Het overige nieuws

Overpelt - Geld van minionderneming voor PalliovikZoom

Overpelt

Vzw Palliovik heeft van campus De Wingerd een cheque van bijna 570 euro (569,77 om precies te zijn) ontvangen. De zevendejaars leerlingen Vertegenwoordiging en Verkoop schonken de opbrengst van hun minionderneming aan Palliovik. Met drie miniondernemingen verkochten ze chips, frisdrank en cola, gsm-oortjes, powerbanks en oplaadkabels, chocomelk, zakjes chocolademix en minichocoladerepen.

François Steensels overleden

Donderdag 30 juni 2016
Neerpelt - François Steensels overleden

Neerpelt

Gisteren is François Steensels overleden. Hij was 71 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Staf Goven overleden

Donderdag 30 juni 2016
Neerpelt - Staf Goven overleden

Neerpelt

In het WZC Sint-Jozef is vandaag Staf Goven overleden, de echtgenoot van Ida Thijs. Hij was 78 jaar. De afscheidsviering , gevolgd door de crematie, zal plaatsvinden in familiekring. Dinsdag om 18.30u is er een avondwake in de kerk van Boseind.

Mia Winters overleden

Donderdag 30 juni 2016
Overpelt - Mia Winters overleden

Overpelt

Gisteren is Mia Winters overleden, de weduwe van Tien Sleurs. Ze was 83 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in familiekring. Rouwgroet: maandag van 18 tot 18.30u bij uitvaartcentrum Severens.

Overpelt

Zondag 3 juli (14.30 uur) worden in de parochiekerk van Lindel-Hoeven drie kinderen gedoopt:  Loyke van Tilborg, dochtertje van Jan en Cecile Vanrintel uit de Kortestraat; Sofia Elena Cichi, dochtertje van Andrei en Annelies Lams uit de Hunnebergstraat en Aiden Schoyen, zoontje van Niels en Sarah Stroobants uit de Melkerijstraat.

André Schildermans overleden

Woensdag 29 juni 2016
Overpelt - André Schildermans overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is zaterdag André Schildermans overleden, de levensgezel van Tina Driesen. Hij was 78 jaar en afkomstig uit Balen. Vrijdag is er om 10u een afscheidsviering in de parochiekerk van Sint-Willibrordus in Olmen.

Waar staat de flitsauto?

Dinsdag 28 juni 2016
Pelt - Waar staat de flitsauto?De flitsauto van de politie kan overal staan, maar deze week maakt u veel kans hem tegen te komen in de Houtmolenstraat in Overpelt, de Torenstraat in Neerpelt of de Keunenlaan in Hamont-Achel. Zwaai eens naar de man achter het stuur!

Overpelt

Morgennamiddag wordt in café Den Drossaerd de woning Vrenenstraat 23 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 12a45ca en heeft een KI van 1033 euro.

Zin om te leren kajakken?

Maandag 27 juni 2016
Pelt - Zin om te leren kajakken?ZoomDan kan je volgende week terecht bij de Neerpeltse Watersport Club voor een initiatiereeks van 5 lessen van anderhalf uur. De jeugd kan kiezen voor een reeks van 13:00 tot 14:30 uur of van 14:30 tot 16:00 uur, de volwassenen worden verwacht om 18:30 uur. Meer informatie vind je hier. Inschrijvingen kunnen gebeuren via info[!]nwc.be.

Neerpelt

De ploegen van de Neerpeltse TennisClub deden het goed op het provinciaal interclubkampioenschap. Zaterdag werden de sportieve dames op de eerste foto onderaan Limburgs kampioen in de reeks ED 25. Derhalve gaan onze felicitaties naar Caroline Coumans, Britt Cuypers, Ankie Sutens en Ann Vranken; ze wonnen met 4-2 van TC Diest.
Gisteren werd ook de ploeg Heren -7 van Joris Sonnemans provinciaal kampioen. Ze wonnen gemakkelijk van TC Maaseik (met 8-1), ondanks de afwezigheid van Alessio Fanelli, (…) Het hele nieuwsbericht
Tennis: vijf interclubtitels voor NTCTennis: vijf interclubtitels voor NTC
Zoom

50 jaar volleybal in Overpelt

Maandag 27 juni 2016
Pelt - 50 jaar volleybal in OverpeltZoomOp 3 september 2016 viert de volleybalclub van Overpelt haar 50-jarig bestaan. Voor dat feest wil men alle (oud)-leden uitnodigen. Er zijn helaas geen ledenlijsten bewaard gebleven, vandaar deze oproep. Geïnteresseerden mogen hun gegevens doorsturen naar 50jaar[!]volley-overpelt.be.

Overpelt

Pater Gerard Geyskens, salvatoriaan en oud-kapelaan van Overpelt, viert zondag 10 juli (11 uur) zijn gouden priesterjubileum in de parochiekerk van Ellikom (Meeuwen-Gruitrode). Sinds 1988 is de pater werkzaam in Suriname.

Pelt - Rijbewijzen ingetrokken bij alcoholactiePoltiezone HANO heeft zaterdagnacht alcoholcontroles gehouden in Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt. Er werden 262 bestuurders gecontroleerd.Twee bestuurders speelden hun rijbewijs kwijt voor vijftien dagen. Eén chauffeur moest zijn auto zes uren aan de kant laten staan, twee anderen drie uren.

Henri Beckers overleden

Maandag 27 juni 2016
Neerpelt - Henri Beckers overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Henri Beckers overleden, de echtgenoot van Godelieve Alen. Hij was 85 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. 

EK-kajak senioren: NWC-ers 7de

Maandag 27 juni 2016
Op het Europees kajakkampioenschap voor senioren hebben de Neerpeltse kajaksters Lize Broekx en Hermien Peters gisteren een 7de plaats behaald in de K2 over 500 meter. Ze eindigden in een tijd van 1'46". De wedstrijd werd gewonnen door Hongarije voor Duitsland en Wit-Rusland. Later op de dag nam Lize Broekx deel aan in de K1 over 5000 meter. Zij eindigde hier ook 7de in 22'42" op 19" van de Wit-Russische die het nipt haalde voor een Hongaarse en een Russische deelneemster.
Volgend weekend neemt Lize nog deel aan het Europees kajakkampioenschap marathon in het Spaanse Pontevedra, samen met een grote delegatie NWC-ers in de junioren-, U23- en seniorenklasse.

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in café De Kompen de woning - met handelsruimte en loods - gelegen Kaulillerweg 26 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 38a31ca en heeft een KI van 1711 euro. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 246.200 euro.
Neerpelt - Luis Fernández-Trapiella overleden

Neerpelt

Donderdag is Luis Fernández-Trapiella overleden, de echtgenoot van Yvonne Disch. Hij was 81 jaar. De crematie zal plaatsvinden in familiekring. Dinsdag om 11.30u is er een uitvaartdienst in de Sint-Niklaaskerk. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Mia Cox overleden

Zondag 26 juni 2016
Neerpelt - Mia Cox overleden

Neerpelt

In WZC Sint-Jozef is gisteren Mia Cox overleden, de echtgenote van Henri Vanbussel. Ze was 92 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Dorus Knevels overleden

Zondag 26 juni 2016
Neerpelt - Dorus Knevels overleden

Neerpelt

Gisteren is in WZC Sint-Jozef oud-onderwijzer Dorus Knevels overleden, de echtgenoot van Jet Vanhout.  Hij was 93 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (12.30 uur) in de parochiekerk van Grote Heide.

Vanochtend heeft in Lozen (Bocholt) een man brand gesticht in zijn woning. Zijn vrouw is daarbij zwaargewond geraakt en naar het Mariaziekenhuis in Overpelt gebracht. De vrouw is later in het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen opgenomen. De politie heeft de man gearresteerd. (PG)

Neerpelt

De Neerpeltse kinder- en jeugdpsycholoog Ludo Driesen heeft een nieuw boek geschreven: "Kaat wil niet meer op bezoek. Het ouderverstotingssyndroom". Het is uitgegeven bij Garant. Het ouderverstotingssyndroom werd door de Amerikaanse kinderpsychiater R. Gardner voor het eerst uitvoerig beschreven. Sindsdien is het begrip ingeburgerd bij hulpverleners en juristen die zich met echtscheiding bezighouden. Het syndroom komt bij heel wat vechtscheidingen voor. Het mag beschouwd worden als een van de ergste vormen van loyaliteitsconflict en zelfs als een vorm van kindermishandeling. Ludo Driesen

Paus zegent Kroningsfeesten

Vrijdag 24 juni 2016
Aan de vooravond van de achttiende editie van de Tongerse Kroningsfeesten heeft Paus Franciscus zijn zegen uitgesproken over de grootste processie van het land. “Met een groot hart zegent de paus alle 3.000 deelnemers, de Tongerse geloofsgemeenschappen, de gelovigen in het bisdom Hasselt en alle pelgrims die tussen 3 en 10 juli Tongeren bezoeken”, aldus bisschop Patrick Hoogmartens. Hij ontving de apostolische zegen via een brief, die gericht is aan alle deelnemers en bezoekers van de (…) Het hele nieuwsbericht

Neerpelt

Piet Moons, destijds nog mede-oprichter van handbalclub Initia Hasselt, wordt vanaf 1 juli de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Belgische Handbalbond. Hij volgt daar Filip Soetaert op.

Mia Habraken overleden

Donderdag 23 juni 2016

Overpelt

In Heverlee is vandaag de uit Overpelt afkomstige Mia Habraken overleden, de echtgenote van Willy Verschakelen. Zij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (12 uur) plaats in de aula van uitvaartverzorging Pues in Heverlee.

Geen belbussen morgen

Donderdag 23 juni 2016
De belbuscentrale van De Lijn zal morgen/vrijdag niet bereikbaar zijn, zo hebben we bij De Lijn vernomen. Dat heeft te maken met de staking die de socialistische vakbond voor morgen heeft aangekondigd. Bij De Lijn verwacht men ook dat een kwart van de gewone lijnbussen niet zal rijden door de actie.

Voorleesuurtje in de bib

Donderdag 23 juni 2016

Overpelt

Iedere laatste zaterdag van de maand (uitgezonderd schoolvakanties) kunnen kinderen vanaf 4 jaar in de bib terecht voor een voorleesuurtje. Zaterdag, tijdens het laatste voorleesuurtje van dit werkjaar, vertelt en zingt Steven Geens. De kermis komt eraan! Daar wil Pieter Konijn wel eens naartoe, maar dat ziet zijn moeder niet zo graag gebeuren. Pieter vindt een truukje om met broer Benjamin toch even te gaan rondneuzen, maar dan....! En dan is er nog het verhaal van Dubbele Jan. Vroeger stond die altijd met zijn TingelTangelmolen op de kermis. Waar is die naartoe? Grappige en spannende kermis- en zomerse verhalen, enkele liedjes en muziek. Kom je luisteren?

Linda Engelen overleden

Donderdag 23 juni 2016
Neerpelt - Linda Engelen overledenZoom

Neerpelt

Gisteren is in Balen de uit Neerpelt afkomstige Linda Engelen overleden, de echtgenote van Martin Keppens. Zij was 56 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, heeft priester Gerard Janssen (48), afkomstig uit Lindel-Hoeven, benoemd tot pastoor in de federatie Hasselt-West, die de parochies Kermt, Kuringen-Tuilt, Spalbeek en Stokrooie omvat. Hij gaat na de grote vakantie wonen in Kermt. Nu is Gerard Janssen nog pastoor in de federatie Maaseik-Centrum. Tevoren was hij pastoor van de Lommelse parochies Heeserbergen, Werkplaatsen en Stevensvennen en kapelaan in Genk-Centrum.

Voetbalstage!

Woensdag 22 juni 2016
Ben je gek van sporten, voetbal en speel je graag met leeftijdsgenoten? Als je sporten gewoon leuk vindt, lees dan verder, maar schrijf je vooral in!
Waar: Sportpark De Roosen, Neerpelt (voetbalterreinen Esperanza Pelt)
Wanneer: maandag 22/08, dinsdag 23/08, donderdag 25/08 en vrijdag 26/08 (van 9u tot 16.30u)
Wie: alle jongens (J) of meisjes (M) geboren in '02 tot en met '10. Ook voor niet aangeslotenen bij de Jeugdsamenwerking of bij een voetbalclub!
Wat: een week vol voetbalvreugde (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Zwamstraat

Woensdag 22 juni 2016

Overpelt

Morgennamiddag worden in café 't Misverstandt de woning Zwamstraat 41 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 9a73ca en heeft een KI van 832 euro.
Zondag vindt de kringloopfietsroute plaats, een gezamenlijk initiatief van de stad Hamont-Achel, de gemeente Neerpelt, Limburg.net en Vlaco. Tijdens deze fietstocht staan verschillende stopplaatsen en thema’s op het programma, waaronder duurzame voeding, biodiversiteit, composteren en duurzaam tuinieren. De deelname is gratis en de volledige lus is 40 kilometer lang.
Waar kunt u onderweg terecht?
Hamont-Achel:
- de Vlaamse Milieumaatschappij stelt ‘de vistrap’ (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Gedachtenisviering Jef HoydonkxZoom

Neerpelt

Op zaterdag 25 juni om 18 uur is er in de kerk van Boseind een gedachtenisviering voor de pas overleden Jef Hoydonkx. De volgende dag, zondag 26 juni, is er om 9u30 een in de kerk van het Herent. Jef wordt zaterdag, na de uitvaartliturgie in Kaulille, begraven op de begraafplaats van Meeuwen.

Neerpelt

In december reikt het gemeentebestuur, samen met de cultuurraad, de Neerpeltse Cultuurprijs uit. De prijs kan gaan naar een inwoner of vereniging uit de gemeente die zich op cultureel vlak verdienstelijk heeft gemaakt. Wie graag een kandidaat wil voordragen, kan dit door uiterlijk op 22 september te mailen naar vrijetijd[!]neerpelt.be. Vermeld in je mail de naam van de voorgedragen kandidaat, je eigen contactgegevens en de reden waarom je deze kandidaat voordraagt.

Neerpelt

Op 25 juni wordt in zaal De Kroon in Kaulille een musical opgevoerd die geschreven is door Michelle Cuyvers (22) uit Neerpelt, laatstejaarsstudente aan het Conservatorium van Maastricht. Het is haar tweede musical. De eerste schreef ze vorig jaar voor Zanggroep Alegria in Bocholt, waar ze sinds een jaar dirigente is. 
Eigenlijk was die eerste musical bedoeld om wat vernieuwing in het koor te brengen, zegt Michelle. "We noemden het onze mini-musical, een korte show van 30 minuten met een (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Clinique Botanique - of hoe een boom genezenZoomCompagnie De Vleesklak mag dan al wel op het festival van Avignon gespeeld hebben, Beeldig Lommel krijgt al jarenlang de primeur van hun nieuwste act, zo ook het afgelopen weekend met Clinique Botanique. Of hoe het Peltse straattheatergezelschap op sublieme wijze op zoek gaat naar dé remedie om een stervende boom te redden - als er geen water is, helpt misschien een spuit, nieuwe grond, of toch maar de zaag? (Foto Marc Faes) Meer foto's

Weekendverkeer: 62 ongevallen

Maandag 20 juni 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode en 13 lichtgewonden. De politie nam bij die ongevallen in totaal 33 ademtesten af waarvan er 5 (of 15 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Bosland viert 10-jarig bestaan

Maandag 20 juni 2016
Pelt - Bosland viert 10-jarig bestaanZoomBosland, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Vlaanderen, bestaat dit jaar tien jaar. Dat wordt een heel jaar lang gevierd met een brede waaier aan activiteiten. Denk hierbij onder andere aan bijzondere arrangementen, een hangmatactie, boomplantacties en natuurlijk een groots verjaardagsfeest.
Een dagje Bosland is een beleving op zich, of je nu Boslander bent of verder weg woont. Om de beleving nog te verhogen, worden er nieuwe arrangementen uitgewerkt met lokale ondernemers. Momenteel (…) Het hele nieuwsbericht

Overpelt

Morgennamiddag wordt in bistro De Secretaris de woning Bolakkerstraat 16 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 5a57ca en heeft een KI van 525 euro.

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in O.C. De Peel de woning Pater Pellensstraat 52 openbaar verkocht na hoger bod, inclusief een perceel bouwgrond van 98a11ca. De woning staat op een perceel van 7a20ca en een KI van 1134 euro. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 212.200 euro.
Grensgevallen
Er komt voorlopig geen directe Intercityverbinding tussen Eindhoven en Düsseldorf via Venlo. Ook het idee voor een snelle, directe verbinding tussen Eindhoven, Heerlen en Aken is voorlopig opgeborgen. De Nederlandse staatssecretaris Sharon Dijksma heeft een besluit over de intercity uitgesteld na overleg met de provincies Noord-Brabant en Limburg, zo meldt de NRC.

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in 't Kruispunt de woning Achelsendijk 47 openbaar verkocht na hoger bod. De verkoop gebeurt op verzoek van het gemeentebestuur. Het huis staat op een perceel van 13a52ca. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 101.200 euro.

Kunst voor abdijsite Herkenrode

Zaterdag 18 juni 2016
Overpelt - Kunst voor abdijsite HerkenrodeZoom

Overpelt

Vorig schooljaar startten de leerlingen van GO! atheneum Overpelt met het ontwerp van een stukje kunst voor de abdijsite van Herkenrode in Kuringen. De opdracht van het project Vakkundig Balanceren luidde: “Maak een kunstvoorwerp geïnspireerd op het voorbeeld van de kunstenaar Alexander Calder.” De leerlingen gingen aan het werk met de eenhoorn. Hun ontwerp ‘Paard met een hart’ werd vorig schooljaar voorgesteld (…) Het hele nieuwsbericht

Dorpsgezicht

Vrijdag 17 juni 2016
Tribunaliteiten
Wie binnenkort op vakantie gaat, droomt al hardop van mooie dorpsgezichten in streken waar de tijd stil stond. Minder lyrisch is de bouwpromotor, die in plaats van een gebouw dat wat hem betreft rijp is voor de sloop, een dorpsgezicht koopt. De bouwondernemer waar het hier over gaat, bood 1.050.000 euro voor een rijwoning en een hoekwoning. De eigenaar antwoordde dat hij het bod aanvaardde. Veertien dagen later meldde de bouwondernemer dat zijn bod enkel strekte tot prijszetting. Er waren, wat hem betreft, nog een (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling gaat in de zomer 4 keer per week vanuit Eindhoven naar Barcelona vliegen. In de winter zullen dat 3 verbindingen per week zijn. Vandaag kwam de eerste vlucht uit Barcelona aan in Eindhoven.
De Raad van Bestuur van de sociale bouwmaatschappij Kempisch Tehuis keurde op 31 mei het jaarverslag van 2015 goed. Daaruit blijkt dat er vorig jaar 51 nieuwe woningen werden opgeleverd in in Peer, Bree, Meeuwen en Bocholt, waardoor men op 1 januari jl. op 3.031 verhuurde woningen uitkwam. In Peer, Neerpelt, Lommel, Bocholt, Zonhoven, Overpelt, Houthalen-Helchteren en Hechtel- Eksel waren de werken voor 162 woningen al gestart en worden nieuwe projecten voor nog eens 252 woningen voorbereid. (…) Het hele nieuwsbericht

Dank voor recordopkomst

Donderdag 16 juni 2016
Overpelt - Dank voor recordopkomstZoom

Overpelt

"De Wish we were Younger - 30+ Party van 11 juni was een absoluut succes met een fantastische recordopkomst. Zonder de talrijke partygangers was dat niet mogelijk geweest en de organisatie wil hen allemaal bedanken voor hun ongelofelijke enthousiasme, de uitgelaten sfeer en uiteraard het vredige verloop van de hele nacht. Echter, zonder de vele vrijwilligers was er zelfs geen sprake van een succesvol evenement, dus ook hen zijn we zeer dankbaar. Daarnaast genieten we ook van de steun van vele sponsors en de (…) Het hele nieuwsbericht

Zoeken naar Sidi

Woensdag 15 juni 2016
Overpelt - Zoeken naar SidiZoom

Overpelt

Een mailtje: "Kleine zwarte chihuahua (foto) weggelopen op de Houtmolenstraat. Luistert naar de naam Sidi. Heb je hem gevonden, neem dan met ons contact op via tel. 011 665034." UPDATE Sidi is terecht!

'Expo foto' in Mol

Dinsdag 14 juni 2016
Pelt - 'Expo foto' in MolVan 18 tot en met 26 juni is tijdens de weekends van 14 tot 18u in de Sint-Willibrorduskapel aan de Ezaart 146a in Mol een fototentoonstelling te bekijken met werk van de afstuderenden van het atelier Fotografie van de Molse Academie voor Beeldende Kunsten. Onder de tentoongestelde foto's ook werk van enkele medewerkers van de Internetgazet, zoals Sonja Sleurs (Overpelt) en Luc Verhoeven (Lommel). Gaat dat zien!
Neerpelt - Erwin Theunis clubkampioen 't BlökskeZoom

Neerpelt

Afgelopen zondag vond het jaarlijkse clubkampioenschap van Dartsclub DC 't Blökske uit SHLille plaats. Na een spannende strijd werd Erwin Theunis clubkampioen 2016. De ereplaatsen waren voor Johny Geusens en Eddy Mispoulier. Bij de dames won Lutgarde Snoekx, Heide Bode eindigde tweede. Het was al het 27ste clubkampioenschap in de geschiedenis van de club.

Astrid Kwanten overleden

Dinsdag 14 juni 2016
Neerpelt - Astrid Kwanten overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is zondag Astrid Kwanten overleden, de echtgenote van Ben Harmsen. Ze was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring.

Eric Verbakel overleden

Dinsdag 14 juni 2016
Neerpelt - Eric Verbakel overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Eric Verbakel overleden, de echtgenoot van Jet Pinxten. Hij was 57 jaar. De afscheidsviering en de asverstrooiing zullen in familiekring plaatsvinden. Vrijdag is er van 19u tot 19.30u gelegenheid tot groeten in Uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Grensgevallen
Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven wil een Engelstalig theater in Eindhoven. Dat moet bijdragen aan een sfeer in de stad waarin internationals zich beter thuis voelen. Daarnaast wil hij dat de winkels in de binnenstad tot een uur of 10 ‘s avonds open blijven. Een op de vijf Eindhovenaren is geboren in het buitenland, zegt Van Gijzel. Hij ziet het als een taak van de stad om die groep mensen aangename leefomstandigheden te bieden. Een Engelstalig theater vormt daar onderdeel van. Van Gijzel: (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Gielkens overleden

Dinsdag 14 juni 2016
Neerpelt - Jaak Gielkens overleden

Neerpelt

Zaterdag is de uit Neerpelt afkomstige Jaak Gielkens overleden, de echtgenoot van Toke Bleyen. Hij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats.  Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kaulille.

Overpelt

Morgennamiddag wordt in brasserie Den Brugwachter in Lommel het bedrijfspand Lodewijk De Raetlaan 20 openbaar verkocht. Het staat op een perceel van 7a07ca en heeft een KI van 2160 euro.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 doden en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 8%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Vijftig tinten zwart-geel-rood

Maandag 13 juni 2016
De anonieme grommelaar

Neerpelt

Voetbal. Ofwel interesseert het je geen bal, ofwel … Tja. En daar begint de miserie. De anonieme grommelaar lust wel een potje tikitaka maar is doodsbenauwd om een avondje lekker onderuit te zakken met chips en jups in de buurt. Wie weet krijg je een portie teleurstellend catenaccio door je strot geduwd. Zo zonde van de tijd…
En ook al was de anonieme exact 30 jaar geleden – toen de gemiddelde voetballiefhebber 's nachts nog gewoon in z'n bed bleef – wel degelijk in het holst (…) Het hele nieuwsbericht

Twaalf rijbewijzen ingetrokken

Maandag 13 juni 2016
Pelt - Twaalf rijbewijzen ingetrokkenAfgelopen weekend hebben de politieploegen van Lommel, Kempenland en HANO meegewerkt aan de alcoholcontroles die door de provincie waren aangekondigd. Van alle bestuurders die zaterdagavond en -nacht gecontroleerd werden, moesten er 12 hun rijbewijs inleveren.

Beelden vanuit het lichaam

Maandag 13 juni 2016
Overpelt - Beelden vanuit het lichaam

Overpelt

In Pelle Melle kan je morgen/dinsdag terecht voor een toch wel heel aparte lezing. Aan de hand van 120 prachtige beelden wordt een reis gemaakt doorheen het lichaam. Door de bril van "Bewegen" bekijkt de lezing hart- en bloedvaten, ademhaling, zenuwstelsel en hersenen, spijsvertering, spieren en gewrichten. Het publiek passeert langs bloeddruk, cholesterol, overgewicht en diabetes, afweersysteem, osteoporose, hormonen, stress en depressie...
Vele welvaartsziektes ontstaan door het feit dat we (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Sporting: ook volgend jaar bewegingsschool

Neerpelt

Handbalclub Sporting Neerpelt gaat ook volgend seizoen verder met de "bewegingsschool" die dit seizoen opgestart werd. "Met een 25-tal inschrijvingen en een opkomst van gemiddeld 15 kinderen elke week mogen we van een groot succes spreken," zegt Sven Spooren van Sporting. De bewegingsschool wil de motoriek van kinderen van geboortejaren 2010-2011-2012 verder ontwikkelen of verbeteren. Spooren: "Volgend seizoen willen we hier een vervolg aan geven: heb je interesse, laat het even weten via communicatie[!]sporting-nelo.be en we houden je op de hoogte."

Francine Aben overleden

Zondag 12 juni 2016
Overpelt - Francine Aben overleden

Overpelt

Gisteren is Francine Aben overleden, de weduwe van Gerard Boudry. Zij was 76 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

De libellen van Kempen-Broek

Zondag 12 juni 2016
Pelt - De libellen van Kempen-BroekZoomZin in een fijne wandeling? Dan moet u eens naar het Kempen-Broek, een grensoverschrijdend natuurgebied dat in zijn omvang uniek is voor Vlaanderen en Nederland. Het strekt zich uit over de gemeenten Bocholt, Bree, Kinrooi, Maaseik, Cranendonck en Weert. Het is zo speciaal omdat er verschillende beken samenvloeien. Daardoor ontstond een nat en moerassig gebied waar hoger gelegen, droge zandruggen boven uit steken. Een ideaal gebied voor libellen - er leven meer dan 50 soorten! Kempen-Broek

10 jaar DCO gevierd

Vrijdag 10 juni 2016
Neerpelt - 10 jaar DCO gevierdZoom

Neerpelt

DCO Neerpelt vierde haar 10-jarig bestaan. De bezoekers werden getrakteerd op een drankje en een hapje en konden een kijkje nemen in de kantoren in Campus Z. DCO Neerpelt telt momenteel meer dan 100 werknemers en meer dan 500 klanten in de markt van de huishoudhulp met dienstencheques.

Maria Alen overleden

Vrijdag 10 juni 2016
Neerpelt - Maria Alen overleden

Neerpelt

Vandaag is Maria Alen overleden, de weduwe van Paul Willems. Ze was 79 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Begroeting: dinsdag van 19.15u tot 19.45u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Henri Loenders overleden

Vrijdag 10 juni 2016
Overpelt - Henri Loenders overleden

Overpelt

Op 5 juni overleed Henri (Frie) Loenders, de levensgezel van Paula Snokx. De afscheidsplechtigheid vond plaats in vriendenkring.
Het is maar dat je 't weet
De meeste boeken worden slechts eenmaal gelezen (of niet) en blijven daarna voor jaren in de kast. Zonde! Nu is er "Books in Belgium", een gespecialiseerd platform waarop iedereen eenvoudig en veilig tweedehandsboeken kan kopen en verkopen. Na het aanmaken van een verkopersprofiel zet je daar binnen de tien seconden je boek te koop. Door te zoeken op titel of uniek boeknummer (ISBN) krijg je meteen alle informatie van het boek aangeleverd. Enkel de prijs en (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Weer weekendcontroles in heel LimburgKomend weekend gaan alle lokale politiekorpsen in de provincie en de WegPolitie Limburg weer in heel de provincie automobilisten controleren op hun snelheid en op eventueel alcohol- of drugsgebruik achter het stuur. De actie start vrijdagavond en duurt tot maandagmorgen. Een en ander is deze namiddag bekendgemaakt door het kabinet van de gouverneur.

Wim Verstraeten overleden

Donderdag 9 juni 2016
Overpelt - Wim Verstraeten overleden

Overpelt

In het rusthuis Immaculata is vandaag Wim Verstraeten overleden, de echtgenoot van Hilde Jacobs. Hij was 58 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een evangelische afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Een laatste groet kan dinsdag van 18u tot 18.30u in uitvaartcentrum Severens.

Emile Verheyen overleden

Donderdag 9 juni 2016
Pelt - Emile Verheyen overledenDinsdag is priester Emile Verheyen overleden, oud-directeur van het Sint-Lambertuscollege in Peer en van het Sint-Hubertuscollege in Neerpelt. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lummen-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Daar zijn de Boslandkoekjes

Woensdag 8 juni 2016
Pelt - Daar zijn de BoslandkoekjesZoomBij bakkers in de gemeente zijn sinds kort Boslandkoekjes verkrijgbaar. Die worden gepresenteerd in een kindvriendelijke doos, die door kinderen tot een kijkdoos kan worden omgetoverd.
De koekjes zijn een product van bakker Swinnen uit Lommel, op aangeven van de leerlingen van 6 Toerisme van het Atheneum van Overpelt (foto). Die moesten voor hun geïntegreerde proef een infobrochure met verschillende toeristische arrangementen in en rond Bosland uitwerken. Een van de (…) Het hele nieuwsbericht

Spontane staking bij De Lijn

Woensdag 8 juni 2016
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Spontane staking bij De LijnDoor een spontane staking rijdt vandaag amper de helft van de bussen in Limburg. In alle stelplaatsen van De Lijn hebben de chauffeurs het werk neergelegd, alleen de bussen van enkele privé-aannemers zijn uitgereden. Het is allemaal begonnen met een conflict in stelplaats Lanaken. Daar is een chauffeur die door een passagier bespuwd werd, ontslagen omdat hij zich verbaal agressief had gedragen. Volgens de vakbonden worden de chauffeurs voortdurend slachtoffer van verbale en fysieke agressie en reageert (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Van Winkel overleden

Dinsdag 7 juni 2016
Pelt - Gerard Van Winkel overledenGisteren is in WZC Den Boogerd in Eksel Gerard Van Winkel overleden, de echtgenoot van Germaine Moons. Hij was 92 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Zondagavond (18.30 uur) is er daar een avondwake, waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens.
Vanaf morgen/woensdag kunnen treinreizigers die van en naar Brussels Airport willen, weer uitstappen in het nieuwe treinstation dat rechtstreeks verbonden is met de terminal. Voor de treinreizigers betekent dat een aanzienlijke verbetering van het comfort. Zo kunnen ze weer net als voor de aanslagen van 22 maart de roltrap of de lift nemen naar de aankomst- of vertrekhal.  Net zoals andere bezoekers zullen de treinreizigers door een precontrole van de veiligheidsdiensten moeten, voordat ze de (…) Het hele nieuwsbericht

De beiaard bezoeken

Dinsdag 7 juni 2016

Neerpelt

In de maanden juni en juli is het mogelijk om op zaterdag de kerktoren en de beiaard te bezoeken. Gegadigden kunnen zich melden via beiaardneerpelt[!]gmail.com.

AFS zoekt 4 gastgezinnen

Dinsdag 7 juni 2016
In augustus komen 160 buitenlandse AFS-studenten op uitwisseling naar Vlaanderen. Voor vier van hen is AFS dringend op zoek naar een gastgezin in Noord-Limburg. Het gaat om de 17-jarige Josephine uit Henegouwen, de 18-jarige Juan uit de Dominicaanse Republiek, de 17-jarige Altan uit Italië en de 17-jarige Fha uit Thailand.
Iedereen kan gastgezin worden, ongeacht de samenstelling van het gezin. Al wie over een gezonde portie nieuwsgierigheid beschikt, geïnteresseerd is in andere (…) Het hele nieuwsbericht

Neerpelt

Ben je van plan om een elektrische fiets aan te schaffen, maar weet je niet goed welke fiets voor jou geschikt is? Of heb je een elektrische fiets die aan vervanging toe is? Ga dan op donderdag 23 juni naar de e-bikemarkt die de gemeente dan van 19u tot 21.30u organiseert op het Dorpsplein in SHLille. Op die markt staan alle Neerpeltse fietsenhandelaars. Ze laten je kennismaken met de verschillende types elektrische fiets die zij aanbieden en geven info over het omvormen van een gewone fiets tot een elektrische. Verder zijn er enkele onafhankelijke fietsexperten aanwezig.

Overpelt

Unizo Overpelt en de gemeente Overpelt nodigen alle Overpeltse zelfstandigen – inclusief vrije beroepen en niet-Unizoleden – uit op donderdag 9 juni om 20.00 uur bij Bioplaza – vroeger Origino – aan de Ringlaan 212.
Uitbaters Josephine en Liesbeth vertellen op deze kennismakingsavond graag alles over hun nieuwe winkelconcept. Verder kunnen de aanwezigen kennismaken met Carine Van Gerven die sinds nieuwjaar de nieuwe schepen van lokale economie is. Zij wil met de zelfstandigen (…) Het hele nieuwsbericht

Tony Scheepers overleden

Dinsdag 7 juni 2016
Pelt - Tony Scheepers overledenGisteren is in Achel Tony Scheepers overleden, de weduwnaar van Jeanne Bergs. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (20.15-20.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Ramadan gestart

Maandag 6 juni 2016
Pelt - Ramadan gestartZoomVoor de moslims begint vandaag de Ramadan, de jaarlijkse vastenmaand waarbij van zonsopgang tot zonsondergang niet gegeten en gedronken wordt. Het is ook een maand van bezinning, gebed en verzoening.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 81 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 14%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.

Frans Cuyvers overleden

Maandag 6 juni 2016
Overpelt - Frans Cuyvers overleden

Overpelt

In Geel is zaterdag Frans Cuyvers overleden, de weduwnaar van Justine Hannes. Hij zou op 24 juni 91 jaar worden. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring. Nadien wordt hij begraven bij zijn echtgenote op de begraafplaats van Overpelt.
Pelt - Bende pleegt meer dan 70 inbrakenDe politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen heeft na maanden doorgedreven speurwerk een bende opgerold die meer dan 70 inbraken pleegde, ook in Limburg. De dieven sloegen toe in handelszaken, eetgelegenheden en jeugdhuizen. De bende bleek het vooral gemunt te hebben op kluizen en cash geld. Ook multimedia, elektrotoestellen, fietsen, werkgerief, juwelen,drank en sigaretten werden buitgemaakt.

Louis Gerits overleden

Zondag 5 juni 2016
Neerpelt - Louis Gerits overleden

Neerpelt

In Sint-Huibrechts-Lille is vrijdag Louis Gerits overleden, de echtgenoot van Annie Jansen. Hij was 79 jaar. De uitvaart zal in besloten kring gehouden worden. Begroeting: woensdag 8 juni van 18 tot 19u in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.
Grensgevallen
Valkenswaard krijgt een nieuwe sporthal. Die moet begin 2018 klaar zijn en mag 6,7 miljoen euro kosten. De bouw van de sporthal valt samen met de renovatie van het gemeentelijk zwembad. De huidige sporthal dateert uit de jaren '60.
Tribunaliteiten
Als een rechter iemand ondervraagt over de Chaussée d’amour en de ondervraagde stottert en krijgt rode vlekken in de hals, wil dit dan zeggen dat hij goed weet dat de Luikersteenweg in St.-Truiden geen gewone steenweg is? Dat was één van de vragen die het hof van beroep van Antwerpen moest beantwoorden na een brand op die steenweg in de Night Dreams.
De verzekeringsmaatschappij weigerde te betalen voor de brandschade omdat de Night Dreams in plaats van een (…) Het hele nieuwsbericht

Jeke Van Tilborg overleden

Zaterdag 4 juni 2016
Overpelt - Jeke Van Tilborg overleden

Overpelt

Zondag is Jeke Van Tilborg overleden. Zij was 59 jaar. De afscheidsviering vond in alle intimiteit plaats in Sint-Oda.

Patricia Cuyvers overleden

Zaterdag 4 juni 2016
Neerpelt - Patricia Cuyvers overleden

Neerpelt

Donderdag is de uit Neerpelt afkomstige Patricia Cuyvers overleden, de levenspartner van Robert Devries. Zij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Vancleef in Maaseik.

Heb je een droom?

Vrijdag 3 juni 2016
Vandaag gelezen
"Heb je een droom? Geef dan nooit op! Stop nooit met je te verbeteren, zelfs als dat betekent dat je daarvoor fouten moet maken." (Oprichter Jack Ma van de Chinese webwinkel Alibaba in De Tijd)
Pelt - Bosland-afvaardiging naar ZwedenZoomAfgelopen week was een delegatie van Bosland, met schepenen Kris Verduyckt (Lommel), Raf Truyens (Hechtel-Eksel) en Carine Van Gerven (Overpelt) en een vertegenwoordiging van het Agentschap voor Natuur en Bos, te gast in de Zweedse steden Sotenäs en Tanum. “De Zweden kwamen via de Europese Commissie in contact met Bosland en waren erg onder de indruk van onze manier van samenwerken. Ook de wijze waarop we Bosland in de markt zetten, was voor hen voer voor inspiratie,” zegt de Lommelse (…) Het hele nieuwsbericht

Leon Peerlings overleden

Vrijdag 3 juni 2016
Overpelt - Leon Peerlings overleden

Overpelt

Woensdag is Leon Peerlings, stichter van Garage Peerlings, overleden, de echtgenoot van Nelly Huibers. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 10 juni (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Adriaan Plessers overleden

Vrijdag 3 juni 2016
Pelt - Adriaan Plessers overledenOp 26 mei overleed in Tongeren de uit Neerpelt afkomstige Adriaan Plessers, de echtgenoot van Rosa Emmers. Hij was 94 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.
Zaterdagochtend wordt in Helchteren het kruispunt van de Grote Baan opnieuw vrijgegeven voor het verkeer. De werken om het verkeer vlotter te laten verlopen zijn dan achter de rug.
Vrijdagnacht kan er nog wat hinder zijn omdat er dan aan de verkeerslichten wordt gewerkt.
De nieuwe belijning wordt - vanwege het regenweer - pas in de loop van volgende week aangebracht.

Overpelt

Sporthal De Bemvoort sluit van 13 juni tot en met 1 juli voor de grote poets. Enkel de burelen zijn tijdens de kantooruren open. Start van het nieuwe seizoen: maandag 4 juli. De weekends van juli tot en met 15 augustus is de sporthal gesloten. In juli is er bezetting mogelijk tot uiterlijk 21.30 uur.
Maandag gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Hinderlijk parkeren op parkeerplaatsen voor personen met een handicap" van start. Deze thema-actie legt de klemtoon op het asociaal verkeersgedrag van de weggebruiker t.o.v. personen met een handicap.

Leon Didden overleden

Donderdag 2 juni 2016

Overpelt

Dinsdag is de uit Overpelt afkomstige Leon Didden overleden, de echtgenoot van Greet Verweij. Hij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eisden-Tuinwijk.

Een zonnescherm voor je wagen

Woensdag 1 juni 2016
Maak dat mee!
Pelt - Een zonnescherm voor je wagenZoomAls het zo verder gaat met het bomenbestand komt misschien ooit de dag dat je je auto niet meer kan parkeren in de schaduw van zo'n boom. Dan kan misschien een zonnescherm helpen? Enkele Chinezen uit Peking hebben dat uitgedacht en zijn een crowdfunding-actie gestart om een massaproductie van dat scherm te kunnen realiseren. Het is 4m lang, 2,1m breed, 6 kilo zwaar en je plaatst het met een zuignap op het dak. Open- en dichtvouwen gebeurt met de afstandsbediening. Volgens de Chinezen kan het scherm de temperatuur in de auto met zowat 21 graden Celsius doen dalen.

Te weinig wilde bloemen

Woensdag 1 juni 2016
Vandaag gelezen
"In onze moderne landschappen bloeien te weinig wilde bloemen om gunstig te zijn voor vlinders en andere insecten die bloemen nodig hebben." (Bron: bioloog Dirk Draulans in Knack)

Overpelt

Morgennamiddag wordt in café "Het Achtste Sacrament" de woning Mulkensstraat 25 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 7a50ca en heeft een K.I. van 706 euro.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt