Het overige nieuws

Benny De Coster en Miriam Theuwis, beiden uit Wijchmaal, hebben de besloten vennootschap Paardenfokkerij 'De Lindedreef' opgericht met zetel aan de Overwegstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren naast het fokken van paarden onder meer de exploitatie van een manege, de verhuur van stallen en het geven van rijlessen voor paarden en ruiters.

De visie van Fobie

Dinsdag 31 maart 2020
Peer - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Het wordt warmer

Dinsdag 31 maart 2020
Peer - Het wordt warmerEen uitloper van een hogedrukgebied ten westen van Schotland kan het weerbeeld in onze streken domineren met nagenoeg heldere condities. In het tweede deel van de week kunnen zwakke storingen onze regio bereiken en is wat neerslag niet uitgesloten. In het weekend schuift een hogedrukgebied over onze streken en wordt met een zuidelijke luchtstroming gevoelig zachtere lucht aangevoerd.
Morgen zijn er in de ochtend enkele lokale mistbanken mogelijk. Daarbij vriest het algemeen. De stralende zon kan (…) Het hele nieuwsbericht

Docufilm 'De Stig' op Eén

Dinsdag 31 maart 2020
Vanavond om 21.25u zendt Eén de docufilm "De Stig" uit, over het leven en de zware revalidatie van profwielrenner Stig Broeckx. In deze intrigerende film van Eric Goens krijgen we het wonderbaarlijke verhaal van Stig Broeckx te zien, een wielrenner die drie jaar na zijn doodsmak tijdens de Baloise Belgium Tour een opzienbarend revalidatieproces doormaakt, waarbij MS Reva in Pelt een grote rol speelt. Een zelden geziene ode aan de wilskracht!
Peer - Aantal besmettingen per gemeenteZoomSciensano, het onderzoeksinstituut van Volksgezondheid, publiceerde vandaag een kaart van ons land die een beeld geeft hoeveel inwoners per gemeente er met zekerheid besmet zijn met het coronavirus.  Beringen telt 63 besmette inwoners,  Bocholt 19, Hamont-Achel 13, Hechtel-Eksel 12, Heusden-Zolder 61, Houthalen-Helchteren 38, Leopoldsburg 7, Lommel 36, Oudsbergen 18, Peer 11, Pelt 33 en Tongeren 41.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Reppelerweg in Bocholt botsten deze namiddag een 88-jarige fietser uit Bocholt en een vrachtwagen. De fietsster raakte daarbij gewond.

Kapperszaken blijven dicht

Dinsdag 31 maart 2020
Peer - Kapperszaken blijven dichtZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Peer - Slechts om de twee weken naar recyclageparkVolgende week dinsdag gaan de recyclageparken weer open, maar om de toestroom te beperken wordt er slechts elke 14 dagen één bezoek per gezin toegelaten. Als je je vroeger terug aanmeldt zal de toegang geweigerd worden. Dat heeft Limburg.net vanmiddag bekendgemaakt.
Ook worden de openingsuren van de recyclageparken terug op winteruur gezet. Dit betekent dat alle recyclageparken sluiten om 16u en op donderdag om 17u.

Jef Rutten overleden

Dinsdag 31 maart 2020
Peer - Jef Rutten overledenVandaag is de uit Eksel afkomstige Jef Rutten overleden, de weduwnaar van Gusta Vincken. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Wijchmaal.

Enquête rond corona

Dinsdag 31 maart 2020
#samentegencorona
Peer - Enquête rond coronaDe Universiteit Antwerpen vraagt voor de 3de dinsdag op rij om een enquête in te vullen voor hun onderzoek rond het coronavirus. Ga via deze link naar de bevraging.

Corona: de landelijke cijfers

Dinsdag 31 maart 2020
Peer - Corona: de landelijke cijfersZoomGisteren werden 485 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen, een lichte daling tegenover de vorige dagen. 168 mensen mochten het ziekenhuis verlaten, waardoor nu 4.920 mensen met corona in de ziekenhuizen liggen. Op intensieve zorg zijn er dat 1.021, een toename met 94. De afgelopen 24 uur zijn opnieuw 98 mensen aan het coronavirus overleden. Het totale aantal doden komt daarmee op 705. Het aantal nieuwe besmettingen steeg met 876 tot 12.775. 

Containerparken terug open

Dinsdag 31 maart 2020
Peer - Containerparken terug openZoomLimburg.net heeft vanochtend vernomen dat de recyclageparken onder strenge voorwaarden vanaf dinsdag 7 april terug open mogen gaan. Er komen wel strikte richtlijnen voor de bezoekers: er mogen er niet teveel tegelijk binnen, ze moeten afstand houden en in de auto blijven in de wachtrij. Toch vraagt de minister dat mensen alleen naar het containerpark gaan als het echt niet anders kan.

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 30 maart 2020
Peer - Ondertussen, in Brussel...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Peer - Huismussen tellen, in drie stappenZoomVogelbescherming Vlaanderen organiseert komend weekend weer het 'Huismussentelweekend'. Vorig jaar telden ongeveer 4000 gemotiveerde deelnemers de huismussen in hun eigen tuin of onmiddellijke omgeving. Nu we met z'n allen in 'ons kot' moeten blijven, hoopt Vogelbescherming Vlaanderen stiekem dat deze keer meer mensen zullen meedoen. Het is eenvoudig en plezierig en het kost maar een paar minuten. Doe het in drie stappen:
1. Ga gedurende 5 tot 10 minuutjes buiten staan, bij voorkeur in de (…) Het hele nieuwsbericht

Woord van de week: covidioot

Maandag 30 maart 2020
Peer - Woord van de week: covidiootDe taaltelefoon heeft ook deze week weer een nieuw woord in het teken van het coronavirus. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er heel wat veiligheidsmaatregelen ingevoerd, zoals de afstandsregel. Een covidioot is iemand die – met opzet of uit domheid – die regels negeert. Door hun onverantwoordelijk en egoïstisch gedrag brengen covidioten de gezondheid van anderen mogelijk in gevaar. Covidioot wordt ook wel gebruikt voor iemand die overdreven gaat hamsteren, (…) Het hele nieuwsbericht

Theresia Gerits overleden

Maandag 30 maart 2020
Peer - Theresia Gerits overledenGisteren is in WZC Sint-Antonius in Peer de uit Lommel afkomstige Theresia Gerits overleden, de echtgenote van Jozef Feyen. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Haar asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Zoals het er gisteren al zat aan te komen, hebben nu ook de bisschoppen samen beslist om tussen Pasen en Pinksteren geen eerstecommunievieringen te organiseren en ook geen vormsels toe te dienen. De vormsels in het bisdom Hasselt worden verschoven naar de weekends van 19 en 20 september, 26 en 27 september en 3 en 4 oktober. De eerste communies worden verschoven naar de maanden september en oktober, vóór de herfstvakantie.

Alfons De Bie overleden

Maandag 30 maart 2020
In Kleine Brogel is donderdag Alfons De Bie overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Corona: landelijke cijfers

Maandag 30 maart 2020
Peer - Corona: landelijke cijfersZoomGisteren werden 536 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. 168 mensen mochten het ziekenhuis verlaten, waardoor nu 4.524 mensen met corona in Belgische ziekenhuizen liggen. Op intensieve zorg zijn er dat momenteel 927, een toename met 60. In de afgelopen 24 uur zijn er in ons land opnieuw 82 mensen aan het coronavirus overleden: 46 in Vlaanderen, 22 in Wallonië en 14 in Brussel. Het totaal aantal doden komt daarmee op 513. Het aantal nieuwe besmettingen steeg met 1.063 tot 11.899: 683 in Vlaanderen, 164 in Wallonië, 198 in Brussel en 18 van voorlopig onbekende origine.
Peer - Kinderen gaan dezer dagen op berenjacht...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Peer - Watergroep waarschuwt voor valse facturen De Watergroep kreeg van enkele klanten de melding dat er momenteel valse facturen de ronde doen. Kreeg je een e-mail van afzender 'Watergroep' (niet "DE Watergroep") in je mailbox met als onderwerp 'Eind jaarafrekening' of 'De jaarrekening'? Wissen!
Hoe herken ik een e-mail van De Watergroep? 
- Afzender: steeds een e-mailadres met [!]dewatergroep.be
- Rekeningnummer: controleer of het rekeningnummer gelijk is aan het rekeningnummer van je laatst betaalde waterfactuur. (Bij deze valse facturen is er sprake van een Duits bankrekeningnummer).
- Facturen van De Watergroep komen terecht in je persoonlijke online klantenzone. Daar kan je al je waterfacturen raadplegen.
- Een digitale waterfactuur van De Watergroep via e-mail omvat steeds de factuur als bijlage.

Geen jeugdpaastornooi

Zondag 29 maart 2020
Peer - Geen jeugdpaastornooiKRC Peer last het jeugdpaastornooi en het G-weldig tornooi af omwille van het coronavirus. Mogelijk worden die op een later tijdstip georganiseerd. Het zomerkamp en de reis van de U15 naar Spanje worden geannuleerd. Ook het pannenkoekenfeest vindt niet plaats.

Sprankelend licht

Zondag 29 maart 2020
Vandaag gezien
Peer - Sprankelend lichtZoomNa een koele dag met veel wind kregen we als toemaatje een dreigende wolkenlucht met toch een sprankelende straal voor de hoop die we deze dagen zeker niet mogen opgeven. (Gust Ischen)

Ondertussen, in New York...

Zondag 29 maart 2020
Peer - Ondertussen, in New York...ZoomDe Amerikaanse president Trump heeft een groot hospitaalschip naar New York gestuurd om daar ingezet te worden in de strijd tegen het coronavirus. (Cartoon: Fobie)
Peer - Canvas zoekt kinderen van de migratieZoomVoor ‘Kinderen van de migratie’, een documentairereeks over de geschiedenis van België als migratieland, is Canvas op zoek naar boeiende vertellers: zowel de eerste generatie, die hier in de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 aankwam, als hun kinderen en kleinkinderen. Heb jij zelf een bijzonder verhaal of willen jouw (groot)ouders hun ervaringen delen? Mail dan naar kinderenvandemigratie[!]canvas.be en vermeld zeker je telefoonnummer. (foto Bruno Roncardin)

Corona: landelijke cijfers

Zondag 29 maart 2020
In de voorbije 24 uur zijn er in het land 78 nieuwe sterfgevallen ingevolge het coronavirus gemeld, wat het totaal op 431 brengt. Er liggen 4.138 mensen in het ziekenhuis die besmet zijn, 629 meer dan gisteren. Van die groep liggen 867 mensen op intensieve zorg, een stijging met 78 ten opzichte van zaterdag. Het totale aantal infecties rondt de kaap van de 10.000 en ligt nu op 10.836.
Maar er is hoop: tot nog toe zijn in totaal 1.359 patiënten ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard: een stijging van 296 in de voorbije 24 uur.

Code geel in de bossen

Zondag 29 maart 2020
Peer - Code geel in de bossenZoom
Het lijkt onwaarschijnlijk na zoveel regen in het voorjaar maar ondertussen is het in de Limburgse bossen al weer te droog. Daarom kondigt het Agentschap Natuur en Bos code geel af voor de natuurgebieden. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. En natuurlijk gelden ook nog de coronamaatregelen: hou voldoende afstand!

Met de groeten uit Thailand

Zondag 29 maart 2020
Peer - Met de groeten uit ThailandZoomEen prachtige foto van Patrick Jacobs, die in Thailand woont. Gewoon een eenzame boom op een golfterrein. Nu ja, gewoon... Geweldig mooi!
Peer - Geen voetbal meer dit seizoen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

#tijdvoornatuur

Zondag 29 maart 2020
Peer - #tijdvoornatuurZoomNatuurpunt grijpt de coronacrisis aan om even stil te staan bij het belang van de natuur en trekt tegelijk aan de alarmbel. "We moeten zorg dragen voor elkaar én de natuur, zodat we de natuurgebieden niet hoeven te sluiten. Allemaal samen naar hetzelfde natuurgebied tijdens het weekend, is een slecht idee in coronatijd én in het broedseizoen. Als de kieviten loslopende honden moeten verjagen in plaats van te baltsen, zijn we verkeerd bezig. Bezoekjes beter spreiden tijdens de week, (…) Het hele nieuwsbericht
Op 1 april zal Kind en Gezin de consultatiebureaus heropenen. In het kader van de volksgezondheid is het essentieel dat jonge kinderen de nodige vaccinaties krijgen. Hiervoor is Kind & Preventie dringend op zoek naar vrijwilligers die voornamelijk het bewaken van de maatregelen in verband met de nodige afstand regelen. Er wordt slechts één ouder toegelaten en de hygiënische maatregelen moeten opgevolgd worden. Die controles doen de vrijwilligers. Men is op zoek naar tijdelijke vrijwilligers tussen 18 en 65 jaar. Stuur je gegevens door naar info[!]kinderpreventie.be en geef zeker aan in welke gemeente je wil helpen. (MV)

De lente hangt in de lucht

Zaterdag 28 maart 2020
Peer - De lente hangt in de luchtZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

AV van Watering uitgesteld

Zaterdag 28 maart 2020
De Algemene vergadering van Watering De Dommelvallei, die voorzien was voor 1 april, wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Anna Vanhamel overleden

Zaterdag 28 maart 2020
Peer - Anna Vanhamel overledenGisteren is de uit Wijchmaal afkomstige en in Hechtel woonachtige Anna Vanhamel overleden, de weduwe van Emiel Swinnen. Zij was 79 jaar. Afscheid in intieme kring.

Alice Erken overleden

Zaterdag 28 maart 2020
Peer - Alice Erken overledenGisteren is de uit Wijchmaal afkomstige en in Hechtel woonachtige Alice Erken overleden, de weduwe van Henri Jannis. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Geef aan 'Ik zorg mee'

Zaterdag 28 maart 2020
Peer - Geef aan 'Ik zorg mee'ZoomOp enkele dagen tijd schonken maar liefst 580 mensen/organisaties in totaal al 28.166,75 euro aan de actie "Ik zorg mee" van het Mariaziekenhuis. Een vrijwillige bijdrage kan je storten op BE36 4527 5216 4181, met de vermelding ‘Ik zorg mee’. Wil je weten waar het geld aan besteed wordt? Kijk dan eens achter deze link. 

Corona: landelijke cijfers

Zaterdag 28 maart 2020
De afgelopen 24 uur zijn er in ons land 64 mensen gestorven ingevolge het coronavirus, tegenover 69 gisteren. 575 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis, 85 meer dan gisteren. Op de intensive care worden 99 patiënten verpleegd.
Het totale aan corona gelinkte dodental is opgelopen tot 353. Er zijn 3717 mensen opgenomen in het ziekenhuis, 789 van hen liggen op de afdeling intensieve zorgen. In totaal mochten ook al 1063 mensen het ziekenhuis verlaten.

Breugel en Rutten degraderen

Zaterdag 28 maart 2020
In derde provinciale van het voetbal degraderen acht clubs. Zo komen komend seizoen onder meer SV Breugel en Union Rutten uit in vierde provinciale.

Het wordt kouder

Zaterdag 28 maart 2020
Weerbericht
Peer - Het wordt kouderHet hogedrukgebied dat de afgelopen dagen verantwoordelijk was voor het zonnige weer evacueert naar het oosten van Europa en verliest zijn invloed op onze regio. Verzwakte storingen zorgen daarbij voor meer wolkenvelden, maar de neerslagkansen zijn erg beperkt. Tijdens het weekend wordt de luchtstroming noordelijk en kan koude arctische lucht onze streken bereiken. Het wordt daarbij nog een stukje kouder en tijdens de nacht gaat het opnieuw vriezen.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Kijk eens naar de zon!

Zaterdag 28 maart 2020
Peer - Kijk eens naar de zon!ZoomVandaag iets niet alledaags: een zonsondergang waar je gewoon recht kan in kijken. Door atmosferische omstandigheden van het warme weer van gisteren ontstond er een soort smoglaag waar de zon in verdwijnt. En zo wordt het sterke licht sterk afgezwakt en zie je mooie kleurovergangen van de zon. In 2 foto's samengevat met een tijdsverschil van amper 3 minuten. (Gust Ischen)
Kijk eens naar de zon!
Zoom

De helden van de slapeloosheid

Zaterdag 28 maart 2020
Peer - De helden van de slapeloosheidZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

We schakelen weer over

Zaterdag 28 maart 2020
Peer - We schakelen weer over
Komende nacht gaat de zomertijd in. We moeten dan uurwerken en klokken een uur vooruit zetten, want om 2 uur wordt het dan 3 uur. Concreet betekent dat een uurtje minder slapen. Morgenavond blijft het dan ook een uur langer licht.
Het Wereld Natuur Fonds vraagt iedereen om vanavond tussen 20.30 uur en 21.30 uur zo weinig mogelijk elektriciteit te gebruiken, tijdens het jaarlijkse  wereldwijde evenement Earth Hour. Het is bedoeld om energie te besparen en stil te staan bij klimaatverandering.

Theo Vaesen overleden

Zaterdag 28 maart 2020
Peer - Theo Vaesen overledenWoensdag overleed in Heusden-Zolder de uit Peer afkomstige Theo Vaesen, de echtgenoot van Mia Geuns. Hij was 74 jaar. De herdenkingsdienst zal later plaatsvinden.

Alda Goyens overleden

Zaterdag 28 maart 2020
Peer - Alda Goyens overledenIn Oudsbergen is woensdag de uit Peer afkomstige Alda Goyens overleden, de weduwe van de in 1996 overleden Alfons Clijsters. Zij was 96 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Gruitrode vinden in familiekring plaats.

Inbraakpoging in Rozenlaan

Vrijdag 27 maart 2020
Peer - Inbraakpoging in RozenlaanVanochtend rond 5 uur probeerde een onbekende binnen te dringen in een huis aan de Rozenlaan. Toen de bewoner wakker werd sloeg de dader op de vlucht.

OLS verplaatst naar 2021

Vrijdag 27 maart 2020
Het Oud-Limburgs Schuttersfeest zal dit jaar niet plaatsvinden. Vanavond is besloten het vanwege de coronacrisis te verplaatsen naar volgend jaar. Het OLS zal dan gehouden worden op de eerste zondag van juli in het Nederlands-Limburgse plaatsje Meijel.

Allemaal in hetzelfde schuitje

Vrijdag 27 maart 2020
"We realiseren ons dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten, zwak en gedesoriënteerd, maar tegelijkertijd belangrijk en noodzakelijk, omdat we allemaal geroepen zijn om samen te roeien."
       (Paus Franciscus, vandaag in Rome, over de coronacrisis)
Het is maar dat je 't weet
De regeringsmaatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan worden verlengd tot en met zondag 19 april. Dat heeft premier Wilmès bekendgemaakt na afloop van de bijeenkomst van de nationale veiligheidsraad. Het gaat dan onder meer om het samenscholingsverbod en de winkels (behalve voedingszaken en apotheken) die moeten gesloten blijven. Na 19april is er een mogelijkheid om de maatregelen opnieuw met twee weken te verlengen, tot en met 3 mei. Er komt geen beperking op een fietstochtje. Fietsen in groep daarentegen kan hoegenaamd nog altijd niet. Of de scholen op maandag 20 april weer opengaan is nog niet duidelijk.

Het blijf-in-uw-kot-gebod

Vrijdag 27 maart 2020
Tribunaliteiten
Peer - Het blijf-in-uw-kot-gebodIn een geruchtmakende zaak moest het Europees Hof voor de Rechten van de Mens zich buigen over de klacht van een Italiaanse burger die twee jaar onder speciaal politietoezicht was geplaatst. Hij zou een gevaar vormen voor de maatschappij, mocht daarom zijn woning ’s nachts niet verlaten en moest in zijn gemeente blijven wonen. Ook zijn recht op communicatie en verenigingsleven werd gedeeltelijk aan banden gelegd.
De man was nochtans niet veroordeeld en de maatregel was louter preventief. Vandaar dat (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op café...

Vrijdag 27 maart 2020
Peer - Ondertussen, op café...Zoom                                                            (Tekening: Dirk Van Bun)
De afgelopen 24 uur zijn in Limburg opnieuw elf coronapatiënten overleden. Dat brengt het totale aantal overlijdens in Limburg op 47.
Peer - 'Coronatelefoontjes' voor de bisschopMgr. Hoogmartens, bisschop van Hasselt, wordt de jongste dagen naar aanleiding van de coronacrisis overstelpt met telefoontjes en e-mails. “Als ik door Hasselt fiets, spreken mensen mij zelfs op straat aan”, aldus de bisschop. “Mensen zijn zeer angstig. Wat gaan we nog meemaken? Hoelang gaat het nog duren?”. Daarnaast klinken ook puur religieuze vragen: “Hoe kunnen we Palmzondag, de Goede Week en Pasen - de hoogdagen van de katholieke Kerk - toch intens beleven nu er geen vieringen zijn?” Ik verwijs hen naar vieringen die onder meer via het internet worden aangeboden en tracht hen de diepe betekenis van Palmzondag, de Goede Week en Pasen uit te leggen," aldus mgr. Hoogmartens.

Geen dalers in het handbal

Vrijdag 27 maart 2020
Peer - Geen dalers in het handbalDe Koninklijke Belgische Handbalbond, de Vlaamse Handbalvereniging en de Ligue Francophone de Handball hebben na onderling overlegd beslist dat er naar volgend seizoen toe in de nationale, regionale en provinciale reeksen enkel stijgers en bijgevolg geen degradanten zullen zijn. De komende weken en maanden wordt werk gemaakt van een grondige competitiehervorming. Details worden op 3 april bekend gemaakt.
Het is maar dat je 't weet
Meerdere musea stellen hun virtuele deuren open en bieden in deze bijna-lockdown periode toch een ruim aanbod of op zijn minst een inkijk in hun collectie. Deze mag je zeker niet missen:
Van Gogh Museum Groundfloor, Amsterdam, Netherlands — Google Arts & Culture
Works of Art | Heilbrunn Timeline of Art History | The Metropolitan Museum of Art
The British Museum 
Ook voor de kids zijn er enkele toppers:
https://www.metmuseum.org/art/online-features/metkids/
https://cmom.org/learn/cmom-at-home/
Eén van de mooiste en zeker een unieke gelegenheid is uiteraard de virtuele tour van de Musei Vaticani waar de bezoeker de Sixtijnse Kapel helemaal voor zichzelf heeft. En gerust kan blijven staan zonder dat hij voortgeduwd wordt!

Al 575 'corona-pv's'

Vrijdag 27 maart 2020
Peer - Al 575 'corona-pv's'In de periode tussen de afkondiging van de beperkingen rond de coronacrisis en vanmorgen 9 uur heeft de politie in Limburg al 575 pv's opgesteld. Het waren allemaal overtreders die een niet-essentiële verplaatsing maakten of die op heterdaad betrapt werden bij een samenscholing. Aanhoudingen zijn tot nu toe nog niet gebeurd. Politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo stelde 62 pv's op, Carma 124, Hano 20, Heusden-Zolder 21, Kempenland 24, Lommel 7 en Tongeren-Herstappe 11.
Van zodra iemand in (…) Het hele nieuwsbericht

Voetbalcompetitie stopgezet

Vrijdag 27 maart 2020
In het voetbal worden alle jeugd- en amateurcompetities, die sinds midden maart stilliggen, definitief stopgezet. Dat heeft de crisiscel van de KBVB beslist in het belang van de volksgezondheid. De stand van 12 maart 2020 bepaalt het sportief eindklassement. Dat geldt voor alle afdelingen en reeksen van het jeugd- en amateurvoetbal. Over het profvoetbal is er nog geen beslissing.
Peer - 1.023 Limburgers besmet met coronavirusZoomVolgens de jongste cijfers zijn er nu 1.023 Limburgers besmet met het coronavirus. Dat zijn er 159 meer dan gisteren. Graag zouden we vermelden hoeveel aanvankelijk besmette mensen inmiddels het ziekenhuis genezen hebben verlaten, maar deze cijfers krijgen we niet binnen.
Peer - Alken meest getroffen door coronavirusZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Sarriette

Donderdag 26 maart 2020
Bina Snoekx uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Sarriette opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de inrichting, de uitbating, het beheer en de verwerving van horecabedrijven.

#IKREDLEVENS

Donderdag 26 maart 2020
#samentegencorona
Peer - #IKREDLEVENSZoomDe Vlaamse overheid kondigde zonet haar nieuwe #IKREDLEVENS-campagne aan. De huidige situatie vraagt om burgerzin en iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De campagne wil met drie belangrijke ‘checks’ mensen aanzetten om goede gewoontes aan te nemen en vol te houden. Voor de campagne werkt de overheid nauw samen met de Vlaamse mediasector. "Tijdens de coronacrisis kan iedereen het verschil maken. Door de richtlijnen strikt (…) Het hele nieuwsbericht

Negen coronapatiënten overleden

Donderdag 26 maart 2020
In Limburg zijn de jongste 24 uur negen coronapatiënten overleden. In het AZ Vesalius is een eerste coronapatiënt bezweken. In onze provincie zijn nu al 35 personen overleden aan het virus.

Maximum vier zakken afval

Donderdag 26 maart 2020
Peer - Maximum vier zakken afvalOm zoveel mogelijk ophalingen te kunnen blijven garanderen beperkt Limburg.net het aantal aangeboden afvalzakken tot vier per afvalsoort. Voor huisvuil en pmd was het aantal aangeboden zakken al beperkt tot vier door de richtlijnen van de Vlaamse overheid. Limburg.net beperkt nu ook het aantal aangeboden groenafvalzakken tot maximaal 4 zakken per gezin. In gemeenten waar met containers wordt gewerkt is het niet meer toegelaten om extra zakken naast de container aan te bieden.
Dat (…) Het hele nieuwsbericht

Coronalied door Sint-Vincentius

Donderdag 26 maart 2020
Peer - Coronalied door Sint-VincentiusZoomDit lied kregen we aangereikt door Danny Huysmans van de Lommelse Sint-Vincentiusvereniging. Het werd gemaakt door de Limburgse afdeling van deze organisatie die voor voedselbedeling zorgt voor de armsten in onze samenleving.
Limburg telt nu 864 coronabesmettingen. Dat zijn er 186 meer dan gisteren. De streek van Sint-Truiden is de zwaarst getroffen regio.
De Limburgse burgemeesters en Limburg.net vragen de Vlaamse regering de recyclageparken gefaseerd terug te laten opengaan. De raad van bestuur van Limburg.net heeft hierover gisternamiddag digitaal vergaderd. Limburg.net ondersteunt een gefaseerde heropening van de recyclageparken, met inachtneming van de afstandsregels. "We hebben de gouverneur laten weten dat te vragen via zijn federale connecties", aldus Luc Wouters, burgemeester van Lummen en voorzitter van Limburg.net. De recyclageparken werden op 18 maart gesloten op bevel van minister Zuhal Demir, naar aanleiding van de coronacrisis. Ze blijven voorlopig nog dicht tot 3 april.
Peer - Nu vele kerken leeg of gesloten zijn...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Rood is de kleur van de liefde

Woensdag 25 maart 2020
Vandaag gezien
Peer - Rood is de kleur van de liefdeZoomWat liefde en hoop kunnen we in deze periode zeker gebruiken want als we viroloog Van Ranst mogen geloven zal het nog zeker een jaar duren vooraleer we terug een normaal leven kunnen leiden. Dat zei hij vanavond in De Afspraak. (foto Gust Ischen)

Jan Brebels overleden

Woensdag 25 maart 2020
Peer - Jan Brebels overleden
In WZC Sint-Antonius in Peer is vandaag de uit Meeuwen afkomstige Jan Brebels overleden, de weduwnaar van Agnes Stormans. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt als gevolg van de coronacrisis plaats in besloten kring.

Peer - 2,5 miljard schade voor onze economieZoomHet aantal Limburgse bedrijven waarbij de omzet minstens halveerde is op een week tijd gestegen van 25 naar 40%. Dat zegt de nieuwe bevraging van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. Maar liefst 32,4% van de respondenten ziet zelfs een omzetdaling van 75% of meer. Bovendien heeft 56% van de Limburgse ondernemingen reeds de tijdelijke werkloosheid aangevraagd. “De schade bedraagt nu al 2,5 miljard euro voor onze provincie”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten. “We (…) Het hele nieuwsbericht
Door de coronamaatregelen is de criminaliteit in Limburg fors gedaald. Ook de drugscriminaliteit is door de sluiting van de Nederlandse grens en de grenscontroles gedaald. Er gebeuren ook minder verkeersongevallen.
Bij de reiniging van vijf carpoolparkings in Limburg werd afgelopen weekend 4,9 ton veegvuil van de parkeerplaatsen en 1,46 ton slib uit de afvoerkolken verwijderd. Voor de eerste keer moest er ook geen enkel voertuig worden getakeld: iedereen had zich keurig gehouden aan de oproep om afgelopen vrijdagnacht niet op die parkings te parkeren. Komend weekend - de nacht van vrijdag op zaterdag - worden de parkings van Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen onder handen genomen.

De visie van Fobie

Woensdag 25 maart 2020
Peer - De visie van FobieZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Momenteel zijn er 683 Limburgers besmet met het coronavirus. Dat zijn er bijna honderd meer dan gisteren. Met 683 besmettingen blijft Limburg van alle provincies koploper in ons land. In de Limburgse ziekenhuizen liggen nu 281 patiënten, 68 meer dan gisteren.

Chatten met de Opvoedingswinkel

Dinsdag 24 maart 2020
De nieuwe coronarichtlijnen brengen heel wat nieuwe pedagogische uitdagingen met zich mee. De Opvoedingswinkel Noord-Limburg lanceert daarom voor de eerste keer de mogelijkheid om via de chatfunctie van Facebook met hen in contact te komen. Iedere woensdagnamiddag tussen 13 en 16 uur kan je al je vragen rond opvoeding en ontwikkeling stellen in een privébericht via https://www.facebook.com/OpvoedingswinkelNL.
Daarnaast vind je ook extra tips over hoe je corona kan uitleggen aan jonge kinderen, thuis werken met kinderen in huis, speel- en doetips, lezen/voorlezen/podcasts, educatief materiaal, samenvatting van diensten/organisaties waar je online bij terecht kan met vragen,… op de website www.groeimee.be.
Mieke Smets uit Peer heeft de besloten vennootschap Thuisverpleging Smets Mieke opgericht met zetel in Hogedries in Peer. Het aanvangskapitaal bedraagt 2.500 euro.
Hebt u in het weekend of op feestdagen dringend een huisarts nodig? Dan moet u er even rekening mee houden dat de wachtpost in de Stationsstraat in Pelt gezien de coronacrisis vanaf vrijdag 27 maart met gesloten deuren werkt. U belt eerst naar 011 60 40 60, geeft uw gegevens en vraag door, en een huisarts zal u binnen de 2 uur terug contacteren. Heeft u dringende medische hulp nodig, bel dan 112.
Kort nieuws van bij de buren
Twee mannen uit Houthalen-Helchteren, respectievelijk 42 en 52 jaar, zijn gewond geraakt bij een aanrijding. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16 uur op de Hermeslaan in Genk.

Liza Vanderhoydonk overleden

Dinsdag 24 maart 2020
Peer - Liza Vanderhoydonk overledenZondag is de uit Grote-Brogel afkomstige en in Ellikom woonachtige Liza Vanderhoydonk overleden, de weduwe van Lambert Smeets. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Later wordt er een herdenkingsdienst gehouden.
Peer - Kappers moeten nu ook helemaal dichtZoomNa handelszaken en winkels moeten nu ook kappers verplicht de deuren sluiten tot minstens 5 april. Dat bevestigt de Unie van Belgische Kappers, dat al langer voor deze maatregel pleitte.

Corona treft Limburg zwaar

Dinsdag 24 maart 2020
Peer - Corona treft Limburg zwaarZoomHet aantal coronabesmettingen is opnieuw gestegen. Na de daling van gisteren is de euforie weer helemaal gaan liggen. Op maandag 23 maart werden 526 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 381 in Vlaanderen, 87 in Wallonië en 38 in Brussel. Er is geen informatie over de woonplaats van de overige 20 gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 4269.
Limburg blijft nog altijd het zwaarst getroffen met 600 patienten. In de ziekenhuizen zijn er in totaal 1859 (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Limburg...

Dinsdag 24 maart 2020
Peer - Ondertussen, in Limburg...Zoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Stralende zon

Dinsdag 24 maart 2020
Weerbericht
Peer - Stralende zonDe weerkaarten geven nog steeds zonovergoten condities in onze streken. Dankzij een krachtig hogedrukgebied over het oosten van Europa krijgen wolken geen kans om tevoorschijn te komen. Er wordt daarbij aanhoudend droge landlucht vanuit het oosten aangevoerd. De volgende dagen verliest het hogedrukgebied aan kracht en stilaan zijn er enkele wolken mogelijk. In het weekend kunnen verzwakte storingen over onze regio schuiven en de kans op een drup regen neemt gestaag toe.
Vandaag is het stralend (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Peer - Opgepast voor corona-oplichters!De federale politie waarschuwt voor criminelen die van de coronacrisis misbruik maken om mensen op te lichten. Ze maken gebruik van de bezorgdheid en angst die er heerst om te proberen online mondmaskers, niet toegelaten vaccins, luchtreinigers, voedingssupplementen, essentiële oliën, enz. te verkopoen. Als je al iets ontvangt na betaling, zijn dat namaakproducten waarvan de werking niet bewezen is of die mogelijk zelfs schadelijke effecten hebben. Ga er dus in geen geval op in.
#samentegencorona
CAW Limburg organiseert de hulpverlening anders naar aanleiding van de coronacrisis. De bereikbaarheid van de hulpverlening per telefoon en chat breidt uit. Er is nood aan goede hulp, zo blijkt uit de praktijk. Vorige week verdubbelde het aantal chatgesprekken bij het JAC. Door de bereikbaarheid van het JAC en het Volwassenenonthaal te verhogen, biedt CAW Limburg mensen met kopzorgen een luisterend oor. Coronacrisis
De coronacrisis zet CAW Limburg aan om de hulpverlening anders te (…) Het hele nieuwsbericht
In Limburg zijn er nu al vijftien coronadoden. In de Limburgse ziekenhuizen verblijven momenteel 177 besmette patiënten van wie 38 op intensieve zorgen. De meeste coronapatiënten (53) verblijven in het Jessaziekenhuis in Hasselt.

Voetganger (58) aangereden

Maandag 23 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan het kruispunt van de Grote Baan en de Ringlaan in Houthalen-Helchteren is gisterenavond rond 19.30 uur een 58-jarige voetganger uit Houthalen-Helchteren aangereden door een auto. De man raakte gewond.

Lena Theunissen overleden

Maandag 23 maart 2020
Peer - Lena Theunissen overledenIn WZC Sint-Antonius is zaterdag Lena Theunissen overleden, de weduwe van Jan Broekx. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
Het is maar dat je 't weet
Peer - Meld geweld in gezin via hulplijn 1712Tijdens de coronacrisis verwacht de telefonische hulplijn 1712 een toename van conflicten en geweld in gezinnen. Vandaag al krijgen vele politiezones en parketten meer klachten over familiaal geweld. Achter de hulplijn 1712 staat men klaar om meer oproepen hierover te beantwoorden. Men zal tijdens de coronacrisis telefonische en online permanentie blijven voorzien. 
Meld geweld in gezin via hulplijn 1712
Zoom

Geen missen tot en met 19 april

Maandag 23 maart 2020
In alle Belgische kerken worden tot en met 19 april geen missen opgedragen. Dat hebben de Belgische bisschoppen beslist. Dit betekent dat er geen vieringen zijn in de Goede Week, met Pasen en op Beloken Pasen. Alle doopsels en kerkelijke huwelijken worden uitgesteld. Vormselvieringen en eerste communies die tot en met 19 april gepland zijn, worden geschorst. Wat de vormselvieringen en eerste communies na 19 april betreft, is het voor het ogenblik te vroeg om al definitieve beslissingen te nemen. De bisschoppen zullen zo snel mogelijk en van zodra de maatregelen van de regering dit toelaten daarover de nodige informatie verstrekken.
Peer - Vanaf vandaag alternatieve treindienstVanaf vandaag is er een alternatieve treindienst van toepassing, meldt de NMBS. De treinen rijden volgens een aangepast aanbod op het volledige net. Plan uw reis vanaf de dag voor uw vertrek via de NMBS-app of nmbs.be voor meer info.

Helpen via hulpvoorhelden.be

Maandag 23 maart 2020
#samentegencorona
Peer - Helpen via hulpvoorhelden.be
Overal schieten solidariteitsacties als paddenstoelen uit de grond.
De website hulpvoorhelden.be bijvoorbeeld. In amper 48 uur tijd hebben er al meer dan 5.000 vrijwilligers hun diensten aangeboden aan onze zorginstellingen in de strijd tegen het coronavirus. De Limburgers hebben wel nog een duwtje in de rug nodig, want slechts 1% van de aanmeldingen kwam uit Limburg. Boodschappen doen of brengen voor zorgverleners, praatjes maken met ouderen die deze dagen in eenzaamheid moeten doorbrengen, maaltijden maken of brengen: het zijn allemaal diensten die Limburgers kunnen aanbieden om zorginstellingen in de buurt te helpen. Dus Limburg: go, go, go! Meer info via deze link.

Blijf in uw kot!

Maandag 23 maart 2020
Peer - Blijf in uw kot!ZoomDoe zoals deze springspin: blijf thuis en neem geen risico's door zonder echte reden anderen op te zoeken! (Foto Frido Van Hertum)
Het is hartverwarmend om te zien dat iedereen de zorgverleners in deze drukke en stressvolle periode wil steunen en bedanken. Je merkt dat zoiets het zorgpersoneel enorm deugd doet. Het Mariaziekenhuis krijgt veel vragen via allerlei kanalen van mensen die willen helpen en bijdragen. Daarom heeft men daar onderstaande actie op poten gezet. Zo kunnen mensen effectief hun steentje bijdragen en iets betekenen voor deze hardwerkende medewerkers en de zieke patiënten - iedereen kent (…) Het hele nieuwsbericht

Schuurtje in brand

Zondag 22 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is brand uitgebroken in een schuurtje aan de Sint-Lambertuslaan in Houthalen. De brandweer kon verhinderen dat het vuur oversloeg naar woningen in de buurt. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
Woorden van Jef
Peer - Ieder huiske heeft zijn kruiskeWat de toiletpapierhype in de grootwarenhuizen betreft: lang, lang geleden was ik in Oeganda. Ik verbleef er enige weken in een klein dorpje. Daar was natuurlijk geen WC zoals wij die kennen. Het huiske bevond zich in een krakkemikkig bouwsel van golfplaten in de bananenplantage. Toen ik mijn gevoeg gedaan had, bleek er geen wc-papier te zijn, maar wel blaadjes. Ja, blaadjes van een boom. Zachte blaadjes van een speciale boom, noem het de toiletboom of zoiets. Wel, ik voel nog altijd de (…) Het hele nieuwsbericht

Gewond door losgekomen wiel

Zondag 22 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren raakte vrijdagnamiddag rond 14.40 uur 29-jarige bestuurder uit Heusden-Zolder gewond nadat een losgekomen wiel van een vrachtwagen tegen zijn auto terecht was gekomen.

Ondertussen, in Wuhan...

Zondag 22 maart 2020
Peer - Ondertussen, in Wuhan...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

#samen #tousensemble

Zondag 22 maart 2020
Commentaar
Eerder deze maand werd de coronadreiging nog door velen afgeschilderd als paniekzaaierij door de media. Ondertussen heeft een periode van amper anderhalve week ons in een andere wereld gekatapulteerd, een ander land, een ander dorp, ja zelfs in families waarin iedereen anders met elkaar moet omgaan. Het virus ‘discrimineert’ niet, niet tussen afkomst of geloof, niet tussen rang of stand, niet tussen jong en oud. Niets is nog wat het een maand geleden was, en ook al zullen we deze crisis vroeg (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Peer - Fake News: helikopters boven LimburgNoodplanning en Crisisbeheer Limburg laat weten dat er op sociale media weer valse berichten de ronde doen. "Er doen op sociale media geruchten de ronde dat vanavond om 23u40 een aantal helikopters de provincie Limburg vanuit de lucht zouden ontsmetten om zo het coronavirus uit te roeien. We willen iedereen op het hart drukken dat dit niet zal gebeuren en het bericht dus fake news is!", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Van alle Vlaamse provincies telt Limburg met 478 gevallen het grootste aantal bevestigde coronabesmettingen. In Oost-Vlaanderen zijn er met 347 het minst. Limburg telt nu al tien coronadoden.
Peer - Containerunits bij het MariaziekenhuisZoom
Het wordt weer wat frisser en dan is het niet aangenaam in een tent. Vandaar dat de blauwe triage-tent op de parking van het Mariaziekenhuis in Pelt vervangen is door een containerunit (foto boven). Ook de seingevers hebben een containerunit gekregen van waaruit ze nu warm en droog kunnen werken. Die unit (foto onder) zie je staan als je de parking van het ziekenhuis oprijdt.  
Containerunits bij het Mariaziekenhuis
Zoom
#samentegencorona
Peer - Sporten? Ja, maar niet met de autoZoom
We delen nog graag deze boodschap van onze politie. "Mooi weer en sporten? Dat mag, maar zonder zich te verplaatsen met de wagen".

Ondertussen, aan de grens...

Zondag 22 maart 2020
Peer - Ondertussen, aan de grens...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Peer - We beginnen steeds meer op mekaar te lijkenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Enkele verduidelijkingen

Zaterdag 21 maart 2020
#samentegencorona
Er heerst blijkbaar nog onduidelijkheid over het advies om buiten te bewegen. Vanavond is daar verduidelijking over gekomen. Individuele fysieke activiteit in buitenlucht (of in gezinsverband) kan zolang het op wandelafstand van je huis is. Bijvoorbeeld:
- Alleen paardrijden vanaf de stal bij je thuis kan, maar niet als je naar de manege gaat.
- Vissen aan een kleine vijver kortbij kan, maar niet als iedereen aan een visvijver zit, ook niet op 1,5m afstand.
- Wandelen in de buurt kan, maar niet als je daarvoor de auto neemt tot een natuurgebied.
- Werken in je volkstuin kan, maar niet als dit een plek van samenkomst wordt.
Peer - 'Blijf in uw kot, ook tijdens het weekend'Het Crisiscentrum vraagt met aandrang om maximaal binnen te blijven, ook tijdens het weekend! "Stel je training of fietstocht aub uit. Luchtje scheppen? Doe dat in je straat of wijk!", luidt de mededeling. Meer info van het crisiscentrum via deze link.

Al zeven coronadoden in Limburg

Zaterdag 21 maart 2020
In Limburg zijn al zeven personen overleden aan het coronavirus. Het aantal besmette patiënten in Limburgse ziekenhuizen bedraagt momenteel 149. Daarvan liggen er 30 op intensieve. In de ziekenhuizen van Pelt en Tongeren zijn nog geen coronapatiënten overleden. In het Mariaziekenhuis in Pelt verblijven negen coronapatiënten, in het ziekenhuis in Tongeren zeven.

Klokken luiden als applaus

Zaterdag 21 maart 2020
#samentegencorona
Peer - Klokken luiden als applausZoomVanaf morgen zullen tot het einde van de corona-epidemie elke zondag de klokken van alle katholieke kerken in ons land samen luiden van 9.55 uur tot 10 uur. Met dit initiatief wil de katholieke gemeenschap van ons land in deze moeilijke periode iedereen een hart onder de riem steken, in het bijzonder de zieken en allen die zich voor hen inzetten: dokters, verpleegkundigen, thuiszorgers en mantelzorgers, in instellingen, ziekenhuizen en elders.Een teken van hoop én medeleven, van troost en dank. Tevens is het een oproep tot gebed. Want ook al kunnen christenen tijdelijk niet fysiek samen bidden, individueel of in het gezin kan het uiteraard onverminderd.

Zes schapen doodgebeten

Zaterdag 21 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
Klaarblijkelijk zijn de wolven ook tot in Pelt geraakt, want afgelopen nacht zijn er aan de Herenthoek zes schapen doodgebeten. Deskundigen van het Agentschap Natuur en Bos kwamen ter plaatse om stalen te nemen en eventueel te bevestigen dat de daders wolven zijn. Een zevende schaap is vermist - mogelijk werd het tot aan de Dommel gesleurd en is het met de Dommel meegedreven. De brandweer heeft de kadavers opgeruimd. UPDATEHet zevende schaap is terecht. Het zat vast in een gracht en het had een diepe hoofdwonde, maar het leefde nog. Twee jongens zagen het liggen. Een andere passant verwittigde de boer en met enkele helpende handen werd het schaap gered uit zijn benarde positie.

Germaine Reckers overleden

Zaterdag 21 maart 2020
Peer - Germaine Reckers overledenGisteren is in Meeuwen de uit Peer afkomstige Germaine Reckers overleden, de echtgenote van Jaak Camps. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Meester Methaan en de Piezema

Zaterdag 21 maart 2020
Chel mag het zeggen
Peer - Meester Methaan en de PiezemaWij schrijven september 1962. Het decor: de retoricaklas in het St.-Hubertuscollege in Neerpelt. Leerling Diel draagt een bril met glazen als de bodems van een inmaakbokaal. Een vrolijke kerel, die Diel. Zijn gezicht staat altijd op lachen. Het lijkt wel of hij niet ernstig kán kijken.
Er komt een nieuwe leraar vandaag. Met geacteerde zelfzekerheid stapt de man binnen. Wij kijken hem aan. Spanning! Ook vriendelijke Diel peilt hem. Reactie van de nieuwe docent, die onterecht vermoedt dat Diel hem (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouwen weg met bloemen

Vrijdag 20 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij Crea Fleur aan de Weg naar Gruitrode in Oudsbergen hebben twee vrouwen gisterennamiddag bloemen gestolen uit een winkelrek dat buiten aan de handelszaak stond. De vrouwen werden op camerabeelden vastgelegd. De politie tracht de dievegges aan de hand van de beelden te identificeren

Een bloemetje voor iedereen

Vrijdag 20 maart 2020
Peer - Een bloemetje voor iedereenZoomDoor het coronavirus COVID-19 is ons gewone leven even stil gevallen. Een goed moment om nog eens rondom ons heen te kijken en te genieten van elke geur en kleur. Bijvoorbeeld van deze hommel, die maar al te graag wou laten zien dat de natuur nog steeds mooi is! (Foto: Patrick Marquenie)
Peer - Corona: bisschop blij met solidariteitIn een vandaag opgenomen videoboodschap zegt mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, verheugd te zijn met de groeiende solidariteit die ontstaat naar aanleiding van de coronacrisis. "In het hart van de mens leeft iets zeer edels", aldus de bisschop. "Het bruisend leven in haast alle continenten is stilgevallen. Wij hebben dat nog nooit meegemaakt". De bisschop leeft onder andere mee met de gezinnen met kleine kinderen die het wellicht niet makkelijk hebben door deze crisis en met de ouderen die haast geen bezoek kunnen krijgen.

Kantoren bisdom gesloten

Vrijdag 20 maart 2020
Wegens de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn de kantoren van het bisdom Hasselt gesloten tot en met 5 april. Het bisdom is in de voormiddag op het nummer 011 28 84 40. Ook het Pastoraal Informatiecentrum is gedurende deze periode gesloten.

Van koud naar zeer zonnig

Vrijdag 20 maart 2020
Weerbericht
Peer - Van koud naar zeer zonnigEen krachtige kern van hoge druk trekt via Schotland naar de Oostzee en kan het weer in onze streken bepalen. Door de sterke drukstijgingen krijgen wolken nauwelijks kans om te ontwikkelen. Er wordt echter ook koude landlucht vanuit het noordoosten en later het oosten aangevoerd met lage maxima en tijdens de nacht is er kans op vorst. Eerst zorgt echter een zwakke storing voor veel wolken met nu en dan wat lichte regen.
Vandaag zorgt de zwakke storing voor veel wolken en af en toe valt (…) Het hele nieuwsbericht

Einde van de handbalcompetitie

Vrijdag 20 maart 2020
Peer - Einde van de handbalcompetitieZoomOmwille van de aanhoudende coronacrisis hebben de Koninklijke Belgische Handbalfederatie in samenspraak met de Vlaamse Handbalvereniging en de Ligue Francophone de Handball vandaag beslist dat alle nationale, regionale en provinciale competities definitief stopgezet worden. Met andere woorden: de competities eindigen vandaag en zullen op een later tijdstip niet hernomen worden.
 Voor wat betreft de modaliteiten rond stijgen en dalen wordt later een beslissing genomen. De geplande finales van de Beker van België bij de dames en heren, voorzien voor 11 april, worden eveneens niet gespeeld.

Corona: grenzen gesloten

Vrijdag 20 maart 2020
Sinds 15u zijn de landsgrenzen gesloten. Naar het buitenland rijden kan alleen nog voor essentiële verplaatsingen, zoals bijvoorbeeld het woon-/werkverkeer. Winkelen of tanken in het buitenland is niet meer toegelaten. Ook Nederlanders mogen België niet meer binnen. De politie is inmiddels met controles begonnen, ook op de kleinere wegen.
Wilt u toch de grens over, dan kan het handig zijn dat u attesten/bewijzen kan voorleggen met de reden van uw verplaatsing, zoals een attest van uw werkgever wanneer u de grens over moet om in Nederland of Duitsland te gaan werken.
#samentegencorona
Peer - Rode Kruis zoekt crisisvrijwilligersZoomHet coronavirus (Covid-19) heeft ons land in de greep. Woonzorgcentra, bloedcollectes en eventueel andere instellingen bereiden zich zo goed mogelijk voor op personeelsuitval omwille van het virus. Zij kunnen extra helpende handen goed gebruiken. Als crisisvrijwilliger bied je ondersteuning bij logistieke taken zoals bedden opmaken of maaltijden rondbrengen. Zo help je deze instellingen die kampen met personeelstekorten. Je helpt als crisisvrijwilliger door logistieke taken op te nemen. Medische (…) Het hele nieuwsbericht

Autokeuring beperkt terug open

Vrijdag 20 maart 2020
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) heeft na overleg met GOCA bereikt dat de keuringsstations op woensdag 25 maart terug opengaan. Gezien de situatie en de achterstand zal dit enkel zijn voor de bedrijfs- en transportvoertuigen, bussen, prioritaire voertuigen en technische herkeuringen. Voor de andere categorieën (waarvan het keuringsattest verstreek na 13 maart 2020) zal de termijn verlengd worden met 4 maanden, na het opheffen van de crisismaatregelen.

Zet je afval tijdig buiten

Vrijdag 20 maart 2020
Peer - Zet je afval tijdig buitenLimburg.net en de ophaalfirma’s stellen alles in het werk om de ophalingen te laten doorgaan. Op dit ogenblik lukt het nog om volgens het voorziene schema te werken. Om de ophalers te beschermen, worden extra voorzorgsmaatregelen genomen.
Naast de gebruikelijke hygiënische maatregelen mogen er maximaal 2 mensen (1 chauffeur en 1 ophaler) tegelijkertijd in de cabine van de ophaalwagen zitten. Hierdoor zijn er soms 2 wagens actief in een ophaalzone waar er anders maar (…) Het hele nieuwsbericht

Corona: ook Flixbus stopt

Vrijdag 20 maart 2020
Vanwege de opgelegde reisbeperkingen is FlixBus gestopt met alle internationale verbindingen van en naar België. "Vanwege de annulering van lijnen in België en Duitsland is het onvermijdelijk dat ook de lijnen van en naar Nederland worden gestopt," zo luidt het op de website van het vervoersbedrijf. "Alle passagiers hebben recht op volledige terugbetaling van de betaalde prijs zonder annuleringskosten in de vorm van een voucher die naar het voor de boeking gebruikte e-mailadres wordt gestuurd."
Peer - Olympische vlam opgehaald in AtheneZoom                                                                       (Cartoon: Fobie) 
De politiediensten hebben de opdracht gekregen om permanent controles uit te voeren om het strikt naleven van de maatregelen van de nationale veiligheidsraad te verzekeren. Sommige politiekorpsen, zoals Politie Kempenland, zetten daar nu ook de drones voor in. Er wordt inmiddels ook meer gecontroleerd aan de grenzen. 

Vrouw verwond door ex-partner

Donderdag 19 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de woning die zij samen met haar moeder betrekt aan de Kloosterstraat in Hechtel-Eksel is vanochtend een 22-jarige vrouw zwaar verwond met een mes door haar ex-partner. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. De politie kon de man, een dertiger, in de woning inrekenen. De man handelde onder invloed van drugs.

Geen voetbal tot en met 30 april

Donderdag 19 maart 2020
Alle voetbalwedstrijden op amateur-, provinciaal en gewestelijk niveau van jeugd en seniors worden tot en met 30 april afgelast. Collectieve trainingen blijven tot nader order voor alle voetbalclubs in België opgeschort tot en met 5 april, zoals beslist door de nationale veiligheidsraad

Twee mannen gewond bij aanrijding

Donderdag 19 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen een auto en een vrachtwagen op de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren vielen vanmorgen rond 9.25 uur twee gewonden: een 39-jarige man uit Diepenbeek en een 22-jarige man uit Houthalen-Helchteren.

Werkmaterialen gestolen

Donderdag 19 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is ingebroken in een tuinhuis aan de Kempenlaan in Houthalen-Helchteren. Zij gingen met werkmaterialen aan de haal.

Corona: blijf in beweging!

Donderdag 19 maart 2020
#samentegencorona
De hogeschool Thomas More in Turnhout raadt iedereen aan om in beweging te blijven tijdens deze coronacrisis. Ze lanceerde daarom een fitheidsprogramma. Daar vind je tips om je fysieke conditie op peil te houden en aanbevelingen voor de gezondheid. “Het concept bestaat uit drie onderdelen”, zegt docent Niels Van Werde. “Met Fitt Challenge is er elke dag een nieuwe uitdaging om aan je fysieke fitheid te werken. Bij Fitt Steps zijn blijven bewegen en het aantal stappen per dag belangrijk. En met Fitt Tip krijg je elke dag een tip om deze periode op een gezonde en leuke manier door te komen.”

Corona: nieuwe verduidelijkingen

Donderdag 19 maart 2020
#samentegencorona
De overheid heeft heel wat verduidelijkingen gepubliceerd in verband met de eergisteravond genomen maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus:
- Bezoek aan familie die niet onder hetzelfde dak woont wordt afgeraden, behalve om hulp te bieden aan kwetsbare personen (om bijstand en zorgen te voorzien voor oudere personen, voor minderjarigen, voor personen met een handicap en voor kwetsbare personen).
- Wat als je met je partner niet samenwoont onder hetzelfde dak? De nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Het Mariaziekenhuis werkt sinds vandaag met een nieuw triagesysteem op de dienst spoedgevallen, dat kondigden we eerder deze week al aan. Alle patiënten voor de spoed moeten zich eerst melden in de blauwe tent op de bezoekersparking. Patiënten met luchtweginfecties worden doorverwezen naar een speciaal ingerichte tent waar ze verder worden onderzocht. Alle andere patiënten zonder koorts en/of luchtweginfecties kunnen naar de ‘normale’ dienst spoedgevallen.
Om (…) Het hele nieuwsbericht

Corona: mag ik nog de grens over?

Donderdag 19 maart 2020
#samentegencorona
Vanuit Nederland wordt gesignaleerd dat er nog altijd veel Belgen naar Nederland komen, om er te winkelen of zo. "Eindhovens Dagblad" wijdde er gisteren een groot artikel aan. Maar dat grensverkeer mag eigenlijk niet meer. Het mag alleen nog om te gaan werken, in het kader van een co-ouderschapsregeling of om zorg te gaan verlenen aan een hulpbehoevend familielid of persoon waarmee je een zorgband hebt.
Anders mag het dus NIET meer, vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Alle hens aan dek in warenhuizen

Donderdag 19 maart 2020
Door het abnormale hamstergedrag van de afgelopen dagen is het bij de warenhuizen alle hens aan dek om de rekken te vullen. De distributiecentra draaien op volle toeren om de winkels zo snel mogelijk te bevoorraden. Sommige producten zoals aardappelen, melk en oh ja, wc-papier waren bij Colruyt bijvoorbeeld nog niet overal terug aangevuld. Toch laat Colruyt weten dat ze volop werken om de toestand te normaliseren. "Iedere klant heeft recht op basisproducten. Daarom vragen we je om solidair te zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Boswachters mogen boetes uitschrijvenZoomVanaf vandaag kunnen al de boswachters van ANB boetes uitschrijven aan wandelaars die de opgelegde coronamaatregelen niet respecteren. Hou je dus aan de algemene richtlijnen en geniet van onze natuur! (Foto Leon Van Ham)

Hulplijn voor ondernemers

Donderdag 19 maart 2020
#samentegencorona
Peer - Hulplijn voor ondernemersZoom
Unizo heeft een extra hulplijn voor ondernemers opgestart. Ook op hun website kan je terecht voor alle informatie over maatregelen in verband met het coronavirus.

Coronavirus en zwangerschap

Donderdag 19 maart 2020
Ben je zwanger en heb je vragen over het coronavirus en het effect op je zwangerschap of bevalling? Of wil je graag meer informatie over de coronamaatregelen op de afdeling materniteit en het secretariaat gynaecologie van het Mariaziekenhuis? Het ziekenhuis heeft er een interessante webpagina over gemaakt.

Vandaag gehoord

Donderdag 19 maart 2020
Het is maar dat je 't weet
"Humor en troost bannen misschien niet het virus, wel de angst." (Stijn Lauwers)

Even wat verstrooiing

Donderdag 19 maart 2020
#samentegencorona
Peer - Even wat verstrooiingZoomDe Nederlandse politie heeft op zijn website veel kleurplaten, raadseltjes en andere dingen voor kinderen staan.  Kijk maar eens hier. Veel plezier ermee!

Afstand houden in de winkel!

Donderdag 19 maart 2020
Peer - Afstand houden in de winkel!Zoom(Maak er een print van, kinderen kunnen deze prent dan inkleuren...)                                                                 
(Cartoon: Fobie)

Helaba, jongelui!

Woensdag 18 maart 2020
"Jongeren lijken niet te snappen dat het in die coronacrisis ook om hùn leven gaat. EN om dat van anderen, zoals dat van hun ouders, grootouders, hun andere familieleden, vrienden, kennissen,... Alles wat de regering aan de bevolking vraagt, lijkt bij veel jongeren langs hun rug af te lopen. Samenscholingsverbod? Ammehoela! Afstand houden? Pffff, laat dat maar aan de oudjes over.
Jongelui, vorig jaar hebben jullie ons, ouderen, wakker geschud met jullie klimaatmarsen. Terecht! Aandacht voor het klimaat is nodig. Te lang heeft onze generatie daar wellicht te weinig aandacht aan besteed.
Jammer genoeg kunnen wij geen coronamars houden, maar alsjeblieft, volg de regels die de overheid uitvaardigt! Realiseer je dat we, om uit deze crisis te komen, ook jullie hulp nodig hebben.
Geef ons nog de kans om straks samen met jullie aan het klimaat te werken!" (E.S.)

Carpoolparkings worden gereinigd

Woensdag 18 maart 2020
Peer - Carpoolparkings worden gereinigdZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer gaat weer de carpoolparkings in Limburg reinigen. Tijdens de reinigingswerken geldt daar een parkeerverbod zodat de aannemer grondig en efficiënt te werk kan gaan. De reiniging gebeurt immers grotendeels met een grote borstelwagen. Gezien daarmee niet tussen en onder auto’s kan gereinigd worden, is het belangrijk dat de parking volledig leeg is tussen 20.00 uur en 6.00 uur.
Komende vrijdagnacht reinigt het agentschap de carpoolparkings in Halen, (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen...

Woensdag 18 maart 2020
Peer - Ondertussen...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
In alle natuurgebieden van het Agentschap Natuur en Bos hebben de boswachters de afgelopen dagen coronarichtlijnen opgehangen. "Je mag op veilige afstand van elkaar wandelen in de gebieden. Kom enkel in gezinsverband wandelen en vermijd wandelingen met grootouders of mensen uit risicogroepen. Je moet ook afstand houden van elkaar en als het te druk is, zoek een ander plekje in de natuur", laat ANB weten.
De boswachters signaleren dat veel parkings bij de natuurgebieden overvol staan. Er is ook (…) Het hele nieuwsbericht
Kerkelijke uitvaarten mogen alleen nog in heel beperkte kring doorgaan: met slechts enkele nabestaanden, die voldoende afstand houden van elkaar. Rekening houdend met de nieuwe maatregelen die de burgerlijke overheid vandaag laat ingaan, wijzen de Belgische bisschoppen erop dat een kerkelijke uitvaart momenteel alleen nog kan doorgaan in heel beperkte kring. Dit betekent dat men slechts met enkele nabestaanden in het kerkgebouw aanwezig is en op voldoende afstand van elkaar. Een tweede mogelijkheid bestaat (…) Het hele nieuwsbericht

Help mondmaskers maken

Woensdag 18 maart 2020
#samentegencorona
Peer - Help mondmaskers makenZoomOm het tekort aan mondmaskers voor de zorgsector aan te pakken, wordt maakjemondmasker.be gelanceerd. Op deze site vind je het correcte patroon en handleiding om de broodnodige mondmaskers te naaien. Er circuleerden eerder al patronen, maar deze zijn minder getest en dus minder of zelfs helemaal niet veilig. Dit burgerinitiatief roept iedereen op om aan de slag te gaan onder het motto: ‘Wij laten onze zorgverleners niet stikken’. Meer info, instructies en hoe de mondmaskers opgehaald worden, is te vinden op maakjemondmasker.be.

Kan ik nog boodschappen doen? Ja!

Woensdag 18 maart 2020
#samentegencorona
Peer - Kan ik nog boodschappen doen? Ja!ZoomHet crisiscentrum laat nogmaals weten dat hamsteren niet nodig is. "Alle voedingswinkels blijven open, ook in het weekend. Het is dus niet nodig om eten of andere zaken in te slaan. Denk ook aan anderen", laat het Crisiscentrum weten.

Johnny Voners overleden...

Dinsdag 17 maart 2020
Peer - Johnny Voners overleden...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Fons Bielen overleden

Dinsdag 17 maart 2020
Peer - Fons Bielen overledenIn WZC Ornelia in Hasselt is vandaag de uit Wijchmaal afkomstige Fons Bielen overleden, de echtgenoot van Ghislaine Vrijsen. Hij was 79 jaar. Als gevolg van de coronacrisis zal het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in besloten kring plaatsvinden.

Mooi lenteweer

Dinsdag 17 maart 2020
Weerbericht
Peer - Mooi lenteweerEen uitloper van het hoog der Azoren kan het weer in onze streken bepalen. Na de doortocht van een storing op het einde van de week, stijgt de luchtdruk opnieuw. De wind komt dan echter uit een oostelijke sector en voert gevoelig koudere lucht aan.
Morgen is er veel zon in de ochtend. Later komen er echter meer wolken opzetten, maar het blijft droog. Bij maxima rond 17 of 18 graden wordt het warm. De zuidwestenwind spant aan tot matig. 
Donderdag maken opklaringen in de ochtend (…) Het hele nieuwsbericht

Geen autokeuringen meer

Dinsdag 17 maart 2020
Peer - Geen autokeuringen meerZoomNa overleg met de overheid werd beslist dat de activiteiten van de autokeuringscentra in Vlaanderen worden opgeschort, vanaf woensdag 18 maart 2020 tot nader te bepalen datum.
M.a.w. er zullen geen keuringen uitgevoerd worden in de keuringscentra, noch op verplaatsing. De duurtijd van deze maatregel is momenteel niet gekend.

Fluvius schort werken op

Dinsdag 17 maart 2020
Peer - Fluvius schort werken opZoomOok Fluvius neemt maatregelen in verband met het coronavirus. "Alle niet-dringende interventies waarbij we in contact komen met onze klanten (of andere collega's) worden voorlopig stilgelegd. Het gaat onder meer om gewone aansluitingen, het ombouwprogramma van de digitale meter en investeringswerken in de straat. Bij die investeringswerken zorgen we er wel voor dat we de werven veilig achterlaten. Onze diensten brengen de klanten waarbij de afspraken niet doorgaan op de hoogte", laat Fluvius (…) Het hele nieuwsbericht

Kringloopwinkels dicht

Dinsdag 17 maart 2020
De Biehal laat weten dat de Kringloopwinkels tot 6 april dicht gaan, vanwege de coronacrisis. De vrachtwagens van de inzameldienst rijden vanaf volgende week voorlopig niet meer uit.

Ondertussen, in de Wetstraat...

Dinsdag 17 maart 2020
Peer - Ondertussen, in de Wetstraat...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Spelende kinderen hebben deze namiddag brand veroorzaakt in een schuur aan de Zwamstraat in Overpelt. Bij aankomst van de brandweer hadden buren het vuur al grotendeels geblust. De schade bleef beperkt. De kinderen kregen een bolwassing van de politie. De ouders riskeren op te moeten draaien voor de schade en de brandweerinterventie.
Peer - Een grote tent bij het MariaziekenhuisZoomBij de spoedgevallendienst van het Mariaziekenhuis is er een grote tent (luchtfoto) geplaatst waar mensen met mogelijke luchtweginfecties  vanaf donderdag eerst worden onderzocht. Op deze manier hoopt het ziekenhuis patiënten die mogelijk besmet zijn, af te zonderen van andere spoedpatiënten. Op dit moment wordt in de tent de nodige infrastructuur voorzien voor het aansluiten van medische apparatuur en informaticabenodigdheden, evenals 20 bedden voor de eerste (…) Het hele nieuwsbericht
Een grote tent bij het MariaziekenhuisEen grote tent bij het Mariaziekenhuis
Zoom
Peer - Parket zal strafrechtelijk optredenHet parket zal optreden tegen diegenen die de maatregelen in deze coronacrisis niet naleven. "We bevinden ons in volle crisis en er wordt burgerzin en solidariteit van de hele bevolking verwacht. We beseffen dat het voor vele handels- en horecazaken geen evidentie is om tot (tijdelijke) sluiting over te gaan. Desalniettemin zal ook het parket haar verantwoordelijkheid opnemen en er mee op toe zien dat de maatregelen worden nageleefd omdat een niet-naleving verregaande en dramatische gevolgen kan (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA nam vanmiddag een Mechelse Herdershond in beslag bij een woning op de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren. De hond had geen voedsel of drinken ter beschikking. Hij zat in een hok vol uitwerpselen en werd door de eigenaar verwaarloosd. Het dier is overgebracht naar het dierenasiel.

De recyclageparken vanmorgen...

Dinsdag 17 maart 2020
Peer - De recyclageparken vanmorgen...Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Recyclageparken gesloten

Dinsdag 17 maart 2020
UPDATE Het gaat snel met de coronacrisis en voortdurend komen er nieuwe beslissingen. Zo sluiten alle recyclageparken deze namiddag, met onmiddellijke ingang. Het gaat om een beslissing van Vlaams minister Zuhal Demir. Heel wat parken kregen de afgelopen dagen tot 50% meer bezoekers en die drukte ging in tegen de richtlijn om met velen tegelijk te verzamelen en onnodige verplaatsingen te maken. Dus gaan de containerparken vanaf vanmiddag op slot.
Peer - Bezoek aan recyclageparken beperktZoomNet als zaterdag is er vandaag een overrompeling op de recyclageparken van Limburg.net. Ondanks de oproep om enkel de hoogstnoodzakelijke verplaatsingen uit te voeren staan er vandaag ellenlange wachtrijen aan alle recyclageparken van Limburg.net.
In normale omstandigheden kan op het recyclagepark de afstand van 1,5 m goed gerespecteerd worden. "Aangezien we nu een abnormale drukte zien, zijn we genoodzaakt het maximum aantal voertuigen op de parken te beperken. Hierdoor riskeren de (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast voor fake news

Dinsdag 17 maart 2020
Peer - Opgepast voor fake newsOp sociale media circuleren momenteel veel valse berichten in verband met het coronavirus. VRTNWS heeft een overzicht gemaakt van dit fake news. Bekijk via deze link de info.

Gommaire Liekens overleden

Dinsdag 17 maart 2020
Peer - Gommaire Liekens overledenVrijdag is in Genk de uit Wijchmaal afkomstige Gommaire Liekens overleden, de weduwnaar van Yvonne Hauwaerts en de levenspartner van Yvonne Van Loo. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.
Peer - Corona: 14 procent minder busrittenDe Lijn schakelt vanaf woensdag over op een aangepaste dienstverlening met minder bussen en trams. De laatste dagen zijn er veel minder reizigers, stelt Vlaamse vervoersmaatschappij. Er melden zich een hoger aantal personeelsleden van De Lijn ziek en de vervoersmaatschappij wil vermijden dat de komende tijd willekeurig ritten worden geschrapt. Vandaar wordt de dienstregeling structureel aangepast om ze voorspelbaar te houden: het aanbod busritten neemt af met 14 procent, en het aantal tramritten met 10 procent.

Jeanne Cools overleden

Maandag 16 maart 2020
Peer - Jeanne Cools overledenIn Oudsbergen is vandaag Jeanne Cools overleden, de weduwe van Jo De Haas. Zij was 93 jaar. Gezien de huidige overheidsmaatregelen zal na de crematie de afscheidsviering in de aula van het uitvaartcentrum Jaeken in Peer in besloten kring plaatsvinden. De assen zullen nadien uitgestrooid worden op de strooiweide van de stedelijke begraafplaats in Peer.
Het stadsbestuur schakelt vanwege de coronacrisis volledig over op afspraken. Je kan enkel telefonisch een afspraak maken. Voor niet-dringende zaken wordt je gevraagd je bezoek uit te stellen. Je kan het stadsbestuur bereiken via tel. 011 61 07 00. De medewerkers beoordelen of je vraag dringend is en plannen zo nodig een afspraak voor je in.   

Juwelen en geld ontvreemd

Maandag 16 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Luttelmeeuwen in Oudsbergen is gisteren ingebroken in een huis. De daders gingen met juwelen en geld aan de haal.

Corona-onderzoek in de tent

Maandag 16 maart 2020
Peer - Corona-onderzoek in de tentZoomTot woensdagavond worden mensen die symptomen van het coronavirus hebben en daarvoor hun huisarts hebben gebeld, bij een positieve evaluatie door die huisarts doorgestuurd naar een van de twee tenten (foto) die op de speelplaats van WICO-campus Sint-Maria in Pelt zijn geplaatst. In die tenten zijn drie artsen werkzaam die in beschermende pakken de patiënt onderzoeken en eventueel verdere maatregelen nemen.Het doorsturen kan alleen nadat de huisarts met de diensten in die tent telefonisch (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg.net en het coronavirus

Maandag 16 maart 2020
In lijn met de huidige maatregelen van de federale overheid blijft de dienstverlening van Limburg.net voorlopig gegarandeerd, zo meldt de Limburgse afvalmaatschappij.
- De recyclageparken blijven voorlopig open tijdens de normale openingsuren en ook de afvalophaling gaat voorlopig gewoon door zoals gepland. Limburg.net roept wel op om niet-noodzakelijke bezoeken aan het recyclagepark uit te stellen en vraagt parkwachters en bezoekers om de hygiënemaatregelen te respecteren om de kans op (…) Het hele nieuwsbericht
De  overheid nam nieuwe maatregelen in de strijd tegen de corona-epidemie. Zij laat wat  erediensten betreft enkel nog uitvaarten toe in beperkte kring. Doopsels en kerkelijke huwelijken worden niet meer toegestaan, ook niet in beperkte kring.
Vandaag gelezen
"Door de snelle verspreiding van het coronavirus hebben steeds meer mensen last van hoestschaamte. Mensen met hoestschaamte hebben het gevoel dat personen in hun omgeving het hun kwalijk nemen als ze in het openbaar hoesten en zo mogelijk virussen verspreiden. Ze schamen zich en zijn bang dat anderen denken dat ze zich onverantwoord gedragen", lezen we vandaag op de taaltelefoon van de Vlaamse Overheid.
Het is maar dat je 't weet
Peer - Corona: groepsactiviteiten verbodenDe gouverneur en het nationaal crisiscentrum hebben nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus bekendgemaakt:
- Groepsactiviteiten zoals groepsfietstochten, groepswandelingen,... zijn verboden. Je kan nog gaan wandelen, fietsen, lopen,... maar niet in groep (bijvoorbeeld geen wekelijkse fietstocht met groep wielertoeristen) en met behoud van de social distance (minimum 1.5 meter tussen personen).
- Het is belangrijk dat deze social distance overal behouden blijft! (…) Het hele nieuwsbericht

Volleyseizoen beëindigd

Maandag 16 maart 2020
Het volleyseizoen 2019-2020 wordt als definitief beëindigd beschouwd. Alle verder geplande wedstrijden en evenementen worden afgelast, met inbegrip van de finales van de Beker van Limburg, maar ook alle provinciale, landelijke en nationale eindronden, zowel voor volwassenen als voor de jeugd. Eerstdaags wordt ook een beslissing genomen over stijgen en dalen na deze competitie en de gevolgen voor de inschrijvingen en de reeksindeling voor de volgende competitie.
Kort nieuws van bij de buren
In een woning op de Weg naar Gruitrode in Oudsbergen werd gisteren ingebroken. Dieven gingen aan de haal met een laptop en reisdocumenten.
Peer - Niet naar wachtdienst met coronaklachtenZoomHebt u klachten als koorts, niezen of hoesten? Hebt u luchtwegproblemen? Dat wijst op een mogelijke besmetting door het coronavirus. Dan gaat u daarmee NIET naar de huisartsenwachtpost maar u belt de huisarts. Toch is er dit weekend bij de wachtpost, op de aanpalende speelplaats van WICO-campus Sint-Maria in (Neer)Pelt, een tent van het Rode Kruis gezet. Men verwacht volgende week inderdaad een grotere toestroom van coronapatiënten. Het is de bedoeling de mensen op afgesproken tijdstippen in de tent te ontvangen en te spreken, zonder dat ze in de wachtzaal moeten wachten. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, wordt eerstdaags bekendgemaakt.
Peer - Horeca en scholen dicht in NederlandDe Nederlandse overheid heeft besloten dat alle horecazaken en scholen de deuren moeten sluiten in het kader van de coronacrisis. Ook de crèches gaan dicht tot 6 april, net als sportclubs. Er wordt opvang geregeld voor mensen die in de cruciale sectoren werken. Rechtbanken gaan er vanaf dinsdag alleen nog dringende zaken behandelen; publiek is in de rechtszaal niet meer welkom.
Peer - Ondertussen, bij de nationale veiligheidsraad...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Peer - Waarschuwingen corona via BE-AlertDe corona-epidemie is een prangende noodsituatie in ons land. Bij een noodsituatie wil binnenlandse zaken u graag snel verwittigen. Daarom maakt de federale overheid gebruik van BE-Alert. Dat is een systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via e-mail (momenteel). Registreer je vandaag nog op www.be-alert.be.

Vooral niet onderschatten

Zondag 15 maart 2020
Het is maar dat je 't weet
Niet dat we iedereen nodeloos ongerust willen maken over het coronavirus. maar het kan geen kwaad, even onderstaande tekst te lezen. Het is een toelichting van prof. Wim Derave, professor aan de UGent, over de te verwachten impact van het coronavirus. Moraal: wees erg op je hoede en beperk absoluut je contacten. Doen! (Red.)
"Onze taak is duidelijk. De besmettingsgraad voor dit fel onderschatte virus is 2 à 3. Dit betekent dat elke besmette persoon gemiddeld 2 à 3 andere mensen besmet. Dit (…) Het hele nieuwsbericht

Hier en daar een kuchje

Zondag 15 maart 2020
Vandaag gelezen
"Aangezien er nog teveel mensen naar mijn goesting het Coronamonster niet begrijpen of er simpelweg te laks mee omgaan, hopelijk bij deze een wake-upcall. 
Gezond was ik, hier en daar een kuchje. Op nog geen 24 uur tijd veranderden mijn longen in hoestmonsters, kwam ik in ademnood, kreeg ik een beklemmend gevoel op de borst en hoestte ik bloed op.
Al snel was het duidelijk. Corona had mij akelig snel beet..
Na de eerste topzorgen op spoed mocht ik samen met mijn man (ook corona) naar huis. (…) Het hele nieuwsbericht

Waarom hamsteren? Daarom!

Zaterdag 14 maart 2020
Peer - Waarom hamsteren? Daarom!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Reisorganisatie Corendon heeft de komende twee tot vier weken alle vakantievluchten geannuleerd. Aanleiding is de coronacrisis. Het gaat vooralsnog om vluchten die vanaf morgen tot en met woensdag 31 maart vertrekken. Corendon vliegt o.m. vanaf Eindhoven Airport naar verschillende bestemmingen in Turkije en Spanje.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeersongeval op de Noord-Zuidverbinding in Eksel is vandaag een zwaargewonde gevallen. Een auto vloog er door de middenberm en ging over de kop. De bestuurder zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden.

Recyclageparken blijven open

Zaterdag 14 maart 2020
De recyclageparken van Limburg.net blijven voorlopig open tijdens de normale openingsuren en ook de afvalophaling gaat voorlopig gewoon door zoals gepland. Limburg.net vraagt iedereen wel om niet-noodzakelijke verplaatsingen naar het recyclagepark uit te stellen.

Om middernacht sloten de cafés

Zaterdag 14 maart 2020
Peer - Om middernacht sloten de cafésZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Lambert Nyssen overleden

Zaterdag 14 maart 2020
Peer - Lambert Nyssen overledenWoensdag is de uit Peer afkomstige Lambert Nyssen overleden, de echtgenoot van Florentine Fabri. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11.15 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Eraerts in Sint-Truiden.

Thieu Weytjens overleden

Zaterdag 14 maart 2020
Peer - Thieu Weytjens overledenDonderdag is de uit Grote-Brogel afkomstige Thieu Weytjens overleden, de echtgenoot van Simonne Vandermeulen. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van As. Begroeting: maandag (19-20 uur) in UitvaartCentrumAS.
De overheid heeft vanavond het ziekenhuisnoodplan afgekondigd. Dit betekent dat vanaf morgen, zaterdag 14 maart, bezoek niet langer toegestaan is in het Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum, met uitzondering van:
· Vrijwilligers en stagiairs
· Eén of beide ouders (of gelijkgesteld) van kinderen van minder dan 18 jaar die op pediatrie, materniteit of neonatologie liggen (Mariaziekenhuis)
· Onmiddellijke naasten van personen die in kritieke of eindelevensfase zijn
· Begeleiding bij noodzakelijke consultaties of onderzoeken door max. 1 (vertrouwens)persoon.
Ook alle raadplegingen, geplande onderzoeken en geplande ingrepen worden geannuleerd vanaf 14 maart. Dringende en noodzakelijke raadplegingen, onderzoeken en ingrepen gebeuren uiteraard wel nog. Ook alle lopende levensnoodzakelijke therapieën worden voortgezet.
Hebt u een consultatie, gepland onderzoek of geplande ingreep in het Mariaziekenhuis? Dat gaat dan niet door, tenzij u door het secretariaat van de arts gebeld wordt met de melding dat u wél verwacht wordt. Het ziekenhuis vraagt u om niet zelf contact op te nemen, dit om de betrokken diensten niet extra te belasten.

't Zijn tijden...

Vrijdag 13 maart 2020
Peer - 't Zijn tijden...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Corona: overzicht informatie

Vrijdag 13 maart 2020
Peer - Corona: overzicht informatieNoodplanning en Crisisbeheer Limburg heeft op hun website alle recente informatie gebundeld in verband met het coronavirus en de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad. Meer info via deze link.

Geen gezamenlijke doopvieringen

Vrijdag 13 maart 2020
Peer - Geen gezamenlijke doopvieringenHet bisdom Hasselt heeft deze namiddag praktische richtlijnen gepubliceerd in verband met het coronavirus. Tot 3 april zullen er geen gezamenlijke doopvieringen plaatsvinden. Huwelijken en uitvaarten kunnen plaatsvinden in beperkte kring. Geplande catechesebijeenkomsten voor vormsel en eerste communie gaan niet door. Over de geplande vormsel- en communievieringen is het nog te voorbarig om een beslissing te nemen, luidt het. "We wachten op verdere richtlijnen van de overheid voor de periode na 3 april", aldus het bisdom. Eerder werd er al gemeld dat er vanaf dit weekend geen eucharistievieringen of woorddiensten plaatsvinden.
Om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, is de bezoekregeling in het Mariaziekenhuis in Pelt opnieuw aangepast. "We begrijpen dat dit erg ingrijpende maatregelen zijn. We doen dit uit zorg en bescherming voor onze opgenomen patiënten. Bedankt voor jullie begrip," zo luidt het.
- Bezoek is enkel mogelijk van 19 tot 20 uur, door 1 persoon per dag, en dit enkel op de afdelingen zonder bezoekverbod.
- Er blijft een bezoekverbod op de afdelingen geriatrie, A2.1 en (…) Het hele nieuwsbericht

EMJ wordt uitgesteld

Vrijdag 13 maart 2020
Peer - EMJ wordt uitgesteldHet Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Pelt zal niet eind april-begin mei doorgaan, zoals gewoonlijk, maar wordt vanwege de coronacrisis uitgesteld tot het weekend van 11 tot 14 september. Dat is vanmorgen bekendgemaakt. 
Vanaf morgenavond middernacht worden in de Belgische scholen alle lessen opgeschort tot 3 april, het begin van de paasvakantie. Er wordt tot die tijd wel voor opvang in de scholen gezorgd. Crèches blijven open.
Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad vanavond beslist.
Andere besluiten gaan over de winkels: apothekers, voedingswinkels en winkels waar men dierenvoeding kan krijgen, blijven open. Alle andere winkels sluiten in het weekend. 
Alle cafés en restaurants gaan dicht vanaf morgennacht. Verder worden alle recreatieve activiteiten - op het vlak van sport, cultuur,... - geannuleerd. Aan bejaarden is gevraagd thuis te blijven om besmetting door het coronavirus te voorkomen.
De maatregelen gelden tot en met 3 april, het begin van de paasvakantie.

Het leven is hard

Donderdag 12 maart 2020
Peer - Het leven is hardZoom                                                                  (Cartoon: Fobie)
Peer - Chiro en Scouts zetten activiteiten on holdZoomChirojeugd Vlaanderen heeft vandaag beslist om al de activiteiten stopt te zetten tot eind van de maand. Er zal geen chiro georganiseerd worden op de komende drie zondagen. De Scouts en Gidsen Vlaanderen doen hetzelfde. Dit werd overeengekomen met alle nationale koepelorganisaties voor het jeugdwerk in Vlaanderen in nauw overleg met Vlaams minister Dalle voor Jeugd.
De maatregel is ondubbelzinnig: alle geplande activiteiten, tochten, spelen, weekends, feesten, enz. dienen te worden geannuleerd (…) Het hele nieuwsbericht

Geen Missen meer in kerken

Donderdag 12 maart 2020
De Belgische bisschoppen schorsen alle openbare liturgische bijeenkomsten van de katholieke Kerk vanaf komend weekend 14 en 15 maart tot alvast vrijdag 3 april. Doopsels, huwelijken en uitvaarten kunnen plaatsvinden in beperkte kring.

Kaartjes voor WZC-bewoners

Donderdag 12 maart 2020
Omwille van de dreiging van het coronavirus moeten de woonzorgcentra hun deuren sluiten voor bezoekers. En dan zitten die bejaarden daar tot na de paasvakantie. Waarom hen geen kaartje of een brief sturen? Op die manier wordt de eenzaamheid van de bewoners wat doorbroken. Dit kan naar iemand specifiek of eerder algemeen. In elk WZC zorgen de mensen van het woon- en leefteam ervoor dat die post bij de bewoners geraakt.

Wolven worden beter beschermd

Donderdag 12 maart 2020
Peer - Wolven worden beter beschermdZoomDe Vlaamse overheid wil de wolven in Limburg beter beschermen. Zo mag er tijdens de voorplantingsperiode niet meer gejaagd worden in het leefgebied van de wolven. Het netwerk van wildcamera's wordt uitgebreid en de Natuurinspectie drijft de controles op. Na de dood van wolvin Naya wil Vlaanderen voorkomen dat wolven August en Noëlla hetzelfde lot ondergaan. Daarom is beslist dat er tot eind juni niet meer gejaagd mag worden op het militair domein van Beverlo, het schietterrein van Helchteren-Meeuwen en het natuurgebied Pijnven. "Als er de wolven toch iets overkomt, dan kunnen er hogere boetes opgelegd worden en een gevangenisstraf van 5 jaar, dat is dubbel zoveel als nu", zegt Vlaamse minister van Natuur Zuhal Demir.

Corona: afgelastingen voetbal

Donderdag 12 maart 2020
"Gelet op de recente ontwikkelingen hebben de KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League in overleg met de autoriteiten en de Corona-stuurgroep het volgende besloten:
• Alle jeugd- en amateurwedstrijden en trainingen worden afgelast, van zowel veldvoetbal als futsal en minivoetbal
• De wedstrijden van dit weekend in de Pro League (1A en 1B en de Women’s Superleague) zullen achter gesloten deuren gespeeld worden, zonder fans dus
• De bekerfinale van zondag 22 maart wordt uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum
• Ook de internationale toernooien voor U17 en U19 (zowel jongens als meisjes) zullen niet doorgaan
• Alle activiteiten in het Nationaal Voetbal Centrum in Tubize (trainingen, detectiedagen, activiteiten van arbitrage, …) worden tot nader order opgeschort.
De afgelasting geldt al zeker tot 31 maart."

Snelheidsbeperking in Nederland

Donderdag 12 maart 2020
Peer - Snelheidsbeperking in NederlandZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Vandaag en morgen worden er in het Mariaziekenhuis in Pelt alleen spoedoperaties uitgevoerd. De overige ingrepen worden uitgesteld omdat gisteren een medewerker van het operatiekwartier positief testte op besmetting door het coronavirus. De personeelsleden die in contact kwamen met de betrokken ziekenhuismedewerker zijn inmiddels ook getest en blijven voorlopig thuis, in afwachting van de resultaten van die test. Ook alle patiënten die met de medewerker in contact kwamen worden geïnformeerd. De ziekenhuisdirectie gaat er vanuit dat men binnen twee dagen het operatiekwartier opnieuw volledig kan opstarten. Inmiddels testten in het ziekenhuis 5 andere patiënten positief op de aanwezigheid van het virus.
Basketbal Vlaanderen heeft omwille van het coronavirus beslist dat alle wedstrijden tot en met 31 maart worden afgelast. Ook in het volleybal is besloten alle volleybalwedstrijden op alle niveaus op te schorten tot einde maart.

Nieuwe vennootschap: Loca-Nova

Woensdag 11 maart 2020
Wim Maesen en Jan Stinkens, beiden uit Peer, hebben de besloten vennootschap Loca-Nova opgericht met zetel aan de Kleine Dorpsstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het oprichten en uitbaten van warenhuizen, supermarkten, discountwinkels en zelfbedieningszaken.

Cocaïnetrafiek: huiszoekingen

Woensdag 11 maart 2020
Vanochtend voerden de FGP’s van Antwerpen en Limburg simultaan huiszoekingen uit in dossiers die betrekking hebben op een vermoedelijke criminele organisaties die actief zijn in cocaïnetransporten en cocaïneverkoop. In twee aan mekaar gelinkte strafonderzoeken werden er vandaag in Limburg 21 huiszoekingen uitgevoerd (o.a. in Genk, Hasselt, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Dilsen-Stokkem, Hoeselt en Zonhoven) naast 19 huiszoekingen in het arrondissement Antwerpen. De geviseerde (…) Het hele nieuwsbericht

Lente in aantocht

Woensdag 11 maart 2020
Weerbericht
Peer - Lente in aantochtLangs de noordoostelijke flank van een hogedrukgebied over de Atlantische Oceaan worden storingen en buienlijnen naar onze streken gestuurd. Het is de volgende dagen wisselvallig. Het weekend lijkt droog te verlopen en na het weekend brengt een uitloper van het Azorenhoog een voorproefje van de lente. vandaag zorgt een storing voor talrijke wolken en perioden met regen. Na de middag wordt het even wat droger, maar nadien komt er opnieuw wat regen opzetten. De maxima liggen rond 14 graden en er staat (…) Het hele nieuwsbericht
Het Mariaziekenhuis in Pelt heeft enkele drastische maatregelen genomen in verband met het bezoek aan patiënten. "Als ziekenhuis trachten we de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. We willen graag benadrukken dat de veiligheid van onze medewerkers, patiënten en bezoekers onze hoogste prioriteit heeft. Daarom nemen we enkele drastische maatregelen. We hopen op deze manier bij te dragen tot het intomen van het Coronavirus, en danken jullie voor het begrip voor deze (…) Het hele nieuwsbericht

Twee vrouwen gewond bij ongeval

Woensdag 11 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Essenstraat en de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren raakte deze voormiddag rond 9.45 uur een wagen van de baan. Twee vrouwen van 58 en 59 jaar uit Houthalen-Helchteren raakten gewond.

Fietsster (18) gewond bij val

Woensdag 11 maart 2020
Peer - Fietsster (18) gewond bij valEen 18-jarige fietsster uit Peer raakte de voorbije nacht gewond toen zij ten val kwam in het centrum van Leuven. Zij werd naar het ziekenhuis gebracht en bleek onder invloed van alcohol.

Hogeschool PXL drie weken dicht

Woensdag 11 maart 2020
Het is maar dat je 't weet
Door het coronavirus sluit Hogeschool PXL in Hasselt vanaf morgen/donderdag preventief de deuren voor minstens drie weken. De lessen gaan online door.

Twee nieuwe natuurinspecteurs

Woensdag 11 maart 2020
Limburg krijgt twee nieuwe natuurinspecteurs bij. Er zijn er momenteel zes maar drie daarvan zijn langdurig ziek. De afgelopen jaren was de Natuurinspectie afgeslankt. Daar was heel wat kritiek op, vooral na de dood van wolvin Naya.
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen worden in heel Nederland de maximumsnelheden voor snelwegen aangepast. In plaats van 120 km/u en 130 km/u mag men daar voortaan tussen 6u en 19u maximum 100 km/u rijden. Hier leest u er alles over.

Er zijn teveel katten

Dinsdag 10 maart 2020
Het stadsbestuur biedt inwoners een korting van 25 of 15 euro aan voor de sterilisatie of castratie van hun huiskat. Alle katten en kittens moeten gecastreerd of gesteriliseerd worden voor ze 5 maanden oud zijn en/of voor verkoop of adoptie. Dat is sinds 1 april 2018 verplicht.
Het stadsbestuur moedigt de inwoners aan om de sterilisatie of castratie uit te laten voeren en biedt daarom kortingsbonnen aan via www.peer.be/sterilisatie-katten. Na de aanvraag ontvang je de bon per post of haal je hem af bij het Klantencontactcenter. De dierenarts verrekent de korting automatisch bij afgifte van de kortingsbon. Wel je kat niet vergeten.

Vijftien flitspalen beschadigd

Dinsdag 10 maart 2020
Peer - Vijftien flitspalen beschadigdZoomVorig jaar zijn er in Limburg vijftien flitspalen beschadigd, dat zijn er drie keer zo veel als in 2016. De herstellingen in Limburg hebben de overheid meer dan 30.000 euro gekost. Limburg staat op een trieste tweede plaats wat dat aantal beschadigde flitspalen betreft.

Mia Jansen overleden

Dinsdag 10 maart 2020
Peer - Mia Jansen overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige en in Kleine Brogel woonachtige Mia Jansen overleden, de echtgenote van Pierre Vanbaelen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kleine Brogel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Code geel: hevige regen

Dinsdag 10 maart 2020
Peer - Code geel: hevige regenHet KMI verwacht nog tot morgenochtend hevige regenval. Code geel blijft tot dan actief. "Vermits het de voorbije dagen al vrij veel geregend heeft, zijn problemen met wateroverlast op sommige plaatsen niet uit te sluiten. Het speciale noodnummer 1722 is actief voor niet-levensbedreigende hulp", laat het Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.

Ondertussen, in Italië...

Dinsdag 10 maart 2020
Peer - Ondertussen, in Italië...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie) 
Peer - Trappistdegustatie in Achelse KluisDit jaar start de Achelse Kluis met een uniek concept: een degustatie van 9 Belgische trappistenbieren waarvan er 5 elders moeilijk tot niet verkrijgbaar zijn. De bieren worden aangeboden in proefglaasjes van 17,5 cl.. In volgorde (met vermelding van het alcoholpercentage) zijn dat Westmalle extra van 4,8°, Achel Bruin van 8° met cara en ambermout van het vat, Chimay blauw van 9°, Rochefort 8 van 9.2°, Orval van 6.2°, Achel Blond late hopt van het vat van (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Nog meer maatregelen door coronavirus?Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Knoflook en het coronavirus

Maandag 9 maart 2020
Vandaag gelezen
"Eet tegen het coronavirus elke dag 5 teentjes knoflook. Het helpt geen bal, maar iedereen blijft wel op een veilige afstand." 
                                                                   (In "De Volkskrant")

Ludwig Vliegen overleden

Maandag 9 maart 2020
Peer - Ludwig Vliegen overledenVrijdag is Ludwig Vliegen overleden. Hij was 54 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.

Verkeerscontrole

Maandag 9 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
Zaterdagnacht heeft de politie in het totaal 344 bestuurders gecontroleerd in Bree, Genk en Oudsbergen. Vijf bestuurders hadden teveel gedronken en één bestuurder was onder invloed van drugs. Twee van hen moesten hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. Andere overtredingen: twee personen zonder gordel, één voertuig met teveel inzittenden, één bestuurder reed te snel en één bestuurder werd betrapt tijdens rijverbod.

Twee ongevallen

Maandag 9 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar Bree in Oudsbergen gebeurde gisteren rond 21 uur een kop-staartbotsing tussen twee auto's. Een 36-jarige Nederlander raakte daarbij gewond. In de Centrumstraat is gisterenavond rond 19.30 uur een voetganger aangereden door een auto. Een 65-jarige man uit Oudsbergen raakte daarbij gewond.

Voetganger (65) aangereden

Zondag 8 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is een 65-jarige voetganger aangereden op de Weg naar Opoeteren in Oudsbergen. Hij raakte gewond.

Twee niet-verzekerde auto's

Zondag 8 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
Zaterdagnacht werd een auto op de Meeuwerkiezel in  Bree getakeld. De auto was niet gekeurd, niet geldig verzekerd en niet ingeschreven. De bestuurder ontving ook een fiscaal PV. Op de Oudsbergerweg in Oudsbergen controleerde de politie vrijdagavond een bestuurder die een verkeerd inhaalmanoeuvre beging. De man kon geen geldig inschrijvings,- en verzekeringsbewijs voorleggen. De auto werd getakeld

Verlies voor Peer SV

Zondag 8 maart 2020
Peer - Verlies voor Peer SVPeer SV heeft vandaag thuis met 2-4 verloren van Kadijk. Sporting Grote Brogel won met 3-4 op het veld van Heidebloem Wijshagen. SV Breugel verloor met 2-0 bij Eendracht Zelem. Sporting Wijchmaal won met 2-3 op het veld van Verbroedering Lommel.
Peer - Internationale Vrouwendag vandaagZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Erik Thijs overleden

Zondag 8 maart 2020
Peer - Erik Thijs overledenVrijdag is Erik Thijs overleden. Hij was 60 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).

KRC Peer speelt gelijk

Zaterdag 7 maart 2020
Peer - KRC Peer speelt gelijkKRC Peer speelde vanavond thuis 0-0 gelijk tegen Lutlommel. KRC Peer moet zaterdag naar FC Eksel.
Toerisme
Peer - Een pijlschachtgladder in het GRMZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum van Tongeren een bijzonder object uit zijn collectie toe. Topstuk van de maand maart is deze polijststeen met een groef.
Bij opgravingen op de grens van Neerharen en Rekem ontdekten archeologen een grote prehistorische kampplaats. Ze vonden er deze ‘pijlschachtgladder’ of polijststeen, die voor onze streken uniek is. Hij dateert uit de periode van de Federmesser-mensen, die hier zowat 13.700 tot 12.800 jaar geleden leefden. Zij (…) Het hele nieuwsbericht

Julien tegen Julien

Vrijdag 6 maart 2020
Tribunaliteiten
Peer - Julien tegen JulienWie via internet reclame maakt heeft de wereld aan zijn voeten. Maar wat als twee ondernemingen met dezelfde naam uitpakken? Erg vervelend, vond de uitbater van hotel Julien - genoemd naar zijn zoon - toen hij werd geconfronteerd met hotel Julien uit Den Bosch. Julien was de architect van dit hotel. Het Antwerpse hotel bestond al sinds 2004 en had als domeinnaam Hotel-Julien.com. Maar, sinds 2017 verscheen op het internet hotel Julien met 'hoteljulien.nl' als domeinnaam. De Antwerpse hotelier liet dit niet (…) Het hele nieuwsbericht
De afgelopen jaren hebben de gerechtelijke diensten in Limburg met twee specifieke projecten de  economische fraude preventief aangepakt. Het initiatief tot deze projecten volgde nadat werd vastgesteld dat criminelen systematisch schermvennootschappen gebruiken om anoniem te kunnen frauderen. Zulke bedrijven worden op een fictief adres geplaatst en/of voorzien van een strofiguur om zo onder de radar van hun slachtoffers en ook de overheden te blijven. De criminelen kunnen alzo fiscaal en/of sociaal (…) Het hele nieuwsbericht

Weinig verletdagen in de bouw

Donderdag 5 maart 2020
Peer - Weinig verletdagen in de bouwZoomDe zachte winter zorgt voor weinig verletdagen in de bouwsector: er waren deze winter nog maar elf verletdagen bij de Limburgse bouwbedrijven. De warme winter, maar ook modernere technieken zorgden ervoor dat de bouw minder stil lag. Tien jaar geleden waren er 43 verletdagen.

Twee mannen gewond

Donderdag 5 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 29-jarige man uit Houthalen-Helchteren en een 50-jarige Hasselaar zijn gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's op de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 21.15 uur.

'Dag van de Zorg' geannuleerd

Donderdag 5 maart 2020
Peer - 'Dag van de Zorg' geannuleerdZoomDe 'Dag van de Zorg', die gepland was voor zondag 15 maart, is afgelast vanwege het coronavirus. Dat hebben Vlaams minister Wouter Beke en zijn federale collega Maggie De Block beslist op basis van informatie van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Het ging om een opendeurdag in zorgcentra, maar de overheid vindt het onverantwoord om een grote massa in contact te laten komen met kwetsbare medemensen zoals bejaarden en zieken.

Zacht en wisselvallig

Donderdag 5 maart 2020
Weerbericht
Peer - Zacht en wisselvalligDe straalstroom blijft aanhoudend onze streken teisteren met regenzones en buienlijnen. Daartussen kunnen mobiele wiggen korstondig voor drogere intermezzo's zorgen. De volgende dagen blijven de neerslagkansen dus vrij hoog en de temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag wordt een regenachtige dag bij 8 graden. De wind kiest voor het oosten en spant aan.
Vrijdag valt er in de ochtend regen. Na de middag wisselen droge perioden af met buien. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in het calcio...

Woensdag 4 maart 2020
Peer - Ondertussen, in het calcio...ZoomSinds het coronavirus heeft toegeslagen, verstommen de racistische spreekkoren op de Italiaanse voetbalvelden, zegt cartoonist Fobie... Hoe zou dat komen?
Grensgevallen
Ryanair heeft verschillende vluchten vanaf Eindhoven Airport naar Italië geschrapt vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het gaat om vluchten naar Napels, Rome, Bergamo en Pisa. Tussen 17 maart en 8 april vliegt de Ierse luchtvaartmaatschappij tien keer per week minder dan normaal. Dat meldt een woordvoerster van Eindhoven Airport.

Nieuwe vennootschap: Immo C&V

Woensdag 4 maart 2020
Jan Cloet uit Hechtel-Eksel en Nico Vanhout uit Peer hebben de besloten vennootschap Immo C&V opgericht met zetel aan de Steenweg Wijchmaal in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van onroerende goederen en het beheer van residentieel onroerend goed.

Vrouw (63) gewond bij botsing

Woensdag 4 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Fabriekstraat en Kaulillerdorp in Bocholt botsten deze voormiddag rond 9.30 uur twee auto's. Daarbij raakte een 63-jarige vrouw uit Bocholt gewond.

Kinderlokker veroordeeld

Woensdag 4 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een kinderlokker veroordeeld tot veertig maanden cel. De man deed meisjes van 4, 7 en 11 jaar oneerbare voorstellen. Hij sloeg toe in Hechtel-Eksel en Heusden-Zolder. Hij is voor tien jaar uit zijn burgerrechten ontzet en mag twintig jaar niet met jongeren werken.(PG)

Ruit rijdende lijnbus ingegooid

Woensdag 4 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een ruit van een rijdende lijnbus ingegooid in de wijk Meulenberg in Houthalen. Bij het voorval raakte niemand gewond. Er zaten slechts enkele reizigers op de bus.
In de rand
Een verhaal met een dubbel einde, gisterenavond. Een medewerker van het Natuurhulpcentrum moest naar Peer waar enkele wilde konijnen in een niet afgedekte buis waren gevallen en er op eigen kracht onmogelijk uit geraakten. Het ging om vier konijnen, waaronder een zwanger vrouwtje dat na haar val beviel van 4 jongen. Bij aankomst van de NHC-medewerker was dit vrouwtje helaas al overleden, net als haar jongen. De drie andere konijnen werden bevrijd en zijn ondertussen al vrijgelaten.
Het is maar dat je 't weet
Op 1 april - geen grap - organiseren het Parket Limburg en het provinciebestuur in CC Palethe in Pelt een drugsruikavond. Deelnemers gaan er o.m. de geur van een synthetisch drugslab leren herkennen. Je weet maar nooit of je in je buurt ineens zo'n geur waarneemt. En dan kan je dat gratis en anoniem melden bij het Drugsmeldpunt op het nummer 0800 20877.

Twee ongevallen: drie gewonden

Dinsdag 3 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's in de Bronweg in Houthalen-Helchteren raakten vanmorgen een 39-jarige vrouw en haar 10-jarige passagier gewond. In de Helzoldstraat is vanmorgen een 12-jarige fietser gewond bij een aanrijding met een auto.
Peer - Ondertussen, op het kabinet De Block...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Peer - Waarschuwing voor computerfraudeDe federale gerechtelijke politie (FGP) Limburg heeft de bevolking nogmaals gewaarschuwd voor computerfraude (phishing, hacking) en dit naar aanleiding van een door hen gevoerd grootschalig internationaal onderzoek.
De betrokken Nederlandse organisatie hackte bankgegevens van onwetende personen waarmee vervolgens in België elektromateriaal werd aangekocht bij diverse winkelketens. Het onderzoek heeft aangetoond dat minstens een honderdtal Belgische particulieren gedupeerd zijn.
De (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Meer controles op domiciliefraudeZoomHet gerecht in Limburg gaat op zoek naar mensen die onterecht een hogere uitkering krijgen, omdat ze officieel alleen wonen, maar in werkelijkheid toch samenwonen. Het arbeidsauditoraat in Limburg, het deel van het openbaar ministerie dat bevoegd is voor onder meer sociale fraude, gaat strenger controleren op domiciliefraude. Want wie alleen woont, heeft recht op een hoger leefloon of een hogere ziekte- of werkloosheidsuitkering. En daarom sjoemelen sommige mensen daarmee. "We willen vermijden (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak bij Snow Valley

Maandag 2 maart 2020
Peer - Inbraak bij Snow ValleyEr is ingebroken bij Snow Valley aan de Deusterstraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De feiten zijn vanmorgen vastgesteld.

Werkmaterialen gestolen

Maandag 2 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een bedrijf op Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren zijn werkmaterialen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Het is maar dat je 't weet
Op initiatief van Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits heeft het Agentschap Innoveren en Ondernemen de hulplijn 0800 20 555 opengesteld voor ondernemers en bedrijven die vragen hebben omtrent het coronavirus. Ook een actuele lijst met de meest gestelde vragen over dit thema wordt beschikbaar gesteld op de website van VLAIO. Veel bedrijven en ondernemers hebben vragen over de impact van het coronavirus. Vooral vragen ze zich af hoe ze moeten omgaan met personeelsleden die in een (…) Het hele nieuwsbericht

Alice Broeckmans overleden

Zondag 1 maart 2020
Peer - Alice Broeckmans overleden
Gisteren is Alice Broeckmans overleden, de weduwe van Michel Swennen. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.

 

Dieven stelen juwelen

Zondag 1 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Kuipershofstraat in Houthalen-Helchteren is vrijdag ingebroken in een woning. Er zijn juwelen gestolen.

Twee juwelendiefstallen

Zondag 1 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Kastanjestraat in Oudsbergen werd vrijdagnamiddag een inbraak vastgesteld. Er werd een juweel gestolen. Gisteren werd een inbraak vastgesteld in een woning op de Kerkmansstraat. Onbekenden gingen aan de haal met juwelen, cash geld en een handtas.

Breugel verliest bij Anadol

Zondag 1 maart 2020
Peer - Breugel verliest bij AnadolSV Breugel verloor vanmiddag met 0-3 van FC Anadol. Peer SV verloor ook: tegen Lummen werd het 2-1. Sporting Grote Brogel versloeg Grenstrappers Lommel Kolonie met 4-2.

Terug wat zachter

Zondag 1 maart 2020
Weerbericht
Peer - Terug wat zachterNa het bescheiden winterprikje, komen storingen vanuit het westen opzetten en brengen terug zachtere lucht met zich mee. Daarbij gaat de gradiënt ook toenemen en is ook de wind weer van de partij. Het wordt een wisselvallig en winderig weekend.
Vandaag is het droog in de ochtend met opklaringen. Na de middag komt er regen opzetten vanuit het zuiden bij maxima rond 9 graden. Opnieuw is de wind voelbaar aanwezig met rukwinden tot 60 km/u.
Maandag domineren wolken vaak, maar zijn (…) Het hele nieuwsbericht
23/05

Mijn zus Renilde is op 26 mei jarig Van harte gefeliciteerd

Rita en Valere Goossens Timmers
21/04

Proficiat aan Luc Goossens vanwege Helma en Marc.Hij is jarig op 24 april

Marc Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer