Het overige nieuws

Vandaag gelezen...

Zondag 30 september 2012
...op Facebook: "Allemaal goed en wel, die cross der naties hier in Lommel, maar wil iemand aub volgende keer aan die Engelsmannen zeggen, da ge hier langs links voorbij steekt?" (Inge Mermans)

Chel mag het zeggen

Zaterdag 29 september 2012
Lommel - Chel mag het zeggen“Dat doen wij niet meer, meneer.”
Een vriendelijke dame in het ‘Huis van de Stad’ kijkt me opgewekt aan.

Mijn vriend Johan had me ’s ochtends gebeld: “Chel, als je onder jouw roepnaam iets officieels wil doen, dan heb je een ‘Akte van Bekendheid’ nodig.”
Ik heet namelijk eigenlijk  Michiel Johan, maar iedereen noemt me Chel.
Welgezind fluit ik mijn fiets uit zijn slaaphok en begeef me naar ons prachtige stadhuis.

De (…) Het hele nieuwsbericht

Wegverkeer funest voor dieren

Zaterdag 29 september 2012
Het wegverkeer in Vlaanderen blijft een hoge tol eisen onder de wilde dieren. Dat blijkt uit een onderzoek dat Natuurpunt, Vogelbescherming Vlaanderen en de Vlaamse overheid publiceren. Padden, egels en vossen voeren de trieste top tien aan van slachtoffers van aanrijdingen. Naarmate de maximumsnelheid en de verkeersintensiteit van een weg stijgen, wordt deze steeds gevaarlijker voor grotere dieren, zoals vossen, reeën en steenmarters. Autosnelwegen blijken voor grote dieren het gevaarlijkst te (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Kuppens overleden

Vrijdag 28 september 2012
Lommel - Mariette Kuppens overledenDinsdag is Mariette Kuppens overleden, de weduwe van Nelis Christoffels. Ze was 83 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum.
Zaterdagavond is de Posthoorn in Hamont the place to be voor iedereen die jong en muzikaal van hart is, want dan wordt daar muziek gemaakt door Ivy en Drive like Maria. 
De Hamont-Achelse band Ivy maakte vooral in de jaren '90 furore. Met hun typische sound die neigt naar The Tragically Hip schopten ze het in 1995 tot in de finale van Limbomania. Een hele reeks optredens volgde. Nu staat Ivy na jarenlange rustpauze weer op het podium voor een uniek (…) Het hele nieuwsbericht

Wie vindt de grootste vliegenzwam?

Donderdag 27 september 2012
Lommel - Wie vindt de grootste vliegenzwam?ZoomDe vliegenzwam (foto An De Wilde) is de meest gekende en mooiste paddenstoel in Vlaanderen, Europa en zelfs heel de wereld. Maar net als de rest van de natuur heeft hij het zwaar te verduren. Daarom nodigen Natuurpunt, Froggy en Dimitri Leue iedereen uit om tussen 28 september en 21 oktober het bos in te trekken en op zoek te gaan naar De Grootste Vliegenzwam.
Wie zijn vondst meet en fotografeert maakt kans op een mooie prijs.  Want zowel De Grootste als (…) Het hele nieuwsbericht

'Jacques Brel, de definitieve biografie'

Donderdag 27 september 2012
Waarom Jacques Brel eigenlijk ook een beetje met Limburg verbonden is? Omdat de zanger in feite ontdekt werd door Jef Claessen. Claessen, toenmalig directeur van "Radio Hasselt" en afkomstig van Neerpelt, was de eerste man die geloofde in het talent van deze zoon van een Brussels fabrieksdirecteur, die daar in Hasselt opdook met een gitaar en een farde liedjesteksten onder zijn arm. Jef was er zo ondersteboven van, getuigde hij later tegenover ons, dat hij Brel in de studio zette en hem vroeg om (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar de fuif?

Donderdag 27 september 2012
Lommel - Gratis naar de fuif?Komend weekend wordt de 150e verjaardag bij Koninklijke Fanfare Kempenbloei in Achel uitbundig gevierd. Morgen/vrijdagavond 28 september wordt het feestweekend in gang gezet met een niet te missen fuif! De live-bigband Mucho Gusto en DJ Ben de Groef zorgen vanaf 20u00 in de Posthoorn te Hamont voor de nodige ambiance en sfeer. Iedereen is daar van harte welkom.
Op zaterdag 29 september heeft er in het GC Michielshof een academische zitting en receptie plaats voor de genodigden. Aansluitend speelt de Koninklijke Fanfare Kempenbloei o.l.v. Ivan Meylemans haar jubileumconcert.
KF Kempenbloei wil ook de Internetgazetlezers graag verwelkomen op vrijdag 28 september, en wel op DE fuif met Mucho Gusto. Ze geeft daarom 10 vrijkaarten weg. De eerste 10 personen die zich voorinschrijven via www.kempenbloei.be , winnen een vrijkaart. Veel succes!

17 oktober: Verzet tegen Extreme Armoede

Donderdag 27 september 2012
Ieder jaar wordt op 17 oktober door de gelijknamige Werkgroep een activiteit met fakkeltocht georganiseerd in een Limburgse gemeente. Hierdoor wordt een sterk signaal gegeven van verzet tegen armoede en voor integratie van deze doelgroep in de samenleving. Dit jaar vindt de 14de editie plaats in OC De Schans, Rode Kruisplein 10 in Hechtel-Eksel. In de Werkgroep 17 oktober zijn alle verenigingen, waar armen het woord nemen, en andere armoedeorganisaties van Limburg vertegenwoordigd. (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe website over familiekunde

Donderdag 27 september 2012
Goed nieuws voor de familiekundigen onder ons. Op 21 oktober wordt de nieuwe website www.familiegeschiedenis.be voorgesteld: het startpunt voor iedereen met interesse in het familieverleden, meldt Erfgoed Lommel. Dat familiekunde heel wat meer kan (moet) zijn dan het verzamelen van namen en datums, blijkt uit deze fraaie website. En nu aan de slag!

Familietheater in CC De Adelberg

Woensdag 26 september 2012
Lommel - Familietheater in CC De AdelbergZoomCC De Adelberg in Lommel programmeerde voor het nieuwe seizoen de meest spraakmakende voorstellingen uit het jeugd- en familietheater. Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober vindt het feestelijke openingsweekend van het familietheater plaats. Ouders en hun kroost worden verwend met twee sprankelende voorstellingen en heuse kinderrecepties om van te smullen.
Zaterdagavond 6 oktober om 19.00 uur speelt het Mechelse gezelschap ’t Arsenaal hun nieuwste voorstelling Rosie en Moussa, de brief (…) Het hele nieuwsbericht

Bergeijk 'groenste dorp van Nederland'

Woensdag 26 september 2012
Bergeijk heeft de titel ‘Groenste dorp van Nederland 2012’ in de wacht gesleept. Dat is woensdagmiddag bekendgemaakt door Entente Florale, de organisatie die de verkiezing jaarlijks houdt. De jury kende de gemeente goud toe in de categorie 'Dorpen en kleine steden' met een waardering van 8,3 punten.
Nu de landelijke titel is binnengehaald, mag Bergeijk zich gaan opmaken voor de Europese finale volgend jaar.

Vier maal vier generaties

Dinsdag 25 september 2012
Lommel - Vier maal vier generatiesZoomGroot feest bij de familie Van Praet. Overgrootvader Jozef zorgde ervoor dat zijn naam al vier generaties verder gaat. Op de foto: Jozef (84) uit Achel, Jos (65) uit Lommel,  Yv (30) uit Leopoldsburg, Jesse (3) uit Leopoldsburg, Joppe (7 maanden) uit Leopoldsburg, Clement (53) uit Neerpelt, Kevin (31) uit Neerpelt, Sander (3) uit Neerpelt, Robin (29) uit Neerpelt en Kobe (1maand) uit Neerpelt. Gefeliciteerd!

Korte maar hevige storm

Maandag 24 september 2012
De korte maar hevige storm die vanmiddag rond 14 uur over de provincie trok, bezorgde de brandweer veel werk. Hier en daar waren er omgevallen bomen, gelukkig zonder gewonden. Vooral verkiezingsborden bleken niet stormbestendig. UPDATE "In Kleine Brogel werden windstoten van 76km/u gemeten, in Diepenbeek 74km/u," signaleert weerman Ruben Weytjens. "Logisch dat dit met bomen in blad op meerdere plaatsen schade heeft veroorzaakt. De depressie heeft zich dus iets anders gedragen dan gisteren en zelfs vanochtend door de weercomputers werd voorzien, waardoor de windstoten zwaarder uitpakten dan verwacht."

Doordenker van de week

Maandag 24 september 2012
Lommel - Doordenker van de weekZoomNog drie weken... En zolang moeten we nog rekening houden met deze doordenker, vandaag gezien langs de Koning Leopoldlaan. (Foto Albert Agten)
Lommel - Buddywerking voor psychisch kwetsbare mensenZoomIn april 2012 startte DAGG- Centrum Geestelijke Gezondheidszorg in Lommel met het organiseren van Buddywerking voor psychisch kwetsbare mensen in Noord Limburg. Wie psychisch kwetsbaar is, raakt makkelijk sociaal geïsoleerd. Contact met anderen is niet evident. Buddywerking helpt hen om opnieuw vertrouwen te krijgen in mensen en zich open te stellen voor de wereld rondom hen. Dat kan, omdat buddy’s geen hulpverleners zijn. Buddywerking draait om gelijkwaardige relaties en om sociaal contact in (…) Het hele nieuwsbericht

Eddy Vreysen overleden

Maandag 24 september 2012
Lommel - Eddy Vreysen overledenVrijdag is Eddy Vreysen overleden, de levensgezel van Monique Brouwers. Hij was 58 jaar. Woensdag worden zijn assen bijgezet op het kerkhof van Lommel na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de het uitvaartcentrum Severens, Schansstraat 4.
Lommel - 2e nationale ploeg van Sporting Nelo wint verdiendZoomNa de verloren wedstrijd tegen Merksem op de eerste speeldag stond vandaag alweer een nieuwe zware klus te wachten voor onze jongens. Onze eerste uitwedstrijd was tegen play-off kandidaat Sint-Truiden.  Buiten de lange blessures van Sven en Mitch waren ook enkele spelers nagenoeg onbeschikbaar door ziekte.
Sporting begon met bal aan de wedstrijd en al meteen werd er fraai gescoord door Niels. Sint-Truiden was blijkbaar nog niet goed wakker want NeLo liep meteen 0-3 uit. Sint-Truiden bracht al wel snel (…) Het hele nieuwsbericht

Hartelijk dank, brandweer!

Zondag 23 september 2012
Lommel - Hartelijk dank, brandweer!ZoomAidan, Jani, Job en Sverre, van basisschool KLA4TJE, brachten vrijdag samen met hun juf een bezoekje aan de brandweer van Lommel. Een week eerder had die brandweer de kinderen uit hun slaapkamer in het verblijfsgebouw van Dommelhof bevrijd nadat de deurklink van de badkamerdeur onder de deurklink van de buitendeur was komen vastzitten- en daar wilden ze hen hartelijk voor bedanken.
Wegens werken is er geen spoorverbinding tussen Neerpelt en Mol op 22 en 23 september. De NMBS zorgt voor een vervangende bus, maar u moet wel vroeger vertrekken richting Antwerpen of u komt later aan als u van Antwerpen komt. Voor Neerpelt, het eindstation, scheelt dat bijna 40 minuten. Raadpleeg de NMBS-website of bel naar het station voor de aangepaste uurregeling van de andere stopplaatsen.

Octavie Kuypers overleden

Vrijdag 21 september 2012
Lommel - Octavie Kuypers overledenWoensdag is Octavie Kuypers overleden, de weduwe van Miel Vosch. Ze was 93 jaar. Maandag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Zondag wordt er daar voor haar gebeden tijdens de eucharistieviering van 11 uur.

Frans Schrayen overleden

Woensdag 19 september 2012
Op donderdag 13 september is Eerwaarde pater Frans Schrayen overleden, priester van de Congregatie van het H. Sacrament. Hij was 75 jaar. Zaterdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van het Heilig Sacrament, Oude Diestersebaan 3, gevolgd door de begrafenis op het kerkhof van Lommel-Kattenbos. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

jos Slegers overleden

Woensdag 19 september 2012
Lommel - jos Slegers overledenMaandag is Jos Slegers overleden, de echtgenoot van José Vercammen. Hij was 65 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Centrum. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Expo Fabienne Loyens & Dirk Hamblok

Dinsdag 18 september 2012
Lommel - Expo Fabienne Loyens & Dirk HamblokZoomDit weekend opent in Lommel de tentoonstelling Beyond Beauty & the Holy Sky van Dirk Hamblok en Fabienne Loyens (foto). Deze laatste hanteert fragiliteit en kwetsbaarheid om momenten van verborgen schoonheid en sacraliteit vast te leggen en deze te sublimeren tot emoties van verwondering, ontroering en troost. Fabienne laat vormen in de natuur en bescheiden sculpturen verstillen en verheft ze tot kunstwerken uit glas en keramiek die ons confronteren met een gevoel van ijle (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Voice Male?

Dinsdag 18 september 2012
Lommel - Gratis naar... Voice Male?ZoomDe openingsavond van het nieuwe culturele seizoen in Hamont-Achel brengt de groep "Voice Male" op het podium. En wij mogen daar voor elke deelsite tweemaal een vrijkaart voor weggeven. Lees onderaan dit bericht wat u daarvoor moet doen! 
Het nieuwe programma van "Voice Male" heet "Ladies First". Daarin brengt de groep een ode aan hun favoriete vrouwen. Vrouwen die hen hebben gevoed, geroerd, bewogen, ontstemd, bekoord, behaagd… met hun tijdloze muziek. Nummers die geschreven (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe trekker voor DAF

Dinsdag 18 september 2012
Lommel - Nieuwe trekker voor DAFZoomOp een beurs in Hannover heeft DAF vandaag de Euro 6XF gepresenteerd, de nieuwe trekker van het bedrijf. In de lente gaat hij in productie. De ontwikkeling van de 6XF kostte honderden miljoenen. Er is vooral aandacht besteed aan het comfort van de chauffeur - die krijgt voortaan een bed van 2,2m bij 80cm - maar ook zijn er ingrepen gebeurd waardoor er brandstof wordt bespaard. Zo is de grille 30% groter dan bij de huidige XF. De nieuwe motor wordt vooral gekoeld met de lucht die er langs stroomt. De sterkste 6XF krijgt een motor van 510 pk.
Lommel - Ondertussen,  op de Koning Leopoldlaan...ZoomDaar prijkt weer een nieuwe doordenker van de Vriendenkring. (Foto Albert Agten)

Godelieve Smits overleden

Maandag 17 september 2012
Lommel - Godelieve Smits overledenDonderdag is Godelieve Smits overleden, de echtgenote van Bèr Daniëls. Ze was 70 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. 

Aloïs Jennen overleden

Maandag 17 september 2012
Lommel - Aloïs Jennen overledenZaterdag is Aloïs Jennen overleden, de weduwnaar van Jeanne Theuwissen en de levenspartner van Alice Wolfs. Hij was 80 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden.

Simone Mathijs overleden

Maandag 17 september 2012
Lommel - Simone Mathijs overledenWoensdag is Simone Mathijs overleden, de weduwe van Jean Machiels. Ze was 85 jaar. De rouwdienst heeft in intieme kring plaatsgevonden.

Acrovliegtuig neergestort

Zaterdag 15 september 2012
Lommel - Acrovliegtuig neergestortZoomUPDATE Een trainingsvliegtuig van het acrobatische Breitling Jet Team is rond 19.30u neergestort in het zuiden van Valkenswaard, niet ver van de Luikerweg. De twee inzittenden konden hun schietstoel gebruiken, zo is bij de organisatoren van de vliegshow Sanicole vernomen. Eén inzittende is in het ziekenhuis opgenomen. Het vliegtuig, dat in een weiland terechtkwam, bleef heel maar werd volledig vernield.
Het L-39-straalvliegtuig keerde terug van een demonstratie (…) Het hele nieuwsbericht

Dodelijk verkeersongeval in Geel

Zaterdag 15 september 2012
Bij een verkeersongeval aan Velveken in Geel is vanmorgen een 26-jarige man om het leven gekomen toen hij daar rond 4 uur met zijn auto tegen een boom reed. Dat gebeurde niet ver van zijn woning.  

Chel mag het zeggen

Zaterdag 15 september 2012
Lommel - Chel mag het zeggenOp mijn leeftijd ben je al wat gewend, zou je denken.
En toch komt het nog voor dat ik, vol onbegrip, achter mijn krant minutenlang het moede hoofd zit te schudden.
Wat lees ik onlangs? Er komt een wet – hou je vast! – die verbiedt dat varkens en kippen voortaan nog stinken!
Ja, écht! Koeien mogen hun moerasgas naar hartenlust het zwerk in blijven ‘poerten’. Je hond mag zijn straffe winden nog steeds ongegeneerd door de woonkamer knallen. Je zwetende buurman – wat (…) Het hele nieuwsbericht

Sanicole Airshow start met nocturne

Vrijdag 14 september 2012
Lommel - Sanicole Airshow start met nocturneZoomWaarom heeft een B52-bommenwerper (foto) wieltjes onder de uiteinden van zijn vleugels? Omdat die vleugels zo lang en zwaar zijn dat ze anders misschien de grond zouden raken. Wanneer zo'n enorm toestel zou opstijgen van op de vliegbasis Kleine Brogel, lopen die wieltjes mee - in de regengootjes langs de startbaan. Het kan nog nét. UPDATE Maar dit jaar komt hij hier niet aan de grond, vernemen we.
De overvlucht van de B52 is zondag een van de (…) Het hele nieuwsbericht

Infomoment Wonen in Noord-Limburg

Vrijdag 14 september 2012
Wegens de nood aan deskundig advies bij de aanvraag van allerhande premies en fiscale voordelen bij het (ver)bouwen van een woning en het succes van het woonloket organiseren 8 Noord-Limburgse gemeenten, in samenwerking met Wonen in Noord-Limburg, een aantal infomomenten voor hun inwoners. Bent u van plan uw woning aan te passen of te verbeteren, te bouwen, te verbouwen of kleine ingrepen te doen of heeft u een vraag over energiebesparing?  Wilt u weten of u hiervoor subsidies (…) Het hele nieuwsbericht

Drie avonden 'Le Chant du Dindon'

Donderdag 13 september 2012
Lommel - Drie avonden 'Le Chant du Dindon'ZoomIn Achel-dorp, achter de Lier, staat deze tent. Daar vindt morgenavond, zaterdag en zondag de voorstelling plaats van "Le Chant du Dindon", een circustheatervoorstelling door het gerenommeerde Franse gezelschap Cie Rasposo. Dat gezelschap is naar hier gehaald door Cultuur Noord, dat op deze manier zijn vijfde seizoen in de vier aangesloten gemeenten inzet. 
Compagnie Rasposo was eerder in Limburg te gast ter gelegenheid van Theater op de Markt met 'Parfum d'Est' en 'Cirque en (…) Het hele nieuwsbericht

Man vast in bussluis

Donderdag 13 september 2012
De Nederlandse politie heeft afgelopen nacht in Best een 45-jarige man uit Mol opgepakt. Die had zich daar met zijn auto vastgereden in een bussluis, waardoor de voorwielen van de wagen afbraken en de airbags geactiveerd werden. De man had gedronken.

Veel overtredingen in schoolomgeving

Woensdag 12 september 2012
De gezamenlijke verkeersactie die de politiezones HANO (Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt), Kempenland (Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Peer) en Lommel vandaag hadden opgezet in de omgeving van de scholen heeft, ondanks het feit dat ze vooraf was aangekondigd, nog veel overtredingen laten zien. Er werden 2278 voertuigen gecontroleerd op snelheid, waarbij 308 chauffeurs te snel bleken te rijden. Daarnaast werden er nog 212 voertuigen gecontroleerd waarbij 16 verkeersinbreuken (gordeldracht (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Handbal: Tongeren wint nipt van SportingZoomIn een vooruitgeschoven wedstrijd van het handbal heeft landskampioen Tongeren gisteravond Sporting NeLo nipt verslagen. Uitslag: 30-29. Bij de rust was de stand nog 17- 17. UPDATE Een verslag van Bruno Ravyts:
Gisteravond heeft Sporting haar eerste competitienederlaag geleden op het veld van kampioen Tongeren. NeLo was na de 2 voorbije wedstrijden met veel vertrouwen naar Tongeren afgezakt, en dit vertrouwen was meer dan gerechtvaardigd, want Sporting begon (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Van Ham overleden

Woensdag 12 september 2012
In het Mariaziekenhuis is gisteren Frans Van Ham overleden, de echtgenoot van Alice Geens. Hij was 75 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden.

Donderdag Dag tegen Kanker

Dinsdag 11 september 2012
Donderdag organiseert de Vlaamse Liga tegen Kanker de dertiende editie van de Dag tegen Kanker. Dan verwennen 105 ziekenhuizen en campussen kankerpatiënten met een hapje en een drankje, een voet- of handmassage, een schoonheidsverzorging, een uurtje relaxatie, een informatieve workshop of een attentie. VLK-vrijwilligers nodigen alle ziekenhuisbezoekers uit om een geel lintje op te spelden als teken van solidariteit, verbondenheid en medeleven.
Ook het Mariaziekenhuis in Overpelt doet enthousiast mee. Kankerpatiënten kunnen die dag genieten van een gelaatsverzorging, een voetmassage, een hot-stonemassage of iets anders. Bedoeling is dat zij even hun zorgen opzij kunnen zetten. Er is ook een praatcafé met broodjes en drankjes, waar ook de partners hartelijk welkom zijn.

Victor Jansen overleden

Dinsdag 11 september 2012
Lommel - Victor Jansen overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Victor Jansen overleden, de echtgenoot van Mariëtte Kog. Hij was 82 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Centrum.

Lène Simons overleden

Dinsdag 11 september 2012
Lommel - Lène Simons overledenDonderdag is Lène Simons overleden. Ze was 81 jaar. De afscheidsceremonie en de crematie hebben in beperkte familiekring plaatsgevonden.
Lommel - Morgen verkeerscontroles in schoolomgevingDe politiezones HANO (Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt), Kempenland (Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Peer) en Lommel organiseren morgen een gezamenlijke verkeersactie rond schoolverkeer met o.a. gericht toezicht op parkeren, gordeldracht en snelheidscontroles bij de volwassenen.
De jongeren worden gecontroleerd op hun rijgedrag en op de technische uitrusting van hun (brom)fiets.
"Deze actie heeft tot doel de verkeersveiligheid in het algemeen en die van de schoolgaande jeugd in het bijzonder te bevorderen en zowel volwassenen als jongeren te sensibiliseren om de geldende verkeersregels na te leven," zegt de politie. "De gezamenlijke actie kadert in de intensievere samenwerking tussen de politiezones HANO, Kempenland en Lommel en zal in de volgende maanden zeker worden herhaald."

Hartpatiënt? Doe aan sport!

Maandag 10 september 2012
Lommel - Hartpatiënt? Doe aan sport!ZoomDe zomervakantie zit er op en het nieuwe (sport)seizoen is terug begonnen. Ook voor de sportieve hartpatiënten. Speciaal voor hartpatiënten richt de provincie Limburg sport- en bewegingslessen in op maandagavond van 19 tot 20 uur en woensdagvoormiddag van 9 tot 10 uur in het provinciaal domein Dommelhof, onder deskundige begeleiding natuurlijk. Bij heel mooi weer buiten, anders in de zaal. Iedereen met hartklachten wordt aangeraden om extra te bewegen en dat kan daar naar ieders vermogen in een ontspannende en gezellige omgeving.
Ook hartpatiënt? Ga gerust eens kijken en doe mee!
Hartpatiënt? Doe aan sport!Hartpatiënt? Doe aan sport!Hartpatiënt? Doe aan sport!Hartpatiënt? Doe aan sport!
Zoom

Limburgers naar WK wielrennen

Maandag 10 september 2012
UPDATE Twee Limburgse wielrenners zijn opgenomen in de nationale selectie voor het wereldkampioenschap. Bij de mannen gaat het om Johan Vansummeren, bij de dames om Jessie Daams. Bij de mannen is Jelle Vanendert reserve. Het WK wordt volgende week in Valkenburg afgewerkt.

Naar Compagnie Rasposo!

Maandag 10 september 2012
Lommel - Naar Compagnie Rasposo!ZoomHet Franse familiecircus Compagnie Rasposo was eerder met succes in Limburg te gast ter gelegenheid van Theater op de Markt met ‘Parfum d’Est’ en ook ‘Cirque en Fil’. Hun zogenaamde “cirque émotion” laat het publiek nooit onbewogen en hun laatste voorstelling ‘Le Chant du Dindon’ is één van de voorstellingen die je absoluut moet gezien hebben.
In ‘le Chant du Dindon/ het Lied van het Uilskuiken’ toont Cie Rasposo (…) Het hele nieuwsbericht
Als men een dagje ouder wordt kan het nuttig zijn om in huis kleine aanpassingswerken uit te voeren om langer in de vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. Waarom wachten tot u hulpbehoevend bent? U kunt een aantal aanpassingen vandaag al doen! Daarom organiseert Wonen in Noord-Limburg met steun van Provincie Limburg een infosessie met praktische tips waarbij u geïnformeerd wordt over mogelijke aanpassingen in uw woonomgeving. Aansluitend heeft u de kans om individuele vragen te (…) Het hele nieuwsbericht

Geert Vanden Eynde overleden

Maandag 10 september 2012
Lommel - Geert Vanden Eynde overledenDonderdag is Geert Vanden Eynde overleden. Hij was 31 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. 

Sylvia Mooren overleden

Maandag 10 september 2012
Lommel - Sylvia Mooren overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Sylvia Mooren overleden, de echtgenote van Henri Emmers. Ze was 85 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. 

Veel volk voor corso Valkenswaard

Zondag 9 september 2012
Vandaag trok het jaarlijkse bloemencorso door Valkenswaard. Thema dit jaar was ‘Schuif maar aan, een culinair corso’, waarvoor veertien corsowagens evenveel gerechten presenteerden, bestaande uit ongeveer drie miljoen dahlia’s. Voor de stoet kwam een massa mensen opdagen. De corsowagens blijven nog tot en met morgen op de Markt tentoongesteld. 's Avonds tussen zeven en tien uur vinden daar muziekoptredens plaats.

Adriana van Haaften overleden

Zondag 9 september 2012
Lommel - Adriana van Haaften overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Adriana van Haaften overleden, de weduwe van Johan Gabriels. Ze was 91 jaar. Woensdag wordt in beperkte familiekring afscheid genomen waarna de begraving plaatsvindt op de begraafplaats van Lommel. Begroeting dinsdag van 19 tot 20u in het uitvaartcentrum Vandebosch.

Handbal: Sporting klopt Beyne

Zondag 9 september 2012
Lommel - Handbal: Sporting klopt BeyneZoomIn de handbalcompetitie heeft Sporting Neerpelt-Lommel gisteravond thuis Beyne verslagen. Uitslag: 37-23. UPDATE Een verslag van Bruno Ravyts: NeLo begon nochtans aarzelend aan de wedstrijd en wist dat dit Beyne een moeilijk te bespelen tegenstander is, 2-3 na 5 minuten en 4-4 na 10 minuten wedstrijd. Dan begon NeLo eindelijk onder stoom te komen, de dekking stond er deze keer wel en daarachter stond een berensterke Mike Tadey in doel die gisteravond alle supporters (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - ‘Verzusteren’ tijdens de Nacht van de ZorgZoomOp vrijdag 21 september wordt in de feesttent van St.-Oda opnieuw de ‘Nacht van de Zorg’ georganiseerd. Die wil alle mensen die in de zorg werken en al diegenen die de ‘zorg’ een warm hart toedragen, een mooie en gezellige avond bezorgen. Iedereen is welkom. ‘Overpelt is de zorggemeente bij uitstek. Meer dan 2000 mensen werken in de verschillende zorgcentra (het Mariaziekenhuis,  het dienstencentrum St.-Oda, het Revalidatie& MS-centrum, de Klimroos, het (…) Het hele nieuwsbericht

Ben je jong en wil je wat?

Woensdag 5 september 2012
"Olla Podrida" zoekt dertig jonge podiumbeesten van 12 tot 16 jaar. "Olla Podrida" is een artistiek jongerenproject, al voor de derde maal georganiseerd met een selectie Limburgse jongeren. Na spannende audities later deze maand gaan professionele podiumkunstenaars een half jaar lang met deze creatieve groep aan de slag. Er wordt intensief gerepeteerd aan een hedendaags theaterstuk met veel dans, theater en livemuziek, om uiteindelijk tijdens een avondvullende voorstelling de podia van de zes (…) Het hele nieuwsbericht

Lena Hoeks overleden

Woensdag 5 september 2012
Lommel - Lena Hoeks overledenIn het Mariaziekenhuis is maandag Lena Hoeks overleden, de weduwe van Jan Vandenboer. Ze was 71 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in familiekring. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Lutlommel.
Met behulp van nachtcamera’s van het Agentschap Natuur en Bos heeft Remar Erens, een vrijwilliger van de provinciale LIKONA-zoogdierenwerkgroep, opnames gemaakt aan enkele hamsterburchten in de streek van Tongeren. Hij kon bovendien enkele hamsters op film vast leggen bij die burchten. Vooral net voor zonsopgang was er daar veel activiteit. De opnamen - die u hier kunt bekijken - zijn een primeur voor (…) Het hele nieuwsbericht

Welke meisjes willen mee voetballen?

Maandag 3 september 2012
Lommel - Welke meisjes willen mee voetballen?ZoomZaterdag speelden de U9 van Lommel United WS hun eerste wedstrijd tegen Kaulille. Meisjes die op 1 januari 2012 geen 10 jaar oud waren, kunnen met dit ploegje meespelen. Lene, Karen, Yelice, Elena, Bridget en Ellen zouden het fijn vinden dat er nog enkele meisjes zouden aansluiten! Inl. 0494 256 166.

Vandaag gezien...

Maandag 3 september 2012
Lommel - Vandaag gezien...Zoom...in de Koning Leopoldlaan: de doordenker van de week. (Foto Albert Agten)

Handbal: Sporting wint in Eynatten

Zondag 2 september 2012
Sporting NeLo heeft gisteren de eerste 2 punten van de nieuwe competitie meegebracht uit Eynatten. Sporting - zonder de zieke Roel Valkenborgh - begon erg enthousiast aan de wedstrijd en scoorde aan de lopende band, met in de eerste helft vooral Serge met 6 doelpunten en Balasz met 7 doelpunten aan het kanon. Dat HC Eynatten bij kon blijven was vooral te danken aan het feit dat de dekking van NeLo niet echt goed stond. Zo kon Eynatten de schade beperken en werd het aan de rust 15-20 in het voordeel van (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Boets overleden

Zaterdag 1 september 2012
Lommel - Jan Boets overledenDinsdag is Jan Boets overleden, de echtgenoot van Jenny Kelchtermans. Hij was 70 jaar. De uitvaart en asverstrooiing hebben in intieme kring plaatsgevonden.

Chel mag het zeggen

Zaterdag 1 september 2012
Lommel - Chel mag het zeggenOp hondenschool ‘De Woef’ in Eksel heb ik ruim twintig jaar geleden dierenarts Theo Martens leren kennen. En toen mijn zoon Roel diergeneeskunde ging studeren trok hij vaak en graag met hem op. Vooral indrukwekkend vond hij de bezoeken aan de Olmense zoo. Theo was er vaste huisarts en ‘hij ging met olifanten om alsof het schapen waren.’
Ik hoor hem nog vertellen dat Theo zich een injectiegeweer aangeschaft had, waarmee je van ver gevaarlijke dieren feilloos een verdovende spuit in hun (…) Het hele nieuwsbericht
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel