Het overige nieuws

Fietser van 16 en 39 jaar gewond

Woensdag 30 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Molenweg in Zonhoven botsten gisterennamiddag twee fietsers. Beiden raakten gewond. Het gaat om een 16-jarige uit Zonhoven en een 39-jarige uit Maaseik.

Zwaar vervoer gecontroleerd

Woensdag 30 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft vandaag het zwaar vervoer gecontroleerd op de Boudewijnlaan in Diepenbeek. Elf van de zestien gecontroleerde voertuigen bleek niet in orde. Een lichte vrachtwagen was 85 procent overladen. De bestuurder van een vrachtwagen moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren omdat hij onder invloed reed van drugs.

Kerk 'vermoeid en zelfs uitgeblust'

Woensdag 30 november 2022
Vandaag gelezen
"Onze Kerk is vermoeid en zelfs uitgeblust. Dat heeft zo zijn redenen: wie zich pastoraal engageert, rent in de meeste gevallen van de ene kerk naar de andere. Zo proberen pastores om liturgie, catechese en hier en daar wat diaconie in stand te houden. Zelf werk ik al tientallen jaren in die pastoraal. Uit ervaring weet ik dat keuzes maken en rationaliseren – en daardoor ruimte creëren voor iets nieuws – in de praktijk heel lastig is. Dat heeft te maken met het grote dilemma van de Kerk: als ze de (…) Het hele nieuwsbericht

KRC Genk op winterstage

Woensdag 30 november 2022
Genk - KRC Genk op winterstageKRC Genk trekt van 7 tot 14 december op winterstage naar Benidorm. Daar staan twee oefenwedstrijden op de agenda: tegen de Spaanse eersteklasser Elche CF en de Franse tweedeklasser FC Metz.

Psychologische steun voor juryleden

Woensdag 30 november 2022
Het is maar dat je 't weet
De FOD Justitie biedt voortaan een volwaardig aanbod voor psychologische ondersteuning aan. Extern is dit bedoeld voor juryleden in assisenzaken die nadien nood hebben aan psychologische ondersteuning. Intern is het gericht op magistraten en medewerkers van Justitie in geval van ingrijpende werkgerelateerde problemen. Concreet kan Justitie mensen uit beide doelgroepen doorverwijzen naar een netwerk van therapeuten doorheen het land. Daarvoor is een samenwerking opgezet met Pobos, een (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
"Voetbalsupporters zijn vrij irrationeel. Wees maar zeker dat de Grote Markt van Brussel opnieuw zal vollopen als de Rode Duivels de halve finale of finale halen. En dan zegt iedereen dat hij er altijd in blijven geloven is.”
(Mark Van Vugt, hoogleraar psychologie, in HBVL)

Nieuwe vennootschap: Eurekv

Woensdag 30 november 2022
Koenraad Vermout uit De Panne en Karl Ven uit Zwijndrecht hebben de besloten vennootschap Eurekv opgericht met vestiging in Thor Park. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer administratie-, consultancy- en management-activiteiten.

Nieuwe vennootschap: Group Geukens

Woensdag 30 november 2022
Roderik Geukens uit Genk en Jorn en Gorik Geukens, beiden uit Hasselt, hebben de besloten vennootschap Group Geukens opgericht met zetel aan de Hasseltweg. Het gaat om een bouwonderneming.

Mistig en koud

Woensdag 30 november 2022
Weerbericht
Genk - Mistig en koudEen krachtig hogedrukgebied over Rusland bepaalt het weer in onze streken op korte en lange termijn. In de onderste luchtlagen van de atmosfeer zit echter veel vochtigheid. Nevel, mist en lage wolken overheersen dan ook en het is nog de vraag of die door de dag opgelost geraken. Het wordt bovendien ook kouder. In het weekend gaat het licht vriezen.
Vandaag wordt het in de ochtend uitkijken op de weg. Er komt verspreid mist voor en die kan plaatselijk het zicht beperken tot minder dan 50m. De mist (…) Het hele nieuwsbericht

KRC Genk Ladies naar halve finales

Woensdag 30 november 2022
KRC Genk Ladies stoot door naar de halve finales in de Beker van België. In de kwartfinale haalden de Genkies het van Charleroi met 0-3. Joy Kersten (2) en Luna Vanzeir maakten de doelpunten.

Lieske Martens overleden

Dinsdag 29 november 2022
Genk - Lieske Martens overledenOp 26 november is Lieske Martens overleden, de echtgenote van Jean Willems. Zij was 83 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rotem.

Autodiefstal in Nieuwe Kuilenweg

Dinsdag 29 november 2022
Dieven gingen met een auto aan de haal in de Nieuwe Kuilenweg. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Inbraak in studio: geld weg

Dinsdag 29 november 2022
Vandaag is ingebroken in een studio aan de Nieuwe Kuilenweg. Er is geld gestolen.

Fietser (58) gewond bij botsing

Dinsdag 29 november 2022
Een 58-jarige fietser uit Genk is gewond geraakt bij een botsing met een andere fietser in de Hoogstraat in Zutendaal. Het ongeval gebeude gisterenavond rond 17 uur.

Irma Vandebosch overleden

Dinsdag 29 november 2022
Genk - Irma Vandebosch overledenOp 26 november is Irma Vandenbosch overleden, de weduwe van de in 2013 gestorven Leo Hoydonck. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koningkerk aan de Duinenlaan in Waterschei.

Magda Engelen overleden

Dinsdag 29 november 2022
Genk - Magda Engelen overledenZondag is Magda Engelen(78) overleden, de echtgenote van Roland Strauwen. Zij woonde in Diepenbeek maar was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

Marleen Meers overleden

Dinsdag 29 november 2022
Genk - Marleen Meers overledenOp 24 november is Marleen Meers (70) overleden, de echtgenote van Jos Sleypen. Zij woonde in Grote-Brogel en was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Dieven weg met juwelen

Maandag 28 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een woning aan de Oudstrijderslaan in Diepenbeek zijn juwelen gestolen. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Ex-mijnwerkers krijgen valse mails

Maandag 28 november 2022
De Pensioendienst waarschuwt de ex-mijnwerkers voor valse mails die momenteel in omloop zijn waarin de ex-mijnwerkers gevraagd worden om geld te storten om hun dossier in orde te maken. Het gaat om bedragen tot 1.700 euro. Met dat geld zou dan het dossier over de rente op de achterstallen op de pensioenen kunnen worden opgesteld. Maar over de rente op de achterstallen is er helemaal geen akkoord, benadrukt de Pensioendienst.
Het is maar dat je 't weet
Het percentage huishoudens met toegang tot internet is verder gestegen tot 94% in 2022. In 2017 was dit 86% en in 2012 nog maar 78%. Huishoudens met schoolgaande kinderen hebben vrijwel allemaal toegang tot internet in vergelijking met 93% van de huishoudens zonder kinderen. Gemiddeld heeft een huishouden 5 apparaten of systemen in huis om online te gaan. Huishoudens met schoolgaande kinderen hebben gemiddeld 7,5 apparaten of systemen tegenover 4,3 bij huishoudens zonder kinderen. Het internetgebruik door (…) Het hele nieuwsbericht

Eregouverneur Vandermeulen overleden

Maandag 28 november 2022
Genk - Eregouverneur Vandermeulen overledenZoomOp zijn 94ste verjaardag is gisteren eregouverneur van Limburg Harry Vandermeulen (94) is overleden. Hij volgde in 1978 in die functie Louis Roppe op en bleef gouverneur tot in 1995. UPDATE Vanwege de gouverneur en de leden van de bestendige deputatie kregen we volgende reactie:
Eregouverneur Harry Vandermeulen is misschien wel de meest erudiete gouverneur die Limburg tot dusver kende. Hij was een intellectueel en had de schijn van ontoegankelijk te zijn. Niets was (…) Het hele nieuwsbericht

Voetbal: Bilzen - Bokrijk 7-2

Maandag 28 november 2022
Genk - Voetbal: Bilzen - Bokrijk 7-2In de achtste finales van de Beker van Limburg (dames) heeft Bokrijk een 7-2 nederlaag geleden bij Bilzen Youth.

Voetbal: KRC Genk C - Beringen 19-1

Maandag 28 november 2022
Genk - Voetbal: KRC Genk C - Beringen 19-1In de achtste finales van de Beker van Limburg (dames) heeft KRC Genk C van Fufo Beringen gewonnen met 19-1.

Volleybal: LVL Genk - Oudegem 1-3

Maandag 28 november 2022
In liga dames van het volleybal heeft LVL Genk met 1-3 verloren van Oudegem. Sets: 24-26, 25-19, 21-25, 22-25.

Volleybal: Esneux - Genk 3-0

Maandag 28 november 2022
In tweede nationale heren B van het volleybal heeft Genk met 3-0 verloren van Esneux.

Bestelwagen rijdt voetganger aan

Zondag 27 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Halveweg in Zonhoven is vanavond een voetganger aangereden door een bestelwagen. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Woninginbraak in Kerklaan

Zondag 27 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers verschaften zich toegang tot een woning aan de Kerklaan in Diepenbeek. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten. Of de daders buit hebben gemaakt, is niet geweten.

Weg met stookolie

Zondag 27 november 2022
Uit de tank van een woning aan de Parochiekerkstraat is stookolie gestolen. De diefstal is vrijdag vastgesteld.
Genk - WK 2022: België verliest van MarokkoOp het wereldkampioenschap voetbal in Quatar heeft België met 0-2 verloren van Marokko. De ruststand was 0-0.

Auto tegen gevel: drie gewonden

Zondag 27 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Heuvenstraat in Zonhoven is vanmorgen een auto tegen de gevel van een bakkerij beland na een botsing met een andere auto. Bij het ongeval zijn drie personen gewond geraakt.

Drie dagen gestoord treinverkeer

Zondag 27 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - Drie dagen gestoord treinverkeerVolgende week zal het treinverkeer drie dagen te maken hebben met staking. De grote vakbonden staken op dinsdag 29 november. De vakbond van de treinbestuurders plakt er dan nog twee stakingsdagen achteraan. Vanaf 29 november tot en met 1 december is er dus enkel een minimale dienstverlening. Kijk dus zeker daags voordien na of je trein wel rijdt. En kijk het best de dag zelf ook nog eens, want 100% garantie zal er die dagen jammer genoeg niet zijn.

Sportverslaggeving

Zondag 27 november 2022
Vandaag gelezen
Nieuwsluisteraars die weinig hebben met sport worden van de zender verdreven door het doordringende hysterische volume dat met sportverslaggeving vergezeld schijnt te moeten gaan.
                                           (Marisa Monsanto in De Volkskrant).
Genk - Boxberg - Umitspor gestaakt na 7 minutenDe voetbalwedstrijd Boxberg A- Umitspor A werd na 7 minuten door de scheidsrechter afgefloten. Boxberg startte met 7 spelers en toen er nog een speler geblesseerd uitviel waren ze nog met zes, te weinig volgens het reglement. Boxberg verliest de wedstrijd met 0-5.

Gelijkspel voor Genk V.V.

Zaterdag 26 november 2022
Genk - Gelijkspel voor Genk V.V.In Derde Provinciale is Genk VV bij KVV Vlug en Vrij Stokkem niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel.

Bregel Sport - KSK Meeuwen 3-3

Zaterdag 26 november 2022
Genk - Bregel Sport - KSK Meeuwen 3-3Bregel Sport en KSK Meeuwen hebben vanavond 3-3 gelijkgespeeld. Aan de rust was de stand 1-0.

Volgende week kouder

Zaterdag 26 november 2022
Weerbericht
Genk - Volgende week kouderEen storing komt opzetten vanuit het westen en brengt zondag regen over onze streken. Tot dan is het echter droog, maar de wolken nemen gestaag toe. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op over Rusland en die stuurt koude lucht naar onze streken. Het kwik gaat daarbij flink onderuit.
Morgen/zondag is het zwaar bewolkt tot betrokken en in de loop van de ochtend gaat het vanuit het westen regenen. Er zijn ook wel nog droge perioden, maar de zon krijgen we niet te zien. De maxima blijven (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: FRE VI

Zaterdag 26 november 2022
Freddy Baeten (56) uit Genk heeft de besloten vennootschap FRE VI opgericht met zetel aan de Jan Habexlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van managements-, consulting- en beheersactiviteiten; het uitwerken van reclame en branding campagnes voor ondernemingen en het ontwikkelen van webapplicaties.

Theresia Gruszka overleden

Zaterdag 26 november 2022
Genk - Theresia Gruszka overledenGisteren is Theresia Gruszka overleden, de weduwe van de in 1997 gestorven Ludwig Bloch. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jan Szczepanski overleden

Zaterdag 26 november 2022
Genk - Jan Szczepanski overledenOp 21 november is Jan Szczepanski overleden, de echtgenoot van Julia Niewiadomski. Hij was 71 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Maria Jeanne Vandyck overleden

Zaterdag 26 november 2022
Genk - Maria Jeanne Vandyck overledenDinsdag is Maria Jeanne Vandyck (80) overleden, de weduwe van de in 2013 gestorven Jacobus Snoks. Zij woonde in Leopoldsburg. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans in Genk. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur).

Jong Genk klopt leider RWDM met 2-0

Vrijdag 25 november 2022
Genk - Jong Genk klopt leider RWDM met 2-0Jong Genk heeft vanavond leider RWDM puntenloos naar huis gestuurd. Het won met 2-0. Aan de rust was de stand 1-0. Victory Beniangha en Jay-Dee Geusens zorgden voor de doelpunten. Jong Genk geeft de rode lantaarn door aan Virton. De volgende speeldag speelt Jong Genk uit bij RSCA Futures.

Hanni Krawczik overleden

Vrijdag 25 november 2022
Genk - Hanni Krawczik overledenGisteren is Hanni Krawczik overleden, de weduwe van Stefan Czerwattiuk. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Johanneskerk aan de Laatgoedstraat.

Vrouw (42) gewond bij botsing

Vrijdag 25 november 2022
Een 42-jarige vrouw uit Genk is gewond geraakt bij een botsing tussen twee voertuigen op de Weg naar Meeuwen in Oudsbergen. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 18 uur.

Fietser (31) gewond bij ongeval

Vrijdag 25 november 2022
Een 31-jarige fietser uit Genk is vanmorgen rond 6.45 uur gewond geraakt bij een botsing met een auto. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Weg naar Meeuwen en de Industrieweg-Noord in Oudsbergen.

Wanda Biatuszewski overleden

Vrijdag 25 november 2022
Genk - Wanda Biatuszewski overledenWoensdag is Wanda Biatuszewski overleden, de weduwe van de in 2002 gestorven Bogus Ferdyn. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boxberg. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Armand Vanwetswinkel overleden

Vrijdag 25 november 2022
Genk - Armand Vanwetswinkel overledenWoensdag is Armand Vanwetswinkel overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Jeanneke Houques. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Auto over de kop op Oosterring

Donderdag 24 november 2022
Op de Oosterring is vanochtend een auto over de kop gegaan. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Jean Van Lunter overleden

Donderdag 24 november 2022
Genk - Jean Van Lunter overledenDinsdag is Jean Van Lunter overleden, de echtgenoot van Leni Teeuwen. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jan Vandermeulen overleden

Donderdag 24 november 2022
Genk - Jan Vandermeulen overledenDinsdag is Jan Vandermeulen (88) overleden, de weduwnaar van de in 2019 gestorven Annie Coonen. Hij was gewezen voorzitter van KFC Winterslag en van KRC Genk. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Zagerijstraat. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Gerritje Verburg overleden

Donderdag 24 november 2022
Genk - Gerritje Verburg overledenDinsdag is Gerritje Verburg overleden, de echtgenote van Joseph Meuwissen. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Hondje aangevallen door everzwijn

Woensdag 23 november 2022
In een bos aan de Melsberg is gisteren een hondje aangevallen door een everzwijn. Het hondje is daarbij gewond geraakt.

WK voetbal: België verslaat Canada

Woensdag 23 november 2022
Genk - WK voetbal: België verslaat CanadaIn zijn eerste wedstrijd op de wereldbeker voetbal in Qatar heeft België Canada verslagen met 1-0, dank zij een doelpunt van Batshuayi. Thibaut Courtois stopte een penalty. Canada zorgde voor 21 doelpogingen, België voor 7...

Geen massa-immigratie van moslims

Woensdag 23 november 2022
Vandaag gelezen
Christenen vormen de grootste groep onder de nieuwkomers in Vlaanderen: 38 procent is christen, 27 procent is vrijzinnig of gelooft niet, 26 procent is moslim. Er is dus hoegenaamd geen sprake van een massa-immigratie van moslims zoals sommigen beweren. (Kerk & leven)
Het is maar dat je 't weet
In 2020 volgde 51% van de werknemers van bedrijven en instellingen een voortgezette beroepsopleiding. Dat zijn opleidingen die deels door de werkgever worden bekostigd en gericht zijn op het vergroten van de competenties van de werknemer. Dat blijkt uit nieuwe resultaten van de bevraging van permanente beroepsopleiding die Statbel organiseerde bij meer dan 3.000 Belgische bedrijven. De financiële sector neemt de leiding als werkgever met het hoogste percentage werknemers dat een voortgezette beroepsopleiding volgt. Bedrijven met 10 tot 49 werknemers bieden verhoudingsgewijs minder voortgezette beroepsopleidingen aan. (Bron: Statbel)

Juwelen, geld en kleding weg

Woensdag 23 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een huis aan de Nieuwstraat in Diepenbeek. De daders gingen met juwelen, geld en kleding aan de haal. De inbraak werd gisterenavond gepleegd.

Diefstal in Berenbroekstraat

Woensdag 23 november 2022
Genk - Diefstal in BerenbroekstraatIn een woning aan de Berenbroekstraat maakten dieven juwelen en geld buit. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Valpartij op Oosterring

Woensdag 23 november 2022
Op de Oosterring is vanmorgen rond 8 uur een fietsster zwaar gevallen. Het slachtoffer is een 42-jarige vrouw uit Lanaken.

Nieuwe vennootschap: Mebax

Woensdag 23 november 2022
Mert Tan en Batuhan Arslan, beiden uit Genk, hebben de besloten vennootschap Mebax opgericht met zetel aan de Dreef. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, het plaatsen van zonnepanalen, het onderhoud van centrale verwarming, het droogmaken van gebouwen en timmer-en schrijnwerk.

Nieuwe vennootschap: AGW Infra

Woensdag 23 november 2022
Emrah Temirci (33) en Naciye Cinucen (29), beiden uit Genk, hebben de besloten vennootschap Algemene Grondwerken Infra, verkort AGW Infra, opgericht met zetel aan de Krommestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer wegenbouw, het aanbrengen van wegmarkeringen, de aanleg van begraafplaatsen en ruilverkavelingen.

Nieuwe vennootschap: Huygens

Woensdag 23 november 2022
Kimberley Huygens (24) uit Genk heeft de besloten vennootschap Huygens opgericht met zetel aan de Gruisweg. Tot het doel van de venootschap behoren oner meer verpleegkundige activiteiten, activiteiten als vroedvrouw en fotografie- en videoactiviteiten.

Nieuwe vennootschap: DF Beton

Woensdag 23 november 2022
Fabio Di Franco (28) uit Genk heeft de besloten vennootschap DF Beton opgericht met zetel aan de Wiemesmeerstraat. Het gaat om een algemene bouwonderneming.
Bedrijfsnieuws
Tien studenten van Hogeschool PXL in Hasselt gaan de kans krijgen om te zetelen in het directiecomité van tien Limburgse bedrijven. Dat is een initiatief van PXL en werkgeversorganisatie Voka-Limburg. Met de samenwerking willen PXL en Voka het Limburgse bedrijfsleven en het hoger onderwijs nauwer met elkaar verbinden. “De studenten leren op die manier meedraaien in het hart van een bedrijf”, zegt PXL-voorzitter Frank Smeets. Werkgeversorganisatie Voka-Limburg en Hogeschool PXL werken al 20 jaar samen.

Auto over de kop in Hoogstraat

Dinsdag 22 november 2022
In de Hoogstraat ging gisterenavond rond 21.10 uur een auto over de kop. Een 23-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond.

Drie auto's botsen in Schabartstraat

Dinsdag 22 november 2022
In de Schabartstraat raakten gisterenavond rond 19.20 uur drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 24-jarige vrouw uit Diepenbeek werd daarbij gewond.

Anita Croimans overleden

Dinsdag 22 november 2022
Genk - Anita Croimans overledenZondag is Anita Croimans overleden, de echtgenote van René Ferson. Zij was 62 jaar. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Jimmy Vanderstraeten overleden

Dinsdag 22 november 2022
Genk - Jimmy Vanderstraeten overledenMaandag is Jimmy Vanderstraeten overleden, de echtgenoot van Jacqueline De Keyser. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jean Valkeners overleden

Dinsdag 22 november 2022
Genk - Jean Valkeners overledenOp 18 november is Jean Valkeners overleden, de weduwnaar van de in 2011 gestorven Alice Geerts. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Paula Ooms overleden

Dinsdag 22 november 2022
Genk - Paula Ooms overledenOp 16 november is Paula Ooms overleden, de weduwe van de in 1999 gestorven François Van Campenhout. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur).
Het Limburgse parket heeft op een week tijd 552 rijbewijzen ingetrokken voor gsm'en aan het stuur. Tijdens de vorige actie, die liep van midden mei tot midden juni, zijn 585 rijbewijzen ingetrokken.

Elektriciteitskabel gestolen

Maandag 21 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Keizerstraat in Diepenbeek is elektriciteitskabel gestolen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Man (24) gewond bij botsing

Maandag 21 november 2022
Genk - Man (24) gewond bij botsingDeze namiddag rond 13.45 uur gebeurde een kop-staartaanrijding tussen drie auto's op het kruispunt van de Bosdel en de Westerring. Een 24-jarige man uit Hasselt raakte daarbij gewond.

KRC Genk kent kalender

Maandag 21 november 2022
KRC Genk kent zijn kalender tot eind januari: woensdag 21/12 om 20.45u: KRC Genk - Anderlecht (Croky Cup); maandag 26/12 om 18.15u: KV Kortrijk - KRC Genk; zondag 8/1 om 13.30u: KRC Genk - Club Brugge; zaterdag 14/1 om 20.45u: KRC Genk - Zulte Waregem; dinsdag 17/1 om 20.45u: Westerlo - KRC Genk; vrijdag 20/1 om 20.45u: Eupen - KRC Genk; zondag 29/1 om 21u: KRC Genk - Seraing.

Truike Caelen overleden

Maandag 21 november 2022
Genk - Truike Caelen overledenOp 19 november is Truike Caelen overleden, de weduwe van de in 1987 gestorven Clemens Colson. Zij was 92 jaar en afkomstig uit Opglabbeek. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Zagerijstraat. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uit uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jean Marie Thoelen overleden

Maandag 21 november 2022
Genk - Jean Marie Thoelen overledenOp 19 november is Jean Marie Thoelen overleden, de echtgenoot van Lutje Foesters. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

Julietta Hendrix overleden

Maandag 21 november 2022
Genk - Julietta Hendrix overledenOp 18 november is Julietta Hendrix overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Jan Bynens. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur)  plaats in de parochiekerk van Sledderlo. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Genk - Project voor bevraging van WZC-bewonersZoomVanaf 2023 kunnen bewoners van Vlaamse woonzorgcentra hun mening geven over hoe zij de kwaliteit van leven, wonen en zorg ervaren. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Volksgezondheid Crevits.
Verschillende woonzorgcentra organiseren vandaag al gelijkaardige initiatieven, elk met hun eigenheid. Vlaanderen kiest nu de weg van meer wetenschappelijke uniformiteit en ondersteunt de woonzorgcentra in deze bewonersparticipatie. Ook worden de onderlinge vergelijking en transparante bekendmaking van (…) Het hele nieuwsbericht

Volleybal: LVL Genk - Gent 2-3

Maandag 21 november 2022
In liga dames van het volleybal heeft LVL Genk met 2-3 verloren van Gent. Sets: 25-20, 25-22, 18-25, 19-25, 13-15.

Maria Swerts overleden

Maandag 21 november 2022
Genk - Maria Swerts overledenOp 18 november is Maria Swerts overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Louis Houbrechts. Zij was 95 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.
72 procent van de Belgische bevolking woont binnen een straal van 5 km van een oprit van een autosnelweg, 91% binnen een straal van 10 km en 99 procent binnen een straal van 20 km. Er zijn slechts twee Belgische gemeenten waar de bevolking verder dan 20 km woont van de dichtstbijzijnde oprit van een snelweg: Hamont-Achel en Vresse-sur-Semois. (Statbel)

Honderdtal hardrijders betrapt

Zondag 20 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Diepenbeek zijn gisteren een honderdtal hardrijders geflitst. De controles gebeurden onder meer in de Grendelbaan en de Nieuwstraat.
Genk - Bokrijk Sport verliest van AmandinaIn Vierde Provinciale heeft Bokrijk Sport vandaag met 2-5 verloren van VC Amandina/

Doelpuntenkermis van Winterslag

Zondag 20 november 2022
Genk - Doelpuntenkermis van WinterslagVeel doelpunten vandaag in de lagere afdelingen - zou dat aan de start van het WK liggen? Zo ging Future Winterslag bij Lanklaar winnen met 1-12!

Verlies voor Racing Boxberg B

Zondag 20 november 2022
Genk - Verlies voor Racing Boxberg BRacing Boxberg B is bij AA Rekem gaan verliezen met 5-0.

STA Genk verliest van WAVO

Zondag 20 november 2022
Genk - STA Genk verliest van WAVOIn Vierde Provinciale heeft STA Genk met 0-1 verloren van Waterloos-Voorshoven.

Genk VV klopt Bilzen B

Zondag 20 november 2022
Genk - Genk VV klopt Bilzen BGenker VV heeft Belisia Bilzen B verslagen met 4-0.

Boxberg verliest bij Grimbie

Zondag 20 november 2022
Genk - Boxberg verliest bij GrimbieRacing Boxberg is bij K. Grimbie 69 gaan verliezen met 4-2.

Hilda Frederix overleden

Zondag 20 november 2022
Genk - Hilda Frederix overledenOp 17 november is Hilda Frederix overleden, de weduwe van Jef Bethlen. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt dinsdag plaats in intieme kring.

Jongen met step gewond

Zondag 20 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Steenweg in As raakten gisterenavond rond 18 uur een auto en de 16-jarige bestuurder van een step in een aanrijding betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts vraagt de gemeentebesturen om voor oudejaarsnacht een verbod op het afsteken van vuurwerk en aanverwante op te leggen. Het afsteken van vuurwerk loopt immers niet altijd even goed af voor mens of dier. Elk jaar leidt het tot ongelukken met materiële schade tot gevolg. Soms geraken mensen ook gewond. Naast het materieel en menselijk leed, heeft het afsteken van vuurwerk ook dierenleed tot gevolg, zegt de minister. Hij roept alle steden en gemeenten dan ook op om binnen hun bevoegdheden vuurwerk op oudejaarsavond te bannen.
Het is maar dat je 't weet
Een groeiend aantal gezinnen in Limburg doet een beroep op de armoedevereniging Sint-Vincentius voor het komende Sinterklaasfeest. De vereniging schat dat het aantal gezinnen dat daarvoor komt aankloppen met 10 tot 20 procent is gestegen in vergelijking met vorig jaar. Voor het eerst zijn daar ook gezinnen met tweeverdieners bij.
De Sint-Vincentiusvereniging telt 37 lokale afdelingen in Limburg. Samen ondersteunen ze het jaar rond gezinnen en alleenstaanden die niet breed hebben of in armoede leven. Tijdens de Sinterklaasperiode zamelt de vereniging speelgoed in en verdeelt dat dan over de gezinnen die er nood aan hebben. (Radio 2)
Het is maar dat je 't weet
Onverwachte uitgaven doen is moeilijk voor meer dan een Belg op vijf. In Brussel en Wallonië is respectievelijk 35,7% en 32,9% van de bevolking niet in staat om een onverwachte uitgave te doen, terwijl dat in Vlaanderen 14% is. Bovendien kan meer dan een Belg op tien het zich niet veroorloven om beschadigde of versleten meubels te vervangen (14,4%), om regelmatig deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten (11,1%) of om wekelijks een bedrag uit te geven voor persoonlijke behoeften (11,9%). (Statbel)

Termien wint bij Zwarte Leeuw

Zaterdag 19 november 2022
Genk - Termien wint bij Zwarte LeeuwIn Derde Afdeling B is Eendracht Termien bij Zwarte Leeuw gaan winnen met 1-2. Aan de rust was de stand 1-1. Dupont had gescoord in de 29ste minuut. Dauwe maakte in de 73ste minuut de winninggoal.

Verlies voor Turkse Rangers

Zaterdag 19 november 2022
Genk - Verlies voor Turkse RangersTurkse Rangers Waterschei hebben met 3-0 verloren bij St. Elen.

Bregel Sport verliest van Alken

Zaterdag 19 november 2022
Genk - Bregel Sport verliest van AlkenIn Eerste Provinciale heeft Bregel Sport met 3-0 verloren van FC Alken. Na 12 wedstrijden staat Bregel dertiende in de stand met 11 punten en een doelpuntensaldo van 17/23.

Zaalvoetbal: Meeuwen - Full Genk 1-2

Zaterdag 19 november 2022
Genk - Zaalvoetbal: Meeuwen - Full Genk 1-2In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen met 1-2 verloren van Full Genk. Meeuwen staat achtste in de stand met 2 punteb, Full Genk staat zevende met 8 punten.

Damesvoetbal: Genk C -STVV B 5-0

Zaterdag 19 november 2022
Genk - Damesvoetbal: Genk C -STVV B 5-0In eerste provinciale van het damesvoetbal wint KRC Genk C van STVV B met 5-0. STVV B gaf forfait. KRC Genk staat vijfde in de stand.

Damesvoetbal: Bocholt- Bokrijk 5-0

Zaterdag 19 november 2022
Genk - Damesvoetbal: Bocholt- Bokrijk 5-0In eerste provinciale van het damesvoetbal wint Bocholt van Bokrijk Sport met 5-0. Bokrijk gaf forfait. Na 11 wedstrijden staat Bocholt tweede in de stand, Bokrijk Sport laatste met 0 punten.

Moeilijk jaar voor bioscoopzalen

Zaterdag 19 november 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 telde ons land 75 vestigingen die als hoofdactiviteit de uitbating van een cinematografische projectiezaal hebben. Er waren 7.453.797 toeschouwers. Dit is een stijging van 35% ten opzichte van 2020 (5.538.934 toeschouwers). Ten opzichte van 2019 (19.877.878 toeschouwers) blijft dit nog steeds een daling met 63%. Ook de bruto ontvangsten exclusief BTW stegen naar 64,9 miljoen euro, een stijging van 44% ten opzichte van 2020 (45,0 miljoen) maar ook nog steeds een sterke daling ten opzichte van 2019 (160,2 miljoen). Het Vlaams Gewest was goed voor 46% van de toeschouwers, het Brussels Gewest voor 17% en Wallonië ten slotte voor 37% van het aantal toeschouwers. (Statbel)

Genk Ladies - Club Brugge 2-0

Zaterdag 19 november 2022
Genk Ladies heeft de topper tegen Club Brugge gewonnen met 2-0 en staat nu derde in de stand. Kersten en Duijsters maakten de doelpunten.
De huidige turbulente economische situatie met de hoge energie- en grondstoffenprijzen zet extra druk op de financiële situatie van de Vlaamse ondernemingen. Om de Limburgse ondernemingen te helpen in deze huidige energiecrisis en hen voor te bereiden op de klimaatuitdaging en duurzame energietransitie, gaat de Vlaamse Regering akkoord met een kapitaalverhoging van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) van 30 miljoen euro. Met deze extra middelen kan de LRM via het product (…) Het hele nieuwsbericht

Koud weekend

Vrijdag 18 november 2022
Weerbericht
Genk - Koud weekendEen storing trekt vanuit het westen over het land, maar wordt door een hogedrukgebied over Scandinavië terug naar het zuidwesten gedrongen. Dit gaat gepaard met aanvoer van zeer koude lucht. Deze situatie is echter maar tijdelijk, want reeds op zondag bereiken Atlantische storingen onze streken vanuit het westen. Daarachter wordt ook weer wat zachtere lucht aangevoerd.
Vandaag is het vrij zonnig, maar er zijn ook een aantal stapelwolken die vooral na de middag enkele regenbuien kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Lommel SK - Jong Genk 2-1

Vrijdag 18 november 2022
Genk - Lommel SK - Jong Genk 2-1Lommel SK heeft vanavond met 2-1 gewonnen van Jong Genk. Aan de rust was de stand 1-0. Anello had in de 38ste minuuut gescoord. In de 59ste minuuut maakte Belghali er 2-0 van. Mika Godts milderde de stand in de 68ste minuut, zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Lommel dat de overwinning niet verdiende kwam op het einde van de wedstrijd een paar keer goed weg.

Twee ongevallen in dezelfde straat

Vrijdag 18 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Nieuwstraat in Diepenbeek gebeurden twee ongevallen met gewonden. Gisterennamiddag raakte er een man gewond bij een botsing tussen twee auto's. Deze namiddag werd er een bromfietser gewond bij een aanrijding.
Genk - Speedpedelec en mountainbike gestolenUit de garagebox van een appartement aan de Rootenstraat zijn een speedpedelec en een mountainbike gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Familie-uitstap bij de wolven

Vrijdag 18 november 2022
Genk - Familie-uitstap bij de wolvenZoom"Welkom Wolf" heeft vandaag unieke beelden vrijgegeven van een wildcamera op een grasland in Helchteren. De beelden zijn afgelopen nacht rond half twaalf gemaakt. Op de wildcamera van Robby Scheelen zijn 12 van de 13 wolven van de Limburgse roedel samen te zien.
Zelfs binnen de militaire domeinen is het niet eenvoudig om alle wolven samen op de foto te krijgen, zegt Jan Loos van "Welkom Wolf". Af en toe slaagt het cameranetwerk van ANB/INBO daarin. Maar het is zeer uitzonderlijk - en zelfs voor het (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster (19) aangereden door auto

Vrijdag 18 november 2022
In de Wildekastanjelaan is vanmiddag rond 12 uur een 19-jarige fietsster uit Maaseik aangereden door een auto. Zij raakte daarbij gewond.
Kerk
Vanaf 1 januari 2023 wordt de bijdrage van de gelovigen bij kerkelijke huwelijken en uitvaarten in het aartsbisdom Mechelen-Brussel en in de bisdommen Antwerpen, Brugge, Gent en Hasselt opgetrokken naar 300 euro. De stijging met 25 euro tegenover het huidige bedrag, van kracht sinds januari 2019, is onder meer het gevolg van de inflatie, oplopende energierekeningen en andere kosten eigen aan het kerkgebouw.

'Geld maakt de sport kapot'

Vrijdag 18 november 2022
Vandaag gelezen
Genk - 'Geld maakt de sport kapot'De Duitse bisschop Stefan Oster, naar eigen zeggen in zijn jeugd een begenadigde voetballer én al jaren supporter van Bayern München, heeft ernstige bedenkingen heeft bij het WK voetbal in Qatar. "Het wordt de komende weken gespeeld in een woestijn, waar uiteraard geen gras groeit. Dat illustreert volgens hem bij uitstek hoe de sport almaar sterker ten prooi is aan de commercialisering. Het maakt duidelijk dat geld alles domineert en dat de wereldvoetbalbond FIFA gedreven wordt door hebzucht. Dat (…) Het hele nieuwsbericht

300 muzikanten op een podium

Vrijdag 18 november 2022
Genk - 300 muzikanten op een podiumZoomOp zaterdag 3 en zondag 4 december verzamelen maar liefst 300 muzikanten op het podium van het cultureel centrum CCHA in Hasselt. Vijf Limburgse koren, aangevuld met een kinderkoor, drie solisten en een symfonische orkest, brengen dan het iconische repertoirestuk Carmina Burana van Carl Orff. Voor dit stuk baseerde Orff zich op een verzameling van 24 lyrische gedichten. Dat is de grootste en beroemdste verzameling middeleeuwse teksten die tot de zogenaamde vagantenliteratuur behoren.
De (…) Het hele nieuwsbericht

François Janssens overleden

Vrijdag 18 november 2022
Genk - François Janssens overledenGisteren is François Janssens overleden, de echtgenoot van Janina Bartkowiak. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt dinsdag plaats in intieme kring.

Praat eens met je koe

Donderdag 17 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Aan de Universiteit Maastricht en het NL-Lab in Amsterdam werken onderzoekers, biologen en dataspecialisten aan de ontwikkeling van een "koeienvertaalapp" voor de smartphone. Die zou de signalen van een koe moeten vertalen in het Nederlands of Engels, waarna de toehoorder ook zou kunnen "terugpraten" in de taal van de koe zelf. Dat zou moeten leiden tot een betere communicatie tussen boer en koe en vervolgens tot een verbeterde leefomstanigheid voor het dier. (Bron: De Volkskrant)

Lina Sinni overleden

Donderdag 17 november 2022
Genk - Lina Sinni overledenGisteren is Lina Sinni overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Gabriele Amatobene. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Carpoolparkings worden gereinigd

Donderdag 17 november 2022
Genk - Carpoolparkings worden gereinigdZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nacht van de komende twee weekends de carpoolparkings in Limburg reinigen. Op die parkings geldt dan van vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend 6u een parkeerverbod.
Tijdens de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 november zijn de volgende parkings aan de beurt: Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren.  In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november reinigt het agentschap de carpoolparkings  Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen.

Brepoels tot 2027 bij Genk Ladies

Donderdag 17 november 2022
Het contract van Guido Brepoels als trainer van Genk Ladies is verlengd tot 30 juni 2027. Het driejarig contract van Brepoels eindigde normaal na dit seizoen.

Jean Dupont overleden

Donderdag 17 november 2022
Genk - Jean Dupont overledenGisteren is Jean Dupont overleden, de levenspartner van Linda Vangeneugden. Hij was 65 jaar. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Genk-Centrum vindt maandag (14 uur) plaats. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrm Deborre aan de Oostlaan.

Rustpauze voor gedeputeerde Lambrechts

Donderdag 17 november 2022
Bert Lambrechts, Limburgs gedeputeerde van o.m. Milieu en Klimaat, Onderwijs, Veiligheid, Waterbeheer en Mobiliteit, neemt op doktersadvies rust, minstens tot en met 1 januari 2023. Dat heeft het provinciebestuur vandaag bekendgemaakt. Lambrechts: "Het is een feit dat ik in het rood ben gegaan en te lang alle signalen heb genegeerd. Mijn arts heeft mij met de neus op de feiten moeten drukken. Op zijn advies zal ik mijn activiteiten drastisch moeten terugschroeven. Het leven, mijn familie, mijn vrienden en (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Izsvak overleden

Donderdag 17 november 2022
Genk - Jos Izsvak overledenOp 12 november is Jos Izsvak overleden. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de Koninkrijkszaal aan de Heidriesstraat. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

'De kanarie in de koolmijn'

Woensdag 16 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Tussen 1973 en 2018 verminderde het gemiddelde aantal zaadcellen bij mannen wereldwijd met meer dan 50 procent. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek onder leiding van de Hebreeuwse universiteit in Jeruzalem en de Icahn School of Medicine in New York.
Sinds 1972 daalde het gemiddelde aantal zaadcellen elk jaar met ongeveer 1 procent, aldus de onderzoekers. Maar sinds (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in flat: tv weg

Woensdag 16 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een appartement aan de Beringersteenweg in Zonhoven. De dieven gingen met een tv aan de haal. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Contract Luca Oyen opengebroken

Woensdag 16 november 2022
Genk - Contract Luca Oyen opengebrokenKRC Genk heeft het contract van Luca Oyen opengebroken richting de lange termijn. Luca stond nog onder contract tot de zomer van 2024 maar tekende een nieuwe overeenkomst tot 2027. Luca vertegenwoordigt reeds 13 seizoenen de kleuren van KRC Genk. Hij vervoegde in 2009 de U7 van de Talent Academy en tekende in 2018 zijn eerste profcontract bij de club. Een jaar later werd al snel duidelijk dat z’n vinnige acties, spelinzicht en technisch vermogen een enorme troef zijn. Zijn contract werd (…) Het hele nieuwsbericht

Niet bang zijn voor een wolf...

Woensdag 16 november 2022
Genk - Niet bang zijn voor een wolf...Zoom...ook al passeert hij door je tuin. Dat zegt het Natuurhulpcentrum (NHC) naar aanleiding van de hysterische berichten over een wolf die over een weide in de buurt van woningen loopt. Het NHC: "Er duiken af en toe beelden op van wolven die 's ochtends of 's avonds doorheen tuinen lopen. Net zoals elk ander wild dier is het normaal dat dieren soms door tuinen passeren. Ze doen dit trouwens al 5 jaar, dagelijks, maar zeker jonge dieren zijn vaak wat vroeger of later actief dan gemiddeld. Met 9 opgroeiende (…) Het hele nieuwsbericht

Ioannis Poptsis overleden

Woensdag 16 november 2022
Genk - Ioannis Poptsis overleden
Gisteren is Ioannis Poptsis overleden, de echtgenoot van Maria Gioras. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10 uur) plaats in de Grieks Orthodox kerk aan de Galoppinstraat in Zwartberg.

Dertiger en zeventiger gewond

Woensdag 16 november 2022
Genk - Dertiger en zeventiger gewondOp het kruispunt van de Westerring en de Meeënweg botsten vanmorgen rond 9 uur twee auto's. Een 37-jarige man uit Peer en een 76-jarige Genkenaar raakten daarbij gewond..
In eerste provinciale van het zaalvoetbal heeft Liko Genk met 2-9 gewonnen van FL Zutendaal. Na acht wedstrijden staat Liko Genk met het maximum van de punten aan de leiding met een doelpuntensaldp van 39/11.

Wisselvallig en winderig

Woensdag 16 november 2022
Weerbericht
Genk - Wisselvallig en winderigEen omvangrijke en krachtige depressie nabij IJsland is de sturende motor voor het weer in onze streken. Storingen en buien bereiken onze regio met de regelmaat van de klok, maar tussendoor is er ook wel ruimte voor de zon. Bij momenten staat er veel wind en de temperaturen gaan stilaan omlaag. In het weekend blijven de maxima onder 10 graden.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar er komen stilaan stapelwolken opzetten die rond en kort na de middag enkele lokale buien lossen. Later in de (…) Het hele nieuwsbericht

Registreer je bij De Watergroep

Woensdag 16 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Wordt er in je straat een lek vastgesteld of is er storing in het waterleidingnetwerk? Dan brengt De Watergroep je graag proactief op de hoogte via een e-mail of sms. In dat bericht vermeldt ze wat er precies aan de hand is, hoe lang de storing zal duren en wanneer de situatie terug genormaliseerd is. Wil je deze updates ontvangen? Dan kan je je gegevens toevoegen via de klantenzone op de website van De Watergroep

Rogier Fransens overleden

Dinsdag 15 november 2022
Genk - Rogier Fransens overledenGisteren is Rogier Fransens overleden. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag in intieme kring plaats.

Vrachtwagenbrand in Genk-Oost

Dinsdag 15 november 2022
Genk - Vrachtwagenbrand in Genk-OostDeze namiddag vatte een vrachtwagen vlam op de E314, ter hoogte van de afrit Genk-Oost. De brand had verkeershinder tot gevolg in de richting van Lummen. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

45 jaar woonwagenpark Horensberg

Dinsdag 15 november 2022
Genk - 45 jaar woonwagenpark HorensbergZoomHet woonwagenterrein Horensberg in Oud-Waterschei bestaat 45 jaar. Het woonwagenterrein werd ingehuldigd in 1977 als eerste officiële terrein in Limburg. Wat 45 geleden begon met een vergaderlokaal en wat eenvoudig sanitair groeide uit tot een terrein van 2,6 hectare met 51 standplaatsen. Momenteel verblijven hier zo’n 150 bewoners waaronder nog heel wat ‘voyageurs’. Ze stammen af van de Vlaamse families die al sinds de 15de eeuw reizende beroepen uitoefenden zoals scharenslijpers, foorkramers, schroothandelaars enzovoort. Naast hun vaste woonwagen hebben ze vaak ook een caravan of camper om te reizen.

Franco Peddoni overleden

Dinsdag 15 november 2022
Gisteren is Franco Peddoni overleden. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Lilly Szygula overleden

Dinsdag 15 november 2022
Genk - Lilly Szygula overledenOp 11 november is Lilly Szygula overleden, de echtgenote van Mario Polo. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vandaag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

René Gerits overleden

Dinsdag 15 november 2022
Genk - René Gerits overledenZondag is René Gerits (92) overleden, de echtgenoot van Herma Beuker.  Hij woonde in Genk maar was afkomstig uit Houthalen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Regine Dijlst overleden

Dinsdag 15 november 2022
Genk - Regine Dijlst overledenZondag is Regine Dijlst overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Fons Remans. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Genk-Centrum. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Nieuwe vennootschap: Ground Zero

Maandag 14 november 2022
Atik Ustboga (35) uit Genk heeft de besloten vennootschap Ground Zero opgericht met zetel in Sledderlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het realiseren van vastgoedprojecten, de verkoop en verhuur van allerhande werktuigen, het uitvoeren van grondwerken en het schilderen van gebouwen.

Weg met drie Rolex-horloges

Maandag 14 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
De politiekreeg melding van een woninginbraak aan de Hasseltse Dreef in Stevoort (Hasselt). De dieven gingen er met drie dure Rolex-horloges aan de haal.

Vrouw met rollator gewond

Maandag 14 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in Diepenbeek raakten vanmorgen een auto en een vrouw met een rollator in een ongeval betrokken. De vrouw werd gewond.

Week van het afvalteam

Maandag 14 november 2022
Genk - Week van het afvalteamZoomOp de stelplaats van Limburg.net in Beringen kregen de afvalophalers vandaag een cadeautje in het kader van de Week van het afvalteam. Deze Vlaamse campagne benadrukt dit jaar de topprestaties van de afvalophalers want wat zij doen is topsport. De afvalophalers van Limburg.net lopen dagelijks gemiddeld 8,37 km en ze tillen natuurlijk ook wat gewicht. Om dat in de kijker te zetten, werden ze vandaag in Beringen getrakteerd op een massage, een receptie en een presentje. Limburg.net roept iedereen op om hun afvalteam te bedanken via een tekening aan het raam of op de afvalzak. Een dikke duim mag ook!
Week van het afvalteamWeek van het afvalteam
Zoom

Fietsster (53) gewond bij aanrijding

Maandag 14 november 2022
Op de rotonde van de Jaarbeurslaan en de Gildelaan kwam het vanmorgen rond 7.20 uur tot een aanrijding tussen een fietsster en een auto. Een 53-jarige vrouw uit Hasselt raakte gewond.
Fietsster (53) gewond bij aanrijding
Zoom
Gerardo Arteaga die gisterenavond een kwartier voor het einde rood pakte in de match tegen Anderlecht moet geen schorsing uitzitten. Dat heeft het Bondsparket beslist dat daarmee ingaat tegen de beslissing van scheidsrechter Bram Van Driessche.

Rik Mellemans overleden

Maandag 14 november 2022
Genk - Rik Mellemans overledenZaterdag is Rik Mellemans overleden, de weduwnaar van de in 2000 overleden Lieske Dingens. Hij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Kijk eens naar dat Gezondheidskompas

Maandag 14 november 2022
Vlaanderen zet sterk in op preventie en het bevorderen van de gezondheid van burgers met tal van initiatieven. Een gezonde levensstijl of het vroegtijdig ontdekken van problemen kan heel wat gezondheidsrisico’s of zware problemen voorkomen. In samenwerking met de Diabetes Liga en op initiatief van het agentschap Zorg en Gezondheid werd het ‘Gezondheidskompas’ ontwikkeld. Via een online webapplicatie op gezondheidskompas.be (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Volleybal: LVL Genk - Haasrode Leuven 3-0In Liga A dames van het volleybal heeft LVL Genk met 3-0 gewonnen van Haasrode Leuven. Sets: 25-20, 25-20, 25-21.

Vader Abraham overleden (2)

Zondag 13 november 2022
Genk - Vader Abraham overleden (2)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Man (29) gewond bij botsing

Zondag 13 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 0.30 uur raakten twee voertuigen in een aanrijding betrokken in de Steenakkerstraat in Diepenbeek. Daarbij is een 29-jarige man gewond geraakt.

Woninginbraak in Erabelstaat

Zondag 13 november 2022
Genk - Woninginbraak in ErabelstaatIn een woning aan de Erabelstraat is vandaag een inbraak vastgesteld. Er is geld gestolen.

Actievoerders houden niet op

Zondag 13 november 2022
Genk - Actievoerders houden niet opZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

STA Genk wint bij Boorsem Sport

Zondag 13 november 2022
Genk - STA Genk wint bij Boorsem SportIn Vierde Provinciale is STA Genk met 0-1 gaan winnen bij Boorsem Sport B.

Gelijkspel voor Future Winterslag

Zondag 13 november 2022
Genk - Gelijkspel voor Future WinterslagFC Future Winterslag heeft thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Uikhoven.   
Genk - Boxberg B stevig onderuit bij ZutendaalIn Vierde Provinciale heeft Racing Boxberg B met 1-7 verloren van Zutendaal VV.

Bokrijk verliest van SK Heusden 06

Zondag 13 november 2022
Genk - Bokrijk verliest van SK Heusden 06In Vierde Provinciale heeft Bokrijk Sport thuis met 0-5 verloren van SK Heusden 06.

Genk VV klopt Veldwezelt

Zondag 13 november 2022
Genk - Genk VV klopt VeldwezeltIn Derde Provinciale heeft Genker VV FC Veldwezelt verslagen met 5-3.

Turkse Rangers - KFC Hamont 99 4-3

Zondag 13 november 2022
Genk - Turkse Rangers - KFC Hamont 99 4-3In Tweede Provinciale heeft Turkse Rangers Waterschei de punten thuis gehouden tegen KFC Hamont 99: 4-3. 

Bregel speelt gelijk

Zondag 13 november 2022
Bregel Sport is, thuis tegen Zepperen-Brustem, niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel.

Termien - Beringen 1-0

Zondag 13 november 2022
Genk - Termien - Beringen 1-0Eendracht Termien heeft de punten tegen KVK Beringen thuis gehouden. Uitslag: 1-0. Het doelpunt viel in de 80ste minuut;

Grote schade aan woning na ongeval

Zondag 13 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Bruinstraat in Zonhoven is vanochtend rond 3 uur een woning zwaar beschadigd geraakt nadat een auto tegen de gevel reed. De bestuurder ramde ook een auto en een brievenbus.

Volleybal: Genk - Haacht 3-0

Zondag 13 november 2022
In nationale 2 B (mannen) van het volleybal heeft KVC LensOnline Genk met 3-0 gewonnen van Haacht. KVC LensOnline Genk staat aan de leiding.
Genk - Damesvoetbal: pandoering voor BokrijkIn eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bokrijk Sport thuis met 0-11 verloren van DV Bilzen Utd.

Kwart werknemers werkt parttime

Zondag 13 november 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 werkte 26,5% van de medewerkers in deeltijd. Deeltijdwerk betreft 42,1% van de vrouwelijke werknemers en 11,6% van de mannelijke werknemers. Viervijfdetijdswerk is de meest populaire deeltijdregeling, zowel voor vrouwen als voor mannen. Voor vrouwelijke werknemers zijn de belangrijkste redenen om in deeltijd te werken 'zorg voor kinderen of afhankelijke personen' (24,6%), gevolgd door 'andere persoonlijke redenen' (24,1%) en 'geen voltijdse baan kunnen vinden of uw baan is niet voltijds aangeboden' (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Racing Boxberg verliest van KMR BiesenIn Derde Provinciale heeft Racing Boxberg thuis met 1-2 verloren van KMR Biesen.

Jong Genk - KMSK Deinze 0-0

Zaterdag 12 november 2022
Jong Genk en KMSK Deinze hebben 0-0 gelijkgespeeld. De bezoekers kregen geen grip op de wedstrijd en in de slotfase kwamen de Genkies het dichtst bij de overwinning. Volgende week vrijdag speelt Jong Genk bij Lommel SK.
KRC Genk speelt morgenavond in en tegen Anderlecht. De selectie: Vandevoordt, Chambaere, Leysen, McKenzie, Arteaga, Carstensen, Munoz, Didden, Cuesta, Preciado, Heynen, Castro, Tresor, Hrosovsky, Galarza, El Khannous, Samatta, Onuachu, Paintsil en Nemeth.

Damesvoetbal: Diepenbeek - Genk C 4-3

Zaterdag 12 november 2022
Genk - Damesvoetbal: Diepenbeek - Genk C 4-3In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft KRC Genk C met 4-3 verloren van Diepenbeek.

Aanplanting 1.750 bomen op de Melberg

Zaterdag 12 november 2022
Genk - Aanplanting 1.750 bomen op  de MelbergZoomZondag 27 november (14-17 uur) wil de stad samen met de Genkenaar de handen uit de mouwen steken om het bos op de Melberg beter te maken. Er zullen 1.750 bomen aangeplant worden. Plaats van afspraak zijn de terreinen van GIGOS aan de Melbergstraat 3. Dit jaar zullen de boompjes die aangeplant worden opdragen worden aan de kindjes die in 2021 geboren werden - zo wordt het Melbergbos het eerste geboortebos van Genk. (Foto stad Genk)

Nieuwe vennootschap: Diner'O

Zaterdag 12 november 2022
Pascal Beuls uit Genk en Beau Beuls uit Zutendaal hebben de besloten vennootschap Diner'O opgericht met zetel in Terboekt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van horeca-instellingen, traiteurdiensten en de verhuring van feestzalen.

Nieuwe vennootschap: MV Chape

Zaterdag 12 november 2022
Mike Verheyen (34) uit Genk heeft de besloten vennootschap MV Chape opgericht met zetel aan De Schom. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer chapewerken, behangwerken, het reinigen van gebouwen na beëindiging van bouwwerkzaamheden en installatie van elektrische verwarmingsinstallaties.

Krijgen we een strenge winter?

Zaterdag 12 november 2022
Genk - Krijgen we een strenge winter?Zoom'Brengt Sint-Maarten zonneschijn, 't zal een koude winter zijn'.
Als we deze oude weerspreuk moeten geloven dan krijgen we een strenge winter. Want gisteren, op Sint-Maarten, kregen we mooi weer met een prachtige zonsondergang. (Foto Gust Ischen)
Het is maar dat je 't weet
Ondanks de populariteit van Sint-Niklaas en de opmars van de kerstman, blijft Sint-Maarten (Sinte-Mette) populair als volksheilige. Over de echte ontstaansgeschiedenis van het Sint-Maartenfeest wordt veel gespeculeerd.
Vaak wordt verondersteld dat het feest teruggrijpt op een Germaans winterfeest, maar ook een zuiver kerkelijke oorsprong is mogelijk. Na het zingen van de Sint-Maartenliedjes en nadat de kinderen hun geschenk hebben ontvangen van Sint-Maarten, keert hij volgens de traditie terug naar de (…) Het hele nieuwsbericht

Droog tot maandag

Vrijdag 11 november 2022
Weerbericht
Genk - Droog tot maandagAlvast tot maandag in de late namiddag blijft een hogedrukgebied het weer bepalen in onze streken met aangename maxima, maar wel koude nachten. Na de doortocht van een storing op maandagavond wordt het wisselvallig en iets koeler. De nachten worden dan wel weer wat zachter.
Morgen maakt de zon opnieuw haar opwachting en kan ze nagenoeg de hele dag het weerbeeld domineren. Er komen slechts enkele hoge wolkensluiers voor en het blijft uiteraard droog. Na een koude ochtend bij minima rond 4 graden kan het (…) Het hele nieuwsbericht

Vader Abraham overleden

Vrijdag 11 november 2022
Genk - Vader Abraham overledenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Bestelwagen gecrasht in voortuin

Vrijdag 11 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Oude Molenweg in As is gisteren een bestelwagen in de voortuin van een woning gecrasht tijdens een achtervolging door de politie. In de laadruimte werden twee gestolen motorfietsen aangetroffen. De bestuurder, die verdacht wordt van de diefstal, kon te voet ontkomen.

Frans Beckers overleden

Vrijdag 11 november 2022
Genk - Frans Beckers overledenVandaag is Frans Beckers overleden, de echtgenoot van Rita Vandervelden. Hij was 84 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag 18 november (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.
Het is maar dat je 't weet
22,9 procent van de Vlaamse huishoudens heeft geen auto tegenover 25 procent van de Waalse en 53,7 procent van de huishoudens in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 47,1 procent van de Belgische huishoudens heeft één auto, 20,3 procent heeft er twee en 5,6 procent meer dan twee. De cijfers slaan op 2021. (Statbel).

Kamal zoekt Limburgse ondernemers

Vrijdag 11 november 2022
Radio en TV
Genk - Kamal zoekt Limburgse ondernemersZoomVoor het derde seizoen van Andermans Zaken zoekt Kamal Kharmach gepassioneerde Limburgse ondernemers bij wie de zaken niet zo goed gaan. Dat mogen eenmanszaken zijn, familiebedrijven, ambachten, winkels, maar evengoed een vzw … Alles is mogelijk. Andermans Zaken is een tv-programma op één waarin Kamal Kharmach ondernemers en organisaties die in slechte papieren zitten, begeleidt naar een betere toekomst. Kamal is zelf ondernemer en docent economie en hij laat zich bijstaan door (…) Het hele nieuwsbericht
Vanavond is geloot voor de achtste finales van de Croky Cup, de Beker van België. KRC Genk moet het thuis opnemen tegen Anderlecht.

Boeren betalen 1/3 meer voor grondhuur

Donderdag 10 november 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 betaalden Belgische boeren een derde meer voor grondhuur dan in 2011. Vorig jaar moest een Belgische landbouwer gemiddeld 322 €/ha per jaar betalen voor de huur van akkerland en 280 €/ha voor grasland. In 10 jaar tijd is de pachtprijs van landbouwgrond van akkerland met 33% gestegen en die van grasland met 21%. De prijsstijging is het belangrijkst in Vlaanderen. (Statbel)

Ongeval op Weg naar Zwartberg

Donderdag 10 november 2022
Genk - Ongeval op Weg naar ZwartbergOp de Weg  naar Zwartberg in Oudsbergen kwam het gisterennamiddag rond 16.30 uur tot een aanrijding tussen een auto en een scooterrijder. Bij het ongeval raakte een 44-jarige Genkenaar gewond.

Fietser gewond in Bochtlaan

Donderdag 10 november 2022
In de Bochtlaan is een 58-jarige fietser uit Maaseik gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 15.30 uur.

Een nieuwe operatierobot

Donderdag 10 november 2022
Genk - Een nieuwe operatierobotZoomDe urologen van het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt voerden vandaag hun eerste operatie uit met de Da Vinci operatierobot. Tegelijkertijd neemt Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) op campus Sint-Jan in Genk een tweede robot van hetzelfde type in dienst.
De Da Vinci robot is het neusje van de zalm binnen de robotchirurgie. Het geavanceerde toestel is niet meer weg te denken binnen de reguliere (chirurgische) praktijk. Met de voortdurende toename van het aantal minimaal invasieve (…) Het hele nieuwsbericht

Giovanni Vazza overleden

Donderdag 10 november 2022
Genk - Giovanni Vazza overledenGisteren is Giovanni Vazza overleden, de echtgenoot van Teresa Mariano. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) uur plaats in de parochiekerk Sint-Eventius aan de Noordlaan in Winterslag. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Irma De Weyer overleden

Donderdag 10 november 2022
Genk - Irma De Weyer overledenDinsdag is Irma De Weyer overleden, de echtgenote van Leo Lens. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boxberg. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Claudia Krysztofiak overleden

Donderdag 10 november 2022
Genk - Claudia Krysztofiak overledenGisteren is Claudia Krysztofiak overleden. Zij was 54 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij UItvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

GSM-gebruik aan het stuur? Rijverbod!

Donderdag 10 november 2022
Genk - GSM-gebruik aan het stuur? Rijverbod!ZoomWie volgende week betrapt wordt op gsm-gebruik aan het stuur is zijn rijbewijs voor een periode van acht dagen kwijt. Bovendien zal hij/zij zich moeten verantwoorden voor de politierechter. Dat heeft parket Limburg vanmiddag bekendgemaakt.
“Afleiding door GSM-gebruik achter het stuur is één van de killers in het verkeer. Volgens studies is er in 8% van de dodelijke ongevallen sprake van GSM-gebruik. Vertaald naar slachtoffers betekent dat 50 doden en 4500 gewonden per jaar. Het is duidelijk een hardnekkig probleem," aldus het parket. "Bestuurders weten dat het niet mag, maar denken toch vaak dat het kan. Een mentaliteitswijziging is noodzakelijk." Vandaar deze actie, dus. (Foto Pexels)

Genkse U19 verslaan Real Madrid

Donderdag 10 november 2022
De U19 van KRC Genk hebben in het kader van de Al Abtal Cup met 1-2 gewonnen van Real Madrid. Cédric Nuozzi en Sam de Grand maakten de doelpunten.
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft horecazaak Vledima uit Genk failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 8 december ingediend worden.

Minder Belgen weduwe of weduwnaar

Woensdag 9 november 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 verloren 41.885 personen hun echtgenoot en werden zo weduwe of weduwnaar: 69,1% vrouwen en 30,9% mannen. Het aantal verweduwingen daalde met 7,3% ten opzichte van het COVID-19-jaar 2020 ; ten opzichte van 2019 was er een lichte stijging. Ten opzichte van de pre-COVID-jaren 2019, 2018 en 2017 blijft het Belgische cijfer verweduwingen wel aan de hoge kant met respectievelijk + 5,6%, +3,9% en +4,1% meer verweduwingen in 2021. Meer dan de helft van de weduwen en weduwnaars was ouder dan 75 jaar (55,1%). (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Hubert Magné overleden

Woensdag 9 november 2022
Genk - Jean Hubert Magné overleden Maandag is Jean Hubert Magné overleden, de huisgenoot van Freddy Leyssens. Hij was geboren in Genk en werd 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (17.45-18.30u) in uitvaartcentrum Severens

Jefke Verhoeven overleden

Woensdag 9 november 2022
Genk - Jefke Verhoeven overledenOp 4 november is Jefke Verhoeven overleden, de echtgenoot van José Wissels. Hij was 82 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tuilt-Kuringen.

Marie-Jeanne Vandermaesen overledn

Woensdag 9 november 2022
Genk - Marie-Jeanne Vandermaesen overlednZondag is Marie-Jeanne Vandermaesen overleden, de echtgenote van Valère Vanspauwen. Zij was 65 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Jorissen in Diepenbeek.

Erik Claesen overleden

Woensdag 9 november 2022
Genk - Erik Claesen overledenMaandag is Erik Claesen overleden, de echtgenoot van Emilie Lathouwers. Hij was 67 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.

Twee diefstallen

Dinsdag 8 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op een bedrijventerrein aan de Demerstraat in Diepenbeek zijn autobatterijen gestolen. In de Alfons Jeurissenstraat is een fiets gestolen uit een garage.

KRC-selectie voor bekerwedstrijd

Dinsdag 8 november 2022
Morgen speelt KRC Genk zijn bekerwedstrijd in Westerlo. De selectie: doelmannen: Vandevoordt, Chambaere, Leysen; verdedigers: McKenzie, Arteaga, Carstensen, Munoz, Didden, Preciado, Cuesta; middenvelders: El Khannous, Aziz, Heynen, Castro, Tresor, Hrosovsky, Galarza en anvallers Samatta, Onuachu, Paintsil en Nemeth.

Genkse U19 loot Juventus

Dinsdag 8 november 2022
In de tussenronde van de Youth League komt de U19 van KRC Genk uit tegen Juventus. De Genkies schakelden al eerder Slavia Praag en FC Coleraine uit. Wint Genk van Juventus, dan stoot het door naar de achtste finales.

Vrouw (74) gewond bij botsing

Dinsdag 8 november 2022
Deze namiddag rond 14 uur gebeurde een kop-staartaanrijding op de Evence Coppéelaan in Genk. Een 74-jarige vrouw uit Lommel raakte daarbij gewond.

'Vrouwen zijn geen puppy's'

Dinsdag 8 november 2022
Vandaag gelezen
Vrouwen zijn een geschenk. God heeft de man niet geschapen en hem daarna een puppy gegeven om mee te spelen. Hij heeft man en vrouw geschapen als gelijken. (Paus Franciscus op Kerknet)

Zonnig en zacht

Dinsdag 8 november 2022
Weerbericht
Genk - Zonnig en zachtNa de doortocht van een storing op woensdag bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Het wordt dan stabiel en rustig weer met vrij veel zon. De maxima zijn hoog voor de tijd van het jaar, maar de nachten worden kouder en er is kans op nevel en lokaal mist.
Vandaag staat er een strakke zuidelijke wind met windstoten tot 50 km/u. Wolkenvelden wisselen af met enkele opklaringen. Er is ook ruimte voor de zon, al zijn de wolken vaak in de meerderheid. Tot de avond blijft het, op een enkele bui in (…) Het hele nieuwsbericht

Twee jaar voor toebrengen slagen

Dinsdag 8 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Twee jaar voor toebrengen slagenTwee jaar cel met uitstel en een boete van 2.400 euro: dat is de straf die een twintiger uit Diepenbeek kreeg omdat hij een man met een krik op het hoofd sloeg. De feiten gebeurden op 9 januari 2020 in het centrum van Tongeren. Volgens de verdediging handelde de dader uit wettige zelfverdediging maar de rechter nam dat niet aan. Het slachtoffer lag een maand op intensieve zorgen en krijgt een voorlopige schadevergoeding van 1.500 euro. De rechter stelde een deskundige aan om de blijvende schade te begroten.(PG)

Geen stipte treinen?

Dinsdag 8 november 2022
Vandaag gelezen
"Wanneer het slecht gaat met de trein, gaat het slecht met de samenleving."
(Sander Schimmelpenninck in de Volkskrant)

Joseph Vandenrijt overleden

Dinsdag 8 november 2022
Genk - Joseph Vandenrijt overledenOp 2 november is Joseph Vandenrijt overleden. Hij was 67 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Smeermaas.

Inbraak in Hoogputstraat

Maandag 7 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Zutendaal is gisteren een inbraak vastgesteld in een woning aan de Hoogputstraat. De daders gingen met juwelen en geld aan de haal.

Rijdt uw bus woensdag?

Maandag 7 november 2022
Woensdag is er op initiatief van de vakbonden een stakingsactie in het land. Die kan gevolgen hebben voor het openbaar vervoer. Wat De Lijn betreft kan men achter deze link nagaan welke bussen rijden. Ritten die stilliggen worden niet getoond.

Energiepremie heeft vertraging

Maandag 7 november 2022
Het is maar dat je 't weet
De federale energiepremie van 196 euro voor gas en elektriciteit kan in november nog niet worden toegekend, maar wordt in december dubbel verrekend op de energiefactuur. Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd bij La Première (RTBF), meldt De Tijd.

Gabriela Gomez Francis overleden

Maandag 7 november 2022
Genk - Gabriela Gomez Francis overledenOp 4 november overleed Gabriela Gomez Francis, de echtgenote van Jacinto Albadalejo Vera. Zij was 78 jaar. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Aleksander Pedjko overleden

Maandag 7 november 2022
Genk - Aleksander Pedjko overledenOp 4 novemnber is Aleksander Pedjko overleden, de echtgenoot van Astrid Ernst. Hij was 72 jaar. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Rita Krygier overleden

Maandag 7 november 2022
Genk - Rita Krygier overledenIn Oudsbergen is op 3 november Rita Krygier overleden. Zij was 73 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Genk - Damesvoetbal : OHL - Genk Ladies 2-1Genk Ladies heeft met 2-1 verloren van OHL, de leider in de Super League. Aan de rust was de stand 1-0. Martin scoorde voor Genk. In eerste nationale klopte Genk B Anderlecht met 0-3. De eindstand was aan de rust al bereikt. Ketelslegers (2) en Bosmans maakten de doelpunten.

Spronken Orthopedie doet overname

Zondag 6 november 2022
Bedrijfsnieuws
Spronken Orthopedie uit Genk heeft Ortho Medica uit Geraardsbergen overgenomen. Door de overname kan een completer aanbod van orthesen, prothesen, steunzolen, orthopedische schoenen en mobiliteitshulpmiddelen gegarandeerd worden.

Lierse - Jong Genk 4-2

Zondag 6 november 2022
Genk - Lierse - Jong Genk 4-2Een verdienstelijk spelend Jong Genk heeft vanavond met 4-2 verloren van Lierse. De overwinning heeft Lierse bloed, zweet en tranen gekost. Aan de rust was de stand 2-1. Nemeth had Jong Genk in de 10de minuut op voorsprong gebracht na een flater in de Lierse verdedigng. In de 43ste minuut werd de stand 1-1 na een owngoal van Dierckx. Twee minuten later maakte Rocha er 2-1 van. In de 80ste minuut  hing Mika Godts de bordjes gelijk maar in de 87-ste en de 95-ste minuut scoorde Lierse nog via Van Acker en Libert .

Dieven weg met fikse buit

Zondag 6 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Nanofstraat in Diepenbeek gingen dieven onder meer met twee smartwatches, twee reiskoffers en juwelen aan de haal. Vermoedelijk dezelfde daders ondernamen ook een inbraakpoging in dezelfde straat. In een woning aan de Onderwijslaan kwamen ook dieven over de vloer.

Gelijkspel voor Turkse Rangers

Zondag 6 november 2022
Genk - Gelijkspel voor Turkse RangersTurkse Rangers zijn bij E. Mechelen a/d Maas A niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.

STA Genk - Elen B 1-3

Zondag 6 november 2022
Genk - STA Genk - Elen B  1-3In Vierde Provinciale heeft STA Genk de punten niet thuis kunnen houden tegen K. Standerd Elen B: 1-3.

Bokrijk Sport wint bij Termolen

Zondag 6 november 2022
Genk - Bokrijk Sport wint bij TermolenBokrijk Sport heeft deze namiddag met 2-3 gewonnen bij de buren van Termolen.

R. Boxberg A verliest van Heis

Zondag 6 november 2022
Genk - R. Boxberg A verliest van HeisIn Derde Provinciale is Racing Boxberg A gaan verliezen van Heis Sport: 4-1.

Membruggen - Genk VV 0-6

Zondag 6 november 2022
Genk - Membruggen - Genk VV 0-6In derde provinciale C is Genk VV vanmiddag met 0-6 gaan winnen in Membruggen. Ezaitouni (2), Kochen, Bijnens, Janssen, Theunissen (own goal) scoorden.
Het is maar dat je 't weet
In België is het percentage van de bevolking tussen 16 en 74 jaar dat moeilijkheden of grote moeilijkheden ondervindt om rond te komen, gestegen van 11,7% in het derde kwartaal 2021 tot 16,1% in het tweede kwartaal 2022. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van de driemaandelijkse enquête over de levensomstandigheden van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Dit aandeel is het grootst in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met 29,4%. Daarna volgt Wallonië met 21,1% en Vlaanderen met 10,8%.

Nieuwe vennootschap: Expertum

Zondag 6 november 2022
De NV Asap Staffing uit Genk heeft de besloten vennootschap Expertum opgericht met zetel aan de Zuiderring. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer uitzendarbeid en outplacement.
Genk - Sportsector krijgt Vlaamse energiesteunZoomVlaams minister van Sport Ben Weyts wil sportclubs op zowel korte als lange termijn ondersteunen tijdens deze energiecrisis. Vlaanderen heeft hiervoor een steunpakket van € 53 miljoen klaar, dat in de eerste plaats inzet op structurele maatregelen. “Heel wat van onze sportclubs zijn in deze crisis extra kwetsbaar, omdat ze in het verleden onvoldoende hebben kunnen investeren in energiezuinigheid en duurzaamheid. We moeten deze crisis aangrijpen om een structurele verbetering te realiseren voor de clubs", zegt de minister.
Genk - Gelijkspel voor Termien bij Wezel SportEendracht Termien is bij leider Wezel Sport niet verder gekomen dan een gelijkspel: 3-3. Wezel Sport is periodekampioen. Het was een mooie wedstrijd waarbij Termien de score opende, maar Wezel kon gelijkmaken en wat later op voorsprong komen. Termien maakte gelijk, kreeg weer een doelpunt tegen, maar kon uiteindelijk het gelijkspel vastleggen. Stefani (2) en Kiki scoorden voor Termien.

Opglabbeek B - Winterslag 0-3

Zaterdag 5 november 2022
Genk - Opglabbeek B - Winterslag 0-3Future Winterslag is bij de tweede ploeg van Kabouters Opglabbeek gaan winnen met 0-3.

W. Koersel A - Bregel Sport A 2-1

Zaterdag 5 november 2022
Genk - W. Koersel A - Bregel Sport A 2-1Weerstand Koersel A heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Bregel Sport A. Het won met 2-1. Aan de rust was de stand 0-0. Asnong en Vaesen scoorden voor Koersel, Delait voor Breugel.

KRC Genk Ladies loot Charleroi

Zaterdag 5 november 2022
Voor de kwartfinales van de Beker van België (damesvoetbal) heeft KRC Genk Ladies Charleroi geloot. De wedstrijd wordt op 29 november gespeeld.

Vier gewonden bij verkeersongeval

Zaterdag 5 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Verbindingslaan in Diepenbeek is rond middernacht een auto tegen een boom gereden na eerst een verlichtingspaal te hebben geramd. Bij het ongeval vielen vier gewonden.

Koud weekend

Zaterdag 5 november 2022
Weerbericht
Genk - Koud weekendAan de voorzijde van een storing, die zondag over onze streken schuift, kan een mobiele wig voor droog en stabiel weer zorgen. Er wordt echter wel koude lucht aangevoerd. Na de doortocht van de storing op zondag wordt het na het weekend zachter, maar licht wisselvallig.
Vandaag is het koud in de ochtend en de maxima komen niet hoger dan 11 of 12 graden. De dag start wel vrij zonnig, maar na de middag is er meer bewolking. Het blijft overwegend droog en de wind waait matig uit het (…) Het hele nieuwsbericht

Pater Joep Braken overleden

Zaterdag 5 november 2022
Genk - Pater Joep Braken overledenIn het montfortanenklooster aan de Mosselerlaan is op 2 november pater Joep Braken overleden. Hij was 91 jaar en meer dan 30 jaar missionaris in Kongo. De uitvaartliturgie vindt woensdag (14 uur) plaats in de Montfortkapel aan de Aarschotsesteenweg in Rotselaar.

Jef Roekaers overleden

Zaterdag 5 november 2022
Genk - Jef Roekaers overledenDonderdag is Jef Roekaers overleden, de echtgenoot van Jeanne Vangeneugden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.Begroeting: dinsdag (19-20 uur).

Annette Bogaerts overleden

Zaterdag 5 november 2022
Genk - Annette Bogaerts overledenWoensdag is Annette Bogaerts overleden, de weduwe van de in 1998 gestorven Luigi Venturini. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zonhoven. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Mariette Vanoirbeek overleden

Zaterdag 5 november 2022
Genk - Mariette Vanoirbeek overledenOp 1 november is Mariette Vanoirbeek overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Pierre Greunlinx. Zij was 95 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats Kruisveld in Hasselt.

Damesvoetbal: Genk C - Bocholt 0-2

Vrijdag 4 november 2022
Genk - Damesvoetbal: Genk C - Bocholt  0-2In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft KRC Genk C thuis met 0-2 verloren van Bocholt.
Het is maar dat je 't weet
Boudewijn de Groot (78) heeft een nieuwe plaat gemaakt, zijn veertiende album al. Dat melden enkele Nederlandse media. De plaat heet "Windveren" en de zanger wil er vooral de jeugd mee aanspreken. Het album telt twaalf liedjes en er zit een boek bij met interviews. Begin volgend jaar komt ook een nieuwe plaat uit van Vreemde Kostgangers, de band waarvan de Groot deel uitmaakte, samen met Georges Kooymans en Henny Vrienten. Het zal de laatste plaat van die band zijn, want Kooymans is ziek - hij heeft ALS - en Henny Vrienten overleed in april.

Marcel Vanderstraeten overleden

Vrijdag 4 november 2022
Genk - Marcel Vanderstraeten overledenOp 31 oktober overleed Marcel Vanderstraeten (78). Hij woonde in As maar was afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van As. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Christiane Robijns overleden

Vrijdag 4 november 2022
Genk - Christiane Robijns overledenOp 30 oktober overleed Christiane Robijns, de vriend van Johnny Pierre. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Weg met geld bij woninginbraak

Vrijdag 4 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een woning aan de Hoogstraat in As is geld gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Woninginbraak in Boomgaardstraat

Vrijdag 4 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is ingebroken in een huis aan de Boomgaardstraat. Het precieze tijdstip van de inbraak is niet gekend. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Frituur en tankstation overvallen

Vrijdag 4 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Frituur en tankstation overvallenIn As en in Houthalen-Helchteren zijn afgelopen avond en nacht een frituur en een tankstation overvallen. De overvallers maakten telkens geld uit de kassa buit. Niemand raakte gewond. Er is vermoedelijk geen verband tussen beide overvallen. Gisterenavond rond 20.50 uur werd een frituur op de Bevrijdingslaan in As overvallen. Een gemaskerde man bedreigde de uitbater en een medewerker met een mes en eiste het geld uit de kassa. De uitbater overhandigde het geld, waarna de verdachte vluchtte in de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Op 31 december 2021 waren er 1.094.607 btw-plichtige ondernemingen in België. Dit komt neer op een jaarlijkse groei van 4,2%, iets hoger dan in voorgaande jaren, toen die groei tussen 2016 en 2020 gemiddeld 3,9% per jaar bedroeg. Het aantal nieuwe ondernemingen bedroeg 114.559 eenheden, of 9,7% meer dan in 2020, terwijl 70.720 ondernemingen hun activiteiten staakten, of 9,9% meer dan in 2020. (Statbel)

Sylvia Meulemans overleden

Vrijdag 4 november 2022
Genk - Sylvia Meulemans overledenWoensdag is Sylvia Meulemans overleden. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Morgenavond ontvangt KRC Genk Sporting Charleroi. De selectie: doelmannen: Vandevoordt, Chambaere, Leysen; verdedigers: McKenzie, Arteaga, Carstensen, Munoz, Didden, Cuesta; middenvelders: Aziz, Heynen, Castro, Tresor, Geusens, Hrosovsky, Galarza; aanvallers Samatta, Onuachu, Paintsil, Nemeth, Godts.

Vier jaar gevorderd voor wapenhandel

Donderdag 3 november 2022
Genk - Vier jaar gevorderd voor wapenhandelHet Openbaar ministerie heeft vier jaar cel en een boete van 12.000 euro gevorderd tegen een dertiger uit Genk die beticht wordt van wapenhandel. Voor vier anderen die in deze zaak terechtstonden zijn lichtere straffen gevorderd. Op 1 december wordt er vonnis geveld in deze zaak.(PG)
Het is maar dat je 't weet
Wie vanaf 23 november een huis of appartement verkoopt of schenkt dat van voor 2001 dateert, moet een extra attest toevoegen aan zijn verkoopdossier: het asbestattest. Wacht niet tot het laatste moment om dat document aan te vragen. ‘Want zonder attest geen verkoop,’ schrijft De Tijd.

Vakbondsactie op 9 november

Donderdag 3 november 2022
Genk - Vakbondsactie op 9 novemberHet gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op woensdag 9 november een algemene actiedag. De actie is niet gericht tegen De Lijn, ook al neemt personeel van De Lijn eraan deel. De routeplanner van De Lijn zal vanaf maandagavond 7 november, zowel op de website als in de app, alle ritten tonen die zullen rijden op woensdag 9 november. Ritten die niet rijden, worden niét getoond. De routeplanner toont altijd de meest recente situatie en kan dus na maandag nog lichtjes wijzigen, bv. door last-minute ziektemeldingen van chauffeurs.
Het is maar dat je 't weet
Vorig jaar werden 22.156 huwelijken ontbonden; dat is een lichte stijging van 4% ten opzichte van het COVID-jaar 2020. Het aantal echtscheidingen blijft wel lager dan in 2019 (22.435) en alle voorgaande jaren sinds 2014. De duur van het huwelijk voor de echtscheiding verandert nauwelijks, met 15 jaar. Vier op de tien huwelijken eindigen in een echtscheiding. (Statbel)

Fietser in levensgevaar

Woensdag 2 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Sint-Truidersteenweg in Hasselt kwam het vanavond tot een aanrijding tussen twee fietsers. Eén van hen, die een elektrische fiets bestuurde, is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Nieuwe vennootschap: CMA Consult

Woensdag 2 november 2022
Caner Ata uit Genk heeft de besloten vennootschao CMA Consult opgericht met zetel aan de Spurriestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verhuur van servers en het maken van videoproducties en reclamefilms.
Het is maar dat je 't weet
In 2021 gingen 37.768 koppels wettelijk samenwonen. Dit is een lichte stijging van 4% ten opzichte van 2020, maar het aantel ligt nog steeds ver onder het niveau van 2019 (40.801 aangiften). Er waren relatief meer paren die hun wettelijk samenwonen beëindigen (+12%), maar ook dit blijft ruim onder het niveau van 2019. De gemiddelde duur van wettelijk samenwonen vóór beëindiging blijft stijgen: van 5,2 jaar in 2020 naar 5,4 jaar in 2021. In 2021 was het huwelijk in 54,1% van de gevallen de reden voor het beëindigen van een wettelijk samenwonen en in 36,4% van de gevallen de verklaring in onderling overleg. In 2021 gingen ongehuwden voor het eerst wettelijk samenwonen rond de leeftijd van 31 jaar. (Statbel)

Raffaele Pignataro

Woensdag 2 november 2022
Genk - Raffaele PignataroMaandag is Raffaele Pignataro overleden, de echtgenoot van Maria De Simone. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag 7 november (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: zondag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Mietje Janssen overleden

Woensdag 2 november 2022
Genk - Mietje Janssen overledenMaandag is Mietje Janssen overleden, de weduwe van de in 1959 gestorven Hendrik Jambon en de echtgenote van Jef Aerts. Zij was 91 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat in Genk. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Veertigers gewond bij botsing

Woensdag 2 november 2022
Op de Westerring botsten gisterenmiddag rond 12 uur twee auto's. Een 40-jarige vrouw en een 41-jarige man, beiden uit Genk, raakten daarbij gewond.

Inbrekers stelen juwelen

Woensdag 2 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennnamiddag is ingebroken in een woning aan de Graafgracht in Zutendaal. Er zijn juwelen gestolen.

Ellen De Cock overleden

Woensdag 2 november 2022
Genk - Ellen De Cock overledenOp 28 oktober is Ellen De Cock overleden, de partner van Luc Spoor. Zij was 51 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt zaterdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Diepenbeek.

Volleybal: LVL klopt Kalmthout

Woensdag 2 november 2022
In het volleybal heeft LVL Genk Kalmthout verslagen met 0-3. Sets: 15-25,19-25, 23-25.

Genk Ladies bekert verder

Woensdag 2 november 2022
Genk - Genk Ladies bekert verderIn de achtste finales van de Beker van België heeft Genk Ladies eerstenationaler Zwevegem uitgeschakeld met 1-7. Aan de rust was de stand 0-4. De doelpuntenmakers waren  Wielockx (2), Voets, Vanhoudt, Kersten, Duijsters en Vanzeir.

Maurice Caubergs overleden

Dinsdag 1 november 2022
Genk - Maurice Caubergs overledenOp 25 oktober is Maurice Caubergs overleden. Hij was 83 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan in Houthalen.

Weg met laptop en gsm's

Dinsdag 1 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Platwijersweg in Zonhoven is ingebroken in een woning. De dieven gingen met een laptop en gsm's aan de haal. De inbraak is gisterenmorgen vastgesteld.
Het is maar dat je 't weet
Fotograaf Stephan Vanfleteren graaft in de ziel van de mijnwerker. Naar aanleiding van 30 jaar mijnsluiting en het project "Mijn-kracht" fotografeerde hij meer dan 75 koolputters die gewerkt hebben in de Limburgse steenkoolindustrie. Vanfleteren beeldhouwt zijn onderwerp met intense contrasten en subtiele grijswaarden. Hij duikt in de diepte op zoek naar licht in de blikken van de oud-mijnwerkers. De grote expo "Kompelkoppen" is een visueel document van indringende portretten van arbeiders die uit (…) Het hele nieuwsbericht

Juwelendiefstal in Verbindingslaan

Dinsdag 1 november 2022
In een woning aan de Verbindingslaan zijn juwelen gestolen. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Voetganger aangereden in Bochtlaan

Dinsdag 1 november 2022
Genk - Voetganger aangereden in BochtlaanGisterenavond rond 19.50 uur is een 85-jarige voetganger door een voertuig aangereden in de Bochtlaan. De bejaarde raakte daarbij gewond.

Woninginbraak in Hengelhoefstraat

Dinsdag 1 november 2022
In een huis aan de Hengelhoefstraat is kleingeld gestolen. De diefstal is gisterenmiddag vastgesteld.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen