Het overige nieuws

Grensgevallen
Pelt - Dressuurwedstrijden voor vierspannenZoomAan de "paardenboulevard" in Valkenswaard worden deze week dressuurwedstrijden gehouden. Vandaag waren de vierspannen aan de beurt. Rik Vander Sanden ging er een kijkje nemen en fotografeerde onder meer de Australische wereldkampioen Boyd Exell, die fantastische dingen uit zijn hoed toverde in "zijn" Valkenswaard. Hij - Exell - won de dressuurproef. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's UPDATE Morgen/zaterdag staat vanaf 10u het hindernissenparcours op het programma en zondag gaat het om de vaardigheden tussen de kegels.
Pelt - Kajak: wereldbeker in DuisburgZoomOp de eerste dag van de Wereldbeker kajak in het Duitse Duisburg kwamen de NWC-ers Lize Broekx, Hermien Peters en Artuur Peters met succes aan de bak. Lize Broekx nam samen met Hermien Peters deel aan de K2 500 m. In dit nummer wonnen ze vorige week zilver tijdens de eerste Wereldbekerwedstrijd. In de reeks werden beide NWC-dames derde in een tijd van 1’45”597 achter de Franse (1’44”209) en de Russische dames (1’45”074). Later op de dag moesten zij al de halve finale (…) Het hele nieuwsbericht

Danielle Claes overleden

Vrijdag 31 mei 2019
Pelt - Danielle Claes overledenWoensdag is Danielle Claes overleden, de weduwe van Jos Snoekx en de vriendin van Johan Vanmol. Zij was 59 jaar. Het afscheid vindt woensdag (9 uur) plaats in het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Pelt - De Kennedytunnel is een halve eeuw oudZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
In het Belgische grensgebied met Nederland liggen de lonen ruim 4 euro per uur hoger dan aan de Nederlandse kant van de grens. De uurlonen aan Belgische zijde bedragen gemiddeld 36,10 euro, tegenover 31,70 euro bij onze noorderburen. (...) Dat is ook te merken aan de arbeidsproductiviteit (toegevoegde waarde in euro) per gewerkt uur. (...) Bij een hogere arbeidsproductiviteit levert een werknemer per uur meer toegevoegde waarde op, waardoor een werkgever vaak hogere lonen kan uitbetalen.
(Gelezen in De Tijd)

Jean Cox overleden

Vrijdag 31 mei 2019
Pelt - Jean Cox overledenIn Sint-Huibrechts-Lille is dinsdag Jean Cox overleden, de echtgenoot van Alice Vaesen. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: zaterdag (19-20 uur) bij Vanhove UItvaartzorg in Bocholt.

Allemaal op de fiets

Donderdag 30 mei 2019
Pelt - Allemaal op de fietsZoomTijdens het hemelvaartweekend gaan de Liller wielertoeristen van WTC "Allemaal op de fiets" op 4-daagse. Dit jaar leidt de trip naar Sankt Vith, via Visé over de Baraque Michel, een rit van 180 km. Ter plekke rijden ze de Ourtal-route van 110km. en de Vennbahn (een verhard treinspoor) naar Monschau en terug, 90 km. De vierde dag fietsen de 9 renners en begeleider terug bergaf naar Lille.

Een hartje in het zand

Donderdag 30 mei 2019
Pelt - Een hartje in het zandZoomDit hartje is een kunstwerkje van zandmieren, voor de meeste mensen een zeer omstreden combinatie. (Pierre Rutten)

Tiener filmt naakte scholieren

Woensdag 29 mei 2019
Pelt - Tiener filmt naakte scholierenEen tiener van een school in Pelt heeft stiekem naaktbeelden gemaakt van leerlingen van een school uit Retie, maar hij werd betrapt. De tiener zou de beelden met zijn gsm gemaakt hebben tijdens een sportdag aan het Zilvermeer in Mol, in de kleedkamers.  De jongeman beweert dat hij de beelden niet gedeeld heeft met anderen. De politie onderzoekt de zaak.

Zomers weekend

Woensdag 29 mei 2019
Weerbericht
Pelt - Zomers weekendDe barometer gaat in stijgende lijn en belooft zomerweer voor het weekend. Eerst krijgen we nog te maken met storingen en wolkenvelden, maar vanaf vrijdagnamiddag blijft het droog en is er meer zon. In het weekend is er veel zon met zomerse maxima. Zondagnamiddag neemt de kans op een lokale bui toe.
Vandaag
is het rustig en droog weer met flink wat zon. Er komen ook enkele wolken voor, maar die hinderen de zon niet al te vaak. Het is vrij aangenaam bij maxima rond 19 of 20 graden en een zwak briesje (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Ondertussen, in het paleis...ZoomDaar is de koning zijn raadplegingen begonnen. Onze cartoonist Fobie zag dat de partijvoorzitters een cadeau aanboden. Maar wat werd er dan gezegd? Bij het cadeau van Elio Di Rupo suggereert Fobie "Toch geen ontwerp van Delphine Boël?"
Ondertussen, in het paleis...Ondertussen, in het paleis...
Zoom

Fons Verweyen overleden

Dinsdag 28 mei 2019
Pelt - Fons Verweyen overledenGisteren overleed Fons Verweyen, de weduwnaar van de in 1984 overleden Theresia Claes en van de in 2002 overleden Lisa Beliën. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt volgende week woensdag (15 uur) plaats in het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: dinsdag 4 juni (18.30-19.30 uur) in Heikesveld 72 in Sint-Huibrechts-Lille.

Morgenavond nachtvluchten

Dinsdag 28 mei 2019
Morgenavond zullen er uitzonderlijk extra nachtvluchten doorgaan vanop vliegbasis Kleine Brogel, zo meldt de vliegbasis. Rond middernacht zullen alle toestellen weer terug aan de grond staan.
Pelt - De koning startte zijn consultatieronde...Zoom...en kreeg een cadeautje van Bart De Wever. (Cartoon Fobie)
Grensgevallen
Morgen vindt er in Nederland een landelijke staking in het openbaar vervoer plaats. Daarnaast vinden er in opdracht van de gemeente Eindhoven wegwerkzaamheden plaats op de toegangswegen richting Eindhoven Airport. Door de OV-staking zullen veel reizigers met de auto of taxi verder reizen en zal het extra druk zijn op de wegen rond de luchthaven. Eindhoven Airport vraagt reizigers om hun reis goed voor te bereiden en alvast rekening te houden met ernstige vertragingen en extra reistijd. Ook vraagt de luchthaven hen om de website van de vervoerders in de gaten te houden. Eindhoven Airport adviseert reizigers vóór vertrek de actuele situatie op de weg te bekijken. Verder adviseert de luchthaven alle chauffeurs en ophalers de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen en de aangegeven omleidingen te volgen.  

Kievitbestand gaat achteruit

Maandag 27 mei 2019
Pelt - Kievitbestand gaat achteruitZoomHet is de laatste jaren almaar duidelijker geworden: er zijn niet veel kieviten meer, en ook dit jaar is het broedseizoen van deze weidevogel grotendeels mislukt. Experten trekken aan de alarmbel, meldt Natuurpunt in dit verhaal. (Foto Theo Van Vlierden) 

De dag na de verkiezingen...

Maandag 27 mei 2019
Pelt - De dag na de verkiezingen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zebracinema: 'Colette'

Maandag 27 mei 2019
Pelt - Zebracinema: 'Colette'Zoom"Colette" - Wash Westmoreland - Frankrijk - 2019 - 101'
Het waargebeurde verhaal van "Colette" begint wanneer ze als simpel plattelandsmeisje rond 1900 als jonge bruid van de beroemde, maar berooide schrijver Henri "Willy" Gauthier-Villars haar entree maakt in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken vol met haar seksuele fantasieën, die uiteindelijk onder Willy's naam gepubliceerd worden als de novellereeks Claudine. De sensuele verhalen zijn een hit, en (…) Het hele nieuwsbericht
Pelter Hükske
Pelt - Zjef van de Roeëze mé den ezel no AntwerpeZoomZullen we Pierre Loos nog maar eens een mop laten vertellen? Een bekende mop uit de oude doos, met Jef van de Roeëze. En niet vergeten: eerst hardop meelezen, desnoods twee keer. En dan verder vertellen in het Pelter! Tot volgende maandag. (Fons Tuyaerts)
Pelt - WB kajak: tweede medaille voor Lize BroekxZoomOp de laatste dag van de Wereldbeker kajak in het Poolse Poznan heeft de Peltse Lize Broekx voor een sensatie gezorgd en haar tweede medaille behaald. In het olympisch nummer K1 500 meter wist ze brons te behalen in een tijd van (1’50”495). Op internationaal vlak is dit een topprestatie! Lize moest enkel de vice-wereldkampioene Lisa Carrington (1’47”839) en de derde van het WK 2018, de Wit-Russische Volha Khudzenka (1’50”323), laten voorgaan. Voor de NWC-ers zit deze Wereldbeker er op. Volgend weekend moeten zij weerom optreden tijdens de Wereldbeker in het Duitse Duisburg. (Foto ICF)
Pelt - Schaakclubs sluiten seizoen afZoomDe twee Peltse schaakclubs organiseerden een gezamenlijke prijsuitreiking en seizoensafsluiting in OC De Peel. In totaal hebben de schakers (jong en oud) van Pelt afgelopen seizoen 25 titels behaald, individueel en in groepsverband. Zo zijn ze Limburgs, Vlaams en Belgisch kampioen geworden en als kers op de taart hebben Pelt 1 en Pelt 2 de kampioenstitel van Limburg behaald in de eerste én in de tweede afdeling. Tijdens de prijsuitreiking was duidelijk te zien dat de jeugd niet onderdoet voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig weer

Zaterdag 25 mei 2019
Weerbericht
Pelt - Wisselvallig weerDe hoogtestroming wordt de volgende dagen noordelijk, waarbij koude, maritieme en gestoorde lucht over onze streken schuift. Het kwik gaat flink omlaag en de neerslagkansen nemen sterk toe. Op het einde van volgende week wordt het terug warmer en in het weekend is er meer zon. Eerst krijgen we echter een rustig, maar bewolkt weekend met hoge maxima.
Vandaag is er wat zon in de ochtend, maar de wolkenvelden zijn ook talrijk aanwezig. Later in de ochtend en rond de middag is er daarbij kans op (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Sporting pakt ticket voor Liga 3ZoomDit weekend stond in het handbal de testwedstrijd voor de stijger voor Liga 3 op het programma. Sporting NeLo speelde tegen Olse Merksem, de daler van vorig seizoen. Sven Spooren: "De Peltse ploeg zakte af met wat ervaring, samen met een deel spelers van de regioploeg aangevuld met een 6-tal kadetten. Olse had een degelijke ploeg, maar Sporting speelde het spel snel en degelijk, en startte dus goed met een 4-8 na 10'; toen had Olse coach Dirk zijn eerste TO al genomen. Merksem drong nog aan (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Baud Kums en Joke Plas winnen BK K2-mix marathonZoomBaud Kums en Joke Plas, van de Neerpeltse Watersport Club, hebben vandaag het Belgisch kampioenschap K2-mix marathon gewonnen op het Netekanaal in Lier. Voor Baud was dit de laatste voorbereiding gezien hij volgend weekend van start gaat in de Wereldbeker kajakmarathon in Oslo (Noorwegen). Joke zal hieraan niet deelnemen wegens studieverplichtingen.
Pelt - WB kajak: zilver voor NWC-damesZoomOp de voorlaatste dag van de Wereldbeker kajak in het Poolse Poznan hebben de NWC-dames voor een prachtprestatie gezorgd. Lize Broekx en Hermien Peters wisten zich te verzekeren van de zilveren medaille op de K2 500 meter in een tijd van 1’40”546. Zij moesten enkel de Wit-Russische dames Volha Khudzenka & Maryna Litvinchuk laten voorgaan (1’38”366). Derde werden de Sloveense dames in 1’40”934.
Later op de dag wist Lize Broekx zich nog te (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Op bezoek bij het Europees ParlementZoomEnkele dagen voor de Europese verkiezingen ging OKRA Grote Heide op daguitstap naar het Europees Parlement in Brussel. Men geraakte daar niet zómaar binnen: eerst moest iedereen langs een metaaldetector passeren. De Nederlandse gids vertelde met veel enthousiasme waarvoor het parlement staat en wat de bevoegdheden zijn. Gezien de grote zaal volledig werd omgebouwd voor de grote verkiezingsshow van aanstaande zondag, kon men enkel vanuit een tolkenkabinet toekijken op deze indrukwekkende ruimte. Om af te sluiten werd er nog een groepsfoto genomen bij de vlaggen van de 28 landen van de Europese Unie. (J.A.)

Vandaag nog 'Prille Cadansen'

Zaterdag 25 mei 2019
Pelt - Vandaag nog 'Prille Cadansen'ZoomGisteren had in Dommelhof de première plaats van "Prille Cadansen" van Imago Tijl. Jean Vandijck ging even kijken en maakte nog wat foto's, zoals die hierboven. Vandaag heeft er een tweede voorstelling plaats. Daarvoor zijn nog een 15-tal plaatsen vrij. Meer foto's van Marc Faes, meer foto's van Jean Vandijck
Pelt - We hebben ook triatlon-atletenZoomAfgelopen weekend werd Pelt op het Long Course Weekend Triatlon vertegenwoordigd door leden van Triatleten Omgeving Pelt (ToP). De 3 triatlondisciplines werden op 3 dagen afgelegd door ToP-atleten Bram Meekers, Jonas Wilms, Christoph Jannis en Yves Imbrechts. Vrijdag werd er 1,9km of 3,8 km gezwommen, zaterdag 90km of 180km gefietst en zondag werd de halve of de volledige marathon gelopen.
Zaterdag haalden Yves en Christoph zelfs het podium op de 90km met een mooie 2e en 3e plaats. Zij deden op (…) Het hele nieuwsbericht

De 80-jarigen gevierd

Vrijdag 24 mei 2019
Pelt - De 80-jarigen gevierdZoomWoensdag vierden de 80-jarigen uit de gemeente feest in de Scoutsrally. De dag werd ingevuld met een lekker diner, een wandeling, koffie en taart. (Louis Pellens)

Hulde aan de opvoeders

Vrijdag 24 mei 2019
Pelt - Hulde aan de opvoedersZoomTijdens de recente Week van de Opvoeding bedankte het gemeentebestuur iedereen die zich op één of andere manier inzet voor de opvoeding van kinderen en jongeren. Bij wijze van dikke duim kregen alle opvoeders een kaartje met een prachtige tekening van Peltenaar Dries Peeten.
Kinderen opvoeden doe je niet alleen als ouder, maar in een onderlinge samenwerking tussen zovele betrokkenen: onthaalouders, kinderbegeleid(st)ers van de buitenschoolse opvang, kinderverzorgsters, kleuterjuffrouwen, (zorg)leerkrachten, directies, ouder(s)(verenigingen), sporttrainers, jeugdleiders, de partners binnen het Huis van het Kind Pelt… Vanmorgen ging men langs bij Ukkepuk in Sint-Huibrechts-Lille (foto).

'Arcade' op beiaard

Vrijdag 24 mei 2019
Pelt - 'Arcade' op beiaardZoomZaterdag won de Nederlander Duncan Laurence het Eurovisiesongfestival met het liedje "Arcade". Dat klinkt ook wondermooi op de beiaard. Verder hoort u nog "Dinge Dong" van Teach-In, waarmee Nederland in 1975 won. De beiaardier speelt verder nog heel wat andere liedjes uit het rijke Nederpop-repertoire en ook bekende liedjes van het Songfestival. Dit alles kunt u morgen horen vanaf 10.30u tijdens de wekelijkse Neerpeltse markt.

WB kajak: twee A-finales

Vrijdag 24 mei 2019
Pelt - WB kajak: twee A-finalesZoomOp de tweede dag van de Wereldbeker kajak in het Poolse Poznan hebben de NWC-dames Lize Broekx en Hermien Peters zich in de ochtenduren geplaatst voor de A-finale K2 500 meter in een tijd van 1’43”276. Zij moesten in hun halve finale enkel de Wit-Russische dames laten voorgaan (1’41”540). Met hun tijd waren zij de op één na snelste boot (na de Wit-Russische dames) van alle halve finalisten. De A-finale wordt gevaren op zaterdagnamiddag om 13.16 uur.  Artuur Peters (…) Het hele nieuwsbericht

Lutgarde Winters overleden

Vrijdag 24 mei 2019
Pelt - Lutgarde Winters overledenIn Kleine Brogel is dinsdag de uit Neerpelt afkomstige Lutgarde Winters overleden, de echtgenote van Rudi Vanherck. Zij was 55 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Op zoek naar herinneringen

Vrijdag 24 mei 2019
Pelt - Op zoek naar herinneringenZoomNaar aanleiding van het 100-jarig bestaan van KVLV Grote Heide - de vroegere Boerinnenbond - volgend jaar, is die afdeling op zoek naar mensen die de groei van de vereniging hebben meegemaakt. En dus trok men naar het rusthuis in Neerpelt. Het werd daar een gezellige ontmoeting waarbij aan de hand van foto's uit de oude doos herinneringen werden opgehaald. De bewoners, die op verschillende afdelingen verblijven, waren blij verrast om hun vroegere buren van het gehucht Grote Heide weer eens te zien en te spreken tijdens een rustige koffieklets met een lekker stukje cake die door de dames van het KVLV-bestuur was gebakken. En de KVLV-dames gaan dat nog eens overdoen! (Liliane Bollen)
Pelt - Goeie start van NWC-ers op WB kajakZoomOp de eerste dag van de Wereldbeker kajak in het Poolse Poznan hebben de Peltse kajakkers het voortreffelijk gedaan. Lize Broekx en Hermien Peters mochten de spits afbijten in de reeksen van de K2 500 meter. Zij wonnen hun reeks in een tijd van 1’42”215, vóór de Chinese (1’43”411) en de Oostenrijkse dames (1’45”407). Met hun tijd waren de NWC-ers de snelste van alle vier de reeksen en konden zij gemakkelijk doorstoten naar de halve finale die (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Grote accijnsfraude: 14 arrestatiesDe federale gerechtelijke politie Limburg heeft gisteren en vandaag 23 huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar grootschalige accijnsfraude door middel van het  ontkleuren van mazout.  De fraude wordt geschat op vele tientallen miljoenen euro op jaarbasis.  Vrachtwagens, auto’s en bezwarende documenten werden in beslag genomen en een aantal benzinestations werd verzegeld. Ook werden er 14 arrestaties verricht. Tevens werden twee actieve ontkleuringsinstallaties aangetroffen. De (…) Het hele nieuwsbericht
De bank Argenta gaat binnenkort in de buurt van de Nederlandse grens een aantal bankautomaten tijdelijk buiten dienst stellen. Dat heeft te maken met de recente reeks plofkraken, zegt de bank. Argenta werd sinds begin dit jaar al 4 keer getroffen door plofkraken op verschillende locaties, vorige week nog in Gruitrode. "Het sluiten van de bankautomaten is een tijdelijke maatregel", zegt woordvoerster Christine Vermylen. "We willen vermijden dat er naast alle materiële schade ook slachtoffers (…) Het hele nieuwsbericht

Plezier maken bij HCO

Donderdag 23 mei 2019
Pelt - Plezier maken bij HCOZoomBij de Peltse handbalclub HCO wordt er niet alleen gehandbald, er wordt ook plezier gemaakt, zoals de foto laat zien. Hij toont de J12 met hun trainer Johnny. Johnny wist de jonge spelers een heel jaar te motiveren en behaalde met zijn ploeg uiteindelijk een tweede plaats in de provinciale kampioenschappen.
Pelt - Zuster Barbara Plessers overledenOp 18 mei overleed de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige zuster Barbara Plessers. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11 uur) plaats in de kapel van de zusters jozefienen in Sint-Niklaas.

Rode Kruis dankt

Woensdag 22 mei 2019
Met een fijn gevoel kijkt de afdeling PELT van het Rode Kruis terug op de voorbije 14-daagse. Het beoogde doel van 1200 stickers werd nipt niet gehaald: er werden 1188 zelfklevers verkocht. Daardoor kan de afdeling weer even verder werken aan haar vele taken.
"Bedankt aan alle vrijwilligers, gelegenheidsmedewerkers en verenigingen voor dit prachtig resultaat," aldus de mededeling van de afdeling. "We zijn ons ervan bewust dat de werking van het Rode Kruis niet steeds in de belangstelling komt, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Film 'Je n'aime plus la mer'

Woensdag 22 mei 2019
Pelt - Film 'Je n'aime plus la mer'ZoomMorgenavond om 20u nodigen de werkgroep "Think Global Act Local" en het opvangcentrum van het Rode Kruis u uit op de filmvertoning ‘Je n’aime plus la mer’. De toegang is gratis.
Over de leefwereld van volwassenen mannen en vrouwen die gevlucht zijn, zijn er de laatste jaren al heel wat films uitgebracht. Het verhaal van kinderen bleef tot nu toe onderbelicht. Regisseur Idriss Gabel brengt daar verandering in met deze film. Het is een verhaal van de vlucht, de zorgen, maar ook de (…) Het hele nieuwsbericht

De wonderen der natuur

Woensdag 22 mei 2019
Pelt - De wonderen der natuurZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het provinciebestuur gaat samen met een aantal partners op zoek naar een alternatieve en duurzame bestrijding van de eikenprocessierupsen. Samen met andere partners in België en Nederland wordt een Europees subsidiedossier voorbereid. Bert Lambrechts, gedeputeerde van Milieu en Natuur: “Met onderzoek naar een aangepast bermbeheer, het plaatsen van nestkasten voor mezen en het uitzetten van grote poppenrovers wil Limburg een pionier zijn in de duurzame bestrijding van de (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Paesen overleden

Woensdag 22 mei 2019
Pelt - Gerard Paesen overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Gerard Paesen overleden, de weduwnaar van Nelly Duysters. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Hamont. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Jeannine De Clercq overleden

Woensdag 22 mei 2019
Pelt - Jeannine De Clercq overledenMaandag is Jeannine De Clercq overleden, de echtgenote van Ludwig Van Petegem. Ze was 78 jaar. Zaterdag 1 juni wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.
Pelt - Strijden tegen de Aziatische hoornaarZoomHet project Vespa-Watch vraagt alle Vlaamse burgers deel te nemen aan het in kaart brengen van de Aziatische hoornaar. Die hoornaar is een invasieve, uitheemse wespensoort die schadelijk is voor bijen en andere insecten. De Aziatische hoornaar duikt sinds 2 jaar in België op. Ook jij kan te maken krijgen met de hoornaar (bvb een nest in een boom in de tuin). Help bij de bestrijding ervan! Hoornaar of grote wesp gezien? Meld je waarneming op vespawatch.be en draag zo bij aan het onderzoek.

Fien Voets overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Pelt - Fien Voets overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Fien Voets overleden, de echtgenote van Louis Bergmans. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Martha Kesters overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Pelt - Martha Kesters overledenVandaag is in rusthuis Sint-Jozef Martha Kesters overleden, de echtgenote van Martinus Schrooten. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Beter weer op komst

Dinsdag 21 mei 2019
Weerbericht
Pelt - Beter weer op komstDe volgende dagen evolueren de weerkaarten net iets gunstiger dan de afgelopen dagen werd aangegeven. Het hoog der Azoren breidt enkele km meer uit naar het oosten en depressies zijn net iets verder van ons verwijderd. Hierdoor ziet het ernaar uit dat de zon vaker in het weerbeeld zal komen en het meestal droog blijft tot zondag. Dinsdag is echter het zwaar bewolkt tot betrokken in de ochtend met hier en daar wat lichte regen of motregen. Namiddag blijft het overal droog en zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie...

Dinsdag 21 mei 2019
Pelt - De visie van Fobie...Zoom (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Pelt - Beroemdheden op jumping bij TopsZoomIn de Tops International Arena, achter Perjanneke in Valkenswaard, is gisteren de 3e week jumping van start gegaan. Met daarbij weer een parade van vedetten: Harrie Smolders (Ned.), de gebroeders Philippaerts (Bel), Pius Schwizer (Zwits.), Athina Onassis (Griekenland), Jennifer Gates (VS), enz. In de reeks 1m40 won de Franse Rosa de Balanda (14) met Tzara Belin. Ze is de jongste deelnemer en de kleindochter van de bekende Franse springruiter Gilles de Balanda. Haar opa won o.a. teamgoud tijdens de wereldkampioenschappen in Dublin in 1982 met de legendarische Galoubet. Op de foto: Athina Onassis. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's

Pierre Hendrickx overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Pelt - Pierre Hendrickx overledenOp 16 mei overleed Pierre Hendrickx. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zijn asurne een plaats krijgt in het familiegraf in Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: vandaag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. UPDATE Pierre Hendrickx woonde in een van de huisjes op de MS-campus in Pelt. Hij was bevriend met Roger De Vlaeminck. Samen hadden ze ooit een ongeval op de vliegbasis van Kleine Brogel. De Vlaeminck kwam er met de schrik vanaf, Pierre – tot dan een begenadigd voetballer bij Overpelt-Fabriek - hield er een dwarslaesie en rolstoel aan over... Hij was in Overpelt ook jarenlang bestuurslid van de gehandicaptenadviesraad.
Pelt - Zaterdag gratis kajakken op het kanaalZoomZaterdag is het de nationale Watersportdag. Daarbij geeft de Neerpeltse Watersportclub geïnteresseerden - ook kinderen! - de kans om gratis te kajakken op het kanaal. Dat kan's namiddags tussen 14 en 16 uur.
Pelt - KVLV-dames op fietstweedaagseZoomDe dames van KVLV Herent gingen voor de 12de keer op rij op fietstweedaagse. Dit jaar was het Nederlandse plaatsje Deurne hun eindbestemming. "We zijn er altijd met een groep enthousiaste fietsers op uit getrokken en hebben steeds veel plezier gehad en er heerlijk van genoten!" aldus een van de deelneemsters, die al uitkijkt naar de trip van volgend jaar...

Inbraak in garagebox

Maandag 20 mei 2019
Pelt - Inbraak in garageboxTussen,vrijdagnamiddag en gisteravond is er ingebroken in een metalen garagebox in de Moldershoevenstraat. Er werd gereedschap gestolen.
 
Pelt - Twee Limburgse priesterkandidatenMomenteel telt het bisdom Hasselt twee priesterkandidaten. Zij volgen hun opleiding aan het Johannes XXII-seminarie in Leuven samen met de seminaristen van het aartsbisdom Mechelen-Brussel en van de bisdommen Antwerpen,Gent en Brugge. In het totaal telt het Johannes XXIII-seminarie achttien kandidaten. Daarnaast zijn twee kandidaten voltijds op stage.

Zebracinema: 'Carmen y Lola'

Maandag 20 mei 2019
Pelt - Zebracinema: 'Carmen y Lola'Zoom"Carmen y Lola" - Arantxa Echevarria - Spanje - 2018 - 103'
Carmen komt uit een Madrileense zigeunergemeenschap. Net als alle meisjes die ze kent, is ze voorbestemd om slaafs een schema te volgen dat van generatie op generatie wordt doorgegeven: trouwen en zoveel mogelijk kinderen krijgen. Maar dan ontmoet ze Lola. Die laatste, ook afkomstig uit de zigeunergemeenschap, droomt ervan te gaan studeren en graffiti te maken, en valt op vrouwen. Carmen ontwikkelt al snel een band van medeplichtigheid met (…) Het hele nieuwsbericht

Zjang gaat in de stad wonen

Maandag 20 mei 2019
Pelter Hükske
Pelt - Zjang gaat in de stad wonenZoomDeze keer hoor je eens de stem van iemand anders in het ‘Pelter Hükske’: Pierre Loos (een jeugdvriend) vertelt deze mop in echt sappig Pelter. Je hoort hier echt nog iets van “den tiêt van tün’. Luister en lees... En als het je te snel gaat… luister nog maar eens! En: je moet in ieder geval de mop verder vertellen… in het Pelter natuurlijk! Wedden dat dit gemakkelijker gaat? Tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

Ondertussen, in Genk...

Zondag 19 mei 2019
Pelt - Ondertussen, in Genk...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)
Pelt - Handbal: Sporting Nelo verliest in ViséIn de play-offs Beneleague van het handbal heeft Sporting Nelo met 33-22 verloren in Visé. Aan de rust was de stand 14-13. Visé speelt de finale tegen Achilles Bocholt.
Pelt - Eindronde: Kadijk - As-Niel 2-1In de eindronde van derde provinciale heeft Kadijk SK As-Niel Utd geklopt,met 2-1. De heenwedstrijd eindigde echter op 4-1. As-Niel Utd promoveert naar tweede provinciale. Het lot van Kadijk ligt in handen van de Limburgse deelnemers aan de interprovinciale eindronde. Als Herk FC of Park Houthalen erin slaagt door te stoten naar de nationale reeksen, mag Kadijk ook een reeks hoger aan de slag.
Pelt - Maarten Christis wint in HolheideZoomOpnieuw werd er vandaag in Holheide gekoerst naar aanleiding van de kermis. Winnaar werd Maarten Christis uit Bocholt, voor zijn dorpsgenoot Tom Langens en Peltenaar Patrick Bogaerts. Op de foto het podium, met links schepen Ann Van Dorpe.
Pelt - Jeanneke Van de Reyd overledenGisteren is in Pelt de uit Lommel afkomstige Jeanneke van de Reyd overleden, de weduwe van Mon Geboers. Ze was 90 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Ondertussen, bij RSC Anderlecht...ZoomVincent Kompany klomt terug als speler-trainer! (Cartoon: Fobie)
Het volledige brandweerkorps van Luyksgestel, 19 man sterk, heeft van een restauranthouder in die gemeente een etentje aangeboden gekregen. Aanleiding was een brand in de woning van de restauranthouder, twee weken geleden. Dankzij het snelle ingjijpen van de brandweer was het vuur toen snel onder controle.

Jet Schoemans overleden

Zaterdag 18 mei 2019
Pelt - Jet Schoemans overledenIn het rusthuis in Neerpelt is gisteren Jet Schoemans overleden, de weduwe van Pierre Eerdekens. Ze was 99 jaar. De afscheidsdienst en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Doris Day, seventies en gitaar plus beiaardZoomZondag wordt het startschot gegeven voor “Muziek op zondag”, een reeks van vier concerten met orgel en beiaard in en om de Sint-Niklaaskerk in Neerpelt. Om 14.30 uur kan u in de kerk dan orgel en blokfluit horen (door Ad van Sleuwen en Fien van Dingenen) en om 15.30 uur kunt u een bijzonder beiaardconcert rondom de kerktoren beluisteren. Jan Verheyen speelt dan samen met gitarist Cedric Honings. Deze combinatie kon u eerder al horen tijdens Taste of Neerpelt (EMJ), maar nu spelen ze een (…) Het hele nieuwsbericht

Meer zon na het weekend

Vrijdag 17 mei 2019
Weerbericht
Pelt - Meer zon na het weekendTijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer. Morgen/zaterdag schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en perioden van regen. Nadine volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Zondag de Teutenroute fietsen!

Donderdag 16 mei 2019
Zondag krijgt u weer de kans om de Teutenroute te fietsen. Al meer dan 20 jaar wordt onder impuls van de peterstad Peer en de vliegbasis Kleine Brogel die jaarlijkse MS-actie op het getouw gezet. Nieuw in de 20ste editie zijn de VIP- en culinaire fietsroutes die de fietser niet alleen laten genieten van de Limburgse natuurpracht maar ook de Limburgse streekgerechten even laten proeven. Meer info staat hier
Op de E314 in Heusden-Zolder start volgende week de laatste fase, met de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Nederland. Vanaf maandagavond 20 mei wordt de verkeerssituatie stapsgewijs gewijzigd. Vanaf woensdagochtend 22 mei zal al het verkeer dan op twee versmalde rijstroken in elke richting rijden op de noordelijke weghelft. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland is dan ook een tweetal maanden afgesloten tot het einde van de werken.

'Wolven in Limburg' - een expo

Donderdag 16 mei 2019
Hoe herken je een wolf, waarom zijn wolven belangrijk en hoe worden ze beschermd? Of wat doe je als je een wolf ontmoet? En hoe kan je als veehouder je schapen beschermen? Op al die vragen krijg je een antwoord tijdens de reizende tentoonstelling “Wolven in Limburg”. Die is vanaf zaterdag 18 mei te zien in de Commanderij in Oudsbergen. Vervolgens gaat hij naar Lommel, Peer en Bree. De tentoonstelling is een initiatief van het provinciebestuur.
Speciaal voor kinderen zet deze expo in op interactie, educatie en het prikkelen van de zintuigen. Scholen en jeugdbewegingen kunnen deze expo dan ook gratis bezoeken onder begeleiding van een gids. Ook andere groepen kunnen dat doen, maar betalen hiervoor 35 euro voor een groep van maximum 25 personen. Een rondleiding met gids duurt ongeveer een uur.
Pelt - Eindronde: Kadijk verliest van As-NielIn de eindronde van derde provinciale (bijkomende stijgers) heeft Kadijk SK op het veld van As-Niel Utd verloren met 4-1. Zondag is de terugwedstrijd. De winnaar stijgt, het lot van de verliezer ligt in handen van de Limburgse deelnemers aan de interprovinciale eindronde.
Grensgevallen
Pelt - Fietsster verongelukt in ValkenswaardIn de Vasco da Gamastraat in Valkenswaard is vandaag een fietsster om het leven gekomen nadat ze door een vrachtwagen werd gegrepen en onder de truck terecht kwam. Naar de omstandigheden van het verkeersongval is een onderzoek ingesteld.

Albert Hendrickx overleden

Woensdag 15 mei 2019
Pelt - Albert Hendrickx overledenVandaag is Albert Hendrickx overleden, de echtgenoot van Toke Schoemans. Hij was 82 jaar. De uitvaartplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: zondag (11-11.30u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Vlaamse jeugdhandbalfinales in DommelhofZoomKomende zondag worden in de sporthal van Dommelhof de Vlaamse handbaljeugdfinales gespeeld. We mogen daarvoor vijf gratis tickets weggeven! Wil je er een winnen? Stuur dan een mailtje naar communicatie[!]sporting-nelo.be en antwoord op de vraag: waarom wil jij komen kijken? Succes!
Pelt - 'Night at the Tables' met Ronde TafelZoom
Zaterdag organiseerde Ronde Tafel Neerpelt de 7de editie van Night at the Tables met als centraal-thema Parijs. Er kwamen meer dan 500 gasten voor opdagen. Ronde Tafel Neerpelt wil op deze avond jaarlijks fondsen inzamelen ten voordele van diverse regionale goede doelen. Dit jaar ging 7422 euro naar BuSO Sint-Elisabeth, 2000 euro naar de Libellenschool Neerpelt en 2500 euro naar  Pleegzorg Limburg (foto). Langs deze weg wil de Ronde Tafel de sponsors, aanwezigen en helpende handen van harte bedanken.
Pelt - 90 jaar en uit een gezin van 20 kinderenZoomTijdens de maandelijkse vergadering van de Liller Heemkundige Kring trakteerde Jan Vandael gisteravond omdat hij 90 jaar was geworden. Jan komt als oudste uit een gezin van 20 kinderen. Hij was een uitstekend zelfstandige schrijnwerker en is nu nog de klusjesman van de Lilse kring. Zittend: Bruno Stalmans, Jos Vandervelden, Jan Vandael, Peter Rabijns, Marie-Claire Van Vlierden; staand: Ludo Hurkmans, Joseph Geens, Pierre Pellens, Gerard Rabijns, Linda Peels, François Joosten.

Pierre Gielen overleden

Dinsdag 14 mei 2019
Pelt - Pierre Gielen overledenIn het ZOL in Genk is vandaag Pierre Gielen overleden, de weduwnaar van Truike Custers. Hij was 91 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Drika Emmers overleden

Dinsdag 14 mei 2019
Pelt - Drika Emmers overledenIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is vandaag de uit Lommel afkomstige Drika Emmers overleden, de weduwe van Peter Vromans. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (17.45-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Pelt - Achttien procent meer hardrijdersVorig jaar zijn in Limburg meer dan 400.000 bestuurders geflitst. Dat zijn er bijna 18 procent meer dan in 2017.

Eens iets anders...

Maandag 13 mei 2019
Pelt - Eens iets anders...ZoomVandaag gezien in de buurt van het gemeentehuis Oude Markt. (Foto Albert Loos)

Zebracinema: 'The Favourite'

Maandag 13 mei 2019
Pelt - Zebracinema: 'The Favourite'Zoom"The Favourite" - Yorgos Lanthimos - GB - 2018 - 119'
Engeland, begin achttiende eeuw. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge, adviseur en geliefde Sarah Churchill, de hertogin van Marlborough. Hun leven verandert voorgoed door de aankomst van Sarah's jongere nicht Abigail. Al snel verandert de dynamiek tussen de vrouwen en proberen ze invloed uit te oefenen op de koningin en op het paleis.
Morgen om 20.15u in Dommelhof
Pelt - Na de nederlaag van KRC Genk...Zoom                                                                  (Cartoon: Fobie)

Mia Bloemen overleden

Maandag 13 mei 2019
Pelt - Mia Bloemen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Mia Bloemen overleden. Ze was 99 jaar. Zaterdag wordt haar asurn bijgezet op de begraafplaats van Pelt, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Gordijnen dicht

Maandag 13 mei 2019
Pelter Hükske
Pelt - Gordijnen dichtZoom‘Ne mens moet toch een beetje zijn privacy bewaren. Desnoods trek je je gordijnen op tijd dicht. Maar deze keer is er met Zjang zijn privacy toch wel iets aan de hand…
De mop verder vertellen doe je… in het Pelter! (Fons Tuyaerts)
Pelt - K. Peer BC wint ploegenbeker KMV NeerpeltZoomVrijdagavond vond in OC De Kentings te Neerpelt de finale plaats van de beker van KMV Neerpelt. Het toernooi begon met 43 ploegen waarvan uiteindelijk K. Peer BC en BC De Peel uit Neerpelt streden voor de eerste plaats. Uiteindelijk was het K. Peer BC dat de beker mee naar huis mocht nemen. Het winnende team (foto) bestond uit Leike Gielen (vervanger van Tim Evens), Gert Gielen en kopman Geert Moors. Proficiat aan de finalisten en aan de clubleden van KMV Neerpelt voor hun mooie organisatie! (Erwin Vanbuel)

Inbraak op Hamonterweg

Zondag 12 mei 2019
Pelt - Inbraak op HamonterwegGisteren is ingebroken in een woning aan de Hamonterweg. De dader ging aan de haal met een laptop en een elektrische fiets.
Pelt - Eindronde: Exc. Hamont - Kadijk 1-1In de eindronde van derde provinciale (bijkomende stijgers) hebben Exc. Hamont en Kadijk SK vanmiddag 1-1 gelijk gespeeld
Pelt - Knappe overwinning van Joke PlasZoomIn het Duitse Rheine werd dit weekend het Open Duits kampioenschap kajakmarathon gevaren. Er hadden teams ingeschreven uit 10 Europese landen. Deze wedstrijd was tevens één van de tien kajakmarathons die meetellen voor het Word Classic Series regelmatigheidscriterium. In voorbereiding op de wereldbeker kajakmarathon in het Noorse Oslo en het Europees kampioenschap in het Franse Decize namen 3 NWC-ers hieraan deel. Joke Plas won knap de wedstrijd bij de dames junioren over 19 km. Bij de heren werd Baud Kums 16de in zijn K1-wedstrijd over 24 km en, samen met Daan Cox, 7de in K2. Volgende week trekken de leden van NWC massaal naar Gent voor de eerste Belgische kortebaanwedstrijd van het seizoen.

Mia Drees overleden

Zondag 12 mei 2019
Pelt - Mia Drees overledenIn Pelt is vrijdag de uit Eksel afkomstige Mia Drees overleden, de echtgenote van Frans Didden. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in Aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Pelt - Handbal: Sporting speelt gelijkIn de play-offs van het handbal heeft Sporting NeLo vanavond thuis 31-31 gelijk gespeeld tegen Achilles Bocholt. UPDATE Een nabeschouwing van Sven Spooren: Sporting moest aantreden zonder de gekwetsten Cnyrim, Versleeuwen, Pastoor en Kittel. Bocholt was compleet, maar had niet helemaal zijn dagje. Wellicht omdat er voor Bocholt niets meer op het spel stond, want de club is  al zeker van de finale. Het ging gelijk op tot Vansloot zijn duivels ontbond. Als een (…) Het hele nieuwsbericht

Ponticello naar Berlijn

Zaterdag 11 mei 2019
Pelt - Ponticello naar BerlijnZoomVan 5 tot 10 juli trekt Ponticello, het strijkorkest van de Kunstacademie Noord-Limburg, naar Berlijn. Tijdens het jaarlijks concert op 18 mei in het Hubertustheater in Neerpelt krijgt het publiek een voorsmaak van het programma. “We streven niet alleen naar muzikale kwaliteit, maar hechten ook veel belang aan de sociale en culturele ontwikkeling van onze strijkers. Leerlingen - variërend in leeftijd van jonge tieners tot volwassenen - musiceren tijdens onze concertreizen niet (…) Het hele nieuwsbericht

Alex Walbers overleden

Zaterdag 11 mei 2019
Pelt - Alex Walbers overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Alex Walbers overleden, de echtgenoot van Marina Van Weydeveldt. Hij was 68 jaar. De crematie en de asverstrooiing zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. 

Fietser (22) verongelukt

Zaterdag 11 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Hamonterweg en de Oudeweg in Lozen (Bocholt) raakten vanochtend rond 1.15 uur een 22-jarige fietser uit Bocholt en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser overleefde de klap niet.

Na regen komt zonneschijn

Zaterdag 11 mei 2019
Weerbericht
Pelt - Na regen komt zonneschijnTijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer.
Vandaag 
schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en periodes van regen. Nadien volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima liggen (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Fietsster geraakt door autocarIn de Stationsstraat in Neerpelt kwam vandaag een fietsster uit Hamont-Achel ten val toen zij geraakt werd door een autocar. De vrrouw werd lichtgewond. De bestuurder van de autocar had van het ongeval niets gemerkt.

Moederdag op de beiaard

Vrijdag 10 mei 2019
Pelt - Moederdag op de beiaardZoomZondag worden de moeders gevierd. De beiaard draagt zijn steentje hiertoe bij door enkele odes aan moeders te spelen, zoals 'Les yeux de ma mère' van Arno of ‘Mama’ van Heintje. Verder wordt er nog eens teruggeblikt naar het EMJ van afgelopen week en wordt Beethovens 'Ode an die Freude' nog eens gespeeld.

Lieske Eben overleden

Vrijdag 10 mei 2019
Pelt - Lieske Eben overledenVandaag is Lieske Eben overleden, de weduwe van Henri Truyens. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de Koninkrijkszaal van de Jehovah's Getuigen aan de Loberg in Lommel.
Pelt - Sporting morgen thuis tegen BocholtMorgenavond om 20.30u speelt Sporting NeLo in de Dommelhof-sporthal tegen Achilles Bocholt. Misschien de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, er van uitgaande dat de club de finale niet haalt. Bocholt gaat nog altijd voor de triple en zal zeker trachten te winnen in Pelt; mocht Sporting winnen dan kan het ook nog de finale halen, dat zal dan altijd tegen Achilles Bocholt zijn dat zich al plaatste. Kom supporteren in deze derby, om na de match ook nog de spelers te bedanken die hun handbalcarrière beëindigen of elders gaan spelen. Alvast bedankt Sebas, Pollie, Adam, Andreas, Philippe, Kim, David en Mats. Forza Sporting! (Sven Spooren)

Mei afvalvrij

Vrijdag 10 mei 2019
Pelt - Mei afvalvrijZoomLimburg.net roept op om minder afval te produceren. Heel wat mensen hebben die oproep beantwoord. Ook de kinderen van basisschool Vox doen actief mee. En als beloning worden er herbruikbare geschenkjes uitgeloot. Iedereen kan trouwens nog meedoen aan de actie. Je vindt er hier alles over.

Petrus Goossens overleden

Vrijdag 10 mei 2019
Pelt - Petrus Goossens overledenWoensdag is Petrus Goossens overleden, de weduwnaar van Aldegonda Winters. Hij was 96 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch

Bevrijding herdacht

Donderdag 9 mei 2019
Pelt - Bevrijding herdachtZoomIn samenwerking tussen het gemeentebestuur en de NSB-afdeling Neerpelt werd de bevrijding van 1945 herdacht aan het monument op het oude kerkhof in de Nieuwstraat. Door schepen Raf Drieskens en NSB-voorzitter Jef Lenaerts  werden daar kransen neergelegd. Na voorlezing van de namen der gesneuvelde militairen en politieke gevangenen door Francy Engelen en Els Cuyvers blies Louis Trippaers het Te Velde en het Belgisch volkslied. Ook aan de graven van de drie buitenlandse geallieerde militairen werd op gelijkaardige manier hulde gebracht. Hier blies Louis Trippaers de Last Post. In zijn toespraak benadrukte schepen Drieskens het belang van deze herdenking. (JL)

Georges Triki overleden

Donderdag 9 mei 2019
Pelt - Georges Triki overledenIn Lummen is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Georges Triki overlden, de echtgenoot van Monique Vanoppen. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Pelt - Eindronde: Kadijk-Exc. Hamont 0-1ZoomExcelsior Hamont heeft vanavond de heenwedstrijd van de finaleronde van de eindronde in 3e provinciale op het veld van Kadijk SK gewonnen met 0-1. Vito Stevens van Excelsior trapte de winnende treffer in de 1e helft via een afstandsschot tegen de doelnetten. Komende zondag om 15u staat de terugwedstrijd in Hamont op het programma. De winnaar speelt volgend seizoen een reeks hoger. (Jochen Heyligen) 
Eindronde: Kadijk-Exc. Hamont 0-1Eindronde: Kadijk-Exc. Hamont 0-1
Zoom

Maria Daems overleden

Woensdag 8 mei 2019
Pelt - Maria Daems overledenIn het rusthuis in Neerpelt is vandaag de uut Lommel afkomstige Maria Daems overleden, de echtgenote van Jef Rabijns. Ze was 78 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers, Belgebergstraat 5 in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Pelt - EMJ-staf neemt afscheid van Chris HermansZoomTijdens het laatste laureatenconcert van het 67ste EMJ heeft voorzitter Rutger Nuyts aangekondigd dat Chris Hermans haar taak als stafmedewerkster beëindigt. Persoonlijke omstandigheden dwingen haar tot deze moeilijke keuze. Gedurende 15 jaar was Chris het aanspreekpunt voor deelnemende groepen, juryleden en allerlei instanties, en een grote ondersteuning voor alle bestuurs- en comitéleden. Ook bouwde zij in al die jaren heel wat ervaring op om allerlei subsidiedossiers op een correcte manier (…) Het hele nieuwsbericht

Belangrijke vondst in Gent?

Woensdag 8 mei 2019
Pelt - Belangrijke vondst in Gent?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Mia Theuwkens overleden

Woensdag 8 mei 2019
Pelt - Mia Theuwkens overledenVrijdag is Mia Theuwkens overleden, de weduwe van Fons Croonen. Ze was 91 jaar. Na de crematie werd haar as in besloten kring uitgestrooid op de strooiweide van de begraafplaats in Neerpelt.
Pelt - Mooie voorstellingen van 't Klein TheaterZoomOok dit jaar hebben de kinderen en jongeren van ’t Klein Theater weer hard gewerkt aan twee voorstellingen die ze volledig zelf hebben geregisseerd. Noteer dus alvast in uw agenda: vrijdag 17 mei om 20u15 in het Dommelhof Theater. Die avond brengen twee leeftijdsgroepen twee verschillende theaterstukken, volledig zelf uitgewerkt en begeleid door enkele professionele lesgevers.
De kinderen van 9 tot 12 jaar brengen het stuk 'Murder in the Grand Peltisch Hotel', dat zich afspeelt in (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Sporting NeLo klopt TongerenSporting NeLo heeft vanavond zijn inhaalwedstrijd van de vierde speeldag van de play-offs in het handbal tegen Handbal Tongeren gewonnen. Uitslag: 36-28. NeLo staat derde in de stand op één punt van Visé. UPDATE Een nabeschouwing van Sven Spooren: De eerste helft was niet geweldig. Sporting liep dan wel 3 doelpunten uit maar Tongeren counterde en stond 14-15 voor aan de rust. Ondertussen was rechterhoek Cnyrim met een kniestoot uitgevallen en begin (…) Het hele nieuwsbericht

Regen en buien

Dinsdag 7 mei 2019
Weerbericht
Pelt - Regen en buienHet weerbeeld in onze streken wordt bepaald door een depressie met kernen over de Britse Eilanden en over de Atlantische Oceaan. Aan de voorzijde van deze depressie wordt er wel relatief zachte lucht aangevoerd vanuit het zuidwesten. Het wisselvallige weer houdt alvast aan tot het weekend. Vanaf zondag zijn er drukstijgingen en wordt het droger en vooral ook zonniger. Na het weekend bereikt ook het kwik hogere waarden.
Woensdag (08/05) is het zwaar bewolkt tot betrokken en het gaat een groot deel van (…) Het hele nieuwsbericht

André Winkel overleden

Dinsdag 7 mei 2019
Pelt - André Winkel overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag André Winkel overleden. Hij was 65 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch.
Pelt - Ondertussen, aan het Noordstation in Brussel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Zeeleeuw in de Bosuil

Dinsdag 7 mei 2019
Pelt - Zeeleeuw in de BosuilZoomHet is geen wolf, maar het moet een zeeleeuw voorstellen, dit verende speeltuig dat zopas in de Bosuil is geplaatst. Later dit seizoen gaat er nog een grote loopton arriveren, maar die is dan weer voor de oudere kinderen. 
Grensgevallen
Bij een zware brand bij kanoverhuurbedrijf Rofra in Valkenswaard zijn afgelopen nacht ruim 300 kano's in vlammen opgegaan. Brandweer en politie gaan uit van brandstichting. De kano's stonden in een bijgebouw van het bedrijf, dat al meer dan 35 jaar kano's verhuurt voor o.m. kanotochten op de Dommel tussen Neerpelt en Valkenswaard.

Nog even 'De Mol'

Maandag 6 mei 2019
Pelt - Nog even 'De Mol'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Pelt - 2de Vatana-cup bij Kadijk SKZoomVoor het tweede jaar op rij richtte Kadijk SK de Vatana-cup in, een toernooi voor spelertjes van U6 tot U9. Meer dan 50 ploegjes uit eigen rangen en bevriende clubs lieten hun vorderingen van het afgelopen seizoen zien aan ouders en supporters. De voormiddag was voorzien voor U6 en U7, waarbij continu 8 wedstrijdjes gelijktijdig bezig waren. De namiddag was voor de U8 en U9. Alle ploegjes speelden 4 wedstrijden in een zo kort mogelijke periode. Ondanks de rampzalige weersvoorspellingen viel dit (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Sporting Nelo3 alweer kampioenZoomSporting NeLo 3 zet zijn succesreeks in het Limburgse handbal verder. Het behaalde voor de 4de keer op rij de Limburgse beker door HV Arena te verslaan met 36-31. Daarnaast werd vorige week week een 3de titel aan het palmares toegevoegd na winst tegen rechtstreekse concurrent Hasselt C. Van een straffe prestatie gesproken...
Gisteren is Riet van 't Westeinde overleden, de weduwe van de in 1995 overleden Frans Laeremans. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna de asverstrooiing zal plaatsvinden op begraafplaats in Neerpelt. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Paula Meuwis overleden

Maandag 6 mei 2019
Pelt - Paula Meuwis overledenIn het rusthuis in Neerpelt is gisteren Paula Meuwis overleden, de weduwe van Theo Nijs. Ze werd 95 jaar. De afscheidsdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Elisa Meylaers overleden

Maandag 6 mei 2019
Pelt - Elisa Meylaers overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Elisa Meylaers overleden, de weduwe van Willy Vandevelde en de levenspartner van Clement Lemmens. Ze was 88 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. 

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 6 mei 2019
De visie van Fobie
Pelt - Ondertussen,  in Brussel...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Pelt - Zebracinema: 'Grâce à Dieu'Zoom"Grâce à Dieu" - François Ozon - Frankrijk, België - 2018 - 137'
Alexander leeft in Lyon met zijn vrouw en kinderen. Op een dag ontdekt hij dat de priester die hem misbruikte toen hij bij de scouts was, nog steeds met kinderen werkt. Hij besluit actie te ondernemen en krijgt al snel steun van twee andere slachtoffers van de priester, François en Emmanuel. Ze willen de "muur van stilte" doorbreken die over hun lijden hangt. De gevolgen van hun actie zullen niemand ongedeerd laten.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

In de Thuiszorgwinkel

Maandag 6 mei 2019
Pelt - In de ThuiszorgwinkelZoomTijden veranderen – zeker ook wat het huwelijk betreft. En dus ook de lijsten met cadeaus – de huwelijkslijsten... Vertel de mop maar verder, maar zeker in het Pelter dialect! (Fons Tuyaerts)

Jonge reeën: afblijven !

Zondag 5 mei 2019
Pelt - Jonge reeën: afblijven !ZoomVanaf nu kunnen weer reeën geboren worden. Het Natuurhulpcentrum roept mensen op om van de jonge reeën af te blijven omdat de moeder meestal in de buurt is. Wanneer het jong door mensen aangeraakt wordt, bestaat de kan dat de moeder haar eigen jong door de mensengeur niet meer herkent en het in de steek laat. Daarom is het ook belangrijk bij een boswandeling je hond aan de leiband te houden. Niet alleen voor jonge reeën, ook voor uitgevlogen jonge vogels zijn loslopende honden gevaarlijk. (foto Natuurhulpcentrum).
Pelt - Pol Goven landde op de vliegbasisZoomOok Pol Goven, van de Grote Heide, was vrijdagnamiddag van de partij op de vliegbasis van Kleine Brogel, waar hij een seminarie over de samenwerking tussen de basis en alle vormen van het lichte vliegwezen bijwoonde. Pol: "Bij hoge uitzondering mocht ik met mijn paramotor landen op de luchtmachtbasis. Na een verwelkoming kregen de deelnemers van verschillende toesteltypes een zeer boeiende infosessie over alle facetten van veiligheid, de indeling en het gebruik van het luchtruim in samenwerking met (…) Het hele nieuwsbericht

Matteo Camps overleden

Zondag 5 mei 2019
Pelt - Matteo Camps overleden
Vrijdag is Matteo Camps overleden, het zoontje van Martin Camps en Kimberly Huysmans. Hij zou eind volgende maand 2 jaar worden. De uitvaartdienst wordt in besloten kring gehouden, waarna de urne in huiselijke kring bewaard wordt. Begroeting: woensdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.
Pelt - Esperanza verliest met 2-1Esperanza Pelt heeft vandaag met 2- verloren  van Zwarte Leeuw. De ruststand was 2-0. In de eindronde van tweede provinciale (bijkomende stijgers) heeft Kadijk SK met 4-1 verloren op het veld van Thes B. In de eindronde van vierde provinciale speelde Sparta Lille thuis 0-0 gelijk tegen Eendracht Zelem. Sparta promoveert daardoor naar derde provinciale!
Biljartclub KNBC heeft gisteravond de finale van de bondsbeker gewonnen na een overwinning tegen B. C. Barrier. De winnende ploeg bestond uit Dirk Smeets, Toon Valkenborgh en Carlo Kums. Het is het tweede jaar op rij dat KNBC deze trofee wint.
Pelt - Paul Meekers en Lieske Jansen overledenZoomOp 27 april overleed Paul Meekers (81) in Heusden-Zolder, gisteren overleed zijn echtgenote Lieske Jansen (79) in Pelt. De gezamenlijke afscheidsdienst zal plaatshebben in besloten kring, waarna de begrafenis op de begraafplaats van Neerpelt. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Starttraining bij Kadijk

Zondag 5 mei 2019
Pelt - Starttraining bij KadijkZoomVrijdag organiseerde Kadijk SK weer een starttraining. Daarmee wil de club kinderen, die in het voetbal in aanmerking komen voor categorie U6 tot U9, de kans geven om kennis te maken met het voetbal en de club. Een 25-tal nieuwelingen kwamen samen met de al aangesloten spelertjes en jeugdtrainers proeven van het voetbal bij Kadijk SK. De aanwezige ouders kregen een korte uitleg hoe de werking van de club in elkaar zit en de nodige uitleg over wat te doen als men de definitieve stap zet naar het (…) Het hele nieuwsbericht
Gisteren hadden de leden van Jong N-VA Pelt een gesprek met burgemeester Frank Smeets naar aanleiding van hun kritiek op de straatnaamborden. De burgemeester zei daar dat hij de mening van de Taalunie terzake niet in twijfel trekt. Hij vertelde dat er op het moment dat de beslissing moest genomen worden, de kwestie op tafel lag dat als het logo ooit gewijzigd zou worden, men dan ook de straatnaambordjes moest wijzigen, reden waarom men toen uit kostenoverwegingen besloten heeft het logo niet mee te nemen op de straatnaamborden. Bij nieuwe borden zal of Pelt met hoofdletter worden geschreven, of het logo worden gebruikt.

Nachtlawaai en Airbnb

Vrijdag 3 mei 2019
Tribunaliteiten
Pelt - Nachtlawaai en AirbnbOmdat mevrouw Van O. blijkbaar een vriend had bij wie ze vaak verbleef, bood zij haar duplexappartement op de eerste en tweede verdieping aan via Airbnb. Dit tot ongenoegen van de heer T. van het appartement op het gelijkvloers. Het komen en gaan van toeristen zorgde (ook ’s avonds) voor geluidsoverlast en hij voelde zich niet veilig door al die onbekende mensen. Hij maakte via mail herhaaldelijk zijn beklag bij mevrouw Van O. en schakelde ook zijn rechtsbijstandsverzekeraar en advocaat in, omdat mevrouw Van (…) Het hele nieuwsbericht

Beiaard tijdens het EMJ

Vrijdag 3 mei 2019
Pelt - Beiaard tijdens het EMJZoomDit weekend hangt er weer muziek in de lucht in Neerpelt: het is weer festivaltijd! Op het moment dat de orkesten zwijgen, speelt de beiaard... Vanavond om 22 uur, net voor het vuurwerk, speelt beiaardier Jan Verheyen een speciaal programma in de unieke combinatie met gitarist Cedric Honings. Op het repertoire staat muziek van Bach tot Nirvana.
Op zaterdag en zondag begint de beiaard te spelen net na het laatste jury-optreden in de kerk tot de feestelijke parade voorbijtrekt; dus ongeveer van 16 tot 17 uur.
Pelt - 'Wolvenwelpjes op komst', zeggen deskundigenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Louis Croonen overleden

Vrijdag 3 mei 2019
Pelt - Louis Croonen overledenIn het Mariaziekenhuis is dinsdag Louis Croonen overleden, de echtgenoot van Mia Steensels. Hij was een week eerder 88 jaar geworden. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-centrum. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens.

Nieuwe bvba: Winks

Donderdag 2 mei 2019
Kris Kelchtermans uit Heusden-Zolder en Geert Winters uit Pelt hebben de bvba Winks opgericht met zetel aan de Leon Bekaertlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer transport van goederen en het uitvoeren van hijs- en hefwerkzaamheden.
Pelt - Provinciale U17 van LHVV kampioenZoomVorig weekend speelden de U17 van LHVV de beslissende wedstrijd tegen Meeuwen SK. Met 2 punten achterstand moest de match gewonnen worden. Voor een pak supporters, zowel van de thuisploeg als van Meeuwen, werd het een erg spannend duel. Alle middelen werden bovengehaald om de jongens aan te moedigen: toeters en bellen, rood-zwarte rookbommen en menige stem moest er aan geloven. De thuisploeg uiteindelijk won nipt maar verdiend met 1–0 en kroonde zich tot provinciaal kampioen in haar reeks. Dat dit uitbundig werd gevierd zal wel duidelijk zijn. Proficiat mannen!

Veel volk op Bosuil-feest

Donderdag 2 mei 2019
Pelt - Veel volk op Bosuil-feestZoomhet was gisteren erg druk op de Bosuil, ter gelegenheid van het jaarlijkse Bosuilfeest. Naast de traditionele activiteiten, zoals de ritten met paard en koets, de ballenwagen de ballonnenplooier en het schminken van de kinderen was er een optreden van Klub Musette. Terwijl de kinderen genoten van de activiteiten en de mooie speeltuin konden de ouders en grootouders in een aangenaam zonnetje relaxen op het terras. Wij vernamen ook dat er binnenkort een grote loopton zal geplaatst worden in de speeltuin.
Pelt - Badminton: Bokkerijder-dames kampioenZoomAfgelopen vrijdag was er maar één opdracht voor de 1e damesploeg van badmintonclub De Bokkerijder, niet verliezen en de titel was binnen. Ondanks slechts 1 verliesmatch over het hele seizoen, was de titel niet zeker tot de laatste ontmoeting. Het team, bestaande uit Michelle Corten, Lotte Mondelaers, Alejandra Sanchez Rodriguez, Lindsay Claes, Mien Theunissen, Emily Verreyt, Femke Ceelen en Karo Kwanten, won deze echter met overtuiging en mag zich zo kampioen kronen in 1e provinciale. Zo mogen ze volgend seizoen weer aantreden in Vlaamse Liga-competitie. Dikke proficiat!

Het wordt kouder

Woensdag 1 mei 2019
Weerbericht
Pelt - Het wordt kouderAlvorens een storing ons morgen/donderdag bereikt, krijgen we eerst de zon te zien. Het kwik kan daarbij klimmen tot de normale waarden voor de tijd van het jaar. Vanaf donderdag worden geregeld buien of regenzones vanuit het westen of het noordwesten naar onze streken gestuurd. De neerslagkansen nemen daarbij toe. Bovendien wordt het gevoelig kouder en staat er ook een gure wind.
Vandaag, na het opruimen van het ochtendgrijs, kan de zon doorbreken. De namiddag verloopt zonnig en (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Eindronde: Sparta Lille en Kadijk winnenIn de eindronde van vierde provinciale (bijkomende stijgers) heeft Sparta Lille vanmiddag met 0-1 gewonnen op het veld van Eendacht Zelem. In de eindronde van derde provinciale won SK Kadijk thuis met 3-2 van Thes B.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt