Het overige nieuws

1.864 leegstaande handelspanden

Donderdag 31 januari 2019
In Limburg staan 1.864 handelspanden leeg. Dat is bijna 11 procent van alle winkelpanden in onze provincie. Limburg kent de hoogste leegstand van alle Vlaamse provincies.
Tijdens het vragenuurtje in de Kamer heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vanmiddag gezegd dat hij samen met minister van Binnenlandse Zaken De Crem aan een "Kempen-Maasplan" werkt om grensoverschrijdend de drugscriminaliteit aan te pakken. "Door de beleids- en operationele actoren van beide landen samen te brengen, kunnen we snel beleid afstemmen, beslissingen nemen en de operationele samenwerking sterk verbeteren. Het Kempen-Maasplan wordt op dit moment strategisch, operationeel (…) Het hele nieuwsbericht

Klimaatgedichtendag vandaag

Donderdag 31 januari 2019
Pelt - Klimaatgedichtendag vandaagZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Opnieuw code geel vannacht

Donderdag 31 januari 2019
Pelt - Opnieuw code geel vannachtDeze nacht gaat het opnieuw sneeuwen. "Er kan overal tussen 1 en 5 cm verse sneeuw vallen. Lokaal kan dat een beetje meer zijn", laat het KMI weten. Wegen kunnen ook plaatselijk nog gevaarlijk glad zijn.

Gedichtendag vandaag

Donderdag 31 januari 2019
Ik zit mij voor het vensterglas
onnoemlijk te vervelen.
Ik wou dat ik twee hondjes was,
dan kon ik samen spelen.
                         (Michel van der Plas; 1954)

Weer spijbelen voor klimaat

Donderdag 31 januari 2019
Pelt - Weer spijbelen voor klimaatZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

“De Woatermeule”

Donderdag 31 januari 2019
Pelter Hükske
Pelt - “De Woatermeule”ZoomHet vorige liedje van Guido Hermans in ons Pelter dialect werd heel goed ontvangen. Sommigen waren werkelijk verrast dat een liedje in ons eigen dialect zo mooi kon klinken. En hier is dan een nieuw liedje, minstens even mooi, en ook van 1960/61: “De Woatermeule”. Urenlang kon men aan de ‘Bemmerse Meule’ in groep zwemmen in de Dommel, of naar het draaiend wiel kijken, spelen met het schuimende water, of luisteren naar het stille lied van de wind in de bomen. Vindt ge dit lied ook zo mooi als het ‘Lieke van de hei’? (Fons Tuyaerts)

Nieuwe bvba: Comptabel

Woensdag 30 januari 2019
Stefan Vanduffel uit Pelt en Saskia Snoks uit Hechtel-Eksel hebben de bvba Comptabel opgericht met zetel aan de Pater Vanduffelstraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer boekhouding en belastingadvies.
Pelt - Rekenkamer eist geld terug van PinxtenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Waar is de sneeuw?

Woensdag 30 januari 2019
Pelt - Waar is de sneeuw?ZoomVolgens de weerberichten van gisteren ging er afgelopen nacht en deze ochtend een flink pak sneeuw vallen in Limburg. Toch is die voorspelling niet uitgekomen. Dat bewijst nogmaals hoe moeilijk het weer te voorspellen valt. De Limburgse weerman Ruben Weytjens zit er zelden naast met zijn lokale voorspellingen en hij zag deze ochtend de bui al hangen. "Er is geen enkel weermodel waarop we ons geld momenteel kunnen inzetten", zei hij op zijn website. Volgens Ruben zal de sneeuwzone in de loop van de (…) Het hele nieuwsbericht

Van code geel naar oranje

Dinsdag 29 januari 2019
Pelt - Van code geel naar oranje
Het KMI geeft ondertussen code oranje voor een groot deel van het land. Limburg blijft nog onder code geel maar wie morgen naar Brussel of Wallonië moet, krijgt te maken met code oranje. Een sneeuwzone bereikt vanavond ons land via de Westhoek en trekt vannacht en morgen over het land. "Pas woensdagavond zal ze ons land weer verlaten via het noordoosten. We verwachten tussen vanavond en morgenavond in de meeste regio's tussen 5 en plaatselijk 15 cm verse sneeuw. Lokale afwijkingen zijn mogelijk", laat het KMI weten. Het KMI blijft deze situatie op de voet volgen en het is goed mogelijk dat de kleurcodes in sommige provincies nog veranderen. Meer info via deze link.

Nieuwe bvba: G.I.S.

Dinsdag 29 januari 2019
Cornelis Zandijk uit Pelt heeft de bvba Global Infrastructural Services, afgekort G.I.S., opgericht met zetel aan de Ankerweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy, management en coaching in business development.

Ludo Lehaen overleden

Dinsdag 29 januari 2019
Pelt - Ludo Lehaen overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Ludo Lehaen overleden, de echtgenoot van Frieda Kwanten. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Cath Geunes overleden

Dinsdag 29 januari 2019
Pelt - Cath Geunes overledenVandaag is Cath Geunes overleden, de weduwe van Hubert Koolen. Ze was 90 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Heide.

Dit weekend 'Limburg wandelt'

Dinsdag 29 januari 2019
Dit weekend komt Limburg Wandelt naar Pelt. Op zondag 3 februari kan je er terecht voor een speciale Bokkenrijderswandeling. Je kan vrij kiezen tussen 6-9-12-17-24 of 32 km en een kinderwandeling van 4km. Er kan aan zaal Den Drossaerd in het Lindel gestart worden tussen 8 en 15 uur.
Pelt - Gratis naar 'Muziek van de sterren'ZoomNu vrijdag concerteert Duo Doppio Stile met o.a. Waldo Geuns in het Raadhuis in Lommel. Véel muziek, reikend van Bach tot Iannis Xenakis en de aangrijpende minimalistische muziek van Arvo Pärt, Philip Glass en Max Richter. In het kader van de poëzieweek krijgt u er uiteraard ook poëzie bovenop...Het muzikale duo baseert zich voor dit project op het lopende onderzoek van professor sterrenkunde Katrien Kolenberg naar de trillingen van de sterren. De muziek gaat hand in hand met de (…) Het hele nieuwsbericht

Opgelet: code geel

Dinsdag 29 januari 2019
Pelt - Opgelet: code geelHet KMI waarschuwt opnieuw voor sneeuw en geeft code geel mee voor deze nacht. "Een sneeuwzone bereikt rond 21 uur het westen van het land en verlaat pas woensdag in de vroege namiddag het noordoosten. In Limburg kan er in die periode 3 tot 6 cm verse sneeuw vallen.

12.000 Limburgers naar Voedselbank

Maandag 28 januari 2019
De Limburgse Voedselbank heeft vorig jaar 12.000 mensen in nood geholpen. Hun aantal stijgt jaar na jaar. En dan zijn er ook nog heel wat mensen die uit schaamte de stap naar de Voedselbank niet durven zetten. De Limburgse Voedselbank heeft vorig jaar ruim 1.200 ton goederen verdeeld. (Bron: Radio 2).

Bromfietser gewond

Maandag 28 januari 2019
Pelt - Bromfietser gewondVanmorgen rond 7.15u kwam het in de Broesveldstraat tot een botsing tussen een 56-jarige bromfietser uit Neerpelt en een auto bestuurd door een 37-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren. De bromfietser moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Diefstal aan Leopoldlaan

Maandag 28 januari 2019
Van op een werf aan de Leopoldlaan hebben onbekenden tijdens het voorbije weekend relais- en meterkasten gestolen ten nadele van Infrax.

Het weer: winterse periode

Maandag 28 januari 2019
Pelt - Het weer: winterse periodeVandaag wisselen bewolkte perioden af met opklaringen. Er vallen een aantal buien, die kunnen vergezeld worden van korrelhagel of natte sneeuw. Naarmate de namiddag vordert wordt de buienkans evenwel kleiner en zijn er bredere opklaringen. De maxima liggen rond 5 graden en er staat een strakke wind.
Morgen is het meestal droog en er is ruimte voor wat zonneschijn. Na een koude start met lichte vorst klimt het kwik tot een graad of 4. In de avond en volgende nacht komt een storing opzetten en (…) Het hele nieuwsbericht
Vrijdag 1 februari staat bij Radio 2 Limburg volledig in het teken van de Limburgse burgemeesters. De grote burgemeestersmarathon haalt ze allemaal naar de studio in Hasselt. "We polsen naar hun plannen voor de komende zes jaar. En ze gaan figuurlijk uit de kleren voor de lens van onze fotograaf. Dat is allemaal live te volgen op radio2.be", zegt Kaat Mendonck van Radio 2 Limburg.
Pelt - Online loket voor aangifte klein misdrijfVoor een aangifte van een klein misdrijf zoals een fiets- of bromfietsdiefstal, winkeldiefstal of vandalisme (behalve beschadigingen aan voertuigen) kan u voortaan terecht bij 'police-on-web'. U moet dus niet meer naar een politiekantoor gaan. Het online politieloket is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar. Dit is de link.

Loslopende hond

Maandag 28 januari 2019
Pelt - Loslopende hondZoomAan de Verkeerde Lieve Heer loopt deze jonge Mechelse herder rond, meldt de lokale politie Hano. Het is een reu die heel schuw is en moeilijk te vangen. Wie kent de eigenaar?

Zebracinema: 'Becoming Astrid'

Maandag 28 januari 2019
Pelt - Zebracinema: 'Becoming Astrid'Zoom"Becoming Astrid" - Pernille Fischer-Christensen - Zweden, Denemarken - 2018  - 123'
Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als "Pippi Langkous" is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.
Morgen om 20.15u in Dommelhof, donderdag om 20.30u in De Velinx in Tongeren.

No de määrt

Maandag 28 januari 2019
Pelter Hükske
Pelt - No de määrtZoomVandaag vult Fons Tuyaerts het "Pelter Hükske" met weer een goeie mop!

Handbal: Nelo - Meeuwen 38-20

Zondag 27 januari 2019
In Liga 1 van het handbal heeft Nelo Meeuwen geklopt. Uitslag: 38-20

In de actualiteit vandaag...

Zondag 27 januari 2019
Pelt - In de actualiteit vandaag...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwjaarsfeestje in de Geuskens

Zondag 27 januari 2019
Pelt - Nieuwjaarsfeestje in de GeuskensZoomAfgelopen vrijdag hebben de inwoners van de Geuskens van Sint-Huibrechts-Lille geklonken op het nieuwe jaar. Ze zorgden voor een tent, terrasverwarmers, soep, cake & drank. En ze maakten ook al plannen om in de zomer weer samen te komen. Beste wensen vanwege ‘De Geuzeleuters"!

Pol Goven over zijn Nepal-project

Zondag 27 januari 2019
Pelt - Pol Goven over zijn Nepal-projectZoomOp uitnodiging van Samana Grote Heide Pelt kwam Pol Goven zijn project in Nepal toelichten. Alle verenigingen van Grote Heide waren uitgenodigd; 35 geïnteresseerden kwamen luisteren naar zijn boeiend verhaal. Pol vertelde op welke manier hij geraakt is om het project Sherpa health care, een plaatselijke medische hulppost, op te starten. Het gehele project wordt altijd in overleg met de plaatselijke sherpa-raad besproken. Sherpa Karma, Pols persoonlijke sherpa tijdens zijn klimprojecten, (…) Het hele nieuwsbericht
Pol Goven over zijn Nepal-projectPol Goven over zijn Nepal-project
Zoom

Herkol verliest van Koersel

Zondag 27 januari 2019
Pelt - Herkol verliest van KoerselHerkol heeft deze namiddag met 0-1 verloren van Weerstand Koersel. Grote Heide versloeg Turkse  FC met 6-0. Sparta Lille speelde thuis 1-1 gelijk tegen Verbroedering Lommel. Kadijk versloeg SC Donk met 2-1.

Theo Geens overleden

Zondag 27 januari 2019
Pelt - Theo Geens overledenVandaag is Theo Geens overleden, de echtgenoot van Bertha Meuris. Hij was 86 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Handbal: gelijkspel voor HCO

Zondag 27 januari 2019
Pelt - Handbal: gelijkspel voor HCOIn de 1ste Liga van het handbal heeft HCO gisteravond 22-22 gelijk gespeeld in en tegen Merksem. Het was de eerste wedstrijd na de winterstop. Een moeilijke verplaatsing voor HCO, aangezien Merksem een aantal ervaren spelers in de rangen heeft. Toch konden er best punten gepakt worden, aangezien Merksem een rechtstreekse tegenstander kan worden in de strijd tegen de degradatie.
HCO begon goed aan de wedstrijd en bleef gedurende het grootste deel van de eerste helft een voorsprong behouden van (…) Het hele nieuwsbericht

Rosalie Coenjaerts overleden

Zondag 27 januari 2019
Pelt - Rosalie Coenjaerts overledenIn het Z.O.L. in Genk is vandaag de uit Achel afkomstige Rosalie Coenjaerts overleden, de weduwe van Paul Cornelissen. Ze was 86 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-centrum. Begroeting: donderdag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

KNBC wint overbandbeker

Zondag 27 januari 2019
Biljartclub KNBC heeft in het Pelterke de finale overband gewonnen in een mooie wedstrijd tegen "Hand in Hand" uit Balen. De winnende ploeg bestond uit Adriaan Pellens, Marc Drieskens, JP Verschakelen en kopman Toon Valkenborgh.

Sporting wint bij Hurry Up

Zaterdag 26 januari 2019
Pelt - Sporting wint bij Hurry UpIn de BENE-league van het handbal heeft Sporting NeLo vanavond het Nederlandse Hurry Up verslagen. Uitslag: 24-27.

Esperanza Pelt wint in Wellen

Zaterdag 26 januari 2019
Pelt - Esperanza Pelt wint in WellenEsperanza Pelt heeft met 0-1 gewonnen in Wellen. Kevin Clerckx scoorde voor Esperanza in de 55ste minuut. Esperanza staat nu veertiende in de stand. Lindel-Hoeven VV verloor met 1-0 op het veld van KFC Eksel. Lindel-Hoeven staat veertiende in de rangschikking.
Grensgevallen
Valkenswaard wil dé paardenhoofdstad van de Benelux worden. De gemeente wil vol inzetten op het aantrekken van de top van de internationale paardensector. Dat blijkt uit een rapport van twee studiebureaus dat in opdracht van de gemeente is gemaakt, zo meldt het Eindhovens Dagblad.
Momenteel wordt aan de Maastrichterweg al het vijfde groot stallencomplex gebouwd; de gemeente verwacht er nog vijf tot tien in de komende tien jaar. Daarbij wordt ook gedacht aan een gespecialiseerde paardenkliniek, een opvang voor voormalige toppaarden, een vijfsterrenhotel voor bezoekers van springwedstrijden en woonruimte voor paardenverzorgers en -trainers. Het project zou 50 tot 75 extra jobs opleveren en werk voor ruim 100 seizoenswerkers. 
Is uw voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden verlopen en wilt u geen 3 jaar wachten om dit opnieuw aan te vragen? Goed nieuws, dan: vanaf 1 februari kunt u éénmalig een voorlopig rijbewijs van 12 maanden aanvragen. U moet wel aan enkele voorwaarden voldoen: het voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden mag nog geen 3 jaar vervallen zijn, het theoretisch examen moet nog steeds geldig zijn en u moet minimum 6 uur rijschool volgen na het verval van uw voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden. (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in het Hageven

Vrijdag 25 januari 2019
Pelt - Ondertussen, in het HagevenZoomDaar stootte Marcella Stappers op een damhertje toen ze deze week ging zoeken naar de kalfjes van Galloway-runderen. De runderen leken met het hertje geen problemen te hebben. Vandaag kwam er echter slecht nieuws uit het Hageven: de dierenarts heeft een Galloway-koe, die enkele dagen geleden een kalfje ter wereld bracht, moeten laten inslapen. Bij het kalven was niet alleen de nageboorte naar buiten gekomen maar de hele baarmoeder, die ging bevriezen en het dier uiterst zwak maakte. Haar kalf is opgevangen door medewerkers van Natuurpunt en zal met de fles worden grootgebracht.
Ondertussen, in het HagevenOndertussen, in het HagevenOndertussen, in het Hageven
Zoom

Staking dreigt bij De Lijn

Vrijdag 25 januari 2019
De vakbonden bij De Lijn hebben een stakingsaanzegging ingediend voor de regio Noord-Limburg. Volgens de bonden is daar sprake van een ernstig personeelstekort en is één op de vijf chauffeurs niet aan het werk. Dat heeft tot gevolg dat sommige ritten soms afgeschaft moeten worden. De bonden vragen ook een aanpassing van de werkroosters. De stakingsaanzegging loopt op 1 februari af. Bij De Lijn wordt gezegd dat men naar oplossingen zoekt en actief naar nieuw personeel op zoek is.
De Vlaamse regering heeft vandaag een zg. reparatiebesluit goedgekeurd waardoor de schaderegeling voor de wolf opnieuw van kracht is. Ook over zijn beschermingsstatus is geen twijfel meer mogelijk. Twee weken geleden vernietigde de Raad van State in een arrest de laatste wijzigingen aan het Soortenbesluit. Daardoor was de regeling om kraaiachtigen, spreeuw en overzomerende brandgans in Vlaanderen te bestrijden met een generieke afwijking niet langer van kracht. Maar ook alle bepalingen rond (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Nieuwjaarsborrel Wijerpad/ SchoolstraatZoomZaterdag klonken de inwoners van het Wijerpad en de Schoolstraat van Sint-Huibrechts-Lille op het nieuwe jaar. Het werd een gezellige avond. Er werd goed gesmuld van een lekkere taart!

Koos Lukkesen overleden

Vrijdag 25 januari 2019
Pelt - Koos Lukkesen overledenWoensdag is in Neerpelt Koos Lukkesen overleden, de echtgenoot van Fientje Wijers en de oprichter van Lucas Kantoormeubelen. Hij was 81 jaar. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag om 19.30u is er een afscheidsdienst in het crematorium in Lommel, waarna gelegenheid tot begroeting. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Beiaardbezoek

Vrijdag 25 januari 2019
Pelt - BeiaardbezoekZoomMorgen/zaterdag krijgt de beiaard van Neerpelt bezoek van twee Amerikaanse studenten van de universiteit van Yale (VSA). Aan die universiteit is een groep studenten heel actief bezig met de beiaard. Omdat er ginder geen docenten zijn, leren de studenten het aan elkaar. Ze hebben heel goede contacten met de beiaardschool van Mechelen. De twee studenten, die naar Neerpelt komen, zijn voor langere tijd in het land om het beiaardspel echt goed onder de knie te krijgen. Ze studeren momenteel in Mechelen. Ze bezoeken morgen niet alleen het Neerpeltse instrument, maar trekken daarna ook nog naar Hasselt. Tijdens de markt kunnen we hun vorderingen al horen… 

Frenske Agten overleden

Vrijdag 25 januari 2019
Pelt - Frenske Agten overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Frenske Agten overleden. Hij was 52 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in familiekring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Sporting 50 jaar

Vrijdag 25 januari 2019
Pelt - Sporting 50 jaarZoomWe meldden al dat Sporting NeLo dit jaar zijn 50-jarig bestaan viert. Naar aanleiding daarvan hebben ze bijgaand promofilmpje op Facebook gezet.

Iets zachter

Vrijdag 25 januari 2019
Weerbericht
Pelt - Iets zachterStoringen bereiken onze streken in het weekend en brengen een portie minder koude lucht met zich mee. Helaas gaat dit ook gepaard met regen. De winter keert even op zijn stappen terug, maar na het weekend wordt het terug kouder. Al is de koude wel eerder beperkt.
Vandaag blijven de wolken hardnekkig aanwezig in het weerbeeld. Later in de namiddag komt een storing opzetten. Eerst valt er sneeuw, maar die gaat later over in regen. De maxima liggen rond 3 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

'Dialect in kinderdagverblijven'

Vrijdag 25 januari 2019
Onze collega's van 1Limburg, de regionale omroep in Nederlands-Limburg, hebben een origineel idee gelanceerd om het uitsterven van het dialect tegen te gaan: ze stellen voor dat er in de kinderdagverblijven  voortaan alleen nog Limburgs dialect wordt gesproken. Op die manier zou de basis worden gelegd voor het behoud van het 'Limburgs'. Misschien een idee dat ook aan deze kant van de Maas kan worden toegepast? 

Equibel Trophy voor Edouard Simonet

Donderdag 24 januari 2019
Tijdens de eerste editie van Equigala gisteravond werd vierspanmenner Edouard Simonet gelauwerd met de prestigieuze Equibel Trophy. De huismenner van de Arabo-Friese fok- en sportstal Jelle’s Home uit Neerpelt behaalde deze award na zijn succesvolle deelname met team brons en individueel brons op de World Equestrian Games 2018 in Tryon. Simonet is trots op deze award en kijkt al met spanning uit naar het komende wedstrijdjaar: “Mijn grootste doel voor 2019 is mijn zilveren EK-medaille van Göteborg 2017 verdedigen en het podium te behalen tijdens het Europees Kampioenschap in Donaueschingen.”

Gerard Gielen overleden

Donderdag 24 januari 2019
Pelt - Gerard Gielen overledenVandaag is in Lommel de uit Overpelt afkomstige Gerard Gielen overleden, de weduwnaar van Katie Blabla. Hij was 85 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.
Een aantal senioren heeft een mail gekregen met het aanbod om een Seniorenvoordeelkaart te kopen. Die kost 27 euro en zou volgens de mail heel wat voordelen opleveren. Het Radio2-programma "De Inspecteur" trok dat na en stelde vast dat het allemaal nogal onduidelijk is. Ook de FOD Economie heeft zijn bedenkingen. Lees "De Seniorenvoordeelkaart" bij Radio2.

Opnieuw code geel

Donderdag 24 januari 2019
Pelt - Opnieuw code geelVanavond en vannacht zijn er zeer lokaal nog lichte sneeuwbuitjes mogelijk, maar het is vooral opletten voor aanvriezende mist. Voornamelijk in Laag- en Midden-België. Het KMI geeft voor Limburg code geel.

Nieuwe bvba: Knevels Renting

Donderdag 24 januari 2019
Jim en Ben Knevels, beiden uit Pelt, hebben de bvba Knevels Renting opgericht met zetel aan de Vennenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verhuur van allerlei goederen en de verkoop van aanhangwagens en bijhorigheden.

Geen jeugdvoetbal

Donderdag 24 januari 2019
Er is geen jeugdvoetbal en G-voetbal dit weekend, ook alle matchen voor reserven en recreanten in Limburg van nu tot en met zondag zijn uitgesteld. Dat heeft het Provinciaal Comité van de voetbalbond beslist, uiteraard ingevolge het winterweer.

Even de lucht in. Brrrrr

Donderdag 24 januari 2019
Pelt - Even de lucht in. BrrrrrZoomLaten we even gaan vliegen om de lezers van de Internetgazet te laten zien hoe mooi het is, Pelt onder een sneeuwlaagje. Dat moet Pol Goven gisteren gedacht hebben. En hij maakte bijgaand filmpje. Weet u welk deel van Pelt onder hem voorbij schuift?

Doe je mee aan Generatie Rookvrij?

Donderdag 24 januari 2019
"Kinderen en jongeren hebben het recht om rookvrij op te groeien. Om te kunnen spelen en zich te amuseren in omgevingen waar niet gerookt wordt. Want kinderen en jongeren kopiëren gedrag, en ook roken valt daaronder. Als kinderen en jongeren andere jongeren of volwassenen zien roken, dan wekt dit de indruk dat roken een normaal en aangenaam onderdeel van het leven is, in plaats van een dodelijke verslaving" - dat is het motto van de nieuwe organisatie Generatie Rookvrij. Zij doet een oproep aan personen en organisaties om mee te doen met deze campagne. Meer info via deze link.

Sneeuw aan de Scoutsrally

Woensdag 23 januari 2019
Pelt - Sneeuw aan de ScoutsrallyZoom                                                                                         (Foto FV)

Carine Rijken overleden

Woensdag 23 januari 2019
Pelt - Carine Rijken overledenGisteren is Carine Rijken overleden, de echtgenote van Jean Schildermans. Ze was 59 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Opgepast: gladheid

Woensdag 23 januari 2019
Pelt - Opgepast: gladheidVanaf vanavond en dit minstens tot donderdagvoormiddag gaat het overal opnieuw vriezen. Hierdoor is er gevaar voor ijsplekken door bevriezing van natte weggedeelten of verharde sneeuw. Er kan ook aanvriezende mist gevormd worden. Een paar lichte sneeuwbuitjes zijn niet uitgesloten, maar de neerslaghoeveelheden blijven beperkt. Het KMI geeft dan ook code geel!

Nieuwjaarsreceptie Femma Boseind

Woensdag 23 januari 2019
Pelt - Nieuwjaarsreceptie Femma BoseindZoomFemma Boseind startte gisteren het nieuwe werkjaar. Eerst werd iedereen welkom geheten met heerlijke bubbels. Na een woordje uitleg (de nieuwjaarsbrief) van de voorzitster mochten de 17 dames van het lekkere aperitiefhapje genieten. Nadien gingen de meeste dames een heuse winterwandeling maken, in de sneeuw! Onderweg mochten ze de vele breinbrekers gaan oplossen. Dat was dus al een activiteit met lichaamsbeweging en wat hersenactiviteit. Terug aangekomen in De Kentings kreeg iedereen een kop lekkere warme kippensoep en zwart brood. En dat smaakte! (LL)

Frans van der Meij overleden

Woensdag 23 januari 2019
Gisteren is in WZC Immaculata Frans van der Meij overleden, de weduwnaar van Wil van der Vlugt. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Die wonderlijke vogelpootjes

Woensdag 23 januari 2019
Pelt - Die wonderlijke vogelpootjesZoomVogelpootjes zijn klein, dun en bloot. Die bevriezen met al die nachtvorst. Tenminste, dat zou je denken, want onze tenen redden het vaak niet zonder bescherming. Maar vogelpoten bevriezen níet. Hoe is dat mogelijk?
Voor de duidelijkheid: wat gebeurt er bij bevriezing? Als het vriest, vernauwen de bloedvaten in vingers, tenen, oorlellen en andere onbedekte lichaamsdelen die ‘misbaar’ zijn. Daardoor verliest het lichaam minder warmte aan de koude buitenlucht en kunnen de echt (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwjaarsfeest bij Neos

Dinsdag 22 januari 2019
Pelt - Nieuwjaarsfeest bij NeosZoomIn een ruime zaal van het Neerpeltse college werden de studiebanken weggeschoven om plaats te maken voor ruimgedekte tafels. Naar jaarlijkse gewoonte werd gestart met een misviering, voorgegaan door ons bijna oudste lid: E.H. Jan Winters. De mis werd opgeluisterd door de a capella-groep ”Zwing” met bekende “evergreens” die door alle aanwezigen fel gesmaakt werden. Na de traditionele nieuwjaarsreceptie werd aan door de dames van de stuurgroep piekfijn versierde tafels een even traditioneel (…) Het hele nieuwsbericht

Dertig keer chemisch afval gedumpt

Dinsdag 22 januari 2019
Drugslabs hebben vorig jaar in Limburg 30 keer chemisch afval gedumpt, het dubbele van in 2017. De politie schat de waarde van de drugs die daarmee gemaakt zijn tussen de 50 en 150 miljoen euro. De vele dumpingen van drugsafval zijn maar een topje van de ijsberg. Vermoed wordt dat er zo’n 80 procent gewoon in de leidingen wordt geloosd, wat erg schadelijk is voor de volksgezondheid.

Marktkramers trakteren

Dinsdag 22 januari 2019
Aanstaande donderdag 24 januari trakteren de marktkramers van de weekmarkt op de Oude Markt. Dat was zo de traditie op de Overpeltse weekmarkt en die wordt dus ook in Pelt voortgezet.  Een borreltje en lekkere verse soep zullen zorgen voor een warme neus op een winterse weekmarkt.

Sporting 50 jaar

Dinsdag 22 januari 2019
Pelt - Sporting 50 jaarOp 31 augustus viert handbalclub Sporting NeLo haar 50-jarig bestaan. Dat blijkt uit een filmpje op Facebook. De 50ste verjaardag zal gevierd worden met een receptie met een terugblik op de halve eeuw handbal in Neerpelt, en met een optreden van Funky 'D, gevolgd door een afterparty. Sporting belooft dat het een bruisend feest zal worden! 
Pelt - Ruiten ijsvrij en voetpaden sneeuwvrijZoom
Nu het al een paar dagen vriest, zie je nog altijd mensen vertrekken met ruiten die niet helemaal ijsvrij zijn gemaakt. Je riskeert hiervoor een boete, van 58 tot 1375 euro. Volgens het verkeersreglement moeten zowel de voor- als de achterruit, alle zijruiten en alle spiegels vrij zijn van sneeuw en ijs. En met de sneeuw die vandaag gaat vallen, is het ook verplicht om de voetpaden voor je deur sneeuwvrij te maken

60 jaar Ploem!

Maandag 21 januari 2019
Promotekst
Pelt - 60 jaar Ploem!ZoomVanwaar zou de naam Ploem komen? De eerste keer dat we daarmee geconfronteerd werden, was in het prachtige gedicht van Paul Van Ostaijen, "Marc groet 's morgens de dingen". Dat begint als volgt:
Dag ventje met de fiets op de vaas met de bloem ploem ploem
Maar dat had natuurlijk niets te maken met Henri Ploem. Want die startte in het jaar 1959 met zijn zaak in de Dorpsstraat in Overpelt. Juwelen, uurwerken en brillen zijn sinds dat jaar niet meer weg te denken uit het (…) Het hele nieuwsbericht
60 jaar Ploem!60 jaar Ploem!60 jaar Ploem!
Zoom

Ziekteverzuim bij leerkrachten

Maandag 21 januari 2019
In het algemeen stijgt het ziekteverzuim bij de Vlaamse leerkrachten, maar Limburg blijft de provincie met het grootste gemiddeld aantal ziektedagen bij leerkrachten. Psychosociale aandoeningen zijn de grootste oorzaak dat leerkrachten afwezig zijn. Het gaat dan over problemen zoals stress, burn-out en depressie. (Radio 2)

Poging tot inbraak mislukt

Maandag 21 januari 2019
Pelt - Poging tot inbraak misluktEen poging tot inbraak in de Veldstraat is vandaag mislukt. Dat meldt politie HANO. De dader had geprobeerd de schuifdeur aan de achterzijde te forceren, maar dat lukte niet. 

Tegenslag voor geothermieplannen

Maandag 21 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Het geothermische warmtenetwerk in Mol en Dessel krijgt niet de vorm en omvang zoals het eind november 2017 aan het grote publiek werd gepresenteerd. Dat besluiten de gemeentebesturen van Mol en Dessel na overleg de afgelopen weken met VITO en Fluvius. De geothermiecentrale in Donk levert op dit ogenblik onvoldoende vermogen om het uitgebreide netwerk te voeden. Beide gemeentebesturen blijven evenwel geloven in de toekomst van geothermie in de Kempen als duurzame (…) Het hele nieuwsbericht

Lor Teuwens overleden

Maandag 21 januari 2019
Pelt - Lor Teuwens overledenIn WZC Immaculata is gisteren Lor Teuwens overleden, de echtgenoot van Irma Hendriks. Hij was 87 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (17.45-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Code geel: sneeuw

Maandag 21 januari 2019
Pelt - Code geel: sneeuwEen storing bereikt dinsdagochtend de kust en trekt dan van west naar oost door het land en verlaat op het einde van de dag ons land. "We verwachten 2 tot 5 cm sneeuw in 6u tijd in het hele land. 's Avonds vallen er nog winterse buien die plaatselijk nog kunnen zorgen voor enkele cm verse sneeuw", waarschuwt het KMI.

Catho Buteneers overleden

Maandag 21 januari 2019
Pelt - Catho Buteneers overledenGisteren is in WZC Immaculata in Overpelt de uit Hamont afkomstige Catho Buteneers overleden, de weduwe van Mathieu Spelters. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (17.30-18 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Henri Theunissen overleden

Maandag 21 januari 2019
Pelt - Henri Theunissen overledenZaterdag is de uit Overpelt afkomstige Henri Theunissen overleden, de echtgenoot van Philomene Leten. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Ontwerp eens een geschenk

Maandag 21 januari 2019
Pelt - Ontwerp eens een geschenkHet gemeentebestuur schrijft een wedstrijd uit voor de realisatie van een kunstwerk dat kan dienen als geschenk bij huwelijksjubilea (gouden, diamanten, briljanten,... bruiloft). Het is de bedoeling om te komen tot een kunstwerk in reproduceerbaar materiaal met een waarde van 200 euro per stuk. Dit kunstwerk moet op 450 exemplaren gemaakt worden, gespreid over 3 jaar.
Voor de wedstrijd komen alle kunstenaars in aanmerking die momenteel in de gemeente Pelt wonen. Kunstenaars die willen (…) Het hele nieuwsbericht

Zebracinema: 'Utøya'

Maandag 21 januari 2019
Pelt - Zebracinema: 'Utøya'Zoom"Utøya" - Erik Poppe - Noorwegen - 2018 - 92'
Op 22 juli 2011 laat een zwaarbewapende rechtsextremist een bom afgaan in Oslo, waarna hij richting het eiland Utøya trekt waar een zomerkamp voor jongeren plaatsvindt. Geschokt door het nieuws uit de hoofdstad zijn de jongeren in contact met hun familie thuis om ze gerust te stellen dat ze ver van het incident vandaan en veilig zijn. Tot er opeens schoten te horen zijn. In één take volgen we de 18-jarige Kaja die haar zusje zoekt, terwijl ze de 72 minuten durende aanslag probeert te overleven.
Morgen om 20.15u in Dommelhof, donderdag om 20.15u in Cinema Walburg.

René Segers overleden

Maandag 21 januari 2019
Pelt - René Segers overledenGisteren is René Segers overleden, de echtgenoot van Jet Franssen. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens.

Verkeslèèr

Maandag 21 januari 2019
Pelter Hükske
Pelt - VerkeslèèrZoomWeer een mop van Fons Tuyaerts! 

Negentien everzwijnen gedood

Zondag 20 januari 2019
Op het militair domein in Hechtel en Leopoldsburg zijn afgelopen weekend tijdens een drukjacht 15 everzwijnen gedood. In wildbeheerseenheid De Zand in Pelt waren er dat vier.

Sporting verliest van Bocholt

Zondag 20 januari 2019
Pelt - Sporting verliest van BocholtNog eens een aangename, spannende handbalwedstrijd deze namiddag in de sporthal van Dommelhof, met Sporting NeLo tegen Achilles Bocholt, de leider in de BENE-league. Veel Bocholtse supporters ook, naast het Sporting-heir. Achilles won met 31-36. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Voor een volle sporthal met een pak handbalgekke supporters was het aangenaam toeven in een fantastische sfeer! Het werd stuivertje wisselen de hele wedstrijd, maar de routine en (…) Het hele nieuwsbericht

Pol Pinxten overleden

Zondag 20 januari 2019
Pelt - Pol Pinxten overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Pol Pinxten overleden, de echtgenoot van Stiena Eerdekens. Hij was 85 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: woensdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch.
Pelt - Verlies voor Kadijk, winst voor LHVVKadijk heeft vandaag met 4-1 verloren van Peer SV. Lindel-Hoeven VV versloeg Stal Koersel met 1-0. Sparta Lille  won met 0-1 bij Loksbergen. 

Sporting verlengt contract met Vlijm

Zaterdag 19 januari 2019
Pelt - Sporting verlengt contract met VlijmSporting NeLo heeft de overeenkomst met trainer Martin Vlijm (foto) verlengd. Het was de uitdrukkelijke wens van beide partijen om verder te gaan. Zowel de spelerskern als het bestuur zijn van mening dat er onder Vlijm nog verder progressie geboekt zal worden en daarvoor is deze continuïteit voor de groep erg belangrijk, aldus Sporting.

Esperanza klopt Houtvenne

Zaterdag 19 januari 2019
Pelt - Esperanza klopt HoutvenneEsperanza Pelt heeft vanavond Houtvenne, 3de in de stand, verslagen met 1-0. Het doelpunt van Pelt viel in de 34ste minuut. Een strafschop van Goossens werd in eerste instantie door de doelman van Houtvenne geweerd, maar Maxim scoorde toch in de rebound. Pelt lag heel de wedstrijd onder druk, maar overleefde dankzij prima werk van doelman Mertens. Jordie van der Schoot verknalde in de 79ste minuut nog een reuzenkans op de 2-0.
Grote Heide speelde 2-2 gelijk in Elen. Herkol verloor met 4-0 op het veld van KVK Beringen.

Lena Hermans overleden

Zaterdag 19 januari 2019
Pelt - Lena Hermans overledenGisteren is Lena Hermans overleden, de weduwe van Jan Conincx. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (17.45-18.15) uur in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Thieu van Dijk overleden

Zaterdag 19 januari 2019
Gisteren is Thieu van Dijk overleden, de weduwnaar van Leonie Vaesen. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Gratis naar het Mega Schlagerfest!

Zaterdag 19 januari 2019
En wie heeft de duokaarten voor het Mega Schlagerfest van vanavond gewonnen? Het zijn Linda Plessers en Peggy Schiemann. Hun tickets liggen vanavond klaar aan de kassa in de sporthal van Dommelhof!
Veel Vlaamse jeugdbewegingen kunnen deze zomer geen kamp opzetten in het zuiden van de provincie Luxemburg, omdat daar een groot gebied minstens tot 16 september niet betreden mag worden vanwege de varkenspest. In beperkte mate kan voor bepaalde locaties ontheffing worden verleend. Verzoeken daartoe kunnen tot 28 februari bij de provincie Luxemburg worden ingediend. Binnen een maand volgt dan een beslissing. (Bron: waalsweekblad.be)
Er komt een derde rijstrook op de E314 in Heusden-Zolder. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat daarvoor de middenberm gebruiken tussen de kanaalbrug in Viversel en de op- en afrit 27 Circuit Zolder. De derde rijstrook komt in beide richtingen en is permanent, dus geen zogenaamde spitsstrook. Doordat de middenberm daar zeer breed is, kunnen ook de pechstrook en de parkeerhavens blijven, en moet dus niet in de breedte gewerkt worden.
Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om het hele wegdek - (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar het Mega Schlagerfest?

Vrijdag 18 januari 2019
Pelt - Gratis naar het Mega Schlagerfest?ZoomOp dit moment is de opbouw van het Mega Schlagerfest in Dommelhof volop bezig. Zin om morgen mee te swingen? Wij geven twee duokaarten weg. Laat hieronder in een reactie weten waarom jij zo graag naar het Mega Schlagerfest wil gaan. De winnaars worden morgenmiddag hier bekendgemaakt. Vandaag en morgen is er trouwens nog voorverkoop via www.vzwkinderpret.be en morgenavond kan je ook aan de kassa terecht.

Opgelet: code geel

Donderdag 17 januari 2019
Van 17/01 21u tot 18/01 09u waarschuwt het KMI met code geel. Vannacht is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten of door winterse buien. De strooidiensten zijn deze avond al uitgerukt.

Gisèle Meuwis overleden

Donderdag 17 januari 2019
Pelt - Gisèle Meuwis overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Gisèle Meuwis overleden, de echtgenote van Hans Wijnands. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Sporting zondag tegen Bocholt

Donderdag 17 januari 2019
Pelt - Sporting zondag tegen BocholtAanstaande zondag is het zover: handbalclub Sporting NeLo ontvangt Achilles Bocholt in de sporthal van Dommelhof. Een voorbeschouwing van Sven Spooren:
De rivaliteit tussen de twee teams is gekend. Vele ex-spelers van Sporting maken het mooie weer bij Bocholt, en met succes! Bocholt kaapte de laatste jaren de meeste prijzen weg en verdient daarvoor de credits. Het staat ook nu weer aan de leiding en is de favoriet.
Maar Sporting NeLo zal zijn vel duur verkopen! Willen we nog (…) Het hele nieuwsbericht

Alda Sleurs overleden

Donderdag 17 januari 2019
Pelt - Alda Sleurs overledenVandaag is Alda Sleurs overleden, de weduwe van Chel Schildermans. Ze was 93 jaar. De afscheidsviering zal in intieme kring plaatsvinden. Dinsdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-centrum, waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens.

Wijziging in busdiensten De Lijn

Donderdag 17 januari 2019
Pelt - Wijziging in busdiensten De LijnVanaf maandag wordt de dienstregeling van De Lijn gewijzigd voor (onder meer) lijn 48 (Hasselt - Hamont-Achel) en lijn 283 (Kleine Brogel - Hasselt). De juiste dienstregeling is hier te vinden.

Het eerste huwelijk in Pelt

Donderdag 17 januari 2019
Pelt - Het eerste huwelijk in PeltZoomHet eerste huwelijk in de fusiegemeente Pelt is ook een feit. Gisteren mocht burgemeester Frank Smeets het eerste koppel in de echt verbinden. Peltenaar Benny Kerkhofs trouwde met Steffie Meessens. Dochtertje Lieze (3) was daarvan een aandachtige getuige.

Geld van Markant voor St.-Vincentius

Donderdag 17 januari 2019
Pelt - Geld van Markant voor St.-VincentiusZoomDinsdag vond het jaarlijkse nieuwjaarsdiner van Markant n-Pelt plaats.  Tijdens het diner werd een prachtig opgestelde nieuwjaarsbrief voorgelezen door een van de leden. Verder werd een rondhaling gedaan voor het goede doel en die leverde 779,30 euro op. Dit bedrag wordt met veel plezier overgemaakt aan de Sint-Vincentiusstichting Peer. (Marie Rose Van de Poel)

Nieuwe bvba: J & M Building

Donderdag 17 januari 2019
Jonas De Mondt en Marjolein Evens, beiden uit Pelt, hebben de bvbaJ & M Building opgericht met zetel aan de Martinusdreef. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectontwikkeling, marktonderzoek, public relations en managementactiviteiten.

Nieuwe bvba: RDW Tuinen

Donderdag 17 januari 2019
Robin De Windt uit Pelt heeft de bvba RDW Tuinen opgericht met zetel aan de Walstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aanleg en het onderhoud van tuinen en het leggen van klinkers, kasseien en stoepdallen.

Inbraak aan Larkendreef

Donderdag 17 januari 2019
Pelt - Inbraak aan LarkendreefGisteravond tussen 20 en 22u is er ingebroken in een woning aan de Larkendreef. De dader brak een deur open en haalde juwelen weg.
Pelt - Meet zelf de luchtkwaliteit in je straatHoe goed of slecht is de luchtkwaliteit op jouw locatie? Hoe zal ze evolueren in de komende uren? Vanaf nu heb je die gegevens altijd op zak dankzij de nieuwe luchtkwaliteit-app Belair die de Vlaamse Milieumaatschappij vandaag lanceerde. Via haar luchtmeetnet meet de VMM voortdurend de luchtkwaliteit in Vlaanderen. "Elk uur berekenen we op basis van die data de gemiddelde uurwaarde voor heel wat parameters zoals stikstofdioxide (NO2), ozon, fijn stof (PM10, PM2,5) en roet", zegt Katrien Smet van VMM. De app stuurt ook melding bij alarmsituaties zoals een te hoog smoggehalte.

Geen weer om te betogen

Donderdag 17 januari 2019
Pelt - Geen weer om te betogenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Het wordt kouder

Donderdag 17 januari 2019
Weerbericht
Pelt - Het wordt kouderNa de doortocht van een storing volgende nacht, wordt in een noordelijke hoogtestroming onstabiele en koude lucht over onze streken aangevoerd. Buien komen daarbij gemakkelijk tot ontwikkeling en met de koude bovenluchten krijgen de buien een winters karakter. De volgende dagen stabiliseert de atmosfeer door de gunstige invloed van een hogedrukgebied. Het wordt echter nog wat kouder en tijdens de nachten vriest het algemeen.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Verspreid vallen er een (…) Het hele nieuwsbericht

Het 'Lieke van de hei'

Donderdag 17 januari 2019
Pelter Hükske
Pelt - Het 'Lieke van de hei'ZoomHallo! Deze keer geen mop, maar… iets veel beters!
Kijk eens wat ik na jaren zoeken gevonden heb: ‘Het Lieke van de hei’. Een vergeten parel - gezongen in het Pelter in de sixties door Guido Hermans. Jef Claessen zaliger noemde Guido nog ooit "de Belgische Jo Erens".
Luister maar eens hoe mooi ons dialect kan klinken! En Guido laat weten dat je deze link gerust mag doorgeven aan je kennissen en vrienden. Vraag eens of ze dit liedje nog kennen…
En wat vindt ge er zelf van? Schrijf eens een reactie neer via de Facebook-knop beneden… (Fons Tuyaerts)

François Agten overleden

Woensdag 16 januari 2019
Pelt - François Agten overledenMaandag is de uit Overpelt afkomstige François Agten overleden, de echtgenoot van Alice Stalmans. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Zondag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Lichtgewonden bij verkeersongeval

Woensdag 16 januari 2019
Pelt - Lichtgewonden bij verkeersongevalBij een botsing tussen twee personenwagens, gisternamiddag op het kruispunt van Leopoldlaan en Hofweg, zijn twee personen gewond geraakt: een 18-jarige Peltenaar en een 42-jarige vrouw uit Budel.

Zin in Compostela?

Woensdag 16 januari 2019
Pelt - Zin in Compostela?ZoomDe Tongerse werkgroep ’Compostela’ krijgt regelmatig vragen van Tongenaren voor informatie over ‘naar Compostela stappen’. Meestal weet men niet goed hoe hieraan te beginnen, heeft men vragen over de zin van pelgrimeren, vaak zijn het heel praktische vragen. Daarom wordt er nu zaterdag 19 januari, om 10u, voor kandidaat-pelgrims in Genk een informatiedag door het Vlaams Compostelagenootschap georganiseerd over ‘Stappen naar Compostela’. Pelgrims vertellen (…) Het hele nieuwsbericht

Beurzen voor vakmanschap

Woensdag 16 januari 2019
Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz maakt opnieuw geld vrij voor beurzen in de zogenaamde ‘meester-leerling-trajecten’. Die beurzen geven vakmensen de kans om intens samen te werken met iemand die bij hem of haar in de leer wil gaan. Zowel meester als leerling ontvangen een stuk van de beurs, samen voor een bedrag van maximaal 2.000 euro per maand. Gatz speelt daarmee verder in op de vernieuwde belangstelling voor oude beroepen en traditionele stielen.
Vakmanschap wordt in dit (…) Het hele nieuwsbericht

Pelt en Oudsbergen in cijfers

Dinsdag 15 januari 2019
Pelt en Oudsbergen, de twee nieuwe fusiegemeenten sinds 1 januari, zijn vanaf nu ook cijfermatig in beeld te brengen via het online platform "Limburg in cijfers". Het gaat niet alleen om de meest recente cijfers, ook om de cijfers uit het verleden. Via het online platform Limburg in cijfers kun je kerncijfers over diverse rubrieken online bekijken en downloaden. Nu dus ook voor Pelt en Oudsbergen. Selecteer daarvoor bovenaan je gemeente, vergeleken met Limburg. Je doorloopt systematisch alle rubrieken en navigeert zo door kerncijfers per rubriek. Op elke pagina kun je via de downloadknop rechts bovenaan de cijfers, visueel weergegeven, downloaden als pdf.
Pelt - Meer dan 5% meer leerlingen voor KunstacademieU hoorde het wellicht gisteren ql in het Nieuws: de Kunstacademies boeren erg goed! Er zijn momenteel in Vlaanderen meer dan 200.000 leerlingen die er les volgen, en de aantallen zijn dit jaar serieus gestegen. Zo ook in onze Noord-Limburgse Kunstacademie. Er zijn in Limburg 12 academies voor Podiumkunsten en 7 academies voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten: 19 academies in totaal dus. De KANL is qua oppervlakte de grootste van Limburg: 20 procent van de oppervlakte van de provincie behoort tot de (…) Het hele nieuwsbericht

Laatste voorbereidingen Autosalon

Dinsdag 15 januari 2019
Pelt - Laatste voorbereidingen  AutosalonZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Een oehoe in bad

Dinsdag 15 januari 2019
Pelt - Een oehoe in badZoomGisteren kreeg een oehoe, die besmeurd was met olie, een uitgebreid schuimbad in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Een speciale gebeurtenis want het was nog maar de tweede keer in de geschiedenis van het centrum, dat een oehoe in bad moest.
Het verhaal begon bij de Dierenambulance Limburg-Zuid (omgeving Maastricht) die in een tijdsspanne van enkele weken verschillende oproepen kreeg voor "een grote uil die overdag op de grond zat". Wanneer ze de vogel benaderden, vloog die echter steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Bart De Wever. Of Napoleon?

Dinsdag 15 januari 2019
Pelt - Bart De Wever. Of Napoleon?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Broeder Jaak Meylaers overleden

Dinsdag 15 januari 2019
In Zelzate is vrijdag de uit Neerpelt afkomstige broeder Jaak Meylaers overleden. Hij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in het WZC Sint-Jan in Zelzate.
Pelt - Nieuwjaarsreceptie Tuinhier Hènt-LilleZoomAfgelopen donderdag hield Tuinhier 't Hent-Lille haar nieuwjaarsreceptie in OC de Vranken. De voorzitter maakte de beste wensen voor 2019 over aan zo'n 80 aanwezige leden. Hij wenste ze veel gezellige momenten toe en die dag was er al één van. Verder overliep hij het jaarprogramma 2019 met o.a. een gespreksavond op 12 februari over het nieuwe erfrecht en de 3-daagse uitstap op 28, 29 en 30 juni naar het bloemeneiland Mainau in de Bodensee. En ja, het werd een gezellige avond bij een natje en een droogje. En nee, wij gaan niet fusioneren met tuinhier Pelt. (Fons Thijs)
Pelt - Nieuwe prins bij Liller MeulewiekersZoomDe Liller Meulewiekers hebben gisteren hun nieuwe prins voorgesteld aan het publiek. Er was weer veel volk en ambiance op het Frühschoppen, opgefleurd met dans en muziek van diverse artiesten. Op het einde van de namiddag werd als kers op de taart Danny I verkozen tot 49ste prins van de Liller Meulewiekers. Hij zal in 2019 de scepter over het Groet Hertogdom Lille zwaaien met als absolute hoogtepunt de internationale carnavalstoet die op zaterdag 2 maart door de Liller straten trekt. Danny I is beter bekend als Danny Willekens; hij is getrouwd met Daisy Boonen en heeft 2 prachtige dochters. Proficiat Danny, geniet ervan!
Pelt - Nieuwjaarsreceptie bij Tuinhier PeltZoomTuinhier Pelt wenste op de nieuwjaarsreceptie de talrijk opgekomen leden het allerbeste voor 2019. De voorzitster las haar traditionele nieuwjaarsbrief voor. Vooral de wens voor weer "een jaar met heel veel zon, maar zonder de rosse plekken in het gazon" viel bij de leden in de smaak. Daarna volgde de voorstelling van het nieuwe jaarprogramma. Ook de reis en de daguitstappen voor 2019 werden voorgesteld en hiervoor konden de aanwezige leden dan inschrijven. Zo was de daguitstap naar Antwerpen (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Bingo tijdens het DriekoningenfeestZoomTijdens het jaarlijks Driekoningenfeest van Samana-Boseind werd zaterdag in zaal “De Kentings” bingo gespeeld, en dat werd erg gewaardeerd door de 80 aanwezigen. Hoewel er tijdens het spel gedisciplineerd stilte en aandacht wordt vereist, is er nadien nog tijd voor ontmoeting, babbel, koffie en lekker eten. Een geslaagd initiatief en het feest wordt tenslotte afgesloten met een eucharistieviering als afsluiting van de Kersttijd. (Paul Verheyen)
Pelt - Fietsster gewond bij verkeersongevalBij een verkeersongeval op de Neuserdijk in Overpelt is vanmorgen rond 8.30u een 11-jarige fietsster licht gewond geraakt bij een verkeersongeval. Ze werd er aangereden door een auto die bestuurd werd door een 43-jarige inwoner van Pelt. Die bleef ongedeerd; het meisje werd overgebracht naar het Mariaziekenhuis.

Jacky Verkoyen overleden

Maandag 14 januari 2019
Pelt - Jacky Verkoyen overledenGisteren is Jacky Verkoyen overleden, de echtgenoot van Maria Gielen. Hij was 68 jaar en wordt vrijdag op de begraafplaats in Neerpelt begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Begroetingsmoment: donderdag (17.30-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Godsdienstonderwijs herbekeken

Maandag 14 januari 2019
Pelt - Godsdienstonderwijs herbekekenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Zebracinema: 'Blackkklansman'

Maandag 14 januari 2019
Pelt - Zebracinema: 'Blackkklansman'Zoom"Blackkklansman" - Spike Lee - VS - 2018 - 135'
Het is begin jaren zeventig en Ron Stallworth (John David Washington) is de eerste Afrikaans-Amerikaanse detective die in de politieafdeling van Colorado Springs dient. Stallworth is vastbesloten naam te maken en gaat moedig op een gevaarlijke missie: infiltreren en de Ku Klux Klan ontmaskeren. De jonge rechercheur werft al snel een doorgewinterde collega, Flip Zimmerman (Adam Driver), aan in het undercoveronderzoek van zijn leven.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Sedrik zoekt nachtraven

Maandag 14 januari 2019
Peltenaar Sedrik Oliha studeert TV/film aan de LUCA School of Arts, campus C-mine in Genk. Momenteel zit hij in zijn masterjaar, en voor zijn eindwerk wil hij een documentaire maken over mensen die 's nachts werken/leven - nachtwakers, arbeiders, hulpverleners, kunstenaars,... Wie zich aangesproken voelt en wil meewerken, kan hem mailen: sedrik.oliha[!]student.luca-arts.be.
Pelter Hükske
Pelt - Ge zult mèr 'n jong dochter hemme...ZoomLuidop meelezen! Met dank aan Fons Tuyaerts.

Basket: vlotte zege voor Pelt

Zondag 13 januari 2019
Pelt - Basket: vlotte zege voor PeltPelt-Bree 94-65 (23-16, 24-14 (47-30), 24-24 (71-54), 23-11 (94-65))
In eigen huis nam Pelt de beste start (12-6) maar met twee bommen op rij kwam Bree langszij: 12-12. Jago gunde ex-eersteklasse-speler Thomas Dreesen geen spatje ruimte en schitterde met zijn defense. Terwijl een hardwerkende Tom (10 reb.) het leven van de Breese center moeilijk maakte: 23-16. Ook het duo Bert-Duane hield Van Kempen goed in de tang. Verdedigend klopte het plaatje. Met 2 driepunters op rij spurtte Kaj naar (…) Het hele nieuwsbericht

'Neutjes' bij Pasar Overpelt

Zondag 13 januari 2019
Pelt - 'Neutjes' bij Pasar OverpeltZoomOndanks het barslechte weer en het BK veldrijden kwamen er toch 24 mensen wandelen en proeven van de lekkere "neutjes" die Pasar Overpelt aanbood aan zijn leden ter gelegenheid van het nieuwe jaar. En ze smaakten!

Nieuwe bvba: Nikasar Finance

Zondag 13 januari 2019
Akin SariYildiz uit Pelt heeft de bvba Nikasar Finance opgericht met zetel aan de Molenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bemiddeling in bank- en beleggingsdiensten én verzekerings- en kredietbemiddeling.

Nieuwe bvba: Janus I.D.E.O.

Zondag 13 januari 2019
Danny Vossen en Dorothea Heynickx, beiden uit Pelt, hebben de bvba Janus I.D.E.O. opgericht met zetel aan de Oude Ramp. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementondersteuning en -consulting.

Esperanza speelt gelijk

Zondag 13 januari 2019
Pelt - Esperanza speelt gelijkEsperanza Pelt is vandaag op het veld van Bornem 1-1 gelijk gaan spelen. Bornem opende de score in de 73ste minuut, een klein kwartier later kon Esperanza gelijkmaken via Senne Verbiest.
Herkol verloor met 0-2 van Melo Zonhoven. Sparta Lille versloeg Eendracht Houthalen met 5-1. Grote Heide verloor met 1-5 van Nevok Gruitrode.
Kadijk SK verloor met 1-2 van Thes Sport B.

Brand in achterbouw

Zondag 13 januari 2019
Pelt - Brand in achterbouwGistermiddag was er een brand in een achterbouw aan den Hoevenstraat in Overpelt. Bij aankomst van de brandweer was de bewoner er al in geslaagd de brand grotendeels te blussen.
Pelt - Samana Grote Heide vierde DriekoningenZoomMet ongeveer 60 leden vierde Samana Grote Heide haar jaarlijks driekoningenfeest. De zaal was al gauw gevuld om elkaar een gezond 2019 te wensen. Rik Molemans, onze nieuwe secretaris, heette ons hartelijk welkom, bij afwezigheid van onze nieuwe voorzitter, Jaak Aerts. We willen ook onze vorige voorzitter Gerard Hermans een goed herstel toe wensen na zijn operatie en hem vooral zeer hartelijk bedanken voor de jarenlange inzet als voorzitter van onze vereniging. Zoals gewoonlijk begon dit samenzijn met (…) Het hele nieuwsbericht
Samana Grote Heide vierde Driekoningen
Zoom
Pelt - Nieuw prinsenpaar bij CV De Rare VogelsZoomCarnavalsvereniging De Rare Vogels Grote Heide heeft haar nieuwe prinsenpaar voorgesteld, het eerste in de fusiegemeente Pelt. Dit jaar zullen Prins Dante I en Prinses Brenda het carnaval op Grote Heide leiden!
Pelt - Moedig Vooruit wint beker Jef JansenZoomBiljartclub K. Moedig Vooruit Neerpelt heeft gisteravond in De Peel de beker Jef Jansen gewonnen. Die was voor de 20ste keer georganiseerd door BC De Peel. Het was een spannende finale tussen BC Peer en K. Moedig Vooruit Neerpelt. Op de foto het winnende team met vlnr Theo Scheelen, Jos Vanbuel, Toon Van Houdt en Erwin Jansen.
Grensgevallen
Gemeenten in het Nederlandse Zuidoost-Brabant hebben jarenlang teveel betaald bij de aankoop van nieuwe brandweerwagens vanwege prijsafspraken tussen zes fabrikanten, waaronder DAF. Dat meldt Eindhovens Dagblad. In totaal gaat het om 82 tankautospuiten en hulpverleningsvoertuigen die tussen 1997 en 2011 werden aangeschaft. Per voertuig werd gemiddeld 5000 euro teveel betaald.

Natuur een maand voor op schema

Zondag 13 januari 2019
Door de relatief warme december en januari ligt de ontwikkeling in de natuur een maand voor op schema. Dat lmeldt naturetoday.com. Overal wordt de voorlente steeds duidelijker zichtbaar met bloeiende hazelaars, sneeuwklokjes en elzen. De komende week komt de tweede lichting elzenpollen in de lucht. Hooikoortspatiënten en huisartsen dienen daar bedacht op te zijn. Tot half maart worden elzenpollen in de lucht verwacht.

We hebben een nieuwe Miss België

Zondag 13 januari 2019
Pelt - We hebben een nieuwe Miss BelgiëZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

LHVV verliest van Racing Peer

Zaterdag 12 januari 2019
Pelt - LHVV verliest van Racing PeerLindel-Hoeven VV is vanavond met 2-0 gaan verliezen bij Racing Peer. In de stand staat Lindel-Hoeven VV veertiende met 15 punten uit 18 wedstrijden.

Thei Geunes overleden

Zaterdag 12 januari 2019
Pelt - Thei Geunes overledenIn WZC Sint-Jozef is gisteren Thei Geunes overleden, de echtgenoot van Gertruda Severens. Hij was 87 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Oplichting door 'dakdekkers'

Zaterdag 12 januari 2019
Grensgevallen
"In ons gebied zijn oplichters actief die renovaties uitvoeren aan daken en schoorstenen," meldt de politie Valkenswaard. "Zij doen dit zonder gemaakte afspraken. De oplichters laten een orderbrief zien die ze zelf gemaakt hebben. Hierdoor proberen ze reparaties uit te voeren en vervolgens veel geld te vragen. Ga niet in zee met deze mensen en mocht u uw dak willen laten repareren, schakel een goed bedrijf in!"
Promotekst
Pelt - Laatste winterterrasdagen bij Porta PeltaZoomVanaf 10 uur vandaag kan je terecht voor de laatste dagen winterterras Porta Pelta (foto), in de Groenstraat in Neerpelt. Geniet nog van de gezellige sfeer vandaag en morgen! Zondag om 15u trakteren ze je ook nog op een akoestisch optreden van Kevin en Dieter.

Fietsbieb vandaag open tot 12u

Zaterdag 12 januari 2019
Pelt - Fietsbieb vandaag open tot 12uZoomVorige maand werd de Fietsbieb van Pelt feestelijk geopend. Vandaag kan je er opnieuw terecht in Plaza Forte van 10.00 tot 12.00u. Je kunt er een kinderfiets ontlenen (12 tot 26 inch) aan € 20,00 per jaar (+ €20,00 waarborg). Als je je eigen fiets aan de Fietsbieb schenkt, rij je het eerste jaar zelfs gratis met een Fietsbieb-fiets! 

Wisselvallig weer

Zaterdag 12 januari 2019
Weerbericht
Pelt - Wisselvallig weerIn een noordwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Regenzones wisselen elkaar in vlug tempo af en de zon is vaak afwezig. De volgende dagen kan een uitloper van een hogedrukgebied voor tijdelijk droge condities zorge, maar het wordt wel iets kouder. Op het einde van de week nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het betrokken en tijdens de voormiddag is het overwegend droog, afgezien van enkele druppels motregen. In de namiddag trekt (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Eerste nieuwjaarsreceptie LindelsveldZoomVoor de eerste keer hielden de gezinnen van de buurt 'Het Lindelsveld' een nieuwjaarsdrink in 'Den Drossaerd' in Lindel-Hoeven. In een gezellige sfeer wensten de buren elkaar een gelukkig en gezond 2019. Met een drankje en een hapje werd er ook kennis gemaakt met nieuwe buren en afscheid genomen van de vorige. Een traditie lijkt geboren! (RS)
Morgenavond om 20.30u spelen Tectum Achel en Lindemans Aalst tegen elkaar in sporthal De Koekoek in Achel. Lindemans Aalst was eerder bekend als Asse-Lennik en is al jaren een vaste waarde in het hoogste niveau van het Belgische volley. Allen daarheen! 
Pelt - Digipelt-fotografen exposeren in Pelle MelleZoomDe leden van fotoclub Digipelt konden gisteravond ter gelegenheid van hun jaarlijkse nieuwjaarsdrink tevreden terugblikken op een geslaagd werkjaar, met o.m. een tentoonstelling van hun werken in september in Palethe. Deze foto's hangen momenteel in Pelle Melle, waar iedereen ze nog tot einde maart gratis kan gaan bekijken. (Foto's Paul Smeets)
Digipelt-fotografen exposeren in Pelle Melle
Zoom

Jan Philippe overleden

Vrijdag 11 januari 2019
Pelt - Jan Philippe overledenGisteren is Jan Philippe overleden, de echtgenoot van Fina Knevels. Hij was 83 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 12u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: dinsdag (19.30-20.30u) in funerarium Creemers, Belgebergstraat 5 in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Weekend zonder alcohol

Vrijdag 11 januari 2019
Pelt - Weekend zonder alcohol
Dit weekend is het extra opletten geblazen, want overal zal de politie alcoholcontroles houden in het kader van het nationale 'weekend zonder alcohol'. Er komen controleposten en eventueel steekproeven in het verkeer tussen vanavond 18 uur en maandagochtend 6 uur. De lokale politie neemt de gemeente- en de gewestwegen voor haar rekening. De autowegenpolitie houdt de
E313 en E314 in de gaten, met nadruk op op- en afritten en parkings.
Pelt - Er staat wat te gebeuren bij Proximus...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Laatste weekend 'Porta Pelta'

Vrijdag 11 januari 2019
Vanaf 16 uur vandaag kan je in Plaza Forte in Neerpelt weer terecht voor de Wintereditie van Porta Pelta. Het is het laatste weekend van de actie! Geniet nog van de gezellige sfeer op vrijdag, zaterdag en zondag. Zondag om 15 uur is er ook nog een akoestisch optreden van Kevin en Dieter.

Drugslabo ontdekt

Donderdag 10 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Drugslabo ontdektOp het industrieterrein in Hamont is vandaag een drugslabo ontdekt. Het labo was ondergebracht in een loods. In deze zaak zijn vier personen opgepakt. Voorlopig zijn niet meer bijzonderheden bekend. Mogelijk heeft een en ander te maken met de arrestatie van twee personen gisteren, nadat in Budel een bestelwagen met afval van drugslabo was tegengehouden.

Vandaag wordt Kuifje 90 jaar...

Donderdag 10 januari 2019
Pelt - Vandaag wordt Kuifje 90 jaar...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Suzanne Scrayen overleden

Donderdag 10 januari 2019
Pelt - Suzanne Scrayen overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Suzanne Scrayen overleden, de echtgenote van Willy Meekers. Ze zou eind deze maand 79 jaar worden. De afscheidsviering zal in familiekring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Nieuwe thuis voor dieren gezocht

Donderdag 10 januari 2019
Pelt - Nieuwe thuis voor dieren gezochtZoomHet Natuurhulpcentrum in Opglabbeek zoekt een nieuwe thuis voor een aantal dieren. Vanuit inbeslagnames wordt er gezocht naar een thuis voor 20-tal grasparkieten, enkele kanaries, enkele valkparkieten, een lachduif, een hangbuikvarken (foto), 7 schapen en een nandoe (man). Geïnteresseerden sturen een mailtje naar info[!]natuurhulpcentrum.be met foto's van de verblijven. Het NHC stuurt dan de adoptievoorwaarden door. (Foto NHC)

Christina Dewit overleden

Donderdag 10 januari 2019
In WZC Immaculata is vandaag Christina Dewit overleden.. Ze was 94 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring.

Dieven slaan op de vlucht

Woensdag 9 januari 2019
Pelt - Dieven slaan op de vluchtDieven jatten vanochtend twee elektrische fietsen uit de garage van een woning aan de Vonderstraat in de wijk Haspershoven. Toen ze wilden binnenbreken in het huis wekten ze de bewoners waarop ze meteen op de vlucht sloegen.

Opgelet: code geel

Woensdag 9 januari 2019
Gevaar voor gladheid tussen woensdagavond en donderdagochtend door rijm- en ijsplekken. Omdat het deze nacht op vele plaatsen licht gaat vriezen en omwille van de gevallen neerslag van vandaag  overdag kunnen er ijsplekken ontstaan. Bovendien kunnen er ook rijmplekken gevormd worden.
Pelt - Ziekenwagendienst start kwaliteitsprojectZoomVanaf morgen zal de Hulpverleningszone Noord-Limburg starten met het toepassen van ‘staande orders’. Verpleegkundigen met een specialisatie in de spoedgevallenzorg die tewerkgesteld zijn bij de hulpverleningszone mogen vanaf dan een aantal handelingen, die voorheen enkel voorbehouden werden voor een MUG-arts, uitvoeren wanneer ze bij een slachtoffer ter plaatse aankomen. Het gaat onder meer om het toedienen van pijnstilling, het behandelen van een hypoglycemie, epilepsie of een (…) Het hele nieuwsbericht

Jet Boons overleden

Woensdag 9 januari 2019
Pelt - Jet Boons overledenIn WZC Immaculata is vandaag Jet Boons overleden, de weduwe van Fik Brouwers. Ze was 77 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 13.30u) in de parochiekerk van Overpelt-centrum. Begroeting: vrijdag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Jacques Van Och overleden

Dinsdag 8 januari 2019
Pelt - Jacques Van Och overledenOp 4 januari is de uit Neerpelt afkomstige Jacques Van Och overleden, de echtgenoot van Kasia Kasiewicz. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Kleinere groei Eindhoven Airport

Dinsdag 8 januari 2019
Grensgevallen
Pelt - Kleinere groei Eindhoven AirportZoomMet een kleine 6% stijging in het aantal vliegbewegingen groeide Eindhoven Airport in 2018 zoals gepland minder hard dan de jaren ervoor, terwijl het aantal bestemmingen is toegenomen tot 82.
De populairste bestemmingen vanaf Eindhoven in 2018 waren Alicante, Faro, Boedapest, Londen Stansted en Málaga. De passagiersgroei (tot 6,2 miljoen passagiers) is het gevolg van meer bestemmingen, frequentieverhogingen en een toename van de bezettingsgraad per vlucht. De gemiddelde bezettingsgraad over het hele jaar steeg van 155 passagiers per vliegtuig naar 160,2.

Anna-Maria Paesen overleden

Dinsdag 8 januari 2019
Pelt - Anna-Maria Paesen overledenIn WZC Immaculata is vandaag Anna-Maria Paesen overleden, de weduwe van Frans Van Dingenen. Ze was 90 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting in funerarium Severens.

Eugeen Faes overleden

Dinsdag 8 januari 2019
Pelt - Eugeen Faes overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Eugeen Faes overleden, de echtgenoot van Gerardine Lemmens. Hij was 71 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (17.45 - 18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Tijdelijk kouder

Dinsdag 8 januari 2019
Weerbericht
Pelt - Tijdelijk kouderTussen een hogedrukgebied ten westen van Ierland en een depressie over Polen wordt in een noordelijke luchtstroming koudere lucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied kan stilaan voor wat meer stabiliteit zorgen in de atmosfeer, waardoor het droog blijft. Vanaf vrijdag bereiken storingen onze streken en nemen de neerslagkansen toe, het wordt dan echter ook wel opnieuw zachter.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er vallen buien, die kunnen vergezeld worden van (…) Het hele nieuwsbericht

Meest fervente autogebruikers

Maandag 7 januari 2019
Limburgers zijn de meest fervente autogebruikers in heel Vlaanderen en maken weinig gebruik van het openbaar vervoer. Dat blijkt uit de jaarlijkse Nationale Verkeersonveiligheidsenquête die het Vias Institute hield. 9 op de 10 Limburgers gebruikt geregeld de auto om zich te verplaatsen. En maar een derde van de Limburgers heeft het afgelopen jaar minstens één keer de bus of de trein genomen. (Radio 2)

Zebracinema: 'Girl'

Maandag 7 januari 2019
Pelt - Zebracinema: 'Girl'Zoom
"Girl" - Lukas Dhont - België, Nederland - 2018 - 100'
"Girl" vertelt een confronterend en ontroerend verhaal over identiteit en gender. De film laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Daarvoor trotseert ze de wereld maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt. Lara ondervindt dagelijks de grand écart tussen de realiteit van haar mannelijke biologie en haar vrouwelijke identiteit.
Morgen om 20.15u in Dommelhof, donderdag om 20.15u in Cinema Walburg
Grensgevallen
In Valkenswaard heeft een man met zijn auto vanmiddag na een achtervolging de wagen van een vrouw geramd. Daardoor botste die laatste aujto tegen een elektriciteitspaal. De vrouw moest in het ziekenhuis worden opgenomen; de man is door de politie opgepakt. Volgens de politie kaderen de feiten in relatieproblemen.

Zjef en Merie

Maandag 7 januari 2019
Pelter Hükske
Pelt - Zjef en MerieZoomDe wekelijkse mop van Fons Tuyaerts in ons Pelter Hükske!

Het Bruegel-jaar is ingezet

Maandag 7 januari 2019
Pelt - Het Bruegel-jaar is ingezetZoom“Wagens in de sneeuw” naar “Jagers in de sneeuw” van Pieter Bruegel de Oude. Overigens: nog tot 13 januari is er in Wenen een grote Bruegel-tentoonstelling. (Cartoon: Fobie)

Frans De Vrindt overleden

Maandag 7 januari 2019
Pelt - Frans  De Vrindt overledenVrijdag is de uit Overpelt afkomstige Frans De Vrindt overleden, de echtgenoot van Roza Poets. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Pelt - Politie controleert op (brom)fietsverlichtingKomende week wordt de provinciaal gecoördineerde thema-actie "Verlichting - zwakke weggebruikers/ bromfietsers" herhaald. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is. Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral opdat de andere weggebruikers je goed kunnen zien. Je veilig voelen in het (…) Het hele nieuwsbericht

Kadijk verliest van Linkhout

Zondag 6 januari 2019
Pelt - Kadijk verliest van LinkhoutKadijk heeft vandaag met 4-1 verloren in Linkhout en staat vierde in de stand. Sparta Lille verloor met 1-0 van SK Heusden 06. In de stand staat Lille derde op zes punten van leider V. Lommel.Lindel-Hoeven VV versloeg Stokkem met 3-1 en staat veertiende in de stand met 15 punten uit 17 matchen.

Nieuw in 2016 (5)

Zondag 6 januari 2019
Pelt - Nieuw in 2016 (5)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Pelt - Driekoningenzingen met de KunstacademieZoomOok een twintigtal kinderen van het KANL zong deze voormiddag van deur tot deur, naar aanleiding van Driekoningen. De opbrengst van deze rondgangwas voor de vzw "Kleine Prins". Ondanks de drukbezochte nieuwjaarsreceptie in de sporthal gingen toch nog veel deuren open voor de zingende koningen. (Foto's Jean Vandijck) Meer foto's
Driekoningenzingen met de KunstacademieDriekoningenzingen met de Kunstacademie
Driekoningenzingen met de Kunstacademie
Zoom
Pelt - Piccolo's gingen Driekoningen zingenZoomDeze namiddag trotseerden de Piccolo's regen en wind voor het driekoningenzingen in de Boseindse straten. Dat is een jaarlijkse traditie. Op die manier kunnen de mensen kennis maken met het koor en anderzijds vaart de kas van het kinder- en jeugdkoor er natuurlijk ook wel bij. Helaas waren veel mensen niet thuis en kon men ook niet alle straten doen. Toch werd er weer een mooi bedrag bijeengesprokkeld! De opbrengst wordt gebruikt om in de zomer op kamp te gaan met het instap- en kinderkoor (de bestemming is nog een verrassing) en daarnaast kan het koor het geld goed gebruiken voor de musical die gepland staat voor 19 en 20 april in CC Palethe. (Foto's Jean Vandijck) Meer foto's  
Piccolo's gingen Driekoningen zingenPiccolo's gingen Driekoningen zingenPiccolo's gingen Driekoningen zingen
Zoom
Pelt - Esperanza verliest van Heur-TongerenIn een vriendschappelijke wedstrijd heeft Esperanza vanavond met 0-2 verloren van Heur-Tongeren, de rode lantaarn in 2de Amateurs VV B. Grote Heide verloor met 5-2 in Eksel. In de tweede helft kreeg Janssen rood wegens protest. SV Herkol tenslotte verloor met 5-2 in Alken.
Het dienstencentrum Sint-Oda en 49 andere bedrijven krijgen elk 8.000 euro om deze maand een proefproject op te starten om burn-out te voorkomen. Sint-Oda wil directie en leidinggevenden opleiden om hen vertrouwd te maken met het fenomeen burn-out, zodat ze signalen opvangen. In Sint-Oda gaan de medewerkers er ook op letten dat niemand van de collega's over zijn of haar grenzen gaat.

Nieuw in 2019 (4)

Zaterdag 5 januari 2019
Pelt - Nieuw in 2019 (4)Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Grommelen in 2019...

Zaterdag 5 januari 2019
De anonieme grommelaar
De anonieme grommelaar werd de voorbije week ruw uit zijn winterslaap gewekt. Boosdoener: de Internetgazet, met haar foto’s van de installatie van de gemeenteraad in Lommel. ’t Is te zeggen: de Internetgazet kan daar niets aan doen – don’t shoot the messenger – en ook de fotograaf is onschuldig. De keurige naambordjes van de dames en heren die plechtig beloven dat ze de komende jaren in Lommel voor het mooie weer gaan zorgen, daar krijgen we het hier-en-ginder van. Op (…) Het hele nieuwsbericht

Vijf procent minder werklozen

Vrijdag 4 januari 2019
In december waren er in Limburg 5 procent minder werklozen dan een jaar geleden. In Vlaams-Brabant daalde de werkloosheid met 7 procent, in Antwerpen met 7,8 procent, in West-Vlaanderen met 8,2 procent en in Oost-Vlaanderen met 9,9 procent.

Liefde voor een hond

Vrijdag 4 januari 2019
Tribunaliteiten
Pelt - Liefde voor een hond“Je kunt voor geld een hele mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart”, aldus de Amerikaanse humorist Josh Billings. Wat moest het hof van beroep van Luik dan met een man die er alles voor over had om Tex, zijn Foxterriër te redden? Tijdens de wandeling had een uitgebroken Rottweiler hem en zijn hond aangevallen. De man kreeg een beet toen hij zijn hond optilde, moest hem lossen, waarna de Rottweiler zich op zijn Terriër stortte. Een buur, gewapend met een ijzeren stok, (…) Het hele nieuwsbericht
Promotekst
Pelt - Picobello Peltse naamkaartjes nodig?ZoomSinds 1 januari leven en werken we in onze nieuwe gemeente Pelt. Dat brengt de nodige wijzigingen met zich mee. Zo zal je DTP-SERVICE niet meer in de Fabrieksstraat maar in de Justitielaan vinden. De digitale drukkerij van Roger Emmers weet als geen ander dus hoe belangrijk juiste infodragers voor je zijn in Pelt. "Daarom kan je heel de maand januari genieten van korting op het drukken van naamkaartjes en ander gerelateerd drukwerk," zegt Roger, "sterker nog, voor ieder huisgezin hebben we 20 kaartjes gratis indien ze opgemaakt worden via onze website www.dtp-service.be." Roger en zijn team wensen je alvast hele mooie momenten in onze nieuwe gemeente.

Pier Voets overleden

Vrijdag 4 januari 2019
Pelt - Pier Voets overledenVandaag is Pier Voets overleden. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Nieuw in 2019 (3)

Vrijdag 4 januari 2019
Pelt - Nieuw in 2019 (3)Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

EMJ zoekt gastgezinnen

Vrijdag 4 januari 2019
Pelt - EMJ zoekt gastgezinnenAan de 67ste editie van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd nemen van 3 tot en met 5 mei bijna 100 ensembles en orkesten uit 29 landen deel. Voor ongeveer 1.800 deelnemers én juryleden zoekt het EMJ overnachtingsmogelijkheden in Pelt en omliggende gemeenten.
Van een gastgezin wordt verwacht dat het een warme opvang biedt aan één of enkele kinderen, jongeren of volwassenen, uiteraard volgens eigen voorkeuren en mogelijkheden. Gastfamilies kunnen zelf aangeven of ze (…) Het hele nieuwsbericht

Erg zacht winterweer

Vrijdag 4 januari 2019
Weerbericht
Pelt - Erg zacht winterweerLangs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern nabij de Britse Eilanden wordt vochtige maritieme lucht naar onze streken getransporteerd. Zwakke storingen brengen af en toe wat lichte neerslag met zich mee, maar het is ook vaak droog. Opmerkelijk zijn de erg hoge maxima, deze zijn bijna het dubbele van de normale waarden voor deze tijd van het jaar.
Vandaag is het betrokken en mistig in de ochtend. Daarbij kan er van tijd tot tijd een drupje regen of motregen vallen. Na de middag blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Alda Gelders overleden

Donderdag 3 januari 2019
Pelt - Alda Gelders overledenOp 31 december is de uit Overpelt afkomstige Alda Gelders overleden, de weduwe van Jos Hermans. Zij was 84 jaar. Het afscheid, voorafgegaan door de crematie, in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer en gevolgd door het begraven van de urne in het graf van haar echtgenoot op de begraafplaats in Neerpelt vinden in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).

Nieuwe bvba: RDL Pelt

Donderdag 3 januari 2019
De bvba Reconversiemaatschappij Duurzaam Leefmilieu, afgekort RDL, heeft de bvba RDL Pelt opgericht met zetel aan de Fabrieksstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer geologisch onderzoek, bouw van start- en landingsbanen, het bouwrijp maken van terreinen en de drainage van land- en bosbouwgrond.

Drie faillissementen

Donderdag 3 januari 2019
De ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Oak Concepts, Biest en Biest Wallonië, alle gevestigd aan de Leon Bekaertlaan in Overpelt, failliet verklaard. De drie legden zelf de boeken neer. Schuldvorderingen moeten voor 3 februari ingediend worden.

Ondertussen, op de Waddeneilanden...

Donderdag 3 januari 2019
Pelt - Ondertussen, op de Waddeneilanden...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Nol Cuyvers overleden

Donderdag 3 januari 2019
Pelt - Nol Cuyvers overledenEen maand voor zijn 100ste verjaardag is vandaag in het Mariaziekenhuis Nol Cuyvers overleden, de weduwnaar van Ursula Palmans. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Begroeting: dinsdag (19u-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Winkelen in Nederland wat duurder

Donderdag 3 januari 2019
Grensgevallen
Sinds 1 januari is in Nederland het lage btw-tarief van 6 procent opgetrokken naar 9 procent. Onder meer boodschappen, kranten, boeken, tijdschriften en medicijnen zijn daardoor duurder geworden.

Lies Dewit overleden

Donderdag 3 januari 2019
Pelt - Lies Dewit overledenIn WZC Immaculata is gisteren Lies Dewit overleden, de weduwe van Giel Scheelen. Ze was 91 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting in funerarium Severens.

Naar tolheffing op Duitse snelwegen

Donderdag 3 januari 2019
Grensgevallen
Vanaf oktober 2020 moeten automobilisten die over de Duitse snelwegen willen rijden, tol gaan betalen. Met de opbrengst gaat Duitsland investeren in de wegeninfrastructuur. Dat meldt de Duitse verkeersminister via Twitter.

Nieuw in 2019 (2)

Donderdag 3 januari 2019
Pelt - Nieuw in 2019 (2)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Drie procent minder bevallingen

Woensdag 2 januari 2019
Het aantal bevallingen in Limburgse ziekenhuizen is in 2018 gedaald met 3,02 procent, in Vlaams-Brabant met 0,36 procent. In Antwerpen was er een toename met 0,02 procent, in Oost-Vlaanderen met 1,01 procent en in West-Vlaanderen met 3,79 procent.

Politie op spoor van hondendief

Woensdag 2 januari 2019
Pelt - Politie op spoor van hondendiefIn de Beemdstraat in SHLille werd gisteren in de vooravond een witte Zwitserse herdershond gestolen. Bij de lokale politie HANO is vernomen dat men de dader op het spoor is.

Nieuw in 2019

Woensdag 2 januari 2019
Pelt - Nieuw in 2019Zoom                                                                        Cartoon: Fobie

Steen door ruit gegooid

Dinsdag 1 januari 2019
De politie kreeg een melding van vandalisme in de Broesveldstraat. Daar gooiden onbekenden een steen door een ruit van een woning.

Beamer gestolen

Dinsdag 1 januari 2019
Pelt - Beamer gestolenUit de voortuin van een woning in de Molenheidestraat is gisteren een beamer gestolen. Die projecteerde een kerstman op de garagepoort. De dief liet de stroomkabels liggen.

Belgen opgepakt in Eindhoven

Dinsdag 1 januari 2019
Grensgevallen
In Eindhoven heeft de politie vanmorgen vroeg twee Belgen en een Turk opgepakt. Ze worden verdacht van de zware mishandeling van een man in de parkeergarage onder de Heuvelgalerie. Het 38-jarige slachtoffer moest in het ziekenhuis worden opgenomen.

Aanstelling pastoor Ouedraogo

Dinsdag 1 januari 2019
Pelt - Aanstelling pastoor OuedraogoZondag 6 januari (10 uur) wordt Innocent Ouedraogo (43) in de kerk van Neerpelt-Centrum officieel aangesteld als pastoor-moderator van de pastorale eenheid Sint-Willibrordus Neerpelt. Na de plechtigheid is er een receptie.

Somber weer

Dinsdag 1 januari 2019
Weerbericht
Pelt - Somber weerDe kern van een krachtig hogedrukgebied komt boven Engeland te liggen. Hierdoor komt in onze streken een noordelijke luchtstroming op gang van wat koudere, maar ook erg vochtige lucht. Dit resulteert in talrijke wolken en wat lagere maxima. Neerslag van betekenis zit er voorlopig niet aan te komen, al is een drupje motregen niet uitgesloten.
Op deze nieuwjaarsdag is het nevelig in de ochtend en bewolkt. Een spatje motregen is mogelijk. Na de middag is het droog met enkele opklaringen vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt