Het overige nieuws

Denk straks ook aan hen

Donderdag 31 december 2015
Pelt - Denk straks ook aan henZoom.

V&D failliet

Donderdag 31 december 2015
Grensgevallen
Een rechtbank in Nederland heeft vandaag de warenhuisketen V&D Groep en de restaurantketen La Place failliet verklaard. Daardoor verliezen zowat 10.300 mensen hun werk. V&D Groep heeft in totaal 62 warenhuizen met daarin 55 La Place-filialen. Vorige week woensdag vroeg V&D uitstel van betaling aan. Het warenhuisconcern wist begin dit jaar dankzij een grote reddingsactie ternauwernood aan een faillissement te ontkomen. V&D raakte alsnog in de problemen door het zachter weer. De filialen verkochten fiks minder winterkleding, waardoor er een tekort van 40 miljoen euro ontstond.(Bron: ii.nl)

Biddend van oud naar nieuw

Donderdag 31 december 2015
De voorbije jaren hebben heel wat mensen de overgang van het oude naar het nieuwe jaar 'gevierd in gebed en aanbidding. Dat zal vanavond niet anders zijn in Hasselt, Heusden, As en Tongeren. In de Ambiorixstad begint de gemeenschap Zaden van het Woord het nieuwe jaar met een eucharistieviering in het klooster Oorzaak onzer Blijdschap. Geïnteresseerden zijn er al vanaf 21 uur welkom om te bidden. De eerste mis vindt er plaats om middernacht.
In meerdere Limburgse parochies is er ook een eucharistieviering op Nieuwjaarsdag. Dat is onder meer het geval in de kerkeb  van Overpelt-Centrum en Lindel-Hoeven.

Monique Put overleden

Woensdag 30 december 2015
Overpelt - Monique Put overleden

Overpelt

Gisteren is Monique Put overleden. Zij was 55 jaar. Volgens haar wens heeft het afscheid in intieme kring plaatsgevonden.

Parochies omarmen het Zuiden

Woensdag 30 december 2015
Zaterdag 9 januari om 9 uur wordt in de school Kindsheid Jesu aan de Kempischesteenweg in Hasselt de nieuwe campagne van Broederlijk Delen gelanceerd die op 10 februari van start gaat. Thema van de campagne: 'Met een leven speel je niet'. De nieuwe campagne focust op Colombia en krijgt vorm in alle Limburgse parochies.

IJsberenduik op 10 januari

Dinsdag 29 december 2015
De jaarlijkse ijsberenduik in Zwembad Dommelslag vindt dit jaar plaats op zondag 10 januari. Dat gebeurt in samenwerking met de lokale zwemclubs, vzw Kietelt en FM Goud. Vzw Kietelt werd uitgekozen als goed doel. Deze vzw houdt zich bezig met het samenstellen en bezorgen van verjaardagsdozen voor minderbedeelde kinderen. 
De deelnemende zwemclubs gaan een winterdorp uitbaten aan het buitenbad met voldoende mogelijkheden om een lekker hapje of drankje te nuttigen.
Er zullen (…) Het hele nieuwsbericht

Man bedreigde vrouw met vuurwapen

Dinsdag 29 december 2015
Grensgevallen
De Nederlandse politie heeft afgelopen nacht in Valkenswaard een 30-jarige man zonder vaste woonplaats opgepakt. Eerder op de avond had hij in een café in de gemeente zijn ex-vriendin bedreigd met een vuurwapen. In zijn auto werd onder meer een vuurwapen met munitie gevonden. De man zit vast.

Henri Janssen overleden

Dinsdag 29 december 2015
Neerpelt - Henri Janssen overleden

Neerpelt

Vandaag is Henri Janssen overleden, de echtgenoot van Jenneke Snoekx. Hij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Maandag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.

Ulrich Kuppens overleden

Dinsdag 29 december 2015
Pelt - Ulrich Kuppens overledenGisteren is Ulrich Kuppens in Neerpelt overleden. Hij was 30 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer vindt in besloten kring plaats. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Brogel.
Pelt - Parochies op de bres voor vluchtelingenZoomDe oproep die mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, half september lanceerde om  vluchtelingen concreet te helpen is bij de Limburgse parochies niet in dovemansoren gevallen. Er blijkt een grote bereidheid te bestaan om iets te doen voor de vluchtelingen, zo blijkt uit een eerste inventaris. Het bisdom zelf koopt samen met vier congregaties een woning aan in Hasselt om er de komende tien jaar vluchtelingen op te vangen.
In Overpelt heeft men niet op de oproep van de (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Kerkhof overleden

Dinsdag 29 december 2015
Pelt - Maria Kerkhof overledenOp haar 92ste verjaardag is zaterdag in WZC De Bekelaar Maria Kerkhof overleden. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Kattenbos. 

Lucratieve business

Maandag 28 december 2015
Grensgevallen
De wietkwekerijen in de Nederlandse provincie Noord-Brabant zetten jaarlijks ongeveer een miljard euro om. Dat heeft Omroep Brabant vandaag bekendgemaakt. Politie en justitie schatten dat er in Noord-Brabant tussen de 5.500 en 6.800 wietkwekerijen actief zijn. Gezamenlijk produceren die jaarlijks ruim 340 ton wiet, veel meer dan de Brabanders kunnen oproken. Veel van de wiet is dan ook bedoeld voor de export.

Geld om géén melk te leveren

Maandag 28 december 2015
Vandaag gelezen
De Nederlandse zuivelgroep FrieslandCampina heeft vandaag aangekondigd dat ze melkboeren zal betalen om géén melk te leveren. De grootste melkverwerker van Nederland kan de toevoer niet meer aan. In november werd er namelijk 14% méér melk geleverd dan in dezelfde periode vorig jaar. Begin 2015 werden de Europese melkquota afgeschaft, waardoor boeren nu veel meer melk produceren. De verhoogde productie komt ook door het warme weer:  koeien geven minder melk wanneer het erg koud is. De maatregel geldt alvast tot april. (Bron: ii.nl)

Dina Bernaerts overleden

Maandag 28 december 2015
Overpelt - Dina Bernaerts overleden

Overpelt

Zaterdag is Dina Bernaerts overleden, de weduwe van Jan Beckers. Zij was 85 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid vinden in besloten kring plaats. Morgen/dinsdagavond tussen 19 en 20 uur kan er een laatste groet worden gebracht in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Schuttersboomstraat 3.
Vandaag gelezen
De vluchtelingencrisis op Lesbos en andere Griekse eilanden heeft de noodlijdende Griekse overheid dit jaar zo'n 500 miljoen euro gekost. De toerismesector werd hard geraakt, maar veel kleine bedrijfjes op de eilanden profiteren van de instroom. "In de drukste periode verdienden we tot 2000 euro per dag. Nu ongeveer 500 euro. Vóór de vluchtelingenstroom verdienden we slechts 50 euro per dag," aldus de lokale eigenaar van een foodtruck.(Bron: Al Jazeera)

Smiley (70)

Zondag 27 december 2015
Pelt - Smiley (70)ZoomGefotografeerd door Dominik Martin.

Tweemaal vier generaties

Zaterdag 26 december 2015
Overpelt - Tweemaal vier generatiesZoom

Overpelt

"Moemoe" Catho Janssen uit het Lindel wordt maandag 93 en daarom maakten we bijgaande foto van tweemaal vier generaties rond haar: met Lieselotte Swinnen (33) en Annabelle Heylens (6) uit Dilbeek; Adrienne Gielen (61) uit Neerpelt; en Hannelore Swinnen (34) en Lauran Dewinter (3 maanden) uit Mortsel.

Bob Kerkhofs overleden

Zaterdag 26 december 2015

Neerpelt

Woensdag is de uit Neerpelt afkomstige Bob Kerkhofs overleden, de weduwnaar van Rosa Roose. Hij was 89 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10 uur) in de basiliek van Grimbergen.

Om stil van te worden

Vrijdag 25 december 2015
Uit de ruimte
Pelt - Om stil van te wordenZoomDe NASA heeft deze foto vrijgegeven die de Lunar Reconaissance Orbiter op 12 oktober maakte. Hij toont hoe de aarde achter het maanoppervlak opkomt. De foto is gemaakt toen de Lunar Reconaissance Orbiter 134 kilometer boven de maankrater Compton vloog. (Foto NASA)

We wensen u een zalige Kerstmis

Donderdag 24 december 2015
Pelt - We wensen u een zalige KerstmisZoom.

Mia Peeters overleden

Donderdag 24 december 2015
Neerpelt - Mia Peeters overleden

Neerpelt

Vandaag is Mia Peeters overleden, de echtgenote van Frie Vanderfeesten. Ze was 76 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Cécile Kuppens overleden

Donderdag 24 december 2015
Neerpelt - Cécile Kuppens overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Cécile Kuppens overleden, de weduwe van Gerard Beckers. Ze was 90 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie in de parochiekerk van het Herent. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake.

Van Eindhoven naar Lublin

Donderdag 24 december 2015
Grensgevallen
De luchtvaartmaatschappij Wizz Air heeft vandaag aangekondigd dat ze vanaf 25 maart 2016 een nieuwe route gaat starten tussen Eindhoven Airport en Lublin Airport, de luchthaven van de stad Lublin in Zuidoost Polen. De route zal tweemaal per week op maandag en vrijdag worden gevlogen met een Airbus A320 met 180 zitplaatsen.

Lisa Alders overleden

Donderdag 24 december 2015
Pelt - Lisa Alders overledenGisteren is Lisa Alders overleden, de weduwe van Jan Loos. Ze was 84 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in familiekring.

Kerstvieringen in de parochies

Donderdag 24 december 2015

Neerpelt

De kerstvieringen in de parochies zijn als volgt:
- vanavond om 18 uur: kinderviering op Grote Heide
- vanavond om 20 uur: viering met de Piccolo’s op Boseind
- vanavond om 22 uur: viering in SHLille.
- morgen/Kerstdag: om 9.30 uur op het Herent
- morgen om 11 uur: in het Centrum
- Tweede Kerstdag om 11 uur in het Centrum
- Tweede Kerstdag om 18 uur op het Boseind
- zondag 27 december om 9.30 uur op het Herent
- zondag om 11 uur in het Centrum.

Vier kerstvieringen

Woensdag 23 december 2015

Overpelt

In de parochiefederatie Overpelt zijn er vier kerstvieringen. Kerstavond is er een viering om 17 uur in de kerk van Overpelt Fabriek en om 19 uur in de kerk van Lindel-Hoeven. Kerstdag is er een viering in de kerk van Holheide om 9 uur en in de kerk van Overpelt-Centrum om 10.30 uur.

Knipperende verkeerslichten

Woensdag 23 december 2015
Grensgevallen
Sinds gisteren zet de gemeente Valkenswaard op enkele kruispunten de verkeerslichten op ‘knipperstand’ op momenten dat er weinig verkeer is. Die knipperstand wordt enkel ’s avonds en ‘s nachts gebruikt. Dan is het op de kruispunten minder druk en kan het verkeer zonder hulp van een verkeerslicht op een goede manier zijn weg vervolgen, zegt de gemeente. Door de verkeerslichten op knipperstand te zetten, hoeven auto’s minder af te remmen en op te trekken. Het instellen van de knipperstand levert daarmee een positieve bijdrage aan het milieu doordat er bespaard wordt op brandstof en stroomverbruik.

Smiley (69)

Woensdag 23 december 2015
Pelt - Smiley (69)Zoom(Foto Patrick Vanderheijden)

Openingsuren bib

Woensdag 23 december 2015
Het is maar dat je 't weet

Overpelt

Morgen/ donderdag is de gemeentelijke bibliotheek open van 9 tot 12 uur. Maar namiddag is hij gesloten. Kerstdag en Tweede Kerstdag is de bib ook gesloten. Donderdag 31 december is de bib open van 9 tot 12 uur en namiddag gesloten. 1 en 2 januari is de bib eveneens gesloten.

Sus Joosten overleden

Woensdag 23 december 2015
Neerpelt - Sus Joosten overleden

Neerpelt

In het rusthuis is gisteren Sus Joosten overleden, de weduwnaar van Mia Nijssen. Hij was 88 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Maandag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille.

Openingsuren recyclagepark

Woensdag 23 december 2015
De openingsuren van het recyclagepark tijdens de komende feestperiode zijn de volgende:
- dinsdag t/m zaterdag: 09.00-12.30 en 13.00-16.00 (maar vrijdag 25/12 en vrijdag 01/01 gesloten)
- donderdag 24/12 en donderdag 31/12 : gesloten om 16.00 ipv 17.00;
- zaterdag 26/12 en zaterdag 02/01 gewoon open.

Koe is persoonlijkheid van het jaar

Dinsdag 22 december 2015
Vandaag gelezen
In India is de koe verkozen tot 'persoonlijkheid van het jaar'. Dat meldt Yahoo, dat de verkiezing organiseerde in het kader van zijn jaarlijkse 'Year in review'. De nederige koe heeft haar verkiezing te danken aan de controverse rond koeienvlees in India. Ook werd de koe het symbool van discussies over intolerantie. (Bron: hindustantimes.com)

'Een andere Kerstmis'

Dinsdag 22 december 2015
Pelt - 'Een andere Kerstmis'"Dit jaar zal een andere Kerstmis zijn. In onze gemeenschappen en in onze kerken zullen we Kerstmis niet kunnen vieren zonder te denken aan de wereld van dreiging en geweld die ons omgeeft, en aan de honderdduizenden op de vlucht." Dat schrijft mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, in zijn vandaag gepubliceerde 'Brief voor Kerstmis'. Misschien kunnen we rond Kerstmis al een vreemdeling opzoeken of uitnodigen in onze gemeenschappen en in onze families, aldus de bisschop. "Zeker kunnen we niet anders dan vanuit Kerstmis de vreemdeling meer toelaten in ons hart en in ons leven".

10% groei voor Eindhoven Airport

Dinsdag 22 december 2015
Eindhoven Airport heeft over het jaar 2015 een passagiersgroei van 10% gerealiseerd ten opzichte van 2014. In totaal maakten 4,3 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven, 407.000 meer dan in 2014. De passagiersgroei is het gevolg van meer bestemmingen - in 2015 werd er naar 78 bestemmingen gevlogen - en daarnaast is de bezettingsgraad per vlucht verder toegenomen. Voor volgend jaar verwacht Eindhoven Airport opnieuw 300.000 passagiers méér te kunnen verwerken.

Brandweer wil kwart minder branden

Dinsdag 22 december 2015
Pelt - Brandweer wil kwart minder brandenZoomDe Hulpverleningszone Noord-Limburg stelde vandaag haar jaarresultaten én haar doelstellingen voor de komende jaren voor. Zoals u allicht weet, is de brandweer sinds 1 januari dit jaar hervormd en ging de Brandweer Lommel op in een overkoepelend Noord-Limburgs samenwerkingsverband, met aan het hoofd onze Lommelse Jan Jorissen. Na een jaar werken waren de aanwezige burgemeesters van Lommel, Neerpelt, Bocholt en Leopoldsburg méér dan tevreden over de goede onderlinge (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Maes overleden

Dinsdag 22 december 2015
Overpelt - Jef Maes overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Jef Maes overleden, de weduwnaar van Tilleke Andelhofs. Hij was 85 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring.

De paarden van Turkmenistan

Maandag 21 december 2015
Vandaag gelezen
De Akhal-Teke paarden zijn het nationaal symbool van Turkmenistan. President Gurbanguly Berdymukhammedov heeft nu verordend dat de namen van de paarden worden bijgehouden in een register, en niet gewijzigd mogen worden. Daarnaast gaat de regering vastleggen waar de paarden mogen worden begraven. De Turkmeense president is een fervent paardrijder. Hij doet vaak mee aan wedstrijden en wint dan altijd, omdat andere jockeys hem niet durven in te halen.(Bron: ii.nl)

Anna Cox overleden

Maandag 21 december 2015
Neerpelt - Anna Cox overleden

Neerpelt

In het rusthuis is zaterdag Anna Cox overleden, de weduwe van Jaak Geunes. Ze was 92 jaar. De crematiedienst zal in besloten kring worden gehouden.

Bertha Beelen overleden

Maandag 21 december 2015
Neerpelt - Bertha Beelen overleden

Neerpelt

Gisteren is Bertha Beelen overleden, de echtgenote van Jozef Truyens. Zij was 69 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring.

Jeanne Van Daal overleden

Maandag 21 december 2015
Neerpelt - Jeanne Van Daal overleden

Neerpelt

Zaterdag is Jeanne Van Daal overleden, de weduwe van Jos Bergs. Zij was 85 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in familiekring.

Journalist ontslagen

Zondag 20 december 2015
Vandaag gelezen
Dagblad Limburger/Het Limburgs Dagblad in Nederlands-Limburg heeft een journalist ontslagen omdat hij heimelijk geluidsopnamen van een besloten gemeenteraadsvergadering van Kerkrade had gemaakt. Over de inhoud van de bijeenkomst schreef hij vervolgens in de krant. De journalist maakte de opnamen zonder anderen bij de krant dat te vertellen en tegen de richtlijnen van de krant in, aldus de hoofdredactie. Na de publicatie deed de burgemeester van Kerkrade aangifte van het lekken van vertrouwelijke informatie. Hij vermoedde dat raadsleden uit de school hadden geklapt over een reddingsplan voor de voetbalclub Roda JC. (Bron: villamedia.nl)

Aldegonde Pinxten overleden

Zondag 20 december 2015

Overpelt

Vandaag is de uit Overpelt afkomstige zuster Aldegonde Pinxten overleden. Zij was 99 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag 28 december (10 uur) plaats in de parochiekerk van Bertem.

1.376 snelheidspv's in oktober

Zondag 20 december 2015
Pelt - 1.376 snelheidspv's in oktoberIn oktober controleerde de flitswagen van de lokale politie HANO op tien dagen tijd in totaal 13.928 voertuigen. Daarvan reden er 1.376 te snel, een kleine 10 procent. Waar werden de meeste snelheidsovertredingen vastgesteld? Dat was in de 30km-zone op de Generaal Dempseylaan in Achel, waar 51,72% van de passerende wagens werd geflitst. De hoogste snelheid werd daar behaald door iemand die aan 67 km/u reed, meer dan het dubbel van de toegestane snelheid. Goede tweede was de Tennislaan in Overpelt, met 51% overtreders. De hoogste snelheid werd door de flitscamera gemeten bij een automobilist die in de Bosstraat in Hamont 124 km/u haalde, 52 km/u sneller dan toegelaten. Snelheidscontroles

Berta Dewit overleden

Zaterdag 19 december 2015
Overpelt - Berta Dewit overleden

Overpelt

Vandaag is Berta Dewit overleden, de echtgenote van Pier Scheelen. Zij was 63 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag 28 december (10.30 uur) plaats in parochiekerk van Lindel-Hoeven. Zondag 27 december (18.30uur) is er daar een avondwake.

Bertha Vanhout overleden

Zaterdag 19 december 2015
Overpelt - Bertha Vanhout overleden

Overpelt

Gisteren is Bertha Vanhout overleden, de weduwe van Gerard Brouwers. Zij was 87 jaar.  De afscheidsviering vindt plaats in familiekring. Woensdag  (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum, waarna men nog een laatste groet kan brengen in uitvaartcentrum Severens.

Risicorijden

Vrijdag 18 december 2015
Tribunaliteiten
Op een parking voor mindervaliden, vlak voor een kerk in de Voerstreek, vertrok een BMW in volle vaart, ramde vier voertuigen, verbrijzelde de arm van een bejaarde dame en reed in op een woning. In de BMW zat een 87-jarige man die – ten onrechte, zo bleek later – uitlegde dat het gaspedaal was blijven hangen. Vijf dagen later liet de zoon van de chauffeur op jaren, in een zelf geschreven verklaring en eerlijk als hij blijkbaar was, weten dat de BMW eigendom was van zijn garagebedrijf, maar dat zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Is toch niet moeilijk?

Vrijdag 18 december 2015
Ha, u verveelt zich! Dan moet u er eens goed voor gaan zitten en deze kerstpuzzel downloaden. Nooit eerder zo'n moeilijke puzzel gezien (en we hebben er al veel gezien). Kan ook niet anders, want hij is gemaakt door leden van de Nederlandse AIVD, de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, iets zoals de Staatsveiligheid, zeg maar. U bent er gegarandeerd een paar dagen mee bezig. En als u hem kunt oplossen, horen we graag hoe u dat gedaan hebt! Kerstpuzzel
De studenten van de lerarenopleiding van de hogeschool Leuven-Limburg (UCLL) in Hasselt zijn sinds kort aan de slag in de asielcentra van Overpelt en Helchteren. Afhankelijk van de noden helpen de toekomstige leerkrachten kleuter- en lager, maar ook secundair onderwijs er de kinderen met hun huiswerk, bieden ze muzische spelletjes aan en zorgen ze voor de plaatselijke kinderwerking. Het project kreeg de naam Move across borders.

De laatste uren

Donderdag 17 december 2015
Vandaag gelezen

Neerpelt

"Ik ben vaak op reis en heb daardoor veel belangrijke momenten in mijn familiegeschiedenis gemist, maar ik prijs mezelf gelukkig dat ik zowel bij mijn moeder als bij mijn vader was toen ze stierven en dat ik het zachte handje vasthield van mijn zus Hildegarde - de engel van onze familie, die het downsyndroom had - toen zij vorig jaar overleed." (Oud-Neerpeltse Lieve Joris vandaag in De Standaard. Zaterdagnamiddag wordt het Groot Dictee uitgezonden dat zij heeft geschreven.)

Jef Wilms overleden

Donderdag 17 december 2015

Overpelt

Gisteren is Jef Wilms overleden. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Gerard Molemans overleden

Donderdag 17 december 2015
Neerpelt - Gerard Molemans overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is dinsdag Gerard Molemans overleden, de echtgenoot van Barbara Hoogstijns. Hij was 83 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden.

Promotie voor Jos Grobben

Donderdag 17 december 2015

Neerpelt

Oud-Neerpeltenaar Jos Grobben heeft promotie gemaakt bij zijn werkgever Roularta. Vanaf 1 januari wordt hij daar directeur magazines, meldt De Tijd. Jos is momenteel al uitgever van de Nederlandstalige news- en businessbladen bij Roularta.

Louis Rousseeuw overleden

Donderdag 17 december 2015
Overpelt - Louis Rousseeuw overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Louis Rousseeuw overleden, de echtgenoot van Mia Rijks. Hij was 83 jaar. De afscheidsviering zal in familiekring plaatsvinden. Maandag om 18.30u is er een avondwake in de kerk van Holheide.

Het kan altijd nog gekker

Woensdag 16 december 2015
Vandaag gelezen
In Nieuw-Zeeland mag de kerk van het Vliegende Spaghettimonster huwelijken voltrekken. Dat meldt stuff.co.nz. De aanhangers van het "pastafarianisme" strijden wereldwijd voor de erkenning van hun geloof in het Vliegende Spaghettimonster. Op hun hoofd dragen ze een omgekeerd vergiet. Hun kerk is een reactie op het creationisme in de V.S.. (Bron: ii.nl)
Neerpelt - Handbal: Sporting opnieuw tegen Merksem

Neerpelt

Sporting NeLo staat komende zaterdag voor een laatste zware opdracht dit jaar, meldt Sven Spooren: "Opnieuw komt Olse Merksem naar het Dommelhof afgezakt, ditmaal in het kader van de kwartfinale van de Beker van België. Vorige week nog bleek dit Olse in de competitiewedstrijd te sterk voor Sporting, het won toen na een zenuwslopende wedstrijd met 26-27 in Dommelhof en zadelde NeLo op met een flinke sportieve kater. Een nieuwe kans dus voor Sporting op sportieve revanche en om zich na (…) Het hele nieuwsbericht
“Armoede is een structureel probleem maar toch kunnen we persoonlijk en als vereniging of parochie heel wat doen”. Dat stelt de pastorale raad van het bisdom Hasselt. ”Het minste wat we kunnen doen is een goedendag zeggen. Dat leidt vaak tot een persoonlijk contact waarin eventueel zorgen en noden kunnen uitgesproken worden”, luidt het. “We moeten de waardigheid van elk mens zien. Respect houdt in dat we weerstanden en vooroordelen in onszelf loslaten.”
Ook in (…) Het hele nieuwsbericht

Roswitha Gaberle overleden

Woensdag 16 december 2015
Overpelt - Roswitha Gaberle overleden

Overpelt

Vandaag is Roswitha Gaberle overleden, de weduwe van Jan Hopstaken. Zij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Verhoogde kans op flitsen

Dinsdag 15 december 2015
Pelt - Verhoogde kans op flitsenDe flitsauto van de lokale politie HANO houdt deze week volgende straten extra in de gaten om na te gaan of automobilisten zich aan de snelheidsbeperking houden:
- Hamont-Achel, Sint-Odilialaan;
- Neerpelt, Kaulillerweg;
- Overpelt, Napoleonweg.

'Kraamkost' woord van het jaar

Dinsdag 15 december 2015
Van Dale maakte vandaag het nieuwe 'woord van het jaar' bekend, en het is toch een verrassing geworden, want wie had er nu al van 'kraamkost' gehoord? Het woord haalde het van 'sjoemelsoftware' en 'kibbelkabinet'. En wat kraamkost dan wel betekent? Van Dale omschrijft het als 'een maaltijd als cadeau voor een pas bevallen moeder en haar gezin.'

Bosuil zoekt nieuwe uitbater

Dinsdag 15 december 2015

Neerpelt

De Bosuil in SHLille zoekt een nieuwe uitbater. Kandidaten kunnen zich uitsluitend melden via e-mail op info[!]opdebosuil.be of schriftelijk via een brief aan De Bosuil, Bosuilstraat 4, 3910 Sint-Huibrechts-Lille.

EMJ zoekt gastgezinnen

Maandag 14 december 2015
Van de bijna 4.000 zangers en zangeressen, die van 29 april tot 1 mei gaan deelnemen aan het Muziekfestival in Neerpelt, zullen er 1.800 overnachten in Neerpelt en omliggende gemeenten. Het EMJ-comité Overnachtingen is gestart met de zoektocht naar geschikt logies voor al die jonge mensen en hun begeleiders. Er is vooral nood aan gastgezinnen.
Het EMJ zoekt ook twee ‘speciale’ gastgezinnen. Zij worden het aanspreekpunt voor groepen die verblijven in de vakantieparken (…) Het hele nieuwsbericht

Man had 1200 Viagra-pillen in auto

Zondag 13 december 2015
Grensgevallen
Pelt - Man had 1200 Viagra-pillen in autoIn het Noord-Brabantse Schaijk, ten oosten van Den Bosch, heeft de Nederlandse politie gisteravond een 39-jarige Belg tegengehouden die slingerend over de snelweg reed. Hij bleek al rijdend met zijn laptop bezig. Bij het doorzoeken van de auto vond de politie tientallen bankkaarten en... 1200 Viagrapillen. De man zit vast. Zijn woonplaats is niet bekendgemaakt.

Een speelgoedscanner, net echt

Zondag 13 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
Het Citadelle-ziekenhuis in Luik is het eerste in België met een speelgoedachtige MRI-scanner-simulator. Vorig jaar moesten in dat ziekenhuis nog 597 kinderen met een lichte verdoving tot rust gebracht worden omdat ze in paniek raakten toen ze beseften dat ze die grote scanmachine met zijn walvismond in moesten. Nu gaat het kind eerst 20 minuten in de speelgoedscanner (net zo lang als (…) Het hele nieuwsbericht

Drie dodelijke weekendongevallen

Zondag 13 december 2015
Pelt - Drie dodelijke weekendongevallenIn Limburg zijn dit weekend drie dodelijke ongevallen gebeurd. Op de Kinrooiersteenweg in Maaseik kwam vrijdagavond een 20-jarige om toen hij met zijn auto tegen een boom belandde. Zondagochtend liet een 20-jarige het leven toen hij tegen een boom reed op de Weg naar Opoeteren in Neerglabbeek (Meeuwen-Gruitrode). En vanavond kwam een fietsster om toen zij door een auto werd aangereden op de Hoevenzavellaan in Genk.

Ida Moelans overleden

Zondag 13 december 2015
Overpelt - Ida Moelans overleden

Overpelt

Gisteren is in rusthuis Immaculata Ida Moelans overleden, de weduwe van Jules Verboven. Zij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in familiekring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Holheide.

Petri Metzemaekers overleden

Zaterdag 12 december 2015

Overpelt

Woensdag is Petri Metzemaekers overleden. De overledene was 69 jaar.

Sophie Scheepers overleden

Zaterdag 12 december 2015
Neerpelt - Sophie Scheepers overleden

Neerpelt

Zaterdag 5 december is de uit Neerpelt afkomstige Sophie Scheepers in Hasselt overleden. Zij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vond in intieme kring plaats.

Vang eens een drone

Vrijdag 11 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
De politie van de Japanse hoofdstad Tokio gaat een drone met een groot net inzetten om andere drones in gesloten luchtruim neer te halen. Het net is drie bij twee meter groot en hangt onder de op afstand bestuurbare masterdrone. Volgens de politie is er geen risico dat gevangen drones naar beneden vallen en op de grond schade veroorzaken. (Bron: nu.nl)
Vandaag was de Vlaamse regering in Limburg voor een evaluatie van het SALK-plan (Strategisch actieplan Limburg in 't Kwadraat). Daar werd voor Noord-Limburg onder meer het volgende beslist:
- de Vlaamse Regering zal het dossier rond de heropening van een spoorlijn Hasselt–Neerpelt (als alternatief voor een sneltram) als Vlaamse topprioriteit naar voren schuiven met het oog op het nieuwe investeringsplan voor de NMBS/Infrabel dat wordt voorbereid door federaal minister Galant;
- (…) Het hele nieuwsbericht

Dode bij brand in Valkenswaard

Vrijdag 11 december 2015
Grensgevallen
Bij een brand in seniorencomplex en zorgcentrum De Bogen aan de Oranje Nassaustraat in Valkenswaard is in de late namiddag een bejaarde bewoner om het leven gekomen. Hoe de brand ontstond is nog niet duidelijk. Het complex van 54 flats werd ontruimd uit voorzorg. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Files op Noord-Zuid

Vrijdag 11 december 2015
Door een dodelijk verkeersongeval vanmorgen, waarbij een Genkenaar omkwam, is de Grote Baan in Helchteren volledig versperd in beide richtingen. Het verkeer verloopt er bijzonder moeizaam. UPDATE De politie heeft de weg terug vrijgegeven.

Gratis naar Jelle Cleymans?

Donderdag 10 december 2015
Pelt - Gratis naar Jelle Cleymans?ZoomJelle Cleymans (foto) wordt 30 en maakt in zijn derde soloplaat ‘Napoleon XXIII‘ een voorlopige balans op. Heeft het leven hem al goed bediend? En bediende hij het leven wel genoeg? Wat moet een mens in godsnaam met ‘sleur’? En waarom schrijft die dekselse Jozefien nu niet terug? Een kluwen van vragen dat hem maar één zekerheid biedt: twijfel! Jelle speelt zaterdagavond deze show in CC Palethe in Overpelt, met een full-band met o.a. Alano Gruarin en Jan Cleymans. Tickets kosten 16 euro, maar misschien kunt u er wel gratis naartoe? U maakt kans op een gratis ticket als u morgen/vrijdag vanaf 10 uur belt naar Palethe via 011/64 59 52. Vermeld daarbij uw woonplaats en de Internetgazet. Succes!

Student opgepakt in Leuven

Donderdag 10 december 2015
Neerpelt - Student opgepakt in Leuven

Neerpelt

In Leuven heeft de politie een 22-jarige dronken student uit Neerpelt in de politiecel gestopt nadat die woensdagnacht in Alma 3 in Heverlee een ruit had stukgeslagen omdat hij zijn jas wilde terughalen, die hij bij een fuif was vergeten. Daarbij werd hij betrapt door een poetsvrouw. Die verwittigde een bewakingsagent en die bracht de politie op de hoogte.

Lisette Winters overleden

Donderdag 10 december 2015
Neerpelt - Lisette Winters overleden

Neerpelt

Gisteren is Lisette Winters overleden, de echtgenote van Pierre Snoekx. Ze was 65 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartdienst in intieme kring.
Vandaag werd de pas geëlektrificeerde spoorlijn tussen Herentals en Mol ingereden. Enkele burgemeesters, onder wie burgemeester Theo Schuurmans van Hamont-Achel, vroegen aan de CEO’s Luc Lallemand (Infrabel) en Jo Cornu (NMBS) opnieuw om de elektrische bovenleiding naar Hamont door te trekken. Ze konden op begrip van Luc Lallemand rekenen, maar daar hield het dan ook mee op. Het doortrekken naar Hamont zou zo'n 35 miljoen euro kosten.

Caesar was ook in Nederland

Woensdag 9 december 2015
Vandaag gelezen
De Romeinse keizer Julius Caesar zou in 55 voor Christus twee Germaanse stammen (Tencteris en Usipetes) hebben verslagen nabij het Nederlandse dorpje Kessel. Dat claimen Nederlandse archeologen. Die stelden de locatie van de veldslag vast met behulp van historische, archeologische en geochemische gegevens. In de grond nabij Kessel zijn bovendien skeletresten, zwaarden, speerpunten en een helm gevonden. De Germaanse stammen, die uit het gebied ten oosten van de Rijn kwamen, vroegen Caesar om asiel, maar die weigerde dat en slachtte hen allen - inclusief vrouwen en kinderen, in totaal ca. 200.000 man - af. In "De Bello Gallico" zou hij de veldslag uitvoerig hebben beschreven. Als het waar is, dan is dit de eerste keer dat de aanwezigheid van Caesar en zijn troepen op Nederlands grondgebied is aangetoond. (Bron: ii.nl)

Vrijwilliger gezocht

Woensdag 9 december 2015

Overpelt

Het inloophuis dementie in Overpelt organiseert vier keer per jaar een familiegroep dementie in samenwerking met de Alzheimerliga Vlaanderen. Tijdens zo'n familiegroep dementie kunnen mantelzorgers hun verhaal kwijt, ervaringen delen en tips uitwisselen. Voor de organisatie in Overpelt is men op zoek naar één gespreksbegeleider. Je komt terecht in een heel leuk team. Ben jij iemand die voeling heeft met dementie? Organiseer je graag? Leid je graag een gesprek in goede banen? Interesse? Neem contact op met het inloophuis dementie (WZC Immaculata). U kan mailen: inloophuisdementie.overpelt[!]rusthuizenza.be of telefonisch: 011 80 56 50 (vragen naar Veerle Janssen of Wendy Ceelen)

Kwaliteit van ziekenhuizen verschilt

Woensdag 9 december 2015
Het plaatsen van een totale heupprothese is een veel voorkomende ingreep, maar de kwaliteit van die ingreep verschilt van ziekenhuis tot ziekenhuis. Zo hebt u in sommige ziekenhuizen twee tot drie keer meer kans dat er een tweede operatie volgt. Dat blijkt uit een onderzoek van CM. Het ziekenfonds stelde onder meer vast dat er tussen 2004 en 2013 in het Mariaziekenhuis in Overpelt 379 CM-patiënten werden opgenomen voor een heupprothese. In dit ziekenhuis was de kans op een nieuwe operatie (…) Het hele nieuwsbericht

Veel plastic in de Rijn

Dinsdag 8 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
De Rijn is zwaar vervuild met microplastic. Onderzoekers van de Universiteit van Basel ontdekten dat het water van de stroom tussen Basel en Rotterdam gemiddeld 892.777 deeltjes plastic per vierkante kilometer bevat. Daarmee behoort de Rijn tot de meeste vervuilde rivieren ter wereld op het gebied van microplastic. Vooral in het Ruhrgebied is de stroom sterk vervuild. En al die plastic deeltjes belanden met het Rijnwater in de zee. (Bron: idw-online.de)

Verkeerslichten nu energiezuinig

Dinsdag 8 december 2015
Pelt - Verkeerslichten nu energiezuinigZoomAlle verkeerslichten in Limburg zijn nu uitgerust met energiezuinige ledlampen. De verkeerslichten werden ook grondig gemoderniseerd. De hele operatie heeft zomaar eventjes twee miljoen euro gekost maar volgens Wegen en Verkeer betaalt die investering zichzelf terug.
Pelt - Montasser AlDe'emeh in het MichielshofZoomOp donderdag 17 december om 20u spreek islamoloog Montasser AlDe'emeh (foto) op uitnodiging van het Willemsfonds in het Michielshof in Achel. Hij brengt er een lezing rond het thema "Kunnen we nog winnen van IS?
 Helpt deradicalisering in de strijd tegen terrorisme?"
 Montasser AlDe'emeh (foto) probeert met zijn vzw "De Weg Naar" teruggekeerde jihadisten op andere gedachten te brengen. Op 1 december werd hij naar eigen zeggen slachtoffer van racistische agenten in (…) Het hele nieuwsbericht

Gerookt maar waakzaam

Maandag 7 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
De Angu-stam in Papoea Nieuw-Guinea heeft de morbide traditie om overleden stamleden te roken en vervolgens in vreemde posities in bamboe te exposeren. De stam gelooft dat de mummies hun dorpen bewaken. Gerespecteerde strijders worden na hun overlijden in gerookte toestand op strategische uitkijkposten geplaatst. Officieel is de traditie sinds 1975 verboden, maar in afgelegen gebieden doen de stammen het toch. (Bron: BBC.com)

Hier extra opletten

Maandag 7 december 2015
Het is maar dat je 't weet
De lokale politie HANO doet deze week snelheidscontrole o.a. op volgende locaties:
- Hamont-Achel: Oude Pastorijstraat;
- Neerpelt: Hayenhoek;
- Overpelt: Sellekaertsstraat.

Bertha Hermans overleden

Maandag 7 december 2015
Overpelt - Bertha Hermans overleden

Overpelt

In het rusthuis Immaculata is vandaag Bertha Hermans overleden. Ze zou op kerstdag 85 jaar worden. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring.

Willy Tielemans overleden

Maandag 7 december 2015
Neerpelt - Willy Tielemans overleden

Neerpelt

In het UZ Gasthuisberg in Leuven is gisteren Willy Tielemans overleden, de echtgenoot van Jeannette Steensels. Hij was 72 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van SInt-Huibrechts-Lille.

Brand: twaalf flats ontruimd

Maandag 7 december 2015
Pelt - Brand: twaalf flats ontruimdVanochtend heeft een felle brand gewoed in een appartement in hartje Bocholt. Twee personen zijn met rookvergiftigingsverschijnselen naar het ziekenhuis overgebracht. Door de brand moesten twaalf flats ontruimd worden. De meeste flatbewoners konden terecht bij familie. Voor de opvang van de overigen zorgde de gemeente. (PG)

Mieke Follon overleden

Maandag 7 december 2015
Neerpelt - Mieke Follon overleden

Neerpelt

Vandaag is Mieke Follon overleden, de weduwe van Jan Van Gelooven. Zij was 94 jaar en wordt donderdag begraven na de afscheidsplechtigheid (10.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Getuigen gezocht van ongeval

Maandag 7 december 2015
Pelt - Getuigen gezocht van ongevalDe politie is op zoek naar getuigen van een incident dat vrijdag op de Noord-Zuid (N74) gebeurde toen daar een lange file was ontstaan. De bestuurder van een Opel Astra volgde de N74 in de richting van Hasselt. Toen de man de file in Hechtel-Eksel naderde, moest hij links uitwijken voor 2 voertuigen die achteruit reden. Door dit manoeuvre verloor hij de controle over zijn stuur en belandde de wagen tegen de vangrails. De man liep verwondingen op, werd ter plaatse verzorgd en daarna overgebracht naar het ziekenhuis (…) Het hele nieuwsbericht

Liliane Huysmans overleden

Maandag 7 december 2015
Neerpelt - Liliane Huysmans overleden

Neerpelt

In het UZ Gasthuisberg in Leuven is vrijdag Liliane Huysmans overleden. Ze was 63 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Woensdag van 18u tot 18u30 kan men een laatste groet brengen in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Pelt - Sint-Vincentius zoekt dringend kledingZoomDe Sint-Vincentiusverening, die voedsel bedeelt voor hulpbehoevenden uit Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt, is dringend op zoek naar warme winterkleding, vooral voor jonge mannen. De kleding (vooral jassen) kan op donderdag (9.30 uur-11.30 uur) binnengebracht worden bij Sint-Vincentius, ondergebracht in de 'Open Poort' in Overpelt of bij Lut Rens, Houtmolenstraat, 100 Overpelt. Meer info: 011-64.25.70.
Vandaag gelezen
Nederland krijgt er 14 hectare grond van Visé bij. Daar wordt al 30 jaar over gesproken, nu is er een akkoord. De grens liep ter plaatse in het midden van de Maas maar de rivier verschoof wat en door aanslibbing ontstond een schiereilandje vanaf de Nederlandse wal, maar op Belgische bodem. Daar werden volop drugs verhandeld. Want het was Belgische grond, dus de Nederlandse politie mocht niets doen, en de Belgische politie had geen boot dus men moest via het Nederlandse Eijsden te voet. Als de politie (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Textielkunst - een overzichtstentoonstellingZoomDeze namiddag om 14u wordt in CC Palethe de overzichtstentoonstelling "Textielkunst 2016 X9 Tegendraads Textiel" geopend. Een uur later openen Dommelhof en de gemeentelijke bibliotheek in Neerpelt hun deuren voor het publiek in het kader van diezelfde tentoonstelling, die dus op drie locaties loopt, met telkens andere kunstenaars. Getoond worden werken van negen kunstenaars: Naomi Kerkhove, Anita Evenepoel, Elif Korkmaz, Isabel Tesfazghi, Geertje Indeherberg, Walter Daems, Hélène De (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Een tafeltennistafel en twee spelers die de bal alleen met hun hoofd mogen beroeren. Dat is de basis van headis. Heel wat mensen reageren er aanvankelijk lacherig op, maar eens ze de fysiek zware sport uitproberen, verandert dat snel, zo blijkt uit dit verhaal op brusselnieuws.be. Misschien de moeite om eens een Noord-Limburgse competitie op te zetten?

Plaats je wens in de wensboom

Zaterdag 5 december 2015
Grensgevallen
Pelt - Plaats je wens in de wensboomZoomTot 6 januari staat op de Markt in Valkenswaard de traditionele kerstboom, die dit jaar voor het eerst wordt omgetoverd tot een echte Wensboom. Zulke wensbomen komen voor over de hele wereld. Vaak worden linten of lapjes stof aan de boom gebonden na het doen van een wens. Goede wensen kan je nooit genoeg krijgen of geven. Hoe dat in Valkenswaard in zijn werk gaat, kan je hier lezen.

De wraak van het hert

Vrijdag 4 december 2015
Vandaag gelezen
Een jager is gewond geraakt, vorige week, toen een hert hem van achteren aanviel en op het gewei nam. Dat gebeurde tijdens een jachtpartij in Stavelot. De brandweer heeft de man met spoed naar het ziekenhuis gebracht, hij verkeert niet meer in  levensgevaar. Het hert is spoorloos. (Bron: Waalsweekblad.be)

Liefde in tijden van elektronica

Vrijdag 4 december 2015
Tribunaliteiten
Hoeveel sms’jes moet een mens verdragen? Op die vraag moest het hof van beroep van Antwerpen antwoorden. Voor dat hof stond een dakwerker terecht, pas opnieuw vader en gehuwd. Tien jaar eerder had hij een relatie met een andere dame. Zij had de relatie beëindigd en hij had het er moeilijk mee. Twee maanden aan één stuk stuurde hij haar sms-berichtjes, meestal niet bedreigend, soms over een paard en spullen die hij nog terug wou. Wellicht wilde hij ook de dame zelf terug. Hij volgde haar doen (…) Het hele nieuwsbericht

Borden naar 'De Groote Heide'

Vrijdag 4 december 2015
Grensgevallen
Vanaf vandaag staan er in Nederland op de autosnelweg op de A2 (bij de afslagen Valkenswaard, Heeze-Leende) en de A67 (afslag Geldrop, Heeze-Leende) borden die het gebied “De Groote Heide” aanduiden. De burgemeesters van de gemeenten, die in dat gebied gelegen zijn (Valkenswaard, Heeze-Leende, Cranendonck, Hamont-Achel en Neerpelt) hebben de borden vandaag onthuld.

Anja Cornelissen overleden

Vrijdag 4 december 2015
Pelt - Anja Cornelissen overledenGisteren is Anja Cornelissen overleden. Zij was 45 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10 uur) in besloten kring plaats in de ontmoetingsruimte van dienstencentrum Sint-Oda.

Geen markt op 24 en 31 december

Vrijdag 4 december 2015

Overpelt

Op de donderdagen 24 en 31 december zal er in de namiddag geen weekmarkt zijn in Overpelt. Op de laatste weekmarkt van het jaar (17 december) zal er voor de klanten wel een passend presentje zijn. Donderdag 14 januari vindt dan de traditionele nieuwjaarsdrink plaats, aangeboden door de marktkramers in samenwerking met het gemeentebestuur.

Eerste drijvende boerderij ter wereld

Donderdag 3 december 2015
Vandaag gelezen
Deze maand start in Rotterdam de bouw van een drijvende koeientuin en drijvende zuivelverwerking. De Floating farm is open voor het publiek zodat jong en oud weer kan zien waar de melk vandaan komt. Hoe worden de koeien gemolken en wat gebeurt er met de melk? De melk die de drijvende boerderij produceert wordt gewoon commercieel verkocht. Zo komt er Rotterdamse stadsmelk, stadsyoghurt, stadsboter en stadskaas. (Bron: bright.nl)

Typisch mannelijk

Donderdag 3 december 2015
Maak dat mee!


Nog nooit een mannelijke springspin gezien die een vrouwtje het hof maakt? Dan moet u bovenstaand filmpje eens bekijken. Het geeft mooi aan hoe mannen zich soms uitsloven om een vrouwtje binnen te halen... Dit is de Australische Peacock Spider, zeg maar pauwenspin. Prachtig hoe hij tekeer gaat. En als hij dan aan het einde zich heel voorzichtig naar het vrouwtje beweegt, lijkt het er op dat alle moeite vergeefs is geweest... Een scène uit het dagelijkse leven!

Infoavond over armoedeproblematiek

Donderdag 3 december 2015
Pelt - Infoavond over armoedeproblematiekZoomHet dekenaat Hamont, bestaande uit de parochiefederaties Hamont, Neerpelt en Overpelt, heeft in de parochiezaal van Sint-Huibrechts-Lille een geslaagde infoavond gehouden over de armoedeproblematiek. Armoede werd toegelicht met cijfers. Ook de ervaring van armen zelf en de houding tegenover armoede en armen kwamen aan bod. Er was verder een infomarkt die de aanwezigen de gelegenheid bood, kennis te maken met diverse armoedeorganisaties. In het voorjaar wordt er per federatie gewerkt rond een concreet armoedeproject.

Stanislas Luyten overleden

Donderdag 3 december 2015
Pelt - Stanislas Luyten overledenZondag is de uit Overpelt-Fabriek afkomstige zuster Stanislas Luyten overleden. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk in Herk-de-Stad.

Band zonder naam

Donderdag 3 december 2015


Het is vandaag vijftig jaar geleden dat The Beatles de elpee ‘Rubber Soul’ uitbrachten. Voor het eerst stond de naam van de band niet op de hoes. Lees hoe John Lennon de teksten van Paul McCartney herschreef, welke vreemde geluidseffecten werden opgenomen en nog meer leuke weetjes over deze opmerkelijke productie op de Jukeboxkalender.

Varkenssector verliest dynamiek

Woensdag 2 december 2015
De Limburgse varkenssector bestaat momenteel uit ca. 400 bedrijven, met een gemiddelde van 1.100 varkens per bedrijf. Vooral in Noord-Limburg komen gespecialiseerde varkenshouderijen frequent voor. De waarde van de Limburgse varkenshouderij wordt geschat op jaarlijks 125 miljoen euro. Toch is de varkenshouderij de afgelopen jaren voortdurend in crisis. De varkenshouders teren al veel te lang op hun reserves. De sector verliest stilaan dynamiek en de investeringsbereidheid bereikt haar dieptepunt. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Akkers moeten zich kunnen herstellen

Woensdag 2 december 2015
Vandaag gelezen
In de voorbije 40 jaar heeft de aarde één derde van vruchtbaar land verloren. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Sheffield, dat het verlies "catastrofaal" noemt en de onderzoeksresultaten presenteert op de klimaattop in Parijs. Bijna 33 procent van 's werelds akkerland is verloren gegaan aan landdegradatie, gronderosie of -vervuiling. Dat heeft mogelijk grote gevolgen, aangezien de vraag naar voedsel in 2050 met 60 procent zal zijn gestegen ten opzichte van 2005, volgens schattingen (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Mat Ricardo?

Woensdag 2 december 2015
Maak dat mee!
Pelt - Gratis naar... Mat Ricardo?ZoomEnkele weken geleden zat hij nog in Hong Kong en New York City, morgenavond is ‘Gentleman Juggler’ Mat Ricardo te gast in CC Palethe in Overpelt. Mat is één van de bekendste artiesten uit het Britse cabaret. Hij zorgt voor grote lachsalvo’s, een ongelooflijke techniek, slapstick en een adembenemend spektakel. De vintage en stoute Lili la Scala, een andere ster uit het Britse cabaret, verzorgt met krachtige stem het voorprogramma. Het optreden start om 20.30 uur en tickets kosten € 13. Maar misschien kunt u er wel gratis naartoe? Bel dan morgen vanaf 10u naar de balie van CC Palethe (011/64 59 52), vermeld je woonplaats én Mat Ricardo en misschien bent u bij de gelukkigen! Meer info over deze voorstelling vind je ook op www.palethe.be.

IJsbaan in Valkenswaard

Woensdag 2 december 2015
Grensgevallen
Ook dit jaar krijgt Valkenswaard een ijsbaan op de Markt. De opbouw start morgen, na afloop van de weekmarkt. Van Sinterklaaszondag tot en met zondag 3 januari is de ijsbaan in gebruik. In deze periode staat op donderdagen een deel van de marktkramen op de rijbaan van de Markt (N69) en is het gedeelte van de N69 tussen de kruising met de Waalreseweg / Eindhovenseweg / Markt en de kruising met de Dommelseweg afgesloten voor het verkeer vanaf ’s ochtends 06.00 tot ’s avonds (…) Het hele nieuwsbericht

Julia Gielen overleden

Woensdag 2 december 2015
Overpelt - Julia Gielen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Julia Gielen overleden, de echtgenote van Jan Paesen. Ze was 87 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Guy Plomteux overleden

Woensdag 2 december 2015
Overpelt - Guy Plomteux overleden

Overpelt

Donderdag is de uit Overpelt afkomstige Guy Plomteux overleden. Hij was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.
Pelt - Wie moet Limburgse Cultuurprijs winnen?ZoomKen jij in je gemeente een vereniging of organisatie met een vernieuwende en frisse blik? Heeft een organisatie een ongelooflijke indruk nagelaten of is deze van onschatbare waarde gebleken binnen de sector? Nomineer haar dan voor de Limburgse Cultuurprijs 2015. De vereniging maakt zo niet alleen kans op de felbegeerde titel, maar kan ook een geldprijs t.w.v. 5000 euro winnen.

Naar werken op de Leopoldlaan

Dinsdag 1 december 2015
Het is maar dat je 't weet
Er moeten in de Leopoldlaan, meer bepaald het gedeelte tussen de rotonde en de Dommel, riolerings- en wegeniswerken uitgevoerd worden. Dit gedeelte van de Leopoldlaan is in Overpelt nog steeds een gewestweg, maar het Gewest is bereid om de weg over te dragen en hiervoor een investeringssubsidie toe te kennen. Voor de riolerings- en wegeniswerken op dit gedeelte werd een samenwerkingsovereenkomst opgesteld door Infrax, dat de rioleringswerken zal uitvoeren. De gemeente Overpelt staat in (…) Het hele nieuwsbericht

Baksteen van fijnstofdeeltjes

Dinsdag 1 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de media.)
Het noorden van China is al enkele dagen in een dikke - bijna ondoordringbare - laag smog gehuld doordat de op kolen draaiende stadsverwarmingssystemen massaal zijn aangezet. Maar ook buiten het winterseizoen hebben de meeste Chinese steden last van smog. Om aandacht te vragen voor de luchtvervuiling heeft de Chinese kunstenaar 'Brother Nut' de afgelopen honderd dagen met een stofzuiger smogdeeltjes opgezogen bij iconische gebouwen in Beijing. Het resultaat: een vuistdikke grijze baksteen, vervaardigd uit fijnstof. (Bron: People's Daily Online)
Grensgevallen
Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven heeft vanavond aangekondigd dat hij per 1 september 2016 zal stoppen. Officieel loopt zijn termijn tot 2020. Hij is nu bijna acht jaar burgemeester van de stad. Vorig jaar werd hij herkozen voor een tweede termijn. Voordat Van Gijzel burgemeester werd in Eindhoven was hij lid van de Tweede Kamer voor de socialistische PvdA.

Toonmoment in Dommelhof

Dinsdag 1 december 2015
Neerpelt - Toonmoment in DommelhofZoom

Neerpelt

Theater op de Markt ontvangt Collectif Malunés in Dommelhof. Dat is een jong gezelschap van Belgische en Franse circusartiesten. Ze werken in Dommelhof aan ANDERSOM, een nomadische circusvoorstelling in een grote circustent (foto). Na hun populaire straatvoorstelling is dit de eerste indoor creatie. ANDERSOM is met steun van Theater op de Markt mogelijk gemaakt. Zo is het fonkelnieuwe podium door de medewerkers van het atelier van Dommelhof gerealiseerd. Morgen/woensdag om 19u is er een gratis toonmoment. Voor info & reservatie: 011 80 50 02. (Foto Dommelhof)

Met de feestbus het jaar uit...

Dinsdag 1 december 2015
Het is maar dat je 't weet
Ook dit jaar worden er bij de jaarwisseling weer feestbussen ingezet. Dat is een initiatief van De Lijn, de provincie en 16 gemeenten. Deze laatste fungeren als derdebetaler: hun inwoners kunnen vanaf medio december een gratis feestbusbiljet afhalen bij de verdeelpunten in die gemeenten. Andere busgebruikers kunnen een feestbiljet kopen aan 3 euro (geldig op oudejaarsnacht en nieuwjaarsdag). 
Inwoners van Bilzen, Bocholt, Bree, Diepenbeek, Genk, Hamont-Achel, Hasselt, Heusden-Zolder, (…) Het hele nieuwsbericht

Alda Vanhout overleden

Dinsdag 1 december 2015
Neerpelt - Alda Vanhout overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vanmorgen Alda Vanhout overleden, de weduwe van Jos Stevens. Ze was 83 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk.

Infonamiddag over diabetes

Dinsdag 1 december 2015

Overpelt

In Pelle Melle vindt vandaag van 14 tot 16.30u een infonamiddag plaats over diabetes. Die ziekte is een toenemend gezondheidsprobleem. Volgens de Vlaamse diabetesvereniging komen er jaarlijks 23 500 nieuwe gevallen van diabetes type 2 bij.  Nochtans is dat type 2 door een gezonde levensstijl vaak te voorkomen. De gezondheidssessie ‘Blijf diabetes voor’ informeert je over diabetes, welke risicofactoren ermee verbonden zijn, hoe je je levensstijl kunt aanpassen om diabetes te voorkomen en wat je moet doen als men vermoedt dat je diabetes hebt.
Prijs: 3 euro, consumptie inbegrepen.

Leo Hoogstijns overleden

Dinsdag 1 december 2015
Neerpelt - Leo Hoogstijns overleden

Neerpelt

Zaterdag is de uit Neerpelt afkomstige Leo Hoogstijns in Elen overleden. Hij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt