Het overige nieuws

Catho Vaes overleden

Zondag 31 januari 2016
Overpelt - Catho Vaes overleden

Overpelt

Gisteren is Catho Vaes overleden, de weduwe van Henri Scheelen. Zij was 79 jaar. De crematiedienst vindt in beperkte kring plaats. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Lindel.

Uitverkoop van een dame

Zaterdag 30 januari 2016
Tribunaliteiten
Een belastingschuld van 60 euro aan de gemeente is geen reden om thuis te blijven.
Vandaar dat de dame in kwestie die zomer wellicht onbezorgd vier maanden van huis was. Terwijl ze weg was groeide haar schuldenlast van 60 euro tot een slordige 3000 euro. Geen erg, ware het niet dat een kandidaat-deurwaarder tijdens haar afwezigheid de grote middelen inzette om betaling te eisen. Hij schreef niet alleen haar drie jaar oude auto op, maar ook haar flatscreens, home cinema, salon, biljarttafel, (…) Het hele nieuwsbericht

Lieske Daniels overleden

Vrijdag 29 januari 2016
Neerpelt - Lieske Daniels overleden

Neerpelt

Vandaag is Lieske Daniels overleden, de weduwe van Albert Verhoeven. Zij was 99 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
UNIZO-Limburg verwacht een sterke investeringsgolf .De Limburgse KMO’s hebben het grootste deel van de crisis verteerd. Dat blijkt uit het KMO-rapport van ondernemersorganisatie UNIZO Limburg. De Limburgse bedrijven zijn rendabeler in vergelijking met 5 jaar geleden.
“Onze Limburgse KMO’s bevinden zich nog niet op het niveau van 10 jaar geleden”, zo stelt Unizo vast. Maar het behoud van de rendabiliteit van het eigen vermogen en de forse verbetering van de solvabiliteit laten het beste verhopen voor onze Limburgse KMO’s tijdens de volgende jaren.
Drie op vier Limburgse KMO’s is financieel gezond. Zij staan financieel sterker dan voor het uitbreken van de eerste crisis in 2007.

Lego-poppetje met beperkingen

Donderdag 28 januari 2016
Vandaag gelezen
Speelgoedfabrikant Lego heeft zijn eerste lichamelijk beperkte poppetje onthuld. Het figuurtje was te zien tijdens speelgoedbeurzen in Nürnberg en Londen. Het gaat om een poppetje in een rolstoel, dat een hulphond bij zich heeft. De inhuldiging is significant omdat het Deense speelgoedbedrijf recentelijk onder vuur kwam te liggen wegens een gebrek aan diversiteit bij Lego-poppetjes. Een online petitie voor de '#ToyLikeMe'-campagne haalde meer dan 20.000 handtekeningen op. De ondertekenaars vroegen Lego op te houden 150 miljoen kinderen met een beperking wereldwijd buiten te sluiten.

Een app voor Sporting NeLo

Donderdag 28 januari 2016

Neerpelt

Handbalclub Sporting NeLo beschikt sinds vandaag ook over een eigen app. Die kan gedownload worden via Google Playstore en de app-store. De app kan een knipperlicht doen werken, en het is de bedoeling dat dat knipperlicht zaterdag massaal gebruikt wordt tijdens de wedstrijd tegen Visé, als de lichten doven!

Vijf nieuwe griffiers voor rechtbank

Donderdag 28 januari 2016
Pelt - Vijf nieuwe griffiers voor  rechtbankDe Limburgse rechtbank van eerste aanleg met afdelingen in Hasselt en Tongeren heeft sinds vandaag vijf nieuwe griffiers. Daardoor beschikt de rechtbank nu over 36 griffiers maar volgens rechtbankvoorzitter Heeren zou de rechtbank echter over 40 griffiers moeten beschikken. De rechtbank klaagde al lang over personeelstekort.

Justine Vanbroeckhoven overleden

Donderdag 28 januari 2016
Overpelt - Justine Vanbroeckhoven overleden

Overpelt

Vandaag is Justine Vanbroeckhoven overleden, de weduwe van Jaak Thijs en van Louis Corten. Zij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.

Gratis naar... Maud Vanhauwaert?

Donderdag 28 januari 2016
Naar aanleiding van Gedichtendag organiseren de Overpeltse bib en Palethe zondag vanaf 11.30u in Palethe een matinee rond gedichten. Hiervoor nodigen ze Maud Vanhauwaert uit. Maud ken je van ‘Iedereen Beroemd’. In het najaar van 2014 trok ze de straat op om mensen op onverwachte plaatsen te laten kennismaken met poëzie. Een paar maanden lang vormde haar rubriek de programma-afsluiter op maandag. De stijl van Maud kan je misschien nog het best omschrijven als een (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
"Nu moeten we hoogdringend (voor 80-plussers - red.) aangepaste woningen bouwen in de stads- en dorpskernen. Daarvoor dienen zich plots enorme kansen aan. De winkelleegstand in onze dorpsstraten, in de winkelstraten van onze stadjes en in de woonwijken van de grote steden, die is niet van voorbijgaande aard. Die leegstand is ook niet aan Uplace te wijten, maar heeft alles met het opkomende e-shoppen te maken.
Al die lege winkelstraten moeten weer woonstraten worden. De gemeenten moeten daarvoor (…) Het hele nieuwsbericht

Yvonne Hanegreefs overleden

Woensdag 27 januari 2016
Neerpelt - Yvonne Hanegreefs overleden

Neerpelt

Vandaag is Yvonne Hanegreefs overleden, de weduwe van Willy Mortelmans. Ze was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats.

Els Truyens overleden

Woensdag 27 januari 2016
Pelt - Els Truyens overledenIn het Z.O.L. in Genk is vandaag Els Truyens overleden, de echtgenote van Maurice Driesen. Zij was 50 jaar. De afscheidsviering vindt maandag (11.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Zaterdag kan men tussen 17 en 18u nog een laatste groet brengen in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolen in Overpelt.

101-jarige Amelie Cuypers overleden

Woensdag 27 januari 2016
Pelt - 101-jarige Amelie Cuypers overledenGisteren is in WZC Kapittelhof Amelie Cuypers overleden. Zij was 101 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Lommel waarna de teraardebestelling op de gemeentelijke begraafplaats van Neerpelt.

Harry Steensels overleden

Woensdag 27 januari 2016
Neerpelt - Harry Steensels overleden

Neerpelt

Gisteren is Harry Steensels overleden, de echtgenoot van Maria Weltens. Hij was 61 jaar. De uitvaartliturgie zal plaatsvinden in intieme kring. Vrijdag om 19u is er een gebedswake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille.

Ingrid Claesen overleden

Woensdag 27 januari 2016
Pelt - Ingrid Claesen overledenIn Leuven is gisteren Ingrid Claesen overleden. Ze was 49 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10 uur) in de Sint-Niklaaskerk. Maandag om 18.30u is er daar een gebedswake.
Pelt - Meer politiepatrouilles tegen inbrakenDe lokale politie HANO gaat het aantal anonieme patrouilles, die al werden uitgevoerd tijdens de "donkere" maanden, gevoelig opvoeren in de strijd tegen de inbraken. Dat is in overleg met de korpschef besloten tijdens de vergadering van het politiecollege van de zone, vandaag.
Overigens werden er vandaag geen nieuwe inbraken gemeld.

DCO hield nieuwjaarsreceptie

Dinsdag 26 januari 2016
Neerpelt - DCO hield nieuwjaarsreceptieZoom

Neerpelt

Op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van het PWA werd extra aandacht geschonken aan het 10-jarig bestaan van DCO Neerpelt. In 1995 is het PWA gestart met hoofdzakelijk poetshulp en tuinhulp. Vanaf 9 januari 2006 is uit de vzw PWA de DienstenchequeOnderneming, kortweg DCO Neerpelt, ontsproten. Zij is gestart met 6 medewerkers en telt momenteel bijna 100 enthousiaste huishoudhulpen met dienstencheques. Meer dan 500 klanten uit Neerpelt, Overpelt en omstreken worden nu wekelijks of tweewekelijks geholpen in het huishouden. Later dit jaar zal het 10-jarig jubileum nog feestelijk gevierd worden met een opendeurdag.

Guy Deckers overleden

Dinsdag 26 januari 2016

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is op 19 januari Guy Deckers overleden, de echtgenoot van Lou Simons. Hij zou eind deze maand 83 jaar geworden zijn. De afscheidsdienst, de crematie en het uitstrooien van de as vonden plaats in intieme kring.
Guy Deckers overleden
Zoom
In OC De Buiting in Paal werd vanavond een boek voorgesteld over 65 jaar basket in Limburg. Auteur is Roel Vanheel uit Paal, een basketballiefhebber in hart en nieren. Hij speelde vroeger bij BC Beringen en is nu steward bij Limburg United. Het is deze Limburgse club die hem inspireerde om een boek over de geschiedenis van het Limburgse basket te schrijven.
Het is een lijvig boek geworden met 280 pagina's vol anekdotes, statistieken, interviews, leuke weetjes en veel foto's over de (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Sporting NeLo begint met Kids handbalZoom

Neerpelt

Vanaf 7 februari gaat Sporting NeLo een bewegingsschool voor de allerjongsten opstarten. Die is niet alleen naar handbal gericht, maar naar een brede motorische ontwikkeling. De opleiding wordt 's zondags van 10 tot 11 uur in de sporthal van Dommelhof gegeven door gediplomeerde lesgeefsters, en dat tussen 7/2 en 12/6. Prijs: 35 euro (incl. T-shirt) voor de eerste lessenreeks. Inschrijven of meer info via kidsclub[!]sporting-nelo.be. De eerste les is gratis.

Neerpelt

Gisteren hebben de judoka's van Judoclub Sporting Neerpelt in Genk gestreden voor een medaille op het provinciaal kampioenschap. Bij de U21 werd Gerrit Tromp (-66kg) derde in zijn poule. Doreen Hendrikx (U18) werd Limburgs kampioen in de categorie tot 70kg. Veel Neerpeltse judoka's bij de U15, maar enkel Rick de Kroon (-46kg) wist zich te kronen tot Limburgs kampioen. Hij won zijn 4 kampen allemaal met ippon!
Vandini en zus Darshini Mahabir (-52kg) eindigden respectievelijk tweede en derde. Jarno Bruno (-60kg) kon 1 kamp winnen in zijn poule en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.
Op 6 en 7 februari komen de medaillewinnaars in actie op het Vlaams Kampioenschap in Dendermonde.(Foto's Rik Vander Sanden)
Judo: 2 provinciale titels voor SportingJudo: 2 provinciale titels voor Sporting
Zoom

Drie rijbewijzen ingetrokken

Maandag 25 januari 2016
Pelt - Drie rijbewijzen ingetrokkenBij een verkeersactie van de lokale politie HANO zijn gisteren drie rijbewijzen ingetrokken: twee omwille van alcoholgebruik en één omwille van druggebruik in het verkeer.

Inbrakenplaag in politiezone

Maandag 25 januari 2016
Pelt - Inbrakenplaag in politiezoneAfgelopen weekend stelde de lokale politie HANO 13 inbraken vast, vooral in tuinhuisjes, maar ook in werkhuizen, woningen, garages en zelfs bedrijfsvoertuigen. Er zijn de afgelopen dagen nog meerdere van deze inbraken vastgesteld, ook in andere politiezones, vooral in de grensstreek. "De politiezone stelt alles in het werk om deze inbraken te voorkomen, maar we vragen ook de inwoners van onze politiezone om een oogje in het zeil te houden en al hun goederen goed af te sluiten," aldus de politie. "Bij verdachte gedragingen vragen wij onmiddellijk de politie te bellen op het telefoonnummer 101, zodat men meteen kan reageren op uw melding."

Mimi Beckers overleden

Maandag 25 januari 2016
Neerpelt - Mimi Beckers overleden

Neerpelt

Op 18 januari overleed Mimi Beckers, de echtgenote van Gerard Salaets. Zij was 67 jaar. De afscheidsplechtigheid vond in intieme kring plaats.
Vandaag gelezen
Onhandige klussers kunnen vuil water uit de cv of uit een regenput in hun waterleidingnet laten lopen, als ze geen terugslagklep monteren. Dat is al erg, maar als ook de watermeter geen terugslagklep heeft, dan kan dat vuile water in het hele leidingnet terecht komen. In Vlaanderen en Brussel heeft 85% van de huizen de in de hele EU verplichte terugslagklep, in Wallonië maar 10%. Doordat de overheid er nauwelijks controleert, kunnen buren elkaar daar dus via het waternet vergiftigen. De Waalse overheid gaat het probleem nu proberen op te lossen met een watercertificaat. Wie een huis bouwt of verkoopt, moet binnenkort een watercertificaat laten opstellen dat de situatie van het waternet in huis aangeeft. (Bron: waalsweekblad.be)
Grensgevallen
Er wordt gewerkt aan de verbetering in het fietsnetwerk in de regio Zuidoost-Brabant. De borden met de teksten "centrum" en "richting fietsnetwerk" worden vervangen door ruim 100 extra knooppunten om de fietsers nog beter door het Brabantse land te laten fietsen. Ook komen er diverse nieuwe routes bij. Tot slot worden alle fietspanelen vervangen en voorzien van een actueel kaartbeeld. Deze werkzaamheden zorgen voor hinder in het gebruik van het fietsnetwerk. Ze worden gefaseerd uitgevoerd en zullen (…) Het hele nieuwsbericht

Nelly Timmermans overleden

Vrijdag 22 januari 2016
Neerpelt - Nelly Timmermans overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Nelly Timmermans overleden, de echtgenote van Oscar Kegelaer. Ze was 94 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de kerk van Boseind.

Leon Barbé overleden

Vrijdag 22 januari 2016
Pelt - Leon Barbé overledenIn het rusthuis in Hamont is vandaag Leon Barbé overleden, de echtgenoot van Henriëtte Goyaerts. Hij was 87 jaar. Donderdag wordt hij begraven op het Boskerkhof in Hamont, na een uitvaartliturgie (om 12.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Woensdag is er van 18u tot 18.30u een afscheidsmoment in uitvaartcentrum Severens in de Stationsstraat 44 in Neerpelt.

André Geerits overleden

Vrijdag 22 januari 2016
Neerpelt - André Geerits overleden

Neerpelt

Gisteren is André Geerits overleden, de weduwnaar van Anna Swennen. Hij was 89 jaar en wordt woensdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Afgelastingen provinciaal voetbal

Donderdag 21 januari 2016
Pelt - Afgelastingen provinciaal voetbalVoor de komende dagen tot en met het weekend zijn weer alle voetbalwedstrijden voor de jeugd, de reserven en het G-voetbal afgelast. Dat heeft het provinciaal comité Limburg van de voetbalbond vanavond beslist. De matchen van de eerste elftallen worden in de regel normaal gespeeld, maar opgelet, vanaf zondag worden ze weer om 15 uur afgetrapt in plaats van 14u30.

Petrus Lamers overleden

Donderdag 21 januari 2016
Neerpelt - Petrus Lamers overleden

Neerpelt

Vandaag is Petrus Lamers overleden, de echtgenoot van Helena Alders. Hij was 86 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Annie Boons overleden

Donderdag 21 januari 2016
Neerpelt - Annie Boons overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Annie Boons overleden, de echtgenote van Thieu Plas. ze was 79 jaar. De afscheidsviering zal in intieme kring plaatsvinden. Maandag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Heide.

Tamme Babbel koos de vrijheid

Donderdag 21 januari 2016
Neerpelt - Tamme Babbel koos de vrijheidZoom

Neerpelt

Een mailtje: "Zondagavond is onze tamme barbarie-eend Babbel weggevlogen richting het kanaal. Laatst gezien bij de fietsbrug van Neerpelt. Heeft u haar gezien, laat ons a.u.b. zo snel mogelijk iets weten! tammebabbel[!]outlook.com."

Bisdom richt Crisisfonds Limburg op

Donderdag 21 januari 2016
Pelt - Bisdom richt Crisisfonds Limburg opZoomHet bisdom Hasselt heeft zopas in samenwerking met Caritas Hulpbetoon het Crisisfonds Limburg opgericht. Het fonds, dat nauw samenwerkt met erkende en professionele sociale diensten, uitzonderlijke financiële hulp bieden aan Limburgers in nood.  Het wordt gespijsd met giften. Het project kadert in ‘Om-armen’, het jaarthema van het Limburgse bisdom.
Aanleiding voor de oprichting van het fonds is dat het bisdom de jongste tijd vanuit de parochies meer en meer concrete (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
- Hamont-Achel: Salvatorstraat en Kluizerdijk
- Neerpelt: Molenstraat en Hamonterweg
- Overpelt: Lindelsebaan en Dorpsstraat...

Mia Coenjaerts overleden

Donderdag 21 januari 2016

Overpelt

Dinsdag is de uit Overpelt afkomstige Mia Coenjaerts overleden, de weduwe van Richard Santermans. Zij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid in Hasselt vindt in besloten kring plaats.

Freddy Beckers overleden

Donderdag 21 januari 2016
Pelt - Freddy Beckers overledenGisteren is Freddy Beckers overleden, de echtgenoot van Mieke Keuppens. Hij was 63 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in besloten kring waarna zijn asurn wordt bijgezet op de gemeentelijke begraafplaats van Neerpelt.
Neerpelt - Handbal: NeLo voor maand van de waarheid

Neerpelt

Zaterdag hervat Sporting NeLo de competitie na een winterstop van een maand met een thuiswedstrijd tegen Union Beynoise.
Beyne heeft er zoals verwacht een moeilijk seizoen opzitten en staat momenteel 3e laatste in de rangschikking. Het komt er voor de Luikenaars op aan om nog zoveel mogelijk punten te vergaren met het oog op de start van de play-downs. NeLo zal dus geen hapklare brok voorgeschoteld krijgen.
Sporting zelf heeft geen keuze en moet de twee resterende wedstrijden winnen om het (…) Het hele nieuwsbericht
Overpelt - Wicommedia komt met 'De Godmother(s)'Zoom

Overpelt

Toneelgroep Wicommedia (foto) is druk bezig met de repetities van een nieuwe hilarische klucht: 'De Godmother(s)", een werk van Luuk Hoedemaekers, in een regie van Dirk Schotte. De voorstellingen zullen plaatsvinden op 4, 5, 11 en 12 maart om 20u en op 9 maart om 14u in de theaterzaal van Wico Mater Dei in de Kloosterstraat. Reservatie kan via het secretariaat van Mater Dei, tel.  011/642 642 (tijdens de schooluren), via een telefoontje naar 0475/733 810 (tussen 17u en 20u) of via deze link. De opbrengst van de voorstellingen zal geschonken worden aan 'Kom op tegen kanker'.

Morgen bloed geven

Dinsdag 19 januari 2016
Pelt - Morgen bloed gevenHet Rode Kruis van Neerpelt-Overpelt nodigt iedereen tussen 18 jaar en 66 jaar uit om morgen/woensdag tussen 17u en 20u bloed te komen geven. Dat kan in de Rode Kruislokalen, Weidestraat 10 in Overpelt.De oproep is dringend, er blijkt een grote nood te zijn aan vers bloed.

Het is druk in Pelle Melle

Dinsdag 19 januari 2016
Het is maar dat je 't weet
Overpelt - Het is druk in Pelle Melle

Overpelt

Het is druk in Pelle Melle deze week. , want er staan verschillende activiteiten op het programma. Let op: deelnemers moeten zich inschrijven!
Wie meegaat naar het zwemparadijs Dommelslag donderdagnamiddag krijgt een rondleiding achter de schermen, met onder andere een unieke blik in de machinekamer. Daarnaast wordt uitgelegd hoe je op een veilige en gezonde manier gebruik kan maken van de wellness. Dit bezoek is toegankelijk voor mensen met een beperking. Rolstoelen kunnen enkel het technische (…) Het hele nieuwsbericht

Tongelreep wordt zwemlabo

Dinsdag 19 januari 2016
Grensgevallen
Het provinciebestuur van Noord-Brabant gaat investeren in het trainingsbad van zwembad De Tongelreep in Eindhoven. Het bad is leeggepompt en er zal nu voor honderdduizenden euro nieuwe wetenschappelijke apparatuur in worden geplaatst  voor onderzoek om de Nederlandse topzwemmers nog beter te laten presteren. Een zwemmer kan straks worden gevolgd door tientallen camera's en bewegingssensoren die verborgen zitten in de nieuwe dubbele wanden. De beelden kunnen worden gemaakt uit alle denkbare hoeken om vervolgens te analyseren. Door het project wordt het Innosportlab volgens kenners het belangrijkste zwemlab van de wereld.
Het is maar dat je 't weet
Op maandag 15 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer met de werken aan het viaduct van Kiewit, in de volksmond beter bekend als de ‘Philipsbrug’. Het viaduct wordt vervangen en de zone onder de brug alsook het kruispunt met de Corda-site worden grondig heringericht. De werken zullen anderhalf jaar in beslag nemen, maar het autoverkeer op de Kempische Steenweg wordt niet onderbroken. Pas vanaf midden april wordt er verkeershinder verwacht.
Het viaduct (…) Het hele nieuwsbericht

Thieu Driesen overleden

Dinsdag 19 januari 2016
Overpelt - Thieu Driesen overleden

Overpelt

Gisteren is Thieu Driesen overleden, de echtgenoot van Mia Van der Looy. Hij was 94 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats waarna de asverstrooiïng op de begraafplaats van Overpelt-Centrum.

Chinezen met palingen betrapt

Maandag 18 januari 2016
Vandaag gelezen
Op het vliegveld van Madrid werden in de bagage van een groep Chinezen 48 levende palingen ontdekt. De dieren waren per 4 verpakt in een koeltas. De Chinezen probeerden de palingen naar Hong Kong te smokkelen: de paling is daar een beschermde vissoort. De vissen zijn uit de koffers gehaald en naar een dierentuin in Madrid gebracht. Daar worden ze op herkomst onderzocht. (Bron: thelocal.es)

Zjang Peeten overleden

Maandag 18 januari 2016
Neerpelt - Zjang Peeten overleden

Neerpelt

In het rusthuis is gisteren Zjang Peeten overleden, de echtgenoot van Emerence Van Hove. Hij was 85 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van het Herent, waarna men een laatste groet kan brengen in uitvaartcentrum Severens op de Houtmolen in Overpelt.
Pelt - Vogeltelweekend: huismus meest gezienZoomDit weekend had het grote vogeltelweekend plaats waarbij Natuurpunt iedereen had opgeroepen om in de eigen tuin de vogels te tellen en in te geven. De actie werd vanavond om 20 uur afgesloten en voor heel Vlaanderen zijn dit de (nog niet officiële) cijfers: 8735 tellingen van 81 soorten en 278.636 exemplaren. De merel is in 91 % van de tuinen geteld, maar in kwantiteit staat de huismus ver op kop, vóór de koolmees, de vink en de merel. Voor Limburg zijn de resultaten vergelijkbaar met de merel in 93 % van de tuinen, maar in exemplaren de meeste huismussen, voor de koolmees, de pimpelmees, de vink en merel.

Smiley (73)

Zondag 17 januari 2016
Pelt - Smiley (73)ZoomEen smiley, hoog in de wolken in een regenachtig Brussel. (Foto Nancy Bleys)

Infoavond rond 'voedselteams'

Zondag 17 januari 2016

Neerpelt

Dinsdagavond om 19.30u organiseert de Neerpeltse Fair Trade trekkersgroep in de patio van het gemeentehuis een infoavond over Voedselteams. Zo'n "voedselteam" is een groep van mensen die biologische groenten en fruit, hoevezuivel en hoevevlees, brood en bloem, streek- en seizoensproducten,... rechtstreeks aankopen bij producenten uit de streek. Wekelijks kunnen de leden van een team hun aankopen doen via de webwinkel van Voedselteams vzw. De bestelling afhalen kan eenvoudig op een (…) Het hele nieuwsbericht

Vreemde vrouw in bed

Zondag 17 januari 2016
Maak dat mee!
Een Eindhovenaar is zaterdagavond flink geschrokken toen hij een wildvreemde vrouw in zijn bed zag liggen. De man ontdekte haar vlak nadat hij thuiskwam. Haar laarzen stonden onder aan de trap, zij zelf lag in bed. De 41-jarige Eindhovenaar probeerde haar uit bed te praten, maar dat lukte niet. Daarom belde de man de politie. Die vroeg de 42-jarige vrouw weg te gaan, maar dat bleek niet te lukken: ze had namelijk te veel gedronken. Daarom werd ze gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau. Het "slachtoffer" heeft aangifte gedaan.

Alda Verstappen overleden

Zaterdag 16 januari 2016
Overpelt - Alda Verstappen overleden

Overpelt

Vandaag is Alda Verstappen overleden, de echtgenote van Hubert De Cock. Zij was 82 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Tolerantie heeft twee kanten

Zaterdag 16 januari 2016
Chel mag het zeggen
Pelt - Tolerantie heeft twee kantenDe Engelse les in het Binnenhof in Neerpelt duurde dinsdagvoormiddag wat langer. Ha ja, mijn cursisten krijgen een examen de volgende dinsdag. En ineens moesten ze natuurlijk allemaal heel veel uitleg hebben! Twintig over elf werd het. Er waren er een paar bij die plots haast hadden. De kleinkinderen moesten gehaald op school. Op een tafel bleef een mooie kleine zwarte paraplu achter. Ik was er zeker van, die had ik de week tevoren zelf hier laten liggen. Dat was duidelijk mijn paraplu.
Mijn zelfzekerheid (…) Het hele nieuwsbericht

Gusta Beutels overleden

Zaterdag 16 januari 2016
Pelt - Gusta Beutels overledenWoensdag is Gusta Beutels overleden, de echtgenote van Michel Umans. Ze was 82 jaar. Volgens haar wens heeft de crematie in stilte plaatsgevonden.
Het grote vogeltelweekend is weer aangebroken. Tel zaterdag en zondag de vogels in je tuin, vraagt Natuurpunt. Met de jaarlijkse tuinvogeltelling kijken duizenden deelnemers welke vogels er in hun tuin landen en brengt Natuurpunt de algemene toestand van de tuinvogels in kaart. Tellen is eenvoudig en iedereen kan meedoen. Meer info: www.vogelweekend.be.
Tribunaliteiten
Schuldeisers hebben meestal een beter geheugen dan schuldenaars.
Een handelaar verkocht in de vorige eeuw aan een andere commerçant een kraan, een tractor en een kipwagen. Hij schreef er drie facturen voor uit voor een totaal van 24.789 euro. Elf jaar later eiste de verkoper voor de rechtbank betaling. De koper beweerde betaald te hebben, maar had geen bewijs. Wel had hij de facturen ingeschreven in zijn boekhouding en al die jaren betaald voor de verzekering en het onderhoud van de goederen die hij (…) Het hele nieuwsbericht

BOB-controles dit weekend

Vrijdag 15 januari 2016
Het is maar dat je 't weet
Pelt - BOB-controles dit weekendAlle Limburgse politiezones houden dit weekend een gezamenlijke actie tegen alcohol in het verkeer . De BOB-controles starten vanavond om 18u en duren tot maandagochtend.

Koorweekend van Koor en Stem

Vrijdag 15 januari 2016

Overpelt

De volgende editie van het koorweekend voor kinderen vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 februari in 't Pelterke. Koor & Stem Limburg organiseert daar voor de derde maal een Koorweekend voor Jongeren. Alle zingende Limburgse kinderen en jongeren van 7 tot 21 jaar zijn er welkom.

Fruit in je tuin

Vrijdag 15 januari 2016

Overpelt

Fruit in mijn tuin? Eenvoudiger dan je denkt! Een appel- of perenboom bij de buren is mooi. Maar ze hebben een grote tuin. En al dat snoeiwerk... Toch kan het ook in jouw tuin en is het onderhoud eenvoudiger dan je denkt. Op 30 januari om 9 uur kan je alles daarover vernemen van Werkgroep Isis. Van 9 tot 12 uur wordt theorieles gegeven in de lokalen van De Winner, om 13 u volgt een snoeicursus in domein Hobos. Deelnemen kost 3 euro, leden van Werkgroep Isis mogen gratis deelnemen. Zelf snoeien mag (breng dan materiaal mee), maar moet niet. Organisatie: werkgroep Isis, tel. 011 633705. Vooraf inschrijven kan via dat telefoonnummer tot en met 19 januari. Via een mailtje aan werkgroep.isis.rene[!]scarlet.be kan dat ook.

Afgelastingen voetbal door winterweer

Donderdag 14 januari 2016
De voetbalbond heeft beslist om alle wedstrijden voor het komende weekend op 16 en 17 januari af te gelasten voor de jeugd, de reserven en het G-voetbal. De eerste ploegen spelen in principe wel.

Tickets voor Alex Agnew

Donderdag 14 januari 2016

Overpelt

Vanaf volgende week dinsdag kunt u bij Palethe tickets krijgen voor een try-out die Alex Agnew op woensdag 25 mei brengt van zijn nieuwe voorstelling "Unfinished Business". Met die zaalshow staat hij in het najaar op de planken in de grootste concertzalen van het land.
De try-out in Palethe is de allereerste in Limburg brengt. Schepen van cultuur Carine Van Gerven: “CC Palethe was indertijd een van de eerste cultuurcentra in Vlaanderen die Alex podiumkansen gaf en hij is dit (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De burgemeesters van Eindhoven en Düsseldorf willen nog steeds een snelle rechtstreekse intercityverbinding tussen de twee steden. Ze hebben de Duitse regering gevraagd concrete stappen te zetten, meldt Omroep Brabant. De lijn zou moeten lopen vanaf Den Haag/Rotterdam, via Eindhoven naar Düsseldorf. Het traject moet van ‘HSL-kwaliteit' worden, stelt de gemeente Eindhoven. Tussen Eindhoven en Düsseldorf ben je nu met de trein twee uur onderweg, bijna dubbel zo lang als met de auto.

Voorlezen in de bib

Donderdag 14 januari 2016

Neerpelt

Vanaf overmorgen/zaterdag staan enkele enthousiaste voorlezers elke zaterdagvoormiddag klaar in de gemeentelijke bibliotheek in de Norbertinessenlaan. Ze verwennen lezertjes tussen 3 en 6 jaar met mooie, ontroerende, grappige en zeemzoete verhaaltjes. Het voorleesmoment start om 11 uur in de nieuwe leeshoek op de eerste verdieping van de bibliotheek en duurt tot 11.30u. Deelname is gratis.

Theo Kuppens overleden

Donderdag 14 januari 2016
Neerpelt - Theo Kuppens overleden

Neerpelt

Vandaag is Theo Kuppens overleden, de echtgenoot van Jeanny Wetzels. Hij was 79 jaar en wordt dinsdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.

Arrestatieteam in bungalowpark

Donderdag 14 januari 2016
Grensgevallen
In het bungalowpark in Westerhoven, vlak over de grens bij Bergeijk, heeft een Nederlands arrestatieteam gisteravond gezocht naar een man die een vrouw volgens haar eigen verklaringen enkele dagen in een bungalow had vastgehouden. Het gaat om de vriend van de vrouw. Het slachtoffer werd ook mishandeld, maar kon gistermiddag op een onbewaakt moment ontsnappen en de politie waarschuwen. De man, een bekende van de politie, werd niet meer aangetroffen.

Over een boekenrekje

Donderdag 14 januari 2016
De anonieme grommelaar
Iedereen kent IKEA en zijn meubelbouwpakketten "waarin altijd een schroefje ontbreekt". De anonieme heeft in zijn leven al menig IKEA-kastje gemonteerd: nog nooit een schroefje gemist. Zet dat indianenverhaal dus gerust bij al die andere op het 'urban legend'-schap.
Dat schap brengt me naadloos bij de voorloper van IKEA. Wie kent de boekenrekjes van Tomado nog? Een halve eeuw geleden, toen de psycholoog van het PMS de toen nog jonge anonieme een gewéldig studietraject voorspelde - (…) Het hele nieuwsbericht

Aangepaste ritschema's bij De Lijn

Woensdag 13 januari 2016
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Aangepaste ritschema's bij De LijnOp 8 februari wijzigt De Lijn haar dienstregeling in Limburg. Voor de Internetgazetgemeenten worden volgende wijzigingen doorgevoerd:
- Lijn 8 Genk - Overpelt: deze lijn zal vanaf 8 februari tussen Genk en Overpelt rijden en niet meer van Genk door naar Hasselt Station. Maar dat wordt opgevangen door de versterkte lijn 1. Verder vallen deeltrajecten weg tussen de haltes Genk Campus Bret en Gruitrode Neerhovenstraat en tussen de haltes Waterschei Stalenstraat en Waterschei Bascule. (…) Het hele nieuwsbericht

Zware straf voor sigarettendieven

Woensdag 13 januari 2016
Pelt - Zware straf voor sigarettendievenDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag vier mannen veroordeeld tot celstraffen gaande van 18 tot 24 maanden wegens diefstal van sigaretten in 24 Colruytwinkels. De daders sloegen onder meer toe in Beringen, Neerpelt en Houthalen-Helchteren. Zij werden betrapt door winkeldetectives. Hun activiteiten werden ook op bewakingscamera's vastgelegd. (PG)

Maria Vangeneugden overleden

Woensdag 13 januari 2016
Overpelt - Maria Vangeneugden overleden

Overpelt

Vandaag is Maria Vangeneugden overleden, de weduwe van Leon Sauwens en van Corneel Hermans. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Lindel. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Fien Pellens overleden

Woensdag 13 januari 2016
Neerpelt - Fien Pellens overleden

Neerpelt

In het rusthuis is gisteren Fien Pellens overleden, de weduwe van Peter Brebels. Ze was 92 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de kerk van Boseind.

250 kilo oude gsm's

Woensdag 13 januari 2016
Vorig jaar slaagden 36 Limburgse KWB-afdelingen erin om op twee weken tijd 250 kilogram oude gsm's en gsm-laders op te halen. Dankzij die inzameling konden onder meer heel wat kostbare en zeldzame grondstoffen gerecupereerd worden. Op 18 januari start KWB met een tweede gsm-actie. Verspreid in de provincie staan veertig speciale inzamelboxen klaar om tot eind deze maand oude gsm's en oude gsm-laders te verzamelen. 'Geld verdienen wij niet aan deze actie. Het is onze bijdrage aan een duurzamere wereld', aldus KWB.

Jeanneke Theuwissen overleden

Woensdag 13 januari 2016
Neerpelt - Jeanneke Theuwissen overleden

Neerpelt

In het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk is gisteren Jeanneke Theuwissen overleden, de echtgenote van Leo Verstappen. Ze was 76 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de Sint-Niklaaskerk, waarna een laatste groet kan worden gebracht in uitvaartcentrum Severens in de Stationsstraat.

Elisa Geens overleden

Woensdag 13 januari 2016
Neerpelt - Elisa Geens overleden

Neerpelt

Zondag is de uit Neerpelt afkomstige Elisa Geens overleden, de weduwe van Alfons De Ryck. Zij was 85 jaar en wordt vrijdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lozen.

Rode Kruis heeft bloed nodig

Dinsdag 12 januari 2016
Het Rode Kruis doet een dringende oproep om in januari massaal bloed te komen geven. De reden hiervoor is een mogelijk probleem bij de verwerking van gedoneerd bloed. Hierdoor zijn ongeveer 3000 eenheden rode bloedcellen teruggeroepen uit de ziekenhuizen. De terugroeping van de bloedzakjes is in het belang van de patiënten: het bloed dat ze krijgen moet ALTIJD veilig zijn. Bij het Rode Kruis van Neerpelt-Overpelt kunt U morgen/woensdag 13 januari en ook op woensdag 20 januari bloed komen geven telkens tussen 17u en 20u. Bent u tussen 18 jaar en 66 jaar, laat dan uw hart spreken en kom bloed geven!

No-selfie-zones in Mumbai

Dinsdag 12 januari 2016
Vandaag gelezen
De politie in de Indiase stad Mumbai, het vroegere Bombay, heeft 16 'no-selfie-zones' ingesteld. Vorige week verdronk er een man die een meisje probeerde te redden nadat zij te water was geraakt tijdens het nemen van een selfie. Daarop besloot de politie 16 plekken te markeren waar het nemen van selfies verboden is. Volgens de politie nemen mensen steeds vaker onnodige risico's om spectaculaire selfies te maken. In 2015 kwamen er meer mensen om het leven door een ongeluk tijdens het maken van een selfie, dan door haaienbeten. (Bron: mashable.com)
Bijna de helft van  de Limburgse bedrijven is ervan overtuigd dat 2016 beter wordt. Eén op de drie bedrijven is in het komende jaar dan ook van plan personeel aan te werven. Tegelijkertijd is het duidelijk dat er nog veel andere en diepgaander maatregelen nodig zijn om onze concurrentiekracht écht terug op peil te brengen, stellen de bedrijven.
Jos Stalmans, gedelegeerd bestuurder VKW Limburg: “Het voorbije jaar heeft de federale regering met de tax shift en met de (…) Het hele nieuwsbericht

5.789 starters in 2015

Dinsdag 12 januari 2016
Vorig jaar startten 5.789 mensen in Limburg een eigen zaak. Dat is een lichte stijging van 0,5 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. Traditioneel worden die cijfers de komende maanden nog wat bijgesteld. Op basis van die ervaring wordt een effectieve stijging van 1 procent verwacht.
Dat het goed gaat met het aantal starters blijkt uit de vergelijkingen van de cijfers met enkele jaren geleden. “In vergelijking met 2013 spreken we over een stijging van 8,7 procent. 2015 is overigens het beste jaar sinds 2011 wat het aantal starters betreft”, zegt Bart Lodewyckx, directeur van UNIZO Limburg.

Een buggy lenen

Dinsdag 12 januari 2016

Neerpelt

Jonge gezinnen kunnen vanaf vandaag in Neerpelt kosteloos een buggy lenen tijdens hun verplaatsingen in het centrum. Het gemeentebestuur en de fietsenzaak Consentec richtten met dat doel een buggypunt in bij de fietsenwinkel in de Groenstraat. Voorlopig zijn er 3 buggy's beschikbaar. Ze kunnen gereserveerd worden via www.buggybooker.com.

Pier Jannis overleden

Dinsdag 12 januari 2016
Neerpelt - Pier Jannis overleden

Neerpelt

In het rusthuis is gisteren Pier Jannis overleden, de echtgenoot van Truda Thijs. Hij was vorige week 89 jaar geworden. De asbijzetting in het,columbarium op de begraafplaats van Neerpelt zal plaatsvinden in familiekring. Men kan de overledene nog een laatste groet brengen donderdag van 18 tot 18.30u in funerarium Severens in de Houtmolenstraat in Overpelt.

Bevolkingsdichtheid...

Maandag 11 januari 2016
Vandaag gelezen
Pelt - Bevolkingsdichtheid...ZoomDe bevolkingsdichtheid op de wereld is behoorlijk ongelijk gespreid. De helft van de wereldbevolking woont in de gele gebieden op de kaart hierboven, de andere helft in de zwarte gebieden. Met name in India, Bangladesh, Indonesië, Japan en China is er veel geel te zien. De wereld telt momenteel 29 megasteden, waarvan ruim de helft in Azië ligt. In 2030 woont 9 procent van de bevolking in 41 megasteden. (Bron: metrocosmblog.tumblr.com)

Oproep tot getuigen

Maandag 11 januari 2016
Pelt - Oproep tot getuigenEven na 18u werd op de Koning Leopoldlaan in Lommel ter hoogte van huisnummer 100 een vrouw met 3 kinderen per fiets op het fietspad aangereden door een autobestuurder die uit de andere richting kwam (rijrichting Lommel-centrum) en een ander voertuig inhaalde. De moeder en het kindje dat achterop zat, raakten gewond. De bestuurder van het voertuig pleegde vluchtmisdrijf. Het gaat om een donkerkleurige wagen. De politie kon enkele brokstukken van het aanrijdende voertuig recupereren voor verder onderzoek. Hebt u het ongeval zien gebeuren of kunt u de lokale politie helpen om de bestuurder te identificeren, dan wordt gevraagd dat u contact opneemt met de politiezone Lommel op het nummer 011/399.899 of met de dienst 101. UPDATE De eigenaar van de wagen heeft zich gemeld. De politie onderzoekt of hij ook de chauffeur was.
Overpelt - LHVV start met gasttrainingen en testwedstrijden

Overpelt

De jeugdwerking van Lindel-Hoeven VV denkt al aan volgend seizoen: de club wil alle voetballer(tje)s de kans geven om op elk niveau hun favoriete sport te beoefenen in een gezellige en toch ambitieuze club. Vanaf volgende week kunnen jongens en meisjes van alle leeftijden een training mee volgen met de provinciale jeugdploegen en/of eventueel deelnemen aan een testwedstrijd. Geïnteresseerden kunnen zich melden via de site www.lindelhoevenvv.be of op het nummer 0478 384374.

Jeanne Van Eksacker overleden

Maandag 11 januari 2016
Overpelt - Jeanne Van Eksacker overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Jeanneke Van Elsacker overleden, de weduwe van Staf Brueren en de levensgezellin van wijlen André Keepers. Ze was 94 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring.

De cover en het origineel

Maandag 11 januari 2016


Op deze dag in 1924 werd Slim Harpo geboren. Een van zijn meest memorabele nummers is ‘I’m A King Bee’, ook bekend in de versie van The Rolling Stones uit 1964. Vergelijk de uitvoeringen op de Jukeboxkalender en lees er dat Mick Jagger zich zelf eens afvroeg: “Waarom zou je onze cover aanhoren als je naar het origineel kan luisteren?”

Deken uit de kerk gezet

Zondag 10 januari 2016
Vandaag gelezen
In de Sint-Jozefkerk van Veldhoven (bij Eindhoven) zijn de deken en het parochiebestuur zaterdag door gelovigen de kerk uit gezet. Dat gebeurde tijdens een viering van de plaatselijke geloofsgroep Oase die uit onvrede over de gang van zaken in de parochie eigen vieringen wil organiseren en terug wil naar samen geloven op een eigentijdse manier. De viering was door het parochiebestuur verboden omdat het een privé-initiatief zou zijn. Toen de deken de opening opeiste en de aanwezigen verzocht mee te (…) Het hele nieuwsbericht

Provinciaal kampioen tafeltennis

Zondag 10 januari 2016
Op het provinciaal kampioenschap tafeltennis dat gisteren plaatsvond in de sporthal van Eksel is Hamontenaar Bregt Joosten (Lipalet SHLille) samen met Pepijn Surmont (Schulen) provinciaal kampioen geworden bij de preminiemen dubbel. Bij de preminiemen dubbel gemengd haalde hij samen met Leen Cardinaels (Lipalet) een zilveren medaille.

Smiley (72)

Zaterdag 9 januari 2016
Pelt - Smiley (72)ZoomDeze mixer was wel heel blij toen hij hoorde dat hij pannenkoekendeeg mocht maken, signaleert Neeltje Claassen...

Neerpelt

Jarenlang werden jongens van het Duitse knapenkoor "Regensburger Domspatzen" seksueel misbruikt, gepest en mishandeld door leraars en priesters. Dat heeft vandaag een advocaat gezegd die de dossiers heeft onderzocht in opdracht van het bisdom. Tussen de Tweede Wereldoorlog en de vroege jaren '90 zou één derde van de ca. 2400 Domspatzen in dat geval geweest zijn. De dirigent van het koor was jarenlang Georg Ratzinger, de broer van paus emeritus Benedictus XVI. Volgens de advocaat zou hij op de hoogte zijn geweest maar niet hebben ingegrepen.
De "Regensburger Domspatzen" waren graaggeziene gasten op het Muziekfestival voor koren in Neerpelt. Voor het festival van dit jaar hebben ze zich echter niet ingeschreven.

Naar Roemenië vanuit Eindhoven

Vrijdag 8 januari 2016
Grensgevallen
De luchtvaartmaatschappij Wizzair gaat vanaf 29 maart een nieuwe route starten tussen Eindhoven Airport en Traian Vuia International, de luchthaven van de stad Timişoara in West-Roemenië. De route zal op dinsdag, donderdag en zaterdag worden gevlogen.

Lisette Oyen overleden

Vrijdag 8 januari 2016
Pelt - Lisette Oyen overledenWoensdag is Lisette Oyen overleden. Ze was 66 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Maandagavond is er van 18u tot 18.30u mogelijkheid tot begroeting in het uitvaartcentrum Severens.

Even uitproberen

Donderdag 7 januari 2016
Vandaag gelezen
In Israël heeft de producent van veiligheidsvesten een journalist in de rug gestoken toen hij de efficiëntie van het vest wilde demonstreren. Tijdens een interview stelde de producent voor om het vest, bedoeld om messteken tegen te houden, op de verslaggever uit te proberen. Het mesbestendig materiaal was echter niet goed bevestigd en het mes drong door in de rug van de journalist. Die werd daardoor licht gewond. (Bron: CNN.com)

Efteling zoekt 200 kinderen

Donderdag 7 januari 2016
Grensgevallen
Attractiepark De Efteling zoekt 200 kinderen die één dag musicalster willen zijn in de musical Pinokkio. Artiesten in spe worden verzocht om zich zo snel mogelijk te melden. Na een succesvolle reeks verlengt het sprookjespark de musical Pinokkio, die in het Efteling Theater wordt opgevoerd. Elke voorstellingsdag mogen maar dertig nieuwe kinderen voor één keer een gastrol spelen in de musical. Inmiddels hebben al 1300 kinderen dat gedaan. Nu de show tot maart te zien blijft, is (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In een woning in Kaulille heeft de politie een massa spullen aangetroffen die gestolen waren in Nederlandse Kruidvatwinkels. De bewoners, een Roemeense man en vrouw van respectievelijk 27 en 24 jaar, werden gearresteerd toen ze in een Kruidvatwinkel in het Nederlandse Veghel een diefstal aan het plegen waren. In de auto van het tweetal die in de buurt geparkeerd stond, werden ook al gestolen spullen aangetroffen. De waarde van het gestolen goed in de woning in Kaulille wordt op 15.000 euro geraamd.
Pelt - Nieuwjaarsconcert in de St.-LaurentiuskerkZoomKijkt u op nieuwjaarsdag wel eens naar het nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker? Wel, vrijdagavond kunt u iets gelijkaardigs meemaken in de Sint-Laurentiuskerk in Hamont. Daar leiden Casco Phil, voorheen de Belgische Kamerfilharmonie, en dirigent Benjamin Haemhouts op uitnodiging van het stadsbestuur het nieuwe jaar muzikaal in. Het concert start om 20 uur. Presentator is Kurt Van Eeghem.
Op het programma staan werken van o.m. Grieg, Mozart, Bartók, Tsjaikovski, Gershwin, (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
De Spaanse aartsbisschop Braulio Rodríguez wijt huiselijk geweld aan ongehoorzame vrouwen. Tijdens zijn preek zei Rodríguez, aartsbisschop van Toledo, dat een veel voorkomende oorzaak van huiselijk geweld is dat "de vrouw de eisen van de man verwerpt". Bovendien zouden veel gevallen van huiselijk geweld zijn terug te voeren op "een macho reactie" wanneer vrouwen om een echtscheiding vragen. Volgens Rodríguez is het grootste probleem dat veel huwelijken niet meer "echt" zijn en dat het veel te gemakkelijk is om te scheiden. De preek heeft in Spanje geleid tot veel ophef. (Bron: ii.nl)

Smiley (71)

Woensdag 6 januari 2016
Pelt - Smiley (71)ZoomHeidi Dries fotografeerde deze smiley in Voeren.

Hennepkwekerij ontdekt

Woensdag 6 januari 2016
Grensgevallen
In een huis langs de N69 in Bergeijk, vlak bij de grens met Lommel-Kolonie, heeft de Nederlandse politie een grote ondergrondse hennepkwekerij ontdekt. Er stonden ruim duizend hennepplanten die bijna oogstrijp waren. De man en vrouw die er wonen, zijn opgepakt. Ze tapten clandestien stroom af. De planten stonden in vier grote kelders onder de woning.

Valse snelheidsboetes

Woensdag 6 januari 2016
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Valse snelheidsboetesDe federale politie en verschillende lokale politiekorpsen worden sinds vorig weekend overstelpt met klachten over een bepaalde mail. Die is zogezegd opgesteld door de federale politie, die bij de ontvanger een 'GAS-boete' van 103,50 euro (of ander bedrag) wil innen wegens een verkeersovertreding. De mail draagt het logo van de federale politie en ziet er erg overtuigend uit. Bovendien wordt er op een agressieve manier aangedrongen om binnen de drie dagen te betalen. "Anders zal het bedrag maal twee (…) Het hele nieuwsbericht

Catho Quintens overleden

Woensdag 6 januari 2016
Overpelt - Catho Quintens overleden

Overpelt

In rusthuis Immaculata is gisteren Catho Quintens overleden, de echtgenote van Jaak Jansen. Zij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Men kan vrijdag van 19.30u tot 20u nog een laatste groet brengen in uitvaartcentrum Severens in de Houtmolenstraat.

Jan Vangerven overleden

Woensdag 6 januari 2016
Overpelt - Jan Vangerven overleden

Overpelt

In rusthuis Immaculata is gisteren Jan Vangerven overleden, de weduwnaar van José Loots. Hij was 83 jaar. De uitvaartdienst zal plaatshebben in intieme kring.

Nieuwe voorzitter bij Amabile

Dinsdag 5 januari 2016

Neerpelt

Sins begin dit jaar heeft het gemengd koor Amabile een nieuwe voorzitter. Jos Palmers gaf de voorzittershamer door aan Marleen Schaekers. Tijdens het jaarlijks koorfeest werd hulde gebracht aan Jos, onder wiens voorzitterschap en onder leiding van dirigent Jan Vanderheyden het koor er in slaagde om telkens opnieuw te schitteren. Ook de verwachtingen rond de nieuwe voorzitter zijn hoog gespannen, want vanuit haar lange betrokkenheid bij Amabile zal ook Marleen haar koor naar kwalitatief hoogstaande prestaties willen sturen. (Marc Geusens)
Vlaanderen telde eind december 228.987 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 710 of 0,3 procent minder dan vorig jaar. De werkloosheid daalt in West- en Oost-Vlaanderen. Antwerpen; Vlaams-Brabant en Limburg noteren daarentegen licht hoger. Dat blijkt uit vandaag bekendgemaakte cijfers van de VDAB.

Fairtrade Limburg Toffee 2016

Dinsdag 5 januari 2016
Pelt - Fairtrade Limburg Toffee 2016ZoomDe provincie Limburg zoekt personen of organisaties voor de Fairtrade Toffee 2016. Een eerlijke prijs betalen voor een eerlijk product, vanzelfsprekend? Nochtans is het een belangrijke manier om mensen in het Zuiden structureel te ondersteunen. Met de zesde uitreiking van de Fairtrade Limburg Toffee wil de deputatie ook in 2016 Limburgers die een bijzondere bijdrage leveren aan de promotie en het "dagelijks" gebruik van fair trade in onze provincie, de erkenning geven die ze verdienen.
Nomineer een persoon (professional, vrijwilliger, medewerker, ...), een organisatie (buurtwerking, lokale werkgroep, wielerclub, ...) of een openbaar bestuur die dat echt verdient en anderen inspireert. Alle info via deze link.

Drie procent minder bevallingen

Maandag 4 januari 2016
In 2015 waren er in de Limburgse ziekenhuizen 7.658 bevallingen. Dat zijn er 3,1 procent minder dan in 2014. In alle Vlaamse ziekenhuizen samen bedroeg de  daling 2,7 procent, zo blijkt uit cijfers van het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie.

Henk van der Valk overleden

Maandag 4 januari 2016
Overpelt - Henk van der Valk overleden

Overpelt

Gisteren is Henk van der Valk overleden, de echtgenoot van Rosi Gassenhuber. Hij was 61 jaar en wordt vrijdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Gratis openbaar vervoer

Zaterdag 2 januari 2016
Vandaag gelezen
Vandaag hebben duizenden Britten gratis met de bus, trein en metro gereden in Londen. Het netwerk van de Oyster Card, de Londense openbaarvervoerpas, lag enkele uren uit. Waarschijnlijk is 340.000 euro aan reizen niet geregistreerd. Het probleem is inmiddels opgelost. (Bron: theguardian.com)

Dodelijk verkeersongeval

Vrijdag 1 januari 2016
Grensgevallen
Op de Luikerweg in Valkenswaard is gisteravond even voor middernacht een 31-jarige man uit het Nederlandse plaatsje Deurne om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het slachtoffer raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en belandde tegen een boom. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Brand in recreatiedomein

Vrijdag 1 januari 2016
Pelt - Brand in recreatiedomeinGisteravond is een caravan door brand vernield op recreatiedomein Goolderheide in Bocholt. Brandstichting wordt niet uitgesloten geacht. Het is niet de eerste keer dat de jongste tijd brand uitbreekt in het recreatiedomein.

Gelukkig nieuwjaar!

Vrijdag 1 januari 2016
Pelt - Gelukkig nieuwjaar!ZoomOnze allerbeste wensen voor een voorspoedig 2016 aan onze lezers, adverteerders, medewerkers, tipgevers... Maak er een mooi jaar van!
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt