Het overige nieuws

Nieuwe bvba: LB Infra

Donderdag 28 februari 2019
Brandon Larmit uit Pelt heeft de bvba Larmit Brandon Infra, afgekort LB Infra, opgericht met zetel aan Haag in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer wegenbouw, aanleg van rioleringen, baggerwerken en het snoeien van bomen en heggen.
Pelt - Rem op nieuwe winkels buiten stadscentraZoomDe provincie Limburg gaat alle aanvragen voor het openen van nieuwe winkels in de periferie kritisch bekijken. Daartoe is besloten om de leegstand in handelskernen tegen te gaan. De provincie gaat ook projecten subsidiëren om de beleving in het binnenstedelijk gebied te verhogen.

Thieu Corstjens overleden

Donderdag 28 februari 2019
Pelt - Thieu Corstjens overledenGisteren is Thieu Corstjens overleden, de echtgenoot van Alice Bekkers. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Achel. Begroetingsmoment:maandag (19-20 uur) in funerarium Creemers in Hamont. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Jumbo komt naar Pelt

Donderdag 28 februari 2019
Pelt - Jumbo komt naar PeltZoomIn november opent de warenhuisketen Jumbo zijn vestiging in Pelt... En er zijn hier al zoveel warenhuizen! (Cartoon: Fobie)

De échte reden van het mislukken

Donderdag 28 februari 2019
Pelt - De échte reden van het mislukkenZoomFobie ziet het zo... het mislukte gesprek tussen de Amerikaanse president en de Noord-Koreaanse leider.
In de 50+ wintercompetitie van het petanquen is ploeg "Pelter B" van petanqueclub "Pelter PC" Limburgs kampioen geworden in de 2de afdeling. Ze promoveert daardoor naar 1ste.

Strijd tegen de droogte

Woensdag 27 februari 2019
Pelt - Strijd tegen de droogteZoomOm op toekomstige periodes van droogte voorbereid te zijn, gaat de provincie Limburg het Limburgse watersysteem in een dynamische waterbalans van vraag en aanbod omzetten. De knelpunten worden in kaart gebracht en er zal bekeken worden in welke Limburgse regio’s er zich in de toekomst problemen kunnen voordoen. Limburg werkt hiervoor samen met Vlaamse topexperten inzake klimaat en droogte van vzw Bodemkundige Dienst van België, de afdeling Hydraulica van de Katholieke Universiteit Leuven (…) Het hele nieuwsbericht
Op de website wikifin.be staat sinds gisteren een vergelijkingstool waarmee u kan zien hoeveel een zichtrekening bij de verschillende banken in België kost. De simulator is uitgewerkt door de financiële toezichthouder FSMA in opdracht van minister van consumentenzaken Kris Peeters. Volgens de minister verschillen de kosten van een zichtrekening aanzienlijk van bank tot bank.
Grensgevallen
Swinkels Family Brewers (voorheen Bavaria NV) gaat metaalpoeder gebruiken als duurzame brandstof om stoom te produceren voor hun brouwproces. Ze gaan dit doen met behulp van een installatie gebouwd door studenten en onderzoekers van de TU Eindhoven, engineeringbedrijven en Metalot. Het systeem wordt mogelijk gemaakt door een financiering van 2,4 miljoen euro, waarvan 1 miljoen van de provincie Noord-Brabant, en een samenwerking met verschillende industriële partijen. De installatie moet (…) Het hele nieuwsbericht

Uitslag openbare verkoping

Woensdag 27 februari 2019
De openbare verkoop van het huis aan de Norbertinessenlaan 21 heeft 173.000 euro opgeleverd.

Louis Dierickx overleden

Woensdag 27 februari 2019
Pelt - Louis Dierickx overledenGisteren is Louis Dierickx overleden, de echtgenoot van Lisette Giesbers. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

'Bosland ATB Challenge' op 28 april

Woensdag 27 februari 2019
Op 28 april vindt de eerste editie van de "Bosland ATB Challenge" plaats, een recreatieve toertocht voor ATB-ers/ MTB-ers die een 90km lang traject kunnen afleggen doorheen het prachtige landschap van Bosland.
Het is dus geen wedstrijd - iedereen met een geschikte fiets kan zich inschrijven voor dit nieuwe evenement. Om er toch het sportieve karakter in te houden, worden wel de start- en de aankomsttijd geregistreerd via een scansysteem. Bij aankomst zal men de tijd van de eigen prestatie kunnen raadplegen tijdens de maaltijd die door de organisatie wordt aangeboden. Wie zich geroepen voelt om deze sportieve uitdaging aan te gaan kan zich nog online inschrijven tot 31 maart. Meer info en inschrijven

Het zomerse februariweer

Dinsdag 26 februari 2019
Pelt - Het zomerse februariweerZoomEr zijn geen zekerheden meer wanneer we in februari temperaturen van om en bij de 20 graden ervaren. Maar in het carnavalsweekend wordt het winderig en nat, verwachten de weermannen en -vrouwen. (Cartoon: Fobie)

Nieuwe bvba: Hefna Holding

Dinsdag 26 februari 2019
Adrianus Verhoeven en Egidia Van Oorschot, beiden uit Pelt, hebben de bvba Hefna Holding opgericht met zetel aan de Tisselrietweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer holdingactiviteiten én het beheer van investeringen en deelnemingen in vennootschappen.

Record warm

Dinsdag 26 februari 2019
Weerbericht
Pelt - Record warmDe combinatie van een krachtig hogedrukgebied net ten oosten van onze streken en aanvoer van lucht uit substropische streken duwt het kwik vandaag en morgen naar recordwaarden. In de tweede helft van de week kunnen storingen tot onze streken doordringen. De neerslagkansen nemen toe en het kwik maakt een flinke duik.
Morgen/woensdag staat opnieuw een stralende zon op het programma. Na vriestemperaturen in de ochtend, bereikt het kwik opnieuw als maximumtemperatuur 19 graden. Er is bovendien (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Semper Melior

Dinsdag 26 februari 2019
An Schalley en Omar Bulhosen, beiden uit Pelt, hebben de bvba Semper Melior opgericht met zetel aan het Vrankenveld. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van advies, management, bijstand en andere diensten aan ondernemingen.

Twintiger op het matje voor slagen

Dinsdag 26 februari 2019
Pelt - Twintiger op het matje voor slagenDe rechtbank heeft een twintiger uit Pelt opschorting van straf verleend voor het toebrengen van slagen. Hij moet ook een cursus agressiebeheersing volgen. Hij moet het slachtoffer ruim 4.000 euro schadevergoeding betalen. Ook de gerechtskosten (2.621 euro) zijn voor zijn rekening. (PG)

Nestelen geblazen!

Dinsdag 26 februari 2019
Pelt - Nestelen geblazen!ZoomIn de buurt hebben eksters een nieuw nest gebouwd. Een ander nest (links), vlak in de buurt en een jaar oud, lieten ze links liggen. Met de telelens kan je zien hoe het bedje gespreid wordt voor mevrouw ekster, links van mijnheer, achter de takken. 
Pelt - Radio 2 loopt voor Kom op tegen KankerDe sportploeg van Radio 2 Limburg loopt vrijdag van het noorden van de provincie tot in de studio in Hasselt. Dat is 58 kilometer in totaal en dat doen ze om geld in te zamelen voor de 100km-run van Kom op tegen Kanker op 24 maart.
Vrijdagochtend om 6.50u zal het startschot aan de kiosk in Achel te horen zijn. Middagpresentator Mathijs Bijnens fietst heel de weg langs loper Ilya Pardo. Wie het voelt kriebelen, kan inpikken op de route. Dat kan door een stukje mee te lopen, te (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Zebracinema: 'If Beale Street Could Talk'Zoom"If Beale Street Could Talk" - Barry Jenkins - VS - 2018 - 117'
De jaren '70. De film focust zich op het leven van enkele arme Afro-Amerikanen in Harlem en met name op de negentienjarige zwangere Tish. Zij moet racen tegen de klok om de onschuld van haar geliefde, Fonny, te bewijzen. Deze zit, in afwachting van de rechtszaak, ten onrechte in de cel en wordt beschuldigd van verkrachting.
Morgen om 20.15u in Dommelhof en om 20.30u in De Velinx in Tongeren; donderdag om 20.15u in Cinema Walburg in Hamont.

Complimentendag

Maandag 25 februari 2019
Pelt - ComplimentendagZoomVandaag was het complimentendag. Het mooiste compliment vonden we bij dagcentrum Fierkant in Sint-Huibrechts-Lille. Trouwens, van ons een welgemeend compliment voor de mensen die er elke dag klaar staan voor hun gasten! UPDATE Complimentendag was niet gisteren maar valt op 1 maart. Dàt hebben we geweten. Met onze excuses!

Talentendag bij Esperanza

Maandag 25 februari 2019
Pelt - Talentendag bij EsperanzaZoomOp woensdag 6 maart om 18u00 organiseert Esperanza Pelt een talentendag voor jongens en meisjes (geboortejaar 2006-2012) die graag op interprovinciaal niveau willen voetballen. Wie wil deelnemen kan zich inschrijven door een mail te sturen met naam, voornaam en geboortedatum naar Peltscouting[!]gmail.com. De talentendag vindt plaats op de terreinen van Esperanza Pelt.

Brandfase geel in Limburg

Maandag 25 februari 2019
Pelt - Brandfase geel in LimburgIn Limburg is vandaag de preventieve code geel afgekondigd: er bestaat een matig tot verhoogd risico op natuurbrand.

Betsy Wetsels overleden

Maandag 25 februari 2019
Pelt - Betsy Wetsels overledenIn WZC Immaculata in Pelt is gisteren de uit Bocholt afkomstige Betsy Wetsels overleden, de echtgenote van Jozef Meus. Ze was 84 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

François Vanhelden overleden

Maandag 25 februari 2019
Pelt - François Vanhelden overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag François Vanhelden overleden, de echtgenoot van Rina Spelters. Hij was 76 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Els Duindam overleden

Maandag 25 februari 2019
In WZC Sint-Jozef in Neerpelt is gisteren Els Duindam overleden, de weduwe van Jan Huberts. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Jouw carnavalsfoto op Internetgazet?

Maandag 25 februari 2019
Pelt - Jouw carnavalsfoto op Internetgazet?ZoomEind deze week breekt de carnavalsgekte opnieuw los in Pelt. We kunnen je alvast deze leuke foto tonen van Chiro Samowe waarbij de jongsten gisteren hun eigen carnavalswagen maakten.
Heb je ook een leuke carnavalsfoto? Mail die dan naar redactie[!]internetgazet.be en wij plaatsen hem in onze carnavalscollage!

Harrie Kerkhofs overleden

Maandag 25 februari 2019
Pelt - Harrie Kerkhofs overledenVrijdag is Harrie Kerkhofs overleden. Hij was 60 jaar. Woensdag wordt zijn as verstrooid op de begraafplaats van Kaulille, na een uitvaartdienst (om 14u) in uitvaartcentrum Vandebosch, Brugstraat 5 in Bocholt. Begroeting: dinsdag (19-20u) in het uitvaartcentrum.

Theo Deckers overleden

Maandag 25 februari 2019
Pelt - Theo Deckers overledenVrijdag is Theo Deckers overleden, de echtgenoot van Christel Eneman. Hij was 60 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

'Van de stroât'

Maandag 25 februari 2019
Pelter Hükske
Pelt - 'Van de stroât'ZoomLuidop lezen, deze mop van Fons Tuyaerts!

Vader en zoon aangereden

Zondag 24 februari 2019
Pelt - Vader en zoon aangeredenTwee fietsers - een man en zijn zoon uit Pelt - zijn gisterennamiddag gewond geraakt toen zij werden aangereden op de rotonde aan de Luikersteenweg in Lommel. Zij zijn voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Batibouw is begonnen

Zondag 24 februari 2019
Pelt - Batibouw is begonnenZoomVolgend jaar moet iedereen werkende rookmelders in huis hebben... (Cartoon Fobie) 

Basket: Pelt verliest bij leider

Zondag 24 februari 2019
Pelt - Basket: Pelt verliest bij leiderHades-Pelt: 72-65 (19-25, 14-12 (33-37), 26-14 (59-51), 13-14 (72-65)).
Op het veld van de leider gaf een gemotiveerd Pelt dadelijk de juiste toon aan. Met een oerdegelijke defense liet het Hades ter plaatse: 0-10 (3’). Kapitein Duane zorgde toen voor zijn derde korf zonder misser: 4-14. Vanop de vrijworplijn (5 VW) mocht Hades aan de achterstand knabbelen: 19-25 (10’). Ook in het tweede quarter klopte verdedigend het plaatje. Echt iedere Peltse speler werkte keihard. Na enkele bezoekende (…) Het hele nieuwsbericht

Kadijk verslaat Hechtel

Zondag 24 februari 2019
Pelt - Kadijk verslaat HechtelKadijk heeft vandaag Hechtel verslagen. Uitslag: 5-2. Ook Herkol wist vandaag de goal staan: tegen Torpedo Hasselt werd het 1-5, na doelpunten van Wietse Baerts, Joris Bollen, Jochen Jansen en Christof Vanbeuren (2). Sparta Lille speelde 0-0 gelijk op het veld van Turkse Rangers. Ook Grote Heide speelde gelijk thuis werd het 1-1 tegen Stal Sport.
De provincie Limburg steunt het project van het missiecomité van Lindel-Hoeven voor de bouw van klaslokalen in Idiofa (Congo) met 12.500 euro. Om een langere levensduur te garanderen worden de klaslokalen opgetrokken in duurzame materialen.

Handige stippen

Zondag 24 februari 2019
Pelt - Handige stippenZoomDe vier stippen die aangeven dat je tegen pesten bent, zijn voor vele doeleinden bruikbaar, stelt Fobie vast...
In de provinciale petanquecompetitie heeft de ploeg "Pelter A" van de Petanqueclub Pelt gisteren de wedstrijd Oetervallei A - Pelter A gewonnen met 4 -5. Pelter A blijft zo op de 4de plaats in de rangschikking. Er zijn nog 2 wedstrijden te spelen, een derde plaats zit er nog altijd in.

Sander Elen provinciaal MTB-kampioen

Zaterdag 23 februari 2019
Peltenaar Sander Elen verlengde vandaag in Rotem zijn titel van Limburgs kampioen mountainbike.

Handbal: Sporting verliest van Visé

Zaterdag 23 februari 2019
Pelt - Handbal: Sporting verliest van ViséSporting NeLo is vanavond met 31-23 gaan verliezen bij Visé. Een verslag van Sven Spooren: De medische staf en onze gekwetsten hadden een vruchtbare week achter de rug. Schroeder, D. Denert, Jerry en Vandebeeck waren opgelapt en konden spelen. Voor Tasevski, Lukkesen, Follon en Pastoor kwam de wedstrijd nog (veel) te vroeg.
Jerry startte in de basis en liet zich samen met Vernooy positief opmerken. Sporting had de dekking goed op orde en kon Visé dan ook bijblijven en na 4-3 (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza wint van St.-Lenaarts

Zaterdag 23 februari 2019
Esperanza Pelt heeft vanavond Sint-Lenaarts verslagen. Uitslag: 2-1, na doelpunten van Cedric Geysels (49ste minuut) en Senne Verbiest (51ste minuut). Voor St.-Lenaarts scoorde Guy Geudens in de 62ste minuut. 
Lindel-Hoeven VV ging met 0-1 winnen bij Standard Elen.

Artsen tegen maagdelijkheidstest

Zaterdag 23 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
De nationale raad van de Orde der Artsen vindt dat "het ingaan op de vraag naar het opstellen van een getuigschrift aangaande de maagdelijkheid" niet gerechtvaardigd is. De raad sluit zich aan bij de verklaring van de WGO die de gezondheidsberoepsbeoefenaars aanbeveelt dergelijke testen niet uit te voeren en geen maagdelijkheidsgetuigschriften af te leveren.
"Het is niet mogelijk op basis van een klinisch onderzoek met zekerheid te verklaren dat een persoon nooit geslachtsverkeer had. Naast (…) Het hele nieuwsbericht

Gewond op Noord-Zuidverbinding

Vrijdag 22 februari 2019
Pelt - Gewond op Noord-ZuidverbindingDeze voormiddag gebeurde er een aanrijding op de Noord-Zuidverbinding in Overpelt. Daarbij raakte Ingrid D. (48) uit Hechtel-Eksel gewond.

Zonnig weekend

Vrijdag 22 februari 2019
Pelt - Zonnig weekendEen krachtig hogedrukgebied nabij onze streken domineert het weerbeeld tijdens het weekend en de dagen nadien met vooral veel zon en weinig wolken. Het kwik kan daarbij flink oplopen en ligt een stuk boven de normale waarden. In de tweede helft van volgende week lijken storingen tot onze streken door te kunnen dringen en nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag kan het even duren alvorens lage wolken en lokaal mist, overal opgeruimd zijn. Nadien is er ruimte voor hier en daar wat zon en klimt het (…) Het hele nieuwsbericht

Team wil schapenhouders helpen

Vrijdag 22 februari 2019
De natuurorganisaties Natuurpunt, Natagora en het WWF zijn een wolffencing-team aan het uitbouwen. Dat team zal eigenaars van schapen helpen om hun dieren goed af te schermen zodat wolven ze niet kunnen aanvallen.
De voorbije dagen en weken zijn er in Noord-Limburg weer verschillende schapen doodgebeten en alles wijst in de richting van een wolf. Het Agentschap voor Natuur en Bos roept de eigenaars van schapen in de buurt van Bosland en het militair domein van Helchteren trouwens (…) Het hele nieuwsbericht

David Carella overleden

Vrijdag 22 februari 2019
Pelt - David Carella overledenWoensdag is David Carella overleden. Hij was 40 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Toke Rijks overleden

Vrijdag 22 februari 2019
Pelt - Toke Rijks overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige Toke Rijks overleden, de echtgenote van Rene Luypaerts. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10 uur) iplaats in de parochiekerk van Mol-Wezel. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Inge Lenaers overleden

Vrijdag 22 februari 2019
Pelt - Inge Lenaers overledenVandaag is Inge Lenaers overleden. Zij was 53 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.
Pelt - Nieuwe betoging op vliegbasis Kleine BrogelZoom                                                                                    (Cartoon: Fobie)

Paul Wuytjens overleden

Vrijdag 22 februari 2019
Pelt - Paul Wuytjens overledenWoensdag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Paul Wuytjens overleden, de echtgenoot van Germaine Laporte. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag 26 februari van 18.30u tot 19.00u in uitvaartcentrum Schraepen-Mathijsen, Halveweg in Zonhoven.
Pelt - Tectum Achel gaat voor de kers op de taartOp een doordeweekse woensdag van Achel naar Menen (200 km, bijna aan zee, en dan ook nog eens 200 km terug naar huis), om ginds even een volleybalmatchke te gaan spelen? Dat is de tol van de roem. Of toch minstens de tol van de drang om in de hoogste klasse te spelen. Nu goed, iedereen is weer thuisgeraakt (en intussen fris en monter op zijn werk verschenen?), zo hopen we. Een puntje sprokkelen zat er niet in, al scheelde het weinig. Ook onze directe concurrenten scoorden niet, en dát hadden (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de scholen...

Donderdag 21 februari 2019
Pelt - Ondertussen, in de scholen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Fietser (54) gewond bij aanrijding

Donderdag 21 februari 2019
Pelt - Fietser (54) gewond bij aanrijdingVanmorgen rond 7.45 uur raakten een 54-jarige fietser uit Lommel en een auto in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Astridlaan en de Beekstraat in Pelt. De fietser werd daarbij gewond.

Werken op E314

Donderdag 21 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
Op de E314 in Heusden-Zolder legt het Agentschap Wegen en Verkeer dit voorjaar een derde rijstrook aan. Vanaf vrijdagavond 8 maart wordt het verkeer op de autosnelweg stap voor stap op één weghelft gezet op 2x2 versmalde rijstroken. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ richting Leuven zal vanaf dan worden afgesloten voor de duur van deze werken.
Op 11 maart start de uitvoering gedurende een tweetal maanden. Het verkeer zal dan tijdelijk over twee versmalde rijstroken in beide richtingen moeten rijden, op de andere zijde van de autosnelweg.  

De molen en de maan

Donderdag 21 februari 2019
Pelt - De molen en de maanZoomJaak Andelhofs maakte deze week deze mooie foto van de Lilse Meulen bij het licht van de "supermaan".

Fruittelers lanceren perenjurk

Donderdag 21 februari 2019
Pelt - Fruittelers lanceren perenjurkZoomDe Zuid-Limburgse fruittelers gaan in Mexico hostesses uitsturen naar supermarkten en winkelcentra met schalen vol Conference-peren om uit te delen. Die hostessen zullen een aangepaste outfit aantrekken: een perenjurk. Cartoonist Fobie zag het zó voor zich.

Reünie van de 70-jarigen - oproep

Woensdag 20 februari 2019
In oktober houden de 70-ers (geboortejaar 1949) van Overpelt een reünie. De organisatie zoekt nog adressen van Overpeltenaren van Centrum, Fabriek, Holheide en Haspershoven. Wil je meedoen contacteer dan Lieve Geusens op nummer 011 55 36 22 of Luc Vanhoof op nummer 011/64 87 38.

De prins carnaval teelde wiet

Woensdag 20 februari 2019
Pelt - De prins carnaval teelde wietZoomIn Rotem is gebleken dat prins carnaval in zijn tuin een wietplantage had verstopt... (Cartoon: Fobie)

De laatste show van Karl Lagerfeld

Woensdag 20 februari 2019
Pelt - De laatste show van Karl LagerfeldZoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life

Woensdag 20 februari 2019
Pelt - Dierenartsen waarschuwen met Pup4LifeZoomDe Limburgse dierenartsen hebben een nieuwe website gelanceerd om mensen te helpen bij de aankoop van een pup of een nieuwe hond. Ze willen ook waarschuwen voor impulsieve aankopen want een hond koop je niet ondoordacht. Eén van de initiatiefneemsters is dierenarts Ann Coomans uit Paal. "De Limburgse dierenartsen, willen je graag helpen bij de aankoop van een gezonde en geschikte hond. Daarom werkten we samen en lanceerden we voor alle (toekomstige) hondeneigenaars de website Pup4Life. De (…) Het hele nieuwsbericht

Lily Boys winnen biljartbeker

Woensdag 20 februari 2019
Pelt - Lily Boys winnen biljartbekerZoomAfgelopen weekend werd in clublokaal café Cheers de finale gespeeld van de biljartklassieker 'Beker Jef Missotten voor 55-plussers' van biljartclub Overpelt BC. K. Moedig Vooruit Neerpelt met Irene Bex, Toon Van Houdt en Sonja Alders nam het op tegen gelegenheidsploeg Lily Boys, bestaande uit Tony Kums, Harry Meurkens en Toon Valkenborgh. Het waren de Lily Boys die na een spannende avond het (biljart)laken finaal naar zich toe trokken. Proficiat!

Elly Stalmans overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Elly Stalmans overleden, de echtgenote van Lambert Fidelaers. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Nieuwe bvba: Vastgoed Lindeloo

Dinsdag 19 februari 2019
Maria,Marc en Elza Braeken, allen uit Pelt, én Hilda Braeken uit Scherpenheuvel-Zichem hebben de bvba Vastgoed Lindeloo opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Hoevenstraat in Pelt.

Mieke Thijs overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Pelt - Mieke Thijs overledenGisteren is Mieke Thijs overleden, de echtgenote van Rob Knevels. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Eduard Michielsen overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Pelt - Eduard Michielsen overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Eduard Michielsen overleden, de echtgenoot van Maria Leppens. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severensaan de Schansstraat in Lommel.

Rina Maas overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Pelt - Rina Maas overledenIn het Jessa Ziekenhuis in Hasselt is zaterdag Rina Maas overleden. Ze was 73 jaar. Vrijdag (om 10.30u)  is er een afscheidsviering met urne in de parochiekerk van Achel-Centrum.

Quiz van de LHVV-veteranen

Maandag 18 februari 2019
Komende vrijdag 22 februari om 20 uur organiseren de veteranen van LHVV opnieuw een gezellige quiz in zaal Den Drossaerd (Parkstraat 21 Pelt). Ze dagen de mensen van ’t Lindel en omstreken uit om op een aangename manier hun algemene kennis met elkaar te meten. Sprokkel een ploeg van maximum 5 personen bij elkaar, stuur een e-mail naar quiz.veteranenlhvv[!]gmail.com om je ploeg in te schrijven en betaal ter plaatse 20 euro inschrijvingsgeld voor de hele ploeg.

Fietser (73) gewond bij aanrijding

Maandag 18 februari 2019
Pelt - Fietser (73) gewond bij aanrijdingDe 73-jarige fietser A.F. uit Neerpelt is gisterennamiddag rond 15.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Molenweg in Neeroeteren (Maaseik). De man werd er aangereden door een 79-jarige autobestuurster uit Meeuwen. Hij is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Beroepeninfoavond op 25 februari

Maandag 18 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
Drie Rotary-clubs uit Noord-Limburg organiseren volgende week maandag vanaf 19.30u in Wico-campus Sint-Maria in de Stationsstraat in Pelt weer de beroepeninfoavond voor de leerlingen van het laatste jaar middelbaar.
"Aangezien het voor vele leerlingen een moeilijke, maar belangrijke keuze is, zijn wij nog steeds overtuigd van het nut van deze organisatie," zeggen de clubs. "Wat wij aanbieden is ook uniek in de studiekeuze: 70 informanten die stuk voor stuk actief zijn in de meest uiteenlopende beroepen en specialisaties en maandagavond over hun ervaringen in hun vak komen vertellen: aan een leerling individueel of aan een groepje leerlingen."
Op de infoavond zijn laatstejaars leerlingen uit heel Noord-Limburg welkom. Inschrijven en info via deze website.

'Swim for Life' in Lago Dommelslag

Maandag 18 februari 2019
Komende zondag 24 februari organiseert Lions Club Overpelt i.s.m. LAGO Pelt Dommelslag opnieuw de 2-jaarlijkse Swim for Life. Zwem mee en draag je steentje bij voor het goede doel! Of kom een initiatieles Floatfit volgen van 8u00 - 9u00 en start je dag met een gezonde dosis waterpret. Inschrijving voor de initiatieles Floatfit kan via lions.overpelt[!]gmail.com.  Opgelet: zondag zijn er enkel dagtickets te koop, deze opbrengsten gaan integraal naar het goede doel.

Zebracinema: 'Don't worry...'

Maandag 18 februari 2019
Pelt - Zebracinema: 'Don't worry...'Zoom"Don't Worry He Won't Get Far on Foot" - Gus Van Sant - VS - 2018 - 113' 
Met zijn eigenzinnige humor shockeert cartoonist John Callahan (1952) Amerika al jaren. Na een wilde jeugd vol drank en drugs raakte hij op 21-jarige leeftijd grotendeels verlamd bij een auto-ongeluk. Met de pen tussen de handen geklemd tekent hij in een rauwe stijl zijn cynische observaties van de medemens en zichzelf. Callahan kent geen schaamte, geen zelfmedelijden en geen respect voor de hokjesgeest. Zijn doelwit vormen advocaten, psychotherapeuten, gehandicapten, hondenliefhebbers, seksverslaafden en vrouwen (met of zonder Birckenstock-sandalen).
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Damesvoetbal: winst voor Esperanza

Maandag 18 februari 2019
Pelt - Damesvoetbal: winst voor EsperanzaDe dames van Esperanza Pelt wonnen gisteren bij Jong St.-Truiden met 1-2. Jamie Smit bracht Pelt voor de pauze op voorsprong. De thuisploeg kwam op gelijke hoogte via een strafschop. Twee minuten voor affluiten scoorde kapitein Lieke Ansems de 1-2. Esperanza Pelt sluit de competitie af met een mooie 5de plaats met 31 punten uit 22 wedstrijden.

'Ketjes verzope'

Maandag 18 februari 2019
Pelter Hükske
Pelt - 'Ketjes verzope'ZoomProbeer deze mop (de tweede keer) eerst luidop mee te zeggen. En vertel ze straks maar eens verder – in ’t Pelter, natuurlijk! Wedden dat ze dan niet zo ‘ruw’ klinkt als je nu op het eerste zicht denkt?
Morgennamiddag wordt in De Peel de woning Norbertinessenlaan 21 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 3a56ca. De inzetprijs is 110.000 euro.

Volleybal: Overpelt klopt Geetbets

Zondag 17 februari 2019
In de eerste provinciale van het volleybal heeft Overpelt A Geetbets B verslagen. Uitslag: 0-3.

Basket: Pelt wint van Lummen

Zondag 17 februari 2019
Pelt - Basket: Pelt wint van Lummen
Pelt-Lummen: 72-59
Quarters: 23-15, 10-9 (33-24), 20-17 (53-41), 19-18 (72-59)
Pelt nam de eerste minuten tegen Lummen de touwtjes stevig in handen. In defense hield de thuisploeg de koord goed strak en Duane zorgde voor de eerste kloof 19-5 (8’). Maar met enkele rake driepunters beenden de bezoekers bij: 23-15 (10’). Het tweede quarter was er eentje om snel te vergeten. Met een reeks balverliezen en vele gemiste driepunters kwamen we tot een povere 33-24 ruststand. (…) Het hele nieuwsbericht

Ria Siewert overleden

Zondag 17 februari 2019
Pelt - Ria Siewert overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Ria Siewert overleden. Ze was 67 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

De schapen zijn tegen de wolf

Zondag 17 februari 2019
Pelt - De schapen zijn tegen de wolfZoomEn er lopen ook gele hesjes tussen!                     (Cartoon: Fobie)

Herkol verslaat Bree-Beek

Zondag 17 februari 2019
Pelt - Herkol verslaat Bree-BeekHet was al van vorig jaar geleden dat Herkol nog eens had gewonnen, maar vanmiddag was het raak: Bree-Beek werd verslagen met 4-1. De doelpunten kwamen van Sander Plessers, Wietze Baerts, Stijn Derkx en Jochen Jansen. Bij de rust was het al 3-1. 
Lindel-Hoeven speelde thuis 2-2 gelijk tegen Anadol. Grote Heide verloor met 1-0 van Stokkem.

Fien Schutters overleden

Zondag 17 februari 2019
Pelt - Fien Schutters overledenin het Z.O.L. in Genk is gisteren Fien Schutters overleden, de weduwe van Theo Vandervee. Ze zou eind deze maand 91 jaar worden. De uitvaartdienst vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Ida Beckers overleden

Zondag 17 februari 2019
Pelt - Ida Beckers overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren de uit Grote Brogel afkomstige Ida Beckers overleden, de weduwe van Michel Plessers. Ze was 96 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een eucharistieviering (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent. Begroeting: woensdag (17.45-18.15u) in uitvaartcentrum Severens.

Clemence Klok overleden

Zaterdag 16 februari 2019
Pelt - Clemence Klok overledenIn WZC Sint-Bernardus in Bertem is woensdag de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Clemence Klok overleden. Zij was 96 jaar en stond haar lichaam af aan de wetenschap. Het afscheid vond in besloten kring plaats.

Handbal: verlies voor Sporting

Zaterdag 16 februari 2019
Pelt - Handbal: verlies voor SportingZoomIn de BENE-league van het handbal heeft Sporting NeLo vanavond verloren van Kras Volendam. Uitslag: 19-21. (Foto's Anke van  de Vorst) UPDATE Een verslag van Sven Spooren:  Het werd letterlijk een pijnlijk verlies voor Sporting, dat helemaal kapot werd gespeeld. Ephrahim Jerry en Mats Pastoor moesten nog gekwetst toekijken vanop de zijlijn. Zij kregen daar echter het gezelschap van Versleeuwen na 53 seconden (rode kaart wegens vermeende (…) Het hele nieuwsbericht
Handbal: verlies voor SportingHandbal: verlies voor Sporting
Zoom

Esperanza verliest van Lyra-Lierse

Zaterdag 16 februari 2019
Pelt - Esperanza verliest van Lyra-LierseEsperanza Pelt heeft vanavond met 2-0 verloren bij Lyra-Lierse. Sparta Lille speelde op het veld van Racing Boxberg 1-1 gelijk. Kadijk verloor met 2-1 van Kaulille.

Inbraak in garage

Zaterdag 16 februari 2019
Aan de Pater Vanduffelstraat in Overpelt is ingebroken in een garage. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

KSA-gebouw mikpunt van vandalen

Zaterdag 16 februari 2019
Pelt - KSA-gebouw mikpunt van vandalenOnbekenden gooiden een ruit van het KSA-gebouw aan de Kapelstraat in Lindel-Hoeven in. Dat gebeurde gisterenavond.

RIP Stephan

Zaterdag 16 februari 2019
De anonieme grommelaar
Het moet zo'n jaar of 30-32 geleden zijn. Onze oudste kabouter, een jaar of 4 oud, nieuwsgierig de wereld aan het verkennen (zoals alle kleuters), ontdekte in de keuken de strijkplank die daar nog opgesteld stond (of ál opgesteld stond, wie zal het zeggen…). Vanuit het perspectief van zo'n kleuter is uiteraard vooral de onderkant van zo'n strijkplank het verkennen waard, met dat mechanisme om de hoogte te verstellen. Hoe hij het gefikst kreeg, valt niet te verzinnen, maar opeens klapte de strijkplank (…) Het hele nieuwsbericht

494 kandidaat-huurders

Vrijdag 15 februari 2019
Eind 2018 waren er in Pelt 494 kandidaat-huurders voor een sociale woning. Zij staan ingeschreven op de wachtlijsten van de sociale huisvestingsmaatschappijen.

'Love is in the air'

Vrijdag 15 februari 2019
Pelt - 'Love is in the air'ZoomGisteren was het Valentijn; dus liefde hangt nog in de lucht. Ook op de beiaard worden liefdesliedjes gespeeld. Deze week zit Jasper Depraetere achter het stokkenklavier. Hij studeerde vorig jaar aan de Mechelse beiaardschool af en zet nu zijn studie verder aan het Lemmensinstituut in Leuven. Op het programma: There's Nothing Holding Me Back - Shawn Mendes; Love Story - Francis Lai (uit de film 'Love Story’); She - Jazz standard; Strangers in the Night; Ain't she sweet - Milton Ager; True (…) Het hele nieuwsbericht

'Markant' bezocht tentoonstelling

Vrijdag 15 februari 2019
Pelt - 'Markant' bezocht tentoonstellingZoomWoensdag brachten 35 markante dames een bezoek aan de tentoonstelling "Zover het oog kan zien - kijken naar je wortels". Kunstenaars van verschillende pluimage werden er voor samengebracht - van veelbelovende beginners tot gevestigde waarden met internationale reputatie en dat in de meest verschillende disciplines. Het was werkelijk een lust voor het oog. Samen met 4 gepassioneerde gidsen (kunstenaars) werden de verschillende locaties bezocht. Groot was de verwondering over zoveel plaatselijk talent. Dit gaf voldoende stof tot praten tijdens de afsluiting bij koffie en taart. (Marie-Rose Van de Poel)

Lentegevoel

Vrijdag 15 februari 2019
Weerbericht
Pelt - LentegevoelEen hogedrukgebied met kern ten zuiden van onze regio trekt naar het oosten, waardoor er wat meer vochtige zeelucht over onze streken kan schuiven. Een volgend hogedrukgebied bouwt in de tweede helft van volgende week op over onze regio. Tussen beide systemen in kan een zwakke storing tijdelijk voor veel bewolking zorgen, met mogelijk een drupje regen.
Vandaag/vrijdag kan de zon het weerbeeld domineren van de ochtend tot deze achter de horizon verdwijnt, nauwelijks gehinderd door wolken. Met een zwak (…) Het hele nieuwsbericht

Lisette Winters overleden

Vrijdag 15 februari 2019
Pelt - Lisette Winters overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag de uit Kaulille afkomstige Lisette Winters overleden, de levenspartner van wijlen Fons Nuyts. Ze was 75 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Dr. Stephan Claessens overleden

Vrijdag 15 februari 2019
Pelt - Dr. Stephan Claessens overledenIn Genk is gisteren dokter Stephan Claessens overleden, de echtgenoot van Annie De Wachter. Hij was 73 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 12u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Sporting zaterdag tegen Volendam

Donderdag 14 februari 2019
Pelt - Sporting zaterdag tegen VolendamSporting NeLo speelt zaterdag tegen Volendam in de BENE-League. Een voorbeschouwing van Sven Spooren: 
Afgelopen zaterdag werd er gewonnen in Sasja met 23-26. Een belangrijke overwinning voor Sporting. Er resten ons nog 5 wedstrijden waarvan 3 thuiswedstrijden (Volendam aastaande zaterdag 16/02 om 20u15, Tongeren en Quintus) en 2 verplaatsingen (Visé en Bevo). Sporting speelt tussendoor ook nog een andere zeer belangrijke match, namelijk de halve finale van de Beker van België. (…) Het hele nieuwsbericht

Staking De Lijn voorbij

Donderdag 14 februari 2019
Pelt - Staking De Lijn voorbijMorgen en ook in het weekend zullen de bussen van De Lijn in Limburg normaal rijden. Na urenlange onderhandelingen hebben directie en vakbonden deze namiddag een akkoord bereikt dat blijkbaar voor iedereen aanvaardbaar is. Of daarmee de sociale vrede voor lange tijd is hersteld, blijft de vraag. Voor volgende maandag is voor heel Vlaanderen een stakingsaanzegging ingediend bij De Lijn en de kans is groot dat ook het Limburgse personeel zich daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwjaarsreceptie bij kruisboogclub

Donderdag 14 februari 2019
Pelt - Nieuwjaarsreceptie bij kruisboogclubZoomAfgelopen zaterdag was er bij de kruisboogvereniging Koninklijke Vermaak na Arbeid uit Pelt (Overpelt) een late nieuwjaarsreceptie met een kleine clubwedstrijd. Zoals bij elke schietwedstrijd komt het er dan op aan, de boog héél stil te houden...

Met de bus naar Joke Emmers

Donderdag 14 februari 2019
Pelt - Met de bus naar Joke EmmersZoomZondag gaat in Theater Elckerlyc in Antwerpen "Iedereen Beroemd" in première, een Vlaamse musical gebaseerd op de gelauwerde film van Dominique Deruddere. Regisseur en scenarist Frank Van Laecke fileert het kitscherige, oppervlakkige en misleidende wereldje van de derderangs zangwedstrijden tot op het bot. Ook Joke Emmers speelt een hoofdrol in de productie en zingt enkele liedjes. B12 vzw, waarmee Joke werkt, organiseert een busuitstap naar deze voorstelling op 9 maart a.s. . Wie mee wil gaan, kan zich op www.B12vzw.net inschrijven voor een ticket met busreis.

Vier Valentijn!

Donderdag 14 februari 2019
Pelt - Vier Valentijn!Zoom                                                                                 (Cartoon: Fobie)

Wie weet waar we staan?

Donderdag 14 februari 2019
Promotekst
Pelt - Wie weet waar we staan?ZoomValentijn vandaag, en vanmorgen startte dan ook onze Valentijnsactie. Wil jij een leuk boeket bloemen winnen? Zoek dan dit Valentijnplekje en maak er een selfie met je geliefde - en dat kan evengoed je oma of een ander familielid zijn. Je kan er tot 20 uur vanavond terecht. Stuur je foto en namen zeker door naarredactie[!]internetgazet.be. Vrolijke Valentijn! Hieronder alvast een foto van Lieke Beijk en Cecile Lepeire, kleindochter en oma. Ze waren samen naar de kapper geweest en vonden onze Valentijnplek! We kregen ook selfies binnen van Laura Plas en Linda Haegdons, maar die waren vergeten er hun geliefde bij te zetten! Wel samen op de foto: Glen en Jade. En Sonja, Liz, Hanny en de hondjes! UPDATE We hebben vijf bloemtuilen ter beschikking, en ze mogen alle vijf zo'n bloemtuil gaan uithalen bij Carpe DIem!
Wie weet waar we staan?Wie weet waar we staan?Wie weet waar we staan?
Wie weet waar we staan?Wie weet waar we staan?
Zoom

Ons nieuwe Pelter volkslied!

Woensdag 13 februari 2019
Pelter Hükske
Pelt - Ons nieuwe Pelter volkslied!ZoomEen fusie vraagt om een gemeenschappelijk Pelter volkslied, vind je ook niet? Maar, hoor ik je zeggen: gaat dit nieuw volkslied niet in tegen de liederen die wij al hebben? Absoluut niet! ‘Van de Stiene brug tot oan de Roeie Pier’ blijft een lied om te koesteren, voor iedereen die van Nérpelt houdt of die de erfenis van Flor zaliger in ere wil houden. En dat zijn er velen, ook in O’Pelt! En Overpelter liekes als ‘De Woatermeule’ of ‘’t Lieke van de (…) Het hele nieuwsbericht

Conflict bij De Lijn blijft duren

Woensdag 13 februari 2019
Pelt - Conflict bij De Lijn blijft durenZoomDe kans is groot dat er morgen weinig bussen zullen rijden in Limburg. De chauffeurs van De Lijn gaan opnieuw het werk neerleggen. De bussen van de onderaannemers rijden wel uit. Het conflict duurt nu al twee weken. Wie de bus moet nemen, raadpleegt dus best nog altijd eerst de website of de app van De Lijn.

Bokkerijders boven op PK badminton

Woensdag 13 februari 2019
Zaterdag was het D-day voor de jeugd, de veteranen en de G-sporters in het provinciale badminton. Ondanks het minder aantal totale inschrijvingen waren de Peltse Bokkerijders toch goed aanwezig met een 21 spelers in totaal.
Toch knap hoe we als club elke keer weer als een groep naar buiten komen. De mascotte in ’t midden van de tribune en daar alle Bokkerijders rond verzameld. Samen spelend met mekaar, tegen mekaar, supporterend voor en met mekaar... Prachtig om zien. De hele dag door (…) Het hele nieuwsbericht

Karbonkeltje zoekt vrijwilligers

Woensdag 13 februari 2019
Kinderdagverblijf Karbonkeltje is op zoek naar vrijwilligers: als ondersteuning van de kinderverzorgsters of als ondersteuning van de logistieke dienst. Wie geïnteresseerd is kan een kijkje nemen op de website van Karbonkeltje of Els Vossen contacteren via 011/827 450. Het kinderdagverblijf ligt aan Maesensveld 3, op de site van het Mariaziekenhuis.

Morgen is het Valentijn!

Woensdag 13 februari 2019
Promotekst
Pelt - Morgen is het Valentijn!ZoomMorgen is het zover. Dan kan je tussen 9 en 20 uur onze Valentijnsplek zoeken in Pelt. Als je deze affiche ziet hangen weet je dat je juist bent! Neem een selfie op die plek, mail je namen en de foto naar redactie[!]internetgazet.be en wie weet win jij één van de vijf boeketten van bloemenzaak Carpe Diem. Wij wensen jullie veel succes!
De winnaars worden vrijdag bekendgemaakt en kunnen in het weekend hun boeket afhalen bij Carpe Diem.

Koperdieven op het matje

Woensdag 13 februari 2019
Pelt - Koperdieven op het matjeOp het betichtenbankje moesten een Nederlandse man en vrouw plaats nemen voor de diefstal van koperen afvoerbuizen van vijftien Limburgse kerken. Zij sloegen onder meer toe in Overpelt, Opglabbeek, Kaulille en Peer. Het Openbaar Ministerie eiste 18 maanden cel. Op 13 maart wordt er vonnis geveld in deze zaak.

Derde wolf?

Woensdag 13 februari 2019
Pelt - Derde wolf?ZoomHet Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO bestudeert uitwerpselen die in het "wolvengebied" gevonden zijn om na te gaan of er misschien een derde wolf is gearriveerd. Reden genoeg voor Fobie om daar zijn licht over te laten schijnen...

Staking begint vanavond bij NMBS

Dinsdag 12 februari 2019
Pelt - Staking begint vanavond bij NMBSZoomVanavond om 22u begint bij de NMBS de nationale staking die morgen mogelijk overal te voelen zal zijn. Bij De Lijn zullen weinig of geen bussen rijden. Bpost probeert kranten en pakjes uit te reiken, brieven of andere stukken zullen mogelijk niet komen. De luchthaven zal zo goed als helemaal plat liggen. In hoeverre er ook bij bedrijven zal gestaakt worden, is niet duidelijk; de werkgeversorganisaties hebben vandaag opgeroepen om de toegang tot bedrijventerreinen niet te blokkeren. (Cartoon: Fobie)

Dikketruiendag vandaag...

Dinsdag 12 februari 2019
Pelt - Dikketruiendag vandaag...Zoom                                                                                      (Cartoon: Fobie)

Jan Peters overleden

Dinsdag 12 februari 2019
Pelt - Jan Peters overledenGisteren is Jan Peters overleden, de echtgenoot van Ina Hoeken. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgiie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk in Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Hinder bij De Lijn blijft duren

Dinsdag 12 februari 2019
Pelt - Hinder bij De Lijn blijft durenStiptheidsacties van de vakbonden verstoren de dienstverlening op een aantal Limburgse lijnen. De chauffeurs zijn wel uitgereden, maar onderbreken hun rit of vangen die niet aan. Dit betekent dat een aantal bussen later of niet opdagen. Reizigers raadplegen best de reisinfoapp en de routeplanner op de website. Daar kunnen ze zien wat de wachttijd is op de volgende bus. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Een beetje lente

Dinsdag 12 februari 2019
Weerbericht
Pelt - Een beetje lenteDe weergoden zijn erg vroeg met de lente dit jaar of laten we stellen dat het lente-achtig wordt. De invloed van een krachtig hogedrukgebied, met kern ten zuiden van onze regio, wordt gekenmerkt door veel zon en weinig wolken. Daarbij wordt de volgende dagen met een zuidelijk briesje erg zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima op het einde van de week wel eens tot waarden kunnen uitkomen die eerder in de lente thuis horen.
Vandaag kan het even duren alvorens nevel, mist en lage wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Bloedsporen in Naya-gebied opgelost

Dinsdag 12 februari 2019
Pelt - Bloedsporen in Naya-gebied opgelostZoom                                                                                  (Cartoon: Fobie)

Lieve Essers overleden

Dinsdag 12 februari 2019
Pelt - Lieve Essers overledenZondag is de uit Neerpelt afkomstige Lieve Essers overleden, de echtgenote van Valère Neyens. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Peter Van Vlierden overleden

Maandag 11 februari 2019
Pelt - Peter Van Vlierden overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Peter Pierke Van Vlierden overleden, de echtgenoot van Daisy Tourwé. Hij was 41 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont, waarna gelegenheid tot condoleren in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissen creemers.be.

Jef Bollen overleden

Maandag 11 februari 2019
Pelt - Jef Bollen overledenZaterdag is de uit Overpelt afkomstige Jef Bollen overleden, de weduwnaar van Winnie Verduyn. Hij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Ook staking bij NMBS

Maandag 11 februari 2019
Pelt - Ook staking bij NMBSDoor een staking vanaf dinsdag 12 februari (vanaf 22u) tot woensdag 13 februari (22u) zal het treinverkeer verstoord zijn. "We betreuren de mogelijke hinder die je hierdoor zal ondervinden. Een alternatieve treindienst wordt opgesteld op basis van het beschikbare personeel", laat de NMBS weten. Voor je reisplanning raadpleeg je best de app of de website van de NMBS.

Vind ons Valentijnplekje in Pelt!

Maandag 11 februari 2019
Pelt - Vind ons Valentijnplekje in Pelt!Zoom
Zouden we iets doen met Valentijn, of niet? vroegen we ons af. Wel: de pijl is door het hart, dames en heren. Uit liefde voor jullie, lezers, en dankzij bloemenzaak CarpeDiem geven wij maar liefst vijf valentijnsboeketten weg!
Hoe kun je zo'n boeket bemachtigen om aan je allerliefste te bezorgen?
Op 14 februari richten wij een hartentroefplek in Pelt in van 9 tot 20 uur. Vind jij die plek? Neem er dan een foto als koppel en mail hem, mét jullie namen, naar redactie[!]internetgazet.be. Wij publiceren de foto's en de winnaars worden uit de inzendingen getrokken. Hou de komende dagen deze pagina in de gaten voor meer liefdevolle updates!

Zebracinema: 'Capharnaüm'

Maandag 11 februari 2019
Pelt - Zebracinema: 'Capharnaüm'Zoom
"Capharnaüm" - Nadine Labaki - Libanon - 2018 - 123'
Zain, een 12-jarige jongen, staat voor de jeugdrechter. Op de vraag van de rechter: "Waarom klaag je je ouders aan?", antwoordt Zain: "Omdat ze me op de wereld hebben gezet!". Capharnaüm vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van dit kind op zoek naar zijn identiteit en dat rebelleert tegen het leven dat hem opgelegd wordt.
Morgen om 20.15u in Dommelhof en om 20.30u in De Velinx.

Alarmcentrale 112 staat centraal

Maandag 11 februari 2019
Pelt - Alarmcentrale 112 staat centraalHet is vandaag de Europese dag van het alarmnummer 112. Overal wordt dat nummer extra in de kijker gezet om mensen aan te zetten het te gebruiken bij noodsituaties waarbij een ziekenwagen of de brandweer nodig is. Vroeger werd daarvoor bij ons het nummer 900 gebruikt, later werd overgeschakeld op 100 - dat nog actief is - om tenslotte het Europese eenheidsnummer 112 te gebruiken. Voor politiehulp moet dan weer 101 getoetst worden. Maar in sommige grensgebieden, zoals Voeren, zorgt het noodnummer voor (…) Het hele nieuwsbericht

Bij de notoares

Maandag 11 februari 2019
Pelter Hükske
Pelt - Bij de notoaresZoomAlweer een mop in het Pelts, van Fons Tuyaerts!

Generator raakt oververhit

Zondag 10 februari 2019
Gisterenochtend rond 5.30 uur raakte een generator oververhit aan de nieuwbouw van Gamma. De brandweer kwam ter plaatse.

Judo: goud voor Doreen Hendrikx

Zondag 10 februari 2019
Pelt - Judo: goud voor Doreen HendrikxZoomVandaag heeft judoka Doreen Hendrikx (2de van links op de foto) haar trofeeënkast aangevuld met een gouden medaille op de Vlaamse Jeugdkampioenschappen judo in Tielt. Gefeliciteerd, Doreen!

Basket: Pelt klopt Stevoort

Zondag 10 februari 2019
Pelt - Basket: Pelt klopt StevoortPelt-Stevoort 70-103 (20-31, 25-22 (45-53), 15-23 (60-76), 10-27) Pelt was tegen Stevoort duidelijk gebrand op revanche. Een gemotiveerde ploeg schoot dan ook het best uit de startblokken. Jago, thans nog last van handblessure, en een bedrijvige Joris prikten een 2-13 op het bord. Maar met twee bommen en een korf beende de thuisploeg bij tot 10-13. Na 18-22 sloeg een collectief sterk Pelt weer een kloof: 20-31.
In het tweede quarter gingen Bram en Marijn, die twee driepunters op rij uit zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Pelterke wint beker KNBC

Zondag 10 februari 2019
Pelt - Pelterke wint beker KNBCZoomZaterdag werd de finale betwist voor de biljartbeker van KNBC. Winnaar werd het team van BC Pelterke, dat Cozy Roy versloeg. De winnende ploeg bestond uit Jean Vlems, Steff Fransen en Ferry Verkoyen (foto).

Lindel-Hoeven klopt Gruitrode

Zondag 10 februari 2019
Pelt - Lindel-Hoeven klopt GruitrodeLindel-Hoeven VV heeft deze namiddag Nevok Gruitrode verslagen met 1-2. Grote Heide versloeg RC Reppel met 3-1, na doelpunten van Belmans (2) en Vandenberk. Ook Sparta Lille won: het versloeg Grote Brogel met 2-1. Kadijk verloor met 0-2 van Kattenbos.

Damesvoetbal: winst voor Esperanza

Zondag 10 februari 2019
Pelt - Damesvoetbal: winst voor EsperanzaDe dames van Esperanza Pelt hebben gisteren Kortessemse VV verslagen met 4-1. Pelt moest een achterstand wegwerken nadat de bezoeksters op voorsprong waren gekomen. Nog voor rust stelde Eva Van Aken gelijk (1-1) op strafschop. Iets voorbij het uur maakte Sanne Lehaen de 2-1 en in de slotfase maakte Eva Van Aken nog de 3-1 en 4-1.
Pelt - Esperanza speelt gelijk, Herkol verliestZoomEsperanza Pelt heeft vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen het hoger geklasseerde Betekom (foto). Senne Verbiest scoorde voor Esperanza in de 12de minuut; in de 33ste maakte Betekom gelijk. Herkol verloor opnieuw, nu met 4-3 van Park Houthalen. Met windvoordeel was Herkol aan de rust 1-3 voor gekomen, na doelpunten van Stijn Derkx, Sander Plessers en Wietse Baerts. Maar na de rust slaagde Park er in tot op gelijke hoogte te komen en er nog een winning goal bovenop te doen. (Foto Jochen Heyligen)

Handbal: Sporting verslaat Sasja

Zaterdag 9 februari 2019
Pelt - Handbal: Sporting verslaat SasjaIn de BENE-league van het handbal is Sporting NeLo vanavond bij Sasja gaan winnen met 23-26. UPDATE Een verslag van Serge Spooren:
Belangrijke punten! Mooi was het niet omdat Sasja met 3 pionnen vooruit verdedigde waardoor je veel lijf-aan-lijf gevechten krijgt en weinig mooi uitgesponnen aanvallen. Het was dan ook even zoeken vooraleer we de juiste tred gevonden hadden. Sasja speelde collectief sterk en vond dikwijls cirkelspeler Gijs. Het leidde na 10’ (…) Het hele nieuwsbericht

Ria Meekers overleden

Zaterdag 9 februari 2019
Pelt - Ria Meekers overledenWoensdag is de uit Neerpelt afkomstige Ria Meekers overleden, de weduwe van Denis Grossen. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de rouwaula van het stedelijk mortuarium in Mechelen.

Post niet besteld op juist adres

Zaterdag 9 februari 2019
Het bisdom Hasselt verstuurde zijn contactblad ‘Samen’ naar pastoor Theo Borgermans van Pelt maar het bisdom kreeg het blad enkele dagen later terug met de vermelding ‘Kan niet besteld worden op het aangeduide adres’. Het bisdom contacteerde daarop de pastoor met de vraag of hij inmiddels van adres is veranderd. Dat blijkt niet het geval. De pastoor woont nog steeds aan de Kerkdijk 2 in Pelt, het adres dat duidelijk op de zending van het bisdom stond vermeld. Het bisdom besloot het contactblad nog eens op te sturen. Wie weet, vindt de pastoor het nu wel in zijn brievenbus.

Martina Bouts overleden

Zaterdag 9 februari 2019
Donderdag is de uit Neerpelt afkomstige Martina Bouts overleden. Zij was 54 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 16 februari plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag 14 februari (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Anja Kwanten overleden

Zaterdag 9 februari 2019
Donderdag is de uit Neerpelt afkomstige Anna Kwanten overleden. Zij was 48 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Door de actie van de vakbonden is de dienstverlening van De Lijn in Limburg ook dit weekend verstoord, aldus een mededeling van de directie. Maandag verlopen de ochtend- en avondspits volgens het boekje. Overdag kan er dan opnieuw hinder zijn.

'Love is in the air'

Vrijdag 8 februari 2019
Pelt - 'Love is in the air'ZoomDe beiaard loopt al vooruit naar Valentijn en laat liefdesliedjes weergalmen in de lucht. Het repertoire is eindeloos, maar sommige liedjes kunnen gewoon niet ontbreken: All you need is Love (The Beatles), Love Story (Francis Lai), Endless Love (Lionel Richie), I just called to say I love you (Stevie Wonder)… Ook Nederlands repertoire zal niet ontbreken: Ik hou van jou (Dana Winner), Jij bent mij zo lief (Ramses Shaffy), Een beetje verliefd (Andre Hazes)…
Een beiaard gaat enkele honderden jaren mee en we hopen van onze planeet minstens hetzelfde! De beiaardier steunt dan ook alle klimaatacties en doet dit met het lied “Laat ons een bloem” waarmee Louis Neefs al in 1970 (!) opriep om toch wat omzichtiger om te springen met onze aarde.

Christianne Dewit overleden

Vrijdag 8 februari 2019
Pelt - Christianne Dewit overledenIn Lindel-Hoeven is woensdag Christianne Dewit overleden, de echtgenote van Louis Geuens. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (18.39-19 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Regen en wind

Vrijdag 8 februari 2019
Weerbericht
Pelt - Regen en windEen omvangrijke depressie ten noorden van onze streken stuurt een actieve storing naar onze regio. Er wordt hierbij flink wat neerslag verwacht op zondag en er staat bijzonder veel wind met stevige windstoten. In de aanloop naar deze storing komen er enkele regenbuien tot ontwikkeling. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op met later in de week, stabiel en rustig weer, al worden de nachten wel een stuk kouder.
Vandaag krijgen we te maken met een eerste storing die voor veel bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Gaslek in Bemvaartstraat

Donderdag 7 februari 2019
Pelt - Gaslek in BemvaartstraatDe brandweer rukte deze namiddag uit voor een gaslek in de Bemvaartstraat. Tijdens het uitvoeren van werken hadden arbeiders de gasleiding geraakt. Fluxys heeft het lek hersteld.

Ook morgen nog hinder bij De Lijn

Donderdag 7 februari 2019
Ook morgen zullen de lijnbussen in Limburg tijdens de ochtendspits (tot 9 uur) en avondspits (15.00 - 19.30 uur) normaal rijden. Tijdens de daluren is er wel nog hinder mogelijk. Dat meldt De Lijn.
Pelt - De nieuwe 'Limburg Vakantiegids' is erZoomDe Limburg Vakantiegids viert zijn vijfde jaargang. Het is nog steeds dé gids voor iedereen die ‘De vele gezichten van Limburg’ wil ontdekken tijdens een verblijf of daguitstap. Dus ook de Limburgers zelf! Hij bevat opnieuw meer dan 300 inspirerende pagina’s vol foto’s, belevingen, kindvriendelijke activiteiten, smakelijke tips, logeeradresjes en tien kant-en-klare fietslussen uit de Limburg Fietsparadijs-app.
Nieuw dit jaar zijn de tien ambassadeurs die ook hun (…) Het hele nieuwsbericht

Ria Meuris overleden

Donderdag 7 februari 2019
Pelt - Ria Meuris overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Ria Meuris overleden, de echtgenote van Pierre Cruys. Ze was 66 jaar. De crematie en de afscheidsviering zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Johan Cordens overleden

Donderdag 7 februari 2019
Pelt - Johan Cordens overledenIn de kerk van SHLille werd gisteren afscheid genomen van Johan Cordens, de echtgenoot van Hilde Schraepen. Hij was 82 jaar en overleed op 31 januari in het Mariaziekenhuis.

Eandis en Infrax worden Fluvius

Donderdag 7 februari 2019
Pelt - Eandis en Infrax worden FluviusZoomEandis en Infrax, de twee bedrijven die elk in een deel van Vlaanderen instonden voor onder meer de distributie van gas en elektriciteit, heten vanaf vandaag overal Fluvius. Zo heeft Vlaanderen nu echt één nutsbedrijf dat de meeste publieke nutsleidingen groepeert. De klant kan voortaan voor meer diensten bij éénzelfde bedrijf terecht.
Eandis en Infrax waren op 1 juli vorig jaar al officieel gefuseerd tot één bedrijf. In het straatbeeld en voor klanten bleven de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Group C&L

Woensdag 6 februari 2019
Cihan Alacaoglu uit Pelt en Luc Weynen uit Peer hebben de bvba Group C&L opgericht met zetel aan de Heerstraat in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitbaten van horecabedrijven en de verhuring van feestzalen.

Vandaag bij De Lijn

Woensdag 6 februari 2019
Pelt - Vandaag bij De LijnZoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Staking De Lijn zo goed als voorbij

Woensdag 6 februari 2019
Pelt - Staking De Lijn zo goed als voorbijDonderdag rijden de Limburgse lijnbussen tijdens de ochtend- (7 - 9u) en avondspits (15.30 - 18u) opnieuw volgens het boekje. Overdag zijn onderbrekingen op een heel beperkt aantal ritten wel nog mogelijk.

Kampioen dankzij duiven

Woensdag 6 februari 2019
Pelt - Kampioen dankzij duivenZoomDe Overpeltse duivenbond Verbroedering vierde zijn kampioenen. Winnaar werd Luc Martens, vóór de gebroeders Van Och-Leppens en Wim Schellens.

Klimaatdebat met de dag actueler

Woensdag 6 februari 2019
Pelt - Klimaatdebat  met de dag actuelerZoom                                                                                (Cartoon: Fobie)

144 schutterijen op OLS

Woensdag 6 februari 2019
Aan het Oud Limburgs Schuttersfeest, dat dit jaar op de eerste dag van juli in het Nederlands-Limburgse Sevenum plaatsvindt, doen 144 schutterijen en gildes uit beide Limburgen mee, het kleinste aantal van de voorbije tien jaar. Gisteren werd de inschrijvingstermijn afgesloten.
Op 23 maart wordt geloot voor de volgorde van de optocht die op 7 juli door Sevenum zal trekken.

Roken in auto met kinderen verboden

Woensdag 6 februari 2019
Pelt - Roken in auto met kinderen verbodenVoortaan is het verboden om te roken in voertuigen in aanwezigheid van -16-jarigen. Het is de bedoeling om jongeren te beschermen tegen het vrijkomen van schadelijke chemische stoffen tijdens het roken. Hieronder valt ook de elektronische sigaret. De politie of gemeentelijke en provinciale toezichthouders kunnen inbreuken vaststellen. Deze milieu-inbreuken worden vervolgd en bestraft via het decreet van 05.04.1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid. Dit wil zeggen dat er geldboetes tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Nog altijd hinder door staking

Woensdag 6 februari 2019
Pelt - Nog altijd hinder door stakingZoomDe staking van de buschauffeurs in Limburg gaat vandaag nog verder. Gisteren zaten de vakbonden samen met de directie maar de onderhandelingen leverden geen resultaat op. Voor de derde dag op rij wordt er in Limburg dus gestaakt. Deze ochtend is 20 procent van de Limburgse buschauffeurs aan de slag gegaan. Het gaat om chauffeurs van de onderaannemers. Ook een aantal ritten vanuit Limburg naar de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant zijn verstoord.
De directie van De Lijn heeft een actieplan (…) Het hele nieuwsbericht

Hogere maxima

Dinsdag 5 februari 2019
Weerbericht
Pelt - Hogere maximaMet zuidwestelijke luchtstromingen wordt zachtere lucht over onze streken gestuwd. De temperaturen komen stilaan een flink stuk boven de normale waarden uit. Storingen en depressies doen daarbij geregeld onze streken aan, waarbij de neerslagkansen erg hoog liggen de volgende dagen.
Vandaag is het somber weer met af en toe wat motregen. Na de middag komt er meer regen vanuit het westen opzetten. Het wordt wel bijzonder zacht bij 11 graden.
Donderdag wisselen bewolkte perioden af met enkele (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Tijdens het onderzoek in Antwerpen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Ook morgen zal het busverkeer van De Lijn nog niet opnieuw normaal verlopen. Na twee stakingsdagen zijn de gesprekken tussen directie en vakbonden in de late namiddag stopgezet - de vakbonden gaan de voorstellen van de directie morgen aan het personeel voorleggen.Volgens de bonden zal er ook morgen nog worden gestaakt, al is niet duidelijk op welke lijnen. Vanaf 6.30u morgenvroeg kan men de updates bekijken op de website verstoring.delijn.be.

Staking bij 'De Lijn' in Limburg

Dinsdag 5 februari 2019
Pelt - Staking bij 'De Lijn' in LimburgZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Joke Emmers in musical

Dinsdag 5 februari 2019
Op 17 februari gaat in Antwerpen de musical "Iedereen beroemd" van Frank Van Laecke en Jelle Cleymans in première, naar de gelijknamige film van Dominique Deruddere. In de musical speelt Joke Emmers haar allereerste musicalrol als... Marva. Er is ook een CD gemaakt met de musicalliedjes.
Vlaams minister Ben Weyts heeft aan de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn en een expertengroep advies gevraagd over het houden van reptielen als huisdier. Zij hebben nu een "positieve lijst" uitgewerkt met alle reptielen die je als particulier thuis verantwoord kan houden. Weyts: “Op de positieve lijst staan de reptielen die je als particulier goed kan verzorgen, die je bij je thuis een geschikte huisvesting kan bieden en waar je makkelijk het juiste voedsel voor kan kopen.” De lijst - met de Latijnse namen van de reptielen - wordt nu voorgelegd aan de Vlaamse regering. Wie nu een dier houdt dat niet op de lijst staat, mag dit verder houden. Je moet wel kunnen aantonen dat je het dier al had vóór het ingaan van het verbod én dat het dier bij jou blijft.
Grensgevallen
Pelt - Inklapbare windturbine op PukkelpopZoomOp  de camping van Pukkelpop in Hasselt zal dit jaar voor de eerste keer een inklapbare windturbine staan die bekleed is met zonnepanelen en dus op twee manieren voor energie zorgt. Het is een initiatief van de faculteit bouwkunde van de T.U. Eindhoven. De "Green Energy Mill" zal 21m hoog worden en kan op een dag geplaatst en weer ingepakt worden. Onderzocht wordt nog of de constructie - waarvan een model op bijgaande foto - ook gebruikt kan worden als zendmast voor de Pukkelpop-organisatie. (Foto: Faas Moonen)
Pelt - Laatste dag voor deelname FotofestivalZoomUw foto's een hele zomer in de Peltse straten: dat kan, al moet u dan wel snel zijn. Vandaag is het immers de laatste dag om uw foto's in te zenden. Alle info over het festival vindt u op de website: www.fotofestivalpelt.be. Het thema is ook deze keer 'Lens op de Mens', met de mens als onderwerp in al zijn facetten. Een internationale jury - bestaande uit juryvoorzitter Johan Brouwers, Patrizia Burra (Italië), Patrick Ceyssens, Zjuul (…) Het hele nieuwsbericht

4 provinciale titels voor judoclub

Maandag 4 februari 2019
Pelt - 4 provinciale titels voor judoclubZoomAfgelopen weekend vond het provinciaal judokampioenschap jeugd plaats. JC Sporting Neerpelt nam deel met maar liefst 20 judoka's. Ze behaalden uiteindelijk 4 provinciale titels, 3 keer zilver en 8 keer brons. Kortom: een schitterend resultaat! Op de foto: de deelnemers met coach Sven Boonen (horizontaal). (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's

Gerda Deckers overleden

Maandag 4 februari 2019
Pelt - Gerda Deckers overledenVrijdag is Gerda Deckers overleden, de weduwe van André Beliën. Ze was 82 jaar en in 1958 de medestichtster van Garage Beliën. Vrijdag wordt ze begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Donderdag om 19u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot condoleren.
Op de veldloop in Alken heeft atletiekclub SACN gisteren 8 podiumplaatsen veroverd. De club was met 40 atleten goed vertegenwoordigd. De hoofdvogel werd afgeschoten door Toon Weltens met zijn gouden plak bij de benjamins. Mien Vliegen behaalde bij de benjamins meisjes voor het eerst dit seizoen ook het podium met haar bronzen medaille. Ook Jens Van Duffel wist beslag te leggen op brons bij de pupillen. De derde bronzen medaille was voor Indy Lagarde, ze moest er wel tot de laatste meter voor vechten. K-D Kooij, terug van weggeweest, mocht voor de 2de keer dit seizoen zilver in ontvangst nemen. Frieda Hendrikx haalde brons bij de Masters - ze moest slechts twee dames laten voorgaan die elk 10 jaar jonger waren. Bij de jongere Masters haalde SACN een dubbel podium: Lieve Palmans zilver en Suzy Tijskens brons. (Louis Geboers)

Irène Timmermans overleden

Maandag 4 februari 2019
Pelt - Irène Timmermans overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Irène Timmermans overleden, de weduwe van Jan Hegge. Ze was 72 jaar. De crematie en de afscheidsdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

Ook morgen staking bij De Lijn

Maandag 4 februari 2019
Pelt - Ook morgen staking bij De LijnVandaag was er een zo goed als algemene staking bij De Lijn in Limburg. Ook morgen dinsdag 5 februari gaat de stakingsactie verder. Mogelijk wordt die nog uitgebreid naar andere provincies. Wie de bus moet nemen, raadpleegt best eerst de website van De Lijn.

Kauwen op de voedertafel

Maandag 4 februari 2019
Puur natuur
Pelt - Kauwen op de voedertafelZoomOok kauwen bezoeken de voedertafel, al is er veel geduld nodig om ze zover te krijgen. Kauwen zijn zeer achterdochtige vogels die tijd nodig hebben om aan iets te wennen. Ze zijn monogaam en vormen koppels voor het leven. Het zijn vogels die het hele jaar rond hun nestplaats verdedigen tegen opdringerige soortgenoten. (Pierre Rutten)
Promotekst
Pelt - Annelies wint prijs 'Shoppen in Neerpelt'ZoomDe handelaars van Shoppen in Neerpelt sloten symbolisch hun laatste actie af met de trekking van de winnaar van 550 euro aan bonnen. En wie werd de grote winnaar? Annelies Kerfs (foto). En ze komt uit Eksel! 
Het vroegere Shoppen in Neerpelt is sinds 1 januari overgegaan in Shoppen in Pelt. Jarenlang organiseerden de handelaars acties voor hun klanten om aan te tonen dat lokaal kopen loont. Momenteel werken de handelaars hun jaaractieplan af om ook dit jaar de shoppende Peltenaren en klanten uit andere gemeenten in de bloemetjes te zetten. Benieuwd naar wat er komt? Hou de Facebookpagina shoppeninpelt zeker in de gaten!
Pelt - Zebracinema: 'The Sisters Brothers'Zoom"The Sisters Brothers" - Jacques Audiard - Frankrijk, Roemenië, Spanje - 2018 - 120'
1850. Het Wilde Westen is volledig in de ban van goudkoorts. De beruchte huurmoordenaars en broers Eli en Charlie Sisters krijgen de opdracht om Hermann Kermit Warm op te sporen. Daarbij krijgen ze de hulp van de sluwe Morris. Warm laat zich echter maar moeilijk vangen, en wat begon als een routineopdracht, wordt al gauw een erbarmelijke en gevaarlijke tocht naar de andere kant van het land. Maar is Morris eigenlijk wel te vertrouwen en wat is Warm's geheim dat hem zo waardevol maakt? Meer en meer begint Eli zich af te vragen waar hij in hemelsnaam aan begonnen is.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Grote hinder door staking De Lijn

Maandag 4 februari 2019
Pelt - Grote hinder door staking De LijnZoomEr rijden vanmorgen vrijwel geen bussen van De Lijn in Limburg. De staking die eerst gepland was voor enkele stelplaatsen heeft zich uitgebreid naar heel de provincie. De chauffeurs staken omdat ze vinden dat ze hun werk niet langer goed kunnen doen door de besparingen. De werkdruk is erg hoog, er is nauwelijks tijd om te eten of naar het toilet te gaan, ritten worden afgeschaft omdat er geen chauffeurs ter beschikking zijn of bussen worden niet gerepareerd omdat er geen onderdelen beschikbaar zijn, beweren de vakbonden.  

Strikvroag

Maandag 4 februari 2019
Pelter Hükske
Pelt - StrikvroagZoomWeer een mop van Fons Tuyaerts vandaag. Uit het onderwijs, en vermits hij zelf oud-leraar is, moet ze enig waarheidsgehalte hebben...
Pelt - Basket: Pelt verliest van LeopoldsburgZoomPelt-Leopoldsburg 57-81 ((Quarters 13-17, 23-17 (36-34), 7-22 (43-56), 14-25 (57-81))
In de topper tegen Leopoldsburg werd al van de eerste minuut op het scherp van de snee gespeeld (7-8). Bert nam de rebounds voor zijn rekening maar zag dat zijn ploegmaats aanvallend moeilijk een gaatje vonden (10’ 13-17). In het tweede quarter stak Pelt een tandje bij. Vooral met een alerte Cas, zowel in defense als in aanval, hadden de bezoekers de handen vol. Na 15-20 zorgde hij in zijn eentje met 10 punten op rij (3/3 shots, driepunter en VW), en zonder misser voor een 25-20 (24’). Aan de overkant bleven ze toch in het spoor van de thuisploeg: 36-34 (rust). Ook dadelijk na rust hetzelfde spelbeeld (43-43). Maar bij een akkefietje tussen een Peltse speler (uitsluiting als gevolg) en bezoekende supporter, hadden de refs de partij niet meer in de handen. De veer was duidelijk gebroken en met een 0-13 mocht Leopoldsburg een eerste en definitieve kloof slaan (43-56). Bij de thuisploeg stokte de aanvalmachine en zag men ook Jago (handblessure) uitvallen. Een bitsige match om snel te vergeten...
Puntenmakers PELT: Jago Demarest 4, Joris Biemans 6, Kaj Van Hoorn 5, Cas Wolters 21, Duane Geerlings 5, Marijn Cuijpers 5, Bram Lathouwers, Bert Lantmeeters 5, Tom Van Haeren 6, Thomas Reijnders.(Foto Albert Loos) Meer foto's

Biljarten: KNBC wint in Achel

Zondag 3 februari 2019
Pelt - Biljarten: KNBC wint in AchelZoomZaterdagavond was biljartclub KNBC de sterkste ploeg in de ploegenbeker van Achel BC. Het team versloeg in het overvolle lokaal de Sox Overpelt BC. De winnende ploeg bestond uit kopman Jan Vanhelden, Adriaan Pellens en Toon Smeets.

Lisa De Graef overleden

Zondag 3 februari 2019
Pelt - Lisa De Graef overledenIn WZC Immaculata is vandaag Lisa De Graef overleden, de weduwe van Jozef Tielemans. Ze was 95 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.

Staking De Lijn

Zondag 3 februari 2019
Pelt - Staking De LijnMaandag 4 februari leggen de vakbonden het werk neer in Oost-Limburg. Het gaat om de stelplaatsen van Winterslag, Kinrooi en Lanaken. Maar andere chauffeurs hebben laten weten solidair te zijn. Er zal dus mogelijk hinder zijn over heel de provincie. Je raadpleegt morgenvroeg vanaf 6.30u best de website van De Lijn voor updates over de staking.

Jacques van Leeuwaarden overleden

Zondag 3 februari 2019
Pelt - Jacques van Leeuwaarden overledenIn Genk is gisteren Jacques van Leeuwaarden overleden, ook genoemd "Jaak Vandehoek". Hij was sinds 1981 samen met zijn echtgenote de uitbater van café "Run Inn" in Kleine Brogel. Volgende zaterdag zou hij 71 jaar worden. De crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: op afspraak. Iedereen is morgen/maandag, dinsdag of woensdag tussen 19u en 22u welkom in de "Run Inn" om bij een drankje afscheid te nemen van Jacques, laat de familie weten.

Herkol verliest van Herk

Zondag 3 februari 2019
Pelt - Herkol verliest van HerkHerkol is vandaag gaan verliezen bij Herk. Uitslag: 2-1. Voor Herkol scoorde Christof Vanbeuren. Lindel-Hoeven VV klopte FC Maasland NO met 4-0. Kadijk SK ging bij VV Lummen winnen met 0-3. Sparta Lille speelde op het veld van Halveweg Zonhoven 2-2 gelijk.

De Piccolo's zoeken gastgezinnen

Zondag 3 februari 2019
De Piccolo's zijn op zoek naar gastgezinnen voor het EMJ. ​Dit jaar ontvangen ze het symfonisch jeugdorkest uit Pristina (Kosovo). Dat heeft in 2017 voor het eerst deelgenomen aan het festival en komt dit jaar dolgraag terug. De groep bestaat uit 20 meisjes en 19 jongens tussen de 11 en 28 jaar. Zij zullen vergezeld worden door 2 heren en 2 buschauffeurs. Zij komen aan op vrijdag 3 mei (namiddag) en vertrekken terug op maandag 6 mei (voormiddag). Heb je interesse om gastgezin te zijn of ken je iemand die hier misschien in geïnteresseerd is? Laat dan zeker wat van je horen door een mailtje te sturen naar info[!]depiccolos.be Alle hulp/gastvrijheid is immers welkom!

Goedkoper met de bus op kamp

Zondag 3 februari 2019
Talloze Vlaamse jeugdbewegingen verhuizen elk zomer naar een bivakplaats en maken daarbij gebruik van De Lijn, bijvoorbeeld om van het treinstation naar de bivakplaats te reizen. Grotere groepen (vanaf 30 personen) moesten voor een zogenaamde ‘versterkingsrit’ (speciaal voor de jeugdbeweging ingelegd, bovenop de normale dienstverlening) minstens € 200 per rit neertellen. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz lanceerden een (…) Het hele nieuwsbericht

KMV Neerpelt wint beker K. Peer BC

Zaterdag 2 februari 2019
Pelt - KMV Neerpelt wint beker K. Peer BCZoomGisteravond vond "Bij Pol Kip", het lokaal van biljartclub K. Peer BC, de finale plaats van de ploegenbeker biljarten. Na tal van voorwedstrijden werd de finale betwist door Barrier BC en KMV Neerpelt. In de finale was het uiteindelijk KMV Neerpelt dat zich tot bekerwinnaar mocht kronen. Het winnende team bestond uit Jos Vanbuel, Franky Van Ampting en Luc Janssen. Voor KMV Neerpelt was het al de tweede bekerwinst van het nog prille jaar! 

Sporting verliest van Lions

Zaterdag 2 februari 2019
Pelt - Sporting verliest van LionsIn de sporthal van Dommelhof heeft Sporting NeLo vanavond met 15-25 verloren van het Nederlandse OCI Lions. Het was een wedstrijd in het kader van de BENE-League. UPDATE Een nabeschouwing van Sven Spooren: 
Dat is al geleden, van de vorige eeuw dat er slechts 40 doelpunten vielen in een handbalmatch. De verdediging van beide teams was uitstekend. Na 7 minuten 1-1, en 9-9 aan de rust. Sporting speelde met Schoenaker en Vernooy in het centrum van een (…) Het hele nieuwsbericht

Grote Heide klopt Paal-Tervant

Zaterdag 2 februari 2019
Pelt - Grote Heide klopt Paal-TervantSporting Grote Heide is vanavond gaan winnen bij Paal-Tervant. Uitslag: 2-5.

KMI: Code Geel

Zaterdag 2 februari 2019
Pelt - KMI: Code GeelDeze namiddag, vanavond en vannacht kunnen nog enkele buien van sneeuw of natte sneeuw voorkomen, die geleidelijk hun activiteit verliezen. Plaatselijk kan de sneeuw nog blijven liggen (bij temperaturen rond het vriespunt) en een verse laag van 1-3 cm vormen. Het KMI geeft daarom code geel.

Kristel Willems overleden

Zaterdag 2 februari 2019
Pelt - Kristel Willems overledenIn Pelt is gisteren de uit Koersel afkomstige Kristel Willems overleden. Ze was de dag voordien 58 jaar geworden. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Het recht op vergissing

Vrijdag 1 februari 2019
Tribunaliteiten
Pelt - Het recht op vergissingEen zeer geliefde kaart uit het Algemeen Fonds van het bordspel Monopoly is die met ‘een vergissing van de bank in uw voordeel’. Maar, maakt zo’n vergissing in het echte leven ook gelukkig?
Zo was er een bofkont die na een verkeersongeval van zijn verzekeringsmaatschappij tweemaal de wrakwaarde van zijn total loss auto kreeg, zodat hij 6.580 euro te veel ontving. De verzekeringsmaatschappij zag bij de uitbetaling over het hoofd dat de verzekerde geen afstand deed (…) Het hele nieuwsbericht

Beatles op beiaard

Vrijdag 1 februari 2019
Pelt - Beatles op beiaardZoomHet was deze week 50 jaar geleden dat The Beatles hun laatste openbare concert gaven. Het was een legendarisch concert vanaf het dak van Apple Records in Londen. Nu 50 jaar later weerklinken hun liedjes opnieuw vanuit de hoogte, maar dan vanuit de galmgaten van de kerk van Neerpelt. Morgen te horen vanaf 11.30 uur!
Pelt - Nieuwjaarsreceptie bij de RoelandgemeenschapZoomSinds 1954 houdt de Roelandgemeenschap een nieuwjaarsreceptie. Vroeger gebeurde dat tijdens een oudejaarsviering. Omdat de leden ouder werden, werd de bijeenkomst verschoven naar de laatste donderdagmiddag van januari. En gisteren was het dan weer feest. Met 20 leden (ook de vrouwen zijn leden) kwamen ze samen, om bij een lekker etentje elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar 2019. Op de foto hierboven, zittend: Pierre Pellens, Jean Spaas, Mon Stalmans, Rie Vaesen, Jos Thirion; staand: Edgard Adriaens, Jan Wils, Willy Brouwers, Dolf Vandeweyer. Op de foto hieronder, zittend: Mia Thijs, Nelly Stalmans, Elza Branders, Fieneke Vanduffel, Mia Dilissen;  staand: Annie Wouters, Listte Cuppens, Abba Daemen, Marilène Spaas, Maria Vanvuchelen en Liesje Stultjens. 
Nieuwjaarsreceptie bij de RoelandgemeenschapNieuwjaarsreceptie bij de Roelandgemeenschap
Zoom

Sporting zaterdag tegen Lions

Vrijdag 1 februari 2019
Pelt - Sporting zaterdag tegen LionsZaterdagavond om 20.15u speelt Sporting thuis tegen Lions, in het kader van de BENE-league. Een voorbeschouwing van Sven Spooren: 
Afgelopen weekend wisten onze jongens te winnen van Hurry-Up. Door deze punten en de andere uitslagen die ons gunstig gezind waren, staan we nu op 2 punten van de Final 4. Het kan dus nog! Nu zaterdag moet er dan wel gewonnen worden tegen Lions. De Limburgers pakten vorig jaar geen enkele prijs en zijn zeker gemotiveerd. Dus geen gemakkelijke maar ook geen onmogelijke opdracht. We hopen u massaal te mogen verwelkomen om onze jongens aan te moedigen en zo de punten in Dommelhof te houden.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt