Het overige nieuws

Sporting verliest van Bocholt

Zaterdag 31 maart 2018
Neerpelt - Sporting verliest van BocholtZoom

Neerpelt

In de play-offs van het handbal heeft Sporting NeLo vanavond thuis verloren van Achilles Bocholt. Uitslag: 33-36. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
De avond had echt alles in zich: er was ambiance, er was veel volk, er waren 2 teams die ervoor wilden gaan en er waren legends of fame: Dirk Verhofstadt (van '78 tot '83 bij Sporting om zowat alle prijzen te pakken) en Youri Denert (nog zo jong maar een onuitwisbare indruk nagelaten bij (…) Het hele nieuwsbericht

Wat doen tegen een everzwijn?

Zaterdag 31 maart 2018
Vandaag gelezen
Wat kunnen mensen doen om een confrontatie met een wild zwijn te voorkomen? "De hond aan de lijn houden is echt het voornaamste advies. Als je met je hond op de paden blijft, is de kans klein dat een zwijn zich aangevallen voelt. Zwijnen met jongen zoeken beschutte plekken op, weg van de paden. Mocht er onverhoopt toch een zwijn op je af komen, dan kun je jezelf het beste zo groot mogelijk maken, en zorgen voor lawaai. Vaak zal ze dan wel omkeren: uiteindelijk raakt ze ook ver van haar jongen verwijderd, en neemt dat instinct het over."
Boswachter Mari de Bijl op ed.nl
Pelt - Francisco Antunez-Fernandez overledenVrijdag is Francisco Antunez-Fernandez overleden, de weduwnaar van Fernanda Pinilla-Casas. Hij was 79 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Heide. Begroeting: woensdag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Helena Schoemans overleden

Vrijdag 30 maart 2018
Neerpelt - Helena Schoemans overleden

Neerpelt

Gisteren is Helena Schoemans overleden, de echtgenote van Jan Hoogstijns. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Lou Vonckx overleden

Vrijdag 30 maart 2018
Overpelt - Lou Vonckx overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is vandaag Lou Vonckx overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats waarna zijn asverstrooiing op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek.

'Wij zijn van Luik'

Vrijdag 30 maart 2018
De Vlaamse cabaretier Bert Kruismans trad op in Overpelt en zei tegen iemand dat de mensen daar anders op zijn voorstelling reageerden dan in het buurdorp Lommel. Logisch, zei de man, "die van Lommel zijn Brabanders en wij zijn van Luik, dat is een heel andere mentaliteit". Lommel hoorde lang bij Brabant (en Nederland), Overpelt was de noordelijke grens van het Luikse prinsbisdom. In Lommel bevestigde men dat ook; na 200 jaar zijn de oude roots nog steeds herkenbaar. (Bron: Waals Weekblad)

Witte Donderdag in Boseind

Vrijdag 30 maart 2018
Neerpelt - Witte Donderdag in BoseindZoom

Neerpelt

Gisterenavond werd in de kerken Witte Donderdag gevierd. Dat was onder meer ook het geval in de parochiekerk van Boseind. En daarbij werd er uiteraard ook geklepperd! (Foto Leon Alders) Meer foto's

Klokken naar Rome

Vrijdag 30 maart 2018

Neerpelt

De klokken zijn vertrokken naar Rome en daardoor blijft het stil tijdens het paasweekend. De beiaardier speelt geen marktconcert en ook het automatisch spel zwijgt... tot na de mis van Pasen. Dan hebben de klokken hun taak in verband met de paaseieren volbracht en kunnen ze hun normale bezigheden weer hernemen.

Overpelt

De firma Jacobs heeft de gestolen loden regenafvoerpijpen van de Sint-Martinuskerk in Overpelt Centrum vervangen. De pijpen werden eind vorig jaar gestolen. In verband met deze diefstal is eerder al een vrouw gearresteerd.

Zaterdag Noord-Limburgse derby

Donderdag 29 maart 2018
Neerpelt - Zaterdag Noord-Limburgse derby

Neerpelt

Komende zaterdag staat de Noord-Limburgse derby op het programma. Kersvers Beneleague-winnaar Bocholt komt op bezoek in het Dommelhof. Voor enkele oude bekenden een weerzien op Peltse bodem, zo verwelkomen we trainer Bart Lenders met ex-Sporting spelers Roel Valkenborg, Wout Winters, Serge Spooren en sluitstuk Bjorn Alberts. Sporting gaf een goede indruk afgelopen wedstrijd tegen Visé, benieuwd of we tegen favoriet Achilles een vuist kunnen maken ? Wat zeker is, is dat we onze huid duur gaan verkopen en dat we rekenen op een massale opkomst om onze jongens aan te moedigen. Wedstrijd start om 20.15 uur in het Dommelhof.

Mathieu Lemmens

Donderdag 29 maart 2018
Overpelt - Mathieu Lemmens

Overpelt

Gisteren is Thieu Lemmens overleden, de echtgenoot van Mia Spooren. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Er zijn nog merels

Donderdag 29 maart 2018
Pelt - Er zijn nog merelsZoomUit de tellingen van het meest recente Grote Vogelweekend van Natuurpunt bleek dat de merel sterk achteruit is gegaan. De oorzaak is te zoeken bij het uitbreken van het Usutu-virus afgelopen zomer.Desalniettemin zijn de merels toch volop actief in mijn tuin, meldt Luc Beysen.

Fietser (41) gewond bij val

Donderdag 29 maart 2018
Pelt - Fietser (41) gewond bij valOp het kruispunt van de Europalaan en de Haltstraat in Overpelt is gisterenavond een fietser gewond geraakt bij een val. Het slachtoffer is een 41-jarige man uit Lommel.
Neerpelt - Maarten Cox in uitverkocht DommelhofZoom

Neerpelt

Deze namiddag trad Maarten Cox op voor de Neerpeltse senioren in een uitverkocht Dommelhof. De organisatie was van Dienstencentrum BinnenHOF.

Boeteviering Samana Boseind

Donderdag 29 maart 2018
Neerpelt - Boeteviering Samana BoseindZoom

Neerpelt

Als voorbereiding op het hoogfeest van Pasen was er voor de mensen van Samana Boseind een boeteviering met een stemmige bijeenkomst in de kerk gevolgd door een sobere broodmaaltijd in de Kentings. Er waren een 60-tal aanwezigen met als bijzondere deelnemer de kwieke 99-jarige Nol Cuyvers, waarmee men graag wel eens samen op de foto wil.

Pelt - Veel volk op laatste inspiratieavondZoomGisteren had naar aanleiding van de nakende fusie onder ruime belangstelling de allerlaatste inspiratieavond plaats in het Dommelhof in Neerpelt. Thema was: plaats maken voor mens en natuur.

143 eerstecommunicanten

Woensdag 28 maart 2018

Neerpelt

In de Neerpeltse parochies zijn er dit jaar in het totaal 143 eerstecommunicanten: Boseind (35), Centrum (29), Sint Huibrechts Lille (25), Herent (23) en Grote Heide (31). Er zijn 83 vormelingen: Boseind (22), Herent (9), Centrum (14), Grote Heide (15) en Sint-Huibrechts-Lille (23).

Goede Week vieringen

Woensdag 28 maart 2018

Overpelt

In Overpelt vindt de Witte Donderdag viering (19 uur) plaats in de kerk van het centrum. Op Goede Vrijdag (15 uur) is er Kruisweg in de kerk van Lindel-Hoeven én van het centrum. Om 19 uur is er Kruishulde in de kerk van het centrum. De Paaswake vindt zaterdag (21 uur) plaats in de kerk van het centrum. Op Paasdag (10.30 uur) is er een viering in de kerk van het centrum. Op Paasmaandag (9 uur) is er een viering in de kerk van Lindel-Hoeven. In de kerken van Holheide en Overpelt-Fabriek zijn er geen vieringen.

Vieringen in de Goede Week

Woensdag 28 maart 2018

Neerpelt

Witte donderdag wordt om 19 uur gevierd in de kerk van Boseind. Op Goede Vrijdag (14.30) is er Kruisweg in de kerk van het centrum. De dienst van Goede Vrijdag (19 uur) vindt eveneens plaats in het centrum. Zaterdag zijn er twee Paaswakes : om 18 uur in het Boseind en om 20 uur in Sint Huirechts Lille. Op Paasdag zijn er vieringen in Grote Heide (9.30 uur) en het centrum (11 uur). Paasmaandag (11 uur) is er viering in het centrum.

Versterking voor Sparta Lille

Dinsdag 27 maart 2018
Neerpelt - Versterking voor Sparta Lille

Neerpelt

Sparta Lille heeft drie spelers aangetrokken voor komend seizoen:  Claes, Bekx en Leurs, allen van KFC Kaulille.

'Fusies gemeenten noodzakelijk'

Dinsdag 27 maart 2018
Fusies van gemeenten worden noodzakelijk. Dat stelt Voka-Limburg. "De geboorte van Pelt en Oudsbergen is in dat opzicht een sterk staaltje toekomstgericht bestuur én een stap in de goede richting. Maar we moeten verder gaan en daarom wil Voka dat gemeenten verplicht opschalen tot minimaal 10.000 inwoners. Voor Limburg betekent dit concreet dat een kwart van de gemeenten zullen moeten fuseren. Hierbij hanteren we het Deense model, waarbij gemeen­ten zes maanden de tijd krijgen om op vrijwillige basis deze schaal te bereiken”, aldus VOKA.

De laatste inspiratieavond

Dinsdag 27 maart 2018
Morgen/woensdag staat de laatste van de zes inspiratieavonden op het programma. Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck presenteert zijn frisse ideeën over de inrichting van onze leefomgeving. Willen we onze klimaat- en energiedoelstellingen halen, volgende generaties een toekomst bieden en de biodiversiteit vrijwaren, dan moeten we volgens hem anders gaan nadenken over wonen en bouwen, over ontwikkeling en mobiliteit. Ben je geïnteresseerd in zijn visie of heb je zelf goede ideeën over de indeling van onze ruimte? Ga dan morgen/woensdagavond om 20u eens luisteren in Dommelhof!

Pierre Gielen overleden

Dinsdag 27 maart 2018
Pelt - Pierre Gielen overledenVandaag is Pierre Gielen overleden. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Inbraakpoging in Molenstraat

Maandag 26 maart 2018

Neerpelt

In de Molenstraat werd een inbraakpoging ondernomen. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Wie wint de dvd?

Maandag 26 maart 2018
Pelt - Wie wint de dvd?ZoomSinds gisterochtend leven we weer in zomertijd. We kennen weinig voorstanders, maar er is weinig aan te doen. Vandaar deze cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt deze lonesome bureau-werker op maandagmorgen, wanneer het zomeruur pas ingegaan is?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 26 maart 2018
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Hilda Van Mierlo. Ze had volgens de jury de plezierigste reactie in petto voor ons wekelijks tekstballonnetje. Straks de nieuwe opgave!

Theo Gijbels overleden

Maandag 26 maart 2018
Pelt - Theo Gijbels overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige Theo Gijbels overleden, de echtgenoot van Mathilde Peeters. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Zomeruur in het recyclagepark

Maandag 26 maart 2018
Vanaf morgen/dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Tot en met zaterdag 27 oktober kunt u op volgende tijdstippen uw afval naar het park brengen:
Maandag: gesloten;
Dinsdag, woensdag en vrijdag: van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur;
Donderdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 18.00 uur; 
Zaterdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.
Overpelt - Out of the Box Concert in PaletheZoom

Overpelt

Afgelopen zaterdag organiseerde KF Kempenbloei Achel het Out of the Box Concert in zaal Palethe in Overpelt. De drumband en jeugddrumband KFK onder leiding van Marc Dufour, Dance-Versity en zangers Martijn Cox, Sander Camps en An-Sofie Lauwers brachten voor een enthousiast publiek een prachtig, muzikaal wervelend spektakel.

Zwammen overleven winterprik

Maandag 26 maart 2018
Overpelt - Zwammen overleven winterprikZoom

Overpelt

Op 't einde van de Dorperheidestraat staat deze stronk vol met zwammen. Ze hebben de winterprik overleefd en genieten nu van de eerste zonnestralen. (Albert Nuijts)
Neerpelt - Genieten van het zonnetje in het HagevenZoom

Neerpelt

Laat me maar genieten van het zonnetje moet dit diertje in het Hageven gedacht hebben. Morgen komt er wellicht weer regen.(Lieve De Bleser)

Flinke prestatie van judoka's

Zondag 25 maart 2018
Pelt - Flinke prestatie van judoka'sZoomVandaag hebben de judoka's van JC Neerpelt-Eksel weer het beste van zichzelf gegeven op de beker van de fruitstreek te Sint-Truiden. Alle dertien deelnemers vochten als leeuwen en mochten trots hun medailles in ontvangst nemen.

Marcel Vanhelden overleden

Zondag 25 maart 2018
Pelt - Marcel Vanhelden overledenOp 23 maart overleed Marcel Vanhelden, de echtgenoot van Marie-José Derdaele. Hij was 78 jaar en gewezen schepen van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Zijn as zal uitgestrooid worden op de begraafplaats van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Lindel-Hoeven sprokkelt puntje

Zondag 25 maart 2018
Overpelt - Lindel-Hoeven sprokkelt puntje

Overpelt

Lindel-Hoeven heeft vanmiddag thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Reppel, de tweede in de stand. Lindel-Hoeven staat na 25 wedstrijden vijftiende met 24 punten.

Herkol wint in Hoepertingen

Zondag 25 maart 2018
Neerpelt - Herkol wint in Hoepertingen

Neerpelt

SV Herkol is vanmiddag met 2-4 gaan winnen op het veld van HIH Hoepertingen. Voor Herkol scoorden Joris Bollen en Bert Craeghs (3). Herkol staat na 27 wedstrijden vierde geklasseerd met 45 punten. Sparta Lille verloor thuis, met 0-2 van HW Zonhoven en staat negende in de stand met 36 punten uit 26 wedstrijden.

Sporting NeLo verslaat Visé

Zondag 25 maart 2018
Neerpelt - Sporting NeLo verslaat Visé

Neerpelt

Sporting NeLo heeft een goede zaak gedaan in de play offs. Het versloeg Visé met 33-29. Een verslag van Sven Spooren: Een aarzelende beginfase, maar met Sporting toch aan de goede kant van de score. Toon Habraken toonde zijn team de weg door 4x achter elkaar te scoren. Sporting opende zo de debatten en nam de leiding: 6-4 na 10 minuten. Tussen de 10e en de 20e minuut liet Sporting zich echter in doekjes doen door een ontketend Visé via Geradon en Vancosen. De dekking stond niet agressief (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza - Ternesse 1-1

Zaterdag 24 maart 2018
Pelt - Esperanza - Ternesse 1-1Esperanza Pelt heeft vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Ternesse Wommelgem. Esperanza staat achtste in stand met 38 punten uit 26 wedstrijden.

Kadijk wint in Kaulille

Zaterdag 24 maart 2018
Overpelt - Kadijk wint in Kaulille

Overpelt

SK Kadijk is vanavond met de punten gaan lopen in Kaulille. Het won er met 1-2. Kadijk staat negende in de stand met 35 punten uit 26 matchen.

Grote Heide verliest in Hamont

Zaterdag 24 maart 2018
Neerpelt - Grote Heide verliest in Hamont

Neerpelt

Grote Heide heeft vanavond met 2-0 verloren bij KFC Hamont 99. In de stand staat Grote Heide zesde met 41 punten uit 26 matchen.

Nieuwe bvba: NNIMINN

Zaterdag 24 maart 2018

Neerpelt

Inn Stevens uit Neerpelt heeft de handelsvennootschap NNIMINN opgericht met zetel aan de Kloosterstraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden de aan- en verkoop van onroerende goederen en het produceren, kopen en verkopen van kinderkleding.

Nieuwe bvba: Eerdekens & Cox

Zaterdag 24 maart 2018
Notaris Ghislain Eerdekens uit Overpelt en kandidaat-notaris Greet Cox uit Lommel hebben de bvba Eerdekens & Cox - Geassocieerde Notarissen opgericht met zetel aan de Groenstraat in Neerpelt. Het vennootschapsvermogen bedraagt 20.000 euro.

Winteruur wordt zomeruur!

Zaterdag 24 maart 2018
Pelt - Winteruur wordt zomeruur!ZoomVannacht schakelen we over op de zomertijd. Om 2 uur draaien we de klok een uur vooruit. We verliezen dus een uurtje slaap.

Neerpelt

De oproep van Turnkring Hoger Op voor bestuursleden heeft zijn vruchten afgeworpen. Meerdere kandidaat-bestuursleden hebben zich gemeld zodat de toekomst van de turnkring verzekerd is.
Door gebouwen in Noord-Limburg te verwarmen met geothermie, warm water uit de ondergrond, kan de CO2-uitstoot van de huishoudens en bedrijven met zowat de helft verlaagd worden. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek. Voor Lommel en Bree zijn de mogelijke afnemers al in kaart gebracht. De andere gemeentebesturen willen nu dat de VITO de mogelijkheden in de rest van Noord-Limburg onderzoekt. (bron Radio 2)

Francine Donders overleden

Vrijdag 23 maart 2018
Neerpelt - Francine Donders overleden

Neerpelt

In rusthuis Sint-Jozef is vandaag Francine Donders overleden de weduwe van Jaak Vanhout. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Lente op de beiaard

Vrijdag 23 maart 2018

Neerpelt

Van de lente is nog niet zo veel te merken met deze koude temperaturen. Daarom helpt de beiaard van Neerpelt om toch in de lentestemming te komen. Tijdens de markt klinken er vanaf 10.30 uur liedjes die over de lente gaan, zoals “’t Is altijd lente” van Peter de Koning, “Lente me” van Toon Hermans, “Tulpen uit Amsterdam” van Hollands glorie, “Daar is de lente” van Jan De Wilde, maar ook het Allegro van de lente uit de “Vier seizoenen” van Vivaldi. Met deze muziek hangt de lente alsnog in de lucht…
Vandaag viert de Voedselbank Limburg haar 25-jarig bestaan. De organisatie zamelt sinds 1993 overschotten in van voedingswaren en stelt die dan gratis ter beschikking van erkende caritatieve verenigingen die ze op hun beurt bedelen aan minderbedeelden. Vorig jaar hielpen de Voedselbanken 157.151 minderbedeelden van wie 11.254 Limburgers. In vijf jaar tijd is het aantal hulpbehoevenden met 30 procent gestegen, in tien jaar tijd gaat het zelfs om 45 procent.In Limburg verdeelde de Voedselbank vorig jaar 1.237 ton voedingsmiddelen over 55 caritatieve verenigingen maar ook aan enkele sociale instellingen in Limburg. De Voedselbank ontvangt geen subsidies en is aangewezen op giften.

Milan Dekkers naar Grote Heide

Donderdag 22 maart 2018
Neerpelt - Milan Dekkers naar Grote Heide

Neerpelt

Milan Dekkers (Sparta Lille) verdedigt komend seizoen de kleuren van Grote Heide. Sparta Lille heeft inmiddels al acht nieuwe spelers aangetrokken.

Zuid-Afrikaans bezoek voor Rise Up

Donderdag 22 maart 2018

Overpelt

Naar aanleiding van hun deelname aan de World Choir Games in het Zuid-Afrikaanse Pretoria verwacht het Showkoor Rise Up bezoek van Jimmy Mashudu Mulovhedzi, music director van het Soweto Gospel Choir. Morgen/vrijdagavond om 19.30u zal er met hem een Afrikaanse workshop zang/dans plaatsvinden in CC Palethe. Voor die workshop hebben al 50 enthousiaste koorleden van 5 verschillende koren zich ingeschreven. Meer info via ann.vanduffel[!]me.com

Michel Baeten overleden

Donderdag 22 maart 2018
Neerpelt - Michel Baeten overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Michel Baeten overleden. Hij was 85 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Laatste groet: maandag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nieuwe bvba: Patrick Cuijvers

Donderdag 22 maart 2018

Neerpelt

Patrick Cuijvers uit Neerpelt heeft de bvba Patrick Cuijvers opgericht met zetel aan de Beukenlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer verpleging op consultatie en aan huis, het leveren van goederen en diensten aan medici en paramedici én de groot- en kleinhandel in wijnen, alcoholische en niet-alcoholische dranken.
Neerpelt - Handbal: zaterdag starten de play-offs

Neerpelt

Zaterdag starten de play-offs in het handbal. Sporting NeLo begint met een wedstrijd thuis tegen Visé. Een vooruitblik van Sven Spooren: 
Visé is een hele stugge tegenstander. We wonnen dit jaar al met 1 doelpunt, maar we verloren ook al met 1 doelpunt. We zijn elkaar dus waard ! Sporting wil echter niet zomaar een bijrolletje spelen. Kampioen spelen wordt moeilijk aangezien we met 1 bonuspunt moeten starten, maar ons laten wegspelen is niet aan de orde. Een weekje (…) Het hele nieuwsbericht

Zet elkaar eens in de bloemen

Woensdag 21 maart 2018
Neerpelt - Zet elkaar eens in de bloemenZoom

Neerpelt

De bestuursleden van KVLV Grote Heide hebben in de "Week van de Vrijwilliger" elkaar in de bloemetjes gezet. "Het is fijn als je mekaar kan waarderen en respecteren. Het werk dat je als vrijwilliger doet, is leuker als je het samen kan doen. Ieder met zijn eigen talenten en kunnen. Zoals in alle verenigingen is de werking heel erg veranderd in de loop der jaren. Toch willen we voor onze leden blijven werken, zodat onze samenkomsten een gezellige ontmoeting met vriendinnen kunnen zijn," zeggen ze daar.

Overpelt

Morgennamiddag wordt in de parochiezaal van Holheide de woning Jeneverbeslaan 47 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 6a20ca en heeft een K.I. van 515 euro. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 118.200 euro.

Godelieve Wijnen overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Overpelt - Godelieve Wijnen overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is vandaag Godelieve Wijnen overleden, de weduwe van Hugo Last. Ze was 78 jaar. De uitvaartliturgie zal vrijdag om 10.30u gehouden worden in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch

Politie zoekt dieven

Dinsdag 20 maart 2018
Grensgevallen
Pelt - Politie zoekt dievenZoomDe Nederlandse politie is op zoek naar dit koppel. Dat heeft op 14 december tijdens de weekmarkt in Valkenswaard de bankkaart van een 77-jarige vrouw gestolen. Even later haalden ze de bankrekening van het slachtoffer leeg. De politie hoopt dat mensen die het koppel misschien kennen, zich zullen melden.
Neerpelt - Met elektrische fiets tegen auto

Neerpelt

Gisternamiddag rond 17u botste op de Koning Albertlaan een 30-jarige Neerpeltenaar met een elektrische fiets tegen een auto. Hij werd daarbij lichtgewond. Het verkeersongeval gebeurde ter hoogte van de ingang van de Delhaize-parking.

Chel Dilissen overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Pelt - Chel Dilissen overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige Chel Dilissen overleden, de weduwnaar van Louisa Vanduffel. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Jeanne Theuwissen overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Neerpelt - Jeanne Theuwissen overleden

Neerpelt

In WZC Melderthof in Lummen is gisteren Jeanne Theuwissen overleden, de echtgenote van Sus Oversteyns. Ze was 88 jaar. Vrijdag wordt haar asurn bijgezet in het columbarium op de begraafplaats, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: donderdag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Sinds maandag ligt het ontwerp van Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) Afbakening Kleinstedelijk gebied Neerpelt-Overpelt ter inzage van de bevolking. Het ontwerp-PRUP legt de groeigrenzen van de bipool Neerpelt-Overpelt (Pelt) vast: binnen de lijn kunnen bijkomende stedelijke functies ontwikkeld worden, buiten de afbakeningslijn gaat vooral aandacht naar de landbouw, het platteland, de open ruimte en het landelijk wonen. Het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) dat hiervoor (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Lezing Sabine De Vos over CuninaZoomCunina is een Belgische onafhankelijke ontwikkelings-organisatie. Ze ijveren in zes partnerlanden (Brazilië, de Filipijnen, Haïti, Nepal, Oeganda en Zuid-Afrika) voor een betere toegang en kwaliteit van basis en secundair onderwijs, onafhankelijk van politieke, religieuze of maatschappelijke overtuiging. Morgen - woensdag - komen oprichtster Sophie Vangheel en meter Sabine De Vos naar het Raadhuis in Lommel om over hun organisatie en de vele projecten te vertellen. Cunina is het (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Esperanza: Van den Broek stapt opJos Van den Broek stopt eind dit seizoen als sportief verantwoordelijke van Esperanza Pelt, Hij oefende die functie drie jaar uit. Tevoren was hij er keeperstrainer.

'Het dienstmeisje van Degrelle'

Maandag 19 maart 2018
Overpelt - 'Het dienstmeisje van Degrelle'Zoom

Overpelt

Gisteren stelde journaliste en auteur Simone Korkus haar boek 'Het dienstmeisje van Degrelle: hoe Hannah Nadel de oorlog overleefde' voor in Overpelt. Ze was er op uitnodiging van de bibliotheek, het Genootschap voor Geschiedenis en Volkskunde en CC Palethe. Het was een boeiende voormiddag waarin Simone het verhaal van de joodse Hannah Nadel en haar familie vertelde. Dit bijzondere verhaal van Hannah, die de oorlog overleefde dankzij haar werk als dienstmeisje bij de familie Cornet-Degrelle, is maar gekend dankzij dit boek van Simone Korkus. 'De stilte verdwijnt door te spreken over de stilte', aldus de schrijfster.

Win een dvd - of een boek

Maandag 19 maart 2018
Pelt - Win een dvd - of een boekZoomHet is me wat, met die sociale media tegenwoordig. Zo is er sprake van om ze binnenkort te verbieden voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Terwijl die kinderen vaak gemakkelijker met die media kunnen omgaan dan hun ouders. Wat zegt de moeder van dit meisje tegen haar dochter die op Instagram zit?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! (Cartoon Stijn Lodewijks)

De Whizzkids van Overpelt

Maandag 19 maart 2018
Overpelt - De Whizzkids van OverpeltZoom

Overpelt

Elk jaar nemen de vijfde- en de zesdejaars van de Corneliusschool deel aan de wedstrijd van de Whizzkids. Deze wedstrijd test de vaardigheden van de kinderen op het vlak van ICT waarbij het opzoeken van informatie op het internet centraal staat. Dit jaar veroverden zowel de leerlingen van het 5de als die van het 6de leerjaar een plaats in de halve finale van deze populaire wedstrijd. Met vier leerlingen van elke klas trokken de juffen naar het hoofdkantoor van Google in Brussel om er per twee (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Inschrijvingen barbecue-wedstrijd geopendZoom

Neerpelt

We meldden eerder al dat er op 26 augustus in het centrum een barbecue-wedstrijd wordt georganiseerd in het kader van "Neerpelt bezwijkt voor het centrum". De inschrijvingen voor die wedstrijd zijn nu geopend! Meer informatie en een link naar het inschrijvingsformulier zijn hier te vinden. Er kunnen maximaal 20 teams deelnemen. 
Elke baby verdient een goede start in het leven. Maar de leefomstandigheden van toekomstige ouders zijn soms minder gunstig, bijvoorbeeld omwille van psychische problemen, zwakke sociale ondersteuning, (vermoeden van) drug- of alcoholgebruik, een moeilijke financiële situatie… Om deze ouders te ondersteunen werd een jaar geleden PRAGT in het leven geroepen. Die afkorting staat voor Perinataal Regionaal Ambulant GezinsTraject. PRAGT heeft vorig jaar al 17 gezinnen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Maandag 19 maart 2018
Pelt - Nieuwe fietsgids voorgesteldZoomVoor het derde jaar op rij presenteerden Leo Swinnen en Dirk Van Bun hun fietsgids 'Tips voor fietsers'. "We zijn daar een heel jaar mee bezig geweest," vertellen ze. "Dikwijls fietst men naar een cafeetje om de dorstigen te laven en zegt men: dju 't is niet open. Ook om dat te vermijden hebben we deze gids gemaakt. Je vindt er alle horecazaken in die op je fietsroute liggen. We zijn begonnen met 12.000 exemplaren in 2016 en zitten nu al aan 43.000. Inmiddels breidden we ons (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
In de Leenderheide hebben everzwijnen gisteren een jogger en zijn hond aangevallen. De hond werd daarbij zwaar toegetakeld. Hij moest door een dierenarts behandeld worden. De jogger bleef ongedeerd.

Openbare verkoping: Hoevestraat

Maandag 19 maart 2018

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in De Kompen de woning Hoevestraat 1 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 26a66ca en heeft een K.I. van 1286 euro. na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 256.200 euro.

Wie won de dvd?

Zondag 18 maart 2018
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Koen Voortmans. Die zag een koppel bij de boer informeren of ze zelf biefstuk van de koe mochten afsnijden. Heel wat andere inzenders lieten het koppel vragen waar ze de blinde vinken konden vinden. En zo waren er nog aardige inzendingen.
Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Pelt - Basket: Pelt klopt Orly HasseltPelt-Orly Hasselt: 79-47 (25-10, 24-10 (49-20), 11-11 (60-31), 19-16 (79-47))
De match tegen Orly kwam aanvankelijk moeizaam op gang (0-4). Bij Pelt hield een sterk spelende Bert (4/5 shots) zijn ploeg toen op het rechte pad: 11-10 (4’). Maar dan maakte de thuisploeg wel een vuist en liet na een 14-0, met Duane in de hoofdrol, de Hasselaren ter plaatse trappelen: 25-10 (10’). Ook in het tweede quarter pakte Bert gretig de rebounds (10) en vonden Jago en Duane de weg naar de ring (…) Het hele nieuwsbericht
Overpelt - Lindel-Hoeven verliest van KFC Hamont 99

Overpelt

Lindel-Hoeven VV heeft vandaag verloren van KFC Hamont 99. Uitslag: 0-1. In de stand staat Lindel-Hoeven vijftiende met 24 punten uit 25 matchen.
Neerpelt - Dames Liga NeLo – Denderbelle: 27-23Zoom

Neerpelt

De Liga-dames van Sporting NeLo hebben gisteravond Brabo Denderbelle verslagen. Een verslag van Sven Spooren:
Onze verdediging ging af en toe in de fout en daar profiteerde Brabo van. Na een paar missers op het Brabo doel vonden we onze draai, mooi handbal kwam eruit. Maar de beide ploegen gaven de eerste 20 minuten niets aan elkaar toe. Marie zette even de druk op de verdediging, Charlotte op snelheid en onze pivots deden de rest van het werk. In verdediging begonnen we terug de harde aanpak (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Herkol en RC Peer spelen gelijkSV Herkol heeft deze namiddag thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Racing Peer. Bij de rust was het nog 0-0. In de tweede helft kwam Herkol op voorsprong via Wietse Baerts en Christof Vanbeuren; maar Peer kon nog op gelijke hoogte komen via Gijbels en Buntinx. Herkol staat vierde in de stand met 39 punten uit 26 wedstrijden. Rode lantaarn Racing Peer heeft na 25 wedstrijden 21 punten.Grote Heide heeft deze namiddag Eksel A verslagen. Uitslag: 3-1, na twee doelpunten van Maarten Vandenberk en één van Davy Bellemans. Grote Heide staat na 25 wedstrijden vijfde met 41 punten. De wedstrijd van Sparta Lille tegen en in Houthalen VV werd afgelast: het kunstgrasveld lag vol sneeuw die vanwege de kunststofkorrels niet geruimd kon worden.

Thieu Symkens overleden

Zaterdag 17 maart 2018
Pelt - Thieu Symkens overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag Thieu Symkens overleden, de weduwnaar van Christina Emmers. Hij was 86 jaar. Dinsdag wordt hij begraven op de begraafplaats van Neerpelt, na een afscheidsdienst in besloten kring in funerarium Severens in Overpelt.

Even enkele studenten helpen

Zaterdag 17 maart 2018

Neerpelt

Tine Theysmans, Hanne Eerdekens en Cheyenne Keppens zijn drie leerlingen uit het zesde jaar van het WICO Sint-Hubertus en voor het vak Aardrijkskunde zijn ze bezig met een onderzoekscompetentie over de perceptie (het beeld) van Neerpelt. Ze baseren de resultaten vooral op de mening van personen in en rond Neerpelt en daarom vragen ze even een enquête in te vullen. Ze hebben twee enquêtes opgesteld, één voor bewoners en één voor niet-bewoners. Het invullen neemt nauwelijks 2 minuutjes in beslag.
De enquête voor niet-inwoners van Neerpelt staat hier, die voor Neerpeltenaren vindt u hier

Fietser gewond in Dorpsstraat

Zaterdag 17 maart 2018

Overpelt

Deze namiddag rond 15.15 raakten een auto en een fietser in een aanrijding betrokken in de Dorpsstraat, ter hoogte van De Heuf. De fietser werd lichtgewond.

Drie dopelingen in Lindel-Hoeven

Zaterdag 17 maart 2018

Overpelt

In de parochiekerk van Lindel-Hoeven werden drie kindjes gedoopt: Liam, het tweede kindje van Jimmy Langens en Joyce Heylen; Thiago, het tweede kindje van Maikel Goven en Bianca Rothier én Laure, het eerste kindje van Niels Donckers en Ann Claes.
Philip Vliegen uit Overpelt en The Vape Room II met zetel in Opglabbeek hebben de vennootschap onder firma (VOF) The Vape Room III opgericht met zetel aan de Rodekruisstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de detailhandel van elektronische sigaretten.
Pelt - Esperanza Pelt klopt leider TermienEsperanza Pelt heeft vanavond Eendracht Termien verslagen, de leider in 3de Amateurs VV B. Uitslag: 1-2. Jean Black en Stijn Deckers bogen een 1-0 achterstand om. Bij de rust was het nog 0-0. Mooi!

Wijchmaal - Kadijk 3-1

Vrijdag 16 maart 2018
Pelt - Wijchmaal - Kadijk 3-1Sp. Wijchmaal heeft vanavond Kadijk verslagen met 3-1. Na 25 wedstrijden heeft Wijchmaal 35 punten, Kadijk 32.
Pelt - Inschrijvingskiosken in MariaziekenhuisZoomMaandag 19 maart worden in het Mariaziekenhuis vier inschrijvingskiosken in gebruik genomen. Aan deze kiosken kan een patiënt, die voor een reguliere raadpleging komt, zich op minder dan een minuut inschrijven. Na die inschrijving aan een kiosk kan de patiënt zich direct naar de wachtzaal van de arts begeven of zich aanmelden op het secretariaat van de arts. Hierdoor zal de wachttijd in de wachtzaal bij de inschrijvingen verminderen.
Elke patiënt moet zich altijd eerst aanmelden aan een kiosk. Dit omdat de kiosken ook fungeren als automaat voor volgnummers om door een medewerker geholpen te worden. De kiosken met touchscreen zijn gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in gebruik. Inschrijven kan in 5 eenvoudige stappen (zie afbeelding).

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Vrijdag 16 maart 2018
De nieuwe procesaanpak voor complexe projecten van de Vlaamse overheid zet in op de realisatie van projecten binnen een aanvaardbare termijn en met een zo maximaal mogelijk draagvlak. De Vlaamse Regering keurt nu de startbeslissing goed van het complex project 'Noord-Zuidverbinding Limburg' in de zin van het decreet over complexe projecten. De bevoegde ministers zullen zorgen voor de verdere uitvoering van deze startbeslissing; de gouverneur van de provincie Limburg wordt aangeduid als procesbegeleider en voorzitter van de stuurgroep.
(Mededeling van de Vlaamse regering)

Gratje Vankemenade overleden

Vrijdag 16 maart 2018
Pelt - Gratje Vankemenade overledenIn WZC Sint-Antonius in Peer is vandaag de uitt Neerpelt afkomstige Gratje Vankemenade overleden, de echtgenoot van Mariette Nuijts. Hij was 80 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (18.45-19.15u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nieuwe winterprik

Vrijdag 16 maart 2018
Een nieuwe winterprik in de vorm van winterse neerslag komt Vlaanderen in de loop van de nacht binnen. Volgens Meteo Wing kan deze winterse neerslag onder de vorm van aanvriezende regen vallen waardoor er lokaal kans is op gevaarlijk gladde wegen. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om na middernacht uitermate voorzichtig te zijn op de weg. De weersvoorspeller van Meteo Wing verwacht na middernacht een zwakke neerslagzone die vanaf het noordoosten Vlaanderen zal binnenkomen. Deze neerslagzone (…) Het hele nieuwsbericht

Luc Last overleden

Vrijdag 16 maart 2018
Overpelt - Luc Last overleden

Overpelt

Gisteren is Luc Last overleden, de echtgenoot van Angèle Berben. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (19.15-19.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Victor Panis overleden

Vrijdag 16 maart 2018
Pelt - Victor Panis overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Victor Panis overleden, de echtgenoot van Rachel Coninckx. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Minieme bevolkingsgroei

Vrijdag 16 maart 2018
Volgens bevolkingsprognoses van het Federaal Planbureau zal de Limburgse bevolking tussen 2017 en 2070 slechts groeien met 1,6 procent. Dat steekt schril af tegen de verwachte bevolkingsgroei in Vlaams-Brabant (30,8 procent), Oost-Vlaanderen (27,2 procent) en Antwerpen (25,6 procent).
Neerpelt - Jan Coninx erevoorzitter van het EMJZoom

Neerpelt

Jan Coninx, oud-voorzitter van het EMJ, heeft daar de titel van erevoorzitter gekregen. Huidig voorzitter Rutger Nuyts bracht tijdens een recent samenzijn hulde aan Jan Coninx en aan zijn mede-erevoorzitters Peter Berben en Lambert Vinken. Op de foto vlnr Rutger Nuyts, Jan Coninx, Peter Berben, Lambert Vinken.
Vandaag gelezen
"Uit het veldonderzoek blijkt dat een schans niet alleen bestond uit het graven van een gracht en het opwerpen van een wal. Voor het oprichten van de schansen zijn enorme inspanningen verricht door de relatief kleine gemeenschappen. Om een egaal en droog schansterrein te verkrijgen, zijn bij iedere schans ophogingspakketten van het schanslichaam vastgesteld. Ook aan de waterhuishouding lijkt veel aandacht te zijn besteed. Deze inspanningen geven mede een idee onder wat voor erbarmelijke omstandigheden de bevolking moet hebben geleefd. De armzalige toestanden kunnen ook uit het vondstmateriaal worden afgelezen."
Drs.ing. D.M.G. Keijers in "Studieopdracht naar een archeologische evaluatie en waardering van 7 schansen - provincies Limburg en Vlaams-Brabant"

Verkeersproblemen op de E34/A67

Vrijdag 16 maart 2018
Grensgevallen
Pelt - Verkeersproblemen op de E34/A67ZoomUPDATE De A67/E34 is in de vooravond weer opengesteld voor het verkeer. Vanmorgen was daar ter hoogte van ASML in Veldhoven een tankwagen door de middenberm geschoten en gekanteld. Vervolgens reed er een personenwagen tegenaan. Omdat de tankwagen geladen was met een bijtend product werd de weg bijna de hele dag in beide richtingen afgesloten. Nadat de inhoud van de tank was overgepompt en de tankwagen was getakeld kon de autosnelweg rond 17.15u weer vrijgegeven worden voor het verkeer.

Mia Cox overleden

Vrijdag 16 maart 2018
Pelt - Mia Cox overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is dinsdag Mia Cox overleden. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: zondag (17-18 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Twee nieuwe Dylans

Vrijdag 16 maart 2018
Pelt - Twee nieuwe DylansZoomVandaag wordt Elliott Murphy 69 jaar. De singer-songwriter is nog altijd actief, maar begon in 1973 toen hij de nieuwe Bob Dylan werd genoemd. Lees hier hoe hij samenwerkte met Bruce Springsteen, die dezelfde titel kreeg toebedeeld.

Limburg vergrijst

Donderdag 15 maart 2018
Bank Belfius, die een doorlichting maakte van alle Belgische gemeenten, heeft 25 van de 44 Limburgse gemeenten het etiket 'vergrijzende bevolking' gegeven. Volgens de bank kan dat de betrokken gemeenten financieel in de problemen brengen want gepensioneerden betalen minder gemeentebelastingen.

Inbraak in Stationsstraat

Donderdag 15 maart 2018

Neerpelt

In de Stationsstraat is gisteravond vastgesteld dat er ingebroken was in een woning. Of de daders buit konden maken, is niet geweten. Ze waren het huis binnen geraakt door de garagepoort te forceren.

Emiel Hermans overleden

Donderdag 15 maart 2018
Pelt - Emiel Hermans overledenIN WZC Immaculata is vandaag Emiel Hermans overleden. Ruim 80 jaar geleden werd hij in Neerpelt geboren. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Laatste groet: dinsdag (17.30u - 18u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nieuwe vennootschap: Hamarojo

Donderdag 15 maart 2018

Neerpelt

Henricus Van Mierlo en Marie-Louise Coppens, beiden uit Neerpelt, hebben de gewone commanditaire vennootschap Hamarojo opgericht met zetel aan de Korhoenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen van, de groothandel in, de import en export van, de verkoop van (electro-)technische apparatuur, -installaties, - regelsystemen, automatiseringssystemen, -apparatuur en programmatuur.

Toon Spooren overleden

Donderdag 15 maart 2018
Neerpelt - Toon Spooren overleden

Neerpelt

Vandaag is Toon Spooren overleden, de echtgenoot van Lène Spooren. Hij was 85 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent. Begroeting: maandag (18u - 18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Daar is de Veiligheidsmonitor

Donderdag 15 maart 2018
Pelt - Daar is de VeiligheidsmonitorDe Veiligheidsmonitor is een bevraging bij de burgers over verschillende veiligheidsthema's. Via dit initiatief kan je binnenkort als burger bevraagd worden over uw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden. Het initiatief wordt georganiseerd door de politie in samenwerking met Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en de lokale gemeentebesturen. De deelnemers worden via een steekproef geselecteerd.De resultaten worden begin 2019 verwacht, zodat ze kunnen worden opgenomen in de verschillende beleidsplannen.

Blanke blues

Donderdag 15 maart 2018
Pelt - Blanke bluesZoomVandaag viert Hughie Flint zijn 78ste verjaardag. De drummer is een pionier van de blanke blues bij John Mayall & The Bluesbreakers, Alexis Korner, Savoy Brown en The Blues Band. Maar hij leunde soms aan tegen de folk, bijvoorbeeld in Malt And Barley Blues van zijn eigen formatie. Heel zijn cv kan je hier vinden.
Pelt - Brits regiment bezoekt Noord-LimburgZoomOp woensdag 21 maart brengt een groep militairen van het Britse Lincolnshire Regiment, dat deelnam aan de bevrijding van de regio in september 1944 in het kader van de Operatie Market Garden, een bezoek aan Noord-Limburg. Zelfs een veteraan van die operatie, John Blood, neemt deel aan deze herdenkingstocht die het regiment van Normandië naar Duitsland brengt.
Die woensdag om 12u30 brengen de Britten hulde aan hun gevallen makkers op het Brits kerkhof in Leopoldsburg. Om 14u (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Neerpeltenaar gewond bij verkeersongeval

Neerpelt

Bij een verkeersongeval in de Nobelstraat in Hamont-Achel is gisteravond een 40-jarige Neerpeltenaar gewond geraakt toen hij met zijn auto tegen een boom terecht kwam. Dat gebeurde ter hoogte van het Boskerkhof.

Fietser gewond in Spoorwegstraat

Woensdag 14 maart 2018
Overpelt - Fietser gewond in Spoorwegstraat

Overpelt

In de Spoorwegstraat werd vanmorgen een 1!-jarige fietser uit de gemeente lichtgewond toen hij daar tegen een auto reed die achteruit de oprit van een woning verliet.

Wie wint de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Pelt - Wie wint de dvd?ZoomJe zal maar landbouwer zijn dezer dagen, met al die schandalen in de vleesindustrie. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Wat zegt deze man als hij samen met zijn vrouw bij de landbouwer arriveert?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Misschien wordt u de winnaar!
Volgende week start bij VTM de realityreeks ‘F-16’, over het leven van negen Belgische F-16-piloten. De reeks is gefilmd op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. In de VTM-reeks geven de piloten een inkijk in hun eigen wereld. We krijgen onder meer te zien hoe hun training op de vliegbasis eraan toegaat en we zijn erbij tijdens acties in Syrië en Irak. 'F-16' is vanaf dinsdag 20 maart te bekijken op VTM.

Wie won de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is F. Vandersanden. Hij/zij (geen voornaam bij de inzending) had de plezierigste reactie bedacht voor de "koning Winter". Héél veel inzenders hielden het op "I'll be back", vele anderen haalden er op de een of andere manier de ijsheiligen bij. Straks een nieuw opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Neerpelt - Jonge handballertjes in de sporthalZoom

Neerpelt

Zondag was er in het Dommelhof het Welpen- en Pagaddertornooi van Sporting Nelo. Ploegen uit Meeuwen, Bocholt, Overpelt, Tessenderlo, Hamont, Lommel en uiteraard de eigen Sporting-ploegjes deden mee. Er werd volop gesport, en (groot)ouders konden weer eens kijken naar de vooruitgang van hun (klein)kinderen. Ook was er de wekelijkse Nelson's Kidsclub, waarbij de kinderen achteraf nog konden genieten van clown Pappie Cool. Euroquip had hierop geboden in de Warmste Week voor vzw 't Kietelt en had deze speciaal voor die dag geschonken.
Wil je ook eens mee handballen ? Of wil je eens naar de Nelson's Kidsclub, de bewegingsschool? Vraag info via communicatie[!]sporting-nelo.be!

Morgen Vrouwendag in de bib

Dinsdag 13 maart 2018

Neerpelt

Morgen, 15 maart, is het Vrouwendag, ook in de gemeentelijke bibliotheek. De dag staat in het teken van analfabetisme bij vrouwen. Dankzij een informatief en ontspannend programma kunnen vrouwen kennismaken met het aanbod van de bib, ervaringen uitwisselen en contacten leggen. Theater Antract brengt er de voorstelling ‘Hij, op z’n witte paard’. Daarin speelt de Neerpeltse actrice Layla Önlen plattelandsvrouw Iraz, die nooit naar school is gegaan. Ze laat zien hoe Iraz (…) Het hele nieuwsbericht

Swa Smeets overleden

Dinsdag 13 maart 2018
Gisteren de uit Neerpelt afkomstige Swa Smeets overleden, de weduwnaar van Carla Geraets. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Opleiding bouwkraanmachinist

Dinsdag 13 maart 2018
Overpelt - Opleiding bouwkraanmachinistZoom

Overpelt

Bouwkranenbedrijf De Ceuster uit Lommel en bouwbedrijf Lamers uit Hamont-Achel dragen de toekomstige bouwvakkers een warm hart toe. Ze hopen het beroep aantrekkelijker te maken door middel van een Noord-Limburgse bouwopleiding. Vier leerlingen en hun leerkracht van het Buitengewoon Beroepsonderwijs Overpelt (BBO) kregen door hen een opleiding 'bouwkraanmachinist' aangeboden. "Nu kunnen onze laatstejaars zich pas echt voorbereiden op een toffe job. Ze krijgen een unieke kans waar ze enkel (…) Het hele nieuwsbericht
Morgen/woensdagavond om 19.30u kan men in de Dommelhof-schouwburg gaan kijken naar ‘Het jaar van de meikever’, een theaterstuk van en door René Swartenbroekx en Lut Bruggen. Vragen en gevoelens over de laatste levensperiode zijn moeilijk, omdat ze raken aan het ongrijpbare van leven en dood. Vaak denken mensen: ‘Ze zullen wel weten wat ik wil als het zo ver is’. Maar zo kunnen er gemakkelijk misverstanden ontstaan. Nu al denken, spreken en beslissen over de zorg die je wil, mocht je ernstig ziek worden: dát is vroegtijdige zorgplanning.De toegang morgenavond is gratis.

Alfonsine Simons overleden

Dinsdag 13 maart 2018
Pelt - Alfonsine Simons overledenIn rusthuis Den Boogerd in Eksel is gisteren de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Alfonsine Simons overleden, de weduwe van Jan Plas. Ze was 86 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot laatste groet. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Grensgevallen
De Nederlandse Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD heeft beslag gelegd op paarden, stallen en bankrekeningen van de in Monaco residerende Spaanse springpaardenhandelaar José Javier Salvador Torreguitart (47), die aan de Abdijweg in Valkenswaard, nabij de Achelse Kluis, een groot stallencomplex voor springpaarden heeft laten bouwen. De Spanjaard wordt verdacht van het witwassen van 4 miljoen euro aan crimineel verworven geld. Daarbij zou hij geholpen zijn door een 66-jarige Rotterdammer die de rechterhand zou zijn van de eerder veroordeelde drugsbaron Janus van Wesenbeeck.

Klimaatdoelstelling ondertekend

Dinsdag 13 maart 2018
41 van de 44 burgemeesters van Limburgse gemeenten hebben vanmorgen in de ambtswoning van de gouverneur in Hasselt de provinciale convenant voor klimaat en energie ondertekend. Ze willen daarmee hun steun toezeggen aan de ambitie om tegen 2030 de uitstoot van CO2 met 40 procent te verminderen en tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Dat is de nieuwe klimaatdoelstelling van de provincie. Alle gemeentebesturen - op drie na - bundelen de krachten, samen met Nuhma, Infrax, Bond Beter Leefmilieu en LRM. Bij de ondertekening ontbraken As, Ham en Voeren.

Anneke Vanendert overleden

Dinsdag 13 maart 2018
Overpelt - Anneke Vanendert overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is gisteren Anneke Vanendert overleden, de weduwe van Jean Ulenaers. Ze was 88 jaar. De uitvaartdienst en de begrafenis in het Lindel zullen plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19u-19.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Neerpelt

Aan de Kaulillerweg zijn in de voormiddag 30 zakken met afval van een cannabisplantage aangetroffen die daar gedumpt waren. Het ging vooral om potgrond met wat plantenresten.
Neerpelt - Adam Barnyak terug naar SportingZoom

Neerpelt

Met ingang van volgend seizoen gaat Adam Barnyak opnieuw de kleuren van Sporting NeLo verdedigen. Opnieuw, want dat deed hij al eerder: tot en met het seizoen 2015-2016 was hij de rots in de NeLo-branding, centraal in de dekking. Bovendien speelt Barnyak in aanval ook op cirkel en dat komt goed uit, omdat Mats Pastoor de eerste maanden nog onbeschikbaar zal zijn door een knieblessure. Barnyak speelde de voorbije twee seizoenen bij Callant Tongeren

E.H. Frans Smeets overleden

Maandag 12 maart 2018
Pelt - E.H. Frans Smeets overledenIn het rusthuis in Neerpelt is zaterdag E.H. Frans Smeets overleden. Hij was 89 jaar. Smeets was afkomstig uit Heppeneert (Maaseik) en werd op 7 juli 1957 in Luik priester gewijd. Zaterdag om 10.30 uur is er de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Grote Heide.
Op 26 februari is de groepsaankoop ‘Limburg Stapt Over’ gestart. Vanaf die datum kunnen Limburgse huishoudens zich vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas. Inschrijven kan tot 5 april 2018. Daarna strijden leveranciers van 100% groene energie tijdens een veiling tegen elkaar. Het voordeligste bod wint. Vervolgens beslist elke inschrijver zelf of hij het voorstel aantrekkelijk genoeg vindt. En besluit men over te stappen, dan wordt de overstap automatisch geregeld. Vrijblijvend inschrijven kan via www.limburgstaptover.be.

Voetbalstage Jeugdsamenwerking

Maandag 12 maart 2018

Neerpelt

UPDATE In augustus organiseert de Jeugdsamenwerking Neerpelt weer de jaarlijkse voetbalstage. Een week vol voetbalplezier voor kinderen van de geboortejaren 2005 tot en met 2013. De voetbalstage vindt van 20 tot en met 24 augustus plaats op de terreinen van Esperanza Pelt. Iedereen is welkom - van welke club je bent is dus van geen belang. Inschrijven kan vanaf nu door te mailen naar voetbalstagepelt[!]gmail.com. De deelnameprijs is €95. Info over de betaling krijg je na je inschrijving.
Neerpelt - BK-goud en -zilver voor Evgenia Balabkina

Neerpelt

Op het BK Masters Indoor Atletiek, zaterdag in Gent, heeft de in Neerpelt wonende atlete Evgenia Balabkina (foto) goud behaald op de 200 meter in een tijd van 27'36" en zilver op de 60m in een persoonlijke recordtijd van 8'14. In september gaat ze tijdens het WK in Malaga niet alleen de Neerpeltse, maar ook de Belgische eer verdedigen.

Everzwijn aangereden

Maandag 12 maart 2018
Grensgevallen
Op de Luikerweg in Valkenswaard heeft een Belgische automobilist gisteravond een everzwijn, dat de weg overstak, aangereden. De chauffeur bleef ongedeerd, zijn auto moest worden getakeld. Het everzwijn overleefde de klap niet.

Mathy Meurs overleden

Maandag 12 maart 2018
Pelt - Mathy Meurs overledenIn zorgcentrum De Mistel in Overpelt is de uit Neerpelt afkomstige Mathy Meurs overleden, de echtgenoot van Julietten Kwanten. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroetingsmomentl: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Ruiten ingegooid

Zondag 11 maart 2018
Overpelt - Ruiten ingegooid

Overpelt

Afgelopen nacht werden in de Kapelstraat twee ruiten van een woning ingegooid. Dat zou al eens eerder het geval geweest zijn.

Basket: weer winst voor Pelt

Zondag 11 maart 2018
Pelt - Basket: weer winst voor PeltPelt-Lummen: 67-50 (13-18, 21-11 (34-29), 17-15 (51-44), 16-6 (67-50))
In de titelstrijd moest Pelt de klus karen zonder de geblesseerde Wouter De Hert en Jeroen Smetsers (buitenland). In een zenuwachtige start nam Lummen het heft in handen (6-11) maar dan zag de thuisploeg spelmaker Kaj (knieblessure) uitvallen. Ondanks de vlotte scores van Jago en Jan bleef Pelt achter de feiten aanhollen: 13-18 (10’). Een bedrijvige Duane, zowel aanvallend als verdedigend, hing de bordjes gelijk: 25-25. (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Lustrumjaar voor Ladies Cycling TeamZoom

Neerpelt

Gisterochtend stonden de fietsende leden van het Ladies Cycling Team Lille weer aan de pomp in SHLille klaar voor het eerste echte ritje na de winter. 66 km stond er nadien op de teller. Voor het 5de jaar op rij hebben de dames weer grote plannen. Tochtjes van 100 km en meer dienen als voorbereiding op de apotheose, een tocht van 200km, naar een tot nu toe nog geheime locatie. Als klap op de vuurpijl heeft de sponsor beslist om de dames voor dit 5-jarig jubileum binnenkort helemaal in het nieuw te zetten! Nu maar hopen op goed weer en veel wind van achter...

Gelijkspel voor Sparta Lille

Zondag 11 maart 2018
Neerpelt - Gelijkspel voor Sparta Lille

Neerpelt

In Vierde Provinciale heeft Sparta Lille vandaag thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen V. Loksbergen. Sparta Lille staat negende in de stand met 36 punten uit 25 wedstrijden.

Kadijk-Gestel 0-2

Zondag 11 maart 2018
Overpelt - Kadijk-Gestel 0-2

Overpelt

Kadijk heeft deze namiddag thuis verloren van Gestel. Uitslag: 0-2. In de stand staat Kadijk negende met 32 punten uit 24 wedstrijden.

Sporting verliest van OCI-Lions

Zaterdag 10 maart 2018
Neerpelt - Sporting verliest van OCI-Lions

Neerpelt

In de BENE-League van het handbal heeft Sporting Neerpelt vanavond verloren bij het Nederlandse OCI-Lions. Uitslag: 26-22.
Een verslag van Sven Spooren:
Was Lions te sterk of was Joao Ramos te sterk? In elke geval begon Ramos na 3 penaltydoelpunten na een kwartier ook vanuit het veld te scoren en deed uiteindelijk de netten 11 keer trillen. Daarvoor had Sporting de zaken netjes onder controle met o.a. een prima Van Leeuwen in doel. Via 4-5 ging het naar een 8-11 voorsprong na 20 (…) Het hele nieuwsbericht

Zwaar verlies voor Esperanza Pelt

Zaterdag 10 maart 2018
Pelt - Zwaar verlies voor Esperanza PeltEsperanza Pelt heeft vanavond op eigen veld zwaar verloren van KVK Wellen, de leider in de 3de Amateurs B-afdeling. Uitslag: 1-4. Esperanza staat na 24 wedstrijden negende in de stand met 34 punten.

Gelijkspel voor Lindel-Hoeven

Zaterdag 10 maart 2018
Overpelt - Gelijkspel voor Lindel-Hoeven

Overpelt

Lindel-Hoeven VV heeft vanavond bij Eksel A 2-2 gelijk gespeeld. In de stand staat Lindel-Hoeven VV vijftiende met 24 punten uit evenveel matchen.

Herkol wint van Bree-Beek

Zaterdag 10 maart 2018
Neerpelt - Herkol wint van Bree-Beek

Neerpelt

Prachtige wedstrijd van Herkol, vanavond, in Bree-Beek. De thuisploeg werd met 0-4 verslagen. Voor Herkol scoorden Wietse Baerts, Ibo Willems en Kristof Vanbeuren (2). Herkol heeft na 25 wedstrijden 41 punten. Grote Heide ging met 1-2 winnen bij AC Tervant. Voor Grote Heide scoorden Davy Bellemans en Rob Jansen. Grote Heide staat vijfde in de stand met 38 punten uit 24 wedstrijden.

Christian De Pril overleden

Zaterdag 10 maart 2018
Overpelt - Christian De Pril overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Christian De Pril overleden, de echtgenoot van Marie-José Vander Straeten. Hij was 65 jaar. De crematie en de uitvaart zullen in besloten kring worden gehouden.

Joseph Valée overleden

Zaterdag 10 maart 2018
Overpelt - Joseph Valée overleden

Overpelt

Woensdag is Joseph Valée overleden, de echtgenoot van Yolanda Vandeputte. Hij was 80 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19.15u-19.45u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Hubert Oyen overleden

Zaterdag 10 maart 2018
Overpelt - Hubert Oyen overleden

Overpelt

Gisteren is Hubert Oyen overleden, de echtgenoot van Elise Vereyken. Hij was 81 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden.
De dames van Esperanza Pelt hebben vandaag bijna voor een stunt gezorgd doordat ze op bezoek bij Standard Luik de thuisploeg het vuur aardig aan de schenen legden. Het leek lange tijd af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, maar in de 93ste minuut kreeg Pelt een doelpunt tegen, 2-1. Voor Pelt scoorde Eva Van Aken.
Pelt - Verkiezingen: Katrijn Conjaerts trekt 'Groen Pelt'Groen Pelt heeft Katrijn Conjaerts (33) aangeduid als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ze is provinciaal voorzitster en zetelt tevens in het nationaal partijbestuur van Groen. In Overpelt zit zij in de gemeenteraad waar ze tijdens deze legislatuur nog 3 jaren schepen is geweest.

Duizend woongelegenheden meer

Vrijdag 9 maart 2018

Overpelt

In tien jaar tijd zijn er in Overpelt 1068 woongelegenheden bijgekomen. Vorig jaar waren er 6546,in 2007 5478.

Alice Baeten overleden

Vrijdag 9 maart 2018
Neerpelt - Alice Baeten overleden

Neerpelt

Vandaag is Alice Baeten overleden, de weduwe van Leopold Saes. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Man (30) gewond bij botsing

Vrijdag 9 maart 2018
Overpelt - Man (30) gewond bij botsing

Overpelt

De 30-jarige Maarten M. uit Overpelt is gisterenavond rond 23 uur gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Weg naar Zwartberg in Opglabbeek.
Pelt - Nieuwe trainer voor Esperanza PeltVoor het seizoen 2018-2019, dat na de zomer van start gaat, wordt Geert Knapen trainer bij FC Esperanza Pelt. Hij is momenteel aan de slag bij eerste provincialer Zonhoven VV waar hij ex-Esperanza-spelers Sven Dumont en Kenneth Staelens onder zijn hoede heeft. Werner Follon en Bart Peeters blijven de trainingen leiden tot het einde van dit seizoen, meldt de club.
Gisteren hebben de drie Noord-Limburgse politiezones een verkeersactie rond zwaar vervoer gehouden. In totaal werden daarbij 1421 voertuigen gecontroleerd op drie plaatsen.
In Overpelt werden 21 vrachtwagens en 13 auto's gecontroleerd. Dat leidde tot 6 onmiddellijke inningen ter waarde van 3450 euro en 2 PV's verzekering en rijbewijs. In Lommel leverde de controle van 18 vrachtwagens en 5 auto's 3 onmiddellijke inningen ter waarde van 465 euro op, en 3 PV's (rijbewijs/ sturen (…) Het hele nieuwsbericht

Home Invest failliet

Vrijdag 9 maart 2018

Neerpelt

De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft gisteren de gewone commanditaire vennootschap Home Invest, Groenstraat 3/11 in Neerpelt, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 8 april ingediend worden. Mr. Vanhoutvin is curator in deze zaak.

Herkol trekt verdediger aan

Donderdag 8 maart 2018
Neerpelt - Herkol trekt verdediger aan

Neerpelt

Herkol heeft een verdediger aangetrokken voor komend seizoen: de 20-jarige Luca Vermeulen van Bregel.

Truda Evers overleden

Donderdag 8 maart 2018
Pelt - Truda Evers overledenGisteren overleed de uit Hamont afkomstige Truda Evers, de weduwe van Arnold Grobben. Zij was 90 jaar en wordt dinsdag in Neerpelt begraven na het afscheid (14 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Elisa Verdonschot

Donderdag 8 maart 2018
Pelt - Elisa VerdonschotGisteren is de uit Lommel afkomstige Elisa Verdonschot overleden, de weduwe van Fons Swinnen. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring waarna haar asurn wordt bijgezet op de begraafplaats van Neerpelt. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nieuwe bestemmingen Ryanair

Donderdag 8 maart 2018
Grensgevallen
Vanaf de zomer gaat Ryanair vanaf Eindhoven Airport ook vliegen op Athene (Griekenland) en Bratislava (Slowakije). Om te beginnen komen er twee vluchten per week naar deze steden. Tegen de winter zijn drie wekelijkse vluchten voorzien. Dan start Ryanair ook met vluchten naar Agadir (Marokko) en Riga (Letland), en wordt het aantal vluchten op Faro, Lissabon en Sevilla uitgebreid.

Station Eindhoven vernieuwd

Donderdag 8 maart 2018
Grensgevallen
Donderdag 22 maart wordt het vernieuwde station van Eindhoven officieel geopend. De renovatiewerken hebben vijf jaar geduurd. Het station heeft een metamorfose ondergaan en een geheel nieuwe reizigerspassage gekregen waar reizigers op een comfortabele manier van en naar de perrons kunnen. Tegelijkertijd is de monumentale status van het gebouwd juist versterkt. De nieuwe passage is 13 meter breed waardoor de stationscapaciteit is verdubbeld. In de passage zijn extra trappen, roltrappen en liften aangebracht.

Nieuwe bvba: SBHZ

Donderdag 8 maart 2018
Bart Cresens uit Overpelt en Stijn Lauwers uit Hamont-Achel hebben de bvba SBHZ opgericht met zetel aan de Tielenstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer advies op het gebied van bedrijfsvoering en vastgoedontwikkeling.

Jaak Gijbels overleden

Donderdag 8 maart 2018
Pelt - Jaak Gijbels overledenGisteren is Jaak Gijbels overleden, de weduwnaar van Fien Bormans. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Neerpelt. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
In het kader van de mogelijke reactivering van de IJzeren Rijn werken Vlaanderen en Noordrijn-Westfalen aan een samenwerkingsovereenkomst rond mobiliteit en verkeersstromen tussen de Vlaamse havens en Noordrijn-Westfalen. Beide regio’s willen een politiek drielandenoverleg waar ook de federale regering, de Nederlandse regering en de Duitse Bondsregering bij betrokken worden. Dat hebben Vlaams minister Ben Weyts en zijn collega uit Noordrijn-Westfalen, Hendrik Wüst, vandaag (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Fietsster (61) gewond bij aanrijding

Neerpelt

Op de Koning Albertlaan in Neerpelt raakten gisterenavond een 61-jarige fietsster uit Peer en een auto in een aanrijding betrokken. De fietsster is daarbij gewond geraakt.
Op de Limburgse wegen gebeurden het afgelopen weekend 86 verkeersongevallen. In 20 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf. In het laatste weekend van februari werden er 17 gevallen van vluchtmisdrijf geregistreerd.
De structurele tewerkstelling binnen de Limburgse KMO’s kende vorig jaar een sterke stijging. Dat zegt SD Worx. Er was een toename van 2 procent van de tewerkstelling. Hiermee scoort Limburg het beste rapport van alle provincies en ligt de groei 0,6 procent hoger dan het Vlaams gemiddelde. Opvallend: 46 procent van de Limburgse KMO’s gaf aan dat de taxshift een belangrijke rol heeft gespeeld in de beslissing om nieuwe medewerkers aan te werven.

Bèr Vrijsen overleden

Woensdag 7 maart 2018
Overpelt - Bèr Vrijsen overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is vandaag Bèr Vrijsen overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (17.45-18.15 uur) in uitvaartcentrum Severens.

4.000 klachten over De Lijn

Woensdag 7 maart 2018
Zowat 10 procent van de 40.000 klachten die de klantendienst van vervoersmaatschappij De Lijn vorig jaar kreeg, kwam uit Limburg.  De meeste klachten kwamen uit de provincie Antwerpen.

1.155 aangiftes over stalking

Woensdag 7 maart 2018
In Limburg werden vorig jaar 1.155 aangiftes over stalking gedaan. In de helft van de gevallen werd de klacht geseponeerd.
Bij invallen in clubhuizen van de motorbende Hells Angels in Limburg en bij 18 huiszoekingen - onder meer in Leopoldsburg, Houthalen-Helchteren en Hechtel-Eksel - zijn gisterenavond een grote partij wapens en zelfs een raketlanceerder gevonden. Ook troffen de agenten er onder meer kogelvrije vesten met politielogo's en drugs aan. Er zijn twaalf verdachten opgepakt.

945 everzwijnen geschoten

Dinsdag 6 maart 2018
In 2017 zijn er in Limburg 945 everzwijnen geschoten. Dat zijn er 350 meer dan in 2016.
Grensgevallen
Bij een frontale botsing op de Fressevenweg in Bergeijk is vanmorgen rond 6.30u een automobilist zwaar gewond geraakt. Om een nog onbekende reden week hij uit naar de andere weghelft en botste daar op een tegemoetkomende trekker met oplegger. Die kwam vervolgens tegen een boom terecht, maar de chauffeur bleef nagenoeg ongedeerd. De automobilist is naar het ziekenhuis overgebracht; zijn auto is perte totale. De weg werd een tijdlang voor het verkeer afgesloten.

26 verkeersdoden in Limburg

Maandag 5 maart 2018
Vorig jaar zijn in Limburg 26 personen omgekomen in het verkeer. Dat is het laagste cijfer ooit. In 2016 vielen er  35 verkeersdoden. In de cijfers gaat het om verkeersslachtoffers die ter plaatse overlijden. Ook opvallend is dat het aantal ongevallen waarbij gewonden vallen het sterkst afnam in Limburg namelijk met bijna 12 procent. 
Pelt - Alcoholactie: rijverbod van 3 en 6 uurPolitiezone HANO heeft afgelopen weekend een alcoholactie gehouden op vier plaatsen in de zone. Honderd chauffeurs moesten een ademtest ondergaan: één chauffeur moest zijn auto drie uren aan de kant laten staan, vier anderen liepen een rijverbod van zes uren op. Tijdens de actie is ook een bestuurder betrapt die over geen rijbewijs bleek te beschikken.
De tuchtcommissie van de Nederlandse Voetbalbond KNVB heeft Stijn Vreven, oud-trainer van Esperanza Pelt en Lommel United, voor drie duels geschorst. Vreven, nu coach van NAC Breda, werd zaterdagavond tijdens de gewonnen thuiswedstrijd tegen Feyenoord (2-1) al na vijf minuten naar de tribune gestuurd. Hij reageerde furieus nadat scheidsrechter Bas Nijhuis verzuimde NAC een strafschop te geven bij een overtreding op aanvaller Sadiq Umar.
Bij het bepalen van de straf speelde voor de aanklager mee dat (…) Het hele nieuwsbericht

Jet Vanhout overleden

Maandag 5 maart 2018
Neerpelt - Jet Vanhout overleden

Neerpelt

Zaterdag is Jet Vanhout overleden, de weduwe van Dorus Knevels. Zij was 94 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Grote Heide.

Marcel Mentens overleden

Maandag 5 maart 2018
Pelt - Marcel Mentens overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren de uit Peer afkomstigeMarcel Mentens overleden, de weduwnaar van Mène Maesen. Hij was 80 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Heide. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Begroeting: donderdag van 17.45u tot 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 4 maart 2018
Pelt - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is een paar jaar geleden dat we nog zo'n hoeveelheid sneeuw in de winter gehad hebben. Maar nu de kraanvogels terugkeren kan ook de lente niet meer veraf zijn. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om zijn nieuwe cartoon aan op te hangen. Wat zegt "koning Winter" als hij door de kinderen wordt weggejaagd?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Zondag 4 maart 2018
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet was Cynthia Callens. De meeste inzenders stuurden - het was te verwachten -  een tekstje in dat iets te maken had met onderwijs. Mooi was ook de inzending van iemand die de "leraar" een vraag liet stellen over het aantal "blauwe bonen" in een dozijn. Maar de jury vond de tekst van Cynthia Callens het plezierigst. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Overpelt

Gisterenmorgen gebeurde er een verkeersongeval op de Noord-Zuidverbinding in Overpelt. Daarbij is een lichtgewonde gevallen.

Herkol wint van Jeuk

Zondag 4 maart 2018
Neerpelt - Herkol wint van Jeuk

Neerpelt

Herkol heeft deze namiddag KDH Jeuk verslagen. Uitslag: 3-2, na doelpunten van Vanbeuren (2) en Wietse Baerts. Na 24 matchen staat Herkol vierde met 38 punten.Sparta Lille verloor met 4-1 bij Eksel B en staat achtste in de stand met 35 punten uit 24 wedstrijden. Sporting Grote Heide verloor met 1-2 van Lutlommel. Voor Grote Heide scoorde Bellemans. Grote Heide staat zesde met 35 punten uit 23 matchen.
Overpelt - Kadijk verliest in laatste minuut

Overpelt

Kadijk is deze namiddag gaan verliezen bij Hechtel. Uitslag: 2-1. Tot een goede minuut voor het einde was het nog 1-1, nadat Flamur Llapashtica voor Kadijk had gescoord. Toen kregen de Overpeltenaren echter een penalty tegen en werd het 2-1. In de stand staat Kadijjk achtste met 32 punten uit 23 wedstrijden.
Lindel-Hoeven VV verloor met 0-1 van Tervant, dat gedreven van start ging en op het kwartier op voorsprong kon komen. Nadien kwam LHVV aanzetten maar de enkele kansen werden niet benut zodat een verdiende 1-1 niet op het scorebord kwam. Lindel-Hoeven staat vijftiende in de stand met 23 punten uit evenveel matchen.
Overpelt - LHVV heeft een nieuwe website

Overpelt

Voetbalclub Lindel-Hoeven VV heeft een vernieuwde website: www.lindelhoevenvv.be Enkele ijverige medewerkers hebben ze in een nieuw kleedje gestoken. Alle informatie werd herwerkt. Het geheel kreeg een frisse look en is eenvoudig te raadplegen en aan te passen. Clubinfo, uitslagen, ploeginformatie, foto's, nieuwtjes... alles kan je er op terugvinden. Nieuws te melden of bemerkingen? Contacteer de webmaster. Intussen is de club ook gestart (…) Het hele nieuwsbericht
De trein is altijd een beetje reizen, was een van de slogans van de NMBS vroeger. Een andere was: "Zat u nu maar in de trein, hé!" ; die affiche werd opgehangen langs wegen waar er altijd veel file stond. Dezer dagen is treinreizen meer een avontuur. Dat bewijst ook Gert Cuppens in deze column op zijn blog "Noord-Limburg wil betere treinverbindingen": "Recht op korting van de NMBS"

KNBC wint beker J. Jansen

Zondag 4 maart 2018
Neerpelt - KNBC wint beker J. JansenZoom

Neerpelt

Na de bekers De Blauwe Kei en het Bloemenhof heeft KNBC Neerpelt ook de overbandbeker J. Jansen van De Peel binnengehaald. Het winnende team tegen Peer BC bestond uit Erwin Velghe, Adriaan Pellens, JP Verschakelen en kopman Toon Valkenborgh. Uitbaatster mevr. Meeus-Boes overhandigde de beker aan het winnende team.

Bijeenkomst politieraad

Zondag 4 maart 2018
Pelt - Bijeenkomst politieraadOp dinsdag 13 maart om 17.30u komt de politieraad samen in het gebouw van de politiezone in de Energiestraat in Neerpelt. Iedereen kan de openbare zitting bijwonen. Het gaat onder meer om enkele kennisgevingen van de gouverneur, enkele aankopen en de voorstelling van de jaarcijfers 2017.
Pelt - Run&Fun-team liep in FrancorchampsZoomVandaag nam het Run & Fun Marathonteam uit Neerpelt & Overpelt deel aan de halve marathon op het circuit van Spa-Francorchamps. Ze haalden allemaal een mooi resultaat en Leentje Claassen (links vooraan, naast Joke Ector) werd zelfs 2de bij de dames. Op de achterste rij: Veerle De Graaf, Pieter Wauben, Karen Standaert en Fred Verjans.
Neerpelt - Handbal: nipt verlies voor Sporting

Neerpelt

Sporting NeLo heeft vanavond de thuiswedstrijd tegen de Nederlandse club JMS/Hurry Up verloren. Uitslag: 25-26. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Het mocht weer net niet zijn. Vele spelers waren gerecupereerd, maar spelen zat er voor Tasevski nog niet in. Denert, Van Leeuwen, Vandebeeck en Van Sloot waren wel fit genoeg om te starten aan de wedstrijd, die eigenlijk 60 minuten lang gelijk opging. Het zware fysieke spel van Hurry-up werd goed gecounterd door (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Esperanza Pelt verslaat HoutvenneEsperanza Pelt heeft vanavond een mooie overwinning behaald tegen Houtvenne, na twee vroege doelpunten via Stijn Deckers en Junior Ebobo. Bij Esperanza zat de 16-jarige Rune Doms voor het eerst in de 15-koppige kern. Uitslag: 0-2. Die stand was al bij de rust bereikt. Esperanza staat zevende in de stand met 34 punten uit 23 wedstrijden.
Het Provinciaal Comité van de KBVB heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van de wedstrijden voor vrouwen, reserven en jeugd op zaterdag 3 maart en zondag 4 maart.

Nieuwe bvba: Bovo Montage

Zaterdag 3 maart 2018

Overpelt

Petronella Voogt Dirk Den Boggende, beiden uit Overpelt, hebben de bvba Bovo Montage opgericht met zetel aan de Industrielaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van metalen constructies en de montage van buiten- en binnenschrijnwerk.

Julia Wijnen overleden

Vrijdag 2 maart 2018
Neerpelt - Julia Wijnen overleden

Neerpelt

In het rusthuis is gisteren Julia Wijnen overleden, de weduwe van Bèrke Plessers. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Vandaag treedt de nieuwe bisschopsraad van het bisdom Hasselt aan. De raad wijzigde in samenstelling en in de bevoegdheden van zijn leden. E.H. Bart Coenegrachts, diaken Etienne Sourbron en Francis Loyens vervoegen zich voor de eerste maal bij de bisschopsraad. Verschillende wisselingen van beleidsmedewerkers van het bisdom tijdens de laatste maanden hebben geleid tot wijzigingen in de samenstelling en in de bevoegdheid van de bisschopsraad. De nieuwe bisschopsraad is in functie vanaf 2 maart.
Nieuw (…) Het hele nieuwsbericht
In 2017 hebben politie en parket in Limburg in totaal 158 moeilijk bereikbare vennootschappen gecontroleerd. Het gaat om vennootschappen die op een fictief adres worden ingeschreven en van een stroman worden voorzien om onder de radar te blijven. Deze ‘schermvennootschappen’ worden gebruikt voor de organisatie van allerlei vormen van fraude : oplichting, faillissementsfraude, BTW-ontduiking, witwasoperaties, enz. Het parket tracht deze vennootschappen uit het handelsverkeer te halen om fraude (…) Het hele nieuwsbericht

Thieu Cox overleden

Vrijdag 2 maart 2018
Neerpelt - Thieu Cox overleden

Neerpelt

In het Turkse Side is vorige vrijdag Thieu Cox overleden, de echtgenoot van Nelly Noukens. Hij was 71 jaar. Vrijdag 9 maart om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Boseind. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Fietsen door het ijs

Donderdag 1 maart 2018
Pelt - Fietsen door het ijsZoomToerisme Limburg maakt in de zomer reclame met "Fietsen door het water", waarbij je in Bokrijk tussen twee vijvers door kan fietsen. Het is nog mooier als het gevroren heeft! (Foto Toerisme Limburg)

56,7 procent meer appartementen

Donderdag 1 maart 2018
Tussen 2005 en 2017 is het aantal appartementen in Limburg gestegen met 56,7 procent. Dat is de sterkste stijging van alle Vlaamse provincies.

PWA DCO Neerpelt is nu DCO Pelt

Donderdag 1 maart 2018
Vanaf dit jaar heeft de vzw PWA DCO Neerpelt haar naam veranderd naar DCO Pelt vzw. Naar aanleiding van de stopzetting van de PWA’s door de overheid moest men daar op zoek naar een nieuwe naam en met de nakende fusie van Neerpelt en Overpelt lag DCO Pelt voor de hand. "Met frisse moed en vol enthousiasme zetten we onze dienst met meer dan 100 huishoudhulpen verder onder onze nieuwe naam!" zeggen ze bij DCO Pelt.

Catho Ramaekers overleden

Donderdag 1 maart 2018
Neerpelt - Catho Ramaekers overleden

Neerpelt

Gisteren is Catho Ramaekers overleden, de echtgenote van Louis Geusens. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de kerk van Herent-Neerpelt waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Ans Weijermans overleden

Donderdag 1 maart 2018
In WZC Sporenpark in Beringen is vandaag Ans Weijermans overleden. Ze was 87 jaar. De crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Sterk in zaalvoetbal

Donderdag 1 maart 2018
Neerpelt - Sterk in zaalvoetbalZoom

Neerpelt

De gemeente Neerpelt neemt deel aan het Belgisch kampioenschap bi-futsal, dat is een gemengde zaalvoetbalcompetitie voor gemeentepersoneel. Neerpelt speelde maandag de halve finale in Alken en won met 3-4. Ze mogen nu naar de finale tegen de winnaar van Zutendaal-Lummen. Zo'n bi-futsalploeg moet uit 5 mensen bestaan, onder wie minstens één vrouw. En wat mooi is: een vrouwelijk doelpunt telt voor 2! Is dat nu positieve discriminatie of niet? Op de foto de beide ploegen; de Neerpeltenaren dragen een rode trui, behalve de keeper (derde van links, vooraan).

Staf Wellens overleden

Donderdag 1 maart 2018
Pelt - Staf Wellens overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Staf Wellens overleden, de echtgenoot van Maria Vandezande. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Mia Magnette overleden

Donderdag 1 maart 2018
Pelt - Mia Magnette overledenDinsdag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Mia Magnette overleden. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring waarna de teraardebestelling op de begraafplaats van Neerpelt. Begroetingsmoment: vrijdag (17.45-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt