Het overige nieuws

Ryanair naar Knock vanaf Eindhoven

Donderdag 31 oktober 2013
Ryanair heeft vandaag aangekondigd dat het vanaf het voorjaar een nieuwe route zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en Knock in West-Ierland. Dat zal tweemaal per week - op dinsdag en zaterdag - gebeuren met een Boeing 737-800 met 189 zitplaatsen. Start van deze route is 1 april 2014.
De luchthaven van Knock bevindt zich in het westen van Ierland, pakweg 200 kilometer westelijk van de Ierse hoofdstad Dublin en niet ver verwijderd van steden als Galway, Sligo en Westport. Het centrum van Knock, beroemd als bedevaartsoord en erfgoed, is minder dan 10 kilometer verwijderd van de luchthaven.
Knock is Ryanair’s 32e bestemming vanaf Eindhoven Airport.

Beurs rond afscheid, dood en rouw

Donderdag 31 oktober 2013
Pelt - Beurs rond afscheid, dood en rouwZoomMensen gaan op zoek naar zinvolle manieren om met de dood om te gaan. Annemie Peeters begon enkele jaren geleden met het beschilderen van doodskisten in het gezelschap van familieleden van de overledene. Tijdens het beschilderen van een kist komen vaak de gesprekken los en dat werkt therapeutisch, merkte ze. Ze kreeg steeds meer vraag naar een aanvullend aanbod op het reguliere circuit van de begrafenisondernemer. Vanuit die vraag bundelde ze nu een aantal kunstenaars, therapeuten en (…) Het hele nieuwsbericht

Maria-Louisa Brouwers overleden

Donderdag 31 oktober 2013
Overpelt - Maria-Louisa Brouwers overleden

Overpelt

In het rusthuis in Overpelt is vandaag Maria-Louisa Brouwers overleden, de weduwe van Christ Leijnen. Ze was 84 jaar. Vrijdag wordt haar as bijgezet op de begraafplaats van Overpelt-Centrum, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Centrum. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Opbrengst optreden voor Akindo

Woensdag 30 oktober 2013
Pelt - Opbrengst optreden  voor AkindoZoomIn Lommel is gisteren aan de vzw Akindo de opbrengst overhandigd van het concert dat de groep Nebraska op 11 oktober samen met het koor Just Music gaf in CC De Adelberg. Akindo richt sinds 1966 vakanties in voor kinderen, jongeren en gezinnen vanuit de overtuiging dat een zinvolle vrijetijdsbesteding een waardevolle bijdrage levert aan hun persoonlijke ontwikkeling. Op de foto vlnr: Jan Dominicus (Nebraska), Ann Geypen (Akindo) en Martine Weckx (Nebraska). (Foto Robert Boons)

Adriaan Smeets overleden

Woensdag 30 oktober 2013
Neerpelt - Adriaan Smeets overleden

Neerpelt

Gisteren is Adriaan Smeets overleden, de weduwnaar van Elly Drossaer. Hij zou volgende week 63 jaar worden. Woensdag wordt zijn as bijgezet in het columbarium na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake.

De visie van Fobie op de actualiteit

Woensdag 30 oktober 2013
Pelt - De visie van Fobie op de actualiteitZoomIn Maaseik stond gisteravond een auto in de Maas...

Akkoord over tracé N69

Dinsdag 29 oktober 2013
Het bestuur van de Nederlandse provincie Noord-Brabant gaat akkoord met het voorgestelde tracé voor de nieuwe N69 tussen Eindhoven en de grens in Lommel-Kolonie. Die weg komt ten westen van Valkenswaard en gaat aansluiten op de snelweg Antwerpen-Eindhoven in Veldhoven. Het nieuwe tracé moet een eind maken aan de dagelijkse lange files door Valkenswaard en Waalre en het sluipverkeer in de dorpen in de regio.   
Het voorgestelde tracé wordt de komende maanden in detail uitgewerkt; eind februari komt er een openbaar onderzoek. In 2015 zou met de werken worden gestart.

Informatieavonden inbraakpreventie

Dinsdag 29 oktober 2013
Pelt - Informatieavonden inbraakpreventieDe lokale politie HANO organiseert in samenwerking met de gemeentebesturen van Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt drie informatieavonden over inbraakpreventie.
Deze informatieavonden vinden plaats
- op maandag 4 november om 19u30 in cinema Walburg in Hamont-Achel;
-op donderdag 7 november om 19u30 in CC Palethe in Overpelt;
-op woensdag 27 november om 19u30 in Dommelhof in Neerpelt.
De uiteenzetting door de lokale politie duurt ongeveer 45 minuten en na een pauze is er vervolgens gelegenheid voor vragen uit het publiek.
Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. Tijdens de pauze wordt een drankje aangeboden.
Pelt - Huisartsenwachtpost op 7 november officieelZoomDe Huisartsenwachtpost Noord-Limburg - die al enkele weken met succes functioneert tegenover het station in Neerpelt - wordt op donderdag 7 november officieel geopend. Dat is vandaag bekendgemaakt. De wachtpost bedient de inwoners van Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel, Bocholt, Peer en Hechtel-Eksel – samen zowat 86.000 mensen. Zij kunnen er terecht van vrijdagavond 19u tot maandagochtend 8u, en op feestdagen van 19u de avond voordien tot 8u in de ochtend na de feestdag.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Marc Verduyckt overleden

Maandag 28 oktober 2013
Pelt - Marc Verduyckt overledenVrijdag overleed Marc Verduyckt, de echtgenoot van Christel Van den Dungen, bij een verkeersongeval op de N71 in Overpelt. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Moraal: leer je talen...

Zaterdag 26 oktober 2013
De Amerikaanse online meubel- en designwinkel Fab.com vestigt z'n Europese logistiek centrum in Eindhoven. Dat gaat 450 arbeidsplaatsen opleveren. De keuze viel op Eindhoven, niet alleen omdat dat een designstad is, maar vooral omdat Nederlanders zo goed Engels spreken, zo meldt de "Frankfurter Allgemeine". Aanvankelijk was het de bedoeling dat Fab.com zijn logistiek centrum in Duitsland zou inplanten, waar het bedrijf - in Berlijn - al een winkel heeft. Maar de Amerikanen vielen over het gebrek aan kennis van de Engelse taal bij de Duitsers. "De Nederlanders beheersen die taal veel beter. In Duitsland hebben we eigenlijk alleen maar slechte ervaringen", aldus bestuursvoorzitter Jason Goldberg in de Frankfurter

Petanque: verlies voor Pelt A

Zaterdag 26 oktober 2013
In de petanquecompetitie moest Pelt A vandaag de verplaatsing maken naar PC Boekt. Boekt A kwam erg gemotiveerd op de terreinen want na één winst- en drie verliesmatchen moest er gewonnen worden. Het werden sportief harde spelronden waarin Boekt A op eigen terrein toch wel de betere ploeg was. Eindstand Boekt A - Pelt A 6-3.
Ondanks dat verlies blijft Pelt A nog steeds leider in 1e Provinciale. Volgende week zaterdag om 14.00u komt Genebos A op bezoek, momenteel tweede in de rangschikking. Het belooft een spannende wedstrijd te worden!

Getuigen gezocht

Zaterdag 26 oktober 2013
De politiezone Noordoost Limburg vraagt of personen die getuige waren van het dodelijk verkeersongeval donderdagochtend op de Kaulillerweg in Bocholt zich kunnen melden. Bij dat ongeval kwam een scooterrijder om het leven. De politiezone is te bereiken op het telefoonnummer 089/48.06.30 (tijdens de kantooruren) of via mail: info[!]politienoordoostlimburg.be.

Philips schrapt 88 banen in Best

Vrijdag 25 oktober 2013
Philips schrapt in de komende drie jaar 88 banen in de afdeling Healthcare in Best. Voor de helft gaat het om tijdelijke jobs, voor de overige betrokkenen wordt ander werk binnen Philips gezocht. Philips Healthcare maakt mobiele röntgenapparatuur voor hartoperaties. De ontwikkeling en productie van deze apparaten wordt verplaatst naar India.

Mia Gielen overleden

Vrijdag 25 oktober 2013
Overpelt - Mia Gielen overleden

Overpelt

In het rusthuis is gisteren Mia Gielen overleden, de weduwe van Albert Vos. Ze was 92 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-centrum. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.
De vernieuwde Posthoorn in Hamont viert zijn vijfjarig bestaan. En daarom is komend weekend een echt feestweekend. Morgen/vrijdagavond om 20.00 u is er een optreden van Vive la Fête en achteraf een electroparty met Sub Dusk. Zaterdag vanaf 14.30 u komen enkele grote namen zoals Mud, T-Rex en Clearwater optreden op het Back to the Roots Fest.
Het feestweekend wordt zondag afgesloten met een concert van wereldkampioen Koninklijke Fanfare Kempenbloei, samen met Stenzel en Kivits. Dat concert start om 20u.
Omdat de Posthoorn vijf jaar oud is, mogen we twee keer vijf vrijkaarten weggeven: vijf voor het concert van Vive la Fête morgenavond en vijf voor het concert van Kempenbloei. De eerste vijf mailers naar uitpunt[!]hamont-achel.be winnen telkens een ticket!

Daar is de wintertijd weer

Donderdag 24 oktober 2013
Pelt - Daar is de wintertijd weerZoomIn de nacht van zaterdag op zondag schakelen we weer over van zomertijd op wintertijd.  Zondagochtend om drie uur wordt de klok één uur achteruit gezet, 3u wordt dan 2u. Lekker een uur langer slapen!
 

Cover Lover-wedstrijd voor kinderen

Donderdag 24 oktober 2013
Tot en met 14 november kunnen jongeren tussen 6 en 12 jaar deelnemen aan de Cover Lover Wedstrijd die de Noord-Limburgse bibliotheken organiseren. Aan hen wordt gevraagd een nieuwe cover of kaft te maken van een boek dat ze net hebben gelezen of … nog willen lezen. Die cover of kaft mag vanalles zijn: een tekening, een schilderijtje, een knutselwerkje... Het resultaat moet ten laatste op 14 november afgeleverd worden in de bibliotheek.
Per leeftijdscategorie en per gemeente zijn er prijzen te winnen. Alle werken worden tentoongesteld. De mooiste krijgen op zondag 1 december een speciale prijs op de LezeBezeBoekendag.

Kies je favoriete plekje

Woensdag 23 oktober 2013
Toerisme Limburg is in elke gemeente op zoek naar hét favoriete plekje langs het fietsroutenetwerk. Wie denkt zo'n plekje gevonden te hebben, kan daarvan een foto maken en die uploaden via www.toerismelimburg.be/favorieteplekje. Het plekje dat in elke gemeente verkozen wordt, krijgt een vermelding op het fietsroutenetwerk. En als jouw plekje in de top-3 belandt, kan je er zelf ook nog een vakantie van 500 euro in Limburg mee winnen!

Provinciale veldloop

Woensdag 23 oktober 2013
Pelt - Provinciale veldloopZoomVandaag was er in Hechtel een provinciale veldloop voor basis-, secundair en bijzonder onderwijs. Ook de leerkrachten deden mee. Er waren 65 scholen komen opdagen, ook uit Overpelt, Lommel, Achel, Peer, Meeuwen, Eksel en Neerpelt: in totaal 521 leerlingen uit het basisonderwijs en 432 uit het secundair. (Foto Rik Vander Sanden). Meer foto's
 

Mia Vandersteegen overleden

Woensdag 23 oktober 2013
Neerpelt - Mia Vandersteegen overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is maandag Mia Vandersteegen overleden, de weduwe van Andreas Boonen. Ze was 88 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk.

Zaterdag gratis naar Tom Struyf?

Woensdag 23 oktober 2013
Pelt - Zaterdag gratis naar Tom Struyf?ZoomCircuit X, het kwaliteitslabel van de Noord-Limburgse cultuurcentra, brengt zaterdagavond om 20.30u in CC Palethe theaterperformer Tom Struyf met zijn voorstelling ‘Vergeetstuk’. Als Tom tussen spullen van vroeger een foto van zichzelf vindt die hij op geen enkele manier kan plaatsen, vormt dat de aanleiding tot een intens gevecht met zijn falende geheugen. Via gesprekken met onder meer een hersenchirurg, een psycholoog, een paragnost en zijn eigen grootmoeder (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Verwimp overleden

Maandag 21 oktober 2013
Overpelt - Louis Verwimp overleden

Overpelt

In het rusthuis in Achel is gisteren Louis Verwimp overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Vandenbroeck. Hij was 76 jaar. De uitvaartdienst, gevolgd door de crematie, zal plaatsvinden in intieme kring.

Jacky Kerkhofs overleden

Maandag 21 oktober 2013
Overpelt - Jacky Kerkhofs overleden

Overpelt

Vrijdag is Jacky Kerkhofs overleden, de levenspartner van Agnes Roosen. Hij was 45 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring.

Petanque: Pelt blijft leider

Zondag 20 oktober 2013
In de petanquecompetitie blijft PC Pelt na de 4e speeldag de leider in de rangschikking in de Eerste Provinciale. PC Pelt kon immers winnen tegen PC St.-Truiden. Allesbehalve een gemakkelijke overwinning, want PC Pelt stond na de tweede spelbeurt achter met 4 – 2. Toch kon de club in de derde spelbeurt met 3 overwinningen de stand ombuigen. Einduitslag St.-Truiden - PC Pelt: 4 – 5.

Busbouwer zoekt personeel

Vrijdag 18 oktober 2013
Bij het busbouwbedrijf VDL in Valkenswaard worden nog dit jaar ongeveer 70 nieuwe personeelsleden gezocht. Dat heeft te maken met het feit dat er vanaf 1 januari in bussen en vrachtwagens schonere motoren verplicht zijn. Die maken de autobussen duurder, reden waarom de vraag nu, enkele maanden voor het jaareinde, begint te stijgen.  

Jeanne Dilissen overleden

Vrijdag 18 oktober 2013
Neerpelt - Jeanne Dilissen overleden

Neerpelt

Gisteren is Jeanne Dilissen overleden, de weduwe van Louis Vaesen. Ze was 75 jaar. De crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Jos Mariën overleden

Vrijdag 18 oktober 2013

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Jos Mariën overleden, de echtgenoot van Yvonne Deckx. Hij was 73 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartplechtigheid (om 12.45u) in het crematorium van Turnhout.

Ladder leidt naar koperdief

Vrijdag 18 oktober 2013
De onderzoeksrechter in Hasselt heeft een 32-jarige man uit Overpelt laten aanhouden. De Overpeltenaar bekende een reeks koperdiefstallen die dit jaar gepleegd werden in Limburg. Op 17 september werd de politie Kempenland (Peer, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg) opgeroepen voor de diefstal van bliksemafleiders aan de kerk in Peer. De dief had het koper zo hoog mogelijk afgeknipt en vervolgens meegenomen om het te kunnen verkopen.
De dader liet de ladder, die hij gebruikt had om de diefstal te (…) Het hele nieuwsbericht

Geen treinen dit weekend

Vrijdag 18 oktober 2013
Ook komend weekend worden de treinen tussen Neerpelt en Mol vervangen door bussen. Dat heeft twee oorzaken: aan de ene kant de werken voor de vervanging van de spoorstaven tussen beide gemeenten, aan de andere de aanleg van een nieuwe spoorbedding in Neerpelt. De werken beginnen komende nacht rond 0.30u en worden zondag in de vooravond beëindigd. Vanaf dat ogenblik is er weer treinverkeer mogelijk.

Tegemoetkoming AOW aan grensarbeiders

Donderdag 17 oktober 2013
In het berichtje dat we deze week plaatsten rond de betalingen aan grensarbeiders stonden enkele fouten. Hier is de juiste versie:
Tot 1 juni 2011 ontvingen zo’n 60.000 Belgische gepensioneerden met een Nederlands AOW-pensioen de zogenaamde tegemoetkoming AOW. Deze tegemoetkoming bestond sinds 2005 en bedroeg op dat ogenblik € 33 per maand. Ongeveer 2,8 miljoen gepensioneerden hadden er recht op, zowel in als buiten Nederland. De tegemoetkoming werd niet afgeschaft, maar de (…) Het hele nieuwsbericht

Vertraging in het treinverkeer

Dinsdag 15 oktober 2013
Op de spoorlijn Antwerpen-Neerpelt heeft het treinverkeer deze morgen vertraging gekend vanwege een persoonsongeval. Dat gebeurde in Geel. De NMBS legde een vervangende busdienst in. De reizigers in de trein konden pas na een uur wachten veilig de trein verlaten. UPDATE Om 11.40u werd het treinverkeer op de lijn hervat, meldt Infrabel.

Mieke Meersseman overleden

Maandag 14 oktober 2013
Neerpelt - Mieke Meersseman overleden

Neerpelt

Zaterdag is Mieke Meersseman overleden, de echtgenote van Freddy Brouckaert. Ze was 65 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Heide. Woensdag om 19u is er daar een avondwake.
Neerpelt - 101-jarige Fieneke Truyens overleden

Neerpelt

In het rusthuis is gisteren Jozefien Fieneke Truyens overleden. Ze was 101 jaar. Afgelopen maand nog vierde ze met haar hele familie uitgebreid haar verjaardag. Jozefien werd in 1912 geboren op de Kolis. UPDATE De uitvaartplechtigheid en de begrafenis zullen in familiekring plaatsvinden. Woensdag om 18.30u is er een gebedswake in de kerk van Neerpelt-Centrum.

THE-team wint zonnewagenrace

Zondag 13 oktober 2013
Het team van de Technische Universiteit Eindhoven (THE) heeft vandaag in Australië de World Solar Challenge gewonnen in de 'cruiserklasse', de klasse voor gezinsauto's. Met hun auto 'Stella', waarvan de elektromotor zijn energie van zonnecellen kreeg, reden de Eindhovenaren in zes dagen van Darwin naar Adelaide, een tocht van ruim 3000 kilometer.
Wie dit weekend met de trein naar Antwerpen wil, moet in Mol opstappen. Daarom zijn er tussen Neerpelt en Mol vervangbussen ingelegd. Infrabel profiteert van de werken in Neerpelt om tussen Lommel en Neerpelt spoorstaven te vervangen.

Treinvertraging door ongeval

Vrijdag 11 oktober 2013
Door een ongeval op een overweg in Lier, vanmorgen even voor 6.30u, heeft de trein Antwerpen-Neerpelt ruim een uur vertraging opgelopen. Op de overweg was een vrouw met haar bromfiets op de treinsporen gevallen. Het voorwiel van de bromfiets bleef tussen een spoor en een houten balk steken. De trein richting Neerpelt moest meer dan een uur wachten.

Akkoord over N69-tracé

Vrijdag 11 oktober 2013
Gisteravond zijn de gemeenten Bergeijk, Valkenswaard en Veldhoven en enkele belangengroepen het na een inspraakprocedure eens geworden over het voorkeurstraject voor de Westparallel voor de omlegging van de N69, de weg die Eindhoven en de Belgische grens in Lommel-Kolonie met elkaar verbindt. De weg zou volgens het huidige plan parallel aan de Keersopperdreef bij Dommelen komen te liggen. Op die manier zouden de natuur en de boeren minder overlast moeten hebben.
Het voorkeurstraject wordt nu voorgedragen aan het college van Gedeputeerde Staten, dat op 29 oktober een besluit neemt. De aanleg van de nieuwe verbinding gaat naar schatting 150 miljoen euro kosten; het is de bedoeling dat de werken eind 2015 beginnen.
Morgenavond om 20u brengt de Landelijke Gilde al voor de vijfde maal "Comedy in 't Hent" naar OC De Vranken in Neerpelt, met komieken als Bart Cannaerts (Slimste mens, Pappenheimers, Laatste groet … ) en Seppe Toremans. Een ticket kost 10 euro, maar als u snel bent kunt u een vrijkaart winnen door te mailen naar comedyhent[!]hotmail.com. Zorg er voor dat in uw mail naam, voornaam en adres vermeld staan, én "Internetgazet". Misschien is het lot u gunstig. En zo niet: er zijn aan de kassa nog enkele tickets verkrijgbaar. Succes!
Pelt - Nieuwe cursus 'gemachtigd opzichter'Op woensdag 23 oktober van 19.00 tot 21.30 uur organiseert de verkeersdienst van de lokale politie HANO een nieuwe opleidingscursus gemachtigd opzichter. Dat gebeurt in de vergaderzaal van het hoofdgebouw van de politiezone HANO, Energiestraat 3 in Neerpelt. 
Als gemachtigd opzichter wordt van je gevraagd zorg te dragen voor de veiligheid in het verkeer van groepen kinderen, scholieren, senioren en personen met een handicap, vooral bij het oversteken van de straat.
Scholen die geïnteresseerd zijn om hun leerkrachten deze opleiding te laten volgen maar ook leden van verenigingen of geëngageerde (groot)ouders die willen fungeren als gemachtigd opzichter kunnen contact opnemen met Johnny Cuypers van de politiezone HANO, tel 011/44.08.20 – johnny.cuypers[!]hano.be.

We zijn met 11,1 miljoen

Donderdag 10 oktober 2013
Volgens de officiële cijfers van de FOD Economie telde de wettelijk geregistreerde bevolking in België op 1 januari 2013 11.099.554 inwoners. Tussen 1 januari 2012 en 1 januari 2013 is de bevolking met 63.606 eenheden gestegen, wat op nationaal niveau overeenkomt met een groei van 0,6%. Die groei is iets minder sterk dan die van de laatste 5 jaar, maar is toch niet onbelangrijk.
Op nationaal niveau is de bevolkingsgroei voor iets meer dan een kwart toe te schrijven aan de natuurlijke (…) Het hele nieuwsbericht

'Osteoporose, dief in de nacht'

Donderdag 10 oktober 2013
Van 16 t.e.m. 18 oktober loopt in het Diagnosecentrum in Lommel de tentoonstelling “Osteoporose, dief in de nacht”, over een gluiperige ziekte die vaak pas wordt ontdekt als er al wat gebroken is… Op de tentoonstelling wordt een nieuwe, educatieve film getoond die door het Diagnosecentrum werd gemaakt (samen met reumatoloog prof. dr. Piet Geusens, Universiteit Hasselt). Verder kunnen bezoekers een loopband testen (wandelen en joggen is namelijk prima om osteoporose te (…) Het hele nieuwsbericht

Lokale politie hield verkeersactie

Donderdag 10 oktober 2013
Pelt - Lokale politie hield verkeersactieBij een algemene verkeersactie heeft de lokale politie HANO gisteren 51 voertuigen gecontroleerd. Het resultaat:
- 22 onmiddelijke inningen voor gebruik gsm, niet dragen gordel en parkeren;
- 2 waarschuwingen wegens gebrek aan verzekeringsbewijs en rijbewijs;
- 1 verkeersinbreuk rijden zonder rijbewijs;
- aantreffen van ontvluchte gevangene, met arrestatie en overbrenging naar de gevangenis te Hasselt.

Benefiet in Kuringen voor Sint-Oda

Woensdag 9 oktober 2013
Het Agentschap voor Natuur en Bos organiseert op 27 oktober om 14.30u een klassiek benefietconcert in de Tiendeschuur van Abdijsite Herkenrode in Kuringen. Een prachtige locatie, omringd door natuurgebied met wortels tot in de Middeleeuwen. De opbrengst is ten voordele van St-Oda. Met de opbrengst wil het dienstencentrum voor zijn bewoners (met een matig tot diep verstandelijke of meervoudige beperking) kansen creëren om meer van de natuur te genieten.
Het concert wordt gegeven door (…) Het hele nieuwsbericht

Bèr Vangerven overleden

Woensdag 9 oktober 2013
Neerpelt - Bèr Vangerven overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Bèr Vangerven overleden, de echtgenoot van Sjaan Rovers. Hij was 79 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-centrum.

Tilleke Theuwkens overleden

Woensdag 9 oktober 2013
Neerpelt - Tilleke Theuwkens overleden

Neerpelt

In het rusthuis is gisteren Tilleke Theuwkens overleden, de weduwe van Guillaume Geuns. Ze was 91 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-centrum.

Margriet Reyskens-Maes overleden

Woensdag 9 oktober 2013
Overpelt - Margriet Reyskens-Maes overleden

Overpelt

Vrijdag is Margriet Reyskens-Maes overleden, de weduwe van Roger Vida en de levensgezel van Louis Bertels. Ze was 63 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 11 uur) in het crematorium in Hasselt.

Het is maar dat u het weet

Dinsdag 8 oktober 2013
In Duitsland organiseert de politie donderdag een "flitsmarathon". Verspreid over het land wordt dan op 8.600 plaatsen de snelheid van voertuigen gedurende 24u gecontroleerd. In totaal worden daarvoor 14.700 politieagenten ingezet.
Van 2 november tot en met 1 februari kunt u met uw bladafval gratis terecht op het recyclagepark. Het moet wel gaan om zuiver bladafval/ laanbeplanting en niet om ander fijn tuinafval of snoeihout. Wie tussen het bladafval ander afval mengt, krijgt dit aangerekend op het quotum groenafval. De parkwachters zullen hierop toezien.
Bij het binnenrijden van het recyclagepark moet u op de knop 'bladafval' drukken. Die is alleen in die periode geactiveerd.
Pelt - Vijf aanhoudingen na drugsonderzoekZoomDe lokale politie HANO heeft in totaal 8 verdachten gearresteerd in het kader van een onderzoek naar handel in verdovende middelen.
Na een onderzoek van bijna een jaar werden er 6 huiszoekingen uitgevoerd in Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt, en één in Roermond. De verdachten werden allemaal voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt die 5 verdachten onder aanhoudingsmandaat heeft geplaatst. Drie anderen mochten beschikken. In Roermond werd een verdachte opgepakt wiens uitlevering is gevraagd.
De vijf verdachten, die afkomstig zijn uit Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel en Lommel, werden na het afleggen van bekentenissen opgesloten in de gevangenis van Hasselt. Hun aanhouding gebeurde op 30 september, 3 en 7 oktober. Ze worden allemaal beschuldigd van handel in verdovende middelen; meer concreet ging het om speed, XTC, coke en marihuana.

Brett Vlassaks overleden

Maandag 7 oktober 2013
Pelt - Brett Vlassaks overledenOp 3 oktober is Brett Vlassaks overleden. Hij was pas 19 jaar. De crematie zal plaatsvinden in intieme kring. Woensdagavond van 19 tot 20u is er gelegenheid tot begroeting en condoleren in het funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Neerpelt - Gratis ontbijt voor SACN-vrijwilligersZoom

Neerpelt

Sporting Atletiekclub Neerpelt (SACN) nodigde gisterochtend alle medewerkers uit op een ontbijtbuffet. 131 vrijwilligers zorgden het afgelopen jaar voor een feilloos verloop van 2 veldlopen (Dommelloop en provinciaal kampioenschap) en 3 pistemeetings. Het werd een gezellige bijeenkomst in zaal Holheide  waar kon worden nagekaart over het voorbije atletiekseizoen. Al op 10 november wordt de volgende Dommelloop betwist in het park van Dommelhof.

Jill Vanheel deed mee en won

Zondag 6 oktober 2013
Pelt - Jill Vanheel deed mee en wonZoomOp de trekking van de wedstrijd 'Doe mee en win!' van 4 oktober werd Jill Vanheel uitgeloot als winnares. Zij ontvangt van BouweninPelt.be een cheque van € 500,00. Proficiat Jill! De volgende trekking van de gratis wedstrijd ‘Doe mee en win!’ voor bouwers en verbouwers in de regio Overpelt en Neerpelt is in april 2014. Meer info en inschrijven op www.bouweninpelt.be. Op de foto: winnares Jill Vanheel met haar partner Mirko Vandewal op hun bouwwerf aan de Astridlaan 256 in Overpelt.
Pelt - Opbrengst van de Teutenroute verdeeldZoomElk jaar organiseert Fifty-One Club De Teuten samen met Vliegbasis Kleine Brogel de  "Fietshappening De Teutenroute". De opbrengst wordt gedeeld maar beide schenken het opgebrachte geld aan hetzelfde doel, namelijk de vzw Boemerang van Revalidatie- en MS-centrum Overpelt. Ook de vzw Palliovik kreeg een cheque; Fifty-One De Teuten is peter van dit steunfonds voor palliatieve thuiszorg voor ieder kind. In dit geval was het geld de opbrengst van de recente "India'n Summer".
Op de foto: Ivo Houben en Linda Vanormelingen (Palliovik), Jan Hendriks (Fifty-One), Patric Groenen (MS-centrum), Jean Haesendonckx (Fifty-One), Paul Baens (vzw Boemerang MS-centrum) en Luc Schuurmans (Fifty-One).

10 jaar WICO gevierd

Vrijdag 4 oktober 2013
Pelt - 10 jaar WICO gevierdZoom10 jaar geleden besloot de Willibrordusscholengemeenschap dat een nauwere samenwerking tussen de scholen vele voordelen kon opbrengen. Daarop werd WICO in het leven geroepen en er waren plannen om het Noord-Limburgse onderwijslandschap grondig te hertekenen. Die grondige hertekening werd uiteindelijk, na woelige onderhandelingen, niet gerealiseerd, waardoor zelfs na 10 jaar elke school haar eigen identiteit behouden heeft.
De eerste jaren mogen dan wel woelig geweest zijn, toch was de tiende (…) Het hele nieuwsbericht

Neerpelt

Deze week is het de Wereldborstvoedingsweek. Dan staat het belang van borstvoeding in verschillende landen van de wereld in de kijker. Het Federaal Borstvoedingscomité (FBVC) besliste enkele jaren geleden om hier die week te organiseren van 1 tot 7 oktober. Het thema voor dit jaar is “Borstvoeding, elkaars ervaringen delen”.
Naar aanleiding van de Wereldborstvoedingsweek maakt Borstvoeding vzw een folder. Die kan men Het hele nieuwsbericht
Volgende week maandag start het Mariaziekenhuis in Overpelt met een nieuwe reeks bijeenkomsten van de Lotgenotengroep voor mensen die hun partner hebben verloren. Zo'n groep wil een luisterend oor en ondersteuning bieden wanneer deze mensen de draad van het leven opnieuw willen opnemen. "Tegelijk worden de nodige inzichten en gelovige ankers aangereikt over wat rouwen in zijn verscheidenheid kan inhouden. De gemeenschappelijke ervaring schept een veilige sfeer en een vriendschapsband,," zegt het (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Gerard Cornelissen op pensioen bij HANOZoomBij de lokale politie HANO is commissaris Gerard Cornelissen (58) maandag met pensioen gegaan. Sinds begin 2001 was hij diensthoofd van de lokale recherche in de politiezone; voordien was hij
brigadecommandant van de rijkswachtbrigade Hamont-Achel.
Gerard wordt in zijn functie opgevolgd door commissaris Patrick Theuwissen (46). We wensen hem veel succes en Gerard een mooie pensioentijd. Op de foto vlnr Gerard Cornelissen, korpschef Paul Claes en Patrick Theuwissen.
Pelt - Dries Gorissen 'Vlaams ambtenaar van het jaar'ZoomDries Gorissen van het Agentschap Natuur en Bos, geestelijke vader van Bosland, heeft vandaag in Borgloon de onderscheiding "Vlaams ambtenaar van het jaar" gekregen. De jury prees zijn leergierigheid, gedrevenheid, participatieve insteek, innovatie en doortastende aanpak. Op de foto poseert Dries met burgemeester Jan Dalemans van Hechtel-Eksel, schepen Raf Truyens van die gemeente en burgemeester Jaak Fransen van Overpelt. "Alleszins weer een pluim op de Boslandhoed, maar toch vooral oprechte dank aan Dries," zegt Jaak Fransen.
Halverwege deze maand start het Vlaams bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. Dat heeft minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen aangekondigd. Mannen en vrouwen van 56 jaar tot en met 74 jaar zullen om de twee jaar een uitnodiging in de bus krijgen, samen met een test, de immonochemische Fecaal Occult Bloed Test (iFOBT). Dat is momenteel de meest geschikte test voor dikkedarmkankeropsporing.
De test bestaat uit een cilindervormig flesje met daarin een staafje. Iedereen kan de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe website voor CLB

Dinsdag 1 oktober 2013
Pelt - Nieuwe website voor CLBZoomHet CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding) krijgt een nieuwe website en start hiermee vanaf morgen met een eigen chatkanaal. Met de slogan DEL you problems, take CTRL of your life tracht het centrum jongeren aan te sporen om niet bij de pakken te blijven zitten. Leerlingen van het secundair onderwijs kunnen via de site elke woensdag tussen 18 en 21 uur (behalve in de schoolvakanties) veilig, gratis en anoniem vragen stellen aan opgeleide medewerkers.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt