Het overige nieuws

Vrouw (63) zwaargewond bij ongeval

Donderdag 31 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de N74 in Zonhoven is deze namiddag een 63-jarige fietsster zwaargewond geraakt toen zij aangereden werd door een auto. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Fietser gewond in Wildrozenstraat

Donderdag 31 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Fietser gewond in WildrozenstraatIn de Wildrozenstraat vond vanmorgen rond 7.30 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser. De 35-jarige fietser uit de gemeente raakte daarbij gewond.

JML failliet verklaard

Donderdag 31 augustus 2023
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft interieur en architectuur JML uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 30 september ingediend worden.

Handbal: versterking voor Kreasa

Donderdag 31 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Handbal: versterking voor KreasaHandbalclub Kreasa Houthalen heeft zes spelers aangetrokken: Robert Sweep (Eindhoven), Pieter Schuers (Atomix) en Robbe Janssen, Jelle Peeters, Samuel Degbey en Cedic Dupont, allen van Hubo.

Limburgse export groeit

Woensdag 30 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Limburgse export groeitZoomHet aantal bedrijven dat internationaal actief is, stijgt verder. 6 op de 10 Limburgse bedrijven doen zaken in het buitenland. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Unizo Limburg en VKW Limburg die vandaag bij Indigo Care in Tessenderlo werden voorgesteld. De afzetmarkt in Rusland is door de oorlog met Oekraïne zo goed als nihil, aan de andere kant is het Brexit-trauma verteerd en is de UK een zeer vooraanstaande partner voor onze provincie. Onze naaste buren Duitsland en Nederland blijven de (…) Het hele nieuwsbericht

Lichte bevolkingsgroei

Dinsdag 29 augustus 2023
Van 2013 tot 2023 kende Houthalen-Helchteren een bevolkingsgroei van 1,41 procent. In Limburg bedroeg die 4,64 procent, in het Vlaams Gewest 6,03 procent en in België 6,02 procent. (Statbel)

Louis Gerits overleden

Dinsdag 29 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Louis Gerits overledenGisteren is Louis Gerits overleden, de echtgenoot van Roza Claes. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Miet Pellens overleden

Dinsdag 29 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Miet Pellens overleden
Op 24 augustus is Miet Pellens overleden. Zij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaat in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium van Franken Uitvaartzorg aan de Koerselbaan in Heusden.Partnerbijdrage
Houthalen-Helchteren - Duurzame stap voor moderne ondernemingenZoomIn de huidige zakelijke wereld is duurzaamheid meer dan een modewoord; het is een integraal onderdeel geworden van het bedrijfsbeleid. Een aspect dat hierbij vaak over het hoofd wordt gezien, is het effectieve beheer van bedrijfsafval. Professioneel bedrijfsafval ophalen biedt niet alleen operationele voordelen, maar draagt ook bij aan groen ondernemerschap.

De uitdaging bij bedrijfsafval

In een bedrijfsomgeving kan (…) Het hele nieuwsbericht

Trio betrapt met drugs

Maandag 28 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
De poliote heeft het voorbije weekend in Zonhoven drie twintigers onderschept die verdacht worden van drugshandel. Zij waren in het bezit van zo'n 60 gram wiet en 1.000 euro.

Maand van de sportclub

Maandag 28 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Maand van de sportclubZoomElk jaar organiseert Sport Vlaanderen van 1 tot 30 september de 'Maand van de Sportclub'. Zij willen iedereen aanmoedigen om lid te worden van een sportclub. Sporten en bewegen maakt ons fitter, gezonder en gelukkiger, dus waar wacht je nog op? Sportclubs openen tijdens deze maand hun deuren voor jou om kennis te maken met de sport en de club. Dat betekent dat je gratis mee kan doen met een clubtraining, kan deelnemen aan een kennismakingsevent of gewoon eens een kijkje kan nemen bij de club. In Houthalen-Helchteren doen 6 clubs mee. Ontdek via deze link welke.

De vier zonden van de journalistiek

Maandag 28 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Paus Franciscus noemde in een toespraak vier zonden van de journalistiek: desinformatie, wanneer de journalistiek niet of verkeerd informeert; laster; smaad, die verschilt van laster omdat zij vernietigend is; en de liefde voor schandalen, omdat schandalen verkopen.

Eddy Follon overleden

Maandag 28 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Eddy Follon overledenOp 23 augustus is Eddy Follon overleden. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers aan de Herebaan-West. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Marie Thérèse Vanoirbeek overleden

Maandag 28 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Marie Thérèse Vanoirbeek overledenGisteren is Marie Thérèse Vanoirbeek overleden, de weduwe van René Janssens. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats op de begraafplaats van Houthalen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Houthalen VV klopt SV Herkol

Zondag 27 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt SV HerkolHouthalen VV heeft vanavond in de Beker van Limburg met 3-0 gewonnen van SV Herkol.

FC Helson - KRC Peer A 0-2

Zondag 27 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - FC Helson - KRC Peer A 0-2In de Beker van Limburg heeft FC Helson vanavond met 0-2 verloren van KRC Peer A.

Park Houthalen - Kattenbos 6-0

Zondag 27 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen - Kattenbos 6-0In de Beker va Limburg heeft KFC Park Houthalen vanavond met 6-0 gewonnen van Kattenbos Sport.

Wisselvallig weer

Zondag 27 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig weerZoomDit weekend kregen we een mix van zon, regen en lokaal wat gedonder. De komende dagen blijft het weer wisselvallig met zon en wat lokale regenbuien en temperaturen die schommelen rond de 20°. (foto Gust Ischen)
Het is maar dat je 't weet
In Limburg zijn er de eerste zes maanden van dit jaar 18 verkeersdoden gevallen. In dezelfde periode van vorig jaar waren er dat 24. (VIAS)

FC Helson - Eendracht Termien 4-0

Zondag 27 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - FC Helson - Eendracht Termien 4-0FC Helson heeft Eendracht Termien geklopt met 4-0. Kanli, Moerenhout, Vangeneugden en Sblendorio maakten de doelpunten.

Wisselvallige en koelere periode

Zaterdag 26 augustus 2023
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallige en koelere periodeDe laatste week van augustus staat in het teken van koel en wisselvallig weer. Onder invloed van een omvangrijke depressie nabij de Britse Eilanden wordt onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Tussendoor zijn er ook wel droge perioden met wat zon.
Vandaag is het droog en vrij zonnig in de ochtend. Er komen in de loop van de ochtend stapelwolken opzetten en vooral na de middag is er ook kans op een plaatselijke bui. Het zou wel eens kunnen meevallen met de buien en vaak is het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw bedrijf: Valkenborgs-Schoofs

Zaterdag 26 augustus 2023
Erwin Valkenborgs en Saskia Schoofs, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de besloten vennootschap Valkenborgs-Schoofs opgericht met zetel in Boseind in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een slagerij, productie van vers bereide maaltijden die vlees bevatten en catering en traiteurdiensten.

Leineke Loysch overleden

Zaterdag 26 augustus 2023
Op 18 augustus is Leineke Loysch overleden, de weduwe van Willy Schoenaerts. Zij was 73 jaar. Het afscheid vond plaats in alle stilte.

Auto op vangrails beland

Vrijdag 25 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de E314 in Heusden-Zolder is vanavond een auto op de vangrails beland. Bij het ongeval is één gewonde gevallen.

Even enkele mugshots

Vrijdag 25 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Even enkele mugshotsZoom"Mugshots" - zo noemt men in Amerika politiefoto's van verdachten. Ook van Trump werd zo'n mugshot gemaakt en die was niet bepaald vleiend. Maar na zijn voorlopige vrijlating - hij betaalde een borgsom - gebruikte hij de mugshot al voor zijn verkiezingscampagne.
Reden voor Fobie om zich eens te laten gaan in enkele "mugshots"... Hierboven Trump, hieronder vlnr Prigozjin, Poetin, Van Quickenborne en Alexander De Croo.
Even enkele mugshotsEven enkele mugshotsEven enkele mugshotsEven enkele mugshots
Zoom

Motorrijder (33) gewond bij botsing

Vrijdag 25 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Motorrijder (33) gewond bij botsingOp de Grote Baan botsten deze namiddag rond 13.30 uur een auto en een 33-jarige motorrijder. Deze laatste raakte gewond.

Alice Jannis overleden

Vrijdag 25 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Alice Jannis overledenWoensdag is Alice Jannis overleden. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Helchteren.

Helson - Bree-Beek 4-0

Donderdag 24 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Helson - Bree-Beek 4-0FC Helson heeft met 4-0 gewonnen van GS Bree-Beek.

Niet met geld gooien!

Donderdag 24 augustus 2023
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Niet met geld gooien!"Je moet niet met geld gooien," hoor je wel eens. Maar mijn grootvader - Pee Jef - deed dat wel, letterlijk dan. Als hij thuis op bezoek was dan kon hij zonder boe of bah plots in zijn zakken tasten en met geld gooien, muntstukken. Het was zijn grootste plezier zijn vijf kleinkinderen te zien grabbelen naar het slijk der aarde.
Hij spaarde al zijn muntstukken voor zijn act met het geld. Hij zaaide, wij graaiden. Dan kropen we onder stoelen en tafel om de frankjes, de halve frankjes, de kwartjes, en soms ook (…) Het hele nieuwsbericht

HO Heide - Houthalen VV 2-2

Donderdag 24 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - HO Heide - Houthalen VV 2-2HO Heide Hasselt en Houthalen VV hebben vanavond 2-2 gelijkgespeeld.

Nieuwe vennootschap: Perfect Mind Club

Donderdag 24 augustus 2023
Brett Eerdekens (24) uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Perfect Mind Club opgericht met zetel aan de Overwegstraat. Tot het doel van de venootschap behoren onder meer het verlenen van adviezen en hulp op gebied van planning, organisatie, efficiëntie en toezicht, het verschaffen van informatie aan bedrijfsleiding en advies voor bedrijfsbeheer en bedrijfsvoering.

Nieuwe vennootschap: Boostnet

Donderdag 24 augustus 2023
Burhan Durna (32) en en Omer Ulupinar (28), beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de besloten vennootschap Boostnet opgericht met zetel aan de Meulenbergstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van gebouwen, restauratie van gebouwen en monumenten en timmer- en schrijnwerk.

Ondertussen, in de wolvenroedel...

Donderdag 24 augustus 2023
De visie van Fobie
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in de wolvenroedel...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Onweer op komst

Donderdag 24 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Onweer op komstZoomDe wolken pakken zich vandaag meer en meer samen en vanaf deze middag is er kans op een lokaal onweer met regen of hagel. Ook deze nacht is gedonder nog mogelijk. De komende dagen zakken de temperaturen tot rond de 20°. (Gust Ischen)

Louis Tialands overleden

Donderdag 24 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Louis Tialands overledenMaandag is Louis Tialands overleden. Hij was 63 jaar en afkomstig uit Helchteren. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Houthalen VV - Wiemismeer 3-6

Woensdag 23 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV - Wiemismeer 3-6Houthalen VV heeft vanavond met 3-6 verloren van Wiemismeer.

Ongeval in Binnenvaartstraat

Woensdag 23 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Ongeval in BinnenvaartstraatIn de Binnenvaartstraat botsten gisteren rond 16.40 uur een auto en een 47-jarige motorfietser uit Zonhoven. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Fietser (63) gewond bij botsing

Woensdag 23 augustus 2023
Een 63-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Grote Eggestraat in Zonhoven. Het ongeval gebeurde gisteren.

Helson B klopt FC Diepenbeek

Dinsdag 22 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Helson B klopt FC DiepenbeekHelson B heeft vanavond met 4-3 gewonnen van FC Diepenbeek.

Einde van de zomer in zicht

Dinsdag 22 augustus 2023
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Einde van de zomer in zichtEen kern van hoge luchtdruk over onze regio verdwijnt woensdag stilaan en maakt plaats voor een storing die vanuit het zuidwesten komt opzetten. Morgen en in de nacht naar donderdag zijn er meer wolken en uiteindelijk wordt er donderdag in de namiddag ook neerslag verwacht. De temperaturen komen wel nog hoog uit, maar dat zal waarschijnlijk de laatste keer zijn van deze zomerse periode. In het weekend wordt het gevoelig kouder bij slechts 20 of 21 graden.
Vandaag komen er hoge en middelhoge wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Wat is kunst?

Maandag 21 augustus 2023
Vandaag gezien
„Eerst maken. Tóch doen, ver voorbij de grens gaan, dat is wat kunst kunst maakt.”
Kamagurka in "Zomergasten"

Woning uitgebrand in Zonhoven

Maandag 21 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Alkenhoofseweg in Zonhoven is vandaag een huis door brand verwoest. De bewoner werd bevangen door de rook en is naar het ziekenhuis gebracht.

Minstens drie gezonde wolvenwelpen

Maandag 21 augustus 2023
Puur natuur
Houthalen-Helchteren - Minstens drie gezonde wolvenwelpenZoomEr leven momenteel minstens drie en wellicht zelfs vier of vijf wolvenwelpen in onze wolvenregio. Die zijn allemaal in goede gezondheid, meldt Jan Loos van Welkom Wolf. Afgelopen weekend werden er nog vier of vijf welpen opgemerkt in Peer.
"De welpen zijn nu vier maanden oud en hebben al de grootte van een Duitse herder, maar mentaal zijn het nog steeds puppies: zeer naïef, niet in staat om zelf te jagen en voor voedsel volledig aangewezen op moeder Noëlla," aldus Loos. "Omdat er dit (…) Het hele nieuwsbericht

Gezin bedreigd tijdens wandeling

Zondag 20 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven werd een gezin met vijf kinderen ernstig bedreigd tijdens een avondwandeling. Zij werden bespuwd en uitgescholden. De politie heeft een verdachte opgepakt maar de twintiger werd vrijgelaten onder voowaarden. Het getroffen gezin kreeg slachtofferhulp.

Weg met laptop en tablet

Zondag 20 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Weg met laptop en tabletDieven sloegen toe in een woning aan de Vredelaan. Zij maakten er een laptop en een tablet buit. De diefstal werd vrijdag vastgesteld.

Geld gestolen in Brelaarschansweg

Zondag 20 augustus 2023
In een woning aan de Brelaarschansweg is geld gestolen. De politie kreeg zaterdag melding van de feiten.
In de Europarklaan is vanochtend rond 4 uur een auto tegen een gebouw gereden. Daarbij raakte een 22-jarige vrouw uit de gemeente gewond.

Verlies voor FC Helson

Zondag 20 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Verlies voor FC HelsonFC Helson heeft deze namiddag met 2-0 verloren van Zepperen-Brustem.

Ingeborg Bonhomme overleden

Zondag 20 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Ingeborg Bonhomme overledenIn Helchteren is gisteren Ingrid Bonhomme overleden. Zij was 52 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
De visie van Fobie
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, aan de maïsdoolhof...ZoomTot op heden slechts één welp van Noëlla gezien. (Cartoon: Fobie)

Wandeltocht langs Belgische mijnen

Zaterdag 19 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Wandeltocht langs Belgische mijnenZoomPaul Coolen uit Heusden-Zolder vertrekt maandag voor een wandeltocht van 440 km langs de voormalige Belgische koolmijnen. De wandeling start aan de Franse grens in Henegouwen en gaat door de Borinage rond Bergen, Le Centre rond La Louvière, Le Pays Noir bij Charleroi en het Luikse mijnbekken. Verder langs de Limburgse mijnen Eisden, Waterschei, Zwartberg, Winterslag, Houthalen en Beringen om op 9 september te eindigen op de top van de terril in Zolder (foto) Daar wil hij samen met anderen toosten op de toekomst, want de tocht staat in het teken van de 17 duurzame doelstellingen en burgerparticipatie die ook Toekomst Telt nastreeft. Dit zijn de links naar de reisblog en de route.

Waar blijft de zon?

Zaterdag 19 augustus 2023
De visie van Fobie
Houthalen-Helchteren - Waar blijft de zon?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Juwelendiefstal in Zonhoven

Vrijdag 18 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Berkenenstraat in Zonhoven kwamen dieven over de vloer. Zij gingen met juwelen aan de haal.

Inbraak in chalet: gereedschap weg

Vrijdag 18 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een bos aan de Vrunstraat in Heusden-Zolder is ingebroken in een chalet. De daders gingen met gereedschap aan de haal.

Jenny Vereecken overleden

Vrijdag 18 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Jenny Vereecken overledenOp 15 augustus is Jenny Vereecken overleden, de echtgenote van Louis Lernout. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren.

Houthalen VV - Future Winterslag 3-4

Donderdag 17 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV - Future Winterslag 3-4Houthalen VV heeft vanavond met 3-4 verloren FC Future Winterslag.
Houthalen-Helchteren - Wolvenwereld: tot dusver één welp gespotZoomNa de dood van wolvenvader August op 25 juli was er de vrees dat het voor moeder Noëlla heel moeilijk zou worden om voor de wolvenwelpen te zorgen. Sindsdien is er nog maar één welp opgedoken, meldt Jan Loos van Welkom Wolf.
"Vorige week is wolvin Noëlla meermaals waargenomen buiten de grenzen van het militair domein in het gezelschap van alvast één welp die er goed doorvoed en volledig gezond uitziet. Die is opgegroeid op een dieet van wild als ree, (…) Het hele nieuwsbericht

Meer dan 4 miljoen reizen

Donderdag 17 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde gisteren de resultaten van het onderzoek vakanties en reizen voor het eerste kwartaal van 2023. In deze periode werden 4.374.000 reizen gemaakt in België of in het buitenland. Dat is een stijging met 10% ten opzichte van de 3.999.000 reizen in het eerste kwartaal van 2022. De voorkeur ging uit naar korte reizen (van 1 tot 3 nachten).
Het aantal reizen binnen België is toegenomen. Er werden 1.268.000 reizen gemaakt binnen (…) Het hele nieuwsbericht

Man (42) gewond bij botsing

Donderdag 17 augustus 2023
Een 42-jarige man uit Genk is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in de Zalmstraat in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde de voorbije nacht.

Ondertussen, aan de kust...

Donderdag 17 augustus 2023
De visie van Fobie
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

De muskusrat is terug

Donderdag 17 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - De muskusrat is terugZoomIn 2013 ving de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) minder dan 1.000 muskusratten. Vorig jaar werden in Vlaanderen echter weer 3.594 muskusratten verdelgd door de VMM. Vooral de grensgebieden met Nederland, Frankrijk en Wallonië zijn probleemzones. (Foto DIck Hoskins- Pexels)

Park Houthalen verslaat As-Niel

Donderdag 17 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verslaat As-NielPark Houthalen heeft in een vriendschappelijke wedstrijd As-Niel Utd geklopt met 4-3.

Lindelhoeven VV verliest van FC Helson

Donderdag 17 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Lindelhoeven VV verliest van FC HelsonIn een vriendschappelijke wedstrijd heeft Lindelhoeven VV thuis met 1-2 verloren van FC Helson.

Fien Smeets overleden

Donderdag 17 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Fien Smeets overledenOp 13 augustus is Fien Smeets overleden, de weduwe van Georges Timco. Zij was 86 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).

Marie Nagtegals overleden

Donderdag 17 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Marie Nagtegals overledenOp 12 augustus is Marie Nagtegals overleden, de weduwe van Albert Custermans. Zij was 82 jaar en afkomstig uit Diets-Heur. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Gerda Mullens overleden

Donderdag 17 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Gerda Mullens overledenOp 13 augustus is in Helchteren Gerda Mullens overleden, de echtgenote van Roger Vanoevelen. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (17.30-18 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

De beste stuurlui...

Woensdag 16 augustus 2023
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - De beste stuurlui...Na het vijfde leerjaar, bij meester Mortier in de parochieschool, stuurden mijn ouders me naar het “klein college” in Oostende. Een school met meer aanzien. Ik fietste er samen met mijn jongere broer naartoe. Elke dag twee keer heen en weer door regen en wind, want ’s middags aten wij thuis een warm middagmaal.
Het college, dat was een andere wereld met een immens grote speelplaats en propere urinoirs. Tijdens de turnles moesten we niet meer met de armen zwaaien en door de knieën (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Keppens overleden

Woensdag 16 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Maria Keppens overledenZondag is Maria Keppens overleden, de weduwe van Jan Arits. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Motorrijder en fietsster gewond

Woensdag 16 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Engstegenseweg in Zonhoven botsten gisterennamiddag een motorrijder en een fietsster. Beiden raakten daarbij gewond.
Film
Vijftig jaar geleden ging de film Jesus Christ Superstar in première. Jesus Christ Superstar is een Amerikaanse film van Norman Jewison en een verfilming van de gelijknamige rockopera over de laatste weken van Jezus. De film kreeg een Oscar-nominatie. De film werd wereldwijd een succes en spreekt nog steeds tot de verbeelding.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Wereldwijd 35,5 miljoen Bijbels verspreidZoomDe wereldwijde Bijbelverspreiding komt langzamerhand weer op het niveau van voor de coronapandemie. In 2022 kregen wereldwijd 35,5 miljoen mensen een complete Bijbel tegen 30 miljoen in 2021. Dit meldt United Bible Societies (UBS), het overkoepelend orgaan van de ruim 150 Bijbelgenootschappen, in zijn rapport over 2022.
 Als belemmerende factoren noemt de UBS de ontregelde productie- en distributieketens en de stijgende prijzen vanwege onder meer de oorlog in Oekraïne. In 2010 werden (…) Het hele nieuwsbericht

Een zoektocht naar wijsheidstanden

Woensdag 16 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Een zoektocht naar wijsheidstandenZoomVoor haar onderzoek naar een therapie tegen de ingrijpende zenuwziekte Charcot-Marie-Tooth is prof. dr. Esther Wolfs (BIOMED UHasselt) op zoek naar wijsheidstanden van personen die lijden aan de aandoening. “Uit deze wijsheidstanden willen we stamcellen halen om het ziekteproces haarfijn te analyseren. We geloven dat we zo de sleutel kunnen vinden om de aandoening Charcot-Marie-Tooth, waar wereldwijd 1 op 2.500 (…) Het hele nieuwsbericht

Gilbert Kuppens overleden

Woensdag 16 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Gilbert Kuppens overledenOp 11 augustus is Gilbert Kuppens overleden, de echtgenoot van Ghislaine Vangansewinkel. Hij was 75 jaar en afkomstig uit Hechtel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West in Houthalen.

Henri Essers overleden

Woensdag 16 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Henri Essers overledenOp 12 augustus is Henri Essers overleden, de echtgenoot van José Timmers. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Basket: Houtem B 51 - Houthalen 111

Dinsdag 15 augustus 2023
In de Beker van Vlaanderen dames heeft Houthalen met 51-111 gewonnen van Houtem B. Quarters: 22-20, 8-35 (30-55), 10-29 (40-84), 11-27.

De week van de enkelband

Dinsdag 15 augustus 2023
De visie van Fobie
Houthalen-Helchteren - De week van de enkelbandZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Vrouw (30) gewond bij botsing

Dinsdag 15 augustus 2023
Een 30-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren is gewond geraakt bij een aanrijding tussen een auto en een lichte vrachtwagen in de Henry Fordlaan in Genk. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16.45 uur.

Jacky Termonia overleden

Maandag 14 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Jacky Termonia overledenZaterdag is Jacky Termonia overleden, de echtgenoot van Yvonne Ilsbroux. Hij was 81 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Houthalen vinden plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre in Genk.

Fietser (50) gewond in Tulpenlaan

Maandag 14 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Fietser (50) gewond in TulpenlaanDeze namiddag rond 13.30 uur botsten een auto en een 50-jarige fietser uit de gemeente in de Tulpenstraat. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - Sv Breugel - Eendracht Houthalen 4-3ZoomIn de Beker van Limburg heeft SV Breugel vanavond met 4-3 gewonnen van Eendracht Houthalen.
Sv Breugel - Eendracht Houthalen 4-3
Zoom

KRC Peer A klopt Park Houthalen

Zondag 13 augustus 2023
In de Beker van Limburg heeft KRC Peer A met 5-0 gewonnen van Park Houthalen. (Foto Jochen Heyligen)

Brand op scoutsterreinen

Zondag 13 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer rukte vanavond uit omdat er palletten in brand stonden op de scoutsterreinen aan de Kneuterweg in Zonhoven. Het vuur was overgeslagen naar een kleine opslagruimte. Er is sprake van brandstichting.

KVK Beringen - Houthalen VV 2-2

Zondag 13 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - KVK Beringen - Houthalen VV 2-2In de Beker van Limburg hebben KVK Beringen en Houthalen VV vanavond 2-2 gelijkgespeeld.
Houthalen-Helchteren - Gelijkspel voor Helson bij THES SportIn de Beker van Limburg is FC Helson bij Thes Sport niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.

Graf van Sinterklaas ontdekt

Zondag 13 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Archeologen hebben het graf van Sint-Nicolaas, de inspiratiebron achter het verhaal van Sinterklaas, ontdekt onder een kerk in de Turkse provincie Antalya. De Sint-Nicolaaskerk werd in de 7e of 8e eeuw boven op een andere kerk gebouwd, waar de heilige als bisschop zou hebben gewerkt voordat de kerk in de Middeleeuwen onder water liep. (Bron: Archeology News)

Zo begint het

Zondag 13 augustus 2023
De visie van Fobie
Houthalen-Helchteren - Zo begint hetZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

1.842.018 alleenwonenden

Zondag 13 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2023 telde België 1.842.018 alleenwonenden, 968.978 gehuwde koppels met thuiswonend(e) kind(eren), 940.493 koppels zonder thuiswonend kind, 508.209 alleenstaande ouders, 335.179 niet-gehuwd samenwonende koppels zonder thuiswonend kind en 419.507 niet-gehuwde samenwonenden koppels met thuiswonend(e) kind(eren). Zo, nu bent u weer bij! (Statbel)

Sparta Lille - FC Helson B 4-2

Zaterdag 12 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Sparta Lille - FC Helson B 4-2In de Beker van Limburg heeft Sparta Lille het vanavond met 4-2 gehaald van FC Helson B.

Park Houthalen klopt KVK Wellen

Zaterdag 12 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen klopt KVK WellenPark Houthalen heeft vanavond met 2-0 gewonnen van KVK Wellen.

Nieuwe race naar de maan

Vrijdag 11 augustus 2023
De visie van Fobie
Houthalen-Helchteren - Nieuwe race naar de maanZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dit jaar al 3.737 kinderen geboren

Vrijdag 11 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn in Limburg 3.737 kinderen geboren.In januari waren er dat 632, in februari 579, in maart 693, in april 585, in mei 608 en in juni 640. (Statbel)

Erg zomers op lange termijn

Vrijdag 11 augustus 2023
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Erg zomers op lange termijn Na de doortocht van een storing in de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend, stijgt de luchtdruk en breekt de zon opnieuw door. De volgende dagen is het, op een lokale bui na, meestal droog en gaan de temperaturen opnieuw de hoogte in. De lange termijn ziet er bijzonder fraai uit. Op het einde van de week zou het kwik zelfs nog wat hoger uitkomen en zijn tropische maxima niet uitgesloten.
Vandaag maakt de zon in de namiddag stilaan plaats voor toenemende wolken vanuit het westen. In de (…) Het hele nieuwsbericht

Paula Vanderhoydonck overleden

Vrijdag 11 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Paula Vanderhoydonck overledenDinsdag is Paula Vanderhoydonck overleden, de echtgenote van Robert Lemmens. Zij was 86 jaar en afkomstig uit Houthalen. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: zondag (16-16.30 uur) in funerarium Franken in Heusden.

Bedevaartsoorden doen het weer

Vrijdag 11 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Na twee moeilijke coronajaren zagen alle Belgische bedevaartsoorden in 2022 de bezoekersaantallen weer toenemen. Dat was onder meer het geval in Scherpenheuvel (600.000 bezoekers), Banneux (220.000) en Heppeneert (125.000). De vier grootste heiligdommen in ons land registreerden vorig jaar 1.270.000 bezoekers.

Houthalen VV - Kortessem 2-5

Donderdag 10 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV - Kortessem 2-5Houthalen VV heeft vanavond met 2-5 verloren van Kortessem.

Helson B klopt HO Heide

Donderdag 10 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Helson B klopt HO HeideHelson B heeft vanavond HO Heide Hasselt verslagen met 1-0.

Helson - Mechelen a/d Maas 2-0

Donderdag 10 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Helson - Mechelen a/d Maas 2-0FC Helson heeft vanavond van Eendracht Mechelen-aan-de-Maas gewonnen met 2-0.

Dure consultants en trage treinen

Donderdag 10 augustus 2023
Tegenligger
Houthalen-Helchteren - Dure consultants en trage treinenZoom
Vandaag starten we met een nieuwe rubriek, "Tegenligger". Auteur is Gert Cuppens, die in Hamont-Achel woont maar in Antwerpen werkt, en sinds jaren een haat-liefdeverhouding met de trein en het spoor heeft. "Tegenligger" wordt voor hem een uitlaatklep, en voor de lezer wellicht een aanzet tot bezinning over het openbaar vervoer. (Red.)

Het is je zeker niet ontgaan, dat artikel over een goede vriend van Sophie Dutordoir die als consultant 2.200 EUR per (…) Het hele nieuwsbericht

FC Helson B speelt eerst thuis

Donderdag 10 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - FC  Helson B speelt eerst thuisFC Helson B speelt zaterdag 2 september zijn eerste competitiematch thuis tegen Lindelhoeven VV B. Zaterdag 9 september speelt FC Helson B uit bij Pelt B.

Aannemer Stedelo failliet verklaard

Donderdag 10 augustus 2023
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren aannemer Stedelo uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Dat gebeurde nadat het bedrijf zelf de boeken had neergelegd. Schulvorderingen moeten voor 9 september ingediend worden.

Eendracht Houthalen speelt eerst uit

Donderdag 10 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen speelt eerst uitZondag 3 september speelt Eendracht Houthalen zijn eerste competitiematch op het veld van Landen B. Op speeldag 2 is Eendracht Houthalen vrij.

Park Houthalen - Munsterbilzen 3-3

Woensdag 9 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen - Munsterbilzen 3-3Park Houthalen en Munsterbilzen SK hebben vanavond 3-3 gelijkgespeeld.

Anna Micoli overleden

Woensdag 9 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Anna Micoli overledenVandaag is Anna Micoli overleden, de echtgenote van Lazaros Chrisostomou. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Herebaan-West. Begroeting: zaterdag (18-18.30 uur).

Houthalen VV opent tegen St. Elen

Woensdag 9 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV opent tegen St. ElenHouthalen VV start de competitie op zondag 3 september met een thuiswedstrijd tegen St-Elen. Zaterdag 9 september speelt Houthalen VV uit bij Kattenbos Sport.

De zomer is terug

Woensdag 9 augustus 2023
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - De zomer is terugDe temperaturen gaan de volgende dagen flink de hoogte in en we krijgen veel zon. Toch moeten we ook nog rekening houden met storingen die af en toe over de regio trekken. Dat zal vooral op zaterdag zijn. Daarna wordt het terug overwegend droog, al is de atmosfeer wel licht onstabiel en kunnen we een lokale bui niet helemaal uitsluiten. Wel blijft het vrij warm bij maxima meestal rond 24 of 25 graden.
Vandaag is er na de middag steeds meer zon, al komen er ook enkele stapelwolken en (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Canadastraat

Woensdag 9 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de wijk Lindeman in Heusden-Zolder drongen dieven binnen in een woning aan de Canadastraat. Volgens de eerste vaststellingen is er niets weg. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Elektriciteitskabels gestolen

Woensdag 9 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Elektriciteitskabels gestolenOp een bedrijventerrein in de Zwaluwstraat zijn elektriciteitskabels gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Vandaag is Bahamontes begraven

Woensdag 9 augustus 2023
De visie van Fobie
Houthalen-Helchteren - Vandaag is Bahamontes begravenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vandaag gezien: een kolibrievlinder

Woensdag 9 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Vandaag gezien: een kolibrievlinderZoomHet is dit jaar gene vette wat het aantal vlinders betreft. Maar Johan Put kon er toch één verschalken die maar uiterst zelden te zien is: een kolibrievlinder.

Herdenking ramp Marcinelle

Woensdag 9 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Herdenking ramp MarcinelleZoomIn het Waalse Marcinelle werd gisteren de grote mijnramp van 8 augustus 1956 herdacht. De jaarlijkse herdenking op de voormalige mijnsite van Bois du Cazier wordt altijd bijgewoond door een ruime Limburgse delegatie. Ook koningin Paola was dit jaar aanwezig. 
Herdenking ramp MarcinelleHerdenking ramp MarcinelleHerdenking ramp Marcinelle
Zoom
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen start tegen KSK MeeuwenZaterdag 2 september opent Park Houthalen de competitie thuis tegen KSK Meeuwen. Zaterdag 9 september speelt Park Houthalen uit bij KVK Beringen.

FC Helson opent tegen Zonhoven Utd

Woensdag 9 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - FC Helson opent tegen Zonhoven UtdFC Helson speelt op zaterdag 2 september zijn eerste competitiematch thuis tegen Zonhoven Utd. Zondag 10 september staat een verplaatsing naar Nevok Gruitrode op het programma.

Spreukenman geeft de richting aan

Dinsdag 8 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Spreukenman geeft de richting aanZoomDanny Van Wehenkel is al twaalf jaar de spreukenman van Helchteren. Aan de Peersedijk richting Peer vind je op zijn krijtbord elke week een gevatte spreuk. Deze week is het “De richting is belangrijker dan de snelheid.” Ondanks het regenweer van de voorbije dagen bleef Danny’s gerichte boodschap overeind. (Jef Lingier)

Evacuatienieuws uit Zuid-Korea

Dinsdag 8 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Evacuatienieuws uit Zuid-KoreaZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De volgende stap: morsetekens?

Dinsdag 8 augustus 2023
Vandaag gelezen
Ouders moeten ‘zo snel mogelijk’ met hun kinderen een codewoord afspreken om te voorkomen dat ze worden opgelicht via de telefoon, waarschuwen instanties in Nederland. Cybercriminelen zijn namelijk begonnen met het klonen van stemmen en dat kan volgens deskundigen desastreuze gevolgen hebben voor onze portemonnee.
(Algemeen Dagblad)

Zuster Alfonsina Baeten overleden

Dinsdag 8 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Zuster Alfonsina Baeten overledenZaterdag is zuster Alfonsina Baeten overleden. Zij was 98 jaar en afkomstig uit Houthalen. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bolderberg. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder.

Ondertussen, in Zuid-Korea...

Maandag 7 augustus 2023
De visie van Fobie
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Zuid-Korea...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Houthalen VV klopt Hechtel

Zondag 6 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt HechtelIn de Beker van Limburg heeft Houthalen VV vanavond een 5-1 overwinning behaald tegen FC Hechtel.
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen - Heusden-Zolder  2-4In de Beker van Limburg heeft Park Houthalen vanavond met 2-4 verloren van KVV Heusden-Zolder.

Weg met hogedrukreiniger

Zondag 6 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Graaf de Theuxlaan in Heusden-Zolder gingen dieven met een hogedrukreiniger en een fiets die onder een carport stonden aan de haal. De diefstal is gisteren in de vooravond vastgesteld.

Barbenheimer

Zondag 6 augustus 2023
De visie van Fobie
Houthalen-Helchteren - BarbenheimerZoomEven doordenken bij deze cartoon van Fobie, naar aanleiding van de films "Oppenheimer" en "Barbie". En natuurlijk ook naar aanleiding van de herdenking van de atoombom op Hiroshima...

'Een fantastische ervaring'

Zondag 6 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - 'Een fantastische ervaring'ZoomVoor de Limburgse jongeren eindigen vandaag de Wereldjongerendagen in Lissabon. De afgelopen zes dagen kwamen ze samen met 1 miljoen andere jongeren uit de hele wereld om hun geloof te beleven met de paus. Het hoogtepunt was de slotviering gisterenavond waarbij al die jongeren in het park Tejo samenkwamen en bleven overnachten. "Het was een fantastische ervaring," luidt het in koor. Bekijk het slotverslag via deze link. 

E. Houthalen - KFC Hamont 99 B 2-3

Zaterdag 5 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - E. Houthalen - KFC Hamont 99 B 2-3In de Beker van Limvburg heeft Eendracht Houthalen met 2-3 verloren van KFC Hamont 99 B.

Ondertussen, in de wolvenwereld...

Zaterdag 5 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in de wolvenwereld...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Vanaf woensdag zomerse maxima

Zaterdag 5 augustus 2023
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Vanaf woensdag zomerse maximaEen depressie met bijbehorende storingen zorgt voor een herfstachtig weekend met regen, buien, onweer en veel wind. Ook zijn de temperaturen ruim ondermaats. Na het weekend volgt er stilaan een weersverbetering met in de tweede helft van de week zomerse temperaturen.
Vandaag gaat het na de middag regenen vanuit het westen. De rest van de dag valt in het water met geregeld perioden van regen of buiige regen. De atmosfeer is bovendien erg onstabiel, waarbij lokaal ook onweer mogelijk is. (…) Het hele nieuwsbericht

WJD in het teken van de verzoening

Zaterdag 5 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - WJD in het teken van de verzoeningZoomDe Wereldjongerendagen in Lissabon bereiken stilaan het hoogtepunt. Gisteren stond in het teken van de verzoening. De Limburgse jongeren kregen de kans om bij onze Limburgse bisschop of bij andere priesters het sacrament van de verzoening te ontvangen. Gisteren was het ook tijd voor bedankwoordjes: voor de organisatie en de begeleiders maar ook voor de vele Portugese vrijwilligers van de parochie Famões die de jongeren hebben opgevangen. Dagelijks zorgden ze voor drank, fruit en heel veel lekker (…) Het hele nieuwsbericht
WJD in het teken van de verzoeningWJD in het teken van de verzoening
WJD in het teken van de verzoeningWJD in het teken van de verzoening
Zoom

Over oude en jonge bomen

Vrijdag 4 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
"Het zijn oude, bestaande bomen met een groot oppervlak aan bladeren die zorgen voor verkoeling. Zij zuiveren de lucht en de bodem. Een jonge boom of zelfs vijf jonge bomen kunnen dat niet compenseren. Het is uit ecologisch standpunt veel efficiënter om oude bomen goed te onderhouden dan nieuwe bomen te planten, daar zijn wetenschappers het over eens."
(Denktank Aux Arbres Citoyens in Eindhovens Dagblad)

Madeleine De Raeve overleden

Vrijdag 4 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Madeleine De Raeve overledenWoensdag is Madeleine De Raeve overleden, de echtgenote van René Schepers. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van, begrafenissen Witters en Baers aan de Herebaan-West. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).

Kind aangetroffen in wassalon

Vrijdag 4 augustus 2023
De visie van Fobie
Houthalen-Helchteren - Kind aangetroffen in wassalonZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Openingsviering met de paus op WJD

Vrijdag 4 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Openingsviering met de paus op WJDZoomOp de Wereldjongerendagen in Lissabon beleven de Limburgse jongeren heuse festivalmomenten. Gisteren was er de eerste viering met de paus. Samen met honderdduizenden andere jongeren uit de wereld werd de paus enthousiast onthaald. De opening ging gepaard met een vlaggenceremonie waarbij al de vlaggen van de deelnemende landen werden getoond. Voor Tine Peeters werd het een heel bijzondere dag omdat zij de Belgische vlag mocht dragen. Dat was haar droom die ze zo kon waarmaken, dankzij IJD. In de voormiddag werd er nog samen gereflecteerd rond het thema sociale vriendschap. (Hans Put) Bekijk het fotoverslag via deze link. 
Openingsviering met de paus op WJDOpeningsviering met de paus op WJD
Openingsviering met de paus op WJDOpeningsviering met de paus op WJD
Zoom

Houthalen VV - FC Bolderberg 4-2

Donderdag 3 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV - FC Bolderberg 4-2Houthalen VV heeft vanavond in een vriendschappelijke wedstrijd met 4-2 gewonnen van FC Bolderberg.

Juwelendiefstal in onbewoond huis

Donderdag 3 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder hebben dieven juwelen gestolen in een onbewoond huis aan de Bieststraat. De daders hadden de voordeur opengebroken.

Netmedia Europe failliet

Donderdag 3 augustus 2023
De rechtbank in Hasselt heeft gisteren Netmedia Europe uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 2 september ingediend worden.

Het Bakkerspunt failliet verklaard

Donderdag 3 augustus 2023
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren het faillissement uitgesproiken van Het Bakkerspunt in Houthalen-Helchteren. Het indienen van de schuldvorderingen moet voor 2 september gebeuren.

Belgendag op de WJD

Donderdag 3 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Belgendag op de WJDZoomLimburger, wereldburger. Dat is ook mooi om te zien hoe onze Limburgse delegatie in Lissabon volop geniet van de sfeer op de Wereldjongerendagen. Gisteren was er een speciale ontmoeting van al de Belgen. Vlamingen en Walen vierden samen feest op een plein in de Portugese hoofdstad. 's Avonds werd een delegatie nog ontvangen op de residentie van de Belgische ambassadeur. Dat maakte de Belgendag helemaal compleet. Bekijk meer foto's via deze link. 
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen - Eendracht Termien 2-6In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Park Houthalen vanavond met 2-6 verloren van Eendracht Termien.

FC Helson - Achel VV 1-4

Woensdag 2 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - FC Helson -  Achel VV 1-4In de Beker van Limburg heeft FC Helson met 1-4 verloren van Achel VV.

We putten de aarde uit...

Woensdag 2 augustus 2023
De visie van Fobie
Houthalen-Helchteren - We putten de aarde uit...Zoom...en dit is het gevolg, zegt Fobie.

Bisschop in dialoog met jongeren

Woensdag 2 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Bisschop in dialoog met jongerenZoomDe Limburgse bisschop Patrick Hoogmartens bracht deze voormiddag een bezoek aan de Vlaamse jongeren die in Lissabon aanwezig zijn voor de Wereldjongerendagen. Hij ging er in gesprek met de jongeren om te luisteren naar hun zorgen en verlangens. Vandaag stond in het teken van ecologie. Deze avond is een delegatie uitgenodigd op de Belgische ambassade. Een fotoverslag van de ochtend kan je bekijken via deze link. 

Wereldjongerendagen in Lissabon

Woensdag 2 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Wereldjongerendagen in LissabonZoomGisteren zijn de laatste deelnemers van de Belgische delegatie voor de Wereldjongerendagen in Lissabon aangekomen. Die Wereldjongerendagen (WJD) brengen katholieke gelovigen uit heel de wereld samen. Met 1,5 miljoen deelnemers is het meteen het grootste festival ter wereld. De jongeren nemen er deel aan reflectiemomenten, misvieringen en allerlei festivals. Er zijn 500 Vlamingen waaronder ook een delegatie uit Limburg - met bisschop Hoogmartens - aanwezig. De WJD duren tot zondag en het hoogtepunt is een grote slotviering in aanwezigheid van de paus. 

Wereldjongerendagen in LissabonWereldjongerendagen in LissabonWereldjongerendagen in Lissabon
Zoom

Judith Vrijsen overleden

Dinsdag 1 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Judith Vrijsen overledenOp 27 juli is Judith Vrijsen overleden, de weduwe van Pieter Follon. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Peer. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West in Houthalen.

Dieven kennen pech

Dinsdag 1 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden poogden binnen te dringen in een huis aan de Hoensbroeckstraat in Heusden-Zolder maar slaagden niet in hun opzet. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.
De visie van Fobie
Houthalen-Helchteren - Festivals werken aan drugsbeleid...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Mina Achten overleden

Dinsdag 1 augustus 2023
Houthalen-Helchteren - Mina Achten overledenIn Helchteren is op 28 juli Mina Achten overleden, de weduwe van André Schepers. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan in Houthalen.

Parkeren in Antwerpen

Dinsdag 1 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Vandaag wordt de nieuwe parkeerregeling van kracht in het historische centrum van Antwerpen. Enkel bewoners en houders van een speciale vergunning mogen dan daar nog op straat parkeren. Andere bezoekers moeten hun auto in de parkeergarages achterlaten. Doen ze dat niet, dan krijgen ze een boete.

Biep... biep... biep...

Dinsdag 1 augustus 2023
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Biep... biep... biep...Ken je het geluid van een achteruitrijdende camion? Juist, een vervelend piepend geluid dat door merg en been gaat. Vanmorgenvroeg was het weer zo ver. Om 5.30u om precies te zijn reed het monster biebiebiep achteruit. Het reed mijn oor binnen en biepte er pas uit toen ik mij al lang lag op te jagen in mijn bed. Opstaan was de enige remedie.
In Meulenberg wonen we hier al jaren op een bouwwerf. De verrotte woontorens werden afgebroken en nu worden nieuwe huizen gebouwd. Ik woon zelf in een nieuwbouw. Ik ben (…) Het hele nieuwsbericht

Caravan gekanteld op E314

Dinsdag 1 augustus 2023
Op de E314 in Houthalen is vanmorgen rond 6.30 uur een caravan gekanteld. Dat had verkeershinder richting Lummen tot gevolg.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen