Het overige nieuws

Wat bracht 2016 voor de natuur?

Zaterdag 31 december 2016
Het afgelopen jaar was voor de natuur bij ons in heel wat opzichten bijzonder, meldt Natuurpunt. Niet alleen in negatieve, ook in positieve zin. Een lezenswaardig artikel.

Het recht om niet bereikbaar te zijn

Zaterdag 31 december 2016
Vandaag gelezen
"In Frankrijk is een wet goedgekeurd die een werknemer het recht geeft om 'niet bereikbaar' te zijn. Bedrijven met meer dan 50 werknemers worden wettelijk verplicht aan te geven wanneer werknemers hun telefoon kunnen uitzetten. Met de maatregel, die op 1 januari ingaat, moet er een eind komen aan de cultuur van 'altijd bereikbaar zijn'. Het is een toenemend probleem van deze tijd, het leidt tot veel onbetaalde overuren en tot een overdosis aan informatie. Dat alles kan gezondheidsklachten geven, zoals slapeloosheid en een burn-out." (Bron: ii.nl)

Naar het veldrijden in Loenhout

Zaterdag 31 december 2016

Overpelt

Donderdag was het weer zover: voor de zesde keer trokken de supporters van het veldrijden vanuit Holheide naar Loenhout. Uitbater Louis van de parochiezaal in Holheide had alles weer tot in de puntjes geregeld voor de 67 deelnemers. En voor iedereen werd het weer een fijne dag met de nodige drank en hapjes! (Albert Loos)

Basket: HLU17 wint kersttornooi

Zaterdag 31 december 2016
Pelt - Basket: HLU17 wint kersttornooiZoomDe selectie van Limburg United U17 won gisteren het internationale kerstbaskettornooi in Kortrijk. Na winst tegen Denemarken, Rome en Israël speelden ze de spannende finale tegen de Waals-Brusselse selectie in de Lange Munte-arena. Zowel Benjamin Bosmans-Verdonk uit Lommel als Toon Claassen uit Overpelt gaven het beste van zichzelf om de trofee mee naar Limburg te brengen. (Foto Philippe Dekoker - Xmastournament)

En wie won de dvd?

Zaterdag 31 december 2016
Pelt - En wie won de dvd?ZoomEn wie won deze week de dvd met zijn inzending voor de tekstballon? Het is Yvo Maes! Hij vond dat Thérèse een bon voor een wel heel bijzondere vakantie kreeg... 

Nieuwe bvba: Comfort Systems

Zaterdag 31 december 2016

Neerpelt

Hans en Laurens Nikolajsen, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba Comfort Systems opgericht met zetel aan de Sint-Jorisstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van warmtewisselaars en de reparatie en het onderhoud van verwarmingsinstallaties.

Julienne Essers overleden

Zaterdag 31 december 2016
Pelt - Julienne Essers overledenIn WZC De Bekelaar in Lommel is vandaag de uit Peer afkomstige Julienne Essers overleden, de weduwe van Herman Ory. Zij was 85 jaar en wordt donderdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.

Theo Oyen overleden

Zaterdag 31 december 2016
Neerpelt - Theo Oyen overleden

Neerpelt

Dinsdag overleed de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Theo Oyen, de echtgenoot van Liza Stappers. Hij was 84 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kaulille.

Adriaan Dilissen overleden

Zaterdag 31 december 2016
Overpelt - Adriaan Dilissen overleden

Overpelt

Donderdag is de uit Overpelt afkomstige Adriaan Dilissen overleden, de echtgenoot van Virginie Vanhove. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Albertus in Zwartberg.
Overpelt - Op de goeie golf (142): Geluid versterkenZoom

Overpelt

Edison was erin geslaagd om geluid op een wasrol vast te leggen en weer te geven. Om het geluid te kunnen versterken ontwikkelde hij een toeter. Daarmee het volume regelen was geen sinecure. Hoe het geluid met en zonder versterker klonk, laat Jo Ruffini u horen in een nieuwe aflevering vanuit het Overpeltse Radiomuseum!

Nieuwe norm 70 km/u

Zaterdag 31 december 2016
Vanaf morgen 1 januari 2017 geldt in Vlaanderen een snelheidslimiet van 70 km/u op iedere weg buiten de bebouwde kom die geen autosnelweg of 2x2-weg met middenberm is. Buiten de bebouwde kom is er vaak al een 70 km/u-limiet. De verkeersborden die dat aangeven, zullen verdwijnen, alleen waar een andere snelheid geldt, zal er een bord staan.

330 euro als parkeerboete

Vrijdag 30 december 2016
Het is maar dat je 't weet
In een poging de foutparkeerepidemie in Luik in te dammen heeft de gemeenteraad de maximale boete voor foutparkeerders opgetrokken tot 330 euro. Het minimum (genre 2 wielen op trottoir) is 55 euro, het dubbele wordt gerekend voor parkeren op een zebra- of een fietspad. De nieuwe bedragen gaan op 1 april volgend jaar in - en dat is géén grap.(Bron: Waalsweekblad.be)

Milieuvignet nodig

Vrijdag 30 december 2016
Het is maar dat je 't weet
Wie na 15 januari met de auto of motor naar Parijs gaat moet een milieuvignet op de voorruit hebben. Het heet Certificat qualité de l’air (populair heet het: Crit'Air), het moet online besteld worden en kost binnen Frankrijk 4,18 euro incl. porto. De levertijd is 1 maand. Belgen die er een bestelden stuitten op een probleem: de computer accepteert geen buitenlandse nummerplaten. Daar had de programmeur even niet aan gedacht. Maar vanaf januari zou het wel kunnen, dan is ook het bedrag voor België bekend, incl. porto. Er zijn 6 versies, bedoeld voor verschillende soorten vervuilers. Boeren hoeven geen vignet te hebben, auto's van voor 1997 evenmin.
Ook voor Aken, Eschweiler en Keulen is er een milieuvignet nodig. Dat kan men hier online bestellen.

Nieuwe vennootschap: HK Interieur

Vrijdag 30 december 2016

Overpelt

Kevin Henckens en Liesbeth Vos, beiden uit Overpelt, hebben de gewone commanditaire vennootschap HK Interieur opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Hoevenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verrichten van algemeen schrijnwerk en de installatie van  sanitair.

Nieuwe bvba: JHH

Vrijdag 30 december 2016

Neerpelt

Jeroen Heesakker uit Neerpelt heeft de bvba JHH opgericht met zetel in Heikesveld in Sint-Huibrechts-Lille en met een maatschappelijk kapitaal van 50.000 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten en het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard.
Op tweede Kerstdag hebben de diakens van het bisdom Hasselt in Tongeren het feest van de H. Stefanus, hun patroonheilige, gevierd. Op het programma stond een optreden van jeugdkoor 't Basikliekje, een bezoek aan het Teseum en een gebedsmoment met mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt.
Het bisdom Hasselt telt een tachtigtal diakens. Zij dienen onder andere het sacrament van hert doopsel toe en treden als getuige op bij een kerkelijk huwelijk. Zij hebben ook een diaconale taak.

Bloedbad Kongolo: 55 jaar geleden

Vrijdag 30 december 2016
Op nieuwjaarsdag 1962, 55 jaar geleden, bekochten twee missionarissen uit Lindel-Hoeven in Kongolo (Congo) hun ideaal, hun trouw aan de plaatselijke bevolking, met de dood.  De Paters van de H. Geest, Michel Vanduffel en Theo Schildermans, werden samen met nog zestien Belgische (waaronder Pater Désiré Pellens uit Neerpelt) en 2 Nederlandse paters op koelbloedige wijze vermoord. Pater Michel verbleef toen iets meer dan 15 jaar in Congo, Pater Theo amper 4 maanden.

Lei Schildermans overleden

Vrijdag 30 december 2016
Overpelt - Lei Schildermans overleden

Overpelt

In het rusthuis Immaculata is gisteren Peter Lei Schildermans overleden. Hij was 77 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Laatste groet: woensdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens.

Lieske Vanderheyden overleden

Vrijdag 30 december 2016
Neerpelt - Lieske Vanderheyden overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Lieske Vanderheyden overleden, de weduwe van Jef Vandormael. Ze was 94 jaar. Volgende week zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Voor een goedkeurend grimasje

Vrijdag 30 december 2016
De anonieme grommelaar
Halloween, Sinterklaas, Kerstmis, Oudejaar en Nieuwjaar. De feestelijkheden volgen elkaar op en we hollen maar voort: straks moet allicht ook Driekoningen in ere hersteld en "iets speciaals" worden. Op naar Valentijn en Carnaval. Ik schrijf ze bewust allemaal met hoofdletters want het zijn stuk voor stuk Hoogdagen voor de mensen. De mensen zijn gek, ik heb het altijd al gezegd. Hordes radelozen schuimen de curiosa- en prullariawinkeltjes af, op zoek naar "leuke cadeautjes" voor Mie en klein Pierke. Wist ik nu maar (…) Het hele nieuwsbericht

Al vergeten?

Vrijdag 30 december 2016
Pelt - Al vergeten?ZoomVandaag is het 85 jaar geleden dat Skeeter Davis werd geboren. Ben je haar al vergeten? Zij vreesde dat al in ‘Am I That Easy To Forget’, haar nummer 1 uit 1958 dat je waarschijnlijk kent in de latere uitvoering van Engelbert Humperdinck. Hier vinden we nog meer wetenswaardigheden over deze zangeres.

Parthenais-runderen in Neerpelt

Donderdag 29 december 2016
Neerpelt - Parthenais-runderen in NeerpeltZoom

Neerpelt

Wist u dat we in Neerpelt iemand hebben die Parthenais-runderen kweekt? Dat is een ras dat zijn oorsprong vindt in de Franse streek Gâtine, in het departement Deux-Sèvres. Parthenais-runderen werden destijds als werkdieren gebruikt. Ze hebben een fijne vleessamenstelling met weinig vet, waardoor het een volle en zuivere smaak heeft.
Bij ons worden die Parthenais-runderen gekweekt aan de Heuvelerweg in SHLille in "Hoeve De Heuvel". Gunter Janssen doet het als hobby, want eigenlijk is hij gedelegeerd bestuurder bij het metaalbedrijf AJK in Bocholt. Daar kregen de werknemers bij het begin van het eindejaarsverlof een goodiebag met vlees van een Parthenais-rund mee naar huis (foto).

Hoogtevrees verboden

Donderdag 29 december 2016
Maak dat mee!
Pelt - Hoogtevrees verbodenZoomChina heeft de Beipanjiang-brug geopend. Ze verbindt de bergachtige provincies Guizhou en Yunnan en hangt 565 meter boven de rivier Beipan. De brug is 1341 meter lang; het bouwen ervan duurde drie jaar en kostte ongeveer 137,5 miljoen euro. Als u het filmpje hierboven bekijkt, valt het op dat er zoveel mensen zonder enige bescherming op die brug (toen nog in aanbouw) werken. En zonder hoogtevrees! Het filmpje is een time-lapse, wat betekent dat de beelden aanzienlijk versneld zijn.

Druk bijgewoonde Kerstvieringen

Donderdag 29 december 2016

Neerpelt

De Kerstvieringen in de Neerpeltse kerken trokken dit jaar nog meer gelovigen dan vorig jaar. Op het Boseind en de Grote Heide zat de kerk zelfs vol en werden er stoelen bijgezet.
Overpelt - Jaarlijks concert van accordeonclub DutmalaZoom

Overpelt

Zaterdag gaf accordeonclub Dutmala haar jaarlijks concert in De Schakel. Het was een sfeervolle avond waarbij verschillende muziekstijlen aan bod kwamen, allemaal gespeeld op accordeon met tussenin zang en mondharmonica. Met een 200 aanwezigen zat de sfeer er goed in.

Limburg overspoeld door dampshops

Woensdag 28 december 2016
Dampshops schieten als paddenstoelen uit de grond, meldt TVL. Volgend jaar wordt Limburg nog meer overspoeld met dampshops en de elektronische sigaretten. Want het was één van de hypes in 2016. Vooral mensen die willen stoppen met roken, passeren in de dampshops.

Al ingestuurd voor 'Lens op de Mens'?

Woensdag 28 december 2016
Pelt - Al ingestuurd voor 'Lens op de Mens'?ZoomKomende zomer organiseert CC Palethe in Overpelt met 'Lens op de mens' de eerste editie van een tweejaarlijks internationaal fotofestival. Alle fotografen - professionele en gedreven amateurs - uit de hele wereld zijn welkom om hun meest fotogenieke werken te tonen aan een groot publiek. Voor deze editie staat het menselijk portret centraal. 
Tijdens het fotofestival zullen in het centrum van de gemeente langs een parcours van ongeveer 2 km foto’s van fotografen getoond worden. Ook op enkele binnenlocaties zal men kunnen kennismaken met diverse fototentoonstellingen.
Nog tot 23 januari 2017 zijn inschrijvingen mogelijk via de website www.fotofestivaloverpelt.be. Nadien zal een internationale jury bestaande uit ervaren vakmensen de foto’s selecteren.

Print-ID fuseert

Woensdag 28 december 2016

Overpelt

Print-ID (voorheen drukkerij Vaes) uit Overpelt, fuseert met Impressa uit Herentals en Drukservice uit Olen. Het opzet is alle machines in Herentals onder te brengen.

Jean Hermans overleden

Woensdag 28 december 2016
Neerpelt - Jean Hermans overleden

Neerpelt

Maandag is de uit Neerpelt afkomstige Jean Hermans overleden, de weduwnaar van Léa Bourguignon. Hij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Vriendjesdag bij HCO

Dinsdag 27 december 2016
Overpelt - Vriendjesdag bij HCOZoom

Overpelt

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Handbalclub Overpelt ook dit jaar weer een vriendjesdag in de sporthal. Het was weer een plezierig gebeuren waar een 50-tal jonge spelertjes een dagje konden spelen en ravotten. 's Middags werden ze verrast op lekkere frietjes. Leden van de club konden allemaal een vriendje meebrengen om ook eens kennis te maken met “handballen”. Op het einde van de dag was iedereen moe en kon er terug gekeken worden op een super sportdag . Voor alle kinderen die willen komen handballen beginnen de trainingen terug op dinsdag 10 januari . Meer info op HCO-Overpelt[!]hotmail.be.
Vandaag gelezen
In de Egyptische Sahara hebben Italiaanse onderzoekers tijdens een expeditie naar plaatsen tussen de Nijlvallei en het Gilf Kebir-plateau in een soort kelder een tekening ontdekt die mogelijk de oudste geboortetekening is die ooit werd aangetroffen. Ze moet ca. 5000 jaar oud zijn. De tekening, gemaakt in roodbruin oker, toont een boreling tussen zijn ouders, en twee dieren - een leeuw zonder hoofd en een soort baviaan. En in het oosten is een ster afgebeeld. Lees meer (Engels)

Karel Julien overleden

Dinsdag 27 december 2016
Overpelt - Karel Julien overleden

Overpelt

Gisteren is Karel Julien overleden. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven.

Jeugdstagedag bij volleybalclub

Dinsdag 27 december 2016
Overpelt - Jeugdstagedag bij volleybalclubZoom

Overpelt

De trainers van volleybalclub Overpelt organiseren vrijdag de jaarlijkse jeugdstagedag. Programma: 10u: volleybalkermis voor de jongste leden en broertjes/ zusjes/ vriendjes/ vriendinnetjes/… geboren tussen 2007 en 2010. Om 12u: hot-dog en drankje aangeboden door de club.
Deelname aan de jeugdstage is gratis, maar men vraagt wel om vooraf in te schrijven. Dat kan via de website (www.volley-overpelt.be, via Jeugdstagedag) of bij Hanne Jacobs (0478/71 54 72 of jacobshanne85[!]hotmail.com).

Zingen voor De Klimroos

Dinsdag 27 december 2016
Pelt - Zingen voor De KlimroosZoomTijdens de Warmste Week zong Showkoor Rise Up uit Neerpelt ten voordele van VZW Stijn / De Klimroos (dienstencentrum voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel of fysieke handicap). Het showkoor viert in 2017 zijn 10-jarig bestaan en daar horen uiteraard jubileumconcerten bij. Zowel zaterdagavond 13 mei als zondagmiddag 14 mei geven de meiden weer een wervelende show vol zang en dans in Dommelhof. Meer info via www.showkoor-riseup.justmusic.be of via de Facebook-pagina Showkoor Rise Up Neerpelt.

Vierduizend liedjes

Dinsdag 27 december 2016
Pelt - Vierduizend liedjesZoomHet is vandaag tien jaar geleden dat Pierre Dalanoë in Parijs overleed. Lees hier dat hij ‘L’homme de quatre mille chansons’ werd genoemd. Deze grote mijnheer uit het Franse chanson heeft letterlijk duizenden liedjes van een tekst voorzien. En daar zijn veel wereldhits bij, onder meer van Gilbert Bécaud.

Geen vakantie in moslimlanden

Maandag 26 december 2016
Limburgers schrappen moslimlanden als vakantiebestemming tijdens de kerstvakantie. Dat blijkt uit een rondvraag van de redactie van TV Limburg bij enkele reisbureaus. Dat betekent trouwens niet dat de Limburger minder op vakantie gaat, hij kiest gewoon voor verdere bestemmingen. De belangrijkste parameter: het moet er lekker warm zijn.

Let it snow...

Maandag 26 december 2016
Uit de ruimte
Pelt - Let it snow...ZoomEen week geleden viel er sneeuw in de Sahara-woestijn - het stond in alle kranten. Het verschijnsel werd vanuit de ruimte gefotografeerd door de Landsat 7-satelliet van de NASA. De foto hierboven toont het landschap van zandduinen aan de grens van de sneeuwval. Rechtsboven staat aangegeven waar in de Sahara het gebied ligt waarvan de foto gemaakt werd, in de buurt van de grens van Marokko en Algerije. Het was van februari 1979 geleden dat er nog sneeuw viel in de Sahara. (Foto NASA)

Lieve Horemans overleden

Maandag 26 december 2016
Neerpelt - Lieve Horemans overleden

Neerpelt

in Genk is woensdag Lieve Horemans overleden. Ze was 57 jaar. Haar uitvaart zal in besloten kring worden gehouden.

Kinderen zongen kerst voor ouderen

Maandag 26 december 2016
Overpelt - Kinderen zongen kerst voor ouderenZoom

Overpelt

Naar jaarlijkse gewoonte brachten de kinderen van het eerste en tweede leerjaar van de Clementiaanschool in Holheide een mooie kerstshow. Ze dansten en zongen, speelden toneel en de mensen in Pelle Melle en het MS- en Revalidatiecentrum genoten volop. Het was een warme dag voor groot en klein!

Adriaan Thijs overleden

Maandag 26 december 2016
Neerpelt - Adriaan Thijs overleden

Neerpelt

Vandaag is Adriaan Thijs overleden, de echtgenoot van Alda Plessers. Hij was 85 jaar oud. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent. Donderdag om 18.30u is er in de kerk van het Herent een avondwake, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens. 

Jan Claes overleden

Maandag 26 december 2016
Pelt - Jan Claes overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Jan Claes overleden, de weduwnaar van Fieneke Voets. Hij was 97 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Laatste groet: woensdag van 18u tot 18.30u in uitvaartcentrum Severens.

Wandelnetwerk in Bosland

Maandag 26 december 2016
Pelt - Wandelnetwerk in BoslandZoomVlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen 1,5 miljoen euro in projecten rond fiets- en wandelnetwerken. Fietsen en wandelen is erg populair in Vlaanderen, ook bij toeristen. Weyts wil dan ook de beleving rond de fiets- en wandelnetwerken verhogen om een internationaal publiek aan te trekken. Van het 1,5 miljoen gaat er ruim 205.000 euro naar het Regionaal Landschap Lage Kempen. Dat wil in Bosland een kwaliteits- en belevingsvol wandelnet uitbouwen door bestaande wandelroutes aaneen te schakelen met behulp van knooppunten, zoals het fietsroutenetwerk.

Een bon voor Thérèse...

Maandag 26 december 2016
Pelt - Een bon voor Thérèse...ZoomDe cadeautjes hebben we inmiddels gekregen. Ook Thérèse kreeg er een, meldt cartoonist Stijn Lodewijks. Wat voor geschenkbon zat er in haar pakje? U kunt een dvd of een boek winnen als u uw inzending voor het lege tekstballonnetje vóór zaterdagmiddag mailt naar wineendvd[!]gmail.com. Vermeld daarbij ook uw postadres !

Astère Mondelaers overleden

Maandag 26 december 2016
Neerpelt - Astère Mondelaers overleden

Neerpelt

In Genk is woensdag Astère Mondelaers overleden, de echtgenoot van Anita Coumans. Hij was 58 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: dinsdag van 19 tot 20u bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Overpelt - Op de goeie golf (141): Scott, Edison en BerlinerZoom

Overpelt

Leon Scott slaagde erin om geluid op te nemen. Edison slaagde erin om niet enkel de stem op te nemen maar ook weer te geven. Berliner slaagde erin het geluid op een platte plaat vast te leggen. U verneemt er meer over in deze en volgende afleveringen vanuit het Overpeltse Radiomuseum.

We wensen u een zalige Kerstmis

Zondag 25 december 2016
Pelt - We wensen u een zalige KerstmisZoomRedactie en medewerk(st)ers van de Internetgazet wensen aan alle lezers een mooie Kerstmis!

Kerstboodschap bisschop Hoogmartens

Zaterdag 24 december 2016
Pelt - Kerstboodschap bisschop HoogmartensAls christenen mogen wij niet helemaal opgaan in de commerciële sfeer die rond Kerstmis wordt geschapen. Dat zegt mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, in zijn Kerstboodschap. Het is goed om met Kerstmis de arme, de eenzame en de gebroken mens voor ogen te hebben, aldus de bisschop.

Nieuwe bvba: Shakezz

Zaterdag 24 december 2016
Esmiralda de Bruijn uit Neerpelt heeft de bvba Shakezz opgericht met zetel aan De Vryheit in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van dranken en het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, onder om het even welke vorm.

En wie wint de dvd?

Zaterdag 24 december 2016
Pelt - En wie wint de dvd?ZoomHet is Jos Vaneerdewegh, die het tweede tekstballonnetje met bovenstaande tekst vulde. Hij krijgt van ons een DVD toegestuurd, maar dan moet hij ons wel eerst zijn postadres bezorgen. Morgenavond de volgende opgave!

KVG-Kerstfeest in Lille

Zaterdag 24 december 2016
Neerpelt - KVG-Kerstfeest in LilleZoom

Neerpelt

Het jaarlijks kerstfeest van de KVG vond plaats in het parochiehuis in SHLille, met dit jaar een rolstoeldansgroep (foto) uit Bocholt voor de ontspanning. Het was een zeer geslaagd feest met een lekker feestmaal, zegt Albert Smeets, die bijgaande foto maakte.
De meerderheid van de zelfstandige handelaars is tevreden over de verkoop in aanloop van de eindejaarsfeesten. Dat blijkt uit een bevraging van ondernemersorganisatie UNIZO Limburg bij 150 handelaars.
Meer dan de helft van de bevraagde handelaars meldt dat ze evenveel of meer verkocht hebben in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Meer dan 30% deed het beter in vergelijking met vorig jaar, 25% deed het even goed en voor 4 op de 10 ondervraagden was de verkoop in aanloop naar kerst minder in vergelijking met vorig jaar.

Nieuwe bvba: Carllit

Vrijdag 23 december 2016

Overpelt

Carl Litière uit Overpelt heeft de bvba Carllit opgericht met zetel aan de Berkenlaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de opslag en het behandelen van goederen en de organisatie van douane-entrepot- en grensexpeditiewerkzaamheden.

Nieuwe NV: Coram Logistics

Vrijdag 23 december 2016

Overpelt

Coram International uit Geldrop en de NV Coram uit Overpelt hebben de NV Coram Logistics opgericht met zetel aan de Stuifzandstraat. De vennootschap heeft tot doel alle verrichtingen die verband houden met groot- en/of kleinhandel, import, export, opslag en productie van artikelen, vervaardigd uit rubber, plastiek en zijn derivaten, allerlei kunststoffen, metaal of hout.

De Warmste Week

Donderdag 22 december 2016
Overpelt - De Warmste WeekZoom

Overpelt

Niet te geloven hoeveel initiatieven er genomen worden in het kader van de Warmste Week van Music for Life bij StuBru. Ook bij ondernemingen. Zo kan men tot morgenavond bij Sekura op De Koel handgemaakte beertjes kopen voor 3 euro. De opbrengst gaat naar Music for Life. Op Facebook kan men tot morgenavond ook bieden op een grote beer (foto). Vanavond was het bod opgelopen tot 275 euro. Zaterdagmorgen wordt de hele opbrengst van de actie bij het verzekeringskantoor overgebracht naar De Schorre in Boom waar de rechtstreekse radio-uitzending loopt. vorig jaar bracht De Warmste Week 5,1 miljoen voor het goede doel op.

Gusta Ramaekers overleden

Donderdag 22 december 2016
Overpelt - Gusta Ramaekers overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Gusta Ramaekers overleden, de weduwe van Jaak Gielen. Ze was 91 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatshebben. Laatste groet: dinsdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens.

Middernachtmis vanuit Tongerse basiliek

Donderdag 22 december 2016
In de kerstnacht zendt de VRT de middernachtmis in Eurovisie uit vanuit de basiliek in Tongeren. Dat betekent dat alle Europese televisiezenders de viering kunnen uitzenden. In ons land zal de middernachtmis te zien zijn op Canvas en RTBF. Het is van 2010 geleden dat er nog een Eurovisieviering vanuit het bisdom Hasselt was. Toen werd op 15 augustus een viering uitgezonden vanuit de Hasseltse kathedraal naar aanleiding van de Virga Jessefeesten. Aanleiding nu zijn de Tongerse Kroningsfeesten. Mgr. (…) Het hele nieuwsbericht

Ceepal overgenomen

Woensdag 21 december 2016

Overpelt

Ceepal, gevestigd in het Nolimpark, en groothandelaar in chemicaliën en onderhoudsproducten is overgenomen door Overlack AG uit Mönchengladbach. CEO Gunter Van Baelen van Ceepal wordt verantwoordelijk voor het bedrijf in de Benelux.

Charel Raeymaekers overleden

Woensdag 21 december 2016
Neerpelt - Charel Raeymaekers overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Charles Raeymaekers overleden, de weduwnaar van Lisette Bernaerts. Hij was 81 jaar. Dinsdag om 18.30u is er een gebedswake in de parochiekerk van Boseind. Laatste groet: dinsdag na de gebedswake, in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.
Overpelt - BC Pelterke wint biljartbeker Blauwe KeiZoom

Overpelt

In het biljarten heeft biljartclub Pelterke de biljartbeker bij KBC Blauwe Kei gewonnen. De finale werd betwist tussen beide clubs. Voor het Pelterke werd er gespeeld door Rony Willekens, Raymond Eerlings en Hilde Bloemen.

Zuster Elisabeth van Boom overleden

Woensdag 21 december 2016
Neerpelt - Zuster Elisabeth van Boom overleden

Neerpelt

In het rusthuis is gisteren zuster Elisabeth van Boom overleden, van de Dochters van het Kruis. Ze was 95 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een eucharistieviering (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. 

Neerpelter Petanqueclub opgericht

Woensdag 21 december 2016

Neerpelt

Tien personen hebben de vzw Neerpelter Petanqueclub opgericht. De zetel van de vzw is gelegen aan de Fabriekstraat in Neerpelt. De vereniging heeft tot doel het beoefenen en promoten van de petanquesport. De oprichters zijn Gerard Agten uit Overpelt, Herman Croymans ut Hechtel-Eksel; Charles Antonissen, Albert Bastiaens, Joseph Bastiaens, Andries Engelen, allen uit Lommel én Jacobus Cremers, Eugène Beckers, René Geerts en Jean Huijbers, allen uit Neerpelt.

Nieuwe bvba: Betorab

Dinsdag 20 december 2016

Neerpelt

Betorab: dat is de naam van de bvba die Teun Rabijns uit Neerpelt heeft opgericht. De bvba is gevestigd aan de Zonhoekstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer werkzaamheden inzake het verlagen van het grondwaterpeil en drainage van bouwterreinen én de bouw van tunnels voor spoorweg- en autoverkeer.
Pelt - Nauwere samenwerking Mariaziekenhuis & ZOLZoomHet Mariaziekenhuis in Overpelt en het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk gaan nog meer samenwerken. Nu al is er een samenwerking op verschillende vlakken; vanaf 1 januari wordt die nog intenser, ook op directieniveau en bestuurlijk vlak, ook op niet-medisch vlak. De patiënt en zijn zorgnoden staan daarbij centraal. Zo wordt de keuzevrijheid van de patiënt gevrijwaard en moet de aangeboden zorg op elke locatie kwalitatief, patiëntveilig en zo breed mogelijk zijn. (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Hurkmans overleden

Dinsdag 20 december 2016
Overpelt - Maria Hurkmans overleden

Overpelt

Gisteren is Maria Hurkmans overleden, de weduwe van Thieu Moelans. Zij was 94 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in beperkte kring. Haar asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lindel-Hoeven.

Eddy Gielen overleden

Dinsdag 20 december 2016
Neerpelt - Eddy Gielen overleden

Neerpelt

Een dag na zijn vader is gisteren in het Mariaziekenhuis Eddy Gielen overleden. Hij was 62 jaar. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Boseind. Voordien, van 17.30u tot 18u, is er een begroetingsmoment in uitvaartcentrum Severens in de Stationsstraat 44.

Energiepremies in 2017

Dinsdag 20 december 2016
Het is maar dat je 't weet
Wat verandert er op het vlak van premies bij duurzaam (ver)bouwen in 2017? Dubolimburg maakte een handig overzicht van de energiepremies.

René Gielen overleden

Dinsdag 20 december 2016
Overpelt - René Gielen overleden

Overpelt

Zondag is René Gielen overleden, de weduwnaar van Mieke Dausi. Hij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Begroetingsmoment: woensdag (17.45-18.15 uur) in funerarium Severens in Overpelt.

Kerstmarkt in basisschool Pallieter

Maandag 19 december 2016
Overpelt - Kerstmarkt in basisschool PallieterZoom

Overpelt

Naar tweejaarlijkse traditie organiseerde speciale basisschool Pallieter weer een kerstmarkt. Het was gezellig en vele bezoekers kochten prachtige kerstwerkjes gemaakt door de leerlingen. Het optreden van de “Black Pallies” gaf de markt een extra boost.
Een deel van de opbrengst wordt gebruikt om het project schoenmaatjes van Edukans te bekostigen. De kinderen maken van een simpele schoenendoos een onvergetelijk cadeau voor een kind “ver weg”.

9% groei voor Eindhoven Airport

Maandag 19 december 2016
Eindhoven Airport realiseerde over het jaar 2016 een passagiersgroei van 9% ten opzichte van 2015. 4,7 mln. passagiers maakten gebruik van de luchthaven; in 2015 waren er dat 4.33 mln. De groei in het aantal vliegbewegingen in 2016 is 8% ten opzichte van 2015.
De passagiersgroei is het gevolg van frequentieverhogingen, een toename van de bezettingsgraad per vlucht en meer bestemmingen (in 2016 werd er naar 74 bestemmingen gevlogen).
Voor 2017 verwacht Eindhoven Airport dat 5,24 miljoen (…) Het hele nieuwsbericht

Syrië-actie op de Oude Markt

Maandag 19 december 2016

Overpelt

Morgen is er in Overpelt een Syrië-actie. De Overpeltse 11.groep nodigt je dan uit om je solidariteit met het Syrische volk te betuigen. Dat kan je doen door morgen om 18 uur naar de Oude Markt te komen. Daar wordt in alle soberheid en sereniteit een ‘begraafplaats’ gesymboliseerd om de verontwaardiging en solidariteit uit te drukken over wat er in Syrië aan de hand is. De kerstverlichting op en rond de Oude Markt wordt dan een halfuur gedoofd. Er worden witte lakens op de grond gelegd, als symbool voor de vele dodelijke slachtoffers in Syrië. Kaarsen worden ontstoken en men houdt een halfuur lang een wake. De aanwezigen krijgen een korte tekst overhandigd met een link naar een petitie.

Twan Goven overleden

Maandag 19 december 2016
Overpelt - Twan Goven overleden

Overpelt

In rusthuis Immaculata is vrijdag Twan Goven overleden, de weduwnaar van Anneke Voets. Hij was 87 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Donderdag om 18u is er daar een avondwake. Begroeting: donderdag van 16.45u tot 17.30u.

Wie wint de dvd, of het boek?

Maandag 19 december 2016
Pelt - Wie wint de dvd, of het boek?ZoomNog even de feestperiode als thema van de cartoon van Stijn Lodewijks, deze week. Wat zegt Thérèse tegen de politieman die haar tijdens een controle aanspreekt? Mail uw tekst tegen uiterlijk zaterdagmorgen 10u naar wineendvd[!]gmail.com en u kunt een dvd of een boek winnen!
Overpelt - Op de goeie golf (140): muziek uit bijenwasZoom

Overpelt

Edison slaagde erin, geluid op te nemen en weer te geven via een wasrol. Welke soorten platen er ooit allemaal waren laat Jo Ruffini u zien in deze extra lange aflevering vanuit het Overpeltse Radiomuseum!

Een veilig kijkje in de hel

Zondag 18 december 2016
Vandaag gelezen
"Het hele landschap van nieuwsbeelden, leed waar we vaak bijna live naar kijken, woede, verontwaardiging en algemene lelijkheid is niet te doen. De stroom van nieuwsbeelden heeft iets pervers: op een veilige manier krijgen we een kijkje in de hel, in dat waar we bang voor zijn en tegelijkertijd nieuwsgierig naar. Het komt verschrikkelijk dichtbij, en tegelijkertijd is het leed van anderen, wat een passief schuldgevoel creëert waar niemand iets aan heeft, en dat werkt dan weer verlammend."
(Wieteke van Zeil in De Volkskrant)

Kerstfeest bij OKRA

Zondag 18 december 2016
Overpelt - Kerstfeest bij OKRAZoom

Overpelt

140 aanwezigen voor het kerstfeest van OKRA Overpelt-Centrum en Overpelt-Fabriek dit jaar. Daar werden Jan Janssen, Adriaan Janssen en Adrienne Hendriks in de bloemen gezet. Adrienne Hendriks kon er helaas niet bij zijn en zal haar erkentelijkheidsereteken later ontvangen. De dames van OKRA-Hamont en Femma-Hamont kwamen voor de ontspanning zorgen.
Kerstfeest bij OKRA
Zoom
Taalvirtuose Miet Ooms heeft het hele Woordenboek van de Limburgse Dialecten online gezet. Via www.e-wld.nl kunt u er niet alleen op trefwoord of begrip zoeken, maar ook op plaats. Het e-WLD bevat de inhoud van de drie delen van het Woordenboek van de Limburgse dialecten die in druk in 39 afleveringen zijn verschenen tussen 1983 en 2008. In het e-WLD kunnen geïnteresseerden de Limburgse trefwoorden opzoeken voor bepaalde begrippen, zoals ‘appelstroop’...

Marlies Eerlings overleden

Zondag 18 december 2016
Neerpelt - Marlies Eerlings overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Marlies Eeerlings overleden, de echtgenote van Guy Spooren. Ze was 56 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.
In de rand

Neerpelt

Maandag is er weer een gemeenteraadszitting. Hebt u er al ooit een meegemaakt? We moeten de mensen bewonderen die er telkens naartoe komen. Want het kan er een saaie bedoening zijn. Soms is het binnen een kwartier afgelopen, soms duurt het een uur of langer. Soms is er een interessante agenda, andere keren hoop je dat het vragenuurtje na afloop wat interessante dingen zal opleveren, zodat je toch wat te schrijven hebt.
Men verwijt ons wel eens dat we in een gemeenteraadsverslag vaak alleen de interpellaties (…) Het hele nieuwsbericht

Wie heeft gewonnen?

Zaterdag 17 december 2016
Pelt - Wie heeft gewonnen?ZoomDeze week is dat Jozef Umans. Hij bedacht bovenstaande reactie van een kerstbal en krijgt van ons een DVD thuisbezorgd. Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Kerstfeest bij OKRA Boseind

Zaterdag 17 december 2016
Neerpelt - Kerstfeest bij OKRA BoseindZoom

Neerpelt

De feestzaal van De Kentings liep gisteren weer behoorlijk vol voor het jaarlijkse kerstfeest van OKRA Boseind. Met maar liefst 82 leden zaten ze aan de feesttafel voor een goed gevulde namiddag. Na een kort welkomstwoord van voorzitter Marcel Witters brachten leden van het OKRA-team een mooie kerstpresentatie in het teken van licht, naar Kerstmis toe. Het feestmaal werd opgeluisterd door de “Rocky-Band” van Sint-Oda, en de traditionele tombola leverde een aantal aanwezigen weer mooie prijzen op. (Jef Lenaerts)

Leentje Verschakelen overleden

Zaterdag 17 december 2016
Neerpelt - Leentje Verschakelen overleden

Neerpelt

Dinsdag is de uit Neerpelt afkomstige Leentje Verschakelen overleden, de weduwe van Eddy Fidelaers. Zij was 54 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kinrooi. Zondag (19 uur) is er daar een avondwake.

Nadenken over de wereld

Vrijdag 16 december 2016
Overpelt - Nadenken over de wereldZoom

Overpelt

De kinderen in klas 5C van de Clementiaanschool in Holheide hebben afgeteld naar een ‘Gelukkig 2030’. Dat is een workshop in het kader van de duurzame ontwikkelingsdoelen of ‘Sustainable Development Goals’ (SDG’s). Ze maakten kennis met die verschillende werelddoelen en dachten na over mogelijke oplossingen. Ze ontdekten ook hoe ze zelf een verschil kunnen maken en hun steentje kunnen bijdragen.

De naakte suikertante

Vrijdag 16 december 2016
Tribunaliteiten
Pelt - De naakte suikertanteVoor de arbeidsrechtbank van Gent stond een 89-jarige, kinderloze en alleenstaande dame. Zij had zich voor het slapengaan uitgekleed. Het is te zeggen. Toen zij al op leeftijd was, verkocht zij haar huis voor een habbekrats aan de zoon van haar nicht. Ze mocht er blijven wonen, maar vijf jaar na de verkoop was een opname in een woonzorgcentrum aangewezen. Omdat ze de opname niet kon betalen met een pensioentje en een zorgpremie, klopte ze aan bij het OCMW. Het OCMW weigerde bij te passen en de dame ging in beroep (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe campagne voor rookmelders

Vrijdag 16 december 2016
Pelt - Nieuwe campagne voor rookmeldersZoomPreventie is een essentiële schakel binnen de hulpverlening. Vandaag stelde de brandweerzone het resultaat van twee preventiecampagnes voor: de bestickering van de autopompen en de resultaten van de rookmeldersenquête. Om je woning bij brand veilig te verlaten zijn voldoende rookmelders en een afgesproken vluchtplan van primordiaal belang. De hulpverleningszone Noord-Limburg wil deze levensreddende boodschappen in het straatbeeld brengen. Zo werden op de autopompen van de vier (…) Het hele nieuwsbericht

Aan 140km/u over de Lindelsebaan

Vrijdag 16 december 2016
Reed u op 18 oktober rond 11u over de Lindelsebaan in Overpelt? Dan was u misschien de automobilist die daar eens zo hard reed als toegelaten, namelijk 140 km/u ipv max. 70. Dat was dan niet zo slim, want zo goed als zeker gaat u uw rijbewijs kwijtspelen en wellicht krijgt u nog een behoorlijke boete. In Nederland zouden ze uw auto in beslag nemen!
Uit de politiecijfers voor oktober blijkt dat in die maand gemiddeld 10.66% van de weggebruikers te snel reed. We hopen voor u (en voor uw portemonnee) dat u er niet bij was. De snelheidscontroles van oktober

Sportdag bij HCO

Donderdag 15 december 2016
Overpelt - Sportdag bij HCO

Overpelt

De Overpeltse herenhandbalclub HCO organiseert zoals ieder jaar ook dit jaar weer haar sportdag, en wel op dinsdag 27 december van 9tot 16u. De kinderen brengen enkel hun sportkleren mee. Voor ‘s middags zijn er frietjes voorzien, en een drankje en snackje tussendoor zullen niet ontbreken. Iedereen tussen 6 jaar en 18 jaar is welkom. Niet-leden moeten zich wel eerst melden bij de club via het e-mailadres HCO-Overpelt[!]hotmail.be.

Verkeersovertredingen niet behandeld

Donderdag 15 december 2016
Pelt - Verkeersovertredingen niet behandeldDe politierechtbank van Beringen heeft vandaag de behandeling van 35 tot 40 verkeersovertredingen uitgesteld. Aanleiding zijn vier arresten van het Hof van Cassatie. Het Hof vindt dat overtredingen waarbij de politie alleen de nummerplaat noteert zonder de bestuurder tegen te houden, ongeldig zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om parkeerovertredingen of bestuurders die geflitst worden.
Omdat daardoor onduidelijkheid is gerezen heeft de politierechter in Beringen de behandeling van zulke zaken uitgesteld, voorlopig tot 16 maart. Zaken die eerder zijn behandeld en waarvoor het vonnis klaar was, zijn wel uitgesproken.

Kennismaken met handbal

Donderdag 15 december 2016
Neerpelt - Kennismaken met handbalZoom

Neerpelt

Woensdagnamiddag organiseerde Sporting NeLo een handbaltornooitje voor leerlingen van het 3e en 4e leerjaar van de basisschool. Zij konden eens kennismaken met handbal en dat in een kleine competitie. Het werd een leuke namiddag en in de pauze was er een appel en een drankje vanwege een sponsorend warenhuis. Volgende week woensdagnamiddag komen de 1e en 2e leerjaren aan bod. Inschrijven hiervoor kan nog altijd, ploegjes van 4 à 5 personen uit de omliggende scholen/gemeenten zijn allemaal welkom. Info via wim.peters[!]sporting-nelo.be.

Hilde Eijssen overleden

Donderdag 15 december 2016
Overpelt - Hilde Eijssen overleden

Overpelt

Gisteren is Hilde Eijssen overleden. Zij was 51 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Het zwarte Woodstock

Donderdag 15 december 2016
Pelt - Het zwarte WoodstockZoomVandaag vijftien jaar geleden overleed Rufus Thomas. Hier zien we de soullegende in 1972 aan het werk tijdens een concert dat de geschiedenis ingaat als ‘het zwarte Woodstock’. Lees hier dat veel van zijn songtitels met ‘do the’ begonnen omdat ze bij een bepaald dansje pasten.

Komt er aan: een handbalzaterdag

Woensdag 14 december 2016
Neerpelt - Komt er aan: een handbalzaterdag

Neerpelt

Aanstaande zaterdag is het AL handbal wat de klok slaat in het Dommelhof, meldt Sven Spooren.
Kwartfinale Beker van Belgie: 16u15 Sporting NeLo Dames – DHT Middelkerke/Izegem
Heren Liga: 18u15 Sporting NeLo 2 – Achilles Bocholt 2
Heren 1e nationale: 20u15 sporting NeLo 1 – EHC Doornik
Onze dames spelen een historische wedstrijd tegen favoriet Middelkerke voor een plaats in de halve finale van de Beker van België. De zenuwen (…) Het hele nieuwsbericht
Vanochtend was er geen treinverkeer tussen Neerpelt en Mol. Dat kwam doordat een trein met pech af te rekenen kreeg. Omstreeks 10.45u verliep het treinverkeer weer normaal. Ondertussen werden de reizigers met vervangbussen vervoerd.

Deel van nalatenschap voor Natuurpunt

Woensdag 14 december 2016
Pelt - Deel van nalatenschap voor NatuurpuntZoomMarcella Stappers heeft sinds de dood van haar man zoveel troost gevonden in de natuur en vooral op het Hageven, dat ze een deel van haar nalatenschap voorbestemt voor Natuurpunt. Dat staat in het ledenblad van de vereniging. Die heeft ook een filmpje online gezet waarin Marcella een en ander toelicht. Aan het slot van het filmpje is de boodschap te zien: "Natuur is voor altijd"...

Elektrische autobussen in Eindhoven

Dinsdag 13 december 2016
Grensgevallen
De Nederlande busbouwer VDL heeft via zijn vestiging in Roeselare 43 elektrische autobussen geleverd aan de stad Eindhoven. Die kunnen via een snellaadstation op een half uur tijd volledig worden opgeladen. Een volle batterij is goed voor 80 à 100km rijden. De bussen worden ingezet op de lijnen naar het vliegveld en naar de High Tech Campus. (Bron: De Tijd)

Drugs in de riolering

Dinsdag 13 december 2016
Vandaag gelezen
"In maart hebben we meegewerkt aan een onderzoek om drugs in het riool te meten. Op onze rioolwaterzuivering in Eindhoven is gemeten hoeveel cocaïne, amfetamine, ecstasy, methamfetamine en cannabis er in het rioolwater zit. Dit geeft namelijk een indruk over hoeveel drugs er gebruikt (of geproduceerd) worden.
In Eindhoven zijn zeer hoge gehaltes aan amfetamine gemeten. Zo werd op één dag in maart 2016 in totaal bijna 15 kilo amfetamine met het rioolwater naar de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: UpcyGran

Dinsdag 13 december 2016

Neerpelt

De bvba Progressma uit Sint-Huibrechts-Lille en drie Nederlandse vennootschappen hebben de bvba UpcyGran opgericht met zetel aan de Veurterstraat. Doel van de vennootschap is onder meer het verwerken van bepaalde afvalstoffen tot herbruikbare materialen voor de bouwsector.
Pelt - Mooie muziek uit de noordelijke landenZoomOnder de noemer ‘Klassiek in Noord-Limburg’ werken CC De Adelberg en CC Palethe een uitgebreid gezamenlijk klassiek aanbod uit. Dit seizoen zoeken beide CC’s inspiratie in de schitterende muziek uit de noordelijke landen. ‘Nordic Inspiration’ neemt u een heel seizoen mee naar Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Rusland, Litouwen, Letland en Estland en de talloze virtuozen die deze streek telt.
In het eerste Overpeltse concert in de reeks is het (…) Het hele nieuwsbericht

Parochies vieren samen Kerstmis

Dinsdag 13 december 2016

Overpelt

De Overpeltse parochies vieren samen Kerstmis in de Sint-Martinusparochie van Overpelt-Centrum. Op zaterdag 24 december is er daar een middernachtmis om 24 uur, op zondag 25 december is de viering om 10.30 uur. In de kerk van Lindel-Hoeven is er op kerstavond (19 uur) een kerstwake. Op tweede Kerstdag (9 uur) is er een viering in de kerk van Lindel-Hoeven.

Kerstvieringen in de parochies

Dinsdag 13 december 2016

Neerpelt

Kerstavond 24 december kan je om 18 uur voor een Kerstviering  terecht op de Grote Heide. De catechisten en de werkgroep eerste communie i.s.m. het zangkoor van de Grote Heide hebben voor dit jaar een zeer mooie kindvriendelijke Kerstviering uitgewerkt met veel beeld en klank. Indien je dus op Kerstavond  Kerstmis wil vieren met heel je gezin, dan is dit the place to be.
Nog op Kerstavond is er om 20 uur een viering op Boseind. Die wordt verzorgd door de Piccolo’s. Wie al lang niet meer in de kerk van Boseind is geweest, zal zich dadelijk thuis voelen in de nieuwe setting. Na de viering trakteert de KWB onder het afdak van de Kentings op een drankje.
De Kerstviering in SHLille start op zaterdag 24 december om 22 uur in de parochiekerk daar. Het is een klassieke nachtmis verzorgd door het zangkoor van Lille. Na de viering trakteert de Chiro op een drankje.
Op Kerstdag om 9.30u is een viering op het Herent. Die wordt verzorgd door het nieuwe zangkoor van het Boseind met zangers over de parochiegrenzen heen.
Kerstdag om 11 uur is er een hoogmis in de kerk van het Centrum. Deze viering wordt verzorgd door het mannen- en vrouwenkoor van het Centrum.
Op maandag 26 december, Tweede Kerstdag, is er om 11u een viering in de kerk van het Centrum. Deze viering wordt verzorgd door het mannenkoor.

Liefdesnest

Dinsdag 13 december 2016
Pelt - LiefdesnestZoomVandaag twaalf jaar geleden brandde een afgelegen huis in de buurt van Athens (Georgia) af. Dat zo’n fait divers wordt opgerakeld op de Jukeboxkalender wijst op een verband met de rockgeschiedenis. Lees er hoe het afgebrande liefdesnest de inspiratiebron werd voor ‘Love Shack’, de meest succesvolle single van The B-52’s.

Hugo Beckers overleden

Maandag 12 december 2016
Neerpelt - Hugo Beckers overleden

Neerpelt

In het rusthuis is vandaag Hugo Beckers overleden, de echtgenoot van Maria Michielsen. Hij was 73 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Laatste groet: vrijdag tussen 19u en 19.30u in uitvaartcentrum Severens in de Stationsstraat.

Rijbewijzen ingehouden

Maandag 12 december 2016
Pelt - Rijbewijzen ingehoudenTijdens een anti-alcoholactie van de lokale politie HANO, zaterdagnacht, zijn er 104 chauffeurs gecontroleerd op alcohol en drugs. In twee gevallen werd een rijbewijs voor 15 dagen ingehouden omwille van een positieve drugstest; bij de alcoholtesten vielen twee andere bestuurders door de mand, hun rijbewijs werd drie uur ingehouden.

Indoorhockeytornooi van Phoenix

Maandag 12 december 2016
Op zaterdag 14 en zondag 15 januari 2017 organiseert Hockeyclub Phoenix uit Neerpelt weer haar jaarlijks Indoortornooi in de arena van de Soeverein te Lommel, waar men beschikt over 2 indoorvelden naast elkaar. Er wordt gespeeld in teams van 6 tegen 6 volgens de regels van indoorhockey. Voor veel teams is het een eerste kennismaking met indoorhockey dus sportiviteit en hockeyplezier wordt die dagen bovenaan gezet, maar een gezonde winnaarsmentaliteit mag natuurlijk altijd. Teams die zich nog willen inschrijven, (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Van Bever overleden

Maandag 12 december 2016
Overpelt - Rik Van Bever overleden

Overpelt

Op 6 december overleed Rik Van Bever, de echtgenoot van Betty Beckers. Hij was 79 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Overpelt - Op de goeie golf (139): Soorten naaldenZoom

Overpelt

Om geluid te kunnen weergeven hebben we niet veel meer nodig dan een naald en een plaat met groeven. Over saffiertjes en naalden vertelt Jo Ruffini u alles in deze nieuwe aflevering van onze videoreeks vanuit het Radiomuseum.

Win een dvd, of een boek!

Zondag 11 december 2016
Pelt - Win een dvd, of een boek!ZoomHet is uiterst makkelijk: u bezorgt ons een tekstje voor in dat tekstballonnetje hierboven, en de beste inzending wint een boek of een dvd. Wat zegt die kerstbal nadat Thérèse haar nieuwe kerstboom aan het optuigen is? Mail uw tekst vóór vrijdagmiddag naar wineendvd[!]gmail com, en u maakt kans! De cartoon is van Stijn Lodewijks.

Fien Geerits overleden

Zondag 11 december 2016
Neerpelt - Fien Geerits overleden

Neerpelt

In het rusthuis is vandaag Fien Geerits overleden, de weduwe van Pierre Leynen. Ze was 92 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.

Guido Snoekx overleden

Zondag 11 december 2016
Overpelt - Guido Snoekx overleden

Overpelt

Vrijdag is Guido Snoekx overleden. Hij was 51 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring worden gehouden. Woensdag om 18.30u is er een gebedswake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: woensdag bij uitvaartcentrum Vandebosch, na de gebedswake.

Kerstfeest Okra Lille

Zondag 11 december 2016
Neerpelt - Kerstfeest Okra LilleZoom

Neerpelt

Okra Lille vierde zijn jaarlijks kerstfeest. Daar werden de leden van 90 en 80 jaar gehuldigd en bedacht met een geschenkje. De middag werd verdergezet met een tombola en daarna een eetmaal.Op de foto de gehuldigde dames; vlnr Dina Michiels, Johanna Jansen, Toke Willekens en Maria Geers.
Kerstfeest Okra Lille
Zoom

Openbare verkoping: Peerderbaan

Zondag 11 december 2016

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in de taverne "Happy Days" een bedrijfsterrein met onafgewerkte bureelruimte en dito conciërgewoning, gelegen Peerderbaan 169a, openbaar verkocht. Het terrein is 1ha47a15ca groot. Het goed heeft een K.I. van 4.459 euro.

Shake: skiën en snowboarden

Zaterdag 10 december 2016
Overpelt - Shake: skiën en snowboardenZoom

Overpelt

Op woensdag 21 december gaat de gemeentelijke sportdienst Snowvalley in Peer onveilig maken! Iedereen tussen 12 en 18 jaar kan mee gaan skiën en/of snowboarden voor € 15,00. Hierin zijn het materiaal, vervoer en verzekering begrepen. De beginnelingen krijgen les, de gevorderden mogen vrij skiën. Men vertrekt om 14.15u aan sportcentrum De Bemvoort en om 17.30u is men terug. Je kan online inschrijven via de digitale UIT-balie op www.Overpelt.be of even binnenspringen in sportcentrum De Bemvoort. Meer info: ine.hendriks[!]overpelt.be of 011/640499.

Harrie Hendrikx overleden

Zaterdag 10 december 2016
Pelt - Harrie Hendrikx overledenDonderdag is Harrie Hendrikx overleden, de echtgenoot van Rita Vanmeensel. Hij was 63 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Dinsdag tussen 19u en 20u is er gelegenheid om afscheid te nemen van Harrie en de familie te condoleren in het funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

En wie won de dvd?

Zaterdag 10 december 2016
Pelt - En wie won de dvd?ZoomWinnaar deze week is Hilde Van Eepoel. Zij bedacht bovenstaande tekst in het lege tekstballonnetje en krijgt van ons een dvd toegestuurd. Morgen de nieuwe opgave!

Ondertussen, in de ruimte...

Zaterdag 10 december 2016
Vandaag gelezen
Japan heeft gisteren een onbemand ruimteschip gelanceerd dat onder andere ruimteafval moet gaan opruimen. Een 700 meter lange kabel van aluminium strengen en staaldraad, gemaakt door een Japans visnettenfabrikant, moet objecten vertragen en uit hun baan duwen, waarna ze in de atmosfeer verbranden. Volgens een schatting bevinden zich meer dan 100 miljoen stukken ruimteafval in een baan om de aarde, waaronder afgedankte apparatuur van oude satellieten, gereedschappen en stukjes raket. Deze objecten kunnen schade toebrengen aan telecommunicatienetwerken. (Bron: ii.nl)

De kerstmarkten in Overpelt

Zaterdag 10 december 2016

Overpelt

Dit weekend is Overpelt ondergedompeld in de sfeer van de kerstshopping. Overal zijn er kerstmarkten:
- Vandaag: Holheide – van 15 tot 20u - Clementiaanplein
- Morgen: Overpelt-Fabriek – vanaf 14u - De Schakel
- Morgen: Lindel-Hoeven – vanaf 14u Den Drossaerd
- Morgen: Open Poort – van 14 tot 18u - Burg. Laenenstraat 7.
In het centrum is er de kunstkerstmarkt, met een ouderwetse zwiermolen. Om 17 uur vandaag wordt op de Oude Markt de kerstverlichting officieel aangestoken. Koor Kiliana en de kinderraad zorgen ervoor dat dit in opperbeste omstandigheden zal gebeuren!

Piet Dilissen overleden

Zaterdag 10 december 2016
Neerpelt - Piet Dilissen overleden

Neerpelt

Vandaag is Piet Dilissen overleden, de weduwnaar van Mia Bielen. Hij was 90 jaar. De uitvaart zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: woensdag tussen 19u en 19.30u in Uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Guido Walbers overleden

Zaterdag 10 december 2016
Op 2 december overleed in Houthalen-Helchteren de uit Neerpelt afkomstige Guido Walbers, de echtgenoot van Helena Roelofs. Hij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vond in intieme kring plaats.

Praat eens met een aap

Vrijdag 9 december 2016
Maak dat mee!
Pelt - Praat eens met een aapZoomUit onderzoek van wetenschappers, onder andere van de Vrije Universiteit Brussel, is gebleken dat apen aan de fysieke voorwaarden voldoen om te kunnen praten. Dat is vandaag bekendgemaakt. Volgens het onderzoek is de aap anatomisch gemakkelijk in staat om genoeg verschillende spraakklanken te maken voor verstaanbare spraak, goed voor duizenden verschillende woorden. De onderzoekers beweren overigens niet dat het precies zou klinken als bij mensen. Professor Bart De Boer van het Artificial Intelligence Lab aan de Vrije Universiteit Brussel bootste het spraakvermogen van de apen na met een computermodel. Waarom apen dan niet kunnen praten? Waarschijnlijk omdat hun hersenen daarvoor niet geschikt zijn, volgens de wetenschappers.
Hoe kunnen we de dramatische achterstand van het onderwijs in Limburg ten opzichte van de rest van Vlaanderen wegwerken?  Dat is de centrale vraag in de lang verwachte Staten-Generaal over het Limburgs onderwijs die maandag plaatsvindt op vraag van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.
De vzw Regionaal Landschap Lage Kempen heeft aan de gemeentebesturen in haar werkingsgebied gevraagd om een Intergemeentelijke Onroerend Erfgoed Dienst (IOED) op te richten. Die moet de aangesloten gemeentebesturen (Beringen, Bocholt, Halen, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg, Lommel, Lummen, Neerpelt, Overpelt en Zonhoven) ondersteunen bij een integrale aanpak van hun onroerend erfgoed, dus zowel wat betreft archeologie als monumenten als landschap. De oprichting van de Projectvereniging Onroerend Erfgoed Dienst Lage Kempen moet door de gemeenteraad van de betrokken gemeenten goedgekeurd worden.

Tot 2020 geen nieuwe spoorlijnen

Vrijdag 9 december 2016
Het is maar dat je 't weet
Er komt tot 2020 geen enkele grote investering in nieuwe spoorinfrastructuur. Dat blijkt uit het nieuwe meerjarenplan 2016-2020 van de spoorwegbeheerder Infrabel. Concreet betekent dat dat een aantal door de regio's naar voor geschoven projecten voor de uitbreiding van het spoornet - zoals een verbinding tussen Hasselt en Noord-Limburg - on hold komen te staan. Een en ander meldt De Tijd vandaag.

Mia Verdonschot overleden

Vrijdag 9 december 2016
Overpelt - Mia Verdonschot overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Mia Verdonschot overleden, de weduwe van Martin Ceulemans. Ze was 83 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: dinsdag tussen 19 en 19.30u in uitvaartcentrum Severens.

Politie kreunt onder hoge werkdruk

Vrijdag 9 december 2016
De Limburgse politiezones kreunen onder de hoge werkdruk. Dat blijkt uit een rondvraag van TV Limburg bij de grootste politiekorpsen in Limburg. Het is zelfs zo erg dat heel wat politiemensen vragen om een andere functie te krijgen omwille van de werkdruk. Procureur van Limburg Guido Vermeiren noemt de situatie problematisch.

Gratis kerstconcert

Donderdag 8 december 2016
Rotary Neerpelt Dommelvallei organiseert vrijdag 16 december (18 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek een kerstconcert met middeleeuwse kerstliederen en vertellingen met Sint-Jozef als centrale figuur. Duurtijd 75 minuten. De toegang is gratis.

Gratis met De Lijn tijdens oudejaar

Woensdag 7 december 2016
Het is maar dat je 't weet

Neerpelt

Dankzij de financiële tussenkomst van de provincie en de gemeente kan men tijdens oudejaarsnacht gratis reizen met De Lijn. Je moet wel bij de gemeente tijdig je ticket afhalen.
In onze gemeente legt De Lijn deze feestbussen in:
· 403: Hasselt – Helchteren – Peer – Overpelt – Neerpelt;
· 408: Genk – Opglabbeek – Gruitrode – Bree – Neerpelt – Overpelt;
· 415: Hasselt – Helchteren – (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: FUN4YOU

Woensdag 7 december 2016

Overpelt

Roy Schildermans uit Overpelt heeft de bvba FUN4YOU opgericht met zetel aan de Neuserdijk. Doel van de vennootschap: het verhuren van springkastelen, meubilair en tenten; het organiseren van evenementen, beurzen en feesten én de uitbating van een catering- en traiteurdienst.

Hoera! Meer dan 100.000 berichten

Dinsdag 6 december 2016
Pelt - Hoera! Meer dan 100.000 berichtenZoomU kunt dat niet zien, maar wanneer wij een bericht maken krijgt dat bericht een volgnummer. Dit bericht heeft het nummer 100037, zoals u op de afbeelding hierbij kunt zien. Dat betekent dat wij, redactie en medewerkers, sinds de start van de Internetgazet, al 100.037 berichten - dit inbegrepen - online hebben gezet. Reden voor enige fierheid! De Internetgazet bestaat nu 12,5 jaar en we gaan onverdroten door -  geen evidentie als we zien hoeveel websites er in die tijd al het loodje hebben gelegd...

Kentekenplaat voor bromfietsen

Dinsdag 6 december 2016
Sinds 31 maart 2014 moeten alle bromfietsen en lichte vierwielers worden ingeschreven en een nummerplaat dragen. Er was een regularisatieperiode voorzien en deze loopt af op 11 december.  Meer info vind je op FOD Mobiliteit.

Piet Jacobs overleden

Dinsdag 6 december 2016
Neerpelt - Piet Jacobs overleden

Neerpelt

Zaterdag is Piet Jacobs overleden, de echtgenoot van Maaike Steyvers. Hij was 67 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Geseinde persoon opgepakt

Dinsdag 6 december 2016
Pelt - Geseinde persoon opgepaktZoomTijdens een bovenzonale alcohol- en verkeersactie die zondagnamiddag en -avond werd gehouden in de politiezones HANO, Kempenland en Lommel is een geseinde persoon opgepakt. Dat meldt de politie vandaag. Van de 343 gecontroleerde voertuigen bliezen alle chauffeurs, op twee na, veilig wat alcoholgebruik betreft: twee chauffeurs moesten hun rijbewijs voor resp. 3 en 6 uur inleveren. 2.533 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid; daarvan reden er 213 (= 8,4%) te snel. Er werden nog 3 waarschuwingen uitgeschreven en 2 PV's voor onverzekerd rijden. (Foto politie HANO)
Vandaag en morgen worden hoge fijnstofconcentraties verwacht in Vlaanderen. Daarom doet de Vlaamse Milieumaatschappij een oproep aan de bevolking om vandaag en de komende dagen geen hout te stoken in haarden of kachels. De impact van houtverbranding op de luchtkwaliteit in een woonomgeving kan lokaal erg hoog oplopen.
Bij de verbranding van hout komen er immers schadelijke stoffen vrij zoals fijn stof, dioxines en PAK. Deze stoffen hebben aanzienlijke gezondheidseffecten: zo zorgen PAK voor (…) Het hele nieuwsbericht
Een delegatie van de provincie Limburg is vertrokken op handelsmissie naar de Chinese zusterprovincie Guangdong, in het zuiden van China. Dat meldt TVL. Limburg wil zichzelf op de kaart zetten in één van de belangrijkste handelsprovincies van China.

N69 urenlang afgesloten na botsing

Maandag 5 december 2016
De Luikerweg (N69) tussen Valkenswaard en de Belgische grens was deze namiddag urenlang in beide richtingen afgesloten als gevolg van een frontale botsing tussen een auto en een vrachtwagen. Bij het ongeval viel een zwaargewonde. Gevolg van dat verkeersongeval was dan ook dat het deze namiddag zeer druk was met vrachtwagens door het centrum van Achel, en op de Boelehoef (verbinding Grote Heide - Achel). Blijkbaar waren de chauffeurs allemaal op zoek naar een alternatieve route....

77 weekendverkeersongevallen

Maandag 5 december 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 77 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 24 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 57 ademtesten af, waarvan er 12 (of 21%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 16 gevallen van vluchtmisdrijf.

Catho Schoemans overleden

Maandag 5 december 2016
Neerpelt - Catho Schoemans overleden

Neerpelt

Gisteren is Catho Schoemans overleden, de weduwe van Zjang Vrolijks. Ze was 85 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in familiekring. Laatste groet: donderdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens.

Toine Van der Wielen overleden

Maandag 5 december 2016
Neerpelt - Toine Van der Wielen overleden

Neerpelt

In rusthuis Sint-Jozef is zaterdag Toine Van der Wielen overleden. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Wie wint de dvd, of het boek?

Zondag 4 december 2016
Pelt - Wie wint de dvd, of het boek?ZoomKerstmis nadert en dat blijkt alweer uit de cartoon die Stijn Lodewijks ons bezorgde. Maar wat zegt Thérèse tegen haar man als ze thuis komt van de markt?
Stuur uw tekstje - dat we eind deze week in dat tekstballonnetje zetten - vóór vrijdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com. Vergeet daarbij uw adres niet te vermelden! Zaterdag verneemt u welke tekst gewonnen heeft. Succes!
Overpelt - Op de goeie golf (138): Klassiek kompasZoom

Overpelt

De ontwikkeling van grammofoonplaten en platenspelers deed in de tweede helft van vorige eeuw een hele randindustrie ontstaan. Wat je allemaal best onderhoudt legt Jo Ruffini je uit in deze aflevering vanuit het Radiomuseum.

Sinterklaas was bij Phoenix

Zaterdag 3 december 2016
Neerpelt - Sinterklaas was bij PhoenixZoom

Neerpelt

Sinterklaas heeft het druk, dezer dagen. Met zijn Zwarte Pieten moet hij niet alleen elke nacht de schoentjes vullen die klaargezet zijn, hij wil ook de kinderen van de sportclubs aanmoedigen door zijn bezoek. Zo was hij bij hockeyclub Phoenix, en ook daar bleek dat er geen stoute kinderen waren...

En wie won de dvd?

Zaterdag 3 december 2016
Pelt - En wie won de dvd?ZoomGeorges Bleyen! Hij liet de Sint zeggen dat er weer twee werklozen bij komen als mensen almaar vroeger de kerstboom zetten. Georges krijgt van ons een mooie dvd toegestuurd. Morgen een nieuwe opgave!

Neerpelt

Vanavond om 20u15 kan u in het sportcentrum van Dommelhof komen kijken naar de handbalwedstrijd tussen Sporting NeLo en Grâce-Hollogne. De garde van Sporting NeLo is er namelijk op gebrand om zich voor de verlieswedstrijd van vorige week te revancheren voor haar supporters... (Sven Spooren)

Anna Bloemen overleden

Zaterdag 3 december 2016
Neerpelt - Anna Bloemen overleden

Neerpelt

Dinsdag is de uit Neerpelt afkomstige Anna Bloemen overleden, de weduwe van Henri Hinoul. Zij was 85 jaar en wordt maandag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de Sint-Catharinakerk in Maaseik. Zondag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Bob Schildermans overleden

Zaterdag 3 december 2016
Neerpelt - Bob Schildermans overleden

Neerpelt

Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Bob Schildermans overleden. Hij was 61 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Gemiddeld inkomen 17.850 euro

Vrijdag 2 december 2016
Het gemiddelde inkomen van de Limburger bedroeg in 2014 17.850 euro, terwijl het nationaal gemiddelde toen 17.684 euro was. Dat blijkt uit gegevens die de FOD Economie vandaag bekendmaakte. In Vlaams-Brabant was het gemiddelde inkomen 20.749 euro. Ook in Waals Brabant, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en West-Vlaanderen lag het gemiddeld inkomen hoger dan in Limburg. Maar in Limburg lag het inkomen dan weer hoger dan in de provincies Namen, Luxemburg, Luik, Henegouwen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Gemiddeld één beknelde per dag

Vrijdag 2 december 2016
In Limburg moeten de brandweer en het MUG-team gemiddeld één keer per dag een bekneld slachtoffer uit een voertuig bevrijden. Dat meldt TVL.

De barmhartige huurder

Vrijdag 2 december 2016
Tribunaliteiten
Pelt - De barmhartige huurderLow cost onderdak verschaffen is van alle tijden. Denk maar aan de bedevaarders naar Compostela die voor een appel en een ei, of zelfs gratis, onderdak kregen omdat het een bijna religieuze plicht was. Dat zei de vrederechter van Brugge toen hij te maken kreeg met een huurder die zijn huurwoning in Brugge aanbood op Airbnb. Maar, mag iemand die een woning huurt om er in te wonen die woning aanbieden via Airbnb? De huurbaas die zijn opwachting maakte voor de vrederechter van Brugge vond alleszins van niet. (…) Het hele nieuwsbericht

De betekenis van 11 november

Vrijdag 2 december 2016
Neerpelt - De betekenis van 11 novemberZoom

Neerpelt

Gisteren kregen de leerlingen van het zesde leerjaar van school De Regenboog op Grote Heide het bezoek van de burgemeester en van NSB-voorzitter Jef Lenaerts. De kinderen mochten eerst kijken naar een powerpoint-voorstelling over de herdenking van 11 november in onze gemeente, een herdenking waaraan ze overigens zelf hadden meegewerkt. Nadien kregen ze uit handen van de burgemeester een kleine attentie als dank.

Man in woning overvallen

Vrijdag 2 december 2016
Deze voormiddag rond 10.15 uur werd een 76-jarige man uit Bocholt door drie personen in zijn woning aan de Jennenstraat overvallen. Hij werd bedreigd met een vuurwapen en moest het aanwezige geld in het huis afgeven. Het slachtoffer werd gekneveld in de woning achtergelaten.Hij kon na een tijdje een buurman verwittigen die hem ter hulp kwam en de hulpdiensten alarmeerde. Het slachtoffer  is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.
De auditeur bij de Raad van State heeft een negatief advies uitgebracht inzake de aanleg van de omleidingsweg rond Houthalen-Helchteren. De Vlaamse regering wil de Noord-Zuid realiseren via die omleidingsweg, maar ziet zich daarbij geconfronteerd met bezwaarprocedures vanwege enkele milieugroeperingen. Het huidige advies kadert in de beroepsprocedure die de Milieukoepel heeft opgestart. De auditeur besluit dat de Vlaamse regering onvolledig en onzorgvuldig te werk is gegaan bij het (…) Het hele nieuwsbericht

Vanuit Eindhoven naar Napels

Donderdag 1 december 2016
Grensgevallen
Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft vandaag aangekondigd dat ze met ingang van vrijdag 7 april 2017 vluchten gaat uitvoeren tussen de luchthaven van Napels Capodichino (Italië) en Eindhoven Airport. Vanaf3 april vliegt Ryanair vanuit Eindhoven ook al op Bologna.
De route van Eindhoven naar Napels zal initieel tweemaal per week worden gevlogen (iedere maandag en zondag). Ryanair vliegt de route met een moderne Boeing 737-800 (189 stoelen).

Maria Meus overleden

Donderdag 1 december 2016
Pelt - Maria Meus overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Maria Meus overleden, de echtgenote van Adriaan Dirx. Zij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt