Het overige nieuws

Botsing op oudejaarsavond

Dinsdag 31 december 2019
Op de Kamperbaan in Hechtel kwam het vanavond tot een aanrijding tussen twee auto's. De twee bestuurders raakten daarbij gewond. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk. 
Pelt - Oppassen voor mist vanavond en -nachtZoomHet is vanavond en komende nacht oppassen geblazen voor mist en misschien aanvriezende mist.  Die kan leiden tot slecht zicht en gevaarlijke verkeersomstandigheden. Nu al (17.30u) is er sprake van zware mist op een aantal plaatsen in de provincie.

Weer een wolvin in Bosland

Dinsdag 31 december 2019
Pelt - Weer een wolvin in BoslandZoomEr is met zekerheid weer een wolvin gespot in Bosland. Dat meldt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Het is waarschijnlijk dat ze contact zal maken met de wolf Gust. De nieuwe wolvin heeft de naam Noëlla gekregen. Haar voorgangster Naya werd volgens het ANB samen met haar welpen doodgeschoten door onbekenden. De foto waarop de wolvin te zien is, werd gisterochtend om 1.31u door een automatische wildcamera gemaakt.(Foto ANB)

Scheidsrechter worden op één dag

Maandag 30 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Er is een groot tekort aan voetbalscheidsrechters. Om hier wat aan te doen, wordt er zaterdag 4 januari op het Sportpark De Roosen, bij Esperanza Pelt, een cursus georganiseerd: "Scheidsrechter worden op één dag tijd". De cursus start om 9 uur en om 17 uur ben je scheidsrechter.
Met drie sessies van 1,5 uur en een toetsmoment om 16 uur wordt er een strak schema aangehouden. Tijdens de middag is er een pauze, waarin een sponsor de cursisten een warme maaltijd aanbiedt. Maar deze cursus (…) Het hele nieuwsbericht

Fikse buit in Sint-Martensstraat

Maandag 30 december 2019
Pelt - Fikse buit in Sint-MartensstraatIn een woning aan de Sint-Martensstraat kwamen gisteren in de vooravond dieven over de vloer. Zij gingen met juwelen, een iPad, laptops en gsm's aan de haal.

Geld en juwelen gestolen in woning

Maandag 30 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden pleegden een inbraak in een woning aan de Hoveweg in Bocholt. Zij gingen met geld en juwelen aan de haal. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Barbara Alders overleden

Maandag 30 december 2019
Pelt - Barbara Alders overledenGisteren is Barbara Alders overleden, de weduwe van Jan Boons. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Heide waarna teraardebestelling op de begraafplaats van Boseind.

Toch wir bekans e wonder van Lourdes

Maandag 30 december 2019
Pelter Hükske
Pelt - Toch wir bekans e wonder van LourdesZoom
Twee jongens van ne tweeling lijken als twee druppels water op elkaar. Dan kan zelfs de pa zich wel eens vergissen...
Verder vertellen natuurlijk in het Pelter dialect. En tot maandag. Of neen, liever tot volgende zondag op de nieuwjaarsborrel van Pelt! Kom meezingen in de sporthal van Dommelhof met ‘Het Lied van Pelt’! Groetjes en het allerbeste voor 2020. (Fons Tuyaerts)

Sport- en speldag bij Kadijk

Zondag 29 december 2019
Pelt - Sport- en speldag bij KadijkZoomKadijk SK eindigde het kalenderjaar bij de jeugd met de traditionele sport- en speldag. Een honderdtal jonge spelers namen dit jaar deel. Zowat 20 helpers zorgden er voor dat het schema van de breinen die alles achter de schermen in elkaar boksten klopte. Naast de vaste spellen waren er dit jaar ook een paar andere opdrachten. De spelers vormden tien ploegen. Elke ploeg had haar kapitein en bestond verder uit spelers van verschillende leeftijden. De inzet was weer groot. De ene deed dit al fanatieker (…) Het hele nieuwsbericht

Botsing op Leopoldlaan

Zondag 29 december 2019
Pelt - Botsing op LeopoldlaanGisterennamiddag raakten twee auto's in een aanrijding betrokken op de Leopoldlaan, ter hoogte van de afslag naar De Koel. Daarbij is één gewonde gevallen. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

De kat bij de melk plaatsen

Zondag 29 december 2019
Vandaag gelezen
De aanwezigheid van jagers in wolvengebied is de kat bij de melk plaatsen. Een slinkend aantal natuurinspecteurs – in 10 jaar gingen we van 35 naar 27 over gans (!) Vlaanderen – heeft moeite om de jagers te controleren. Het aantal jachtmisdrijven vastgesteld in het leefgebied van Naya viel alvast niet op één hand te tellen. Een klacht bij Europa over de gebrekkige handhaving van de EU natuurrichtlijnen lijkt niet kansloos.
(Hendrik Schoukens, verbonden aan UGent en advocaat gespecialiseerd in natuurbeschermingsrecht).

Kristel Schildermans overleden

Zondag 29 december 2019
Pelt - Kristel Schildermans overledenGisteren is Kristel Schildermans overleden, de echtgenote van Luc Maes. Zij was 50 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Esperanza wint oefenwedstrijd

Zaterdag 28 december 2019
Pelt - Esperanza wint oefenwedstrijdEsperanza Pelt heeft vanavond in een oefenwedstrijd K. ESK Leopoldsburg verslagen. Uitslag: 8-0. De stand bij de rust was 5-0.

Fons Bullen overleden

Zaterdag 28 december 2019
Pelt - Fons Bullen overledenGisteren is in Lommel de uit Overpelt afkomstige Fons Bullen overleden, de weduwnaar van Jeanne Luykx. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Pol Goven was in Nepal

Zaterdag 28 december 2019
Pelt - Pol Goven was in NepalZoomOnze "Nepalese" Peltenaar Pol Goven was in Nepal, al voor de 27ste maal. Het bezoek bestond uit twee delen, zegt Pol. "Een bezoek aan het afgelegen dorpje waar we ons medisch project hebben en het tweede deel bestond uit genieten van de Himalaya.
"Dit jaar stond alles in het teken van schoolhulp. Voor de allerkleinsten hadden we tasjes met kleurboeken, kleurpotloden, een tandenborstel en tandpasta en wat snoep. Voor de groteren een schoolrugzak met schoolgerief allerlei. Het deed deugd om die blije (…) Het hele nieuwsbericht
Pol Goven was in Nepal
Zoom

Limburgse jeugdschaakkampioenschappen

Zaterdag 28 december 2019
Op de Limburgse Ligakampioenschappen in het schaken hebben de jeugdspelers van Pelt van zich laten horen. Zij behaalden liefst zeven titels en een gedeelde eerste plaats bij jongens tot 16 jaar (Quinten Huysmans, NSK). De kampioenen zijn: -14 Eijkenboom Luca-Zsofia (PP); -12 Mernier Martin (NSK) en Kuijpers Sarie (NSK); -10 Groffils Leonard (NSK) en Eijkenboom Zoëlle (PP); -8 Heyninckx Sander (NSK) en Mernier Joanne (NSK).
Het kampioenschap is tevens een selectie voor VJK in Mechelen. Er zijn nu 45 spelers geplaatst, inclusief de kampioenen van vorig jaar - Fleur Swennen en Juliette Sleurs - samen met Simon Mernier, de laureaat van de provincie.
De volledige uitslag is hier te vinden. (Pavel Englicky) 

Leve Brexit!

Zaterdag 28 december 2019
Chel mag het zeggen
Pelt - Leve Brexit!Omstandigheden noopten mij om achter het stuur te kruipen en koers te zetten naar Calais. We moeten de plas over. In Shropshire wacht een nieuwe kleinzoon op onze eerste kennismaking. Een goed half uur na het vertrek spuwt ‘Le Shuttle’ ons uit in Folkstone. Met enige vertraging weliswaar: er was (waarschijnlijk loos) alarm geweest in een van de wagons. Via de M 20 en daarna de M 1 wend ik de steven naar het noordwesten. Op de autoradio zingt Chris Rea ‘Driving home for Christmas’. (…) Het hele nieuwsbericht

Alice Engelen overleden

Zaterdag 28 december 2019
Pelt - Alice Engelen overledenOp 22 december overleed Alice Engelen. Zij was 64 jaar. Hef afscheid vond plaats in dienstencentrum Sint-Oda.

Rosa Driesen overleden

Zaterdag 28 december 2019
Op Kerstdag overleed de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Rosa Driesen, de weduwe van Alfons Borloo. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in parochiekerk OLV van de Rozenkrans in Ukkel.

Inbraak in Overwegstraat

Vrijdag 27 december 2019
Pelt - Inbraak in OverwegstraatIn een woning aan de Overwegstraat kwamen dieven over de vloer. Zij doorzochten het huis maar wat er is gestolen, is niet geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Het Marktplein in het meerjarenplan

Vrijdag 27 december 2019
Pelt - Het Marktplein in het meerjarenplanZoom                                                                  (Cartoon: Fobie)

De muziek van 2019 in klokkenversie

Vrijdag 27 december 2019
Pelt - De muziek van 2019 in klokkenversieZoomBeiaardier Jan Verheyen blikt terug op de muziek van 2019. Hij koos enkele hits van het afgelopen jaar uit en maakte er een bewerking voor beiaard van. Het resultaat kan je morgen beluisteren tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt.
Hier het overzicht van de liedjes: Arcade (Duncan Laurence), Bad guy (Billie Eilish), Memories (Maroon 5), Dance Monkey (Tones en I), Als het avond is (Suzan en Freek), Senorita (Shawn Mendes en Camila Cabello), Hoe het danst (Marco Borsato, Armin van Buuren, Davina Michelle), Someone you loved (Lewis Capaldi) en Old town road (Lil Nas X ft. Billy Ray Cyrus). Te horen tijdens de markt vanaf 11 uur.

De visie van Fobie

Vrijdag 27 december 2019
Pelt - De visie van FobieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Morgen gratis naar Esperanza Pelt

Vrijdag 27 december 2019
Morgen/zaterdag om 19.30 uur speelt Esperanza Pelt op De Roosen een oefenmatch tegen eersteprovincialer K ESK Leopoldsburg. Het is voor Pelt de eerste wedstrijd met Mathieu Mertens als trainer. Supporters kunnen gratis naar de wedstrijd.

Georges Lehaen overleden

Donderdag 26 december 2019
Pelt - Georges Lehaen overledenIn WZC Immaculata is vandaag de uit Kleine Brogel afkomstige Georges Lehaen overleden, de weduwnaar van Roza Spooren. Hij was 84 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag 3 januari (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Kerstfeest bij Okra Haspershoven

Donderdag 26 december 2019
Pelt - Kerstfeest bij Okra HaspershovenZoomVoor het kerstfeest van Okra Haspershoven kwamen 47 leden opdagen. Liefst 34 van hen waren tachtigers! Er waren fruitkorfjes, er was accordeonmuziek met Werner Janssenswillen en er werd zowaar gedanst. Het was een fijn feest! (Louis Pellens)

Diefstallen op kerstdag

Donderdag 26 december 2019
Pelt - Diefstallen op kerstdagZowel in de Klaproosstraat als op de Roosendijk is op kerstdag ingebroken in een woning. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. In een huis aan de Dommelhoflaan raakten de dieven niet binnen.

Benny Verduyckt overleden

Donderdag 26 december 2019
Pelt - Benny Verduyckt overledenVandaag is Benny Verduyckt overleden, de weduwnaar van Annie Cuyvers en de levenspartner van Alice Kesters. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: zaterdag (17-17.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Een zalige Kerst!

Dinsdag 24 december 2019
Pelt - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle medewerkers, adverteerders en lezers een zalige Kerstdag!

Kwart minder woninginbraken

Dinsdag 24 december 2019
Pelt - Kwart minder woninginbrakenIn heel de provincie zakte het aantal woninginbraken dit jaar met 25 procent ten opzichte van vorig jaar. De daling deed zich voor in nagenoeg alle gemeenten. In de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo waren er zelfs 30 procent minder woninginbraken.

Kerstmaal voor duizenden armen

Dinsdag 24 december 2019
Pelt - Kerstmaal voor duizenden armenZoomDankzij 2.000 vrijwilligers kan de Sint-Egidiusgemeenschap vanavond zowat overal in het land een kerstmaal aanbieden aan armen en eenzame bejaarden. De kerstmalen worden onder andere opgediend in kerken, woonzorgcentra, gevangenissen en asielcentra. Aan de feesttafels zullen zo'n 4.000 armen en kwetsbare mensen aanzitten.

Allen naar de nachtmis...

Dinsdag 24 december 2019
Pelt - Allen naar de nachtmis...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Vechten om een parkeerplaats

Dinsdag 24 december 2019
Grensgevallen
In Valkenswaard hebben twee Belgische 55-plussers gisteren gevochten om een lege parkeerplaats. Daarbij is een van hen behoorlijk gewond geraakt. Hij werd aanvankelijk door een passerende verpleegster verzorgd en vervolgens in een ambulance nagekeken. De politie kwam ter plaatse. Het gevecht ontstond na een ruzie om een lege parkeerplek op een terrein waar men nog gratis kan parkeren.

Leonie Bloemen overleden

Dinsdag 24 december 2019
Pelt - Leonie Bloemen overledenIn WZC Kapittelhof is gisteren de uit Neerpelt afkomstige Leonie Bloemen overleden, de weduwe van August Hamblok. Ze was 90 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Begroeting: zondag (11-11.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Chel Janssen overleden

Dinsdag 24 december 2019
Pelt - Chel Janssen overledenOp 18 december overleed in Leopoldsburg de uit Overpelt afkomstige Chel Janssen, de weduwnaar van Maria Cox. Hij was 94 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring waarna zijn asurn werd bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Sint-Martinuskoor in Pelle Melle

Maandag 23 december 2019
Pelt - Sint-Martinuskoor in Pelle MelleZoomVandaag trad het Sint-Martinuskoor uit Luyksgestel op in Pelle Melle. En daar waren de bewoners heel blij mee. Paul Smeets maakte er bijgaande foto's.
Sint-Martinuskoor in Pelle Melle
Zoom

123 man op kerstfeest Okra

Maandag 23 december 2019
Pelt - 123 man op kerstfeest OkraZoomHet kerstfeest van de OKRA-afdeling van Centrum & Fabriek was een grandioos feest met 123 leden, mooie muziek, ee goede zanger en zangeresen dat alles in een echte kerstsfeer. Na afloop ging iedereen opgetogen naar huis! (BH)

PXL helpt winkeliers met technologie

Maandag 23 december 2019
Winkeliers voelen toenemende concurrentie van - het is geen nieuws meer - online webshops. In 2018 verdwenen in Vlaanderen 1061 zelfstandige winkels, onder meer door de moordende concurrentie van online webshops als bol.com, Amazon en Zalando. Die concurrentie dwingt handelaars om creatief te zijn en volop in te zetten op ‘belevingswinkelen’, op maat van de klant. Hogeschool PXL in Hasselt springt mee op de (winkel)kar en start weldra – in samenwerking met Unizo en (…) Het hele nieuwsbericht

Sport- en speldag bij HCO

Maandag 23 december 2019
Pelt - Sport- en speldag bij HCOZoomNaar jaarlijkse gewoonte organiseerde Handbalclub Overpelt (HCO) haar sport- en speldag in sporthal De Bemvoort. Het was weer een plezierig gebeuren waar een 60-tal jonge spelertjes een dagje konden spelen en ravotten. Met een snelheidsmeter kon iedereen eens testen hoe snel men kon gooien en met een springmat toverde iedereen de mooiste doelpunten uit de mouwen. 's Middags werden de deelnemertjes vergast op lekkere frietjes. Leden van de club konden allemaal een vriendje meebrengen om ook eens kennis te (…) Het hele nieuwsbericht

Vrachtwagen met varkens gekanteld!

Maandag 23 december 2019
Pelt - Vrachtwagen met varkens gekanteld!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Studenten die graag in alle rust hun examens voorbereiden, kunnen dat weer in De Vliering boven Oud Dommelhof (Toekomstlaan 7). De studieruimte is tot 5 februari elke dag open van 8.00 tot 22.00 uur. Er is plaats voor 25 studenten. Wifi en sanitair – niet onbelangrijk – zijn aanwezig.
Ook de bibliotheek is een plek om in alle rust te studeren. Zowel bib Palethe als bib Neerpelt hebben een tiental plaatsen ter beschikking tijdens hun openingsuren. Reserveren hoeft niet. Er is drinkwater en wifi. Studenten kunnen in de vestigingen van de bib trouwens het hele jaar door terecht om te studeren en aan taken te werken.

Geen Zebracinema-film morgen

Maandag 23 december 2019
De Zebracinema-film "Marriage Story", die voor morgen op de Internetgazet-kalender stond, is op verzoek van Dommelhof geschrapt. In de kerstvakantie worden er daar geen films vertoond.

Eindelijk same gon visse

Maandag 23 december 2019
Pelter Hükske
Pelt - Eindelijk same gon visseZoomGe moet ne vent toch zijn hobby gunnen, vindt ge ook niet? En trouwens, wat zou Gerard (Zjeraar) met Kato haar handboeien gedaan hebben?
Vertel de mop maar verder… maar natuurlijk in het Pelter. Tot maandag en… Zjef en Zjang wensen u fijne Kerstdagen. (Fons Tuyaerts)

Gedoctoreerd: Annemie Smeets

Zondag 22 december 2019
Annemie Smeets uit Pelt behaalde afgelopen week een doctoraat in de biomedische wetenschappen aan de KU-Leuven. Zij onderzocht hoe de sporthervatting na een voorste kruisbandletsel verbeterd kan worden. Gefeliciteerd!

Bouwkraan bij college afgebroken

Zondag 22 december 2019
Pelt - Bouwkraan bij college afgebrokenZoomDonderdag werd begonnen aan de afbraak van de zware werfkraan die opgesteld stond bij de nieuwbouw van de "WICO Juniorcampus", de nieuwe naam van Wico campus St.-Hubertus, vanaf september volgend jaar. De kraan is inmiddels volledig verwijderd. Om deze klus te klaren werd een beroep gedaan op een zeer hoge mobiele kraanwagen. De arbeiders die hoog boven de grond de onderdelen moesten demonteren zijn echte acrobaten en hebben duidelijk geen hoogtevrees. Jean Vandijck maakte deze foto en heeft hier een hele reportage staan.

Ezels hopen op een stal

Zondag 22 december 2019
Pelt - Ezels hopen op een stalIn het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder zitten vijf ezels die voor adoptie in aanmerking komen. De dieren zijn eerder in beslag genomen bij de pastoor van Montenaken. Die werd voor de zoveelste keer betrapt op dierenverwaarlozing. De politie trad op na een klacht en liet het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum de dieren meenemen. Het kreeg er meteen van de Vlaamse overheid de volle eigendom over. De pastoor van Montenaken heeft dit jaar dus geen levende ezel in zijn stal, maar de dieren zouden maar wat graag ondergebracht worden bij dierenliefhebbers die voor hen een degelijke stal ter beschikking hebben. 't Hoeft niet eens een kerststal te zijn...

De laatste meikever van het jaar

Zondag 22 december 2019
Maak dat mee!
Josse Slegers heeft vrijdag wellicht de laatste meikever van het jaar gezien - en het was geen decemberkever! Josse was op de bouwplaats van zijn zoon in de Acaciastraat toen hij plotseling een meikever op het muurtje van de in aanbouw zijnde woning zag zitten. Een meikever in december! 

Help de padden

Zondag 22 december 2019
Vandaag gelezen
"Rond eind februari verwachten we dat de amfibieën weer beginnen met hun trek van het Hobos richting de poel aan de N74 (grens Eksel-Pelt). Jaarlijks zorgt dit voor honderden of duizenden doodgereden dieren. Een structurele oplossing lijkt ver weg, maar we willen dit jaar wel beginnen met het overzetten van padden. Dit is in samenwerking met de gemeente Pelt.
"Om dit te kunnen realiseren hebben we zo veel mogelijk vrijwilligers nodig. Een aantal mensen meldde zich al bij een eerdere (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Sfeerwandeling bij de Chiro-meisjesZoomGisteren was er een sfeerwandeling, georganiseerd door de Aspi-Plus Chiromeisjes van Overpelt-Centrum. Men kon aan het Ravotterkespad vertrekken en kiezen uit een tocht van 3 km of een van 5 km. Onderweg kon je dan warme chocomelk of soep verkrijgen. (Foto Albert Loos) Meer foto's

Weer een wolf gesignaleerd...

Zondag 22 december 2019
Pelt - Weer een wolf gesignaleerd...Zoom...en minister Zuhal Demir was er als de kippen bij om hem welkom te heten met de kreet “Geen witte kerst, maar een wolvenkerst. Welkom Noël(la)?”. (Cartoon: Fobie)

KNBC wint overbandbeker in Achel

Zondag 22 december 2019
Pelt - KNBC wint overbandbeker in AchelZoomIn het biljartlokaal van K. Achel BC vond gisteravond de finale plaats voor de overbandbeker. In een spannende finale wist de ploeg van KNBC - bestaande uit de familie Smeets (Dirk, Lode en Toon) en kopman Jan Vanhelden - het laken naar zich toe te trekken tegen BC De Peel. Die laatste ploeg bestond uit Ber Lunenburg, Alex Verduykt, Ceryl Renckens en kopman Harry Dirkx. Op de foto, van links naar rechts: Toon, Lode, Jan en Dirk.

Kerstvieringen in Pelt

Zondag 22 december 2019
Pelt - Kerstvieringen in PeltZoomDinsdag 24 december (18 uur) is er een kerstviering in de kerk van Grote Heide, om 20 uur in de kerk van Boseind en om 22 uur in de kerk van Sint-Huibrechts-Lille. Woensdag 25 december (9.30 uur) is er een viering in de kerk van het Herent en om 11 uur in de kerk van Neerpelt-Centrum. De vier parochies van Overpelt vieren samen Kerstmis in de kerk van Overpelt-Centrum: dinsdag om 22 uur en woensdag om 10.30 uur.

'Zwing' is er terug

Zondag 22 december 2019
Pelt - 'Zwing' is er terugZoomIn de feeërieke en sfeervolle historische kapel van het Sint-Hubertuscollege maakten zo’n 230 belangstellenden vorige zondag kennis met het “nieuwe” Zwing. Na een korte reces in 2016-2017 hernamen Joke Creuwels, Kristel Vermaerke, Lucas Hulselmans en Willy Reynders halfweg 2018 de activiteiten. Kleine optredens gaven de aanzet tot een geheel nieuw project. Het liedjesprogramma bestaat nu uit diverse ballades, lichte pop, romantiek en lichte klassiek, nu omwille van de kerstperiode aangevuld met intieme kerstsongs en carols.  
Pelt - Kerstconcert in het HubertustheaterZoomGisterennamiddag en -avond had in het Hubertustheater het Kerstconcert plaats van de Piccolo’s. Achtereenvolgens traden op: het instapkoor en het kinderkoor o.l.v. Sarah Robays en het jeugdkoor o.l.v. Jeroen Beckers. Als toetje zongen de leden van het bestuur nog een Kerstmedley.
Tijdens het concert waren er muzikale intermezzo’s door leden van het koor, in samenwerking met de Kunstacademie Noord-Limburg. Ook enkele leraren van de K.A.N.L brachten instrumentale nummers. Tijdens de pauze en na afloop werden op de speelplaats winterse drankjes aangeboden zoals Glühwein, warme choco en jenevertjes. Proficiat aan alle zangers, muzikanten en medewerkers want het was weeral een sfeervolle namiddag en avond. (Foto's Jean Vandijck) Meer foto's
Kerstconcert in het HubertustheaterKerstconcert in het Hubertustheater
Kerstconcert in het HubertustheaterKerstconcert in het Hubertustheater
Zoom

Rookontwikkeling bij ViskoTeepak

Zondag 22 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij verpakkingsproducent ViskoTeepak in Lommel ontstond deze voormiddag rookontwikkeling als gevolg van een technisch defect. De brandweer kwam ter plaatse.

Een beetje meer Kerst

Zondag 22 december 2019
Pelt - Een beetje meer KerstZoomIn de kerk van Boseind was het gisteren genieten van een avond gevuld met warme kerstwensen, vol overtuiging gezongen door de koorleden van Amabile (Pelt) en het Van Eyck Ensemble (Maaseik). Bekende en minder bekende parels uit een rijk verleden aan kerstliederen werden ten gehore gebracht. De sfeervolle avond werd afgerond met een welgemeend 'We wish you a Merry Christmas and a Happy New Year!' Dit kerstconcert gemist? Geen probleem, vandaag om 15 uur te Maaseik, in de Catharinakerk, een nieuwe kans.

Gedoctoreerd: Lauren Kosten

Zaterdag 21 december 2019
Na een succesvolle openbare verdediging van haar proefschrift behaalde Lauren Kosten haar doctoraat in de medische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Na de masteropleiding Biomedische Wetenschappen aan UHasselt begon ze in UAntwerpen aan een onderzoek inzake "Preclinical molecular imaging to elucidate the role of the glutamergic system in mood disorders". Dit is een belangrijke stap in het onderzoek naar hersenziektes zoals depressie, schizofrenie, alzheimer,... Gefeliciteerd!

De visie van Fobie

Zaterdag 21 december 2019
Pelt - De visie van FobieZoomSinds gisteren is de dochter van Gert het baasje van Samson geworden... (Cartoon Fobie)

'Timbre' zong voor de Warmste Week

Zaterdag 21 december 2019
Pelt - 'Timbre' zong voor de Warmste WeekZoomVrijdagavond organiseerde het schoolkoor "Timbre" van het Sint-Hubertuscollege een kerstconcert in de uitverkochte kapel van de school, ten voordele van de Warmste Week. Het werd een groot succes! De opbrengst van het concert gaat naar Noodasiel Lommel.

Sporting wint van Houten

Zaterdag 21 december 2019
Pelt - Sporting wint van HoutenZoomIn de BENE-league van het handbal heeft Sporting Pelt vanavond het Nederlandse Houten verslagen met 37-30. UPDATE Een verslag van Sven Spooren: Sporting en Joel Abati haalden de laatste maand 5 overwinningen op 6 wedstrijden en dus kon er een vroeg kerstfeestje vanaf na de wedstrijd! Sporting begon met 2 balverliezen en had  de eerste minuten de handen vol met Houten: 6-6 na 10 minuten. Dan ging vooral Tommie Falke een versnelling hoger spelen. Hij scoorde (…) Het hele nieuwsbericht

Geen kerststal door dolle schapen

Zaterdag 21 december 2019
Vandaag gelezen
In Zaventem staat dit jaar geen kerststal op het Kerkplein. Vorig jaar was er wel een stal mét schapen, maar die dieren waren zo wild dat ze de kerststal en de beelden vernielden. En er is geen geld voor een nieuwe stal. "Omdat we geen budget hebben voor een nieuwe stal, hebben we beslist om dit jaar een stalletje te zetten binnen in de Sint-Martinuskerk. Volgend jaar komt er dan opnieuw een mooie kerststal buiten aan de kerk, maar dan wel zonder schapen.

Kerstfeestje bij de KLJ

Zaterdag 21 december 2019
Pelt - Kerstfeestje bij de KLJZoomDe kerstvakantie voor KLJ’ertjes in 't Hènt is ingezet met een super gezellig kerstfeestje. In de voormiddag werd de frisse buitenlucht opgezocht voor wat spelletjes. Daarna mocht de hele bende de voeten onder tafel schuiven en genieten van hun frietje met frikandel. Vervolgens nog wat spel en plezier om de namiddag af te sluiten met het moment waar iedereen naar uitkeek; de verdeling van de kerstcadeautjes. De kerstvakantie is alvast goed ingezet bij de KLJ!

Hoe word je een schrijver?

Zaterdag 21 december 2019
Vandaag gelezen
"Een schrijver zoals ik er een ben, word je niet zomaar. Je moet er voor studeren. Eerst houtbewerking, dan bijzondere jeugdzorg en ten slotte orthopedagogie. Daarna moet je allerlei baantjes doen: houthakker, opvoeder, zorro, begeleider, inpakker, astronaut, poetser, overdrijver, scenarist,... En dan, pas dan, kan je schrijver, of schrijfster worden."
                                                           (Schrijver Stefan Boonen)

Naar hooikoorts in eindejaarsperiode

Zaterdag 21 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Door het zeer zachte decemberweer komen de eerste hazelaars en elzen nu al in bloei, meldt Nature Today. Omdat het voorlopig zacht blijft moeten mensen die gevoelig zijn voor pollen van deze soorten rekening houden met hooikoortsklachten. Met Kerstmis is het meestal droog en kan de hoeveelheid pollen in de lucht toenemen. Begin januari kunnen hazelaars in bloei komen.

Snorkelen met een VR-duikbril

Zaterdag 21 december 2019
Tijdens de eerste week van de kerstvakantie kan je een exclusieve VR-onderwaterbeleving beleven in LAGO Pelt Dommelslag. Het sportbad wordt omgetoverd in een fascinerende oceaan dankzij een unieke VR-duikbril waarmee zwemmers een adembenemende reis doorheen koraalkliffen, scheepswrakken, piratenschatten en onderwatergrotten kunnen ervaren. Je voelt je gewichtloos in het water en het lijkt alsof je zweeft in een magische wereld tussen tropische zeeschildpadden, grote roggen en kleurrijke vissen. Je kan (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig maar zacht

Zaterdag 21 december 2019
Weerbericht
Pelt - Wisselvallig maar zachtEen actieve storing verovert de regio vanuit het westen met perioden van soms stevige regen. Nadien volgt een droger intermezzo, maar tijdens het weekend is er opnieuw kans op regen. Vooral zondag zijn de neerslagkansen erg hoog. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op en nemen de neerslagkansen sterk af. De hele periode vertoeven we in zachte luchtstromingen. Er zijn daarbij nog geen tekenen van de winter te bespeuren op de weerkaarten.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. (…) Het hele nieuwsbericht

Schattig, zo'n spin

Vrijdag 20 december 2019
Pelt - Schattig, zo'n spinZoomFrido Van Hertum fotografeerde gisteren, in de decemberzon, deze schorsmarpissa, een springspinnetje. In december! Buiten! Persoonlijk vallen we voor de oogjes van deze soort...

Kapel mikpunt van vandalen

Vrijdag 20 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Peer kozen vandalen een kapel uit om toe te slaan. Zij smeten onder meer een beeld stuk. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Bromfietser (16) gewond

Vrijdag 20 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Kaulillerdorp in Bocholt botsten deze voormiddag rond 11 uur een auto en een 16-jarige bromfietser uit Genk. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Kerstklokken

Vrijdag 20 december 2019
Pelt - KerstklokkenZoomVan een witte Kerst is er nog geen sprake, maar gelukkig zorgen de kerstklokken wel voor zekerheid want morgen/zaterdag speelt beiaardier Jan Verheyen weer stemmige kerstliedjes op de beiaard. U kan opnieuw meeneuriën met oude en nieuwe liedjes uit het kerstrepertoire en ook de favoriete kersthit of all times “All I want for Christmas is you” van Maria Carey zal te horen zijn. Vanaf 11 uur tijdens de zaterdagmarkt.

Etienne Monten overleden

Vrijdag 20 december 2019
Pelt - Etienne Monten overledenVandaag is Etienne Monten overleden, de echtgenoot van Chantal van Langendonck. Hij was 57 jaar. Het afscheid zal in familiekring plaatsvinden. Begroeting: donderdag van 19.30 tot 20u in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Chel Van Broeckhoven overleden

Vrijdag 20 december 2019
Gisteren is Chel Van Broeckhoven overleden, de levenspartner van Danielle Vrijsen. Hij was 54 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatshebben. Begroeting: maandag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Madeleine Evens overleden

Vrijdag 20 december 2019
Pelt - Madeleine Evens overledenIn rusthuis Immaculata is gisteren Madeleine Evens overleden, de echtgenote van Juul Stessens. Ze was zaterdag 81 jaar geworden. Op zaterdag 28 december is er om 10.30u een afscheidsviering in de kerk van het Lindel, waarna de urne geplaatst wordt in het urneveld op de begraafplaats daar. Begroeting: vrijdag 27 december van 19.30 tot 20u. bij uitvaartzorg Severens.

Soep op de markt

Donderdag 19 december 2019
De Pastorale Eenheid Pelt heeft deze namiddag in het kader van Welzijnszorg de actie 'Soep op de stoep' opgezet tijdens de wekelijkse markt in Overpelt. De actie leverde 122 euro op.

Zitting met zaklampen

Donderdag 19 december 2019
Maak dat mee!
De problemen met de verouderde technische installaties in het Brusselse justitiepaleis worden elke dag erger. Vanmorgen werd een zaak voor de raadkamer behandeld met behulp van zaklampen van de aanwezige politiemensen omdat de verlichting was uitgevallen. De voorzitter van de raadkamer besloot de zitting uiteindelijk te schorsen.

Gevangenen bakken koeken

Donderdag 19 december 2019
Vandaag gelezen
In de gevangenis van Hasselt hebben de gedetineerden niet stil gezeten de afgelopen weken. Samen met vrijwilligers van Bond Zonder Naam bakten ze 1.500 koeken om te verkopen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar projecten voor kansarme kinderen

Inschrijvingen BoslandTrail van start

Donderdag 19 december 2019
In het weekend van 25 en 26 september 2020 zullen heel wat trailers en wandelaars afzakken naar Bosland om deel te nemen aan de BoslandTrail. De organisatie zal deze editie weer 3000 tickets beschikbaar stellen voor deze unieke trailervaring. De inschrijvingen voor de 3e editie openen op 1 januari om middernacht. Na twee overweldigende edities zal de derde editie van BoslandTrail snel uitverkocht zijn. ‘Ook dit jaar laten we 3000 deelnemers toe op deze unieke tocht’, vertelt Lana Gijbels, (…) Het hele nieuwsbericht

Twee inbraken in woningen

Donderdag 19 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is in ingebroken in twee woningen aan de Reppelerweg in Bocholt. Er zijn juwelen en een zonnebril gestolen.

Kerstvakantie in het zwembad

Donderdag 19 december 2019
Promotekst
Tijdens de eerste week van de kerstvakantie beleef je een exclusieve VR-onderwaterbeleving in LAGO Pelt Dommelslag. Het sportbad wordt omgetoverd in een fascinerende oceaan dankzij DIVR, ’s werelds eerste virtual reality snorkelattractie van Wiegand.Maelzer, een Duitse pionier in waterattracties. Dankzij de unieke VR-duikbril ervaar je een adembenemende reis doorheen koraalkliffen, scheepswrakken, piratenschatten en onderwatergrotten. Je voelt je gewichtsloos in het water en het (…) Het hele nieuwsbericht

Zacht voor de tijd van het jaar

Woensdag 18 december 2019
Weerbericht
Pelt - Zacht voor de tijd van het jaarIn een strak windveld worden geregeld regenzones en buien naar onze streken gestuurt, maar tussendoor zijn er ook droge perioden met opklaringen. Een zuidelijke component van de wind voert daarbij relatief zachte lucht naar onze streken, waardoor de maxima erg hoog zijn voor de tijd van het jaar. De volgende dagen komt er weinig verandering in het weerbeeld, al komen de maxima uiteindelijk wel wat lager uit.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend. Nadien neemt de bewolking stilaan (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Nieuwe WICO-namen geografisch geïnspireerdZoomHet schoolbestuur van scholengroep WICO is akkoord gegaan met de nieuwe namen voor de aangesloten scholen, zoals die volgend schooljaar van kracht worden. WICO telt zes schoolinstellingen. Enkele maanden geleden was aan de leerlingen, de schoolraden en het bestuur gevraagd met voorstellen voor een nieuwe naamgeving te komen.
Uiteindelijk waren de leerlingen in de schoolraden het eens over de naam voor de eerstegraadsschool, die in september van volgend jaar van start gaat. Die school gaat Juniorcampus heten en ondergebracht worden in het vroegere SInt-Hubertuscollege, nu nog WICO-campus Sint-Hubertus.
UPDATE Ouders, leerlingen en personeel kozen voor een geografische benaming voor de overige scholen: WICO campus Hamont (was Salvator), Wico campus Lommel (Sint-Jozef), Wico campus Neerpelt (Sint-Maria), Wico campus Overpelt (Mater Dei) en (voorlopig) Wico campus TIO  (TIO).

Ward Roeffaers overleden

Woensdag 18 december 2019
Pelt - Ward Roeffaers overledenIn WZC Immaculata in Pelt is gisteren Ward Roeffaers overleden, de echtgenoot van Gaby Vanhees. Hij was afkomstig van Overrepen, 89 jaar en gedurende 57 jaar koster-organist in SHLille. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroeting: vrijdag (19-20.30u) in funerarium Creemers in Kaulille.

Celstraffen na vechtpartij

Woensdag 18 december 2019
Pelt - Celstraffen na vechtpartijDe rechtbank in Hasselt heeft vandaag twee mannen uit resp. Bocholt en Hamont-Achel veroordeeld tot een gevangenisstraf van respectievelijk vijf en zes maanden. Eind april 2017 hadden ze in de Kerkstraat in Neerpelt een 22-jarige inwoner van Hamont-Achel zwaar toegetakeld.
Pelt - Diversiteits-award voor WelzijnsregioZoomDe Limburgse integratieraad reikte vrijdag de diversiteits-award uit aan Welzijnsregio. De award zet goede projecten rond etnisch-culturele diversiteit van lokale besturen in de kijker. De Limburgse Integratieraad is een erkende regionale adviescommissie en samenwerkingspartner van het Agentschap Integratie en Inburgering.
Welzijnsregio ontving de award voor het diversiteitsproject 'Samen voor een kleurrijk Noord-Limburg', waarbij de Noord-Limburgse gemeenten regionaal (…) Het hele nieuwsbericht

Samen naar de nieuwjaarsborrel

Dinsdag 17 december 2019
Op zondag 5 januari organiseert het gemeentebestuur van 10.30 tot 12.30 uur een nieuwjaarsborrel voor alle Peltenaren in sporthal Dommelhof. Het gemeentebestuur wil samen met alle Peltenaren klinken op het nieuwe jaar. De aanwezigen zullen getrakteerd worden op lekkere hapjes en drankjes. Bovendien zijn er optredens gepland en vinden kinderen er leuke animaties. Pelt roept iedereen op om zoveel mogelijk met de fiets of bus te komen. Aan sporthal Dommelhof is een ruime fietsenstalling voorzien. Of je kan gebruik maken van een gratis busdienst vanaf elke Peltse woonkern. Ook mensen die minder goed te been zijn of andersvaliden kunnen gebruik maken van de bussen. Die bussen vertrekken om 12.35u weer in omgekeerde richting.

Fietsster gewond bij aanrijding

Dinsdag 17 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het Marktplein in Eksel is deze namiddag rond 14.30 uur een fietsster gewond geraakt toen zij aangereden werd door een auto. De autobestuurder vervolgde zijn weg zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.
De uitvoering van de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren is pas voor 2026. Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters in een programma van TVL over de files in Limburg. Zoals bekend liggen er zeven alternatieven voor de Noord-Zuid op tafel. In afwachting van een beslissing wordt er volgens de minister al sneller werk gemaakt van de leefbaarheid en van een betere doorstroming van het verkeer met een fietsbrug en een vlottere aansluiting van industrieterrein Centrum-Zuid op de autosnelweg.

Gemeente gaat op afspraak werken

Dinsdag 17 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Vanaf 6 januari gaat de gemeente op afspraak werken. Men kan al veel online regelen, maar wie toch bij de gemeente wil zijn kan een afspraak regelen via www.gemeentepelt.be/afspraak of bij het onthaal in de gemeentehuizen.

Studeren in De Vliering

Dinsdag 17 december 2019
Vanaf vrijdag kunnen studenten weer blokken in De Vliering, boven Oud Dommelhof. Dat kan vanaf die dag dagelijks van 8 tot 22 uur, tot en met 5 februari. Blokken kan ook in de bibliotheken van de gemeente..
Het is maar dat je 't weet
Banken in Nederland zetten vanaf vanavond alle geldautomaten 's nachts uit. Een maatregel die wordt genomen in de strijd tegen plofkraken. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Banken. De automaten staan voortaan uit tussen 23u en 7u. Hierdoor is het volgens de bankenvereniging voor criminelen lastiger om geldautomaten met succes te kraken.
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Brug op E314 donderdag open richting LummenZoomDonderdagochtend gaat de vernieuwde noordelijke kanaalbrug op de E314 in Heusden-Zolder open in de richting van Lummen. De voorbije weken zijn de brugvoegen vernieuwd aan beide zijden. Dat gebeurde onder een tent met verwarming omdat het om weersgevoelige producten gaat. Het wegdek is al enkele weken klaar voor gebruik. Vanaf morgen/dinsdagavond wordt het verkeer richting Klaverblad stapsgewijs omgezet naar de vernieuwde brug. Daarbij worden de tijdelijke gele markeringen verwijderd, en vervolgens (…) Het hele nieuwsbericht

ACV Pelt bij De Klimroos

Maandag 16 december 2019
Pelt - ACV Pelt bij De KlimroosZoomACV Pelt bracht een bezoek aan dienstencentrum 'De Klimroos', waar volwassenen met een zware fysieke handicap geholpen worden. Na een filmpresentatie werd het centrum bezocht en maakten de bestuursleden kennis met enkele inwoners. (Roland Cox)

Panamarenko is overleden...

Maandag 16 december 2019
Pelt - Panamarenko is overleden...ZoomEn zo zag Fobie Panamarenko's laatste werk...
Pelt - Zebracinema: 'Portrait de la Jeune Fille en Feu'Zoom"Portrait de la Jeune Fille en Feu" - Céline Sciamma - Frankrijk - 2019 - 119'
1770. Marianne is schilder en moet het huwelijksportret van Héloïse schilderen, een jonge vrouw die net het klooster verlaten heeft. Maar Héloïse weigert te poseren, als verzet tegen haar lot als echtgenote. Marianne zal dus in het geheim moeten schilderen.
Met "Portrait de la Jeune Fille en Feu", winnaar van de scenarioprijs en de "Queer Palm" in Cannes, gooit regisseuse Céline Sciamma het over een historische boeg. In de vergeten schilderessen van de tweede helft van de 18de eeuw vond ze de voedingsbodem voor een verhaal over kijken en bekeken worden, vrouw zijn en verliefd worden.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Vader van een van haar kinderen

Maandag 16 december 2019
Pelter Hükske
Pelt - Vader van een van haar kinderenZoomEen misverstand, het is er soms zo snel. Ook al bedoelde deze juffrouw in het warenhuis het nog zo goed! Als je het verder vertelt, dan natuurlijk in het Pelter dialect. Tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)
In eerste provinciale van het basketbal heeft Pelt A Leopoldsburg verslagen met 69-60. Pelt A staat tiende in de stand, Leopoldsburg vijfde.

Volleybal: Stevoort - Pelt A 1-3

Zondag 15 december 2019
In tweede divisie A van het volleybal heeft Pelt A Stevoort geklopt met 1-3. Pelt A staat vijfde in de stand.

Tweeduizend kaarsjes

Zondag 15 december 2019
Vandaag gezien
Pelt - Tweeduizend kaarsjesZoomTe midden van de winkeldrukte in Hasselt brandden meer dan tweeduizend mensen op de eerste koopzondag een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal. De jongeren van de dienst jongerenpastoraal van het bisdom Hasselt boden de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden en een moment te nemen voor persoonlijk gebed.

Jagershut uitgebrand

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Ganzenwijer in Peer is vandaag een jagershut uitgebrand. De brand werd rond 11.30 uur opgemerkt. Hij zou veroorzaakt zijn door een kachel.

Feest bij Lils St.-Ceciliakoor

Zondag 15 december 2019
Pelt - Feest bij Lils St.-CeciliakoorZoomVandaag vierde het Sint-Ceciliakoor van SHLille haar jaarlijks feest. Met een hapje en een drankje in de Happy Days werd het een heel gezellige bijeenkomst. Op de foto, zittend: Elza Dilissen, Mia Van Asten, Annie Wouters en Christine Cox; staand: Jaak Swinnen, Jan Knevels, pastoor Innocent, Michel Renckens en Joseph Geens.
Pelt - Herkol verliest met 0-3 van Herk FCHerkol heeft vanmiddag thuis met 0-3 verloren van Herk FC. Sparta Lille speelde thuis 2-2 gelijk tegen Linkhout. Lindel-Hoeven versloeg KFC Hamont 99 met 3-1.

'Shoppen in Pelt, goed fout'

Zondag 15 december 2019
Promotekst
Pelt - 'Shoppen in Pelt, goed fout'Zoom"Shoppen in Pelt, goed fout" - dat is de opmerkelijke slagzin van de Peltse handelaars dezer dagen. Ze valt alleszins op! Gisteren moest de actie in de Kloosterstraat helaas vroeger dan voorzien stopgezet worden vanwege de hevige wind. Vandaag zijn handelaars geopend tot 20u. En ook "Walter" zal hier en daar van de partij zijn! Verder kan men in de Kloosterstraat terecht voor karaoke, enkele standjes met lekkers en leuke dingen, verschillende attracties en foute piccolo's...
In het dameshandbal heeft DHC Overpelt met 28-21 verloren van DHC Meeuwen.

Weer Phoenix Indoor Hockeytornooi

Zondag 15 december 2019
Voor de 6de maal organiseert hockeyclub Phoenix na nieuwjaar het grote Phoenix Indoor Hockeytornooi. Na de schitterende editie van vorig jaar in Overpelt wordt er weer verhuisd naar de Soeverein in Lommel. De succesvolle nevenactiviteiten van vorig jaar worden wel meegenomen naar De Soeverein: kinderanimatie, springkastelen, sportkleding corner, en de uitgebreide eet- en drankgelegenheden. Dit alles om er een groots feest van te maken voor jeugd en ouders.
Het tornooi is intussen uitgegroeid (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstfeest bij OKRA Grote Heide

Zaterdag 14 december 2019
Pelt - Kerstfeest bij OKRA Grote HeideZoom85 leden van Okra Grote Heide waren present op het jaarlijks kerstfeest. Jan Domen, moderator van de gemeentelijke buurtzorg van de Grote Heide, gaf er een korte toelichting over de werking ervan en nodigde iedereen uit op de vergadering van 17 december in de kantine van de voetbalclub. Harrie Heesakkers zong een heel oud kerstlied uit 1880, dat hij vroeger van zijn moeder leerde. Harry Geunes zorgde tijdens de maaltijd voor de nodige zang en muzikale sfeer. Tijdens een rustpauze werden verschillende leden in de bloemetjes gezet: Lene Bex voor haar 90 jaar, Sjel Hoeben en Leo Daris voor hun 80 jaar en Fons Vanhoudt voor zijn 25 jaar lidmaatschap van Okra. De viering werd afgesloten met een tombola met mooie prijzen.

Esperanza klopt KVK Beringen

Zaterdag 14 december 2019
Pelt - Esperanza klopt KVK BeringenEsperanza Pelt is vanavond in Beringen gaan winnen tegen KVK Beringen. Uitslag: 0-2. De goals werden gescoord door Serhat Koç in de 67ste minuut en, in de 94ste minuut, door Dylan Put. Kadijk versloeg Kaulille met 1-3. Ook Sporting Grote Heide won: tegen Stal Sport werd het 1-4.
Pelt - Sporting verliest van Achilles BocholtSporting Pelt heeft vanavond verloren van Achilles Bocholt. Uitslag: 36-26. Bij de rust was het al 18-12. UPDATE Een verslag van Sven Spooren: 
Bocholt speelde een heel goede wedstrijd en Sporting Pelt een hele slechte en dan krijg je dit resultaat. De stijgende lijn van de afgelopen weken konden we dus niet verder zetten. Bocholt kwam scherp aan de start en nam het heft in handen (5-3 na 10') en gaf die voorsprong nooit meer af. Sporting had de dekking (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstfeest bij OKRA SHLille

Zaterdag 14 december 2019
Pelt - Kerstfeest bij OKRA SHLilleZoom99 leden van Okra SHLille (foto onder) namen donderdag deel aan het kerstfeest voor de afdeling. Na een kerstbezinning en leuke ontspanning met koffie en gebak werden de 80- en 90-jarige leden in de bloemetjes gezet (foto boven). Het feest werd mooi afgesloten met een tombola en een lekkere warme maaltijd.
Kerstfeest bij OKRA SHLille
Zoom

De 78-jarigen van Lindel-Hoeven

Zaterdag 14 december 2019
Pelt - De 78-jarigen van Lindel-HoevenZoomHet was gisternamiddag gezellig in 't Misverstandt waar de 78-jarigen van het Lindel, na een pauze van drie jaar, weer eens bij konden praten bij een drankje en een hapje. En nu geen drie jaar meer wachten! (Foto Gerard Janssen)
Pelt - Dames Esperanza Pelt halen punt bij AlkenVandaag speelden de dames van Esperanza Pelt bij de eerste achtervolger, FC Alken. Pelt kwam al vroeg op achterstand maar via doelpunten van Tessa Vanden Boer, Elke Lemmens, Janna Van Hove en Sanne Lehaen werd een achterstand omgebogen in een onwaarschijnlijke 1-4 voorsprong. In de allerlaatste seconde van de eerste helft prikte de thuisploeg nog tegen, 2-4.
Een kwartier voor tijd in de tweede helft kwam de aansluitingstreffer er toch en met 3-4 op het bord zou het nog een spannende slotfase worden. Net zoals in de eerste helft kreeg Esperanza in de laatste minuut een opdoffer te verwerken: de 4-4 was een feit.
Desondanks behaalde leider Esperanza een mooi punt bij dé titelkandidaat en blijft de voorsprong ongewijzigd. Nu staat er een winterstop voor de deur.

Anna Dewit overleden

Zaterdag 14 december 2019
Pelt - Anna Dewit overledenGisteren is in WZC Sint-Jozef in Neerpelt de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Anna Dewit overleden, de weduwe van Jan Geusens. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Achel. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Mia Nijs overleden

Zaterdag 14 december 2019
Pelt - Mia Nijs overledenIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is gisteren de uit Hamont afkomstige Mia Nijs overleden, de weduwe van Jan Alders. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Q Jobs nu ook in Duitsland

Zaterdag 14 december 2019
Pelt - Q Jobs nu ook in DuitslandUitzendbureau Q Jobs met maatschappelijke zetel aan de Haltstraat in Overpelt heeft een eerste kantoor geopend in Duitsland. In ons land heeft Q Jobs dertig kantoren, in Nederland drie.

OKRA-Boseind vierde Kerst

Zaterdag 14 december 2019
Pelt - OKRA-Boseind vierde KerstZoomFeestzaal “De Kentings” was gisteren weer goed gevuld voor het kerstfeest van OKRA-Boseind. 80 leden hadden ingeschreven. Voorzitter Marcel Witters heette iedereen welkom, vooral de nieuwe leden. Nadien volgde een kerstbezinning, gebracht door Christian Houben en Jef Lenaerts.
Na de maaltijd was het tijd voor animatie, met duo Pepe, en voor de traditionele tombola. Een geslaagd feest!

L&E Cooking Ware in feeststemming

Zaterdag 14 december 2019
Promotekst
Pelt - L&E Cooking Ware in feeststemmingZoomLotte en Wouter van L&E Cooking Ware zijn duidelijk helemaal in feeststemming. Lotte leeft al 6 jaar in haar eigen uitgebreide keuken in de Kloosterstraat. In de winkel vind je zowat alles wat met koken en gezelligheid thuis te maken heeft. Van thee over porseleinservies tot echte hebbedingen en prachtige potten en pannen.
Ook dit jaar krijgt elke klant er een leuk cadeau. Deze maand geniet je bovendien van verschillende aanbiedingen en kan je een cadeaubon ter waarde van 200 euro winnen als je één van hun 20 meest populaire producten koopt.
En wat is Lotte haar eigen favoriet kookitem? De tajine waar ze haar eigen stoofvlees in maakt. Vraag zeker naar het recept als je eens binnenspringt.
Het hele L&E wenst jullie via deze weg graag al heel smakelijke eindejaarsdagen!
L&E Cooking Ware in feeststemmingL&E Cooking Ware in feeststemming
Zoom

Afperser veroordeeld

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een 20-jarige man uit Bocholt schuldig bevonden aan gewelddadige afpersing. Hij kreeg 38 maanden voorwaardelijke celstraf. Het slachtoffer, dat messteken kreeg, krijgt 10.235 euro schadevergoeding. De feiten vonden eind november 2017 plaats in de Hasseltse stationsbuurten situeerden zich in het drugsmilieu.(PG)

Dieren in beslag genomen

Vrijdag 13 december 2019
Vandaag gelezen
In Hechtel-Eksel zijn deze namiddag schapen, geiten, konijnen en vogels in beslag genomen. De inbeslagname kwam er in opdracht van de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn.

Verdachte poederbrief

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een man uit Bocholt die een poederbrief aantrof in zijn brievenbus vertrouwde het zaakje niet en trok er vanavond mee naar het politiekantoor in Bree. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de brief geen gevaarlijke stof bevatte.

Gerard Vanherck overleden

Vrijdag 13 december 2019
Pelt - Gerard Vanherck overledenGisteren is de uit Kleine Brogel afkomstige Gerard Vanherck overleden, de echtgenoot van Annie Desair. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Holheide waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens.

Twee gewonden bij botsing

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding tussen twee auto's op de Hamonterweg in Bocholt zijn vanmiddag rond 12.50 uur twee gewonden gevallen: een 27-jarige man uit Beringen en een 52-jarige man uit Bree.

Christmas in the air

Vrijdag 13 december 2019
Pelt - Christmas in the airZoomHet is weer een en al Kerstmis wat de klok slaat en dat kan je in het geval van de Neerpeltse beiaard letterlijk nemen. Beiaardier Jan Verheyen speelt morgen tijdens de zaterdagmarkt kerstliedjes. Je kan traditionele kerstliederen horen zoals Stille Nacht, De Herdekens lagen bij nachte, Kling klokje klingeling, Hoe leit dit kindeke, maar ook wat modernere kerstliederen zoals White Christmas, The Christmas song, Winter Wonderland, Let it Snow… Kortom: de kerstsfeer hangt in de lucht. Te horen vanaf 11 uur tijdens de zaterdagmarkt.

Pauline Peeten overleden

Donderdag 12 december 2019
Pelt - Pauline Peeten overledenGisteren is Pauline Peeten overleden, de weduwe van Roger Mertens. Ze was 93 jaar. De crematie en de afscheidsviering zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: zondag (19-20.30u) in funerarium Creemers in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be;

Snellaadpalen op snelwegparkings

Donderdag 12 december 2019
Pelt - Snellaadpalen op snelwegparkingsZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaf deze week vergunningen voor de bouw van snellaadstations voor elektrische voertuigen bij 13 Vlaamse snelwegparkings, waaronder vier Limburgse snelwegparkings die onder beheer staan van AWV. Op deze stations kunnen tegelijkertijd vier elektrische auto’s snelladen tot 350 kW met 100% duurzame elektriciteit.
Momenteel zijn er op vier locaties in Limburg snellaadpalen langs de autosnelwegen E314 en E313: in Heusden-Zolder (E314) langs beide richtingen en in (…) Het hele nieuwsbericht

Een ei op de Corda Campus

Donderdag 12 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Een ei op de Corda CampusZoomBinnenkort mag kunstenaar Koen Vanmechelen letterlijk zijn groot, transparant ei leggen op de watertoren van de Hasseltse Corda Campus. Tom Vandeput, gedeputeerde van de provincie Limburg, voorziet er budget voor in zijn beleidsnota. "We willen van de watertoren een innovatief congrescentrum maken en het project van Vanmechelen heeft dat potentieel. Daarom keurden we het goed. Binnen 4 à 5 jaar willen we het project gerealiseerd zien," aldus de gedeputeerde. Vanmechelen werkt voor het project samen met het Leuvense munA architecten, dat het kunstwerk mee vertaalt naar een haalbaar ontwerp. (Illustratie: Koen Vanmechelen - bron: architectura.be)

Loting halve finales handbalbeker

Donderdag 12 december 2019
Vandaag werd in het bondsgebouw van de Koninklijke Belgische Handbalbond in Ans geloot voor de halve finales van de Beker van België bij de heren. Achilles Bocholt, bekerwinnaar van vorig seizoen, neemt het in zijn halve finale op in en tegen eersteklasser Estudiantes Tournai. In de andere halve finale komen Sporting Pelt en HC Visé BM tegen elkaar uit. De wedstrijden worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling in de week van 18, 19 en 20 februari.

Man gewond bij verkeersongeval

Donderdag 12 december 2019
Pelt - Man gewond bij verkeersongevalBij een botsing op het kruispunt van Peerderbaan en Torbeekstraat is vanmorgen even na 7u een 22-jarige Peltenaar gewond geraakt. Toen hij het kruispunt wilde oversteken, werd zijn auto aangereden door een tractor, bestuurd door een 23-jarige Nederlander. Die bleef ongedeerd.

De nieuwe huisvuilzak is grijs

Donderdag 12 december 2019
Vanaf 1 januari introduceert Limburg.net een nieuwe huisvuilzak. De nieuwe zak, gemaakt van gerecycleerd plastic, heeft een grijze kleur en een flappensluiting. De nuttige inhoud van de zakken blijft even groot. De bordeaux huisvuilzak mag u ook in 2020 blijven gebruiken. Meer info

Wietplantage ontmanteld

Donderdag 12 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Teutenlaan in Kleine Brogel is een wietplantage ontdekt. De Civiele bescherming heeft de plantage deze voormiddag opgeruimd.

Sporting Pelt naar halve finale

Woensdag 11 december 2019
Door winst met 26-44 in Eupen heeft Sporting Pelt zich geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. Morgen kent Sporting zijn tegenstander. Het wordt Bocholt, Doornik of Visé.

Lène Peeten overleden

Woensdag 11 december 2019
Pelt - Lène Peeten overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige en in Peer woonachtige Lène Peeten overleden, de weduwe van Marcel Goossens. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wijchmaal waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

De Warmste Week...

Woensdag 11 december 2019
Pelt - De Warmste Week...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vereffening dreigt voor Nyrstar

Dinsdag 10 december 2019
De aandeelhouders van Nyrstar hebben gisteren gestemd tegen de voortzetting van de bedrijfsactiviteiten. Dat meldt De Tijd. De beslissing valt op een nieuwe algemene vergadering begin 2020. De aandeelhouders konden hun plan doorduwen omdat grootaandeelhouder Trafigura, die 24,4 procent van de aandelen bezit, niet op de buitengewone algemene vergadering aanwezig was.
Nyrstar bezit goed presterende zinkfabrieken in Balen, Pelt en Budel. Indien het echt tot een vereffening komt, is de verwachting dat die bedrijfsonderdelen bij Trafigura zullen belanden.

Laura Van Hees overleden

Dinsdag 10 december 2019
Pelt - Laura  Van Hees overledenIn WZC Sint-Jozef is gisteren Laura Van Hees overleden, de weduwe van Jozef Vangeneugden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zij wordt bijbegraven bij haar echtgenoot op de begraafplaats van Boseind.

Pierre Cremers overleden

Dinsdag 10 december 2019
Pelt - Pierre Cremers overledenVandaag is Pierre Cremers overleden, de echtgenoot van Anny Croonen. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (17.45-18.15 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Werken langs de Luikerweg

Maandag 9 december 2019
Grensgevallen
Op woensdag 11 en donderdag 12 december a.s. worden werkzaamheden aan de bermen uitgevoerd aan weerszijden van de N69 Zuid (Luikerweg) tussen Valkenswaard en de Belgische grens. Ter plaatse van de werkzaamheden (van 09:00 tot en met 16:00 uur) is één van beide rijstroken afgezet en regelen verkeersregelaars het verkeer. De snelheid wordt ter plaatse tijdelijk teruggebracht naar 50 km/u. Fietsers ondervinden geen hinder van deze werkzaamheden.

Eén jaar Fietsbieb

Maandag 9 december 2019
Pelt - Eén jaar FietsbiebZoom De Fietsbieb in Pelt is nu één jaar actief. In die periode brachten de vrijwilligers meer dan 100 gebruikte kinderfietsen in orde en leenden er een 80-tal uit. Met andere woorden: 80 gelukkige kinderen en ouders. Heeft u thuis nog een niet meer gebruikte kinderfiets staan en wilt u deze een tweede leven geven? Bij de Fietsbieb zijn ze steeds op zoek naar kinderfietsen die ze – na volledig nazicht – in de Fietsbieb willen zetten. De Fietsbieb ligt in de Plaza Forte (Kloosterstraat 16) en is elke tweede zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 12.00 uur. Voor meer info kan u terecht op de website www.fietsbieblimburg.be of stuur een mailtje naar fietsbiebpelt[!]gmail.com.

Antoon Olijslagers overleden

Maandag 9 december 2019
Pelt - Antoon Olijslagers overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Antoon Olijslagers overleden. Hij was 79 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Boseind, waarna gelegenheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Zebracinema:'Once Upon a Time in Hollywood'Zoom"Once upon a time in Hollywood" - Quentin Tarantino - VS - 2019 - 161'
De zomer van 1969. De tv-acteur Rick Dalton heeft slechts in een succesvolle westernserie gespeeld en verlangt naar meer succes. Cliff Booth, zijn rechterhand en stuntman, wil echter ook een filmcarrière. Het verhaal van Dalton doorkruist de moord op zijn buurvrouw Sharon Tate en vier van haar vrienden door de Charles Manson-sekte.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Handbal: Welta - Overpelt 20-21

Maandag 9 december 2019
In Liga 2 van het handbal heeft Overpelt Welta verslagen met 20-21. Overpelt staat zesde in de stand.
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Kadijk met 1-2 verloren van Wiemismeer. De eindstand was aan de rust al bereikt.

Hieël toevallig

Maandag 9 december 2019
Pelter Hükske
Pelt - Hieël toevalligZoomDe toog van het café is dikwijls de uitgelezen plaats om iets bijzonders te vieren. En soms speelt het toeval een grote rol...
Voortvertellen in het Pelter dialect, natuurlijk! Tot volgende maandag. (Fons Tuyaerts)

Volleybal: Pelt A - Riemst 1-3

Zondag 8 december 2019
In tweede divisie A van het volleybal (mannen) heeft Pelt A met 1-3 verloren van leider Riemst. Pelt A staat zesde in de stand.

Twee inbraken in Grote Heide

Zondag 8 december 2019
Pelt - Twee inbraken in Grote HeideIn de Tisselrietweg is ingebroken in twee woningen. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. In Hoeven in Overpelt is ook een inbraak gepleegd in een huis.

Winst voor Herkol

Zondag 8 december 2019
Pelt - Winst voor HerkolZoomHerkol heeft met 2-0 gewonnen bij Mechelen-aan-de-Maas. De doelpunten werden gescoord door Kyle Vangronsveld en Denis Masumbuko. Kadijk verloor met 2-1 bij Gestel; het eerreddend doelpunt werd gescoord door Meus. Sparta Lille verloor ook: thuis werd het 0-3 tegen Hechtel. En ook Lindel-Hoeven kon de punten niet thuishouden: het verloor met 1-4 van Eksel. Op de foto: de doelman van Mechelen-aan-de-Maas verwerkt een aanval van Herkol in hoekschop. (Foto Jochen Heyligen) Meer foto's 

Sporting klopt Atomix

Zaterdag 7 december 2019
Pelt - Sporting klopt AtomixIn de BENE-league van het handbal heeft Sporting Pelt vanavond Atomix Haacht verslagen met 36-22. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Iedereen verwachtte een thuisoverwinning en die kwam er ook! Atomix is nooit echt een partij geweest voor een gretig Sporting. Vansloot en Falke openden de debatten en brachten Sporting Pelt 7-3 voor. Sporting was niet van plan het rustig aan te doen en ondanks flink verweer van Atomix liep het verder uit. Het scoorde vanop (…) Het hele nieuwsbericht

Sporting Grote Heide speelt gelijk

Zaterdag 7 december 2019
Pelt - Sporting Grote Heide speelt gelijkSporting Grote Heide is vanavond gelijk geen spelen tegen As-Niel: 3-3. Esperanza Pelt verloor met 4-2 van Wellen. De vier doelpunten van Wellen kwamen van één en dezelfde speler: Kobe Penders. 

Josephine Molemans overleden

Zaterdag 7 december 2019
Pelt - Josephine Molemans overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Josephine Molemans overleden. Ze was 84 jaar. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden; de afscheidsviering wordt zaterdag 14 december om 11u gehouden in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Leetulor en Hast leren Gambia honingzalf makenZoomDe voorbije weken liepen 4 studenten en een begeleidende leerkracht van Hast HBO5 Verpleegkunde stage in Gambia, West-Afrika. Zij logeerden en werkten tussen de lokale bevolking om door te dringen in hun leefwereld. De studenten verzorgden diverse wonden met zelfbereide honingzalf in 2 healthcentra en enkele omliggende dorpen. De honingzalf-knowhow kwam van 2 oud-studenten die er, na hun buitenlandse stage in 2016, het Leetulor-project opstartten onder de vleugels van GAMMOL. Hast HBO5 Verpleegkunde zegt fier te zijn dat men dit project mee kon ondersteunen en (oud-)leerkrachten en (oud-)studenten springen mee op de kar van dit duurzaam initiatief. Deze buitenlandse stage was bovendien toe aan haar 25ste editie.
Pelt - Ruime overwinning voor Esperanza-damesIn het damesvoetbal hebben de vrouwen van Esperanza Pelt vandaag geen genade getoond met BS Sport Berbroek Schulen. Pelt won met... 9-0.

'Het Groot Dictee heruitgezonden'

Zaterdag 7 december 2019
Pelt - 'Het Groot Dictee heruitgezonden'ZoomIn de bibliotheek van Neerpelt vond gisteravond “Het groot dictee heruitgezonden” plaats. Eigenlijk was de opkomst voor een grote gemeente als Pelt bedroevend. Misschien lag het aan de datumverjaardag van de Sint, maar er waren slechts/toch 12 kandidaten.
Er waren twee “wedstrijden” : het dictee en een woordspel om het langste woord te vinden. An Melis las met mooie heldere stem de toch niet gemakkelijke tekst voor. Drie deelnemers maakten minder dan vijf fouten en de beste met (…) Het hele nieuwsbericht

Integro organiseert tweedaagse

Vrijdag 6 december 2019
Voor de tweede keer in haar nog jonge geschiedenis organiseert de vzw Integro een event voor haar méér dan 1000 medewerkers. Op die manier wil men alle medewerkers scharen achter de missie, visie en beleidsplan van de vzw die een aantal woonzorgcentra groepeert.
“Zie het event als een grootschalig inspraakmoment van en voor al onze medewerkers”, aldus Roel Eerlingen, CEO van de groep. “Via workshops en improvisatietheater willen we de talenten van onze medewerkers gebruiken (…) Het hele nieuwsbericht

Sint was bij Pelle Melle

Vrijdag 6 december 2019
Pelt - Sint was bij Pelle MelleZoomSinterklaas was vandaag met Piet op bezoek bij de ouderen in Pelle Melle. En dat werd zeer geapprecieerd door de bewoners! Vannacht vertrekt de Sint weer naar Spanje... (Foto Paul Smeets)

Inbraak in Sint-Lutgardstraat

Vrijdag 6 december 2019
Pelt - Inbraak in Sint-LutgardstraatIn een woning aan de Sint-Lutgardstraat kwamen dieven over de vloer. Ze waren binnengedrongen via de achterdeur. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Uw gesprek kan worden opgenomen

Vrijdag 6 december 2019
Tribunaliteiten
Pelt - Uw gesprek kan worden opgenomenTwee aannemers hadden ruzie over de al dan niet correcte uitvoering van bouwwerken. “Slecht werk”, zei de ene. “Betalen”, zei de andere en trok naar de rechtbank om zijn geld te krijgen. De spanningen liepen hoog op en de aannemers belandden uiteindelijk voor het hof van beroep van Antwerpen. Wellicht omdat de aannemer van wie betaling werd verwacht schermde met een telefoongesprek dat hij stiekem had opgenomen. In dat gesprek erkende de aannemer die zijn geld eiste dat hij slecht werk had (…) Het hele nieuwsbericht

Fina Knevels overleden

Vrijdag 6 december 2019
Pelt - Fina Knevels overledenGisteren is Fina Knevels overleden, de weduwe van Jan Philippe, die in januari stierf. Ze zou op tweede Kerstdag 83 jaar worden. De crematie en de afscheidsdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-20u) in funerarium Creemers in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Deze week vonden de laatste bezoeken plaats op de interactieve tentoonstelling Budget4Life in het verblijfscentrum ’t Pelterke. Voor de 7e keer op rij schreven 19 Noord-Limburgse secundaire scholen hun leerlingen uit het 6de, 7de jaar en duaal leren in om met hun klas op bezoek te gaan. De beurs kadert in de preventiewerking rond schuldhulpverlening.
Welzijnsregio en de OCMW’s van Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt organiseren de beurs ism BIZ (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Bel(l)pop en Amerikaans bezoek aan beiaardZoomZaterdag zendt Radio 1 de Belpop 100 uit vanuit Hasselt. Onze beiaardier Jan Verheyen speelt ook op de beiaard van de Sint-Quintinuskathedraal en zal voor deze gelegenheid ook te horen zijn op Radio 1: rond 13.30 uur met een interview en in de loop van de namiddag met enkele liedjes uit de lijst. Ook in Neerpelt speelt hij liedjes uit dit rijke repertoire, denk aan: “Twee meisjes” (van het Groenewoud), “Mia” (Gorki), “Ploegsteert" (Het zesde metaal), “Ne me quitte (…) Het hele nieuwsbericht

Sporting verslaat Hurry Up

Donderdag 5 december 2019
Pelt - Sporting verslaat Hurry UpIn het sportcentrum heeft Sporting Pelt vanavond het Nederlandse Hurry Up verslagen met 27-19. Aan de rust was de stand 13-8.Het was een wedstrijd in het kader van de BENE-league van het handbal. Zaterdag speelt Sporting tegen HC Atomix.
Pelt - 'Gezin centraal': samenwerken rond jeugdhulpZoomIn CC Palethe werd deze namiddag in aanwezigheid van minister Wouter Beke het officiële startschot gegeven van "Gezin Centraal", een nieuw samenwerkingsverband tussen jeugdhulporganisaties, lokale besturen en bestaande initiatieven rond geestelijke gezondheid binnen Noord-Limburg. Het samenwerkingsverband koos ervoor om de extra middelen die door de Vlaamse Overheid worden vrijgemaakt te investeren in een regioteam bestaande uit 14 gezinscoaches, 2 eerstelijnspsychologen en een coördinator. Op die (…) Het hele nieuwsbericht

Flitspalen werken niet allemaal

Donderdag 5 december 2019
Pelt - Flitspalen werken niet allemaalZoomIn Limburg werken de minste flitspalen van heel Vlaanderen. Vlaanderen heeft op dit moment zo'n 1.400 flitspalen. Gemiddeld 80 procent daarvan werkt. In Limburg is dat maar 77 procent. Limburg is van alle provincies de slechtste leerling van de klas want ruim 20% van de flitspalen in onze provincie werkt gewoon niet. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Er is wel vooruitgang, want in 2014 werkte 30 procent van de flitspalen niet.

Gouverneur wil meer fusies

Donderdag 5 december 2019
Gouverneur Herman Reynders pleit voor meer fusies tussen gemeenten. Hij legt de lat daarvoor op minimum 20 000 inwoners, zo kunnen 26 Limburgse gemeenten in een fusie stappen. Reynders wil ook dat Limburg de eerste CO2-neutrale regio wordt in het land.

Louis Renckens overleden

Donderdag 5 december 2019
Pelt - Louis Renckens overledenDinsdag overleed de uit Leopoldsburg afkomstige en in Pelt woonachtige Louis Renckens. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Bosteva failliet verklaard

Donderdag 5 december 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het keukenbedrijf Bosteva gevestigd aan de Lodewijk De Raetlaan failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 4 januari ingediend worden.

Eén op drie te snel

Donderdag 5 december 2019
Pelt - Eén op drie te snelTijdens een verkeerscontrole die dinsdag door politiezone HANO in samenwerking met de Vlaamse Belastingdienst werd georganiseerd, werden ook 340 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Liefst 112 chauffeurs - ruim één op drie! - bleken te snel te rijden en hebben een pv aan de broek.
Er werden ook 92 voertuigen uitvoerig gecontroleerd. Eén bestuurder legde een positieve alcoholtest af en mocht drie uur niet rijden. Twee foutparkeerders werden geverbaliseerd en 5 fietsers zonder licht werden beboet. Eén bestuurder moest naar de garage voor nieuwe banden wegens te weinig profiel. De Vlaamse Belastingdienst maakte 11 PV’s op.

Huiszoekingen in horeca

Donderdag 5 december 2019
Pelt - Huiszoekingen in horecaZoomSinds enige tijd voeren Justitie en politie Limburg een grootscheeps onderzoek naar fiscale en informaticafraude in de horeca. Sommige horeca-uitbaters worden ervan verdacht hun witte kassa te manipuleren met als doel belastingen te omzeilen. De methodiek om de omzet te verlagen zou worden ter beschikking gesteld door de leverancier van de witte kassa's zelf.
Om de fraude aan te tonen werden vanochtend zestien huiszoekingen uitgevoerd in Zutendaal, Hasselt, Genk, Maasmechelen en (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Parket roept op tot alertheid rond drugsZoomHet parket van Limburg doet nog eens een oproep aan de Limburgse bevolking om verdachte signalen te melden. Aanleiding zijn de resultaten van het onderzoek naar de zware bedrijfsbrand van 25 oktober in Bilzen. Daar werd een labo aangetroffen om methamfetamines te produceren. "Het aantreffen van zulk druglabo is zeer alarmerend te noemen. Vooreerst lopen de gebruikers een enorm gezondheidsrisico door het innemen van deze uiterst verslavende drug. Ze veroorzaakt het verlies van tijdsbesef en van de (…) Het hele nieuwsbericht

Sint op bezoek in school

Woensdag 4 december 2019
Pelt - Sint op bezoek in schoolZoom6 december nadert, de Sint is aan het bezoek van de scholen begonnen. Vandaag kreeg hij, ondanks het koude weer, een heel warme ontvangst van de kinderen van de basisschool in het Herent. En hij maakte daar tijd om elk kleuterklasje een bezoekje te brengen en te luisteren naar hun leukste Sintliedjes. Daarna trok hij naar de leerlingen van het lager om een spelletje bingo te spelen, waar hij vervolgens voor iedereen wat lekkers uitdeelde. Wat een goedheilig man! (Foto’s: Deborah Porcu)
Sint op bezoek in schoolSint op bezoek in school
Zoom

Sporting morgen tegen Hurry Up

Woensdag 4 december 2019
Pelt - Sporting morgen tegen Hurry UpMorgen/donderdagavond om 20.15u speelt Sporting Pelt een Bene-league wedstrijd tegen het Nederlandse Hurry Up. Het gaat om een uitgestelde wedstrijd, meteen de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe trainer, Joël Abati.
Hurry Up staat in de Bene-league op de achtste plaats, doch slechts één punt verwijderd van Pelt. Om nog kans te maken voor een Final Four moet ook deze match gewonnen worden! In Zwartemeer, de eerste wedstrijd van het seizoen, verloor Sporting nog met 30-23... Zaterdag om 20.30u volgt dan alweer de volgende wedstrijd: tegen Atomix Haacht. (Sven Spooren)

Twee auto's gestolen

Woensdag 4 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking aan de Dorpsstraat in Bocholt is gisteren een Mazda ontvreemd. Aan de Weg naar Gruitrode in Oudsbergen is gisterenavond een Peugeot gestolen.

Het wordt zachter

Woensdag 4 december 2019
Weerbericht
Pelt - Het wordt zachterDe straalstroom zakt naar het zuiden en de luchtdruk daalt in onze streken. Atlantische regengebieden kunnen ons stilaan bereiken, maar er wordt ook zachtere zeelucht meegevoerd. De temperaturen stijgen tot boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar en nachtvorst komt voorlopig niet meer voor.
Vandaag verdwijnen mistbanken al vlug in de ochtend en maken plaats voor een stralende zon. Ook de namiddag verloopt zonnig met slechts weinig of zelfs geen wolken. Na een koude vriesochtend, komen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg doet het toeristisch goed

Woensdag 4 december 2019
Pelt - Limburg doet het toeristisch goedZoomLimburg heeft het toeristisch erg goed gedaan tijdens de eerste acht maanden van dit jaar. Van heel Vlaanderen is er in Limburg de grootste stijging van het aantal overnachtingen: meer dan 4 procent overnachtingen erbij. Het toerisme in Limburg zet de positieve trend van 2018 verder. Er waren in de eerste 8 maanden van 2019 in totaal 3,2 miljoen overnachtingen, dat zijn er 130.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De 55-jarigen van Lille

Dinsdag 3 december 2019
Pelt - De 55-jarigen van LilleZoomDit zijn de 55-jarigen van SHLille. Zaterdagavond hadden ze een reünie in het Franciscushof. En het ging er gezellig aan toe! (Carla Stalmans)

Catho Van Hertum overleden

Dinsdag 3 december 2019
Pelt - Catho Van Hertum overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren de uit Achel afkomstige Catho Van Hertum overleden, de weduwe van Jef Winters. Ze was 96 jaar. De afscheidsviering en de begrafenis in Pelt zullen in besloten kring plaatsvinden. Maandag om 18.30u is er een avondwake in de kerk van Grote Heide, waarna gelegenheid tot begroeting in Uitvaartcentrum Severens.
Remco Bernaerdts uit Pelt heeft de besloten vennootschap Remco Bernaerdts opgericht met zetel aan de Watermolenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het optreden als advocaat met inbegrip van het verstrekken van juridisch advies in alle domeinen van het recht en alle daarmee aanverwante of verband houdende activiteiten of opdrachten.

Jaak Peeters overleden

Dinsdag 3 december 2019
Pelt - Jaak Peeters overledenVandaag is Jaak Peeters overleden, de echtgenoot van Arlette Jaeken. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Koperdief gearresteerd

Dinsdag 3 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft een koperdief ingerekend op het terrein van Emgo Balendijk in Lommel. De man is na ondervraging ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter, die hem onder aanhoudingsmandaat plaatste.

Veerle Swinnen overleden

Dinsdag 3 december 2019
Pelt - Veerle Swinnen overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Veerle Swinnen overleden, de echtgenote van Stephan Vandael. Ze was 53 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting in uitvaartcentrum Vandebosch.
Pelt - Onderzoeksrechter voor verdwijning Naya (2)Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Sportakampen eindejaar

Maandag 2 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Ook de Buitenschoolse Kinderopvang Pelt viert eindejaar. Vanaf 24 december om 12 uur tot 2 januari zijn de verschillende locaties van de kindereopvang gesloten. Op zoek naar een alternatief voor je kinderen? Sporta organiseert samen met de gemeente leuke activiteiten voor kleuters en lagereschoolkinderen. Wat er allemaal te beleven valt? Voor elk wat wils... Deelname per kamp (steeds twee dagen van 9 tot 16 uur) kost 35 euro per deelnemer (incl. verzekering).
Wil je je kind nog (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Zebracinema: 'El amor menos pensado'Zoom"El amor menos pensado" - Juan Vera - Argentinië - 136'
De film gaat over grote thema's als samenleven, verlatingsangst, de liefde, ontrouw en vriendschap. Als topacteurs Ricardo Darín en Mercedes Morán samenspelen, dan vliegen de vonken van het witte doek. Ze acteren levensecht en slagen erin om de emoties meer dan geloofwaardig neer te zetten. 'El amor menos pensado' is een elegante, romantische komedie - een genre waar de Argentijnen zo goed in zijn - met vele spitse dialogen en goed gedoseerde, fijne humor.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Fietser (59) gewond

Maandag 2 december 2019
Pelt - Fietser (59) gewond
Bij een verkeersongeval op het kruispunt van Boseind en Skiffel in Neerpelt is een 59-fietser uit de gemeente gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.
Pelt - Onderzoeksrechter voor verdwijning NayaZoomHet parket van Limburg heeft een onderzoeksrechter gevorderd in het onderzoek naar de verdwijning van wolvin Naya. Twee maanden geleden meldden verschillende natuurorganisaties dat wolvin Naya met haar welpen waarschijnlijk is doodgeschoten. Ze was al sinds het voorjaar niet meer gezien. Vogelbescherming Vlaanderen heeft zich burgerlijke partij gesteld. Volgens directeur Paul Van Daele heeft men een vermoeden wie de daders zijn. Er is totnogtoe 30.000 euro uitgeloofd voor wie een gouden tip levert in het onderzoek. (foto INBO)

Kentekenplaten gestolen

Maandag 2 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Hasseltsebaan in Hechtel zijn de kentekenplaten van twee auto's gestolen. De voertuigen stonden aan een discotheek.

Vrouw (22) gewond bij ongeval

Maandag 2 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.50 uur gebeurde er een verkeersongeval in de Fabrieksstraat in Bocholt. Daarbij raakte een 22-jarige vrouw uit Bree gewond.

Crossmotor gestolen uit container

Maandag 2 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Krokusstraat in Bocholt is een crossmotor uit een container gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Auto in brand aan Napoleonweg

Maandag 2 december 2019
Pelt - Auto in brand aan NapoleonwegAan de Napoleonweg heeft de brandweer vanmorgen een brandende auto moeten blussen. De auto stond langs de weg geparkeerd en er zat niemand in. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Jean Cremers overleden

Maandag 2 december 2019
Pelt - Jean Cremers overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Jean Cremers overleden, de echtgenoot van Mia Bergs. Hij was 82 jaar. De crematie en de afscheidsviering zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting van de asurn van Jean: donderdag (19.30-20u) in Uitvaartzorg Severens.

Informatie over Congo gezocht

Maandag 2 december 2019
Pelt - Informatie over Congo gezochtZoomCongo is volgend jaar 60 jaar onafhankelijk. Reden om te vieren, maar ook om met een kritisch oog de koloniale geschiedenis in te duikelen. Waarom was en is Congo belangrijk voor België? Wat betekent België voor de Congolezen?
Daarom komt er volgend jaar een project over Congo in Limburg. "We doen archiefwerk, maar focussen op verhalen uit het dagelijkse leven gestoffeerd met brieven, postkaartjes, foto’s, dagboeken, filmpjes. Hiermee laten we in het najaar van 2020 de (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Elen - Kadijk 4-0

Maandag 2 december 2019
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Kadijk met 4-0 verloren in Elen. De ruststand was 1-0.

Drij wèke...

Maandag 2 december 2019
Pelter Hükske
Pelt - Drij wèke...ZoomZjefke is er van overtuigd, dat zijne pa drie weken zonder slaap kan. Hij heeft het hem zelf horen zeggen…
Als ge de mop verder vertelt, zeker doen! In het dialect, natuurlijk!
Tot volgende maandag. Fons (Fons Tuyaerts)
Pelt - Fietser gewond bij verkeersongevalOp het kruispunt van Boseind en Skiffel werd deze namiddag rond 16u een fietser aangereden door een personenwagen bestuurd door een 29-jarige vrouw uit Pelt. De fietser, een 59-jarige Peltenaar, werd licht gewond en naar het Mariaziekenhuis overgebracht.
Pelt - En morgen begint de klimaatconferentie...Zoom...in Madrid. (Cartoon: Fobie)

Kadijk verliest van Kattenbos

Zondag 1 december 2019
Pelt - Kadijk verliest van KattenbosKadijk heeft vandaag verloren van Kattenbos. Uitslag: 1-2. Voor Kadijk scoorde Raf Thijs. Lindel-Hoeven VV won met 0-2 op het veld van Lutlommel VV. Sparta Lille ging met 1-2 winnen bij Verbroedering Lommel. Sporting Grote Heide versloeg thuis K. St. Elen met 4-3.

François Conjaerts overleden

Zondag 1 december 2019
Pelt - François Conjaerts overledenIn WZC Kapittelhof in Lommel is gisteren de uit Overpelt afkomstige François Conjaerts overleden. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt