Het overige nieuws

Miet Reyskens overleden

Zaterdag 31 december 2022
Genk - Miet Reyskens overledenDonderdag is Miet Reyskens overleden, de weduwe van Luc Peeters. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk aan de Kerkstraat in Winterslag.

Maria Peeters overleden

Zaterdag 31 december 2022
Genk - Maria Peeters overledenDonderdag is Maria Peeters overleden, de weduwe van Fons Schreurs. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Zagerijstraat.

Jeanne Verbist overleden

Zaterdag 31 december 2022
Genk - Jeanne Verbist overledenDonderdag is Jeanne Verbist overleden, de echtgenote van Jozef Bosmans. Zij was 92 jaar en afkomstig uit Houthalen. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de H. Hart kerk aan de Kerkstraat in Winterslag.

Gerard Jansen overleden

Zaterdag 31 december 2022
Genk - Gerard Jansen overledenWoensdag is Gerard Jansen overleden, de echtgenoot van Mia Driesen. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting:dinsdag (19-20 uur).

Godelieve Vermeerbergen overleden

Zaterdag 31 december 2022
Genk - Godelieve Vermeerbergen overledenGodelieve Vermeerbergen uit Beringen, echtgenote van Laurent Vanhees, is overleden.
(° Genk op 18 maart 1946 † Heusden-Zolder op 30 december 2022) 
Begroeting: donderdag 5 januari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring. 

Maria Ruttens overleden

Zaterdag 31 december 2022
Genk - Maria Ruttens overledenDinsdag is Maria Ruttens overleden, de weduwe van de eerder dit jaar gestorven Hubert Vrolix. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Weg naar As. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Godelieve Janssens overleden

Zaterdag 31 december 2022
Genk - Godelieve Janssens overledenWoensdag is Godelieve Janssens overleden, de weduwe van de in 2005 gestorven Henri Leurs. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).

Anna Van Lindt overleden

Zaterdag 31 december 2022
Genk - Anna Van Lindt overledenOp 23 december is advocate Anna Van Lindt overleden. Zij was 59 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Termien.

Mooie foto van een wolf

Vrijdag 30 december 2022
Genk - Mooie foto van een wolfZoomLeo Delcroix overleed enkele weken geleden, maar ooit, toen hij nog minister van Defensie was, zei hij dat het aan dat ministerie te danken was dat er nog zoveel natuur in Limburg is. Want Defensie heeft er altijd voor gezorgd dat de militaire terreinen niet betreden mogen worden door onbevoegden, en Limburg heeft veel militaire terreinen. Die uitgestrektheid van de natuur is ook de reden waarom de wolf zich hier thuis voelt, en waarom we eigenlijk blij zouden moeten zijn dat Limburg nog zoveel natuurgebied heeft. Op zondag 11 december fotografeerde Yente De Maesschalck deze Limburgse wolf toen die op weg was naar zijn roedel. Prachtfoto! (Foto Welkom Wolf - Yente De Maesschalck)

Lisette Nuyts overleden

Vrijdag 30 december 2022
Genk - Lisette Nuyts overledenWoensdag is Lisette Nuyts overleden, de echtgenote van Giuseppe Derosas. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (19-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Mia Dautzenberg overleden

Vrijdag 30 december 2022
Genk - Mia Dautzenberg overleden
Woensdag is Mia Dautzenberg (94) overleden. Zij woonde in Genk maar was afkomstig van Gerdingen (Bree).
De eindejaarsperiode en feesten gaat voor veel mensen gepaard met vuurwerk. Sinds mei 2019 is in Vlaanderen een algemeen vuurwerkverbod van kracht. In politiezone CARMA mag je op oudejaarsavond tussen 23 en 1 uur vuurwerk afsteken in Genk, Houthalen-Helchteren en Zutendaal. In As, Bree, Bocholt, Oudsbergen en Kinrooi is het afsteken van vuurwerk verboden. Politie CARMA houdt tijdens deze periode ook extra toezicht op de naleving van het vuurwerkverbod. Word je betrapt? Dan riskeer je een boete en (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Goed gesorteerd? Punten van Limburg.netVanaf 13 februari beloont afvalintercommunale Limburg.net slimme sorteerders met spaarpunten. Meer info

Het hoofd van Mars

Vrijdag 30 december 2022
Genk - Het hoofd van MarsZoomBen je aan Mars gewoon als een ver geel bolletje aan de hemel, dan is deze Mars andere koek. De planeet is gefotografeerd door de James Webb-telescoop die in de ruimte op zoek gaat naar alles wat we nog niet weten - maar wel willen weten. Kijk eens goed naar deze foto, klik er eens op, dan zie je het groter. Als je er lang naar kijkt  zie je er vanalles in: een mond, een neus, ogen, een vogelbek... Prachtige foto! (Credit: NASA)

Jacqueline Vanderijst overleden

Donderdag 29 december 2022
Genk - Jacqueline Vanderijst overledenGisteren is Jacqueline Vanderijst (92) overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Pedro Claes. Zij woonde in Genk maar was afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Nieuwe vennootschap: PI-Security

Donderdag 29 december 2022
Niels Heleven ( 29) uit Genk heeft de besloten vennootschap PI-Security opgericht met zetel aan de Meeënheide. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie en het onderhoud van alarmsytemen, camerasystemen en domoticasystemen.

Auto botst op vrachtwagen op oprit E314

Donderdag 29 december 2022
Deze namiddag is een auto op een vrachtwagen ingereden op de oprit van de E314 in Genk-Oost. De wagen werd vrij zwaar beschadigd.

Alice Tielen overleden

Donderdag 29 december 2022
Genk - Alice Tielen overledenDinsdagis Alice Tielen overleden. Zij was 91 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk.

Over vuurwerk

Donderdag 29 december 2022
Vandaag gelezen
"Het moet toch onderhand mogelijk zijn zo'n belevenis (vuurwerk - red.) virtueel aan te bieden? Middels bril en koptelefoon? Hebben de anderen er geen last van, blijft de lucht schoon, de dieren relaxt en het scheelt een massa ziekenhuisopnames."
(Arnoud Cornelissen in Innovation Origins)

Beker: KRC - Antwerp op 11 januari

Woensdag 28 december 2022
De kwartfinale in de Croky Cup tussen KRC Genk en FC Antwerp wordt op woensdag 11 januari gespeeld. Aanvang: 20.45 uur.
Vanaf 1 januari moeten werkloze sociale huurders zich verplicht inschrijven bij de VDAB. Dat meldt het kabinet van minister van Wonen Matthias Diependaele. Ook zal men voortaan strenger controleren op de kennis van het Nederlands. De maatregel geldt voor bestaande en nieuwe sociale huurders, en voor zowel de hoofdhuurder als voor de eventuele inwonende partner. Sociale huurders die arbeidsongeschikt zijn of ouder dan 64 jaar zijn van de regel vrijgesteld.

Philomène Millen overleden

Woensdag 28 december 2022
Genk - Philomène Millen overledenVandaag is Philomène Millen overleden, de weduwe van Jean Raets. Zij was 91 jaar. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Auto tegen boom: vrouw (40) gewond

Woensdag 28 december 2022
In de Hengelhoefstraat botste deze voormiddag rond 11 uur een auto tegen een boom. Een 40-jarige vrouw uit Zonhoven is daarbij gewond geraakt. Zij is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Lijntje Booten overleden

Woensdag 28 december 2022
Genk - Lijntje Booten overledenOp 22 december overleed Lijntje Booten. Zij was 61 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Joris van Oostenrijkstraat in Kuringen.

Silvano Grossi overleden

Dinsdag 27 december 2022
Genk - Silvano Grossi overledenGisteren is Silvano Grossi overleden, de echtgenoot van Maria Petroci. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11 uur) plaats in de H. Hartkerk aan de Kerkstraat in Winterslag. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre an de Oostlaan.

Robert Hendrickx overleden

Dinsdag 27 december 2022
Genk - Robert Hendrickx overledenZaterdag is Robert Hendrickx overleden. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Regen en wind

Dinsdag 27 december 2022
Weerbericht
Genk - Regen en windMet een strakke westcirculatie gaat het erg snel op de weerkaarten. Nauwelijks is de ene storing voorbijgetrokken of een volgende meldt zich reeds aan. Daarbij staat er erg veel wind met soms zware windstoten. Het blijft wel de hele periode erg zacht en het ziet ernaar uit dat het jaar wordt afgesloten met uitzonderlijk hoge maxima. Vandaag is de enige droge dag van we week. Het is ook de koudste dag met maxima rond 6 of 7 graden, maar de zon is wel aanwezig. Na de middag spant de zuidwestenwind aan tot (…) Het hele nieuwsbericht

Sporza zendt WK-handbal uit

Dinsdag 27 december 2022
Genk - Sporza zendt WK-handbal uitSporza heeft de rechten van het WK-handbal gekocht en zal alle wedstrijden van de Red Wolves zowel op televisie als online uitzenden. Behalve de rechtstreekse uitzendingen zal de VRT zowel in de journaals op radio- en televisie als online via de Sporza-website aandacht besteden aan het WK-handbal en de prestaties van de Red Wolves in het bijzonder. De Belgen plaatsten zich in maart voor het wereldkampioenschap.

Elisabetta Pipicella overleden

Dinsdag 27 december 2022
Genk - Elisabetta Pipicella overledenZaterdag is Elisabetta Pipicella overleden, de echtgenote van Tulio Scariot. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Bèr Vandervee overleden

Dinsdag 27 december 2022
Genk - Bèr Vandervee overledenZaterdag is Bèr Vandervee overleden, de echtgenooot van Ria Godeyne. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Jos Tielens overleden

Dinsdag 27 december 2022
Genk - Jos Tielens overledenZaterdag is Jos Tielens overleden, de echtgenoot van Lisette Was. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.  Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur).

De groene long Limburg

Dinsdag 27 december 2022
Genk - De groene long LimburgZoomIn Limburg is er voor de bevolking meer toegankelijke, groene ruimte ter beschikking om in te ontspannen dan in heel Vlaanderen. Ook hebben verhoudingsgewijs meer Limburgers dan Vlamingen toegankelijk groen in hun nabijheid.
Verder is Limburg een groene long wat bomen betreft: Limburg heeft procentueel veel meer oppervlakte aan bomen dan Vlaanderen, terwijl Vlaanderen procentueel beduidend meer oppervlakte aan groen in landbouwgebruik heeft. Binnen Limburg is toegankelijk groen vooral in het noordwesten voor het hoogste aandeel inwoners nabij; en het aandeel van de oppervlakte aan bomen is het hoogst in een regio van het noordwesten via het westen en het centrum naar het oosten.
(Bron: limburg.incijfers.be)

Iliane Vandeurzen overleden

Dinsdag 27 december 2022
Genk - Iliane Vandeurzen overledenIn Niel-bij-As is op kerstdag Iiane Vandeurzen overleden, de echtgenote van Herman Conings. Zij was 76 jaar en afkomstig uit Genk.

Ine Degol overleden

Dinsdag 27 december 2022
Genk - Ine Degol overledenOp 22 december overleed spoed- en urgentiearts Ine Degol, de echtgenote van Frank Schryvers. Zij was 46 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat in Genk.

Lut Claesen overleden

Dinsdag 27 december 2022
Genk - Lut Claesen overledenGisteren is Lut Claesen overleden, de echtgenote van Johny Maesen. Zij was 74 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt donderdag (13.30 uur) plaats bij uitvaartzorg Barthels in Lanaken.
Kort nieuws van bij de buren
Een 65-jarige voetgangster is gewond geraakt bij een aanrijding in de Wijkstraat in Diepenbeek. Het ongeval gebeurde zaterdagvoormiddag.

Jan Pauwels overleden

Maandag 26 december 2022
Genk - Jan Pauwels overledenVrijdag is Jan Pauwels overleden, de weduwnaar van de in 2006 gestorven Magda Lamsens. Hij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Kerkstraat in Winterslag. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Hilda Claes overleden

Maandag 26 december 2022
Genk - Hilda Claes overledenZaterdag is Hilda Claes (84) overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Louis Beerten. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boxbergheide. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Madeleine Bollingh overleden

Maandag 26 december 2022
Genk - Madeleine Bollingh overledenOp 22 december is Madeleine Bollingh (84) overleden, de echtgenote van Ferdinand Dirkx. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Juwelendiefstal in Merellaan

Maandag 26 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Merellaan in Zutendaal zijn juwelen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Inschrijven voor Lourdesbedevaart

Maandag 26 december 2022
Genk - Inschrijven voor LourdesbedevaartZoomWie volgend jaar met het bisdom Hasselt op bedevaart naar Lourdes wil gaan, kan zich nu al inschrijven. De bedevaart gaat door van 17 tot 22 juli en staat in het teken van de 13de verschijning aan Bernadette. Inschrijven kan via deze link.

Twee zwaargewonden bij autobrand

Zondag 25 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond rond 21 uur vatte op de Beringersteenweg in Zonhoven een auto vlam. De twee inzittenden liepen daarbij zware brandwonden op en zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Genk - Trio vervangt trainer Polus bij Boxberg Arainer Guido Polus die aan zijn tweede seizoen bezig was bij Racing Boxberg A wordt opgevolgd door een trio dat bestaat uit Franco Manca, Marco Vanistendael en Fabio Battista.
KRC speelt morgen op KV Kortrijk. De selectie: doelmannen Vandevoordt, Leysen, Penders; verdedigers McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen, Munoz, Cuesta, Didden, Preciado; middenvelders Aziz, Heynen, Castro, Tresor, Geusens, Hrosovsky, El Khannouss; aanvallers Samatta, Onuachu, Paintsil.

Ongeval in Bronsbosstraat

Zondag 25 december 2022
In de Bronsbosstraat ging vrijdagavond rond 18 uur een 40-jarige bromfietser uit Zutendaal van de baan. De man raakte daarbij gewond.

We wensen u een mooie Kerst

Zaterdag 24 december 2022
Genk - We wensen u een mooie KerstZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle lezers in binnen- en buitenland, alle adverteerders, alle medewerkers en hun familieleden een prachtige Kerstmis. Op de foto: een spiraalsterrenstelsel dat zich op 214 miljoen lichtjaren afstand in het sterrenbeeld Delphinus bevindt. Het is een foto gemaakt door de Hubble-telescoop. (Fotocredits: NASA, ESA en D. Jones - Universiteit van Californië - Santa Cruz).

Zeer zacht met Kerstmis

Zaterdag 24 december 2022
Weerbericht
Genk - Zeer zacht met KerstmisAtlantische storingen doen met de regelmaat van de klok onze regio aan. Tussendoor zijn er wel drogere perioden, maar erg lang duren die niet. Alvast tot en met Kerstmis is het uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar. Daarna wordt het iets koeler, zonder evenwel van winterweer te spreken.
Vandaag is de luchtmassa licht onstabiel, maar op een lokale regenbui na is het wel meestal droog. Wolken domineren en de zon kan maar mondjesmaat doorbreken. Na de middag nemen de wolken nog toe. Het is vrij (…) Het hele nieuwsbericht

Lucas Mommen overleden

Zaterdag 24 december 2022
Genk - Lucas Mommen overledenOp 16 december is in Hasselt Lucas Mommen overleden. Hij was 89 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vond plaats in familiekring.

Emiel Verryssen overeden

Zaterdag 24 december 2022
Genk - Emiel Verryssen overedenOp 20 december is Emiel Verryssen overleden, de echtgenoot van Irena Mraz. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Natalino Croci overleden

Zaterdag 24 december 2022
Genk - Natalino Croci  overledenDisdag is Natalino Croci overleden, de echtgenoot van Anna Menga. Hij was 65 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Mariaheide in Maasmechelen.

Kirsten Hinoul overleden

Vrijdag 23 december 2022
Genk - Kirsten Hinoul overledenWoensdag is in Hamont-Achel Kirsten Hinoul overleden, de vriendin van Dries Weltens. Ze werd geboren in Genk en was gisteren 28 jaar geworden. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in de Brugstraat in Bocholt.

Wees niet bang voor de wolf

Vrijdag 23 december 2022
Vandaag gelezen
"Niet de wolf is beangstigend, maar het feit dat weldenkende mensen nog steeds zó te manipuleren zijn."
(Maria Quist in De Volkskrant)

Matthias Pieklak naar KRC

Vrijdag 23 december 2022
Oudsbergenaar Matthias Pieklak, een regelrecht keeperstalent op zijn leeftijd (16), heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij KRC Genk. Voordien maakte hij deel uit van RSC Anderlecht. Het contract loopt tot de zomer van 2025.
De 15-jarige Brad Manguelle tekende zijn eerste overeenkomst bij KRC Genk. De centrale verdediger geniet, sinds hij overkwam van Woluwe-Zaventem, reeds enkele jaren opleiding in de Talent Academy en behoort momenteel tot de kern van de U18 én Jong Genk. Met zijn duelkracht, anticipeertalent en snelheid weet hij grote defensieve troeven voor te leggen. Deze etaleert hij bovendien ook in de kern van de U16 van de nationale ploeg,aldus KRC.

Auto en brommobiel botsen

Vrijdag 23 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de N75 in As botsten gisterenavond rond 17 uur een auto en een brommobiel. De auto ging door de klap over de kop. Bij het ongeval raakte een 55-jarige Genkenaar gewond.
Limburgers die in de oudejaarsnacht buitenshuis gaan vieren, kunnen ook dit jaar gebruikmaken van Feestbussen die de hele nacht blijven rijden tot in het nieuwe jaar 2023. “Na twee jaar afwezigheid slaan de provincie, De Lijn en heel wat Limburgse gemeenten de handen terug in elkaar om zo veel mogelijk feestvierders veilig te vervoeren op oudejaarsnacht”, aldus gedeputeerde Igor Philtjens, die tijdelijk Bert Lambrechts, bevoegd voor Mobiliteit, vervangt. 
In totaal rijden dit (…) Het hele nieuwsbericht

De wolf in de bioscoop

Donderdag 22 december 2022
Genk - De wolf in de bioscoopZoomNatuurfilmer Cees van Kempen maakte de prachtige film WOLF, waarin het verhaal van de terugkeer van de wolf naar de Lage Landen wordt verteld. Samen met zijn team vertoefde hij meer dan duizend dagen in de natuur om het verborgen leven van de wolf vast te leggen. In WOLF leer je hoe wolven leven en met welke uitdagingen ze geconfronteerd worden, niet in het minst tijdens hun zwerftochten door heel Europa. In Nederland was deze unieke film al in de bioscoop. In Vlaanderen komt de herwerkte versie - met een (…) Het hele nieuwsbericht

Dieven weg met kluis

Donderdag 22 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een huis aan de Maaswinkelstraat in Zonhoven is een kluis gestolen. De diefstal werd gisterenavond vastgesteld.

Auto tegen boom in Klotstraat

Donderdag 22 december 2022
In de Klotstraat belandde vanmorgen rond 5.45 uur een auto tegen een boom. Een 20-jarige vrouw uit Bilzen raakte daarbij gewond.

Croky Cup: KRC Genk loot Antwerp

Donderdag 22 december 2022
In de kwartfinales van de Croky Cup komt KRC Genk thuis uit tegen Antwerp. De wedstrijden staan geprogrammeerd op 10 en 11 januari. De precieze data en aanvangsuren worden nog bekendgemaakt. De andere kwartfinales: Union - AA Gent, Waregem -STVV en KV-Krortijk -KV Mechelen.

Carla Fromont overleden

Donderdag 22 december 2022
Genk - Carla Fromont overledenDinsdag is Carla Fromont overleden, de weduwe van de in 1994 gestorven Joe Laing. Zij was 95 jaar. De uitvaartliurgie vindt zaterdag (10.30 uur ) plaats in de parochiekerk van Oud-Waterschei. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Jetje Vanderheyden overleden

Donderdag 22 december 2022
Genk - Jetje Vanderheyden overledenIn WZC Immadi in Hasselt is op 17 december Jetje Vanderheyden overleden, de weduwe van de in 2010 gestoven Albert Myny. Ze was 92 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vond plaats in intieme king

Lieve Caenen overleden

Donderdag 22 december 2022
Zondag is Lieve Caenen overleden, de echtgenote van Anton van der Meijden. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Reinpadstraat 120, 3600Genk.

Ook op feestdagen luistert Tele-Onthaal

Donderdag 22 december 2022
Genk - Ook op feestdagen luistert Tele-OnthaalZoomHet aftellen naar de feestdagen is begonnen. Niet iedereen kijkt evenwel hoopvol uit naar deze periode. Heb je het moeilijk? Tele-Onthaal luistert naar je. Bel gratis en anoniem 106 (24/7) of chat via www.tele-onthaal.be

P&L Algemeen Bouwbedrijf failliet

Woensdag 21 december 2022
De rechtbank in Tongeren heeft gisteren het faillissement uitgesproken van P&L Algemeen Bouwbedrijf uit Genk. Schuldvorderingen kunnen tot 19 januari ingediend worden.
De rechtbank in Tongeren heeft garagist Alberto Uva uit Genk failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 19 januari ingediend worden.

Viaduct Boorsem: even wachten nog

Woensdag 21 december 2022
Door de voorspelde regen kan het verkeer op de E314 in Boorsem komende nacht niet omgezet worden naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Daarvoor zijn immers markeringswerken nodig, die enkel op een droog wegdek mogelijk zijn. De fasewissel staat nu gepland na het kerstverlof, zodra het weer dit toelaat.

Elisa Belchi - Cascales overleden

Woensdag 21 december 2022
Genk - Elisa Belchi - Cascales overledenMaandag is Elisa Belchi - Cascales overleden, de weduwe van de in 1996 gestorven Michel Caracciolo. Zij was 65 jaar en de levenspartner van Thieu Maggen. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Daar is de winter!

Woensdag 21 december 2022
Genk - Daar is de winter!ZoomVanavond om 22.48 uur begint de astronomische winter. Het is overdag al zo donker en somber en we beleven nu ook de kortste dagen van het jaar. De zon komt vanmorgen op om 8.39 uur en ze gaat onder om 16.34 uur. Maar één troost: vanaf Kerstmis beginnen de dagen te lengen.

Hubertine Olaerts overleden

Woensdag 21 december 2022
Genk - Hubertine Olaerts overledenIn WZC Toermalien is zondag Hubertine Olaerts overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Marcel Vanoppen. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt paats in besloten familiekring.

Zacht en erg wisselvallig

Dinsdag 20 december 2022
Weerbericht
Genk - Zacht en erg wisselvalligAtlantische storingen doen met de regelmaat van de klok onze streken aan en zorgen geregeld voor regen of buien. Samen met de storingen schuift ook erg zachte lucht over onze regio. De volgende dagen blijven de temperaturen erg hoog, maar is het winderig en wisselvallig.
Morgen verlaat een regenzone in de vroege ochtend de regio. Een volgende storing bereikt ons in de late namiddag. Daartussen zijn er opklaringen, maar kan hier en daar ook een bui vallen. De matige zuidwestenwind voert zachte (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Woningen en appartementen werden het voorbije jaar in Limburg gemiddeld 7,3 procent duurder. De woningprijzen in België stegen het voorbije jaar met 5,6 procent. De laatste maanden lijken de prijsstijgingen af te zwakken. Gemiddeld kost een appartement in Limburg 2.490 euro per vierkante meter en een huis 1.769 euro.

Vakantieregeling bij De Lijn

Dinsdag 20 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - Vakantieregeling bij De LijnVanaf morgen/woensdag rijden de bussen van De Lijn volgens de vakantiedienstregeling. Reizigers kunnen hun busrit plannen via de routeplanner.

Annemie Porteman overleden

Dinsdag 20 december 2022
Genk - Annemie Porteman overledenGisteren is Annemie Porteman overleden, de echtgenote van Bert Verlaek. Zij was 71 jaar. Begroeting: vrijdag (17.30-18.30 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Lea Roux overleden

Dinsdag 20 december 2022
Genk - Lea Roux overledenOp 17 december is Lea Roux overleden, de echtgenote van Lothar Versyck. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag 27 december (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Rozenkranslaan. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Jeanne Lieben overleden

Maandag 19 december 2022
Genk - Jeanne Lieben overledenOp 15 december is Jeanne Lieben overleden, de weduwe van de in 1986 gestorven Felix Vanbrabant. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (19.30 uur) plaats in de Sint-Albertuskerk in Zwartberg. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Deborre aan de Oostlaan.

Fred Przybylak overleden

Maandag 19 december 2022
Genk - Fred Przybylak overledenZaterdag is Fred Przybylak overleden, de echtgenoot van Lisette Willems. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Genk - Zaalvoetbal: Liko Genk - Sint-Truiden 7-2In eerste provinciale van het zaalvoetbal heeft Liko Genk met 7-2 gewonnen van Spartak Sint-Truiden. Na twaalf wedstrijden staat Liko aan de leiding met het maximum aantal punten en met een doelpuntensaldo van 65/17.

Thieu Donné overleden

Maandag 19 december 2022
Genk - Thieu Donné overledenOp 16 december is Thieu Donné overleden, de echtgenoot van Lene Knippenberg. Hij was 73 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Tachtiger gewond bij botsing

Maandag 19 december 2022
Op de Hasseltweg botsten gisterenavond rond 18.30 uur twee auto's Daarbij liep een 84-jarige man uit Hasselt verwondingen op.
Het is maar dat je 't weet
De werken op het viaduct van de E314 in Boorsem gaan eerstdaags een volgende fase in. Daarvoor wordt het verkeer in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 december omgezet naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Meteen na de kerstvakantie start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dan met de renovatie van de noordkant van het viaduct, rijrichting Lummen. De werken nemen nog tot de zomer in beslag. Tijdens drie weekends in het voorjaar vernieuwt AWV ook het wegdek van de snelweg in de rijrichting Lummen met geluidsreducerend asfalt. Dit tussen het viaduct en het ecoduct Kikbeek.

Marie Louise Bergmans overleden

Maandag 19 december 2022
Genk - Marie Louise Bergmans overledenGisteren is Marie Louise Bergmans overleden. Zij was 75 jaar.
Het is maar dat je 't weet
Het wordt vanaf vandaag gemakkelijker om de inspectieverslagen van een kinderdagverblijf op te vragen. De zorginspectie van de Vlaamse overheid zet de inspectierapporten van de opvangcentra online. Lees meer bij VRT-Nieuws.

Volleybal: Tchalou - LVL 2-3

Maandag 19 december 2022
In Liga Dames van het volleybal heeft LVL Genk met 2-3 gewonnen van Tchalou. Sets: 25-23, 20-25, 25-21, 23-25, 9-15.

Dieven slaan twee keer toe

Zondag 18 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven zijn twee inbraken gepleegd. De daders kozen een woning aan de Saarbroekweg en een huis aan de Averasbergstraat uit.

Damesvoetbal: Genk C- Bilzen 0-5

Zondag 18 december 2022
Genk - Damesvoetbal:  Genk C- Bilzen 0-5In eerte provinciale van het damesvoetbal heeft Genk C met 0-5 verloren van Bilzen. Aan de rust was de stand 0-3.
Genk - Damesvoetbal: Hasselt - Bokrijk 5-2In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bokrijk met 5-2 verloren van Hasselt.

Damesvoetbal: Genk B - Waregem 0-0

Zondag 18 december 2022
Genk - Damesvoetbal: Genk B - Waregem 0-0In eerste nationale van het damesvoetbal hebben Genk B en Waregem 0-0 gelijkgespeeld.

Extra opletten op de weg!

Zondag 18 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - Extra opletten op de weg!ZoomVanavond is het extra opletten op de weg met kans op aanvriezende regen, waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer. "Daar waar de weg nat is en de temperaturen onder nul gaan, kan er ijzel ontstaan. Afstand houden en snelheid matigen zijn de belangrijkste adviezen. Onze strooidiensten volgen op en rijden uit waar nodig." (foto Marleen Abeels)

Bregel Sport verliest bij Herk FC

Zondag 18 december 2022
Genk - Bregel Sport verliest bij Herk FCIn Eerste Provinciale heeft Bregel Sport deze namiddag met 4-0 verloren van Herk FC.

Winterslag wint bij Boorsem B

Zondag 18 december 2022
Genk - Winterslag wint bij Boorsem BIn Vierde Provinciale is FC Future Winterslag bij Boorsem Sport B gaan winnen met 1-5.

Verkeersongeval in Torenlaan

Zondag 18 december 2022
Genk - Verkeersongeval in TorenlaanIn de Torenlaan raakten vrijdagavond rond 20.20 uur twee voertuigen en een voetgangster in een aanrijding betrokken. Bij het ongeval werden een 48-jarige vrouw uit Genk en een 50-jarige vrouw uit Bree gewond.

STA Genk - Lanklaar uitgesteld

Zondag 18 december 2022
Genk - STA Genk - Lanklaar uitgesteldDe voetbalwedstrijd STA Genk - Lanklaar is door het winterweer uitgesteld.

Genk VV - Boxberg A afgelast

Zondag 18 december 2022
Genk - Genk VV - Boxberg A afgelastDe voetbalwedstrijd Genk VV - Boxberg A in derde provinciale C is afgelast door het winterweer.

Volleybal: Genk klopt Wijgmaal

Zondag 18 december 2022
In nationale 2 B van het volleybal is KVC LensOnline Genk met 2-3 gaan winnen bij Wijgmaal. KVC Genk LensOnline staat vijfde in de stand op vier punten van leider Guibertin.

Zaalvoetbal: Wellen - Genk 3-12

Zondag 18 december 2022
Genk - Zaalvoetbal: Wellen - Genk 3-12In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft KRC Genk Futsal met 3-12 gewonnen van Wellen. Maandag ontvangt Genk leider Lierse.

Kadijk - Turkse Rangers 1-1

Zaterdag 17 december 2022
Genk - Kadijk - Turkse Rangers 1-1ZoomKadijk en Turkse Rangers hebben vanavond in Pelt de punten moeten delen: 1-1. Voor Kadijk scoorde Kenneth Ulenaers. (Foto Albert Loos)

Bokrijk - Juve Hasselt B afgelast

Zaterdag 17 december 2022
Genk - Bokrijk - Juve Hasselt B afgelastDoor het winterweer is de voetbalwedstrijd Bokrijk Sport - Juve Hasselt B in vierde provinciale A afgelast.
Genk - Eendracht Termien - Sint-Lenaarts afgelastDoor het winterweer is de voetbalwedstrijd Eendracht Termien - Sint Lenaarts in de derde afdeling VV B afgelast.
Het is maar dat je 't weet
Sinds begin dit jaar zijn er 800.000 volgers van paus Franciscus op Twitter bijgekomen. Er zijn nu 53,5 miljoen volgers. De Twitterberichten van de paus zijn vandaag beschikbaar in negen talen: het Engels, Spaans, Frans, Portugees, Duits, Italiaans, Pools, Arabisch en Latijn. De pausberichten in het Engels en het Spaans tellen bijna 19 miljoen volgers, die in het Italiaans en het Portugees meer dan 5 miljoen. In het door de coronapandemie uitzonderlijke jaar 2020 werden de tweets van de paus ruim 27 miljard keer bekeken. (Kerknet)

Robert Houben overleden

Zaterdag 17 december 2022
Genk - Robert Houben overledenDinsdag is Robert Houben overleden. Hij was 76 jaar.

Paul Weytjens overleden

Zaterdag 17 december 2022
Genk - Paul Weytjens overledenWoensdag is Paul Weytjens overleden. Hij was 86 jaar en afkomstig uit Heusden. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

KRC Genk Ladies - Woluwe 1-0

Zaterdag 17 december 2022
Genk - KRC Genk Ladies - Woluwe 1-0KRC Genk Ladies heeft gisterenavond Woluwe verslagen met 1-0. Lisa Petry maakte het doelpunt.

Oppassen voor gladde wegen

Zaterdag 17 december 2022
Genk - Oppassen voor gladde wegenZoomOp secundaire wegen is het nog opletten voor gladheid. Ook voetgangers en fietsers moeten uitkijken voor ijsplekken op de weg. Het KMI geeft nog altijd code geel voor mist en gladheid.

Willy Eersels overleden

Zaterdag 17 december 2022
Genk - Willy Eersels overledenWoensdag is Willy Eersels overleden, de echtgenoot van Julienne Rosius. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur).

Vijfhonderd laagvliegers betrapt

Vrijdag 16 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Vijfhonderd laagvliegers betraptZoomBij snelheidscontroles in Diepenbeek en Zonhoven zijn woensdag 500 hardrijders betrapt. Aan de controleposten passeerden 2.873 voertuigen. In Diepenbeek werd gecontroleerd op de Universiteitslaan, in Zonhoven onder meer op de Beringersteenweg.

Oekraïners moeten naar de VDAB

Vrijdag 16 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne heeft Vlaanderen 30.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. De Vlaamse regering heeft vandaag een pakket maatregelen goedgekeurd om hen versneld toe te leiden naar de arbeidsmarkt. In totaal zijn vandaag 6.000 (of 1 op 3) Oekraïense vluchtelingen op beroepsactieve leeftijd in Vlaanderen aangemeld bij de VDAB. Daarom wordt aan een regelgevend kader gewerkt om Oekraïense tijdelijk ontheemden verplicht in te schrijven bij de VDAB. Werken zal de maatschappelijke positie van Oekraïense ontheemden versterken, zeggen de ministers Brouns en Diependaele.
Op 1 januari 2023 voert Vlaanderen de motorfietskeuring in, meer specifiek voor motorfietsen boven de 125cc voor de tweedehandsverkoop en na een ongeval. Motorfietsen worden dus niet standaard onderworpen aan een periodieke keuring. De motorfietsen worden technisch gekeurd op hun veiligheid, milieu- en geluidsimpact. Daarmee wordt ingegaan op een Europese richtlijn.
Concreet gaat het om motorfietsen, driewielers en vierwielers (zoals quads) met een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud van meer dan 125 cc; en om elektrische of hybride motorfietsen met een maximumvermogen groter dan 11 kilowatt én een maximumsnelheid hoger dan 45 kilometer per uur.
De keuring start niet in alle keuringsstations tegelijk. Alken, As en Diest starten op 1 januari, Hechtel-Eksel vermoedelijk vanaf 1 maart.

José Goyaerts overleden

Vrijdag 16 december 2022
Genk - José Goyaerts overledenGisteren is José Goyaerts overleden, de weduwe van André Vandevelde. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Oud-Waterschei.

Jean Habex overleden

Vrijdag 16 december 2022
Genk - Jean Habex overledenGisteren is Jean Habex overleden, de weduwnaar van Mieke Lemmens. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oud-Waterschei.

Personeel van Ikea legt werk neer

Vrijdag 16 december 2022
In het distributiecentrum van Ikea in Genk heeft het personeel vandaag het werk neergelegd. De werknemers vinden dat het té koud is in de werkhallen. Ze klagen ook over veel fouten in de loonadministratie. Volgens Ikea gaat het om een mlisverstand.
De wedstrijd tussen Dender en Jong Genk is afgelast. Het veld is door de vrieskou onbespeelbaar. Een nieuwe datum voor de wedstrijd is er nog niet.

Jos Jans overleden

Vrijdag 16 december 2022
Genk - Jos Jans overledenWoensdag is Jos Jans overleden, de echtgenoot van Lutgarde Bylois . Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Rooierheide (Diepenbeek), gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Genk-Centrum. Maandag (18.30 uur) is er een avondwake waarna gelegenheid tot groeten (19.45-20.45) bij U!tvaartzorg Deborre aan de Oostlaan.

De dode wolf is onderzocht

Vrijdag 16 december 2022
Genk - De dode wolf is onderzochtZoomIn het INBO-laboratorium in Geraardsbergen vond woensdag de autopsie (foto) plaats van de wolf die zaterdagnacht slachtoffer werd van het verkeer op de Noord-Zuid in Hechtel-Eksel.
Het onderzoek wees uit dat het gaat om een gezonde vrouwelijke wolf van 26 kilogram. De laatste definitieve tanden waren aan het doorkomen, wat wijst op een jong dier; dit bevestigt in combinatie met de plaats van het ongeval dat dit een van de negen welpen van 2022 van de roedel van Hechtel-Eksel is. Het dier (…) Het hele nieuwsbericht

Werk helpt migranten bij integratie

Vrijdag 16 december 2022
"Mensen met een migratieachtergrond zijn interessant voor de arbeidsmarkt, maar ze kunnen op hindernissen botsen in de zoektocht naar een baan: gebrek aan kennis van de taal en van de sociale en culturele codes, gebrek aan zelfvertrouwen of een netwerk, vooroordelen… De kloof in de werkzaamheidsgraad van een persoon van Belgische origine en een Belg van de tweede generatie loopt op tot bijna 20%, en deze kloof is nog groter voor personen van buiten de EU en vooral voor vrouwen."
(Koning Boudewijnstichting)

Verkeer onveilig voor minderjarigen

Vrijdag 16 december 2022
Genk - Verkeer onveilig voor minderjarigenZoomIn Limburg lieten vorig jaar 5 minderjarigen het leven in het verkeer. Dat is het hoogste aantal in vergelijking met alle andere provincies, zo blijkt uit cijfers op basis van een parlementaire vraag van Vlaams Parlementslid Rita Moors (N-VA). Meer dan 500 Limburgse minderjarigen raakten vorig jaar gewond na een verkeersongeval. Bijna de helft van hen waren met de fiets of te voet. Daarmee presteert onze provincie het slechtst wat betreft veiligheid in het verkeer voor minderjarigen.
“Ondanks de inspanningen die worden geleverd om schoolomgevingen en -routes veiliger te maken, ligt het aantal ongevallen met dodelijke afloop in onze provincie hoger dan in het pre-corona jaar 2019”, betreurt Moors. Volgende week wordt in de commissie Mobiliteit van het Vlaams Parlement ook de voortgang van het Vlaams Verkeersveiligheidsplan besproken.
Genk - Nationale staking: hinder bij De LijnZoom
Door een nationale staking is er vandaag hinder bij De Lijn, wie het openbaar vervoer nodig heeft, controleert best eerst de app of de website.

Eerste sneeuw!

Vrijdag 16 december 2022
Genk - Eerste sneeuw!ZoomEr is afgelopen nacht een dun laagje sneeuw gevallen, idyllisch om te zien maar het is opletten op de weg. Het KMI waarschuwt voor gladde wegen. De strooidiensten zijn volop in actie.

Mariette Mevis overleden

Donderdag 15 december 2022
Maandag is Mariette Mevis overleden, de weduwe van de vorig jaar gestorven Felix Stroy. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats.

Corrado De Rango overleden

Donderdag 15 december 2022
Genk - Corrado De Rango overledenDinsdag is Corrado De Rango overleden. Hij was 65 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Wandel met hond op warmere momenten

Donderdag 15 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Verplaats de dagelijkse wandelingen met je hond naar de warmere momenten van de dag en wandel – waar mogelijk – in de zon. Let op met strooizout. De combinatie van koude en zout kunnen wonden, irritaties of zelfs brandwonden veroorzaken aan de poten van je hond.  Knip de overtollige haren tussen de kussentjes van zijn poten, zo blijft er minder zout aan kleven. Smeer de poten voor het buitengaan in met vaseline en spoel ze na de wandeling af met lauw water. Zo verwijder je de zoutresten. (…) Het hele nieuwsbericht

Lène Spreeuwers overleden

Donderdag 15 december 2022
Genk - Lène Spreeuwers overledenMaandag is Lène Spreeuwers overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Jef Willems. Zij was 96 jaar en afkomstig uit Opglabbeek. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Weg naar As. Begroeting: vrijdag(18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Ludo Poelmans overleden

Donderdag 15 december 2022
Genk - Ludo Poelmans overledenMaandag is Ludo Poelmans overleden. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

Waarom hulst zo populair is met kerst

Woensdag 14 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - Waarom hulst zo populair is met kerstZoomIn menig interieur duikt in deze periode Ilex aquifolium op. Welke betekenis zit er achter dat prikkende takje hulst?
Wie heeft als kind geen kerststukjes gemaakt in de klas waarin takjes spar en hulst verwerkt zaten? Ook vandaag is hulst, met zijn donkerrode besjes, een dankbaar stukje kerstdecoratie. De winterharde, groenblijvende struik is een taai stukje natuur dat vijftien meter hoog en meer dan honderd jaar oud kan worden. Hulst is tweehuizig: het zijn de vrouwelijke planten die besjes dragen. Behalve voor vogels zijn die overigens giftig voor mens en dier. Meer info (Foto pexels)

Fietsster (41) gewond bij botsing

Woensdag 14 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag botsten een auto en een 41-jarige fietsster in de Sint-Servatiusstraat in Diepenbeek. De fietsster is daarbij gewond geraakt.

Auto gestolen in Kattevennen

Woensdag 14 december 2022
Op een parking in de Kattevennen is een auto gestolen. Het betreft een Ford B-Max. De diefstal is vanmiddag vastgesteld.

Auto tegen boom: twintiger gewond

Woensdag 14 december 2022
Genk - Auto tegen boom: twintiger gewondVanmorgen rond 6.45 uur ging in de Wiemismeerstraat een auto van de baan. De wagen belandde tegen een boom. Bij het ongeval raakte een 27-jarige man uit Hoeselt gewond.

Dievegge op het matje

Woensdag 14 december 2022
Een 41-jarige vrouw moest zich voor de rechter verantwoorden voor diefstal van een paar sneakers in een winkel in Genk. Ze riskeert zes maanden cel en een geldboete. Haar advocaat drong aan op een werkstraf. De rechter maakt op 11 januari zijn vonnis bekend. (PG)

Dief riskeert 6 maanden cel

Woensdag 14 december 2022
Zes maanden cel en een boete van 400 euro: die straf riskeert een dertiger uit Genk omdat hij op 12 oktober 2021 met een elekrische fiets aan de haal ging. De man had de fiets gestolen omdat de benadeelde hem nog geld moest. Op 11 januari valt het vonnis in deze zaak. (PG)

Garagebox uitgebrand

Woensdag 14 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag is aan de Schuttenbergstraat in As een garagebox uitgebrand. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Denk ook aan de vogels!

Dinsdag 13 december 2022
Genk - Denk ook aan de vogels!ZoomWinter... Wij blijven binnen, de meeste dieren moeten buiten blijven. En daar is het koud en vriest het. Geen slecht idee dus om ook eens aan hen te denken, vooral aan de vogels! Zorg daarom voor een tafeltje buiten met wat strooivoer en zo. Ze zullen je dankbaar zijn. En je krijgt gegarandeerd boeiende vogels te zien! Op de foto een roodborsttapuit in het Hageven. (Foto Marco Vanoppen)

ODW en S&K Tech failliet

Dinsdag 13 december 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag immobiliën ODW en installateur S&K, beide uit Genk, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 12 januari ingediend worden.

KRC Genk klopt FC Metz

Dinsdag 13 december 2022
Genk - KRC Genk klopt FC MetzKRC Genk heeft vandaag in een oefenwedstrijd het Franse FC Metz verslagen met 0-1. Het doelpunt viel in de tiende minuut en werd gescoord door Joseph Paintsil op assist van Mike Tresor.

Erg koud tot zondagavond

Dinsdag 13 december 2022
Weerbericht
Genk - Erg koud tot zondagavondHet blijft nog tot en met het weekend erg koud met in de nacht matige vorst en overdag maxima rond het vriespunt of slechts enkele graden daarboven. Woensdag is er een kleine kans op een sneeuwvlokje, vrijdag is er veel zon. Zondagavond wordt de winterkou verdreven en is er een overgang naar zacht weer, waarbij sneeuwval vlug overgaat in regen.
Morgen is het bewolkt en een lokaal sneeuwvlokje is niet helemaal uitgesloten. Meestal is het echter droog en het blijft koud bij maxima rond -1 graad. (…) Het hele nieuwsbericht

Verkeersongeval in Noordlaan

Dinsdag 13 december 2022
Genk - Verkeersongeval in NoordlaanIn de Noordlaan is een minderjarige scooterrijder gewond geraakt bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 13.50 uur.

Botsing op Evence Coppéelaan

Dinsdag 13 december 2022
Vanmorgen rond 8.15 uur botsten twee auto's op de Evence Coppéelaan. Een 28-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond.

Campagne: Stop agressie

Dinsdag 13 december 2022
Genk - Campagne: Stop agressieZoom
De Lijn lanceerde vandaag een campagne tegen agressie. 
"De voorbije tijd maakten wij bij De Lijn een aantal zware agressiegevallen mee, zowel gericht tegen De Lijn-chauffeurs, chauffeurs van onze partners-exploitanten, als tegen controleurs. Die stijgende agressie is ook een maatschappelijk fenomeen. Vanuit De Lijn en onze partners willen we vandaag echter een duidelijk signaal geven: elk agressiegeval is er een te veel. Daarom trekken wij samen vandaag de lijn: tot hier en niet verder. Van onze medewerkers blijf je af!", zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters. 
Het aantal agressiegevallen ten opzichte van chauffeurs van De Lijn, van partners-exploitanten en controleurs steeg met een stevige 22 % in 2022 (cijfers tot en met november) ten opzichte van het jaar 2021. Maar liefst 2 250 keer onderging een medewerker van De Lijn of een exploitant fysieke of verbale agressie.

Mil Brugmans overleden

Dinsdag 13 december 2022
Genk - Mil Brugmans overledenZondag is Mil Brugmans overleden, de weduwnaar van de in 2011 gestorven Alice Haesevoets. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: maandag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Deborre aan de Oostlaan.

Marina Thevissen overleden

Dinsdag 13 december 2022
Genk - Marina Thevissen overledenZondag is Marina Thevissen overleden, de echtgenoot van Willy Vrösch. Zij was 62 jaar en kwam om bij een verkeersongeval in de André Dumontlaan. Begroetingsmoment: woensdag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Jacques Declercq overleden

Dinsdag 13 december 2022
Genk - Jacques Declercq overledenOp 10 december is Jacques Declercq overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Didier Declercq, Heiweier 9, 3600 Genk.

Johan Valée overleden

Dinsdag 13 december 2022
Genk - Johan Valée overledenOp 8 december is Johan Valée overleden. Hij was 63 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid en de asverstrooiing op de begraafplaats van Zutendaal vinden plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Jorissen in Zutendaal.

Woninginbraak in Omlooplaan

Maandag 12 december 2022
In een woning aa de Omlooplaan in Zwartberg kwamen dieven over de vloer. Zij maakten geld en juwelen buit. De diefstal werd zaterdag vastgesteld.
KRC Genk-speler Luca Oyen kon zijn seizoen niet slechter beginnen. In de eerste competitiewedstrijd tegen Club Brugge viel de 19-jarige middenvelder uit na een kruisbandblessure. Zijn herstel verloopt volgens plan, meldt de club. Na maanden individueel trainen in de fitness van de club, mag Oyen terug met de bal werken.

E. Termien trekt middenvelder aan

Maandag 12 december 2022
Genk - E. Termien trekt middenvelder aanEendracht Termien (derde afdeling B) heeft middenvelder Xander Jamin aangetrokken. De 21-jarige speler was het laatst aan de slag bij Echt en speelde eerder onder meer bij de jeugd van Roda JC.
In derde provinciale van het zaalvoetbal heeft Cara 16 Genk met 3-6 verloren van Qutex Lanaken. Cara 16 Genk staat negende in de stand.

Zaalvoetbal: winst voor Havana Genk

Maandag 12 december 2022
In derde provinciale van het zaalvoetbal heeft Havana Genk Tekkers Riemst geklopt met 6-4. Havana Genk staat na twaalf wedstrijden vierde in de stand met 22 punten, op 7 punten van leider Yugo Bilzen.

Damesvoetbal: Luik - Genk B 1-1

Maandag 12 december 2022
Genk - Damesvoetbal: Luik - Genk B 1-1In eerste nationale van het damesvoetbal heeft KRC Genk B 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Luik. Voor Genk scoorde De Meester. De eindstand was aan de rust al bereikt.

Inbraak in Keizerstraat

Maandag 12 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Keizerstraat in Diepenbeek is gisterenavond een woninginbraak vastgsteld. Wat er werd gestolen, is niet geweten.

Materiaal gestolen op werf

Maandag 12 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan het Dorpsplein in Zonhoven is het voorbije weekend materiaal gestolen op een werf. Aan het Eikenenpad drongen dieven binnen in een woning maar daar zou er geen buit zijn.

Cesare Zorzetto overleden

Maandag 12 december 2022
Genk - Cesare Zorzetto overledenZaterdag is Cesare Zorzetto overleden, de echtgenoot van Virginie Linsen. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (19-20 uur).

Germaine Metten overleden

Maandag 12 december 2022
Genk - Germaine Metten overledenZaterdag is Germaine Metten overleden, de echtgenote van Freddy Maréchal. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 16 december (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur).

Lisette Rampelberg overleden

Maandag 12 december 2022
Genk - Lisette Rampelberg overledenOp 6 december is Lisette Rampelberg overleden, de echtgenote van Lambert Baeten. Zij was 79 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Racing Boxberg B uit competitie

Maandag 12 december 2022
Genk - Racing Boxberg B uit competitieRacing Boxberg B dat dit jaar al vijf keer forfait gaf verdwijnt uit de competitie. De resultaten van Boxberg B worden uit de klassering van vierde provinciale D geschrapt.

Volleybal : LVL Genk - Oostende 1-3

Maandag 12 december 2022
In het volleybal hebben de dames van LVL Genk met 1-3 verloren van Oostende. Sets: 13-25, 26-28, 25-21, 20-25.

Julia Bielen overleden

Maandag 12 december 2022
Genk - Julia Bielen overledenOp 8 december is Julia Bielen overleden, de echtgenote van Roger Vanbockryck. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: dinsdag (18-19 uur).

KRC Genk verslaat Spaanse Elche

Zondag 11 december 2022
Genk - KRC Genk verslaat Spaanse ElcheKRC Genk heeft in een oefenwedstrijd de Spaanse eersteklasser Elche verslagen met 2-3. Aan de rust was de stand 2-1. Preciado en Onuachu (2) maakten de Genkse doelpunten.

Koude nachten, zonnige dagen

Zondag 11 december 2022
Weerbericht
Genk - Koude nachten, zonnige dagenDe straalstroom ligt ver ten zuiden van ons land waardoor koude, polaire lucht nog een tijdje kan domineren. De wind draait wel stilaan naar het oosten waardoor wat drogere lucht wordt aangevoerd met meer kans op zon. ’s Nachts betekent dit wel dat het verder kan afkoelen met matige vorst. De storingen blijven vrij ver weg waardoor de kans op sneeuw eerder klein is, maar niet onbestaande.
Zondagavond wordt het vrij helder in het hele land waardoor het flink kan afkoelen. De minima (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Bokrijk - Genk C 0-5

Zondag 11 december 2022
Genk - Damesvoetbal: Bokrijk - Genk C 0-5In eerste provinciale van het damesvoetbal is de wedstrijd Bokrijk Sport - KRC Genk C geeindigd op 0-5. Bokrijk staat achtste in de stand, KRC Genk C tweede.

Eendracht Termien - Geel 2-2

Zondag 11 december 2022
Genk - Eendracht Termien - Geel 2-2Eendracht Termien is, thuis tegen Geel, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2. Geel kwam in de 22ste minuut via een vrije trap op voorsprong. Baerts hing in de 59ste minuut de bordjes gelijk. In de 75ste minuut kwam Geel opnieuw op voorsprong. Zes minuten later zorgde Jeunen voor de verdiende gelijkmaker. Eendracht Termien staat vijfde in de stand, op negen punten van leider Houtvenne.

Zes woninginbraken

Zondag 11 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is er in Zonhoven ingebroken in zes huizen. De buit bestaat uit geld en juwelen. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de inbraken.

Ook Boxberg B geeft forfait

Zondag 11 december 2022
Genk - Ook Boxberg B geeft forfaitNa de eerste ploeg heeft ook Boxberg B forfait gegeven voor de wedstrijd van vandaag tegen Future Winterslag, een derby nota bene. Winterslag wint dus met 0-5.

Verlies voor STA Genk

Zondag 11 december 2022
Genk - Verlies voor STA GenkIn Vierde Provinciale heeft STA Genk met 3-0 verloren bij A.A. Rekem
Genk - Turkse Rangers en KRC Peer spelen gelijkKRC Peer is bij Turkse Rangers in Waterschei 1-1 gelijk gaan spelen.

Gelijkspel Houthalen VV - Genk VV

Zondag 11 december 2022
Genk - Gelijkspel Houthalen VV - Genk VVIn Derde Provinciale hebben Houthalen VV en Genk VV vandaag 2-2 gelijk gespeeld .Aan de rust leidde Genk VV met 0-2 dankzij doelpunten van Kochen en Peeters. In de 66ste minuut bracht Parisi de stand op 1-2. In de 80ste minuut legde Piliteri de eindcijfers via strafschop vast. De scheidsrechter trok zeven gele kaarten.

Bregel Sport- KFC Hechtel 3-0

Zondag 11 december 2022
Genk - Bregel Sport-  KFC Hechtel 3-0In 1ste Provinciale is Hechtel na 15 speeldagen nog steeds op zoek naar een eerste overwinning. Vandaag werd in Bregel verloren met 3-0. Na 10 minuten had de thuisploeg al twee keer gescoord. Zeven minuten voor affluiten stond de eindstand op het bord.

Standard - KRC Genk Ladies 1-1

Zondag 11 december 2022
Genk - Standard - KRC Genk Ladies 1-1De competitiewedstrijd Standard - KRC Genk Ladies is geeindigd op een 1-1 gelijkspel. Voor Genk scoorde Camps. Martin werd uitgesloten wegens twee keer geel. Na 12 wedstrijden staat KRC Genk Ladies vierde in de stand met 25 punten.

Volleybal: Genk – Achel 3-0

Zaterdag 10 december 2022
In eerste promo dames van het volleybal heeft KVC LensOnline Genk A Tectum Achel A geklopt met 3-0. KVC LensOnline staat tweede in de stand, Tectum Achel vijfde.

Ruime winst voor Bokrijk Sport

Zaterdag 10 december 2022
Genk - Ruime winst voor Bokrijk SportIn Vierde Provinciale is Bokrijk Sport bij Loksbergen gaan winnen met 0-6.

Boxberg - Wiemismeer 0-5

Zaterdag 10 december 2022
Genk - Boxberg - Wiemismeer 0-5In derde provinciale heeft Racing  Boxberg forfatr gegeven tegen Zwaluwen Wiemismeer en verliest de wedstrijd met: 0-5.

Zaalvoetbal: Wellen B - Liko Genk 2-9

Zaterdag 10 december 2022
In eerste provinciale van het zaalvoetbal heeft Liko Genk met 2-9 gewonnen van Utd Wellen B. Na 11 wedstrijden staat Liko Genk aan de leiding met 33 punten, 7 meer dan Fortuna Landen A, de tweede in de stand.
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Full Genk FT Tongeren geklopt met 6-0. Full Genk staat zesde in de stand, FT Tongeren tiende.

26 Wijergidsen afgestudeerd

Zaterdag 10 december 2022
Genk - 26 Wijergidsen afgestudeerdZoomNa een opleidingstraject van vijf dagen studeerden vandaag 26 cursisten (foto) af als nieuwe Wijergidsen. Voortaan kunnen ze groepen of families mee op ontdekking nemen in De Wijers en hen helemaal onderdompelen in het land van 1001 vijvers.
De opleiding tot Wijergids is een traject van 5 dagen, waarbij bestaande natuur- of toeristische gidsen een aanvullend traject volgen om zich helemaal te verdiepen in De Wijers. Zo kregen de Wijergidsen in spe een uitgebreide uitleg over de (…) Het hele nieuwsbericht

Jong Genk - Club NXT 1-2

Vrijdag 9 december 2022
Genk - Jong Genk - Club NXT 1-2Jong Genk heeft vanavond met 1-2 verloren van Club NXT. De eindstand was aan de rust al bereikt. De bezoekers stonden na tien miunuten al 0-2 voor. Mika Godts kon op strafschop de score milderen. Andras Nemeth zat niet in de wedstrijd. In de eerste helft liet hij een dot van een kans liggen.
Bedrijven in Limburg zijn absoluut geen vragende partij om premies bovenop de index - zoals een loonpremie -  in te voeren. Dat blijkt uit een enquête van Voka – KvK Limburg. Volgens de werkgeversorganisatie zou 80% van de ondernemingen in de provincie de premie niet toekennen, mochten ze daar zelf over kunnen beslissen.
De federale regering bereikte recent een akkoord over het loonkader voor de komende twee jaar. Dat behelst onder meer de mogelijkheid voor bedrijven die winst (…) Het hele nieuwsbericht

Marina Jacob overleden

Vrijdag 9 december 2022
Genk - Marina Jacob overledenWoensdag is Marina Jacob overleden, de echtgenote van Jos Hacken. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur).

Twee pony's doodgebeten

Vrijdag 9 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een weide in As zijn de voorbije nacht twee pony's doodgebeten. Alles wijst op een aanval van wolven. De weide is niet wolfproof omheind, wat het de wolf of wolven gemakkelijker maakte om op de weide te geraken.

Nieuwe vennootschap: ABF Construct

Vrijdag 9 december 2022
Farid Abbou (37) uit Genk heeft de besloten vennootschap ABF Construct opgericht met zetel aan de Jan Habexlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene reiniging van gebouwen, vervaardiging van metalen constructiewerken en algemene bouwwerkzaamheden.

Nieuwe vennootschap: Z Constructie

Vrijdag 9 december 2022
Ozkan Egilmez uit Genk heeft de besloten vennootschap Z Constructie opgericht met zetel aan de Hasseltweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het slopen van gebouwen, het ruimen van bouwterreinen, algemene bouwwerken en isolatietiewerkzaamheden.

Mathieu Penders overleden

Donderdag 8 december 2022
Genk - Mathieu Penders overledenGisteren is Mathieu Penders overleden, de echtgenoot van Christiane Moyaerts. Hij was 76 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid heeft een besloten karakter. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Diepenbeek.

'Een dier is (g)een cadeau'

Donderdag 8 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Vlaams minister Ben Weyts lanceert in de aanloop naar Kerstmis en Nieuwjaar een campagne om meer mensen ervan bewust te maken dat er serieuze verantwoordelijkheden verbonden zijn aan een huisdier. Met de boodschap ‘Een dier is (g)een cadeau’ wil Weyts wijzen op het belang van een doordachte dierenaankoop. De campagne zal zowel offline te zien zijn - zoals bijvoorbeeld op bussen van De Lijn - als online op allerlei sociale mediakanalen. “Dieren kunnen een prachtig geschenk zijn, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Ann Smeets overleden

Donderdag 8 december 2022
Genk - Ann Smeets overledenGisteren is Ann Smeets overleden. Zij was 43 jaar. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

'Wolven zijn bang voor mensen'

Donderdag 8 december 2022
Vandaag gelezen
"Wolven zijn van nature bang voor mensen. Ze zullen mensen dan ook zoveel mogelijk mijden. Dat betekent overigens niet dat ze niet worden gezien in gebieden waar mensen wonen. Wolven maken graag gebruik van onze infrastructuur, zoals wegen. Dat zien ze niet als iets menselijks."
(Job van der Plicht op nu.nl) Meer info

Droogkast in brand

Donderdag 8 december 2022
Genk - Droogkast in brandDe brandweer rukte in de vooravond uit voor een brand in een wassalon aan de Vennestraat. Er bleek vuur ontstaan in een van de droogkasten. De droogkast is beschadigd. Daarnaast is er rookschade in het wassalon.

H&F failliet verklaard

Donderdag 8 december 2022
De rechter in Tongeren heeft het faillissement uitgesproken van H&F uit Genk. Schuldvorderingen kunnen tot 5 januari ingediend worden.

Vassiliki Rigopoulu overleden

Donderdag 8 december 2022
Genk - Vassiliki Rigopoulu overledenGisteren is Vassiliki Rigopoulou overleden, de weduwe van Basilios Petrou. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (11 uur) plaats in de Grieks-Orthodoxe kerk aan de Galopinstraat in Zwartberg.
Genk - KRC spelers op winterstage vertrokkenVandaag zijn de spelers van KRC Genk vanuit Eindhoven op winterstage naar Benidorm vertrokken. De selectie: Vandevoordt, Leysen, Penders, De Boeck, Cuesta, McKenzie, Sadick, Muñoz, Arteaga, Carstensen, Preciado, Didden, Rommens, Ouattara, Trésor, Castro, Galarza, Heynen, Hrosovsky, Geusens, Onuachu, Samatta, Paintsil, Oyen, Abid.

Diefstal in woning en op werf

Woensdag 7 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Keistraat in Zonhoven maakten inbrekers geld en juwelen buit. De inbraak is gisterenavond vastgesteld. Vanmorgen kreeg de politie melding van een diefstal op een werf aan de Kauwbosstraat.

5.150 euro aan boetes geïnd

Woensdag 7 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle van het zwaar vervoer in de Nieuwstraat in Diepenbeek zijn gisteren voor 5.150 euro boetes geïnd. Er werden vijftien voertuigen gecontroleerd.

Provincie investeert 78 miljoen

Woensdag 7 december 2022
Het provinciebestuur gaat volgend jaar 78 miljoen euro investeren: 52 miljoen in eigen projecten, 26 miljoen als investeringssubsidies aan derden. Dat is vandaag gezegd in de beleidsverklaring van de bestendige deputatie.
Belangrijke investeringsprojecten in 2023 zijn fietspaden en fietssnelwegen, infrastructuurwerken in de provinciale scholen, de uitbouw van thematische campussen, be-MINE, het PLOT en de waterlopen. Ook de herbestemming van het begijnhof in Hasselt krijgt concreet vorm en in de (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Veertiger pakte vriendin hardhandig aanTien maanden cel: dat is de straf die een veertiger uit Genk heeft gekregen omdat hij zijn vriendin hardhandig aanpakte. Hij trok haar bij de haren en greep haar bij de keel. De man kwam al eerder in aaraking met het gerecht. (PG)

Fietser (13) gewond bij aanrijding

Woensdag 7 december 2022
Vanmorgen rond 8.15 botsten een auto en een 13-jarige fietser uit Genk in de Nieuwstraat, ter hoogte van het kuispunt met de Kempenlaan. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Bus rijdt voetganger aan

Woensdag 7 december 2022
Genk - Bus rijdt voetganger aanEen 25-jarige voetganger uit Genk raakte gewond toen hij door een autobus werd aangereden in de Europalaan. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 17.40 uur.

Fietser aangereden in Dwarsstraat

Woensdag 7 december 2022
In de Dwarsstraat is deze namiddag rond 14.20 uur een 81-jarige fietser uit Genk aangereden. Hij raakte daarbij gewond.

Meisje (4) gewond bij botsing

Woensdag 7 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Dijkstraat in Zutendaal botsten gisterenavond rond 17.30 uur twee auto's. Daarbij raakte een 4-jarig meisje uit Tongeren gewond.

Lisette Boutefeu overleden

Woensdag 7 december 2022
Genk - Lisette Boutefeu overledenMaandag is Lisette Boutefeu overleden, de weduwe van Roger Verwichte. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Door het lint in politiekantoor

Woensdag 7 december 2022
Genk - Door het lint in politiekantoorEen man die in maart door het lint ging in het politiekantoor in Genk en twee agenten verwondde moest zich voor de rechter verantwoorden. Het Openbaar ministerie vorderde zes maanden cel. De rechter maakt op 4 januari zijn vonnis bekend.(PG)

Francis Verhees overleden

Woensdag 7 december 2022
Genk - Francis Verhees overledenMaandag is Francis Verhees overleden, de weduwnaar van de in 2019 gestorven Monique Henry. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Kerkstraat in Winterslag.
Genk - Cédric Nuozzi (KRC) verlengt contractDe 16-jarige flankaanvaller Cédric Nuozzi heeft zijn contract bij KRC Genk verlengd tot juni 2025. Hij speelde dit seizoen al zeven keer bij Jong Genk.

Vernieuwde Sociale Kaart online

Dinsdag 6 december 2022
De vernieuwde Sociale Kaart staat online. Die Sociale Kaart wil elke burger en hulpverlener informeren over het zorgaanbod in Vlaanderen en Brussel. Wat gaat u er vinden?
- Als burger vind je er een antwoord op allerlei zorgvragen, zoals: ‘Waar vind ik kinderopvang in mijn buurt?’, ‘welke huisartsen zijn er in mijn stad/gemeente?’ of ‘waar vindt een verslaafd familielid hulp?’.
- Als zorg- en welzijnsverlener kan je de tool gebruiken om je (…) Het hele nieuwsbericht

Gouverneur: 'Meer politie nodig'

Dinsdag 6 december 2022
Elk jaar houdt de gouverneur tijdens de openingszitting van de provincieraad een rede voor de raadsleden. Vandaag had gouverneur Jos Landmeeters het over het personeelstekort bij de politie in Limburg. Landmeeters noemde dat tekort structureel. Volgens hem zijn er in Limburg ruim 800 politiemensen méér nodig dan nu, wil men het Belgisch niveau benaderen. Hoewel Limburg een grensregio is, telt de provincie slechts 25,8 politiemensen per 10.000 inwoners. Het nationaal gemiddelde bedraagt 41/10.000.
Vandaag gelezen
De kinderopvang en de zorg voor ouderen houden ons als maatschappij een spiegel voor. Die toont ons dat de prioriteit ligt bij degenen die economisch renderen. De rest is louter een ‘kostenpost’ waarop zoveel mogelijk bespaard moet worden. Dat rendementsdenken schuurt met alles van intrinsieke waarde: zorg, kunst, onderwijs. Het beschavingspeil van een samenleving kan je nochtans niet aflezen van haar BBP of begrotingsevenwicht, maar van hoe ze met de meest kwetsbaren omgaat.
(Liza Cortois in Tertio)

KRC Genk klopt Heerenveen

Dinsdag 6 december 2022
Genk - KRC Genk klopt HeerenveenKRC Genk heeft vanmiddag een oefenwedstrijd tegen Heerenveen uit de Nederlandse Eredivisie gewonnen met 3-1. Aan de rust was de stand 1-1. Heerenveen kwam op het halfuur op voorsprong maar Samatta maakte tien minuten later gelijk Castro zette in de 66ste minuuut de 2-1 op het bord. Onuachu legde in de 80ste minuut de eindcijfers vast. Morgen vertrekt KRC op winterstage naar Benidorm.

Josée Mertens overleden

Dinsdag 6 december 2022
Genk - Josée Mertens overledenZaterdag is Josée Mertens overleden, de weduwe van Leon Schellemans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Sociale media: zegen, maar ...

Dinsdag 6 december 2022
Vandaag gelezen
Sociale media zijn een zegen om informatie sneller en breder te verspreiden dan voordien. De keerzijde daarvan is echter dat ook desinformatie sneller voet aan de grond krijgt. De beheerders van de netwerken kunnen een belangrijke rol spelen om die verspreiding tegen te gaan, maar de grens met censuur is daarbij erg dun. (Kerk & leven)

Mariette Claesen overleden

Dinsdag 6 december 2022
Genk - Mariette Claesen overledenOp 1 december is Mariette Claesen overleden, de weduwe van de in 2018 gestorven Alfons Tielens. Zij was 83 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in  Diepenbeek.

Geen akkoord met goudhaantjes

Maandag 5 december 2022
Genk - Geen akkoord met goudhaantjesKRC Genk heeft geen akkoord bereikt met zijn goudhaantjes Andras Nemeth (20) en Mika Godts (17). Het contract van beide spelers loopt eind dit seizoen af. KRC heeft hen met onmiddellijke ingang teruggestuurd naar de beloftenploeg en zij mogen niet mee op winterstage met de A-kern.

Internet of Things

Maandag 5 december 2022
Het is maar dat je 't weet
29% van de Belgen tussen 16 en 74 jaar gebruikte minstens één met internet verbonden huiselijk apparaat of systeem in 2022. In 2020 was dat 24%. De praktische huiselijke toepassingen waarvan sprake is, dienen voor de beveiliging van de woning, zoals een alarmsysteem, veiligheidscamera of rookdetector (13%); voor energiebeheer, zoals een slimme thermostaat, verbruiksmeter of verlichting (14%); of voor een virtuele assistent zoals Google Home, Siri,.. (10%). Tot slot zijn huishoudtoestellen (koelkasten, ovens…) goed voor 6%. (Statbel)
Vandaag gelezen
Mensen die in armoede leven, hebben veel vragen en zorgen. Kloppen ze ergens aan voor ondersteuning, dan botsen ze steeds vaker op gesloten loketten. Alles moet digitaal. Goede hulp- en dienstverlening start nochtans bij een open loket, waar tijd en ruimte is om samen dingen uit te zoeken of bijkomende vragen te stellen.
(Koen Trappeniers op Linkedln)

LRM wil meer start-ups aantrekken

Maandag 5 december 2022
Genk - LRM wil meer start-ups aantrekkenZoomDe zeven Limburgse incubatoren lanceren een oproep om nieuwe start-ups aan te trekken. Via het programma Pitch Your Seat krijgen recent gestarte ondernemers nu de kans om te solliciteren voor een gratis werkplek en begeleiding voor zes maanden op één van de incubatoren. Ondernemers die recent gestart zijn met hun start-up kunnen zich tot 15 januari 2023 kandidaat stellen voor een plek in het Pitch your seat-programma. Ze moeten wel voldoen aan enkele voorwaarden, zegt Marc Beenders van de LRM: “We zijn op zoek naar start-ups waar innovatie vooropstaat. De start-up moet actief zijn in één van de volgende thema’s: ICT, health, energie, drones, creative, agro of cleantech. Daarnaast zoeken we ondernemers die broeden op een innovatief idee, of die recent (minder dan twee jaar geleden) gestart zijn. Tot slot engageren deelnemers zich gedurende minstens zes maanden voor een begeleidingstraject in samenwerking met verschillende partners, waaronder Vlaio.”
Wil jij je kandidaat stellen? Dat kan tot 15 januari 2023 via deze link

Geld gestolen bij woninginbraak

Maandag 5 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Bruinstraat in Zonhoven hebben dieven geld gestolen. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
Op het kruispunt van Terboekt en de Koebaan raakte deze namiddag rond 14 uur een auto van de baan. Een 23-jarige vrouw liep daarbij verwondingen op.

Drie gewonden op Zuiderring

Maandag 5 december 2022
Genk - Drie gewonden op ZuiderringVanmiddag rond 12.40 uur botsten twee wagens op de Zuiderring. Een 30-jarige vrouw uit Hasselt en twee Genkenaren, respectievelijk 34 en 36 jaar, raakten daarbij gewond.
De allereerste resultaten van de Vlaamse Preventiebarometer zijn een feit. Ze tonen aan dat heel wat mensen de wil hebben om minder te roken en te drinken en zich vaak nog vergissen in wat ze erover denken te weten.
Een eerste reeks van resultaten is nu beschikbaar.
- Over alcohol: 8 op de 10 Vlamingen geeft aan in het laatste jaar alcohol te hebben gedronken, waarbij mannen een uitgesproken risicoprofiel hebben dan vrouwen. Mannen drinken meer dagelijks alcohol dan vrouwen (8,4% (…) Het hele nieuwsbericht

Danielle Libert overleden

Maandag 5 december 2022
Genk - Danielle Libert overledenOp 30 november is Danielle Libert overleden. Zij was 54 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt woensdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van Rekem.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een ongeval in de Vogelzangstraat in Zonhoven is een 26-jarige voetganger gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde gisterenochtend rond 2.45 uur.

Verlies voor Bokrijk Sport

Zondag 4 december 2022
Genk - Verlies voor Bokrijk SportIn Vierde Provinciale heeft Bokrijk Sport vandaag met 2-3 verloren van Torpedo Hasselt B. Aan de rust was de stand 2-1. Voor Bokrijk scoorden Wynants en Hoogendoorn.
Genk - Henis - Boxberg  gestaakt na vechtpartijIn Derde Provinciale werd de wedstrijd tussen Eendracht Henis en Racing Boxberg in de 84ste minuut gestaakt na een vechtpartij. De stand was toen 1-1.

Bregel Sport wint bij Zonhoven

Zondag 4 december 2022
Genk - Bregel Sport wint bij ZonhovenIn Eerste Provinciale is Bregel Sport bij Zonhoven United gaan winnen met 1-2.

Genk VV klopt Smeermaas

Zondag 4 december 2022
Genk - Genk VV klopt SmeermaasIn Derde Provinciale heeft Genker VV thuis Smeermaas verslagen met 4-0.
Genk - Twee woninginbraken in PriemstraatIn de Priemstraat zijn tijdens het weekend twee woninginbraken vastgesteld. De daders maakten geld en juwelen buit.

Inbraak in Eindstraat

Zondag 4 december 2022
In een woning aan de Eindstraat is een inbraak vastgesteld. Cash geld en juwelen werden er gestolen.

Verlies voor STA Genk

Zondag 4 december 2022
Genk - Verlies voor STA GenkSTA Genk heeft thuis met 1-4 verloren van Zutendaal.

Auto uitgebrand op E313

Zondag 4 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de E313 in Diepenbeek is deze namiddag een auto uitgebrand. Oorzaak van de brand is een technisch defect.

Genk Ladies - Zulte Waregem 2-0

Zondag 4 december 2022
Genk - Genk Ladies - Zulte Waregem 2-0Genk Ladies heeft van Zulte Waregem gewonnen met 2-0. Aan de rust was de stand 0-0. Petry bracht Genk in de 58ste minuut op voorsprong. In de 82ste minuut legde Kersten op strafschop de eindcijfers vast. In het klassement staat Genk Ladies derde.

IJzige wind

Zondag 4 december 2022
Weerbericht
Genk - IJzige windHet weekend staat in het teken van een ijskoude oosten- tot noordoostenwind. De gevoelstemperatuur ligt daarbij tussen -5 en -10 graden, hoewel de maxima boven 0 graden uitkomen. Er is veel vochtigheid in de onderste lagen van de atmosfeer, waarbij vooral op zondag de zon afwezig blijft. Na het weekend wordt het tijdelijk wat minder koud, maar de neerslagkansen nemen toe.
Vandaag domineren lage wolkenvelden. Ook na het opruimen van nevel en mist in de ochtend kleurt de lucht eentonig grijs. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Volleybal: Genk – Kalmthout 3-0

Zondag 4 december 2022
In nationale 2B mannen van het volleybal heeft KVC LensOnline Genk MF Kalmthout geklopt met 3-0. KVC LensOnline Genk staat tweede in de stand op drie punten van Guibertin maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. KVC LensOnline B won met 1-3 in Eupen.

Damesvoetbal: Bokrijk- STVV B 0-4

Zaterdag 3 december 2022
Genk - Damesvoetbal: Bokrijk- STVV B 0-4In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bokrijk thuis met 0-4 verloren van STVV B..

Eendracht Termien speelt gelijk

Zaterdag 3 december 2022
Genk - Eendracht Termien speelt gelijkIn Derde Afdeling is Eendracht Termien bij Wellen niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. Aan de rust was de stand 0-0. Wellen kwam in de 68ste minuuut op voorsprong, Stefani maakte in de 81ste minuuut gelijk. In de eerste helf was Termien duidelijk dominant, in de tweede helft speelde Termien te slordig.

Stal - Turkse Rangers 0-1

Zaterdag 3 december 2022
Wedstrijdverslag
Genk - Stal - Turkse Rangers 0-1In Tweede Provinciale heeft Stal Sport met 0-1 verloren van Turkse Rangers Waterschei. 'Het ziet er naar uit dat de reeks 2de provinciale B, waarin Stal dit seizoen uitkomt, zeer evenwichtig is samengesteld. Nadat Stal de voorbije weken tegen de kopploegen goed mee voetbalde, was dat ook vandaag weer het geval. En in de rangschikking levert dat ook maar een geringe afscheiding op tussen de 16 ploegen. Al wordt de puntenkloof tussen Stal als hekkensluiter en de rest wel stilaan groter.
Vandaag was (…) Het hele nieuwsbericht

Brecht Driessen overleden

Zaterdag 3 december 2022
Genk - Brecht Driessen overledenDonderdag is Brecht Driessen overleden, de weduwnaar van de in 1981 gestorven Josée Penders. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).

Pierre Corstjens overleden

Zaterdag 3 december 2022
Genk - Pierre Corstjens overledenOp 29 november is Pierre Corstjens overleden, de echtgenoot van Paula Klerkx. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Meer opbergruimte met een tuinhuis

Vrijdag 2 december 2022
Partnerbijdrage
Genk - Meer opbergruimte met een tuinhuisZoomKun je de fietsen of het gereedschap niet meer kwijt in de schuur? Overweeg dan om een tuinhuis aan te schaffen. Ze komen in allerlei soorten materialen en afmetingen waardoor er altijd wel één bij is die in jouw tuin past. Ontdek welke tuinhuizen, maar ook schuttingen en hekwerken, er allemaal zijn en maak een keuze uit het gevarieerde aanbod.

Tuinhuizen

Tuinhuizen zijn ideaal als je op een makkelijke manier meer opbergruimte in je tuin wilt. De tuinhuizen van (…) Het hele nieuwsbericht

RSCA Futures - Jong Genk 2-0

Vrijdag 2 december 2022
Genk - RSCA Futures - Jong Genk 2-0Jong Genk heeft vanavond met 2-0 verloren op het veld van RSCA Futures. De eindstand was aan de rust al bereikt. De doelpunten vielen in de 7de en de 27ste minuut.

Het geheime medicijn

Vrijdag 2 december 2022
Tribunaliteiten
Genk - Het geheime medicijnAl meer dan 30 jaar was zij verpleegkundige in hetzelfde ziekenhuis, toen zij tijdens haar weekendshift een telefoontje kreeg van een persoon die zich voorstelde als de partner van een patiënt. Eerder vernam zij van de dokter van die patiënt dat hij de medicatie van de patiënt (HIV? aids?) nodig had en de dokter vroeg haar dit in orde te brengen. Zij vroeg de persoon aan de telefoon daarom de aidsmedicatie bij een volgend bezoek mee te brengen. Geconfronteerd met de reactie van de (…) Het hele nieuwsbericht

Manuel Fernandes overleden

Vrijdag 2 december 2022
Genk - Manuel Fernandes overledenGisteren is Manuel Fernandes overleden, de echtgenoot van Teresa Nunes. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missuie aan de Risstraat.

Frans Zijlstra overleden

Vrijdag 2 december 2022
Genk - Frans Zijlstra overledenOp 30 november is Frans Zijlstra overleden, de weduwnaar van de in 2007 gestorven Juliette Willems en de partner van Maria Schreurs. Hij was 93 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Zijlstra, Beverststraat 24, 3600 Genk.

Lèneke Steyfkens overleden

Vrijdag 2 december 2022
Genk - Lèneke Steyfkens overledenOp 29 november is Lèneke Steyfkens overleden, de weduwe van de in 2006 gestorven Mathias Koenen. Zij was 90 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Haar urne werd bijgezet in het famiiegraf op de begraafplaats van Genk-Centrum.

Juwelendiefstal in Meeuwerstraat

Vrijdag 2 december 2022
In een woning aan de Meeuwerstraat kwamen gisteren dieven over de vloer. Zij gingen er met juwelen aan de haal.

Genkse gewond in As

Vrijdag 2 december 2022
Genk - Genkse gewond in AsEen 26-jarige vrouw uit Genk is gisterenavond rond 22.15 uur gewond geraakt bij een botsing tussen een auto met trailer en een auto. Het ongeval gebeurde op de Lanklaarsesteenweg in As.

Minder huwelijken sinds jaren '70

Vrijdag 2 december 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2019 werden er 44.270 huwelijken afgesloten in België (3,9 huwelijken per 1000 inwoners). In het jaar 2020 lag dit een stuk lager (2,9) omwille van de COVID-19-crisis. Negentig jaar voordien, in 1929, trouwden er 71.811 Belgische koppels of 9,0 huwelijken per 1000 inwoners.
In de jaren vlak na beide Wereldoorlogen piekte het aantal huwelijken: bijvoorbeeld 14,1 huwelijken per 1000 inwoners in 1920 en 10,9 in 1946. Sinds de jaren '70 gaat het aantal huwelijken per 1.000 inwoners gestaag (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Lina Project

Vrijdag 2 december 2022
Kadir Yilmaz (28) uit Luik en Erdal Karadas ((50) uit Visé hebben de besloten vennootschap Lina Project opgericht met zetel aan de Europalaan. Het betreft een algemene bouwonderneming die zich ook inlaat met de aankoop, verkoop, huur en verhuur van onroerende goederen.

Nieuwe vennootschap: Mister Beton

Vrijdag 2 december 2022
Ahmet Yarici (48) uit Herstal heeft de besloten vennootschap Mister Beton opgericht met zetel aan de Europalaan. Het gaat om een algemeen bouwbedrijf dat zich onder mee ook zal inlaten met de exploitatie van horeca-voorzieningen en van een taxionderneming.

Wie was de échte Sinterklaas?

Vrijdag 2 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - Wie was de échte Sinterklaas?ZoomHoe werd een 4de-eeuwse bisschop een populaire kindervriend? Waarom komt hij uit Spanje en niet uit Italië? En hoe zit dat met die lekkende graftombe?  Op wie is Sinterklaas gebaseerd? 
De oorspronkelijke ‘Sint-Nicolaas’ was Nicolaas van Myra. Hij leefde van ca. 270 tot 342 en was bisschop van Myra, in het toenmalige Lycië. Dat ligt nu langs de zuidkust van Turkije, maar behoorde op dat moment toe aan het Romeinse rijk. Nicolaas werd op 19-jarige leeftijd tot priester (…) Het hele nieuwsbericht

Lekkend vat in bedrijfshal

Donderdag 1 december 2022
Genk - Lekkend vat in bedrijfshalVanavond moest de brandweer uitrukken voor een lekkend vat met giftige stoffen in één van de hallen van logistiek bedrijf H. Essers aan de Transportlaan. De plas werd ingedamd en geabsorbeerd met korrels.

Postzegel gaat 17% duurder worden

Donderdag 1 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - Postzegel gaat 17% duurder wordenZoomOp 1 januari 2023 maakt bpost de tarieven van zijn postzegels en bpacks weer duurder "om de stijging van de kosten door de inflatie, de loonindexeringen en het dalende postvolume deels te compenseren".
De Non-Priorpostzegel kost vanaf dan per stuk € 1,39 in plaats van € 1,19 (en € 1,36 per stuk bij aankoop van een vel van 10). De Priorpostzegel kost vanaf dan per stuk € 2,17 in plaats van € 1,89 (en € 2,14 per stuk bij aankoop van (…) Het hele nieuwsbericht

België uitgeschakeld op WK voetbal

Donderdag 1 december 2022
Genk - België uitgeschakeld op WK voetbalBelgië is al uiitgeschakeld op het WK voetbal in Qatar. De beslissende wedstrijd tegen Kroatië eindigde op een 0-0 gelijkspel. Marokko is groepswinnaar.  
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december het wegdek van de Kempische brug in Hasselt opnieuw asfalteren. Tussen 19u en 9u wordt de toplaag asfalt van de brug in beide rijrichtingen vernieuwd. Houd rekening met enige verkeershinder in de omgeving, zegt het AWV.

Cecile Jans overleden

Donderdag 1 december 2022
Genk - Cecile Jans overledenOp 27 november is Cecie Jans overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Jan Moors. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van As.

Herman Neirinckx overleden

Donderdag 1 december 2022
Genk - Herman Neirinckx overledenDinsdag is Herman Neirinckx overleden, de echtgenoot van Anne-Marie Kums. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Giuseppe Santoro overleden

Donderdag 1 december 2022
Genk - Giuseppe Santoro overledenDinsdag is Giuseppe Santoro overleden, de weduwnaar van Cesarina Plebani en de echtgenoot van Eugenia Morura. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Cremeren wordt duurder

Donderdag 1 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanwege de stijgende energieprijzen gaan ook de crematoria de prijzen voor het cremeren van een stoffelijk overschot verhogen. Dat zegt Tom Wustenberghs, algemeen directeur van Pontes, dat meerdere crematoria beheert in Antwerpen, Turnhout en Lommel. Een crematie die nu 500 euro kost, zal dan 630 euro kosten, plus 6% btw Meer bij Gazet van Antwerpen.

Kastaars!: nieuwe mediaprijzen

Donderdag 1 december 2022
Radio en TV
Genk - Kastaars!: nieuwe mediaprijzenZoomKastaars!: zo heten de gloednieuwe prijzen die op 28 januari 2023 worden uitgereikt aan Vlaams mediatalent. VRT, DPG Media, SBS en Streamz zetten tijdens dit media-event van het jaar lokaal talent – zowel televisie-, radio- als onlinetalent en -formats - in de schijnwerpers met een grootse televisieshow, radioshow en online evenement. Heel Vlaanderen kan kiezen welke favoriete gezichten en formats bekroond worden. Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst presenteren de (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen