Het overige nieuws

Wie de roede spaart...

Vrijdag 31 mei 2013
Nog even in de rand van die GAS-boetes, waarover zoveel te doen is. In het nummer van 1 juni 2013 van het  gezaghebbende (wie kan dat nog zeggen?) juridische tijdschrift Rechtskundig Weekblad wordt een uitspraak van 13 maart 2012 van het Hof van Beroep in Antwerpen gepubliceerd. Die luidt:
"Wanneer een ouder binnen de grenzen van het redelijke en toelaatbare op een proportioneel verantwoorde wijze gebruik maakt van zijn tuchtigingsrecht tegenover zijn onbuigzaam minderjarige kind, is zijn handelswijze gerechtvaardigd en kan hij niet worden gestraft wegens het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen."
Of hoe een uitspraak van een rechter soms een ouderwetse hint oplevert in tijden dat nieuwerwetse pedagogische methoden onder vuur liggen. Maar ook deze hint zal wellicht niet in dank worden aanvaard...

Alle deksels!

Donderdag 30 mei 2013
Pelt - Alle deksels!ZoomVandaag gezien op de Markt in Valkenswaard: een rioleringsdeksel met daarop de afbeelding van het Nederlandse koningspaar. (Foto Jacqueline Joosten-Segers)
 

Stemmen maar

Woensdag 29 mei 2013

Neerpelt

Op 28 juni word de eerste Mister Gay Vlaanderen verkozen. Neerpeltenaar Roel Franssen is een van de 12 finalisten. De winnaar zal ons land vertegenwoordigen op de Mister Gay Europe en Mister Gay World verkiezingen. Men kan hier gratis op Roel stemmen.

Kort maar interessant

Woensdag 29 mei 2013

* De Russische stuntman Valery Rozov is, naar aanleiding van de 60ste verjaardag van de verovering van de Everest door Edmund Hillary en Tensing Norgay, van een top van die berg op 7.220m hoogte gesprongen (cfr video). Hij deed er vier dagen over om die plek te bereiken; terug naar beneden ging sneller.
* Vlinders leven langer dankzij de kou, meldt Natuurpunt. Sommige blijken hun vleugels als zonnecollectoren te gebruiken.
* In de permafrost van Siberië hebben wetenschappers het goed bewaarde stoffelijk overschot van een volgroeid mammoetwijfje ontdekt. Toen men onder de buik van het dier groef, bleek er zwart bloed in het ijs opgeslagen te liggen; en toen men daarin prikte, begon het bloed - ondanks een temperatuur van -10 graden en een ouderdom van minstens 10.000 jaar - te vloeien. Dat zou het in theorie mogelijk maken om het DNA van de mammoet te bepalen en een mammoet te doen "herrijzen", zeggen de wetenschappers.
U hebt nog twee dagen om uw aanvraagdossier voor een studietoelage in te dienen, want die aanvraag moet uiterlijk op 1 juni 2013 binnen zijn. U doet die aanvraag ofwel online, via www.studietoelagen.be, ofwel via de post, en dan geldt de poststempel als bewijs. Aanvragen die na 1 juni binnenkomen bij de bevoegde dienst worden niet meer onderzocht. Studietoelagen

Yvonne De Raeve overleden

Woensdag 29 mei 2013
Overpelt - Yvonne De Raeve overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Yvonne De Raeve overleden. Ze was 72 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel.
Pelt - Gratis naar Leo Bormans en Michiel Devlieger?ZoomVanavond niets te doen? Sowieso geen terrasjesweer, dus, waarom niet een gezellige avond beleven in CC De Adelberg te Lommel? Op het podium ontvangt Michiel Devlieger tal van gasten zoals singer-songwriter Jonas Winterland, Leo Bormans, Gudrun Bongaerts en vele anderen, en verder de band 'Vooralsnog Live' op het podium én een heuse receptie achteraf naar aanleiding van '10 jaar Vorming'.
Al wat u moet doen is VOOR 17.00 uur bellen naar 011/553511 en de tien eersten krijgen ieder een duo-ticket gratis voor vanavond om 19.30 uur in De Adelberg!

Jef Eerdekens overleden

Dinsdag 28 mei 2013
Donderdag is in het ziekenhuis in Maaseik Kruisheer Jef Eerdekens overleden. Hij was 86 jaar. In Overpelt en Neerpelt gaf hij in zijn actieve leven les aan leerlingen van resp. Mater Dei en het Sint-Hubertuscollege. Ook was hij jarenlang prior van het  Kruisherenklooster in Achel. Tot voor enkele jaren droeg hij op Kerstavond nog de mis op in de kapel van Mater Dei. De begrafenis vindt zaterdag plaats in de Kruisherenkerk, in de Bosstraat in Maaseik.

Imago Tijl meldt...

Dinsdag 28 mei 2013

Neerpelt

Imago Tijl meldt dat men de volledige uitslag van de tombola kan terugvinden op de website van de groep (www.imagotijl.be) en op de website van WICO Campus Sint-Hubertus (www.shn.be). De prijzen kunnen afgehaald worden in het college (Stationsstraat 25, Neerpelt) tijdens de kantooruren en dit tot 27 juni 2013. De dansers en danseressen van Imago Tijl willen langs deze weg iedereen danken voor de steun!

Jan Loenders overleden

Dinsdag 28 mei 2013
Neerpelt - Jan Loenders overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is zondag Jan Loenders overleden, de weduwnaar van Henriette Boelaers. Hij was 93 jaar. De uitvaartdienst zal in familiekring plaatsvinden.

Maurice Davus overleden

Dinsdag 28 mei 2013
Overpelt - Maurice Davus overleden

Overpelt

Zaterdag is Maurice Davus overleden, de echtgenoot van Alfonsine Quintens. Hij was 80 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Woensdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van Overpelt-Centrum.
Pelt - Gratis met z'n tweeën naar CultuurNoord?ZoomCultuurNoord serveert een mix van muziek, zang, spel en ...chocolade! Lees snel verder en maak kans op een gratis duoticket op zondag 9 juni. Laika en Muziektheater Transparant komen naar Lommel met een eigenzinnige bewerking van Mozarts Don Giovanni: een combinatie van muziek, zang, spel en ... chocolade. Acteurs en zangers brengen het spel van verleiden en verleid worden voor en tussen het publiek. Verrassende gerechten uit Don Giovanni’s keuken zorgen voor de prikkelende spanning (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Gratis naar Japan4, The Devilles en Willow?ZoomDecibelz programmeert komende zaterdag drie talentrijke bands in Dommelhof in Neerpelt. Misschien kunt u wel gratis gaan genieten van Japan4, The Devilles en Willow. Maar daarover zo dadelijk meer.
Japan4 haalde afgelopen maand nog de halve finale in de zoektocht van STuBru naar nieuwe talent. Japan4 ontstond aan het PXL Music en is meteen één van de eerste exportproducten van de nog prille “pop-en rockschool” uit Hasselt.  
The Devilles (…) Het hele nieuwsbericht

Treinverkeer verstoord

Maandag 27 mei 2013
FLASH Door de botsing van een trein met een personenwagen - met in die auto twee gewonden - in Lier rijden de treinen vanuit Neerpelt richting Antwerpen niet verder dan Herentals; van daar uit rijden ze terug, laat Infrabel weten. Tussen Herentals en Lier zijn pendelbussen ingelegd. Verwacht wordt dat die hinder de hele dag zal aanslepen. UPDATE De treinen rijden weer over het hele traject, zij het met vertraging.
Pelt - Nstars hielpen mee aan de Fun-AthlonZoomVrijdag hebben de senioren van de Neerpeltse baseballclub Nstars enthousiast meegeholpen aan de tweede editie van de grote Fun-Athlon. Zo'n duizend leerlingen met een beperking leefden zich uit op de sportvelden aan sportcentrum De Deuster in Peer. Daar waren diverse activiteiten en G-sporten georganiseerd, waaronder sportief baseballen met de Nstars.
Een vijftal Nstars-senioren had speciaal een dag vrij genomen om zoveel mogelijk kids te kunnen laten baseballen. Vanuit de tent van (…) Het hele nieuwsbericht
In deze tijden van crisis en onzekerheid is het vinden van een studentenjob geen sinecure. Nu is er in dat kader een Facebookaccount van start gegaan voor werkgevers en studenten. De bedoeling is dat vraag en aanbod hier elkaar op een efficiënte en gemakkelijke manier ontmoeten. Dus ga en vertel, vind de pagina leuk en zo helpen we de studenten van Noord-Limburg weer een beetje. Want: de aanhouder wint!

Julia Van Ham overleden

Zaterdag 25 mei 2013

Neerpelt

In het rusthuis in Achel is donderdag Julia Van Ham overleden, de weduwe van Michel Loncke. Ze was 90 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 11 uur) in het funerarium Severens in Overpelt.
Een mailtje van Marc Van Gestel:
"Vandaag/zaterdag wordt onze oudste dochter Ann 30 jaar. Zij is zwaar mentaal gehandicapt en we zouden haar heel graag verrassen. 
"Ann kan niet lezen, dus bedachten wij een alternatief. Op het telefoonnummer 011/98.86.19 werd een voicemail voor haar geïnstalleerd. Concreet kan iedereen op deze verjaardaglijn (dag en nacht) terecht om een boodschap in te spreken. We zullen alles verzamelen en haar nadien laten horen, zodat ze persoonlijk door iedere beller gefeliciteerd werd.
"We zijn ervan overtuigd dat Ann hier heel blij mee zou zijn en het zou ons als ouders ook enorm plezieren om haar gelukkig te zien."
 
In het kader van een grootschalig onderzoek naar drugsbendes en witwassen heeft de Nederlandse justitie vandaag in Eindhoven en omgeving beslag laten leggen op 80 woningen en bedrijfspanden. Daarnaast werd er beslag gelegd op meer dan honderd bankrekeningen, twintig auto's en panden in België, Spanje en Duitsland. Twee jonge miljonairs, van wie er één drugsgeld zou hebben geïnvesteerd in vastgoed en illegale goksites, worden verdacht van witwassen op grote schaal. Enkele van die sites werden vandaag op het internet afgesloten.
Het NIKO gaat de jazz-afdeling uitbreiden met popmuziek. Vanaf de middelbare graad kan men dan vanaf volgend schooljaar kiezen tussen een klassieke opleiding of een opleiding in de popmuziek.
Deelnemers volgen per week 1 uur instrument, 1 uur muziekcultuur jazz en pop en 1 uur samenspel in een combo. Op woensdag 26 juni om 19u geeft Andy Willems daarover informatie in het NIKO-gebouw in de Toekomstlaan in Neerpelt.
Pelt - Architectuurstudenten winnen wedstrijdZoomLize Gielkens uit Neerpelt en Pieter-Jan Kosten uit Overpelt, beiden architectuurstudenten, hebben de ontwerpwedstrijd "Deadline24" gewonnen. De opdracht was: "Verzin een vernieuwend ontwerp dat het Universal Design-gehalte van het station Antwerpen Centraal of zijn omgeving verhoogt. Een concrete openbare locatie die meer toegankelijk kan."
Een 11-koppige jury met nationale en internationale faam, onder voorzitterschap van Vlaams Bouwmeester Peter Swinnen, riep na grondige deliberatie de Noord-Limburgers (vooraan op de foto) uit tot winnaar. Beiden kregen hun prijs overhandigd door minister van Gelijke Kansen Pascal Smet. Binnenkort vertrekken ze naar Boston op studiereis.

Truda Thijs overleden

Donderdag 23 mei 2013
Neerpelt - Truda Thijs overleden

Neerpelt

Gisteren is Truda Thijs overleden, de echtgenote van Jos Cox. Ze was 86 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van Grote Heide. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake.
CERT.be, het federale cyber emergency team, heeft vandaag Safeonweb.be gelanceerd. Dat is een website die de Belgen op een snelle en correcte manier wil informeren en adviseren over cybersecurity, grote actuele digitale dreigingen en online veiligheid. Safeonweb

Jean Theuwen overleden

Woensdag 22 mei 2013
Neerpelt - Jean Theuwen overleden

Neerpelt

Zondag  is Jan Theuwen overleden, de levensgezel van Gerda Ooms. Hij was 60 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Boseind. Donderdag om 18.30 uur is er daar een gebedswake.
Pelt - Gratis naar... Mauro en The Hitsville Drunks?ZoomConcertorganisator Decibelz pakt de komende weken uit met een paar concerten om "u" tegen te zeggen. Nu vrijdag 24 mei al, om 20.15u, staat in de "Zwarte doos" van Dommelhof Mauro's nieuwe superband geprogrammeerd. Mauro, gekend als o.a. leadgitarist van - en brein achter - verschillende dEUS-hits, treedt die avond aan in één van zijn vele alter ego's: "The Hitsville Drunks". Deze nieuwe superformatie bestaat verder uit Sjoerd Bruil (Sukilove, The Breaking Glass Heroes), Jan Wygers (…) Het hele nieuwsbericht

Lieve Stevens overleden

Dinsdag 21 mei 2013
Overpelt - Lieve Stevens overleden

Overpelt

Donderdag is Lieve Stevens overleden, de dochter van Stef en Marie-Jeanne Kesters-Vandael. Ze was 25 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel. Woensdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Hubert Palmans overleden

Maandag 20 mei 2013
Neerpelt - Hubert Palmans overleden

Neerpelt

In Hamont is woensdag Hubert Palmans overleden, de weduwnaar van Dingena Sijbers. Hij zou eind deze maand 92 jaar worden. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Morgen/dinsdag om 19u is er daar een avondwake.  

75 jaar Esperanza: oproep

Zondag 19 mei 2013
Op zaterdag 1 juni viert KFC Esperanza Neerpelt het 75-jarig bestaan van de club. Naar aanleiding daarvan worden ook alle (oud-) bestuursleden, voormalige trainers en dito spelers uitgenodigd op de academische zitting met receptie die op 31 mei om 19.30u plaatsvindt in de cafetaria van de club. Wie daarvoor nog geen uitnodiging ontving, weet dat dus bij deze.

Paula Vandebroek overleden

Zondag 19 mei 2013
Neerpelt - Paula Vandebroek overleden

Neerpelt

Donderdag is Paula Vandebroek overleden, de weduwe van Jan Vandervelden. Ze was 69 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Woensdag om 19u is er daar een avondwake.
De Boerenbond kan zich niet vinden in het voorstel van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) voor het vogelrichtlijngebied in de regio Peer. "Wetenschappelijk niet genoeg onderbouwd, onduidelijk over de gevolgen van de maatregelen, en vooral, het zal ten koste gaan van landbouwgrond," zo luidt het verdict. Nog voor de zomer moet de Vlaamse regering de knoop doorhakken.
In het kader van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) werkte het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) een voorstel (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Six Hands opent Neerpelt Open AirZoomVeel noten hebben de leden van de Limburgse band Six Hands niet op hun zang, maar uit hun zes handen komt des te meer klank. Een bassist, een gitarist en een drummer uit Peer, Hechtel en Eksel openden deze namiddag het NOA-festival in Neerpelt. En hoewel de grote massa nog niet aanwezig was, speelden ze met zoveel vuur als stonden ze voor een uitverkocht Werchter... (Foto Marc Faes). Meer foto's

Fina Verduijckt overleden

Zaterdag 18 mei 2013
Overpelt - Fina Verduijckt overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is donderdag Fina Verduijckt overleden, de weduwe van Jan Geusens. Ze was 77 jaar. De uitvaartdienst zal in familiekring plaatsvinden. Dinsdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van Overpelt-Centrum.

Watersportdag aan het kanaal

Vrijdag 17 mei 2013
Dit weekend is het Watersportdag. Ook de Neerpeltse Watersportclub neemt hieraan deel. Zaterdag tussen 13 en 16u geeft men daar gratis initiatie aan alle geïnteresseerden. Dat gebeurt aan de kanoloodsen ter hoogte van Lommelsakker 7 in Neerpelt. Het is dé ideale gelegenheid om vrienden, kennissen, buren of familieleden eens met het kajakken te laten kennismaken. Volgens de laatste weersvoorspellingen wordt zaterdag de minst slechte dag van het verlengde weekend, met ongeveer 19 graden. Dus deelnemen maar!
Ook het NIKO is erg blij met de resultaten die enkele oud-leerlingen vorige week boekten op het concours voor jonge saxofonisten in Dinant.
"Anouk Neyens (uit Hamont-Achel) speelde donderdag 9 mei een schitterende halve finale, wat haar een finaleplaats opleverde. Zaterdag mocht ze dus opnieuw spelen en werd ze uiteindelijk derde in de middelbare graad: een knappe prestatie! Onze oud-leerling Pieter Pellens (uit Neerpelt) won met glans de finale in de Uitmuntendheidsgraad. Leraar (…) Het hele nieuwsbericht

Nog even voor het slapen gaan

Donderdag 16 mei 2013
Woensdag worden in Brussel de winnaars van de Junior Wiskunde Olympiade en van de Vlaamse Wiskunde Olympiade bekendgemaakt. Een van de vraagstukken voor de "juniors" was deze opgave:
Een lift vertrekt vanaf verdieping 0 (gelijkvloers), gaat naar verdieping 30 en maakt hierbij zeven tussenstops. De lift stopt op de verdiepingen 1, 3, 6, 10, 15, 21 en 28, maar niet in deze volgorde. Hij daalt slechts éénmaal tussen twee stops. De afstand tussen twee verdiepingen is 3 m en de lift legt in totaal 156 m af. Naar welke verdieping daalt de lift?
Echt een vraagstuk om je slaap voor te laten. Of niet? Leerlingen van de tweede graad in het secundair worden geacht het te kunnen oplossen.

Speel mee in een voetbalopera!

Donderdag 16 mei 2013
Pelt - Speel mee in een voetbalopera!ZoomIn september dompelt CultuurNoord je onder in de wereld van de voetbalsupporter. Het Gentse theatergezelschap Het KIP maakt een Noord-Limburgse remake van U Dikke Ma!, de bejubelde voorstelling met de spionkop van voetbalclub AA Gent (aka de Buffalo’s) als inspiratiebron. De spionkop is de plaats waar je de harde supporterskern terug vindt.
Tijdens een ongewone voorstelling kan het publiek het relaas van een voetbalwedstrijd door de ogen van de (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Vanherck overleden

Donderdag 16 mei 2013

Neerpelt

Woensdag is Marcel Vanherck overleden, de echtgenoot van Alda Clerix. Hij was 71 jaar. De uitvaartdienst zal in familiekring plaatsvinden. Vrijdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van het Herent.
Pelt - Puike prestaties op 'Special Olympics'ZoomVanuit dienstencentrum Sint-Oda reed men woensdag met 12 super enthousiaste gasten (foto) richting Gent voor de jaarlijkse deelname aan de Special Olympics Belgium. De twaalf waren er helemaal klaar voor en na een mooie openingsceremonie konden donderdag de eerste gasten aantreden. Ze namen deel in drie sporttakken. In het paardrijden waren dat Marc Carmans (De Vloeter, Overpelt), Walter Pichal (De Adelberg, Lommel) en Inge De Groof (De Haag, Achel); in de atletiek Peter Leysen (De (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe fietskaart Groote Heide

Woensdag 15 mei 2013
Pelt - Nieuwe fietskaart Groote HeideIn het kader van het Transnationaal Landschap De Groote Heide, het grensoverschrijdend samenwerkingsverband waarin Cranendonck, Heeze-Leende, Valkenswaard, Hamont-Achel en Neerpelt de krachten bundelen om samen projecten te realiseren, werd een nieuwe fietskaart ontwikkeld. Die is ontworpen op basis van het fietsknooppuntennetwerk en bestrijkt de ruime omgeving van De Groote Heide. Ze brengt fietsers langs de mooiste plekjes van Valkenswaard, Heeze-Leende, Bergeijk, Eersel, Maarheeze, Budel, (…) Het hele nieuwsbericht

Verkeersactie met resultaten

Woensdag 15 mei 2013
Pelt - Verkeersactie met resultatenTijdens de bovenlokale verkeersactie van gisteren, die in de politiezones HANO, Kempenland en Lommel werd gehouden, hebben inspecteurs van VLABEL 15 bestuurders geverbaliseerd omdat ze niet in orde waren met het betalen van de verkeersbelasting. Zij inden hierbij een totaalbedrag van ca. 13.800 euro, zo meldt de lokale politie Lommel.
Er werden tijdens de actie in totaal 267 voertuigen uitgebreid gecontroleerd op boorddocumenten, verkeersinbreuken en technische eisen; daarbij werden ook 27 (…) Het hele nieuwsbericht

De Lijn wordt duurder

Dinsdag 14 mei 2013
Pelt - De Lijn wordt duurderVanaf 1 juni wordt een rit met bus of tram van De Lijn duurder, zo meldt De Lijn op haar website. De nieuwe tarieven "volgen de stijging van de levensduurte." Het gaat om een gemiddelde stijging met 1,91 %. De abonnementen worden gemiddeld 2,04 procent duurder. Een Buzzy Pazz (jongerenabonnement voor -25 jaar) voor een jaar kost voortaan 182 euro, een Omnipas (25-64 jaar) 237 euro. Voor sociale abonnementen Omnio-WIGW en VG (Vervoersgarantie) betaalt de reiziger vanaf 1 juni 36 euro voor een jaar.
Vlaamse (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Gennar overleden

Dinsdag 14 mei 2013
Pelt - Willy Gennar overledenGisteren is in het Mariaziekenhuis Willy Gennar overleden, de weduwnaar van Betty Lenders. Hij was 73 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 11u) in uitvaartcentrum Vandebosch, Schuttersboomstraat 3 in Overpelt.

Weet u nog?

Dinsdag 14 mei 2013

Neerpelt

U kunt de vouchers voor de gratis tickets voor Neerpelt Open Air (= zaterdag) nog tot en met vrijdag omwisselen op de voorverkoopadressen.

Piet Vrolix overleden

Dinsdag 14 mei 2013
Overpelt - Piet Vrolix overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is zondag Piet Vrolix overleden, de echtgenoot van Gerda Evens. Hij was 77 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel. Woensdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
Pelt - Morgen is het 'autoluwe schooldag'ZoomMorgen, woensdag 15 mei, is het autoluwe schooldag! Laat de auto thuis en breng uw kind(eren) te voet of met de fiets naar school!

Fiets zondag de Teutenroute

Maandag 13 mei 2013
Fifty-One Club ‘De Teuten’ en Defensie organiseren zondag de 14de editie van de familie-fietshappening ‘De Teutenroute’, en dat in samenwerking met de Noord-Limburgse gemeenten. De opbrengst gaat integraal naar de strijd tegen multiple sclerose. Ook deze uitgave is weer gebaseerd op één groene gordel van 119,5 Km en 7 rode verbindingsassen, waardoor men vanuit elk teutenhuis afstanden kan fietsen vanaf 30 tot 119,5 km. Zo ontdekken de meer dan 5.000 fietsers de prachtige groene omgeving van Noord-Limburg.
In de negen teutenhuizen staan verenigingen klaar om de fietser culinair te verwennen met streekgerechten. Er is ook een zeer uitgebreid animatie- en kinderprogramma; zo is de Teutenroute een fietstocht voor alle leeftijden. 
De volledige opbrengst van het fietsevenement zal integraal en onmiddellijk ten goede komen aan de “MS-Liga – Comité Limburg”, de “vzw Boemerang” en de “vzw Intesa”. Teutenroute
Pelt - Twee rijbewijzen ingetrokken bij SLIM-actieTijdens een SLIM-controle afgelopen weekend hebben agenten van de politiezone HANO 48 autobestuurders gecontroleerd op alcohol- of drugsintoxicatie achter het stuur. Drie chauffeurs hadden teveel alcohol gedronken, twee anderen bleken onder invloed van drugs achter het stuur te zitten. Op initiatief van het parket van Hasselt werden twee rijbewijzen ingehouden.

Madeleine Peeters overleden

Maandag 13 mei 2013
Overpelt - Madeleine Peeters overleden

Overpelt

Woensdag is Madeleine Peeters overleden, de weduwe van Johan Claes. Ze was 75 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Overpelt-Centrum. Dinsdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Morgen verkeersactie

Maandag 13 mei 2013
Pelt - Morgen verkeersactieDe politiezones HANO (Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt), Kempenland (Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Peer) en Lommel organiseren morgen/dinsdag een gezamenlijke verkeersactie, zo meldt de lokale politie. "De weggebruikers zullen op diverse plaatsen aan een controle van de boorddocumenten en de technische eisen van hun voertuig worden onderworpen. Tevens zal de nodige aandacht uitgaan naar de gordeldracht, gsm-gebruik en het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer.
"De hoofddoelstelling van deze verkeersactie is de verkeersveiligheid te bevorderen en zo bij te dragen aan het terugdringen van het aantal (ernstige) verkeersongevallen."
De gezamenlijke actie kadert in de nauwere samenwerking tussen de politiezones en zal in de volgende maanden zeker worden herhaald.

Staking op Zaventem

Zondag 12 mei 2013
Wie morgen met een vliegtuig vanaf Zaventem wil vertrekken, kan daar de dupe worden van een staking bij Swissport. Het personeel van deze bagage-afhandelaar staakt tegen onderbezetting. Wie voor morgen een vlucht heeft geboekt, wordt aangeraden vooraf de vluchtinformatie te checken op www.brusselsairport.be.

Leeggoed gestolen

Zaterdag 11 mei 2013
In een drankenhal op het Boseind in Neerpelt  werden gisteravond zowat 20 lege drankenbakken gestolen. Uit de opnamen van een bewakingscamera bleek dat de dieven een Fiesta met Engelse nummerplaat gebruikten. Hetzelfde was eerder op de dag ook al gebeurde bij een drankenzaak in Lutlommel
Pelt - Nazaten Schulte bezochten N.-LimburgZoomVandaag bezochten de nazaten van de gebroeders Schulte, de grondleggers van de metaalfabrieken in Lommel (Joseph) en Overpelt (Wilhelm) Noord-Limburg.  Aanleiding was de 100ste verjaardag van het overlijden van Wilhelm Schulte en de 125ste verjaardag van de stichting van de metallurgie in Overpelt-Fabriek. Tot 1888 bleef Overpelt hoofdzakelijk een landbouwgemeente. De komst van de metaalfabriek betekende de start van de industrialisering van Noord-Limburg. Uiteindelijk bracht deze (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Marianne Rozendal-Verbist overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is maandag Marianne Rozendal-Verbist overleden. Ze was 83 jaar en werd vandaag in Neerpelt begraven, na een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille.

Stemmen op Femme: nu doen!

Vrijdag 10 mei 2013
Pelt - Stemmen op Femme: nu doen!ZoomWoensdag werd op VTM-Kzoom een filmpje uitgezonden, dat opgenomen werd in de Corneliusschool in het Lindel in Overpelt en waarin niet alleen de kinderen maar ook Femme (16) een hoofdrol spelen. Femme uit Overpelt is nu doorgedrongen tot de laatste twee kandidaten van de wedstrijd voor het nieuwe gezicht van deze jongerenzender. Nu komt het er op aan: stemmen op Femme! En doen, hé!
Pelt - Weer tijgers en leeuwen in het NHCZoomSinds gisteren zijn er bij het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek weer twee leeuwinnen en twee vrouwelijke tijgers (waarvan één op de foto) ondergebracht. Dat gebeurde op verzoek van de Duitse autoriteiten, die een tijdelijke opvang vroegen. "Vandaag werden de dieren bij daglicht onderworpen aan een eerste oppervlakkig onderzoek," zegt Syl Janssen van het NHC. "We stelden vast dat bij alle dieren de nagels aan de voorpoten waren uitgetrokken. Een leeuwin miste een stuk staart; omdat die staart gezwollen is besliste de dierenarts om de leeuwin morgen te verdoven voor een grondiger onderzoek." (Foto NHC)
Meeuwen-Gruitrode en Peer krijgen van de Vlaamse regering elk voor 250.000 euro aan trekkingsrechten voor de uitvoering van projecten die te maken hebben met het specifieke karakter van een plattelandsgemeente, zoals aandacht voor de open ruimte, voor de natuur, de landbouw, de leefbaarheid van de dorpen, enzomeer. Het ontwerpdecreet in die zin werd vandaag goedgekeurd in de bevoegde commissie van het Vlaams parlement. Het is nu aan de betrokken gemeenten - naast Peer en Meeuwen-Gruitrode nog 35 in Vlaanderen - om projecten in te dienen.

Naar Venetië via Eindhoven

Woensdag 8 mei 2013
Vanaf Eindhoven Airport vliegt transavia.com gedurende dit zomerseizoen (april tot en met oktober) driemaal per week met een Boeing 737 naar Venetië. Tot en met 14 mei is dit naar de luchthaven van Treviso, vanaf 16 mei is dit rechtstreeks naar de luchthaven Venetië Marco Polo. Dat heeft de woordvoerster van Eindhoven Airport vandaag bekendgemaakt.
De wijziging in luchthaven is ingegeven door de vraag van passagiers naar een luchthaven die dichter bij de stad (…) Het hele nieuwsbericht

Grootouderdag bij Z33

Woensdag 8 mei 2013
Pelt - Grootouderdag bij Z33ZoomOp woensdag 15 mei organiseert Z33, het huis voor actuele kunst van de provincie Limburg, voor de eerste keer een grootouderdag in Hasselt. Grootouders en hun kleinkinderen kunnen dan - tussen 13 en 16 uur - samen een onvergetelijk ruimte-avontuur beleven in de tentoonstelling Space Odyssey 2.0 beleven. (…) Het hele nieuwsbericht
Bij een zwaar verkeersongeval in Spa is vandaag een vrachtwagenchauffeur van transportbedrijf Arjo-Transport uit Lommel om het leven gekomen. Ook een tweede persoon verloor het leven: het gaat om een voetganger die door de trekker met oplegger werd aangereden toen de combinatie de helling van Malchamps afdaalde en er, volgens de korpschef van de betrokken politiezone, een probleem ontstond met de remmen.
De oplegger was volgens de politie geladen met zakken teelaarde. Het afdalen van de (…) Het hele nieuwsbericht
Op zaterdag 25 mei vindt het examenconcert van de NIKO-Ensembles plaats. Hier treden o.a. het vocaal ensemble, het strijkorkest en het harmonieorkest op. Het concert vindt vanaf 19.45u plaats in de Zinnezaal van CC Palethe in Overpelt.

Jaak Snoekx overleden

Maandag 6 mei 2013
Neerpelt - Jaak Snoekx overleden

Neerpelt

In het rusthuis in Achel is zaterdag Jaak Snoekx overleden, de weduwnaar van Lucie Janssen. Hij was 82 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 11u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.
Pelt - Ook Mariaziekenhuis deelde in EMJZoomZaterdag kon men ook in de ontvangsthal van het Mariaziekenhuis naar groepen komen luisteren die aan het Muziekfestival deelnamen. Rik Vander Sanden maakte bijgaande foto's. Nog meer foto's vindt u hier.
Ook Mariaziekenhuis deelde in EMJOok Mariaziekenhuis deelde in EMJ
Zoom
Pelt - Denk mee over de sneltram!ZoomVanaf dinsdag ligt het kennisgevingsdossier van het plan-MER (Milieueffectenrapport) voor de sneltramlijn Hasselt - Neerpelt/Lommel ter inzage in de gemeentehuizen van Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Peer, Neerpelt, Overpelt en Lommel. Tot en met 5 juni 2013 kunt u dat daar inkijken en eventueel suggesties indienen.
Het Spartacusproject is de uitwerking van de mobiliteitsvisie van De Lijn om Limburg te ontsluiten met hoogwaardig en efficiënt openbaar vervoer. De (…) Het hele nieuwsbericht

Eindronde: KFC klopt Herkol

Zaterdag 4 mei 2013
In de eindronde van Derde Provinciale heeft KFC Hamont 99 vanavond Herkol verslagen met 2-1. In de eerste helft had Herkol het meeste balbezit maar KFC de beste kansen en was de 1-0 (Bart Engelen) ook terecht.
Na de pauze bracht invaller Tim Van Daal Herkol langszij. In de slotminuten bekroonde Kris Poelmans een sterke partij met een doelpunt (strak gekruist afstandsschot) en werd hij zo de matchwinnaar. Volgende week zaterdag wordt de terugwedstrijd gespeeld.

Pier Bloemen overleden

Vrijdag 3 mei 2013
Pelt - Pier Bloemen overledenIn het rusthuis in Neerpelt is gisteren Pier Bloemen overleden. Hij was 85 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 11u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-centrum. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake. 

Vermoorde man in auto

Vrijdag 3 mei 2013
In Waalre is gisternamiddag een dode man aangetroffen in een geparkeerde auto op een zandweg in het buitengebied, niet ver van de grens met Valkenswaard. Hij zou een gewelddadige dood zijn gestorven. De politie heeft nog geen uitsluitsel over de identiteit van de man en heeft 35 rechercheurs op de zaak gezet. Die hebben ook vandaag nog onderzoek verricht op en rond de plaats waar de auto stond. Bovendien werd vandaag met de hulp van militairen van de legerbasis Oirschot een bosgebied van zo'n twee hectare rond de auto uitgekamd op zoek naar mogelijke sporen en aanwijzingen. UPDATE Onderzoek heeft uitgewezen dat het slachtoffer een 29-jarige man uit Eindhoven is.
Pelt - Muziek in het MariaziekenhuisMorgen/zaterdag om 14.30 uur zijn twee muziekgroepen te gast in het Mariaziekenhuis voor een concert, in het kader van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd. Elk jaar zet het Mariaziekenhuis haar deuren open voor het festival en ook dit jaar is dat niet anders. Twee ensembles uit Tsjechië en Polen zijn geselecteerd voor dit optreden. Klarinetový soubor Prachatice is een klarinetensemble uit Tsjechië van 4 jongemannen van 19 tot 33 jaar. Accordion orchestra of Music School Skofja Loka is een accordeonorkest uit Slovenië met 13 jonge muzikanten van 12 tot 20 jaar.
Allen van harte welkom in de inkomhal op zaterdag 4 mei om 14.30u. Toegang is gratis!

 

Nieuw leven: Lisse Vanendert

Donderdag 2 mei 2013
Bij Jelle Vanendert en Inn Stevens is een dochtertje geboren, Lisse. Gefeliciteerd! Lisse zal later ongetwijfeld goed kunnen fietsen...
Pelt - Chauffeurs waren onder invloed van drugsBij een verkeerscontrole heeft de lokale politie HANO dinsdag twee chauffeurs betrapt die onder de invloed van drugs achter het stuur zaten. Na contact met het parket van Hasselt werd hun rijbewijs voor een periode van 15 dagen ingetrokken.
De politie controleerde in totaal 134 chauffeurs. Er werden 7 onmiddellijke inningen verricht (gsm, gordel, gebruik van de lichten), 4 waarschuwingen uitgeschreven wegens het niet kunnen tonen van het verzekeringsbewijs, en 3 ademtesten uitgevoerd waarvan 1 positieve, met als gevolg een intrekking van het rijbewijs voor een periode van 15 dagen.
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt