Het overige nieuws

Sporting NeLo heeft vanavond de eerste wedstrijd in de BENE-league verloren van het Nederlandse Hurry-Up. Uitslag: 30-23.
Pelt - Esperanza Pelt verliest van KVK BeringenEsperanza Pelt heeft de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen verloren van KVK Beringen. Uitslag: 1-2. Bij de rust was de stand 1-1. Doelpuntenverloop: 12’ Put 0-1; 26’ Thomassen 1-1; 69’ Driessen 1-2.
Pelt - K. FC Hamont'99 - Lindel-Hoeven VV 1-4Lindel-Hoeven VV heeft vanavond gewonnen op het veld van KFC Hamont99. Uitslag: 1-4.
Pelt - Sanicole Airshow op 13 en 15 septemberZoomOp en boven de terreinen van Aeroclub Sanicole in Hechtel-Eksel vindt op 13 en 15 september de 41ste International Sanicole Airshow plaats. “De airshow staat dit jaar in het teken van de 75ste verjaardag van de bevrijding van West-Europa," zegt airshow director Geoffrey Buekenberghs. "Sommige van de internationale deelnemers, zoals de B-52 bommenwerper, de unieke CV-22 Osprey of de SU27 van de Oekraiense luchtmacht, zijn hier maar zelden te zien. Tegelijk proberen we van (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser gewond bij verkeersongeval

Vrijdag 30 augustus 2019
Pelt - Fietser gewond bij verkeersongevalGisteravond reed op het kruispunt van Lodewijk de Raetlaan en Siberiëstraat in Pelt een auto, die bestuurd werd door een 22-jarige vrouw uit Pelt, een 39-jarige fietser uit Lommel aan. De fietser liep een sleutelbeenbreuk en een enkelfractuur op en is negen weken werkonbekwaam.

Pukkelpop op beiaard

Vrijdag 30 augustus 2019
Pelt - Pukkelpop op beiaardZoomDe Peltse beiaardier Jan Verheyen is terug in het land en speelt opnieuw het marktconcert op de beiaard van Neerpelt. op het programma staat muziek: van artiesten die dit jaar nog op Pukkelpop te zien waren, maar ook van artiesten die in het verleden op de wei in Kiewit stonden. Zo kan je Limit to your love van James Blake horen, Friends van Anne Marie, I need some sleep van Eels, maar ook Nothing else matters van Metallica, Smells like teen spirit van Nirvana, Creep van Radiohead enz. Te horen vanaf 10.30 uur tijdens de zaterdagmarkt.

Maandag start het schooljaar

Vrijdag 30 augustus 2019
Pelt - Maandag start het schooljaarZoomVanaf maandag gaan de kinderen weer naar school. Om hun veiligheid te garanderen organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket dit jaar al voor de 18e keer de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer”. In dat kader gaat de lokale politie extra aandacht besteden aan overtredingen begaan door zowel volwassenen, jongvolwassenen als kinderen. In de schoolomgeving zal de politie extra controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en snelheid. Jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer. Daarnaast wordt dit jaar extra gesensibiliseerd via flyers en affiches die door de scholen worden meegegeven aan de ouders.

Minder oproepen voor wespennesten

Donderdag 29 augustus 2019
De Limburgse brandweerkorpsen hebben dit jaar tot nu toe beduidend minder oproepen gekregen om wespennesten te verdelgen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De brandweerzone Noord-Limburg bijvoorbeeld kreeg tot nu toe zo'n 1.200 oproepen. Rond dezelfde tijd vorig jaar waren er dat meer dan 3.000. In de andere Limburgse korpsen zijn de oproepen ook met meer dan de helft gedaald.

Twee faillissementen

Donderdag 29 augustus 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft TMS Soundwave en elektriciteitswerken PL Projects, beide uit Pelt, failliet verklaard.

Auto gestolen in Eksel

Donderdag 29 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een auto gestolen in de Punderhoekstraat in Eksel. De wagen stond op de oprit van een huis.

Internationaal bezoek bij MS Reva

Donderdag 29 augustus 2019
Pelt - Internationaal bezoek bij MS RevaZoomHet Revalidatie & MS Centrum heeft momenteel een aantal buitenlandse collega's-zorgverlener op bezoek. De multidisciplinaire aanpak van het centrum trekt internationaal de aandacht, en daar zijn ze terecht trots op. Dr. Bernardita Soler, een neurologe uit Santiago (Chili), volgt gedurende 6 maanden de medische en paramedische dienstverlening in het Centrum. Ze toert mee met de verschillende artsen en volgt ook de paramedische zorgverlening en de multidisciplinaire raadpleging (MDR). Dat is een overleg (…) Het hele nieuwsbericht

Fina Dumortier overleden

Donderdag 29 augustus 2019
Pelt - Fina Dumortier overledenGisteren is Fina Dumortier overleden, de weduwe van Martin Creemers. Ze was 90 jaar. Dinsdag wordt ze begraven op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Heide. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake.

Handbal: BENE-League start dit weekend

Donderdag 29 augustus 2019
Dit weekend gaat de BENE-League in het handbal van start. De grensoverschrijdende competitie, waar zes teams uit België en zes uit Nederland aan deelnemen, is toe aan haar dertiende editie. Van Belgische zijde is Atomix Haacht de nieuwkomer. De Brabanders vervangen Sasja dat dit seizoen is eerste nationale speelt. In Nederland vervangt Handbal Houten het gedegradeerde Quintus. De voorbije drie seizoenen won Achilles Bocholt de titel.
Twaalf teams spelen in totaal 22 competitiewedstrijden waarna de (…) Het hele nieuwsbericht

Weer 2x2 rijstroken open in Zwartberg

Donderdag 29 augustus 2019
Pelt - Weer 2x2 rijstroken open in ZwartbergZoomVanaf komend weekend zullen er op de Weg naar Zwartberg in Genk opnieuw 2 rijstroken in beide richtingen beschikbaar zijn voor gemotoriseerd verkeer. Ook het kruispunt met de Lucien Londotstraat opent weer. Fietsers kunnen intussen gedeeltelijk gebruik maken van de fietspaden rondom het complex van de spoorwegbruggen. Tegen begin oktober zouden ook de nieuwe op- en afritten gebruiksklaar zijn.
De werken aan het op- en afrittencomplex zitten stilaan in de laatste rechte lijn, meldt het (…) Het hele nieuwsbericht

Veilig terug naar school

Donderdag 29 augustus 2019
Pelt - Veilig terug naar schoolZoom
Maandag is het zover... kinderen en jongeren mogen (moeten) weer naar school. Belangrijk is wél dat dit veilig gebeurt, en daarom hieronder enkele tips waarmee u best rekening houdt. Deze tips komen uit 'Tips voor Fietsers'
Is je fiets in orde?
Kijk na of je remmen, lichten en versnellingen nog goed werken. Staan je banden nog hard genoeg? En misschien ben je onder de vakantie gegroeid en staat je zadel te laag... Kijk het allemaal even na en ga desnoods naar je fietsenmaker (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (33) lichtgewond bij val

Woensdag 28 augustus 2019
Pelt - Fietser (33) lichtgewond bij valOp het kruispunt van de Rodenrijt met een bospad in Hamont-Achel is vanmorgen rond 6 uur een 33-jarige fietser uit Pelt gevallen. Hij kwam uit het bospad en werd verrast toen een auto voorbijkwam. Hij werd lichtgewond.

Man overlijdt na ongeval

Woensdag 28 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Motorrijder Justin Wans uit Peer is in een Luiks ziekenhuis bezweken aan de verwondingen die hij vorige week opliep bij een verkeersongeval in Henri-Chapelle. Zijn echtgenote, die op de duozit had plaatsgenomen, raakte ook gewond. Zij is opgenomen in het Mariaziekenhuis in Overpelt.

Koelere lucht en kans op onweer

Woensdag 28 augustus 2019
Weerbericht
Pelt - Koelere lucht en kans op onweerNa de doortocht van een storing volgende nacht, met kans op lokale onweersbuien, komen we terecht in een koelere luchtsoort. Het kwik komt lager uit, maar echt koud wordt het wel niet. Tijdens het weekend krijgen we zelfs nog even een opstoot van tropische lucht. Nadien wordt het echter wel gevoelig koeler en op de eerste schooldag is het zelfs eerder fris.
Vandaag kan de zon in de ochtend domineren, al komen er hogere wolkenvelden voor. Later ontwikkelen zich ook stapelwolken en en plaatselijke (…) Het hele nieuwsbericht

Kijk omhoog

Woensdag 28 augustus 2019
Morgenmiddag zal het Belgische F16 Demo Team een demonstratie geven boven de vliegbasis van Kleine Brogel, tussen 12u00 en 12u30. Ze beloven dat het de moeite waard zal zijn. Dus, als je in de buurt bent... kijk dan even omhoog. Maar eerst stoppen, natuurlijk!

KMI waarschuwt met code geel

Woensdag 28 augustus 2019
Pelt - KMI waarschuwt met code geelVooral in de loop van de namiddag wordt de atmosfeer onstabiel en kunnen er plaatselijk onweersbuien tot ontwikkeling komen. Lokaal kan er vrij veel regen vallen. In de loop van woensdagnacht trekken de buien weg naar het oosten. Daarom is ondertussen ook het nummer 1722 geactiveerd, daar kan je terecht met hulpoproepen voor zaken waarbij geen mensen bedreigd zijn: waterloverlast, omgewaaide bomen, schade aan het dak, enz. Het is de bedoeling om noodnummers vrij te laten voor echt dringende oproepen.

Twee trailmotoren gestolen

Dinsdag 27 augustus 2019
Pelt - Twee trailmotoren gestolenDieven gingen met twee trailmotorfietsen aan de haal in de Jos Verlindenstraat in Sint-Huibrechts-Lille. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

Huiszoekingen bij de Watergroep

Dinsdag 27 augustus 2019
Pelt - Huiszoekingen bij de WatergroepVandaag voerde de federale gerechtelijke politie Limburg enkele huiszoekingen en arrestaties uit op bevel van de onderzoeksrechter te Hasselt in het kader van een onderzoek naar mogelijke corruptie binnen “De Watergroep” van Limburg. Het dossier werd enkele maanden geleden opgestart nadat het hoofdbestuur van “De Watergroep” een interne audit overmaakte aan het parket Limburg. Aangezien er aanwijzingen zijn van financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten, (…) Het hele nieuwsbericht

Woonboten op het kanaal?

Dinsdag 27 augustus 2019
Pelt - Woonboten op het kanaal?ZoomIn Bocholt wil het gemeentebestuur vijf ligplaatsen voor woonboten in het kanaal voorzien; de gemeente onderhandelt daarover met de Vlaamse Waterweg. Daarnaast liggen zulke woonboten in Maasmechelen, Lanaken, Mol en Lommel. En dan hebben we het nog niet over Amsterdam gehad, waar de kanalen vól liggen met woonboten. Er blijkt veel vraag naar ligplaatsen te zijn. Wat vindt u, lezer? Moeten er ook in het kanaal in Pelt ligplaatsen voor woonboten komen? Op de foto: kleurrijke woonboten van Fisherman's Wharf in Victoria op Vancouver Island (Canada). (Foto Piet Peters)

In Peru zijn ze helderziend

Maandag 26 augustus 2019
Pelt - In Peru zijn ze helderziendZoomOlivier Van Gompel was met vakantie in Peru. En daar is men helderziend, zoveel is zeker, mailt hij, nadat hij op het Titicaca-meer - 3812 meter boven de zeespiegel - deze paal zag staan. Dat was bij Puno. De plaatselijke bevolking vertelde hem dat die paal - met opschriften - al in 2014 werd geplaatst. In Puno wisten ze dus al in 2014 dat de Pelten zouden fusioneren! (Foto's Olivier Van Gompel)
In Peru zijn ze helderziend
Zoom
Pelt - Met vakantiegroeten uit... OostenrijkZoomDe familie Lammers geniet van de zomervakantie in Oostenrijk. Vandaag kregen we van hen deze foto van de Zeller See in Zell am See. In de winter kan je er terecht om te skiën, in de zomer om er te wandelen of aan watersport te doen... En het is er mooi! (Foto Frank Lammers)

De eerste Internetgazet-vedette

Maandag 26 augustus 2019
Promotekst
Pelt - De eerste Internetgazet-vedetteZoomWist je dat het, samen met jullie, lezers, de lokale ondernemers zijn die deze Internetgazet mogelijk maken? Daarom starten we met de rubriek "Internetgazet-vedette" om al die lokale ondernemers te bedanken. Beginnen doen we met Papierstad in de Astridlaan. Bij dit team kan je de komende week nog terecht voor een heel speciale terug-naar-school actie. Koop je vanaf 25 euro,dan maak je kans om je schoolgerief terugbetaald te krijgen. Daar bovenop trakteert Papierstad het hele gezin van de winnaar op een ontbijt op 2 september en word je in samenwerking met Premium Car Company in een luxewagen naar school gebracht. Je kan de actie volgen op Facebook.

Fietser gewond op Leopoldlaan

Maandag 26 augustus 2019
Pelt - Fietser gewond op LeopoldlaanOp de hoek van de Leopoldlaan en De Koel raakten gisteren een fietser en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser had medische verzorging nodig.

Met de groeten uit... Thailand

Maandag 26 augustus 2019
Pelt - Met de groeten uit... ThailandZoomChiang Khan kennen we niet, maar het moet in Thailand liggen. Patrick Jacobs fotografeerde daar deze zonsondergang boven de Mekong-rivier.

Cursus EHBO

Maandag 26 augustus 2019
De afdeling Pelt van het Rode Kruis organiseert een EHBO-cursus voor de inwoners. Die cursus start op donderdag 26 september en dit vanaf 19 uur tot 22 uur. Er worden 8 lessen van 3 uur voorzien. Inschrijven en info via mail aan johan.umans[!]skynet.be.

Stan Snoeks overleden

Maandag 26 augustus 2019
Pelt - Stan Snoeks overledenVandaag is Stan Snoeks overleden, de weduwnaar van Jeanne Vanaerdewegh († 2001) en echtgenoot van Mia Dreesen. Hij was 75 jaar oud. De overledene heeft te kennen gegeven een sobere uitvaartdienst te willen, voorbehouden aan familie en intimi. Begroeting: woensdag (17u45-18u30) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. Dit bericht geldt als enige kennisgeving.

Wim Gielkens overleden

Maandag 26 augustus 2019
Pelt - Wim Gielkens overledenGisteren is Wim Gielkens overleden, de echtgenoot van Alice Kums. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Jaak Kums overleden

Maandag 26 augustus 2019
Pelt - Jaak Kums overledenGisteren is Jaak Kums overleden, de echtgenoot van Jeannine Crooymans. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Prijswinnaars tickets 'Bigger than HipHop'ZoomEen onschuldige hand heeft vanmorgen de vier winnaars uitgeloot voor de gratis tickets voor het Hip Hop festival aanstaande zaterdag in het Burgemeestershuis in Lommel. De winnaars van ieder één ticket zijn: Kelly Grobben, Ilse Steensels, Stef Hendrickx en Ilse Van Ham. Voor alle anderen: een volgende keer meer geluk! Er zijn nog steeds tickets verkrijgbaar in voorverkoop... Alle info op de Facebookpagina van het festival.

Het beste BBQ-team: de Amigos

Maandag 26 augustus 2019
Pelt - Het beste BBQ-team: de AmigosZoomGisteren vond achter het gebouw van het CLB in Neerpelt de 2e editie van Pelt op de rooster plaats, een barbecue-wedstrijd waaraan 9 teams deelnamen. Het rook er in ieder geval overheerlijk, en wie er bij was toen alles gaar was, kon niet anders dan vaststellen dat het ook overheerlijk smaakte (foto's Bea van Winkel). Meer foto's

Alda Thomas overleden

Maandag 26 augustus 2019
Pelt - Alda Thomas overledenIn het Sint-Jan Berchmanstehuis in Hamont is vrijdag de uit Lommel afkomstige Alda Thomas overleden, de echtegenote van Sus Theunissen. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Boer Driek zènne lèèste wens

Maandag 26 augustus 2019
Pelter Hükske
Pelt - Boer Driek zènne lèèste wensZoomBuurtgewoonten – zeker bij een begrafenis – werden vroeger nogal strikt nagevolgd. En soms kon de volkse humor wel eens iets ver gaan…
Navertellen in het Pelter, natuurlijk! Tot volgende maandag. Fons (Fons Tuyaerts)
Tele-Onthaal Limburg is op zoek naar een tiental nieuwe vrijwilligers. Ze moeten een team van ongeveer 60 mensen versterken die de klok rond, zeven dagen op zeven de hulplijn openhouden. Vorig jaar kreeg Tele-Onthaal Limburg  bijna 14.000 telefonische oproepen binnen en 1700 chatoproepen.

Vreugde in Szeged

Zondag 25 augustus 2019
Pelt - Vreugde in SzegedZoomDe Belgische supporters waren wát blij met de vierde plaats en vooral de kwalificatie van Lize Broekx en Hermien Peters voor de Olympische Spelen volgend jaar. Vanuit Hongarije stuurden ze deze foto waarop de twee dames letterlijk op handen worden gedragen. (Zjuul Devens)
Pelt - Lindel-Hoeven verslaat Heusden-ZolderLindelHoeven VV heeft vanmiddag thuis met 2-1 gewonnen van KVV Heusden-Zolder. Sporting Grote Heide speelde 3-3 gelijk tegen Bocholter VV NR.

Tuinhier Pelt trok naar Antwerpen

Zondag 25 augustus 2019
Pelt - Tuinhier Pelt trok naar AntwerpenZoomGisteren trok Tuinhier Pelt naar Antwerpen. In de voormiddag bezochten de deelnemers de luchthaven van Deurne. De gidsen vertelden over de voordelen om via een kleinere luchthaven te reizen. Het was er erg rustig, ook al omdat er die voormiddag geen grote vluchten gepland stonden. Ook bezochten de Tuinhierders het vliegtuigmuseum van Stampe en Vertonghe.
Na de lekkere lunch trokken ze naar de haven van Antwerpen. Met Jan Plezier (de naam van de boot) werd er door de bedrijvige haven van Antwerpen (…) Het hele nieuwsbericht

WK K1 5 km: Artuur Peters 6de

Zondag 25 augustus 2019
Op de laatste dag van het WK kajak in het Hongaarse Szeged kwamen nog drie Belgische boten aan de start. Artuur Peters en Bram Sikkens namen eerst deel aan de B-finale K2 1000 meter. Na 250 en 500 meter lagen ze aan kop in deze B-finale. Toen kwam Denemarken met Poulsen en Gaversen naar voren en zo bleef het ook tot aan de aankomst. Denemarken op de eerste plaats in 3’29”01, vóór onze jongens in 3’29”56. Een elfde plaats overall was dus het lot van Artuur en Bram op (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar 'Bigger than HipHop'?

Zondag 25 augustus 2019
Pelt - Gratis naar 'Bigger than HipHop'?ZoomGet ready voor de tweede zomerse editie van Onbeskoft, Bigger Than Hiphop. Op zaterdag 31 augustus wordt het Burgemeesterpark voor de tweede keer omgetoverd in een paradijs voor alle fans van hiphop, urban en rap. Wij schenken 4 gratis inkomtickets weg... Stuur een maitje aan internetgazet.lommel[!]telenet.be vóór vanavond 24 uur, en morgen maken we de winnaars bekend!
Bigger Than Hiphop is een Urban (…) Het hele nieuwsbericht

Kadijk - Kaulille 6-1

Zaterdag 24 augustus 2019
Pelt - Kadijk - Kaulille 6-1SK Kadijk heeft vanavond FC Kaulille verslagen. Uitslag: 6-1. Herkol won met 0-2 op het veld van FC Eksel. Sparta Lille won met 1-4 op het veld van Grote Brogel. Esperanza Pelt en ASV Geel speelden 2-2 gelijk.

Met vakantiegroeten uit... Frankrijk

Vrijdag 23 augustus 2019
Pelt - Met vakantiegroeten uit... FrankrijkZoomDe Saône is een prachtige stroom in Frankrijk. In de buurt van Lyon, waar hij in de Rhône uitmondt, komt hij onder meer langs Villefranche-sur-Saône, en daar kan je prachtig fietsen langs dat water. We weten niet of Stefke Stevens deze foto daar maakte, maar in ieder geval is Stefke zeer te spreken over de mogelijkheid om al fietsend van de schoonheid van de Saône te genieten...
Pelt - Samana Grote Heide op bedevaart naar PostelZoomGisteren maakten 51 leden van Samana Grote Heide de reis naar Postel voor de jaarlijkse bedevaart. Twee gidsen vertelden hen daar het ontstaan van de abdij in 1138 en de geschiedenis van de stichter van de Norbertijnen, Norbertus van Xanten, uit het geslacht van de graven Van Gennep (gelegen nabij Nijmegen). De abdij behoort dus tot de orde van de Norbertijnen en nu vertoeven er nog 19 broeders en paters die een beschouwend en actief leven leiden met zielzorg en onderricht. Nu nog zijn er verschillende (…) Het hele nieuwsbericht
Op het Wereldkampioenschap kajak in het Hongaarse Szeged kwam vandaag enkel Artuur Peters aan de start. In de ochtenduren moest hij de baan op om de reeksen van de K2 1000 meter af te werken samen met zijn Mechelse K2-partner Bram Sikkens. Artuur en Bram lagen de hele wedstrijd goed op koers en eindigden 3-de in een tijd van 3’12”24 achter de boot uit Servië (3’11”00) en Nieuw-Zeeland (3’11”81). Van de 38 deelnemende landenteams hadden zij de 12-de tijd en (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster gewond op rotonde

Vrijdag 23 augustus 2019
Pelt - Fietsster gewond op rotonde
Deze namiddag raakten een auto en een een fietsster in een aanrijding betrokken op de rotonde aan de Ringlaan en de Dorpsstraat in Overpelt. De 64-jarige fietster uit Overpelt werd gewond.
Sinds 1 november 2017 moeten katten geregistreerd worden in een centrale kattendatabank voor ze 3 maand oud zijn. Sinds 1 april 2018 moeten katten bovendien verplicht gesteriliseerd worden voor ze 5 maand oud zijn. In de eerste helft van dit jaar waren er 29.583 katten geregistreerd in de kattendatabank, aldus bevoegd minister Ben Weyts, die op die manier de kattenpopulatie wil inperken. Gemiddeld werden de katten geregistreerd toen ze 83 dagen (12 weken) jong waren. Dat is de wettelijke leeftijd. (…) Het hele nieuwsbericht

70 wanhoopsdaden per jaar

Vrijdag 23 augustus 2019
Het parket Limburg streeft naar een veilige, rechtvaardige en zorgzame samenleving. "De feiten afgelopen nacht in Genk waarbij een wanhoopsdaad live werd gestreamd, heeft onze Limburgse samenleving beroerd en maakt ons als parket bezorgd. De afgelopen jaren (2017, 2018) kregen we te maken met gemiddeld 70 wanhoopsdaden en 120 pogingen hiertoe per jaar," aldus het parket, dat benadrukt dat wie nood heeft aan hulp, altijd terecht kan bij de zelfmoordlijn via het oproepnummer 1813.

Buurtfeest in de Voetbalstraat

Vrijdag 23 augustus 2019
Pelt - Buurtfeest in de VoetbalstraatZoomVoor het 9de jaar al organiseerde de Voetbalstraat een barbecue voor de buurt. Het werd zoals altijd een gezellige bedoening met lekker eten, de nodige drank en veel plezier tot in de vroege uurtjes.(Albert Nuyts)

Hittegolf op komst

Vrijdag 23 augustus 2019
Weerbericht
Pelt - Hittegolf op komstDe afgelopen dagen gaven de weermodellen kans op een hittegolf. De meest recente uitdraai bevestigt deze kans en voorziet zelfs temperaturen iets boven de tropische grens van 30 graden. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa, wordt in een zuidoostelijke luchtstroming droge en warme continentale lucht naar onze streken gestuurd. De combinatie van veel zon en deze luchtstroming zorgt voor tropische maxima.
Vandaag is het stralend zonnig weer en buiten wat hoge wolkensluiers is het (…) Het hele nieuwsbericht

Grote Heide klopt beloften Lommel SK

Donderdag 22 augustus 2019
Pelt - Grote Heide klopt beloften Lommel SKZoomGrote Heide heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen de beloften van Lommel SK gewonnen.Uitslag: 2-1.

Ongeval in Overpelt-Fabriek

Donderdag 22 augustus 2019
Bij een kop-staartbotsing op het kruispunt van de Fabrieksstraat en de Tennislaan zijn vandaag twee gewonden gevallen: een 60-jarige man uit Overpelt en een 43-jarige vrouw uit Lommel.

Autodiefstal in 't Hènt

Donderdag 22 augustus 2019
Pelt - Autodiefstal in 't HèntOnbekenden drongen binnen in een woning aan de Winterdijk. Ze wisten beslag te leggen op de autosleutels en gingen er met de auto van de bewoners vandoor. Ook in de lokalen van KSA in Overpelt-Centrum is ingebroken. Er is een boormachine en een radio gestolen.

Judoclub nu ook in de interclub

Donderdag 22 augustus 2019
Pelt - Judoclub nu ook in de interclubZoomNa een welverdiende zomervakantie zijn de judoka's van JC Sporting Neerpelt-Eksel terug begonnen aan het nieuwe seizoen. Dit jaar zullen ze niet alleen aan de kampioenschappen deelnemen, maar ook starten met een dames- en herenteam in de Interclub. De jeugd krijgt nog een beetje langer vakantie en zal er pas in september terug aan beginnen. Ook geïnteresseerd in judo? Kijk dan even op de website www.jcneerpelt.be voor 3 gratis initiatielessen.

NWC-dames naar finale WK kajaksprint

Donderdag 22 augustus 2019
Vandaag gingen de NWC-ers Artuur Peters, Lize Broekx en Hermien Peters van start op het Wereldkampioenschap kajaksprint in het Hongaarse Szeged. Dit wereldkampioenschap is tevens de selectiewedstrijd voor deelname aan de Olympische Spelen in 2020 in Tokio.
Artuur Peters moest aan de bak in de K1 1000 meter. Er waren 6 reeksen waarvan de eerste 4 doorgingen naar de halve finale. Artuur werd in zijn reeks derde in 3’27”84 achter de Tsjech Josef Dostal (3’26”78) en (…) Het hele nieuwsbericht

Pandoering voor Esperanza Pelt

Woensdag 21 augustus 2019
Pelt - Pandoering voor Esperanza PeltEsperanza Pelt heeft vanavond zijn oefenwedstrijd op het veld van Bocholter verloren. Uitslag: 7-0.

Johan Stinkens overleden

Woensdag 21 augustus 2019
Pelt - Johan Stinkens overledenGisteren is Johan Stinkens overleden. Hij was 56 jaar. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. De afscheidsviering zal plaatsvinden in familiekring. Begroeting: vrijdag (17.30 - 18.15u) in uitvaartcentrum Severens.

Lieske Vangrinsven overleden

Woensdag 21 augustus 2019
Pelt - Lieske Vangrinsven overleden
Vandaag is Lieske Vangrinsven overleden, de weduwe van Jan Wilms. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Maurice Mussen overleden

Woensdag 21 augustus 2019
In Gent is zaterdag oud-Neerpeltenaar prof. dr. Maurice Mussen overleden, de echtgenoot van Gertrude Nagels. Hij was 88 jaar en doceerde tijdens zijn academische loopbaan aan de Universiteit Gent. Zaterdag om 10.30u is er een afscheidsplechtigheid in de kerk OLV Sint-Pieters op het Sint-Pietersplein in Gent. 

Herkol - Olmen 1-4

Dinsdag 20 augustus 2019
Pelt - Herkol - Olmen 1-4Herkol heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen Zwaluwen Olmen verloren. Uitslag: 1-4.

Met de groeten uit Parijs (2)

Dinsdag 20 augustus 2019
Pelt - Met de groeten uit Parijs (2)ZoomOok Ria Molemans was de voorbije dagen in Parijs. Zij werd vooral getroffen door de uitgebrande Notre Dame. Aan de voorkant zie je weinig van die schade, mailt ze, maar aan de achterzijde is die schade groot. Er zijn nu stellingen aangebracht en de kwetsbare boogstructuren zijn ondersteund met houten bogen. Het zal nog even duren voor de restauratie echt van start kan gaan. De site is ook afgesloten voor het publiek.
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Zoom

Elise is beachvolleykampioene

Dinsdag 20 augustus 2019
Pelt - Elise is beachvolleykampioeneZoomAfgelopen weekend werd in Knokke-Heist het Belgisch kampioenschap beachvolleybal georganiseerd. Bij de meisjes U16 werd Elise Schildermans uit SHLille (links) samen met haar teammaatje Hannelore Pass Belgisch kampioen. Voordien werden ze al kampioen van Limburg en van Vlaanderen!

3.338 rusthuisbedden méér

Dinsdag 20 augustus 2019
In de Limburgse woonzorgcentra zijn in tien jaar tijd 3.338 bedden bijgekomen. In 34 van de 42 gemeenten zijn er nu meer rusthuisbedden. De meeste (341) waren voor Hasselt. In Beringen steeg het aantal bedden met 182, in Leopoldsburg met 146, in Pelt met 110 en in Tongeren met 108.

Een stropop van Groene Kring

Dinsdag 20 augustus 2019
Pelt - Een stropop van Groene KringZoomAfgelopen weekend doken in heel Vlaanderen een 50-tal stropoppen op. Daar zit Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, voor iets tussen. Met deze actie wil de beweging tonen dat ze #Boerentrots is en hulde brengen aan alle boeren en tuinders die elke dag het beste van zichzelf geven om al dat lekkers driemaal daags op ons bord te krijgen. In Limburg staat er onder meer op volgende plaatsen een stropop:
- Overpelt: kruising N71 en Astridlaan;
- Neerpelt: Peerderbaan, bij de molen in Lille (foto);
- Hechtel-Eksel: Winnerstraat, tegenover Winnerhof;
- Hamont-Achel: Sint-Michielsplein;
- Peer: Weg naar Bree;
- Bree: Opitterkiezel;
- Tongeren: Luikersteenweg 682.
(Foto Groene Kring)
Een stropop van Groene Kring
Zoom
Pelt - 'Guitarillon on Tour' in de VS (deel 2)ZoomBeiaardier van Neerpelt Jan Verheyen en gitarist Cedric Honings uit Peer (foto) zijn terug thuis van de tournee door het noordoosten van de VS. Ze speelden er ‘Guitarillon’-concerten waarbij de torenbeiaard samenklinkt met gitaar. Een ongewone combinatie, die bij ons al te horen was eerder dit jaar. Daarnaast spelen ze ginder ook soloconcerten. Ondertussen staan ze weer met beide voeten op Belgische bodem. Na hun eerste bijdrage volgt (…) Het hele nieuwsbericht

Bussen Pukkelpop druk gebruikt

Maandag 19 augustus 2019
Volgens voorlopige cijfers heeft De Lijn in haar speciale Pukkelpop-bussen de afgelopen dagen 153.000 festivalgangers vervoerd. Dat zijn er 13.000 meer dan vorig jaar maar nog altijd 17.000 minder dan het record van 2017. Niet alleen de bussen tussen het festivalterrein en het station van Hasselt zaten goed vol, ook de extra streeklijnen deden het goed. Op de verbinding Hasselt-Genk-As-Opglabbeek-Gruitrode-Bree-Bocholt moesten meerdere bussen ingezet worden. Afgelopen weekend betekende ook voor De Lijn Limburg een zware inspanning met 136 extra bussen, 168 chauffeurs en 22 controleurs die alles coördineerden.
Pelt - Werfdiefstal in Sint-Huibrechts-LilleOp een afgesloten werf aan de Lindestraat hebben dieven toegeslagen. Er zijn stroomkabels gestolen.

SACN-atleten op Vlaams kampioenschap

Maandag 19 augustus 2019
Pelt - SACN-atleten op Vlaams kampioenschapSporting Atletiekclub Neerpelt trok donderdag met 5 atleten naar Oordegem om deel te nemen aan het Vlaams Kampioenschap. Ruben Allaert mag zich vanaf nu de 8ste beste Vlaming noemen op de 400 meter en Boy Lorist wist de 16de plaats te bemachtigen op de 200 meter. Beide jongens behaalden hun persoonlijk record. Meerkampers Aprill Verkoyen en Kato Vandervelden namen deel aan resp. het kogelstoten/discuswerpen en het hoogspringen/hordelopen. Ook al was deze wedstrijd vooral (…) Het hele nieuwsbericht

Parfum in de lift

Maandag 19 augustus 2019
Pelter Hükske
Pelt - Parfum in de liftZoomAls een sjieke madam in Brussel meent dat ze wat meer is dan een gewone vrouw uit een Noord-Limburgs dorp, dan kent ze Drieka nog niet. Die weet haar wel van antwoord te dienen… Verder vertellen in het Pelter, natuurlijk! Tot maandag. Fons.
(Fons Tuyaerts)

Met vakantiegroeten uit Parijs

Zondag 18 augustus 2019
Pelt - Met vakantiegroeten uit ParijsZoomParis ist eine Reise wert, zong Peter Alexander vele jaren geleden. En Jean Dreesen moet dat beamen. Hij was de afgelopen week in de Franse hoofdstad en maakte er bijgaande foto's. Wat hem het meest opviel in Parijs? "Je ziet er meer Chinezen dan Parijzenaars," zegt Jean.
Met vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit Parijs
Zoom

Esperanza verliest van Zonhoven

Zondag 18 augustus 2019
Pelt - Esperanza verliest van ZonhovenEsperanza Pelt heeft vandaag de oefenmatch tegen eersteprovincialer Zonhoven verloren met 5-0. Bij de rust was het 1-0. SK Kadijk won gisterenavond vlot van Waterloos VV (Neeroeteren). Uitslag: 4-1Herkol SV ging vanavond met 0-6 winnen op het veld van KFC Hamont' 99.

Pelt zomert in de regen

Zondag 18 augustus 2019
Pelt - Pelt zomert in de regenZoomGisteren was het weer Pelt zomert op de Oude Markt met een optreden van P[!]ssenger. Jammer dat het later op de avond begon te regenen. (Foto Albert Loos) Meer foto's

Marcel Eysermans overleden

Zondag 18 augustus 2019
Pelt - Marcel Eysermans overledenIn het rusthuis in Neerpelt is gisteren Marcel Eysermans overleden, de echtgenoot van Louisa Broekcx. Hij was 92 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Weg met tuinmeubilair

Zondag 18 augustus 2019
Pelt - Weg met tuinmeubilairOnbekenden gingen met tuinmeubelen aan de haal in de Priester Jan Coninxstraat in Neerpelt. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Jef Schildermans overleden

Zondag 18 augustus 2019
Pelt - Jef Schildermans overledenIn Wijchmaal is de uit Overpelt afkomstige Jef Schildermans overleden, de echtgenoot van Tiny Weytjens. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Begroeting: vrijdag (19 uur) in funerarium Jaeken aann de Kerkstraat in Peer.

Alice Gielen overleden

Zaterdag 17 augustus 2019
Pelt - Alice Gielen overledenDinsdag overleed in Kuringen de uit Overpelt afkomstige Alice Gielen, de echtgenote van René Dumoulin. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Staking bij NMBS

Zaterdag 17 augustus 2019
Pelt - Staking bij NMBSDoor een staking is er een gegarandeerde treindienst op zaterdag 17 augustus. Ongeveer een op twee treinen zullen rijden. De staking begint op zaterdagochtend 17 augustus om 03u00 en duurt tot zondagochtend 18 augustus 03u00. Samenvatting: Er rijden meer dan zeven treinen op tien naar Pukkelpop. Sommige IC-treinen rijden de hele dag, andere rijden minder frequent. Een S-trein op twee rijdt. Twee L-treinen op drie rijden. De meeste treinen tussen Brussel en Oostende, tussen Brussel en Blankenberge én naar de Ardennen rijden. Er stoppen echter geen treinen in Knokke. De toeristentreinen rijden niet. Meer info op de site van de NMBS.

Regenachtig weekend

Zaterdag 17 augustus 2019
Weerbericht
Pelt - Regenachtig weekendEen storing schuift in het weekend over onze streken en zorgt voor wolken en neerslag van betekenis. Bovendien staat er flink wat wind. Na het weekend stijgt de luchtdruk en volgen er enkele dagen met rustig en droog weer. Ook de zon kan dan domineren en de temperaturen komen wat hoger uit. Zaterdag (17/08) is het zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met regen. Er komen ook drogere perioden voor, maar de neerslagkansen blijven de hele dag erg hoog. Het is wel zacht bij maxima rond 23 graden. De (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Verhoeven overleden

Vrijdag 16 augustus 2019
Pelt - Pierre Verhoeven overledenGisteren is Pierre Verhoeven overleden, de echtgenoot van Mia Vanduffel. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Severens.

Herkol wint Beker van Pelt

Donderdag 15 augustus 2019
Pelt - Herkol wint  Beker van PeltOp eigen terrein heeft Herkol de eerste editie van de beker van Pelt gewonnen door in de finale Kadijk met 4-1 te verslaan. Christof Vanbeuren (2X), Sander Plessers en Ibbo Willems scoorden voor de thuisploeg. Domper op de feestvreugde was de zware enkelblessuren die Herkolspits Christof Vanbeuren opliep.Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Voor de derde plaats won Lindelhoeven verrassend met 4-0 van Esperanza Pelt. De vijfde plaats was voor Grote-Heide dat Sparta Lille met 6-0 aftroefde. Bij de vrouwen en reserven was Esperanza Pelt het sterkste.

Eén op vier woont in huurwoning

Donderdag 15 augustus 2019
In Limburg woont 26 procent in een huurwoning. In de centrumsteden Hasselt en Genk is dat 34 procent.

Achttien maanden cel voor kledingdieven

Donderdag 15 augustus 2019
Pelt - Achttien maanden cel voor kledingdievenEen 35-jarige en een 44-jarige man zijn elk veroordeeld tot 18 maanden celstraf voor het plegen van kledingdiefstallen. Zij moeten elk ook een boete van 800 euro betalen. De dieven sloegen onder meer toe in Lommel en Pelt. De auto waarmee zij zich verplaatsten om de diefstallen te plegen is verbeurd verklaard.

Plastic op de Noordpool gevonden

Donderdag 15 augustus 2019
Pelt - Plastic op de Noordpool gevondenZoomOnze cartoonist Fobie volgt de actualiteit op de voet, ook nu weer met deze prachtige cartoon...

Twintig minuten file op N74

Donderdag 15 augustus 2019
Door werken op Nederlands grondgebied ontstond er deze namiddag op de N74 een lange file tussen Neerpelt en de grens. Het was er ruim 20 minuten aanschuiven geblazen. Menige automobilist was het wachten beu en reed over de middenberm in de omgekeerde richting.

Woodstock vijftig jaar later

Donderdag 15 augustus 2019
Pelt - Woodstock vijftig jaar laterZoomVijftig jaar later ziet onze cartoonist Fobie het zo.

Subsidies voor 't Pelterke en De Winner

Donderdag 15 augustus 2019
Toerisme Vlaanderen kent een subsidie van 26.640 euro toe aan 't Pelterke voor moderniserings- en kindvriendelijkswerken. De Winner krijgt 4.645 euro voor brandveiligheids- en moderniseringswerken.

Zangkoor Grote Heide trok er op uit

Woensdag 14 augustus 2019
Pelt - Zangkoor Grote Heide trok er op uitZoomNa één jaar onderbreking genoot het voltallige zangkoor van Grote Heide met de partners van hun traditionele vakantie-uitstap. Het werd een ontspannende grensstedenboottocht over Maas en Maasplassen. Genietend van de natuur, van koffie en knapkoek, klonken de koorklanken over ’t water, tot vreugde van de oeverbezoekers! De lekkere maaltijd in restaurant De Spaanjerd in Kinrooi was gekruid met veel gezelligheid. Om 15u. ontving de heer Pepels ons in zijn groente-, rozen- en siertuin. Met veel animo (…) Het hele nieuwsbericht

1.370 euro voor Akindo

Woensdag 14 augustus 2019
Pelt - 1.370 euro voor AkindoZoomOp 11 mei organiseerden tweedejaarsstudenten Leen Hamblok, Brenda Vandermeulen, Zoë Jordens en Kyana Smets het springkastelenfestival MEGA Buitenpret in het kader van hun opleiding Communicatiemanagement aan Hogeschool PXL. Het evenement in Pelt met tal van leuke activiteiten was ten voordele van goede doel Akindo in Lommel. Op 13 augustus maakten de studentes Akindo ontzettend blij door een cheque van 1.370,11 euro te overhandigen. “Wij zijn enorm tevreden met dit resultaat, we hadden gehoopt op een 1000 euro maar dankzij onze ca. 700 bezoekers hebben we ons doel overschreden”, aldus Kyana Smets. Akindo deelde mee dat ze het geldbedrag willen investeren in nieuw kampmateriaal; ze zijn volop aan het brainstormen over goede ideeën.

Nieuwe vennootschap: Tank Group

Woensdag 14 augustus 2019
Niels Knevels uit Pelt heeft de besloten vennootschap Tank Group opgericht met zetel aan de Parkstraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitoefening van een tandartsenpraktijk.

Winst voor Kadijk en Herkol

Dinsdag 13 augustus 2019
Pelt - Winst voor Kadijk en HerkolIn de Beker van Pelt hebben Kadijk en Herkol vanavond gewonnen. Kadijk klopte Lindel-Hoeven met 3-1 en Herkol ging bij Sparta Lille winnen met 2-4.

Vier gewonden bij botsing

Dinsdag 13 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond waren een vrachtwagen en twee auto's in een aanrijding betrokken op de Peerderbaan in Peer. Daarbij vielen vier gewonden. De rijbaan werd tijdelijk afgesloten.

Regen en buien

Dinsdag 13 augustus 2019
Weerbericht
Pelt - Regen en buienEen westcirculatie heerst nog enige tijd over onze streken met wisselvallig weer en hoge neerslagkansen. Bovendien is de aangevoerde lucht eerder fris, waarbij de maxima iets onder de normale waarden liggen. Op de lange termijn bouwt een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren over onze regio. Het wordt droger, zonniger en vooral ook warmer.
Woensdag komt een storing in de late namiddag en avond opzetten met regen. Voordien is het eerst zonnig, maar de bewolking neemt gestaag toe. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (15) gewond bij aanrijding

Dinsdag 13 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in Bocholt botsten deze voormiddag rond 9.30 uur een auto en een 15-jarige fietser uit Bocholt. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Paul Hendrickx overleden

Dinsdag 13 augustus 2019
Pelt - Paul Hendrickx overledenVandaag is Paul Hendrickx overleden, de echtgenoot van Magda Last. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn asurn wordt bijgezet op de begraafplaats aan de Roosendijk. Begroeting: vrijdag (17.15-18 uur) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Twee Belgische kampioenen ten huize BexZoomOp het Belgisch kampioenschap beachvolleybal in Knokke haalden twee Peltse teams zondag de eerste plaats: het team Molly Bamps-Annelore Bex bij de U14 meisjes en het team Niels Vleeschouwers-Tim Bex bij de U16 jongens. Met dank aan topcoach Katrien! (Lieve Meylaers)

Donderdag de 'Pelt Classic'

Dinsdag 13 augustus 2019
We kunnen stilaan donderdag 15 augustus omtoveren van feestdag naar Fietsdag. Of naar Fietsfeestdag? Want de zevende editie van de Pelt Classic staat weer voor de deur. Donderdag kan elke wielerliefhebber zich tussen 7u30 en 11u00 aanmelden aan de terreinen van Sporting Grote Heide voor een tocht van 60, 90 of 130 kilometer. Voor ieder wat wils dus... Ook de fietsende dames zullen extra in de watten gelegd worden tijdens de tocht.
Zoals ieder jaar steunt de organisatie van Pelt Classic ook een goed doel. Dit jaar dragen ze hun steentje bij aan de vzw De Klimroos/Mistel 1, die zich inzet voor mensen met een NAH-beperking (niet-aangeboren hersenletsel).
Na de rit kan je uiteraard nog in de kantine terecht om terug op krachten te komen. Meer info vind je op de website www.peltclassic.be.

Gratis naar 'Kings & Queens' party?

Dinsdag 13 augustus 2019
Pelt - Gratis naar 'Kings & Queens' party?ZoomNu zaterdag 17 augustus vindt er een 'Kings & Queens' party plaats in parochiezaal Heide-Heuvel in Lommel. Vanaf 21.00 uur kan u er terecht voor veel sfeer, muziek en show van de DJ's en de 'queens' miss Victoria en miss Xenia tijdens de spetterende LGBTQ-party. Dankzij Internetgazet kan u er misschien volledig gratis naartoe. De eerste vier die een mailtje sturen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be krijgen een gratis inkomkaart! Gewone tickets zijn te bestellen via kingsandqueens.theparty[!]gmail.com. UPDATE De gratis tickets zijn de deur uit!!! Maar u kan nog steeds tickets bestellen...

1.240 landbouwbedrijven minder

Maandag 12 augustus 2019
In tien jaar tijd is het aantal bedrijven met landbouwproductie in Limburg met 1.240 gedaald. In sommige gemeenten is het aantal bedrijven zelfs met meer dan de helft afgenomen. Dat is onder meer het geval in Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg. Sint-Truiden, Peer en Riemst zijn de gemeenten met de meeste landbouwbedrijven. De oppervlakte landbouwgrond in Limburg is de jongste tien jaar lichtjes toegenomen.

Ingebroken in tuinhuis

Maandag 12 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een tuinhuis aan de Steenakkerstraat in Bocholt kwamen afgelopen weekend dieven over de vloer. De buit bestaat uit een koffiemachine, een verlengkabel en voedsel en drank.

Carine Schildermans overleden

Maandag 12 augustus 2019
Pelt - Carine Schildermans overledenGisteren is Carine Schildermans overleden, de echtgenote van Patrick Vervecken. Ze was 53 jaar. Zaterdag om 10.30u wordt er in de Neerpeltse Sint-Niklaaskerk afscheid van haar genomen. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens.

In de rechtszaal

Maandag 12 augustus 2019
Pelter Hükske
Pelt - In de rechtszaalZoomMensen gaan graag eens kijken in een rechtszaal. Daar spelen zich plechtige scenario’s af over sommige nogal negatieve aspecten van onze mensenmaatschappij. Die plechtige scenario’s weerspiegelen de macht en de objectiviteit of onkreukbaarheid van onze rechters.
Maar soms komt er een barstje in die onkreukbaarheid…
Verder vertellen in het Pelter natuurlijk!
Tot maandag.
Fons (Fons Tuyaerts)

Kadijk verslaat Beringen

Zondag 11 augustus 2019
Pelt - Kadijk verslaat BeringenIn het bekervoetbal heeft Kadijk met 1-2 gewonnen in Beringen. Herkol klopte Houthalen met 6-1. Lindel-Hoeven haalde het van Thes Tessenderlo B met 1-2. Grote Heide speelde 1-1 gelijk tegen Paal-Tervant. Dezelfde uitslag in Lille - Heusden 06.

Sander Elen wint Ronde van Namen

Zondag 11 augustus 2019
Peltenaar Sander Elen heeft de Ronde van Namen voor wielertoeristen gewonnen. Die overwinning heeft hij voor een stuk te danken aan zijn sterke prestatie in de individuele tijdrit.

Sporting verliest van Duinkerken

Zondag 11 augustus 2019
Pelt - Sporting verliest van DuinkerkenSporting NeLo heeft deze namiddag in de sporthal van Dommelhof de wedstrijd tegen USDK Dunkerque verloren met 23-32. Het was een galamatch naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de Neerpeltse handbalclub. UPDATE Een verslag van Sven Spooren: Sporting NeLo mocht topploeg USDK Dunkerque uit de Lidl-Starligue ontvangen. Sporting startte goed, vooral via nieuwkomer Falke die op tegenaanval niet te stoppen bleek. In die eerste 20 minuten bood Sporting goed (…) Het hele nieuwsbericht

Auto in voortuin beland

Zondag 11 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 4.30 uur botste een auto in de Zagerijstraat in Bocholt tegen een verlichtingspaal. Het voertuig ging over de kop en belandde in de voortuin van een woning. De bestuurster, een 22-jarige vrouw uit Bocholt, raakte daarbij gewond.
Gisteren vonden twee brandweermannen de dood bij de brand in Beringen. Ook brandweermannen uit onze brandweerzone waren ter plaatse, maar zij keerden gelukkig allen heelhuids terug naar huis. Veel dank voor de moed die deze mannen steeds tonen in de hulpverlening en brandbestrijding, en vooral veel medeleven met de slachtoffers en hun familie!

Esperanza wint oefenwedstrijd

Zondag 11 augustus 2019
Pelt - Esperanza wint oefenwedstrijdGisteravond speelde Esperanza Pelt thuis een oefenwedstrijd tegen Eersteprovincialer Torpedo Hasselt. Esperanza won met 4-2. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Pelt liep uit tot 4-0, de bezoekers scoorden in het slot tweemaal. Voor Pelt scoorden Rune Doms, Serhat Koç en Nougeaine Aimane (2).

Nieuwe aanwinst voor Sporting

Zondag 11 augustus 2019
Pelt - Nieuwe aanwinst voor SportingZoomRicardo Silva (foto) is de laatste aanwinst voor Sporting NeLo. Deze 23-jarige Portugees komt over van Sporting Club Da Horta uit de hoogste Portugese klasse en is een kleine maar snelle spelverdeler. Met slechts 1.75m, is hij niet de grootste, maar wellicht wel de meest wendbare van het Sporting-gezelschap. Ricardo is al enige tijd op proef en was er vorig weekend ook bij op het toernooi in Duitsland. Daarmee is de selectie ook in de breedte versterkt. Hij is de vierde aanwinst voor het team van coach Vlijm na Peter Schoenaker, Bart Köhlen en Tommie Falke.

Wisselvallig weer

Zondag 11 augustus 2019
Weerbericht
Pelt - Wisselvallig weerEen depressie over de Britse Eilanden zorgt tijdelijk voor veel wind in het weekend. Nadien wordt het rustiger, maar ook wat kouder en de neerslagkansen nemen toe. De volgende 10 dagen staat er geen echt vakantieweer op het programma.
Vandaag doet de wind het rustiger, maar waait wel nog meestal matig. Het wordt een droge dag bij een afwisseling van stapelwolken en zon. Het kwik bereikt gemiddeld 22 graden.
Maandag is het droog in de ochtend met opklaringen. Later op de dag (…) Het hele nieuwsbericht

Botsing op Europalaan

Zaterdag 10 augustus 2019
Pelt - Botsing op EuropalaanOp de Europalaan in Overpelt botsten deze namiddag rond 15 uur twee auto's. Eén van de bestuurders raakte daarbij gewond.

Pierre Verweyen overleden

Zaterdag 10 augustus 2019
Pelt - Pierre Verweyen overledenVandaag is de uit Achel afkomstige Pierre Verweyen overleden, de echtgenoot van Isabella Cuypers. Hij was 84 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrul Severens in Overpelt.

Diefstal bestelwagen mislukt

Vrijdag 9 augustus 2019
Pelt - Diefstal bestelwagen misluktIn de Parkstraat in Lindel-Hoeven probeerden onbekenden tijdens de vakantie van de bewoners een Ford Transit te stelen. Zij slaagden niet in hun opzet. De daders hadden het slot uit het bestuurdersportier en het stuurslot uitgebroken maar kregen de wagen niet aan de praat.
Pelt - Pandatweeling geboren in Pairi DaizaZoomEn zo zag Fobie die unieke gebeurtenis.

Herkol en Kadijk spelen gelijk

Vrijdag 9 augustus 2019
Pelt - Herkol en Kadijk spelen gelijkHerkol heeft gelijk gespeeld in een oefenwedstrijd op het veld van Reppel. Uitslag: 2-2. In een oefenwedstrijd op het veld van Hamont '99 heeft Kadijk gelijk gespeeld. Uitslag: 2-2

Geen grote beer in de tuin

Donderdag 8 augustus 2019
Pelt - Geen grote beer in de tuinZoomUPDATE Dachten we het bij het juiste eind te hebben toen we in deze vlinder een Grote Beer zagen, maar we doolden, zegt kenner Pierre Rutten: "Deze vlinder is de Spaanse Vlag. Qua tekening lijkt hij veel op de Grote Beer, maar het zijn toch twee verschillende soorten. Er zijn dit jaar opvallend veel Spaanse Vlaggen." De vlindersoort is in Europa beschermd. Judith Roosen zag zo'n exemplaar in haar tuin en maakte er deze foto van.Spaanse Vlag
Pelt - Handbal: Sporting zondag tegen DuinkerkenIn het kader van de festiviteiten rond 50 jaar Sporting Neerpelt vindt er nu zondag al een galamatch plaats tussen Sporting en de Franse topclub USDK uit Duinkerken. Men kan deze wedstrijd GRATIS bijwonen in de sporthal van Dommelhof. Ze begint om 17u. UPDATE Om 15u spelen de Ligaploegen van Sporting en Meeuwen een oefenmatch.

Nog 500 tickets voor BoslandTrail

Donderdag 8 augustus 2019
Het is maar dat je 't weet
De organisatie van de Boslandtrail heeft in totaal nog 500 tickets ter beschikking: 100 voor de 100km door Bosland en 400 voor de 50km door Bosland. 
BoslandTrail is een verbindend project dat de plaatselijke natuur in de kijker wil zetten. ‘Het gaat om onze bossen, heide en zandduinen; om onze unieke fauna en flora. Maar ook de Limburgse gastvrijheid is uniek’, vertellen Lien en Sarah: ‘Deze editie werken wij samen met lokale verenigingen die zich aanmelden om van (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw een plofkraak in Kinrooi

Donderdag 8 augustus 2019
Pelt - Opnieuw een plofkraak in KinrooiZoomEn zo zag Fobie de thuiskomst van de daders...

Frans Hendrikx overleden

Donderdag 8 augustus 2019
Pelt - Frans Hendrikx overledenGisteren, twee weken voor zijn 79ste verjaardag, is Frans Hendrikx overleden, de echtgenoot van Mia Bloemen. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroeting: maandag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Brandweerperikelen

Woensdag 7 augustus 2019
Pelt - BrandweerperikelenDe Limburgse brandweer vreest dat er binnen vier jaar een tekort aan leidinggevenden is. Vrijwilligers die in het middenkader willen komen, moeten zware opleidingen volgen en die zijn niet altijd te combineren met hun werk. Nu werken er overwegend vrijwilligers bij de brandweer. Zij kunnen opgeleid worden tot onder andere onderofficier. Maar die opleidingen zijn verzwaard. Nu moet een onderofficier bijvoorbeeld 380 uren opleiding volgen in plaats van 20 uur vroeger. Dat zorgt ervoor dat veel vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht

Dieven ingerekend

Woensdag 7 augustus 2019
Pelt - Dieven ingerekendDe politie rekende gisteren een 22-jarige uit Lommel en een 24-jarige uit Pelt in die zaterdag een inbraak pleegden in een handelszaak aan de Geelsebaan in Tessenderlo en er met de kassa en sigaretten aan de haal gingen. Zij hebben de feiten bekend. Een gedeelte van de buit kon gerecupereerd worden. Het parket heeft de twee gedagvaard in snelrecht.

Wisselvallige periode

Woensdag 7 augustus 2019
Weerbericht
Pelt - Wisselvallige periodeIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt vochtige maritieme lucht aangevoerd. Daarbij zijn er geregeld depressies en storingen die over onze regio schuiven. Bovendien is de atmosfeer vaak onstabiel en is de kans op buien groot. Het wordt een wisselvallige meerdaagse met geregeld regen of buien, al zijn de temperaturen wel nog behoorlijk.
Vandaag
is de minst goede dag van de week. Het is wisselend tot zwaar bewolkt en er trekken geregeld een aantal buien, eventueel met (…) Het hele nieuwsbericht

Herkol wint van Esperanza

Dinsdag 6 augustus 2019
Pelt - Herkol wint van EsperanzaIn de Beker van Pelt heeft Herkol vanavond Esperanza verslagen met 5-2. Herkol speelde in de eerste helft met de eerste ploeg, Esperanza met de reserven. Bij de rust was de stand al 5-0. Na de rust zette Herkol de reserven in en Esperanza de eerste ploeg. 
Pelt - 'Guitarillon on tour' in de VS (deel 1)ZoomJan Verheyen, beiaardier van Neerpelt, en gitarist Cedric Honings uit Peer zijn op tournee in het noordoosten van de VS. Ze spelen er ‘Guitarillon’-concerten waarbij de torenbeiaard samenklinkt met gitaar. Een ongewone combinatie, die bij ons al te horen was eerder dit jaar. Daarnaast spelen ze ginder ook soloconcerten. Hun reis is ondertussen halfweg en dus tijd voor een eerste verslag:
"Ruim twee weken geleden begon onze tour in New York. Daar stonden geen concerten (…) Het hele nieuwsbericht

Alda Clerix overleden

Maandag 5 augustus 2019
Pelt - Alda Clerix overledenIn het rusthuis in Neerpelt is vandaag Alda CLerix overleden, de weduwe van Marcel Vanherck. Ze was 82 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in familiekring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Handtas uit auto gestolen

Maandag 5 augustus 2019
Pelt - Handtas uit auto gestolenAan de Breugelweg is gisternamiddag een handtas uit een auto gestolen. De dader sloeg op de parking van de Sevensmolen een zijruitje van de wagen in.

Monsterscore voor Lindel-Hoeven

Maandag 5 augustus 2019
Pelt - Monsterscore voor Lindel-HoevenLindel-Hoeven heeft de bekerwedstrijd tegen Wijchmaal gewonnen. Uitslag: 7-0.

Bij de polies

Maandag 5 augustus 2019
Pelter Hükske
Pelt - Bij de poliesZoomJeanine hare vent was weeral dagen op de zwier. En, eerlijk gezegd, ze was op hem uitgekeken. Het moest maar eens lukken, dacht ze…
Voortvertellen in het Pelter natuurlijk! Tot maandag.
Fons (Fons Tuyaerts)
In vergelijking met een jaar geleden is de werkloosheid in Limburg gedaald met zes procent. Limburg scoort beter dan de andere Vlaamse provincies. In juli waren er in onze provincie 26.294 werkzoekenden.

Jammer van die kikker

Zondag 4 augustus 2019
Pelt - Jammer van die kikkerZoomNaar aanleiding van de Dag van de Landbouw is er tot 8 september een foto-fietszoektocht op de Grote Heide. Eén van de foto’s op het formulier toont een beeldje van een kikker tegen een raam. Dit beeldje is onlangs gesneuveld en dus niet meer te vinden, waardoor vraag 21 geschrapt wordt.
Formulieren voor de fotozoektocht zijn te verkrijgen bij bakkerij Luys, Hayenhoek 121; Jos Castelo, Turfheidestraat 81, en Michel Giesbers, Weidenstraat 55. Deelnemen kost 5 euro. De volledige tocht is 16km lang.

De visie van Fobie...

Zondag 4 augustus 2019
Pelt - De visie van Fobie...Zoom...op de klimaatproblematiek. (Cartoon: Fobie)

Esperanza verliest van Termien

Zondag 4 augustus 2019
Pelt - Esperanza verliest van TermienIn de tweede ronde van de Croky Cup - de beker van België - heeft Esperanza Pelt vanmiddag verloren op het veld van Termien. Uitslag: 4-1. Voor Esperanza scoorde Senne Verbiest laat in de tweede helft.

Bijna 3.000 zelfstandigen

Zaterdag 3 augustus 2019
Pelt telt volgens de jongste cijfers 2.911 zelfstandigen. Dat zijn er 467 meer dan tien jaar geleden. Er zijn 751 vestigingen met personeel.

Doelpuntenfestival op Kadijk

Zaterdag 3 augustus 2019
Pelt - Doelpuntenfestival op KadijkIn de Beker van Limburg hebben Kadijk en Hechtel voor een waar doelpuntenfestival gezorgd. De bezoekers uit Hechtel wonnen met 5-7. Voor Kadijk scoorden Hoes (3), Pellens en Lehaen. Voor Hechtel waren dat Vanpol (3), Reymen (2), Kiana en Diepvents.

Herkol wint van Racing Peer

Zaterdag 3 augustus 2019
Pelt - Herkol wint van Racing PeerIn een wedstrijd voor de beker van de gewesten Noord en West heeft Herkol vanavond Racing Peer verslagen met 2-3.

Zacht zomerweer

Zaterdag 3 augustus 2019
Weerbericht
Pelt - Zacht zomerweerAlvorens onstabiele luchtmassa's onze streken bereiken, krijgen we eerst een overwegend droog weekend met aangename temperaturen. Na het weekend nemen de neerslagkansen toe en het kwik komt stilaan wat lager uit. Bovendien is er ook meer wind.
Vandaag
domineren wolken het weerbeeld. Het is zelfs overwegend zwaar bewolkt tot betrokken. Op een lokaal drupje motregen na blijft het echter overwegend droog. Na de middag kan de zon stilaan door de wolken breken. De maxima liggen rond 24 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Beiaardduo

Vrijdag 2 augustus 2019
Pelt - BeiaardduoZoomDeze zaterdag wordt de beiaardier - die momenteel in de VS verblijft -  vervangen door het beiaardduo dat bestaat uit Willy Martens en Francis Van Bree. Beiden zijn gepensioneerd als directeur van een muziekschool (Bree en Maaseik) en zijn daarna begonnen met het beiaardspel. Ze volgen ondertussen al enkele jaren les aan de beiaardschool van Mechelen. Ze spelen in Neerpelt zowel klassieke muziek als bekende moderne deuntjes en spelen ook enkele vierhandige stukken. Te horen tijdens de zaterdagmarkt vanaf 10.30 uur.

Kampvuren weer toegestaan

Vrijdag 2 augustus 2019
Vanaf vandaag worden kampvuren weer toegestaan in de gemeenten die deel uitmaken van de Hulpverleningszone Noord-Limburg: Bocholt, Bree, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Pelt en Peer. Wel voor ogen houden dat je voor een kampvuur altijd de toestemming moet hebben van de gemeente én van de verantwoordelijke bosbeheerder.

10 klimaatacties die werken

Vrijdag 2 augustus 2019
Lijkt de klimaatverandering een ver-van-je-bed show, een wereldprobleem waar je zelf weinig vat op hebt? Of zit je er wel mee in, maar weet je niet goed wat je zelf kunt ondernemen? Mogelijk doe je al vanalles. Alleen, helpt het ook echt? Want over klimaatoplossingen circuleren de wildste verhalen. Zo hameren sommigen vooral op consuminderen. Anderen focussen uitsluitend op technologische redmiddelen. Nog anderen beweren dat gelijk welke actie nutteloos is. En wat met veel gestelde vragen als: is elektrisch (…) Het hele nieuwsbericht

Een e-mail kan duur uitvallen

Vrijdag 2 augustus 2019
Tribunaliteiten
Pelt - Een e-mail kan duur uitvallenEen burgemeester had aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen een aantal mails met verkiezingspropaganda verstuurd. Niet tot eenieders tevredenheid omdat de burgemeester de e-mailadressen had verkregen via een architecte die voor haar klanten per mail een afspraak over een verkavelingsvergunning vroeg. Er volgden twee klachten bij de Gegevensbeschermingsautoriteit die sinds een jaar waakt over het gebruik van persoonsgegevens en privacy.
Voor de geschillenkamer van die instantie erkende de (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsen met de 66+

Vrijdag 2 augustus 2019
Pelt - Fietsen met de 66+ZoomNaar jaarlijkse gewoonte maakten de 66+ van Overpelt een gezamenlijke fietstocht. Na afloop stond er zowat 50 km op de teller. Geëindigd werd er aan de Scoutsrally voor een gezellig etentje waar nagebabbeld werd over deze fijne dag. (HV)

Marie-Louise Janssen overleden

Vrijdag 2 augustus 2019
Pelt - Marie-Louise Janssen overledenWoensdag is de uit Neerpelt afkomstige Marie-Louise Janssen in WZC Leopoldspark in Leopoldsburg overleden. Zij was 87 jaar en de weduwe van de in 2014 overleden Gert Audenaert Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna den asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen. Begroeting: zondag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Even die fietsspieren laten werken

Donderdag 1 augustus 2019
Pelt - Even die fietsspieren laten werkenZoomAl het 6de jaar reden enkele wielervrienden - dit jaar maar met 3 ipv met 6 - de trip Blankenberge-Pelt, 200 km met de fiets. Vanmorgen trokken ze met de trein van Neerpelt naar Blankenberge, daar sprongen ze de fiets op en zoefden richting Antwerpen. Na een tussenstop in Beveren met enkele koffiekoeken en een rijsttaartje werd koers gezet richting de overzet op Linkeroever en dan vanaf Schoten langs het kanaal. Met 29.5 km/u gemiddeld was het de snelste editie van de zes. Het was ideaal fietsweer!

Weelderig groen aan de Dommel

Donderdag 1 augustus 2019
Pelt - Weelderig groen aan de DommelZoomVandaag gezien: weelderig groen aan de Dommel, een foto van Paul Smeets.

Zuster Maria Janssens overleden

Donderdag 1 augustus 2019
Pelt - Zuster Maria Janssens overledenIn Lier is dinsdag zuster Maria Janssens overleden, van de Zusters van het H. Hart van Maria (Berlaar). Ze was 91 jaar. Tussen 1967 en haar pensioen was ze als zuster Walberta diensthoofd van de kraamafdeling in de kliniek in Neerpelt; nadien zette ze zich in voor de kinderopvang in Karbonkeltje. Sinds 2016 verbleef ze in het klooster van Berlaar. De afscheidsviering vindt dinsdag om 10u plaats in de parochiekerk van Berlaar-Heikant.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt