Het overige nieuws

Antonie Wellens overleden

Donderdag 29 februari 2024
Genk - Antonie Wellens overleden
In WZC Toermalien in Genk is vandaag Antonie Wellens overleden, de echtgenote van Arnold Nulmans. Zij was 88 jaar en afkomstig uit Paal. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (19-19.30 uur) in UCAS aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Prudenza Stavale overleden

Donderdag 29 februari 2024
Genk - Prudenza  Stavale overledenGisteren is Prudenza Stavale overleden, de weduwe van de in 1998 gestorven Quintiliano Cascardo. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: zaterdag (17-18 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Bellen aan het stuur: 9 overtredingen

Donderdag 29 februari 2024
Genk - Bellen aan het stuur: 9 overtredingenDe voorbije maand februari heeft politie CARMA negen bestuurders geverbaliseerd die gebruik maakten van hun gsm aan het stuur. Hun rijbewijs werd ingetrokken. 22 bestuurders die onder invloed reden overkwam hetzelfde.

Auto in flank gegrepen

Donderdag 29 februari 2024
Gisterenavond heeft een auto een andere auto in de flank gegrepen op het kruispunt van de Marcel Habetslaan en de Torenlaan. Een 75-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Motorrijder (65) gewond bij botsing

Donderdag 29 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de N75 en de Bilzerweg in As raakten gisterennamiddag een auto en een 65-jarige motorrijder uit Zonhoven in een kop-staartaanrijding betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Schrikkeldag eerst niet op 29 februari

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Wist je dat 29 februari nog geen 500 jaar bestaat als datum? Daarvoor was er wel al een schrikkeldag, maar niet op 29 februari. In plaats daarvan werd er tussen 23 en 24 februari een tweede 24 februari toegevoegd. Dat is de schrikkeldag in de Juliaanse kalender, ingevoerd door Julius Caesar in 45 voor Christus. Die voegde een extra dag elke vier jaar toe om de kalender beter af te stemmen op het zonnejaar. De aarde draait namelijk niet in 365 dagen rond de zon, maar wel in 365 dagen 5 uur, 48 minuten en 46 (…) Het hele nieuwsbericht

Omgevingsvergunning voor Corda Arena

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Genk - Omgevingsvergunning voor Corda ArenaZoomVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft aan Corda Campus NV, een dochter van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM), een omgevingsvergunning afgeleverd voor een hypermoderne digitale arena op Corda Campus in Hasselt. De Corda Arena wordt met zijn 10.000 m² de eerste en grootste digitale arena van het vasteland. Buiten de hoogtechnologische toepassingen en de multifunctionele indeling van de arena, zal de helft van het volume bestaan uit verhuurbare kantoorunits die bij (…) Het hele nieuwsbericht
Omgevingsvergunning voor Corda Arena
Zoom

Emilia Rus overleden

Donderdag 29 februari 2024
Genk - Emilia Rus overledenGisteren is Emilia Rus overleden. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats op de begraafplaats van As. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Cristina Loureiro overleden

Donderdag 29 februari 2024
Genk - Cristina Loureiro overledenGisteren is Christina Loureiro overleden, de echtgenote van José Marques. Zij was 59 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 2 maart (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag.

Henri Kverh overleden

Donderdag 29 februari 2024
Genk - Henri Kverh overledenGisteren is Henri Kverh overleden.Hij was 77 jaar.

Pa post portretten

Donderdag 29 februari 2024
Tribunaliteiten
Genk - Pa post portrettenOm hoe laat gaat uw kind slapen? Eet het voldoende fruit en moet het naar de kapper? Nog moeilijker: wie beslist daarover? U of uw ex-partner? In wetboeken vinden gescheiden levende ouders geen antwoord op deze vragen, want elk tijdperkje heeft zijn eigen pedagogische vraagstukken. Vandaar dat soms rechters moeten beslissen. In een recente uitspraak van het Hof van Beroep van Gent ging het bijvoorbeeld over de vraag van een jong meisje om een tijdelijke tatoeage aan te brengen op een onschuldige plaats. Kort boven (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer Belgen combineren 2 banen

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vijf procent van de Belgen combineert twee banen. Dat is maar liefst een kwart meer dan tien jaar geleden. Opvallend, bijna 68 procent meer 65-plussers heeft tegenover tien jaar geleden een tweede baan. (Visie)

Emma Knuts (100) overleden

Donderdag 29 februari 2024
Genk - Emma Knuts (100) overledenZondag is Emma Knuts overleden, de weduwe van de in 1987 gestorven Gerard Remans. Zij was 100 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zutendaal.

Eerste contract voor Jens De Groof

Woensdag 28 februari 2024
Jens De Groof tekende zijn eerste profcontract bij KRC Genk. Op amper 5-jarige leeftijd viel De Groof al op bij K. Zandhoven SK in de Antwerpse Voorkempen. Ondertussen verdedigt de jonge middenvelder al 10 seizoenen lang de kleuren van KRC Genk. De Groof draagt momenteel de kapiteinsband bij de Genkse U15 en maakt binnen zijn leeftijdsgroep ook deel uit van de Nationale Ploeg.
Het is maar dat je 't weet
Meer dan 7.000 Belgen vieren om de 4 jaar hun schrikkelverjaardag. Op 1 januari 2023 telde België 7.220 personen die op 29 februari jarig zijn. Proportioneel gezien wonen de meesten van hen in de provincie Namen met 0,069% van de bevolking, gevolgd door Henegouwen met 0,066% en Luik met 0,064%. De provincie met het kleinste aantal schrikkeljarigen is Limburg: 0,053% van de bevolking. (Statbel)

50 wietplantages en drugslabs ontdekt

Woensdag 28 februari 2024
Genk - 50 wietplantages en drugslabs ontdektIn Limburg zijn vorig jaar 50 cannabisplantages en drugslabs opgerold dankzij het anonieme drugsmeldpunt. Het aantal meldingen via dat telefoonnummer - het gratis nummer 0800 20877 - is het afgelopen jaar fors gestegen. Dat is vandaag gezegd bij de voorstelling van het jaarverslag van de Limburgse federale gerechtelijke politie.

Termien wint bij Zepperen-Brustem

Woensdag 28 februari 2024
Genk - Termien wint bij Zepperen-BrustemZoomEendracht Termien is vanavond een inhaalwedstrijd met 0-2 gaan winnen bij Zepperen-Brustem. Bij de rust scoorde Gabriel Carvalho Alleoni en in de 69ste minuut was het Martijn Stefani die de 0-2 vastlegde. Leider Termien heeft nu vier punten voorsprong op eerste achtervolger Berg en Dal. (Foto Termien)

Achterstallige betalingen geïnd

Woensdag 28 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle in Zonhoven is gisteren voor zo'n 54.000 euro aan achterstallige verkeersbelastingen en boetes geïnd. Twee bestuurders die van hun gsm gebruik maakten aan het stuur moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren. Vijf chauffeure die een positieve druigstest aflegden speelden ook hun rijbewijs kwijt.

Gezonder met regel '3-30-300'

Woensdag 28 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Genk - Gezonder met regel '3-30-300'ZoomDe kwantitatieve regel ‘3-30-300’ is een zeer goede maatstaf voor een gezonde en leefbare omgeving. Dat blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek van de KU Leuven in opdracht van Agentschap voor Natuur en Bos.  
Het ‘3-30-300’-concept verduidelijkt dat verschillende aspecten een rol spelen bij de impact van stedelijk groen:
- de ‘3’ stelt dat vanuit elk huis minstens drie goed ontwikkelde bomen zichtbaar moeten zijn. Hiermee wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Tinneke Olaerts overleden

Woensdag 28 februari 2024
Genk - Tinneke Olaerts overledenGisteren is Tinneke Olaerts overleden, de weduwe van de eerder dit jaar gestorven Guido Houttekier. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Felicien Houbrix overleden

Woensdag 28 februari 2024
Genk - Felicien Houbrix overledenVandaag is Felicien Houbrix overleden, de weduwnaar van Maria-Theresia Mortier. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: maandag (18-18.30 uur).

'Pas op met gebruik van pesticiden'

Woensdag 28 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
"Het is belangrijk dat we als samenleving eindelijk meer nadenken over de gevolgen van het gebruik van pesticiden op onze gezondheid. Vooral jonge boeren zouden twee keer na moeten denken over welke producten ze gebruiken. Het kan van groot belang zijn voor hun gezondheid op lange termijn.”
Voormalig VRT-journaliste Siel Van der Donckt die op 58-jarige leeftijd Parkinson kreeg en dat o.m. wijt aan omgevingsfactoren zoals pesticiden, waaronder glyfosaat. (Bron: VRTnieuws)

'De wolf is belangrijk'

Dinsdag 27 februari 2024
Vandaag gelezen
"De wolf is belangrijk in ons ecosysteem. Wolven houden de herten en everzwijnen mee in toom en omdat ze de zieke dieren er eerst uithalen, blijven die populaties gezond."
(Koen Van Muylem, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, in een reactie op het CD&V-voorstel om de absolute bescherming van de wolf in Vlaanderen op te heffen).

Nieuwe trainer voor Turkse Rangers

Dinsdag 27 februari 2024
Genk - Nieuwe trainer voor Turkse RangersLuc Reumers (58) is de nieuwe trainer van eersteprovincialer Turkse Rangers. Tot onlangs was hij aan de slag bij Zepperen-Brustem. Hij nam er zelf ontslag. Tevoren was hij coach van Weerstand Koersel. Ridvan Zorlu wordt zijn assistent.

Zwarte gaten

Dinsdag 27 februari 2024
Tegenligger
Genk - Zwarte gatenZoomGert Cuppens maakt voor zijn werkverplaatsingen gebruik van de trein. En dat is in ons land altijd een avontuur...
Er zijn een viertal modellen van treinen die tussen Hamont en Antwerpen pendelen. Het model dat ik het langste gewend ben, is de dieseltrein. Dit is het enige model waarbij je niet van de ene wagon naar de andere kan overstappen tijdens het rijden. Dan is er nog de elektrische dubbeldekker. En heel af en toe zie je het laatste nieuwe elektrische model. Doorgaans rijdt die enkel tussen Mol (…) Het hele nieuwsbericht
Zwarte gaten
Zoom

Belinus Solar failliet verklaard

Dinsdag 27 februari 2024
De rechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Zonnepanelen Belinus Solar uit Genk. Schuldvorderingen moeten uiterlijk op 28 maart ingediend worden.

Opnieuw wisselvallig

Dinsdag 27 februari 2024
Weerbericht
Genk - Opnieuw wisselvalligStoringen verbonden aan depressies ten zuiden van IJsland naderen gestaag onze streken en verdrijven de wig van hoge luchtdruk, die nog even voor droog weer kan zorgen. Komende nacht mogen we de eerste regendruppels verwachten en morgen valt er geregeld regen. Daarna komt een depressie erg dicht bij onze regio te liggen en zorgt voor onstabiele ontwikkelingen met een aantal buien op vrijdag en tijdens het weekend.
Vandaag zorgt een wig van hoge luchtdruk voor een zonnige namiddag met enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Aanwinst voor Turkse Rangers

Dinsdag 27 februari 2024
Genk - Aanwinst voor Turkse RangersGilles Marchandise trekt de deur achter zich dicht bij eersteprovincialer HIH Hoepertingen. Hij verkast naar reeksgenoot Turkse Rangers.
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek zijn vanmorgen rond 8.15 uur drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokken geraakt op de Boudewijnlaan. Daarbij vielen drie gewonden. Het ongeval had zware verkeershinder tot gevolg.

Mia Janssen overleden

Dinsdag 27 februari 2024
Genk - Mia Janssen overledenOp 20 februari is Mia Janssen overleden, de weduwe van Jean Mewissen. Zij was 74 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Hoeselt.

Pater Peter D'Haese overleden

Maandag 26 februari 2024
Genk - Pater Peter D'Haese overledenIn Antwerpen is op 19 februari pater Peter D'Haese(90) overleden. Hij was afkomstig uit Genk en lid van de orde van de dominicanen. De uitvaartliturgie had zaterdag plaats.

Volleybal: Genk - Guibertin B 1-3

Zondag 25 februari 2024
In Nationale 2 Heren A van het volleybal heeft Genk met 1-3 verloren van Guibertin B. Sets: 23-25,30-28, 22-25, 22-25.

Negen doelpunten in Bokrijk

Zondag 25 februari 2024
Genk - Negen doelpunten in BokrijkIn vierdeprovinciale C heeft Bokrijk Sport gisterenavondZutendaal VV B geklopt met 5-4. Voor Bokrijk Sport scoorden Theunissen (2), Van Tilborg,  Revis en Pierre. Scheidsrechter Geysen trok zes gele kaarten.

H. Wijshagen geklopt door STA Genk

Zondag 25 februari 2024
Genk - H. Wijshagen geklopt door STA GenkIn Vierde Provinciale D heeft Heidebloem Wijshagen deze namiddag met 0-3 verloren van STA Genk. De doelpunten vielen ver in de tweede helft. De goals werden gemaakt door Rampini (2) en Nijst.
Genk - Future Winterslag verliest van ZutendaalIn derdeprovinciale C heeft Future Winterslag thuis met 0-1 verloren van Zutendaal VV. Het doelpunt viel in de 58ste minuut op strafschop. Future Winterslag had op het halfuur ook een strafschop gekregen maar Boz miste die.

Genk VV legt er vier in het mandje

Zondag 25 februari 2024
Genk - Genk VV legt er vier in het mandjeIn derde provinciale C heeft Genk VV A verdiend met 0-4 gewonnen van FC Vliermaal. Van De Heijning, T. Janssen, S. Ezaitouni en Driessen zorgden voor de doelpunten. Scheidsrechter Geris trok zes gele kaarten.
Genk - Achel VV niet voorbij Turkse RangersIn eersteprovinciale heeft Achel VV vanmiddag 3-3 gelijkgespeeld op het veld van Turkse Rangers in Waterschei. Aan de rust was de stand 2-2.  In de 55ste minuut scoorde Turkse Rangers de 3-2. Achel VV kon pas in de slotseconden de gelijkmaker scoren. Achel VV mag dan wel de op één na beste verdediging hebben maar vandaag kreeg het drie doelpunten te incasseren.

Het voetbalweekend van Genk

Zondag 25 februari 2024
Genk - Het voetbalweekend van GenkVrijdag 23 februari
- Charleroi – KRC Genk: 0 - 1
Zaterdag 24 februari
- KRC Genk B – Eendracht Aalst (Dames): 1 - 0
- W. Koersel – Bregel Sport: 3 - 1 
- Bokrijk Sport – Zutendaal VV B: 5 - 4
- FC Eksel – E. Termien: 1 - 4
Zondag 25 februari
- Turkse Rangers – Achel VV 3 - 3
- FC Vliermaal – Genk VV 0 - 4
- FC Future Winterslag – Zutendaal VV 0 - 1
- Genk VV B – ’s Herenelderen B  0 - 0
- JB Eigenbilzen – FC Future Winterslag B  2 - 0
- H. Wijshagen – STA Genk 0 - 3
- Jong Genk – Lommel SK 1 - 1
Woensdag 28 februari 
- KRC Genk B – Oud-Heverlee Leuven B (Dames – 1e Nat – 19u30) 
- Zepperen-Brustem – E. Termien  

Woninginbraak in Reinpadstraat

Zondag 25 februari 2024
Genk - Woninginbraak in ReinpadstraatEr is ingebroken in een huis aan de Reinpadstraat. De daders hebben er geld en juwelen gestolen. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is ingebroken in twee huizen aan de Klapstraat. De inbraken zijn vrijdagavond vastgesteld. Over de buit is niets geweten.

Bregel Sport onderuit in Koersel

Zondag 25 februari 2024
Genk - Bregel Sport onderuit in KoerselBregel Sport heeft gisterenavond geen punten kunnen rapen op het veld van Weerstand Koersel. Het verloor er met 3-1. Aan de rust leidde Weerstand Koersel met 2-1. Vermeulen had Bregel Sport na een kwartier op voorsprong gebracht. Voor Weerstand Koersel scooorden Cerigioni (2) en Geys.

Zaalvoetbal: Houthalen-Genk 0-7

Zondag 25 februari 2024
Genk - Zaalvoetbal: Houthalen-Genk 0-7In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen met 0-7 verloren van Racing Futs. Genk. De Genkenaars staan zesde in de stand, La Baracca is rode lantaarn.

Dievenbende ingerekend

Zaterdag 24 februari 2024
Genk - Dievenbende ingerekendDe politie heeft een dievenbende uit Genk ingerekend. De bende bestaat uit een 52-jarige man, een 46-jarige vrouw, een 22-jarige man en een 17-jarige man.
Genk - KFC Eksel verliest van Eendracht TermienKFC Eksel ging vanavond met 1-4 de boot in tegen Eendracht Termien. Eksel begon gretig aan de partij maar na een kwartier nam Termien de match in handen. Aan de rust was de stand 0-0. In de 49ste minuut scoorde Martijn Stefani de 0-1 en drie minuten later verdubbelde hij de voorsprong. In de 57ste minuut scooorde Sandy De Pachter de 1-2 maar Eendracht Termien liep verder uit met twee doelpunten van Cedric Mateso. KFC Eksel wacht nog twee zware verplaatsingen: naar Zepperen-Brustem en Berg en Dal. Er is ook nog een thuismatch tegen Zwarte Leeuw.

Auto vat vuur na ongeval

Zaterdag 24 februari 2024
Genk - Auto vat vuur na ongevalVanochtend is op het kruispunt van de Hasseltweg en de Bokrijklaan een auto op de rotonde beland. De wagen vatte vuur. Bij het ongeval is één gewonde gevallen. Het slachtoffer is een 37-jarige Nederlander.

Wisselvallige periode

Vrijdag 23 februari 2024
Weerbericht
Genk - Wisselvallige periodeDepressies, storingen en buienlijnen bepalen het weerbeeld tijdens het weekend. Nadien nemen de neerslagkansen wat af en zijn er zowaar ook enkele droge dagen in het verschiet.
Morgen/zaterdag is het best wel fris in de ochtend bij minima rond 3 of 4 graden. De atmosfeer is licht onstabiel, waarbij er naast opklaringen ook stapelwolken ontstaan, die af en toe een bui lossen. Bij een matige zuidelijke wind liggen de maxima rond 8 graden. Zondag is het droog in de ochtend, maar de wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Giuseppa Balistreri overleden

Vrijdag 23 februari 2024
Genk - Giuseppa Balistreri overledenGisteren is Giuseppa Balistreri overleden. Zij was 63 jaar.

'Beyond the Edge' in première

Vrijdag 23 februari 2024
Vanavond gaat in Tongeren "Beyond the Edge" in première, een voorstelling van choreograaf en circusartiest Piet Van Dycke. In "Beyond the Edge" bewegen de artiesten over een levensgrote installatie van ladders en zoeken ze hun grenzen op. 
De voorstelling - met acht Limburgse jongeren - gaat over hoogtes en het opzoeken van grenzen. Choreograaf Piet Van Dycke werkt voor de voorstelling voor het eerst samen met jongeren tussen 13 en 24 jaar. Alle acht hebben ze een verschillende achtergrond (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Pieter Jeunen verlaat Eendracht TermienPieter Jeunen verlaat eind dit seizoen Eendracht Termien. De 34-jarige middenvelder verkast naar reeksgenoot KEWS Schoonbeek-Beverst. Jeunen verdedigde twaalf seizoenen de kleuren van Eendracht Termien.

Twee inbraken in Zonhoven

Vrijdag 23 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven hebben dieven toegeslagen op twee plaatsen: in de Sparrenweg en aan de Maexhofweg. In de twee gevallen werd een deur opengebroken om binnen te geraken.

Stikstofdecreet vanaf morgen van kracht

Donderdag 22 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag werd het stikstofdecreet gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Daarmee worden alle reductiemaatregelen om de hoeveelheid stikstof terug te dringen voor het eerst in de geschiedenis van Vlaanderen juridisch verankerd. Het decreet treedt in werking op de dag die volgt op de bekendmaking ervan in het Belgisch Staatsblad, dus morgen. Dat wil zeggen dat omgevingsvergunningsaanvragen na 23 februari 2024 volgens het nieuwe beoordelingskader gewikt en gewogen zullen worden, zo laat Vlaams minister (…) Het hele nieuwsbericht

Auto zwaar beschadigd door brand

Donderdag 22 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In het Kapelhof in Zonhoven is deze namiddag een auto zwaar beschadigd door brand. Hoe de brand onstond, is niet geweten.

'Penaltygate': KRC Genk krijgt gelijk

Donderdag 22 februari 2024
De Evocatiecommissie heeft KRC Genk gelijk gegeven rond het herspelen van de wedstrijd tegen Anderlecht na de 'penaltygate'. Anderlecht had bij deze commissie beroep aangetekend tegen de beslissing van de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal die Genk gelijk gaf. Op 1 maart zal het Belgische Arbitragerhof voor de Sport zich nu over de zaak buigen.
Genk - 'Laat je toekomst niet stelen door je gsm'Zoom
Deze emotionele videoclip van Pommelien Thijs ondersteunt een nieuwe verkeerscampagne die wijst op het gevaar van gsm'en op de fiets. Een gelijkaardig verhaal en videoclip zagen we al in Nederland met Snelle en Smoorverliefd. Of het nu bewust of onbewust is: foutief gedrag ligt meestal aan de basis van een verkeersongeval. De voornaamste killers zijn genoegzaam bekend: rijden onder invloed, onaangepaste of overdreven snelheid én afleiding. Om over deze problematiek van het gebruik (of misbruik) van de smartphone in het verkeer zeer doelgericht te sensibiliseren, ging Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters in zee met de VRT voor een nieuwe grootschalige campagne met als titel ‘Het beste moet nog komen’. Het gezicht van de spraakmakende campagne: Pommelien Thijs, die in de rol van Eva kruipt.

Lizette Colling overleden

Donderdag 22 februari 2024
Genk - Lizette Colling overledenVandaag is in WZC UiIlenspiegel Lizette Colling overleden, de weduwe van de in 1991 gestorven Jean Hoydonckx. Zij was 81 jaar en afkomstig uit Zolder. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18-19 uur) bij uitvaartzorg Deborre aan de Oostlaan

Man verschanst zich in woning

Donderdag 22 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend verschanste een man uit Zonhoven zich in zijn woning aan de Kleine Hemmenweg. Speciale eenheden van de politie zijn erin geslaagd de man te overmeesteren.

Jacques Daenen overleden

Donderdag 22 februari 2024
Genk - Jacques Daenen overledenGisteren is Jacques Daenen overleden, de echtgenoot van Hilde Geerdens. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur).

Daar is Louis!

Donderdag 22 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Storm Louis trekt vanavond over ons land. De voorspellingen van het KMI geven aan dat onze provincie binnen code oranje valt. Dit betekent dat we ook in Limburg een vrij krachtige tot zeer krachtige wind (5 tot 7 Beaufort) mogen verwachten. Zeer lokaal en zeer tijdelijk kunnen deze snelheden hoger liggen, bijvoorbeeld in geval van zware (onweers)buien.
Plaatselijke schade of hinder is mogelijk. Het noodnummer 1722 is actief voor hulp van de brandweer waarbij er niemand in (…) Het hele nieuwsbericht

Paintsil (KRC) naar LA Galaxy

Woensdag 21 februari 2024
Genk - Paintsil (KRC) naar LA GalaxyWat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook officieel. Joseph Paintsil trekt naar LA Galaxy in de MLS. Joske arriveerde in 2018 in Limburg. Na een eerdere uitleenbeurt aan het Turkse Ankaragücü ontplofte hij afgelopen seizoen helemaal onder de vleugels van Wouter Vrancken. Vanop rechts was de Ghanese winger in het seizoen 2022-2023 een gesel voor elke verdediging. Hij klokte uiteindelijk af op 14 doelpunten en evenveel assists. In totaal speelde Paintsil 168 wedstrijden voor KRC. Daarin wist hij 40 keer het doel te vinden en gaf hij 28 assists. Joske tekent een contract voor vier seizoen aan de Amerikaanse Westkust.

Tiny Hermans overleden

Woensdag 21 februari 2024
Genk - Tiny Hermans overledenIn WZC Uilenspiegel in Genk is zaterdag Tiny Hermans overleden, de echtgenote van Gerard Verhoeven. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Herebaan-West in Houthalen.Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Rik Poels overleden

Woensdag 21 februari 2024
Genk - Rik Poels overledenGisteren is Rik Poels overleden. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Twee aanhangwagens gestolen

Woensdag 21 februari 2024
Genk - Twee aanhangwagens gestolenIn Lucien Londotstraat in Zwartberg zijn twee aanhangwagens gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Amstel Gold Race blijft...

Woensdag 21 februari 2024
De visie van Fobie
Genk - Amstel Gold Race blijft...ZoomWant de gemeenteraad van Vaals heeft gisteravond een voorstel van het gemeentebestuur verworpen. In dat voorstel werden grootschalige fietsdoortochten in de gemeente - zoals de Amstel Gold Race - verboden. (Cartoon: Fobie)

Fernand Bloemen overleden

Woensdag 21 februari 2024
Genk - Fernand Bloemen overledenZaterdag is Fernand Bloemen overleden, de echtgenoot van Liliane Van Even. Hij was 78 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen in Tongeren. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur).

Diaken Wasyl Stefanski overleden

Woensdag 21 februari 2024
Genk - Diaken Wasyl Stefanski overledenMaandag is diaken Wasyl Stefanski overleden, de echtgenoot van Basia Malecki. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Albertuskerk in Zwartberg. Begroeting: vrijdag (19.15- 20.15 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat in Waterschei.

Onstuimige donderdag

Woensdag 21 februari 2024
Weerbericht
Genk - Onstuimige donderdagEen uitloper van een hogedrukgebied, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan tot Frankrijk, kan nog tijdelijk voor droog weer zorgen in onze regio. Storingen naderen echter gestaag en stilaan en uiteindelijk komt er ook regen opzetten. Eerst is dat een drupje motregen, maar vanaf woensdagnamiddag wordt dat meer intense regen. Donderdag wordt het erg onstuimig: niet alleen valt er flink wat regen, maar het gaat ook erg hard waaien met windstoten tussen 70 en 90 km/u. De temperaturen blijven zowel overdag als tijdens (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Genk - Vastgoed: huis duurder, flat goedkoperZoomHoewel Hasselt in 2023 de goedkoopste provinciehoofdstad was in Vlaanderen om een huis te kopen, steeg de algemene prijs van een huis in Limburg met gemiddeld 3,9 procent. Een huis kostte daar gemiddeld 307.935 euro. In Tongeren, Gingelom, Sint-Truiden, Heers en Dilsen-Stokkem betaal je het minst voor een huis, in Diepenbeek, Lummen, Alken, Hasselt en Hamont-Achel het meest.
De prijs voor een appartement steeg afgelopen jaar het meest in Limburg. Een appartement in de provincie (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Terwijl de arbeidsmarkt smeekt om opleidingen bouw, houtbewerking en elektriciteit, bieden scholen straks meer sport-, kunst- en kantoorrichtingen aan. ‘Er is een mismatch tussen het onderwijsaanbod en de werkvloer.’
(De Tijd)

Inge Dewil overleden

Woensdag 21 februari 2024
Genk - Inge Dewil overledenZondag is Inge Dewil overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Jos Schoefs. Zij was 69 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Ring blinkt op broccoli

Dinsdag 20 februari 2024
Een Genkse winkeluitbaatster heeft een wel heel bijzondere vondst gedaan. Op de verse broccoli lag een zilveren ring met natuursteen te blinken. De winkel heeft een oproep op Facebook geplaatst en intussen is de ring weer bij zijn rechtmatige eigenaar. 

Ben Peustjens verlaat Bregel Sport

Dinsdag 20 februari 2024
Genk - Ben Peustjens verlaat Bregel SportVerdediger Ben Peustjens verlaat Bregel Sport. Hij zal komend seizoen de kleuren van tweedeprovincialer Lanaken VV verdedigen.
Genk - Eendracht Termien trekt verdediger aanEendracht Termein heeft rechtervleugelverdediger Maaren Ovnicek aangetrokken. De 22-jarige komt over van eersteprovincialer SV Herkol.

Versterking voor Future Winterslag

Dinsdag 20 februari 2024
Genk - Versterking voor Future WinterslagFuture Winterslag heeft drie spelers aangetrokken: Ademi en Alimsaj, beiden van KVK Beringen, en Laraaj van Termolen.

Protest tegen afvalverwerker

Dinsdag 20 februari 2024
Buurtbewoners van de wijk Oud-Termien hebben voor het stadhuis geprotesteerd tegen de overlast die het afvalverwerkend bedrijf Transcoma veroorzaakt. De buren van het bedrijf klagen over stof, lawaaierige vrachtwagens voor dag en dauw en overlast door shredders en brekers.
Genk wil een douanepost in de Port of Limburg, dat is de nieuwe containerhaven op de oude Fordsite die begin volgend jaar geopend wordt. Het stadsbestuur is al langer vragende partij om containers die vanuit Antwerpen komen, extra te controleren in de Genkse haven.
Genk - Middenvelder Bormans weg bij E. TermienWout Bormans trekt de deur achter zich dicht bij Eendracht Termien. De 20-jarige middenvelder verkast naar eersteprovincialer Zonhoven United.

Over bomen...

Dinsdag 20 februari 2024
Vandaag gelezen
Genk - Over bomen...Zoom"Men beseft nog te weinig dat de helft van het organisme “boom” niet zichtbaar is, maar onder het maaiveld (onder de grond) zit. Beide helften zijn perfect in evenwicht: als je aan de ene helft morrelt, gewild of ongewild, dan gaat dat zijn repercussies hebben op de andere helft."
Jef Van Meulder, van de Limburgse Bomenwerkgroep

Drie Genkse bedrijven failliet

Dinsdag 20 februari 2024
De rechtbank van Tongeren heeft vandaag drie Genkse bedrijven failliet verklaard. Zij hadden zelf de boeken neergelegd. Het betreft Bluespear, Concordia en Lemmens Consulting. Schuldvorderingen moeten voor 2 april ingediend worden.
KRC Genk-speler Rasmus Carstensen (23) die op uitleenbasis bij FC Keulen speelt wordt door de Duitse club definitief overgenomen. FC Keulen had bij de uitleenbeurt een aankooptie bedwongen.

Twee jaar cel voor drugsdealer

Dinsdag 20 februari 2024
Genk - Twee jaar cel voor drugsdealerTwee jaar cel en een boete van 12.000 euro: dat is de straf die een 20-jarige Nederlandse drugsdealer gekregen heeft. Een 22-jarige Genkenaar die in opdracht van de Nederlander de drugs in heel Vlaanderen aan de man bracht kreeg een werkstraf van 200 uur en een boete van 8.000 euro waarvan 2.000 euro effectief. Als hij de werkstraf niet uitvoert, staat hem 18 maanden celstraf te wachten. PG)

Zwaar ongeval in Zutendaal

Dinsdag 20 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Zwaar ongeval in ZutendaalZoomOp de Bilzerweg in Zutendaal gebeurde deze voormiddag rond 10 uur een zwaar verkeersongeval. Een auto en een vrachtwagen botsten er om nog onbekende reden. De vrachtwagen kantelde en belandde dwars over de weg. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Een 66-jarige vrouw uit Lanaken werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De rijbaan werd tijdelijk volledig afgesloten voor het verkeer.

Martha Maes overleden

Dinsdag 20 februari 2024
Genk - Martha Maes overledenZondag is Martha Maes overleden, de weduwe van Frans Janssen. Zij was 86 jaar en afkomstig uit Hasselt. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans.

Botsing op Hoevenzavellaan

Dinsdag 20 februari 2024
Genk - Botsing op HoevenzavellaanBij een botsing tussen twee auto's op de Hoevenzavellaan zijn een 29-jarige vrouw uit Genk en een 25-jarige vrouw uit Hasselt gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 14.30 uur.
Genk - Spits van Termien naar Turkse RangersSpits Sergen Yakupçebioglu van Eendracht Termien zal komend seizoen de kleuren van Turkse Rangers verdedigen. De spits is 27.

Spits Jong Genk blijft

Maandag 19 februari 2024
Genk - Spits Jong Genk blijftDe transfer van Jong Genk spits Victory Beniangba naar Rode Ster Belgrado is afgeblazen. De clubs raakten niet akkoord over de transfer van de 20-jarige. Donderdag sluit hij aan bij zijn ploegmaats, waarvan hij al eerder afscheid hadf genomen.

Dante Mammarella overleden

Maandag 19 februari 2024
Genk - Dante Mammarella overledenZaterdag is Dante Mammarella overleden, de echtgenoot van Grazia Garzarella. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van ee Italiaanse Missie aan de Risstraat in Genk. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.

Alex Maes overleden

Maandag 19 februari 2024
Genk - Alex  Maes overledenGisteren is Alex Maes overleden, de echtgenoot van Jacquelène Castermans. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Houthalen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Mauritius Switten overleden

Maandag 19 februari 2024
Genk - Mauritius Switten overledenOP 14 februari is Mauritius Switten overleden. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Gent-Centrum. Begroeting: donderdag (16.30-17 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Vrouw (46) gewond bij botsing

Maandag 19 februari 2024
Genk - Vrouw (46) gewond bij botsingGisterenvond rond 17 uur botsten in de Noordlaan een auto en een bromfiets. Daarbij raakte een 46-jarige vrouw uit Heusden-Zolder gewond.

De zoute waarheid

Maandag 19 februari 2024
Gezondheid
Genk - De zoute waarheidZout dient als smaakmaker en wordt door velen gebruikt, zelfs als we het niet bewust toevoegen aan onze voeding. Het is moeilijk te vermijden omdat het vaak van nature aanwezig is in voedingsmiddelen of al tijdens het bereidingsproces wordt toegevoegd.
Wat doet zout met ons lichaam? Wanneer zout in onze bloedbaan terechtkomt, fungeert het als een magneet voor water. Als we te veel zout consumeren, kan ons lichaam meer water vasthouden om het extra zout te verdunnen. Dit kan leiden tot een (…) Het hele nieuwsbericht

Zaalvoetbal: Halen - Winterslag 6-5

Maandag 19 februari 2024
Genk - Zaalvoetbal: Halen - Winterslag 6-5In interprovinciale van het zaalvoetbal heeft Winterslag met 6-5 verloren van Halen. Aan de rust hingen de bordjes 2-2 gelijk.

Zaalvoetbal: Genk - Zutendaal 9-5

Maandag 19 februari 2024
Genk - Zaalvoetbal: Genk - Zutendaal 9-5In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft KRC Genk Futsal Zutendaal geklopt met 9-5. De ruststand was 2-1. Van Hoegee maakte zeven doelpunten.

Hubert Meus overleden

Maandag 19 februari 2024
Genk - Hubert Meus overledenOp 16 februari is Hubert Meus overleden. Hij was 72 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Opglabbeek.

Extra campagne 'Veilig naar school'

Maandag 19 februari 2024
Genk - Extra campagne 'Veilig naar school'ZoomVandaag gaan 150 000 Limburgse kinderen terug naar school na een deugddoende krokusvakantie. Voorbijgaande jaren vond de “Veilig naar school”-actie enkel plaats in september. Vanaf dit jaar organiseert de gouverneur in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het parket de “Veilig naar school”-actie ook na de krokusvakantie.
Het organiseren van regelmatige acties voor veilig schoolverkeer draagt bij aan een consistentere boodschap. Dit (…) Het hele nieuwsbericht

Levi Saas weg bij STA Genk

Zondag 18 februari 2024
Genk - Levi Saas weg bij STA GenkLevi Saas van STA Genk zal komend seizoen de kleuren van derdeprovincialer Kabouters Opglabbeek verdedigen.

Genk VV klopt VC Kesselt met 2-0

Zondag 18 februari 2024
Genk - Genk VV klopt VC Kesselt met 2-0Derdeprovincialer Genk VV A heeft vanmiddag VC Kesselt puntenloos naar huis gestuurd. Het won met 2-0. De doelpunten vielen in de tweede helft. Peeters en Vaesen waren de doelpuntenmakers.

STA Genk - Kabouters B 2-2

Zondag 18 februari 2024
Genk - STA Genk - Kabouters B  2-2In vierdeprovinciale hebben STA Genk en Kabouters Opglabbeek B 2-2 gelijkgespeeld. Reumers scoorde de 0-1. Ferrone hing de bordjes gelijk. Door een owngoal van Evens werd de stand op 2-1 gebracht. Vlak voor affluiten maakte Reumers de 2-2.

E. Termien speelt gelijk in topper

Zondag 18 februari 2024
Genk - E. Termien speelt gelijk in topperIn derde afdeling VV B hebben Eendracht Terien en Berg en Dal uit Meerhout vanmiddag 2-2 gelijkgespeeld. Termien kwam twee keer op voorsprong. Voor Termien scoorden Stefani en Degeling. Van Pol en Smeets deden dat voor Berg en Dal. De Antwerpenaars blijven aan de leiding met twee punten voorsprong op Termien, dat één wedstrijd minder speelde.

Rani Rosius wint BK 60m

Zondag 18 februari 2024
In Louvain-La-Neuve heeft Rani Rosius vanmiddag de 60 meter gewonnen op het BK indooratletiek. Met 7.20 bevestigde ze haar niveau. Over twee weken loopt ze het WK.
Genk - Het Genkse voetbalweekend (16-18 februari)Vrijdag 16 februari: 
- KRC Genk Ladies– Zulte Waregem: 2 - 0
- Anderlecht B – KRC Genk Ladies B: 5 - 0
- Lierse Kempenzonen - Jong Genk: 3 - 1
Zaterdag 17 februari: 
- KRC Genk – RWD Molenbeek:  3 - 1
- Bregel Sport – Turkse Rangers: 1 - 1

Zondag 18 februari: 
- E. Termien – Berg en Dal VV: 2 - 2
- Genk VV – VK Kesselt: 2 - 0
- Grimbie 69 – FC Future Winterslag: 2 - 2
- FC Future Winterslag B – Genk VV B: 3 - 2
- Unico Tongeren B – Bokrijk Sport: 3 - 1
- STA Genk – Kab. Opglabbeek B: 2 - 2
Genk - Bregel en Turkse Rangers spelen gelijkIn eerste provinciale is de derby Bregel Sport - Turkse Rangers gisterenavond geëindigd op een  1-1 gelijkspel. In de 27ste minuut scoorde Sögütcü de 0-1 maar drie minuten later hing Belfaqir op strafschop de bordjes gelijk. De toeschouwers zagen een mooie wedstrijd.

Drika Thoelen overleden

Zaterdag 17 februari 2024
Genk - Drika Thoelen overledenGisteren is Drika Thoelen overleden, de weduwe van de in 1988 gestorven Jozef Thijs. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

KRC Genk boekt 261.000 euro winst

Zaterdag 17 februari 2024
KRC Genk heeft 261.000 euro winst geboekt. Dat is te danken aan het transferbeleid in het seizoen 2022-2023 dat 50 miloen in de kassa bracht. KRC Genk is één van de weinige profclubs in on land die geen verlies maakt.

Wisselvallig, maar nog steeds zacht

Vrijdag 16 februari 2024
Weerbericht
Genk - Wisselvallig, maar nog steeds zachtWe zijn al de helft van februari gepasseerd en hoewel de temperaturen op langere termijn wat lager uitkomen, is er in de verschillende weermodellen geen winterweer in zicht. De rest van de maand liggen de maxima rond of iets boven de normale waarden. Om te stellen dat er geen winter meer komt, is echter nog wat voorbarig. De koude lucht bevindt zich niet zo heel ver af en de wind moet maar even naar een noordelijke sector draaien om de koude lucht tot in onze streken te laten doordringen. Op korte termijn is het (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Pools overleden

Vrijdag 16 februari 2024
Genk - Maria Pools overledenIn WZC Ploegdries is gisteren Maria Pools overleden, de echtgenote van Willem Jansen. Zij was 95 jaar en afkomstig uit Genk.. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum.

Gerarda Meyvisch overleden

Vrijdag 16 februari 2024
Genk - Gerarda Meyvisch overledenIn Hasselt is gisteren Gerarda Meyvisch overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven René Schouterden. Zij was 77 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt zaterdag 24 februari (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Inbraak in café in Hoevenzavellaan

Vrijdag 16 februari 2024
Genk - Inbraak in café in HoevenzavellaanAan de Hoevenzavellaan is ingebroken in een café. Er werd geld uit de kassa en de speeltoestellen gestolen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.
Genk - Vlaamse regering vindt akkoord met boerenZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Dagmar Peeters overleden

Vrijdag 16 februari 2024
Genk - Dagmar Peeters overledenWoensdag is Dagmar Peeters overleden, de echtgenote van Luciano Del Bigallo. Zij was 79 jaar en afkomstig uit Oppeln. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18-18.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

‘Betaal wat je kan’ wordt verlengd

Donderdag 15 februari 2024
Het nieuwe systeem ‘Pay what you can’ waarbij bezoekers van culturele activiteiten in de bibliotheek zelf kunnen kiezen wat ze betalen, wordt verlengd tot het einde van het jaar. Tegelijk bekijkt het stadsbestuur of het principe ook kan worden toegepast voor andere activiteiten. Hiermee wil de stad meer mensen de kans geven gebruik te maken van het culturele aanbod.

151 hardrijders betrapt

Donderdag 15 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Bij een snelheidscontrole op de Boudewijnlaan in Diepenbeek vlogen vanmorgen 151 hardrijders tegen de lamp. Aan de controlepost passeerden 960 voertuigen.

Karinne Buvens overleden

Donderdag 15 februari 2024
Genk - Karinne Buvens overledenGisteren is Karinne Buvens overleden, de echtgenote van Louis Stokx. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

Godelieve Thijssen overleden

Donderdag 15 februari 2024
Genk - Godelieve Thijssen overledenDinsdag is in Hasselt Godelieve Thijssen overleden. Zij was 74 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid heeft een besloten karakter.

E. Termien trekt middenvelder aan

Donderdag 15 februari 2024
Genk - E. Termien trekt middenvelder aanMiddenvelder Wieto Claes zal komend seizoen de kleuren van Eendracht Termien verdedigen. Hij draagt nu de aanvoerdersband bij RC Hades.

Moskee breidt parking uit

Donderdag 15 februari 2024
De vereniging van de Turkse Yunus Emre moskee in Sledderlo gaat haar parking uitbreiden. Bij evenementen in de polyvalente zaal naast de moskee is er nu een tekort aan plaatsen en dat zorgt voor parkeeroverlast in de buurt. Door het nabijgelegen stuk grond van de stad aan te kopen, zou dat probleem opgelost moeten zijn.
Genk - Oplichters geven zich uit voor Card StopOplichters, die zich voordoen als medewerkers van Card Stop, benaderen slachtoffers telefonisch, meldt PZ Carma. De oplichters beweren onder meer dat de ontvanger een brief heeft gekregen van Limburg.net over een datalek of zijn op de hoogte van persoonlijke gegevens zoals het e-mailadres of het rijksregisternummer van de ontvanger. Vervolgens stellen ze dat de ontvanger slachtoffer is geworden van phishing, waarbij verdachte bedragen zijn afgeschreven of grote aankopen zijn gedaan. Om verdere fraude te (…) Het hele nieuwsbericht

Max en Luna populairste hondennamen

Donderdag 15 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Genk - Max en Luna populairste hondennamenZoomMax en Luna zijn de populairste hondennamen in Vlaanderen, Simba en Nala de meest gekozen kattennamen. Max en Luna zijn de populairste hondennamen in Vlaanderen, dat blijkt uit cijfers van het platform DogID. Op het moment dat je een hond aankoopt, is het verplicht om je viervoeter daar te registreren. De populairste honden- en kattennamen van 2023:
- Honden (reu
) Max, Milo, Jack, Ollie, Marcel, Charlie, Balou, Cooper, Oscar, Maurice.
- Honden (teef) Luna, Nala, Mila, Lola, Stella, Pippa, Bella, Billie, Odette, Bo.
- Katten
(kater) Simba, Felix, Milo, Leo, Marcel, Oscar, Maurice, Boris, Loki, Max.
- Katten (kattin)
Nala, Luna, Mila, Lola, Lily, Marie, Molly, Lilly, Odette en Stella.

Nieuwe trainer voor Turkse Rangers

Donderdag 15 februari 2024
Genk - Nieuwe trainer voor Turkse RangersRidvan Zorlu is de nieuwe trainer van eerstprovincialer Turkse Rangers. Vorig seizoen trainde hij de beloften van de club.

Benjamin Brants weg bij Bregel Sport

Donderdag 15 februari 2024
Genk - Benjamin Brants weg bij Bregel SportBenjamin Brants heeft de deur achter zich dicht getrokken bij eersteprovincialer Bregel Sport. Hij verdedigt nu de kleuren van KVK Wellen (derde afdeling B).

Malou Coninx overleden

Donderdag 15 februari 2024
Genk - Malou Coninx overledenOp 2 februari is Malou Coninx overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Jan Vanheusden. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans.

Geslaagde GenKidsdag

Woensdag 14 februari 2024
Gisterenavond was het weer zover: de jaarlijkse GenKids fandag, een evenement waar jong en oud naar uitkijkt. Meer dan 850 kinderen hadden de kans om hun hart op te halen in Plopsa Indoor Hasselt, waar ze niet alleen konden genieten van de attracties, maar ook hun voetbalhelden van dichtbij mochten ontmoeten. Van de carrousel tot de Wickie Coaster en de vliegende stoeltjes, er was geen gebrek aan avontuur. Maar wat deze dag extra speciaal maakte, was de mogelijkheid om een handtekening of zelfs een selfie te scoren met een favoriete speler. Trainer Wouter Vrancken kon zijn enthousiasme niet verbergen: “Zoveel blije kinderen, dat is echt fantastisch om te zien.”

Cornelia Ooms overleden

Woensdag 14 februari 2024
Genk - Cornelia Ooms overledenGisteren is Cornelia Ooms overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Jean Prinsen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag 21 februari (11 uur) plaars in de aula van Uitvaartzorg Remans.

Juwelen en geld gestolen

Woensdag 14 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven kwamen dieven over de vloer in een huis aan de Bremstraat. Zij maakten er juwelen en geld buit.
Genk - Motorrijder gevallen na uitwijkmanoeuvreVanmiddag rond 12 uur is een motorrijder gevallen bij een uitwijkmanoeuvre in Bosdel. De 63-jarige man uit Ninove raakte daarbij gewond.

Uitzonderlijk hoge maxima

Woensdag 14 februari 2024
Weerbericht
Genk - Uitzonderlijk hoge maximaStoringen bevinden zich vlakbij onze streken en zorgen voor veel wolken en soms ook neerslag. Er wordt echter bijzonder zachte lucht aangevoerd. Donderdag is dat erg warme lucht vanuit het zuiden en kan het recordwarm worden. De neerslagkansen zijn dan ook beperkt. De volgende dagen wordt het wat minder zacht, maar de maxima blijven meestal in de dubbele cijfers.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en zo nu en dan valt er wat lichte regen of motregen. Er komen echter ook langere droge (…) Het hele nieuwsbericht

Natasha Pulley: 'Stad 40'

Woensdag 14 februari 2024
Het boek van de maand
Genk - Natasha Pulley: 'Stad 40'ZoomWe hebben Jan Feys van boekhandel "Malpertuis" in Genk zover gekregen dat hij iedere maand op de Internetgazet één boek voorstelt aan de lezer. Deze maand is dat "Stad 40" van Natasha Pulley. Hier gaat-ie! 
Wie graag een stevige, confronterende en aangrijpende thriller leest, komt met ‘Stad 40’ absoluut aan zijn trekken.
Het verhaal speelt zich af in het Rusland van de jaren ’60, wanneer de nucleaire ontwikkeling en wedloop met de Verenigde Staten in volle (…) Het hele nieuwsbericht

Frankrijk en Spanje het populairst

Woensdag 14 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
De twee populairste buitenlandse vakantiebestemmingen voor Belgen zijn vorig jaar nog populairder geworden. De Belgen maakten tijdens de zomer van 2023 2,38 miljoen reizen naar Frankrijk, een stijging van 14% ten opzichte van 2022. Dit is meer dan een derde (34,3%) van het totale aantal reizen naar het buitenland. Spanje is een andere bestemming die steeds populairder wordt. Er werden 790.000 reizen naar Spanje gemaakt, een stijging van 9,4% ten opzichte van 2022.
Gezondheid
Genk - Sterfte door darmkanker kleiner door koffieZoomOnderzoekers hebben een sterk verband gevonden tussen meer koffiedrinken en minder kans op sterfte bij darmkanker. Dat blijkt uit nieuw Nederlands onderzoek mogelijk gemaakt door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. De bevindingen geven hoop op meer kans op overleving bij darmkanker, met behulp van een toegankelijke stap: meer koffiedrinken.
Uit het nieuwe onderzoek blijkt dat deelnemers die meer dan 4 kopjes koffie per dag dronken - in vergelijking met deelnemers die minder dan 2 kopjes per dag dronken - 32 procent minder kans hadden op terugkeer van darmkanker na behandeling. Daarnaast hadden ze minder kans op sterfte bij darmkanker, waarbij blijkt dat 3 tot 5 kopjes per dag het beste zijn om die kans te verkleinen.
Uit eerder onderzoek was al gebleken dat koffie de kans op lever- en baarmoederhalskanker verkleint. (Bron: Wageningen University & Research)(Foto Pexels)

Meer samenwerking KRC - Genk Ladies

Dinsdag 13 februari 2024
KRC Genk gaat nog meer samenwerken met KRC Genk Ladies. Die voetballen onder hetzelfde stamnummer als de mannenploeg, hebben dezelfde kleuren en hetzelfde logo maar een eigen werking en financiering. Door het afhaken van enkele sponsors, hebben de Ladies het momenteel financieel niet makkelijk. KRC Genk bekijkt momenteel welke steun er nog meer mogelijk is.
Voormalig Genks schepen Geert Swartenbroekx (CD&;V) stapt na 35 jaar uit de politiek, omwille van gezondheidsredenen. Swartenbroekx is 18 jaar lang schepen geweest voor de stad Genk.

Nieuwe vennootschap: OmAir

Dinsdag 13 februari 2024
Omer Katar (46) uit Genk heeft de besloten vennootschap OmAir opgericht met zetel aan de Torenlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging en de montage van ventilatiesystemen, de installatie van elektrische verwarmingsinstallaties, isolatiewerkzaamheden en metalen constructiewerken.

Holding Beko Invest failliet

Dinsdag 13 februari 2024
De rechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Holding Beko Invest uit Genk. Schuldvorderingen moeten voor 14 maart ingediend worden.

Minder geboorten in 2023

Dinsdag 13 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2023 werden voorlopig ongeveer 110.400 geboorten geregistreerd in België. Dat zijn zo’n 5.200 geboorten minder dan gemiddeld in de periode 2019-2022, ofwel een daling met 4,5%.
De regionale verschillen zijn groot: de cijfers tonen een daling in het Vlaamse Gewest (-2,3%) en in het Waalse Gewest (-5,0%) en een nog steviger daling in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest (-12,0%) ten opzichte van de periode 2019-2022. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van het aantal geboorten in het jaar 2023 van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Sluiting dreigt voor laatste bordeel

Dinsdag 13 februari 2024
Er is momenteel nog maar één bordeel over in Genk na de invoering van een reglement op seksuitbatingen. Maar dat kreeg een negatief advies waardoor een sluiting dreigt. Drie andere zijn gestopt of zijn verhuisd naar een andere gemeente omdat ze niet konden voldoen aan het nieuwe reglement. Dat reglement werd ingevoerd in de zomer van 2022 om uitbuiting, mensenhandel en overlast tegen te gaan.

Grazia Giacalone overleden

Dinsdag 13 februari 2024
Genk - Grazia Giacalone overledenGisteren is Grazia Giacalone overleden, de weduwe van de in 1992 gestorven Nicolo Asaro. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: donderdag (19- 20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Frank Rerren overleden

Dinsdag 13 februari 2024
Genk - Frank Rerren overledenGisteren is Frank Rerrren overleden. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: maandag (19-20 uur).

Joseph Raymaekers overleden

Dinsdag 13 februari 2024
Genk - Joseph Raymaekers overledenGisteren is Joseph Raymaekers overleden. Hij was 82 jaar en afkomstig uit Berbroek. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Kop-staartbotsing op Oosterring

Dinsdag 13 februari 2024
Genk - Kop-staartbotsing op OosterringBij een kop-staartbotsing op de Oosterring raakte een 47-jarige vrouw uit Dilsen-Stokkem gewond. Het ongeval gebeurde gisteren.

Carine Przijgoda overleden

Dinsdag 13 februari 2024
Genk - Carine Przijgoda overledenZaterdag is Carine Przijgoda overleden, de echtgenote van Danny Remans. Zij was 59 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).
Het oude schuilhuisje aan het station van Bokrijk is afgebroken. Gebouwd uit bakstenen, veel glas en met een puntdak, paste het helemaal in de stijl van het openluchtmuseum. Enkele jaren geleden begon de NMBS met het vernieuwen van wachthuisjes en ook het station van Bokrijk kreeg er zo een. Twee maanden geleden werd besloten om het oude gebouwtje af te breken.

Lydia Wijns overleden

Maandag 12 februari 2024
Genk - Lydia Wijns overledenZaterdag is Lydia Wyns overleden, de echtgenote van Jaak Stals. Zij was 63 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Molenbeersel.

Wieske Billen overleden

Maandag 12 februari 2024
Genk - Wieske Billen overledenZaterdag is Wieske Billen overleden, de echtgenote van Jos De Paus. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30) bij Uitvaartzorg Remans.

Ondertussen, aan de kust...

Maandag 12 februari 2024
De visie van Fobie
Genk - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Werfdiefstal in Diepenbeek

Maandag 12 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek zijn werktuigen gestolen op een werf aan de Molenstraat. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Ondertussen, in de VS...

Maandag 12 februari 2024
De visie van Fobie
Genk - Ondertussen, in de VS...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Verkeersongeval in Zonhoven

Zondag 11 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven botsten gisterenavond een auto en een speedpedelec op de Genkerbaan. Bj het ongeval raakte een 29-jarige man gewond.

Man (28) gewond bij botsing

Zondag 11 februari 2024
Een 28-jarige man uit Genk is gisterenavond gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in de Hasseltsedreef in Stevoort. Bij het ongeval vielen ook twee andere gewonden.

Dode bij brand in Hasselt

Zondag 11 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is in de Grote Bameriklaan in Hasselt een man omgekomen bij een woningbrand. De brand ontstond rond 21 uur. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Buien vanuit het zuidwesten

Zondag 11 februari 2024
Weerbericht
Genk - Buien vanuit het zuidwestenVannacht verdwijnen de buien in Vlaanderen en zijn er bredere opklaringen. De minima komen uit op een graad of 5. De wind neemt daarbij wat in kracht af.
Morgen is het droog in de ochtend en zijn er opklaringen, afgewisseld met wolkenvelden. We krijgen ook de zon te zien. Na de middag zijn er meer stapelwolken en kan er lokaal een bui tot ontwikkeling komen. De grootste kans op een bui is voorbehouden voor het binnenland en de Ardennen. Na een frisse start, klimt het kwik tot een graad of 8. De wind waait matig uit een westelijke sector. 
Dinsdag wordt een overwegend droge dag bij een afwisseling van wolken en zon. Na de middag komt er wel meer hoge bewolking opzetten. Er staat een matige zuidzuidwestenwind en de maxima liggen rond 10 graden.
Michel NULENS

Genk VV klopt Umitspor A

Zondag 11 februari 2024
Genk - Genk VV klopt Umitspor AIn derde provinciale heeft Genk VV heeft een 3-1 overwinning behaald tegen Umitspor Maasmechelen A. Gernk VV kwam 0-1 achter maar Kochen (2) en L'Espoir zorgden voor de verdiende overwinning.
Genk - KRC Genk C  te sterk voor Bilzen UtdIn interprovinciale heeft KRC Genk C gisteren een 3-0 overwinning behaald tegen Bilzen Utd. Aan de rust was de stand 0-0. Merola (2) en Severy maakten de doelpunten.

Treingezellen

Zondag 11 februari 2024
Tegenligger
Genk - TreingezellenZoomMorgen vieren de Duitsers Rosenmontag. Het is een jarenlange gewoonte dat ik dat op de trein vier met mijn treingezellen. Die maandag, die vlak voor aswoensdag valt, is zowat het hoogtepunt van alle carnavalsvierders. Op de trein vieren we dat uiteraard beperkt. Niemand komt verkleed, want na een werkdag kan je je moeilijk nog eens snel omkleden. Het is de bedoeling om met de treingezellen bij te praten bij een biertje, wijntje of iets fris.
Maar de tijden zijn veranderd. Waar we vroeger met (…) Het hele nieuwsbericht

Ruime 4-1 zege voor Turkse Rangers

Zondag 11 februari 2024
Genk - Ruime 4-1 zege voor Turkse RangersTurkse Rangers heeft  vanmiddag een 4-1 zege behaald tegen Eendracht Maasmechelen-aan-de-Maas. Aan de rust was de stand 1-0. Voor Turkse Rangers scoorden AL Stankov, Hupperts, en Kaylesiz (2).
Genk - De Genkse voetbaluitslagen (8-11 februari)Donderdag 8 februari: 
- Bregel – Gruitrode: 5-2
Vrijdag 9 februari:
- KRC Genk B – Oud-Heverlee Leuven:  0-7
Zaterdag 10 februari: 
- KRC Genk C – Bilzen Utd: 3 - 0
- Unico Tongeren B – Genk VV B:  3 - 0
- Vroenhoven VV – Future Winterslag B: 5 - 2
Zondag 11 februari: 
- Jong Genk - FC Dender: 2-1
- Future Winterslag – Vliermaal: 1 - 1
- Genk VV – Umitspor Maasmechelen: 3 - 1
- Umitspor Maasmechelen B – STA Genk: 1 - 0
- Zepperen-Brustem – Termien: afgelast wegens wateroverlast
- KV Mechelen – KRC Genk: 1 - 1
- Turkse Rangers - E. Mechelen a/de Maas 4-1
Genk - Auto tegen rotonde: 67-jarige gewondDe voorbije nacht botste een auto tegen de rotonde op de Oosterring. De 67-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond.

Bosting op Hasseltweg: man gewond

Zondag 11 februari 2024
Op de Hasseltweg botsten gisterenavond rond 19.15 uur twee auto's. Een 57-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond.

KRC Genk morgen naar KV Mechelen

Zaterdag 10 februari 2024
Na de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken trekt KRC Genk morgen naar KV Mechelen. De opdracht: het tij keren Achter De Kazerne. Geen onbekend gezicht langs de zijlijn van KV Mechelen. Besnik Hasi, in het verleden nog vijf jaar speler voor KRTC, staat er aan het roer. Vanaf zijn intrede in november bracht hij de Mechelaars terug naar de linkerkolom. Samen met Union hebben ze daarmee het beste rapport sinds de jaarwisseling. Ook Vrancken heeft lof voor de Kosovaar: “Hasi heeft van de ploeg (…) Het hele nieuwsbericht

Carlo Thevissen overleden

Zaterdag 10 februari 2024
Genk - Carlo Thevissen overledenDonderdag is Carlo Thevissen overleden, de echtgenoot van José Decosemaker. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Carnaval in wolvengebied

Zaterdag 10 februari 2024
Genk - Carnaval in wolvengebiedZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Genk - Welke school wil speelplaats vergroenen?ZoomOp donderdag 15 februari gaat de nieuwe projectoproep van ‘Natuur in je School’  van minister Zuhal Demir van start. Vlaamse scholen kunnen vanaf dan tot 13 mei een voorstel indienen om hun speelplaats te ontharden en te vergroenen met steun. Daarvoor voorziet Demir een investeringsbudget van 5 miljoen euro. Met die steun kunnen scholen de oppervlakte of kwaliteit van de natuur op hun domein aanzienlijk vergroten, of via ontharding en vergroening bijdragen aan klimaatadaptatie (…) Het hele nieuwsbericht

Wereldpeulvruchtendag

Zaterdag 10 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag is het Wereldpeulvruchtendag. Leve de bonen, kikkererwten en linzen! De Verenigde Naties hebben deze dag ingesteld omdat peulvruchten een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een gezonde voeding: ze zorgen voor een verbetering van de bodemvruchtbaarheid en hebben een positieve invloed op het milieu. Peulvruchten

Corry Venken overleden

Zaterdag 10 februari 2024
Genk - Corry Venken overledenGisteren is Corry Venken overleden, de echtgenote van André Nijssen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).

Jules Vannes overleden

Zaterdag 10 februari 2024
Genk - Jules Vannes overledenDonderdag is Jules Vannes overleden, de echtgenoot van Maaike Boeckx. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Noordlaan in Winterslag. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Tino Vandebeek overleden

Zaterdag 10 februari 2024
Genk - Tino Vandebeek overledenIn Hasselt is op 2 februart beeldend kunstenaar Tino Vandebeek overleden. Hij was 84 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Kort nieuws van bij de buren
In Hasselt is vanavond een 53-jarige vrouw door een auto aangereden op de Kuringersteenweg. Zij overleefde de klap niet.

Beker: Genk B uitgeschakeld

Vrijdag 9 februari 2024
Genk - Beker: Genk B uitgeschakeldIn de kwartfinale van de beker heeft Ladies Genk B met 0-7 verloren van OH Leuven. Aan de rust leidde OH Leuven al met 0-4. In de tweede helft voetbalde Genk enkele kansen bij mekaar maar tot scoren kwam het niet.

Landbouw en natuur

Vrijdag 9 februari 2024
Vandaag gelezen
"Landbouwers gebruiken zowat 44.000 hectare grond in bos of natuurgebied. Omgekeerd ligt 15.000 hectare 'beheerde' natuur op landbouwgrond. Tegelijk nemen paarden, alpaca's en andere hobbydieren van private eigenaars veel meer schaarse landbouwgrond in."
(Apache)

Politie vol lof voor de boeren

Vrijdag 9 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Politie CARMA en de Federale Politie Limburg waarderen het professionele gedrag van de boeren tijdens de protestactie vandaag in Genk. Dat hebben ze vanmiddag laten weten. Aan de demonstratie ging vorige week overleg vooraf.
De politie kijkt vandaag tevreden terug op het verloop van het protest. Vanuit heel Limburg kwamen boeren via diverse invalswegen naar Genk, wat lokaal voor verkeershinder zorgde. De tractorcolonnes verplaatsten zich echter zonder noemenswaardige incidenten richting Thor Park. Rond (…) Het hele nieuwsbericht

Werkmateriaal gestolen in woning

Vrijdag 9 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek drongen dieven binnen in een woning aan de Grendelbaan. Zij gingen met werkmateriaal aan de haal.

Vrouw (39) gewond bij botsing

Vrijdag 9 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is een 39-jarige vrouw gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in de Katteweidelaan. Het ongeval gebeurde gisteren.
Het is maar dat je 't weet
De Limburgse Vincentius verenigingen hebben vorig jaar elke maand 4.112 gezinnen geholpen met steunpakketten, dat is een recordaantal. Het aantal kinderen en alleenstaanden dat geholpen wordt, is bijzonder hoog. De organisatie trekt aan de alarmbel, want er is nood aan nog meer financiële steun.

Bregel Sport klopt Nevok Gruitrode

Donderdag 8 februari 2024
Genk - Bregel Sport klopt Nevok GruitrodeIn eersteprovinciale heeft Bregel Sport vanavond Nevok Gruitrode puntenloos naar huis gestuurd. Het won met 5-2. Nevok kwam nochtans twee keer op voorsprong. Belfaqir scoorde vier keer voor Bregel. Het andere doelpunt van Bregel werd gemaakt door Brants. Voor Nevok scoorden Berben en Vanwezemael. Vyslouzil van Nevok pakte rood.
Genk - Het Genkse voetbalweekend (8-11 februari)Donderdagavond speelde Bregel al thuis tegen Gruitrode. Het eerste dameselftal van KRC Genk mag zaterdag carnaval gaan vieren, niet zo voor het B- en het C-team. Zij spelen allebei uit, respectievelijk tegen Oud-Heverlee Leuven en Bilzen United. Een drukkere kalender is het op zondag met maar liefst 5 wedstrijden die om 14u30 aanvangen. Future Winterslag ontvangt Vliermaal, Genk VV krijgt Umitspor Maasmechelen op bezoek terwijl het Genkse B-team naar Unico Tongeren trekt. Het B-team van Future Winterslag mag dan weer naar Vroenhoven gaan, STA Genk gaat het duel aan met Umitspor Maasmechelen B. In 3e Nationale B krijgen we de wedstrijd tussen Zepperen-Brustem en Termien, terwijl KRC Genk op zoek gaat naar een overwinning tegen KV Mechelen (aftrap 16u).

Verkeershinder door boerenprotest

Donderdag 8 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Meer dan 500 boeren zullen morgenvoormiddag met hun tractoren naar Genk trekken om actie te voeren tegen de opgelegde milieumaatregelen. Ze trekken in negen colonnes vanuit heel Limburg naar de Onderwijslaan in Genk. Een delegatie boeren wil dan gaan praten met de Europese ministers die op dat moment vergaderen op het Thor Park. De actie van de landbouwers zal verkeershinder tot gevolg hebben.

Bijna 1 op 5 loopt risico op armoede

Donderdag 8 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
2.150.000 landgenoten, of 18,6% van de Belgische bevolking, lopen een risico op armoede of sociale uitsluiting. Dat blijkt uit de nieuwe armoedecijfers voor 2023 die Statbel, het Belgische statistiekbureau, vandaag publiceert op basis van de enquête naar de inkomens en levensomstandigheden.

Werkmateriaal gestolen in tuin

Donderdag 8 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is werkmateriaal gestolen in een tuin aan de Bentstraat. In de Demerstraat is ook een diefstal gepleegd.

Alice Bergmans overleden

Donderdag 8 februari 2024
Genk - Alice Bergmans overledenGisteren is Alice Bergmans overleden, de echtgenote van André Kellens.  Zij was 86 jaar en afkomstig uit As. De uitvaartliturgie vindt donderdag 15  februari (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk aan de Berglaan. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Thieu Smeets overleden

Donderdag 8 februari 2024
Genk - Thieu Smeets overledenDinsdag is in Bree Thieu Smeets overleden, de echtgenoot van Catho Philippens. Hij was 84 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Priester Jean Claesen overleden

Donderdag 8 februari 2024
Genk - Priester Jean Claesen overledenMaandag is priester Jean Claesen overleden. Hij was 93 jaar en erebeheerder van het internaat van het Technisch Instituut Sint-Lodewijk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk.

Flink wat hemelwater

Woensdag 7 februari 2024
Weerbericht
Genk - Flink wat hemelwaterEen storing schuift over onze streken, trekt daarna naar het zuiden, maar keert op haar stappen terug en trekt opnieuw over onze regio. Dit alles gebeurt de komende 24 uur. Hierbij valt er ook flink wat neerslag, tussen 20 en 30 mm. Ook in het weekend valt er nog wat regen, maar zijn de hoeveelheden beduidend minder.
Morgen is het koud in de ochtend bij temperaturen van slechts enkele graden boven het vriespunt. Er komt, na droog weer in de nacht, al vlug regen opzetten. Samen met de regen wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw steelt twee kinderwagens

Woensdag 7 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Vrouw steelt twee kinderwagensEen 29-jarige vrouw uit Oudsbergen is veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel en een effectieve boete van 1.200 euro omdat zij met twee kinderwagens aan de haal ging in een handelszaak in Zonhoven. Ze koos een koets uit, legde er haar kind in en reed zonder te betalen de winkel uit. Dat lukte haar twee keer maar camerabeelden deden haar de das om. De vrouw sloeg ook toe in de Ikea in Hasselt. Ze verstopte haar buit in een kinderwagen maar werd betrapt door een attent personeelslid.

Drie gewonden bij scooterongeval

Woensdag 7 februari 2024
Genk - Drie gewonden bij scooterongevalVanmorgen kon een 17-jarige scooterrijder uit Oudsbergen niet tijdig stoppen voor twee overstekende minderjarige meisjes op de Collegelaan in Genk. Zowel de twee meisjes, beiden uit Genk, als de jongeman raakten lichtgewond.

Woninginbraak in Bosblook

Woensdag 7 februari 2024
Gisterenavond is ingebroken in een woning in Bosblook. De buit bestaat uit goud, juwelen, geld en een horloge.

Rosa Sikosek overleden

Woensdag 7 februari 2024
Genk - Rosa Sikosek overledenMaandag is Rosa Sikosek overleden, de echtgenote van Maurice Daniëls. Zij was 83 jaar en afkomstig uit Genk. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan- West in Houthalen.

Verkeersongeval op Taunusweg

Woensdag 7 februari 2024
Genk - Verkeersongeval op TaunuswegOp de Taunusweg is vanmorgen een 40-jarige man uit Hoeselt met zijn auto tegen een paal op de middenberm gebotst. De bestuurder raakte daarbij gewond.

Maria Coninx overleden

Woensdag 7 februari 2024
Genk - Maria Coninx overledenOp 2 februari is in Zonhoven Maria Coninx overleden. Zij was 86 jaar en afkomstig uit Genk.

Auto volledig uitgebrand

Woensdag 7 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 22 uur vatte een auto vuur in de Nanofstraat in Diepenbeek. De wagen is volledig uitgebrand.

Trainer weg bij Turkse Rangers

Woensdag 7 februari 2024
Genk - Trainer weg bij Turkse RangersTrainer Stefan Kicken houdt het voor bekeken en stapt na drie duels op bij eersteprovincialer Turkse Rangers. Club en trainer hielden er een andere visie op na.

Eerste contract voor Jens De Groof

Dinsdag 6 februari 2024
Jens De Groof heeft zijn eerste profcontract getekend bij KRC Genk. Op amper 5-jarige leeftijd viel hij al op bij K. Zandhoven SK in de Antwerpse Voorkempen. Ondertussen verdedigt de jonge middenvelder al 10 seizoenen lang de kleuren van KRC Genk. De Groof draagt momenteel de kapiteinsband bij de Genkse U15 en maakt binnen zijn leeftijdsgroep ook deel uit van de nationale ploeg. Zowel op de nummer 10 als op de 8 kan hij uit de voeten. “Jens beschikt over een enorme dosis voetbalintelligentie die hij koppelt aan een sterke linker”, vat directeur opleidingen Roland Breugelmans zijn kwaliteiten samen.

Nieuwe vennootschap: Pekyla

Dinsdag 6 februari 2024
Peter Berger (44) uit Genk heeft de besloten vennnootschap Pekyla opgericht met zetel aan de Zonneweeldelaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het organiseren van reizen op maat en de opname en productie van video en film met behulp van drones.

Robin Snellinx overleden

Dinsdag 6 februari 2024
Genk - Robin Snellinx overledenOp 30 januari is Robin Snellinx overleden, de echtgenoot van Peter Liesens. Hij was 31 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Debay in Tongeren. Begroeting: donderdag(19-19.30 uur).
De rechtbank in Tongeren sprak vandaag het faillissement uit van voedingsgroothandel Vitrade Company uit Genk. Schuldvorderingen moeten voor 7 maart ingediend worden.

Twee aannemers failliet

Dinsdag 6 februari 2024
De rechter in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van twee Genkse aannemers: Elik en Nicolaj Kwiecien. De schuldvorderingen moeten voor 7 maart ingediend worden.
Kort nieuws van bij de buren
Koperdraad en verlengkabels: dat is de buit van een werfdiefstal in de Molenstraat in Diepenbeek.

Twee inbraken in Zonhoven

Dinsdag 6 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is ingebroken in een pand aan de Muizenstraat en in de Schopsdriesweg. Telkens is er geld gestolen.

Paddentrek komt op gang

Dinsdag 6 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Genk - Paddentrek komt op gangZoomDe komende dagen komt op alle natte plekken in Limburg de paddentrek weer op gang. De padden verlaten dan hun winterschuilplaats en trekken naar vijvers en poelen om zich voort te planten. Die tocht is niet zonder risico. Ze moeten vaak de weg oversteken en daar kunnen ze overreden worden. In 22 Limburgse gemeenten, verspreid over 41 locaties, helpen vrijwilligers de padden elk jaar de weg oversteken: ze plaatsen schermen (foto) die de padden tegenhouden. De dieren worden dan in emmers gevangen en naar de overkant gebracht. (Foto Josh Vandijck)

Inbraak in drie sportclubs

Dinsdag 6 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is de voorbije nacht ingebroken in drie sportclubs. De dieven zouden in het totaal zo'n 2.000 euro hebben buitgemaakt. De inbraken zijn vermoedelijk het werk van dezelfde daders.

Giovanni Giarra overleden

Dinsdag 6 februari 2024
Genk - Giovanni Giarra overledenZaterdag is Giovanni Giarra overleden, de echtgenoot van Diana Marrone. Hij was 67 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Nicola Viterbo overleden

Dinsdag 6 februari 2024
Genk - Nicola Viterbo overledenGisterenn is Nicola Viterbo overleden, de echtgenoot van Maria Lamorgese. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt morgen (12.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat in Hoevenzavel. Begroeting: vandaag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

Suzanne Engelen overleden

Dinsdag 6 februari 2024
Genk - Suzanne Engelen overledenOp 1 februari is Suzanne Engelen overleden, de weduwe van de in 2013 gestorven Louis Mievis. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur).

Volleybal: Genk klopt Wijgmaal

Maandag 5 februari 2024
In nationale 2A mannen van het volleybal heeft KVC LensOnline Genk met 0-3 gewonnen van Wijgmaal. KVC LensOnline Genk staat aan de leiding.

Zuigelingensterfte neemt verder af

Maandag 5 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2021 werden 936 baby’s dood geboren, of stierven ze binnen het jaar na geboorte. In 2000 ging het nog om 1.048 baby’s, of een daling van 11%. Dat blijkt uit zopas gepubliceerde resultaten van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Tegenover meer dan twintig jaar geleden steeg het aantal doodgeborenen met 22%, terwijl het aantal overleden baby’s jonger dan een jaar afnam, met 39%. In 2021 werden 597 baby’s stilgeboren. Dat aantal nam toe sinds 2000, toen er 488 baby’s levenloos werden geboren. Het aantal baby’s dat stierf jonger dan een jaar, is afgenomen in ruim twintig jaar tijd, van 560 in 2000 naar 339 in 2021.
De stad Genk maakt zich op voor haar jaarlijkse carnavalsstoet en wil die dit jaar ook samen vieren met kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS). In samenwerking met de vzw ZIMASS (Zorg voor Iemand met ASS) heeft ze een prikkelarmere zone opgesteld ter hoogte van de Hoogstraat. De organisatoren willen de gezinnen op een rustige manier mee laten genieten. Er zijn 100 plaatsen in de zone.

Dertiger veroordeeld voor belaging

Maandag 5 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Twaalf maanden cel met uitstel onder voorwaarden en een boete van 800 euro: dat is de straf die een dertiger uit As gekregen heeft voor belaging van zijn ex-vriendin. De man kon de relatiebreuk niet verwerken. Hij moet 2.000 euro schadevergoeding betalen aan zijn ex-vriendin.

Martina Modano overleden

Maandag 5 februari 2024
Genk - Martina Modano overledenOp 2 februari overleed Martina Modano, de weduwe van Nicola Ricci. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Verkeersactie: 20 overtredingen

Maandag 5 februari 2024
Genk - Verkeersactie: 20 overtredingenBij een verkeersactie van PZ CARMA in Genk, Oudsbergen en Houthalen-Helchteren zijn zondag 20 overtredingen vastgesteld. Zo werden er 12 onmiddellijke inningen uitgeschreven, onder meer voor een vervallen keuring en het niet correct dragen van de veiligheidsgordel. Twee bestuurders werden betrapt op het gebruik van een gsm tijdens het rijden. Zij zijn hun rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Vier personen bliezen positief op hun ademtest en moesten hun rijbewijs voor 3 uur inleveren. In totaal werden 740 bestuurders onderworpen aan een ademsampling. Daarnaast kregen 3 personen een waarschuwing voor de technische vereisten van het voertuig. Tenslotte werd 1 pv opgesteld voor het negeren van een bevel van een bevoegd persoon.
Gezondheid
Genk - Is koffie gezond? Of toch beter thee?Veel mensen genieten wel eens graag van een warme drank. Of dat nu koffie is of thee - dat maakt ieder voor zich uit. Maar hoe gezond zijn deze dranken voor ons lichaam?
Koffie bevat cafeïne en het is net dat deeltje waar we ons zorgen over maken. Cafeïne is een stofje dat een stimulerend effect heeft op ons zenuwstelsel. Zo kan het zorgen voor een verhoogde alertheid en verbeterde concentratie. Maar overmatig gebruik kan leiden tot bijwerkingen zoals nervositeit, slapeloosheid, (…) Het hele nieuwsbericht

Guido Maurissen overleden

Maandag 5 februari 2024
Genk - Guido Maurissen overledenGisteren is Guido Maurissen overleden,. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Zagerijstraat. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Lea Habex overleden

Maandag 5 februari 2024
Genk - Lea Habex overledenOp 2 februari is Lea Habex overleden , de echtgenote van Eduard Pauwels. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaatzorg Remans. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).
Het is maar dat je 't weet
Genk - Dit jaar al 15 doden door woningbrandenIn januari vielen er in ons land liefst 10 dodelijke slachtoffers door woningbranden; deze maand zijn er dat al vijf. In het hele jaar 2022 overleden er 7 Belgen bij woningbranden. De vzw Oscare, het nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens in België, dringt erop aan om voldoende rookmelders te plaatsen in je woning, maar vooral ook er voor te zorgen dat je rookmelders hoorbaar zijn.
Andere maatregelen die je kan nemen: zorg voor een vluchtweg vrij van rommel; leg een zaklamp op de slaapkamer (en zorg dat de batterijen geladen zijn); zorg voor de sleutel van je voordeur op de deur of in de buurt ervan. Sluit bij een brand onderweg naar buiten de binnendeuren. Buiten bel je 112 en ga je niet meer terug naar binnen.

Bokrijk Sport delft onderspit

Zondag 4 februari 2024
Genk - Bokrijk Sport delft onderspitBokrijk Sport ging met 1-3 onderuit tegen Herderen-Millen B. De doelpunten vielen in de tweede helft. Voor Bokrijk Sport scoorde Revis. De Baets (2) en Gielen scoorden voor de bezoekers.

Genk VV A wint derby

Zondag 4 februari 2024
Genk - Genk VV A wint derbyGenk VV A heeft de derby tegen Future Winterslag A gewonnen met 1-3. Voort Genk VV scoorden Peeters (2) en Kochen. Colla maakte op strafschop het doelpunt van Future Winterslag A.
Genk - De voetbaluitslagen van Genk (3-4 februari)Zaterdag 3 februari
- Betekom - Eendracht Termien: 3 - 3
- AA Gent – KRC Genk (Dames): 0 - 1
- Famkes WDM – KRC Genk B (Dames): 1 - 0
- KRC Genk C (Dames) - Kontich: 1 - 1
- Bokrijk Sp. – Herderen-Millen: 1 - 3
- Tongeren B – Future Winterslag B: 1 - 1
- KSK Meeuwen – Bregel 3 - 3
- KRC Genk – Union: 0 - 1

Zondag 4 februari: 
- Future Winterslag – Genk VV: 1 - 3
- Genk VV B – Zutendaal VV B: 1 - 2
- Turkse Rangers - Gruitrode 5-2
Genk - Speler Turkse Rangers  scoort 5 keerTurkse Rangers heeft vanmiddag Nevok Gruitrode met een 5-2 nederlaag naar huis gestuurd. Kaylesiz maakte de vijf doelpunten van de Turkse Rangers. Aan de rust was de stand 3-1. Voor Nevok Gruitrode scoorden Berben en Coolen. 120 toeschouwers woonden de wedstrijd bij.

Meeuwen pakt punt tegen Bregel

Zaterdag 3 februari 2024
Genk - Meeuwen pakt punt tegen BregelNa tien opeenvolgende nederlagen heeft eersteprovincialer KSK Meeuwen één punt gepakt door een gelijkspel tegen Bregel Sport. Uitslag: 3-3. Jenne Goossens scoorde na een kwartier de 1-0. Ilias Chouâ hing in de 24ste minuut de bordjes gelijk. In de 36ste minuut scoorde Ben Peustjens de 1-2. In de 52 minuut scoorde Sahmi Belfaqir de 2-3. Ibbo Willems zorgde in de 82ste minuut voor de gelijkmaker. KSK Meeuwen blijft laatste in de stand met 9 punten.
Genk - Eendracht Termien niet voorbij BetekomEendracht Termien is tegen Betekom dat in de kelder van het klassement staat niet verder geraakt dan een 3-3 gelijkspel. Termien gaf in het slot een 1-3 voorsprong weg. Dauwe scoorde in de 30ste en de 52ste minuut maar Polino bracht de stand in de 72ste minuut op 1-2. Carvalho scoorde in de 78ste minuut de 1-3. In de 87ste minuut bracht Polino de stand op 2-3. In de 93ste minuut kreeg Betekom een lichte strafschop die werd omgezet door Nsumbu. Ospitalieri pakte twee keer geel en werd uitgesloten zodat Termien nog een kwartier met tien verder moest.
Genk - BFTP houdt nieuwjaarsreceptie in LimburgZoomDe BFTP, de Belgian Federation of Tourist Press, hield vandaag hun nieuwjaarsreceptie in Leopoldsburg. De groep combineerde een feestmaal met een bezoek aan het museum Liberation Garden. De Belgian Federation of Tourist Press werd in 1991 opgericht en verenigt journalisten, persvoorlichters, docenten toerisme en gidsen, kortom vertegenwoordigers die elk op een specifiek terrein hun kennis in verband met toerisme overdragen. Schepen van Toerisme Marleen Kauffmann uit Leopoldsburg verwelkomde de (…) Het hele nieuwsbericht

Marie Moonen overleden

Zaterdag 3 februari 2024
Genk - Marie Moonen overledenVandaag is Marie Moonen overleden. Zij was 86 jaar en afkomstig uit Diepenbeek.

Lisette Schepers overleden

Zaterdag 3 februari 2024
Genk - Lisette Schepers overledenVandaag is Lisette Schepers overleden, de weduwe van Jean Marie Bollen. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Grijs weekend met hoge maxima

Zaterdag 3 februari 2024
Weerbericht
Genk - Grijs weekend met hoge maximaTussen depressies over het noorden van Europa en een hogedrukgebied, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan via Frankrijk tot de Alpenlanden, overheerst een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming in onze streken. Er wordt bijzonder zachte lucht aangevoerd, maar die wordt vergezeld van storingen. Eerst zijn de storingen relatief zwak, na het weekend worden ze actiever met beduidend meer neerslag.
Vandaag domineert zo een zwakke storing het weerbeeld met vooral veel wolken en af en toe (…) Het hele nieuwsbericht
Welke waren op 1 januari de tien grootste gemeenten van Limburg?
1. Hasselt - 80.786 inwoners
2. Genk - 67.838
3. Beringen - 48.328
4. Sint-Truiden - 41.441
5. Maasmechelen - 40.174
6. Heusden-Zolder - 35.014
7. Lommel - 34.891
8. Pelt - 34.410
9. Bilzen - 32.769
10. Tongeren - 32.116. 

Giovanni Romagnoli overleden

Zaterdag 3 februari 2024
Genk - Giovanni Romagnoli overledenGisteren is Giovanni Romagnoli overleden, de echtgenoot van Monique Sudaro. Hij was 63 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Albertus aan het Kerkplein in Zwartberg. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - Het Genkse voetbalweekend (3-4 februari)Een topper in de Jupiler Pro League dit weekend, want KRC Genk ontvangt leider Union. In 1e Prov trekt Bregel (mooi 2e in het klassement naar hekkesluiter KSK Meeuwen. Een derby zondag in 3e Prov., Genk VV speelt uit tegen Future Winterslag. In 4e Provinciale speelt Bokrijk Sport tegen Herderen-Millen, Genk VV B ontvangt Zutendaal VV B en Future Winterslag B mag op verplaatsing naar Tongeren. De Dames van KRC Genk mogen naar AA Gent, het tweede elftal van Genk speelt uit tegen Famkes WDM.
Vrijdagavond rond 18 uur gebeurde er een kettingbotsing tussen vier auto's op de Europalaan. Een 45-jarige vrouw uit Dilsen-Stokkem, een 68-jarige man uit Genk en een 42-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakten daarbij gewond.

Genk telt 67.838 inwoners

Vrijdag 2 februari 2024
Op 1 januari telde de stad Genk 67.838 inwoners. Dat blijkt uit gegevens van de FOD Binnenlandse zaken.

Opening hondenbelevingsbos

Vrijdag 2 februari 2024
Zondag 25 februari gaat het hondenbelevingsbos in Kattevennen officieel open. Het belevingsbos is 5 ha groot en is aangelegd met respect voor de natuur. De honden mogen er naar hartenlust over het hele terrein snuffelen, spelen en rennen.

Rita Fabry overleden

Vrijdag 2 februari 2024
Genk - Rita Fabry overledenGisteren is Rita Fabry overleden, de levenspartner van Aldo Secci. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uu) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre.

Inbraak in Diepenbeek

Vrijdag 2 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is er ingebroken in een appartement aan de Nieuwstraat in Diepenbeek. Wat er werd gestolen, is niet geweten.

Inbraak in Zonhoven: geld weg

Vrijdag 2 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een pand aan de Nieuwen Dijk in Zonhoven is geld gestolen. De diefstal is deze voormiddag vastgesteld.

KRC gehavend tegen Union

Vrijdag 2 februari 2024
Genk - KRC gehavend tegen UnionKRC Genk komt morgenavond gehavend aan de start tegen Union. Cuesta en Galarza zijn geschorst, Fadera en Ouattara gekwetst. Joris Kayembe is nog weg voor de Africa Cup. Heynen terug uit schorsing en El Khannous terug van de Africa Cup zijn er wel weer bij. Drie spelers van Jong Genk - Karetsas, Kongolo en Adedeji Sternberg - maken ook deel uit van de selectie.

Waarom pannenkoeken met Lichtmis?

Vrijdag 2 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag is het Lichtmis. Waarom eten wij vandaag pannenkoeken? Dat wordt op twee manieren verklaard. 2 februari was vroeger één van de twee dagen waarop de plattelandsbevolking van werk of hoeve kon veranderen – de andere dag was 11 november (Sint-Maarten). Dat werd ’s avonds gevierd met een soort haardkoeken, die later evolueerden naar pannenkoeken.
De vorm en kleur van de pannenkoeken worden daarnaast gezien als een verwijzing naar de zon en dus naar het licht (en (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
In vijf jaar tijd hebben elektrische en hybride personenwagens het marktaandeel van benzinewagens overschreden. Dat blijkt uit een eerste, voorlopige balans van het aantal inschrijvingen van motorvoertuigen die opgesteld werd door Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Hybride en elektrische wagens blijven met een marktaandeel van 59% in 2023 de populairste nieuwe wagens in België. In 2019 waren ze goed voor slechts 8% van de verkoop. In 2023 waren 284.608 van de in totaal 481.079 (…) Het hele nieuwsbericht

Eén op vijf kan niet met vakantie

Donderdag 1 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
21,6% van de Belgische bevolking - wat neerkomt op 2.495.000 personen - heeft onvoldoende financiële middelen om zich een week vakantie te veroorloven. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de enquête naar inkomens en levensomstandigheden in 2023. Tijdens die enquête werden meer dan 6.400 gezinnen door Statbel, het Belgische statistiekbureau, bevraagd over hun financiële mogelijkheden.
Het is maar dat je 't weet
Minister van mobiliteit Lydia Peeters gaat de interfederale werkgroep Wegcode vragen zich te buigen over duidelijker normen voor de sterkte en de afstelling van fietslichten: “Verkeerd afgestelde fietsverlichting kan tegenliggers verblinden en zo voor gevaarlijke omstandigheden zorgen. We moeten fietsers hier daarom voldoende over informeren én sensibiliseren”, aldus de minister. Zij beklemtoont dat de Wegcode vandaag al stelt dat fietsers een “niet-verblindend licht moeten voeren.” Aanleiding voor het ministerieel verzoek is het stijgende aantal klachten over verblindende fietslichten op elektrische fietsen. 

Auto tegen paal: man (26) gewond

Donderdag 1 februari 2024
Genk - Auto tegen paal: man (26) gewondIn de Beemdstraat in Bocholt kwam vanmorgen rond 8.45 uur een auto tegen een elektriciteitspaal terecht. Daarbij raakte een 26-jarige Genkenaar gewond.

Man (33) gewond bij botsing

Donderdag 1 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's op de Kempenseweg in Zutendaal is een 33-jarige man uit Maasmechelen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12.45 uur.

Van Kerkhoven weg bij Genk Ladies

Donderdag 1 februari 2024
Genk - Van Kerkhoven weg bij Genk LadiesElla Van Kerkhoven (30) trekt de deur achter zich dicht bij Genk Ladies. Zij verkast naar Feyenoord. Recent trokken Shari Van Belle en haar zus Lyndsey respectievelijk naar Standard en Club YLA.

Kevin Jimenez Nunez overleden

Donderdag 1 februari 2024
Genk - Kevin Jimenez Nunez overledenDinsdag is Kevin Jimenez Nunez overleden, de vriend van Evelien De Grauwe. Hij was 38 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen in Tongeren. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).

Kans op blokkade grensovergang E314

Donderdag 1 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
De kans bestaat dat de grensovergang op de E314 vanavond geblokkeerd zal worden door demonstrerende boeren uit België en Nederland. Dat meldt de VRT. Het zou gaan om 600 boeren: 400 vanuit België en nog eens 200 Nederlandse boeren. Mocht de blokkade werkelijkheid worden, dan zou er grote verkeersoverlast ontstaan.

88 procent Limburgers doet job graag

Donderdag 1 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
88 procent van de Limburgers doet zijn job graag. Dat blijkt uit onderzoek van het ACV. Vooral de vele sociale contacten op de werkvloer worden op prijs gesteld. Werknemers gaan vooral op zoek naar 'plezier op het werk'. Ook de waardeing door de werkgever is heel belangrijk, belangrijker zelf dan het loon, aldus het onderzoek.

VOKA wil dat de blokkades stoppen

Donderdag 1 februari 2024
Genk - VOKA wil dat de blokkades stoppenZoomDe bedrijven in de buurt van het Klaverblad in Lummen hadden vooraf maatregelen genomen tegen de blokkades van de boeren van vanmorgen. Dat blijkt uit een rondvraag door ondernemersorganisatie VOKA-KvK-Limburg bij tientallen bedrijven, vooral in de cluster rond het Klaverblad. Door de blokkades kunnen personeelsleden moeilijk op het werk geraken, en kunnen bedrijven ook amper beleverd worden. Daar hebben ze dus zoveel mogelijk op ingespeeld.
VOKA zegt nog altijd begrip te hebben voor het standpunt van de boeren maar vraagt hen ook redelijk te blijven in hun acties en het economische knooppunt in Limburg niet verder nodeloos te belasten.

Brand bij recyclagebedrijf

Donderdag 1 februari 2024
Genk - Brand bij recyclagebedrijfDe brandweer moest vanmorgen uitrukken omdat schroot in brand was geraakt bij Stevens Recycling aan de Swinnewijerweg. Hoe de brand onstond, is niet geweten.

Betsy Gerits overleden

Donderdag 1 februari 2024
Genk - Betsy Gerits overledenIn WZC De Olijfboom is maandag Betsy Gerits overleden, de echtgenote van Charles Evens. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen