Het overige nieuws

Jong Genk - Beveren op Freethiel

Dinsdag 31 januari 2023
De wedstrijd tussen Jong Genk en SK Beveren van aanstaande vrijdag vindt plaats op de Freethiel. De jonge Genkies ontvangen de nummer twee uit de Challenger Pro League dus niet in de Cegeka Arena zoals gebruikelijk. Op die manier kan het eerste veld maximaal worden gespaard met het oog op de topper van de eerste ploeg tegen Antwerp op 12 februari. De wedstrijd vindt plaats achter gesloten deuren.

Veel wind en wolken

Dinsdag 31 januari 2023
Weerbericht
Genk - Veel wind en wolkenEen storing schuift over onze streken en zorgt vooral voor veel wolken en af en toe wat regen of een bui. Daarbij is de isobarische gradiënt vrij strak en dat vertaalt zich in behoorlijk wat wind. De aangevoerde lucht komt van over de oceaan en is relatief zacht bij maxima enkele graden boven de normale waarden en ook minima die ruim positief blijven in Vlaanderen.
Woensdag is het wisselend tot zwaar bewolkt met vooral later op de dag af en toe een drupje regen. Er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Versterking voor Jong Genk

Dinsdag 31 januari 2023
Jong Genk heeft de 21-jarige centrumspits Jamie Yayi Mpie aangetrokken. Hij komt over van Roda JC. Bastian Toma (25) die uitgeleend werd aan een Portugese club keert terug naar de Cegeka Arena waar hij ook de kleuren van Jong Genk zal verdedigen.

Sam de Grand (KRC) naar Lommel SK

Dinsdag 31 januari 2023
De Nederlander Sam de Grand (18) van Jong Genk verkast naar Lommel SK. Hij tekende er een contract tot 2025.

Mika Godts (KRC) naar Ajax

Dinsdag 31 januari 2023
De 17-jarige KRC Genk-speler Mika Godts verkast naar Ajax. Hij zal er meetrainen met de A-kern maar zal spelen bij Jong Ajax.

Immo CM failliet verklaard

Dinsdag 31 januari 2023
De insolventiekamer van de Ondernemersrechtbank Antwerpen, afdeling Tongeren, heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Immo CM uit Genk. Schuldvorderingen moeten voor 2 maart ingediend worden.

Auto op zijn kant beland

Dinsdag 31 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is in de Nieuwstraat in Diepenbeek een auto op zijn kant beland. Dat gebeurde bij een uitwijkmanoeuvre. De bestuurster raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

KRC-supporter riskeert zware straf

Dinsdag 31 januari 2023
Genk - KRC-supporter riskeert zware strafEen KRC-supporter riskeert acht maanden cel, een boete van 1.600 euro en een stadionverbod van drie jaar omdat hij in 2021 in een gevecht met Standard-hooligans betrokken raakte in de Nijverheidsstraat. Op 28 februari wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)
Het Huis voor de Kunsten Limburg lanceert de wedstrijd InBeeld 2023, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg. Dit keer staat de prijs in het teken van het thema 'nieuwe verlangens'. Belgisch- en Nederlands-Limburgse beeldende amateurkunstenaars kunnen t/m 31 maart 2023 hun werk - ook fotografie of film - met dit thema insturen. Middels diverse voorrondes door beide provincies worden de werken geëxposeerd en door een jury geselecteerd voor de finale-expositie. Meer info

Marie-Louise Waelburgs overleden

Dinsdag 31 januari 2023
Genk - Marie-Louise Waelburgs overledenZondag is Marie-Louise Waelburgs overleden, de echtgenote van Jean Willems. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in Uitvaartcentrum Smeets in Hasselt.

Caterina Noviello overleden

Dinsdag 31 januari 2023
Genk - Caterina Noviello overledenZondag is Caterina Noviello overleden, de weduwe van de in 1998 gestorven Carlo Abbruzzese. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Noordlaan in Winterslag. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Paul Brouns overleden

Dinsdag 31 januari 2023
Genk - Paul Brouns overledenOp 25 januari is Paul Brouns overleden, de echtgenoot van Idalie Loyens. Hij was 79 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Barthels in Lanaken.

Nancy Flamand overleden

Dinsdag 31 januari 2023
Genk - Nancy Flamand overledenOp 26 januari is Nancy Flamand overleden, de echtgenote van Peter Sterkmans. Zij was 48 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) uur plaats in de Sint-Martinuskerk in Genk-Centrum. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Renée Van der Pas overleden

Dinsdag 31 januari 2023
Op 24 januari is Renée Van der Pas overleden, de weduwe van de in 2007 gestorven Jacques Van Lindt. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt plaats in de parochiekerk van Termien.
Vandaag gelezen
Hoge concentraties kalmeringsmiddelen en antipsychotica vormen een risico voor het leven in sloten en plassen. Angstremmers, antidepressiva en een middel tegen epilepsie en bipolaire stoornis komen zo vaak in het oppervlaktewater voor, dat ze een risico kunnen vormen voor dieren en planten. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek van o.m. de Universiteit Maastricht en wetenschappers.
(Trouw)

Evangelia Mammali overleden

Maandag 30 januari 2023
Genk - Evangelia Mammali overledenOp 27 januari is Evangelia Mammali overleden, de weduwe van de in 1968 gestorven Vasilie Cokinakis. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (13 uur) plaats in de Grieks Orthodoxe kerk aan de Galopinstraat in Zwartberg. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Werner Weinhold overleden

Maandag 30 januari 2023
Op 27 januari is in Oudsbergen Werner Weinhold overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat in Genk.

Marcel Vergoosen overleden

Maandag 30 januari 2023
Op 27 januari is Marcel Vergoosen overleden, de weduwnaar van de in 2000 gestorven Alda Teuwen. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Alfred Wouters overleden

Maandag 30 januari 2023
Genk - Alfred Wouters overledenOp 26 januari is Alfred Wouters overleden. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Zonhoven.Begroeting: vrijdag (17.30-18.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - Damesvoetbal: KRC Genk B klopt ChastreIn eerste nationale van het damesvoetbal heeft KRC Genk B Chastre verslagen met 5-1. Aan de rust was de stand 3-0. Bauwens, Versluijs en De Meester (3) maakten de Genkse doelpunten.

Aanwinst voor Turkse Rangers

Maandag 30 januari 2023
Genk - Aanwinst voor Turkse RangersTweede provincialer Turkse Rangers heeft Thomas Telegrafo van Schoonbeek-Beverst aangetrokken.
De Genkse Rani Rosius heeft vandaag op de Vlaamse kampioenschappen indooratletiek in Gent haar persoonlijk record op de 60 meter bijgesteld naar 7.26, één honderdste onder haar persoonlijk record. Ze bleef wel twee honderdsten boven de limiet voor het EK indoor in Istanboel, die op 7.24 staat.

Denemarken wint WK handbal

Zondag 29 januari 2023
Genk - Denemarken wint WK handbalDenemarken heeft het WK handbal gewonnen. In de finale in Stockholm versloegen de Denen olympisch kampioen Frankrijk met 34-29. Spanje is derde geworden, gevolgd door Zweden, Duitsland en Noorwegen. België eindigde op de 21ste plaats. Denemarken heeft nu drie keer op rij het wereldkampioenschap handbal gewonnen.

Termien verliest van Wezel Sport

Zondag 29 januari 2023
Genk - Termien verliest van Wezel SportEendracht Termien heeft vanavond met 0-1 verloren van Wezel Sport na een discutabele strafschop.

Kijk omhoog...

Zondag 29 januari 2023
Genk - Kijk omhoog...Zoom...want er is, met wat moeite en een verrekijker, in het noorden van de sterrenhemel ter hoogte van de Kleine Beer een komeet zichtbaar, signaleert Peter D'Joos. Hij kon de komeet - C/2022 E3 (ZTF) - afgelopen nacht fotograferen. De streepjes op de foto hebben te maken met de lange belichtingstijd en de gevolgen daarvan op het beeld van de sterrenhemel. UPDATE De komeet was zowat 50.000 jaar geleden nog te zien. In die tijd bewoonden Neanderthalers Eurazië nog en zwierven zoogdieren en sabeltandkatten door het landschap. De kosmische bezoeker passeert onze planeet op een afstand van ongeveer 42,5 miljoen km.
Genk - Geen match Winterslag - Kabouters BDe wedstrijd tussen FC Future Winterslag en Kabouters Opglabbeek B werd uitgesteld. In onderleg overleg beslisten de clubs vandaag niet te spelen als gevolg van het onverwachte overlijden vrijdagnacht van Winterslagspeler Omar Achadoud (33).

STA Genk verliest van WAVO

Zondag 29 januari 2023
Genk - STA Genk verliest van WAVOIn Vierde provinciale heeft STA Genk met 4-0 verloren van Waterloos-Voorshoven.

Verlies voor Bokrijk Sport

Zondag 29 januari 2023
Genk - Verlies voor Bokrijk SportIn Vierde Provinciale heeft Bokrijk Sport met 3-0 verloren van Amandina VC.

Turkse Rangers kloppen Elen

Zondag 29 januari 2023
Genk - Turkse Rangers kloppen ElenIn Tweede Provinciale hebben Turkse Rangers met 4-2 gewonnen van Standard Elen.

Bregel Sport klopt Alken

Zondag 29 januari 2023
Genk - Bregel Sport klopt AlkenIn Eerste Provinciale heeft Bregel Sport thuis Alken verslagen met 1-0.

Twee vrouwen gewond bij botsing

Zondag 29 januari 2023
Genk - Twee vrouwen gewond bij botsingEen 23-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren en een 18-jarige vrouw uit Dilsen-Stokkem raakten gewond bij een botsing tussen twee auto's op de Westerring in Genk. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 22.45 uur.

Inbraak bij klaarlichte dag

Zondag 29 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Onderwijslaan in Diepenbeek is bij klaarlichte dag ingebroken in een woning. Om binnen te geraken werd een deur geforceerd. Er is geld gestolen.

Het wordt zachter

Zondag 29 januari 2023
Weerbericht
Genk - Het wordt zachterEen hogedrukgebied neemt de volgende dagen positie over de Atlantische Oceaan ten westen van Frankrijk. Er komt daarbij een noordwestelijke luchtstroming te staan met aanvoer van zachtere, maar onstabiele en gestoorde oceaanlucht. De temperaturen komen hoger uit, maar de neerslag kansen zijn ook relatief hoog.
Vandaag draait de wind naar het zuidwesten en wordt het een graadje zachter bij 4 graden. Wolken overheersen, maar het is wel meestal droog.
Maandag verlaat een storing met (…) Het hele nieuwsbericht

KV Mechelen - KRC Genk Ladies 0-4

Zondag 29 januari 2023
Genk - KV Mechelen - KRC Genk Ladies 0-4KRC Genk Ladies heeft met 0-4 gewonnen van KV Mechelen. Aan de rust was de stand 0-2. Gwen Duijsters scoorde drie keer. Hellinx maakte een own goal. Vanhoudt moest na 19 minuten na een zware trap op de kuit van het veld gedragen worden en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Everzwijn valt man en hond aan

Zaterdag 28 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Zandstraat in Hasselt heeft een everzwijn een man aangevallen in zijn tuin. Hij liep een wonde aan het been op. Ook zijn hond werd gebeten door het zwijn.

Doelpuntenkermis in Boxbergheide

Zaterdag 28 januari 2023
Genk - Doelpuntenkermis in BoxbergheideOp het terrein van Racing Boxberg waren vanavond liefst 12 doelpunten te zien: Boxberg verloor van K. Grimbie 69 met 4-8!

Genk VV wint bij Belisia

Zaterdag 28 januari 2023
Genk - Genk VV wint bij BelisiaIn Derde Provinciale is Genk VV bij Belisia Bilzen gaan winnen met 0-2.

Zaalvoetbal: Liko Genk - Riemst 7-1

Zaterdag 28 januari 2023
Genk - Zaalvoetbal: Liko Genk - Riemst 7-1In eerste provinciale van het zaalvoetbal heeft Liko Genk ZVC Riemst 14 verslagen met 7-1. Na 14 wedstrijden staat Liko Genk aan de leiding met 42 punten, 4 punten meer dan Fortuna Landen A dat een wedstrijd meer heeft gespeeld.
Genk - Damesvoetbal: Genk C - Diepenbeek 3-1In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft KRC Genk C met 3-1 gewonnen van Diepenbeek. KRC Genk C staat derde in de stand.

Damesvoetbal: Bilzen - Bokrijk 16-0

Zaterdag 28 januari 2023
Genk - Damesvoetbal: Bilzen - Bokrijk 16-0In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bokrijk Sp.,laatste in de stand, met 16-0 verloren van leider DV Bilzen Utd.

Auto tegen boom in Grote Hemmenweg

Zaterdag 28 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Grote Hemmenweg in Zonhoven is vanochtend rond 4.30 uur een auto tegen een boom beland. De bestuurder raakte gewond.

Tony Praczijk overleden

Zaterdag 28 januari 2023
Genk - Tony Praczijk overledenDonderdag is Tony Praczijk overleden, de weduwnaar van de in 2005 gestorven Leentje Grzeskiewicz. Hij was 78 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Waterschei vinden in intieme kring plaats.
Genk - Jong Genk verliest met 3-2 van BeerschotJong Genk heeft vanavond met 3-2 verloren van Beerschot. Aan de rust leidde Jong Genk met 1-2. Cutillas Carpe en Didden maakten de Genkse doelpunten. In de toegevoegde tijd van de eerste helft kon Beerschot tegenscoren. In de 86ste minuut hing Beerschot de bordjes gelijk en in de 96ste minuuut maakte Beerschot de winning goal. Even tevoren werd Genkie Bangoura uitgesloten wegens tweemaal geel.

Nieuwe vennootschap: Dioman

Vrijdag 27 januari 2023
Alexander Vandionant (34) uit Genk heeft de besloten vennootschap Dioman opgericht met zetel aan de Henry Fordlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy in de bouwsector in het algemeen en in de wegenbouw in het bijzonder; het verhuren of huren, de aan- en verkoop van roerende goederen en het verlenen van bijstand aan ondnernemingen, onder meer op technisch, commercieel of administratief vlak.

Auto van vrachtwagen gestolen

Vrijdag 27 januari 2023
Genk - Auto van vrachtwagen gestolenVanochtend rond 3.45 uur is een auto van op een geparkeerde vrachtwagen gestolen in de Kasterstraat. Het betreft een rode Audi RS3 sportwagen.

Twee tieners gewond bij botsing

Vrijdag 27 januari 2023
Deze namiddag rond 16.30 uur botsten drie voertuigen in de Noordlaan. Daarbij raakten een 19-jarige Genkenaar en een 19-jarige man uit Diepenbeek gewond.
Het is maar dat je 't weet
Vakbonden en werkgeversorganisaties sloten vandaag in de Nationale Arbeidsraad (NAR) een cao over de fietsvergoeding. Wie naar het werk fietst en vandaag nog geen recht heeft op een fietsvergoeding, krijgt uiterlijk vanaf 1 mei e.k. een vergoeding van 0,27 euro per km.
Een werknemer heeft recht op deze vergoeding voor elke gefietste kilometer in het woon-werkverkeer voor een maximale afstand van 40km per dag. Dit bedrag stijgt automatisch mee met het maximaal fiscaal vrijgestelde bedrag. Voor diegenen die vandaag al recht hebben op een fietsvergoeding op basis van een cao verandert er niets.
De Nationale Arbeidsraad dringt erop aan deze regeling ook door te trekken in de openbare sector voor hen die nog geen recht hebben op een fietsvergoeding.

Studenten mogen 600u/jaar werken

Vrijdag 27 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Na advies van de Raad van State voorziet de Vlaamse Regering definitief in een verhoging van het aantal toegelaten uren studentenarbeid. In 2023 en 2024 kunnen studenten telkens tot 600 uur studentenarbeid presteren zonder dat deze tewerkstelling zal leiden tot een schorsing van het recht op de gezinsbijslagen. Hierdoor wordt vermeden dat de studenten die extra uren studentenarbeid presteren, door de aangepaste federale regelgeving negatieve gevolgen ondervinden in het kader van het recht op gezinsbijslagen.
Voormalig Rode Duivel Luc Nilis (55) wordt nu voltijds spitsentrainer in de jeugdopleiding van KRC Genk. Sinds vorig jaar was hij al deeltijds aan de slag als spitsentrainer bij KRC.

Monique Antoine overleden

Vrijdag 27 januari 2023
Genk - Monique Antoine overledenDinsdag is Monique Antoine overleden, de weduwe van de in 1984 gestorven Albert Lantmeeters. Zij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genk-Centrum.
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse snelwegbeheerder Rijkswaterstaat voert komende nacht werken uit op de E314/A76 vanaf de grens richting knooppunt Kerensheide. De E314 richting Nederland zal daarom tijdelijk afgesloten worden vanaf het complex 33 Maasmechelen tussen 22u en 8u. Het verkeer op de E314 richting Nederland verlaat de snelweg aan afrit 33 Maasmechelen en volgt de omleiding via de gewestwegen tot het knooppunt Kerensheide. Weggebruikers op de E314/A76 vanuit Nederland richting Maasmechelen zullen geen hinder ondervinden.
Het is maar dat je 't weet
Limburg krijgt (voorlopig?) geen internationale school. Er zijn te weinig expatkinderen en bovendien blijkt uit een bevraging dat expats 10.000 euro inschrijvingsgeld per jaar te hoog vinden. Limburg is de enige Vlaamse provincie zonder internationale school. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg (POM) onderzocht eind vorig jaar de haalbaarheid van een internationale basis- en middelbare school in Limburg.

5,5% meer doden in 2022

Vrijdag 27 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden in België voorlopig zo'n 116.500 overlijdens geregistreerd. Dat zijn ongeveer 4.000 doden meer dan het jaar ervoor, of een stijging van 3,7% ten opzichte van 2021. Ten opzichte van een ruimere referentieperiode, namelijk het gemiddelde van 2017, 2018, 2019 en 2021, dit is een stijging van 5,5%. De stijging is het meest merkbaar in het Vlaamse en Waalse Gewest, en bij vrouwen en 85-plussers. Vooral in april, tijdens de zomer en in december werd een hoger dan gebruikelijke sterfte waargenomen. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van het aantal overlijdens in het jaar 2022, voor alle doodsoorzaken, van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Andras Németh (KRC) naar Hamburg

Vrijdag 27 januari 2023
KRC spits Andras Németh (20) verkast naar de Duitse tweedeklasser Hamburg. Hij tekende er een contract tot 2026. De overgang naar Hamburg levert KRC zo'n 1 miljoen op. Sunderland was ook kandidaat om Németh over te nemen.

Het nieuwe IJzeren Gordijn

Vrijdag 27 januari 2023
Genk - Het nieuwe IJzeren GordijnZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Angelo Gianfelici overleden

Donderdag 26 januari 2023
Genk - Angelo Gianfelici overledenGisteren is Angelo Gianfelici overleden, de echtgenoot van Simonne Mantels. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Gino Londero overleden

Donderdag 26 januari 2023
Genk - Gino Londero overledenVandaag is Gino Londero overleden, de echtgenoot van Annamaria Salvador. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Woninginbraak in Volkstraat

Donderdag 26 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Volkstraat in Diepenbeek kwamen dieven over de vloer. De feiten zijn gisterenavond rond 23 uur vastgesteld.

Botsing in Tennislaan

Donderdag 26 januari 2023
Genk - Botsing in TennislaanIn de Tennislaan botsten vanmorgen rond 8.45 uur twee auto's. Daarbij raakte een 31-jarige vrouw uit Genk gewond.

Wagen gestolen aan garage

Donderdag 26 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Garage Jente in de Tiendenstraat in Zutendaal is gisterenavond rond 18.45 uur de diefstal van een Toyota Land Cruiser vastgesteld.

Verraden door defect licht

Donderdag 26 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven zette de politie een auto aan de kant omdat die een defect licht had. De bestuurder bleek onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs is onmiddelljk ingetrokken voor vijftien dagen.

Marcel Swinnen overleden

Donderdag 26 januari 2023
Genk - Marcel Swinnen overledenDinsdag is Marcel Swinnen overleden, de weduwnaar van Rosa Mentens. Hij was 89 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt woensdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van Balen-Centrum.

Czeslaw Norek overleden

Donderdag 26 januari 2023
Genk - Czeslaw Norek overledenZondag is Czeslaw Norek overleden, de levensgezel van Fina Thora. Hij was 83 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Winterkou wordt traag verdreven

Woensdag 25 januari 2023
Weerbericht
Genk - Winterkou wordt traag verdrevenEen hogedrukgebied kan tijdelijk het weer in onze streken bepalen met droog weer, maar komende nacht trekt een niet erg actieve storing over onze streken. Opgelet: komende nacht gaat het licht regenen. Daarbij is er tijdelijk ijzel of natte sneeuw mogelijk.
Donderdag bevindt een storing zich over onze regio met veel wolken en lichte regen, of regen en sneeuw gemengd. Tegen de middag wordt het droger, maar mistig. Na de middag zijn er enkele opklaringen mogelijk. De maxima liggen rond 4 (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraakpoging mislukt

Woensdag 25 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven poogden een slag te slaan in een woning aan de Rozenlaan in Diepenbeek. Zij slaagden echter niet in hun opzet.
Sebastien Dewaest, de 31-jarige centrale verdediger van KRC Genk, verkast naar het Cypriotische AEL Limassol. Dewaest paste al sinds de zomer van 2020 niet meer in het plaatje van KRC.

Drie spelers verlengen overeenkomst

Woensdag 25 januari 2023
Genk - Drie spelers verlengen overeenkomstBij Eendracht Termien hebben drie spelers hun overeenkomst verlengd: de verdedigers Ramazan Koparan en Brian Aerts én aanvaller Andy Dauwe.

Balillina Natanni overleden

Woensdag 25 januari 2023
Genk - Balillina Natanni overledenMaandag is Balillina Natanni overleden, de weduwe van Aniello Chirico. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Wietplantage in voormalig café

Woensdag 25 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Wietplantage in voormalig caféVandaag is een wietplantage ontdekt in een voormalig café op de hoek van de Verbindingslaan en de Grendelbaan in Diepenbeek. De civiele bescherming heeft de plantage opgeruimd.

Nu ook wolventaart in Limburg

Woensdag 25 januari 2023
Genk - Nu ook wolventaart in LimburgZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Limburgse mobiliteitscafés

Woensdag 25 januari 2023
Genk - Limburgse mobiliteitscafésZoomDe vervoerregio Limburg organiseert volgende maand 5 mobiliteitscafés over de plannen om meer Limburgers op de fiets of het openbaar vervoer te krijgen. In elk café krijgen 100 Limburgers uitleg over hoe de plannen tussen nu en 2050 vorm zullen krijgen. Ze kunnen opmerkingen maken over die plannen, maar ze zullen ook stilstaan bij hun eigen mobiliteitsgedrag. Het eerste mobiliteitscafé heeft plaats in Heusden-Zolder, op 1 februari van 19.30 uur tot 22 uur in CC Muze. De andere momenten zijn 2 februari Dilsen-Stokkem, Zaal Nieuwenborg, 7 februari Diepenbeek, Universiteit, 8 februari Borgloon, Panishof Bommershoven en 15 februari Lommel, De Soeverein, telkens van 19.30 uur tot 22 uur. Inschrijven vooraf is noodzakelijk

José Vervaeren overleden

Woensdag 25 januari 2023
Genk - José Vervaeren overledenZondag is José Vervaeren overleden, de weduwe van de in 2007 gestorven Jules Verdonck. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

Jong Genk klopt Dender

Woensdag 25 januari 2023
Genk - Jong Genk klopt DenderJong Genk heeft met 0-1 gewonnen op het veld van Dender. Mika Godts scoorde het doelpunt in de 12de minuut. Door deze overwinning geeft Jong Genk de rode lantaarn door aan Virton. Vrijdag speelt Jong Genk uit bij Beerschot.

Het Grote Vogelweekend

Woensdag 25 januari 2023
Genk - Het Grote VogelweekendZoom
Dit weekend organiseert Natuurpunt het jaarlijkse Grote Vogelweekend. Een kwartier tellen is al genoeg om bij te dragen aan het grootste vogelonderzoek van Vlaanderen. Vorig jaar bestond de top 3 uit: huismus, koolmees en vink. 
“Dit weekend voorspellen ze fris weer. Als je dan enkele vetbollen hangt of zaadjes strooit op de bevroren grond, dan zullen de vogels makkelijk de weg vinden naar je tuin”, voorspelt Gerald Driessens, vogelexpert bij Natuurpunt. “Zet ook een schaaltje met vers water zodat de vogels kunnen drinken of een badje nemen. Benieuwd welke vogels zich dit weekend laten opmerken.”
Op vogelweekend.be kan je tijdens het telweekend jouw vogels in een telformulier ingeven én vind je tips hoe je de vogels herkent. Geef je resultaten door vóór zondag 29 januari middernacht. Zo worden ze meegenomen in de eerste persresultaten op maandag 30 januari. (Foto Natuurpunt)

Mia Peumans overleden

Dinsdag 24 januari 2023
Genk - Mia Peumans overledenVandaag is Mia Peumans overleden, de weduwe van de in 2007 gestorven Jan Vanhees. Zij was 94 jaar en afkomstig van Membruggen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Het leven is hard

Dinsdag 24 januari 2023
Genk - Het leven is hardZoom                                                                  (Cartoon: Fobie)

Fietser gewond in Waardstraat

Dinsdag 24 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Waardstraat in Zonhoven werd gisterenavond rond 18 uur een 45-jarige fietser geraakt door een auto. Hij is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Lijnbus tegen stilstaande auto

Dinsdag 24 januari 2023
Genk - Lijnbus tegen stilstaande autoVanmorgen rond 8.45 uur is op de Europalaan een lijnbus op een stilstaande auto ingereden.Door de klap schoof de auto tegen zijn voorligger. Bij het ongeval raakte een 32-jarige man uit Maasmechelen gewond.

Meisje (18) op step aangereden

Dinsdag 24 januari 2023
In de Nieuwstraat is vanmorgen rond 8 uur een 18-jarig meisje uit Genk gewond geraakt toen zij op haar step werd aangereden. Zij is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.
Het is maar dat je 't weet
In samenwerking met de Federatie van het Notariaat en de FOD Justitie heeft de Koning Boudewijnstichting (KBS) een update gegeven aan haar praktische gids voor mensen die de rol van bewindvoerder op zich nemen. Een bewindvoerder wordt aangesteld in het kader van een gerechtelijke bescherming, vaak de beste manier om een familielid te helpen met beslissingen over zijn/haar financiën of over zichzelf, die hij/zij niet (meer) alleen kan nemen.
Voor de regeling van de persoonlijke zaken van (…) Het hele nieuwsbericht

Duizend gezinnen zonder stroom

Dinsdag 24 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In delen van Hasselt hebben vanmorgen zo'n duizend gezinnen een uur zonder stroom gezeten. Volegens Fluvius had zich een kabeldefect op de middenspanning voorgedaan.
Genk - Gezocht: durvers, dansers en acrobatenZoomWil jij samen met een groep jongeren je grenzen verleggen op het podium? Voor het project 'Beyond the Edge' worden Limburgse jongeren (m/v/x) tussen 13 en 23 jaar gezocht die bezig zijn met parkour, circus, dans, acrogym, taekwondo of andere uitdagende sporten en geen hoogtevrees hebben.
Om de juiste groep jongeren te vinden voor deze productie organiseert fABULEUS auditieworkshops. Dat zijn open workshops waaraan iedereen mag deelnemen, ook als je nog twijfelt of dit project iets (…) Het hele nieuwsbericht

Christiane Teeuwen overleden

Dinsdag 24 januari 2023
Genk - Christiane Teeuwen overledenZondag is Christiane Teeuwen overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven Omer Smets. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Marc Bellemans overleden

Dinsdag 24 januari 2023
Genk - Marc Bellemans overledenOp 20 januari is Marc Bellemans overleden. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Versterking voor KRC Genk Ladies

Dinsdag 24 januari 2023
Genk - Versterking voor KRC Genk LadiesKRC Genk Ladies heeft Marith De Bondt aangetrokken. De 20-jarige komt met onmiddellijke ingang over van OHL.

Madeleine Gelders (100) overleden

Dinsdag 24 januari 2023
Genk - Madeleine Gelders (100) overledenZaterdag is Madeleine Gelders overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven Pierre Gielen. Zij was 100 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zonhoven.

Willem Timmermans overleden

Dinsdag 24 januari 2023
Genk - Willem Timmermans overledenOp 20 januari is Willem Timmermans overleden, de weduwnaar van de in 2014 gestorven Germaine Thys. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat. Begroertng: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

KRC Genk op 1 februari naar Eupen

Maandag 23 januari 2023
KRC Genk speelt zijn inhaalmatch in Eupen op 1 februari (18.45 uur). De reden voor het vroege aftrapuur is de Beker. Diezelfde avond staat ook de halve finale tussen Union en Antwerp op het programma.
Genk - WK handbal: Belgen verliezen laatste matchZoomDe Red Wolves hebben hun eerste WK afgesloten met een nederlaag tegen de Verenigde Staten. De Amerikanen versloegen de Belgen met 24–22. Halfweg de partij was het 14–12. In de tweede helft kwamen de Red Wolves tot twee keer toe op voorsprong maar, net als in de vorige wedstrijden, waren ze ook nu niet efficiënt genoeg. De Belgen konden op dit WK één keer winnen van Tunesië. Tegen de toplanden leden de Red Wolves telkens een logische nederlaag, maar tegen Bahrein (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: Belgen verliezen laatste matchWK handbal: Belgen verliezen laatste match
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
In de Pastorijstraat in Diepenbeek is deze namiddag een auto tegen een verlichtingspaal gereden nadet de bestuurder onwel was geworden. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is zorgwekkend.

Chinees jaar van het konijn

Maandag 23 januari 2023
Genk - Chinees jaar van het konijnZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Maurice Wyns overleden

Maandag 23 januari 2023
Zaterdag is Maurice Wyns overleden. Hij was 78 jaar.

Kristof Steensels overleden

Maandag 23 januari 2023
Genk - Kristof Steensels overledenOp 19 januari is Kristof Steensels overleden. Hij was 32 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Drugsafval gevonden in Zonhoven

Zondag 22 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Drugsafval gevonden in ZonhovenZoomVanochtend rond 8 uur zagen wandelaars een hele hoop blauwe en witte vaten op een parking aan de Donderslagseweg in Zonhoven. Zo ook Bart Liesenborgs uit Beringen. De locatie is vlak bij het natuurgebied De Teut waar Bart regelmatig gaat wandelen. Hij verwittigde meteen de politie. In totaal gaat het om een 50-tal vaten, zo meldde politie LRH (Limburg Regio Hoofdstad). De vaten zijn waarschijnlijk afkomstig van een drugslab. Gelukkig is er uit de vaten nauwelijks product gelekt. Het gerechtelijk lab en het Cleanlab Response Unit kwamen ter plaatse voor een onderzoek. (foto's Bart Liesenborgs) 
Drugsafval gevonden in ZonhovenDrugsafval gevonden in Zonhoven
Zoom

Nand Dullers overleden

Zondag 22 januari 2023
Genk - Nand Dullers overledenGisteren is Nand Dullers overleden, de echtgenoot van Yvonne Delva. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Lieve Vrouwstraat in Oud-Waterschei.

Vaten met drugsafval gevonden

Zondag 22 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen zijn vijftig vaten met drugsafval gevonden aan de Donderslagseweg in Zonhoven. Het afval komt wellicht van een synthetisch drugslab.
Genk - Auto van de baan: 44-jarige gewondAan de rotonde van de Oosterring en de Zuiderring ging gisterennmiddag rond 15 uur een auto van de baan. Een 44-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond.

Man (31) gewond bij botsing

Zondag 22 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 14.45 uur kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's in de Hoogstraat in As. Een 31-jarige man ut As raakte daarbij gewond.

Volleybal: winst voor KVC LensOnline

Zaterdag 21 januari 2023
In nationale 2 B (mannen) van het volleybal heeft KVc LensOnline Genk met 0-3 gewonnen van Bruxelles Est. KV LensOnline Genk staat vierde in de stand. KVC LensOnline Genk B won met 3-0 van SJ Welkenraedt.

Koud winterweer

Zaterdag 21 januari 2023
Genk - Koud winterweerMorgen/zondag vriest het in de ochtend algemeen; lokaal, waar er sneeuw op de weg ligt, is het glad. Er kan bovendien ook aanvriezende mist voorkomen. De wolken blijven meestal aanwezig en later is er ook wat motsneeuw mogelijk. Er wordt evenwel niet veel sneeuw verwacht. Het kwik komt niet hoger dan een graad of 2 en er staat een schrale noordoostenwind.
Maandag is er kans op hardnekkige mist. Het is wel meestal droog, maar de lage wolken kunnen wel eens de hele dag aanwezig (…) Het hele nieuwsbericht

Match Eendracht Termien uitgesteld

Zaterdag 21 januari 2023
Genk - Match Eendracht Termien uitgesteldDe voetbalwedstrijd die vanavond voorzien was tussen Houtvenne en Eendracht Termien werd uitgesteld vanwege de staat van het veld.

Carmelina Fuoco overleden

Zaterdag 21 januari 2023
Genk - Carmelina Fuoco overledenVandaag is Carmelina Fuoco overleden, de echtgenoot van Alfredo Porco. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koning kerk aan de Duinenlaan in Waterschei.

Rosa Maenen overleden

Zaterdag 21 januari 2023
Genk - Rosa Maenen overledenWoensdag is Rosa Maenen overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Roger Vandeput. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Genk - WK handbal: Kroatië wint gemakkelijkZoomOp het WK handbal hebben de Red Wolves vanavond hun wedstrijd tegen Kroatië verloren met 34–26. Halfweg de partij was het 21–13 in het voordeel van de Kroaten. Over de gehele wedstrijd ontbrak het de Belgen aan efficiëntie en dat werd afgestraft door handbalgrootmacht Kroatië.
België en Kroatië speelden de voorbije jaren regelmatig tegen elkaar. De laatste keer dateert van oktober toen de Red Wolves in het kader van de EK-kwalificatie het (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: Kroatië wint gemakkelijkWK handbal: Kroatië wint gemakkelijk
WK handbal: Kroatië wint gemakkelijk
Zoom

Nieuwe vennootschap: Woonbewust

Zaterdag 21 januari 2023
Philip Lemmens (32) uit Genk heeft de besloten vennootschap Woonbewust opgericht met zetel aan de Gilissenweier. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie, loodgieterswerk en elektrotechnische installatiewerken aan gebouwen.

Alle voetbalwedstrijden afgelast

Zaterdag 21 januari 2023
Genk - Alle voetbalwedstrijden afgelastVanwege het slechte voetbalweer heeft Voetbal Vlaanderen alle wedstrijden in de provincie afgelast.

Nieuwe vennootschap: Ay Terra

Zaterdag 21 januari 2023
Aydin Yarar (22) uit Visé heeft de besloten vennootschap Ay Terra opgericht met zetel aan de Europalaan in Genk. Het gaat om een algemene bouwonderneming die zich ook inlaat met handel in voertuigen en immo-activiteiten.

KRC Genk Ladies verliezen van Gent

Zaterdag 21 januari 2023
Genk - KRC Genk Ladies verliezen van GentKRC Genk Ladies heeft gisterenavond met 1-0 verloren van Gent. Ondanks het verlies blijven de Ladies derde in de stand. Volgend weekend spelen de KRC Ladies tegen Mechelen.

Jean Venken overleden

Zaterdag 21 januari 2023
Genk - Jean Venken overledenDinsdag is Jean Venken overleden, de weduwnaar van de in 2007 gestorven Bernadette Vanhoudt. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Zofia Tonder overleden

Vrijdag 20 januari 2023
Genk - Zofia Tonder overledenWoensdag is Zofia Tonder overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Zygmund Huderek. Zij was 91 jaar. De utvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Roger Colemont overleden

Vrijdag 20 januari 2023
Genk - Roger Colemont overledenWoensdag is Roger Colemont overleden. Hij was 62 jaar.
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven zijn gisteren zes chauffeurs betrapt die onder invloed van drugs reden. Zij moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren. Tijdens de controle van de politie, waaraan ook de douane en de Vlaamse Belastingdienst deelnamen, werd voor zo’n 6.300 euro aan achterstallige verkeersbelasting geïnd.

Code geel: sneeuw en gladheid

Vrijdag 20 januari 2023
Genk - Code geel: sneeuw en gladheidHet KMI geeft voor vandaag en vannacht code geel. Vooral in onze provincie wordt er nog sneeuw verwacht wat voor gladheid kan zorgen op onze wegen.

Giovanni Fancello overleden

Vrijdag 20 januari 2023
Genk - Giovanni Fancello overledenGisteren is Giovanni Fancello overleden, de weduwnaar van de in 2013 gestorven Maria Carzedda. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt dinsdag plaats. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Vassiliki Skoumbridou overleden

Vrijdag 20 januari 2023
Genk - Vassiliki Skoumbridou overledenWoensdag is Vassiliki Skoumbridou overleden, de weduwe van Charalampos Marolidis. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (11 uur) plaats in de Grieks-Orthodoxe kerk aan de Galopinstraat in Zwartberg.

Maria Barbara Agostinho

Vrijdag 20 januari 2023
Genk - Maria Barbara AgostinhoGisteren is Maria Barbara Agostinho overleden, de echtgenote van Manuel Esperança Roberto. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt dinsdag plaats in intieme kring.

In levensgevaar na gasexplosie

Vrijdag 20 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Een gasexplosie heeft vanmorgen een woning in de Vlikkenbergstraat in As onbewoonbaar gemaakt. Vermoedelijk was er de hele nacht gas uit een gasfles gelekt. Toen de bewoonster het vuur aanstak, ontplofte dat opgehoopte gas. De vrouw werd daarbij levensgevaarlijk gewond en moest met spoed naar het ziekenhuis worden overgebracht. De woning zelf liep grote schade op.

Informatie voor veehouders

Donderdag 19 januari 2023
Genk - Informatie voor veehoudersZoomOm veehouders extra te informeren over de wolven in Vlaanderen en de steun die veehouders terzake krijgen, wordt sinds deze week informatie verspreid via PlattelandsTV. Natuur en Bos en het Wolf Fencing Team (WFT) leggen in een reportage uit hoe de risico’s geminimaliseerd kunnen worden. Het initiatief speelt in op de vraag voor versterkte informatie-initiatieven door Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir en het Wolvenoverleg. Het komende voorjaar volgen nog initiatieven, meldt de minister.
Genk - WK handbal: België verliest van EgypteZoomDe Red Wolves hebben vanavond op het WK handbal in de wedstrijd tegen Egypte een logische nederlaag geleden: 33-28.
Jeroen De Beule opent de score voor de Belgen maar Egypte reageert meteen, legt een verschroeiend tempo op en laat geen enkele kans onbenut. Na iets meer dan vier minuten is het 6–2 voor Egypte. Yérime Sylla stuurt bij via een time-out waarna het tempo wat uit de wedstrijd gaat en de Belgen terugkomen tot 7–4. We spelen twaalf minuten wanneer de Red Wolves (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: België verliest van EgypteWK handbal: België verliest van Egypte
Zoom

Nieuwe vennootschap: BDM Trucks

Donderdag 19 januari 2023
Dylan Burdot (22) uit Genk heeft de besloten vennootschap BDM Trucks opgericht met zetel aan de Gordelweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van trailers, aanhangwagens en vrachtwagens en het onderhoud en de herstelling ervan.

Koerierdienst Delika failliet

Donderdag 19 januari 2023
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft de Genkse koerierdienst Delika failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 16 februari ingediend worden.

KRC-selectie voor match tegen Eupen

Donderdag 19 januari 2023
KRC Genk heeft zijn selectie bekendgemaakt voor zijn match van morgenavond tegen Eupen: doelmannen: Vandevoordt, Leysen, Chambaere; verdedigers: McKenzie, Sadick, Cuesta, Arteaga, Carstensen, Munoz, Preciado; middenvelders: Aziz, Heynen, Hrosovsky, Castro, Trésor, Ait El Hadj, El Khannouss en aanvallers Paintsil, Sor, Samatta en Onuachu.

Carlos Cuesta langer bij KRC Genk

Donderdag 19 januari 2023
Carlos Cuesta (23) heeft zijn contract bij KRC Genk verlengd tot 2026. De Colombiaanse verdediger maakte in 2019 de overstap van Atletico Nacional uit zijn vaderlandse competitie naar Genk en kwam ondertussen al 114 keer uit voor de Genkse hoofdmacht. De afgelopen drieënhalve seizoenen ontpopte Cuesta zich tot een onmisbare schakel in het hart van de Genkse defensie en tot één van de absolute leiders binnen het team van Wouter Vrancken. In 2021 maakte hij ook zijn debuut voor de Colombiaanse nationale ploeg.

Bèr Braekers overleden

Donderdag 19 januari 2023
Genk - Bèr Braekers overledenIn Ellikom is gisteren Bèr Braekers overleden, de echtgenoot van Gerda Bosmans. Hij was 74 jaar en afkomsti uit Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.

Twintig maanden voor drugsleverancier

Donderdag 19 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Een drugsleverancier die in Zonhoven werd betrapt heeft 20 maanden cel en een boete van 8.000 euro gekregen. De politie had hem gecontroleerd omdat hij te snel reed. In de auto werden drugs aangetroffen. De wagen van de man is verbeurd verklaard. (PG)
Genk - Extra verlichting aan oversteekplaatsenZoomVlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters wil samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de zichtbaarheid ter hoogte van oversteekplaatsen op gewestwegen verhogen. Op 49 oversteekplaatsen in Limburg installeerde AWV het afgelopen jaar LED-verlichting via asymmetrisch geplaatste galgpalen boven de oversteekplaats. Waar nodig, werden wachtzones voorzien, obstakels weggewerkt en de signalisatie verbeterd. In 2023 worden nog een 50-tal oversteekplaatsen in Limburg (…) Het hele nieuwsbericht

Chris Wypychowski overleden

Donderdag 19 januari 2023
Genk - Chris Wypychowski overledenMaandag is Chris Wypychowski overleden, de echtgenote van Jean Donders. Zij was 71 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Mechelen-aan-de-Maas.

Maurice Steegen overleden

Donderdag 19 januari 2023
Genk - Maurice Steegen overledenZondag is Maurice Steegen overleden, de partner van Magda Michaux. Hij was 77 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in Uitvaartcentrum Matheï in Bilzen.

KRC Genk trekt Ait El Hadj aan

Woensdag 18 januari 2023
KRC Genk heeft Ait El Hadj van Anderlecht aangetrokken. Hij tekende een contract van 4,5 jaar. De 20-jarige speler trainde vandaag al mee.
Het is maar dat je 't weet
Genk - 'Anti-tekenmiddelen slecht voor het milieu'ZoomHondeneigenaren beschermen hun dieren tegen vlooien en teken met vlooienbanden, druppels of tabletten. Deze diergeneesmiddelen bevatten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, zoals imidacloprid en fipronil. Onderzoekers hebben ontdekt dat deze stoffen via de honden in de directe omgeving terechtkomen en een risico vormen voor het milieu, schrijft naturetoday.com. (Foto Pexels - Dominika Rosecla)

Conflicten in gezinnen aanpakken

Woensdag 18 januari 2023
Conflicten in gezinnen komen vaker voor dan je denkt. Om de problemen voortijdig aan te pakken, start het Genkse Veiligheidshuis samen met het Family Justice Center, politiezone Carma en 7 andere Limburgse gemeenten het project ‘Hoe gaat het met u?' rond familiaal geweld. Getroffen gezinnen worden voortaan sneller en nauwer opgevolgd, en kunnen praten met lotgenoten.
“Problemen ontstaan vaak als een gezin te lang alleen door ploetert”, vertelt Sabrina Reggers, (…) Het hele nieuwsbericht

Margriet Roosen overleden

Woensdag 18 januari 2023
Genk - Margriet Roosen overledenGisteren overleed Margriet Roosen , de levenspartner van Jos Geelen. Zij was 80 jaar en afkomstig uit Opgabbeek. Het afscheid gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Opglabbeek vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans in Genk..
Genk - Fietser tegen stilstaande vrachtwagenEen minderjarige fietser uit Diepenbeek is deze namiddag rond 14.30 uur gewond geraakt toen hij tegen een stilstaande vrachtwagen reed in de Bosdel. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Een 16-jarige bromfietser uit Genk is vanmiddag rond 12.15 door een auto aangereden op de Weg naar As. Hij raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
In Limburg valt veel meer onderwijzend personeel ziek uit dan in andere provincies. Dat staat in het jaarlijkse rapport over het ziekteverzuim in het onderwijs. Opvallend is ook dat er meer zieken zijn bij vrouwelijke leerkrachten, leerkrachten ouder dan 55 en bij directies.
"Het hoge ziekteverzuim van leerkrachten in Limburg kan gelinkt worden aan de grote diversiteit bij de leerlingen in sommige Limburgse gemeenten zoals Genk", zegt Yves Vannijlen van ACOD onderwijs Limburg. "Dat vraagt een grotere (…) Het hele nieuwsbericht

Cecile Leemans overleden

Dinsdag 17 januari 2023
Genk - Cecile Leemans overledenGisteren is Cecile Leemans overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Eddy Foblets. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk H. Hart aan de Kerkstraat in Winterslag. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Winters weer

Dinsdag 17 januari 2023
Weerbericht
Genk - Winters weerDe weerkaarten voor de volgende dagen en het weekend zien er vrij winters uit, al wordt er zeker geen zwaar winterweer verwacht. Het zijn vooral de temperaturen die winterse waarden hebben met in de nacht algemene vorst en overdag slechts een graad of 4. Er is wel kans op af en toe een bui van smeltende sneeuw of sneeuw. Tijdens de nacht en in de vroege ochtend is het uitkijken voor lokale gladde wegen.
Morgen/woensdag is het droog met opklaringen in de ochtend, maar ook een aantal wolkenvelden. De (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - WK handbal: Red Wolves naar tweede rondeZoomDe Red Wolves hebben dinsdagavond een 28–30 nederlaag geleden tegen Bahrein. Na een blitzstart zakten ze volledig weg en gingen bij een 12–15 stand rusten. Later op de avond versloeg Denemarken Tunesië met 21–34, waardoor de Belgen derde eindigen in groep H en doorstoten naar de tweede ronde.
Yérime Sylla voert één wijziging door in zijn selectie. Danesi is volledig hersteld van zijn blessure en komt ten nadele van Joris Gillé in de (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: Red Wolves naar tweede rondeWK handbal: Red Wolves naar tweede ronde
Zoom

Patrick Brans overleden

Dinsdag 17 januari 2023
Genk - Patrick Brans overledenZondag is Patrick Brans overleden. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat. Begroeting: maandag (19-20 uur).

Nieuwe vennootschap: Studio Stuc

Dinsdag 17 januari 2023
Thomas Lismont (34) uit Genk heeft de besloten vennootschap Studio Stuc opgericht met zetel aan de Eikenlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer stukadoors-, gevel- en pleisterwerken, het bouwrijp maken van terreinen, het slopen van gebouwen, schilderwerken, elektricteitswerken en schrijnwerkerij.

Acht bestuurders onder invloed

Dinsdag 17 januari 2023
Genk - Acht bestuurders onder invloedPolitie CARMA controleerde het voorbije weekend 461 bestuurders op alcohol. Acht besturuders hadden te veel gedonken. De controles gebeurden in Bocholt, Genk en Oudsbergen.

62 hardrijders betrapt

Dinsdag 17 januari 2023
Het voorbije weekend heeft politiezone CARMA flitscontroles gehouden op verschillende locaties in de zone. 62 chauffeurs reden te snel. Aan de controleposten passeerden 370 voertuigen. Daarnaast werden nog acht andere verkeersinbreuken vastgesteld.

Vrouw (91) aangereden

Dinsdag 17 januari 2023
Genk - Vrouw (91) aangeredenDeze voormiddag is een 91-jarige vrouw uit Genk aangereden in de Burgemeester Gerard Bijnenslaan. zij raakte daarbij lichtgewond en is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Overvaller geeft geld terug

Dinsdag 17 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Een twintiger uit Zonhoven moest zich voor de rechter verantwoorden voor een overval op een nachtwinkel. De uitbater gaf hem 300 euro. De overvaller liep daarna weg maar de uitbater rende hem achterna en kon hem tot staan brengen, Hij kreeg prompt zijn 300 euro terug. Op 14 februari wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Kijk straks naar de Red Wolves

Dinsdag 17 januari 2023
Genk - Kijk straks naar de Red WolvesOm 17.55 uur begint de uitzending van de handbalwedstrijd België - Bahrein op het wereldkampioenschap in Denemarken. De match is rechtstreeks te bekijken op Sporza, op Canvas en via de video-app VRT Max. Ook Radio 1 is er live bij.

Annie Grossard overleden

Dinsdag 17 januari 2023
Genk - Annie Grossard overledenOp 14 januari is in WZC Toermalien Annie Grossard overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Leopold Evers. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Anita Huygen overleden

Dinsdag 17 januari 2023
Genk - Anita Huygen overleden
Op 14 januari is Anita Huygen overleden. Zij was 61 jaar.
KRC Genk heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de wedstrijd van vanavond in Westerlo: doelmannen: Vandevoordt, Leysen, Penders; verdedigers: McKenzie, Sadick, Cuesta, Arteaga, Rommens, Carstensen, Munoz, Preciado; middenvelders: Aziz, Heynen, Hrosovsky, Geusens, Castro, Trésor, El Khannouss en aanvallers Paintsil, Onuachu, Samatta en Sor.
Genk - Limburg voorop in plaatsing laadpalenZoomIn bijna een op drie gemeenten in Vlaanderen is minder dan een kwart van de publieke laadinfrastructuur die in 2025 nodig zal zijn, al geïnstalleerd. Dat leert dataonderzoek van De Tijd naar de huidige en gewenste laadpaleninfrastructuur.
Opvallend is dat Limburgse steden en gemeenten veelal bij de voorlopers zitten. Zeven gemeenten - een zesde van het totale aantal in Limburg - hebben de behoefte voor 2025 al ingevuld. Nog eens 12 procent zit aan minstens drie vierde van de nodige laadequivalenten.
Voor de Internetgazetgemeenten zijn de cijfers als volgt (eerst de nu al geïnstalleerde laadpalen, tussen haakjes het voor 2025 gewenste aantal): Genk 220 (227), Beringen 103 (71), Houthalen-Helchteren 89 (47), Tongeren 89 (206), Pelt 54 (54), Lommel 50 (55), Oudsbergen 30 (40), Leopoldsburg 12 (83), Hamont-Achel 12 (22), Hechtel-Eksel 12 (21), Bocholt 7 (22), Heusden-Zolder 58 (51), Peer 15 (28). (Foto Hans Put)

Code geel voor sneeuw en ijs

Maandag 16 januari 2023
Genk - Code geel voor sneeuw en ijsHet KMI waarschuwt voor sneeuwval en ijsplekken. Boven een hoogte van 400-500 m valt de neerslag geleidelijk onder de vorm van sneeuw. Tegen middernacht kan er daardoor een sneeuwlaag gevormd worden van 5 cm of lokaal wat meer. Vannacht verschijnen er opklaringen en gaat het overal vriezen. Het is opletten voor ijsplekken in het hele land.

Julia Goris overleden

Maandag 16 januari 2023
Genk - Julia Goris overledenZaterdag is Julia Goris overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Leopold Steyls. Zij was 99 jaar en afkomstig uit Zolder. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

'F35 maakt veel te veel lawaai'

Maandag 16 januari 2023
Genk - 'F35 maakt veel te veel lawaai'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Madeleine Verwichte overleden

Maandag 16 januari 2023
Genk - Madeleine Verwichte overledenOp 12 januari is Madeleine Verwichte overleden. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koning kerk aan de Duinenlaan in Waterschei.

Miguel Ruiz Y Rincon overleden

Maandag 16 januari 2023
Genk - Miguel Ruiz Y Rincon overledenOp 11 januari is Miguel Ruiz Y Rincon overleden. Hij was 17 jaar en kwam om het leven toen hij als stagiair aan de slag was op een bouwwerf aan de Gruitroderlaan in Opoeteren.

Opnieuw aanslag in Maasmechelen

Maandag 16 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Rond 3u15 vanmorgen is er in Maasmechelen opnieuw een aanslag gebeurd bij een appartementsgebouw in Eisden-Tuinwijk. Uit het eerste oriënterend onderzoek door het Labo, DOVO en de politiezone Lanaken-Maasmechelen blijkt het volgens het parket Limburg te gaan om een zelfgemaakt springtuig, opgebouwd met een grote hoeveelheid ontplofbaar materiaal van onder meer zwaar vuurwerk. Het onderzoek zal nu worden verdergezet door de politiezone Lanaken-Maasmechelen, samen met de federale gerechtelijke politie Limburg. De speurders vragen aan mogelijke getuigen van deze feiten om zich te melden bij de lokale politie (089/474747).
Zondagmorgen was er een vrijwel gelijkaardige aanslag gebeurd bij een appartementsgebouw in Mechelen-aan-de-Maas.
In het volleybal (liga dames - nationaal) heeft Ladies Volley Genk met 3-0 verloren van Charleroi. Ladies Volley Genk staat zevende in de stand.
In het volleybal (nationale 2B mannen) heeft KVC LensOnline Genk met 3-0 gewonnen van rode lantaarn Lanaken-Brieg. KVC LensOnline Genk staat vijfde in de stand. KVC LensOnline Genk B verloor met 3-0 van Dilsen-Stokkem.
Genk - Zaalvoetbal: Genk - Grace Hollogne 5-4In het zaalvoetbal (beloften 2B- nationaal) heeft ZVK A5 Genk met 5-4 gewonnen van Grace-Hollogne. Na twaalf wedstrijden staat ZVK A5 Genk vijfde in de stand met 19 punten.
Genk - WK handbal: België klopt TunesiëZoomOp het WK handbal heeft België zijn eerste punten behaald. Het versloeg Tunesië met 31-29. De 31ste Belgische goal werd gescoord door Serge Spooren van Sezoens Bocholt. UPDATE De Red Wolves hebben zondagavond een historische zege geboekt. De Belgen versloegen Tunesië met 31–29 en winnen bij hun eerste deelname aan een WK hun tweede groepswedstrijd. Halfweg de partij was het 17–16 in het voordeel van de Red Wolves. In de tweede helft liepen de Belgen (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: België klopt TunesiëWK handbal: België klopt Tunesië
WK handbal: België klopt TunesiëWK handbal: België klopt Tunesië
Zoom

Future Winterslag speelt gelijk

Zondag 15 januari 2023
Genk - Future Winterslag speelt gelijkFuture Winterslag is, thuis tegen Rekem, niet verder gekomen dan een 3-3 gelijkspel. Na 15 wedstrijden staat Future Winterslag derde in de stand met 30 punten, op 3 punten van leider SDS Opoeteren.

Bokrijk verliest van Alken B

Zondag 15 januari 2023
Genk - Bokrijk verliest van Alken BIn Vierde Provinciale heeft Bokrijk Sport met 4-1 verloren van Alken B. Na 16 wedstrijden staat Bokrijk tiende in de stand met 17 punten.

Genk VV hakt Heis in de pan

Zondag 15 januari 2023
Genk - Genk VV hakt Heis in de panIn Derde Provinciale is Genk VV bij Heis Sport gaan winnen met 0-8 . Na 17 wedstrijden staat Genk VV derde in de stand met 36 punten.
Genk - Bregel Sport wint van Juve HasseltBregel Sport heeft thuis gewonnen van Juve Hasselt 3-1. Na 17 wedstrijden staat Bregel elfde in de stand met 21 punten en een doelpuntensaldo van 28/32.

Louwel wint bij Turkse Rangers

Zondag 15 januari 2023
Genk - Louwel wint bij Turkse RangersLouwel is bij Turkse Rangers gaan winnen met 3-4.
Genk - Damesvoetbal: Diepenbeek - Bokrijk 9-0In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bokrijk met 9-0 verloren op het veld van Diepenbeek.
Genk - Damesvoetbal: Genk B - Wuustwezel 5-3In eerste nationale van het damesvoetbal heeft Genk B Wuustwezel geklopt met 5-3. Aan de rust was de stand 1-2. Beyens (3) en Paepen (2) maakten de Genkse doelpunten. In eerste provinciale speelde Genk C thuis 3-3 gelijk tegen Hasselt.
Genk - Eendracht Termien klopt Witgoor DesselEendracht Termien is met 1-2 gaan winnen op het veld van Witgoor Dessel. Termien kreeg in de eerste helft 21 (!) hoekschoppen maar scoren lukte niet. In de 57ste minuuut kwam Termien zelfs op achterstand maar drie minuten later hing Heeren de bordjes al gelijk. In de 82ste minuut maakte Odutayo op strafschop de winning goal.
Genk - Nieuwe Chinese auto's op het autosalonZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Zware ontploffing in Maasmechelen

Zondag 15 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht omstreeks 4:30u was er een zware ontploffing in een appartementsgebouw aan Op de Duif in Maasmechelen.   Twee gemaskerde personen hebben vermoedelijk zwaar vuurwerk vastgekleefd aan een plastic fles met brandversnellers en dat vervolgens laten ontploffen. Daardoor werden twee zware deuren uit hun kader geblazen en is een deel van het plafond naar beneden gekomen. Op de muur waren bedreigingen richting een appartementsbewoner aangebracht, hetgeen volgens het parket doet vermoeden (…) Het hele nieuwsbericht

Rcing Boxberg wint van Smeermaas

Zaterdag 14 januari 2023
Genk - Rcing Boxberg wint van SmeermaasIn Derde Provinciale heeft Racing Boxberg Smeermaas verslagen met 1-0.

STA Genk verliest van Kabouters B

Zaterdag 14 januari 2023
Genk - STA Genk verliest van Kabouters BDe tweede ploeg van Kabouters Opglabbeek heeft thuis STA Genk verslagen met 2-0.

Dode man aangetroffen

Zaterdag 14 januari 2023
Genk - Dode man aangetroffenVanmorgen is een 40-jarige man dood aangetroffen in een woning aan de Hoevenzavellaan. Het slachtoffer lag onder aan de trap. Onderzoek moet uitwijzen hoe de man om het leven kwam. UPDATE Uit het onderzoek is gebleken dat het slachtoffer door een val van de trap om het leven is gekomen. Drie opgepakte Kroaten zijn vrijgelaten.

Het 100ste Autosalon is gestart

Zaterdag 14 januari 2023
Genk - Het 100ste Autosalon is gestartZoomVeel aandacht voor elektrische auto's op het 100ste Autosalon, dat vandaag van start gaat...  (Cartoon: Fobie)
Genk - WK handbal: België verliest van DenemarkenZoomOp het WK handbal hebben de Belgen vandaag de wedstrijd tegen Denemarken - hun eerste wedstrijd in een wereldkampioenschap - verloren met 43-28. De ruststand was 22-15. Voor de wedstrijd waren 12.000 Deense en 300 Belgische supporters komen opdagen. Denemarken werd eerder al twee keer wereldkampioen. (Foto IHF)

KRC Genk Ladies klopt Aalst

Vrijdag 13 januari 2023
Genk - KRC Genk Ladies klopt AalstKRC Genk Ladies heeft vanavond Aalst verslagen met 2-0. Chiara Wielockx en Gwyneth Vanaenrode maakten de doelpunten. Na 14 wedstrijden staat KRC Genk Ladies derde met 31 punten.

Josée Beusen overleden

Vrijdag 13 januari 2023
Genk - Josée Beusen overledenOp 7 januari is Josée Beusen overleden, de echtgenote van Angelo Monaco. Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genk-Centrum. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Het wordt kouder

Vrijdag 13 januari 2023
Weerbericht
Genk - Het wordt kouderDe temperaturen komen na het weekend een flink stuk lager uit bij maxima rond 4 of 5 graden. Het blijft echter nog wisselvallig met buien, die stilaan een winters karakter kunnen krijgen. Op het einde van volgende week lijkt het terug wat zachter te worden. Het weekend verloopt wel nog zacht, winderig en vooral ook nat.
Vandaag zijn er opklaringen en het is overwegend droog. In de loop van de ochtend komen er meer wolken opzetten en hier en daar kan er een bui of een spat regen vallen. Er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Hele weekend alcoholcontroles

Vrijdag 13 januari 2023
Voor dit weekend heeft de politie opnieuw een 'weekend zonder alcohol' op het getouw gezet. Vanaf 22 uur vanavond tot 6 uur maandagochtend mogen weggebruikers op de gemeente- en gewestwegen zich aan extra controles verwachten. De federale wegpolitie neemt de op- en afritten of parkings van de snelwegen voor haar rekening. 

Juwelen en kledij gestolen

Vrijdag 13 januari 2023
Genk - Juwelen en kledij gestolenIn een woonst aan de Krelstraat is ingebroken. De daders namen juwelen en kledij mee. De inbraak is gisterennamiddag rond 16 uur vastgesteld.
KRC Genk heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de match van morgenavond tegen Zulte Waregem: doelmannen: Vandevoordt, Leysen, Chambaere; verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen, Didden, Cuesta, Preciado; middenvelders: Aziz, Heynen, Castro, Trésor, Geusens, Hrosovsky, El Khannouss; aanvallers: Samatta, Sor, Onuachu.

6.392 baby's geboren in 2022

Vrijdag 13 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
In de Limburgse ziekenhuizen zijn vorig jaar 6.932 baby's geboren, 66 minder dan in 2021. Bij die baby's waren er 113 tweelingen. Het ziekenhuis in Genk telde met 2.088 het hoogste aantal geboortes. In Noorderhart in Pelt werden 900 baby's geboren, in het AZ Vesalius in Tongeren 475.

KRC Genk haalt jeugdtalent terug

Vrijdag 13 januari 2023
Genk - KRC Genk haalt jeugdtalent terugZoomKRC Genk tekende een overeenkomst met Konstantinos Karetsas (15). Het voormalig jeugdtalent van de KRC Genk Talent Academy keert, na een korte passage bij RSC Anderlecht, terug thuis bij KRC Genk."Konstantinos is een totaalvoetballer op de 10. Met een technisch zeer onderlegde spelstijl weet hij de ruimtes uiterst efficiënt te bespelen en voegt hij enorme offensieve kwaliteiten toe aan de kern. Dwingend naar voren spelen, een sterke vista, hoog rendement… het is niet voor niets dat hij ook reeds (…) Het hele nieuwsbericht

Hubert Stiers overleden

Vrijdag 13 januari 2023
Genk - Hubert Stiers overledenWoensdag is Hubert Stiers overleden, de echtgenoot van Christina Corvers. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jachtgebied in Limburg krimpt

Vrijdag 13 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Genk - Jachtgebied in Limburg krimptZoomIn Limburg is zo'n 245 hectare grond niet langer jachtgebied. 108 privé-eigenaars hebben vorig jaar namelijk een aanvraag ingediend om het jachtgebied op hun eigendom te laten uitkleuren.  In Vlaanderen is ongeveer 2/3 ingekleurd als jachtgebied, veel daarvan ligt op privé-terrein. Maar niet alle eigenaars zijn daarvan op de hoogte. (Radio 2)

Minder bouwvergunningen afgeleverd

Vrijdag 13 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aantal afgeleverde vergunningen voor nieuwe woongebouwen is in de eerste 9 maanden van 2022 gedaald met 7,8% tot 22.494 gebouwen in vergelijking met dezelfde periode in 2021. In het Vlaamse Gewest bedroeg de daling 7,1%. In het Waalse Gewest lag het aantal afgeleverde vergunningen voor nieuwe woongebouwen 9,8% lager en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest registreerde een daling met 11,1%. Sinds 2007 is het aantal vergunningen voor het verbouwen van woningen over het algemeen hoger dan het aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Piombo

Donderdag 12 januari 2023
Andrea Piombo (30) uit Genk heeft de besloten vennootschap Piombo opgericht met zetel aan de Hovenierslaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's en computerconsultancy-activiteiten.

Gemachtigde opzichters gezocht

Donderdag 12 januari 2023
Genk - Gemachtigde opzichters gezochtZoomDe provincie Limburg organiseert dit jaar voor de twaalfde keer een opleiding tot gemachtigd opzichter. Al meer dan 4.000 Limburgers volgden deze opleiding.
Iedereen van minstens 18 jaar kan gemachtigd opzichter worden. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje vrije tijd en een vrijwillige inzet voor de verkeersveiligheid.
Gemachtigd opzichters zijn een onmisbare waarde in de dagelijkse mobiliteit van zwakke weggebruikers. Je maakt het verkeer veiliger voor groepen kinderen, scholieren, ouderen (…) Het hele nieuwsbericht

Werkstraf voor diefstal sneakers

Donderdag 12 januari 2023
De rechter heeft een 41-jarige vrouw een werklstraf van 90 uur opgelegd omdat zij met een paar sneakers aan de haal ging in een Genkse schoenenwinkel. De feiten dateren van 29 april 2022. (PG)

Waar haalde de pimpelmees haar naam?

Donderdag 12 januari 2023
Genk - Waar haalde de pimpelmees haar naam?ZoomZou een pimpelmeesje zijn naam te danken hebben aan het feit dat het veel drinkt?
We hebben het even opgezocht, maar geen duidelijk antwoord gevonden. Pimpelen wordt vrijwel overal in verband gebracht met drinken en zuipen. Je zou het die vogeltjes niet nageven. Is er iemand die weet hoe het komt dat een pimpelmees pimpelmees heet?
Overigens nog iets interessants gelezen tijdens onze zoektocht: "Vanwege de goede leervaardigheid van de pimpelmees moest rond de jaren (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsendief veroordeeld

Donderdag 12 januari 2023
Een dertiger uit Genk moet een werkstraf van 50 uur uitvoeren omdat hij een elektrische fiets had gestolen. De man kreeg ook een geldboete. Als hij de werkstraf niet uitvoert, is vier maanden cel het alternatief. (PG)

Sigarenbandje Café Thor

Donderdag 12 januari 2023
Uit de oude doos
Genk - Sigarenbandje Café ThorZoomWie heeft café Thor nog gekend? Heb je leuke verhalen? Laat het ons weten!

Chinese Marsmissie op dood spoor?

Donderdag 12 januari 2023
Genk - Chinese Marsmissie op dood spoor?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Thea Storms overleden

Donderdag 12 januari 2023
Genk - Thea Storms overledenGisteren is Thea Storms overleden, de weduwe van Martin Marx. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Spookrijder belandt in berm

Donderdag 12 januari 2023
Genk - Spookrijder belandt in bermOp de E314 in Genk belandde een spookrijder in de berm. De man kwam er met de schrik vanaf. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.

Global Investments Group failliet

Donderdag 12 januari 2023
De rechtank in Tongeren heeft dinsdag het faillissement uitgesproken van Global Investments Group uit Genk. Uiterlijk op 9 februari moeten de schuldvorderingen ingediend worden.

BB Projects failliet verklaard

Donderdag 12 januari 2023
De rechtbank in Tongeren heeft dinsdag BB Projects uit Genk failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten uiterlijk op 9 februari ingediend worden.

Lieske Nysen overleden

Donderdag 12 januari 2023
Genk - Lieske Nysen overledenGisteren is Lieske Nysen overleden, de weduwe van de in 1969 gestorven Jaak Vanherk. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Zagerijstraat. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

'Mogelijk minder insecten'

Donderdag 12 januari 2023
Puur natuur
Genk - 'Mogelijk minder insecten'ZoomDoor het zachte winterweer van de afgelopen tijd zien we deze lente en zomer mogelijk minder insecten. Onder meer bijen, vlinders en wespen beginnen nu al te vliegen. En dat kan ze fataal worden, zeggen verschillende experts.(nu.nl)

Julienne Geiregat (101) overleden

Donderdag 12 januari 2023
Genk - Julienne Geiregat (101) overledenOp 3 januari overleed Julienne Geiregat, de weduwe van de in 1965 gestorven Donald Castelein. Zij was 101 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur).

Zware nederlaag voor Bokrijk Sport

Woensdag 11 januari 2023
Genk - Zware nederlaag voor Bokrijk SportBokrijk Sport heeft vanavond een inhaalwedstrijd tegen Juve Hasselt B verloren met 0-8.

Termien wint van Sint-Lenaarts

Woensdag 11 januari 2023
Genk - Termien wint van Sint-LenaartsIn een inhaalwedstrijd in Derde Afdeling B heeft Eendracht Termien St.-Lenaarts verslagen met 3-1. Termien kwam in de 25ste minuut op achterstand maar Heeren hing in de 33ste minuut de bordjes gelijk. In de tweede helft scoorden Jeunen en Stefani. Termien staat nu derde in de stand.
Genk - Botsing in Boekweitstraat: twee gewondenGisterennamiddag botsten twee auto's in de Boekweitstraat. Daarbij raakten een 35-jarige man en een 63-jarige vrouw, beiden uit Genk, gewond.
Genk - Veertiger vervolgd voor 14 diefstallenDe rechtbank heeft een veertiger uit Genk ter verantwoording geroepen voor het plegen van veertien diefstallen. De man pleegde de diefstallen in de personeelsruimtes van warenhuizen. Hij maakte geld en sigaretten huit. Het Openbaar ministerie vorderde 24 maanden effectieve celstraf en een boete van 1.600 euro. OP 8 februari wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Trekvogels keren (nu al) terug

Woensdag 11 januari 2023
Genk - Trekvogels keren (nu al) terugZoom
Zouden die zich vergissen - of is de lente echt al op komst? (Foto Josh Vandijck)

Stuk van dodecaëder gevonden

Woensdag 11 januari 2023
Genk - Stuk van dodecaëder gevondenZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)
Genk - Dief riskeert 12 maanden cel met uitstelEen dertiger uit Genk stond terecht voor diefstallen. In een warenhuis in Oudsbergen had hij snoep voor zijn kinderen gestolen omdat hij als leefloner geen geld had om dit te betalen. Hij moest zich ook verantwoorden voor een diefstal in de kerk van Wiemismeer waar een offerblok werd opengebroken en voor een diefstal in een winkel en een warenhuis in Winterslag. Het Openbaar ministerie vorderde twaalf maanden cel met uitstel onder voorwaarden. De rechter nam de zaak in beraad en velt vonnis op 8 februari. (PG)

Yvonne Schuermans overleden

Woensdag 11 januari 2023
Genk - Yvonne Schuermans overledenGisteren is Yvonne Schuermans overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Michel Dirkx. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

André Frederix overleden

Woensdag 11 januari 2023
Genk - André Frederix overledenMaandag is André Frederix overleden, de weduwnaar van Paula Stas. Hij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oud-Waterschei aan de Lieve Vrouwstraat.

Code geel: regen en wind

Woensdag 11 januari 2023
Genk - Code geel: regen en windVandaag en morgen waarschuwt het KMI met code geel voor regen en rukwinden. In de loop van volgende nacht en aanvankelijk op donderdag waait er een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind met rukwinden die kunnen oplopen tot 80 à 90 km/u.

Hilde Weyen overleden

Woensdag 11 januari 2023
Genk - Hilde Weyen overledenOp 6 januari is Hilde Weyen overleden, de echtgenote van Miel Lenaerts. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur).

Kernakkoord met Engie

Woensdag 11 januari 2023
Genk - Kernakkoord met EngieZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Drie gewonden bij frontale klap

Dinsdag 10 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de vooravond kwam het op de Stalkerweg in Zutendaal tot een frontale aanrijding tussen twee auto's. Daarbij zijn drie gewonden gevallen. Het betreft een 17-jarig meisje, een 49-jarige man en een 64-jarige man, allen uit Lanaken.

Na het weekend gevoelig kouder

Dinsdag 10 januari 2023
Weerbericht
Genk - Na het weekend gevoelig kouderNa de doortocht van een warmtefront komen we in de warme sector terecht en gaat het kwik flink oplopen. We zijn dan wel reeds in de avondperiode. De volgende dagen blijven de temperaturen hoog, maar we krijgen ook geregeld regen of buien en het gaat vooral bij momenten erg hard waaien. Na het weekend komt de straalstroom ten zuiden van onze regio te liggen. Er wordt dan koudere lucht van polaire oorsprong aangevoerd, waarbij het kwik een flink stuk lager uitkomt.
Morgen verlaat regen in de loop van de (…) Het hele nieuwsbericht
KRC Genk heeft de selectie bekendgemaakt voor de bekerwedstrijd van morgenavond tegen FC Antwerp: doelmannen: Vandevoordt, Leysen, Penders; verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen, Munoz, Didden, Cuesta, Preciado; middenvelders: Aziz, Heynen, Castro, Tresor, Geusens, Hrosovsky, El Khannouss; aanvallers: Samatta, Sor, Onuachu, Paintsil.
Genk - Woninginbraak in Evence CoppéelaanGisteren in de vooravond is een woninginbraak vastgesteld in de Evence Coppéelaan. Er werd geld gestolen.

Ines Rocca overleden

Dinsdag 10 januari 2023
Genk - Ines Rocca overledenOp 6 januari is Ines Rocca overleden, de weduwe van de in 1987 gestorven Fiore Astorino. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborrre aan de Oostlaan.

Laat een adoptiehond niet alleen

Dinsdag 10 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Een geadopteerde hond wordt in de eerste weken na de adoptie best niet alleen gelaten. Dat blijkt uit een studie van Jana Vanhoutte aan de Hogeschool Vives. Met haar onderzoek richtte ze zich op honden die uit een asiel geadopteerd worden. Ze stelde voor mensen die een hond adopteerden een informatiebrochure samen om de verlatingsangst bij honden na adoptie te onderzoeken en te voorkomen. Met haar scriptie won ze de Vlaamse Dierenwelzijnsprijs, goed voor 1500 euro.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Straks verkeerswisseling op viaduct BoorsemZoomDe werken op het viaduct van de E314 in Boorsem gaan een volgende fase in. Daarvoor wordt het verkeer komende nacht omgezet naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is al gestart met de renovatie van de noordkant van het viaduct, rijrichting Lummen. De werken nemen nog tot de zomer in beslag.
Verkeer op de trage of rechterrijstrook richting Lummen blijft vanaf morgen tijdens de werken op de brughelft waar gewerkt wordt. Verkeer op de andere 3 rijstroken rijdt over het vernieuwde viaduct (zie afbeelding hierboven). De versmalde rijstroken, de snelheidsbeperking van 70 km/u en de tonnagebeperking op de linkerrijstrook blijven gelden. Het fietsverkeer rijdt tot het einde van de werken in twee richtingen op de zuidkant van het viaduct. Ook het fietspad aan de noordzijde wordt gerenoveerd. (Afb. AWV)

Auto rijdt tegen lijnbus

Dinsdag 10 januari 2023
Genk - Auto rijdt tegen lijnbusOp de Hermeslaan is vanmorgen, even voor 6 uur, een auto tegen een lijnbus gebotst. De bestuurder van de personenwagen raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer is een 38-jarige man uit Houthalen-Helchteren.

Nieuwe vennootschap: MRT Infra

Maandag 9 januari 2023
Murat Oztürk uit Genk heeft de besloten vennootschap MRT Infra opgericht met zetel aan de Ruisstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van graafwerken, het aanleggen van parkings en speelpleinen, het platsen van afslutingen én riolerings- en draineringswerken.

Negen auto's beschadigd

Maandag 9 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Paalsteenstraat in Hasselt heeft een vandaal het koetswerk van negen auto's beschadigd. Dat gebeurde met een scherp voorwerp.

Grasmaaier gestolen uit garage

Maandag 9 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Het voorbije weekend is ingebroken in een garage aan de Hovenstraat in Diepenbeek. De daders gingen met een grasmaaier en een brander van een verwarmingsketel aan de haal.

Pollenseizoen gestart

Maandag 9 januari 2023
Genk - Pollenseizoen gestartZoomHet nationale aerobiologische meetnet AirAllergy van Sciensano kondigt het begin van het stuifmeelseizoen aan: de eerste pollen van het jaar zijn afkomstig van de els en de hazelaar. Het stuifmeelgehalte zal waarschijnlijk stijgen naarmate de weersomstandigheden veranderen. Personen die gevoelig zijn voor het stuifmeel van deze bomen lopen het risico om allergische symptomen te ontwikkelen. De gele katjes (zo wordt de bloeiwijze genoemd) van de els en vooral de hazelaar zijn al sinds december goed zichtbaar. Het lijkt erop dat de uitzonderlijk hoge temperaturen de ontwikkeling heeft versneld, waardoor het pollenseizoen heel vroeg is begonnen. Er zijn dus naar verhouding meer met stuifmeel beladen bloemen vergeleken met dezelfde periode in voorgaande jaren.
Genk - Koningin krijgt eredoctoraat UHasseltZoomDe UHasselt bestaat 50 jaar en gaat bij deze gelegenheid een eredoctoraat uitreiken aan koningin Mathilde. “Koningin Mathilde, die in 2023 net als UHasselt haar vijftigste verjaardag viert, willen we als instelling eren voor haar sterke rol om pertinente problemen in onze samenleving aan te kaarten. Of het nu gaat om opvoeding en onderwijs, kinderarmoede, mentale gezondheid of de positie van de vrouw hier en in het Globale Zuiden," zegt rector Bernard Vanheusden. "In haar publieke rol toont (…) Het hele nieuwsbericht

Astmasymptomen door koken op gas?

Maandag 9 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Genk - Astmasymptomen door koken op gas?ZoomIn heel Europa zouden afgelopen jaar 700.000 kinderen astmatische klachten hebben gehad door het koken op gas. Dat concluderen twee Europese organisaties op basis van o.m. onderzoek van het Nederlandse instituut TNO. Gaskookplaten produceren stikstofdioxide, koolmonoxide, ultrafijnstof en andere schadelijke stoffen die voor ernstige gezondheidsklachten kunnen zorgen. Volgens Clasp, een non-profitorganisatie rond schone energie, zou twaalf procent van het aantal huidige astmatische kinderen voorkomen kunnen worden door het gasstel uit de keuken te bannen. Ook volwassenen die al longproblemen hebben kunnen klachten ervaren door gasfornuizen. (Foto Pexels - Torsten Dettlaff)

Jean Bas overleden

Maandag 9 januari 2023
Genk - Jean Bas overledenOp 6 januari is Jean Bas overleden, de weduwnaar van de in 2021 gestorven Mia Tielen. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt woensdag (13 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).
Genk - Dan toch brief voor vernieuwing rijbewijsZoom Wie zijn rijbewijs moet vernieuwen zal voortaan toch een brief krijgen. In het verleden kreeg je geen verwittiging dat je rijbewijs was vervallen met als resultaat dat veel chauffeurs rondrijden met een vervallen rijbewijs. Op het systeem kwam veel kritiek en minister Gilkinet heeft nu geld vrijgemaakt om toch brieven rond te sturen. Het systeem van rijbewijzen in de vorm van een 'bankkaart' werd ingevoerd in 2010 en het rijbewijs was geldig voor tien jaar. Veel rijbewijzen zijn dus aan vernieuwing toe. Voor alle veiligheid kijk je best even naar de vervaldatum van je rijbewijs voor wie er eentje kreeg in 2010, 2011 of 2012. Wie nog een papieren versie heeft moet deze tegen 2033 ten laatste vervangen.

Pieter Remans overleden

Maandag 9 januari 2023
Genk - Pieter Remans overledenOp 4 januari is Pieter Remans overleden, de echtgenoot van Germaine Smeets. Hij was 84 jaar. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Uit bocht en tegen boom

Zondag 8 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 18.10 uur is in het Kapelhof in Zonhoven een auto uit de bocht gegaan en tegen een boom beland. De bestuurder raakte gewond.

Dodelijke val in jeugdhuis

Zondag 8 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In jeugdhuis De Kaller in Zutendaal is rond middernacht een 24-jarige man uit Zutendaal ten val gekomen en overleden. Het is niet duidelijk of dit ten gevolge van de val was of dat de betrokkene iets had gekregen. Morgen wordt er een autopsie uitgevoerd om de doodsoorzaak te achterhalen.

Auto van de baan op H. Fordlaan

Zondag 8 januari 2023
Genk - Auto van de baan op H. FordlaanVanochtend rond 0.15uur raakte een auto van de baan op de Henry Fordlaan. Een 33-jarige man uit Maaseik raakte daarbij gewond.

Dertiger gewond bij ongeval

Zondag 8 januari 2023
Genk - Dertiger gewond bij ongevalOp de Hasseltweg raakten zaterdagmorgen rond 7 uur een bromfietser en een voetganger in een aanrijding betrokken. Daarbij werd een 32-jarige Genkenaar gewond. Het ongeval gebeurde op het fietspad.

STA Genk verliest van Opoeteren

Zondag 8 januari 2023
Genk - STA Genk verliest van OpoeterenIn Vierde Provinciale heeft STA Genk met 4-1 verloren van Opoeteren.

Future Winterslag klopt WAVO

Zondag 8 januari 2023
Genk - Future Winterslag klopt WAVOIn Vierde Provinciale heeft Future Winterslag WAVO verslagen met 6-0. Boz maakte vijf doelpunten, Colla één.

Inbraak in Stoffelbergstraat

Zondag 8 januari 2023
Genk - Inbraak in StoffelbergstraatIn de Stoffelbergstraat is ingebroken in een woning. Er is geld gestolen. De politie kreeg zaterdag melding van de feiten.

Bokrijk verliest bij Zelem

Zondag 8 januari 2023
Genk - Bokrijk verliest bij ZelemIn Vierde Provinciale is Bokrijk Sport bij Zelem gaan verliezen met 2-0.

Turkse Rangers wint van LHVV

Zondag 8 januari 2023
Genk - Turkse Rangers wint van LHVVTurkse Rangers heeft van Lindelhoeven VV gewonnen met 2-1. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Het Lindelse doelpunt viel uit penalty en werd omgezet door Jonas Meeus.
Genk - Fietspaden in Limburg worden aangepastZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
In liga vrouwen nationaal van het volleybal heeft Ladies Volley Genk gisterenavond met 1-3 verloren van Antwerp. Ladies Volley Genk staat zesde in de stand.
In nationale 2 B (mannen) van het volleybal heeft KVC LensOnline Genk gisterenavond met 3-0 verloren van Booischot. KVC LensOnline Genk staat vijfde in de stand. In nationale 3 A (mannen) verloor KVC LensOnline Genk B met 2-3 van Athus.

Weer vrachtwagen vast onder brug

Zaterdag 7 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Miezerikstraat in Diepenbeek heeft vanavond een vrachtwagen zich vastgereden onder de brug. De vrachtwagenbestuurder kon verder rijden door lucht uit de banden van zijn vrachtwagen te laten lopen. Twee weken geleden reed een vrachtwagen zich ook al vast onder dezelfde brug.

Kijk mama! Zonder handen...

Zaterdag 7 januari 2023
Genk - Kijk mama! Zonder handen...ZoomZoiets moet astronaut Bruce McCandless II gedacht hebben toen hij onlangs volledig los van de Space Shuttle door de ruimte zweefde in zijn manned maneuvering unit, die hem in leven hield. Daarmee was hij de eerste ruimtevaarder in de geschiedenis die dat deed. Het is misschien wel de meest angstaanjagende ruimtefoto tot nu toe. Onderaan in beeld: onze Aarde. We vonden het een mooie foto om de nacht in te gaan... (Credits: NASA)

Winderig met geregeld buien

Zaterdag 7 januari 2023
Weerbericht
Genk - Winderig met geregeld buienEen omvangrijke en krachtige depressie met kern ten noorden van Schotland is de sturende motor van het weerbeeld op korte termijn. Storingen doen geregeld onze streken aan en bij momenten staat er veel wind. De temperaturen zijn wel hoog. Alvast tot volgend weekend houdt het wisselvallige en eerder zachte weer aan. Daarna lijkt het wel droger te worden, maar ook iets kouder.
Morgen is de eerste helft van de dag droog met opklaringen. Tijdelijk zijn dat brede opklaringen. Na de middag komen er echter (…) Het hele nieuwsbericht

Eendracht Termien klopt Betekom

Zaterdag 7 januari 2023
Genk - Eendracht Termien klopt BetekomEendracht Termien heeft vanavond thuis met 3-0 gewonnen van KAC Betekom A.

Monsterzege voor Genk VV

Zaterdag 7 januari 2023
Genk - Monsterzege voor Genk VVGenk VV heeft vanavond FC Racing Boxberg A verslagen met... 11-0. De doelpuntenmakers waren Kochen (5), Janssen (4), Peeters en Huybregts.
KRC Genk heeft zijn selectie bekengemaakt voor de match van morgen tegen Club Brugge: doelmannen: Vandevoordt, Leysen, Chambaere; verdedigers: McKenzie, Sadick, Cuesta, Didden, Arteaga, Carstensen, Munoz, Preciado; middenvelders: Aziz, Heynen, Hrosovsky, Geusens, Castro, Trésor, El Khannouss; aanvallers: Samatta, Sor, Onuachu, Paintsil.

Jan Myszta overleden

Zaterdag 7 januari 2023
Genk - Jan Myszta overledenDonderdag is Jan Myszta overleden, de echtgenoot van Genia Sledzianowski. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk aan de Kerkstraat in Winterslag. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Rina Heleven overleden

Zaterdag 7 januari 2023
Genk - Rina Heleven overledenDinsdag is Rina Heleven overleden, de echtgenote van Jan Peustjens. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur).

Beke Janssens overleden

Zaterdag 7 januari 2023
Genk - Beke Janssens overledenWoensdag is Beke Janssens overleden, de echtgenote van Lucien Sturbois. Zij was 69 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van As vinden plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Leon Habex overleden

Zaterdag 7 januari 2023
Genk - Leon Habex overledenMaandag is Leon Habex overleden, de echtgenoot van Jet Bollen. Hij was 84 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Hij wordt begraven op de begraafplaats van Munsterbilzen.

Monique Simons overleden

Zaterdag 7 januari 2023
Genk - Monique Simons overledenDinsdag is Monique Simons overleden, de echtgenote van Daniël Muffels. Zij was 74 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van As. Begroeting: maandag (19.30-20.30 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Michel Van Dyck overleden

Zaterdag 7 januari 2023
Genk - Michel Van Dyck overledenDinsdag is Michel Van Dyck overleden, de weduwnaar van de in 1993 gestorven Jeanne Raison. Hij was 89 jaar en afkomstig uit Meeuwen. Het afsched vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans in Genk. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).

Twijfelachtig testament

Vrijdag 6 januari 2023
Tribunaliteiten
Genk - Twijfelachtig testamentVan de familierechtbank van Hasselt mocht een dame bezit nemen van de volledige nalatenschap van een dame die was gestorven op de palliatieve afdeling van een ziekenhuis. De dame had aan de rechtbank een testament getoond, door de overledene op haar ziekbed geschreven. In dit testament was zij de enige begunstigde en de overledene had geen beschermde erfgenamen.
Maar de zuster van de overledene tekende met succes verzet aan tegen de beslissing van de familierechtbank. De begunstigde dame ging vervolgens (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Drukke week voor Eendracht TermienEendracht Termien staat voor een drukke week. Er zijn de inhaalwedstrijden in eigen huis tegen Betekom (zaterdag) en Sint-Lenaarts (woensdag) en de verplaatsing naar Witgoor Dessel komend weekend.

KRC heeft nu prikkelarme tribune

Vrijdag 6 januari 2023
Genk - KRC heeft nu prikkelarme tribuneNu zondag introduceert voetbalclub KRC Genk een primeur in het Belgisch voetbal: voor het eerst kunnen jongeren en volwassenen die lijden aan een vorm van autisme of hoogsensitiviteit de wedstrijd in een prikkelarme tribune volgen. Genk heeft ook al een rolstoeltribune en een blindentribune en krijgt zo nog meer een inclusief stadion.
De topper tussen KRC Genk en Club Brugge (zondag 13.30 uur) in de Genkse Cegeka Arena is uitverkocht. De laatste keer dat het Genkse stadion nog eens volledig volliep dateert van 23 oktober 2019.

Kerstbestand in Oekraïne?

Vrijdag 6 januari 2023
Genk - Kerstbestand in Oekraïne?Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Germaine Lantmeeters overleden

Vrijdag 6 januari 2023
Genk - Germaine Lantmeeters overledenWoendag is Germaine Lantmeeters overleden, de echtgenote van Paul Coenen. Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Termien. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Scooterrijder (18) aangereden

Donderdag 5 januari 2023
Genk - Scooterrijder (18) aangeredenOp de Weg naar As is gisterenavond rond 18.30 uur een 18-jarige scooterrijder aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.

Nieuwe vennootschap: Armarios

Donderdag 5 januari 2023
Muhammet Cona uit Genk heeft de besloten vennootschap Armarios opgericht met zetel aan de Zuiderring. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer buiten- en binnenschrijnwerk, de installatie van zonneschermen, het uitvoeren van dakwerken, het schilderen van gebouwen en goederenvervoer.

Roos Roppolo overleden

Donderdag 5 januari 2023
Genk - Roos Roppolo overledenIn WZC Prinsenpark is dinsdag Roos Roppolo overlede, de levenspartner van Claudio Crocetti. Zij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag 11 januari (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: dinsdag (17-18 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Hugo Van Geneugden overleden

Donderdag 5 januari 2023
Genk - Hugo Van Geneugden overledenDinsdag is Hugo Van Geneugden overleden, de echtgenoot van Irène Meuffels. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag 12 januari (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag 11 januari (19-20 uur).
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Drugsdealer betrapt door te snel rijdenHet Openbaar ministerie vorderde 30 maanden cel en een boete van 8.000 euro tegen een drugsdealer. De veertiger werd in Zonhoven door de politie aan de kant gezet omdat hij te snel reed en zijn auto een defect remlicht had. In zijn wagen werden lsd-strips en ketamine gevonden. Op 19 januari valt het vonnis in deze zaak. (PG)

Hatsjie! Daar zijn de pollen

Donderdag 5 januari 2023
Het hooikoortsseizoen is al begonnen. Dat hebben we te danken aan het zachte weer van eind december en begin januari, waardoor de eerste elzen en hazelaars al in bloei zijn gekomen, meldt het weerplatform Meteovista. Door de regen zullen mensen die gevoelig zijn voor pollen van elzen en hazelaars nog niet veel last ondervonden hebben, maar tijdens droge periodes kunnen wel klachten ontstaan. Hatsjie!
Genk - Lichaam van Benedictus XV bijgezet in crypteZoom"Het lichaam van de overleden paus zal in drie kisten worden gelegd: een cipreshouten kist, vervolgens een kist van zink die zal worden verzegeld en een kist van massief eikenhout."
                                                                  (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Na meer dan 20 jaar heeft Proximus een einde gemaakt aan de gratis digitale telefoongids 1207.be. Op die website kon iedereen gratis telefoonnummers zoeken of nagaan wie er gebeld had. Voor dergelijke inlichtingen zal voortaan moeten betaald worden via het telefoonnummer 1207.

Nieuwe vennootschap: RA Groep

Woensdag 4 januari 2023
Rustam Tchekuyev uit Genk en Alexei Hizhenok uit Hasselt hebben de besloten vennootschap RA Groep opgericht met zetel aan de Wennel in Genk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer goederenvervoer, verhuisdiensten, koerierdiensten en advies op gebied van public relations en communicatie.

Nieuwe vennootschap: Johil

Woensdag 4 januari 2023
Hildegard Reyskens (61) en Joris Jaenen (34), beiden uit Genk, hebben de besloten vennootschap Johil opgericht met zetel aan de Turfstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consulatancy- en implementatie-advies, projectontwikkeling en de ontwikkeling van residentiële en niet-residentiële bouwprojecten.

Griepepidemie in ons land

Woensdag 4 januari 2023
De griep is al een tijdje in het land, maar nu zijn alle criteria vervuld om van een griepepidemie te mogen spreken. Zowel bij de huisartsen, in de laboratoriumanalyses en in de ziekenhuisopnames is er een duidelijke stijging van het aantal griepgevallen. Daarnaast circuleren er ook nog steeds een aantal andere virussen die ademhalingsziekten veroorzaken, zoals coronavirus en RSV.
“De griep is in volle opmars en de criteria van een griepepidemie zijn nu vervuld. Naast het griepvirus, (…) Het hele nieuwsbericht

Te weinig starters

Woensdag 4 januari 2023
Vandaag gehoord
"Helaas moeten we wel vaststellen dat onze provincie het laagste aantal starters registreert. En dat is alarmerend, want we hebben niet alleen kwaliteit, maar ook kwantiteit nodig. Vers ondernemersbloed is noodzakelijk om mee bij  te dragen aan de welvaart in Limburg. Een inhaalbeweging is daarom meer dan een must."
(Ellen Olislagers, directeur eigenaars-ondernemers van Voka – KvK Limburg) 

Philomène Willems overleden

Woensdag 4 januari 2023
Genk - Philomène Willems overledenMaandag is Philomène Willems overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Jan Cornelissen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: vrijdag (18-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Van den Bergh geen wereldkampioen

Dinsdag 3 januari 2023
Genk - Van den Bergh geen wereldkampioenZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Verboden te roken op alle perrons

Dinsdag 3 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Genk - Verboden te roken op alle perronsZoomSinds 1 januari 2023 zijn alle perrons in de Belgische spoorwegstations rookvrij, ook die in open lucht. Sinds 2004 geldt al een rookverbod aan boord van de treinen. In 2009 werd dat rookverbod uitgebreid naar alle stationsgebouwen en alle gesloten publiek toegankelijke plaatsen, inclusief de overdekte perrons, zoals in Brussel-Centraal. Op 6 mei v an vorig jaar heeft de Kamer een wet aangenomen om alle perrons – ook die in open lucht – rookvrij te maken. Het is het sluitstuk van een lange evolutie richting 100% rookvrije treinen, stations en perrons.

Adrienne Cuppers overleden

Dinsdag 3 januari 2023
Op 29 december is Adrienne Cuppers overleden. Zij was 94 jaar.

Michiel Vandervelden overleden

Dinsdag 3 januari 2023
Genk - Michiel Vandervelden overledenGisteren overleed Michiel Vandervelden. Hij was 83 jaar en afkomstig uit Sint-Huibrechts-Lille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Genk-Centrum. Begroeting: dinsdag (18.39-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remlans aan de Hoogstraat in Genk.

Visser leidt topper KRC - Brugge

Dinsdag 3 januari 2023
Scheidsrechter Lawrence Visser leidt zondag de topper KRC Genk - Club Brugge. De VAR is Jonathan Lardot.

Het nieuwe jaar in met Fobie !

Dinsdag 3 januari 2023
Genk - Het nieuwe jaar in met Fobie !Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Genk - Trainers Bokrijk Sport  verlengen contractBij vierde provincialer Bokrijk Sport hebben zowel T1 Sven Geyskens als T2 David Wouters hun overeenkomst voor het seizoen 2023-2024 verlengd.

Pieter Moors overleden

Dinsdag 3 januari 2023
Genk - Pieter Moors overledenIn WZC Prinsenpark is op 30 december Pieter Moors overleden, de echtgenoot van Christine Geelen. Hj was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Marie-Laure Bollen overleden

Dinsdag 3 januari 2023
Genk - Marie-Laure Bollen overledenOp 31 december is Marie-Laure Bollen overleden, de weduwe van de in 1993 gestorven Jos Linnemann. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne krijgt een speciaal plekje bij haar dochter Kristine.

Hoe je afval correct aanbieden?

Maandag 2 januari 2023
Genk - Hoe je afval correct aanbieden?Zoom
Veel bewoners bieden hun afval niet correct aan. Daarom nog even deze herinnering: in de papieren afvalkalender of op www.limburg.net/ afvalkalender kan je terugvinden wanneer het afval bij jou aan huis wordt opgehaald.
Zet je afval de avond voordien buiten. De ophalers starten hun ronde al om zes uur ’s ochtends.
Zet je afval in het zicht. Zorg ervoor dat de ophalers het afval goed zien. Verstop het dus niet achter een muurtje of een haag.
Afval dat niet correct is aangeboden, krijgt een rode sticker en de ophalers laten het staan. Je moet het afval dan binnenhalen, de fout corrigeren en bij een volgende ophaling opnieuw buitenzetten.
Vragen? Contacteer Limburg.net via www.limburg.net/meldingen of info[!]limburg.net.

Mona Verhaeghe overleden

Maandag 2 januari 2023
Genk - Mona Verhaeghe overledenGisteren is Mona Verhaeghe (98) overleden. Zij woonde in Genk maar was afkomstig van Ichtegem.

Maria Maris overleden

Maandag 2 januari 2023
Genk - Maria Maris overledenOp 31 december is Maria Maris overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Tonny Maenen. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Houthalen. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sledderlo. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitaartzorg Remans in Genk.

Banden van auto gestolen

Maandag 2 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Molenheideweg in Zonhoven zijn de banden van een auto gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Anna Sborzacchi overleden

Maandag 2 januari 2023
Genk - Anna Sborzacchi overledenOp 31 december is Anna Sborzacchi overleden. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Miet Zeegers overleden

Maandag 2 januari 2023
Genk - Miet Zeegers overledenOp 29 december is Miet Zeegers overleden, de echtgenote van Willy Reekmans Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (19-20 uur).
Ramazan Altunisik (37) uit Genk heeft de besloten vennootschap MY Technics opgericht met zetel aan de Muntstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouw- en restauratiewerken, slopingswerken, het waterdicht maken van gebouwen en timmer- en schrijnwerk.

Inbraak in Onderwijslaan

Zondag 1 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven forceerden de deur om binnen te dringen in een woning aan de Onderwijslaan in Diepenbeek. De buit bestaat uit geld en juwelen.
Laura Franssen (32) en Jesse Hendrikx (29), beiden uit Genk, hebben de besloten vennootschap Cura Linguae opgericht met zetel aan de Weg naar As. Het gaat om een logopedistenpraktijk.

Autobrand in Kolderbos

Zondag 1 januari 2023
Genk - Autobrand in KolderbosDe brandweer rukte vanmorgen uit voor een autobrand in de Dreef. De wagen is uitgebrand. De brand werd veroorzaakt door een springtuig dat op de wagen werd geplaatst.

Auto in berm in Zwartberg

Zondag 1 januari 2023
Genk - Auto in berm in ZwartbergIn de Marcel Habetslaan is vanmiddag een auto in de berm beland. De brandweer moest de bestuurder uit zijn wagen bevrijden. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

Een omgekeerde nieuwjaarsbrief

Zondag 1 januari 2023
Het is een jaarlijkse traditie op 1 januari dat een ambassadeur van de Grootouders voor het Klimaat - dit jaar is dat Kathy Lindekens - haar of zijn wensen en goede voornemens aanbiedt aan de jongeren. Een omgekeerde nieuwjaarsbrief dus. Vorige jaren werden gelijkaardige nieuwjaarsbrieven voorgelezen door jeugdschrijver Marc De Bel (2020), jeugdauteur Linda Van Mieghem (2021) en acteur Warre Borgmans (2022). De nieuwjaarsbrief van Kathy vindt u hier.

Gelukkig nieuwjaar!

Zondag 1 januari 2023
Genk - Gelukkig nieuwjaar!Zoom2023 - een sprong in het onbekende, in vele opzichten. Zullen we er maar het beste van maken? We wensen iedereen een fijn nieuw jaar!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen