Het overige nieuws

Tien nieuwe spelers voor Genk VV

Donderdag 30 juni 2022
Genk - Tien nieuwe spelers voor Genk VVGenk VV heeft tien nieuwe spelers aangetrokken: Emilio Milts (Patro Eisden), Jamie Peeters (E. Mechelen a/d Maas), Gianluca Trondo (Park Houthalen), Michel Vercruysse (Echt VV), Stan Croonen (Termien), Jef Croonen (Wiemesmeer), Sander Ezaitouni (Zonhoven United), Laurens Huybregts (Boxberg), Brian Janssen (Boorsem) en Thorben Jansen (Kolmont).

Over stikstof en zo

Donderdag 30 juni 2022
Vandaag gelezen
"Onze uitstoot móét omlaag. Nergens ter wereld is de stikstofneerslag per hectare zo groot als in Nederland en Vlaanderen. Het klopt ook dat de landbouwsector daar grotendeels voor verantwoordelijk is."
Minister van landbouw Jo Brouns in HUMO.
Dit weekend werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in Hasselt ter hoogte van de Kempischesteenweg aan de kant van de binnenring (fase 3b). De werken starten opnieuw vrijdagavond en duren tot maandagochtend. In de periode is er slechts één linksaf beweging mogelijk: vanaf de Kuringersteenweg/kanaalkom richting Zonhoven. Verkeer van en naar het centrum volgt een omleiding via de Vildersstraat en de Elfde-Liniestraat.
De boodschap blijft om de omgeving van het drukke kruispunt te vermijden en via de alternatieve routes via de E314 - E313 en Genk – Diepenbeek – Hasselt naar en van Hasselt te rijden.
Op donderdag 7 juli wordt een stuk van de binnenring geasfalteerd. Hierdoor rijdt het verkeer tussen de brug van de kanaalkom en het kruispunt de hele dag over één rijstrook. De oprit van de Scheepvaartlaan naar de binnenring is dan afgesloten.

Transporteur failliet verklaard

Donderdag 30 juni 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft dinsdag transporteur Kurtal Group uit Genk failliet verklaard. 28 juli is de uiterste dag voor het indienen van schuldvorderingen.
Genk - Zeven aanwinsten voor Bregel SportBregel Sport heeft zeven spelers aangetrokken: Doran Gilis (E. Mechelen a/d Maas), Morgan Ieracitano (Patro Eisden), Eloy Otero-Perez (Tongeren), Liam Decloedt (Wellen), Robin Dominguez (Bolderberg), Kobe Penders (Herk FC) en Vincent Warson (Genk VV).

Zeventiger gewond bij botsing

Donderdag 30 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bevrijdingslaan in As gebeurde gisterenavond rond 18.30 uur een aanrijding tussen een motorfietser en een auto. Een 72-jarige man uit Kortessem raakte daarbij gewond.

Ina Swendrowski overleden

Donderdag 30 juni 2022
Genk - Ina Swendrowski overledenMaandag is Ina Swendrowski overleden, de echtgenote van Igor Lysak. Zij was 69 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de

Achiel Van Drom overleden

Donderdag 30 juni 2022
Genk - Achiel Van Drom overledenGisteren is de in Tongeren woonachtige Achiel Van Drom overleden, de weduwnaar van Maria De Snijders. Hij was 93 jaar Begroeting: woensdag (18-19 uur)in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk.

Giada Soranno overleden

Donderdag 30 juni 2022
Genk - Giada Soranno overledenDinsdag is in Pelt Giada Soranno overleden. Zij was 21 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Johan Neyens overleden

Donderdag 30 juni 2022
Genk - Johan Neyens overledenOp 25 juni is Johan Neyens overleden, de echtgenoot van Els Parthoens. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zwartberg. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Te schaars gekleed : acht maanden celAcht maanden cel en een boete van 8.800 euro: dat is de straf die een veertiger uit Zonhoven bij verstek kreeg. De schaars geklede man werd schuldig bevonden aan openbare zedenschennis. De man die ook in het bezit gevonden werd van cocaïne en een aanraking met het gerecht. (PG)

Groot geldbedrag gestolen

Woensdag 29 juni 2022
In een woning aan de Onafhankelijkheidslaan is een grote geldsom gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.
Gisterennamiddag rond 17 uur is in de Winterslagstraat een 67-jarige fietser uit Genk aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.

Tegen vangrail en over de kop

Woensdag 29 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de N75 in As is gisterenavond rond 17.30 uur een auto tegen de vangrail gebotst en vervolgens over de kop gegaan. Een 57-jarige vrouw uit Dilsen-Stokkem raakte daarbij gewond. Het ongeval zorgde voor veel verkeershinder.

Botsing op Universiteitslaan

Woensdag 29 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Universiteitslaan en de Campuslaan in Diepenbeek raakten deze voormiddag twee auto's in een aanrijding betrokken. Eén van de wagens belandde in de gracht. Bij het ongeval viel één lichtgewonde.
Genk - Bellen aan het stuur: 1.040 rijbewijzen afgepaktZoomTijdens de GSM-actie van 16 mei tot en met 12 juni 2022 heeft Parket Limburg in totaal 585 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken, waarvan 130 tijdens de twee nationale actiedagen van 17 en 18 mei. Nadien, en ondanks alle waarschuwingen werden nog er nog 455 ingetrokken. 
De bestuurders van wie het rijbewijs werd ingetrokken zullen zich in september en oktober moeten verantwoorden voor de politierechter. Zij riskeren boetes van 240 tot 4000 euro en een rijverbod van 8 dagen tot 5 jaar.
Uit de resultaten van de actie blijkt eens te meer dat gsm-gebruik achter het stuur een hardnekkige gewoonte is. Volgens berekeningen van VIAS worden hierdoor 50 doden en 4.500 gewonden per jaar veroorzaakt. Dit is vermijdbaar en daarom zal het Parket Limburg deze actie geregeld herhalen.
Radio en TV
Genk - Daan Masset verlaat Radio 2 LimburgZoomZonet kondigde Daan Masset op Radio 2 in Limburg aan dat hij komende vrijdag 1 juli voor de laatste keer Start Je Dag presenteert. Twaalf jaar lang (om precies te zijn: elf jaar en zes maanden) stond Daan samen met de Limburgers op en zorgde hij voor een fris, boeiend en vrolijk begin van de dag. Binnenkort gaat Daan andere programma’s maken voor Radio 2. “Het ochtendblok is het mooiste blok in de radiowereld. Ik ben dankbaar dat ik dat heb kunnen doen. En dat twaalf jaar op de grootste zender van het land én in het prachtige Limburg, mijn eigen provincie die me bijzonder na aan het hart ligt. Ik ben blij dat ik de kans kreeg om uit te groeien tot de radiomaker die ik nu ben", vertelt Daan. (foto VRT)

Wouter Neven overleden

Woensdag 29 juni 2022
Genk - Wouter Neven overledenOp 23 juni is advocaat Wouter Neven overleden, de echtgenoot van Marie-Claire Linsen. Hij was 56 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rapertingen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Smeets in Hasselt.

Lisette Hansen overleden

Woensdag 29 juni 2022
Genk - Lisette Hansen overledenMaandag is Lisette Hansen overleden, de weduwe van Jean Estiévenart. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Hugo Hansen overleden

Woensdag 29 juni 2022
Genk - Hugo Hansen overledenOp 26 juni is Hugo Hansen overleden, de levenspartner van Alda Joosen. Hij was 86 jaar en afkomstig van Genk Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.
Weerbericht
Genk - Zomerse temperaturen, daarna minder warmMet drukstijgingen blijft het een etmaal droog en is er veel zon. De temperaturen gaan dan ook flink de hoogte in. Na de doortocht van een actieve storing op donderdag met flink wat hemelwater en mogelijk onweer, wordt het tijdelijk koeler. In het weekend gaat het kwik echter opnieuw de hoogte in.
Vandaag is een zomerse dag bij maxima rond 25 graden en er zijn nauwelijks wolken. Later op de dag zijn hier en daar enkele stapelwolken mogelijk, maar die hinderen de zon nauwelijks. De wind waait zwak uit (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag heeft een jongeman een werkneemster van de Delhaize aan de Luikersteenweg Hasselt neergestoken. De vrouw die meerdere steekwonden opliep is naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de dader ingerekend. Over zijn motief is niets geweten.

Fietsen gestolen uit garagebox

Dinsdag 28 juni 2022
Aan de Weg naar As zijn twee fietsen gestolen uit een garagebox. De diefstal werd gisterenavond vastgesteld.

Nieke Thijs overleden

Dinsdag 28 juni 2022
Genk - Nieke Thijs overledenOp 24 juni is Nieke Thijs overleden, de weduwe van Lambert Knops. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV Tenhemelopneming kerk aan de Lieve Vrouwstraat in Oud-Waterschei.

Xanthi Pipilikaki overleden

Dinsdag 28 juni 2022
Genk - Xanthi Pipilikaki overledenOp 23 juni is Xanthi Pipilikaki overleden, de weduwe van Georgios Tsiaflakis. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (14 uur) plaats in de Grieks-Orthodoxe kerk aan de Galopinstraat in Zwartberg.

Kris Van Leemput overleden

Dinsdag 28 juni 2022
Genk - Kris Van Leemput overledenZaterdag is Kris Van Leemput overleden. Hij was 27 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Barthels aan de Europalaan in Dilsen.

Lena Heylen overleden

Dinsdag 28 juni 2022
Genk - Lena Heylen overledenOp 24 juni is in WZC Mandana in Genk Lena Heylen overleden, de weduwe van de in 1995 gestorven Georges Siemiontkowski. Zij was 83 jaar en afkomstig van Gruitrode. Het afscheid en de bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats van Gruitrode vinden plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat in Genk.
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond raakten een auto en een 64-jarige fietser in een aanrijding betrokken in de Nieuwstraat in Diepenbeek. De fietser werd daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Een dertiger uit Zonhoven die iPhones en iPads aankocht met vals geld is bij verstek veroordeeld tot 1 jaar cel en een boete van 800 euro. Zijn vriendin die hem naar de verkopers bracht krijgt dezelfde straf, maar dan met uitstel. (PG)

El Khannous langer bij KRC

Maandag 27 juni 2022
Genk - El Khannous langer bij KRCBilal El Khannouss, Belgisch-Marokkaans jeugdinternational, heeft zijn contract bij KRC Genk verlengd tot 2026. De creatieve nummer 10 met een dominant spel kwam drie seizoenen geleden over van RSC Anderlecht. Afgelopen seizoen stelde hij zijn indrukwekkende techniek tentoon bij de U21 en speelde daarmee een belangrijke rol in het succesverhaal van het team. Hiervoor werd hij dan ook beloond met een knap debuut in het eerste elftal in de wedstrijd tegen KV Mechelen.

Jeannie Fromont overleden

Maandag 27 juni 2022
Genk - Jeannie Fromont overledenOp 23 juni overleed Jeannie Fromont (91), de weduwe van de in 2016 gestorven Charel Stassen. Zij woonde in Opglabbeek maar was afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in As is vanochtend rond 2.45 uur een auto tegen een geparkeerde bestelwagen gebotst. Een 42-jarige vrouw uit As raakte daarbij gewond

Weer zes wolvenwelpen

Maandag 27 juni 2022
Genk - Weer zes wolvenwelpenZoomWolvin Noëlla heeft dit jaar minstens zes welpen op de wereld gezet. Dat blijkt uit recente beelden van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) en het Agentschap Natuur en Bos. Daarmee zijn er op dit moment in totaal minstens tien wolven in Limburg: naast de minstens zes nieuwe welpen de twee jaarlingen - die ten laatste volgend jaar vertrekken - en twee ouderdieren.
(Foto INBO & Natuur en Bos)
Kerk
Genk - Limburgse gelovigen laten zich horenBij Limburgse gelovigen leeft de duidelijke vraag om het gewijde ambt open te stellen voor gehuwden en voor vrouwen. Men vraagt dit niet omdat men denkt dat daarmee de problemen rond het priestertekort opgelost zouden zijn maar wel omdat dit meer blijk zou geven van gedeelde verantwoordelijkheid en een modernere visie op het ambt in de Kerk. Dat blijkt uit gesprekken in het kader van het synodaal proces in het bisdom Hasselt. Dat proces kaderde in het vorig jaar gelanceerde verzoek van paus (…) Het hele nieuwsbericht

Dieven forceren raam

Zondag 26 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Moverkensstraat in Zonhoven kwamen dieven over de vloer. Zij waren binnengeraakt door een raam open te breken. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.
Genk - Yentl Van Genechten verlaat KRCRechtsback Yentl Van Genechten (21) trekt de deur achter zich dicht bij KRC Genk en verkast naar AS Eupen. Centrale verdediger Madi Monamy (16) trekt naar Bayer Leverkusen.
Kort nieuws van bij de buren
In de Nieuwstraat in Diepenbeek is een auto de voorbije nacht tegen een paal gereden. De bestuurder raakte daarbij gewond. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Vanochtend rond 1.50 uur is een auto tegen de rotonde gereden op de Henri Fordlaan. De 18-jarige bestuurder uit Maastricht raakte daarbij gewond.

Weg met scootmobiel

Zondag 26 juni 2022
In de inkomhal van een appartementsgebouw aan de Molenstraat is een scootmobiel gestolen. De politie kreeg vrijdag melding van de feiten.

Auto tegen lantaarnpaal

Zondag 26 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Stationsstraat in As is vanmorgen rond 6 uur een auo tegen een lantaarnpaal gereden. Een 36-jarige man uit As raakte daarbij gewond.
Genk - KRC Genk klopt Eendracht TermienKRC Genk heeft zijn eerste oefenwedstrijd gewonnen. Het versloeg Eendracht Termien met 0-4. Nemeth, Toma, Cuesta en Cutillas-Carpe maakten de doelpunten. Aan de rust was de stand 0-1.

Alice Daniels overleden

Zaterdag 25 juni 2022
Genk - Alice Daniels overledenWoensdag is in WZC Hogevijf in Hasselt Alice Daniels overleden, de weduwe van de in 2006 gestorven Marcel Vissers. Zij was 86 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Miriam Ciani overleden

Zaterdag 25 juni 2022
Genk - Miriam Ciani overledenDonderdag is Miriam Ciani overleden. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).

Vrouw verkracht tijdens slaap

Vrijdag 24 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Vrouw verkracht tijdens slaapEen twintiger uit Hasselt heeft twee jaar cel gekregen omdat hij een jonge vrouw verkrachtte in haar slaap. Het slachtoffger krijgt 6.170 euro schadevergoeding. De feiten dateren van 20 mei vorig jaar.(PG)

785 laagvliegers betrapt

Vrijdag 24 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij snelheidscontroles in Hasselt en Diepenbeek vlogen gisteren 785 hardrijders tegen de lamp. Aan de controleposten passeerden 4.300 voertuigen. 18,2 procent van de bestuurders reed te snel.
Genk - Luna Vanzeir naar KRC Genk LadiesLuna Vanzeir, de zus van Union-aanvaller Dante Vanzeir, trekt de deur achter zich dicht bij OHL. Zij gaat bij KRC Genk Ladies aan de slag. Zij heeft een contract getekend voor twee seizoenen.
Op de Nielerlaan in As raakten gisterennamiddag rond 15.45 uur een auto en een 47-jarige fietser uit Hoeselt in een aanrijding betrokken. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.
Varkensbedrijven met de hoogste stikstofimpact op natuur kunnen vervroegd stoppen en op vrijwillige basis intekenen op een (gedeeltelijke) stopzettingsregeling van de Vlaamse overheid. De Vlaamse regering keurde vandaag op voorstel van minister Zuhal Demir en minister van Landbouw Jo Brouns de technische details goed voor zo’n regeling. Die wordt nu voorgelegd aan de Vlaamse toezichtcommissie voor de verwerking van persoonsgegevens en aan de Raad van State. Tegelijk wordt de goedkeuring van de (…) Het hele nieuwsbericht

Duo met drugs gearresteerd

Vrijdag 24 juni 2022
Genk - Duo met drugs gearresteerdBij de controle van twee personen in de Pastoor Raeymaekersstraat zijn woensdagnamiddag twee Genkse jongeren gearresteerd. De jongeren waren in het bezit van drugs en drugsattributen, vermoedelijk bedoeld voor verkoop. De politie trof ook een som geld aan. De twee jongens werden voor verhoor overgebracht naar het commissariaat in Genk. De drugs en het geld werden in beslag genomen. Aansluitend voerde Politie CARMA een huiszoeking uit in de woning van één van de verdachten. In de woning werd een som geld aangetroffen en ook in beslag genomen. Beide jongeren mochten na verhoor beschikken.
Het is maar dat je 't weet
Vlaanderen kondigt aan dat vanaf 1 juli 2022 het maximaal renteloos te ontlenen bedrag wordt verhoogd tot 60.000 euro per wooneenheid. De maximale looptijd wordt verlengd van 10 naar 25 jaar. De doelgroep zal afgestemd worden op de laagste en middelste inkomens van de aangekondigde 'Mijn Verbouwpremie'. Daarnaast komt er ook een eengemaakte premie voor energiebesparende investeringen. 'Mijn Verbouwpremie' gaat vanaf 1 juli in voege en kan officieel en enkel digitaal aangevraagd worden vanaf 1 oktober. Alle info vind je op de website van Energiehuis Limburg.
Genk - Visser assistent-coach bij Jong GenkHans Visser (55) wordt assistent-coach bij Jong Genk, het team dat in 1B aanvat. Dat meldt KRC Genk. Visser was van 2008 tot 2015 reeds actief bij KRC en dit als techniek- en assistent-trainer bij de A-kern. Hij komt nu terug over van NAC BREDA, waar hij als assistent-trainer aan de slag was.
Komend weekend wordt het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg in Hasselt vernieuwd. Tijdens de werken zal het onmogelijk zijn om op het kruispunt links af te slaan. Dat geldt voor het verkeer uit alle rijrichtingen. Er zijn omleidingen aangeduid.

Philomena Vancraybex overleden

Donderdag 23 juni 2022
Genk - Philomena Vancraybex overledenZondag is Philomena Vancraybex overleden, de weduwe van de in 2018 gestorven Albert Olaerts. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Op de fiets dwars door 10.000 jaar Limburgse geschiedenis trappen. Dat kan met vijf nieuwe fietsroutes langs bijzondere historische locaties in Nederlands-Limburg. Tijdens het fietsen komt de Limburgse geschiedenis tot leven. Dankzij de speciale Archeo Route Limburg 2.0 komen fietsers namelijk via 3D-technieken en augmented reality oog in oog te staan met archeologen en hun vondsten. Meer info

Drie fietsers botsen

Woensdag 22 juni 2022
Op het Stadionplein in Genk botsten deze namiddag rond 14.15 uur drie fietsers. Twee van hen raakten daarbij gewond. Het betref twee mannen uit Oudsbergen, respectievelijk 62 en 74 jaar.

Georgette Gregoire overleden

Woensdag 22 juni 2022
Gisteren is Georgette Gregoire overleden. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

KRC opent tegen Club Brugge

Woensdag 22 juni 2022
Genk - KRC opent tegen Club BruggeKRC Genk speelt op zondag 24 juli (13.30 uur) zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het veld van Club Brugge. De eerste thuiswedstrijd wordt zondag 31 juli (13.30 uur) gespeeld tegen Standard. Daarna geeft KRC achtereenvolgens Eupen, Zulte Waregem en Cercle Brugge partij. De volledige kalender van het nieuwe seizoen wordt vandaag bekendgemaakt.

Warm, maar onweersdreiging

Dinsdag 21 juni 2022
Weerbericht
Genk - Warm, maar onweersdreigingDe volgende dagen wordt warme, maar onstabiele lucht vanuit het zuiden naar onze streken aangevoerd. Een depressie over het zuiden van Europa is verantwoordelijk voor een toenemende onweersdreiging. Vooral op vrijdag zijn er pittige onweersbuien mogelijk. In het weekend blijft het eerder wisselvallig, maar wordt het minder warm.
Vandaag is de langste dag van het jaar, maar dat wil niet zeggen dat we ook het meeste zonlicht hebben. Integendeel, wolkenvelden verstoppen de zon vaak in de (…) Het hele nieuwsbericht
Gisterennamiddag rond 15 uur botsten twee auto's in Doortocht in Genk. Een 21-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren en een 21-jarige vrouw uit Maasmechelen liepen daarbij verwondingen op.
Op de Hasseltweg gebeurde gisterennamiddag rond 17 uur een ongeval tussen een 80-jarige fietsster uit Genk en een auto. De fietsster raakte daarbij gewond.

Eén gewonde op E314

Dinsdag 21 juni 2022
Deze namiddag botsten een lichte vrachtwagen en een auto op de E314 ter hoogte van Genk-Centrum. Daarbij is één gewonde gevallen.

Vrouw belandt onder kast

Dinsdag 21 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een bloemenzaak aan de Halveweg in Zonhoven is de uitbaatster vanmiddag gewond geraakt toen zij onder een omgevallen kast belandde. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.
Genk - Burak Kardes weg bij Eendracht Termien
Burak Kardes trekt de deur achter zich dicht bij Eendracht Termien. Hij verkast naar KFC Anadol in Heusden-Zolder.

Johan Verbovsek overleden

Dinsdag 21 juni 2022
Zaterdag is de in Hasselt woonachtige en uit Genk afkomstige Johan Verbovsek overleden. Hij was 42 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Genk - KRC speelt vier oefenwedstrijdenKRC Genk speelt vier oefenwedstrijden: zaterdag 25 juni (16 uur) op het veld van Eendracht Termien; zaterdag 2 juli uit bij KSK Heist, woensdag 6 juli op het veld van FC Utrecht en zaterdag 9 juli uit bij Volendam.
Kort nieuws van bij de buren
In de garage van een huis aan de Keltenstraat in Zonhoven brak vanochtend rond 0.40 uur brand uit. De brand sloeg over naar de slaapkamer. Zowel de garage als de slaapkamer zijn uitgebrand. In de overige vertrekken is er rook- en waterschade.

Rosa Linsen overleden

Dinsdag 21 juni 2022
Genk - Rosa Linsen overledenZondag is Rosa Linsen overleden, de weduwe van de in 1989 gestorven Henri Maenen. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Daniël Rouffa overleden

Dinsdag 21 juni 2022
Genk - Daniël Rouffa overledenZaterdag is Daniël Rouffa overleden, de echtgenoot van Irena Chylinski. Hij was 71 jaar. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Barbara Beja overleden

Dinsdag 21 juni 2022
Genk - Barbara Beja overledenZaterdag is Barbara Beja overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Joaquim da Lança. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Leon Mellenbergh overleden

Dinsdag 21 juni 2022
Genk - Leon Mellenbergh overledenOp 14 juni is Leon Mellenbergh overleden, de echtgenoot van Agnes Gielen. Hij was 81 jaar en oud-speler van KFC Winterslag. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (18-19 uur).

Voor 8.470 euro boetes geïnd

Maandag 20 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle op het zwaar vervoer in Diepenbeek zijn vandaag voor 8.470 euro boetes geïnd. De controle vond plaats op de Boudewijnlaan.

Vrouw gewond bij frontale klap

Maandag 20 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond zijn op de Steenweg in Diepenbeek een auto en een bestelwagen frontaal op elkaar ingereden. De brandweer moest een vrouw die bekneld in de auto zat bevrijden. Het zwaargewonde slachtoffer is onder begeleiding van een medisch urgentieteam naar het ziekenhuis gebracht. Bij het ongeval vielen ook twee lichtgewonden.

Anna Homolka overleden

Maandag 20 juni 2022
Genk - Anna Homolka overledenOp 15 juni is Anna Homolka overleden. Zij was 73 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Bedrijfsinbraak in Vaartstraat

Maandag 20 juni 2022
Uit het magazijn van een bedrijf aan de Vaartstraat werden allerlei werkmaterialen, een zitmaaier, een grasmachine en een tractor gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Genk - Uitbaatsters massagesalon vervolgdHet Openbaar ministerie heeft twee jaar cel gevorderd tegen de twee uitbaatsters van een erotisch massagesalon aan de Hasseltweg. De aanklacht luidt: meerderjarige vrouwen in de prostitutie tewerkstellen. Het verdict in deze zaak valt op 7 juli. (PG)
Genk - Weldra aftreden van paus Franciscus?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Nadine Lagage overleden

Zondag 19 juni 2022
Genk - Nadine Lagage overledenVrijdag is Nadine Lagage overleden, de echtgenote van Alex Chmielarczyk. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Willi Frank overleden

Zondag 19 juni 2022
Genk - Willi Frank overledenVrijdag is Willi Frank overleden, de echtgenoot van Virginie Willems. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk aan de Kerkstraat in Winterslag.
Op de Jaarbeurslaan is een minderjarige voetgangster uit Genk gewond geraakt toen zij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde gisterenvoormiddag rond 11 uur.

Frisser maar dan weer warmer

Zondag 19 juni 2022
Genk - Frisser maar dan weer warmerNa de doortocht van een storing vandaag stroomt gevoelig koelere lucht over onze streken. Na het weekend gaat het op en af met het kwik, de ene dag normale temperaturen, de andere zomerse. Zo is het ook met het weerbeeld, de ene keer zon, de andere keer buien. 
Vandaag is het wisselend bewolkt en drukkend warm. In de loop van de latere ochtend of middag komen er plaatselijke buien opzetten. Een donderslag is daarbij mogelijk. Het kwik kan nog oplopen tot 25 graden, maar na de doortocht van (…) Het hele nieuwsbericht

Zwaargewond bij auto-ongeval

Zondag 19 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een bestuurder zwaargewond geraakt bij een auto-ongeval op de Europalaan in As. De man zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is naar het ziekenhuis in Genk gebracht onder begeleiding van een medisch urgentieteam.

De hakken in het zand

Zaterdag 18 juni 2022
Genk - De hakken in het zandZoomMen zegt soms: "Hij zette zijn hakken in het zand". Dat is wat er vandaag gebeurde tijdens een springtornooi in SenTower Park in Oudsbergen. Een paard wou niet springen en zette zijn voorste benen in het zand. De achterste - dat was wat moeilijker... (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's

Betty Selis overleden

Zaterdag 18 juni 2022
Genk - Betty Selis overledenOp 12 juni is Betty Selis overleden, de partner van de in 2016 gestorven Rik Smits. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaars in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Code oranje voor hitte

Zaterdag 18 juni 2022
Genk - Code oranje voor hitteVandaag wordt het warm, erg warm, met in de Limburgse Kempen temperaturen tot 35 graden en mogelijk zelfs meer. Daarom heeft het KMI, alleen voor Limburg, code oranje voor hitte afgekondigd. Dat moet mensen attent maken voor de gevolgen van de hitte en zeker extra aandacht geven aan kleine kinderen en senioren, niet alleen om ze uit de zon te houden maar ook om ze voor uitdroging te behoeden.

Twee jaar cel voor drugsdealer

Vrijdag 17 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een drugsdealer uit Zutendaal heeft twee jaar cel gekregen. De rechter heeft hem ook een boete van 8.000 euro opgelegd. Hij dealde drugs om zijn schulden weg te werken. (PG)
Een twintiger moet een werkstraf van 180 euro uitvoeren en een boete van 800 euro betalen omdat hij met een oldtimer aan de haal ging in een garage in Genk. Het voertuig werd later uitgebrand teruggevonden. De eigenaar van de oldtimer stelde zich burgerlijke partij en heeft recht op schadevergoeding. (PG)
Genk - Man bedreigt ex-vriendin met de doodEen Genkenaar die zijn ex-vriendin met de dood bedreigde heeft van de rechter een werkstraf van 150 uur gekregen. Hij kreeg ook een boete van 800 euro. De vrouw krijgt 1.600 euro schadevergoeding. (PG)
In de Berglaan in Genk botsten vanmorgen rond 8.15 uur een auto en een 63-jarige fietser uit Oudsbergen. De fietser is daarbij gewond geraakt.
Gisterennamiddag rond 17 uur raakten een auto en een 19-jarige fietser uit Maasmechelen in een aanrijding betrokken op de Weg naar As. De fietser liep daarbij verwondingen op.

Giuseppina Casella overleden

Vrijdag 17 juni 2022
Genk - Giuseppina Casella overledenGisteren is Giuseppina Casella overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Rafaelle Giordano. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Louis Philipsen overleden

Vrijdag 17 juni 2022
Genk - Louis Philipsen overledenDinsdag is Louis Philipsen overleden, de echtgenoot van Marleen Peustjens. Hij was 63 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk in Genk. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Physical coach Roel Tambeur trekt de deur achter zich dicht bij KRC Genk. Hij verkast naar OHL.
Genk - Het hooikoortsfestival is begonnenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Garagebrand in Heppenzeelstraat

Donderdag 16 juni 2022
Genk - Garagebrand in HeppenzeelstraatIn de Heppenzeelstraat ontstond vanavond brand in een garage. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. Hoe de brand ontstond, is nog niet geweten.

Maarten Vandevoordt genomineerd

Donderdag 16 juni 2022
Doelman Maarten Vandevoordt van KRC Genk is genomineerd voor de Golden Boy Award. Deze trofee wordt jaarlijks door de Italiaanse sportkrant Tuttosport uitgereikt aan de beste speler op de Europese velden onder de 21 jaar.

Container opengebroken

Donderdag 16 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Stationsstraat in Diepenbeek hebben dieven een container opengebroken en materialen gestolen. De politie kreeg vandaag ook melding van een diefstal in de Demerstraat.
Het is maar dat je 't weet
Start je kind na de zomervakantie in het eerste middelbaar? Vraag dan een probeerabonnement van De Lijn aan. Daarmee kan je kind de hele maand september gratis op de bus stappen, met uitzondering van de Limburgse snellijnen met nummer 68, 178 en 179. Verder overal en altijd, zowel op schooldagen als tijdens het weekend.
Aanvragen is eenvoudig. Is je kind geboren in 2010? Dan ontving je vast al een brief van De Lijn over hoe je het gratis probeerabonnement kan aanvragen. Dat verloopt zo: (…) Het hele nieuwsbericht

Domenica Sarro overleden

Donderdag 16 juni 2022
Genk - Domenica Sarro overledenVandaag is Domenica Sarro overleden, de weduwe van Natale Valeriano. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Auto tegen botsabsorbeerder

Donderdag 16 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Boudewijnlaan in Diepenbeek waar wegwerkzaamheden worden uitgevoerd is een auto ingereden op een botsabsorbeerder. Dat gebeurde deze voormiddag.

Herman Bijnens overleden

Donderdag 16 juni 2022
Genk - Herman Bijnens overledenMaandag is Herman Bijnens overleden, de echtgenoot van Alice Hendrix. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Martin Peels overleden

Donderdag 16 juni 2022
Genk - Martin Peels overledenOp 10 juni is Martin Peels overleden, de weduwnaar van de in 2014 gestorven Lies Liebens en de levensgezel van Trinette Beckers. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

Marie-Jeanne Brouillard overleden

Donderdag 16 juni 2022
Genk - Marie-Jeanne Brouillard overledenMaandag is Marie-Jeanne Brouillard overleden, de echtgenote van Gerard Tomkiewicz. Zij was 67 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van Uitvaartcentrum Papillon in Maasmechelen.
Ozan Ozturk (26) uit Genk heeft de besloten vennootschap OZ Bestratingen opgericht met zetel aan de Weg naar As. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer beton- en klinkerwerken, de aanleg van nutsvoorieningen, verhuur van machines en algemene bouwwerkzaamheden.
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisteren in Diepenbeek het zwaar vervoer gecontroleerd. Er werden voor 5.114 euro boetes uitgeschreven, onder meer voor ladingzekering en overlading.

Tropische temperaturen

Woensdag 15 juni 2022
Weerbericht
Genk - Tropische temperaturenHet wordt warm de volgende dagen met eerst zomerse maxima, maar op vrijdag en zaterdag bereikt het kwik tropische waarden. Zondag komt er een einde aan het warme weer, wanneer een actieve storing doorheen de regio trekt met een flinke plens hemelwater. Na het weekend zijn de temperaturen opnieuw normaal voor de tijd van het jaar. 
Vandaag kan de zon de hele dag het weerbeeld overheersen. Af en toe zijn er wel enkele hogere wolkenvelden en hier en daar een stapelwolkje, maar die (…) Het hele nieuwsbericht

Ongeval in Emiel Van Dorenlaan

Woensdag 15 juni 2022
Deze namiddag rond 12.50 uur botsten een auto en een bromfietser op de Emiel Van Dorenlaan. Een 66-jarige man uit Borgloon liep daarbij verwondingen op.
Genk - Zeventiger gewond bij aanrijdingOp de Oude Postbaan raakten deze voormiddag rond 10.50 uur een fietser en een bromfietser in een aanrijding betrokken. Daarbij werd een 72-jarige Genkenaar gewond.
Het gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op maandag 20 juni opnieuw een vakbondsactie. Hierdoor zal er onder andere hinder zijn bij De Lijn en op de luchthaven van Zaventem. Reizigers van De Lijn checken best eerst de app of website. Verschillende vluchten op Zaventem worden afgelast en reizigers worden opgeroepen om, indien mogelijk, hun reis op maandag uit te stellen.

Achterbouw uitgebrand

Woensdag 15 juni 2022
Genk - Achterbouw uitgebrandIn de Klotstraat is vanmiddag de achterbouw van een woning uitgebrand ondanks het snelle optreden van de brandweer. Over de brandoorzaak is nog niets geweten.
Genk - Grote renovatie voor VOKA-gebouwZoom28 jaar na de officiële inhuldiging van het gebouw kiest Voka – Kamer van Koophandel Limburg voor een grondige renovatie van het Huis van de Limburgse Ondernemer in Hasselt. “De bestaande infrastructuur dateert van 1994 en is dus niet aangepast aan de huidige duurzaamheidsnormen. Om te kunnen groeien als organisatie is het tijd om ons gebouw klaar te maken voor de toekomst”, zegt Karin Van De Velde, voorzitter van Voka – KvK Limburg. “We kiezen bewust voor een duurzaam (…) Het hele nieuwsbericht
In de Dieplaan raakten deze voormiddag rond 10 uur een 83-jarige voetgangster uit Genk en een auto in een aanrijding betrokken. De voetgangster liep daarbij verwondingen op.

Liliane Van de Cloot overleden

Dinsdag 14 juni 2022
Genk - Liliane Van de Cloot overledenZondag is Liliane Van de Cloot overleden, de weduwe van de eerder dit jaar gestorven Marcel Metten. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt woensdaq 21 juni (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat. Begroeting: dinsdag 21 juni (18.30-19.30 uur).

Neto Borges verlaat KRC Genk

Maandag 13 juni 2022
Neto Borges (25) verlaat KRC Genk. Hij verkast naar de Franse eersteklasser Clermont Foot 63. Vorig jaar werd de Braziliaan uitgeleend aan een Portugese club.

Meccio weg bij Turkse Rangers

Maandag 13 juni 2022
Genk - Meccio weg bij Turkse RangersAlessio Meccio trekt de deur achter zich dicht bij Turkse Rangers. Hij verkast naar Maasland NO A.

Fietser en auto botsen

Maandag 13 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Boddenveldweg in Zonhoven kwam het deze namiddag tot een aanrijding tussen een fietser en een auto. De fietser liep daarbij verwondingen op.
Kort nieuws van bij de buren
In de Jeugdstraat in Diepenbeek hebben dieven de deur opengebroken om in een huis te geraken. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Lucienne Vanminsel overleden

Maandag 13 juni 2022
Op 9 juni is Lucienne Vanminsel overleden. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

ZVK Genk wordt KRC Genk Futsal

Maandag 13 juni 2022
Genk - ZVK Genk wordt KRC Genk FutsalDe Genkse zaalvoetbalclub Auto5 Genk wordt omgedoopt tot KRC Genk Futsal. In de samenwerking ambiëren beide partijen een doorstroming naar de eerste klasse én de grondige uitbouw op het niveau van de jeugdploegen. ZVK Auto5 Genk speelt nu nog in de Belgische tweede klasse van het Futsal. De club wil nog meer werk gaan maken van de ontwikkeling van talenten en mikt voor volgend seizoen op liefst vijftien jeugdploegen, gaande van U10 (provinciaal) tot U21 (nationaal). De grootse toekomstplannen die op tafel liggen zullen nu onder de vlag en in de kleuren van KRC Genk vorm krijgen.
Genk - Eerste contract voor Josue KongoloKRC Genk meldt dat Josue Kongolo (16) zijn eerste contract getekend heeft voor drie seizoenen. De snelle centrale verdediger is afkomstig van Turnhout en startte in 2015 op 9-jarige leeftijd in de Genkse academie.

Joseph Gasparini overleden

Maandag 13 juni 2022
Genk - Joseph Gasparini overledenGisteren is Joseph Gasparini overleden, de echtgenoot van Bertilla Favaretto. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Augustinus Dierckx overleden

Maandag 13 juni 2022
Zaterdag is Augustinus Dierckx (89) overleden. Hij woonde in Genk maar was afkomstig van Heppen. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Het is maar dat je 't weet
De Vlaamse regering heeft een pakket met studiemaatregelen voor het hoger onderwijs definitief goedgekeurd. Alle studenten die starten vanaf academiejaar 2023-2024 zullen op het einde van hun 2de jaar geslaagd moeten zijn voor alle vakken uit hun 1ste jaar. Als dat niet lukt, dan kunnen ze bij hun instelling niet opnieuw inschrijven voor dezelfde opleiding. Deze zogenaamde ‘knip’ moet een einde maken aan de situatie waarbij studenten sommige vakken maar blijven meesleuren, waardoor ze (…) Het hele nieuwsbericht

Louise Hayot overleden

Maandag 13 juni 2022
Genk - Louise Hayot overledenOp 7 juni is Louise Hayot overleden, de weduwe van de vorig jaar gestorven Maurice Kumps. Zij was 84 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid vond plaats in familiekring.

Kasimir Van geel overleden

Maandag 13 juni 2022
Genk - Kasimir Van geel overledenOp 28 mei overleed Kasimir Van geel. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).
Antonino Sciangula (19) uit Genk heeft de besloten vennootschap AS Bouwwerken opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Haagsteeg.

Warme vooruitzichten

Zondag 12 juni 2022
Weerbericht
Genk - Warme vooruitzichtenEen uitloper van het hogedrukgebied der Azoren bepaalt het weer zowel op korte als lange termijn. Af en toe kunnen verzwakte storingen nog over onze regio schuiven, maar dit vertaalt zich enkel in wolkenvelden. In de tweede helft van komende week wordt het bovendien zomers warm.
Vandaag is het in de vroege ochtend flink zonnig. Een wolkenband schuift echter in de loop van de ochtend vanuit het westen over onze streken en tempert het oplopen van de temperaturen. Het blijft wel droog, maar de (…) Het hele nieuwsbericht

Gladys Vrijdags overleden

Zaterdag 11 juni 2022
Genk - Gladys Vrijdags overledenDinsdag is Gladys Vrijdags overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Frans Limbrigts. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
In de Hoogstraat botsten deze voormiddag rond 11.30 uur een auto en een 60-jarige fietsster uit Genk. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.
In de Zaveldriesstraat is gisterenavond rond 22 uur een ongeval gebeurd waarbij een auto en een 56-jarige voetgangster uit Genk betrokken waren. Deze laatste is daarbij gewond geraakt.
Het is maar dat je 't weet
De Vlaamse overheid waarschuwt voor een nieuw soort phishingberichten dat de ronde doet. Daarin wordt opgeroepen om je te registreren voor een vaccin tegen de apenpokken, maar de link waarop je moet klikken is vals. De Vlaamse overheid benadrukt dat er momenteel niet gevaccineerd wordt tegen het virus.
Heb je een dergelijk bericht ontvangen? Klik niet op de link in het bericht en vul geen gegevens in. Stuur het bericht door naar verdacht[!]safeonweb.be en verwijder het daarna.
Genk - Sabien is 'Zorgleerkracht van het jaar'Sabien Segers mag zich vanaf vandaag een jaar lang Limburgs ‘Zorgleerkracht van het Jaar’ noemen. De zorgleerkracht van de basisschool De Kei Beek in Bree werd door een vierkoppige jury met onder andere kinder- en jeugdpsychologe Katelijne Van Lommel en Charlotte Van Calster van UNICEF uit bijna 600 nominaties van kinderen, ouders en leerkrachten verkozen.
De jury verraste Sabien Segers vanmorgen in de klas om de trofee te overhandigen. Het is de eerste keer dat er in ons land een zorgleerkracht van het jaar verkozen wordt. Uitgeverij Averbode lanceert het initiatief om het belang van zorgleerkrachten in de Vlaamse en Brusselse scholen extra in de verf te zetten.
Assistent-coach Glen Riddersholm verlaat KRC Genk. De Deen was sinds eind vorig jaar bij KRC aan de slag.

Gestorven en weer opgezet

Donderdag 9 juni 2022
Genk - Gestorven en weer opgezetZoomHet INBO - Instituut Natuur- en Bosonderzoek - heeft de enige twee vrouwelijke wolvenwelpen van 2020 van de roedel van Hechtel-Eksel laten opzetten. De twee jonge wolvinnen kwamen beide om het leven in het verkeer op resp. 9 en 19 oktober van dat jaar. Het heeft even geduurd bij de taxidermist, maar vandaag werden de opgezette dieren geleverd in het INBO-kantoor in Geraardsbergen (foto). Later gaan ze Vlaanderen rond. (Foto INBO)

Kansarmoede in Vlaanderen

Donderdag 9 juni 2022
Om over na te denken
"Bijna 1 op de 5 kinderen in Vlaanderen leeft in een gezin dat geen onverwachte uitgaven van 1.100 euro aankan. 15% van de kinderen kunnen met hun gezin geen week buitenshuis op vakantie. Toegang tot internet, het huis voldoende kunnen verwarmen en regelmatig een maaltijd met vlees, kip of vegetarisch alternatief gebruiken is op dit moment voor veel minder kinderen (2%) een probleem. Regelmatig deelnemen aan een vrijetijdsactiviteit of een keer per maand afspreken om iets te gaan eten of te drinken is voor ongeveer 1 op de 10 kinderen niet mogelijk."
Diederik Vancoppenolle, wetenschappelijk adviseur bij het Agentschap Opgroeien.
Genk - Carpoolparkings worden gereinigdZoom
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht en in de nacht van 17 op 18 juni opnieuw de carpoolparkings in Limburg laten reinigen. Tijdens de reinigingswerken zal op de betreffende parkings tussen 20u en 6u een parkeerverbod gelden.
Vrijdagnacht zijn de parkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren aan de beurt.Tijdens de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni reinigt het agentschap de carpoolparkings in Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen.(Foto AWV)

Dirk Vangronsveld overleden

Donderdag 9 juni 2022
Genk - Dirk Vangronsveld overledenZondag is Dirk Vangronsveld overleden. Hij was 59 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Genk-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

KRC op stage naar Alkmaar

Woensdag 8 juni 2022
KRC Genk trekt van 4 tot 9 juli op stage naar Alkmaar. De trainingen beginnen op 20 juni. Op 25 juni staat er een oefenwedstrijd tegen Eendracht Termien op het programma.

Dimitrios Ntalakidis overleden

Woensdag 8 juni 2022
Genk - Dimitrios Ntalakidis  overledenIn WZC Toermalien is zondag Dimitrios Ntalakidis overleden, de weduwnaar van de in 2014 gestorven Triantafillia Argyriou. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (14 uur) plaats in de Grieks-Orthodoxe kerk aan de Galopinstraat.

Peter Morren weg bij KRC

Woensdag 8 juni 2022
Peter Morren, mediaverantwoordeljke van KRC Genk, verlaat de club. Hij wordt opnieuw voetbalcommentator.
Genk - Onderzoek naar grote piramidefraudeDe Federale Gerechtelijke Politie Limburg en Parket Limburg zijn een onderzoek gestart naar de beleggingsvehikels 4&MORE en Strategy Collectiv, beide uit Alken. Middels 4&More en Strategy Collectiv zou piramidefraude gepleegd zijn. Hierbij worden hoge intresten beloofd aan de beleggers. De gelden van die beleggers worden echter niet effectief belegd. De intresten van de eerste inleggers worden betaald met de gelden die binnenkomen van de nieuwe geronselde beleggers. Een systeem dat (…) Het hele nieuwsbericht

U moet toch niet naar Hasselt?

Woensdag 8 juni 2022
Vrijdag 10 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met de vernieuwing van het kruispunt van de Grote Ring (R71) met de Kempische Steenweg (N74) in Hasselt. De werken lopen gelijk met de verhoging van de Kempische brug, door De Vlaamse Waterweg nv, en zullen gepaard gaan met grote verkeershinder. Vermijd de omgeving, volg de dynamische reistijdbegeleiding en neem de alternatieve routes.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en De Vlaamse Waterweg nv hebben hun werken op (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Meyers overleden

Woensdag 8 juni 2022
Genk - Maria Meyers overledenOp 2 juni is Maria Meyers overleden, de weduwe van de in 1963 gestorven René Gravensteyn en van de in 2001 overleden Marcel Dyck. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Anny Dirckx overleden

Woensdag 8 juni 2022
Genk - Anny Dirckx overledenMaandag is Anny Dirckx overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Henri Spreeuwers. Zij was 79 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Godelieve Missoul overleden

Woensdag 8 juni 2022
Genk - Godelieve Missoul overledenOp 3 juni overleed Godelieve Missoul, de weduwe van Jozef Purnal. Zij was 99 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan het Kerkplein in Zwartberg. Begroeting: vrijdag (18.30-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Sint-Truidensesteenweg in Hasselt is deze namiddag een fietser tegen een openslaand portier van een voertuig gereden. Hij werd ter plaatse gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.
Bij een woninginbraak in Peerdsdiefweier werden juwelen gestolen. De diefstal werd gisteren vastgesteld

René Raison overleden

Dinsdag 7 juni 2022
Genk - René Raison overledenOp 3 juni overleed René Raison, de weduwnaar van de in 2019 gestorven Josee Meuwissen. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.
KRC Genk heeft de 18-jarige defensieve middenvelder Sory Bangoura van de voetbalacademie in Guinee aangetrokken. Hij zal bij de beloftenploeg aantreden.
Morgen is de eerste werkdag van KRC-coach Wouter Vrancken. Om 16 uur stelt de club hem officieel voor.

Auto rijdt tegen omheining

Maandag 6 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 9 uur is een auto tegen een omheining gereden op de Genkerbaan in Diepenbeek. Bij het ongeval is een 28-jarige vrouw gewond geraakt.

Auto vat vlam in centrum

Maandag 6 juni 2022
Genk - Auto vat vlam in centrumOp de ventweg van de Europalaan, ter hoogte van Shopping 1, vloog deze namiddag een auto in brand. De brandweer kon niet verhinderen dat het voertuig zware schade opliep. De oorzaak van de brand is niet bekend.
In een woning aan de Plaggenstraat kwamen dieven over de vloer. Zij gingen met geld en juwelen aan de haal. De bewoners stelden de diefstal gisterennamiddag vast.

Quad gestolen in Noordlaan

Maandag 6 juni 2022
Aan de Noordlaan gingen onbekenden met een quad aan de haal. De diefstal werd gisterennamiddag gepleegd.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een woninginbraak aan de Trichterweg in Zutendaal zijn juwelen en werkgereedschap gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Met vakantie: wat met je huisvuilzak ?ZoomHeb je een volle huisvuilzak die je niet meer kan buitenzetten omdat je op vakantie vertrekt? Of heb je weinig ruimte, waardoor het vervelend is om tijdens extreme warmte een volle huisvuilzak in huis te hebben? Dan kan je tussen 14 juni en 10 september je gele keukenafval-, groene tuinafval- en/of grijze huisvuilzak naar het recyclagepark brengen als je volgende regels respecteert:
- Je mag enkel grijze huisvuil-, gele keukenafval- en groene tuinafvalzakken van Limburg.net (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Boswachters hebben het moeilijkZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
In de Bokrijklaan is gisterenavond rond 18.30 uur een 59-jarige fietser ten val gekomen. Hij liep daarbij verwondingen op.

Fietser (32) gewond bij val

Zondag 5 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Zutendaal raakte een 32-jarige fietser gewond bij een val. Het ongeval gebeurde vanochtend rond 1.30 uur.

Code oranje voor Limburg

Zondag 5 juni 2022
Weerbericht
Omwille van een golf van plaatselijke intense regenbuien kondigt het KMI code oranje af voor de provincie Limburg tot 17 uur. Het nummer en het e-loket 1722, via www.1722.be, is actief voor niet-levensbedreigende schade. In geval van nood bel je de noodcentrale 112.

Jules Jansen overleden

Zaterdag 4 juni 2022
Genk - Jules Jansen overledenWoensdag is Jules Jansen overleden, de echtgenoot van Simonne Kinet. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Aan onze lezers in Spanje

Vrijdag 3 juni 2022
De voorbije dagen melden Internetgazetlezers in Spanje ons dat ze daar op enkele plaatsen geen verbinding met de Internetgazet kunnen maken, ook niet via 4G en zelfs niet via 5G.
Dat is niet onze schuld. We hebben na enig onderzoek vastgesteld dat minstens één plaatselijke provider in Spanje problemen heeft met het linken naar Belgische websites. Vanuit België kunnen we helaas niets ondernemen om die problemen te verhelpen. We raden de gedupeerde lezers aan zo mogelijk een andere provider in Spanje te zoeken. (PP)

Wisselvallig pinksterweekend

Vrijdag 3 juni 2022
Weerbericht
Genk - Wisselvallig pinksterweekendHet verlengde weekend verloopt erg wisselvallig. Eerst bereikt gestoorde en zeer warme lucht ons land vanuit het zuiden en zorgt voor lokale onweersbuien. Op zondag schuift een bijzonder actieve storing over onze streken met veel neerslag en lokaal hevig onweer. Daarna wordt koudere, maar nog steeds onstabiele lucht aangevoerd. Ook na het weekend blijft de kans op neerslag hoog.
Zaterdag wisselen zonnige perioden af met bewolkte perioden. Het is meestal droog, maar naarmate de dag vordert, (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - 'Merkwaardige bomen in Limburg'ZoomAan kasteel Vogelsanck in Heusden-Zolder is vandaag het boek “Merkwaardige bomen in Limburg – Op pad met bomenjagers”. voorgesteld. Daarin staan 120 unieke Limburgse bomen die door de vrijwilligers van de Limburgse Bomenwerkgroep en het Provinciaal Natuurcentrum zijn geselecteerd uit 5.000 merkwaardige bomen.
Vroeger hadden bomen een religieuze of symbolische functie, of ze markeerden grenzen. Maar in de tweede helft van de 20ste eeuw werden ze vaak als hinderlijk ervaren en (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Genk - Zeg nooit zomaar studio tegen een kamerEen coöperatieve vennootschap kocht in 2011 van twee leken-verkopers een gebouw in het oude centrum van Antwerpen. Het werd door de makelaar aangeprezen als een “opbrengsthuis met 20 studio’s, alle gemeubileerd en volledig verhuurd”. Prijs € 1.020.000. De verkopers hadden het gebouw vier jaar eerder onder dezelfde noemer gekocht met de nodige attesten daterend van 1997.
Enkele jaren nadat de vennootschap het gebouw aankocht, verklaarde de burgemeester van Antwerpen de (…) Het hele nieuwsbericht

Botsing in de Woudstraat

Vrijdag 3 juni 2022
Deze namiddag rond 13.30 uur botsten twee auto's in de Woudstraat. Een 53-jarige Genkenaar en een 27-jarige man uit Maasmechelen raakten daarbij gewond.
In de Steenbakkerijstraat botsten vanmorgen rond 8.15 uur een auto en een 49-jarige fietser uit Genk. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.
In de Grotestraat raakten gisteren rond 17 uur een auto en een 68-jarige fietser uit Genk in een aanrijding betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond.

7.751 nieuwe Limburgers

Vrijdag 3 juni 2022
Herinneringen
Vorig jaar kwamen in Limburg 7.751 baby’s ter wereld. “Dat aantal lag in 2020 nog een stuk lager. Het geboortecijfer kende toen een opvallende daling,” zegt Vlaams Minister van Gezin Hilde Crevits. “We zien sinds corona dus opnieuw een stijging van het aantal pasgeborenen in Limburg. In heel Vlaanderen steeg het geboortecijfer met 4,6%. De stijging in Limburg met 2,5% blijft dus wel eerder bescheiden in vergelijking met andere provincies zoals Antwerpen (5,4%) en Oost-Vlaanderen (7%). West-Vlaanderen sluit de rij met 2,3%.”
Net zoals in de vorige jaren werden ook in 2021 meer jongens (51,3%) dan meisjes (48,7%) geboren in Limburg. Die cijfers zijn gelijkaardig over heel Vlaanderen. In 45% van alle geboortes in de provincie werden vrouwen voor het eerst moeder.

Met de fiets op de trein

Vrijdag 3 juni 2022
Wie een fiets wil meenemen in de trein, zal nu de meest geschikte trein kunnen zoeken. Hoe? Op de website BikeOnTrain zie je meteen in welke trein je je fiets kan meenemen, want dat kan niet in elke trein. BikeOnTrain

Jonge wielrenners klem gereden

Donderdag 2 juni 2022
In Riemst reed een bestuurder een groep jonge wielrenners van Wielerploeg Sport en Moedig Genk klem. Hij viel ook de ploegleider aan die enkele rake klappen moest incasseren. De wielerploeg heeft klacht ingediend wegens verkeersagressie.
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond rond 17.30 uur was er een kop-staartbotsing aan het kruispunt van de Boudewijnlaan en de Westerring in Diepenbeek. Dat had zware verkeershinder tot gevolg.

Opnieuw wat warmer

Donderdag 2 juni 2022
Genk - Opnieuw wat warmerEen hogedrukgebiedje zorgt vandaag tijdelijk voor droog weer, maar vanaf morgen nemen de neerslagkansen opnieuw toe op nadering van een storing uit het zuiden. Het weekend verloopt wisselvallig en de temperaturen dalen opnieuw met een noordwestelijke tot noordelijke luchtstroming. Op korte termijn krijgen we enkele regenbuien te verwerken.
Vandaag wordt een droge en vooral ook zonnige dag. Er zijn wel wat hoge wolkenvelden en af en toe ook enkele stapelwolken, maar de zon blijft de hele dag (…) Het hele nieuwsbericht

Marisa Cristiano overleden

Donderdag 2 juni 2022
Genk - Marisa Cristiano overledenGisteren is Marisa Cristiano overleden, de weduwe van de in 1972 gestorven Tonino Strinella en de weduwe van de in 2007 overleden Nino Rotilio. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11 uur) plaats in de parochiekerk aan het Kerkplein in Zwartberg. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jaak Crombé overleden

Donderdag 2 juni 2022
Genk - Jaak Crombé overledenOp 29 mei overleed Jaak Crombé, de echtgenoot van Nicole Doison. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bi Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Paul Jans overleden

Donderdag 2 juni 2022
Genk - Paul Jans overledenMaandag is Paul Jans overleden, de echtgenoot van Magda Kusters. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Veroordeeld voor verwaarlozen pluimveeEen man uit Diepenbeek kreeg een boete van 2.000 euro omdat hij zijn kippen en hanen niet goed verzorgde. Hij mag van de rechter de komende drie jaar geen pluimvee meer houden.
Feyenoord heeft deze namiddag KRC Genk officieel geïnformeerd dat het de aankoopoptie van Cyriel Dessers niet zal lichten. Dit betekent dat Cyriel in de voorbereiding terug zal aansluiten bij KRC Genk. "We wensen Cyriel eerst veel succes met de internationale wedstrijden en kijken alvast uit naar het warm weerzien in blauw-wit", stelt KRC op zijn website.

Diefstal in garagebox

Woensdag 1 juni 2022
Uit een garagebox van een appartementsgebouw in de Burgemeester Gerard Bijnenslaan werden allerlei materialen gestolen. De diefstal werd gisteren vastgesteld.
Genk - Karoline Kapacewitsch overledenOp 28 mei overleed Karoline Kapacewitsch, de echtgenote van Leon Vangeneugden. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur).

Julien Bleux overleden

Woensdag 1 juni 2022
Genk - Julien Bleux overledenOp 27 mei overleed Julien Bleux, de echtgenoot van Marie-Jeanne Schruers. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag(18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Genk - Twee nieuwe spelers voor Sp. WinterslagSporting Winterslag heeft twee nieuwe spelers aangetrokken: Khalid Ait Salah en Steven Pley, beiden van HW Zonhoven.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen