", die in Dommelhof loopt, zijn er mooie kindertekeningen te zien, zoals deze. (Foto Stijn Philippe)

Gratis naar... 'Biechten'?

Woensdag 14 maart 2012
Pelt - Gratis naar... 'Biechten'?ZoomOp vraag van toneelgroep ‘t Arsenaal schreef Walter van den Broeck een nieuwe theatertekst: Biechten. Over het Vlaanderen van vandaag. Het Vlaanderen dat zijn verleden van zich afschudt en potjes die jaren bedekt waren voor eens en altijd ontdekt. Het wordt een stuk dat bevolkt is met een heel netwerk aan personages rond een pedofiele geestelijke, een zus, de misbruikte neef, diens vrouw en dochter, de vrijer, een jaloerse minnaar en een eenvoudige aalmoezenier. Met Camilia Blereau, Els (…) Het hele nieuwsbericht

Johan Loots overleden

Woensdag 14 maart 2012
Neerpelt - Johan Loots overleden

Neerpelt

Gisteren is Johan Loots overleden, de echtgenoot van Marie-Thérèse Kauffmann. Hij was 54 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Heide. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.

Busongeval: vlaggen halfstok

Woensdag 14 maart 2012
Pelt - Busongeval: vlaggen halfstokZoomDe Noord-Limburgse gemeenten betuigen hun diepste gevoelens van medeleven met alle families van de slachtoffers van het busongeval in Zwitserland. Alle gemeenten hangen vanaf vanmiddag hun vlaggen halfstok aan alle openbare gebouwen. Dat heeft burgemeester Raf Drieskens van Neerpelt laten weten.
"Het drama is onvoorstelbaar en niet te beschrijven. Als teken van rouw, verbondenheid en steun hebben we deze beslissing genomen. We wensen alle betrokkenen veel moed en sterkte om dit drama te verwerken", aldus Drieskens, die ook voorzitter is van het Platform Noord-Limburg, waaraan negen gemeenten verbonden zijn. Foto: de vlaggen aan het gemeentehuis van Neerpelt. (Foto Stijn Philippe)

Jos Jansen overleden

Woensdag 14 maart 2012
Neerpelt - Jos Jansen overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is maandag Jos Jansen overleden, de echtgenoot van Jet Baeken. Hij was 66 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van Neerpelt-centrum.

Mathijs Schoemans overleden

Woensdag 14 maart 2012
Neerpelt - Mathijs Schoemans overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is donderdag Mathijs Schoemans overleden, de echtgenoot van Maria Van Kuyk. Hij was 78 jaar. De crematie heeft in intieme kring plaatsgevonden.

Pier Theuwis overleden

Woensdag 14 maart 2012
Overpelt - Pier Theuwis overleden

Overpelt

Maandag is Pier Theuwis overleden, de weduwnaar van Eliza Schoemans.  Hij zou volgende maand 88 jaar worden. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30  uur) in de kerk van Boseind. Donderdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Leon Theuwis

Woensdag 14 maart 2012
Overpelt - Leon Theuwis

Overpelt

Zondag is Leon Theuwis overleden, de weduwnaar van Alda Beckers. Hij was 75 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Overpelt-Centrum. Donderdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Nog even die uitleg

Dinsdag 13 maart 2012
Een aantal lezers vraagt nog eens uit te leggen wat er door de nieuwe lay-out is veranderd. Tenslotte zit niet iedereen op Facebook. Hier gaan we met de essentie:
  • in de eerste kolom ziet u nieuws dat puur lokaal is, voor de eigen gemeente;
  • boven in de tweede kolom staat de kalender. Wie iets organiseert kan dat daar gratis aankondigen, eventueel mét een afbeelding;
  • daaronder vindt u in de tweede kolom nieuws dat voor verscheidene gemeenten - ook de uwe - interessant is. Daar staan ook de overlijdensberichten, algemene berichten met een grote impact, of gewoon maar berichten die u gelezen moet hebben om "bij" te zijn;
  • in de derde kolom staan de zoekertjes en de felicitaties. Ook hier kan men eventueel een afbeelding of foto toevoegen;
  • onderaan elk bericht staan ikoontjes; als men daar op klikt, kan men een bericht printen, mailen, via een sociale site "delen", enz.; 
  • de foto's in de eerste kolom zijn groter dan vroeger. Ook de site zelf is wat breder geworden.
Reageren op de nieuwe vormgeving kunt u via mail of op www.facebook.com/internetgazet.

Stop toch met dat roken

Dinsdag 13 maart 2012
Op 26 maart start het Mariaziekenhuis een nieuwe vormingsreeks ‘Rook-arm, hart-rijk’. Roken is slecht voor de gezondheid. Velen kregen al eens het advies om te stoppen. Slechts 3 tot 5% van de rokers slaagt erin om te stoppen met roken zonder hulp. Daarom wil het Mariaziekenhuis daarbij helpen. Omdat stoppen zo moeilijk is, probeert men de kans te vergroten door te werken in een groep van 10 à 15 personen. Voor dit rookstopprogramma, dat professioneel begeleid wordt door erkende tabakologen, zijn er 8 samenkomsten gepland op maandagavond. De reeks start op maandag 26 maart 2012.
Er wordt gewerkt in groepjes van 10 tot 15 personen. De volledige sessie wordt grotendeels door het ziekenfonds terugbetaald.
Locatie: Mariaziekenhuis, Maesensveld 1, 3900 Overpelt; inschrijving en informatie: Sigrid Claes, psychologe/tabakologe (011/826 000 of rookstop[!]mznl.be).

Georges Brebels overleden

Dinsdag 13 maart 2012
Neerpelt - Georges Brebels overleden

Neerpelt

Zondag is Georges Brebels overleden, de echtgenoot van Paula Theuwissen. Hij was 80 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Neerpelt-Centrum.

Mia Vanseggelen overleden

Dinsdag 13 maart 2012
Overpelt - Mia Vanseggelen overleden

Overpelt

Zondag is Mia Vanseggelen overleden. Ze was donderdag 79 jaar geworden. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel.

Gratis naar... JazzCase?

Maandag 12 maart 2012
Pelt - Gratis naar... JazzCase?ZoomJazzCase brengt donderdagavond om 20.30u in Dommelhof een concert van het Jesse van Ruller kwartet, met Jesse van Ruller zelf, Joris Roelofs, Frans van der Hoeven en Dré Pallemaerts. Jesse van Ruller (foto) kan zonder twijfel gerekend worden tot de beste hedendaagse jazzgitaristen. Hij wordt alom geprezen om zijn unieke geluid, techniek en uitstekende composities. In 2003 speelde hij in duovorm samen met  Pat Metheny op het North Sea Jazz Festival. Daarnaast trad hij op met (…) Het hele nieuwsbericht
Basisscholen in gebieden vervuild met zware metalen - zoals Noord-Limburg - moeten het schoolbeleid meer afstemmen op die problematiek, om blootstelling van de kinderen aan zware metalen tot een minimum te beperken. Dat meldt het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) vandaag. Uit een vragenlijst van het instituut en het Lokaal Gezondheidsoverleg (Logo) bij 58 scholen blijkt dat slechts 15 procent van de scholen de ouders over de problematiek informeert.
Het VIGeZ (…) Het hele nieuwsbericht
In de bekercompetitie van het handbal heeft Sporting NeLo vandaag wat ruimer afstand genomen van Doornik. In het sportcentrum van Dommelhof werd het 36-28, nadat de tweedeklasser gisteren met een nipte 33-32 werd verslagen. Sporting gaat dus naar de halve finales op 5 mei in Tongeren, meldt ook Bruno Ravyts: "Sporting begon erg gretig aan de wedstrijd en liet al vanaf de aanvangsfase niets aan het toeval over. Het stond dan ook al 4-0 na 5 min. Doornik wist niet goed wat hen overkwam en moest (…) Het hele nieuwsbericht

Weer NWC-ers Belgisch kampioen

Zondag 11 maart 2012
Pelt - Weer NWC-ers Belgisch kampioenZoomVandaag werd in Daverdisse, in de provincie Luxemburg, het Belgisch kampioenschap rivierafdaling gevaren op de Midden-Lesse. De Neerpeltse Watersportclub kwam naar huis met drie nieuwe Belgische kampioenen. Davy Theys (Overpelt) won bij de heren senioren, Jan Plas (Hamont-Achel) werd eerste bij de heren junioren en Nick Verduyckt (Overpelt) werd primus bij de heren kadetten. Foto boven: Nick Verduyckt; foto links onder Davy Theys, rechts Jan Plas.
Weer NWC-ers Belgisch kampioenWeer NWC-ers Belgisch kampioen
Zoom
Pelt - Lente, dus ook lieveheersbeestjesZoomVandaag gezien in Bosland: lieveheersbeestjes. Met dit mooie weer komen ze massaal te voorschijn. Uit de vele honderden werden deze vier gefotografeerd.(Foto Pierre Rutten)
In de competitie voor de handbalbeker van België is Sporting NeLo vanavond gaan winnen bij de koploper in 2de Nationale, Doornik. Het was een erg nipte overwinning, zo getuigt de uitslag: 32-33. Morgennamiddag om 16.30u wordt de terugwedstrijd gespeeld in het sportcentrum van Dommelhof. UPDATE Een verslag van Bruno Ravyts: Gisterenavond heeft Sporting een kleine zege behaald in het verre Doornik. De thuisploeg nam aanvankelijk de beste start en leidde (…) Het hele nieuwsbericht

Hoek VV verslaat de Bosuilen

Zaterdag 10 maart 2012
Pelt - Hoek VV verslaat de BosuilenZoomIn het liefhebbersvoetbal heeft Hoek VV vanavond de Bosuilen verslagen. Uitslag: 4-2. De uitslag werd onder meer door een penalty beslist - zie de laatste foto hieronder. (Foto's Rik Vander Sanden) Meer foto's
Hoek VV verslaat de BosuilenHoek VV verslaat de BosuilenHoek VV verslaat de Bosuilen
Zoom
Pelt - Graffiti van Vincent in Lommel-KolonieZoomWie gaat tennissen in Lommel-Kolonie wordt nu onthaald door prachtige graffiti, gemaakt door Overpeltenaar Vincent Sneijers. (Foto Robert Boons)
Pelt - 'Flying Fish Circus' in de circustentZoomMorgen- en zaterdagavond brengt CultuurNoord ons "FLYING FISH CIRCUS", een voorstelling die ons (in een circustent) laat binnenkijken in het leven van een traditionele circusfamilie in de jaren '50. Terwijl de artiesten schitteren in de piste, kijkt het publiek naar een andere voorstelling, een voorstelling die zich afspeelt in de coulissen. Het is heerlijk atypisch circustheater met een flinke dosis retro. De jaren '50 klinken door in de soundtrack van blues en hillbilly, nostalgie is alom (…) Het hele nieuwsbericht

'A Boy's Home' in Kinepolis

Woensdag 7 maart 2012
Pelt - 'A Boy's Home' in KinepolisZoomOp 30 september ging in Peer 'A Boy's Home' in première, een film gerealiseerd door Filmgroep 18-8 Peer naar een idee van Neerpeltenaar Harrie Huysmans. Ondertussen is hij al op tal van plaatsen vertoond, wat ook door Bert Claeys van cinemagroep Kinepolis werd opgemerkt. En die wou maar al te graag zijn complex ter beschikking stellen om de film op een héél groot doek te laten zien. Dat dit geapprecieerd werd, bleek vanavond uit de totaal uitverkochte zaal, waarin scenaristen en acteurs nog eens bejubeld werden. (Foto Marc Faes) Meer foto's

Erik Poukens overleden

Woensdag 7 maart 2012
Vandaag is Eric Poukens overleden, de eerste drummer van "De Brassers" en de broer van zanger Marc in die groep. Hij was 53 jaar. Een maand geleden had de groep nog trots de voorstelling van de documentaire “De Brassers Levend” aangekondigd. De voorstelling van die film vindt normaliter op 12 oktober plaats in Hamont. Op 19 mei zouden De Brassers optreden in Berlijn.

Johan Testelmans overleden

Woensdag 7 maart 2012
Neerpelt - Johan Testelmans overleden

Neerpelt

Zoals eerder gemeld is zaterdag Johan Testelmans overleden, de echtgenoot van Hilda Vanhoudt. Hij was 44 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Neerpelt-centrum. Vrijdag om 18.30u is er daar een gebedswake.

Jeanette Julien overleden

Woensdag 7 maart 2012
Overpelt - Jeanette Julien overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is zondag Jeanette Julien overleden, de echtgenote van Jozef Gebruers. Ze was 82 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel. Vrijdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Vandaag gezien...

Woensdag 7 maart 2012
Pelt - Vandaag gezien...Zoom...in Bosland: rood bekermos. Dat wordt dikwijls verward met heidelucifer waarmee het zeer nauw verwant is. Heidelucifer groeit meestal op de arme bosbodem, terwijl rood bekermos meestal op dood hout groeit dat op de grond ligt. Het mos van heidelucifer is zilvergrijs, dat van rood bekermos meestal groen van kleur. Beide soorten zijn aanwezig in Bosland. (Foto Pierre Rutten)
Het zal u niet ontgaan zijn: de Internetgazet steekt in een nieuw, fris kleedje. Voortaan is het nieuws opgedeeld in een hoofdkolom met grotere foto’s, en een zijkolom. De hoofdkolom toont nieuws uit de gemeente zelf; in de zijkolom brengen we onder meer het nieuws dat op meerdere gemeenten terugkomt, zoals dit bericht. Nogal wat lezers volgen immers meer dan één gemeente, waardoor ze hetzelfde bericht meermaals zagen terugkomen. Dat ongemak is nu van de baan. Nog in die (…) Het hele nieuwsbericht

Mieke Schepers overleden

Dinsdag 6 maart 2012
Neerpelt - Mieke Schepers overleden

Neerpelt

Gisteren is Mieke Schepers overleden, de weduwe van Jef Veekmans. Ze was 92 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk.

Liza Bral overleden

Dinsdag 6 maart 2012
Neerpelt - Liza Bral overleden

Neerpelt

Zondag is Liza Bral overleden, de echtgenote van Gerard Lenders. Ze was 88 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Boseind. Woensdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Stefan Brijs was hier

Dinsdag 6 maart 2012
Pelt - Stefan Brijs was hierZoomOp uitnodiging van de bibliotheken van Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Neerpelt en Overpelt was de auteur Stefan Brijs te gast in Palethe. Hij vertelde daar voor een aandachtig publiek over zijn schrijversloopbaan, zijn bewondering voor en zijn vriendschap met Jeroen Brouwers, zijn wijze van schrijven, zijn doorbraak met de roman "De Engelenmaker", zijn nieuw boek "Post voor mevrouw Bromley", ....  
"Post voor mevrouw Bromley" werd de voorbije weken door meer dan 80 mensen in 5 verschillende (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Lady Linn?

Maandag 5 maart 2012
Zaterdag komt dan een van de grootste vrouwen van het Vlaamse artiestenheir naar De Posthoorn in Hamont-Achl: Lady Linn. Vanaf 20.30u stelt ze daar haar nieuwe plaat voor, “No Goodbye at All”, die ze samen met haar groep "The Magnificent Seven" heeft opgenomen en waarop een warm popgeluid te horen is, met blazers, drums en piano. We hebben hier al eerder de lof van Lady Linn gezongen, dus: wees erbij!
Tickets zijn verkrijgbaar bij de dienst vrije tijd in het stadhuis of (…) Het hele nieuwsbericht

Christ Leijnen overleden

Maandag 5 maart 2012
Overpelt - Christ Leijnen overleden

Overpelt

Donderdag is Christ Leijnen overleden, de echtgenoot van Maria-Louisa Brouwers. Hij was 88 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Overpelt-centrum. Dinsdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Overpelt klopt Bree

Zondag 4 maart 2012
In Bevordering C heeft Overpelt VV vandaag Bree verslagen. Uitslag: 1-2. Door deze overwinning nadert OVV tot op 2 punten van leider Esperanza Neerpelt, net als Cappellen. Bree staat vierde op 3 punten.

Grote Heide klopt KFC Hamont 99

Zaterdag 3 maart 2012
Pelt - Grote Heide klopt KFC Hamont 99ZoomSporting Grote Heide heeft vanavond KFC Hamont 99 geklopt. Uitslag: 0-2. Voor Sporting scoorden Geert Kessels en Bert Bex. De twee doelpunten vielen in de tweede helft. (Foto KFC)

Wandelen op de MS-wandeldag

Zaterdag 3 maart 2012
Wandelaars kunnen morgen van 7 tot 15 uur terecht op de vliegbasis van Kleine Brogel voor de bekende MS-wandeldag. Ze kunnen kiezen tussen afstanden van 4, 7, 12 en 21 kilometer. Deze wandeldag kadert in het MS-jaar waarin het Peerse stadsbestuur en de Tiende Wing van Kleine Brogel geld inzamelen voor de MS-Liga en het Revalidatie & MS-centrum van Overpelt.

Mieke Jacquet overleden

Zaterdag 3 maart 2012
Overpelt - Mieke Jacquet overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is woensdag Mieke Jacquet overleden, de echtgenote van Pieter Verstraten. Ze was 67 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring.
Pelt - Wellness in Dommelslag kost tijdelijk 1 euroZoomDe wellness-afdeling in het pas vernieuwde zwembad Dommelslag gaat van 5 tot en met 18 maart 1 euro extra kosten bovenop de toegangsprijs. Dat is vandaag bekendgemaakt. In die 14 dagen worden eventuele technische aanpassingen doorgevoerd zodat op 19 maart de wellness alle comfort heeft die een wellness-bezoeker verwacht. Nadien zullen ook acties zoals start2sauna opgestart worden.

Vandaag gezien...

Vrijdag 2 maart 2012
Pelt - Vandaag gezien...Zoom...in Bosland: rode bosmieren. Deze mierenhoop bestaat al enkele jaren, en is een dankbaar object om te volgen. Dit jaar zijn de mieren zeer vroeg ontwaakt uit hun winterslaap, en zijn ze al volop actief. Door het beheer van bos en natuur zijn mieren fors aan het uitbreiden. Hopelijk worden zo de teken weer teruggedrongen. (Foto Pierre Rutten)

Ondertussen, in het zwembad...

Vrijdag 2 maart 2012
Pelt - Ondertussen, in het zwembad...ZoomEn zo eindigt dus een spectaculaire afdaling van 12 meter hoog en 110 meter lang in de Slingerling, de nieuwe grote glijbaan van zwembad Dommelslag!

Politiebericht

Vrijdag 2 maart 2012
Pelt - PolitieberichtDe politiezone HANO vraagt ons het volgende te melden:
"Ingevolge de recente woninginbraken, de diefstallen van aanhangwagens, de inbraken in voertuigen, de vele feiten van vandalisme of vernielingen,...  wensen wij u attent te maken op de mogelijkheid om gebruik te maken van onze website www.hano.be om meldingen aan de lokale politie over te maken.
"Meermaals hebben wij reeds een oproep gedaan naar de bevolking om verdachte toestanden, personen of situaties te melden aan onze (…) Het hele nieuwsbericht
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt