Het overige nieuws

Bomen op Mars

Vrijdag 30 november 2012
Pelt - Bomen op MarsZoomDe NASA gaf deze foto van de oppervlakte van Mars vrij. Het lijkt er op dat er bomen groeien, maar dat is slechts schijn.  De foto toont de omgeving van de Noordpool van Mars. Op dat moment smolt het lichte kooldioxide-ijs op de zandduinen waardoor men strepen van donker zand ziet ontstaan. Die strepen lijken op bomen, maar ze werpen geen schaduw. (Foto NASA)

Sonja Jannis overleden

Vrijdag 30 november 2012
Overpelt - Sonja Jannis overleden

Overpelt

In het ziekenhuis in Leuven is vandaag Sonja Jannis overleden, de echtgenote van Fons Cuyvers. Ze was 40 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Men kan het stoffelijk overschot dinsdag van 17 tot 18u gaan groeten in het funerarium Severens in de Houtmolenstraat 8.

Eliza Bloemen overleden

Vrijdag 30 november 2012
Overpelt - Eliza Bloemen overleden

Overpelt

Woensdag is Eliza Bloemen overleden, de echtgenote van Willem Voets. Ze was 84 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Centrum. Vandaag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Maria Plessers overleden

Donderdag 29 november 2012
Neerpelt - Maria Plessers overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is maandag Maria Plessers overleden, de weduwe van Henri Corten. Ze werd 88 jaar. Ze zal zaterdagmorgen om 10.30 uur worden begraven in de Sint-Jozefskerk van Boseind. Vrijdagavond om 18.30 uur is daar de avondwake.

Jo Oosterbaan overleden

Donderdag 29 november 2012
Overpelt - Jo Oosterbaan overleden

Overpelt

Vandaag is in het Mariaziekenhuis Jo Oosterbaan overleden, de weduwe van Harry Heeren. Ze was 88 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Holheide. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.

'De reis' in de Walburg

Woensdag 28 november 2012
Vrijdagavond om 20u brengt het theaterduo Patrick Heyte en Filip Haeyaert in de Walburg in Hamont het muziek- en theaterstuk "De Reis". Dat is een verhaal van een van de overlevers van Auschwitz. Het duo verwerkte het Duitse werkkampverleden van een familielid tot een aangrijpend verhaal van honger, pijn en wanhoop. Een ticket kost 3 euro.

Zou de Sint gaan zwemmen?

Woensdag 28 november 2012
Zaterdagnamiddag om 15.30u komt Sinterklaas op bezoek in zwembad Dommelslag. Of hij daar gaat zwemmen met zijn Pieten weten we niet, maar hij verwacht wel dat de kinderen hun ingekleurde tekening meebrengen en hij heeft daar graag een lekkere verrassing voor over. Kinderen kunnen de tekening afhalen in het Rest-eau-café van het zwembad of downloaden van hun website via deze link.

Mia Vanhout overleden

Woensdag 28 november 2012
Overpelt - Mia Vanhout overleden

Overpelt

Maandag is Mia Vanhout overleden, de echtgenote van Toine Voets. Ze was 85 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel.

Nand Leten overleden

Woensdag 28 november 2012
Overpelt - Nand Leten overleden

Overpelt

Maandag is Nand Leten overleden, de weduwnaar van Jet Bloemen. Hij was 87 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Overpelt-Centrum. Donderdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
Pelt - Spiegel Strijkkwartet speelt meesterwerkenZoomCultuurcentrum De Adelberg heeft een mooie reeks klassieke concerten in Noord-Limburg op het programma. De thematische reeks richt dit seizoen de spot op Belgische componisten onder de noemer Made in Belgium. Beginnend bij het ontstaan van ons land in 1830, toen in volle romantiek, en eindigend bij een aantal hedendaagse componisten wordt een reis gemaakt door de recente en boeiende Belgische muziekgeschiedenis. Om dit met klasse en panache te doen, wordt de "crème de la crème" (…) Het hele nieuwsbericht

NMBS-aanbod rond de kerstdagen

Maandag 26 november 2012
De NMBS lanceert voor de weekends van december en elke dag tijdens de kerstvakantie de Christmas Deal: een heen- en terugbiljet voor 9,90 euro (2de klas) of 14,90 euro (1ste klas). De kerstvakantie duurt tot en met 6 januari.

Pier Walbers overleden

Maandag 26 november 2012
Overpelt - Pier Walbers overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Pier Walbers overleden, de echtgenoot van Mina Vandebriel. Hij was 73 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Paula Geboers overleden

Maandag 26 november 2012
Neerpelt - Paula Geboers overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is donderdag Paula Geboers overleden, de echtgenote van Gerard Alders. Ze was 77 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van de Grote Heide. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Martha Daniels overleden

Maandag 26 november 2012
Neerpelt - Martha Daniels overleden

Neerpelt

Gisteren is Martha Daniels overleden, de echtgenote van Jan Houben. Ze was 87 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Herent. Dinsdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Juul Luyten overleden

Zondag 25 november 2012
Pelt - Juul Luyten overledenIn het rusthuis Sint-Jozef in Neerpelt is vandaag Juul Luyten overleden, de echtgenoot van Marcelle Moons. Hij was 92 jaar. Afkomstig van Mol werkte hij op de Metallurgie in Overpelt als riemenmaker. In zijn jeugdjaren was hij ook voetballer bij Overpelt-Fabriek. 
Van de Houtmolenstraat in Overpelt verhuisde hij uiteindelijk naar de Hoekstraat in Neerpelt. De voorbije twee jaren verbleef hij daar in het rusthuis. UPDATE Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Boseind.

Fiets mee met Palliovik!

Zondag 25 november 2012
Pelt - Fiets mee met Palliovik!ZoomVolgend jaar viert Palliovik haar vijftienjarig bestaan. Palliovik is de organisatie die geld inzamelt voor de palliatieve zorgen van ongeneeslijk zieke kinderen. Naar aanleiding van de verjaardag wordt er opnieuw een tourtocht naar Leuven georganiseerd, een begeleide tourtocht Overpelt-Leuven-Overpelt, met een afstand van 165 kilometer. Prik zondag 30 juni 2013 alvast in uw agenda. Geïnteresseerde wielertoeristen moeten zich wel op voorhand inschrijven. Alle verdere info is te vinden op www.palliovik.be.

Thieu van de Kerkhof overleden

Zondag 25 november 2012
Neerpelt - Thieu van de Kerkhof overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vrijdag Thieu van de Kerkhof overleden, de echtgenoot van Berbke Rabijns. Hij was 85 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-centrum. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.
 

Jaak Loos overleden

Zondag 25 november 2012
Neerpelt - Jaak Loos overleden

Neerpelt

In het Oost-Vlaamse Haaltert is woensdag Jaak Loos overleden, de echtgenoot van Madeleine Kwanten. Hij was geboren in Sint-Huibrechts-Lille en werd 77 jaar. Dinsdag is er om 11.15u een rouwmis in de St-Jozefskerk in Erembodegem-Terjoden.

Man steekt winkelbediende neer

Vrijdag 23 november 2012
In de V&D in de Vrijstraat in Eindhoven heeft een nog onbekende man vanavond even voor sluitingstijd een winkelbediende neergestoken toen die de dader als winkeldief wilde ontmaskeren. De politie heeft dadelijk een signalement van de jonge dader verspreid, maar die kon ontkomen. Het is niet bekend wat hij gestolen had. Over de toestand van het slachtoffer is niets bekendgemaakt. UPDATE De toestand van het slachtoffer is stabiel, zegt de politie. De man werd met een mes in zijn buik gestoken toen hij de dader wilde tegenhouden die net een kassa had overvallen en met geld als buit de vlucht nam.

Topbenoemingen in Mariaziekenhuis

Vrijdag 23 november 2012
De raad van bestuur van het Mariaziekenhuis heeft dr. Marnix Goethals per 1 januari 2013 aangesteld als medisch directeur. Hij is een befaamd cardioloog die op dit ogenblik nog diensthoofd en voorzitter is van de afdeling inwendige ziekten van het H. Hartziekenhuis in Roeselare, dat fuseerde met het ziekenhuis van Menen. Er werken daar ongeveer 210 artsen, tegenover 115 in het Mariaziekenhuis. Hier gaat Goethals dr. Griet Vandervelpen opvolgen, die werd aangesteld als medisch directeur van het (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar de... Blues Night?

Vrijdag 23 november 2012
Pelt - Gratis naar de... Blues Night?ZoomVanavond in De Posthoorn in Hamont: "Blues Night", een bluesavond met King King & The Rythm Chiefs & The Bottle Comets. Voor de echte liefhebbers!
- King King: ze bestaan misschien nog maar twee jaar, maar deze Schotten (foto) zijn inmiddels al gekend bij het grote publiek. Als echte Schotten treden zij op in een kilt. Dat gecombineerd met hun keiharde blues zorgt voor een waar spektakel. King King featuring Alan Nimmo stond al op festivals in Edinburgh, (…) Het hele nieuwsbericht

Man doodgebloed op hek

Vrijdag 23 november 2012
In Waalre is gisteravond een 50-jarige man uit Valkenswaard doodgebloed nadat hij over een tuinhekje wilde stappen. Hij kwam echter met zijn lies vast te zitten op een pin van het tuinhek. Die pin doorboorde zijn onderlichaam en daarbij werd zijn slagader geraakt. Toen buurtbewoners bij de man uitkwamen was hij al doodgebloed.
De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg organiseert samen met de POM’s van Antwerpen en West-Vlaanderen een groepsaankoop van groene elektriciteit voor bedrijven. Ook voor een groepsaankoop van aardgas kunnen bedrijven deelnemen. Bedrijven kunnen vandaag reeds inschrijven om deel te nemen aan deze groepsaankoop. De inschrijvingen lopen tot 5 februari 2013. Op basis van het verbruik van de ingeschreven bedrijven wordt een offertevraag uitgestuurd naar de energieleveranciers. Daarna kunnen bedrijven definitief beslissen om al dan niet in te stappen in de groepsaankoop. Meer info

Controleweekend komt er aan

Donderdag 22 november 2012
Vanaf morgenavond start het tweede groot controleweekend dat op initiatief van het provinciebestuur dit jaar in het verkeer wordt gehouden. Vanaf morgenavond 22u en tot maandagmorgen 6u riskeert u op verschillende plaatsen in de provincie geconfronteerd te worden met gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles. Daaraan wordt meegewerkt door de lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.
Pelt - Introdans brengt passie in De AdelbergZoomIntrodans behoort tot de top drie van de Nederlandse dansgezelschappen en heeft een internationale reputatie. Telkens opnieuw koppelt de groep artistieke inventie aan technische perfectie. De professionele dansers dansen bovendien met een ongelofelijke precisie. Introdans is dan ook een graag geziene gast in De Adelberg.
Met Hartslag brengt Introdans een zuiders programma, samengesteld uit vier choreografieën. De avond start met het verstilde Fugaz (foto) van de Spaanse (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf 9 december wijzigt de NMBS de dienstregeling voor een deel. Voor wat Neerpelt betreft houdt die wijziging in, dat de trein naar Antwerpen vanaf dan vijf minuten later vertrekt: niet langer om 32 minuten na het uur maar om 37 minuten na het uur. Vanuit Antwerpen vertrekken de treinen richting Neerpelt vanaf 9 december om 10 minuten na het uur, dat is drie minuten vroeger dan nu. Een en ander heeft te maken met het feit dat er voortaan op de lijn Hasselt-Mol twee nieuwe stopplaatsen worden heropend: Beringen en Zonhoven. 

Christof Schildermans overleden

Woensdag 21 november 2012
Overpelt - Christof Schildermans overleden

Overpelt

Zondag is Christof Schildermans overleden. Hij was 41 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel. Donderdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Een grot in een gotische kathedraal

Dinsdag 20 november 2012
Pelt - Een grot in een gotische kathedraalZoomAf en toe geeft de NASA weergaloze foto's vrij die genomen zijn door ruimtetelescoop Hubble. Zoal deze. Vooraan ziet u, met wat verbeelding, iets als een grot in een gotische kathedraal, met in die grot een hel lichtende ster. Rond die ster zijn andere sterren in feite een gasnevel aan het vormen, de NGC 6357. Boven die nevel staat het sterrencluster Pismis 24. Het licht van de felst stralende ster daarin, bovenaan in het midden, komt eigenlijk van drie sterren, die elk een massa hebben van meer dan 200 keer de massa van de zon. (Foto NASA)

Jèn Driesen overleden

Zondag 18 november 2012
Overpelt - Jèn Driesen overleden

Overpelt

Morgen wordt Jèn Driesen, de echtgenoot van Mariette Scheelen, in familiekring gecremeerd. Hij overleed woensdag. Vanavond tussen 19u en 20u kan men in het uitvaartcentrum Vandebosch een groet brengen aan zijn stoffelijk overschot.
Pelt - Limburgse fototentoonstelling in LommelZoomGisteravond werd in zaal Klosterhof in Kattenbos het 42ste salon voor de fototocht geopend, een jaarlijkse fototentoonstelling waar alle Limburgse clubs, aangesloten bij het VLF (Verbond van Limburgse Fotokringen) aan meewerken. Daar werden ook de prijzen uitgereikt, en de Lommelse organiserende club ISO400 viel vaak in de prijzen. Zo sleepte ze twee van de drie gouden medailles in de wacht. Er werden ook heel wat persoonlijke prijzen verdeeld.
Vandaag loopt de tentoonstelling nog van 10 tot 20u: in zaal Klosterhof, Diestersestraat 1 in Lommel.

Drugscrimineel vermoord in Eindhoven

Zaterdag 17 november 2012
Bij een schietpartij vanmorgen rond 5 uur in Eindhoven is een 41-jarige Eindhovense drugscrimineel doodgeschoten. Men heeft nog geen aanwijzingen naar de dader(s). Het slachtoffer, Aran de Jong, werd verdacht van omvangrijke internationale handel in softdrugs. Hij was deze zomer, na een jaar voorarrest, tijdelijk vrijgelaten in afwachting van zijn proces volgende maand. Het slachtoffer was ook de man achter een beleggingsvennootschap, achter modezaak James Hoed in Eindhoven en hij was samen met zijn broer eigenaar van een bungalowpark in het Nederlands-Limburgse Meijel. Er staan nog andere vennootschappen op zijn naam.

Nog tot vanavond: GLOW

Zaterdag 17 november 2012
Pelt - Nog tot vanavond: GLOWZoomNog tot en met vanavond kunt u in Eindhoven naar het lichtspektakel GLOW gaan kijken. Dat speelt zich af op een twintigtal locaties. (Foto's Marcella Stappers)
Nog tot vanavond: GLOWNog tot vanavond: GLOW
Nog tot vanavond: GLOW
Zoom

Michel Sleurs overleden

Zaterdag 17 november 2012
Neerpelt - Michel Sleurs overleden

Neerpelt

Donderdag is Michel Sleurs overleden, de weduwnaar van Louise Loos. Hij was 81 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Boseind. Maandag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Catho Bernaerts overleden

Zaterdag 17 november 2012
Neerpelt - Catho Bernaerts overleden

Neerpelt

Donderdag is Catho Bernaerts overleden, de echtgenote van Jaak Huibers. Ze was 88 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Neerpelt-Centrum. Dinsdag tijdens de avondmis van 18.30 uur wordt er daar voor haar gebeden.

Henk Mandos overleden

Zaterdag 17 november 2012

Neerpelt

Gisteren is Henk Mandos overleden, de echtgenoot van San Nio Lie. Donderdag om 10.30u wordt voor hem een uitvaartmis opgedragen in de kerk van Boseind. Woensdag om 18.30u is er daar een gebedswake.

Waarom kruisspinnen een kruis dragen

Vrijdag 16 november 2012
Pelt - Waarom kruisspinnen een kruis dragenZoomVan de meer dan 600 soorten spinnen die in ons land voorkomen, is de Kruisspin wellicht de meest bekende. In tegenstelling tot de meerderheid van de soorten laat ze zich over het algemeen gemakkelijk herkennen door de witte kruisvormige tekening op het achterlijf, waaraan ze haar naam te danken heeft. Maar hoe komt ze aan dat kruis?
De Kruisspin (Araneus diadematus) is een opvallende en algemeen voorkomende spin die behoort tot de familie van de Wielwebspinnen (Araneidae). Het (…) Het hele nieuwsbericht

Miet Davids overleden

Donderdag 15 november 2012
Neerpelt - Miet Davids overleden

Neerpelt

Gisteren is Miet Davids overleden, de weduwe van Antoon Simons. Ze was 79 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van SHLille. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake. 

Frans Lauwkens clubkampioen

Woensdag 14 november 2012
Overpelt - Frans Lauwkens clubkampioenZoom

Overpelt

In zaal Holheide werden de clubkampioenen 2012 van Wielerclub Overpelt-Fabriek gehuldigd. Voor de vierde keer op rij was Frank Lauwkens de primus.Bij het B-team was het Jean Andelhofs die de meeste ritten had gereden. Tweede werd David van der Linden, hij kreeg ook de pechprijs. 
Pelt - Louis Paul Boon, een gemiste NobelprijsOp 12 maart was het precies honderd jaar geleden dat Louis Paul Boon in Aalst geboren werd. In Nederland en Vlaanderen wordt hij door velen beschouwd als de belangrijkste romanschrijver in de Nederlandse literatuur van de twintigste eeuw. De tweedelige roman De Kapellekensbaan en Zomer te Ter-Muren vormt het toppunt van zijn oeuvre. CC De Adelberg brengt met een boeiende lezing én een tentoonstelling deze intrigerende figuur en zijn werk weer tot leven.
Inleider Willem M. (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Waarom vlinders niet vuil of nat wordenZoomWaarom worden de vleugels van vlinders niet vuil of nat? Een Amerikaanse universitaire studie heeft het uitgezocht. Men kwam tot de vaststelling dat vlindervleugels met schubbetjes zijn bedekt, zodat alle vuil of water er van afrolt, zoals op een leien dak. Lees dit boeiend verhaal van Natuurpunt. (Foto: Philippe Vanmeerbeeck)
Vrijdag gaat de provinciaal gecoördineerde verkeersactie rond de verlichting van zwakke weggebruikers en bromfietsers van start. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is, zegt het provinciebestuur. En fietsverlichting is dan nog maar een minimum – fluo-hesjes en andere fluo-gadgets met verlichting combineren is nog (…) Het hele nieuwsbericht

Wat zit er op mijn voedertafel? (1)

Maandag 12 november 2012
Neerpelt - Wat zit er op mijn voedertafel? (1)Zoom

Neerpelt

Vogels die anders tussen het gebladerte verscholen zitten, komen, nu de winter nadert, in het volle licht naar je voedertafel. Een ideale gelegenheid om ze te leren kennen. Natuurpunt Neerpelt wil de volgende wintermaanden elke week één vogelsoort in de kijker plaatsen. Als eerste komt de koolmees (foto) aan de beurt. Ze hangt als een ware acrobaat op vetbol of pindaslinger. Geen enkele andere vogel is zo behendig. De koolmees balanceert op de dunste twijgjes, hangt in de (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Ieven overleden

Maandag 12 november 2012
Overpelt - Jan Ieven overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Jan Ieven overleden, de echtgenoot van Henriette Janssenswillen. Hij was 91 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Mia Urlings overleden

Maandag 12 november 2012
Neerpelt - Mia Urlings overleden

Neerpelt

Vrijdag is Mia Urlings overleden. Ze was 89 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden.

Henriette Tielen overleden

Maandag 12 november 2012
Overpelt - Henriette Tielen overleden

Overpelt

Zaterdag is Henriette Tielen overleden, de weduwe van Albert Vanderhenst. Ze was 85 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden.

Vanavond begint 'GLOW' in Eindhoven

Zaterdag 10 november 2012
Vanavond om 19u begint in Eindhoven weer de lichtmanifestatie GLOW, waarbij de binnenstad spectaculair wordt belicht. Vorig jaar kwamen daar circa 360.000 bezoekers op af, een record.
Het thema dit jaar is Façades & Faces. Lichtkunstenaars delen hun visie op het thema met de stad Eindhoven. Men kan de lichtroute zelfstandig afleggen maar ook een gids vragen. Vanavond start trapt GLOW op het Stadhuisplein af met het project LEDs light 2018 Eindhoven, een project om aandacht te vragen voor de kandidatuur van Eindhoven (en Brabant) voor de titel Culturele Hoofdstad 2018. Alle bezoekers op de route schijnen dan zes minuten lang met speciale LED-lampjes naar boven en verlichten zo de hemel.

Geen trein in het weekend

Donderdag 8 november 2012
Pelt - Geen trein in het weekendZoomKomend weekend - zaterdag 10 én zondag 11 november - rijden er geen treinen tussen Neerpelt en Mol. De reden is dat de rails tussen Mol en Balen-Werkplaatsen vervangen gaan worden. Wie naar Antwerpen wil, kan de bus nemen tot Mol en daar de trein nemen. Het treinverkeer wordt zondag vanaf 18u hernomen. (Foto Leon Alders)
Pelt - Workshop ‘Gezonder Leven’ voor seniorenZoomZwembad Dommelslag en de gemeenten Overpelt en Neerpelt organiseren op maandag 26 november een workshop rond gezonder leven. De workshop duurt van 13.30 uur tot 16.00 en richt zich heel speciaal tot de senioren. Deelnemen is gratis, maar inschrijven is wel verplicht.
Regelmatig bewegen, evenwichtig eten en je lichaam verzorgen zijn de sleutelbegrippen voor een gezondere levensstijl. De workshop spitst zich daar dan ook op doe. Senioren leren er hoe ze efficiënter kunnen bewegen. Ook maken (…) Het hele nieuwsbericht

'Le Noze di Figaro' in De Adelberg

Donderdag 8 november 2012
Pelt - 'Le Noze di Figaro' in De AdelbergLe Nozze di Figaro behoort samen met Cosi fan tutte en Don Giovanni tot de drie grote Italiaanse opera’s van Mozart. Het stuk is nog steeds razend populair door het vlotte verhaal en de fantastische muziek. In dit blijspel van Pierre Beaumarchais gaat Figaro, een grafelijke bediende, trouwen met Susanna, de kleedster van de gravin. Maar de trouwdag verloopt niet zoals gepland. De graaf heeft immers een oogje op Susanna laten vallen en wil als heerser het oude recht op ‘de (…) Het hele nieuwsbericht

'Lijn Antwerpen-Hamont doortrekken'

Woensdag 7 november 2012
Pelt - 'Lijn Antwerpen-Hamont doortrekken'Zoom"Vanaf december 2013 rijdt de trein van Antwerpen naar Neerpelt door naar Hamont, 700 meter van de Nederlandse grens. Wij willen NS en NMBS oproepen om deze trein door te laten rijden naar Weert," stellen de initiatiefnemers van een petitie die ons vanavond bereikte. U kunt die petitie zelf virtueel ondertekenen als u op deze link klikt. (Foto Leon Alders)

Gratis naar... Margreet de Heer?

Maandag 5 november 2012
Pelt - Gratis naar... Margreet de Heer?Woensdag komt de Nederlandse auteur Margreet de Heer naar het Raadhuis in Lommel. Ook u kunt er nog bij zijn, en dankzij Internetgazet zelfs gratis als u asap een mailtje met uw naam en adres stuurt naar jan.buyens[!]ccdeadelberg.be VOOR morgenmiddag 12.00 uur. De eerste twee mailers van elke gemeente ontvangen elk één gratis ticket.  
De auteur is een theologe die besloot striptekenaar te worden, en (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Met de motor naar het dak van IndiaZoomVier mannen uit Neerpelt en Overpelt - Kris Claessens, Theo van Horne, Jos Van Herck en Ivo Bax - hebben met de motor de hoogst berijdbare bergpas in India beklommen. Ze bereikten de top van 5.602 meter. Het was al lang een droom van de motards, die anders door de Alpen en Pyreneëen reizen, om eens naar India af te zakken. In totaal verbleven ze daar zowat drie weken, waarin ze een dikke 1.600 kilometer aflegden. Dat lijkt niet zo veel, maar de wegen ginds zijn dan ook niet te vergelijken met hier. Ze moesten door de modder ploeteren, rivieren oversteken en af en toe mochten ze zich gelukkig prijzen dat de weg verhard was. Maar voor de mannen was het een fantastische ervaring.

Maurice Gorissen overleden

Zaterdag 3 november 2012
Neerpelt - Maurice Gorissen overleden

Neerpelt

Donderdag is Maurice Gorissen overleden, de echtgenoot van Beatrijs Bringmans. Hij was 58 jaar. Woensdag om 14u is er een afscheidsplechtigheid in het crematorium van Hasselt.  

Wacht met tandpijn tot maandag

Zaterdag 3 november 2012
Weet u wat het kost om de tandarts met wachtdienst aan de lijn te krijgen? 1,5 euro per minuut! "Bij mij duurde het 5 minuten, dus was ik 7,5 euro kwijt aan dat betaalnummer, alleen al omdat ik verschrikkelijke tandpijn had," aldus een lezeres. Ze maakte haar beklag over dat tarief bij de tandarts met wachtdienst. "Maar die zei dat hijzelf daar niks aan kon doen". De wachtdienst wordt bemand door een persoon die zich bezighoudt met het doorverbinden van mensen met tandpijn naar de tandarts.

Zondag Kadijk-Herkol

Vrijdag 2 november 2012
Zondagnamiddag vindt in het provinciale voetbal de derby Kadijk-Herkol plaats. Kadijk vraagt ons extra te vermelden dat de wedstrijd al om 14.30u start.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt