Het overige nieuws

Pelt - Kadijk SK trekt zes spelers aanKadijk SK heeft zes nieuwe spelers: Tim Mannaerts (Olmen), Denis Masumbuko (Herkol), Gert Gorssen (Kaulille), Evert Daems (Valkenswaard) en Gwenn Dierckx en Siebe Alen (beiden Achel).

Corona-overtreder veroordeeld

Dinsdag 30 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Corona-overtreder veroordeeldDe rechter in Hasselt heeft vandaag een man uit Hamont-Achel een werkstraf van 80 uur en een boete van 800 euro opgelegd omdat hij zich meermaals niet aan de coronamaatregelen hield. De man moet ook de proceskosten - 200 euro - betalen. (PG)

Bloemen voor de NEOS-leden

Dinsdag 30 juni 2020
Pelt - Bloemen voor de NEOS-ledenZoomDe stuurgroep van Neos Pelt heeft afgelopen weekend een plantje bezorgd aan alle leden met de boodschap “Wij hebben U gemist”. De afgelopen maanden konden verschillende activiteiten niet doorgaan: de voordracht door Mark Van den Wijngaert over de monarchie en haar invloed op de Belgische politiek, twee daguitstappen, de fietsvakantie van 1 t.e.m. 05 juni... Ook het Bourgondisch Feest van donderdag 30 juli en de meerdaagse reis in september moesten worden geannuleerd.
Vanaf dinsdag 11 augustus kan asbest opnieuw naar het recyclagepark. Dat meldt Limburg.net, dat er vanuit gaat dat het beschermingsmateriaal tegen die tijd geleverd is.
Vanaf die datuim veranderen ook de regels voor het aanvoeren van asbest. Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is vanaf 28 juli te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig en fris

Dinsdag 30 juni 2020
Weerbericht
Pelt - Wisselvallig en frisEen storing schuift over onze streken en blijft lange tijd aanwezig, waarbij er flink wat neerslag kan vallen. Nadien stijgt de luchtdruk, maar de kans op een bui blijft bestaan. Op de langere termijn wordt het warmer en is er meer zon. De kans op wat neerslag blijft - voorlopig althans - nog aanwezig.
Vandaag maken opklaringen plaats voor toenemende wolken. Na de middag komt er lichte regen opzetten vanuit het westen. De maxima liggen rond 20 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

De koning schrijft een brief

Dinsdag 30 juni 2020
Pelt - De koning schrijft een briefZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
De koning schrijft een brief
Zoom

De kracht van letters

Dinsdag 30 juni 2020
Het is maar dat je 't weet
Pelt - De kracht van lettersZoomVoor haar masterproef aan de Hogeschool PXL in Hasselt heeft Walda Verbaenen een eigen schrift ontwikkeld: Phonotype. Die naam verwijst naar ‘Phono’ (de fonologie van een taal) verweven in ‘Type’ (het lettertype, letterbeeld). Binnenin het letterbeeld wordt elke klank die afwijkt van de klanken van de 26 letters van het Nederlandse alfabet op een nieuwe manier weergegeven. Letters die samen een nieuwe klank vormen, worden aan elkaar gekoppeld, waardoor één (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Drie nieuwe spelers voor Sparta LilleSparta Lille heeft drie nieuwe spelers aangetrokken met het oog op het komende seizoen: Dylan Van Kemenade (SV Breugel), Tim Huibers (Diepenbeek) en Daan Slegers (Kadijk SK). Er zijn geen uitgaande transfers.
Kort nieuws van bij de buren
Een twintigjarige herbergbezoeker uit Hechtel-Eksel nam afgelopen weekend de auto van de caféuitbaatster. Hij vloog met de wagen een stuk verder op de Solterweg in Neeroeteren uit de bocht, belandde in de gracht en nam te voet de vlucht. Na een korte zoekactie kon hij aangetroffen worden door de politie Maasland. Hij legde een positieve ademtest af en bleek geen rijbewijs te hebben. De wagen is zwaar beschadigd.
Katrien Blokken uit Pelt heeft de besloten vennootschap Katrien Blokken opgericht met zetel aan de Venderstraat in Pelt. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de geneeskunde (geriatrie).
Pelt - Coronamaatregelen worden versoepeldZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Pelt - Met dit plaatje werd iemand vervloektZoomHet Gallo-Romeins Museum in Tongeren presenteerde vandaag een merkwaardig object: een loden vervloekingsplaatje uit de Romeinse tijd. Met zo'n plaatje (foto's) trachtte men onheil over iemand af te roepen. Het vervloekingsplaatje werd enkele jaren geleden opgegraven in de Regulierenstraat in Tongeren.
Op het tablet, dat uniek zou zijn in België, staan allerlei lijnen, tekens en woorden. Bovenaan heeft iemand een reeks magische tekens gekrast. Die zijn geïnspireerd op de (…) Het hele nieuwsbericht
Met dit plaatje werd iemand vervloekt
Zoom

Bij de veearts

Maandag 29 juni 2020
Pelter Hükske
Pelt - Bij de veeartsZoomHet leven in het klein, zoals het zich afspeelt… hier in de wachtkamer bij de veearts. Voort vertellen, in dit sappig dialect van ons! Tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

Chris Tielens overleden

Zondag 28 juni 2020
Pelt - Chris Tielens overledenNa een verkeersongeval in Lommel is donderdag in het Mariaziekenhuis Chris Tielens overleden. Hij was 39 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring gehouden worden. Begroeting: woensdag (18.30-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch. 
Grensgevallen
Pelt - Jumbo ontruimd na vreemde luchtDe Jumbo aan de Leenderweg in Valkenswaard is vanavond ontruimd nadat meerdere personen er onwel waren geworden. Er hing naar verluidt een vreemde lucht. Er wordt nu gezocht naar de oorzaak.

Rudi Bleyen overleden

Zaterdag 27 juni 2020
Pelt - Rudi Bleyen overledenVandaag is Rudi Bleyen overleden, de weduwnaar van de op 6 mei jongstleden overleden Justin Lenaerts. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt op een later tijdstip plaats. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Het wordt minder warm

Zaterdag 27 juni 2020
Weerbericht
Pelt - Het wordt minder warmEen storing schuift vanuit het zuidwesten over onze streken en maakt een einde aan de tropische temperaturen met het nodige klank- en lichtspel. De volgende dagen is het wisselvallig met buien of soms regen, maar ook droge perioden en opklaringen. Het wordt wel gevoelig minder warm en de hittegolf loopt dan op haar einde.
Vandaag zijn er in de ochtend enkele onweerachtige buien mogelijk, maar nadien wordt het droger en volgen er opklaringen. Na de middag kan hier en daar een bui vallen, (…) Het hele nieuwsbericht

Versterking voor Esperanza

Zaterdag 27 juni 2020
Pelt - Versterking voor EsperanzaEsperanza Pelt heeft de 27-jarige Gianluca Maria aangetrokken. Hij moet Thomassen vervangen. Maria speelde onder meer bij PSV, MVV en Waalwijk.
Pelt - Een cadeautje voor de StreetbikersZoomDe leden van motorclub Streetbikers gingen op bezoek bij Roland Voets, die in de Open Poort verblijft. Hij had voor hen een mooie verrassing in petto: een paneel dat hij zelf had geschilderd. En die stoere Streetbikers waren allemaal verrast - en dankbaar...

Nieuwe vennootschap: Techuila

Vrijdag 26 juni 2020
Jasper Coninx (30) uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Techuila opgericht met zetel aan de Loksvaartdijk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer digitaal stockbeheer en webservices voor de eventsector en alle IT-activiteiten voor alle sectoren.

Nico Poorters overleden

Vrijdag 26 juni 2020
Pelt - Nico Poorters overledenIn WZC Cleo in Berchem is vorige week donderdag de uit Overpelt afkomstige Nico Poorters overleden, de echtgenoot van Viviane Laenen. Hij zou volgende week 70 jaar geworden zijn. Vandaag werd hij in Wilrijk gecremeerd. 

Motorrijder (31) gewond

Vrijdag 26 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag is een 31-jarige motorrijder uit Hechtel-Eksel gewond geraakt bij een val op de Oosterring in Genk. Hij werd daarbij gewond.

Stijn Wuytens naar Lommel SK

Vrijdag 26 juni 2020
Pelt - Stijn Wuytens naar Lommel SKZoomVanmiddag werd Stijn Wuytens (30), einde contract bij het Nederlandse AZ, officieel voorgesteld bij Lommel SK, waar hij een contract voor vijf seizoenen ondertekende. Stijn is afkomstig van Eksel, en woont nu in Pelt.
Met deze transfer wil de Lommelse profclub twee zaken duidelijk stellen: enerzijds een duidelijk statement dat er aan een kwalitatieve ploeg wordt gewerkt, maar anderzijds ook dat de lokale verankering nog steeds een belangrijk gegeven is bij SK!
Zélf vertelde Stijn (…) Het hele nieuwsbericht

Man randt 36 vrouwen aan

Vrijdag 26 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Man randt 36 vrouwen aanVijf jaar cel, waarvan drie met uitstel: dat is de straf die een vijftiger uit Hechtel-Eksel vandaag van de correctionele rechtbank in Hasselt heeft gekregen voor de aanranding van 36 vrouwen. De man kon dertien jaar toeslaan voor hij kon ontmaskerd worden. Hij sloeg onder meer in Hasselt en Mol.(PG)

Fietsster (51) aangereden

Donderdag 25 juni 2020
Pelt - Fietsster (51) aangeredenGisteravond rond 18 uur is op het kruispunt van Lindelsebaan en de Schansstraat in Overpelt een 51-jarige fietsster uit Beringen aangereden door een auto. De vrouw werd licht gewond.
Was het moeilijk om tijdens de lockdown de tijd te verdelen tussen werk en gezin? Op maandag 29 juni organiseert de gemeente Pelt hierover de online workshop ‘Thuis met kinderen in coronatijden’.
Ouders die tijdens de afgelopen lockdown van thuis uit moesten werken, kunnen ervan meespreken: het was bij wijlen een heftige tijd. Van de ene kant was er de concentratie voor het werk maar aan de andere kant moest er ook aandacht gaan naar vaak energieke kinderen die niet naar school (…) Het hele nieuwsbericht

Honden aan de leiband

Donderdag 25 juni 2020
Pelt - Honden aan de leibandZoomDe volgende weken zullen natuurinspecteurs en boswachters van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) nauwgezet toezien of baasjes hun honden aan de leiband houden. In heel Vlaanderen komen er extra controles en indien nodig wordt er geverbaliseerd.
Het ANB lanceerde vandaag de sensibiliseringscampagne "Hond aan de lijn". Loslopende honden veroorzaken in onze natuurgebieden vaak vreselijke taferelen. Met de campagne wil het ANB komaf maken met baasjes die hun honden laten loslopen. Want elke hond die vrij rondloopt is een gevaar voor de natuur, andere bezoekers en zichzelf. "Als we onze natuur willen beschermen, houden we onze honden aan de leiband," zegt Staf Coppens, het gezicht van de campagne..
In coronatijden is het moeilijk om grote feesten te organiseren, maar toch was er een feestje in de Riet naar aanleiding van de dubbele diamanten bruiloft bij de familie Schildermans.
Zo zijn Jean Croonen (82) en Angèle Schildermans (81) uit de Wolfstraat al 60 jaar getrouwd. Ze hebben vier kinderen en vijf kleinkinderen. Jean was fabrieksarbeider op de Métallurgie, Angèle deed het huishouden. 
En Jos Schildermans (83) en Catho Giesberts (85) uit de Rietstraat hebben samen vijf kinderen, veertien kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Jos heeft zijn heel leven 'geboerd', Catho hielp hem daarbij en had de zorg over het huishouden. 
Onze gelukwensen!
Dubbel diamant bij de familie SchildermansDubbel diamant bij de familie Schildermans
Zoom

Afstand houden in het zwembad!

Donderdag 25 juni 2020
Pelt - Afstand houden in het zwembad!Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
De speelpleinwerking SPW-LILLE begint dit jaar op maandag 6 juli. Vanwege de coronamaatregelen is vooraf inschrijven noodzakelijk. U vindt alle inlichtingen www.opdebosuil.be en dan doorklikken naar SPW.
Pelt - HANO-wijkkantoor Overpelt is verhuisdVanaf vandaag is het wijkkantoor Overpelt van de lokale politie HANO niet langer gehuisvest in dienstencentrum Pelle Melle, maar wel in het hoofdkantoor van de politie in (Neer)Pelt. U kan uw wijkagent van Overpelt vanaf nu bereiken op het nummer 011 44 08 20.

Florentine Panis overleden

Donderdag 25 juni 2020
Pelt - Florentine Panis overledenZondag is de in Beringen en voorheen in Leopoldsburg woonachtige Florentine Panis overleden, de weduwe van Victor Van Beers. Zij was 91 jaar en afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Reeksindeling derde afdeling VV B

Donderdag 25 juni 2020
Pelt - Reeksindeling derde afdeling VV BDe reeksindeling van derde afdeling VV B is definitief en bestaat uit volgende clubs: KVK Beringen, Betekom, De Kempen, Diest, Eppegem, Heikant-Berlaar, Weerstand Koersel, FC Lille, Sint-Lenaarts, RC Mechelen, Esperanza Pelt, Termien, Turnhout, Witgoor Dessel, Wellen en Zwarte Leeuw.

Nieuwe vennootschap: Resto Pelt

Woensdag 24 juni 2020
Bart Snoeks uit Overpelt en Marc Verhaeren uit Bocholt hebben de besloten vennootschap Resto Pelt opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitbaten van een restaurant, drankgelegenheid en taverne.

Toine Loenders overleden

Woensdag 24 juni 2020
Pelt - Toine Loenders overledenGisteren is de in Eksel woonachtige Toine Loenders overleden, de weduwnaar van Catho Dewit. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.Zijn asurne wordt begraven op de begraafplaats van Overpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Hechtel-Eksel.
Pelt - Reeksindeling dames tweede provincialeProvinciaal voetbal Limburg heeft de reeksindeling van tweede provinciale dames bekend gemaakt met volgende vijftien clubs: Bocholt B, Bokrijk B, BS Sport, Diepenbeek B, Eksel, St. Elen, Kadijk, Sparta Lille, Lommel, Utd B, SLW Maaseik, FC Maasland NO, Valencia Piringen, STVV B, Wiemismeer en Zepperen-Brustem.

Kim Clijsters naar de VS

Woensdag 24 juni 2020
Kim Clijsters (36) verhuist met haar gezin naar de V.S., meldt Radio2. De verhuizing zal binnenkort plaatsvinden. Clijsters en haar man hebben een woning in New Jersey, dicht bij haar schoonfamilie.
Pelt - Bestuurder elektrische step gewondGisterennamiddag werd een jongeman op een elektrische step op de Leuvense ring aangereden door een automobiliste. De 24-jarige man uit Pelt reed in de tegenrichting op het fietspad langs de Naamsevest toen een 59-jarige vrouw uit Boortmeerbeek vanuit de Weldadigheidsstraat de ring wou oprijden. Ze had de jongeman op zijn elektrische step niet gezien en kon niet meer tijdig stoppen. Het kwam tot een aanrijding waarbij de jongeman ten val kwam. Hij werd met lichte verwondingen overgebracht naar een Leuvens ziekenhuis.

Water aan de bron van de Dommel

Woensdag 24 juni 2020
Pelt - Water aan de bron van de DommelZoomDoor de huidige droogte zien we een lagere waterstand in de beken. Talrijke brongebieden dreigen volledig te verdrogen. Ook de bovenloop van de Dommel in Peer-Siberië ontkomt hier niet aan. Daarom staken enkele landbouwers en de watering De Dommelvallei de handen in elkaar om het Dommelwater ter plaatse te houden. De Dommel wordt minder gemaaid en kleine stuwtjes houden het water tegen. Het resultaat is verbluffend; er staat nog ongeveer 30 cm water in de Dommel! Door het water tegen te houden (…) Het hele nieuwsbericht

Man in elkaar geslagen

Woensdag 24 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Kerkstraat in Hechtel-Eksel is vanochtend rond 3 uur een man in elkaar geslagen. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk. Over de omstandigheden van het voorval is niets geweten. Er zijn drie verdachten in deze zaak.

Jan Vaes overleden

Woensdag 24 juni 2020
Pelt - Jan Vaes overledenIn WZC Immaculata is gisteren Jan Vaes overleden, de weduwnaar van Annette Molemans, Hij was 82 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring.
#samentegencorona
VZW Kinderpret, de organisatie achter ‘Mega Buitenpret’ en ‘Mega Schlagerfest’ heeft aan Wico Campus TIO en het Buitengewoon Beroepsonderwijs Overpelt, alsook aan het gespecialiseerd secundair onderwijs St.-Elisabeth desinfectiezuilen geschonken. Op deze manier willen ze beide campussen helpen bij het opvolgen van de veiligheidsmaatregelen. 'Omdat we beiden in het onderwijsveld actief zijn, willen we graag ons steentje bijdragen,' zeggen Roland Stevens en Thomas Verhoeven van (…) Het hele nieuwsbericht
Ontsmettingszuiltjes voor scholenOntsmettingszuiltjes voor scholen
Zoom
Pelt - Sporting organiseert handbalkampenZoomOp het einde van het "coronaseizoen" hebben bij handbalclub Sporting Pelt alle jeugdspelers, van Nelson's Kidsclub tot kadetten, hun laatste trainingen bijna achter de rug. Wil je straks ook eens mee komen sporten, en handballen, kijk dan even naar de trainingsuren op de website. Op het einde van de zomervakantie beginnen ze er weer aan. Wil je graag eens aan een handbalkamp meedoen tijdens de vakantie ? Dat kan ook: van 13 t/m 17 juli kunnen jongeren van geboortejaren 2006-2013 sporten in de Bemvoort in Overpelt, elke dag van 9 tot 16u. Info : communicatie[!]sporting-pelt.be.

Mia Spooren overleden

Woensdag 24 juni 2020
Pelt - Mia Spooren overledenGisteren is Mia Spooren overleden, de weduwe van Thieu Lemmens. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Reeksindeling derde provinciale BProvinciaal voetbal Limburg heeft de reeksindeling van derde provinciale B bekendgemaakt met volgende ploegen:, Ham United, Exc. Hamont, Houthalen VV, Kadijk, Kattenbos, Kaulille, Lutlommel, Maasland NO, Neeroeteren, Opitter, Peer SV, SLW Maaseik, Sparta Lille, Turkse Rangers, Verbroedering Lommel en Sporting Wijchmaal.

Daar komen de welpjes!

Dinsdag 23 juni 2020
Pelt - Daar komen de welpjes!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Pelt - Nieuwe reeksindeling 2de provinciale AZestien clubs zullen elkaar bekampen in tweede provinciale A: Anadol, Bolderberg, Grote Heide, Hamont'99, Hechtel, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Lindel-Hoeven,Meeuwen, Paal-Tervant A, Park Houthalen, Racing Peer, RC Reppel, Stal Sport, Thes Sport en FC Turkse.
Pelt - Veiligheidsraad buigt zich over mondkapjesZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Pelt - Nieuwe reeksindeling 1ste provincialeVolgende zestien clubs maken komend seizoen deel uit van eerste provinciale: Achel, Alken A, Bilzen-Waltwilder, Bree-Beek, Bregel, Eksel, Helson, Herderen-Millen, Herk FC, Herkol, Juve Hasselt A, Mechelen-aan-de-Maas, Schoonbeek Beverst, Torpedo Hasselt, Zepperen-Brustem en Zonhoven United A.

Code geel: hitte

Dinsdag 23 juni 2020
Pelt - Code geel: hitteHet KMI heeft zojuist code geel afgekondigd, die geldt vanaf vandaag tot en met vrijdag. Het gaat de komende dagen erg warm worden met temperaturen die van woensdag tot vrijdag rond of boven de 30 graden gaan. De hittewaarschuwing geldt voor een groot deel van het land, behalve voor de kust en de provincies Luik, Namen en Luxemburg. Ook de waarschuwingsfase van het ozon- en hitteplan en het Vlaamse warmteactieplan zijn geactiveerd.

De eerste wolvenwelpen

Dinsdag 23 juni 2020
Pelt - De eerste wolvenwelpenZoomHet Agentschap Natuur en Bos heeft de eerste foto's vrijgegeven van de wolvenwelpen die wolvin Noëlla enkele maanden geleden geworpen heeft. Het zijn er vier, waarvan twee op bovenstaande foto. "Dit is een historisch moment voor het natuurbeheer in Vlaanderen. Voor het eerst in 150 jaar zorgt de wolf voor nakomelingen in ons land. Het is hartverwarmend om de beelden van deze vier sloebers te zien. Ik hoop dat ze in goede gezondheid verkeren en ongestoord mogen opgroeien," aldus (…) Het hele nieuwsbericht

Covid-19 in je gemeente

Dinsdag 23 juni 2020
Sciensano heeft een (Engelstalige) tool online gezet die de aanwezigheid van COVID-19 op gemeentelijk niveau weergeeftOp deze website kan iedereen op lokaal niveau bijhouden in welke mate het coronavirus aanwezig is. De gezondheidsautoriteiten van de regio’s ontvangen een waarschuwing wanneer de epidemiologen van Sciensano een verandering (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Starters 1ste middelbaar: gratis met De LijnZoomVlaamse scholieren die volgend schooljaar in het 1ste middelbaar starten, kunnen de hele maand september kosteloos reizen met bus en tram. met een gratis Buzzy Pazz-probeerabonnement ter waarde van 33 euro. Zo wil De Lijn – op een scharniermoment in de schoolcarrière – de keuze voor een veilig en duurzaam woon-schoolverkeer promoten. Ouders kunnen zich op delijn.be/probeeractie registreren met het rijksregisternummer van hun zoon/dochter om het gratis maandabonnement aan te vragen. (foto Stefaan Van Hul)

Hugo Vankrunkelsven overleden

Maandag 22 juni 2020
Pelt - Hugo Vankrunkelsven overledenGisteren is de in Overpelt woonachtige Hugo Vankrunkelsven overleden, de echtgenoot van Lily Janssen. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt plaats in beperkte kring waarna de teraardebestelling op de begraafplaats van Boseind. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille.

De visie van Fobie

Maandag 22 juni 2020
Pelt - De visie van FobieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Ongeluk met d'n tuf

Maandag 22 juni 2020
Pelter Hükske
Pelt - Ongeluk met d'n tufZoomSus van Driek van de Mulder heeft al bij al nog geluk dat het juist een verpleegster is die hem na het ongeval oppikt en verzorgt...
Vertel dit verhaaltje verder, in het Pelter natuurlijk! Tot maandag. (Fons Tuyaerts)
Pelt - Zuster Jeannette Hendriks overledenVrijdag overleed de uit Lindel-Hoeven afkomstige zuster Jeannette Hendriks. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk OLV Tenhemelopneming van Pittem (West-Vlaanderen). Alleen medezusters en genodigde familieleden kunnen de uitvaartliturgie bijwonen.

Inbraak in kantine mislukt

Zondag 21 juni 2020
Pelt - Inbraak in kantine misluktOnbekenden probeerden binnen te dringen in een voetbalkantine aan de Vogelkersstraat in Overpelt. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De inbraakpoging is deze namiddag vastgesteld.

Auto en mobilhome botsen

Zondag 21 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hamonterweg in Bocholt botsten vrijdagavond een mobilhome en een auto. Daarbij raakte een 26-jarige man uit Maaseik gewond.

Nijntje wordt vandaag 65

Zondag 21 juni 2020
Pelt - Nijntje wordt vandaag 65ZoomEn de wereld is nu toch wel anders dan in 1955, toen DIck Bruna met Nijntje begon... (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft het BuSO Sint-Elisabeth in Wijchmaal groen licht gegeven voor uitbreiding van het onderwijsaanbod. De school mag scholieren met een visuele beperking een algemene, sociale en beroepsvorming geven (opleidingsvorm 3) óf een vorming die gericht is op tewerkstelling in een omgeving met gepaste ondersteuning, zoals een maatwerkbedrijf (opleidingsvorm 2) óf een vorming die gericht is op arbeidsdeelname in een beschermde positie, zoals bijvoorbeeld als assistent (opleidingsvorm 1). Het gaat om de allereerste vrije school voor blinden en slechtzienden in de provincie Limburg. 

De zomer is begonnen!

Zondag 21 juni 2020
Pelt - De zomer is begonnen!ZoomEr zijn nog zekerheden. Gisteren was het de langste dag van het jaar, vandaag begint de zomer. Nu het coronavirus nog uitschakelen! (Tekening: Dirk Van Bun)

Roodkapje en de wolf

Zaterdag 20 juni 2020
Pelt - Roodkapje en de wolfZoomEn wie zat er aan het stuur? (Cartoon: Fobie)

Alfons Meuris overleden

Zaterdag 20 juni 2020
Pelt - Alfons Meuris overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren de in Neerpelt woonachtige Alfons Meuris overleden, de echtgenoot van Fina Vaesen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: fam. Meuris-Vaesen, Pater Pellenstraat 28, 3910 Pelt.

Kans op hittegolf

Zaterdag 20 juni 2020
Weerbericht
Pelt - Kans op hittegolfAan de voorzijde van een storing, is de atmosfeer licht onstabiel met een kleine kans op een bui. Na de doortocht van deze storing op zondag, bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Het wordt na het weekend stralend zonnig weer en de temperaturen gaan flink de hoogte in. Er worden zelfs tropische maxima bereikt, waarbij een hittegolf wel eens mogelijk zou kunnen zijn.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. De kans op een bui is beperkt, maar niet geheel uitgesloten. Meestal is het wel (…) Het hele nieuwsbericht

Man gewond bij botsing met bus

Vrijdag 19 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Meeuwerbaan en de Waubergstraat in Peer kwam het vanmiddag tot een aanrijding tussen een auto en een bus. De autobestuurster, een vijftiger, raakte daarbij gewond.
Grensgevallen
Pelt - Luikerweg afgesloten door ongevalBij een zwaar verkeersongeval op de Luikerweg in Valkenswaard is in de vooravond tussen de grens in Lommel-Kolonie en de rotonde richting Borkel en Bergeijk een zwaargewonde gevallen. Het gaat om een autobestuurder die de macht over het stuur verloor, waardoor de auto een verkeersbord en een boom ramde en uiteindelijk in de berm kantelde. Het verkeersbord werd in een boom geslingerd. De hulpdiensten moesten de man bevrijden. De weg is in beide richtingen afgesloten, vermoedelijk tot 22 uur. 
Pelt - De beiaard brengt zomerse muziekZoomHet is al volle bak zomer en dus klinkt er zomerse muziek vanuit de toren, maar het concert begint met “We’ll meet again” van zangeres Vera Lynn, die deze week overleed. Zomerse muziek? Dat is “Mooie dagen” van Johan Verminnen, “Laat de zon in je hart” van Willy Sommers, “Twee meisjes op het strand” van Raymond van het Groenewoud, “Summertime” van Georg Gerhswin en nog veel meer vrolijke muziek. Morgen te horen tijdens de markt vanaf 11 uur.
Van 1 juni tot 31 augustus stelt de Groep Tatau tentoon in de ontvangstruimte van Rijschool Hendriks aan de Leopoldlaan 32A, De expo toont foto’s van een aantal creaties van Arlette Beckers, Yvonne Bogaerts, Johan Coenjaerts, Mia Haex en Jacky Loenders. Volgens de groep gaat het om omgevingskunst "die ontstaat in dialoog van de kunstenaar met zijn omgeving. De plaats van de kunstwerken doet de rijkdom van de natuur sterker aanvoelen en kan in harmonie of in contrast met de omgeving prachtige en verrassende beelden vormen. Andere installaties van Groep Tatau zijn onder andere te zien in natuurgebied ’t Plat, het Hageven, op het C.C. Paletheplein en op het pas vernieuwde speelplein in Lindel-Hoeven (Kapelstraat). Meer info
Pelt - Bezoek Mariaziekenhuis versoepeldZoomIn het Mariaziekenhuis en het Revalidatie en MS centrum worden de coronamaatregelen inzake bezoek vanaf maandag versoepeld. Toch moet u een en ander in het oog houden, wilt u iemand gaan bezoeken. Alles staat hier uitgelegd.

Ruddy Claes overleden

Vrijdag 19 juni 2020
Pelt - Ruddy Claes overledenVandaag is Ruddy Claes overleden, de echtgenoot van Monique Gerits. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Nachtegaalstraat 28, 3910 Pelt.

Pauline Thijs overleden

Vrijdag 19 juni 2020
Pelt - Pauline Thijs overledenIn WZC Immaculata is woensdag Pauline Thijs overleden, de echtgenote van Christ Plessers. Ze was 93 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in familiekring.

Thomassen weg bij Esperanza

Vrijdag 19 juni 2020
Pelt - Thomassen weg  bij EsperanzaMartijn Thomassen zal niet langer de kleuren van Esperanza Pelt verdedigen. De 30-jarige Nederlandse verdediger kan zijn nieuwe job niet met het voetbal combineren.

Doneer eens een deur

Donderdag 18 juni 2020
Samen met de bewoners van het Opvangcentrum Valkenhof werkt geluidskunstenaar Félix Blume (FR) in september en oktober aan een nieuw kunstwerk voor Klankenbos. De installatie bestaat uit een collectie oude deuren, die zullen weerklinken in het bos. Van 23 tot 25 oktober zal de installatie voor het eerst te bezoeken zijn tijdens OORtreders 2020 - Festival for art with sound.
Schenk je deur en wie weet wordt ze deel van de permanente collectie van Klankenbos! Schuifdeuren kunnen ze helaas niet gebruiken, maar alle andere soorten en materialen zijn welkom: zowel hout als metaal. Men hoopt genoeg deuren te hebben verzameld vòòr 15 augustus, dan wordt de inzameling afgesloten. Meer info: louis[!]musica.be of via +32 (0)11 610 510.

Christine Abrahams overleden

Donderdag 18 juni 2020
Pelt - Christine Abrahams overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren de uit Eksel afkomstige Christine Abrahams overleden, de weduwe van Albert Haex. Ze was 92 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: zondag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch. 

Auto en tractor botsen

Donderdag 18 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kamperbaan in Hechtel-Eksel raakten deze namiddag een auto en een tractor met aanhangwagen in een aanrijding betrokken. Beide voertuigen belandden in de gracht. De autobestuurster werd daarbij gewond.

Code geel in natuurgebied

Donderdag 18 juni 2020
Door de neerslag van de voorbije dagen is het risico op natuurbrand in onze provincie afgenomen. Daarom wordt het alarmniveau voor de Limburgse bossen en natuurgebieden teruggebracht naar code "geel".

Kwart minder starters

Woensdag 17 juni 2020
In mei zijn in Limburg 431 ondernemingen opgericht, 24 procent minder dan in mei 2019. In april lag het aantal starters, onder meer door de coronacrisis, nagenoeg 44 procent lager, zo blijkt uit gegevens van Unizo Limburg.
Pelt - Nieuwe deken Philippe op werkbezoekZoomE.H. Jan Philippe (44), de deken van het nieuwe dekenaat Pelt, de samenvoeging van de dekenaten Hamont, Lommel en Peer, was vandaag op werkbezoek in Overpelt. Na afloop poseerde de nieuwe deken (links) graag met pastoor-moderator Theo Borgermans voor de foto. Deken Philippe treedt op 1 september in functie.

Een veilige zomer... (3)

Woensdag 17 juni 2020
Pelt - Een veilige zomer... (3)Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Naar Merckx' geboortehuis

Woensdag 17 juni 2020
Pelt - Naar Merckx' geboortehuisZoomEddy Merckx wordt 75 vandaag. Een aantal leden van WTC Allemaal op de fiets eerde hem door naar zijn standbeeld te rijden in Meensel-Kiezegem, waar hij geboren werd. Een rit van 150km, Ze geraakten droog ginder, nu nog droog terug!

Code geel: onweer

Woensdag 17 juni 2020
Pelt - Code geel: onweerHet KMI heeft code geel uitgeroepen van 13u deze namiddag tot 2u vannacht. Intense onweersbuien zullen langzaam over onze provincie trekken. Er kan lokaal veel neerslag vallen, hetgeen wateroverlast tot gevolg kan hebben. Ook hagel en rukwinden zijn plaatselijk niet uitgesloten. Niet-dringende hulp nodig? Deze kan je aanvragen via het speciale noodnummer 1722.

Mina Ulenaers overleden

Woensdag 17 juni 2020
Pelt - Mina Ulenaers overledenZondag is in Pelt de uit Eksel afkomstige Mina Ulenaers overleden, de echtgenote van Mathieu Smeets. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Pelt.

Een veilige zomer... (2)

Dinsdag 16 juni 2020
Pelt - Een veilige zomer... (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Twee lichtgewonden bij botsing

Dinsdag 16 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond botsten twee auto's in de Kiefhoekstraat in Hechtel-Eksel. Daarbij zijn de twee bestuurders lichtgewond geraakt.

Tanktoerisme herneemt

Dinsdag 16 juni 2020
Nu de grenzen weer open zijn herneemt het tanktoerisme in de grensstreek. Bij ons is de benzine 35 cent per liter goedkoper dan in Nederland. De prijs van de diesel is er nagenoeg even hoog.

Winkeldieven gebruiken geweld

Dinsdag 16 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisterenavond twee brutale winkeldieven gearresteerd. Zij sloegen toe in de Spar aan de Kerkhovensesteenweg in Lommel. Toen zij door personeelsleden betrapt werden, gebruikten zij geweld. Bij het voorval vielen twee lichtgewonden. Het parket Limburg tilt bijzonder zwaar aan de feiten.

Een veilige zomer (1)

Dinsdag 16 juni 2020
Pelt - Een veilige zomer (1)ZoomMocht de coronacrisis gaan liggen, dan kunnen we die mondmaskers nog voor andere doeleinden gaan gebruiken, vindt Fobie...
Pelt - Bruno Andrade weg bij EsperanzaDe 31-jarige aanvaller Bruno Andrade trekt de deur achter zich dicht bij Esperanza Pelt. Hij wordt trainer van de U21 bij Willem II.

Gideon Kiefer stelt tentoon

Maandag 15 juni 2020
Pelt - Gideon Kiefer stelt tentoonZoomOud-Peltenaar Gideon Kiefer stelt van 20 juni tot 19 juli tentoon in galerij Geukens & De Vil aan de Zeedijk 735 in Knokke. De galerij is op zaterdag en zondag geopend van 11 tot 13u en van 15 tot 18u. Hierboven het werk "Memorial For A Green Vase" van de kunstenaar.

Nieuwe vennootschap: 3CON

Maandag 15 juni 2020
De besloten vennootschap MA3TEC uit Hasselt en de besloten vennootschap PRO3CHECK uit Pelt hebben de besloten vennootschap 3CON opgericht met zetel aan de Justitiestraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouwactiviteiten en het ontwerpen en de installatie van technische installaties.
De uitzonderlijke zomer van 2019 is erkend als een landbouwramp voor het gehele Vlaamse grondgebied. Om een vergoeding te bekomen voor de geleden schade die werd vastgesteld moet u zelf vóór 30 juni een tegemoetkomingsaanvraag indienen per post (best aangetekend) of via e-mail bij de provinciale buitendienst van het departement Landbouw en Visserij. Meer info

Yvonne Kerkhofs overleden

Maandag 15 juni 2020
Pelt - Yvonne Kerkhofs overledenZaterdag is Yvonne Kerkhofs overleden, de echtgenote van Jos Neven. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt in beperkte kring plaats in de parochiekerk van Neerpelt, gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Boseind.

Ruiten van loods ingeslagen

Maandag 15 juni 2020
Aan de basisschool in de Priester Jan Coninxstraat in Neerpelt zijn de ruiten van een loods ingeslagen. Het vandalisme is vandaag vastgesteld.

Erik Slenders overleden

Maandag 15 juni 2020
Pelt - Erik Slenders overledenGisteren is Erik Slenders overleden, de echtgenoot van Nancy Vanderkrieken. Hij was 46 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring.
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is op de Luikersteenweg in Lommel een man betrapt die een flitspaal in brand wilde steken. Hij had brandstof bij.

536.897 fietsers

Maandag 15 juni 2020
Pelt - 536.897 fietsersZoomIn de maand mei zijn er 536.897 fietsers geteld op het Limburgs Fietsroutenetwerk. De topdagen waren het Hemelvaart- en Pinksterweekend met respectievelijk 44.274 en 39.615 fietsers.

Politiecontrole

Maandag 15 juni 2020
Pelter Hükske
Pelt - PolitiecontroleZoomZie je wel dat de politie je vriend is? Toch zeker die jonge agent in  zijn nog nieuwe uniform.
Voortvertellen, als dat kan, maar zeker in ons sappig Pelter dialect! Houd je gezond en tot volgende maandag. (Fons Tuyaerts)

Botsing aan Mariaziekenhuis

Zondag 14 juni 2020
Pelt - Botsing aan MariaziekenhuisDeze namiddag botsten drie auto's ter hoogte van het Mariaziekenhuis. Eén van de voertuigen ging over de kop. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht
Pelt - Harde tijden voor beeldhouwersZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Bromfietser (21) gewond

Zaterdag 13 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan het Nevenplein in Kaulille botsten vrijdagnamiddag een auto en een 21-jarige bromfietser uit Bocholt. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Geen feest, toch een dessert

Zaterdag 13 juni 2020
Pelt - Geen feest, toch een dessertZoomIn normale tijden zaten de leden van Ferm nu het 100-jarig bestaan van Boerinnenbond-Vrouwengilde-KVLV-FERM te vieren. Al in november stond 13 juni 2020 in hun agenda met stip genoteerd. Alles was mooi geregeld, ze waren goed op tijd! Maar Corona gooide roet in het eten. "Als Ferm-team hebben we toch maar besloten om aan al onze leden alvast het dessert te bezorgen, zodat deze dag niet ongemerkt voorbij zou gaan. Er was al niet veel contact de laatste maanden... Met moederdag hadden we in plaats van een bloemetje al onze leden een fles handzeep bezorgt met de tekst "Moeders willen de wereld niet om zeep". En dat is zowat het enige contact geweest met onze leden. Dit dessertje was dus meer dan welkom," zegt Liliane Bollen.

Damhertjes voor het dierenpark

Zaterdag 13 juni 2020
Pelt - Damhertjes voor het dierenparkZoomVandaag arriveerden vijf damhertjes in het dierenpark van de Scoutsrally. En die hadden al dadelijk veel bekijks van enthousiaste kinderen... (Foto's Stijn Philippe)
Damhertjes voor het dierenparkDamhertjes voor het dierenpark
Zoom

Versterking voor Kadijk SK

Zaterdag 13 juni 2020
Pelt - Versterking voor Kadijk SKDenis Masumbuko (Herkol) maakt de overstap naar Kadijk SK. Bij die club zijn er geen uitgaande transfers. Bij Kadijk Ladies zijn er geen inkomende en uitgaande transfers.

Pieter Alders overleden

Zaterdag 13 juni 2020
Pelt - Pieter Alders overleden
Gisteren is Pieter Alders overleden. Hij was 88 jaar en verbleef in 't Weyerke in Heusden-Zolder. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Nelly Vandeweyer overleden

Zaterdag 13 juni 2020
Pelt - Nelly Vandeweyer overledenOp 8 juni overleed de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige en in Achel woonachtige Nelly Vandeweyer, de echtgenote van Jacques Janssen en medeoprichtster van de AJK Groep. Zij was 82 jaar. Er wordt in beperkte familiekring afscheid genomen in aula De Sprink in Bocholt, waarna zij te rusten wordt gelegd op de begraafplaats van Achel.

Onweersbuien

Zaterdag 13 juni 2020
Weerbericht
Pelt - OnweersbuienVerbonden aan een depressie over het westen van Frankrijk trekt doorheen onze regio een storing van zuidoost naar noordwest. Hierbij zijn er stevige buien mogelijk, eventueel vergezeld van hagel en onweer. Tijdens het weekend wordt nog steeds onstabiele lucht naar onze streken aangevoerd, maar de buien zijn echter beperkt. Dinsdag neemt de onweersdreiging opnieuw toe.
Vandaag is het rustig in de ochtend en vrij zonnig. Nadien komen er stapelwolken opzetten en opnieuw is er kans (…) Het hele nieuwsbericht

Sjaan Rovers overleden

Vrijdag 12 juni 2020
Pelt - Sjaan Rovers overledenIn WZC Sint-Jozef is vandaag Sjaan Rovers overleden, de weduwe van Bèr Vangerven. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: familie Truyen-Vangerven, Fabrieksstraat 32, 3900 Pelt.

Hondjes in beslag genomen

Vrijdag 12 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA nam woensdag in samenwerking met de Inspectie Dierenwelzijn twee jack russells in beslag bij een woning op de Steenweg naar Kleine Brogel in Bocholt. De eigenaar kreeg al eerder verwittigingen voor verwaarlozing van zijn dieren maar gaf hieraan geen gevolg. De hondjes hadden weinig voedsel of drinken ter beschikking en in de woning vond men uitwerpselen. De honden werden opgevangen door Dieren in Nood. Er werd een PV opgesteld voor overtredingen tegen de dierenwelzijnswet.
Eén op drie Limburgse bedrijven zoekt extra kapitaal. Dat blijkt uit een enquête van VKW-Limburg. Bijna drie op vier bedrijven vreest een belangrijke terugval in de vraag en de omzet. 41 procent van de bedrijven verwacht liquiditeitsproblemen.

Beiaard en piano

Vrijdag 12 juni 2020
Pelt - Beiaard en pianoZoomVanwege de coronacrisis zijn er nog geen concerten mogelijk, maar zondag om 15.30u is er toch een gratis concert vanuit de beiaardtoren. Beiaardier Jan Verheyen speelt dan samen met pianist Andy Willems. De piano klinkt door een geluidsinstallatie vanuit de toren.
Op het programma staat toegankelijke, lichte jazz die op de grens met de popmuziek ligt. Zo krijgt u de volgende liederen te horen: Summertime, Embraceable You, My funny Valentine, Unforgettable, Fly me to the moon, Misty, What a difference a day makes, My baby just cares for me, Circle of Smiles… Morgen/zaterdag krijgt u al een voorsmaakje tijdens de generale repetitie om 15 uur. Daarom is er geen marktconcert om 11 uur.
Pelt - Beschermhoesjes voor tablets voor BBOZoomKiwanis Neerpelt Noord-Oost en Electro Boudewijn hebben beschermhoesjes voor tablets geschonken aan het Buitengewoon Beroepsonderwijs Overpelt (TIO). Leerlingen die door de coronacrisis vaak digitaal onderwijs moeten volgen op hun tablet, kunnen dat apparaat nu na gebruik mooi opbergen. Op de foto in het midden directeur Marc Schalley van het BBO, links van hem GASV-coördinator Liesbet Tyskens en de leden van Kiwanis.  
Pelt - Met de huisvuilzak naar het recyclageparkHeb je een volle huisvuilzak die je niet buiten kan zetten omdat je, bijvoorbeeld, op vakantie vertrekt? Of heb je beperkte opslagruimte? Dan kan je tijdens de zomermaanden deze zakken naar het recyclagepark brengen. Let op: dit kan pas vanaf dinsdag 16 juni, tot 12 september.
Pelt - Geen sacramentsprocessie in SHLilleZoomNormaal zou nu zondag, twee weken na Pinksteren, de Sacramentsprocessie door de straten van Lille trekken. Om welbekende redenen kan dit echter niet doorgaan. Wat wel doorgaat is de eucharistieviering, zondagmorgen om 9u30. Om veiligheidsredenen zijn er enkele aanpassingen gedaan aan het interieur van de kerk en mogen er slechts maximum 100 mensen deelnemen. De parochieraad vraagt aan de gelovigen om bij het binnenkomen de handen te ontsmetten en via de middelgang een plaats op te zoeken: (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Aantal patiënten op intensieve blijft dalenZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hoge oversterfte in rusthuizen

Donderdag 11 juni 2020
#samentegencorona
Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis, van begin maart tot eind april, overleden twee keer zoveel rusthuisbewoners als verwacht. Dat berekende professor Johan Surkyn van de onderzoeksgroep Interface Demography aan de VUB, zo meldt VRT-nieuws. De oversterfte in de rest van het land bedraagt ongeveer 35 procent. Het Brussels Gewest en de provincie Limburg staan wederom bovenaan de lijst met zwaarst getroffen gebieden. Lees meer bij VRT-nieuws
Grensgevallen
Het stadsbestuur van Eindhoven wil tegen 2030 auto's die aangedreven worden door een motor op benzine, diesel of lpg bannen, althans binnen de Ring. Voor vervuilende vrachtwagens, zakelijke bestelwagens en bussen moet de maatregel al in 2025 ingaan. Uiteindelijk moet het hele gebied uitstootvrij zijn. De plannen zijn nog niet definitief; ze komen half september voor de gemeenteraad. Daarna wordt er gepraat met het bedrijfsleven en de inwoners.
Pelt - DHC Overpelt komt uit in eerste nationaleDe dames van handbalclub DHC Overpelt komen volgend seizoen uit in de eerste nationale van het dameshandbal. De club komt in de plaats van Achilles Bocholt, dat twee damesploiegen schrapte en alleen in de provinciale reeksen wil verder gaan. 

Ook Bosuil weer open

Woensdag 10 juni 2020
Pelt - Ook Bosuil weer openZoomOok speeltuin De Bosuil is weer open, we meldden dat al. Na drie maanden wachten kunnen de kinderen weer gebruik maken van de speeltuin in Sint-Huibrechts-Lille. "Wij verwachten van de ouders en grootouders dat zij hun gezond verstand gebruiken, sociale afstand bewaren en geen onnodige verplaatsingen maken in de speeltuin," zegt de directie. In de speeltuin zijn ondertussen drie speelpanelen (foto's) bij geplaatst.
Ook Bosuil weer openOok Bosuil weer open
Zoom
Tom Bierkens uit Pelt heeft de besloten vennootschap CarePelt-CanIPelt opgericht met zetel aan de Roosendijk. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer verpleging op consultatie en aan huis van alle mensen die permanente of tijdelijke verzorging nodig hebben.
Tele-Onthaal Limburg kreeg de voorbije maanden als gevolg van de coronacris twintig procent meer oproepen. Ook oudere mensen blijken nu de hulplijn ontdekt te hebben, vooral met vragen rond gezondheid en eenzaamheid.

Fietser tegen kraan

Woensdag 10 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Fietser tegen kraanOp de Ekselsebaan in Lommel is vanmorgen een fietser gewond toen hij tegen een kraan belandde. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Jan Knevels overleden

Woensdag 10 juni 2020
Pelt - Jan Knevels overledenVandaag is Jan Knevels overleden, de echtgenoot van Jacqueline Gielen. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Warmer weer

Woensdag 10 juni 2020
Weerbericht
Pelt - Warmer weerDepressies en storingen bevinden zich dichtbij onze streken, maar de neerslagkansen zijn beperkt. De volgende dagen wordt warmere lucht aangevoerd. De atmosfeer wordt echter erg onstabiel, waarbij er kans bestaat op een onweerachtige bui. Woensdag (10/06) zijn er talrijke wolkenvelden, afgewisseld met enkele opklaringen. Bij momenten is er ook wat zon, maar de wolken zijn meestal in de meerderheid. Op een enkele regenbui na, is het meestal droog. De maxima liggen rond 19 graden en de wind waait zwak uit (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Ruim 1700 euro voor PalliovikZoomDe leraren van WICO-campus TIO stonden al bekend vanwege hun productie van meer dan 6.000 gezichtsbeschermers voor de zorgsector, maar ook de leerlingen van de school hebben het hart op de juiste plaats. De leerlingenraad van de tweede graad verkocht gedurende het schooljaar wafels om er een goed doel mee te steunen. Dit jaar schenken ze met trots €1789,61 aan de vzw Palliovik, de lokale vzw die de professionele palliatieve thuiszorg voor kinderen ondersteunt.

Horeca heropent

Dinsdag 9 juni 2020
Pelt - Horeca heropentZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Truda Smeets overleden

Dinsdag 9 juni 2020
Pelt - Truda Smeets overledenZaterdag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Truda Smeets overleden, de weduwe van de in 2019 overleden Louis Jacobs. Zij was 87 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de asurne in het urnenveld op de begraafplaats van Zonhoven-Centrum vinden in intieme kring plaats.

Auto en lijnbus botsen

Maandag 8 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Wijchmaalsebaan in Hechtel-Eksel raakten vanmiddag een auto en een lijnbus in een aanrijding betrokken. De autobestuurster raakte daarbij gewond.

Leven in Nepal met corona

Maandag 8 juni 2020
Pelt - Leven in Nepal met coronaZoomHet coronavirus slaat en sloeg heel hard toe overal ter wereld, ook in Nepal waar Peltenaar Pol Goven samen met Karma Sherpa het project Sherpa Healthe Care Nepal leidt. De hygiëne, medische voorzieningen en sociale bijstand zijn er totaal niet te vergelijken met onze welvaartsmaatschappij. Het land leeft grotendeels van het toerisme in de Himalaya. Dat is door de crisis volledig stilgevallen. Hotels zijn gesloten, de tewerkstelling viel weg en er zijn geen sociale voorzieningen om dat op te (…) Het hele nieuwsbericht
Leven in Nepal met coronaLeven in Nepal met coronaLeven in Nepal met corona
Leven in Nepal met coronaLeven in Nepal met corona
Zoom

Inbraakpoging in café

Maandag 8 juni 2020
Er is een inbraakpoging ondernomen bij het café in 't Herent. De daders slaagden niet in hun opzet. Er is schade aan de deur vastgesteld.

Fien Plessers overleden

Maandag 8 juni 2020
Pelt - Fien Plessers overledenZaterdag is Fien Plessers overleden, de weduwe van Jaak Hendriks. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Fietsster lichtgewond

Maandag 8 juni 2020
Pelt - Fietsster lichtgewondOp de rotonde in SHLille werd vanmiddag een 24-jarige fietsster uit Pelt aangereden door een auto bestuurd door een 55-jarige vrouw uit Pelt. De fietsster werd daarbij lichtgewond.
Pelt - Vanaf maandag gratis mondmaskersZoomVanaf volgende week maandag beschikken de apotheken over de 18 miljoen mondmaskers die enkele weken geleden door de federale regering waren beloofd. Elke Belg mag er daar dan gratis een gaan afhalen, maar niet allemaal tegelijk. Op 15 juni mag al wie 75 jaar of ouder is dat doen, vanaf dinsdag de mensen vanaf 67 jaar. Vanaf woensdag 17 juni zijn alle 60-plussers aan de beurt en dat gaat zo door tot 26 juni; dan mag iedereen in het bezit van een eID of kidsID er eentje gaan ophalen. U moet dus wel uw elektronische identiteitskaart bijhebben. Meer info

Politiehelden

Maandag 8 juni 2020
Pelter Hükske
Pelt - PolitieheldenZoomEen verhaaltje uit vroeger tijden, toen de politieagent iedereen kende, en iedereen zijn vriend was. Of toch bijna. Och ja: politieheld, maar zonder geweld. Luister naar dit verhaaltje en vertel het als het kan nog eens verder. In ons sappig Pelter dialect, natuurlijk. Houd je gezond en tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)
Pelt - Iemand de brandblusser gezien?ZoomVandaag gezien op de VCLB-parking in de Bermstraat: een geopende brandblusserkast zonder brandblusser. Gestolen? 
Vandaag gelezen
Pelt - 'In het TSO leer je al doende'"Theoretische begrippen uit het hoofd leren was niet mijn ding. In het TSO leer je al doende. Ik geloof er nog altijd heel sterk in dat jongeren dingen beter onthouden en begrijpen als ze het eerst gezien of gedaan hebben. Het TSO wordt nog steeds als minderwaardig beschouwd, terwijl dat niet zo is. Het heeft me leren experimenteren en kritisch denken. Dat zijn vaardigheden die van pas komen als wetenschapper."
(De Peltse gelauwerde onderzoekster Hannelore Bové (29), deze week in "Flair")

Zjang Gielen overleden

Zondag 7 juni 2020
Pelt - Zjang Gielen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren de uit Ophoven afkomstige Charles-Jean Zjang Gielen overleden, de echtgenoot van Tilly Deuss. Hij was 98 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. 
In de kerken van Overpelt-Centrum, Holheide en Lindel-Hoeven worden er vanaf het weekend van 13-14 juni weer eucharistievieringen opgedragen. Op weekdagen zijn er voorlopig geen vieringen. Dat heeft het pastoraal team van de pastorale eenheid De Goede Herder zaterdag beslist. Minstens twee stewards zullen de gelovigen onthalen met een ontsmettingsgel, hun plaatsen aanwijzen en het te communie-gaan begeleiden. Plakband op de vloer zal de nodige te houden afstand aanduiden. Ook zij die niet wensen te (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie...

Zondag 7 juni 2020
Pelt - De visie van Fobie...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Auto tegen rotonde

Zaterdag 6 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag zijn er twee gewonden gevallen toen een auto tegen de rotonde met de Starfighter reed in Peer. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Pelt - De fiets op... met de nodige haltesZoomDe hel coronatijd kon u heerlijk gaan fietsen, maar dat extraatje, dat lekkere pintje of kopje koffie, dat ontbrak. Vanaf maandag is de horeca echter terug open en kunt u weer heerlijke fietstochten maken mét die extraatjes. Een goed hulpmiddel hiervoor zijn de fietsgidsen 'Fietsen in en om Limburg 2020', of 'Fietsen in en om de Antwerpse Kempen 2020'. Via de website kan u deze gidsen bekijken en downloaden of ze afhalen in (…) Het hele nieuwsbericht

Katje Lee mag terug naar Peru

Zaterdag 6 juni 2020
Pelt - Katje Lee mag terug naar PeruZoomWaar zit Lee? (Cartoon: Fobie)

CVO Lino wordt CURSA

Zaterdag 6 juni 2020
CVO Lino kent al een lange geschiedenis van volwassenenonderwijs in Noord-Limburg. Nu zet dit CVO het verhaal verder vanonder een nieuw zeil. Vanaf september zal CVO Lino CURSA Noord worden. Zo blijft er nog maar één CVO over van het gemeenschapsonderwijs in Limburg. Antonio Pascale wordt regiodirecteur voor CURSA Noord en Herwig Bruyninx blijft directeur van CURSA.  
Als eerste grote gezamenlijke actie zetten beide CVO’s nu een online infobeurs op, want ook (…) Het hele nieuwsbericht

Aan het (slag)werk!

Zaterdag 6 juni 2020
Pelt - Aan het (slag)werk!ZoomDe leerkrachten slagwerk van de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) hebben een kort filmpje gemaakt om hun instrumenten te promoten. Wie nog niet weet welk instrument te kiezen volgend schooljaar, kan zich nog inschrijven via www.kanl.be.  
Pelt - Rotary schenkt hygiënezuiltjes aan wzc'sZoomRotaryclub Neerpelt-Dommelvallei heeft zich tijdens de coronacrisis zoals andere serviceclubs ingezet door de bedeling van 5000 mondmaskers aan de woonzorgcentra (wzc's) in de regio. Daarenboven heeft de club 2000 euro gedoneerd aan Wico-campus TIO voor de aankoop van materialen voor de fabricatie van gezichtsschermen. Een bestelling van 10.000 FFP2-maskers in China ging fout door de bemoeienis van de Chinese overheid... helaas. Maar de club is niet blijven stilstaan bij deze tegenslag en heeft (…) Het hele nieuwsbericht
De besloten vennootschap Milinas en Roeland Schuurmans, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap Isolatiestock opgericht met zetel in Maatheide in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de handel in alle soorten isolatiematerialen met alle benodigde toebehoren.

In gracht na botsing

Vrijdag 5 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - In gracht na botsingOp de Baan naar Bree in Peer raakten vanavond twee auto's in een aanrijding betrokken. Eén van de wagens belandde in de gracht. Bij het ongeval is er één lichtgewonde gevallen.

Scènes uit een huwelijk

Vrijdag 5 juni 2020
Tribunaliteiten
Pelt - Scènes uit een huwelijkBij een huwelijksdag horen foto’s of videobeelden en de verspreiding van al die beelden. Maar wat met foto’s of videobeelden van na de huwelijksdag? Zo was er een dame die voor de rechtbank van Antwerpen uitpakte met scènes uit haar huwelijksleven, toen haar ex-echtgenoot een onderhoudsgeld eiste van 2.000 euro per maand omdat hij niet in zijn bestaan kon voorzien, geplaagd door de ziekte die alcoholisme heet. De dame toonde de rechtbank video’s en foto’s met haar man, (…) Het hele nieuwsbericht

Nee tegen racisme

Vrijdag 5 juni 2020
Pelt - Nee tegen racismeZoomRacisme is nog lang niet uitgeroeid, zo bleek nog maar eens met de dood van George Floyd. Daarom speelt beiaardier Jan Verheyen morgen op de beiaard enkele negro spirituals, liedjes van de Noord-Amerikaanse slaven, zoals “Deep River”, “It’s me, o Lord”, “Nobody knows the trouble I’ve seen”, “Oh, by an’ by”, “Steal away”, “Sometimes I feel like a motherless Child”, “Swing low, sweet chariot”, “When Israel was in Egypte land”… En ook liedjes die oproepen tegen racisme zoals “Black or White” van Michael Jackson, “Blackbird” (The Beatles), “A change is gonna come” (Sam Cooke). Ook de beiaardklokken zeggen neen tegen racisme! Te horen op zaterdag tijdens de markt vanaf 11 uur.
"Na advies van de Minaraad heeft de Vlaamse regering op voorstel van minister Zuhal Demir haar principiële goedkeuring gehecht aan het besluit dat het decreet over het natuurbehoud en het natuurlijk milieu wijzigt. Die wijziging voegt de Europese wolf toe aan de lijst in bijlage III van het decreet, als diersoort van communautair belang die voorkomt in Vlaanderen. Daardoor valt de Europese wolf, net als de andere Europees beschermde soorten in bijlage III, onder de bijzondere (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Verkrachter krijgt 40 maanden celDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een 53-jarige man uit Bocholt tot veertig maanden cel veroordeeld omdat hij een zestienjarig meisje verkrachtte in zijn bestelwagen. De feiten dateren van 21 januari 2018. De rechtbank wees aan het meisje 5.000 euro schadevergoeding toe.(PG)
#samentegencorona
Na een evaluatievergadering met Fedasil, het Rode Kruis en de Limburgse burgemeesters die op hun grondgebied een asielcentrum hebben is beslist om de COVID-19-maatregelen die sinds 25 maart in de Limburgse asielcentra van kracht waren, vanaf komende maandag terug te draaien, behalve in Helchteren. Dat meldt waarnemend gouverneur Michel Carlier.
Enige uitzondering is dus het asielcentrum van Houthalen-Helchteren, waar voor het eerst een aantal besmettingen met COVID-19 is vastgesteld. De (…) Het hele nieuwsbericht
Inzake brandgevoeligheid schakelt het Agentschap Natuur en Bos vanaf vandaag terug naar de preventieve code ORANJE. Dit naar aanleiding van de regenbuien van de voorbije dagen. Let op: code oranje betekent nog steeds een hoog risico op brandgevaar. Hou het veilig!
Pelt - Esperanza Pelt start voorbereidingEsperanza Pelt start dinsdag 16 juni de voorbereiding van het nieuwe seizoen. In juni staan er zes trainingen op het programma. Dan is er een pauze. Medio juli wordt de voorbereiding hervat.

Nieuw: Eben Schilderwerken

Donderdag 4 juni 2020
Jay en Mike Eben, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap Eben Schilderwerken opgericht met zetel aan de Peerderbaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het schilderen van gebouwen, het plaatsen van behang en van vloerbedekking en wandbekleding, stukadoorswerk en de algemene reiniging van gebouwen.
Pelt - Samen ten strijde tegen de processierupsZoomMezen, kevers, sluipwespen en -vliegen gaan de komende vijf jaar een centrale rol spelen in het nieuwe LIFE-project "Ecologisch beheer van de eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden". Het project, onder leiding van provincie Antwerpen, zoekt de oplossing voor de overlast door de eikenprocessierupsen in de natuur. De provincies streven naar de meest ecologische vorm van beheer, waarbij de (gezondheids)impact tot een minimum beperkt wordt en de biodiversiteit behouden blijft. “De (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Ondertussen, in een lagere school...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Bevolkingstoename zwakt af

Donderdag 4 juni 2020
Naar aanleiding van de actualisering van de demografische vooruitzichten in het kader van de COVID-19-epidemie voorziet het Federaal Planbureau in 2020 een bevolkingstoename van 17.000 inwoners in plaats van 50.000 wanneer de corona-epidemie niet had plaatsgevonden. Die lagere groei wordt voor 70% verklaard door de daling van het migratiesaldo en het resterende deel door de stijging van het aantal overlijdens, aldus Statbel, het Belgisch statistiekbureau. Met andere woorden: de internationale migratie heeft een dubbel zo grote impact als het sterftecijfer.
De COVID-19-epidemie zal volgens het Planbureau een impact hebben op elke component van de demografische groei. In de eerste plaats wordt gedacht aan het sterftecijfer, maar ook aan de internationale migratiestromen die worden beïnvloed door de maatregelen om de verspreiding van het virus in te dijken. De zwakkere stijging van de bevolkingstoename is het gevolg van een toename van het aantal overlijdens (+ 9.000), maar voornamelijk van een daling van het internationaal migratiesaldo (-24.000 personen).
Pelt - Drie actieve wietplantages ontdektUPDATE Vanochtend heeft voor de 21ste maal een operatie Cleanhouse plaatsgevonden onder leiding van het parket Limburg. De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages. Er werden negen locaties, verspreid over heel Limburg bezocht, waarbij in Tongeren, Heers, Gingelom en Hasselt in totaal drie in werking zijnde plantages werden aangetroffen - met in totaal 1.800 planten - en één ontmantelde plantage. 
Het (…) Het hele nieuwsbericht

Weersverandering

Donderdag 4 juni 2020
Weerbericht
Pelt - WeersveranderingHogedrukgebieden maken plaats voor depressies en storingen. Daarbij komt er een strakke noordwestelijke luchtstroming opzetten en dat betekent dat het weerbeeld volledig verandert. Wolken, regen en buien staan op het programma en het kwik komt maar liefst meer dan 10 graden lager uit.
Donderdag (04/06) is het al zwaar bewolkt in de ochtend en stilaan komt er regen vanuit het noordwesten opzetten. De rest van de dag wisselen perioden met regen af met drogere perioden. De maxima liggen daarbij (…) Het hele nieuwsbericht
Toon Evers uit Pelt heeft de besloten vennootschap Dakwerken Evers opgericht met zetel aan de Hazenstraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het waterdicht maken van gebouwen, timmer- en schrijnwerk en het bouwen van stellingen en het invoegen van gevels.
De besloten vennootschap Q Contractors uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Q Safety Solutions opgericht met zetel aan de Haltstraat in Overpelt. Het gaat onder meer om een human resources en marketingbureau en om het verlenen van computerservices.
Pelt - Inbraak in voetbalkantine Lindel-HoevenAfgelopen nacht is een versterker een tuner gestolen uit de voetbalkantine van Lindel-Hoeven VV. Eerder is er ook al ingebroken.
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer heeft deze namiddag in de Hoogstraat in Peer een 4-jarige kleuter bevrijd die in een drie meter diep gat was gevallen. Hij kloeg over pijn aan de arm.

Horeca mag maandag open

Woensdag 3 juni 2020
#samentegencorona
Pelt - Horeca mag maandag openZoomVanaf 8 juni kan de horeca weer open.  Dat besliste de nationale veiligheidsraad vandaag. Cafés, bars, restaurants zullen open mogen op voorwaarde dat ze een nauwkeurig protocol volgen (maximaal 10 personen aan tafel, de afstand van 1,5 meter moet gerespecteerd worden). Alle zaken kunnen openblijven tot 1 uur 's nachts. Ook nachtwinkels mogen openblijven tot 1 uur. Nachtclubs moeten gesloten blijven tot eind augustus.
Vanaf 8 juni kunnen ook culturele activiteiten zonder publiek (…) Het hele nieuwsbericht

U rijdt op een fietssnelweg

Woensdag 3 juni 2020
Pelt - U rijdt op een fietssnelwegZoomEen grote letter F op een verkeersbord - dat gaan fietsers voortaan zien wanneer ze op een fietssnelweg rijden. De uitbouw van een fietssnelwegennetwerk in Limburg is al een tijd bezig. Het netwerk is opgebouwd rond een Noord-Zuid-as van Hamont-Achel naar Gingelom en een Oost-West-as van Tessenderlo naar Lanaken. De Oost-West-as loopt grotendeels via de jaagpaden langs het Albertkanaal over een afstand van 60 kilometer. De Noord-Zuid-as - die F74 wordt - gaat ten noorden van Hasselt over de oude spoorwegbedding van de Lijn 18 naar Hamont-Achel, een afstand van 45 kilometer. Meer info(Foto Josh Vandijck)

Twee branden in drie uur tijd

Woensdag 3 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Eilandsweg in Grote Brogel is vanochtend rond 2.30 uur een tuinhuisje en een kampeeraanhangwagen door brand vernield. Ook het tuinhuisje van de buren liep schade op. Gisterenavond rond 23.30 uur brandde een schuur uit in Lindedorp in Peer. Hoe de brand op de twee locaties ontstond, is nog niet geweten.
Pelt - Politie alert voor brandstichtersDe recherche van de Politiezone Kempenland vraagt waakzaam te zijn in het bosrijk gebied rond de Winner in Eksel. Wie verdachte zaken/personen ziet die kunnen wijzen op brandstichting, wordt gevraagd om dit zonder uitstel aan de politie te melden.
"In het bosgebied Winner-Hobos, gelegen in de regio tussen de Overpelterbaan en de Bosstraat in Eksel, werd al verschillende keren brand gesticht of geprobeerd brand te stichten. Deze feiten hebben plaatsgevonden tussen de zomer van 2019 en (…) Het hele nieuwsbericht

Paula Lehaen overleden

Woensdag 3 juni 2020
Pelt - Paula Lehaen overledenIn haar woning in Val-Meer is op 29 mei de uit Neerpelt afkomstige Paula Lehaen overleden, de echtgenote van Albert Stassen. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats.

Elektrische fiets in brand

Dinsdag 2 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Heidebloemstraat in Hechtel-Eksel vatte vanavond een elektrische fiets vuur. De brandweer deed het nodige.
De naamloze vennootschap L'Apogée Investments met zetel in Roeselare en de besloten vennootschap Hejo Consult uit Balen hebben de naamloze vennootschap De Graef-Linsen & Co opgericht met zetel in Boseind in Neerpelt. Doel van de vennootschap: het uitoefenen van de werkzaamheden van accountant en belastingconsulent.
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een Nederlander die drie keer in Lommel werd betrapt op het maken van een niet-noodzakelijke verplaatsing in coronatijd veroordeeld. De man kreeg een boete van 1.055 euro.(PG)

Mia Vandekerkhof overleden

Dinsdag 2 juni 2020
Pelt - Mia Vandekerkhof overledenIn WZC Sint-Antonius in Peer is gisteren Mia Vandekerkhof overleden, de weduwe van Gerard Meekers. Ze was 89 jaar. De afscheidsviering en de begrafenis in Neerpelt zullen in besloten kring plaatsvinden.

Tinus Maas schreef een boek

Maandag 1 juni 2020
Pelt - Tinus Maas schreef een boekZoomDe oudere voetballers en supporters zullen zich huidig Peltenaar Tinus Maas (foto)wel herinneren als voetballer. We hebben het dan over de periode einde 60-er en de 70-er jaren. Tinus kwam van de club De Valk in Valkenswaard en werd getransfereerd naar Hamontlo V.V. en later naar Lommel SK. Niet alleen was hij een zeer gedegen voetballer maar hij nam ook regelmatig de pen ter hand. Eerder verscheen van hem het boek ''Egotrip en andere verhalen''. Nu is pas ''Egotrip 2.0 - een hoop tam tam" (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Gekraagde roodstaart in het HobosZoomIn het Hobos fotografeerde Jos Keppens een koppel Gekraagde roodstaarten. Dat zijn echte bosvogels, zomergasten, meestal in gezelschap van Fluiters en Bonte vliegenvangers. Zoals steeds bij dieren is ook hier het mannetje (foto boven) kleurrijker dan het vrouwtje (onder). (Foto's Jos Keppens)
Gekraagde roodstaart in het Hobos
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
In Wijchmaal heeft de lokale politie Kempenland gisteren twee racende bromfietsers staande gehouden. Dat gebeurde met een anonieme politiewagen. Volgens een getuige veroorzaakten de twee een bijna-aanrijding aan de Handwijzersstraat in Eksel. Daarna reden ze aan hoge snelheid richting Wijchmaal waarbij ze fietsers de stuipen op het lijf joegen.
Pelt - Inpakkunstenaar Christo overledenZoomDe Amerikaanse kunstenaar Christo Vladimirov Javacheff, beter bekend als Christo, is weer verenigd met zijn Jeanne-Claude... (Cartoon: Fobie)

Achterbouw chalet uitgebrand

Maandag 1 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Kiefhoekstraat in Eksel is deze namiddag de achterbouw van een chalet verwoest door brand. De brandweer slaagde erin de chalet zelf te vrijwaren. De precieze oorzaak van de brand is nog niet gekend.

Meerdere auto's beschadigd

Maandag 1 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Meerdere auto's beschadigdVandalen hebben meerdere auto’s beschadigd in de Patrijstraat in Lommel. De auto’s, bedoeld voor export, stonden op een vrachtwagen. De daders sloegen de ruiten in en spoten de brandblussers leeg. Ook het koetswerk van de voertuigen moest het ontgelden. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

Jeugdtrainingen bij Herkol

Maandag 1 juni 2020
Pelt - Jeugdtrainingen bij HerkolZoomDe jeugd en de trainers van Herkol gingen er weer blij tegenaan nadat voetbaltrainingen groen licht hadden gekregen van de veiligheidsraad. Het trainingsveld lag er piekfijn bij en zo kon er de afgelopen dagen door respectievelijk de U10, U13 en U17 een balletje getrapt worden. Natuurlijk mits naleving van de strikte voetbalspecifieke coronamaatregelen. De oefenstof werd daardoor wat aangepast, maar alles verliep vlot en daardoor werd er beslist om ook volgende week nog trainingen te organiseren om daarna nog een afsluitende activiteit in te plannen. Voor het volgende seizoen is SV Herkol nog op zoek naar spelertjes voor hun U6, U9 en hun U15 team. Interesse? Contact via de website van SV Herkol.

Drie aanwinsten voor Herkol

Maandag 1 juni 2020
Pelt - Drie aanwinsten voor HerkolDrie spelers van Sporting Grote Heide maken de overstap naar Herkol: Mike Vandersluis, Kevin Thijs en Pieter Pinxten.
Pelt - Jongen vrij na ontvoering van 42 dagenEven na middernacht is in Genk een 13-jarige jongen vrijgelaten nadat hij op 21 april thuis in Genk werd ontvoerd door drie of vier gemaskerde en gewapende personen. Dat heeft het parket vanmorgen bekendgemaakt. Of er losgeld werd betaald wou procureur Guido Vermeiren niet bevestigen. Na de vrijlating viel de politie binnen op een aantal plaatsen in Antwerpen en Limburg - onder meer twee in Houthalen - waarbij 7 personen werden opgepakt en een aantal inbeslagnames gebeurden. In de loop van het onderzoek werd er samengewerkt met de Nederlandse, de Franse en de Amerikaanse politie, aldus FGP-directeur Kris Vandepaer. In de komende dagen zou er, hangende het onderzoek, mogelijk meer informatie worden gegeven.
Pelt - Vanmiddag gaan de cafés in Nederland openZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Weduwe en weduwnaar

Maandag 1 juni 2020
Pelt - Weduwe en weduwnaarZoomIn deze Pelter verhaaltjes is het de bedoeling de typische woordenschat en de zegswijzen van ons dialect levendig te houden. Probeer van die woorden of zegswijzen er een paar te gebruiken als je het voortvertelt. In het sappig Pelter natuurlijk! Blijf gezond en tot volgende maandag. (Fons Tuyaerts)
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt