Het overige nieuws

Geen brooddoos

Vrijdag 31 augustus 2018
Vandaag gelezen
Blinkende prinsessenboekentassen of stoere trolleys. Wanneer de media het begin van het nieuwe schooljaar portretteren, zijn het dergelijke volmaakte taferelen die in de kranten en op televisie passeren. Over traantjes bij afscheid van mama en/of papa bij het betreden van de eerste kleuterklas zal ook wel worden gesproken.
Maar weg uit beeld is het kind dat geen brooddoos bij zich heeft of die ochtend moet vertrekken onder slaande ruzie, te midden van alle stress. Weg uit beeld is het kind dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Update ziekte van Newcastle

Vrijdag 31 augustus 2018
Pelt - Update ziekte van NewcastleZoomVanaf 1 september wordt het mogelijk voor hobbykwekers om, onder strikte voorwaarden, met hun dieren deel te nemen aan tentoonstellingen en andere niet-commerciële verzamelingen. Alle pluimvee dat wordt aangevoerd op de niet-commerciële verzameling dient individueel geïdentificeerd te zijn met een gesloten pootring. Alle pluimvee dat aanwezig is op de niet-commerciële verzameling is ten minste drie weken en ten hoogste 9 maanden vóór de aanvang van de verzameling (…) Het hele nieuwsbericht

'The Starlights' zoeken nieuwe leden

Vrijdag 31 augustus 2018
Twirlinggroep 'The Starlights', een afdeling van de KF Kempenbloei, start volgende week weer met een nieuw lesjaar voor de kleinsten. En men wil nu nieuwe leden aantrekken. "Niet enkel kinderen van Hamont-Achel zijn welkom, ook die van Pelt en omstreken mogen zeker tot bij ons komen!" zegt Ine Schuurmans van The Starlights. Op vrijdag kan men van 16.15u tot 17.15u meedoen in sporthal De Koekoek in Achel, en dat vanaf de leeftijd van 3,5 jaar. Meer info: starlights[!]kempenbloei.be.

Morgen opent de VeloVip

Vrijdag 31 augustus 2018

Neerpelt

Morgen/zaterdag opent in Plaza Forte de VeloVip, het derde pop-up-initiatief op deze locatie. Bij VeloVip staat de fietser centraal. Je kan er op woensdagnamiddag en op zaterdag op een veilige manier je fiets parkeren wanneer je naar het centrum komt. En het is meer dan alleen een fietsenstalling: je kan er een gratis buggy nemen voor je verplaatsingen in het centrum, er is een luiertafel voorzien, je kan er je fietsbanden oppompen, er zijn lockers waarin je je spullen kan opbergen,…
Parkeren (…) Het hele nieuwsbericht

Voorleeshalfuurtje in de bib

Vrijdag 31 augustus 2018
Vanaf september - morgen, dus - is er op zaterdag om 10.30 uur een wekelijks voorleeshalfuurtje in de bibliotheken van Palethe en Neerpelt. Alle kinderen vanaf drie jaar zijn hartelijk welkom.

Op bedevaart naar Mechelen

Vrijdag 31 augustus 2018
Neerpelt - Op bedevaart naar MechelenZoom

Neerpelt

Vanuit Grote Heide trok een groep inwoners dinsdag naar Mechelen voor de jaarlijkse bedevaart naar de mooie Hanswijkbasiliek. Voor de viering kregen we uitleg over de geschiedenis van de basiliek. We vierden samen de eucharistie met een groep bedevaarders uit Ternat met mooie teksten en vele Marialiederen. Na de viering bezochten we de crypte die vol hing met mooie schilderijen. We wandelden dan in groep naar een restaurant, gelegen vlak onder de majestueuze Sint-Romboutstoren. Na het middagmaal wachtten twee gidsen ons op en kregen we een onvergetelijke, plezierige wandeling door de stad verweven met geschiedenis, anekdoten, moppen en liederen. Daarna hadden we nog ruimschoots de tijd om de ‘Gouden Carolus’ te proeven. (Jan Alders)

Muziek spelen: een heel smal rotspad

Vrijdag 31 augustus 2018
Vandaag gelezen
"In de muziek loop je op een heel smal rotspad. Aan je rechterhand gaapt het ravijn van de commercie. Aan de linkerkant heb je de rotswand van je muzikale geweten. Het is af te raden met je hoofd tegen die rotswand aan te blijven stoten, maar je wilt ook niet in dat ravijn storten. Het is dus zaak een goede middenweg te vinden.
Dat heb ik altijd nagestreefd. En als je dat doet, gaat het publiek blij naar huis."
(De Nederlandse jazzpianist Louis Van Dijk (76) in Het Parool)

Morgen fietsenverkoop bij politie

Vrijdag 31 augustus 2018
Pelt - Morgen fietsenverkoop bij politieDe lokale politie HANO organiseert morgen/ zaterdag een verkoop van gevonden fietsen. Dat gebeurt op het buitenterrein bij het politiegebouw in de Energiestraat in Neerpelt. Men kan vanaf 9u de fietsen bekijken; de verkoop begint om 10u. Bezoekers moeten zich bij aankomst laten registreren (identiteitskaart niet vergeten!) en wie een fiets koopt, moet het bedrag contant afrekenen.  

Voetgangster (91) aangereden

Vrijdag 31 augustus 2018

Neerpelt

Op het jaagpad langs het kanaal, ter hoogte van de Maststraat, werd vandaag een 91-jarige voetgangster aangereden door een fietser. Ze werd daarbij gewond en moest in het ziekenhuis worden opgenomen. 
Neerpelt - Aretha Franklin en Tim Visterin op beiaardZoom

Neerpelt

Deze week werd Aretha Franklin begraven en in eigen land stierf Tim Visterin. Zijn grootste hit “De vogel” zal morgen, tijdens de markt, als beiaardmuziek weerklinken, net als enkele grote hits van Aretha Franklin, zoals “Respect”, “Natural Woman” en “I say a Little Prayer”. De beiaard speelt al om 10 uur, een half uur vroeger dan normaal.

Nieuwe bvba: De Priester Bosch

Donderdag 30 augustus 2018

Neerpelt

Vital en Johan Simons én Josée Willekens, allen uit Neerpelt, hebben de bvba De Priester Bosch opgericht met zetel in de Hofstraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verhuur van feestzalen en vergaderzalen en het organiseren van seminaries, feesten en bijeenkomsten.

Tweeduizend alleenwonenden

Donderdag 30 augustus 2018

Neerpelt

Volgens de jongste cijfers telt Neerpelt 2.004 alleenwonenden . Dat is 27,7 procent van de huishoudens. Het aantal gehuwden zonder kinderen bedraagt 1.963, goed voor 27,1 procent. Er zijn 1.769 gehuwden met kinderen (24,5 procent).  Het aantal alleenstaanden met kinderen bedraagt 520 (7,2 procent). Er zijn 481 niet gehuwde paren met kinderen (6,7 procent) en 384 niet gehuwde paren zonder kinderen (5,3 procent).

Huisdierstickers vanaf nu verkrijgbaar

Donderdag 30 augustus 2018
Pelt - Huisdierstickers vanaf nu verkrijgbaarZoomWie huisdieren heeft, kan vanaf nu gratis een huisdiersticker afhalen in het gemeentehuis. Deze sticker kan het leven van huisdieren redden in noodgevallen. Bij een brand weet de brandweer niet of er dieren aanwezig zijn in je woning. Dit kan je oplossen door een huisdiersticker op je buitenraam te kleven. De brandweer ziet dan in één oogopslag of en welke dieren mogelijk aanwezig zijn. Je kan gratis een huisdiersticker afhalen in het gemeentehuis van Neerpelt en Overpelt.
Neerpelt - Bijna klaar voor het  jaarlijkse WereldfeestZoom

Neerpelt

Maandag begint de school, maar zondag wordt de vakantie afgesloten  met het jaarlijkse Wereldfeest. De opbouw van de tenten is reeds begonnen. Op de foto’s zie je hoe vrijwilligers de grote Marokkaanse feest tent opzetten.

Week van het Hart

Donderdag 30 augustus 2018
Pelt - Week van het HartZoomBinnenkort is het weer de 'Week van het Hart'. Bent u 40+ en heeft u soms last van een onregelmatige of te snelle hartslag, hartbonken of duizeligheid en een “raar” gevoel in het hoofd?
Dan kan u zich op woensdag 26 september gratis laten testen in het Diagnosecentrum aan de Binnensingel 44 in Lommel. U dient zich hiervoor wél op voorhand te registreren via de website.

Dokter Yves Cuypers overleden

Donderdag 30 augustus 2018
Pelt - Dokter Yves Cuypers overledenDinsdag is de uit Neerpelt afkomstige dokter Yves Cuypers overleden, de echtgenoot van Vivine Janssens. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Tegen vangrail: vrouw (29) gewond

Woensdag 29 augustus 2018
Pelt - Tegen vangrail: vrouw (29) gewondDeze namiddag belandde een auto tegen de vangrail op de Noord-Zuidverbinding in Overpelt. De 29-jarige bestuurster uit Hamont-Achel is daarbij gewond geraakt.

Weert pakt fijnstof aan

Woensdag 29 augustus 2018
Grensgevallen
De stad Weert gaat het fijnstof in de gemeente aanpakken. In alle gemeentelijke parkeergarages zijn fijnstoffilters geplaatst. Het provinciebestuur van Nederlands-Limburg betaalt mee aan de kosten - ruim 300.000 euro voor twaalf filterinstallaties. Die filteren ruim de helft van het fijnstof uit de garages zelf en zorgen ook in de omgeving van de garages voor een afname van fijnstof tot ca. 40 procent.

't Klein Theater zoekt jonge acteurs

Woensdag 29 augustus 2018

Neerpelt

Ben je jong en heb je er al eens van gedroomd om je eigen theaterstuk te maken en op het podium te staan? Aarzel dan niet en word nu lid van ’t Klein Theater. De kinderen (9-11 jarigen) en jongeren (12-15 jarigen) werken een heel jaar rond een theatervoorstelling: bedenken, uitwerken, repeteren, decor knutselen,… het hoort er allemaal bij. Wekelijks wordt er op zaterdagmiddag gerepeteerd in het Hubertustheater. Inschrijven en meer informatie via tkleintheater[!]hotmail.com.

Armand Vos naar BK orgeldraaien

Woensdag 29 augustus 2018

Overpelt

Overpeltenaar Armand Vos is een van de twee Limburgers die op 23 september gaan deelnemen aan het Belgisch kampioenschap orgeldraaien, dat in Heist-op-den-Berg wordt gehouden. De andere Limburger is Roger Gonissen uit Dilsen. Aan het kampioenschap mogen draaiorgelspelers met instrumenten van diverse slag deelnemen: handdraaiorgels, straatorgels en zelfs elektrisch aangedreven draaiorgels.

Gezocht: 300 huishoudhulpen

Woensdag 29 augustus 2018
Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen zoekt het Poetsbureau 300 extra huishoudhulpen. Het Poetsbureau heeft zijn hoofdkantoor in Paal maar heeft onder andere ook kantoren in Achel, Houthalen-Helchteren en Tongeren.

28,5 procent alleenwonenden

Woensdag 29 augustus 2018

Overpelt

In Overpelt wonen 1.842 personen alleen. Dat is 28,5 procent van de huishoudens. Het aantal gehuwden zonder kinderen bedraagt 1.657, goed voor 25,6 procent. Er zijn 1.635 gehuwde paren met kinderen (25,3 procent). Het aantal alleenstaande ouders bedraagt 494, 7,6 procent van de bevolking. Er wonen 398 niet gehuwde paren met kinderen (6,1 procent) en 349 paren zonder kinderen (5,4 procent).

Opendeurdagen in de Achelse Kluis

Woensdag 29 augustus 2018
In september zal de Achelse Kluis voor de eerste keer in haar geschiedenis het grote publiek de kans geven om een kijkje te komen nemen tijdens opendeurdagen. De abdij staat met de komst van de katholieke geloofsgemeenschap Fazenda da Esperança dan ook voor een scharniermoment waarbij het doek stilaan valt over het grote tijdperk van de trappisten. Het gaat om een besloten gemeenschap die ex-verslaafden vanuit het Evangelie en door het leven in gemeenschap, voldoende wil wapenen om een (…) Het hele nieuwsbericht

Zittenblijven nergens goed voor

Woensdag 29 augustus 2018
Peter van Limpt (47) geeft les in het Agnetencollege in Peer. Hij ziet "een groot probleem" in ons huidige onderwijssysteem: het zittenblijven. "Als een leerling moet blijven zitten, moet hij alle vakken opnieuw doen terwijl hij dikwijls maar voor 3 à 4 vakken een tekort had. Die leerling moet dan een heel jaar ook alle andere vakken volgen waarvan hij al bewezen heeft dat hij ze kan." Elk jaar blijven er zo in het secundair onderwijs ruim 15.000 leerlingen zitten, in het lager onderwijs een 10.000. (…) Het hele nieuwsbericht

Lichte stijging levensverwachting

Woensdag 29 augustus 2018
In 2017 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 83,7 jaar voor vrouwen en 79,0 jaar voor mannen. Dat laat STATBEL vandaag weten. Voor de hele bevolking bedroeg de levensverwachting bij de geboorte 81,4 jaar. Ten opzichte van 2016 is er sprake van een stijging van 0,1 jaar voor beide geslachten samen. In Vlaanderen (82,2 jaar) ligt de levensverwachting bij de geboorte hoger dan in Brussel (81,2 jaar) en in Wallonië (79,8 jaar). Met de driejaarlijkse sterftetafels 2015-2017 kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

KMI waarschuwt met code geel

Woensdag 29 augustus 2018
Pelt - KMI waarschuwt met code geelOf het allemaal zo erg zal zijn, valt af te wachten, maar het KMI heeft code geel afgekondigd omdat er een onweerszone vanuit Frankrijk over onze streken komt. En die zou veel regen kunnen meebrengen. Voor Limburg wordt dat pas na de middag verwacht. Maar Binnenlandse Zaken heeft alvast het nummer 1722 geactiveerd voor niet dringende hulpoproepen.

Bebouwde oppervlakte van 11 tot 42 %

Dinsdag 28 augustus 2018
Het percentage van de bebouwde oppervlakte van de totale gemeentelijke oppervlakte verschilt erg per gemeente. In Peer en Meeuwen-Gruitrode is dat 11 procent, in Hechtel-Eksel 12 procent en in Tongeren en Bocholt 14 procent. In Hamont-Achel en Neerpelt is dat 17 procent, in Houthalen-Helchteren 18 procent, in Lommel 19 procent. In Overpelt bedraagt de bebouwde oppervlakte 22 procent, in Beringen 24 procent, in Opglabbeek 25 procent en in Leopoldsburg 42 procent.
De samenleving zet de enige echte potentiële energie voor haar toekomst op het spel: de hersens van jongeren. Dat zegt dr. Lieve Van Ermen, cardiologe en oud-senator, naar aanleiding van de toenemende tolerantie ten opzichte van cannabisgebruik. "Door omwille van het winstbejag de gezondheid te verkwanselen aan cannabis zet onze maatschappij de ontwikkeling van die jonge brains, hun geheugen en abstract denkvermogen op het spel", schrijft de cardiologe in een open brief. Volgens haar is in sommige families 10 tot 25 procent van de gezinsleden genetisch kwetsbaar voor psychose, waarvoor cannabis de trigger is. "De wietconsument kost de maatschappij enorm veel méér aan hospitalisatie, opnames, medicatie en uiteindelijk invaliditeit," aldus dr. Van Ermen.

Thieuke Oyen overleden

Dinsdag 28 augustus 2018
Pelt - Thieuke Oyen overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Thieuke Oyen overleden. Hij was 76 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Herent. 

Fons Cuyvers overleden

Dinsdag 28 augustus 2018
Neerpelt - Fons Cuyvers overleden

Neerpelt

Een week na de dood van zijn echtgenote is in het Mariaziekenhuis gisteren Fons Cuyvers overleden, de weduwnaar van Berbke Thijs. Hij was 86 jaar. De uitvaartdienst en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Pelt - Internetgazet opent nieuwe quizseizoenZoomOver iets meer dan twee weken trekt het nieuwe quizseizoen zich weer op gang, namelijk op vrijdag 14 september om 20.00 uur in CC De Adelberg in Lommel. Dan kan u daar terecht voor de tweede editie van de 'Geknipte Internetgazet Quiz'. Tien uitdagende rondes over muziek, film, aardrijkskunde, politiek, voeding en véél meer staan op u te wachten. Er is nog plaats, maar inschrijven wordt nu hoog tijd. Dit laatste kan via een simpel mailtje aan internetgazet.lommel[!]telenet.be. Deelnemen kost 18 euro per ploeg; die ploeg mag bestaan uit maximum 6 personen. Bent u maar alleen of met z'n tweeën en wil u toch ook eens quizzen? Geen probleem, wij hebben hier nog mensen 'in de wachtrij' die samen een ploegje willen vormen! De opbrengst van de quiz is voor het Nicaraguacomité.

Openbare verkoping: Lepelstraat

Dinsdag 28 augustus 2018

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in O.C. De Kentings de woning Lepelstraat 30 openbaar verkocht. Het gaat om een halfopen bebouwing op een perceel van 3a22ca en met een K.I. van 629 euro.

Neerpelt

Van de 3.314 niet-Belgen in Neerpelt is 81,2 procent Nederlander. Het gaat om 2.690 personen. Verder wonen er in Neerpelt onder andere 99 Polen, 48 Roemenen, 34 Duitsers, 31 Marokkanen, 28 Turken en 24 Portugezen en Spanjaarden.

'Limburg te kwistig met open ruimte'

Maandag 27 augustus 2018
Limburg springt te kwistig om met de open ruimte die er is. Dat zegt Natuurpunt. Limburg bestaat voor 12.6 procent uit beton en heeft daarmee de laagste verhardingsgraad van alle Vlaamse provincies. Maar de provincie lijkt die troef niet helemaal naar waarde te schatten: Limburg is de enige provincie waar de betonmolens steeds harder gaan draaien. Meer dan de helft van de bijkomende bebouwing wordt bovendien gerealiseerd op plekken waar dat niet aan te raden is. (Bron Radio 2)

Vanavond formatievluchten van F-16's

Maandag 27 augustus 2018
Vanavond vindt er van op vliegbasis Kleine Brogel uitzonderlijk een trainingsvlucht plaats van 4 F-16's. De 4 toestellen stijgen omstreeks 19u10 op om eerst op grote hoogte formatievluchten te oefenen. Deze formatievluchten oefenen zij dan rond 20.10u op lagere hoogte boven de vliegbasis. Ze landen terug om 20u30.

Willie Salden overleden

Maandag 27 augustus 2018
Overpelt - Willie Salden overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Willie Salden overleden. Hij was 81 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden.

Miet Lehaen overleden

Maandag 27 augustus 2018
Neerpelt - Miet Lehaen overleden

Neerpelt

In Flémalle is zaterdag Miet Lehaen overleden, de echtgenote van Joseph Dolce. Ze was 70 jaar. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden. 

Esperanza verslagen door Bocholt

Zondag 26 augustus 2018
Pelt - Esperanza verslagen door BocholtEsperanza Pelt verloor thuis zijn oefenwedstrijd tegen Bocholt met 0-2.Kadijk versloeg Heusden 06 met 4-1. Sp.Lille klopte Houthalen VV met 1-0.

Jos Brech gearresteerd in Spanje

Zondag 26 augustus 2018
Pelt - Jos Brech gearresteerd in SpanjeZoomDe 55-jarige Jos Brech, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, is vanmiddag in Spanje aangehouden. Hij zit vast in een Spaanse politiecel en zal op termijn worden overgeleverd aan Nederland. Dat meldt de Nederlandse politie vanavond.
De Spaanse politie kwam de verdachte op het spoor na een tip van een getuige. Die zei dat hij de man herkende aan de hand van de foto’s die afgelopen woensdag vrijgegeven waren tijdens een persconferentie van de Nederlandse politie. Daar werd bekend dat het DNA-spoor dat op de vermoorde Nicky Verstappen werd gevonden, afkomstig was van Brech.

EHBO-cursussen van het Rode Kruis

Zondag 26 augustus 2018
Grote en kleine ongevallen gebeuren ook bij je thuis. Dan komt kennis van eerste hulp goed van pas. Het Rode Kruis leert je o.a. wonden verzorgen, bloedingen stelpen, omgaan met verslikking, breuken, verstuikingen en ontwrichtingen,... Je leert bovendien reanimeren. In de vervolgcursus Helper kom je meer te weten over flauwte, hersenschudding, insectensteken en tekenbeten, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, zonneslag en hitteslag, epilepsie, koortsstuipen en diabetes. Deze (…) Het hele nieuwsbericht
Puur natuur
Het zoeken naar en vinden van wolvenkeutels is essentieel in wolvenonderzoek, schrijft naturetoday.com. "Enerzijds kunnen wolven op individu gevolgd worden middels DNA-onderzoek. Anderzijds is de plek van de keutel ontzettend belangrijk. Rondtrekkende wolven die zich nog niet hebben gevestigd laten weinig sporen na, maar territoriale wolven markeren het gebied door keutels vol in het zicht op zandpaden, het liefst zelfs kruisingen, te leggen." 

Overpelt

Van de 2.105 niet-Belgen in Overpelt zijn 74,9 procent Nederlander. Het gaat om 1.576 personen. Verder wonen in Overpelt onder meer 62 Roemenen, 60 Polen, 34 Duitsers, 30 Portugezen, 25 Afghanen, 23 Marokkanen, 21 Italianen en 20 Bulgaren.

André Cox overleden

Zondag 26 augustus 2018
Neerpelt - André Cox overleden

Neerpelt

Vrijdag is André Cox overleden, de echtgenoot van Hilda Vandervelden. Hij was 82 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in de parochiekerk van Godsheide-Hasselt. Woensdag om 19u is er daar een gebedswake, waarna mogelijkheid tot begroeting in de pastorij naast de kerk.
In een wedstrijd voor de Beker van Limburg hebben Park Houthalen en Herkol vanavond 0-0 gelijk gespeeld.

Morgen is er het LRV-toernooi

Zaterdag 25 augustus 2018
Neerpelt - Morgen is er het LRV-toernooiZoom

Neerpelt

Wie morgen naar het LRV-toernooi aan Hennemeeuwis wil gaan en daarvoor de auto gebruikt, moet via de Zandstraat rijden. Want de toegang naar Hennemeeuwis via de Peerderbaan is afgesloten! Men kan best de routeaanwijzers volgen, zoals deze op bijgaande foto. (Foto Rik Vander Sanden).

Fris zomerweer

Zaterdag 25 augustus 2018
Weerbericht
Pelt - Fris zomerweerNoordwestelijke hoogtestromingen transporteren koele en onstabiele lucht naar onze streken. Het weekend wordt fris met vooral vandaag kans op buien. Na het weekend is het eerder wisselvallig, maar het wordt wel wat zachter.
Vandaag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Er komen buien opzetten, die na de middag kunnen vergezeld worden van een donderslag. Tegen de avond nemen de buien af. De maxima liggen slechts rond 17 graden en er staat een matige wind uit het westen.
Morgen is de kans (…) Het hele nieuwsbericht

Kunstgrasveld in gebruik genomen

Zaterdag 25 augustus 2018
In sportpark De Roosen is gisteren in de vooravond het nieuwe kunstgrasvoetbalveld officieel in gebruik genomen. De aanleg kostte 411.586 euro. “Door het groeiend aantal voetballers binnen de jeugdsamenwerking in Neerpelt werden de trainingsvelden overbelast en krijgen ze te weinig rust om te herstellen. Om toch voldoende trainingsfaciliteiten te kunnen blijven bieden voor de jeugdvoetbalsamenwerking, besloot het gemeentebestuur in overleg met Esperanza Pelt het tweede wedstrijdveld om te (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - 'Fietsen door het water' in  top-100 van 'Time'ZoomHet unieke fietspad "Fietsen door het water" in het domein Bokrijk wordt nu ook aanbevolen door het gerenommeerde Amerikaanse weekblad "TIME Magazine". Volgens het blad is het fietspad een van de 100 meest fantastische plekken ter wereld om te bezoeken.
"Fietsen door het Water" viel de voorbije maanden al verschillende keren in de prijzen, ook in het buitenland. Zo won het pad de Australische World Landscape Awards en kreeg het goud op de Internationale designwedstrijd van Los Angeles.
Gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens is tevreden: "TIME Magazine is het grootste opinie- en nieuwsblad ter wereld, met een wekelijks bereik van ruim 20 miljoen lezers en 45 miljoen websitebezoekers per maand. Ons doel om Limburg op de kaart te zetten, is nu zeker gelukt!" (Bron: Radio 2; foto Toerisme Limburg)

Steeds drukker op Eindhoven Airport

Vrijdag 24 augustus 2018
Grensgevallen
Het wordt steeds drukker op Eindhoven Airport. Dagelijks zijn er 130 vluchten. Vanaf 7 uur 's morgens, tot middernacht. Dit jaar verwerkt het vliegveld zes miljoen passagiers, een nieuw record.

Wie zag Chiwie?

Vrijdag 24 augustus 2018
Pelt - Wie zag Chiwie?ZoomIn Sint-Huibrechts-Lille is Chiwie vermist. Chiwie (foto) is een 10 jaar oude, ietwat schuchtere beige chihuahua die op 13 augustus verdween. "We hebben een werkgroep opgericht en met de hulp van vzw Lostdogzzz (www.lostdogzzz.be) hebben we al op tal van plaatsen kunnen zoeken, affiches gehangen, gedeeld via sociale media, gezocht met speurhonden, voedselbronnen gemaakt met cameraregistratie, nachtelijke observatieposten enzomeer," mailt Rob Dreesen vertwijfeld. Tot op heden ontbreekt elk spoor van haar. Wie Chiwie gezien heeft of weet waar ze verblijft kan bellen naar Rob: 0473/679256.

Neerpelt

Morgen/zaterdag speelt Sporting Nelo enkele oefenmatchen in het Dommelhof. Om 13.30u tegen Dudelange, om 16.30u tegen Volendam, en om 18.30u speelt Nelo 2 tegen Hasselt 2. Tussendoor, om 15u, kunnen supporters kijken naar een wedstrijd tussen Volendam en Dudelange. 

Esperanzaboys in De Schakel

Vrijdag 24 augustus 2018
Supportersclub Esperanzaboys van Esperanza Pelt heeft vanaf dit seizoen De Schakel in Overpelt-Fabriek als thuishaven.

Orgel- en beiaardconcert

Vrijdag 24 augustus 2018

Neerpelt

Zondag om 14.30u speelt Ulf Wellner uit de Duitse stad Minden op het orgel in de Sint-Niklaaskerk. Deze organist studeerde aan de Hochschule für Musik in Leipzig. Hij brengt een boeiend programma met werk van Praetorius, Strunck en Elgar op het koororgel en groot orgel. De toegang is gratis. Om 15.30u concerteert Carl Van Eyndhoven, decaan van de Faculteit Kunsten in Leuven (Lemmensinstituut) en stadsbeiaardier van Mol en Tilburg, op de beiaard. Hij zal de vele facetten en mogelijkheden van de beiaard laten horen in heel uiteenlopende muziekstijlen, van operabewerkingen tot jazzstandards.

Werken in Zwartberg

Vrijdag 24 augustus 2018
Het Agentschap Wegen en Verkeer start volgende week met de herinrichting van het kruispunt van de Torenlaan en de Marcel Habetslaan in Genk. Het agentschap wil het kruispunt omvormen tot een veilig op- en afrittencomplex. Op en rond het knooppunt komen fietstunnels en vrijliggende fietspaden. De stad Genk investeert tegelijk in een nieuwe verbindingsweg richting de Opglabbekerzavel. De eerste werken vallen buiten de rijweg en geven de eerste weken weinig hinder.

5-1 verlies voor Lindel-Hoeven VV

Vrijdag 24 augustus 2018

Overpelt

Lindel-Hoeven VV heeft zijn oefenwedstrijd verloren op het veld van Thor Hasselt. Uitslag: 5-1.

Grote Heide - Exc. Hamont 5-0

Vrijdag 24 augustus 2018
Sporting Grote Heide heeft gisteravond Excelsior Hamont verslagen in een oefenwedstrijd. Uitslag: 5-0.

European Car Rental failliet

Donderdag 23 augustus 2018

Overpelt

De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft European Car Rental uit Overpelt failliet verklaard. Het bedrijf had zelf de boeken neergelegd. Schuldvorderingen moeten voor 22 september worden ingediend.

Just Music zoekt zangers

Donderdag 23 augustus 2018

Neerpelt

Het showkoor Just Music zoekt zangers. Geïnteresseerden zijn welkom op één van de repetities op maandagavond van 20 tot 22u in Neerpelt. Het genre: popmuziek en musicals. Contact via info[!]justmusic.be.

Maria Stevens overleden

Donderdag 23 augustus 2018
Pelt - Maria Stevens overledenGisteren is in WZC Immaculata in Overpelt de uit Bocholt afkomstige Maria Stevens overleden, de echtgenote van Henri Hendrikx. Zij was 76 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Pelt - Eerste paal voor elektrificatie geplaatstZoomOp de tonen van “Electricity” van O.M.D. is deze voormiddag in het station van Hamont de eerste paal geplaatst van de bovenleiding voor de elektrificatie van de spoorlijn Hamont-Mol. Dat gebeurde in aanwezigheid van minister van mobiliteit François Bellot, topman Luc Lallemand van Infrabel en de burgemeesters van de vijf gemeenten langs waar de spoorlijn passeert.
Het traject voor die lijn is 33 kilometer lang. In totaal moeten er 830 nieuwe bovenleidingspalen worden (…) Het hele nieuwsbericht
Eerste paal voor elektrificatie geplaatst
Zoom

Muroni van Kadijk naar Ellikom

Woensdag 22 augustus 2018

Overpelt

Claudio Muroni verlaat Kadijk. Hij zal in de toekomst de kleuren verdedigen van vierde provincialer Ellikom.
Grensgevallen
Pelt - Belgische fietser omgekomen bij aanrijdingBij een verkeersongeval op de Luikerweg in Valkenswaard is vanmiddag een 64-jarige fietser uit Paal om het leven gekomen. Het slachtoffer stak met nog een andere fietser vanaf de Achterste Brug de Luikerweg over. Een Belgische automobilist die vanuit Valkenswaard naar de grens reed, moest uitwijken maar kon niet voorkomen dat hij de fietser aanreed. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en probeerden het slachtoffer te reanimeren. Ook een traumahelikopter verleende assistentie. Maar pogingen om het slachtoffer te reanimeren waren vergeefs. Na het ongeval werd de Luikerweg afgesloten voor het verkeer. Hierdoor ontstond er in de richting van de grens een file van een kilometer. Het verkeer werd omgeleid.

Arlette Verheyen overleden

Woensdag 22 augustus 2018
Pelt - Arlette Verheyen overledenIn WZC Immaculata is vandaag de uit Lommel afkomstige Arlette Verheyen overleden, de echtgenote van Jaak Neijens. Ze was 73 jaar. De uitvaart zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: zondag (18-19u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Doorbraak na DNA-onderzoek

Woensdag 22 augustus 2018
Grensgevallen
Pelt - Doorbraak na DNA-onderzoekZoomTwintig jaar geleden verdween de 11-jarige Nicky Verstappen tijdens een zomerkamp in het Nederlands-Limburgse Brunssum. Een dag na zijn vermissing werd hij dood aangetroffen. Hij was seksueel misbruikt en vermoord. Onderzoek naar de dader leverde al die tijd niets op, tot dit jaar. In februari stonden ruim 14.000 mannen in de streek op verzoek van de politie op vrijwillige basis DNA af. Toen dat geen resultaat opleverde, werd bekend dat er nog 3000 mannen telefonisch benaderd zouden (…) Het hele nieuwsbericht

Sus Van Baelen overleden

Woensdag 22 augustus 2018
Pelt - Sus Van Baelen overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Sus Van Baelen overleden, de weduwnaar van Mia Boons. Hij was 92 jaar. De crematie en de afscheidsviering zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Snelst groeiende gemeente

Woensdag 22 augustus 2018

Overpelt

Van 2012 tot 2018 kende Overpelt een bevolkingsgroei van 7,5 procent. In Hechtel-Eksel en Neerpelt bedroeg die 2,9 procent, in Lommel 1,9 procent en in Peer 1,3 procent.

André Knevels overleden

Dinsdag 21 augustus 2018
Neerpelt - André Knevels overleden

Neerpelt

In het ziekenhuis van Heusden-Zolder is gisteren André Knevels overleden, de echtgenoot van Elisa Alders. Hij was 86 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Servie Beckers overleden

Dinsdag 21 augustus 2018
Overpelt - Servie Beckers overleden

Overpelt

Gisteren is de uit Overpelt afkomstige Servie Beckers overleden, de weduwnaar van Anny van der Heijden en de vriend van Monique Nagels. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: woensdag (18-19u) bij Uitvaartverzorging Bussels, in Neeroeteren.

Vandaag offerfeest bij de moslims

Dinsdag 21 augustus 2018
Pelt - Vandaag offerfeest bij de moslimsZoomVanaf 1 januari wordt onverdoofd slachten wettelijk onmogelijk. Vandaag, op het Offerfeest dat door de moslims gevierd wordt, mag het nog, maar alleen in duurzame slachtinrichtingen. Het inspireerde Fobie tot bovenstaande cartoon. 

Louis Vandael overleden

Maandag 20 augustus 2018
Pelt - Louis Vandael overledenGisteren is in Peer Louis Vandael overleden, de echtgenoot van Jeanne Dejong. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid en de urnebegraving op de begraafplaats van Kaulille zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting; woensdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg.

'Guitarillon on tour'

Maandag 20 augustus 2018
Pelt - 'Guitarillon on tour'ZoomGitarist Cedric Honings uit Peer (links op de foto) en beiaardier Jan Verheyen uit Neerpelt zijn bezig aan een tournee door Duitsland en Polen. Onder de naam ‘Guitarillon’ spelen ze concerten in de bijzondere combinatie van beiaard met gitaar, waarbij de gitaar vanuit de galmgaten versterkt wordt. Beide muzikanten zitten dus boven in de toren en strooien van daaruit hun klanken uit… Ze brengen een divers programma: het concert begint met een concerto van Bach, (…) Het hele nieuwsbericht

Recordaantal overgezette amfibieën

Maandag 20 augustus 2018
Puur natuur
Pelt - Recordaantal overgezette amfibieënZoomIn het voorjaar werden in heel Vlaanderen 235.669 amfibieën veilig de weg overgezet tijdens hun trektocht naar de voortplantingspoelen. Dat waren er nooit méér. Het ging vooral om Gewone padden (65%), Bruine kikkers (21%) en Alpenwatersalamanders (5%). Maar ook zeldzame soorten als de Rugstreeppad (47 exemplaren), Heikikker (106) en Kamsalamander (216) werden geregistreerd. Het vorige record werd gevestigd in 2006, toen 200.687 amfibieën konden worden gered.
De hoogste aantallen (…) Het hele nieuwsbericht

Solden in de bib

Maandag 20 augustus 2018

Neerpelt

De gemeentelijke bibliotheek doet weer een hele voorraad boeken voor kinderen en voor volwassenen de deur uit. Daarvoor kunt u er van zaterdag 25 augustus (9u) tijdens de openingsuren terecht tot woensdag 5 september. De boeken (en ook tijdschriften) gaan immers voor een prikje de deur uit. Je betaalt (cash) 1€ per 4cm dikte.

Brand in De Malpie

Maandag 20 augustus 2018
Grensgevallen
Door nog onbekende oorzaak brak deze namiddag brand uit in het natuurgebied De Malpie in Valkenswaard. Door het snelle ingrijpen van de brandweer kon de schade beperkt blijven tot enkele are.

Vuilnisbak met materiaal gestolen

Maandag 20 augustus 2018
Neerpelt - Vuilnisbak met materiaal gestolen

Neerpelt

In de Kloosterstraat is deze voormiddag een niet alledaagse diefstal vastgesteld. Op het terras van een appartement gelegen op de eerste verdieping werd een vuilnisbak gestolen waarin werkmateriaal opgeslagen lag.

Gemiddeld inkomen: 17.545 euro

Maandag 20 augustus 2018

Neerpelt

Het gemiddeld inkomen per inwoner in Neerpelt bedraagt 17.545 euro. Dat is meer dan in Lommel, Peer, Overpelt, Bocholt en Hamont-Achel.

Gemiddeld inkomen: 17.456 euro

Maandag 20 augustus 2018

Overpelt

Het gemiddeld inkomen per inwoner in Overpelt bedraagt 17.456 euro. Dat is minder dan in Hechtel-Eksel, Neerpelt, Lommel en Peer.
Pelt - Vijf drugsdealers betrapt op PukkelpopOp Pukkelpop zijn vijf drugsdealers betrapt. Het dealen betrof verschillende soorten drugs: MDMA, ketamine, cocaïne, cannabis, XTC en speed. Er werden ook 86 meerderjarige druggebruikers betrapt. Zij kregen een boete variërend van 75 tot 600 euro naargelang de hoeveelheid die zij bij zich hadden. De vaststellingen lastens minderjarigen zullen verder worden onderzocht door het parket.

Bouwsector vindt 'geen' personeel

Maandag 20 augustus 2018
Pelt - Bouwsector vindt 'geen' personeelZoomDe krapte op de arbeidsmarkt is een groeiend probleem voor de Limburgse bouwsector. Dat zeggen VOKA-Limburg en de Confederatie Bouw Limburg. Ook dit jaar blijkt de krapte op de arbeidsmarkt een rem te zijn op verdere groei van bedrijven. Het aantal Limburgse bouwondernemingen dat beroep doet op buitenlandse arbeidskrachten daalt lichtjes in 2018 (63% ten opzichte van 65% in 2017). Dat de krapte op de arbeidsmarkt zich genadeloos doorzet,  zien we ook in de beweegredenen om in zee te gaan met (…) Het hele nieuwsbericht

Berbke Thijs overleden

Maandag 20 augustus 2018
Neerpelt - Berbke Thijs overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Berbke Thijs overleden, de echtgenote van Fons Cuyvers. Ze was 90 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Catharina Steensels overleden

Maandag 20 augustus 2018

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Catharina Steensels overleden, de weduwe van Georges Fishburn. Ze was 96 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden.

André Jutten overleden

Maandag 20 augustus 2018
Neerpelt - André Jutten overleden

Neerpelt

Op 17 augustus overleed de uit Neerpelt afkomstige André Jutten. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kiewit-Hasselt.

Twee keer winst voor KMV Neerpelt

Zondag 19 augustus 2018
Neerpelt - Twee keer winst voor KMV NeerpeltZoom

Neerpelt

Biljartclub KMV Neerpelt heeft een mooi weekend achter de rug. Nadat Erwin Jansen en Ivo Vos vrijdagavond in Valkenswaard een Duo-driebandentornooi wonnen, was het gisteravond opnieuw feesten geblazen. Toen wisten opnieuw Erwin, Ivo en daarbij Gerard Hensen de finale te winnen van het pentatlontoernooi bij De Ketsers in Hechtel. Aan dat toernooi namen 58 ploegen deel.
Zowel in Neerpelt als Overpelt rijdt nagenoeg twee op drie personenwagens op diesel. In Neerpelt zijn er 63,3 procent dieselriiders, in Overpelt 63,9 procent. In Neerpelt zijn 9.300 personenwagens ingeschreven, in Overpelt 8.482.

Esperanza klopt Mechelen a/d Maas

Zaterdag 18 augustus 2018
Pelt - Esperanza klopt Mechelen a/d MaasEsperanza Pelt heeft de oefenwedstrijd tegen Eendracht Maasmechelen a/d Maas gewonnen met 4-0.

KVK Beringen verslaat Herkol

Zaterdag 18 augustus 2018
Pelt - KVK Beringen verslaat HerkolKVK Beringen heeft vanavond in Neerpelt met 1-4 gewonnen van Herkol voor de Beker van Limburg. Mario Pruna scoorde drie keer voor de bezoekers.

168 geboorten, 114 overlijdens

Zaterdag 18 augustus 2018

Overpelt

Overpelt registreerde vorig jaar 168 geboorten en 114 overlijdens. Hart- en vaatziekten en kanker vormden nagenoeg de helft van de doodsoorzaken.

950 vroegtijdige schoolverlaters

Zaterdag 18 augustus 2018
Volgens de meest recente cijfers telt Limburg 950 vroegtijdige schoolverlaters. In Beringen zijn er dat 69. De andere gemeenten: Bocholt (8), Hamont-Achel (11), Hechtel-Eksel (11), Houthalen-Helchteren (39), Leopoldsburg (19), Lommel (41), Meeuwen-Gruitrode (7), Neerpelt (15), Opglabbeek (7),  Overpelt (12), Peer (19) en Tongeren (39).

Sluikstort onder brug

Zaterdag 18 augustus 2018
Overpelt - Sluikstort onder brugZoom

Overpelt

Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men vaak een sluikstort tegen. Een lezer kwam hier op uit onder de brug van de Noord-Zuid, langs het kanaal.

Het venijn in de staart

Zaterdag 18 augustus 2018
Chel mag het zeggen
Pelt - Het venijn in de staartSommige mensen trekken het ongeluk aan als een magneet. Kijk maar eens naar de foto onder deze column. Dat is Pierre! Een goudeerlijke kerel die geen vlieg kwaad doet. Toch is hij in het recent verleden al meermaals het voorwerp geweest van vernederende voorvallen. Een greep uit zijn palmares: een kortstondige arrestatie na beschuldiging van aspergediefstal; een pijnlijke en beledigende ondervraging i.v.m. hinder voor het vliegverkeer d.m.v. een laserpen.
In beide gevallen hebben zowel de bevoegde (…) Het hele nieuwsbericht
Het venijn in de staart
Zoom

Frits van Gansewinkel overleden

Vrijdag 17 augustus 2018
Pelt - Frits van Gansewinkel overledenIn het Mariaziekenhuis is dinsdag Frits van Gansewinkel overleden, de echtgenoot van Mieke van der Zandt. Hij was 78 jaar. Hij was ere-voorzitter van de Kunstacademie Noord-Limburg en van de Koninklijke Fanfare Dommelgang Neerpelt en oud-voorzitter van vzw Beiaard Neerpelt. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: maandag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Sproeien mag weer

Vrijdag 17 augustus 2018
Op advies van de Vlaamse Droogtecommissie heeft de gouverneur vandaag het gebruik van leiding-, grond- en regenwater weer toegelaten, behalve wanneer het gaat om water van onbevaarbare waterlopen. Voor de kanalen Bocholt-Herentals, Kanaal van Beverlo en de Zuid-Willemsvaart blijft een captatie- en recreatieverbod van kracht vanwege de aanwezigheid van blauwalg.
Ook het kampvuurverbod is opgeheven.

Weekend met garageverkoop

Vrijdag 17 augustus 2018
Neerpelt - Weekend met garageverkoopZoom

Neerpelt

Morgen en overmorgen is er aan de Damsheide en omgeving een garageverkoop. In totaal nemen een 60-tal gezinnen deel.

Evergreens van alle tijden

Vrijdag 17 augustus 2018
Neerpelt - Evergreens van alle tijdenZoom

Neerpelt

Morgen/zaterdag vanaf 10.30 uur speelt Jasper Depraetere het marktconcert op de beiaard van Neerpelt. Hij vervangt Jan Verheyen, die momenteel op tournee is door Duitsland en Polen -vanavond speelt hij in Gdansk!.
Jasper is in juni afgestudeerd aan de beiaardschool van Mechelen en begint in september aan het Lemmensinstituut in Leuven, waar hij voor beiaard zal verder studeren. Hij was al eerder in Neerpelt te gast en hij speelt evergreens van alle tijden: bekende klassieke deuntjes, maar ook bekende muziek van films of popmuziek.

Najaarsbrochure van BinnenHOF

Vrijdag 17 augustus 2018
Neerpelt - Najaarsbrochure van BinnenHOFZoom

Neerpelt

De najaarsbrochure van Dienstencentrum BinnenHOF valt deze week in de brievenbus bij de Neerpeltse 60-plussers. “Het is een speciale editie, want het is de laatste in Neerpeltse vorm”, zegt schepen van sociale zaken Juul Vrolix. “Onze buren van Overpelt hebben ook een dienstencentrum, Pelle Melle, en vanaf de fusie zullen we uiteraard een programma uitwerken voor beide centra. We kijken er alvast naar uit”.
Ook de feestweek van 17 tot 21 september is iets om naar uit te (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in werfcontainers

Donderdag 16 augustus 2018
Neerpelt - Inbraak in werfcontainers

Neerpelt

Aan de Hoekstraat werd afgelopen nacht ingebroken in twee werfcontainers die op de bouwwerf bij Syntra staan. De dieven gingen met twee radio's, twee koffiezetapparaten en twee lampen aan de haal.

En zijn naam is August

Donderdag 16 augustus 2018
Pelt - En zijn naam is AugustZoomDe nieuwe wolf (foto) die nu in Leopoldsburg is gesignaleerd en bij wolvin Naya verblijft, gaat August heten. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) beslist. Het is een verwijzing naar de maand augustus. Al zouden wij hem dan liever Gust noemen! (Foto INBO)

Johan Vande Broek overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Overpelt - Johan Vande Broek overleden

Overpelt

Vandaag is Johan Vande Broek overleden, de echtgenoot van Suzanne Vranken. Hij was 89 jaar. De afscheidsviering vindt dinsdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Begroeting: maandag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Dekens krijgen secretaris

Donderdag 16 augustus 2018
De dekens krijgen een dekenale secretaris. Die nemen administratieve en organisatorische taken van de deken over en moeten de werkdruk van de dekens verminderen. Zeven van de vijftien dekens hebben het bisdom al laten weten dat zij een secretaris willen. Het gaat onder meer om de deken van Bree en Tongeren. De eerste dekenale secretarissen gaan vanaf 1 december aan de slag.

Tunnel onder kruispunt provinciehuis

Donderdag 16 augustus 2018
Pelt - Tunnel onder kruispunt provinciehuisZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn gaan het kruispunt van de Grote Ring met de Universiteitslaan in Hasselt herinrichten. Er komt een tunnel voor het openbaar vervoer onder het kruispunt. Deze tram- en bustunnel is onderdeel van het Spartacusproject en zal in de toekomst gebruikt worden door de nieuwe sneltrams. Ook komen er nieuwe fiets- en voetgangerstunnels aan het kruispunt. Maandag starten de voorbereidende werkzaamheden.
Langs de Universiteitslaan en de Koning Boudewijnlaan leggen AWV (…) Het hele nieuwsbericht

Gebruikers dienstencheques

Donderdag 16 augustus 2018
In Beringen zijn er volgens de meest recente cijfers 3.431 gebruikers van dienstencheques. De andere gemeenten: Bocholt (1.088), Hamont-Achel (1.433), Hechtel-Eksel (1.120), Houthalen-Helchteren (1.913), Leopoldsburg (1.312), Lommel (2.834), Meeuwen-Gruitrode (1.128), Neerpelt (1.833), Opglabbeek (860), Overpelt (1.530), Peer (1.479) en Tongeren (3.141).

Lindel-Hoeven klopt Kadijk

Woensdag 15 augustus 2018
Overpelt - Lindel-Hoeven klopt Kadijk

Overpelt

In een oefenwedstrijd heeft Lindel-Hoeven VV Kadijk verslagen met 1-2.

Pandoering voor Esperanza

Woensdag 15 augustus 2018
Neerpelt - Pandoering voor Esperanza

Neerpelt

Esperanza Pelt heeft zijn oefenwedstrijd tegen Hades verloren met 0-5. Aan de rust was de stand 0-2. Sp. Grote Heide versloeg Sp. Lille met 3-0.

René Pellens overleden

Woensdag 15 augustus 2018

Neerpelt

Maandag is René Pellens overleden. Hij was 64 jaar. Vrijdag om 11 uur is er een korte dienst in de afscheidsruimte van de begraafplaats aan de Roosendijk.
Afgelopen voorjaar organiseerde Toerisme Vlaanderen voor de veertiende keer op rij een subsidieoproep voor uitbaters van Toerisme voor Allen-verblijven. Definitief en principieel erkende jeugdverblijven zouden in aanmerking komen voor subsidies van maximaal 40% van de kosten in het kader van brandveiligheidswerken, moderniseringswerken of infrastructuurprojecten die de kindvriendelijkheid van het verblijf verhogen.
Vandaag maakte Vlaams minister Ben Weyts bekend dat volgende subsidies werden (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsen met Femma

Woensdag 15 augustus 2018
Overpelt - Fietsen met FemmaZoom

Overpelt

Na de afgelopen warme dagen zijn de fietsende Femma-dames van Overpelt-Centrum weer bijna allemaal present. Ze fietsen iedere dinsdagnamiddag met elektrische en gewone fietsen. De kranigste onder hen trotseren warmte, wind en kou. En dan hebben we het nog niet over hun gezellige dagtochten gehad!

'Vergiet op een pasfoto mag niet'

Woensdag 15 augustus 2018
Het is maar dat je 't weet
Mensen mogen geen vergiet op hun hoofd zetten op hun pasfoto voor een identiteitsbewijs. Dat heeft de Nederlandse Raad van State vandaag bepaald. De zaak was aangespannen door een vrouw die aanhanger is van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster. Die "Kerk" is begin deze eeuw bedacht door een Amerikaan uit protest tegen gevestigde godsdiensten. Aanhangers vereren een godheid die gemaakt is van spaghetti en gehaktballen. Om hem te eren, dragen ze een vergiet op hun hoofd. Meer bij ed.nl

Openbare verkoping: Vrijheidsstraat

Woensdag 15 augustus 2018

Neerpelt

Morgennamiddag worden in café 't Vredegerecht een woning en twee appartementen, gelegen Vrijheidsstraat 8 en 6B, openbaar verkocht. De woning staat op een perceel van 4a83ca en heeft een K.I. van 788 euro; het pand met de appartementen staat op een perceel van 1a36ca en heeft een K.I. van 2250 euro.

De bijverdiensten van de politici

Dinsdag 14 augustus 2018
De volledige lijst met mandaten van politici is vanmorgen gepubliceerd in het Staatsblad. En daaruit blijkt dat in Limburg gedeputeerde Ludwig Vandenhove (sp.a) vorig jaar het meeste mandaten combineerde, 51 in totaal, maar hij werd maar voor 4 daarvan betaald. Als we kijken naar het aantal betaalde mandaten, dan staat burgemeester Frieda Brepoels (N-VA) uit Bilzen op kop, samen met burgemeester Raf Drieskens (CD&V) uit Neerpelt en schepen Walter Cremers (sp.a) uit Lommel. Ze hebben elk 10 betaalde mandaten. (Radio 2) Meer info

Lichtgewonde bij verkeersongeval

Dinsdag 14 augustus 2018
Overpelt - Lichtgewonde bij verkeersongeval

Overpelt

Bij een botsing tussen een vrachtwagen en een personenwagen op het kruispunt van Siberiëstraat en Lodewijk de Raetlaan is vanmorgen rond 10.30u de autobestuurder licht gewond geraakt. Het gaat om een 45-jarige Overpeltenaar.

Geen huisvuilophaling

Dinsdag 14 augustus 2018

Overpelt

Naar aanleiding van het feest van OLV-Hemelvaart wordt er morgen in Overpelt geen huisvuil opgehaald. Dat zal zaterdag gebeuren.

Albert Thoné overleden

Dinsdag 14 augustus 2018
Overpelt - Albert Thoné overleden

Overpelt

Op 6 augustus overleed de uit Overpelt afkomstige Albert Thoné, de weduwnaar van Bernardine Opsteyn. Hij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eisden-Dorp. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Betere samenwerking mens/robot

Maandag 13 augustus 2018
Betere samenwerking tussen mensen en robots versterkt de concurrentiepositie van KMO's. Dat blijkt uit een nieuw interregionaal project dat tot doel heeft KMO's te ondersteunen die nieuwe technologieën, zoals robots die samenwerken met mensen, in hun productie integreren. Dat heeft Flanders Make aangekondigd, het Lommelse onderzoekscentrum voor de maakindustrie dat het project leidt.
Het nieuwe project biedt KMO’s in de automobiel- en voedingsindustrie de kans om via (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Loos overleden

Maandag 13 augustus 2018
Pelt - Jean Loos overledenGisteren is in Neerpelt de uit Hechtel afkomstige Jean Loos overleden, de echtgenoot van Cecile Rutten. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.
Het onderzoek naar de moord op de 15-jarige Annouschka Weezenbeek, in januari 1990 in Budel, wordt heropend. Ook de moord op Wies Hensen (32), die uit augustus 1989 dateert en eveneens in Budel plaatsvond, wordt opnieuw onderzocht. Dat meldt Eindhovens Dagblad. Beide moorddossiers werden destijds afgesloten zonder dat een dader kon worden gevonden. Lees meer

Limburgse export naar Iran halveert

Maandag 13 augustus 2018
De Limburgse export naar Iran daalde spectaculair sinds de Amerikaanse president Donald Trump economische sancties tegen het land aankondigde. Dat blijkt uit een rondvraag door Voka – KvK Limburg bij de belangrijkste Limburgse exporteurs naar Iran. Het Hoeseltse Power Tools Distribution zet de Iraanse export zelfs helemaal stop.
In de eerste zeven maanden van 2017 werden er in Limburg nog voor bijna 12 miljoen euro certificaten van oorsprong aangevraagd voor Iran, dit jaar is dat slechts 6,8 miljoen euro.

Treinvertraging door spoorloper

Maandag 13 augustus 2018
Gisteravond had de trein Antwerpen–Hamont een vertraging van meer dan een half uur omdat er een noodstop moest gemaakt worden voor een spoorloper. De politie heeft de man afgevoerd.

Sp. Grote Heide- Stal Sport 1-0

Zondag 12 augustus 2018
Neerpelt - Sp. Grote Heide- Stal Sport 1-0

Neerpelt

In de Beker van Limburg heeft Sp. Grote Heide Stal Sport verslagen. Uitslag: 1-0.

Lindelhoeven VV wint van Turkse FC

Zondag 12 augustus 2018
Overpelt - Lindelhoeven VV wint van Turkse FC

Overpelt

In de Beker van Limburg heeft Lindelhoeven VV met 2-3 gewonnen op het veld van Turkse FC. In dezelfde Beker verloor Kadijk SK met 2-1 bij Sp. Wijchmaal.

Esperanza Pelt - Achel VV 2-2

Zondag 12 augustus 2018
Esperanza Pelt heeft in een oefenwedstrijd 2-2 gelijk gespeeld tegen Achel VV. Voor Esperanza scoorden Schildermans en Verbiest, voor Achel VV Huibers en Vandebroek.

Kans op onweer

Zondag 12 augustus 2018
Vannacht trekt een storing van west naar oost door het land met regen en buien. Plaatselijk is er daarbij kans op onweer. Morgen verwacht het KMI regelmatig buien die soms stevig en onweerachtig zijn. Hier en daar kan er ook hagel vallen. Binnenlandse Zaken heeft inmiddels het noodnummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies geactiveerd.

OKRA Haspershoven vierde jaarfeest

Zondag 12 augustus 2018
Overpelt - OKRA Haspershoven vierde jaarfeestZoom

Overpelt

OKRA Haspershoven vierde het 27ste jaarfeest. Boudewijn en Carine verzorgden de muzikale omlijsting. Tevens werd Henry Sleurs gevierd voor zijn 25 jaar lidmaatschap. Iedereen had genoten van het lekker koud buffet en de namiddag werd afgesloten met koffie en taart. (Ingez.)

Inbraak in Jos Verlindenstraat

Zondag 12 augustus 2018
Neerpelt - Inbraak in Jos Verlindenstraat

Neerpelt

Dieven sloegen toe in een woning aan de Jos Verlindenstraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Schuttert wint in Tops Arena

Zondag 12 augustus 2018
Grensgevallen
Frank Schuttert (25) uit Meeuwen-Gruitrode heeft gisteravond met de Westfaler hengst Chianti's Champion de Grand Prix van de Global Champions Tour in Valkenswaard gewonnen. Met een foutloze rit bleef hij in de Tops Arena de Duitser Marcus Ehning één honderdste van een seconde voor. De Duitser Christian Ahlmann eindigde als derde.

Herkol klopt Leopoldsburg B

Zaterdag 11 augustus 2018
Pelt - Herkol klopt Leopoldsburg BIn een wedstrijd voor de Expoline Cup heeft Herkol vanavond met 6-1 gewonnen van Leopoldsburg B.

Alice Daemen overleden

Zaterdag 11 augustus 2018
Pelt - Alice Daemen overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag de uit Neerpelt afkomstige Alice Daemen overleden, de weduwe van Nand Luyckx. Ze was 91 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden waarna haar asurne zal worden bijgezet op de begraafplaats van Neerpelt. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. 

Extra opvang voor pleegzorg nodig

Vrijdag 10 augustus 2018
In Limburg zijn er extra opvangplaatsen voor pleegzorg nodig. Momenteel staan er in Limburg 58 kinderen op de wachtlijst voor opname in een pleeggezin.

Minder sterke bevolkingsgroei

Vrijdag 10 augustus 2018
In Limburg wordt een minder sterke bevolkingsgroei verwacht dan in Vlaanderen, met Beringen als sterkste groeier.  Bovendien zal het aantal ouderen in onze provincie spectaculair stijgen. Naast deze sterke vergrijzing zal ook de tendens van ontgroening van de bevolking zich verderzetten. Het jonge noorden en het oudere zuiden zijn in Limburg definitief verleden tijd. (Statistiek Vlaanderen)

Nieuwe bvba: Dokter Pinxten

Vrijdag 10 augustus 2018

Overpelt

Anne-Marie Pinxten uit Overpelt heeft de bvba Starter Dokter Anne-Marie Pinxten, oogarts opgericht met zetel aan de Lindelsebaan. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de geneeskunde met discipline oogheelkunde door de arts-vennoot of arts-vennoten.
Pelt - Droogtemaatregelen blijven van krachtZoomEnkele regen- en onweersbuien doorbraken de droogteperiode. Dit bracht wat verkoeling maar de natuur heeft nog steeds stevige dorst. De gevallen hoeveelheid neerslag is momenteel nog onvoldoende om de droogte te herstellen. "Samen met onze partners volgen we de situatie op de voet maar we onderstrepen dat de genomen maatregelen van kracht blijven tot tegenbericht", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.

Kerststal V'waard weer naast de kerk

Donderdag 9 augustus 2018
Grensgevallen
Met ingang van december komt de kerststal in Valkenswaard weer terug naar de oorspronkelijke locatie, dus naast de Sint-Nicolaaskerk. Destijds werd daar al een speciale verharding voor aangelegd, zodat de kerststal - met levende dieren - goed en veilig kon worden geplaatst. Met de reconstructie van het gebied rondom de kerk besloot de gemeente een paar jaar geleden uit te wijken naar de huidige locatie, tussen de ING-bank en het voormalige raadhuis, nu de Kunstkeuken. Maar vanaf dit jaar wordt de kerststal dus weer opgebouwd naast de Sint-Nicolaaskerk, meldt het gemeentebestuur.

Man uit kast gehaald

Donderdag 9 augustus 2018
Grensgevallen
Pelt - Man uit kast gehaaldIn Geldrop bij Eindhoven heeft de politie gisteren een 53-jarige man uit een kast gehaald. De man had zich daarin verstopt om aan de politie te ontkomen. Hij werd opgepakt omdat hij een schuld van 2 miljoen euro niet kan of wil betalen. Hij zit nu in de gevangenis.

Vaklui gezocht

Donderdag 9 augustus 2018
Vandaag gelezen
"Ik zoek een elektricien om de stroom te herstellen tussen mensen die niet meer met elkaar praten, een oogarts om de boze blik van de mensen te veranderen, een kunstenaar om een glimlach op het gezicht van de mensen te tekenen en een metser om aan de vrede te bouwen." (Bron: Kerk & Leven)

Voor fusies en behoud provincie

Donderdag 9 augustus 2018
In vergelijking met zes jaar geleden wint de gemeentelijke fusiegedachte duidelijk terrein bij ondernemers. Voor 12 priocent is dit zelfs voornaamste manier om de werking van gemeenten efficiënter te maken. Maar niet minder dan 2 op 5 ondernemers vindt dat zijn gemeente best zou fuseren.Naast de gemeenten die volgend jaar al Oudsbergen en Pelt gaan vormen, is er ook in Maaseik, Diepenbeek, Bilzen, Bree, Lummen, Tessenderlo, Hamont-Achel en Alken 50 procent of meer van de ondernemers overtuigd. De Limburgse ondernemers en bedrijfsleiders willen ook het behoud van de provincie Limburg. (Unizo)

Meest ondernemersvriendelijk

Donderdag 9 augustus 2018
De Limburgse gemeenten die het best scoren op vlak van ondernemernemersvriendelijkheid (mobiliteit, fiscaliteit, ruimte en dienstverlening) zijn Lanaken, Bilzen, Tessenderlo , Meeuwen-Gruitrode en Dilsen-Stokkem. De gemeenten die het minst goed scoren op vlak van ondernemersvriendelijkheid zijn Maaseik, Sint-Truiden, Beringen, Hasselt en Maasmechelen. (Unizo Limburg)

Opgelet: code oranje

Donderdag 9 augustus 2018
Pelt - Opgelet: code oranjeHet KMI waarschuwt opnieuw met code oranje voor deze namiddag. "In de loop van dag kan lokaal felle regenval voorkomen, alsook stevige regen- en onweersbuien vanuit Frankrijk met kans op zeer zware windstoten", laat het KMI weten.

Herkol klopt E. Mechelen a/d Maas

Woensdag 8 augustus 2018
Neerpelt - Herkol klopt E. Mechelen a/d Maas

Neerpelt

In een oefenwedstrijd heeft Herkol reeksgenoot Eendracht Mechelen/Maas met 3-1 verslagen.

Neerpelt

Alle Peltse ploegen zijn ondertussen bezig aan de voorbereiding van een nieuw voetbalseizoen, zo ook Sporting Grote Heide, dat vanavond - dankzij de vriendschapsbanden met Kristof Van Hout (met zijn 2m08 de grootste langs het veld) Westerlo mocht ontvangen als sparringpartner voor een vriendschappelijke wedstrijd. Sporting speelt in 2e Provinciale, eindigde vorig jaar mooi 6e en hoopt dit jaar minstens even goed te doen. Koen Tielemans is ook dit jaar weer trainer. De wedstrijd eindigde op een 1- 1 gelijkspel. Davy Bellemans scoorde voor Grote Heide.(Foto'Marc Faes)
Sporting Grote Heide stoomt zich klaarSporting Grote Heide stoomt zich klaar
Sporting Grote Heide stoomt zich klaar
Zoom

Esperanza - GS Bree-Beek 0-3

Woensdag 8 augustus 2018
Pelt - Esperanza - GS Bree-Beek 0-3In een oefenwedstrijd heeft Esperanza Pelt vanavond kansloos verloren van GS Bree Beek. Uitslag: 0-3.

Daar is de PELT'en Classic weer

Woensdag 8 augustus 2018
Pelt - Daar is de PELT'en Classic weerZoomPeltse wielerliefhebbers die op woensdag 15 augustus nog niets op hun agenda hebben staan, kunnen maar beter deze dag vrijhouden voor de PELT'en Classic. Toertochten van 60, 90 en 130 kilometer door het heuvelachtig gebied van 'Klein Zwitserland', met onderweg twee bevoorradingen. "Klein Zwitserland" is de Toscaans-golvende streek rond Bree, Gruitrode,...
Inschrijven kan op 15 augustus vanaf 7u30 aan de voetbalterreinen van Sporting Grote Heide. Meer info 

Jean Bonneu overleden

Woensdag 8 augustus 2018
Pelt - Jean Bonneu overledenIn Neerpelt is gisteren Jean Bonneu overleden. Hij was 86 jaar.  Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Neerpelt

In december reiken het gemeentebestuur en de cultuurraad voor de laatste keer de Neerpeltse prijs voor culturele verdienste uit. “Met deze tweejaarlijkse prijs worden personen en verenigingen beloond voor hun opvallende en volgehouden culturele prestaties,” zegt schepen van cultuur Niels Valkenborgh. In het verleden ging deze prijs onder andere naar Compagnie de Vleesklak, Wim Vanlessen, drumband Koninklijke Schutterij Sint-Sebastiaan en het Europees Muziekfestival voor de Jeugd.
Wie (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Geusens overleden

Woensdag 8 augustus 2018
Pelt - Louis Geusens overledenIn het Mariaziekenhuis in Overpelt is gisteren de uit Bocholt afkomstige Louis Geusens overleden, de weduwnaar van Catho Ramaekers. Hij was 85 jaar. De crematie en de afscheidsviering zullen in familiekring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Pelt - Witte krokussen langs de dodendraadZoomIn oktober worden in de grensstreek langs de dodendaad witte krokussen geplant. In het voorjaar, als de krokussen bloeien, wordt het traject waar de draad liep daardoor zichtbaar. Er is nu ook een nieuwe fietsroute die langs het (lange) traject van de dodendraad leidt: de Grensroute. 546 kilometer, je moet er wel een paar dagen voor uittrekken. Je kan hier de knooppuntlabels downloaden en vervolgens vertrekken op je fiets.

Alternatief: rijst telen

Dinsdag 7 augustus 2018
Rijst telen is voor landbouwers een alternatief in tijden van droogte en hitte, zegt Jan Veerhuis uit het Nederlandse Bosschenhoofd. "Rijst is niet alleen om op te eten. De wortels zijn een uitstekende bodembemester. Een boer kan dus bijvoorbeeld het ene jaar maïs, het tweede jaar aardappelen en het derde jaar rijst oogsten. Van het stro kan je karton maken en van het rijstkaf en de te kleine rijstkorrels plastic." (Bron: omroepbrabant.nl)

Meldpunt voor vermiste huisdieren

Dinsdag 7 augustus 2018
Er is een nieuw centraal meldpunt opgestart voor vermiste huisdieren in België. Het gaat om een eenvoudige, efficiënte website ontwikkeld door Huskii uit Heusden-Zolder. Op het meldpunt kan iedereen niet alleen gratis melden dat zijn huisdier vermist is, men kan ook snel opzoeken welke huisdieren in de buurt vermist zijn als men er bijvoorbeeld zelf een aantreft. Men kan een gevonden huisdier ook zelf melden. Dit is de website: www.ikbenvermist.be

De kleuren van de natuur

Dinsdag 7 augustus 2018
Pelt - De kleuren van de natuurZoomEen icarusblauwtje op een korenbloem, gefotografeerd door Chantal Serwy. Een prachtige kleurencombinatie!

Meer oproepen over eenzaamheid

Dinsdag 7 augustus 2018
Tele-Onthaal krijgt meer oproepen binnen over eenzaamheid en... de warmte. De vakantieverhalen op sociale media maken de confrontatie met de eigen problemen en neerslachtige gevoelens groter. Door de warmte komen mensen minder buiten waardoor ze ook minder in contact komen met anderen. De warmte maakt mensen moe en en laat ze zich minder goed in hun vel voelen. Daarbij komt dat vrienden en hulpverleners nu vaak met vakantie zijn... (Bron: Radio 2).

Bosbrand in Winnerstraat

Dinsdag 7 augustus 2018

Overpelt

In een bos aan de Winnerstraat in Overpelt heeft het vandaag gebrand. De brandweer deed het nodige.

Noodnummer 1722 geactiveerd

Dinsdag 7 augustus 2018
Pelt - Noodnummer 1722 geactiveerdHet noodnummer 1722 is geactiveerd. Dat is het nummer dat je moet bellen voor hulp van de brandweer bij stormschade of wateroverlast. De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken activeert tijdens storm of wateroverlast het telefoonnummer 1722 voor niet-dringende interventies van de brandweer. Het nummer 1722 moet ervoor zorgen dat de noodcentrales 112 niet overbelast geraken bij onweer en dat mensen die in levensgevaar zijn niet nodeloos moeten wachten.

Mariette Gabriëls overleden

Dinsdag 7 augustus 2018
Neerpelt - Mariette Gabriëls overleden

Neerpelt

Zondag is de uit Neerpelt afkomstige Mariette Gabriëls overleden. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rekem.

Boren naar ongekende diepten

Maandag 6 augustus 2018
In het kader van de werken voor een geothermisch netwerk heeft de firma Smet-Daldrup vorige week de derde boring op de Balmatt-site in Mol-Donk succesvol afgerond. De put heeft een lengte van 4.905m en een verticale diepte van 4.235m. Hierbij is een groot gedeelte geboord onder een hoek van 45°, waardoor het uiteinde van de boring zich onder Mol-Sluis bevindt.
De boring is gestart op 10 oktober en heeft dus in totaal 10 maanden geduurd. De vierde en laatste sectie werd afgewerkt in minder (…) Het hele nieuwsbericht

KMI waarschuwt met code geel

Maandag 6 augustus 2018
Pelt - KMI waarschuwt met code geelMorgen/dinsdag wordt het zeer warm met maxima tot 36 of 37 graden. Het is zonnig met in eerste instantie meer hoge wolkenvelden vanuit het westen. Later op de dag ontstaan er stapelwolken en is al een eerste onweer mogelijk in het westen. "Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met kans op regen- of onweersbuien. De onweders kunnen gepaard gaan met felle rukwinden, hagel en en lokale wateroverlast", waarschuwt het KMI.

Jet Vanherck overleden

Maandag 6 augustus 2018
Overpelt - Jet Vanherck overleden

Overpelt

Gisteren is Jet Vanherck overleden, de weduwe van Jan Winters. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Elk nadeel heb zijn voordeel

Maandag 6 augustus 2018
Vandaag gezien
Pelt - Elk nadeel heb zijn voordeelZoomHet is de meest gekende uitspraak van Johan Cruijf. De hitte en de droogte hebben weinig voordelen voor de boeren, behalve dat het stro heel goed droogt.  
Momenteel is het slecht gesteld met de heide. Dat zegt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Meer dan 1/3 is verdord en zal niet uitschieten en bloeien. Alleen de oudere heide zal een beetje bloeien, maar zal snel dor zijn.
"De insecten hebben het dus extreem moeilijk om nectar te vinden. De bijenkasten die jaarlijks geplaatst worden voor lekkere heidehoning zijn dit jaar afgezegd.
"Dieren die zich kunnen verplaatsen vinden gelukkig water bij de grote ontginningsplassen. De andere zullen (…) Het hele nieuwsbericht

Diploma blijft belangrijk

Zondag 5 augustus 2018
Of een schoolverlater erin slaagt snel werk te vinden, hangt voor een groot deel af van het behaalde diploma. Van de jongeren die afzwaaien met een masterdiploma, is na een jaar nog slechts 3,9% op zoek naar een job. Bij de professionele bachelor (PBA) ligt dit met 4,2% in dezelfde lijn. Bij degenen die helemaal geen diploma hebben, is dat 31,9%.  Dat blijkt uit het jaarlijkse schoolverlatersrapport van de VDAB
Neerpelt - Herkol verliest bij Racing Mechelen

Neerpelt

SV Herkol heeft vandaag de bekerwedstrijd bij Racing Mechelen verloren met 3-0.  Daarmee is Herkol uitgebekerd. Maar het was een mooie wedstrijd, zeggen de supporters die meegereisd waren.

Heropening supermarkt Alvo

Zaterdag 4 augustus 2018

Neerpelt

Supermarkt Alvo in Neerpelt heeft vergevorderde plannen om dit najaar te heropenen. Twee jaar geleden ging de supermarkt zo'n twee maanden na de opening al dicht.

Esperanza verliest van Geel

Zaterdag 4 augustus 2018
Neerpelt - Esperanza verliest van Geel

Neerpelt

In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Esperanza Pelt vanavond met 3-0 verloren van ASV Geel. De thuisploeg kwam rond het half uur op voorsprong. Doelman Ben Mertens beperkte de schade voor de rust na enkele gepaste tussenkomsten, 1-0.
Na de pauze kwam Pelt vrij snel en ongelukkig op een 2-0 achterstand. Via een Pelts been ging de bal in doel. Pelt weerde zich kranig maar moest in de slotfase toch de 3-0 incasseren en nu weer via een own-goal.
De B-ploeg verloor met 4-0 van KVK Beringen (…) Het hele nieuwsbericht

Pol Pellens overleden

Zaterdag 4 augustus 2018
Pelt - Pol Pellens overledenVandaag is de uit Neerpelt afkomstige Pol Pellens overleden, de weduwnaar van Lies Achten. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Achel. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Thieu Vaesen overleden

Zaterdag 4 augustus 2018
Pelt - Thieu Vaesen overledenDonderdag is de uit Sint Huibrechts Lille afkomstige Thieu Vaesen overleden, de echtgenoot van Thérèse Van Nerum. Hij was 77 jaar. Het afscheid en de asverstrooiing op de begraafplaats van Achel vinden in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Vier ringen gestolen

Vrijdag 3 augustus 2018
Overpelt - Vier ringen gestolen

Overpelt

Dieven sloegen toe in een woning aan de Leopoldlaan. Er zijn vier ringen gestolen. De diefstal is vanmiddag vastgesteld.

Herkol bekert in Mechelen

Vrijdag 3 augustus 2018

Neerpelt

Zondag om 16u. speelt Herkol in de tweede ronde van de Beker van België tegen Racing Mechelen. Om de vernieuwde grasmat in het Oscar Van Kesbeeck-stadion te sparen vindt de wedstrijd plaats op het terrein van GR Katelijne-Waver. De winnaar van dit treffen speelt in de derde ronde op het terrein van de winnaar van de wedstrijd FC Nijlen-Racing Lauwe.
De spelers- en supportersbus van Herkol vertrekt zondagmiddag aan het Herkolterrein om 12u30.
In 2017 zijn in ons land 109.629 personen overleden, tegenover 108.056 in 2016, namelijk een stijging van 1,5%. Hoewel er een lichte stijging was in 2017, blijft het algemene sterftecijfer conform het gemiddelde van de laatste 10 jaar met een brutosterftecijfer van 9,7 promille (9,6 in 2016).(Dienst Statistiek)

Silleke Kwanten overleden

Vrijdag 3 augustus 2018
Pelt - Silleke Kwanten overledenIn WZC Corsala in Koersel is vandaag de uit Neerpelt afkomstige Silleke Kwanten overleden, de weduwe van Jan Bloemen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Overpelt-Lindel. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Dauwwandelingen tegen de hitte

Vrijdag 3 augustus 2018

Overpelt

In Sint-Oda, de instelling voor mensen met een beperking, doen de begeleiders er alles aan om toch nog leuke activiteiten te organiseren, ondanks de hitte. Er wordt 's ochtends vroeg gewandeld. Iedere leefgroep staat om de beurt extra vroeg op om een dauwwandeling te maken. Want het is erg belangrijk dat de bewoners blijven buitenkomen, ook met dit weer, luidt het. (Bron: Radio 2)

Albert Verlinden overleden

Vrijdag 3 augustus 2018
Overpelt - Albert Verlinden overleden

Overpelt

Vandaag is Albert Verlinden overleden, de echtgenoot van Jeanne Claes. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de kerk van 't Lindel waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens.

Vannacht spoorovergang afgesloten

Vrijdag 3 augustus 2018

Neerpelt

Vanavond om 22u wordt de spoorovergang in de Spoorwegstraat afgesloten wegens werken. Die werken duren tot 6 uur morgenvroeg.
Vanaf 9 augustus mogen handelaars geen extra kosten meer aanrekenen voor elektronische betalingen met de bankkaart, via overschrijving of via domiciliëring. Dit verbod geldt zowel voor betalen in de winkel als voor betalen op internet en dus ook voor vrije beroepen, overheidsdiensten, gemeentebesturen, intercommunales en andere organisaties. Meer info

Neerpelt

Wout Bodvin uit Neerpelt is de nieuwe stadionomroeper van KRC Genk. Hij heeft al omroepervaring in het handbal. Nu zondag krijgt hij zijn officiële vuurdoop tijdens dé Limburgse derby tegen Sint-Truiden.

Water van Aquafin voor landbouwers

Donderdag 2 augustus 2018
Landbouwers en fruittelers die water nodig hebben voor hun gewassen en fruitbomen, kunnen dat gaan oppompen bij Aquafin. In Limburg kan dat in Lanaken, Genk, Kuringen-Hasselt, Bree, Lommel en Halen, meldt Radio2.
"Normaal gezien lozen we het gezuiverd afvalwater in waterlopen", zegt Sabine Schellens van Aquafin. "We kunnen wel niet al ons afvalwater voorbehouden voor landbouwers want dan komen die waterlopen droog te staan. Daarom vragen we geïnteresseerden contact met ons op te nemen, dan (…) Het hele nieuwsbericht

Nick Winters overleden

Donderdag 2 augustus 2018
Pelt - Nick Winters overledenIn Kleine Brogel overleed de uit Neerpelt afkomstige Nick Winters. Hij was 22 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Chiromeisje zwaar gewond in Bergeijk

Woensdag 1 augustus 2018
Grensgevallen
UPDATE Het 15-jarig meisje dat gisteravond op de Witrijtseweg in Bergeijk gewond raakte bij een verkeersongeval was geen lid van de scouts, zoals de politie aanvankelijk meldde, maar van de Chiro Roosbeek uit Boutersem. Dat bevestigt Chiro-directeur Erwin Cools.
Het slachtoffer was met 14 andere jongeren en 3 begeleiders op terugweg van de Sahara in Lommel naar hun kamp in Hilvarenbeek, waar ze 's morgens waren aangekomen. Ze wandelden langs de weg toen het meisje (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza klopt Wezel Sport

Woensdag 1 augustus 2018
Pelt - Esperanza klopt Wezel SportEsperanza Pelt heeft vanavond tijdens een oefenmatch Wezel Sport verslagen. Uitslag: 2-3.

Nieuwe bvba: EHC

Woensdag 1 augustus 2018
Eurohuizen Construction, verkort EHC: dat is naam van de bvba die door Jama Dehzad uit Sint-Huibrechts-Lille, Charif Saab uit Baabda (Libanon) en de bvba Eurohuizen met zetel in Lommel werd opgericht. Tot het doel van de nieuwe vennootschap met zetel aan de Kerkstraat in Lommel behoren onder meer de ontwikkeling van bouwprojecten en de handel in eigen onroerend goed.

Bijna 9 procent meer starters

Woensdag 1 augustus 2018
Voor de eerste zes maanden van 2018 is het aantal Limburgse starters opnieuw sterk toegenomen in vergelijking met de voorbije jaren. Dat zegt Voka-KvK Limburg. In juni ligt het aantal startende ondernemingen 8,83% hoger in vergelijking met juni 2017. Wat het eerste semester van 2018 betreft ligt het aantal starters alweer ruim een tiende hoger dan het recordjaar 2017.

Twee brandjes in bossen

Woensdag 1 augustus 2018
Overpelt - Twee brandjes in bossen

Overpelt

De brandweer rukte vandaag zowel uit voor een brandje in een bos aan de Haagdoorndijk als in een bosje aan de Fabrieksstraat. Er is niet geweten hoe de branden ontstonden. De omvang van de branden bleef beperkt.

Jan Swinnen overleden

Woensdag 1 augustus 2018
Neerpelt - Jan Swinnen overleden

Neerpelt

Gisteren is Jan Swinnen overleden, de echtgenoot van Silvie Bloemen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Trainingen bij Sporting hervat

Woensdag 1 augustus 2018
Neerpelt - Trainingen bij Sporting hervatZoom

Neerpelt

Deze week zijn bij Sporting NeLo de trainingen van H1 en H2 weer gestart. Onder een loden hitte werden alvast enkele looptrainingen afgewerkt onder de nieuwe coach, Martin Vlijm. Ook de andere nieuwkomers werden welkom geheten: Adam Barnyak, Robin Schoenaker en Andreas Kittel (foto boven).
Trainingen bij Sporting hervat
Zoom

Nieuwe bvba: De Onthaasting

Woensdag 1 augustus 2018

Neerpelt

Cindy Van de Paar en Jason Van Elsen, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba De Onthaasting opgericht met zetel aan de Molenbroekstraat. Doel van de vennootschap is de uitbating van een koffiehuis/eethuis.
16/06

Stiena en jef proficiat met jullie 70 jaar samenzijn

Rita en jaak Dolders
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt