Het overige nieuws

Als het kind niet naar de ouder wil

Vrijdag 27 februari 2015
Tribunaliteiten
‘Nu ben je wel content, als ik niet kom dan moet papa centen betalen.’ Dat zei een twaalfjarig meisje tegen haar moeder, toen die met een vonnis van de jeugdrechtbank in de hand, het contact met haar dochter trachtte te herstellen. In dat vonnis stond dat vader aan moeder 750 euro moest betalen per keer dat hij zijn dochter niet naar moeder bracht.
De vader nam het niet dat hij zo’n dwangsom moest betalen en uiteindelijk moest het hof van beroep van Antwerpen een beslissing nemen. Dat (…) Het hele nieuwsbericht

In 10 weken loopt u vlot 5 km

Vrijdag 27 februari 2015
De recreanten van Sporting Atletiekclub Neerpelt starten eenmaal per jaar een Start to run-cursus.
Die duurt 10 weken, met opvolging tot november. Geen enkele basisconditie is vereist, iedereen start op niveau 0 en dit onder begeleiding van een ervaren jogtrainer. Na deze 10 weken kunnen alle deelnemers vlot 5 km lopen. 
Voorjaarscursus: aanvang in Neerpelt dinsdag 10 maart  om 19u00; in Hamont start de cursus zaterdag 14 maart om 10u00. Kostprijs 50 euro (10 weken sessies en opvolging (…) Het hele nieuwsbericht

Werken op de Noord-Zuid

Vrijdag 27 februari 2015
Maandag start het Agentschap Wegen en Verkeer op de Noord-Zuidverbinding (N74) richting Hasselt met de renovatie van de voegen vanaf Lommel tot aan de aansluiting met de Grote Baan. De hinder blijft beperkt. De aannemer zal enkel buiten de spitsuren over een beperkte lengte één rijstrook innemen. Indien de weersomstandigheden het toelaten, zullen de werkzaamheden maximaal 3 maanden in beslag nemen.

Gratis naar... Stijn Van de Voorde?

Donderdag 26 februari 2015
Pelt - Gratis naar... Stijn Van de Voorde?ZoomIn de diepste krochten van heel wat boekhandels en bibliotheken vind je vaak creaties waarvan niet iedereen begrijpt dat ze ooit te koop werden aangeboden. Stuk voor stuk iconische boeken die in eerste instantie verguisd werden door critici, maar in de loop der jaren terecht hun plaats verworven hebben op het onderste schapje van het boekenrek op de zolder van Stijn Van de Voorde. Een soort van literaire lezing over pulp fictie (en non-fictie) onder de titel "Spijtig van de bomen".
Stijn (…) Het hele nieuwsbericht
De voetbalwedstrijd van 14 maart tussen Beerschot/Wilrijk en Esperanza Pelt, in het olympisch stadion van Beerschot, zal rechtstreeks worden uitgezonden door de regionale tv-zenders TVL en ATV. Dat heeft supportersclub Esperanzaboys vernomen.

Betsy Duijsters overleden

Donderdag 26 februari 2015
Pelt - Betsy Duijsters overledenIn het ziekenhuis in Genk is dinsdag Betsy Duijsters overleden, de echtgenote van Marcel Vervaet. Ze was 65 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden.

Handbal: voorbeschouwing

Woensdag 25 februari 2015

Neerpelt

Zondag wordt in het handbal een Noord-Limburgse derby gespeeld. Een voorbeschouwing van Sven Spooren:
Na de goede prestatie van afgelopen weekend tegen Tongeren bleef Sporting NeLo met een dubbel gevoel achter: enerzijds blij en fier omwille van de geleverde prestatie en anderzijds ontgoocheld omwille van het gelijkspel en het daarbij verloren punt. Maar gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer en veel tijd om hierbij stil te blijven staan krijgt Sporting nu eenmaal niet, want komende zondag (…) Het hele nieuwsbericht

Miljoenste DAF-truck rolt van de band

Woensdag 25 februari 2015
Bij Daf Trucks in Eindhoven is vanmorgen de miljoenste Daf-trekker van de band gerold. Dat gebeurde in aanwezigheid van de Nederlandse premier Rutte. DAF maakt al 66 jaar vrachtwagens. Het bedrijf is de snelst groeiende truckproducent van Europa en produceert gemiddeld 122 trucks pr dag.

Neerpelt

Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni vindt in Dommelhof de vierde editie van Babelut Festival plaats. Dat dompelt 0- tot en met 4-jarigen onder in de wondere wereld van muziek, theater en klankkunst. Drie dagen boordevol voorstellingen, workshops en installaties voor baby’s, peuters, kleuters, hun ouders en grootouders en iedereen die muzikaal aan de slag wil met jonge kinderen.
Het Beerschotstadion is uitverkocht voor de wedstrijd van 14 maart tussen Beerschot/Wilrijk en Esperanza Pelt. Dat meldt de Antwerpse club op haar website. Het Olympisch Stadion heeft een capaciteit van 12.265 zitjes... maar als gevolg van de veiligheidsvoorschriften wordt dit teruggebracht tot een goeie 11.500 plaatsen. En die zijn over een kleine drie weken dus allemaal volzet, onder meer met 675 supporters van Esperanza.

96 weekendongevallen

Maandag 23 februari 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 96 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 76 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 7 zwaar- en 7 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 69 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 17%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Nelly Vanderhenst overleden

Maandag 23 februari 2015
Overpelt - Nelly Vanderhenst overleden

Overpelt

Gisteren is Nelly Vanderhenst overleden, de weduwe van Michel Martens. Ze was 88 jaar en wordt zaterdag begraven, na de uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Lindel. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Magda Fransen overleden

Maandag 23 februari 2015
Neerpelt - Magda Fransen overleden

Neerpelt

In het Jessa-ziekenhuis in Hasselt is gisteren Magda Fransen overleden, de echtgenote van Johnny Quanten. Ze was 61 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Willibrorduskerk van het Herent. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Mia Beerens overleden

Zondag 22 februari 2015
Overpelt - Mia Beerens overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Mia Beerens overleden, de weduwe van Tinus Schildermans. Ze was 94 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Ondergronds drugslabo ontdekt

Zondag 22 februari 2015
Bij een inval in een woning in Budel heeft de politie een ondergronds apaan-labo en een hennepkwekerij met 630 planten aangetroffen. Dat heeft de politie vanmorgen bekendgemaakt. Acht personen, van wie er vijf uit Oekraïne komen, werden opgepakt. Het labo was ingericht in een ondergrondse zeecontainer. Apaan wordt gebruikt bij de productie van amfetamines.

Vier generaties

Zondag 22 februari 2015
Pelt - Vier generatiesZoomVivi Vaesen maakte deze foto van vier generaties in Hamont-Achel en Neerpelt. Met als kleine spruit Bente Ceyssens, mama Karen Bloemen, haar moeder José Vaesen en de fiere moeke Mina Peeters.

Theo Kuppens overleden

Zaterdag 21 februari 2015
Pelt - Theo Kuppens overledenVandaag is Theo Kuppens overleden. Hij was 71 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden.

Vier doden nabij Eindhoven

Zaterdag 21 februari 2015
Vier jonge inzittenden van een personenwagen zijn gisteravond om het leven gekomen in Zuid-Nederland nadat hun auto tegen een boom was gebotst. Het dodelijk ongeval vond plaats op de weg tussen Erp en Gemert (nabij Eindhoven). De slachtoffers zijn twee jongens van 18 en 16 jaar uit Someren, een 19-jarige uit Erp en een 20-jarige jongen uit Gemert. Drie van hen overleden ter plaatse. Het 19-jarige slachtoffer werd ernstig gewond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bezweek hij in de loop van de nacht aan zijn verwondingen.

Smiley (18)

Vrijdag 20 februari 2015
Pelt - Smiley (18)ZoomIn de trein krioelt het van smileys... Ingezonden door Frank Bracke.

Martin Vandekerkhof overleden

Donderdag 19 februari 2015
Overpelt - Martin Vandekerkhof overleden

Overpelt

Gisteren is Martin Vandekerkhof overleden, de echtgenoot van Martha Van de Broek. Hij was 76 jaar. De uitvaartceremonie vindt plaats in intieme kring. Dinsdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van Overpelt-Centrum.

Stahlhelmen uit expo zwermen uit

Donderdag 19 februari 2015
Pelt - Stahlhelmen uit expo zwermen uitZoomDe afgelopen maand vormde het Kolonel Dusartplein in Hasselt het decor voor de tentoonstelling “Limburg 1914-1918: kleine verhalen in een Groote Oorlog”. Naast een imposante blackbox waarin de multimediale tentoonstellingsfilm werd getoond, sierden 44 identieke betonnen Stahlhelmen het Dusartplein, dat zelf ook getekend is door (herinneringen aan) de Groote Oorlog. De 44 helmen symboliseren de Duitse bezetting in Limburg. Elke helm vertegenwoordigt één Limburgse gemeente en (…) Het hele nieuwsbericht

Jacqueline Symkens overleden

Donderdag 19 februari 2015

Neerpelt

Maandag is Jacqueline Symkens, de weduwe van Frans Emmers, overleden. Zij was 76 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring.

Jeugdwerkloosheid gedaald

Woensdag 18 februari 2015
De jeugdwerkloosheid in Limburg is vorig jaar met bijna 800 werkzoekenden gedaald. Ten opzichte van Vlaanderen is de jeugdwerkloosheid hier zelfs dubbel zoveel afgenomen. Toch blijft de huidige jeugdwerkloosheidsgraad met 17,85 % onaanvaardbaar hoog.

Mia Voortmans overleden

Woensdag 18 februari 2015
Overpelt - Mia Voortmans overleden

Overpelt

In rusthuis Immaculata is vandaag Mia Voortmans overleden, de weduwe van Henri Eerdekens. Ze was 77 jaar. De uitvaartdienst zal plaatshebben in intieme kring. Maandag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Mia Meyssen overleden

Woensdag 18 februari 2015
Neerpelt - Mia Meyssen overleden

Neerpelt

In het rusthuis is vandaag Mia Meyssen overleden, de echtgenote van Jan Van Lishout. Ze was 84 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring.

Agnes Labis overleden

Woensdag 18 februari 2015
Neerpelt - Agnes Labis overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Agnes Labis overleden, de weduwe van Louis De Belder. Ze was 86 jaar. Maandag wordt ze begraven, na de uitvaartdienst maandag (om 10.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

12.000 man voor Beerschot-Esperanza?

Dinsdag 17 februari 2015
De kan bestaat dat de wedstrijd Beerschot/Wilrijk - Esperanza Pelt van zaterdag 14 maart voor liefst 12.000 toeschouwers zal worden gespeeld. Dat meldt voetbal24.be. Een en ander heeft te maken met de titelstrijd in Vierde Klasse C. "Momenteel zijn er een goeie 3.500 losse tickets de deur uit. Tel daarbij de iets meer dan vijfduizend abonnees… en we zitten dus al aan meer dan 8.500 toeschouwers. Ik popel om het bordje ‘uitverkocht’ te kunnen opblinken en uithangen. En aangezien de wedstrijd pas over een dikke drie weken wordt gespeeld, is de kans daarop vrij groot”, zegt Tamara Reyniers vanuit de Ticket Corner op de website van Beerschot-Wilrijk. Vanuit Neerpelt mogen er 650 supporters de reis naar het Olympisch Stadion maken.

Een mooi boek van Ephameron

Dinsdag 17 februari 2015
Neerpelt - Een mooi boek van EphameronZoom

Neerpelt

Een mooi verhaal, gisteren in De Standaard, over "Wij twee samen", een boek van Eva Cardon over haar vader, "die langzaam verdwijnt door een zeldzame vorm van dementie". Eva (35) is grafisch kunstenaar met als artiestennaam Ephameron. Ze heeft wortels in Neerpelt, waar haar grootvader woont. Ze maakt prachtige werken.
In "Wij twee samen" - de laatste woorden die ze haar vader hoorde zeggen - tekent en schrijft ze een autobiografisch verslag van de ziekte van haar vader. De voorbije 10 jaar heeft primair progressieve afasie ook op zijn omgeving een grote impact gehad. In haar typerende collagestijl vertelt Ephameron een suggestief verhaal waarin woord en beeld elkaar opvolgen tot een prachtig caleidoscopisch geheel. "Ik huilde en tekende tegelijk", zei ze gisteren in een interview met De Morgen. Het boek is gepubliceerd bij uitgeverij Oogachtend. (Afb. Ephameron)
Een mooi boek van Ephameron
Zoom

Weinig zwartrijders in Limburg

Dinsdag 17 februari 2015
In Limburg telt men het kleinste aantal zwartrijders in het openbaar busvervoer, in Antwerpen het grootste aantal. Dat blijkt uit controles van De Lijn. Vorig jaar werden voor het eerst meer dan 2 miljoen reizigers gecontroleerd. Zwartrijden gebeurt vooral door jonge mannen. Bij de controles liepen 1 op 43 (2,3 procent) gecontroleerde reizigers tegen de lamp.
De boetes voor zwartrijden bedragen momenteel 75 euro voor de eerste keer en lopen op tot 400 euro bij recidive. Bij (…) Het hele nieuwsbericht

Liza Gabriels overleden

Dinsdag 17 februari 2015
Overpelt - Liza Gabriels overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Liza Gabriels overleden, de weduwe van Jos Hendrikx. Ze was 82 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de kerk van Overpelt-Centrum.

Erna Devos overleden

Dinsdag 17 februari 2015
Overpelt - Erna Devos overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Erna Devos overleden, de weduwe van Henri Lehaen. Ze was 87 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na de uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Handbal: Sporting naar Tongeren

Dinsdag 17 februari 2015

Neerpelt

Na de hoopgevende prestatie tegen Initia wacht Sporting NeLo komende zaterdag opnieuw een loodzware opgave: het moet namelijk United Tongeren partij geven. Tongeren is de ploeg die de Beneleague gedomineerd heeft en NeLo uit de bekercompetitie heeft gewipt.
De laatste 2 weken zijn er echter enkele barsten in het Tongerse beton gekomen, Tongeren verloor toch wel verrassend van HC Bevo in de halve finale van de Final Four. Het klopte dan wel Hasselt in de strijd om plek 3, maar men had duidelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (17)

Maandag 16 februari 2015
Pelt - Smiley (17)Zoom"Hij  lachte zo lief naar mij. Ik heb hem helemaal opgegeten," mailt Eugène Pellens.

BC 't Pelterke wint finale overband

Maandag 16 februari 2015
Pelt - BC 't Pelterke wint finale overbandZoomIn 't Pelterke speelden KBC Moedig Vooruit Neerpelt de finale overband tegen thuisclub  BC 't Pelterke. Inzet was de beker 'Peltri' waarvoor liefst 67 ploegen vier maanden lang strijd leverden op het groene laken. De finale werd bijgewoond door zo'n 50-tal supporters en die zagen een spannende slotavond in de biljartzaal van 't Pelterke. De finale was er een tussen Overpelt en Neerpelt en spannender kon niet.  Thuisclub BC 't Pelterke won het pleit en de beker. Voor 't Pelterke (…) Het hele nieuwsbericht

Maarten weer onder de pannen

Maandag 16 februari 2015

Neerpelt

Oud-Neerpeltenaar Maarten Cox, die onlangs zijn programma op TVL niet verlengd zag, is vanaf maart te zien als presentator van het programma Livingplus op de regionale tv-zender TVplus/ RTV - regio Kempen en Mechelen. Dat maakte hij vandaag bekend op Facebook.

Madeleine Van Asten overleden

Maandag 16 februari 2015
Neerpelt - Madeleine Van Asten overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Madeleine Van Asten overleden, de weduwe van Jan Cuyvers. Ze was 87 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent.

Cor Vanhelden overleden

Maandag 16 februari 2015
Overpelt - Cor Vanhelden overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Cor Vanhelden overleden, de echtgenoot van Liza Spooren. Hij was 85 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Limburgse Vakantiegids 2015

Maandag 16 februari 2015
De Limburg Vakantiegids 2015 is er: een publicatie van 300 pagina’s die het totale toeristische aanbod van Limburg bundelt. De gids verschijnt op 350.000 exemplaren en wordt de volgende maanden gratis verspreid. Vanaf maart wordt de gids massaal gedistribueerd, ondersteund door een grote mediacampagne. Die legt de klemtoon op 20 jaar Fietsparadijs Limburg en prikkelt de Vlamingen om de gratis Limburg Vakantiegids in huis te halen. Die gids ontdek je alvast via www.toerismelimburg.be. Je kan je gratis exemplaar ook in de Limburgse toeristische infokantoren afhalen.

68 ongevallen op Limburgse wegen

Maandag 16 februari 2015
In het afgelopen weekend gebeurden er in heel Limburg 68 verkeersongevallen. Daarbij vielen 1 dode, 2 zwaargewonden en 18 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen  werden in totaal 57 ademtesten afgenomen, waarvan er 6 positief bleken. Bij 13 ongevallen was er sprake van vluchtmisdrijf.

Pelt - Jana D'Hondt Vlaams veldloopkampioenZoomJana D'Hondt (11), lid van SACN Neerpelt, is dit weekend Vlaams veldloopkampioene in haar categorie geworden. Ze is bezig aan een zeer sterk seizoen. En nu de nationale titel, Jana! Die wedstrijd wordt op 15 maart in Wachtebeke gelopen.
In Limburg zijn momenteel 895 vrijwilligers actief bij Present. Het gaat om 248 mannen en 647 vrouwen. In zorginstellingen worden zij ingeschakeld om de mens achter de zieke, oudere of de persoon met een beperking bij te staan. Zij helpen op die manier het verzorgingspersoneel met kleinere taken waarbij het contact belangrijk is.
De vrijwilligers - de jongste is 16, de oudste 90 - zijn verspreid over 31 voorzieningen: ziekenhuizen, rusthuizen, palliatieve eenheden, psychiatrische inrichtingen en gehandicaptenvoorzieningen.

Met de groeten uit Oostende

Zondag 15 februari 2015
Pelt - Met de groeten uit OostendeZoomDaar zag Jacqueline Joosten-Segers deze maskers van James Ensor in het Ensormuseum.

Smiley (16)

Zaterdag 14 februari 2015
Pelt - Smiley (16)ZoomEen warme, wollige smiley, ingezonden door Ann Moors.

Geld op leeftijd

Zaterdag 14 februari 2015
Tribunaliteiten
Een bejaarde vader of moeder geeft dikwijls een volmacht op de bankrekening aan zoon- of dochterlief. Het vertrouwen is groot. Maar, met het overlijden van vader of moeder verdwijnt het vertrouwen soms. In de plaats komt het wantrouwen van broer of zus die de bankzaken niet beheerde. Daarop volgt nogal eens het verzoek van de achterdochtige broer of zus aan de rechter om de levenswandel van vader of moeder na te gaan en te onderzoeken hoe zij hun geld spendeerden.
Een recente uitspraak van het hof van beroep (…) Het hele nieuwsbericht
Op 20, 21 en 22 maart organiseert Limburg.net opnieuw haar jaarlijkse opruimactie Straat.net. Hiermee wil Limburg.net mensen verenigen en bewustmaken van het belang van samenwerking voor een propere en aangename omgeving. Groepen kunnen zich tot en met vrijdag 27 februari inschrijven voor de actie bij hun eigen gemeentebestuur. 
Na inschrijving krijgen de deelnemers een aantal straten toegewezen en het nodige materiaal wordt voorzien (vuilniszakken, handschoenen, veiligheidsvestjes, (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (15)

Donderdag 12 februari 2015
Pelt - Smiley (15)ZoomEen smiley uit Waalse bron. Steven Geens maakte deze foto van een oude Royal-schrijfmachine (veel kinderen weten niet meer wat dat is - red.) in Clermont-sur-Berwinne, net ten zuiden van de Voerstreek. Het dorpje is een bezoekje waard, mailt hij. "Een mooie dorpskern met merkwaardig rijke huizen en een boeiende geschiedenis."

Beurs over elektrische fietsen

Donderdag 12 februari 2015
Zondag is er tussen 10u en 17u in vrijetijdscentrum De Kruierie, in de Bevrijdingsstraat 1 in Balen, een gratis 'e-bike beurs': een beurs over elektrische fietsen. Verschillende lokale fietshandelaars stellen er hun modellen tentoon en geven je graag meer uitleg. Op een oefenparcours kan je zelfs een elektrische fiets testen. Om 11u en 14u is er een gratis workshop waarbij je meer te weten komt waarop je allemaal moet letten bij de aankoop van een elektrische fiets, welke de verschillende (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: zaterdag starten de play-offs

Donderdag 12 februari 2015

Neerpelt

Komende zaterdag ontvangt Sporting NeLo in Dommelhof niemand minder dan kampioen, Beneleague-winnaar en bekerwinnaar van het vorige seizoen, Initia Hasselt.
Na de minder geslaagde test tegen Visé een nieuwe kans dus voor NeLo om zich meteen te herpakken, al zal dit niet van een leien dakje lopen. Initia heeft de laatste jaren het beste team van België samen weten te brengen en behoort ook nu meer dan ooit tot de favorieten voor een nieuwe landstitel.
Dit seizoen heeft Initia het (…) Het hele nieuwsbericht

Ontwerp eens een cover van een boek

Donderdag 12 februari 2015
Pelt - Ontwerp eens een cover van een boekZoomDe bibliotheken van Overpelt en Neerpelt dagen alle kinderen van 6 tot 12 jaar uit om in het creatieve project "Cover Lover" een nieuwe cover van een boek te maken. Is je kind creatief? Dan is dit een mooie uitdaging voor tijdens de krokusvakantie. Kinderen maken een nieuwe cover of kaft van een boek dat ze net gelezen hebben of eentje dat ze willen lezen. Het mag een tekening zijn, een schilder- of knutselwerkje, een bewerkte foto, ... Ze mogen hun fantasie laten gaan! Alle kunstwerken worden (…) Het hele nieuwsbericht
Negentien buitenlandse investeerders hebben vorig jaar gezorgd voor 276 nieuwe jobs in Limburg. Deze jobs waren goed voor 6,6 procent van het totale aantal nieuwe jobs in Vlaanderen. Van alle Vlaamse provincies kon Limburg de minste buitenlandse investeringen aantrekken.
Neerpelt en Overpelt hebben samen een intergemeentelijk mobiliteitsplan opgemaakt, het tweede in Limburg. Met dat plan wil men vooral duurzame verplaatsingen stimuleren en - vooral in de centra - de verkeersveiligheid verder verhogen.
Voor Overpelt staat daarbij de ontmoediging van het doorgaand verkeer in het centrum centraal, in Neerpelt gaat het vooral om de aandacht voor mobiliteit in projecten die nog op stapel staan, zoals de omleidingsweg. Beide gemeenten hechten in het plan veel belang (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (14)

Woensdag 11 februari 2015
Pelt - Smiley (14)ZoomEen smiley in de afwasbak, ingestuurd door Ineke Roosen.

Gratis een Valentijnscadeautje?

Woensdag 11 februari 2015
Op zoek naar een origineel Valentijnsuitje? CC Palethe heeft er een voor je in petto. Leo Bormans geeft morgen/donderdag om 20.30u onder de titel ‘Geheim van de liefde’ een muzikale lezing voor iedereen die van liefde houdt. Bijna alle films, liedjes en boeken gaan erover: de liefde. Maar wat weten we daar eigenlijk over? In zijn internationale bestseller ‘World Book of Love’ vroeg Leo Bormans het aan 100 liefdesprofessoren uit 50 landen. Een verhaal over hechting, passie en toewijding. Over jaloezie, speeddates, ouderliefde, singles, echtscheiding en eeuwige liefde.
Kaartjes in voorverkoop kosten 10 euro (kassa: 12 euro) maa... wij mogen 6x2 vrijkaarten weggeven! Bel morgen om 10.00 uur naar de balie van CC Palethe (tel. 011/64 59 52) en laat de baliebediende je groot hart zien. Wellicht beloont zij je met twee gratis tickets voor deze liefdevolle lezing!

Emiel Morren overleden

Woensdag 11 februari 2015
Pelt - Emiel Morren overledenIn het ziekenhuis in Genk is vandaag Emiel Morren overleden, de echtgenoot van Rita Rinkes. Hij was 66 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer en de teraardebestelling op de stedelijke begraafplaats in Peer zullen in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk van Peer.

Henri Huijsmans overleden

Woensdag 11 februari 2015
Overpelt - Henri Huijsmans overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Henri Huijsmans overleden, de echtgenoot van Maria Seroeyen. Hij was 80 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst in de parochiekerk van Holheide. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Ruim 5.800 vacatures in Limburg

Dinsdag 10 februari 2015
Vandaag stonden er welgeteld 5.821 jobaanbiedingen in Limburg op de website van de VDAB. Hasselt en Genk spannen de kroon met respectievelijk 1.125 en 679 vacatures. Voor Tongeren staan er 242 vacatures vermeld; voor Houthalen 295; voor Lommel 245; voor Overpelt 160; voor Beringen 93; voor Neerpelt 85; voor Meeuwen-Gruitrode 79; voor Hamont-Achel 74; voor Peer 50 en voor Hechtel-Eksel 22.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 67 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met gewonden en 52 met blikschade.  Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 56 ademtesten afgenomen, waarvan er 10 (of 18 %) positief bleken. In 16 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf.
Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, voert momenteel onderhoudswerken uit op de spoorlijn 19 tussen de stations van Neerpelt en Hamont. Deze werken moeten de veiligheid en het comfort van het treinverkeer ten goede komen en de geluidshinder voor de omwonenden doen afnemen, aldus het bedrijf.
Infrabel doet al het mogelijke om nachtwerken te beperken. Omdat ze de sporen slechts beperkt buiten dienst kunnen stellen en omdat de veiligheid op elk moment verzekerd moet (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (13)

Dinsdag 10 februari 2015
Pelt - Smiley (13)ZoomEen smiley in de ruimte. De foto is genomen door de Hubble-telescoop en vrijgegeven door de ESA/ NASA. Twee zeer heldere sterrenstelsels vormen de ogen van de smiley. De grijns en lijnen die het hoofd lijken te vormen, ontstaan doordat het sterrencluster dienst doet als zwaartekrachtlens.
Pelt - Op stap in Bosland: wandeling door de SaharaZoomZondag van 14 tot 16.30u wordt er een wandeling georganiseerd in Bosland, meer bepaald in de Lommelse Sahara. De boswachter neemt je mee op ontdekkingstocht door dit gebied en de omliggende bossen. Je leert onderweg enkele bijzondere bewoners van de Sahara kennen. De boswachter vertelt je ook hoe de natuur van de Sahara beheerd wordt. Deze wandeling is ook geschikt voor kinderen, want de Sahara heeft voor hen heel wat toffe verrassingen in petto.
Er wordt gestart op de parking van De Soeverein, hoek van Speelpleinstraat/Nieuwe Kopen, Lommel. De wandeling: is 3.5 km lang en deelname is gratis. Voor meer informatie kijk op www.bosland.be of neem contact op met het Boslandsecretariaat op het nummer 011/74 24 78 of per mail info[!]bosland.be.
Het was een hele drukte vanavond in Wico-campus Sint-Maria in Neerpelt. Zowat 200 zesdejaars van scholen in heel Noord-Limburg kwamen daar hun licht opsteken bij beoefenaars van een 60-tal beroepen: over de studies die tot dat beroep leiden, de tewerkstellingskansen, de voor- en nadelen... Dergelijke informatieavond wordt al enkele jaren georganiseerd door Rotary Noord-Limburg, in samenwerking met de middelbare scholen van de regio.

Het mobiliteitsplan is klaar

Maandag 9 februari 2015
Donderdag wordt het intergemeentelijk mobiliteitsplan Neerpelt-Overpelt aan het publiek voorgesteld. Geïnteresseerden kunnen dan van 16 tot 20 uur terecht in zaal De Vliering in Oud Dommelhof, Toekomstlaan in Neerpelt. Het plan wordt voorgesteld door middel van een tentoonstelling en zowel het studiebureau dat de opmaak van het plan begeleidde als beleidsverantwoordelijken uit beide gemeenten zullen toelichting geven. De Overpeltse gemeenteraad gaf op 29 januari jl. al goedkeuring aan het intergemeentelijk mobiliteitsplan. In Neerpelt staat het plan op de agenda van de eerstvolgende gemeenteraad.

Toon Van de Broek overleden

Maandag 9 februari 2015
Overpelt - Toon Van de Broek overleden

Overpelt

In het dienstencentrum Sint-Oda is zaterdag Toon Van de Broek overleden. Hij was 61 jaar.  Hij wordt  gecremeerd na de afscheidsplechtigheid donderdag (10.30 uur) in Sint-Oda. Woensdag van 18.30 tot 19 uur kan men nog een laatste groet brengen in de kapel van St.-Oda.

Flitsers deze week

Maandag 9 februari 2015
Pelt - Flitsers deze weekDe lokale politie flitst deze week onder meer in
- Hamont-Achel: 't Lo en omleidingswegen
- Overpelt: in de Fabrieksstraat
- Neerpelt: in de Zandstraat.

Vanuit Eindhoven naar de Antillen

Maandag 9 februari 2015
Luchtvaartmaatschappij Arke gaat eind dit jaar vanaf Eindhoven Airport rechtstreeks vliegen op Curaçao en Aruba. Daarmee krijgt de grootste regionale luchthaven van Nederland voor het eerst een verre intercontinentale bestemming. De verbinding start op zondag 1 november. Arke gaat dan twee keer per week - op woensdag en zondag - op die bestemming vliegen met een Boeing 787 Dreamliner. Een en ander werd vanmorgen bekendgemaakt op een persconferentie op Eindhoven Airport.

Smiley (12)

Maandag 9 februari 2015
Pelt - Smiley (12)ZoomOp "der Kahler Asten" in de buurt van Winterberg (Duitsland) zag Myriam van Engelen deze 'robot' smiley.

Fotowedstrijd Hageven

Zondag 8 februari 2015

Neerpelt

Tot 21 juni kunnen fotoliefhebbers deelnemen aan een fotowedstrijd rond het Hageven. Wat je in het natuurreservaat ook maar op foto vereeuwigt, komt in aanmerking. Het volledige reglement kunt u hier lezen.
Overpelt - Katrien Kenis fractieleidster CD&V

Overpelt

In de gemeenteraad is Katrien Kenis (foto) fractieleidster geworden bij meerderheidspartij CD&V. Ze volgt in die functie Ann Van Dorpe op, die op haar beurt de afscheidnemende Roel Verachtert als schepen vervangt.
In de aanloop naar Valentijn verdeelt het provinciebestuur op 11 weekmarkten, verspreid over Limburg, postkaarten met het Limburgsymbool. De postkaarten zijn portvrij.
De postkaartenactie startte gisteren, één week voor Valentijn, en eindigt op woensdag 25 februari. De actie loopt onder meer op de markt in Peer, Lommel, Tongeren en Paal.
Ben je geen marktbezoeker, maar wil je toch graag een Limburgsymbool-postkaart ontvangen? Vraag dan je postkaart aan bij de dienst (…) Het hele nieuwsbericht

Prijs voor fotoclub Digipelt

Zondag 8 februari 2015

Overpelt

Fotoclub Digipelt scoorde als beste club in de sectie 'vrij' in het internationaal fotosalon Omni Candid 12 Digital in Munsterbilzen Daar zijn werken van 600 fotografen uit 50 verschillende landen te zien. De beste werken zijn vandaag nog in audiovisuele projectie te bekijken in zaal Hartenberg 10 in Eigenbilzen. Meer info

Victorine Cuyvers overleden

Zondag 8 februari 2015
Neerpelt - Victorine Cuyvers overleden

Neerpelt

In het rusthuis is gisteren Victorine Cuyvers overleden. Zij was 94 jaar en wordt donderdag begraven na de afscheidsviering (om 10.30 uur) in de parochiekerk van het Centrum.

Smiley (11)

Zondag 8 februari 2015
Pelt - Smiley (11)ZoomEen usb-stick als smiley. (Ingezonden door Mario Nieuwenhuizen)

Vrouw in rolstoel gewond bij overval

Zaterdag 7 februari 2015
Twee mannen probeerden donderdagmiddag in Valkenswaard een vrouw in een rolstoel te beroven. Het slachtoffer raakte daarbij gewond en de politie zoekt dringend getuigen.
Toen de vrouw tussen 15.50 en 16.10 uur met haar rolstoel over fietspad De Voort van Dommelen richting Valkenswaard reed, kwamen twee mannen op een fiets voor de vrouw staan. Het tweetal was duidelijk op zoek naar haar portemonnee en mobieltje. Tijdens een worsteling viel het slachtoffer uit haar rolstoel en raakte ze (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (10)

Zaterdag 7 februari 2015
Pelt - Smiley (10)ZoomDeze ajuin zorgde bij het snijden niet enkel voor tranen. Carine Vrolijks-Winters kreeg er zowaar een smile van op haar gezicht.

Prijs drinkwater ongewijzigd

Vrijdag 6 februari 2015
In 2015 houdt De Watergroep haar tarieven voor de levering van drinkwater ongewijzigd. Voor de klanten in Limburg betekent dit dat de vaste vergoeding voor standaard verbruik behouden blijft op 53,19 euro per wooneenheid. Het tarief voor drinkwater voor standaard verbruik bedraagt nog steeds 1,58 euro per kubieke meter.

Henri Vandael overleden

Vrijdag 6 februari 2015
Overpelt - Henri Vandael overleden

Overpelt

Vandaag is Henri Vandael, de echtgenoot van Jeanne Vanhamel, overleden in het Mariaziekenhuis in Overpelt. Hij was 79 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum.

'Limburg wild van bijen'

Vrijdag 6 februari 2015
In 2015 wordt ‘Limburg wild van bijen’. Met deze campagne wil de provincie Limburg de meerwaarde én de problematiek van wilde bijen in de kijker plaatsen én effectief iets doen voor deze waardevolle bestuivers. De provincie zet onder meer in op de vorming van een groep Limburgse bijenkenners. Mei wordt 'De maand van de bij' met kleine en grote activiteiten.Er komt ook een infopakket rond wilde bijen voor de scholen.

Smiley (9)

Vrijdag 6 februari 2015
Pelt - Smiley (9)ZoomDeze  'smiley' werd opgemerkt door klas 4A van De Robbert uit Hamont. Tijdens de les ontdekten de kinderen wat je lichaam over jezelf kan zeggen zonder dat je daarbij gesproken taal nodig hebt. Tot slot gingen ze op zoek naar 'emoticons' in hun dagelijkse omgeving.
De Limburgse sociale partners vragen de snelle uitvoering van de Noord-Zuid verbinding. Zij hopen dat er snel een einde komt "aan de ruim 40 jaar durende opeenvolging van studiewerk, politieke onbesluitvaardigheid en juridische procedures".
Limburg heeft nood aan een performante Noord-Zuidverbinding in functie van zowel de economische verkeersdoorstroming als van de leefbaarheid van de kernen die door de huidige verbinding doorsneden worden, aldus de Limburgse sociale partners.

Smiley (8)

Donderdag 5 februari 2015
Pelt - Smiley (8)ZoomLydie Jannis was in Rome. In Ostia Antica ontdekten ze deze smiley in een putdeksel. Dit keer niet zo een lieve lachende maar eerder een verbaasde of misschien zelfs een boze, mailt ze ons.

Nieuwe confederatie voor toerisme

Woensdag 4 februari 2015
In Hasselt is vanmiddag de vzw CONTOER gelanceerd, de nieuwe Confederatie voor STRAF Toerisme in Limburg. “Het belang van toerisme en vrijetijdseconomie wordt alsmaar groter in Limburg. Daarom hebben alle Limburgse partners binnen deze sector de krachten gebundeld. Het is de bedoeling om de toeristische troeven van onze provincie nog beter uit te spelen”, zegt de kersverse voorzitter van CONTOER Wim Gommers. De zelfstandige ondernemers en ondernemingen binnen Limburg hebben een aandeel van vijf (…) Het hele nieuwsbericht

Miet Hulsbosch overleden

Woensdag 4 februari 2015
Neerpelt - Miet Hulsbosch overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis in Overpelt is vandaag Miet Hulsbosch, de weduwe van Lambert Leyssen en de levensgezel van Coop Achten, overleden. Zij was 83 jaar en wordt gecremeerd na de uitvaartliturgie maandag (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.

Smiley (7)

Woensdag 4 februari 2015
Pelt - Smiley (7)ZoomVanmorgen opgestaan met wederom een aangevroren auto.
De voorruit kon er duidelijk niet mee lachen bij het aanzetten van de verwarming, mailt Isabelle Pauwels ons.

36.134 Limburgers zonder werk

Dinsdag 3 februari 2015
Momenteel zitten 36.134 Limburgers zonder werk. Dat blijkt uit gegevens van de VDAB. Een jaar geleden waren er 5.000 werklozen minder. De sluiting van Ford Genk laat zich gevoelen in de werkloosheidscijfers..

Smiley (6)

Dinsdag 3 februari 2015
Pelt - Smiley (6)ZoomDe leerlingen van klas 4B van De Robbert uit Hamont krijgen nieuwe ramen in hun klas. In een grote steen staan veiligheidshekken zodat er geen ramen op iemands hoofd kunnen vallen. Laat nu net die steen hen vriendelijk toelachen.

Emiel Steyvers overleden

Maandag 2 februari 2015
Overpelt - Emiel Steyvers overleden

Overpelt

Zondag is Emiel Steyvers, de echtgenoot van José Scheepers, overleden in het Mariaziekenhuis in Overpelt. Hij was 62 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring.

Guido Akkers overleden

Maandag 2 februari 2015
Overpelt - Guido Akkers overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis in Overpelt is zondag Guido Akkers, de echtgenoot van Magda Sleurs, overleden. Hij was 66 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring.

Jaak Drieskens overleden

Maandag 2 februari 2015
Neerpelt - Jaak Drieskens overleden

Neerpelt

Gisteren is Jaak Drieskens overleden, de echtgenoot van Gusta Van Camfort. Hij was 75 jaar. Donderdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Boseind. Woensdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Smiley (5)

Maandag 2 februari 2015
Pelt - Smiley (5)ZoomDeze foto werd gemaakt door de leerlingen van klas 4C van De Robbert. Ze hangen dagelijks hun jas aan deze vrolijke kapstok.

Staat u goed geparkeerd?

Maandag 2 februari 2015
De komende weken gaat de politie streng controleren op verkeerd parkeerders. Vooral op beurtelings parkeren en auto's die tegen de richting in staan geparkeerd wordt er gelet. Hoe u juist kan parkeren kan u hier nalezen. Een verwittigd man...

Martin Elen overleden

Maandag 2 februari 2015
Pelt - Martin Elen overledenGisteren is Martin Elen, de echtgenoot van Victorine Naeten, overleden in het Mariaziekenhuis in Overpelt. Hij was 80 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring.

Hier wordt druk gerepeteerd

Maandag 2 februari 2015
Pelt - Hier wordt druk gerepeteerdZoomAfgelopen weekend werd er in het NIKO in Neerpelt druk gerepeteerd... Het professionele muziekensemble Aranis werkt er al een paar maanden samen met enkele talentrijke leerlingen, nl. Karl Meermans, (accordeon), Jana Honings (altviool), Michiel Jaspers (viool), An-Sofie Cloet (viool), Shalina Vromans (gitaar), Matts De Keuster (gitaar), Laura Dreesen (gitaar), Myriam Rabijns (klavecimbel) en Jonas Cogen (piano).
Einddoel is het (…) Het hele nieuwsbericht
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt