Het overige nieuws

Zes nieuwe spelers voor Kadijk

Woensdag 31 januari 2018

Overpelt

Derde provincialer Kadijk heeft zes nieuwe spelers aangetrokken: Jasper Belmans (Kessel-lo), Tim Franssen (Kaulille), Nico Hoes (Wezel Sport), Michiel Jaenen (Meeuwen) en Laurens Buntinx en Toon Willems, beiden van Racing Peer.

Lommel SK verslaat Esperanza

Woensdag 31 januari 2018
Lommel SK heeft vanavond een oefenwedstrijd tegen Esperanza Pelt gewonnen. Uitslag: 3-1. De wedstrijd werd in Lommel gespeeld omdat het veld van Esperanza onbespeelbaar was door de hevige regen.

Zaterdag 'Dag van de Academies'

Woensdag 31 januari 2018
Pelt - Zaterdag 'Dag van de Academies'ZoomZou je graag leren tekenen? Helemaal niet moeilijk! Ga maar eens een kijkje nemen in de Kunstacademie Noord-Limburg. Dat kan nu zaterdag 3 februari, de Dag van de Academies. Alles staat in bijgaand filmpje.

Dagprijs WZC bijna 4% gestegen

Woensdag 31 januari 2018
Op 1 mei van vorig jaar bedroeg de gemiddelde dagprijs voor alle kamertypes in de woonzorgcentra in Limburg 53,95 euro, bijna 4 procent méér dan in 2016, inclusief de inflatie van 1,86 procent. Van alle Vlaamse provincies was de prijsstijging in Limburg daarmee de op een na sterkste. Dat blijkt uit een onderzoek van Zorg en Gezondheid. Die dienst vroeg op vraag van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen aan de Vlaamse woonzorgcentra welke dagprijzen (…) Het hele nieuwsbericht

Greta Vandael overleden

Woensdag 31 januari 2018
Pelt - Greta Vandael overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Greta Vandael overleden, de echtgenote van Herman Vanstraelen. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).

Nieuwe bvba: Het Huiskantoor Pelt

Woensdag 31 januari 2018
Lommelaar Rutger Schildermans en de bvba Het Huiskantoor, gevestigd in Lommel, hebben de bvba Het Huiskantoor Pelt opgericht met zetel aan Kerkstraat in Neerpelt. Het gaat om een vastgoedmakelaar.

Verkeersagressors op het matje

Dinsdag 30 januari 2018
Pelt - Verkeersagressors op het matjeTwee mannen - uit Hamont-Achel en uit Bocholt - moesten vandaag op het betichtenbankje van de correctionele rechtbank in Hasselt voor een geval van verkeersagressie op de Grote Heide in Neerpelt. De feiten dateren van 2013. Tegen de Hamontenaar vorderde het openbaar ministerie 120 uren werkstraf, tegen de man uit Bocholt 90 uren. Vonnis op latere datum. (PG)

Opsporing verzocht...

Dinsdag 30 januari 2018
Pelt - Opsporing verzocht...ZoomDe werkgroep “De Groote Oorlog rond de Kluis” is druk bezig met de samenstelling van haar vijfde en tevens laatste thema uit de Eerste Wereldoorlog. Ze kan uw hulp gebruiken. Uit hun archieven blijkt dat meer dan 830 Noord-Limburgse mannen werden gemobiliseerd en dat voor 101 van hen de wapenstilstand op 11 november 1918 helaas te laat kwam.
Hoe kunt u hen helpen? Raadpleeg deze lijst en misschien heeft u voor hen de ontbrekende gegevens (regiment, geboortedatum,...) of een oude foto van uw voorvaderen die in een schoenendoos was opgeborgen. Contacteer hen via wg2018[!]noordlimburg1914-1918.b. Succes!
Op de foto: Bocholtenaren in opleiding in 1914.

Martha Janssen overleden

Dinsdag 30 januari 2018
Overpelt - Martha Janssen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Martha Janssen overleden, de weduwe van Adriaan Hurkmans. Ze was 91 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring.

Racoon en BLØF naar De Posthoorn

Dinsdag 30 januari 2018
Pelt - Racoon en BLØF naar De PosthoornZoomBLØF en Racoon zakken dit voorjaar af naar De Posthoorn. Racoon speelt op 23 maart en BLØF op 8 april.
Na hun succesvolle eerste doortocht wil Racoon zich graag opnieuw in De Posthoorn opwarmen voor hun show in de Ziggo Dome in Amsterdam. Gewapend met nieuw materiaal én hun grootste hits, trekken ze op 23 maart 2018 in rechte lijn naar hier voor een onvergetelijke show. Tickets: kassa: 19,00 € // vvk: 16,50 € // ABO: 14,00 €
En dan is er (…) Het hele nieuwsbericht

Gaat het stuiven in Dommelhof?

Dinsdag 30 januari 2018
Neerpelt - Gaat het stuiven in Dommelhof?

Neerpelt

Gaat het zaterdag stuiven in Dommelhof? Als het aan Sven Spooren ligt, wel. "Aanstaande zaterdag moet het gaan stuiven in het Dommelhof!" mailt hij in verband met de komende handbalwedstrijd van Sporting NeLo. "Onze jongens hebben iets recht te zetten na het verlies bij Quintus. Enige probleem is dat de opdracht nog zwaarder is dan vorige week. Want Aalsmeer is kandidaat voor de Final 4, en na het verlies tegen leider Bocholt moeten zij in Neerpelt komen winnen. Sporting wil zijn schip echter zo snel (…) Het hele nieuwsbericht

Zitmaaier gestolen

Dinsdag 30 januari 2018
Neerpelt - Zitmaaier gestolen

Neerpelt

Onbekenden hebben afgelopen nacht op de Hamonterweg een zitmaaier gestolen. De machine stond buiten, onder een afdak.

Toon Gielen overleden

Dinsdag 30 januari 2018
Overpelt - Toon Gielen overleden

Overpelt

Gisteren is Toon Gielen overleden, de echtgenoot van Madeleine Leenders. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum en wordt gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Openbare verkoping: Kloosterstraat

Dinsdag 30 januari 2018
Morgennamiddag wordt in café Het 8ste Sacrament het woon- en handelshuis annex bouwgrond gelegen Kloosterstraat openbaar verkocht. De woning, Kloosterstraat 20, staat op een perceel van 2a49ca en heeft een KI van 1053 euro; het perceel bouwgrond is 1a55ca groot.

Esperanza Pelt - Lommel SK

Maandag 29 januari 2018
Woensdag(19.30 uur) spelen Esperanza Pelt en Lommel SK een oefenwedstrijd. Dat gebeurt op de Roosen in Neerpelt.

Inbraken in auto's

Maandag 29 januari 2018
Overpelt - Inbraken in auto's

Overpelt

In de Snoepluststraat is ingebroken in een auto. In de Sint-Jorisstraat is een inbraakpoging in een auto vastgesteld. In de Halstraat is ingebroken in een bedrijf maar er is daar niets weg.

Fietsster tegen openslaand portier

Maandag 29 januari 2018
Pelt - Fietsster tegen openslaand portierIn de Heerstraat in Neerpelt is een fietsster tegen het openslaand portier van een voertuig beland. De 52-jarige vrouw uit Hamont-Achel raakte daarbij gewond.
Er is opnieuw treinverkeer tussen Neerpelt en Hamont. Eerder deze namiddag reed een vrachtwagen tegen de spoorwegbrug in de Heerstraat. Gevolg was dat men moest onderzoeken of er schade was aan het spoor boven op de brug. Dat bleek niet het geval te zijn. De hinder duurde anderhalf uur; in die periode reed de trein niet en werden er bussen ingezet tussen beide gemeenten. 

Marie Louisa Vrijsen overleden

Maandag 29 januari 2018
Vandaag is de uit Eksel afkomstige Marie Louisa Vrijsen thuis overleden. Zij was 88 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Overpelt-Lindel. Begroetingsmoment: donderdag (17-17.30 uur).

Win een dvd - of een boek

Maandag 29 januari 2018
Pelt - Win een dvd - of een boekZoomHelaas geen winnaar voor de cartoon van Elise Mertens. De jury vond geen enkele inzending echt de moeite waard. Daarom geven we volgende week twee dvd's weg aan de persoon die bij deze cartoon van Stijn Lodewijks een grappige tekst verzint. Wat zegt de patiënt als zijn vrouw hem vertelt dat hij er slecht uitziet?
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar!
Neerpelt - Nieuwjaarsreceptie Fabriekstraat e.o.Zoom

Neerpelt

De bewoners van de Fabriekstraat, Brouwersstraat en Koningin Astridlaan hielden in de bar van Syntra hun jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Wel weer een tombola, maar deze keer geen fiets meer. Wel heel veel gezelligheid. Deze dames uit de Fabriekstraat slaan al 19 jaar geen buurtfeest over!(Foto's Zjuul Devens)
Nieuwjaarsreceptie Fabriekstraat e.o.
Zoom
Pelt - Koolmees op eerste plaats na vogeltelweekendZoomDe vogeltelling van afgelopen weekend heeft aangetoond dat de aanwezigheid van de merel in de Vlaamse tuinen een historisch dieptepunt bereikt als gevolg van het usutuvirus. Daarnaast stoot de koolmees voor het eerst in 5 jaar de huismus van de troon als meest getelde vogel. De huismus belandt op de 2de plaats. De kauw en de vink voerden een nek-aan-nekrace om de 3de plaats, die voorlopig gewonnen wordt door de kauw. Meer over de vogeltelling. (Foto Pierre Rutten)
Pelt - Kauw het meest gezien op speelplaatsenZoomAfgelopen week telden 3721 leerlingen van 260 Vlaamse klassen de vogels op hun speelplaats tijdens de Vogeltelweek voor scholen. Zoals verwacht blijft de kauw i(foto) ook dit jaar met voorsprong de vogelsoort die het meest aanwezig is op de Vlaamse speelplaatsen. Volgens de voorlopige resultaten wordt de kauw net als vorig jaar gevolgd door de zwarte kraai en de houtduif.
Tijdens de telling werden vooral de grotere vogelsoorten veel waargenomen, zoals kraaiachtigen en duiven. “Niet alleen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwjaarsreceptie Listhu-buurt

Zondag 28 januari 2018
Neerpelt - Nieuwjaarsreceptie Listhu-buurtZoom

Neerpelt

In muziekzaal “De Hoogste Nootd” in SHLille hield de Listhu-buurt (Lindestraat, St.-Hubertusstraat, Steenovenlaan en Kerkveld) de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Het werd voor jong en oud een gezellige bijeenkomst met soep, boterhammen en versnaperingen.

Basket: Pelt klopt Hasselt

Zondag 28 januari 2018
Overpelt - Basket: Pelt klopt Hasselt

Overpelt

Pelt-Hasselt: 83-59
(Quarters: 22-11, 20-19 (42-30), 20-17 (62-47), 21-12 (83-59))
Pelt schoot tegen Hasselt het best uit de startblokken (7-0). Toen de bezoekers bij 10-7 kwamen dreigen, gingen Jago en een niet missende Jeroen als een pletwals over hen heen: 22-7. Maar dan werd Cas ongelukkig van het veld gefloten (4 ipv 3 fouten) en kon Hasselt vanop de vrijworplijn de opgelopen schade een beetje beperken: 22-11 (10’). In het tweede quarter knaagde Hasselt aan de achterstand (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Grote Heide wint, Herkol speelt gelijkZoom

Neerpelt

Grote Heide won vandaag met 2-1 van Anadol. Hofstede en Maarten Vandenberk scoorden. In de stand staat Grote Heide vijfde met 33 punten uit 18 matchen. (Foto's Rik Vander Sanden)
Herkol
speelde 2-2 gelijk tegen en in Herk. Bij de rust stond Herkol nog 0-2 voor, na doelpunten van Wietse Baert en Sander Plessers. Herkol staat derde in de stand op twaalf punten van leider Helson Helchteren.
Meer foto's
Grote Heide wint, Herkol speelt gelijkGrote Heide wint, Herkol speelt gelijkGrote Heide wint, Herkol speelt gelijk
Grote Heide wint, Herkol speelt gelijk
Zoom
Pelt - Opnieuw verlies voor Esperanza PeltVoor de derde keer op rij heeft Esperanza Pelt verloren, deze keer van Woluwe-Zaventem, waar het met 2-0 de boot in ging. Esperanza staat zevende in de stand en behaalde 30 punten in 19 matchen.

Kadijk wint van Heusden-Zolder

Zondag 28 januari 2018
Overpelt - Kadijk wint van Heusden-Zolder

Overpelt

Kadijk is deze namiddag geen winnen bij Heusden-Zolder. Uitslag: 1-2. Voor Kadijk scoorden Flamur Llapashtica en Hendrik Thijs. Kadijk staat vijfde in de stand, op tien punten van leider Bolderberg. Lindel-Hoeven VV verloor thuis met 1-2 van FC Turkse en staat twaalfde in de stand met 19 punten uit 18 matchen.

Jean Verpoorten overleden

Zondag 28 januari 2018
Pelt - Jean Verpoorten overledenGisteren is in Neerpelt de uit Lommel afkomstige Jean Verpoorten plots overleden. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Een tochtje met de mountainbike

Zondag 28 januari 2018
Pelt - Een tochtje met de mountainbikeZoommtbtochten.be is een nieuw initiatief van MTB Midden-Limburg. Het doel is iedereen de prachtige natuurgebieden in en rond Midden-Limburg te laten verkennen met de mountainbike. Daarom begeleiden zij tochten in deze adembenemende streek. Ze nemen je mee langs de mooiste trails en kennen diverse parcoursen, van beginners tot gevorderden. De tochten passeren langs de mooiste natuurgebieden die Midden-Limburg te bieden heeft. Vertrek van zo'n tocht (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwjaar bij NEOS Neerpelt-Overpelt

Zaterdag 27 januari 2018
Pelt - Nieuwjaar bij NEOS Neerpelt-OverpeltZoomHet traditionele nieuwjaarsfeest van NEOS Neerpelt-Overpelt was meteen ook een statutaire vergadering. De financiën van het afgelopen jaar werden goedgekeurd en het bestuur werd met applaus bedankt en herbenoemd. Maar het was natuurlijk ook een feest. Na een gesmaakte receptie heette voorzitter Louis Kwanten de tachtig aanwezigen hartelijk welkom en wenste hen “een nieuw jaar met vele hartverwarmende ontmoetingen, gebeurtenissen met een fijne nasmaak en positieve verhalen”. Ondervoorzitter (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Handbal: Sporting verliest nipt van Quintus

Neerpelt

In de BENE-league van het handbal heeft Sporting NeLo vanavond nipt verloren van het Nederlandse Quintus. Uitslag: 26-25. UPDATE Een verslag van Sven Spooren: Sporting NeLo heeft zichzelf geen plezier gedaan door geen punten te sprokkelen bij Quintus. In de slotseconde scoorde Quintus de winnende treffer. De zege was overigens verdiend. Sporting gaf in de eerste helft niet thuis door maar liefst 11 open doelkansen de nek om te wringen. OK, de keeper van de (…) Het hele nieuwsbericht

KNBC wint jubileumbeker Bloemenhof

Zaterdag 27 januari 2018
Pelt - KNBC wint jubileumbeker BloemenhofZoomNa de beker Blauwe Kei heeft biljartclub KNBC uit Neerpelt nu ook de beker Bloemenhof binnengehaald. In de finale versloegen de gebroeders Luc en Toon Valkenborgh met kopman Jan Vanhelden (foto) de biljarters van de Kleine Heide uit Leopoldsburg .
Pelt - Geen verkeersdode in politiezone in 2017Er viel vorig jaar in de politiezone HANO geen verkeersdode te betreuren. Het aantal zwaargewonden kende voor het vierde jaar op rij een forse daling. Het aantal verkeersongevallen met gewonden en het aantal lichtgewonden nam wél lichtjes toe. Vooral in de gemeente Overpelt is de jongste drie jaar een opvallende daling van zowel het aantal verkeersongevallen als het aantal slachtoffers meetbaar, meldde de Overpeltse burgemeester Jaak Fransen na een bijeenkomst van het politiecollege.

Tel de vogels in je tuin

Vrijdag 26 januari 2018
Pelt - Tel de vogels in je tuinZoomMorgen en overmorgen tellen duizenden Vlamingen de vogels in hun tuin of op hun balkon. Behoudt de huismus haar toppositie? Of scheren de koolmees of de vink dit jaar eindelijk hogere toppen? Tel mee en stuur je resultaten door naar Natuurpunt. Zo neem je deel aan het grootste vogelonderzoek in Vlaanderen. Hoe het werkt kan je hier lezen. (Illustratie: Eva Mouton voor Natuurpunt)
Grensgevallen
In het ziekenhuis van Tilburg is afgelopen nacht een 14-jarig meisje uit Bergeijk overleden. Ze was gistermorgen rond 7.30u, toen ze naar haar school in Valkenswaard fietste, in Bergeijk aangereden door een auto. Daarbij werd ze zo zwaar gewond dat ze met spoed naar het ziekenhuis werd overgebracht. Bij de botsing kwam de fiets zowat 30 meter verder terecht. De automobilist werd niet gewond.

Fietser gewond in Heerstraat

Donderdag 25 januari 2018
Neerpelt - Fietser gewond in Heerstraat

Neerpelt

Deze namiddag rond 17 uur raakten een auto en een fietser in een aanrijding betrokken in de Heerstraat. De fietser is daarbij lichtgewond geraakt.

Sporting zaterdag tegen Quintus

Donderdag 25 januari 2018
Neerpelt - Sporting zaterdag tegen Quintus

Neerpelt

Sporting NeLo gaat in de BENE-League zijn laatste verre verplaatsing tegemoet dit weekend. Sven Spooren: "We trekken naar Quintus. Die mogen dan wel laatste staan, maar van een leien dakje zal het niet lopen. Immers, de logica van de rangschikking is niet de logica van de uitslag van de wedstrijd. Voorbeelden genoeg: Quintus wint van Tongeren maar Tongeren wint van Lions... In de heenwedstrijd won Sporting met slechts 1 doelpunt verschil van de Hagenezen. Sporting recupereert Tasevski maar Marx ligt (…) Het hele nieuwsbericht

7,3 procent 80-plussers in 2030

Donderdag 25 januari 2018
Bevolkingsprognoses leren dat de Limburgse bevolking in 2030 voor 7,3 procent zal bestaan uit 80-plussers. Alleen in West-Vlaanderen zal dit percentage hoger liggen, namelijk 8,9 procent.

Limburgers hebben meeste zonnepanelen

Donderdag 25 januari 2018
Limburg scoort het best van alle Vlaamse provincies wat betreft het percentage gezinnen met een installatie van zonnepanelen, namelijk 13,2 procent. Voor heel Vlaanderen is dat 8,6 procent. (Bron: provincie Limburg).

Net geen 100 koren op 66ste EMJ

Donderdag 25 januari 2018
Pelt - Net geen 100 koren op 66ste EMJHet Muziekfestival voor de jeugd in Neerpelt, dat dit jaar toe is aan de 66ste editie en plaatsvindt van 27 april tot en met 1 mei, krijgt dit jaar 96 deelnemende koren uit 24 landen. Daarmee blijft het aantal groepen nagenoeg hetzelfde als de voorbije jaren en mag het EMJ ook in 2018 weer om en bij de 4.000 jongeren verwelkomen. Het festival is overigens al lang geen zaak meer van uitsluitend Europese deelnemers. Ook aan de komende editie nemen groepen deel uit andere werelddelen, zoals uit (…) Het hele nieuwsbericht

Vier generaties

Donderdag 25 januari 2018
Pelt - Vier generatiesZoomCataleya Lieben (14 maanden) heeft duidelijk iets lekkers gekregen van de fotograaf om even stil te blijven zitten voor het maken van deze foto van vier generaties. Daarop zien we mama Esther Dewippe (25) uit Hamont-Achel, Ma'ke Silvia Coemans (57) uit Lommel met op haar schoot Cataleya en daarnaast oma Simonne Verdonck (76) uit Neerpelt. Proficiat!

Website Slachtofferhulp gaat online

Donderdag 25 januari 2018
Slachtoffers, nabestaanden en vrienden en familie van slachtoffers of getuigen van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag kunnen voortaan ook terecht op www.slachtofferzorg.be. De website is een bijkomend hulpmiddel voor de zorg voor slachtoffers waarop alle informatie en ondersteuning te vinden is op juridisch, praktisch en emotioneel vlak. Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: “De (…) Het hele nieuwsbericht

Gevonden fietsen op één website

Donderdag 25 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Gevonden fietsen op één websiteZoomWerd je fiets gestolen? En heb je hem nog niet terug? Surf dan eens naar www.gevondenfietsen.be.  Daar worden alle gevonden fietsen getoond op één website.

Ibbo Willems (Herkol) naar Bree-Beek

Woensdag 24 januari 2018

Neerpelt

Volgend seizoen zal Herkol het zonder aanvaller Ibbo Willems moeten doen. Hij trekt naar Bree-Beek.

Nu zilver voor Lamine Guisse

Woensdag 24 januari 2018
Na zijn 2 gouden medailles op het provinciaal kampioenschap Indoor van 2 weken geleden in Heusden kon Lamine Guisse uit Eksel zondag bevestigen bij het hinkstapspringen op het Vlaams Kampioenschap Indoor voor Cadetten en Scholieren in de Topsporthal in Gent. Hij behaalde daar een zilveren medaille met een sprong van 11m38, meteen goed voor een verbetering van zijn persoonlijk record met 60cm en een nieuw clubrecord voor Sporting Atletiek Club Neerpelt (SACN). In de Belgische ranglijst bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Meuris overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Neerpelt - Jan Meuris overleden

Neerpelt

Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Jan Meuris overleden, de echtgenoot van Alphonsine Werrens. Hij was 68 jaar. De afscheidsplechtigheid en de urnebegraving op de begraafplaats van Bocholt zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Frans Claes overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Pelt - Frans Claes overledenIn Tongeren is zondag de uit Overpelt afkomstige Frans Claes overleden, de weduwnaar van Leonia Snoeckx. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Maternuskerk in Tongeren. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Michel Gerard Mombers overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Overpelt - Michel Gerard Mombers overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is gisteren Michel Gerard Mombers overleden, de weduwnaar van Lucienne Snoeks. Hij was een week eerder 90 jaar geworden. De uitvaartdienst en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag tussen 19.30u en 20u in uitvaartcentrum Severens.

Alexander de Grote op TVL

Dinsdag 23 januari 2018
Pelt - Alexander de Grote op TVLZoomDe educatieve tentoonstelling rond Alexander de Grote in de kapel van WICO campus Sint-Hubertus komt vanavond in beeld op TVL. In het programma 'In de Buurt' vertelt striptekenaar Bart Proost, leraar aan het college en stadstekenaar van Lommel, over de tentoonstelling en natuurlijk over tekenen. De beelden zijn gemaakt toen de leerlingen van het 6e van de Clementiaanschool uit Holheide-Overpelt op bezoek waren en deelnamen aan de workshop striptekenen. Ondertussen hebben al (…) Het hele nieuwsbericht

Brochure Welkom Wolf!

Dinsdag 23 januari 2018
Pelt - Brochure Welkom Wolf!ZoomSinds er een wolf werd gespot in Koersel staat het dier terug volop in de actualiteit en zitten veel mensen met vragen. In de brochure 'Welkom Wolf!' lees je alles over wolven en hun boeiende levenswijze. Je vindt er ook een antwoord op de vraag of wolven gevaarlijk zijn, en je leert wat je kan doen als je denkt een wolf gezien te hebben. Je kan de brochure gratis downloaden via deze link. Je kan de brochure ook per post toegestuurd krijgen door 2 euro per exemplaar over te maken op rekening BE70 0688 9316 6125 van Landschap vzw.

Wintersalon kunstkring Heikracht

Dinsdag 23 januari 2018
Pelt - Wintersalon kunstkring HeikrachtZoomKoninklijke Kunstkring Heikracht uit Neerpelt houdt weer zijn jaarlijkse Wintersalon in CC De Adelberg in Lommel. Maar liefst 21 kunstenaars tonen een diversiteit aan kunstwerken. Tijdens de openingsuren zijn er diverse kunstenaars aanwezig. De tentoonstelling loopt van zaterdag 27 januari t/m 4 maart en is open van 14.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom en de toegang is gratis.

Win een dvd - of een boek

Maandag 22 januari 2018
Pelt - Win een dvd - of een boekZoomDe successen van Elise Mertens laten zien hoeveel talent er bij ons zit. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om er onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Op die cartoon ziet u de microfoon van "Aussie TV" aan Elise vragen hoe het komt dat Limburg zoveel goede tennisspelers telt. En wat antwoordt Elise dan? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u de winnaar!

Benzine gestolen

Maandag 22 januari 2018

Overpelt

In de Haltstraat hebben onbekenden afgelopen weekend 6 à 700 liter benzine gestolen. De brandstof zat in vaten in een container.

Try-out van 'Oktobre'

Maandag 22 januari 2018

Neerpelt

Nog tot 27 januari werkt circusgezelschap Oktobre in het Dommelhof-domein aan de nieuwste voorstelling MIDNIGHT SUN. Een circus-theaterstuk door artiesten, gekozen omwille van hun uitmuntendheid in een circustechniek of voor hun zin voor destructie. Ben je benieuwd? Nu vrijdag om 20.15 u. geven de artiesten een try-out. Verwacht je niet aan een afgewerkte voorstelling, maar aan een unieke blik op het creatieproces. Wil je erbij zijn? Geef een seintje aan Dommelhof via 011 80 50 02 of theateropdemarkt[!]limburg.be.

Wie won de dvd?

Maandag 22 januari 2018
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet aantal Roodkapjes in de reacties van onze lezers was niet te tellen en ook de grootmoeders kwamen talrijk voorbij. De jury vond de inzending van Carine Schuurmans de beste. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

BC Pelterke wint biljartbeker

Maandag 22 januari 2018
Overpelt - BC Pelterke wint biljartbekerZoom

Overpelt

Biljartclub Pelterke heeft vrijdag de finale de beker overband gewonnen. De inrichtende club, met Steve Vandewinkel, Jean Vlems, Steff Franssen en Ferry Verkoyen, versloeg KBC Vrij Vermaak.
Langs deze weg wil BC Pelterke alle clubs bedanken die meegespeeld hebben in de beker; ze hoopt hen volgend seizoen terug te zien voor de volgende editie. Ook dank aan de lokaalhouders, spelers die altijd klaarstonden om te arbitreren en iedereen die deze beker heeft doen slagen.

Toon weer de beste

Maandag 22 januari 2018
Neerpelt - Toon weer de besteZoom

Neerpelt

Toon Valkenborgh van KNBC Neerpelt wist zich zaterdag voor de tweede keer in vijf jaar tot kampioen te kronen in de hoogste afdeling van de Noord-Limburgse Biljartbond. Hij versloeg in de finale Theo Jansen van Helchteren.

Lisette Lemmens overleden

Maandag 22 januari 2018
Overpelt - Lisette Lemmens overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is zaterdag Lisette Lemmens overleden, de weduwe van Frans Michiels. Ze was 75 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Laatste groet: woensdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens.

Jean Verbakel overleden

Maandag 22 januari 2018
Neerpelt - Jean Verbakel overleden

Neerpelt

Gisteren is Jean Verbakel overleden, de echtgenoot van Lydia Bloemen. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Pelt - Verdachte van koperdiefstallen aangehoudenAfgelopen vrijdag is een 39-jarige vrouw uit Dongen (NL) door de onderzoeksrechter aangehouden. Ze wordt ervan verdacht koperen afvoergoten van kerken gestolen te hebben.Dat meldde de politie Carma vandaag. Tussen 28 december en 3 januari zijn op verschillende plaatsen in en rondom de zone CARMA koperen afvoergoten van kerken gestolen. Het gaat in het totaal om dertien diefstallen en twee pogingen. Telkens werd de onderste twee meter van de afvoer losgemaakt en meegenomen. Dat was onder meer het (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Lommers overleden

Maandag 22 januari 2018
Overpelt - Jean Lommers overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is gisteren de uit Lommel afkomstige Jean Lommers overleden, de echtgenoot van Lizette De Saedeleir. Hij was 74 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (19.15-19.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Foto's bij de brandweer

Maandag 22 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Wil je een originele foto voor de communie of het lentefeest van zoon of dochter? Dan is een foto van bij de brandweer misschien wel een idee. UPDATE De brandweerkazernes van Bree, Leopoldsburg, Lommel of Neerpelt zetten op woensdag 21 maart van 13.00 tot 16.00 uur de deuren voor je open. Inschrijven doe je via info[!]hvznl.be. Voor een fotograaf moet je zelf zorgen. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Handbal: DHC verliest van Initia

Zondag 21 januari 2018

Overpelt

In de Beker van België handbal (dames) heeft DHC Overpelt verloren van Initia Hasselt. Uitslag: 19-21. Aan de rust was de stand 7-11.

Terreinwagen in beek beland

Zondag 21 januari 2018

Neerpelt

Op de N74 is gisteren een terreinwagen in een beek beland. Daarbij viel een lichtgewonde.
Neerpelt - Nieuwjaarsborrel Wijerpad en SchoolstraatZoom

Neerpelt

De inwoners van het Wijerpad en de Schoolstraat in SHLille klonken op het nieuwe jaar. Het was een gezellig samenzijn met jong en oud. (Ingez.)

Nieuwjaarsreceptie CD&V Pelt

Zondag 21 januari 2018
Pelt - Nieuwjaarsreceptie CD&V PeltZoomVanmiddag werd CD&V-Pelt boven de doopvont gehouden in aanwezigheid van hun meter en peter: Vlaams volksvertegenwoordiger An Christiaens en nationaal CD&V-voorziter Wouter Beke. De twee CD&V-afdelingen van Neerpelt en Overpelt vormen nu één afdeling. Er werd een nieuw bestuur gekozen. Roger De Graef is nu voorzitter, An Buteneers ondervoorzitter, Dennis Fransen voorzitter van de jongeren en Hubert Fransen van de senioren. (Foto Albert Loos)

Een 'mega schlager fest'

Zondag 21 januari 2018
Neerpelt - Een 'mega schlager fest'Zoom

Neerpelt

Een "Mega Schlager Fest", gisteravond in de sporthal van Dommelhof. Maarten Cox trad er op, de Romeo's, Laura Lynn, Christoff... En u was er niet bij? Dan hebt u misschien iets aan dit filmpje van Rudy Luys!
Neerpelt - Sporting NeLo verliest van Bocholt

Neerpelt

Sporting NeLo heeft gisteravond verloren van Achilles Bocholt. Uitslag: 35-32. Een verslag van Sven Spooren:
Dat het een moeilijke verplaatsing zou worden, was bekend. Ook met teveel afwezigen, wat nochtans niet de oorzaak van de slappe eerste helft was. Onze jongens vergaten te verdedigen en liepen ook niet snel genoeg terug. Gevolg: de tegenaanvallen vlogen ons om de oren en Bocholt werd zo veel te gemakkelijk de rode loper uitgerold en dat ondanks de meest constante en uitstekende (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Esperanza Pelt verliest bij HerentalsEsperanza Pelt heeft vandaag verloren bij VC Herentals. Uitslag: 3-0. Esperanza staat na 18 wedstrijden zesde in de stand met 30 punten en op drie punten van leider Bilzen-Waltwilder.

Kadijk klopt leider Bolderberg

Zondag 21 januari 2018

Overpelt

Kadijk heeft vandaag Bolderberg verslagen, de leider in Derde Provinciale B. Uitslag: 6-2. De Peltse doelpunten werden gescoord door Palmans, Ozturk (2), Menten, Hendrik Thijs en Flamur Llapashtica. Kadijk staat zesde in de stand met 26 punten uit 17 wedstrijden.
Tweede provincialer  Lindelhoeven ging met 0-1 winnen bij FC Anadol en staat tiende in de stand. In 17 wedstrijden vergaarde Lindelhoeven 19 punten. 
Neerpelt - Gelijkspel voor Herkol, winst voor Sparta

Neerpelt

Herkol heeft vandaag 2-2 gelijk gespeeld tegen Park Houthalen. Herkol haalde een achterstand van 0-2 op via doelpunten van Bollen en Melis. Herkol staat na 18 wedstrijden derde met 31 punten.  Sparta Lille versloeg Alken B met 5-3 en staat tiende met 26 punten uit 19 matchen.

Grote Heide wint in Achel

Zaterdag 20 januari 2018
Neerpelt - Grote Heide wint in Achel

Neerpelt

Grote Heide won vanavond met 1-5 op het veld van Achel VV. Grote Heide staat vierde in de stand met 30 punten uit 17 wedstrijden.
Sedert enkele jaren wordt gewerkt aan een “Avifauna van Limburg”. Deze eerste provinciale avifauna-publicatie in België zal alle gekende informatie over de Limburgse vogels bevatten. Inmiddels zijn de databanken klaar. Tientallen auteurs zijn bezig met het schrijven van teksten. Nu wordt het tijd voor het fotoluik, want (vogel)foto’s gaan uiteraard een belangrijk onderdeel van deze publicatie zijn. Daarom doet het provinciebestuur een warme oproep aan alle vogelfotografen om een bijdrage te leveren. Men hoopt op een brede keuze van foto’s zodat deze eerste provinciale avifauna in België niet alleen zeer informatief gaat zijn maar ook rijk geïllustreerd met foto’s. Meer info: bartgabriels[!]hotmail.com.

Boeiende inspiratieavond

Zaterdag 20 januari 2018
Fusieperikelen
Pelt - Boeiende inspiratieavondZoomWe zouden het bijna vergeten, maar donderdag vond in Palethe in het kader van de voorbereiding van de gemeentefusie een erg boeiende Inspiratieavond plaats over "Smart City" en de digitale uitdagingen voor de toekomst. Spreker was Joachim Devos van Tomorrowlab. Hij liet de aanwezigen onder meer nadenken over welke maatschappij we voor ogen hebben, en hoe we meegaan in de snelheid van de verandering. Albert Loos maakte er bijgaande foto (en nog veel meer).

Vijf nieuwe ambulances

Vrijdag 19 januari 2018
Pelt - Vijf nieuwe ambulancesZoomMet meer dan vijfduizend ambulanceoproepen op jaarbasis (5.328 in 2017) vormt de geneeskundige hulpverlening een belangrijke taak van de hulpverleningszone Noord-Limburg. Aangezien de huidige zes ambulances aan vervanging toe waren, werden er vijf nieuwe aangekocht voor een totaal bedrag van 916.845 euro. De wagens zijn nu reeds voorzien van de nieuwe 'striping' zoals dit eind vorig jaar op federaal vlak beslist werd. Tevens is er een optreksysteem voorzien voor de brancard, zodat heffen en tillen van patiënten niet meer nodig is. Alle 104 ambulanciers van de zone kregen ondertussen ook al een speciale opleiding om met de nieuwe voertuigen te rijden en te werken. (Foto's Jan Buyens)
Vijf nieuwe ambulancesVijf nieuwe ambulances
Zoom

Anna Elen overleden

Vrijdag 19 januari 2018
Overpelt - Anna Elen overleden

Overpelt

Vandaag is Anna Elen overleden, de weduwe van Dorus Theunissen. Ze was 91 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een afscheidsviering (om 13u) in de parochiekerk van het Lindel. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens.

Frans Van den Bossche overleden

Vrijdag 19 januari 2018
Neerpelt - Frans Van den Bossche overleden

Neerpelt

Gisteren is Frans Stropke Van den Bossche overleden, de echtgenoot van Lisette Van Eycke. Hij was 83 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag van 18u tot 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Twee faillissementen

Vrijdag 19 januari 2018

Overpelt

De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft gisteren Dienstencheques Coco en bouwgroep R&R, beide uit Overpelt, failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 18 februari ingediend worden.
Advieskantoor Van Havermaet en ICT-bedrijf LNS uit Neerpelt hebben het gebouw van Big Media Group in Lommel aangekocht. Beide bedrijven gaan er zich vestigen. De resterende ruimte zal verhuurd worden aan andere bedrijven.

Inbraak in Sint Huibrechts Lille

Donderdag 18 januari 2018
Neerpelt - Inbraak in Sint Huibrechts Lille

Neerpelt

>Uit een pand aan de Peerderbaan in Sint-Huibrechts-Lille is elektronica gestolen. De inbraak is vanmiddag vastgesteld.
Het is maar dat je 't weet

Overpelt

Van maandag 22 tot en met donderdag 25 januari worden er op het grondgebied van Overpelt snoeiwerken uitgevoerd langs het toeristisch fietspad (voormalige spoorweg). Hiervoor moet het fietspad tijdelijk en plaatselijk worden afgesloten. Er wordt een omleiding voorzien voor de fietsers. De snoeiwerken kaderen in het project Hagehelden van het Regionaal Landschap Lage Kempen, waarmee men zogenaamde exoten wil bestrijden. Exoten zijn uitheemse plant- en diersoorten – in dit geval planten. Ze horen hier in feite niet thuis en verdringen vaak de streekeigen soorten.
Pelt - Nog 20.000 euro nodig voor insectengebiedZoomNatuurpunt heeft tot nog toe al 160.000 euro opgehaald via crowdfunding voor het ‘Insectengebied Balimheide’, de 48ha die de vereniging koopt op Kristalpark III in Lommel. U weet dat daar onder meer de uiterste zeldzame Lentevuurspin (foto) huist, en nog een reeks andere zeldzame dieren. 160.000 euro, dat betekent dat er nu nog 20.000 euro nodig is! Wie aanvankelijk twijfelde kan nu wél over de brug komen... Meer info U kunt ook dadelijk storten op BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt met vermelding "Project 8898 Insectengebied Balimheide". Voor elke gift vanaf 40 euro krijgt u een fiscaal attest in de loop van de maand april, volgend op het jaar dat u de gift deed.

Teutenbosloop uitgesteld

Donderdag 18 januari 2018
De storm van vandaag heeft in Lommel veel schade aangericht op het parcours van de bosomloop. Daardoor zou het onverantwoord en onveilig voor de lopers zijn om zondag de Teutenbosloop te laten doorgaan. De bosloop “ Lommel Soeverein” wordt daarom verschoven naar 11 maart 2018.

Inspiratieavond: 'Smart city'

Donderdag 18 januari 2018
Pelt - Inspiratieavond: 'Smart city'ZoomWelke digitale kansen liggen voor ons en wat betekent dat concreet voor de nieuwe gemeente Pelt? Straks kan je daarover samen met Joachim De Vos, directeur van TomorrowLab, brainstormen. Afspraak vanavond om 20 uur in Palethe Cultuurcentrum.

Stormschade gezien?

Donderdag 18 januari 2018
Hebt u vandaag ergens in de buurt stormschade opgemerkt? Een omgewaaide boom? Een weggewaaid dak? Mail een foto: redactie[!]internetgazet.be!

Nelly Scheepens overleden

Woensdag 17 januari 2018
Overpelt - Nelly Scheepens overleden

Overpelt

Vandaag is Nelly Scheepens overleden, de echtgenote van Jaak Perriens. Zij was 80 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Minder vis door storm in IJsland

Woensdag 17 januari 2018
Het weer zit in België niet echt mee maar in IJsland is het nog een stuk erger. Sneeuwstormen, zeer hoge windsnelheden en lawines zorgen ervoor dat de visserij danig verstoord is. Daardoor is er minder vis op de markt en dat laat zich ook voelen bij ons in de supermarkten. "Zo zal er de komende dagen minder kabeljauw, schelvis, roodbaars en zeewolf zijn", vertelt Sofie Vancolen van de aankoopdienst van de groep Colruyt.
Vanwege het verwachte slechte weer activeert de FOD Binnenlandse Zaken vanaf middernacht het nummer 1722. Op dat nummer mag je bellen als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast of stormschade. Het is de bedoeling dat daardoor het nummer 112 alleen gebruikt wordt wanneer mensen zich in een mogelijk levensbedreigende situatie bevinden. Wel kan het op het nummer 1722 even duren voor er opgenomen wordt als het druk is. Haak dan niet in, want dan kom je opnieuw achteraan in de wachtrij terecht. Zodra het slechte weer achter de rug is, wordt het nummer 1722 weer gedeactiveerd.

Auto slipt en belandt tegen boom

Woensdag 17 januari 2018
Overpelt - Auto slipt en belandt tegen boom

Overpelt

Vanmorgen rond 6u slipte een auto op de Noord-Zuidverbinding op de grens van Eksel en Overpelt. De wagen belandde tegen een boom. De bestuurder zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Moet er nog vlees zijn?

Dinsdag 16 januari 2018
Om over na te denken
In oktober 2017 - de meest recente cijfers - werden in België 81.157 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedraagt 1.001.459 stuks, het aantal geslachte kippen 25.587.859. (Bron: Statbel)

Julia Veestraeten overleden

Dinsdag 16 januari 2018
Pelt - Julia Veestraeten overledenGisteren overleed de uit Bocholt afkomstige Julia Veestraeten, de echtgenote van Jan Van den Oetelaar. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Boseind. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Hinderpremie voor 273 ondernemers

Dinsdag 16 januari 2018
273 Limburgse ondernemers hebben gebruik gemaakt van de vorig jaar ingevoerde hinderpremie. De premie is bestemd voor kleine ondernemingen die ernstige hinder ondervinden door wegen- en infrastructuurweken voor hun deur. Bedrijven met maximaal 9 werknemers kunnen een compensatie krijgen van 2.000 euro.

Weer overleg IJzeren Rijn

Dinsdag 16 januari 2018
Pelt - Weer overleg IJzeren RijnZoomEr lijkt opnieuw een perspectief te zijn voor de heropening van het tracé voor de IJzeren Rijn, de (destijds) kortste verbinding tussen Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied. Vandaag werd bekend dat het 3RX-tracé - het alternatieve tracé, dat als een derde weg tussen het historische tracé en de A52-variant staat - dezelfde kosten-batenresultaten biedt als het historische tracé, en dat aan de helft van de kosten. Dat zou blijken uit een studie die werd uitgevoerd in samenspraak met de 5 (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Techrise

Dinsdag 16 januari 2018

Neerpelt

Techrise: dat is de naam van de bvba die door Raf Van Son uit Neerpelt en Tommy Swijns uit Lubbeek werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer domotica en emotica, het plaatsen van opslagsystemen voor elektriciteit en computerconsultancy-activiteiten. De bvba is gevestigd in 't Herent.

Nieuwe bvba: HAKI Consulting

Dinsdag 16 januari 2018

Overpelt

Kristof Daniëls uit Overpelt heeft de bvba HAKI Consulting opgericht met zetel aan de Waterstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementondersteuning- en consulting én tuinbouw en tuinaanleg.
De medewerkers van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek beleefden gisteren een drukke ochtend. Er moest maar liefst vijf keer uitgerukt worden:vanuit Overpelt kwam er een oproep voor een aangereden ree. Verder werd onder meer een buizerd uit Peer naar het Natuurhulpcentrum overgebracht.

Jan Segers overleden

Dinsdag 16 januari 2018
Neerpelt - Jan Segers overleden

Neerpelt

Zaterdag is de uit Neerpelt afkomstige Jan Segers overleden, de echtgenoot van Wies Reumers. Hij was 77 jaar. Het afscheid en de urnebegraving op de begraafplaats van Gerdingen vinden in intieme kring plaats. Woensdag (19) uur is er een avondwake in de parochiekerk van Beek waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Win een dvd - of een boek!

Maandag 15 januari 2018
Pelt - Win een dvd - of een boek!ZoomHet was al wolf geblazen tijdens afgelopen weekend. Gelukkig was het geen weerwolf! Maar de wolf was wel in Bosland, waar boswachter Eddy Ulenaers  zijn pootafdruk kon vastleggen, en misschien staat hij - de wolf -  vandaag of morgen achter je tuintje te kijken of hij geen soortgenoot ziet. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt de boswachter als hij in de verte een wolf ziet lopen? Stuur uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel!
Grensgevallen
Volgende week worden de Fressevenweg in Bergeijk en de Bergeijksedijk in Valkenswaard afgesloten voor het verkeer. Aanleiding zijn snoei- en onderhoudswerkzaamheden. Het fietspad blijft open voor fietsverkeer. Bij slecht weer is het mogelijk dat de werken worden uitgesteld.

Robert Vanherk overleden

Maandag 15 januari 2018
Neerpelt - Robert Vanherk overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Robert Vanherk overleden, de echtgenoot van Simone Kinet. Hij was 86 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Begroeting: vrijdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Erwin Grobben overleden

Maandag 15 januari 2018
Pelt - Erwin Grobben overledenZaterdag is Erwin Grobben overleden, de echtgenoot van Hilde Eerdekens. Hij was 46 jaar. De crematie en de afscheidsviering zullen plaatsvinden in familiekring. Begroeting: woensdagavond van 19.30u tot 20u bij uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Drie rijbewijzen ingetrokken

Maandag 15 januari 2018
Pelt - Drie rijbewijzen ingetrokkenBij alcoholcontroles zaterdagnacht heeft de lokale politie HANO op 5 plaatsen in de zone 177 chauffeurs laten blazen. Twee van hen moesten op last van het parket hun rijbewijs voor een periode van 15 dagen inleveren, een derde zag zijn rijbewijs voor 6 uur ingehouden.

Inbraak in Hofstraat

Zondag 14 januari 2018
Neerpelt - Inbraak in Hofstraat

Neerpelt

In een woning aan de Hofstraat in Sint-Huibrechts-Lille kwamen inbrekers over de vloer. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Wie won de dvd?

Zondag 14 januari 2018
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Jef Brebels. Hij kwam met dit tekstje voor de werknemer voor de dag. Velen lieten die werknemer zeggen dat hij niet Jansen heette, anderen lieten hem zeggen dat hij al verscheidene kinderen hàd. Maar klaarblijkelijk was het geen gemakkelijke opgave. Straks een nieuwe! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Neerpelt

De Red Wolves hebben vanmiddag hun 6de en laatste WK-kwalificatiewedstrijd verloren van Nederland. Halfweg was het in Sittard 17–14 voor Nederland; de wedstrijd eindigde op 33–30. Na afloop deelden T1 Yerime Sylla en T2 Michel Kranzen de spelersgroep mee dat ze afscheid nemen als coaches. Ook Thomas Cauwenberghs vertrekt als Red Wolve.
Neerpelt - Prins Tim I bij de Liller MeulewiekersZoom

Neerpelt

De Liller Meulewiekers hebben vandaag hun nieuwe prins carnaval voorgesteld. Dat gebeurde tijdens het druk bezochte Liller Frühschoppen. De prins die tijdens het tweede weekend van februari over het Groet Hertogdom Lille gaat regeren is prins Tim I. Hij is beter bekend als Tim van Daal, is 35 jaar jong, getrouwd met Ellen Janssen en vader van 2 schatten van kinderen. En hij kan héél goed voetballen! (Rudi Geens)

Herkol verliest van Koersel

Zondag 14 januari 2018
Neerpelt - Herkol verliest van Koersel

Neerpelt

Herkol heeft vandaag verrassend verloren van Koersel. Uitslag: 3-1. Voor Herkol scoorde Milos Melis. Bij de rust was de stand 1-1. Herkol heeft 30 punten en staat nu op acht punten van leider Helson Helchteren. Grote Heide won wél: het versloeg Opitter met 3-1 - na doelpunten van Bellemans (2) en Maarten Vandenberk - en staat vijfde in de stand met 27 punten uit 16 matchen.Sparta Lille speelde 1-1 gelijk op het veld van Eendracht Zelem. In de stand staat Lille elfde met 23 punten uit 18 wedstrijden.

Kadijk speelt gelijk in Lummen

Zondag 14 januari 2018
Overpelt - Kadijk speelt gelijk in Lummen

Overpelt

Kadijk heeft deze namiddag 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Lummen VV en staat zesde in de stand met 23 punten uit 16 wedstrijden. Lindelhoeven verloor met 0-3 van  Achel VV. In de stand staat Lindelhoeven veertiende met 16 punten uit 16 matchen.

De Rare Vogels hebben hun prins

Zaterdag 13 januari 2018
Neerpelt - De Rare Vogels hebben hun prinsZoom

Neerpelt

Veel carnavalsprinsenfeesten vanavond. Ook op de Grote Heide. Daar stelden  De Rare Vogels hun prins 2018 voor. Het is prins Roy den Urste geworden, die bijgestaan wordt door zijn nar Niels. Succes gewenst!

Ida Kauffmann gevierd

Zaterdag 13 januari 2018
Pelt - Ida Kauffmann gevierdZoomBij Mater Dei (in Overpelt) werd gisteravond Ida Kauffmann (foto - uit Neerpelt) na bijna 30 jaar leerlingenbegeleiding gevierd naar aanleiding van haar pensionering. "Vanaf nu zal Mater Dei er anders uitzien: een school zonder die ‘warme’ Ida," zei algemeen directrice Mieke Molemans. "Voor ontelbare leerlingen en ouders heeft zij het verschil gemaakt. Daarnaast was ze een fantastische collega: van een gezellige babbel in de wandelgangen of een enorme steun tijdens moeilijke gesprekken met leerlingen tot de professionele ondersteuning van klassenraden." Voor haar afscheid maakte de school een dankboek waaraan velen meeschreven.

'Karibu Karamu' bij Dommelhof

Zaterdag 13 januari 2018

Neerpelt

Morgen/zondag is er in en rond Dommelhof weer "Karibu Karamu", Swahili voor welkom op ons feest. Men start om 13u met Yung Graci, de Peltse rap-revelatie. Buguel Noz uit Luik brengt mooi figurentheater met vuur, zonder woorden. Adesa kennen we nog als de Afrikaanse clowns, die al eerder hun knotsgekke acrobatie in Neerpelt getoond hebben. Yirikan is dan weer de groep die niet alleen de workshops voor djembé en Afrikaanse dans verzorgt, maar vanaf 16u15 waarschijnlijk iedereen de dansvloer op krijgt. Buiten de vaste waarden zoals grime, henna tattoo en knutselen is er dit keer ook een workshop kalligrafie. Iedereen van jong tot oud is welkom. De toegang is gratis! 

Esperanza klopt leider

Zaterdag 13 januari 2018
Pelt - Esperanza klopt leiderEsperanza Pelt heeft vanavond leider Heur-Tongeren verslagen met 1-0, een mooie revanche voor het 2-1 verlies in de heenmatch. Het Peltse doelpunt werd in de tweede helft gescoord door Junior Ebobo op assist van Benjamin Bahtiri.
Esperanza staat voorlopig tweede in de stand op twee punten van Heur-Tongeren. Bilzen-Waltwilder, dat derde staat, kan morgen mits winst over Esperanza springen naar de tweede plaats. UPDATE zondag: Bilzen-Waltwilder speelde gelijk en staat nu op gelijke hoogte van Esperanza Pelt.

Hubert Keppens overleden

Zaterdag 13 januari 2018
Neerpelt - Hubert Keppens overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is donderdag Hubert Keppens overleden, de echtgenoot van Philomène Wuytjens. Hij was 85 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om11u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Laatste groet: dinsdag van 19 tot 20u in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Madeleine Jacobs overleden

Zaterdag 13 januari 2018
Overpelt - Madeleine Jacobs overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is vandaag Madeleine Jacobs overleden, de echtgenote van Gerard Spelters. Zij was 74 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Honden aan de leiband!

Zaterdag 13 januari 2018

Overpelt

Een mail: "Ik ben nogal sportief aangelegd en ga graag joggen. Omdat ik een tijdje geleden mijn knie gekwetst heb kan ik niet meer goed op verharde weg lopen. De Finse piste is een goed alternatief. Maar omdat Sam (onze 3-jarige labrador) ook graag mee gaat lopen verkies ik om bij ons in de beurt (Lindel-Hoeven) in het bos te gaan joggen.
"Maar de laatste tijd ervaar ik dit niet meer als een ontspanning. Ik kom iedere keer wel een wandelaar tegen die zijn hond niet aan de leiband heeft. Onze (…) Het hele nieuwsbericht

Wolf gespot in Bocholt

Zaterdag 13 januari 2018
Pelt - Wolf gespot in BocholtZoomVoor het eerst in meer dan 100 jaar is er een wolf gespot in Vlaanderen, meer bepaald in Bocholt. Dat meldt de VRT. Het dier is uitgerust met een zendertje en kwam vanuit Duitsland via Nederland naar Bocholt waar het dier werd gedetecteerd in het Kempen-Broek. UPDATE Boswachter Eddy Ulenaers maakte enkele dagen geleden een foto van een pootafdruk (foto) van een wolf in Bosland, meldt hij op Facebook. (Foto Eddy Ulenaers)

Voetganger aangereden op zebrapad

Vrijdag 12 januari 2018
Grensgevallen
Op de Markt in Valkenswaard is vanavond een man gewond geraakt toen hij op een zebrapad de weg overstak en door een auto werd aangereden. Hij moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Vier generaties, dank zij Amélie

Vrijdag 12 januari 2018
Pelt - Vier generaties, dank zij AmélieZoomDe geboorte van Amélie op 15 oktober zorgde voor vier generaties in Hamont/Overpelt: Madeleine Stevens (80) uit Hamont, Carine Van Cranenbroek (56) uit Hamont, Ine Lemmens (29) en Amélie Vanbaelen uit Overpelt.

Neerpelt

Aanstaande zondag spelen de Red Wolves hun 6e en laatste WK kwalificatiewedstrijd in en tegen Nederland. In deze derby der Lage Landen staat groepswinst, en de daaraan verbonden dubbele barragewedstrijd om definitief de deur naar het wereldkampioenschap open te trappen, op het spel. De wedstrijd wordt gespeeld in Fitland in de Milaanstraat in Sittard en start om 13u. 
De VRT heeft voor België de exclusieve uitzendrechten voor deze interland en zal de wedstrijd (…) Het hele nieuwsbericht

Weer intensief controleweekend

Donderdag 11 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Weer intensief controleweekendMorgen/vrijdagavond start opnieuw een weekend vol wegcontroles: de politie is dan op zoek naar chauffeurs die teveel hebben gedronken. De start wordt gegeven om 18 uur en de actie duurt tot maandag 15 januari 6 uur.
Neerpelt en Overpelt stappen niet in het nieuwe puntensysteem "LimbU" dat Limburg.net  op 7 april gaat lanceren. Dat is vanavond bekendgemaakt. De gemeenten willen de evaluatie van de 7 deelnemende Limburgse gemeenten afwachten. Met LimbU wil Limburg.net een nieuwe Limburgse "gemeenschapsmunt" lanceren ter vervanging van de e-portemonnee. Op 15 maart zal het spaarsysteem van de e-portemonnee worden stopgezet.
Wie nog e-portemonneepunten heeft, zal van Limburg.net een brief ontvangen. Je kan je puntensaldo ook zelf raadplegen op www.e-portemonnee.be.

Werken langs toeristisch fietspad

Donderdag 11 januari 2018

Neerpelt

Vanaf komende maandag 15 januari worden er aan het toeristisch fietspad op oude spoorlijn 18 exotenbestrijdingswerken uitgevoerd. Het Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK) wil er de vogelkers, ook wel bospest genoemd, uitroeien. Tijdens de werken wordt het fietspad van Achel Statie naar Overpelt tijdelijk afgesloten. De werken zullen vermoedelijk duren tot en met 24 januari.
Deze werken strekken zich uit over het grondgebied van de gemeenten Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Drugsonderzoek legde netwerk bende blootZoomHet drugsonderzoek, waarover we gisteren berichtten naar aanleiding van de aanhouding van vier verdachten, heeft een groot netwerk blootgelegd waarbij ook de topman van de bende werd opgepakt. Dat is vandaag bekendgemaakt op een persconferentie in Hasselt.
In onze provincie was de bende actief in Hamont-Achel, Neerpelt, Lommel en Tessenderlo. Ook in de Antwerpse Kempen en op verschillende locaties in Nederland waren er activiteiten. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Adrienne Craenen overleden

Donderdag 11 januari 2018
Neerpelt - Adrienne Craenen overleden

Neerpelt

In het rusthuis is vandaag Adrienne Craenen overleden, de weduwe van René Huibers. Ze was 95 jaar; Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroeting: maandag van 18.30u tot 19u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Bromfietsster aangereden

Woensdag 10 januari 2018

Neerpelt

Op de Leopoldlaan in Overpelt werd vandaag een 60-jarige bromfietsster uit Neerpelt gegrepen door een auto die vanuit de parking van De Koel kwam gereden. De vrouw werd lichtgewond.

Auto rijdt in op vrachtwagen

Woensdag 10 januari 2018

Neerpelt

Op de Noord-Zuidverbinding in Overpelt reed een auto bestuurd door een 18-jarige Neerpeltenaar deze namiddag achter op een vrachtwagen tijdens een mislukt inhaalmanoeuvre. Hij liep lichte verwondingen op.

Vier aanhoudingen in drugsonderzoek

Woensdag 10 januari 2018
Pelt - Vier aanhoudingen in drugsonderzoekDe onderzoeksrechter in Hasselt heeft vandaag vier personen laten aanhouden en opsluiten. De vier waren voorgeleid door de lokale recherche van de politiezone HANO in het kader van een drugsonderzoek. De bende zou in Noord-Limburg op grote schaal in drugs hebben gehandeld. Bij vier huiszoekingen maandagavond, waarbij ook een drugshond werd ingezet, werden drugs aangetroffen, zoals meer dan 5 kg amfetamines (speed), cannabis, GHB en kamagra (nep-viagra) pillen. Ook werden er verboden wapens in beslag genomen: pepperspray, stroomstootwapens en een kruisboog. Drie huiszoekingen vonden plaats in Neerpelt, één in Lommel.
Sinds maart 2014 moeten alle tractoren (+3.5T) die ook buiten de landbouw gebruikt worden jaarlijks verplicht gekeurd worden. Dat geldt dus ook voor tractoren die bijvoorbeeld in een carnavalsoptocht praalwagens trekken. De lokale politie HANO heeft dat vandaag nog eens in herinnering gebracht, nadat er vorig jaar vlak voor een carnavalsstoet verschillende pv's werden opgesteld.
 

586 festivalgangers betrapt op drugs

Woensdag 10 januari 2018
Pelt - 586 festivalgangers betrapt op drugsVorig jaar werden in totaal 586 onmiddellijke minnelijke schikkingen gegeven aan personen die betrapt werden met een gebruikershoeveelheid drugs op festivals in Limburg. Hiervan werden er 409 onmiddellijk betaald via bankterminal en 177 via overschrijving. 53 personen werden gedagvaard wegens niet-betaling. Zij werden door de rechtbanken in Hasselt en Tongeren veroordeeld tot geldboetes, werkstraffen of eventuele probatie-opschortingen, afhankelijk van de aangetroffen hoeveelheden, de antecedenten en hun aanwezigheid op de zitting.

Nieuwe bvba: Tandarts Veerle Elsen

Woensdag 10 januari 2018

Neerpelt

Veerle Elsen uit Neerpelt heeft de bvba Tandarts Veerle Elsen opgericht met zetel aan de Molenstraat. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de tandheelkunde in de meest uitgebreide zin.

Nieuwe bvba: Janssen0

Woensdag 10 januari 2018

Neerpelt

Olaf Janssen uit Sint-Huibrechts-Lille heeft de bvba Janssen0 opgericht met zetel aan de De Nulenstraat. De bvba heeft tot doel de uitoefening van het beroep van bedrijfsrevisor.
Grensgevallen
Bij Philips Lighting in Eindhoven worden 118 van de ruim 350 banen in de researchafdeling geschrapt. Het bedrijf heeft een bericht van Eindhovens Dagblad in die zin bevestigd. Volgens een mededeling van het bedrijf is de maatregel noodzakelijk om de afdeling "efficiënter en meer toegespitst" te maken.

Overpelt

Zaterdag komt compagnie Marius naar CC Palethe voor de theaterproductie ‘De Schpountz', een onnozele farce en een ode aan de toneelspeler in 57 scènes en 34 personages. In het stuk wordt het onbegrip tussen een jonge artiest met een dikke nek en een hardwerkende kleine middenstander tussen de roquefort en saucissen beslecht.
'De Schpountz' is oorspronkelijk een filmscenario, een waterval van personages en ijzersterke dialogen, gesitueerd in het artistieke (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Beckers overleden

Dinsdag 9 januari 2018
Overpelt - Jan Beckers overleden

Overpelt

Gisteren is Jan Beckers overleden, de echtgenoot van Arlette Schroyen. Hij was 56 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag tussen 18u en 18.30u bij uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Sylvain Van Werde overleden

Dinsdag 9 januari 2018
Pelt - Sylvain Van Werde overledenGisteren is is de uit Achel afkomstige Sylvain Van Werde overleden, de echtgenoot van Christine Moors. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Zijn asurn wordt bijgezet op de begraafplaats van Achel. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Neerpelt

In Hasselt is op 3  januari de uit Neerpelt afkomstige ere-notaris Jacques Indekeu overleden, de weduwnaar van Monique Boes. Hij was 93 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.
Grensgevallen
Op de IJzeren Rijn tussen Hamont en Weert gaan vanaf deze maand wekelijks 1 tot 2 extra goederentreinen rijden. Een goederenvervoerder deed een aanvraag voor maximaal tien treinen per week op dit traject. De Nederlandse ProRail verwacht dat het in de praktijk wekelijks om één tot twee treinen zal gaan, die nu al vanuit Sittard/Geleen via Eindhoven naar Rotterdam rijden. Om het spoor te ontlasten gaan deze treinen nu over een deel van het traject van de IJzeren Rijn rijden.

Eindejaar bij Samana Grote Heide

Maandag 8 januari 2018
Neerpelt - Eindejaar bij Samana Grote HeideZoom

Neerpelt

Samana Grote Heide vierde deze week Kerstmis en Nieuwjaar. We wensten mekaar een gelukkig en gezond 2018. Hilda verwoordde in de bezinningstekst rond Kerstmis met het beeld van een ster: “Er moet een ster zijn voor iedereen die zoekt naar een weg en een woord om zich dichter bij de ander te voelen. Er moet een ster zijn voor diegenen die ‘herderen’ die hun tred vertragen en zich buigen over de achterop geraakte. Er moet een ster zijn voor wie de wijsheid en de eenvoud leert om in een (…) Het hele nieuwsbericht

Minder ongevallen met gewonden

Maandag 8 januari 2018
In alle Vlaamse provincies is tijdens de eerste negen maanden van 2017 het aantal ongevallen met gewonden gedaald. De daling was het sterkst in Limburg (-14,5%). (Bron:Vias Institute)
Pelt - Esperanza verliest oefenwedstrijdEsperanza Pelt heeft een oefenwedstrijd tegen Sp. Hasselt verloren met 1-2. Aan de rust was de stand 1-0.
Neerpelt - Driekoningen op ronde in BoseindZoom

Neerpelt

De zangertjes van de Piccolo’s kwamen in zaal De Kentings de deelnemers aan het Driekoningenfeest van Samana Boseind verrassen met een ruime delegatie. Enkelen waren weliswaar sober gekleed als Koning, maar het driekoningenlied klonk des te mooier!

Wie wint de dvd?

Zondag 7 januari 2018
Pelt - Wie wint de dvd?ZoomDe jaarwisseling is achter de rug, dus kunnen we er weer tegenaan gaan met onze wedstrijd waarin aan de lezer gevraagd wordt een grappig tekstje te verzinnen voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks. Hoe reageert de man links op de wensen van zijn werkgever? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Auto tegen natuursteenblok

Zondag 7 januari 2018

Neerpelt

Gisteravond rond kwart over negen reed een automobilist op de parallelweg langs de Peerderbaan aan de Kolis tegen een blok uit natuursteen, die in de voortuin van een bewoner lag. De slag was zo hevig dat de steen van zijn sokkel viel. Opgeschrikt door de slag kwam de bewoner naar buiten, maar de aanrijder pleegde vluchtmisdrijf. De bewoner geeft hem nog enkele dagen de tijd om de zaak in der minne te komen regelen, zoniet stapt hij naar eigen zeggen naar de politie.
Overpelt - Kadijk speelt gelijk tegen Meldert

Overpelt

Kadijk heeft vanmiddag thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen SK Meldert. Kadijk staat zesde in de stand met 22 punten uit 15 wedstrijden. Lindel-Hoeven VV won met 0-1 bij Opitter.Lindel-Hoeven staat tiende in de stand met 16 punten uit 15 wedstrijden.
Neerpelt - Voetbalclub Herkol speelt gelijk

Neerpelt

Voetbalclub Herkol heeft vandaag thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Eendracht Mechelen-aan-de-Maas. Het Neerpeltse doelpunt werd gescoord door Kristof Vanbeuren. Herkol staat derde in  de stand op vijf punten van leider Helson Helchteren.
Sparta Lille won met liefst 9-1 van Sporting Winterslag. Sparta staat elfde in de stand met 22 punten uit 17 wedstrijden. Grote Heide verloor met 2-0 van Flandria Paal. In de stand staat Grote Heide met 24 punten uit 15 wedstrijden zevende.

Nieuwe bvba: D&S Management

Zaterdag 6 januari 2018

Overpelt

Sander Sevens en Daisel Labordes Reyes, beiden uit Overpelt, hebben de bvba D&S Management opgericht met zetel aan de Windmolenstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten en advies op het gebied van public relations en communicatie.
Neerpelt - Morgen gemeentelijke nieuwjaarsborrelZoom

Neerpelt

Vanavond werd de sporthal van WICO Campus Sint-Hubertus klaar gemaakt voor de gemeentelijke nieuwjaarsborrel. Die vindt daar morgen plaats tussen 10.30 en 12.30 uur. Voor de kinderen is er een springkasteel voorzien. Op www.neerpelt.be/nieuwjaarsborrel vind je de uurregeling van de gratis busdienst.

Madeleine Franssen overleden

Zaterdag 6 januari 2018
Overpelt - Madeleine Franssen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Madeleine Franssen overleden, de echtgenote van Henri Rabijns. Ze was 75 jaar. De afscheidsviering vindt woensdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: dinsdag tussen 17.30u en 18.15u in uitvaartcentrum Severens.

Petrus Riemis overleden

Zaterdag 6 januari 2018
Pelt - Petrus Riemis overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Petrus Riemis overleden, de weduwnaar van Marie-Jeanne Verpoorten. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Neerpelt - Handbalbeker: Sporting tegen Initia

Neerpelt

In de halve finales van de competitie voor de beker van België in het handbal komt Sporting NeLo uit tegen Initia Hasselt. Sporting speelt thuis. De wedstrijd vindt plaats op 6, 7 of 8 februari - de precieze datum is nog niet bekend. De andere halve finale gaat tussen Callant Tongeren en Visé.
In 2017 werden in Limburg 6.196 nieuwe ondernemingen opgestart. Vorig jaar was het beste jaar van de 21ste eeuw op het vlak van het aantal starters in Limburg. 'Vorig jaar kondigden we trots aan dat het record dat in 2010 gevestigd werd (met 5.669 starters) voor het eerst terug werd verbroken, na de daling tussen 2011 en 2013 en de heropleving sinds 2014', stelt VOKA.

'Coderdojo'-sessies in de bib

Vrijdag 5 januari 2018

Neerpelt

Ben je ouder dan 7 jaar en jonger dan 18 jaar? Hou je van computers, games en programmeren? Dan is CoderDojo helemaal iets voor jou! In een Dojo kan je gratis leren programmeren samen met jongens en meisjes met dezelfde interesse. De volgende sessie gaat door op zaterdag 17 februari van 9.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Neerpelt. Kom gerust een kijkje nemen! Het enige wat je nodig hebt is een laptop. Geen paniek als je er zelf geen hebt, er wordt ook een aantal laptops voorzien. Ouders of andere (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Geerts overleden

Donderdag 4 januari 2018
Pelt - Jaak Geerts overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Jaak Geerts overleden, de weduwnaar van Marie-Louise Vaes. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: zaterdag (17-17.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Nieuwe bvba: Porto Fino

Donderdag 4 januari 2018

Neerpelt

Laurentz Bové uit Neerpelt heeft de bvba Porto Fino opgericht met zetel aan de Begonialaan in Neerpelt. Doel van de vennootschap: de uitoefening van het beroep van advocaat. Het maatschappelijk kapitaal van de bvba bedraagt 18.600 euro.

Nieuwe bvba: Platte daken Bloemen

Donderdag 4 januari 2018
Jonas Bloemen uit Lommel, Wannes Bloemen uit Neerpelt en Sander Bloemen uit Balen hebben de bvba Platte daken Bloemen opgericht met zetel aan de Roosendijk in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dak-, chape- en vloerwerken, isolatiewerken en het ruimen van bouwterreinen.

Nieuwe bvba: Serge Sleurs

Donderdag 4 januari 2018
Serge Sleurs uit Meeuwen-Gruitrode en Axelle Sleurs uit Overpelt hebben de bvba Serge Sleurs opgericht met zetel aan de Kruisstraat in Meeuwen-Gruitrode. Tot het doel van  de vennootschap behoren onder meer het verlenen van managementadvies en bijstand én het verlenen van management consulting diensten.
Pelt - Politieactie rond (brom)fietsverlichtingVan 8 tot en met 12 januari gaan de Limburgse politiekorpsen weer aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kunnen ze een “jongeren-pv” aan de broek krijgen - en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.
Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen, zo meldt het provinciebestuur.

670 bedrijven op de fles

Donderdag 4 januari 2018
In Limburg zijn in 2017 670 bedrijven failliet verklaard. Dat is 2,3 procent minder dan in 2016. Door de falingen gingen 1.355 jobs verloren.

Nieuwjaarsreceptie in WICO-sporthal

Donderdag 4 januari 2018

Neerpelt

De eerste zekerheid van 2018 is dat het weer onzeker is, meldt de gemeente. Daarom zal de nieuwjaarsborrel van het gemeentebestuur aanstaande zondag plaatsvinden in de sporthal van WICO Campus Sint-Hubertus. Ingang via de speelplaats, in de Stationsstraat.

De eerste 'beiaardcantus'

Woensdag 3 januari 2018

Neerpelt

In het kader van ‘Neerpelt bezwijkt voor het centrum’ wordt op zaterdag 19 mei voor het eerst een Beiaardcantus georganiseerd in Neerpelt. Het zangfeest in open lucht zal plaatsvinden op het Kerkplein aan de voet van de Sint-Niklaaskerk. De muzikale begeleiding op de beiaard, vanuit de kerktoren, gebeurt door beiaardier Jan Verheyen, voor de zangbegeleiding doet de organisatie een oproep aan Neerpeltenaren die ervaring hebben als praeses of cantor. Een cantus is (…) Het hele nieuwsbericht

Avondonderwijs verpleegkunde

Woensdag 3 januari 2018
Hogeschool PXL in Hasselt start als eerste onderwijsinstelling in Limburg met een avondtraject voor de vierjarige bacheloropleiding Verpleegkunde. Dit traject is bedoeld voor werkstudenten, die dus minstens 80 uur per maand werken. De hogeschool wil hiermee tegemoetkomen aan de groeiende nood aan verpleegkundigen in de provincie.

Riena Willems overleden

Woensdag 3 januari 2018
Pelt - Riena Willems overledenZondag is Riena Willems overleden, de echtgenote van Bert Schelmans. Zij was 62 jaar en gewezen leerkracht van het Neerpeltse Sint-Hubertuscollege. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Pelt - Basket: Limburgse winst in KortrijkZoomHet internationale kersttornooi voor basket in Kortrijk eindigde met de eerste prijs voor de jongens U19 van Limburg United. Deze gelegenheidsploeg met talentvolle jeugdspelers van Limburgse basketploegen (met Toon Claassen uit Overpelt en Matts De Keuster uit Lommel) schakelde Litouwen, Rome, Belgrado, Woluwe en Oostende uit om de overwinning binnen te halen. Coach Martijn Hendrix (speler basket Lommel) kan trots zijn op dit mooie resultaat!

Leo Pellens overleden

Dinsdag 2 januari 2018
Pelt - Leo Pellens overledenVandaag is de uit Neerpelt afkomstige Leo Pellens overleden, de echtgenoot van Anny Neeskens. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Mia Steensels overleden

Dinsdag 2 januari 2018
Overpelt - Mia Steensels overleden

Overpelt

Vandaag is Mia Steensels overleden, de echtgenote van Pierre Swinnen. Ze was 86 jaar. Zaterdag om 10.30u wordt er een afscheidsviering gehouden in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens.

Code Oranje: hevige rukwinden

Dinsdag 2 januari 2018
Het KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en geeft de code oranje. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend gaat het stevig waaien. In Limburg neemt de windkracht toe tot windkracht 6 tot 7. Tijdens het tweede deel van de nacht en morgenochtend kunnen de rukwinden oplopen tussen 90 en 120 km/h. Plaatselijk kunnen er felle buien ontstaan met onweer waarbij nog zwaardere windstoten niet uitgesloten zijn. Plaatselijk kan schade of hinder verwacht worden. Daarom wordt vandaag vanaf 20:00 uur het nummer 1722 geactiveerd. Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel 112 alleen als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.

Martina ter Haar overleden

Dinsdag 2 januari 2018
Overpelt - Martina ter Haar overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Martina ter Haar overleden, de weduwe van Jacques Coninx. Ze was 84 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: donderdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens.

32 dopelingen in Lindel-Hoeven

Dinsdag 2 januari 2018

Overpelt

In 2017 zijn in de parochiekerk van Lindel-Hoeven 32 kinderen gedoopt. 38 kinderen deden er hun eerste communie en 20 meisjes en jongens deden er hun vormsel samen met nog 5 andere uit Holheide. Er vonden 2 huwelijksvieringen plaats en voor 19 parochianen was er een avondwake en/of uitvaart.

Vuurwerkverbod massaal overtreden

Maandag 1 januari 2018
Het verbod op het afsteken van vuurwerk is tijdens de jaarwisseling massaal met de voeten getreden. En op bepaalde plaatsen begon het al vroeg op de avond. Het is niet bekend of er ergens pv's zijn opgesteld.

Strafregister

Maandag 1 januari 2018
Vanaf vandaag zal u voor een uittreksel van het strafregister - het vroegere attest voor goed zedelijk gedrag - op het stadhuis /gemeentehuis moeten zijn. Voordien moest u zich hiervoor wenden tot de lokale politiezone HANO, maar vanaf het nieuwe jaar levert de dienst Burgerzaken deze attesten af. Het aanvragen van een uittreksel van het strafregister is gratis. Iedereen die ingeschreven is in het bevolkings-, vreemdelingen- of wachtregister kan dit aanvragen. Vergeet uw identiteitskaart niet.

Gelukkig nieuwjaar!

Maandag 1 januari 2018
Pelt - Gelukkig nieuwjaar!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst van harte alle lezers, adverteerders en medewerkers een prachtig nieuw jaar, in goede gezondheid!
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt