Het overige nieuws

In het Mariaziekenhuis is sinds kort een nieuwe endoscopische techniek (kijkoperatie) toegepast om patiënten met een discushernia te opereren. Die techniek is minimaal invasief, wat betekent dat er alleen een kleine opening van 1 cm moet gemaakt worden in de rug om de hernia te verwijderen. Voor veel patiënten betekent dit dat hun aandoening veel sneller kan verholpen worden, met een vlotter herstel en nauwelijks littekenvorming.
“Er bestaan verschillende methoden om (…) Het hele nieuwsbericht

Doe mee aan de tuinvogeltelling

Vrijdag 31 januari 2014
Benieuwd hoeveel vogels dagelijks je tuin bezoeken? Doe dan mee aan Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt, morgen zaterdag en overmorgen/zondag. Waarom is meedoen belangrijk? Je helpt mee om de vogels in Vlaanderen in kaart te brengen én daarnaast is vogels kijken gewoon plezierig! Noteer minstens een half uur de vogels die je tuin bezoeken en geef hier je telresultaten door!

Richard Kums overleden

Vrijdag 31 januari 2014
Neerpelt - Richard Kums overleden

Neerpelt

Gisteren is Richard Kums overleden, de echtgenoot van Lea Meuris. Hij was 63 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in beperkte kring plaatsvinden. Dinsdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Boseind.

6.000 plantjes in cannabisplantage

Donderdag 30 januari 2014
In een huis op de Eindhovenseweg in Valkenswaard heeft de politie een cannabisplantage met ruim 6.000 plantjes aangetroffen. Een 26-jarige Eindhovenaar, die in het huis aanwezig was, werd opgepakt en mocht later met een proces-verbaal weer naar huis. De plantage werd ontmanteld.

Paul Thys overleden

Donderdag 30 januari 2014
Neerpelt - Paul Thys overleden

Neerpelt

Gisteren is oud-apotheker Paul Thys overleden, de echtgenoot van Jacqueline De Geyter. Hij was 72 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring.

Aan jonge werklozen

Donderdag 30 januari 2014
Jongeren die stoppen met studeren en niet onmiddellijk werk vinden moeten zich als werkzoekende laten inschrijven bij de VDAB. Vanaf dan begint hun wachttijd (beroepsinschakelingstijd) van 310 dagen. Vooraleer recht te hebben op uitkeringen moeten zij gedurende die 310 dagen bij de RVA gaan aantonen dat zij actief op zoek zijn naar werk. Pas na twee positieve evaluaties is er recht op uitkeringen. Het ACV wil de jongeren hieromtrent informeren en nuttige tips geven. Daarom wordt er een infomoment georganiseerd op dinsdag 18 februari van 9.30 uur tot 11.30 uur in OC De Peel, Norbertinessenlaan 7 in Neerpelt. Deelname is gratis, maar men moet zich wel op voorhand via mail inschrijven: georges.cornelissen[!]acv-csc.be.

Guy Hegge overleden

Donderdag 30 januari 2014
Overpelt - Guy Hegge overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is zondag Guy Hegge overleden. Hij was 39 jaar. Zaterdag wordt zijn asurne bijgezet na een gebedsdienst (om 12.30 uur) in de kerk van Overpelt-Centrum. Vrijdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
Pelt - 42.500 euro voor MS-centrum en MS-LigaZoomAfgelopen zondag werd in het Poorthuis van Peer een streep getrokken onder het MS-jaar 2013. Dat gebeurde tijdens een sfeervol concert dat werd verzorgd door de Koninklijke Harmonie. Hierbij konden burgemeester Steven Matheï, Paul Baens van VZW Boemerang en kolonel Paul Desair een cheque van 42.500 euro overhandigen aan de vertegenwoordigers van de Limburgse MS-Liga en het MS- en Revalidatiecentrum in Overpelt. Meteen werd ook het programma voor 2014 bekend gemaakt. Noteer alvast: MS-Mountainbiketocht (8 februari), MS-Wandeldag (2 maart), Kee Bee Motorrun (12 april), Teutenroute (18 mei), Dadiner (8 juni) en de Bourgondische avond (21 september).
Op zaterdag 29 maart (wij zijn er op tijd bij) wordt voor de 5e keer het Dwarsfluitfestival georganiseerd door de dwarsfluitdocenten van het Centrum voor Muziek en Dans (Valkenswaard), Art4U (Veldhoven) en NIKO (Neerpelt). Het festival vindt plaats in Veldhoven. Alle dwarsfluitleerlingen van de betrokken instellingen kunnen meedoen, van beginnend tot gevorderd, van jong tot oud. Ze zullen een muzikale reis maken o.l.v. Thijs van Leer, één van de bekendste fluitisten van Nederland. Als jong kind kwam hij in aanraking met muziek en vanaf 1968 werkte hij als beroepsmuzikant met o.a. Ramses Shaffy, Bram Vermeulen en Jan Akkerman. Nu brengt hij nog steeds met hetzelfde enthousiasme zijn fluitspel ten gehore.

De 'Peltr' wordt een succes

Dinsdag 28 januari 2014
Pelt - De 'Peltr' wordt een succesZoomHet speciaalbier Peltr is sinds afgelopen weekeind aan een succesverhaal bezig. Dat mag worden afgeleid uit de enthousiaste reacties. Op dit ogenblik is al meer dan de helft van de eerste voorraad van 1500 liter verkocht, en dat met slechts twee verkooppunten (drankenhandel Mortelmans in Neerpelt en de Peltri in Overpelt).
Nu zijn de "vier schoonbroers" (foto) bezig aan het brouwen van een nieuwe voorraad. Die zal naar verwachting eind maart geschikt zijn voor verkoop. Het bier ondergaat (…) Het hele nieuwsbericht

Opletten met voorlopig rijbewijs

Dinsdag 28 januari 2014
Vanaf 3 februari mag iemand met voorlopig rijbewijs B, mét begeleider, geen passagiers meer vervoeren, behalve zijn begeleider(s). Bovendien moet op het rijbewijs staan wie begeleider is.
De houder van een voorlopig rijbewijs ZONDER begeleider mag vergezeld zijn door twee personen die minstens 8 jaar een rijbewijs B hebben en de voorbije drie jaar geen verval tot sturen opgelopen hebben. Dat meldt de politie Lommel. Meer info

Ivo Rouwet overleden

Dinsdag 28 januari 2014
Overpelt - Ivo Rouwet overleden

Overpelt

Vrijdag is Ivo Rouwet overleden, de echtgenoot van Gilberte Konings. Hij zou volgende week 72 jaar worden. Rouwet was jarenlang leraar in Mater Dei in Overpelt. Hij wordt donderdag in Hasselt begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de Virga Jessebasiliek, in de Kapelstraat. Morgen/woensdag om 18.30u is er daar een gebedswake.

François Lipkens overleden

Dinsdag 28 januari 2014
Overpelt - François Lipkens overleden

Overpelt

In het rusthuis is gisteren François Lipkens overleden, de weduwnaar van Jeanette Branders. Hij was 86 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-centrum. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake.

KCAR mist competitiestart niet

Maandag 27 januari 2014
Pelt - KCAR mist competitiestart nietZoomKarateclub KCAR heeft de competitiestart niet gemist. De club, die gisteren in Beerse deelnam aan de eerste wedstrijd van het jaar, zag haar 12 aanwezige atleten 3x goud, 2x zilver en 3x brons winnen. Daphne Kuipers en Sven Vandermeulen uit Eksel en Glen Vanderheyden uit Peer doorliepen een foutloos parcours en namen het goud dan ook mee naar huis. Zilver was er voor Lauri Sikorski en Yoeri Eeckelaerts. Sidney Van Herreweghe, Eva Kuipers en Ward Lemmens verzekerden zich van een bronzen plak.

Mia Alders overleden

Maandag 27 januari 2014
Neerpelt - Mia Alders overleden

Neerpelt

Zaterdag is Mia Alders overleden, de weduwe van Mathieu Jannis. Ze was 81 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Boseind.

Hilda Joris overleden

Maandag 27 januari 2014
Neerpelt - Hilda Joris overleden

Neerpelt

Zaterdag is Hilda Joris overleden, de echtgenote van Michel Renckens. Ze was 70 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden.
Neerpelt - Zwem Club Neerpelt succesvol in ArendonkZoom

Neerpelt

Zwem Club Neerpelt nam vandaag in Arendonk deel aan een zwemwedstrijd georganiseerd door een zwemclub uit Turnhout. Ze zullen zich daar de komst van de Neerpeltse club goed herinneren, want maar liefst 16 individuele nummers gingen naar ZCN-zwemmers. In het apotheosenummer, de ploegenaflossing, werd ZCN mooi derde op een totaal van 12 deelnemende clubs. (Foto Marc Faes) Meer foto's.

Neerpelt

Jeugdvoetbalsamenwerking Neerpelt - de samenwerking tussen KFC Esperanza, sv Herkol, Sporting Grote Heide en Sparta Lille - organiseert in samenwerking met de Voetbalfederatie Vlaanderen in de sportclubs een opleiding Veilig Voetballen - EHBO. Er zijn nog enkele plaatsen vrij; ook ouders van spelertjes van de vier clubs zijn van harte welkom. Inschrijven kan via http://www.coacheducation.be/, eventueel eerst als nieuwe gebruiker aanmelden. 
De opleiding duurt 8 uur (twee avonden van 4 uur) en start telkens om 18.30u. Meer informatie geeft Jack Karsmakers, jack.karsmakers[!]skynet.be.

Fons Plessers overleden

Zaterdag 25 januari 2014
Neerpelt - Fons Plessers overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Fons Plessers overleden, de echtgenoot van Anna Hertogs. Hij was 79 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent. Woensdagavond om 18.30u is er daar een avondwake.
De regering van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft de reactivering van de IJzeren Rijn bovenaan de politieke agenda geplaatst. Dat zegt de Kamer van Koophandel in Hasselt vernomen te hebben van de collega’s in Aken. Minister van transport Michael Groschek zou de reactivering met hoogste prioriteit opgenomen hebben in het ‘Bundesverkehrswegeplan’, het mobiliteitsplan voor de deelstaat.

Louis De Belder overleden

Vrijdag 24 januari 2014
Neerpelt - Louis De Belder overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Louis De Belder overleden, de echtgenoot van Agnes Labis. Hij was 91 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-centrum.
Tribunaliteiten
Het gebeurt dat een handelaar interessante aanbiedingen aankondigt om de consument te lokken. Waarna de teleurstelling volgt, want het product is niet meer in voorraad. "Lokvogelreclame" is verboden en strafbaar, maar moeilijk te bewijzen.
Zo was er in Limburg een onderneming die bij groothandelaars oude modellen van elektrische fietsen opkocht. Een invoerder van Gazellefietsen verweet de opkoper publiciteit te maken voor Gazellefietsen zonder het bouwjaar, de maten of de kwaliteit van de fietsen te (…) Het hele nieuwsbericht

De kracht van een gehucht

Woensdag 22 januari 2014
Grensgevallen

Neerpelt

<<De Sint-Theunisfeesten zijn weer voorbij. Iemand die ze voor de eerste keer meemaakt, zal er weinig van begrijpen. Maar voor de Hèntenaren vormen de feesten een gelegenheid om nog eens te verbroederen, om zich nog eens te laten gaan, om hun schouders eensgezind onder de parochie te zetten. De feesten zijn gebaseerd op een solidariteit, een soort vriendschap die misschien alleen in een landelijk gehucht nog voorkomt.
In SHLille hebben ze dat ook, met hun Sint-Hubertusfeest. Toevallig wordt telkens een historische heilige in de kraag gegrepen om alles aan op te hangen. Op de Grote Heide of op Boseind leeft dat minder. En in het centrum helemaal niet.
Maar wat hoorden we gisteren? De Grote Heide - ook een gehucht met een lange geschiedenis - gaat eveneens een feest organiseren. Het gaat in mei plaatsvinden. Veel details zijn er nog niet over bekend, maar de naam is veelbelovend: Grote Heisa. Kijk, dat is een prachtige vondst, die naam, ook al komt er geen heilige bij kijken. En je kan er alle kanten mee uit. We kijken al uit naar de Grote Heisa!>> (PP)

Gratis naar... Xander De Rijcke?

Woensdag 22 januari 2014
Pelt - Gratis naar... Xander De Rijcke?ZoomVrijdagavond vanaf 20.30u is in CC Palethe Xander De Rijcke te zien met "Zijn derde show", het einde van zijn onheilige stand-up comedy-trilogie. Hoe het hierna verder met hem zal vergaan, weet niemand. Xander werd bekend bij het grote publiek toen hij in 2007 de finale won van de Comedy Casino Cup op Canvas waar hij onder meer Philippe Geubels en Iwein Segers achter zich liet. Tickets kosten in voorverkoop 12, aan de kassa 14 euro.
Maar misschien kunt u er gratis naartoe? Wij mogen drie keer twee tickets weggeven. Wie morgenvoormiddag (donderdag) vanaf 10u naar het reserveringsnummer van Palethe (011 645 952) belt, maakt kans. Succes!

650 euro voor 't Fierkant

Dinsdag 21 januari 2014
Neerpelt - 650 euro voor 't FierkantZoom

Neerpelt

In zwembad Dommelslag werd vanavond de opbrengst van de "ijsberenduik" van 5 januari overhandigd aan een afvaardiging van dagcentrum 't Fierkant in SHLille. Het was 650 euro in totaal: 363 euro van de deelnemers, door Dommelslag gebracht op 400 euro, en 250 euro van de duikersclub Atlanta. De mensen van 't Fierkant waren er blij mee - het dagcentrum viert dit jaar overigens zijn tiende verjaardag. Namens de gemeenten Overpelt en Neerpelt waren ook resp. de schepenen Dirk Vanseggelen en Leen Gielen aanwezig.

Gerard Loos overleden

Dinsdag 21 januari 2014
Overpelt - Gerard Loos overleden

Overpelt

Gisteren is Gerard Loos overleden, de echtgenoot van Vally Martens. Hij was 79 jaar. Vrijdag om 10.30u wordt voor hem een rouwmis opgedragen in de kerk van Overpelt-Centrum. Woensdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Jan van Rijswijck overleden

Maandag 20 januari 2014
Neerpelt - Jan van Rijswijck overleden

Neerpelt

Donderdag is Jan van Rijswijck overleden, de weduwnaar van Ria Vogt, uit Sint-Huibrechts-Lille. Hij was 80 jaar. De crematieplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Nu 9 gemeenten in Welzijnsregio

Zondag 19 januari 2014
Sinds 1 januari maakt ook Bree deel uit van Welzijnsregio en van het Sociaal Verhuurkantoor (SVK).  Daarmee is de volledige regio met de 9 gemeenten uit het vroegere Gewestplan Noord-Limburg afgedekt: een werkingsgebied met 150.000 inwoners, een gebied van 9 gemeenten waarbinnen de lokale besturen in de toekomst hun samenwerkingsinitiatieven willen structureren. Een sterk signaal in dit verband werd al gegeven inzake de nieuwe indeling voor de zorgregio's die momenteel wordt onderzocht.
Bovendien (…) Het hele nieuwsbericht

Valse bankbriefjes in omloop

Zondag 19 januari 2014
Er zijn valse bankbiljetten van 50 euro in omloop. Gisteren was een handelaar in Neerpelt daarvan het slachtoffer. Volgens betrokkene kan men op het eerste gezicht bijna niet zien dat het om een vervalst biljet gaat, maar het papier voelt wel anders aan. Bij de politie werd klacht neergelegd.

Fietsen voor het goede doel

Zaterdag 18 januari 2014
Pelt - Fietsen voor het goede doelIn de eerste week van september staat Artsen Zonder Grenzen in het teken van Tour For Life, een achtdaagse fietstocht van Italië naar Geraardsbergen. Tussen tal van ploegen gaat Nine for Life als enige Limburgse ploeg proberen de eer hoog te houden. Wielertoeristen uit het noorden van de provincie hebben de krachten gebundeld en zijn de uitdaging aangegaan om het goede doel te steunen. Ook veel bedrijven hebben inmiddels hun medewerking toegezegd. Meer informatie over dit team, deze tocht of enkele activiteiten kunt u hier vinden.
De frisse duik van 121 moedige ijsberen in het buitenbad van zwembad Dommelslag op 5 januari zorgt voor een mooie duit in het laatje van dagcentrum ’t Fierkant in SHLille. Ook duikclub Atlanta wou graag haar steentje bijdragen en schenkt haar opbrengst van 250 euro eveneens aan ’t goede doel. 650 euro in totaal dus voor dagcentrum ’t Fierkant, zodat zij hun ondersteuning en begeleiding aan personen met een handicap kunnen optimaliseren.
De 121 duikers betaalden elk 3 euro voor hun deelname, 363 euro in totaal. Dommelslag rondt dat bedrag af op 400 euro. De 250 euro van duikclub Atlanta is het bedrag dat zij verdienden met hun standje in het "winterdorp" van Dommelslag. De cheque wordt dinsdag aan de verantwoordelijken van 't Fierkant overhandigd. 
In december werd de ankerplaats ‘’Valleien van Dommel- en Bollisserbeek tussen Peer, Hechtel-Eksel, Overpelt en Neerpelt” definitief aangeduid. Een ankerplaats is een waardevol landschap met een geheel van erfgoedelementen (landschappelijk, bouwkundig, archeologisch). Zodra een ankerplaats is aangeduid is een lokale overheid verplicht om er rekening mee te houden bij de opmaak van een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP). Is de ankerplaats opgenomen in een RUP, dan (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Huibers overleden

Vrijdag 17 januari 2014
Neerpelt - Jaak Huibers overleden

Neerpelt

Zaterdag is Jaak Huibers overleden, de weduwnaar van Catho Bernaerts. Hij was 86 jaar. Morgen wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van Boseind.

Henriette Franssen overleden

Vrijdag 17 januari 2014
Neerpelt - Henriette Franssen overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Henriette Franssen overleden, de echtgenote van Pierre Loos. Ze was 67 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind.

Bosland lanceert promotiefilmpjes

Donderdag 16 januari 2014
Bosland heeft vier promotiefilmpjes gelanceerd om het grootste bos van Vlaanderen in de gemeenten Lommel, Overpelt en Hechtel-Eksel te promoten. Twee jonge gasten van Cameleon TV werden losgelaten op het unieke gebied. Ze hebben een sprookjesachtig beeld geschetst van wat Bosland te bieden heeft. De filmpjes zijn te bekijken via de websites van Bosland en de drie Bosland-gemeenten, en ook via YouTube en de sociale mediakanalen van de verschillende partners van Bosland.

Nieuwe bestemmingen Ryanair

Donderdag 16 januari 2014
Ryanair heeft vandaag aangekondigd dat de maatschappij vanaf april drie nieuwe routes zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en het Zuid-Spaanse Murcia, het Griekse eiland Corfu en de Italiaanse stad Venetië (Treviso). Naar Murcia wordt tweemaal per week gevlogen, naar Corfu eenmaal en naar Venetië driemaal per week.

Nieuw bier van vier schoonbroers

Woensdag 15 januari 2014
Pelt - Nieuw bier van vier schoonbroersZoomVier schoonbroers uit Neerpelt en Overpelt zijn gestart met een brouwerij. Het eerste (blonde) bier van hun hand zal Peltr heten. Het wordt speciaal gebrouwen voor de inwoners van beide gemeenten, zeggen de initiatiefnemers. In het logo van het etiket (afb.) zien we, naast Porcocrates en het Poermenneke van Neerpelt, centraal de kiosk van Overpelt. Volgens de schoonbroers is men dezer dagen alle cafés en drankenhandels in de twee gemeenten aan het benaderen: "We willen het bier volgende maand bij de drankenhandels te hebben en dan ook snel in alle cafés," zeggen ze.

Gratis naar... Frédéric Deborsu?

Dinsdag 14 januari 2014
Pelt - Gratis naar... Frédéric Deborsu?ZoomMorgenavond komt Frédéric Deborsu naar De Adelberg in Lommel met een boeiende lezing over ons Koningshuis. Alles over de fratsen van Laurent, de centen van Fabiola, de dotaties voor Albert, de rechtszaak van Delphine Boëll, en veel meer om 19.30 in het Cultuurcentrum. Ook u kunt er nog bij zijn. De eerste 10 personen die vandaag/dinsdag bellen (011/553511) of mailen (jan.buyens[!]ccdeadelberg.be) tussen 09.00 en 12.00 uur komen zelfs gratis!
Pelt - Nieuwe revalidatieruimte voor MS-centrumZoomVandaag heeft het Revalidatie & MS-Centrum Overpelt nieuwe revalidatieruimten in gebruik genomen. Deze fase van de nieuwbouw van het revalidatiecentrum kadert ook in de uitbouw van een uniek revalidatienetwerk met de algemene ziekenhuizen in de regio Noord-Oost Limburg. 
De nieuwe revalidatieruimten zijn dusdanig ingepland dat de multidisciplinaire samenwerking tussen de behandelaars nog beter tot stand komt. Zo worden kinesitherapie en ergotherapie in één ruimte (…) Het hele nieuwsbericht

Laura Balis overleden

Maandag 13 januari 2014
Neerpelt - Laura Balis overleden

Neerpelt

In het ziekenhuis in Hasselt is gisteren Laura Balis overleden, de echtgenote van Henri Schildermans. Ze was 71 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u). Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Marie-Louise Vaesen overleden

Maandag 13 januari 2014
Overpelt - Marie-Louise Vaesen overleden

Overpelt

Donderdag is Marie-Louise Vaesen overleden, de levensgezellin van Frans Decoster. Ze was 67 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel. DInsdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
Tribunaliteiten
In tijden van crisis worden sommigen vindingrijk in de zoektocht naar de kip met de gouden eieren. Zo ook sommige stadsbesturen. In Aalst leende een man veertien dvd's en vier cd-roms uit de stadsbibliotheek en bezorgde ze niet terug. Voor de rechtbank van Dendermonde eiste de stad de tegenwaarde (522 euro) en een schadevergoeding van 7.722 euro omdat de bibliotheek de cd's en cd-roms moest missen. Tel er nog wat administratiekosten bij en Aalst liep 8.250 euro mis. De rechtbank van Dendermonde kende (…) Het hele nieuwsbericht
De gemeenten Overpelt en Neerpelt gaan samen één elektrische rolstoelfiets aankopen. Die kan door andersvaliden worden geleend. De gemeenten gaan samen met het Rode Kruis Neerpelt-Overpelt de praktische kant van dat uitlenen bekijken.

Jaak Stappers overleden

Vrijdag 10 januari 2014
Overpelt - Jaak Stappers overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Jaak Stappers overleden, de echtgenoot van Anny Geerits. Hij was 75 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in beperkte kring plaatsvinden. Dinsdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Holheide.

100 jaar research bij Philips

Donderdag 9 januari 2014
In Eindhoven heeft Philips vandaag de start gegeven van het 100-jarig jubileum van zijn researchafdeling. Het eerste en beroemdste Philipsproduct, de gloeilamp, stamt uit 1914. Dit jaar zijn er verschillende evenementen gepland waarbij de 100ste verjaardag van de onderzoeksafdeling centraal zal staan.

Wietteler veroordeeld

Donderdag 9 januari 2014
Een Lommelaar (42) die wiet teelde in een appartement in Overpelt is vandaag door de rechtbank in Hasselt veroordeeld tot 10 maanden gevangenisstraf met uitstel en 6.000 euro boete, zonder uitstel.
Aan Infrax moet hij 1400 euro schadevergoeding betalen omdat de stroom voor de plantage clandestien was afgetapt. (PG)

Aantal inwoners Valkenswaard gedaald

Donderdag 9 januari 2014
In vergelijking met het jaar 2013 is het aantal inwoners in de gemeente Valkenswaard afgenomen. De gemeente telde op 1 januari van vorig jaar nog 30.595 inwoners. De voorlopige telling van 1 januari 2014 is uitgekomen op 30.337. Dat zijn dus 258 personen minder dan vorig jaar. Er was toen een negatief geboortenoverschot en er vertrokken meer inwoners dan dat er nieuwe mensen kwamen wonen.

Mathilde Grossaerd overleden

Woensdag 8 januari 2014
Overpelt - Mathilde Grossaerd overleden

Overpelt

Gisteren is Mathilde Grossaerd overleden, de weduwe van Henri Dewith. Ze was 84 jaar. De afscheidsviering zal in intieme kring plaatsvinden.

Een rookmelder bij elke geboorte

Woensdag 8 januari 2014
Pelt - Een rookmelder bij elke geboorteZoom“Een veilige start: met een gerust hart het nieuwe leven tegemoet”. Onder die naam lanceerde het brandweerkorps van Noord-Limburg een opmerkelijk initiatief om rookmelders te verspreiden. Sinds begin dit jaar krijgen ouders in Noord-Limburg bij de geboorte van een kind, na de aangifte in het gemeentehuis, een folder met bon voor een gratis rookmelder. Het initiatief werd in november voorgesteld tijdens de uitreiking van de Belgische brandpreventieprijzen en sleepte een derde plaats (…) Het hele nieuwsbericht

Leon De Witz overleden

Woensdag 8 januari 2014
Neerpelt - Leon De Witz overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is maandag Leon De Witz overleden, de echtgenoot van Marleen Laenen. Hij was 60 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Er is gelegenheid tot groeten donderdag van 19 tot 20u in het uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.
Vanaf komende zondag mogen de winkels in de binnenstad van Eindhoven elke zon- en feestdag geopend zijn. Dat is vandaag beslist door het stadsbestuur. Dat ze open mogen zijn betekent echter nog niet dat iedere winkel effectief open zal zijn. Maar uit een recente enquête is gebleken dat de meeste winkeliers er voorstander van zijn.

Paspoorten voor 'Nederbelgen'

Dinsdag 7 januari 2014
De gemeente Bergeijk wil in de tweede helft van dit jaar reisdocumenten gaan verstrekken aan Nederlanders die in het buitenland verblijven. In de grensstreek met B.-Limburg wonen 40.000 Nederlanders, zegt de gemeente. "Deze groep vraagt nu nog 1x per 5 jaar een nieuw Nederlands reisdocument aan. Voor het aanvragen van dit document is deze groep aangewezen op het consulaat in Antwerpen, de ambassade in Brussel, de gemeenten Echt-Susteren, Maastricht en Bergen op Zoom. Maar ook Nederlanders die elders (…) Het hele nieuwsbericht

Door Paesen overleden

Dinsdag 7 januari 2014
Pelt - Door Paesen overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag Door Paesen overleden, de weduwnaar van Julia Lemmens. Hij was 89 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-centrum.

Marie Louise Dalemans overleden

Dinsdag 7 januari 2014
Neerpelt - Marie Louise Dalemans overleden

Neerpelt

Zondag is Marie Louise Dalemans overleden, de echtgenote van André Jannis. Ze was 71 jaar. De afscheidsviering zal in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van Boseind.

Een brug te ver?

Vrijdag 3 januari 2014
Grensgevallen
Neerpelt - Een brug te ver?Zoom

Neerpelt

In deze nieuwe rubriek gaan we een paar keer per week schrijven over dingen die indruk op ons hebben gemaakt. Of zomaar in ons opkwamen. Tips zijn welkom! (Red.)

<<Onwillekeurig gaat een mens dromen, zo aan het begin van een nieuw jaar. Zeker wanneer je langs het kanaal wandelt. Want eigenlijk ontbreekt daar iets, ter hoogte van de scoutsrally: een voetgangersbrug. Of een fietsersbrug. Of een brug voor fietsers én voetgangers.
Het idee is al een paar keer ter sprake gekomen in de gemeenteraad, maar de gemeente wil er niet aan. Het zou nochtans mooi zijn wanneer men de Ralleylaan via zo'n "toeristenbrug" over het kanaal zou kunnen doortrekken naar de Bergeijksendijk, richting Hageven. Goed voor het toerisme ook. En je spaart een afstand uit als je aan de andere kant van het kanaal moet zijn.
in Lommel hebben ze met hun voetgangersbrug over het kanaal recht in de roos geschoten. De brug wordt veel gebruikt, ook soms door fietsers, al mag dat niet. Het is ook een sierlijke brug (foto), ze voegt iets toe aan het landschap. Zo'n brug zou ook bij ons mooi staan.
Wat vindt u er zelf van? Zou u de bouw van zo'n brug toejuichen?>>   (PP) (Foto Leon Van Ham)

IJsberenduik voor 't Fierkant

Donderdag 2 januari 2014
Pelt - IJsberenduik voor 't FierkantZoomZondag organiseert zwembad Dommelslag zijn jaarlijkse ijsberenduik voor het goede doel. Na het succes van de vorige editie, met meer dan 100 deelnemers en een veelvoud aan kijklustigen, wil Dommelslag samen met de plaatselijke watersportclubs opnieuw de schouders zetten onder dit concept. “Het buitenbad wordt speciaal voor deze gelegenheid afgekoeld zodat de durvers een verfrissende duik kunnen nemen. Vorig jaar had het water een ‘verkwikkende’ temperatuur van 5°C," zegt (…) Het hele nieuwsbericht

Gelukkig nieuwjaar

Woensdag 1 januari 2014
Pelt - Gelukkig nieuwjaarZoomInternetgazet wenst alle lezers, medewerkers en adverteerders een gezond en gelukkig 2014! (Foto Leon Van Ham)
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt