Het overige nieuws

Buurtfeest in de Koningsstraat

Maandag 31 augustus 2015
Overpelt - Buurtfeest in de KoningsstraatZoom

Overpelt

Het Koningsstraatje kende zaterdag zijn jaarlijkse buurtfeest. Er was een tent neergezet en de kinderen konden terecht op een springkasteel of bij de schminkmevrouw. Het ontbrak er aan niets. EN het was mooi weer!

Smiley (62)

Maandag 31 augustus 2015
Pelt - Smiley (62)ZoomGefotografeerd door Lambert Reynders.

Andrée Segers overleden

Maandag 31 augustus 2015
Overpelt - Andrée Segers overleden

Overpelt

In het WZC Immaculata is zaterdag Andrée Segers overleden, de weduwe van Erik Persoons. Ze was 79 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd , na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek.
Neerpelt - De eerste 'no-hitter' van de N-StarsZoom

Neerpelt

Bij het baseball zijn er soms wedstrijdresultaten die je maar zelden ziet. Gisteren was er zo een voor het Neerpeltse Nstars Aspiranten Baseballteam.  Dat won in Veldhoven na opgave van All-In een competitiewedstrijd met 8 tegen 0. Naast goed slag- en loopwerk van alle spelers om tot de 8 punten te komen, was er een buitengewone prestatie van pitcher Harold Langezaal. Met goedgeplaatste fast-balls stond hij geen enkele hit toe bij de tegenstander. Sterker nog, alle outs werden (…) Het hele nieuwsbericht

Derdaele wint 24U van Zolder

Zondag 30 augustus 2015
Pelt - Derdaele wint 24U van ZolderZoomUPDATE Overpeltenaar Dylan Derdaele heeft zojuist de 24 Uren van Zolder gewonnen. Met een Porsche 911 reed zijn team urenlang aan de leiding en aan het einde van de wedstrijd had het nog 18 ronden voorsprong op de tweede wagen. Neerpeltenaar Niels Lagrange die met zijn team op de 34ste plaats eindigde, werd 4de in zijn categorie T-6. Op de foto: het Derdaele-team op het podium.

Fietsenverkoop op 12 september

Zaterdag 29 augustus 2015
Pelt - Fietsenverkoop op 12 septemberZoomDe politiezone HANO organiseert naar jaarlijkse gewoonte een verkoop van gevonden fietsen op zaterdag 12 september. Dit op het buitenterrein bij het centrale politiebureel aan de Energiestraat in Neerpelt. Geïnteresseerden kunnen vanaf 9.30 uur de fietsen bezichtigen. De verkoop start om 10 uur en eindigt rond 12 uur. Kopers dienen in het bezit te zijn van hun identiteitskaart en van contant geld om de koopsom onmiddellijk te kunnen vereffenen.

'Om-armen': nieuw jaarthema bisdom

Zaterdag 29 augustus 2015
Pelt - 'Om-armen': nieuw jaarthema bisdomOp 16-17 september wordt in Cultuurcentrum Hasselt het nieuwe jaarthema van het bisdom Hasselt gelanceerd: "Om-armen". Dat gaat over de sociale dimensie van het evangelie. De presentatie van het nieuwe jaarthema gaat onder meer gepaard met een informatiemarkt en het aanbod van materialen en vorming. Inschrijven kan tot 11 september via de website www.bisdomhasselt.be/startavonden.

Plaatselijk 96,5 ° Celsius

Zaterdag 29 augustus 2015
Tribunaliteiten
Vochtige vloeren en plassen vindt u in een sauna of zwembad. Wie uitglijdt had dus beter moeten weten. Maar, waar moet een stoomcabinebezoeker in een zwembad zich aan verwachten? Het hof van beroep van Gent kreeg te maken met een dame die een derdegraads brandwonde opliep aan haar rechterkuit in de hamam van een provinciaal zwembad. De rechter in eerste aanleg zag geen fout bij de uitbater van het zwembad, waarop de dame dus naar het hof van beroep van Gent trok. Dat stelde vast dat de stoomuitlaat zich aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Elke seconde 1 euro

Vrijdag 28 augustus 2015
De anonieme grommelaar
Stel je voor: de anonieme - schrijver dezes - krijgt vanaf nu élke seconde 1 euro. Elke seconde!
Na een uur heeft de anonieme al 3600 euro in z’n portemonnee (= 60 seconden x 60 minuten).
En dat is nog maar het begin, want de kassa blijft rinkelen, dag en nacht. Terwijl hij werkt, terwijl hij slaapt, terwijl hij eet, terwijl hij z’n tanden poetst, terwijl hij op de pot zit… Elke seconde 1 euro erbij. Dat loopt aardig op, toch? En dat gaat zo maar door, ook in het weekend, dag en nacht, zelfs op Pasen, Pinksteren en Offerfeest.
En dat allemaal twee jaar en vijf maanden lang, elke seconde 1 euro. Dan heeft de anonieme net genoeg bijeengegraaid: 76 miljoen euro en nog een klets. Net genoeg om Kevin De Bruyne te kopen…
“Kon ik ook maar een beetje ballen”, gromde de anonieme…

Actie 'Veilig schoolverkeer'

Donderdag 27 augustus 2015
Van 1 tot 25 september loopt in onze provincie de actie 'Veilig Schoolverkeer'.  De lokale politie besteedt extra aandacht aan overtredingen begaan zowel door volwassenen als door jongvolwassenen en kinderen. ln de schoolomgeving zal de politie bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en op snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun (brom)fiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

Renovatie linkerrijstrook E314

Woensdag 26 augustus 2015
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal komend weekend op de E314 in beide rijrichtingen een stuk van de linkerrijstrook vernieuwen. De aannemer zal richting Leuven ter hoogte van complex 30 “Park Midden-Limburg” 2 km renoveren. Richting Nederland zal hij ter hoogte van complex 29 “Houthalen-Helchteren” het wegdek over een lengte van 1.5 km vernieuwen. Het verkeer kan in beide richtingen over de rechterrijstrook blijven rijden. De werkzaamheden starten vrijdagavond 28 augustus om 21.00 uur en moeten ten laatste maandagochtend 31 augustus om 5.00 uur klaar zijn.

Jef Bellinkx overleden

Woensdag 26 augustus 2015
Pelt - Jef Bellinkx overledenIn Neerpelt is maandag Jef Bellinkx overleden, de echtgenoot van Mia Schrijvers. Hij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Ludo Panis overleden

Dinsdag 25 augustus 2015
Pelt - Ludo Panis overledenIn Neerpelt is zaterdag Ludo Panis overleden. Hij was 58 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag om 12 uur plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Wim Cillen overleden

Maandag 24 augustus 2015
Neerpelt - Wim Cillen overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Wim Cillen overleden, de echtgenoot van Truda Verheyen. Hij was 77 jaar. De afscheidsdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Woensdag om 19u is er een gebedswake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille.

Jan Hermans overleden

Maandag 24 augustus 2015
Neerpelt - Jan Hermans overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Jan Hermans overleden, de echtgenoot van Frieda Rabijns. Hij was 83 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Zwing met de beiaard in Peer

Maandag 24 augustus 2015
Gisteravond klommen de Neerpeltse beiaardier Jan Verheyen en de Noord-Limburgse vocal group Zwing in de toren van de Sint-Trudokerk voor een apart stukje muziek. Ondanks het slechte weer hadden toch enkele tientallen beiaardliefhebbers zich verzameld rond de 'Reus van de Kempen' om te genieten van vooral populaire deuntjes. Met het succes in Hasselt vorige week en gisteren in Peer zijn Zwing én Jan dus goed gewapend voor de fonkelnieuwe Neerpeltse beiaard, die in het late najaar wordt geïnstalleerd.

PWA-weetjes

Maandag 24 augustus 2015
Enkele tips die het PWA ons bezorgde en die mensen het leven gemakkelijker kunnen maken:
- het PWA brengt uw (groen)afval naar het recyclagepark. Het afval wordt met een bestelwagen opgehaald en voor u naar het recyclagepark gebracht. U betaalt na de ophaling het ticket van het recyclagepark en een factuur van het PWA waarvan de basisprijs 5,00 € bedraagt. (5 € per 2m³ afval);  
- tip: koop een "big bag" voor uw (groen)afval. Voor 10 € kunt u bij het PWA een herbruikbare (…) Het hele nieuwsbericht

64 verkeersongevallen in weekend

Maandag 24 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 64 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 39 ademtests afgenomen, waarvan er 6 (of 15 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Kris Plessers overleden

Zondag 23 augustus 2015
Neerpelt - Kris Plessers overleden

Neerpelt

Gisteren is Kris Plessers overleden, de echtgenoot van Sabine Jehoul. Hij was 46 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30 uur) in de Sint-Niklaaskerk. Donderdag om 18.30 uur is er daar een gebedswake.

De cumuls van onze burgemeesters

Zondag 23 augustus 2015
Pelt - De cumuls van onze burgemeestersZoomHoeveel mandaten zouden onze burgemeesters cumuleren? vroegen wij ons af. Het Rekenhof stelt daar ieder jaar een lijst van op; openbare mandatarissen, hoge ambtenaren, leidinggevenden van ministeriële kabinetten enz… zijn wettelijk verplicht periodiek twee documenten in te dienen bij het Rekenhof, nl. een lijst van hun mandaten, ambten en beroepen, enerzijds, en een vermogensaangifte anderzijds. In principe riskeren politici die dat niet doen een strafrechtelijke vervolging door het (…) Het hele nieuwsbericht

Aantal zorgboerderijen toegenomen

Zondag 23 augustus 2015
Het aantal zorgboerderijen in Limburg is vorig jaar toegenomen. In 2014 waren er 108 actief, 10 meer dan het jaar voordien. Een zorgboerderij is een land- of tuinbouwbedrijf waar mensen uit kwetsbare groepen opgevangen worden. De bedrijfsactiviteit van de meeste zorgboerderijen is veelteelt, gevolgd door tuinbouw. Diverse sectoren zoals de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, bijzondere jeugdzorg, gezinszorg en onderwijs werken samen met de zorgboerderijen.
Ondanks de stijging van het aantal zorgboerderijen in onze provincie, blijft het aanbod onvoldoende om aan de vraag te beantwoorden, zegt het Steunpunt Groen Zorg Limburg.

WK kajak: Hermien Peters 5de

Zondag 23 augustus 2015
Pelt - WK kajak: Hermien Peters 5deZoomOp de laatste dag van het wereldkampioenschap kajak in Milaan is Hermien Peters er in geslaagd om de 5de plaats te bemachtigen in de K1 over 5 km. Hermien eindigde in een tijd van 22'47" en was daarmee slechts 4" verwijderd van een podiumplaats. De wedstrijd werd gewonnen door de Wit-Russische Maryna Litvinchuk (22'36") voor de Britse Lani Belcher (22'40") en de Canadese Emilie Fournel (22'43").Vierde werd de Hongaarse Erika Medveczky. Nu kunnen de NWC-vaarders zich focussen op de eigen Neerpeltse kanoregatta op 29 en 30 augustus én later in september op het EK en de Belgische kampioenschappen.

Asielzoekers krijgen geen geld

Zondag 23 augustus 2015
Het bericht dat momenteel op de sociale media gretig wordt gedeeld en dat zegt dat asielzoekers in ons land tot 40 euro per dag zouden krijgen van de overheid, klopt niet. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken heeft dat herhaald. Lees Francken reageert: "Asielzoekers krijgen geen geld"

Meine Oyen is Lils jokkampioen

Zaterdag 22 augustus 2015
Ter gelegenheid van Lille-kermis wordt er altijd een kampioenschap prijsjokken gehouden. Gedurende  5 kaartdagen kunnen de kaartliefhebbers dan de strijd aangaan voor de titel van Lilse jokkampioen. Gisteren waren er nog 80 kaarters in strijd voor de fel begeerde titel. Zonder het zelf te beseffen werd het een spannende finale tussen 2 dames. Meine Oyen uit Overpelt-Lindel haalde het met 2 punten van Liesbeth Fransen zonder dat beide dames zich bewust waren van hun tweestrijd.
De uitslag: 1. Meine Oyen 673 punten
                    2. Liesbeth Fransen 671
                    3. Rene Eerdekens 661
                    4. Annie Vandenbroek 655
                    5. Jan Vandeurzen 649 

WK kajak: Artuur Peters wint B-finale

Zaterdag 22 augustus 2015
Vanmorgen heeft NWC-er Artuur Peters met overmacht de B-finale gewonnen in de K1 1000 meter op het WK kajak te Milaan. Artuur, die nipt de A-finale miste, lag van start tot aankomst aan de leiding en eindigde in een tijd van 3'31". Hiermee is hij in de totaaluitslag 10-de geworden op dit WK. Zijn zus Hermien samen met Lize Broekx zijn in hun B-finale van de K2 500 meter 4-de geëindigd (13-de overall) in 1'45". Joeri Weckx werd in de C-finale samen met bootgenoot Jonathan (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Pastoor-emeritus Jef Geyskens overledenPater Jef Geyskens uit Hamont, lid van de congregatie van de salvatorianen,  is overleden. Hij was 84 jaar en afkomstig van Meerhout. Op 10 juli 1966 werd hij in Meeuwen priester gewijd. Van 1975 tot 1990 was hij pastoor van de parochie Holheide in Overpelt. De uitvaartliturgie vindt donderdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Hamont-Lo. Daarna wordt hij begraven op het kloosterkerkhof. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
De 110.000 euro kostende investering van de twee digitale flitspalen op de N69 in Aalst, tussen Lommel en Eindhoven, is in twee weken tijd terugbetaald. De flitspalen brengen dagelijks zo’n 7.500 euro op. Een Lommelaar die er geregeld passeert heeft eerder al 15.000 euro aan flitsboetes betaald. Dat meldden Nederlandse media deze week.
Vorig jaar werden op de N69  in Aalst, waar een maximumsnelheid geldt van 50 km per uur, 47.000 voertuigen geflitst. Aalst staat daarmee in de top drie (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Meyssen overleden

Vrijdag 21 augustus 2015
Neerpelt - Frans Meyssen overleden

Neerpelt

Gisteren is in rusthuis Sint-Jozef Frans Meyssen overleden, de echtgenoot van Lambertine Van Hout. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in familiekring.
Op het WK kajak in Milaan zijn de deelnemende leden van NWC er niet in geslaagd zich voor de A-finale te plaatsen. Artuur Peters werd derde in zijn halve finale hetgeen niet voldoende was om zich te plaatsen voor de A-finale. Hij vaart zaterdag de B-finale. Ook Lize Broekx en Hermien Peters kwamen te kort in de halve finale. Zij werden 5de in hun halve finale en varen ook zaterdag de B-finale. Joeri Weckx werd met zijn Harelbeekse partner 7de in de halve finale en dient zaterdag nog de C-finale af te (…) Het hele nieuwsbericht

Niels Lagrange in de 24 uur van Zolder

Donderdag 20 augustus 2015
Neerpelt - Niels Lagrange in de 24 uur van ZolderZoom

Neerpelt

Na een lange afwezigheid zal Niels Lagrange (rechts) opnieuw deelnemen aan de komende 24 uur van Zolder. In het team rond Jan Wouters is hij één van de 5 piloten die een BMW gaan rijden. Een andere opmerkelijke rijder is Stan Van Samang. Het kwintet kwam eerder toevallig tot stand nadat Stan van Samang op zoek ging naar een mederijder en een extra budget. Of er een tweede autocarrière inzit voor Lagrange - hij won in 2010 drie poles op rij in het Belgian GT Championship met een (…) Het hele nieuwsbericht
Op het WK kajak in Milaan hebben enkele kajakkers van de Neerpeltse Watersportclub vandaag al mooie prestaties neergezet. Artuur Peters (19) won in de reeksen van de K1 1.000 meter niet alleen zijn heat, maar zette zelfs de snelste tijd van het hele lot neer: hij kwam binnen in 3'31"535 en was 18 honderdsten sneller dan Europees kampioen Max Hoff.
Ook Belgisch succes in de K2 500 meter: Hermien Peters, de zus van Artuur, en Lize Broekx hebben zich gekwalificeerd voor de halve finales. In de reeksen van de K2 500 meter eindigden ze op de derde plaats in hun heat, na een Servisch en een Deens duo. In totaal sprintten ze naar de achtste tijd van alle deelnemers.

Vanavond werken op E314

Donderdag 20 augustus 2015
Komende nacht gaat het Agentschap Wegen en Verkeer de linkerrijstrook van de E314 richting Leuven tussen complex 29 “Houthalen-Helchteren” en complex 30 “Park Midden-Limburg” over een lengte van 1.5 km renoveren. Het verkeer kan over de rechterrijstrook blijven rijden. De werkzaamheden starten om 20 uur en moeten ten laatste om 5 uur klaar zijn.

Neerpelt

In de Haarstraat in Antwerpen heeft Neerpeltenaar Roel Franssen (28) zaterdag restaurant "Jack" geopend, een huiskamerrestaurant met een kleine kaart. De naam verwijst naar de roepnaam van een ober, een jonge snoek en de uitdrukking on one's jack (alleen). Roel ontvangt zijn gasten dan ook in zijn eentje voor een drie- of viergangenmenu. In 2005 won hij de Preuvenemint Award in Maastricht, een jaar later werd hij tweede in de wedstrijd Junior Sommelier van België.

Gonneke Gielkens overleden

Woensdag 19 augustus 2015
Neerpelt - Gonneke Gielkens overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Gonneke Gielkens overleden, de weduwe van Jaak Scheelen. Ze zou zaterdag 97 jaar worden. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Maandag om 19u is er daar een avondwake.

Ode aan Koning Albert I in optocht

Woensdag 19 augustus 2015
Pelt - Ode aan Koning Albert I in optochtZoomVan 22 tot en met 30 augustus vindt in het Noord-Brabantse Heeze de 58ste Brabantsedag plaats, een 9-daags cultuurfestival dat dit jaar het thema ‘Bekend, Beroemd, Bemind…’ heeft. Het hoogtepunt is de cultuurhistorische optocht op 30 augustus waarin Brabants meest bekende, beroemde en beminde figuren centraal staan. Ook Koning Albert I krijgt een belangrijke rol in dit rijdende theaterspektakel. Wagenbouwersgroep Vriendenkring Hopeloos eert de Belgische held met de (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (61)

Woensdag 19 augustus 2015
Pelt - Smiley (61)ZoomDit is een héél mooie smiley. Roger Dalemans fotografeerde hem boven de Chiemsee in Beieren.

Jan Theuwis overleden

Woensdag 19 augustus 2015
Neerpelt - Jan Theuwis overleden

Neerpelt

Gisteren is Jan Theuwis overleden. Hij was 83 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van het Herent.

Zingen bij de beiaard

Dinsdag 18 augustus 2015
Pelt - Zingen bij de beiaardZoomVrijdagavond klommen stadsbeiaardier Jan Verheyen en vocal group Zwing, allen uit Neerpelt, in de toren van de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt voor een apart stukje muziek. Eerst speelde de voormalige stadsbeiaardier van Utrecht, Arie Abbenes, een bewerking van de volledige opera “De Toverfluit” van Mozart. Daarna bracht Zwing een eigen aangepast programma met beiaardbegeleiding voor het kijk- en luisterpubliek op de begane grond.
Komende zondag 23 augustus om 20 uur zullen beiaardier Jan Verheyen en vocal group Zwing dit combinatieconcert herhalen in de Sint-Trudokerk in Peer met vooral populaire deuntjes. Genieten dus, op de terrasjes aan de Peerse markt!

Kajak: naar het WK in Milaan

Dinsdag 18 augustus 2015
Pelt - Kajak: naar het WK in MilaanZoomOp weg naar de Olympische Spelen in Rio volgend jaar moeten de Neerpeltse kajakkers hun selectie afdwingen op het Wereldkampioenschap in Milaan dat van donderdag 20 tot en met zondag 23 augustus wordt gevaren. De nationale kajakploeg zal deelnemen met 8 Belgen waaronder 4 leden van de Neerpeltse Watersportclub. Artuur Peters (Hechtel-Eksel) zal de K1 1000 meter varen, Lize Broekx (Neerpelt) & Hermien Peters (Hechtel-Eksel) de K2 500m en Joeri Weckx (Lommel) zit samen in de boot met de Harelbeekse vaarder Jonathan Delombaerde in de K2 200 meter. Alle info over dit WK is terug te vinden via deze link.

Yvo Vanbussel overleden

Dinsdag 18 augustus 2015
Neerpelt - Yvo Vanbussel overleden

Neerpelt

in het UZ Gasthuisberg in Leuven is gisteren Yvo Vanbussel overleden, de echtgenoot van Ghislaine Snoekx. Hij was 57 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Donderdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrehts-Lille.

Smiley (60)

Maandag 17 augustus 2015
Pelt - Smiley (60)ZoomSonja Sleurs fotografeerde deze smiley op de European Indian Motorcycle Rally in Cheltenham, Engeland.

Samen gratis naar FC Eindhoven!

Maandag 17 augustus 2015


De selectie van voetbalclub FC Eindhoven, dat in de Nederlandse Eerste Divisie speelt, telt dit seizoen maar liefst elf Belgen. De club houdt daarom aan het einde van deze maand een speciale actie. Belgen mogen op vrijdag 28 augustus gratis naar de thuiswedstrijd van FC Eindhoven in de Jupiler League tegen MVV Maastricht. De Belgische spelers uit de selectie roepen ons in bovenstaand filmpje op om naar het Jan Louwers Stadion te komen. FC Eindhoven haalde drie punten uit de eerste twee wedstrijden van het seizoen en staat daarmee in de grote middenmoot.

62 ongevallen in weekendverkeer

Maandag 17 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 45 ademtesten afgenomen, waarvan er 6 (of 13%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Je moet het maar doen

Zondag 16 augustus 2015
Pelt - Je moet het maar doenZoomGisteren draaide Raf Ras uit Overpelt zijn hand niet om voor een geslaagde deelname aan de Dodentocht van 100 km in Bornem, vandaag stond hij zo fit als een hoentje aan de barbecue tijdens de kermis in SHLille. Faut le faire! (Foto Marc Faes)
Pelt - Edwina Tops-Alexander wint in ValkenswaardZoomEdwina Tops-Alexander heeft deze namiddag met haar paard Lintea Tequila op de terreinen van de Stal Tops in Valkenswaard de CS15 VDL Prijs gewonnen. ook vandaag kwam er weer veel publiek naar het springtornooi, ondanks de regen. (Foto Rik Vander Sanden)

Neerpelt

In de vierde ronde van de Beker van België heeft Esperanza Pelt deze namiddag met 1-0 verloren van tweedeklasser Patro Eisden. Die stand was al bij de rust bereikt. Daarmee is Esperanza uitgeschakeld in de competitie om de Beker van België.

Wies Achten overleden

Zondag 16 augustus 2015
Neerpelt - Wies Achten overleden

Neerpelt

Gisteren is Wies Achten overleden, de echtgenote van Gerard Alders. Ze was 65 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in de kerk van Boseind. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Kutscher wint tornooi in Valkenswaard

Zaterdag 15 augustus 2015
Pelt - Kutscher wint tornooi in ValkenswaardZoomDe Duitser Marco Kutscher (foto) met Van Gogh heeft vandaag de "Longines Global Champions Tour Grand Prix of Valkenswaard" gewonnen. Die verliep in de gietende regen. Dank zij de nieuwe infrastructuur van de tornooisite (foto onder) zat het publiek in de tribunes mooi droog; wie naast de velden stond, moest een paraplu gebruiken. (Foto's Rik Vander Sanden) Meer foto's met de top-30 van de springpaarden...
Kutscher wint tornooi in Valkenswaard
Zoom

Zoontje voor coach Esperanza Pelt

Zaterdag 15 augustus 2015
Coach Patrick Witters van Esperanza Pelt is vader geworden van een zoontje. De baby, die de naam Luiz kreeg, is op 10 augustus geboren. Werner Follon verving Witters deze week op de trainingen.

Een interessante nieuwssite

Vrijdag 14 augustus 2015
Als we op het internet iets interessants vinden, dan melden we dat hier even. Zo ontdekten we pas de nieuwe nieuwssite ii.nl. Zeer sober, maar o zo overzichtelijk en goed gemaakt. Bovendien is ze gratis toegankelijk: even registreren en klaar is Kees.

Smiley (59)

Donderdag 13 augustus 2015
Pelt - Smiley (59)Zoom                                                         (Foto Bart Timmermans)

Initiatie tafeltennis

Donderdag 13 augustus 2015
Tafeltennisvereniging Lipalet organiseert een gratis initiatie om de jeugd kennis te laten maken met tafeltennis. Op maandag 24 augustus zijn alle spelertjes vanaf 6 jaar welkom van 14.00u tot 17.00u in de Smeelstraat 1 in Sint-Huibrechts-Lille.

Belgisch kampioenschap Duitse Herders

Donderdag 13 augustus 2015
Neerpelt - Belgisch kampioenschap Duitse HerdersZoom

Neerpelt

Zondag vindt op de terreinen van K.F.C. Kaulille het Belgisch Kampioenschap voor Duitse Herders plaats. Daar wordt beslist wie ons land zal vertegenwoordigen op het WK in Finland en in de interland Nederland-België. Organisator is Kringgroep Rakerheide, die vorig jaar haar 35-jarig bestaan vierde.

Folder 'Pure paardenpracht'

Donderdag 13 augustus 2015
Pelt - Folder 'Pure paardenpracht'ZoomTien Noord-Limburgse gemeenten hebben een kleurrijke folder gepubliceerd ter promotie van het ruiter- en mentoerisme in deze regio. De folder, ‘Pure paardenpracht - op ontdekking te paard' is te krijgen bij de toeristische dienst van de betrokken gemeenten. En dat zijn Meeuwen-Gruitrode, Bocholt, Bree, Hechtel-Eksel, Kinrooi, Lommel, Maaseik, Neerpelt en Peer, gemeenten die "een paradijs voor ruitervakanties" worden genoemd.

Zwing op beiaardconcert

Donderdag 13 augustus 2015

Neerpelt

Morgenavond treedt de Neerpeltse vocal group Zwing tijdens een bijzonder concert op in Hasselt. Om 20 uur wordt daar in de tuin van het Hemelhuys aan het Hemelrijk het verhaal van de 'Toverfluit' verteld, terwijl de muziek vanuit de kerktoren weerklinkt, gespeeld door beiaardier Arie Abbenes. Daarna (rond 21 uur) zingt Zwing de pannen van het dak, begeleid op beiaard door Jan Verheyen. 

Tilla Mols overleden

Dinsdag 11 augustus 2015

Neerpelt

Zondag is Tilla Mols overleden, de weduwe van herman Dokter. Ze was 88 jaar. Volgens haar wens zal de uitvaartdienst in besloten kring gehouden worden. Morgen/woensdag van 17 tot 18 uur is er gelegenheid tot groeten in het uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Smiley (58)

Dinsdag 11 augustus 2015
Pelt - Smiley (58)ZoomDe supporters van Esperanza Pelt die zondag met de bus naar de wedstrijd tegen Francs Borains reden, zaten voortdurend tegen deze smiley aan te kijken... (Foto Rob Cuyvers)

Campus magneet voor nieuwe bedrijven

Dinsdag 11 augustus 2015
Vorig jaar vestigden zich 13 nieuwe bedrijven op het terrein van de High Tech Campus in Eindhoven. En dit jaar zijn er al twintig grote en kleine bedrijven bijgekomen. Mede dankzij het succes van de High Tech Campus lijkt Zuidoost-Brabant uit te groeien tot een van de technologische hotspots van Europa.

Suvi en Tom zijn getrouwd

Dinsdag 11 augustus 2015
Neerpelt - Suvi en Tom zijn getrouwdZoom

Neerpelt

Zaterdag trouwden Tom Steensels en Suvi Eckert. Veel geluk gewenst! (Foto Heidi Vandebosch)

Leon Vos overleden

Dinsdag 11 augustus 2015
Neerpelt - Leon Vos overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis in Overpelt is gisteren Leon Vos overleden. Hij was 61 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring, waarna de asurne wordt bijgezet op het urnenveld van de gemeentelijke begraafplaats.

Jan Alders overleden

Dinsdag 11 augustus 2015
Neerpelt - Jan Alders overleden

Neerpelt

Gisteren is Jan Alders overleden, de echtgenoot van Mia Nijs. Hij was 78 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Vrijdag om 19 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Heide.
Pelt - Gratis nachtbussen van Pukkelpop naar huisZoomVijf Noord-Limburgse gemeenten (Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Peer, Neerpelt en Lommel)  leggen opnieuw ieder een 300 euro bij om nachtbussen in te leggen vanuit Pukkelpop. De bussen vertrekken na de laatste optredens tegenover de kerk van Kiewit en doen dan de gebruikelijke halteplaatsen in de deelnemende gemeenten aan. (Foto Kris Verduyckt)

86 weekendongevallen

Maandag 10 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel en 65 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 2 doden, 1 zwaargewonde en 14 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 66 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 8%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 20 gevallen van vluchtmisdrijf.

Alexander Van der Cruysse overleden

Maandag 10 augustus 2015

Neerpelt

Zaterdag is dokter Alexander Van der Cruysse plots overleden, de echtgenoot van Samantha Kaam de Moraes. Hij was 47 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille waarna zijn asurne in huiselijke kring zal bewaard worden.

Paula Ieven overleden

Maandag 10 augustus 2015
Overpelt - Paula Ieven overleden

Overpelt

In het rusthuis Immaculata is zaterdag Paula Ieven overleden. Ze was vorige woensdag 93 jaar geworden. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Tellers gezocht voor De Malpie

Zaterdag 8 augustus 2015
In natuurgebied De Malpie bij Valkenswaard daalt het aantal Klokjesgentianen (plant) en Gentiaanblauwtjes (vlinder) de laatste jaren sterk. Om deze achteruitgang tegen te gaan is het beheer inmiddels aangepast. Om de resultaten in het oog te houden en zo nodig het beheer verder aan te passen, worden de Klokjesgentianen en de eitjes van het Gentiaanblauwtje geteld. Voor het uitvoeren van de telling zoekt men enthousiaste mensen die willen meehelpen. Deze telling vindt plaats op dinsdag 18 en (…) Het hele nieuwsbericht

Opendeurdagen Beeldentuin Vaesen

Vrijdag 7 augustus 2015
Neerpelt - Opendeurdagen Beeldentuin VaesenZoom

Neerpelt

Ook dit jaar houdt koperkunstenaar Albert Vaesen een opendeurdag. In feite is het een opendeurweekend, want de deuren staan op 15 en 16 augustus open aan de Lillerbaan 106 in Kaulille. Vaesen stelt koperen kunstwerken tentoon, samen met   werken van vijf gastkunstenaars die hun materiaal vonden in hout, speksteen, keramiek, glas enz.. Dit alles is goed voor een variatie van meer dan 300 kunstwerken in een oase van groen. 

Smiley (57)

Donderdag 6 augustus 2015
Pelt - Smiley (57)ZoomEen afvalbak op de parkeerplaats van een supermarkt in Zuid-Frankrijk. (Foto Max Braak)
De luchthaven Eindhoven Airport verwerkte in het eerste halfjaar méér dan 2 miljoen passagiers. Dat is een stijging van 13 procent ten opzichte van vorig jaar. De resultaten zijn te danken aan een stijging van het aantal bestemmingen van 73 naar 75. Daarnaast was de bezettingsgraad hoger: die steeg naar 139 passagiers per vliegtuig, tegen 131 in hetzelfde halfjaar van 2014.

Oppassen met die televerkoop

Woensdag 5 augustus 2015
Bedrijven en particulieren worden dezer dagen opgebeld door mensen die zeggen te handelen voor de Cliniclowns. Ze bieden wijnpakketten of cava te koop aan en blijven aandringen, ook nadat je ze hebt afgewimpeld. Het gaat om oplichters. Op de website van de échte Clinclowns is een waarschuwing te lezen; daarin staat dat er momenteel mensen opgebeld worden om wijnpakketten te kopen maar dat dat niks met de Cliniclowns te maken heeft, want zij doen nooit aan televerkoop.

Jan Bongaers overleden

Dinsdag 4 augustus 2015
Neerpelt - Jan Bongaers overleden

Neerpelt

Gisteren is Jan Bongaers overleden, de echtgenoot van Mart Van Tendeloo. Hij was 82 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk. Donderdag om 18.30u is er daar een gebedswake.

Liliane Coenen overleden

Dinsdag 4 augustus 2015
Overpelt - Liliane Coenen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Liliane Coenen overleden. Ze was 57 jaar. Zaterdag is er om 14u een uitvaartdienst in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Schuttersboomstraat 3.
Dinsdag 16 uur. Stand, na het vlindertelweekend: Klein koolwitje 17993 ex.; Atalanta 17995 exemplaren, Twee stuks verschil!
 

Smiley (56)

Maandag 3 augustus 2015
Pelt - Smiley (56)ZoomEen smiley van een wasmachine met een héél grote muil...

17 ongevallen op Limburgse wegen

Maandag 3 augustus 2015
Acht zwaar- en vijftien lichtgewonden: dat is de balans van zeventien ongevallen met gewonden vorig weekend op de Limburgse wegen. De achtendertig chauffeurs die bij de ongevallen betrokken waren moesten een ademtest afleggen. Acht testen vielen positief uit. Zes chauffeurs moesten hun rijbewijs inleveren.

10.000 werklozen minder

Maandag 3 augustus 2015
Volgens cijfers van de RVA kende het aantal werklozen in Limburg het voorbije jaar een daling met 20 procent. Dat betekent dat er 10.000 werklozen minder waren, maar daar waren de werkloze Fordarbeiders nog niet bij gerekend die sinds enkele maanden in de werkloosheidsstatistieken zijn beland. In juni bedroeg het aantal uitkeringsgerechtigde werkzoekenden 35.974.

Maria Peeters overleden

Maandag 3 augustus 2015
Overpelt - Maria Peeters overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Maria Peeters overleden, de weduwe van Staf Geijsels. Ze was 85 jaar. De uitvaartdienst, gevolgd door de crematie, zal plaatsvinden in intieme kring.

Atalanta leidt in vlindertelling

Maandag 3 augustus 2015
Pelt - Atalanta leidt in vlindertellingZoomUPDATE Bij Natuurpunt lopen de uitslagen van de vlindertelling van afgelopen weekend binnen. Rond 10.45u stond het klein koolwitje op kop voor heel Vlaanderen, rond de middag was het de atalanta (foto). Voor Limburg was dat de citroenvlinder. (Pierre Rutten - foto Marcella Stappers)
Pelt - Tweemaal Daan Cox op WB kajakmarathonZoomDit weekend werd in het Duitse Brandenburg de Wereldbeker kajakmarathon gehouden. Daan Cox van de Neerpeltse Watersportclub nam er deel aan twee wedstrijden. Zaterdag won hij overtuigend de short-marathon voor de Duitser Horn en de Hongaar Pétro. Zondag stond de officiële lange wereldbeker op het programma over een afstand van 22,2 km. Daan werd tijdens de wedstrijd echter geplaagd door krampen en werd uiteindelijk verdienstelijk 7de in een tijd van 1u28'23". De wedstrijd werd gewonnen door de Hongaar Pétro voor de Duitser Horn en de Italiaan Riccardi. Zonder krampen had er duidelijk meer ingezeten voor Daan, gezien zijn prestatie van zaterdag. Volgend jaar wordt in Brandenburg het wereldkampioenschap kajakmarathon gevaren.
in de competitie voor de Beker van België heeft Esperanza Pelt ook zijn tweede wedstrijd gewonnen. Tegen KVK Wellen werd het deze namiddag 1-6; de ruststand was 1-3. De doelpunten werden gescoord door Jens Meus (3), Ali Yildiz, Erwin Hensen en Jan Smolders. In de derde ronde speelt Esperanza Pelt volgende zondag om 16u tegen Franc Borains, het vroegere Boussu-Bois, uit de Borinage.

Raf Simons' werk in expo

Zondag 2 augustus 2015

Neerpelt

Nog tot 21 augustus is in Berlijn een tentoonstelling te zien met werk dat de Neerpeltse modeontwerper Raf Simons in de voorbije 20 jaar realiseerde. De expo is samengesteld door fotograaf Willy Vanderperre. De tentoonstelling kan bezocht worden in St. Agnes, Alexandrinenstrasse, 118-121 Berlin-Kreuzber.
De beloften van Esperanza Pelt verloren gisteren met zware 5-0 cijfers in en tegen KFC Hamont '99 in het kader van de Beker van Noord-Limburg. De thuisploeg was al vanaf de eerste minuut heer en meester tegen een ontstellend zwak Esperanza. (Bron: Esperanzaboys)

Madeleine Deckers overleden

Zondag 2 augustus 2015
Overpelt - Madeleine Deckers overleden

Overpelt

Gisteren is Madeleine Deckers overleden. Zij was 65 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Fons Van Donink overleden

Zaterdag 1 augustus 2015
Overpelt - Fons Van Donink overleden

Overpelt

Op 18 juli overleed Fons Van Donink, de echtgenoot van Andrea Palmans. De afscheidsplechtigheid vond plaats in familiekring. Zijn urne werd bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Hechtel-Eksel.
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt