Het overige nieuws

Op het meetstation Aquila in de Barrier werd vanmorgen om 8 uur maar liefst 40,1 liter per vierkante meter neerslag gemeten, dit over een periode van 24 uur. (Bijdrage Georges Bleyen)

Einde van een tijdperk

Maandag 30 mei 2016
Lommel - Einde van een tijdperkZoom(Foto Albert Agten)
Lommel - Vier generaties in de familie MaesZoomMet fierheid toont Jan Maes, van 'den Heuvel', zijn eerste achterkleinkind Wibe. Wibe is het zoontje van Robby en het eerste kleinkind van François.

In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 3 zwaargewonden en 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 14%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.
Lommel - Eerste Noord-Limburgse SporteldagZoomNu donderdag - 2 juni - wordt voor de eerste maal de Noord-Limburgse Sporteldag georganiseerd in de Soeverein in Lommel. Het is bewezen dat bewegen - en vooral ‘blijven’ bewegen - een positieve invloed heeft op de lichamelijke gezondheid van volwassenen en 50-plussers. Tijdens deze sporteldag kunnen de deelnemers kennismaken met allerlei bekende en minder bekende sporten die afgestemd zijn op volwassenen en 50-plussers. In navolging van de 'Provinciale seniorensportdag', destijds (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Luistervoorstelling 'Over grenzen'ZoomDe luistervoorstelling ´Over grenzen´ is een kunstzinnige audiotour op de grootste Duitse militaire begraafplaats van West-Europa in ons eigenste Lommel. Langs 39.000 graven hoor je een verhaal over toen, over nu. Tussen de graven spelen kinderen op een hinkelpad en iets verderop klinkt vioolmuziek. Je loopt verder, volgt de gids, en hoort via je hoofdtelefoon marcherende soldaten en een ode van een moeder aan haar kind. Ontdek de waargebeurde verhalen waarin iedereen een stem krijgt. Na een (…) Het hele nieuwsbericht

Hot streepken dog

Zaterdag 28 mei 2016
300 woorden van Rudi
Lommel - Hot streepken dogMijn eerste kennismaking met een hotdog? Het was Urbanus die erover vertelde in een hilarische sketch. Hoe hij met zijn vader naar een voetbalmatch trok en daar een kraampje zag: “Wat ies da pa, hot streepken dog?”  Het streepje moet er trouwens niet staan. En dat hij niet wist wat ‘choucroute’ was. “Awel zuurkool hè, klippel”, kreeg hij als antwoord. De eerste hotdog die ik proefde moet op de markt van Leopoldsburg geweest zijn. ‘Kamp mert’ in de (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg telt 2.666 leefloners

Zaterdag 28 mei 2016
In Limburg zijn 2.666 personen aangewezen op een leefloon. Het betreft 1.127 mannen en 1.539 vrouwen. Zes leefloners zijn jonger dan 17 jaar. 702 leefloners behoren tot de leeftijdscategorie 18-24. In de leeftijdscategorie 25-44 zijn er 1.121 leefloners, in de leeftijdscategorie 45-64 748 en bij personen van 65 en ouder 89.
In Midden-Limburg (7,45 %) en het Maasland (7,42 %) is de werkloosheidsdruk - dit is het percentage niet-werkende werkzoekenden ten opzichte van de bevolking van 18 tot 64 jaar -  het hoogst van Limburg. In Noord-Limburg (5,13 %) is die druk het laagst. 

Wel goederen, geen reizigers

Vrijdag 27 mei 2016
Vandaag gelezen
"Wegens de (zoveelste) staking in België, voornamelijk in Wallonië, is gisteren (donderdag 26/05) de staaltrein Genk-Linz omgeleid via Hasselt-Aarschot-Lier-Mol-Weert-Heerlen-Sittard-Aachen en zo verder richting Oostenrijk (i.p.v. de gebruikelijke route Tongeren-Visé-Montzen-Aachen en verder). Waarom zijn grensoverschrijdende treinverbindingen voor goederen perfect mogelijk maar voor reizigers nog steeds taboe? Geachte politici en verantwoordelijken, trek uw ogen open en luister naar uw burgers. Zowel langs Belgische als langs Nederlandse zijde wil men al jaren een REIZIGERStrein Weert-België (Weert-Antwerpen)! Het spoor ligt klaar, maar er rijdt geen enkele trein over (uitzonderlijk gisteren wegens staking). Het kan dus wel degelijk!"
(Bron: Facebookpagina Trein Weert-België)
Lommel - Ziekenzorg centrum op rolstoelwandelingZoomElk jaar in de maand mei plant ziekenzorg centrum een rolstoelwandeling. Ze doen er dan alles voo om zoveel mogelijk zieken en ouderen de kans te geven om deel te nemen. Er wordt vervoer georganiseerd en de nodige rolstoelen worden voorzien. Dit jaar trokken ze richting Duitse militaire begraafplaats, waar de kernleden stonden te wachten voor de ingang met lege rolstoelen.  Onder een stralende zon zette de groep met rolstoelen, duwers, rollators en gewone wandelaars zich in beweging .Wat was het (…) Het hele nieuwsbericht
Ziekenzorg centrum op rolstoelwandelingZiekenzorg centrum op rolstoelwandeling
Zoom
Lommel - Eindhoven Airport ruim twee weken dichtZoomEindhoven Airport gaat met ingang van maandag 30 mei tot donderdag 16 juni dicht. Dan wordt namelijk de start- en landingsbaan van het vliegveld vernieuwd. In die tijd zijn er geen vluchten mogelijk vanaf en naar dit op vliegveld. Dat meldt Eindhoven Airport op zijn website. (Foto M.S.)

Alice Van Hout overleden

Vrijdag 27 mei 2016
Lommel - Alice Van Hout overledenGisteren is Alice Van Hout overleden, de weduwe van Victor Schreppers. Zij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Lommel - Priester Theo Brusselaers overledenDinsdag is priester Theo Brusselaers, van 1990 tot 2008 pastoor van de Sint-Barbaraparochie in Holheide (Overpelt), overleden. Hij was 87 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.
Lommel - Seizoenspresentatie De AdelbergZoomOp dinsdag 31 mei presenteert Cultuurcentrum De Adelberg  het nieuwe cultuurprogramma 2016-2017. In heuse ‘Van Gils & Gasten’ meets ‘Alice in Wonderland’ stijl willen ze het publiek laten proeven van het nieuwe aanbod en goesting doen krijgen in een seizoen vol verwondering. De grappige heren van Lankmoed ontvangen aan tafel o.a.: Barbara Dex, Zaki, Lennaert Maes, Frederique Snoeks en Guido De Neve. Ook drankjes en hapjes (…) Het hele nieuwsbericht
Studie-, organisatie- en raadgevend bureau inzake financiële, handels-, juridische, commerciële en administratieve aangelegenheden: dat is het doel van de van de nieuwe bvba Emmers Legal Consulting (EmLeCo) met zetel in Heide in Lommel. Oprichter is Kristof Emmers (31) uit Lommel. De bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro.

Vijftig jaar bisdom Hasselt

Donderdag 26 mei 2016
Op 31 mei (19.30 uur) is er in de Tongerse basiliek een feestelijke eucharistieviering naar aanleiding van 50 jaar bisdom Hasselt. Tijdens deze viering wordt een kleurige vlag met het logo van het feestelijke jaar onthuld. De vlag is ontworpen door de Lommelse kunstenaar Koen Lemmens. Priester Paul Schollaert componeerde het lied 'Geen dolers maar pelgrims', het thema van het feestjaar.
In de periode 2010-2014 kwamen er 27.800 zaken in verband met intrafamiliaal geweld binnen bij het Limburgse parket. Dat cijfer dekt nog maar een gedeelte van een groter maatschappelijk probleem, want heel wat slachtoffers kunnen of durven de stap naar politie of hulpverlening niet te zetten. Wetenschappelijk onderzoek in enkele politiezones toonde eerder al aan dat een derde van alle door de politie geregistreerde feiten op een of andere manier gerelateerd was aan infrafamiliaal geweld.

Mia Maes overleden

Donderdag 26 mei 2016
Gisteren is Mia Maes overleden, de echtgenote van Martin Luijten. Zij was 80 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Gerarda Fonteyn overleden

Donderdag 26 mei 2016
Lommel - Gerarda Fonteyn overledenGisteren is Gerarda Fonteyn overleden, de echtgenote van Twan Vlemmix. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: zaterdag (17.30-18 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Op 1, 2 en 3 juni organiseert het Diagnosecentrum Lommel een gratis test om voorkamerfibrillatie op te sporen. Aanleiding voor dit initiatief is de komende Week van het Hartritme.
Honderdduizenden Belgen lijden aan die voorkamerfibrillatie - die is op zich niet levensgevaarlijk, maar als ze niet goed behandeld wordt, hebben patiënten vijf keer meer kans op een beroerte. De gevolgen daarvan kunnen rampzalig zijn: een handicap of zelfs overlijden. Met tijdige opsporing zouden in ons land (…) Het hele nieuwsbericht

Visie voor stationsomgeving

Donderdag 26 mei 2016
Lommel - Visie voor stationsomgevingZoomHet stadsbestuur start op korte termijn met de opmaak van een globale visie voor het woongebied rond de stationsomgeving in Kattenbos. “Dat doen we graag samen met buurtbewoners en gebruikers van het gebied. Zij kennen de omgeving het best en kunnen ons helpen om de noden en de kwaliteiten van het gebied naar voren te brengen,” zegt schepen van stadsontwikkeling Walter Cremers. “We nodigen alle geïnteresseerden uit om samen met ons na te denken tijdens een wandeling door het gebied op 4 juni om 9 uur. (Foto Jan Buyens)
Lommel - Team OKRA-centrum zet de bakens uitZoomOp de laatste teamvergadering van OKRA verdiepten de aanwezigen zich in de culturele (vrije)tijdsbesteding en dit als één van 7 'havens' die beschreven staan in het OKRA-beleidsplan 2016-2020. Want OKRA (Open Kristelijk Respect Actief) wil naast vier centrale actiepunten (Omarm, Ontdek, Ontspan, Ontmoet) ook zeven operationele acties naar voor schuiven. De eerste operationele actie, een gezonde geest in een gezond lichaam, werd door het team kort besproken en zelfs voorzien van (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Leten overleden

Donderdag 26 mei 2016
Lommel - Mia Leten overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Mia Leten overleden, de weduwe van Frans Vervaet. Zij zou vandaag 93 jaar geworden zijn. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Grensgevallen
Wie binnenkort een vliegticket boekt bij KLM kan gratis meerijden met een aparte buslijn van Eindhoven naar Schiphol. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij vandaag bekend. Twee keer per dag zal er een KLM-bus rijden tussen Schiphol en Maastricht, met een tussenstop in Eindhoven. Reizigers die er gebruik van willen maken, moeten wel een ticket boeken met Maastricht of Eindhoven als vertrekpunt. De startdatum voor de buslijn is 9 juni.

Wij(k) aan de beurt

Woensdag 25 mei 2016
De Wij(k) aan de Beurt karavaan houdt deze week halt in Werkplaatsen en Stevensvennen. Met een kindernamiddag en gratis fietsgraveren op woensdagnamiddag (vandaag dus...) en een buurtborrel en infosessie inbraakpreventie op donderdagavond om 19 uur. Alles in en rond het wijkloket aan De Moffel. Het volledige programma vindt u op de website.

Nieuw festival voor jongeren

Dinsdag 24 mei 2016
Op vrijdagavond 12 augustus organiseert de stad naast het Lommelse skatepark een gratis festival voor jongeren uit de regio, met optredens van o.a. Fail to regret en Uneducated 2.0. “Hoewel vele Lommelse jongeren afzakken naar onze gratis park- en marktconcerten, wilden we in ons zomerprogramma toch ook een specifieke avond voor tieners hebben. Daarom besloten we om het Ramp?Zalig! festival in elkaar te steken,” aldus schepen van jeugd Kris Verduyckt, die instond voor (…) Het hele nieuwsbericht

Marjan Bosmans overleden

Dinsdag 24 mei 2016
Lommel - Marjan Bosmans overledenGisteren is Marjan Bosmans overleden. Zij was 55 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur ) plaats in de aula van het crematorium in Turnhout. Begroetingsmomenrt: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Lommel - Tweede editie U14 Legea-GestelcupZoomNu zaterdag 28 mei vindt op de jeugdvelden van Lommel United de tweede editie van de U14 Legea-Gestelcup plaats. Ook deze keer zullen ploegen uit binnen- en buitenland het beste van zichzelf geven. Ploegen als KRC Genk, Standard Luik, STVV, Lokeren, KV Mechelen, Aberdeen, OLS, Sparta Rotterdam... zullen op de jeugdterreinen van Lommel United te bewonderen zijn. De eerste wedstrijden starten om 9u30, de finale vindt plaats om 17u00. Een niet te missen evenement voor elke voetballiefhebber!

Humor om leed te vergeten

Dinsdag 24 mei 2016
Prietprouwët
Lommel - Humor om leed te vergetenSómmigtë miensë zien zóveul af, dè zë af èn toew wél ’s mutë lachën vur-t ’n bitskën öt të hààwën.
              Pjèrkën
Lommel - Weekend in Limburg: 79 ongevallenIn het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 79 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 5%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
Lommel - Morgen mogelijk hinder bij De LijnDoor een nationale vakbondsbetoging morgen/dinsdag zal de dienstverlening van De Lijn grondig verstoord zijn. De vakbonden betogen dan in Brussel tegen de besparingen van de Vlaamse en federale regering. Reizigers raadplegen best de website van De Lijn.

De weekflitsers

Maandag 23 mei 2016
Lommel - De weekflitsersFlitst u voorbij? De lokale politie belooft om zeker terug te flitsen! En ze doen dit deze week alvast in de Norbert Neeckxlaan, de Luikersteenweg én de Kerkhovensesteenweg.
Lommel - CD&V-senioren bezoeken BrusselZoomOp initiatief van de afdeling Lommel bezocht een afvaardiging van de CD&V-senioren Noord-Limburg vorige week de Europese en Federale Hoofdstad Brussel. In de voormiddag werden ze ontvangen op het kabinet van de Brusselse Staatssecretaris Bianca Debaets, die de politieke werking van de Brusselse instellingen uit de doeken deed. Ook volksvertegenwoordigster Sarah Claerhout, tevens voorzitster van de congrescommissie die het nationaal CD&V-congres in Lommel in november voorbereiden, deed (…) Het hele nieuwsbericht

Onveilige gemeenten

Zondag 22 mei 2016
Grensgevallen
Maastricht staat op de tweede, Eindhoven op de derde plaats in de lijst van de "Meest onveilige gemeenten van Nederland". De eerste plaats wordt ingenomen door Amsterdam. De lijst, die opgemaakt wordt aan de hand van het aantal criminele feiten in verhouding tot het aantal inwoners, is elk jaar een initiatief van het Algemeen Dagblad.

Victor Schreppers overleden

Zondag 22 mei 2016
Lommel - Victor Schreppers overledenIn WZC Kapittelhof is Victor Schreppers overleden, de echtgenoot van Alice Van Hout. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats.
Lommel - Gaston Berghmans in de LeopoldlaanZoom(Foto Albert Agten)

Water winnen uit mist

Zaterdag 21 mei 2016
Vandaag gelezen
In het Peruviaanse bergstadje Villa Lourdes hebben boeren het moeilijk door waterschaarste. Drinkwater wordt drie keer per week aangevoerd uit Lima, maar dat is niet bedoeld voor irrigatie. Nu is er een oplossing: de dichte mist die meestal rond de berg hangt wordt 'opgevangen' in grote netten die tussen palen zijn gespannen op de flanken en de condens zorgt ervoor dat elk net dagelijks 200 tot 400 liter water opbrengt.
De opbrengst van de mist wordt bewaard in tanks, wat milieuvriendelijker is dan (…) Het hele nieuwsbericht

Streekchauvinisme

Zaterdag 21 mei 2016
Chel mag het zeggen
Lommel - StreekchauvinismeZe moeten er nu eindelijk maar eens mee ophouden, die van Lommel. Met dat stomme geflirt – wat zeg ik – gedweep met hun ‘anders zijn’ dan de ‘Luiksen’. Ik krijg wel eens venijnige opmerkingen van këmüniepiskës die de dertig nauwelijks gepasseerd zijn, over mijn ‘Luikse’ roots. “Jij kunt niet eens pjèj(k)ësmeulën zeggen”, verwijten ze me dan triomfantelijk. Waarna ik hen dat woord vlekkeloos uitgesproken (…) Het hele nieuwsbericht
Één jaar na de eerste internationale bekroning viel het provinciale project ‘Limburg 1914-1918: Kleine verhalen in een Groote Oorlog’ (met o.m. de 44 Stahlhelmen) vanavond opnieuw in de prijzen. De jury van de Heritage in Motion-awards verleende de hoofdprijs ‘Best Achievement Award’ aan het Limburgse Wereldoorlog I-project. “We zijn bijzonder vereerd en trots dat we deze titel in ontvangst mogen nemen,” zei gedeputeerde van Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens. “We waren al erg fier op dit herdenkingsproject dat de 44 gemeenten met elkaar verbindt en versterkt. Deze internationale award is de kers op de taart. De prijs illustreert dat onze creativiteit en inspanningen kunnen leiden tot projecten met een grootse internationale uitstraling.”
Tribunaliteiten
Gelooft u in beoordelingen op internetfora zoals Tripadivsor, Restaurantadvisor e tutti quanti? Volgens het hof van beroep van Gent doorgaans niet. Maar komt iemand die verzinsels spuit op internetfora daar zomaar mee weg? De internaut waar het hof van beroep van Gent mee te maken kreeg, zette op de website ‘zoekadvocaat.be’ een aantal advocaten weg. De ene ‘krijgt soms woedeaanvallen zelfs midden een pleidooi, zodat ik als klant bang word (...)’. Over de andere schreef hij: (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Janssen overleden

Vrijdag 20 mei 2016
Lommel - Gerard Janssen overledenVandaag is Gerard Janssen overleden, de weduwnaar van Justine Jansen. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Werkplaatsen. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Ratten in de supermarkt

Vrijdag 20 mei 2016
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de voorlopige sluiting bevolen van de supermarkt van Albert Heijn in de Kardinaal de Jongstraat in Valkenswaard. De winkel heeft last van ratten. Volgens een woordvoerder van Albert Heijn zijn die er al langer en heeft de hele omgeving er last van. Daarom is de winkel nu gesloten voor 'ingrijpend onderhoud'. "We gaan nu kieren en gaten goed dichten. De plafondplaten worden geïnspecteerd en gereinigd of vervangen. Allemaal extra maatregelen om te zorgen dat als de winkel weer open gaat, het schoon en hygiënisch is," aldus de woordvoerder. Het gaat NIET om de supermarkt van Albert Heijn in de Corridor; die blijft gewoon open.

Nieuwe nv: Lex Travel

Vrijdag 20 mei 2016
De nv Staf Beheer (Staf Cars) uit Lommel en de nv Hoca Capital uit Peer hebben de nv Lex Travel opgericht. Het maatschappelijk kapitaal van deze nieuwe nv bedraagt 62.000 euro. Doel van de vennootschap is onder meer de organisatie als aannemer of onderaannemer en de verkoop van individuele of groepsreizen en verblijven.


De Speling op uitstap in Lommel

Donderdag 19 mei 2016
Lommel - De Speling op uitstap in LommelZoomDe kinderen van het derde leerjaar van basisschool 'De Speling' hebben vandaag een rondrit gemaakt door de eigen gemeente. Met het toeristisch treintje reden ze naar de Duitse militaire begraafplaats, picknickten ze aan de molen van Kattenbos, reden door het Kristalpark en gingen kijken op het Mariapark in Werkplaatsen. Van daaruit ging het naar de Blauwe Kei en langs het kanaal tot aan Maatheide en dan nog door het centrum. Het was een plezante en leerrijke dag voor de kinderen, wisten de juffen na afloop.

LTC Heren zondag tegen Diest

Donderdag 19 mei 2016
Aanstaande zondag speelt het Lommelse team in eerste nationale zijn laatste thuiswedstrijd tegen Diest. Zoals alle jaren heeft Diest weer een sterk team met 3 of 4 A-spelers. Deze Limburgse ontmoeting in de hoogste heren reeks start om 10 uur, op de velden aan de Sint Bernardusstraat in Kolonie. (Bijdrage Marc Darquennes)
Lommel - Fietstocht en bedrijfsbezoek voor OKRAZoomDe jaarlijkse fietstocht met fabrieksbezoek bracht OKRA dit jaar in de Oldtimer Retro Gallery op Balendijk. Vertrokken bij de bibliotheek, zo langs Kattenbos en de Duitse militaire begraafplaats, kwamen ze dan over de Horst en langs de windmolens bij de oude wagens uit 'hun jeugd' aan. Na al dat moois ging het verder richting Balendijk kermis, op naar het lekkere bier en de smakelijke smoutebollen... (Bijdrage Jan De Ceuster)
Fietstocht en bedrijfsbezoek voor OKRAFietstocht en bedrijfsbezoek voor OKRA
Zoom

Alice Verbeeck overleden

Woensdag 18 mei 2016
Lommel - Alice Verbeeck overledenGisteren is Alice Verbeeck overleden, de echtgenote van Jos Van Duffel. Zij was 66 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: zondag (11-11.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Vandaag gelezen
Qasr al-Yehud, de plek waar Jezus door Johannes de Doper zou zijn gedoopt, ligt momenteel vol landmijnen, naar schatting 4.000. Daardoor is het voor pelgrims te gevaarlijk om de plaats te bezoeken. In een zeldzame overeenstemming gaven zowel Israël als Palestina toestemming om de streek op te ruimen. Dit zal twee jaar duren.
Qasr al-Yehud ligt ten zuidoosten van Jericho, op de Westelijke Jordaanoever. In het gebied staan een tiental kerken van verschillende godsdiensten. Die kerken zijn sinds 1968, toen het gebied werd afgesloten, niet meer gebruikt. (Bron: Timesofisrael.com)
Lommel - Kiennamiddag Ziekenzorg KerkhovenZoomZoals elk jaar richtte Ziekenzorg Kerkhoven op Pinkstermaandag  een kiennamiddag in. Het doel van deze namiddag is om geld in het laatje te krijgen om de leden weer eens goed te verwennen, de opbrengst gaat dan ook integraal naar de zieken van Kerkhoven. De hoofdprijs was een prachtige LED-tv ... (Bijdrage Frieda Willekens)

Anita Schuurmans overleden

Dinsdag 17 mei 2016
Lommel - Anita Schuurmans overledenZaterdag is Anita Schuurmans overleden, de echtgenote van Ad Knubben. Zij was 55 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19:30-20:00 uur) in funerarium Severens in Lommel.
Lommel - Verkeersongevallen in (verlengd) weekendIn het afgelopen lange weekend werden er in heel Limburg 102 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel en 85 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 52 ademtesten af, waarvan er 10 (of 19%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 28 gevallen van vluchtmisdrijf.

Lucia Mannaerts overleden

Dinsdag 17 mei 2016
Lommel - Lucia Mannaerts overledenGisteren is Lucia Mannaerts overleden, de weduwe van Michael Michiels. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Edgard Van Brussel overleden

Dinsdag 17 mei 2016
Lommel - Edgard Van Brussel overledenZondag is Edgard Van Brussel overleden, de echtgenoot van Leonarda Van den Bossche. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Lommel - Marie-José Willekens overledenGisteren is Marie-José Willekens overleden, de weduwe van Hubertus Thys. Zij was 90 jaar. De afscheidsviering vindt donderdag (13 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Cursisten Spaans in Valencia

Dinsdag 17 mei 2016
Lommel - Cursisten Spaans in ValenciaZoomVan de Belgische frieten naar de Valenciaanse tapas. Van de onzekerheid op het vliegveld in Zaventem naar de gezelligheid op de terrasjes in Valencia. In de tweede week van mei hebben verschillende cursisten Spaans van CVO Lino onder leiding van hun leerkracht Linde Geboers deelgenomen aan de studiereis naar Valencia. “Va a llover” zei een Spaanse camarero. Het zou blijkbaar regenen tijdens het verblijf. Gelukkig kwam de zon steeds meer tevoorschijn. Het was niet alleen een reis vol (…) Het hele nieuwsbericht

Een 'monument' neergehaald

Dinsdag 17 mei 2016
Lommel - Een 'monument' neergehaaldZoom(Foto Albert Agten)
Vandaag gelezen
Amerikaanse onderzoekers bevroegen tussen 1992 en 2012 bijna 75.000 verpleegsters van middelbare leeftijd enkele malen over verschillende aspecten van hun leven, waaronder het al dan niet regelmatig bijwonen van kerkdiensten. Uit de verzamelde data bleek dat vrouwen die vaker dan eens per week naar de kerk gingen, 33 procent minder kans hadden om tijdens de onderzoeksperiode te sterven dan seksegenoten die er nooit kwamen.
Er werden geen mannen ondervraagd. (Bron: CNN)
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - 'De Groote Rappel'... geweldig!ZoomEr werd al veel over geschreven de afgelopen weken, maar ze hadden het bij het rechte eind: deze voorstelling in Leopoldsburg was fantastisch. Zo kon ook onze reporter ter plaatse gisteren vaststellen: een totaalspektakel dat alle verwachtingen inlost. Méér dan tienduizend mensen hebben de opvoering, die in totaal 4 uur duurt, bijgewoond, maar het verveelde geen minuut. Onze buren kunnen er wat van! (Foto's Robert Boons)
'De Groote Rappel'... geweldig!'De Groote Rappel'... geweldig!
Zoom

De weekflitsers

Maandag 16 mei 2016
Lommel - De weekflitsersDeze week gaat de lokale politie weer flitsen op onder andere de volgende locaties: Siberië, Lutlommel, N71 en Konijnenpijp.

Jaac Cleven overleden

Maandag 16 mei 2016
Lommel - Jaac Cleven overledenGisteren is Jaac Cleven overleden, de echtgenoot van Tinneke Derks. Hij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de Koninkrijkszaal van Jehovah's getuigen in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

'Hoed u voor K3'

Zondag 15 mei 2016
Vandaag gelezen
"In plaats van K3 met Haydn te vergelijken, zouden we er beter op aandringen dat elke kleuterjuf Joseph Haydn draait, en Béla Bartók, en waarom niet, Luc Brewaeys. Iets goeds van eigen bodem, weet je wel. Net zoals opera, dansvoorstellingen en concerten gratis zouden moeten zijn tot tien jaar. Zodat we kinderoren openen voor muziek die ze verdienen."(Bron: Gaea Schoeters en Annelies Van Parys in "De Standaard")

Frans Meylaers overleden

Zaterdag 14 mei 2016
Lommel - Frans Meylaers overledenGisteren is Frans Meylaers overleden, de echtgenoot van Bernardine Van Hoof. Hij was 68 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen.
Lommel - 'Hamachi' nieuw aan Michiel JanspleinZoomAan het Michiel Jansplein, op de locatie van de vroegere fitness, opende onlangs 'Hamachi', een nieuw sushi- en grillrestaurant. Uitbaters Jasper en Bonny zijn bijzonder trots op hun toch wel érg mooie zaak... Veel succes! (Foto's Robert Boons)
'Hamachi' nieuw aan Michiel Jansplein'Hamachi' nieuw aan Michiel Jansplein
Zoom

Rechtstaan

Zaterdag 14 mei 2016
300 woorden van Rudi
Lommel - RechtstaanHet was een mopje vroeger, als je met de trein in Geel passeerde. “Nu moet je even gaan rechtstaan”. “Hoezo? Rechtstaan?” “Ah ja, anders heb je in Geel gezeten.” Toch gek, met de zottekes van Geel werd gelachen, maar het is eigenlijk enorm waardevol, die thuisverpleging van psychiatrische patiënten.
Toen onze oudste afgelopen week met de trein van Geel kwam, werd deze zoals altijd in Mol een stukje kleiner gemaakt. Als haringen in een ton zaten en stonden ze in het (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Door de sterk wisselende temperaturen van de voorbije maanden zullen er dit jaar fors minder vlinders te zien zijn. Dat zegt de Nederlandse Vlinderstichting. Ze noemt 2016 "een dramatisch jaar" voor de vlinders. Door de wisselende temperaturen is er voor hen minder voedsel beschikbaar. In vergelijking met vorig jaar waren er in de eerste maanden al 45 procent minder vlinders.

Maria Kelgtermans overleden

Vrijdag 13 mei 2016
Lommel - Maria Kelgtermans overledenIn WZC De Bekelaar is woensdag Maria Kelgtermans overleden, de weduwe van Jaak Timmermans. Ze was 82 jaar. De uitvaartdienst zal plaatshebben in besloten kring. 

Frans Verdonck overleden

Vrijdag 13 mei 2016
Woensdag is Frans Verdonck overleden, de echtgenoot van Alice Vreys. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Centrum. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Nu zondag speelt het team van kapitein Stef Vanhoof in vierde nationale tegen Orée uit Sint-Pieters-Woluwe. Beide teams hebben hun drie ontmoetingen vlot gewonnen, en spelen nu tegen elkaar voor poulewinst en een plaats in de eindronde. Ga dus supporteren voor de Lommelse tennissers Brecht, Johnny, Raoul, Gert, Glen, Mats en kapitein Stef en geniet van tennis op topniveau!
(Bijdrage Marc Darquennes)
Vandaag gelezen
Op diverse sociale media is een campagne begonnen om het Europees Jeugdorkest te redden. Dat wordt normaliter in september opgeheven omdat het van de Europese Unie geen geld meer krijgt. In het orkest, dat al 40 jaar bestaat, zitten jonge musici uit alle 28 lidstaten. (Bron: euronews.com)
Vandaag gelezen
Amerikanen eten ruim 30 procent meer kip dan 20 jaar geleden. Om de groeiende vraag bij te benen, hebben de grote spelers in de Amerikaanse kippenvleesindustrie hun productie flink opgeschroefd. Dat gaat ten koste van de arbeidsomstandigheden in de kippenfabrieken. Uit een nieuw rapport van Oxfam blijkt dat werknemers in die fabrieken voor minder dan 10 dollar per uur lange shifts werken, en slechts een half uur pauze krijgen. Plaspauzes worden vaak geweigerd, waardoor steeds meer arbeiders met een luier om achter de lopende band staan. (Bron: ii.nl)

Jos Verboven overleden

Woensdag 11 mei 2016
Lommel - Jos Verboven overledenVandaag is in WZC Hoevezavel Jos Verboven overleden, de weduwnaar van Mia Theuwissen. Hij was 85 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Heide-Heuvel. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Maria Mannaerts overleden

Woensdag 11 mei 2016
Lommel - Maria Mannaerts overledenIn WZC De Bekelaar is vandaag Maria Mannaerts overleden, de weduwe van Peter Schildermans. Zij was 84 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: maandag (17.30-18.15 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Vandaag gelezen
Onderzoek van de TU Eindhoven, KU Leuven en de Universiteit van Luik toont aan dat een motorrijder vlak áchter een wielrenner de luchtweerstand van de renner tot bijna negen procent vermindert. Bij drie motoren gaat het zelfs om een afname van ongeveer 14 procent. In een tijdrit kan dit een beslissend tijdsvoordeel opleveren. De onderzoekers adviseren de internationale wielerunie UCI om de minimale afstand van motoren op renners, mede met het oog op de veiligheid, daarom te vergroten tot 20 of 30 meter.(Bron: tue.nl)

Lut Vandenberk overleden

Woensdag 11 mei 2016
Lommel - Lut Vandenberk overledenIn het UZ Gasthuisberg in Leuven is gisteren Lut Vandenberk overleden, de levenspartner van Roger Vleeschouwer. Zij was 57 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in Buurthuis De Kom in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (17.45-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Lommel - 'Walk the Lyme' op 2de PinksterdagZoomTweede Pinksterdag nadert. Je bent dan welkom op het  sport- en natuurevent Walk the Lyme in natuurgebied Pijnven (Bosland). Je kan er wandelen, fietsen of deelnemen aan een tocht met paard en koets. Je kan de dag starten met een ontbijt (tussen 6 en 11u00) en er is ook een uitgebreid gamma ‘boshapjes’, en zelfs een ‘Walk the Lyme – diner’ voorzien. Deze natuur- en sportdag staat in het teken van de ziekte van Lyme en andere goede doelen. Organisatoren zijn de gemeente Hechtel-Eksel en de serviceclubs Fifty One Club De Dommel en Fifty One Club Noord-Limburg. Uitgebreide informatie over alle randanimatie vind je op www.walkthelyme.be.

Buiten Gewoon Kunstig 3

Woensdag 11 mei 2016
Lommel - Buiten Gewoon Kunstig 3ZoomVoor de derde maal wordt tijdens het Pinksterweekend het tweejaarlijks kunstgebeuren Buiten Gewoon Kunstig gehouden in de grote tuin van het kunstenaars echtpaar Fons Steenbeeke en Toky Jordense. Er zullen weer een aantal gastkunstenaars zijn die, naast het tonen van hun werk, ook weer demonstraties geven in grafiek, glaskunst, keramiek, schilderen en icoon schilderen. Buiten Gewoon Kunstig 3 is van zaterdag 14 mei tot en met maandag 16 mei iedere dag van 11.00 tot 18.00 uur gratis toegankelijk aan de Elzen 13 in Lommel. (bijdrage Jan Kneepkens)
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 83 verkeersongevallen gemeld, waarvan 30 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 doden, 4 zwaar- en 26 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 15%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Opening Helmenpark in Halen

Dinsdag 10 mei 2016
Zondag wordt in Halen het Helmenpark officieel geopend. Het vormt een blijvend symbool dat de Eerste Wereldoorlog in Limburg en België herdenkt, maar het is ook een plek voor reflectie en creativiteit. Een plaats waar verleden, heden en toekomst samenkomen. Het voormalige slagveld in Halen is ook het definitieve eindpunt van het succesvolle participatieve project ‘Helmen’. Dat ging in 2015 van start toen elke Limburgse gemeente de kans kreeg om met de hulp van jong en oud een betonnen Stahlhelm creatief te bewerken en een boodschap mee te geven. Die 44 Stahlhelm-exemplaren staan nu allemaal in Halen.
Negen personen hebben de vzw Karateclub Kerkhoven opgericht. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel in de Tuierstraat in Lommel. De club heeft als doel een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de traditionele karate beoefening en het aanleren van zelfverdedigingstechnieken op zowel recreatief als competitief vlak voor jong en oud.
Morgennamiddag wordt in brasserie Den Brugwachter de woning Molsekiezel 205 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 6a03ca en heeft een KI van 706 euro.

Onze mooie planeet

Maandag 9 mei 2016
Uit de ruimte
Lommel - Onze mooie planeetZoomIn Amerikaanse filmzalen met een groot scherm is sinds enkele dagen de IMAX-film "A Beautiful Planet" te zien, waarvoor de beelden werden verzameld door zes astronauten die tijdens drie missies aan boord van het Internationaal ruimtestation ISS verbleven. De film kreeg dan ook de medewerking van de NASA.  Hierboven de trailer van deze spectaculaire prent. (Red.: klik op het vierkantje rechts onder in het videokader, dan kunt u de video op volledige schermbreedte zien!).
Lommel - Komend weekend is het PinksterenZoom(Foto Albert Agten)

Code oranje in Bosland

Maandag 9 mei 2016
In de Limburgse natuurgebieden, waaronder Bosland, geldt sinds vandaag code oranje vanwege de hoge temperaturen en het toegenomen brandgevaar. Dus: zeker niet roken in of nabij een bos, en extra voorzichtig zijn.
Lommel - Man schenkt vermogen aan openluchtkruiswegZoomEen inwoner van Mol heeft zijn hele vermogen aan de stad geschonken om de toekomst van de "Vijftien Kapellekens" te verzekeren. De "Vijftien Kapellekens" (foto) zijn een openluchtkruisweg waarvan vorig jaar het 200-jarig bestaan werd gevierd. Frans Vanlommel uit Mol heeft voor het behoud en de restauratie ervan zijn hele vermogen veil, dat is 950.000 euro. De schenking moet nog wel aanvaard worden door de gemeenteraad van Mol. De stad is eigenaar van de site. (Foto gemeente Mol)
Deze namiddag brak brand uit in het werkhuis van het Technisch Instituut Sint-Paulus in Mol. Omdat er een ontvlambaar product lag opgeslagen, werden de 300 leerlingen geëvacueerd om veiligheidsredenen. De oorzaak van de brand, die snel onder controle was, is voorlopig niet bekend. (PG)

Vandaag gelezen
"Waalse ziekenhuizen vinden dat zij de patiënten niet prettig benaderen. Bij oudere mensen gaan verplegers meteen luider praten, alsof ze allemaal doof zijn, vaak richt men zich tot de familie en niet tot de patiënt, en waarom moet iemand per se ziekenhuiskleren aan en niet zijn eigen kleren (als die schoon zijn)? Ook leggen Waalse artsen vaak niet uit wat er gaat gebeuren, en krijg de patiënt gewoon te weinig informatie. In het CHU-ziekenhuis van Godinne in de provincie Namen loopt nu een (…) Het hele nieuwsbericht

Luc Bleyen overleden

Zondag 8 mei 2016
Lommel - Luc Bleyen overledenGisteren overleed Luc Bleyen, de levenspartner van Annita Gerits. Hij was 59 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20.15 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Ferdy Cluyssen overleden

Zondag 8 mei 2016
Lommel - Ferdy Cluyssen overledenDonderdag overleed Ferdy Cluyssen, de levenspartner van Daisy Lauwkens. Hij verongelukte op de N71 in Lommel en was 58 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Vlaams parlementslid en burgemeester van Lanaken Marino Keulen pleit voor het snel wegwerken van 53 zwarte punten in Limburg. Dat meldt TVL.
Vlaams minister Weyts heeft een nieuwe lijst vrijgegeven van verkeerspunten, waar veel ongevallen gebeuren. Maar vandaag is het geld er nog niet om al die zwarte punten aan te pakken. Het was wijlen Steve Stevaert die als eerste de zwarte punten in het verkeer aanpakte. Zijn lijst ging 15 jaar mee.

Het weer in Lommel in april

Zaterdag 7 mei 2016
Hierbij, met een weekje vertraging, de cijfertjes van het maandverloop van het weer, opgemeten hier in Lommel in de Barrier (via het amateurweerstation Aquila). De gemiddelde temperatuur was minimum 5° en max 15°, er viel 65,4 liter water en de gemiddelde luchtdruk bedroeg 1014,5. Meer info op de website van Aquila. (Bijdrage Georges Bleyen)

Wies Poets overleden

Zaterdag 7 mei 2016
Lommel - Wies Poets overledenIn WZC Leopoldspark is woensdag Wies Poets overleden, de weduwe van Toine Meus. Zij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
De rechtbank van Koophandel heeft tijdens de eerste vier maanden in Limburg 267 faillissementen uitgesproken. In vergelijking let een jaar geleden zijn er dat 20 procent minder. Opvallend is dat steeds meer oudere bedrijven failliet gaan. In de bouw en in de transportsector is het aantal falingen gedaald, zo blijkt uit cijfers van Graydon Belgium.
Woensdag is Maria-Theresia Slegers overleden, de weduwe van Theophiel Vanpelt. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Old soldiers never die!

Zaterdag 7 mei 2016
Chel mag het zeggen
Lommel - Old soldiers never die!Mijn verhaal van deze week zul je wel herkenbaar vinden.
Er is die vriend. Fons heet hij. En ofschoon Fons bijna een generatie ouder is, deed je heel veel dingen samen met hem. Je zat ’s middags samen in de kroeg de krant te lezen en aan je drankje te nippen. Hij aan zijn koffie, jij wel eens aan wat anders. Hij vertelde dan kleurrijke verhalen over de laatste oorlog.
En ook al hoorde ik een paar ervan al eens voor de tweede keer, ik bleef altijd geïnteresseerd luisteren. Fons is erkend (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Projectdag talen in Campus MercuriusZoomIn onze multiculturele samenleving worden communicatie en respect voor andermans cultuur en taal steeds belangrijkere waarden. Op GO! campus Mercurius in Lommel zijn ze zich hier goed van bewust. De leerlingen van de 3de graad werden op dinsdag 26 april een hele dag ondergedompeld in een taalbad, met aandacht voor de 5 onderwezen talen op school (Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans) en genoten van verschillende aspecten van de hiermee samenhangende culturen. Er werden allerlei workshops georganiseerd (…) Het hele nieuwsbericht
Projectdag talen in Campus MercuriusProjectdag talen in Campus MercuriusProjectdag talen in Campus Mercurius
Zoom
Tribunaliteiten
'Een venster even op kip laten als ik even van huis ben, kan geen kwaad. En als ze echt willen, geraken ze toch binnen.’ Vaak gehoord, maar de gelegenheid maakt de dief. Hij ziet de zwakke plekken en elk huisje heeft zijn kluisje.
Dat ondervond een familie uit de provincie Namen. Ze liet een raam van 90 cm breed en 30 cm hoog open. Het bevond zich op 1,72 m hoogte, op de eerste verdieping. Gelukkig was er nog de diefstalverzekeraar. Maar die weigerde dekking omdat de polis verplicht de woning (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Mannaerts overleden

Vrijdag 6 mei 2016
Lommel - Fons Mannaerts overledenWoensdag is Fons Mannaerts overleden, de echtgenoot van Alice Mertens. Hij was 66 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Geen regen? Bouw een berg

Donderdag 5 mei 2016
Vandaag gelezen
In de Arabische Emiraten gaat men een berg bouwen om regen te bevorderen. De aanleg wordt op dit moment voorbereid door het Amerikaanse Centrum voor Atmosferisch Onderzoek. Volgens onderzoeker Roelof Bruintjes moet een eerste rapport over de constructie van de berg deze zomer klaar zijn. "Deze zorgt ervoor dat lucht naar boven gedrukt wordt, waardoor wolken ontstaan. Die kunnen dan weer worden bestrooid met chemische middelen om regen te stimuleren, het zogenoemde 'cloud seeding'," aldus Bruintjes. Andere (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Het duurt geen kwartiertje. Echt. Elke morgen even naar beterspellen.nl surfen en daar de dagelijkse taaltest doen. Het is poepsimpel: je geeft bij de eerste keer je naam en je mailadres op en je krijgt dan een mail waarmee je je kan inschrijven voor een dagelijks mailtje dat je rechtstreeks naar de test voert. Bovendien kan je zelf je testniveau bepalen. De test zelf bestaat uit vier antwoorden op meerkeuzevragen. Bij beterspellen.nl gaat het om Nederlands, maar in de kolom rechts op die website kan je je ook inschrijven op NU beter Engels, NU beter Duits,  NU beter Frans (die subjonctif!) en... Beter Rekenen. En weet je wat zo mooi is? Dat je na afloop je score kan bekijken. En het doet zo'n deugd, hé, als blijkt dat je alles 100% juist hebt... Beter spellen.nl
Tommy van Engeland uit Overpelt en Natasja Elen uit Lommel hebben een vennootschap onder firma opgericht met als naam Julie-Marie. De zetel van de vennootschap is gevestigd in de Kerkstraat in Lommel. Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op 1.500 euro en het doel is onder meer: textiel, schoenen, doopsuiker, fotoshoots, modeshows, babyaccessoires en -meubilair, aan- en verkoop van wagens, bandencentrale, carrosserie, tuinonderhoud en klusjesdienst.
Lommel - OKRA bezoekt MariakapelletjesZoomOKRA Lommel-Centrum heeft voor de derde maal de Mariakapelletjes bezocht, deze keer in de wijken Lutlommel en Barrier. Meimaand, Mariamaand, weet u wel... En de bestuursleden (foto bovenaan) van dezelfde vereniging hebben op ludieke wijze hun beleidsplan besproken onder het motto: 'Welkom aan boord: omarm, ontdek, ontspan en ontmoet met OKRA'. (Bijdrage Jan De Ceuster)
OKRA bezoekt Mariakapelletjes
Zoom

Werken op klaverblad Lummen

Woensdag 4 mei 2016
Het is maar dat je 't weet
Van maandag 9 tot vrijdag 13 mei zal er aan het Klaverblad in Lummen overdag worden gewerkt op de afslagstrook van de E314 van Genk naar Antwerpen. In deze fase worden een nieuwe kantstrook en fundering geplaatst. Het verkeer zal niet veel hinder ondervinden want het verkeer dat afslaat wordt over de pechstrook geleid. Doorgaand verkeer op de E314 ondervindt geen hinder.
Vanaf vrijdag 13 mei om 20u00 tot zaterdagochtend 14 mei om 10u00 wordt de afslag dan afgesloten om veilig te kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Tom Poets overleden

Woensdag 4 mei 2016
Lommel - Tom Poets overledenGisteren is Tom Poets overleden. Hij was 37 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats waarna zijn asurn wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroetingsmomenrt: maandag (19.30-20.15uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Dr. Marnix Goethals, die momenteel nog als cardioloog en hoofdgeneesheer werkzaam is in het Mariaziekenhuis in Overpelt, wordt de nieuwe algemeen directeur van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Dimpna in Geel. Dat meldt de Artsenkrant. Dr. Goethals kwam pas in 2013 naar het Mariaziekenhuis; eerder werkte hij in het Heilig Hartziekenhuis in Roeselare. In Overpelt volgde hij dr. Griet Vandervelpen op, die medisch directeur werd in het Z.O.L. in Genk.

Pjèrkën weet het te zeggen

Woensdag 4 mei 2016
Prietprouwët
Lommel - Pjèrkën weet het te zeggen“Dë Afsprààk” óp dën télëvieziej kreeg veul krietiek: dikvanté woêr d’r van të veurë vul të wénig afgësrpóó(k)ën.
               Pjèrkën
Lommel - Splinternieuwe fietsgids voor N-LimburgLommelaars Dirk Van Bun en Leo Swinnen stelden een fietsgids samen: 'Fietsen in en om Noord-Limburg'. Deze zal volgende week verdeeld worden in Beringen, Bree, Lommel, Overpelt en Peer via de toeristische kantoren, alsook via fietsenmakers en de deelnemende zaken. De boekjes zijn volledig gratis en in de gids zitten 11 kant en klare fietsroutes met een afknipstrook met nummers van het fietsroutenetwerk. Die kunnen de fietsers op hun fiets kleven en tonen hen zo de weg. Op elke route zijn maximum vier stopplaatsen voorzien waar de fietsers even kunnen uitblazen en de interne mens versterken. Bedoeling is om later nog allerlei dingen te ontwikkelen rond fietsen en de hele beleving daarrond. De fietsgids is ook gratis te downloaden via hun website.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 66 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaar- en 9 lichtgewonden. De politie nam in totaal 42 ademtesten af,waarvan er 14 (of 33%) positief bleken. Van 8 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.
Lommel - Zondag is het weer moederdagZoom(Foto Albert Agten)

Eddy Gorremans overleden

Maandag 2 mei 2016
Lommel - Eddy Gorremans overledenVrijdag is Eddy Gorremans overleden, de weduwnaar van Annie van den Boomen. Hij was 68 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Stevensvennen. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Lommel - Met de groeten uit... OostendeZoomAfgelopen weekend opende de volledig vernieuwde vistrap in Oostende. Véél vis, véél schoon volk, en volop ambiance. (Foto Annie Teuwens)
Vanavond gaat op VTM de nieuwe reeks 'De wensboom' van start. In de eerste afdeling zet  Niels Destadsbader de Lommelse Boudewijnschool voor één dag flink op stelten. Alle jongens en meisjes hangen hun mooiste en zotste wensen in de Wensboom en dat levert meteen pakkende verhalen op...
In een lopend gerechtelijk onderzoek inzake een internationale handel in verdovende middelen heeft de politie afgelopen weekend opnieuw 928 kg cocaïne aangetroffen in marmeren blokken die uit Zuid-Amerika kwamen. Samen met een vorige vangst gaat het nu al om een straatwaarde van € 75 miljoen.
Al tijdens het Paasweekend werd door de FGP van Limburg een grote partij cocaïne van 1.500 kilo in beslag genomen. Die zat verscholen in marmeren blokken. De inbeslagnames waren het (…) Het hele nieuwsbericht

Rita Aerts overleden

Maandag 2 mei 2016
Lommel - Rita Aerts overledenVrijdag is Rita Aerts overleden, de weduwe van Isidoor Vandyck. Zij was 70 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Lommel - Oplossing vraag van de maandHet kunstwerk waarnaar wij zochten, en dat jammerlijk in enorm slechte toestand verkeert, staat inderdaad in het gebied van de speeltuin, achter het zwembad, bij de plaats waar kortelings het nieuwe zwembad gebouwd zal worden. Het werd door de stad ontvangen naar aanleiding van het behalen van de titel 'Sportgemeente van Vlaanderen' in 1970. Winnaar van de maand is Lisette Janssens uit de Sperwerstraat. Zij mag haar boeketje van Ixora gaan ophalen!
Lommel - Menwedstrijd: Boyd Exell eindwinnaarZoomVandaag werd de menwedstrijd Driving Valkenswaard International afgesloten. De slotproef (kegelvaardigheid) werd gewonnen door de Duitser Rainer Dün (foto). Boyd Exell werd eindwinnaar. (Foto Rik Vander Sanden)

De vraag van mei

Zondag 1 mei 2016
Prijsvraag van de maand
Lommel - De vraag van meiOnderaan deze vraag bevindt zich een foto van 'iets'... Waar bevindt zich dit? En als schiftingsvraag: naar aanleiding waarvan is dit hier geplaatst? Mailen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be vóór middernacht vandaag. (Foto Jan Buyens)
De vraag van mei
Zoom
30/04

Proficiat dames van Interlommel Petanque met de behaalde titel.

Peter uit Eersel
24/04

Dankjewel voor de liefdevolle verzorging van Truus.

Cornelis Meulenbroeks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel