Het overige nieuws

Code rood voor Noord-Brabant

Woensdag 30 september 2020
Grensgevallen
Pelt - Code rood voor Noord-BrabantOns land heeft code rood afgegeven voor de Nederlandse provincie Noord-Brabant, waarin onder meer Eersel, Bergeijk, Eindhoven, Valkenswaard en Cranendonck liggen. Wie er twee dagen of langer heeft verbleven, moet vanwege het hoge aantal coronabesmettingen vanaf vrijdagmiddag bij zijn terugkeer in België een coronatest ondergaan en in quarantaine. Reizen naar en vanuit Noord-Brabant wordt ten zeerste afgeraden. Voor Nederlands-Limburg (met o.m. Weert) geldt nog altijd code oranje.

Esperanza trekt Nederlander aan

Woensdag 30 september 2020
Pelt - Esperanza trekt Nederlander aanEsperanza Pelt heeft zich versterkt met de Nederlandse flankspeler Robert Mutzers (27), meldt de club. Hij is linksvoetig en komt over van Helmond Sport waar hij tot maandag profspeler was.

Kunst in coronatijden...

Woensdag 30 september 2020
Pelt - Kunst in coronatijden...ZoomNaar de "Parabel der blinden" van Pieter Bruegel de Oude. (Cartoon Fobie)

Maak jij mee kabaal?

Woensdag 30 september 2020
Pelt - Maak jij mee kabaal?Zoom17 oktober is het de Werelddag van Verzet tegen Armoede en dit jaar is er een warme oproep van zanger Koen Buysse en Conny Mertens van Rimo Limburg om in de week van 17 oktober een video te posten waar jullie 17 seconden kabaal maken. Doe jij ook mee? Meer info via deze link.
Pelt - Processierupsen verpoppen ook in de grondZoomOp diverse plaatsen werden de afgelopen jaren in juni en soms eind mei eiken aangetroffen die opeens vol zaten met eikenprocessierupsen in het vierde larvestadium, dus met brandharen. Het blad van deze bomen was veel minder aangevreten dan men op basis van het grote aantal ver ontwikkelde rupsen zou verwachten. Ook op locaties waar in het voorjaar preventief gespoten was deed dit verschijnsel zich voor. Op basis van onderzoek is nu onomstotelijk vastgesteld dat men hier te maken had met grondnesten. Met andere woorden: eikenprocessierupsen verpoppen ook in de grond, waar bestrijding veel moeilijker is, schrijft Nature Today.

Coronalert app actief vanaf vandaag

Woensdag 30 september 2020
#samentegencorona
Pelt - Coronalert app actief vanaf vandaagZoomVandaag wordt de Coronalert app geïntroduceerd. Die zorgt ervoor dat je een alert krijgt als je langer dan 15 minuten met een besmet persoon in contact bent geweest. Dit gebeurt anoniem. Je weet dus niet met wie, waar en wanneer. De app bevat informatie over wat je moet doen om jezelf en anderen te beschermen. Hij kan dus ook andere gebruikers van de app, waarmee je in nauw contact stond, anoniem waarschuwen als je zelf positief zou testen op het coronavirus. De privacy wordt gegarandeerd aangezien (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe T2 bij DHC Overpelt

Woensdag 30 september 2020
Pelt - Nieuwe T2 bij DHC OverpeltConny Schepers is de nieuwe T2 van handbalclub DHC Overpelt (dames eerste nationale). Schepers was eerder actief bij DHC Waasmunster.

Josée Gielen overleden

Dinsdag 29 september 2020
Pelt - Josée Gielen overledenIn Leuven is gisteren Josée Gielen overleden, de echtgenote van Joseph Van Neylen. Ze was 59 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring. Josée zal begraven worden op de begraafplaats van Pelt-centrum. 

Elvire Meurs overleden

Dinsdag 29 september 2020
Pelt - Elvire Meurs overledenVandaag is Elvire Meurs overleden, de echtgenote van Guy Bonneu. Ze was 83 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Aanhoudend wisselvallig

Dinsdag 29 september 2020
Weerbericht
Pelt - Aanhoudend wisselvalligTerwijl de ene storing nauwelijks is gepasseerd, komt er reeds een volgende aandraven. Tussen beide storingen in, is het wel vaak droog en vooral ook zacht. De volgende dagen doet oktober zijn naam als herfstmaand alle eer aan. Het is fris en erg wisselvallig met geregeld regen of buien en er staat een goed voelbare wind.
Vandaag: nadat een storing onze regio in de ochtend verlaten heeft, wordt het enige tijd droog met ook een paar opklaringen. Later in de namiddag komen er echter (…) Het hele nieuwsbericht

Virtuele VOKA Open Bedrijvendag

Dinsdag 29 september 2020
Pelt - Virtuele VOKA Open BedrijvendagZoomZondag viert Voka Open Bedrijvendag haar dertigste verjaardag, met als thema 'digitale transformatie'. Gezien de huidige situatie omtrent COVID-19 kunnen de fysieke bezoeken bij bedrijven dit jaar helaas niet doorgaan, dit om de veiligheid van medewerkers en bezoekers ten volle te garanderen. Er wordt echter van de nood een deugd gemaakt en volop op die digitale transformatie ingezet, gezien Voka Open Bedrijvendag dit jaar volledig virtueel te beleven valt. Mede dankzij de steun van Agentschap (…) Het hele nieuwsbericht

Een vroege windepijlstaart

Maandag 28 september 2020
Pelt - Een vroege windepijlstaartZoom"Vanmorgen zat er een zeldzame vlinder in mijn vlinderbak: een windepijlstaart!" signaleert Peter D'Joos, die in Holheide woont. "Met een spanwijdte van 9 tot 12 cm is het een grote vlinder. Deze pijlstaart kan snel vliegen. tot wel 50 km per uur. Het is bijvoorbeeld vrijwel zeker, dat een windepijlstaart die je hier in de zomer op het laken ziet zitten, geboren is in Noord-Afrika of in het Middellandse Zeegebied van Europa. Om een of andere reden trekken ze massaal vanuit het zuiden over duizenden (…) Het hele nieuwsbericht

Horeca in Nederland dicht om 22u

Maandag 28 september 2020
Grensgevallen
Pelt - Horeca in Nederland dicht om 22uHorecazaken in Nederland moeten voortaan 's avonds om 22u dicht. Dat heeft premier Mark Ruitte vanavond bekendgemaakt. Het is een van de maatregelen, bedoeld om de verdere uitbreiding van het coronavirus te voorkomen. Andere maatregelen zijn de verplichting om je in een horecazaak en bij een kapper te registreren, het verbieden van publiek bij wedstrijden in het voetbal, het sluiten van sportkantines, het stimuleren van thuiswerken en het advies om in winkels in de Randstad een mondkapje te dragen. Dat laatste advies is overgenomen door voorzitter John Jorritsma van de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost; hij roept de detailhandel in zijn regio - dus incl. Eindhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Bergeijk,... - "ernstig en dringend" op om een mondkapjesplicht in te stellen voor personeel en klanten.

Jozef Winters overleden

Maandag 28 september 2020
Pelt - Jozef Winters overledenTwee dagen voor zijn 90ste verjaardag is vrijdag in Pelt Jozef Winters overleden, de weduwnaar van Laura Nuyts. De crematie en de asverstrooiing vinden in besloten kring plaats. 

Jo Lauwers overleden

Maandag 28 september 2020
Pelt - Jo Lauwers overledenZaterdag is Jo Lauwers overleden. Ze was 63 jaar. Het afscheid zal plaatsvinden in intieme kring.  

U21 Grote Heide - Gruitrode 3-3

Maandag 28 september 2020
De U21 van Sporting Grote Heide en Nevok Gruitrode hebben gelijk gespeeld. Uitslag: 3-3.

U21 Kadijk-Maasmechelen

Maandag 28 september 2020
De U21 van Kadijk SK hebben thuis met het kleinste verschil verloren van Umitspor Maasmechelen. Uitslag: 0-1.

U17 Herkol - Hechtel 2-5

Maandag 28 september 2020
De U17 van SC Herkol en FC Hechtel stonden tegenover elkaar. Hechtel trok aan het langste eind. Uitslag: 2-5.

Hubert Jutten overleden

Maandag 28 september 2020
Pelt - Hubert Jutten overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is vandaag de uit Lommel afkomstige Hubert Jutten overleden, de weduwnaar van Marthe Kenis. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Eerste communie in het Herent

Maandag 28 september 2020
Pelt - Eerste communie in het HerentZoomGisteren mochten de jongens en meisjes van basisschool Helibel Herent hun eerste communie doen. De viering stond oorspronkelijk op het programma in mei, maar werd om coronaredenen uitgesteld.
Gisteren was er voor een nieuwe aangepaste viering gezorgd met, conform de huidige maatregelen, een beperkt aantal plaatsen in de kerk. Maar thuisblijvers konden via een livestream alles meemaken, en van die mogelijkheid werd veel gebruik gemaakt. Ondanks de restricties was het een erg mooie viering en mochten de communicantjes, ouders en leerkrachten terugkijken op een geslaagde dag.

Zebracinema: 'Babyteeth'

Maandag 28 september 2020
Pelt - Zebracinema: 'Babyteeth'Zoom"Babyteeth" - Shannon Murphy - Australië - 2019 - 120'
Milla wordt zestien, maar lijdt aan een vergevorderde vorm van kanker. Toch geniet ze nog van het leven en heeft ze een nieuw vriendje… Haar ouders zijn vooral bezig met het vooruitzicht dat hun dochter gaat sterven. En dus worden alle bij hen bekende pedagogische strategieën overboord gezet. Dit emotioneel debuut weet een prachtige balans te vinden tussen komedie en tragedie, hoe vreemd dit ook mag klinken.
Morgen om 20.15u in Dommelhof (Online reserveren!)

Bij de polies

Maandag 28 september 2020
Pelter Hükske
Pelt - Bij de poliesZoomDrieka heeft een nieuwe buurvrouw, Gosha. En dat koppel probeert zich bij ons te integreren. En… heeft haar man nu in feite werk, of hoe zit dat?
Als je het voortvertelt, dan in je sappig dialect van Pelt! En.. houd je vooral gezond! Tot maandag. (Fons Tuyaerts)

Herkol wint bij Zepperen-Brustem

Zondag 27 september 2020
Pelt - Herkol wint bij Zepperen-BrustemHerkol is deze namiddag bij Zepperen-Brustem gaan winnen met 1-2. De Herkol-doelpunten werden gescoord door Sander Plessers en Niels Vanhelden.

Brons voor Hermien Peters

Zondag 27 september 2020
Op de laatste dag van de Wereldbeker kajak in het Hongaarse Szeged kwamen alle NWC-ers aan de bak in A-finales. Hermien Peters en Lize Broekx namen deel aan de A-finale K1 500 meter. Hermien ging traag van start maar kon zich in de wedstrijd naar voor werken. Lize had een constante wedstrijd en voor haar zat er ook nog een eindspurt in. Hermien behaalde knap BRONS in 1’54”27 achter de Portugese Joana Vasconcelos (1’54”03) en de Spaanse Isabel Contreras (1’54”08). (…) Het hele nieuwsbericht

Lindelhoeven - Anadol 1-0

Zondag 27 september 2020
Pelt - Lindelhoeven - Anadol 1-0Lindelhoeven VV heeft deze namiddag Anadol verslagen met het kleinste verschil. Uitslag: 1-0. Het doelpunt viel in de 85ste minuut en werd gescoord door Vaesen.

Sparta Lille wint van Neeroeteren

Zondag 27 september 2020
Pelt - Sparta Lille wint van NeeroeterenSparta Lille heeft vanmiddag Neeroeteren FC verslagen. Uitslag: 4-0. Aan de rust was de stand 2-0.  De doelpuntenmakers waren Slegers, de Louweren en Saelens (2).

Morgen vakbondsacties op kruispunten

Zondag 27 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Morgenvroeg voert het gemeenschappelijk vakbondsfront van 7.30u. tot 9.00u. een standstill-actie op verschillende kruispunten in onze provincie. Volgens de vakbonden willen de werkgevers de welvaartsenveloppe als pasmunt gebruiken bij de onderhandelingen over het interprofessioneel akkoord 2021-2022.

Oude kinderfietsen opgeknapt

Zondag 27 september 2020
Pelt - Oude kinderfietsen opgeknaptZoomEnkele oud-leerlingen zagen in de speeltuin bij het Hoevenschooltje een fietsje dat helemaal stuk was. Ze vroegen aan de juffen of ze het fietsje mochten opknappen. En dat mocht. Via een oproep op Facebook verzamelden ze enkele oude fietsjes waarvan ze de onderdelen konden gebruiken. En dit is het resultaat: drie mooie kinderfietsen! Knap gedaan!

Esperanza klopt RC Mechelen

Zaterdag 26 september 2020
Pelt - Esperanza klopt RC MechelenEsperanza Pelt heeft vanavond RC Mechelen verslagen met 3-1. Mechelen kwam in de 36ste minuut op voorsprong via Weuts. Maar in de 43ste minuut maakte Jan Smolders gelijk. In de tweede helft zetten Jens Meeus (66') en Serhat Koç (67') de kers op de taart..
Pelt - Sporting Grote Heide verliest in MeeuwenSporting Grote Heide heeft vanavond verloren van KSK Meeuwen. Uitslag: 5-1 . Aan de rust was de stand 3-0. Kocaman scoorde voor Grote Heide.

Damesvoetbal: winst voor Esperanza Pelt

Zaterdag 26 september 2020
Pelt - Damesvoetbal: winst voor Esperanza PeltDe voetbaldames van Esperanza Pelt hebben deze namiddag Membruggen verslagen met 0-9. Bij de rust was het al 0-4. De doelpunten kwamen van Kim Vercoelen (3), Elke Lemmens (2), Tessa Vanden Boer, Emily Dirx, Silke Tamborijn en Lore Hendrikx. Vrijdag spelen de dames thuis tegen... KRC Genk!

Kattenbos - Kadijk SK 1-1

Zaterdag 26 september 2020
Pelt - Kattenbos - Kadijk SK 1-1De wedstrijd van Kadijk in en tegen Kattenbos is deze namiddag op een 1-1 gelijkspel geëindigd. Voor Kadijk scoorde Flamur Llapashtica.

Jan Van den Oetelaar overleden

Zaterdag 26 september 2020
Pelt - Jan Van den Oetelaar overledenIn WZC Sint-Jozef is gisteren Jan Van den Oetelaar overleden, de weduwnaar van Julia Veestraeten. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - 120 leerlingen Breese scholen in quarantaineIn drie middelbare scholen in Bree - de Middenschool Heilig Hart, het Sint-Augustinusinstituut en TISM - zijn 7 leerlingen en 2 leerkrachten besmet bevonden met het coronavirus. Daarom moeten nu 120 leerlingen veertien dagen in quarantaine. Burgemeester Liesbeth Van der Auwera: "De 120 leerlingen werden ervan op de hoogte gebracht dat ze 14 dagen in quarantaine moeten en contact moeten opnemen met de huisarts voor een test. Leerlingen met een laag risicoprofiel mogen wel nog naar school gaan maar gedurende 14 dagen moeten ze naschoolse activiteiten tot het minimum beperken." Ook in de Vrije Basisschool de Vuurvogel in Bree raakten 1 leerling en 1 leerkracht besmet; daar wordt nog bekeken of er klassen in quarantaine moeten.
Naar analogie met de richtlijnen van de federale crisiscel zal het dragen van een mondmasker vanaf morgen/zaterdag niet meer verplicht zijn in de recyclageparken van Limburg.net. "Omdat het dragen van een mondmasker in openlucht enkel noodzakelijk is als de afstand van 1,5 meter niet gerespecteerd kan worden, besliste Limburg.net om het dragen van een mondmasker niet meer te verplichten voor bezoekers en parkwachters," zo luidt het vanavond in een mededeling van Limburg.net. De andere richtlijnen in de strijd tegen het coronavirus blijven wel nog gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.
Pelt - NWC-ers in A-finales op WK kajaksprintIn het Hongaarse Szeged is vandaag de Wereldbeker kajaksprint van start gegaan. De NWC-ers Lize Broekx, Hermien Peters en Artuur Peters hadden een druk programma vandaag en moesten elk in twee nummers van start gaan. Lize Broekx en Hermien Peters konden zich, met hun overwinning in de reeks K2 500 m, rechtstreeks plaatsen voor de A-finale die zaterdagmiddag gevaren wordt. Ook in K1 500 m traden beide dames aan. Zij konden zich hier vlot plaatsen voor de halve finales die op zaterdagnamiddag gevaren (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Verduyckt overleden

Vrijdag 25 september 2020
Pelt - Mia Verduyckt overledenIn WZC Sint-Jozef is Mia Verduyckt overleden, de weduwe van Michel Serroyen. Zij was 94 jaar en wordt begraven op de begraafplaats van Boseind na het afscheid in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Een echt herfstweekend

Vrijdag 25 september 2020
Weerbericht
Pelt - Een echt herfstweekendEen venijnige depressie bevindt zich over de Noordzee en zorgt voor een stevige wind in onze streken. Daarbij worden storingen en buien in vlug tempo aangevoerd. Bovenop het natte weer zijn de temperaturen ondermaats voor de tijd van het jaar.
Vandaag zijn de wolken in de meerderheid en reeds voor de middag kan er af en toe een bui vallen. Na de middag komen er meer en intense buien opzetten, die ook kunnen vergezeld worden van onweer. Het kwik komt niet hoger dan 14 graden en er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Vijf jaar gevorderd voor overvallers

Vrijdag 25 september 2020
Pelt - Vijf jaar gevorderd voor overvallersHet Openbaar Ministerie heeft vijf jaar cel gevorderd voor een man uit Pelt en een man uit Hamont die op 23 december 2017 een home invasion pleegden bij een echtpaar in Kleine-Brogel. Het tweetal liep al meerdere veroordelingen op. De verdediging drong aan op een straf met uitstel onder voorwaarden. Het vpnnis in deze zaak valt op 23 oktober. (PG)

Chris Moelans overleden

Donderdag 24 september 2020
Pelt - Chris Moelans overledenVandaag is de uit Neerpelt afkomstige en in Lommel woonachtige Chris Moelans overleden. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Louiza De Vrindt overleden

Donderdag 24 september 2020
Pelt - Louiza De Vrindt overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige en in Overpelt woonachtige Louiza De Vrindt overleden, de weduwe van Gaston Dewitz. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Snel naar de koning

Donderdag 24 september 2020
Pelt - Snel naar de koningZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Herfstactiviteiten voor kinderen

Donderdag 24 september 2020
Pelt - Herfstactiviteiten voor kinderenZoomDe nieuwe herfstbrochure voor kinderen staat weer online, vol leuke activiteiten voor kinderen. Een uitgebreid naschools aanbod, plezierige herfstactiviteiten en tal van leuke kampen. Sportief, creatief, muzikaal: voor ieder wat wils. Inschrijven voor de gemeentelijke activiteiten kan vanaf vandaag om 18.30 uur. Neem nu al een kijkje in het programma op www.gemeentepelt.be/uitvoorkinderen
Vier van de zeven alternatieven voor het "Complex Project Noord-Zuidverbinding Limburg" die tot nog toe op tafel lagen, vallen af. Dat is vanmiddag bekend geworden. In de komende lente wordt uit de drie resterende tracés het voorkeurtraject gekozen.
Het gaat om de westelijke tracés en een uiterst oostelijk tracé langs het militair domein Schietveld richting Park Midden-Limburg. “Uit de eerste fase van het onderzoek leren we dat vier alternatieven de (…) Het hele nieuwsbericht

Daar zijn de heli's, een hele week

Donderdag 24 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen tot en met vrijdag 2 oktober gaan er helikoptertrainingen door op Kleine-Brogel Air Base. Maandag en dinsdag zijn er ook nachtvluchten. In het weekend vinden er geen trainingen plaats.

Nieuwe gezondheidsenquête Sciensano

Donderdag 24 september 2020
Pelt - Nieuwe gezondheidsenquête SciensanoSciensano organiseert de vierde gezondheidsenquête. De vorige drie konden elk rekenen op 30.000 deelnemers. Ook deze is keer is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun ervaringen in deze coronaperiode delen. Ben je 18 jaar of ouder en woon je in België dan kan je de vragenlijst invullen via deze link.

Bertha Winters overleden

Donderdag 24 september 2020
Pelt - Bertha Winters overledenGisteren is Bertha Winters overleden, de echtgenote van Leo Luys. Zij was 78 jaar en afkomstig uit Sint-Huibrechts-Lille. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt.

Esperanza wint in Beringen

Woensdag 23 september 2020
Pelt - Esperanza wint in BeringenEsperanza Pelt is vanavond bij KVK Beringen gaan winnen met 1-4. Beringen scoorde het eerste doelpunt, enkele minuten voor rust. In de tweede helft was Esperanza aan de beurt met doelpunten van Jan Smolders en driemaal Tony Cinti.

Ondergronds drugslab uitgegraven

Woensdag 23 september 2020
Grensgevallen
In de bossen aan de Luikerweg in Valkenswaard heeft de politie vanmorgen een ingegraven drugslab voor de productie van synthetische drugs bovengronds gehaald. Dat gebeurde na een tip van de politie in ons land. Vlakbij het lab werden ook diverse grondstoffen gevonden. De grond zal gesaneerd worden.

Een coronatroostplek

Woensdag 23 september 2020
Tijdens de eerste coronagolf kregen velen te maken met verlies. Samen met vrouwenorganisatie Ferm opent het bisdom Hasselt vrijdag een troostplek aan het Pastoraal Centrum – Seminarie in Kiewit-Hasselt. De troostplek is een stilteplek voor bezinning, maar ook één van hoop op een nieuwe toekomst na corona. Ze kadert in het project Planttroost van Ferm. Dat project wil een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. “Een (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Eindhoven CS wordt een groot internationaal treinknooppunt. "Het aantal treinritten in deze snelgroeiende Brabantse regio moet straks ook nationaal verdubbelen. Anders dreigt de stad als economisch centrum met veel huizenbouw en banen onbereikbaar te worden", zegt de Nederlandse spoorbeheerder ProRail. De regio Eindhoven trekt vandaag aan de bel bij het Nederlandse ministerie van Infrastructuur met een wensenlijstje om de infrastructuur klaar te maken voor de toekomst.

Nieuwe vennootschap: 't Suikerhuys

Dinsdag 22 september 2020
Wannes V!nck en Cathy Vanmechelen, beiden uit Overpelt, hebben de besloten vennootschap 't Suikerhuys opgericht met zetel aan de Houtmolenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een taverne en de organisatie van evenementen en workshops.

Carpoolparkings worden weer gereinigd

Dinsdag 22 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Carpoolparkings worden weer gereinigdZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nacht van 25 op 26 september en die van 2 op 3 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om carpoolers tijdens de werkzaamheden een alternatieve parking aan te kunnen bieden, voert het agentschap de werken verspreid over 2 nachten uit. Tijdens de reinigingswerken zal een parkeerverbod gelden op de betreffende parkings. In maart 2020 haalde de aannemer tijdens de veegacties bijna 11 ton veegvuil op. Uit de afvoerkolken werd bijna 4 ton slib (…) Het hele nieuwsbericht

U17 Lindelhoeven verliezen

Dinsdag 22 september 2020
Pelt - U17 Lindelhoeven verliezenDe U17 van Lindelhoeven VV hebben verloren op het veld van Sporting Grote Brogel. Uitslag: 5-1.

Kathleen Woinin wint fotowedstrijd

Dinsdag 22 september 2020
Pelt - Kathleen Woinin wint fotowedstrijdZoomKathleen Woinin uit Lommel heeft de fotowedstrijd "Bosland in beeld" gewonnen. Met haar foto "Run Wild" (boven) pakte ze de gouden medaille. Jente Kasprowski uit Hechtel-Eksel werd met "Vogels spotten" tweede en Leon Van Ham uit Lommel met "Chillen in Blekerheide" derde. Die twee foto's staan onder dit bericht.
"'Run Wild' vat Bosland haast in één beeld samen: topnatuur, speelsheid en vooral een avontuur voor kinderen," zegt juryvoorzitter Luc Dalemans. "De (…) Het hele nieuwsbericht
Kathleen Woinin wint fotowedstrijdKathleen Woinin wint fotowedstrijdKathleen Woinin wint fotowedstrijd
Zoom

De herfst is daar

Dinsdag 22 september 2020
Weerbericht
Pelt - De herfst is daarHoge drukgebieden maken plaats voor depressies en storingen, waarbij het prachtige nazomerweer op zijn einde loopt. Daarbij komt er de volgende dagen een strakke wind te staan en vallen er geregeld regen of buien. Ook gaan de temperaturen een flink stuk omlaag. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag is het de laatste nazomerse dag op rij. Het kwik bereikt nog net 25 graden en is stralend zonnig weer. Daarbij staat er nauwelijks wind.
Morgen is het vrij zonnig in de (…) Het hele nieuwsbericht

U21 Lindelhoeven - Termien 1-2

Dinsdag 22 september 2020
Pelt - U21 Lindelhoeven - Termien 1-2De U21 van Lindelhoeven hebben thuis verloren van E. Termien. Uitslag: 1-2.

U17 Herkol lijden nederlaag

Dinsdag 22 september 2020
Pelt - U17 Herkol lijden nederlaagDe U17 van Herkol hebben verloren op het veld van FC Maasland NO. Uitslag: 4-2 .

U21 SV Breugel- Kadijk 7-1

Dinsdag 22 september 2020
Pelt - U21 SV Breugel- Kadijk 7-1De U21 van Kadijk SK hebben een zware nederlaag geleden op het veld van SV Breugel. Uitslag: 7-1. De U15 van Kadijk verloren thuis met 2-5 van FC Kaulille

Nachtzwaluw in Gamma

Dinsdag 22 september 2020
Pelt - Nachtzwaluw in GammaZoomHet Natuurhulpcentrum uit Opglabbeek heeft een nachtzwaluw gevangen in de Gamma in Pelt. Het vogeltje had zich verstopt op een metalen dwarsbalk. Het werd na de vangst vrijgelaten. Nachtzwaluwen - trekvogels - overwinteren in Oost- en Zuid-Afrika en zijn al een tijdje bezig met hun najaarstrek, meldt Nature Today. De meeste nachtzwaluwen (foto) zijn inmiddels het land al uit, maar de laatste vogels zullen pas eind oktober en november aan de reis naar het zuiden beginnen. (Archieffoto Patrick Schuurmans)

Twee containers opengebroken

Maandag 21 september 2020
Pelt - Twee containers opengebrokenDieven hebben twee containers opengebroken in de Haltstraat in Overpelt. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten, die tijdens het weekend hebben plaatsgevonden. De daders zouden vooral werkmateriaal hebben buitgemaakt..
Pelt - Zebracinema: 'Før Frosten' (Before The Frost)Zoom"Før Frosten" - Michael Noer - Denemarken, Zweden - 2018 - 104'
Denemarken, 1850. Terwijl de winter zijn intrede doet dreigen een boer op leeftijd, Jens, en zijn familie een hongerdood te sterven. Met het vooruitzicht op weer een harde en onverbiddelijke winter, besluit Jens zijn dochter te laten trouwen met de zoon van zijn buren. Maar wanneer een rijke boer uit de omgeving Jens' land wil kopen, ziet hij dit als een mogelijkheid op een wellicht nog betere toekomst.
Morgen om 20.15u in Dommelhof (Online reserveren!)

Eliane Fransen overleden

Maandag 21 september 2020
Pelt - Eliane Fransen overledenVrijdag is de uit Neerpelt afkomstige Eliane Fransen overleden, de echtgenote van Robert Plessers. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Lindelhoeven. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Mia Oyen overleden

Maandag 21 september 2020
In het Mariaziekenhuis is vrijdag Mia Oyen overleden, de weduwe van Lambert Molemans. Ze was 84 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring. Begroeting in uitvaartcentrum Severens na telefonische afspraak: 011/64 20 90.

Wie zoekt mee naar sporen over WOII?

Maandag 21 september 2020
Pelt - Wie zoekt mee naar sporen over WOII?ZoomVoor het project Onder de radar is de provincie Limburg op zoek naar sporen en verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) start met een nieuw participatief project. En daarvoor rekent het ook op jou. Duik mee onder de radar en speur naar bunkers, loopgraven, vliegvelden, noodbruggen, schuiloorden, … Allemaal overblijfselen in het Limburg van vandaag. Ken je zelf een relict of een overblijfsel, uit WO II? Heb je een origineel verhaal over dit (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: STVV B - Kadijk 8-0

Maandag 21 september 2020
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Kadijk met 8-0 verloren van STVV B. Aan de rust was de stand 4-0.

Damesvoetbal: BS Sport - Lille 7-0

Maandag 21 september 2020
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft BS Sport Sparta Lille geklopt met 7-0. Aan de rust was de stand 5-0.

Henri Elen overleden

Maandag 21 september 2020
Pelt - Henri Elen overledenOp 17 september overleed de uit Neerpelt afkomstige Henri Elen, de echtgenoot van Elza Jacobs. Hij was 74 jaar. Het afscheid, gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Genk-Centrum, vindt in intieme kring plaats.

Een wandeling

Maandag 21 september 2020
Pelter Hükske
Pelt - Een wandelingZoomHumor kan een sterk wapen zijn, ook en zeker voor mensen die het erg, erg moeilijk hebben. En humor hoeft dan niet bitter te zijn. Vandaag een verhaal vol levensmoed over een wel heel bijzondere wandeling… Ook bij jou kan er wel een glimlach van af! Vertel je ook deze mop verder in je eigen sappig dialect?
Houd je goed en geniet in je bubbel van deze zonnige dagen en tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

Fietser (80) gewond bij ongeval

Zondag 20 september 2020
Een 80-jarige fietser uit Pelt is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Lillerbaan in Bocholt. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 20 uur.

Sp. Grote Heide - Bolderberg 1-4

Zondag 20 september 2020
Pelt - Sp. Grote Heide - Bolderberg 1-4Sporting Grote Heide heeft deze namiddag thuis verloren van FC Bolderberg. Uitslag 1-4.

LHVV wint bij Heusden-Zolder

Zondag 20 september 2020
Pelt - LHVV wint bij Heusden-ZolderLindelhoeven VV heeft vandaag KVV Heusden-Zolder verslagen met 0-3, na doelpunten van Vaesen, Jonas Meeus en Vandebriel. De eindstand stond al bij de rust op het scorebord.

Zware thuisnederlaag voor Herkol

Zondag 20 september 2020
Pelt - Zware thuisnederlaag voor HerkolSV Herkol heeft deze namiddag op eigen plein met 3-6 verloren van FC Herk. Aan de rust stond de thuisploeg nog met 3-0 voor, maar toen de bezoekers na rust de ene na de andere goal konden scoren, zakte de ploeg als een pudding in elkaar.

Geslaagd met onderscheiding

Zondag 20 september 2020
Pelt - Geslaagd met onderscheidingZoomHamontenaar Sander Jakubka heeft gisterenavond met zijn fanfare K.F. Vermaak Na Arbeid uit St.-Huibrechts-Lille zijn masterproef Directie afgelegd in het Michielshof in Achel, signaleert het UiTpunt Hamont-Achel. Voor een vijfkoppige jury, familie, vrienden en sympathisanten gaf hij samen met "zijn" fanfare het beste van zichzelf en dat resulteerde in een jurykwotering van 15 op 20, oftewel "geslaagd met onderscheiding". Onze gelukwensen! (Foto UiTpunt)

Esperanza Pelt is uitgebekerd

Zaterdag 19 september 2020
Pelt - Esperanza Pelt is uitgebekerdEsperanza Pelt is onverwachts uitgebekerd. Het ging vanavond bij Heur-Tongeren na verlengingen verliezen met 2-1. De ruststand was 0-0.

Sparta Lille speelt gelijk in Kaulille

Zaterdag 19 september 2020
Pelt - Sparta Lille speelt gelijk in KaulilleSparta Lille heeft vanavond gelijk gespeeld op het veld van FC Kaulille. Uitslag: 2-2.

Kadijk verslaat Maasland NO

Zaterdag 19 september 2020
Pelt - Kadijk verslaat Maasland NOKadijk SK heeft vanavond Maasland NO verslagen. Uitslag: 3-1. Voor Kadijk scoorden Flamur Llapashtica, Kristof Plessers en Kalala Denis Masumbuko. 

Zomers weekend

Zaterdag 19 september 2020
Weerbericht
Pelt - Zomers weekendOndertussen zijn we al voorbij de helft van september en nog steeds staat er zomers weer op het programma. Vrij uitzonderlijk, maar toch niet uniek. De hoge temperaturen danken we aan de aanvoer van warme lucht en veel zon. De volgende dagen nadert een depressie vanuit het zuiden en wordt de kans op neerslag steeds groter. In de tweede helft van de week wordt het ook gevoelig kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar later nemen wolkenvelden toe vanuit het zuiden. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Nog één keer!

Zaterdag 19 september 2020
Chel mag het zeggen
Pelt - Nog één keer!Ik lever echt wel strijd met wat sommigen mijn beroepsmisvorming noemen. Maar het is veel sterker dan mezelf. Ik vind taal namelijk belangrijk. Van mensen die het helemaal niet zo erg vinden als iemand heten en noemen door elkaar mixt of slaan en slagen, krijg ik het heen-en-weer.
En het is toch écht niet zo moeilijk:
• scheppen - schepte,  geschept
Het is wat moeder de vrouw lang geleden deed, ’s middags, als de soep op tafel stond te (…) Het hele nieuwsbericht

Verlies voor Esperanzadames

Vrijdag 18 september 2020
Pelt - Verlies voor EsperanzadamesDe dames van Esperanza Pelt hebben vanavond hun eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie verloren. Tegen Louwel werd het 0-1.

Voor de treinreizigers

Vrijdag 18 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf dit weekend t.e.m. het weekend van 10 en 11 oktober wordt er aan de sporen gewerkt tussen Herentals en Mol. In die weekends rijden er géén treinen tussen Herentals-Olen-Geel-Mol. Er worden vervangbussen voorzien. Hou dus rekening met een langere reistijd.

Van wie is dit hondje?

Vrijdag 18 september 2020
Pelt - Van wie is dit hondje?
Vandaag werd bij de politie HANO dit hondje binnengebracht. De viervoeter liep in de omgeving van de Grote Heide. De eigenaar kan zijn hondje bij de politie afhalen. UPDATE Dat is inmiddels gebeurd!

Bromfietser (59) gewond

Vrijdag 18 september 2020
Kort voor de middag raakten een 59-jarige bromfietser uit de gemeente en een auto in een aanrijding betrokken op de hoek van de Leopoldweg en de Hofweg in Overpelt. De bromfietser werd gewond.

Grasbrand op de Grote Heide

Vrijdag 18 september 2020
Deze namiddag moest de brandweer uitrukken voor een grasbrand op de Grote Heide. De brandoorzaak is niet gekend.
Pelt - Live-repetities van Overdagkoor DaytimeZoomOverdagkoor Daytime heeft onder leiding van dirigent Jeroen Driessens de repetities hervat (foto). Lange tijd hebben de zangers en zangeressen van het koor moeten wachten, ook al werd gedeeltelijk gerepeteerd via Zoom-meeting. Rekening houdend met alle maatregelen in het coronakader repeteert het koor nu in twee groepen, zowel op maandag als op dinsdag, telkens van 13.30u tot 14.30u in zaal De Reppe in de Jeugdlaan (achter Palethe). Voelt u zich aangesproken om deel uit te maken van deze enthousiaste (…) Het hele nieuwsbericht

Het leger oefent, ook in Pelt

Vrijdag 18 september 2020
Vanaf komende maandag 21 september tot 2 oktober vindt er in Limburg een legeroefening plaats. Ook in Pelt zullen er in die periode manschappen en voertuigen te zien zijn.

Nieuwe vennootschap: VR Constructies

Donderdag 17 september 2020
Yente Van Renterghem uit Overpelt heeft de besloten vennootschap VR Constructies opgericht met zetel aan de Astridlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer voegwerken, plafonneerwerken, cementeer- en andere pleisterwerken.

Synapses Europe failliet

Donderdag 17 september 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag medisch handelaar Synapses Europe (Pelt) failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 17 oktober ingediend worden.

Het WC-papier in SHLille

Donderdag 17 september 2020
Het is maar dat je 't weet
"De Chiro van Lille heeft al een jarenlange traditie in de van-deur-aan-deurverkoop van WC-papier in SHLille maar door de gekende coronaperikelen kan dat dit jaar niet doorgaan en hebben we een alternatieve/digitale versie gemaakt. We willen jullie toch de mogelijkheid geven om ons te steunen. Dit jaar verkopen we 4 vaste pakketten met allerhande schoonmaakspullen. Je kan je bestelling doorgeven via deze link. Lukt het niet om je bestelling digitaal door te geven, laat ons dan iets weten via een mailtje aan vzwchirolille[!]gmail.com; we bezorgen je dan een bestelformulier. Bestellen kan tot 5 oktober 2020. Alvast bedankt voor je steun!" (Ingez.)
Het is maar dat je 't weet
Deze namiddag vindt op de vliegbasis van Kleine-Brogel een bevelsovergave voor de Luchtcomponent van Defensie plaats. Voor de gelegenheid zal daar dan rond 15u een "fly-by" plaatsvinden met toestellen en formaties die buurtbewoners niet dagelijks zien. Bijkomend is het mogelijk dat deze toestellen een niet-standaard route zullen vliegen. Deze vliegactiviteit maakt integraal deel uit van de plechtigheid.

Leon Willems overleden

Donderdag 17 september 2020
Pelt - Leon Willems overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Leon Willems overleden, de echtgenoot van Henja Psiuk. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) in intieme kring plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroeting: zondag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Bèr Creemers overleden

Donderdag 17 september 2020
Pelt - Bèr Creemers overledenMaandag is de uit Neerpelt afkomstige Bèr Creemers overleden, de echtgenoot van José Gielkens. Hij was 75 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Bocholt vinden in intieme kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Veel besmettingen in Bergeijk en Eersel

Woensdag 16 september 2020
Grensgevallen
Pelt - Veel besmettingen in Bergeijk en EerselIn de voorbije twee weken zijn er veel coronabesmettingen vastgesteld in Bergeijk en Eersel. Dat zegt de veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost. In Bergeijk is er sprake van 46 besmettingen (246 per 100.000 inwoners) en in Eersel van 26 (of 134 per 100.000). Mogelijk zijn die besmettingen te herleiden tot de zorg- en de onderwijssector, zegt de veiligheidsregio. In Valkenswaard waren er de afgelopen twee weken 20 besmettingen.
De burgemeester van Bergeijk heeft in een brief aan de inwoners (…) Het hele nieuwsbericht

Aanhangwagen gestolen

Woensdag 16 september 2020
Pelt - Aanhangwagen gestolenAfgelopen nacht is bij een woning in het Herent een aanhangwagen gestolen. De diefstal werd vanmorgen vastgesteld.

Eerste werkdag van de kroonprinses...

Woensdag 16 september 2020
Pelt - Eerste werkdag van de kroonprinses...Zoom...in Elsenborn. (Cartoon: Fobie)

Nieuwe blauwe zak

Woensdag 16 september 2020
Vanaf 1 april 2021 voert Limburg.net in samenwerking met Fost Plus de uitgebreide PMD-zak in. Vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen in dezelfde blauwe zak. De ‘P’ van PMD staat dan niet meer voor ‘Plastic flessen en flacons’ maar wel voor ‘Plastic verpakkingen’. De verschillende plastics zullen in sorteercentra uitgesorteerd worden tot zuivere afvalstromen, die dan gerecycleerd worden.
Bart Cresens uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Belgian Food Retail opgericht. Het gaat onder meer om een adviesbureau op het gebied van bedrijfsvoering en vastgoedontwikkeling. De zetel van de vennootschap is gevestigd in de Tielenstraat in Overpelt.

Jozef Cox overleden

Dinsdag 15 september 2020
Pelt - Jozef Cox overledenIn Roosdaal is vandaag op 88-jarige leeftijd de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Jozef Cox overleden. Hij wordt daar op maandag 21 september in familiale kring begraven. Condoleren kan via www.rouwcentersegers.be - rubriek "online condoleren".

Nieuwe vennootschap: GDJ Technics

Dinsdag 15 september 2020
Jonas Geens uit Pelt heeft de besloten vennootschap GDJ Techics opgericht met zetel aan de Erkestraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de handel in installaties, toestellen, onderdelen, randapparatuur en materialen van elektronisch materieel in het algemeen en van materieel in de audio- en visuele sector in het bijzonder.

KRC Genk ontslaat zijn trainer

Dinsdag 15 september 2020
Pelt - KRC Genk ontslaat zijn trainerZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Code GEEL in bos- en natuurgebied

Dinsdag 15 september 2020
Vanaf vandaag geldt in heel de provincie code GEEL voor bos- en natuurgebieden. Door de droogte wordt het risico op brand groter. Wees dus voorzichtig als je in een bos of natuurgebied komt. Bij code geel zijn natuurbeheerders en brandweer extra waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte.
Pelt - Vlaams kampioenschap cadetten en scholierenZoomDe cadetten en scholieren van atletiekclub SACN hebben goed gepresteerd op het Vlaams kampioenschap in Heusden-Zolder. Na een zeer somber atletiekjaar, waarin het niet altijd even gemakkelijk was om de atleten gemotiveerd te houden, deden die hun trainers afgelopen weekend toch verbaasd opkijken.
- Mirthe Drijkoningen liep de 400m horden in 66"81. Ze werd 4de en realiseerde een nieuw persoonlijk en clubrecord;
- Sasha Sijbers sprong 6m61 ver en werd hiermee 2de. Ook behaalde hij (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Naturo

Maandag 14 september 2020
Natalia Zabegalina uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Naturo opgericht met zetel aan de Nieuwe Markt in Overpelt. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de geneeskunde, met specialisatie urologie.

Snel die gordel halen!

Maandag 14 september 2020
Pelt - Snel die gordel halen!ZoomHet nieuwe judoseizoen is eindelijk weer terug van start gegaan. Omwille van de coronamaatregelen was het vorige seizoen vroegtijdig afgebroken. Hierdoor hadden verschillende jonge judoka's niet de kans gehad om hun gordelexamens af te leggen. Bij de start van het nieuwe seizoen krijgen ze uiteraard hiervoor de kans. Op de foto zie je de kersverse gele banden van judoteam Okami. Kinderen die nog graag initiëren kunnen zich nog steeds opgeven via www.judoteamokami.be!

Kijk eens hier: een viervlekmier

Maandag 14 september 2020
Pelt - Kijk eens hier: een viervlekmierZoomIn een boom langs de Dommel in Borkel (Valkenswaard) is voor het eerst een viervlekmier aangetroffen, meldt Nature Today. Deze warmteminnende mierensoort is wijd verspreid in Zuid- en Midden-Europa, maar schaars in Noord-Europa. De mieren zijn lastig te vinden omdat ze nesten maken in dode takken in boomkronen. 
De vondst gebeurde door John Cox, die op laaghangende takken van een zomereik "klopte" en de vallende diertjes opving in een paraplu.
Als het over mieren gaat, dan (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Varomedi

Maandag 14 september 2020
Kim Vandebroeck en Ann Roosen, beiden uit Overpelt, hebben de besloten vennootschap Varomedi opgericht met zetel aan de Kaemerveldstraat  Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer verpleging op consultatie en aan huis van alle mensen die permanente of tijdelijke verzorging nodig hebben.

Zebracinema: 'Papicha'

Maandag 14 september 2020
Pelt - Zebracinema: 'Papicha'Zoom"Papicha" - Mounia Meddour - Frankrijk - 2019 - 106' 
Algiers, 1997. Terroristische groeperingen proberen een islamitische en archaïsche staat in het land te vestigen. Vrouwen worden onderdrukt en verplicht een sluier te dragen. De jonge modestudente Nedjma (“Papicha”) en haar vriendinnen trekken zich daar weinig van aan. Zij zijn westers georiënteerd en ontsnappen ’s nachts uit het internaat om tot vroeg in de ochtend in discotheken de bloemetjes buiten te zetten. Aan (…) Het hele nieuwsbericht

Vakansie...

Maandag 14 september 2020
Pelter Hükske
Pelt - Vakansie...ZoomNe mens heeft vakantie nodig. Zeker weten! Maar soms...
Luister gewoon, lees ook mee. En… vertel dit verhaaltje voort in het sappig dialect van Pelt.
Houd je goed en tot maandag! (Fons Tuyaerts)
Pelt - Mooie resultaten voor NWC in RotterdamVijf duo’s van de Neerpeltse Watersportclub (NWC) namen vandaag op de rivier Rotte in Rotterdam deel aan het Nederlands kampioenschap K2-kajakmarathon. De deelnemers dienden 20 km af te leggen vanaf de Kralingse Plas tot aan Rottemeren en terug. Bij de dames senioren wonnen de NWC-dames Ann Vlassak & Febe Timmermans. Bij de heren senioren werden Baud Kums & Daan Cox in een ultieme eindspurt verslagen door de Duitse duo Marcel Paufler & Martin Schuman en bij de heren (…) Het hele nieuwsbericht

Sparta Lille verliest thuis

Zondag 13 september 2020
Pelt - Sparta Lille verliest thuisSparta Lille heeft deze namiddag thuis verloren van SLW Maaseik. Uitslag: 0-1.

Kadijk verslaat Opitter

Zondag 13 september 2020
Pelt - Kadijk verslaat OpitterKadijk SK is vandaag met 5-0 gaan winnen bij Opitter. De doelpunten werden gescoord door Kristof Plessers (2), Flamur Llapashtica, Martijn Nijs (een wereldgoal!) en Kalala Denis Masumbuko.

Het begon op 13 maart...

Zondag 13 september 2020
Pelt - Het begon op 13 maart...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Esperanza bekert verder

Zaterdag 12 september 2020
Pelt - Esperanza bekert verderIn de beker van België gaat Esperanza Pelt een ronde verder. De club won vanavond thuis van Spouwen-Mopertingen met 5-3, na Peltse doelpunten van Jan Smolders, Jelle Van Rijswijk, Niek Vandenputte (2) en Bob Putzeys. Sven Van De Kerkhof miste nog een strafschop. De volgende tegenstander is Heur-Tongeren.
Pelt - K ESK Leopoldsburg - Sp. Grote Heide 2-2ZoomK. ESK Leopoldsburg en Sporting Grote Heide hebben vanavond de punten gedeeld. Uitslag: 2-2.
Pelt - Geen doelpunten bij Hechtel-LindelhoevenIn een kansarme partij deelden KFC Hechtel en Lindelhoeven VV vanavond de punten. In het Duinenstadion eindigde de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie in Tweede Provinciale op 0-0.

De meisjes van het leerwerkhuis

Zaterdag 12 september 2020
Pelt - De meisjes van het leerwerkhuisZoomMorgen is het Open Monumentendag. In Hamont wordt dan ook een foto uit 1925 getoond, waarop de afgestudeerde meisjes van de vakschool in Hamont poseren met hun schoolhoofd - het waren de meisjes van het Leerwerkhuis. Het zijn meisjes uit Bocholt, Lozen, Sint-Huibrechts-Lille, Achel, Hamont en Budel - een uitzonderlijk regionaal gezelschap!
In Hamont kent men de namen, maar kan men die niet op de meisjes plakken. Zijn er lezers die dat wél kunnen? Het gaat om M. Geuzens uit Bocholt, Helena Tielen uit Lozen, Cato Bax uit Sint-Huibrechts-Lille, A. Dielis uit Hamont, Gertrude Hegge uit Budel, M. Claessen uit Achel en Ph. Nijst uit Bocholt. De zuster is Mère Herman-Joseph (Eras).

Damesvoetbal: winst voor Esperanza Pelt

Zaterdag 12 september 2020
Pelt - Damesvoetbal: winst voor Esperanza PeltDe dames van Esperanza Pelt hebben in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen een klinkende overwinning behaald bij de buren uit Lommel: 2-6. Voor Pelt scoorden Emily Dirx (3), Elke Lemmens, Stephanie Vriens en Tessa Vanden Boer.

Jeanne Evers overleden

Zaterdag 12 september 2020
Pelt - Jeanne Evers overledenOp 1 september overleed de uit Neerpelt afkomstige Jeanne Evers, de weduwe van Jean François. Zij was 94 jaar. Het afscheid en de asverstrooiing op de begraafplaats van Genk-Centrum vonden in intieme kring plaats.

Vandaag gezien op de Oude Markt

Vrijdag 11 september 2020
Pelt - Vandaag gezien op de Oude MarktZoomDaar kwam de mobiele Lijnwinkel langs. En die kreeg behoorlijk wat klanten. (Foto Albert Loos)

'Kool and the gang' en 9/11

Vrijdag 11 september 2020
Pelt - 'Kool and the gang' en 9/11ZoomDeze week stierf Ronald Bell van de discoband “Kool and The Gang”. Een reden voor beiaardier Jan Verheyen om morgen hun grootste hits eens op beiaard uit te proberen, zoals ‘Celebration', ‘Jungle Boogie’ of ‘Get down on it’. Daarnaast hoort u ook meer ingetogen muziek om 9/11 te herdenken en nog wat zomerse melodietjes, want er komt een nazomer aan. Te horen tijdens de zaterdagmarkt vanaf 11 uur.

Jeroen Kant in Palethe

Vrijdag 11 september 2020
Pelt - Jeroen Kant in PaletheZoomGisteravond trad Jeroen Kant met zijn trio op in Palethe. Hij heeft een oeuvre dat varieert van intieme kleinkunstpareltjes tot stomende bluesgrooves. Albert Loos ging er foto's maken. Meer foto's

Kans op hittegolf

Vrijdag 11 september 2020
Weerbericht
Pelt - Kans op hittegolfHogedrukgebieden weten de volgende dagen onze streken te vinden en de weerkaarten beloven een stevig nazomertje, sterker nog, de kans op een hittegolf is zelfs aanwezig. Dat het in september nog mooi weer kan worden, is algemeen geweten. Een hittegolf is echter eerder zeldzaam. Na het weekend krijgen we echter minstens 5 dagen met meer dan 25 graden, waarvan er 3 mogelijk tropisch warm kunnen worden.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Bij momenten is de zon flink aanwezig in het (…) Het hele nieuwsbericht

Geen bedrijven in Groene Delle

Vrijdag 11 september 2020
Pelt - Geen bedrijven in Groene DelleZoomMinister Zuhal Demir zet het planningsproces voor bedrijvigheid in de Groene Delle in Lummen stop. “De Groene Delle blijft de groene spons van Limburg”, stelt ze vandaag in een mededeling. Naar eigen zeggen nam ze de beslissing nadat ze zondag zelf in het gebied was gaan wandelen.
Toch zal de Vlaamse regering blijven inzetten op watergebonden bedrijvigheid om ecologische redenen, maar er zal aan andere terreinen worden gewerkt, aldus de minister. "Waterwegen en binnenvaart zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Wolven beginnen zich te wennen

Donderdag 10 september 2020
Pelt - Wolven beginnen zich te wennenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Op expeditie in de Sahara

Donderdag 10 september 2020
Toerisme
Pelt - Op expeditie in de SaharaZoomVanaf nu kan je opnieuw een Sahara Expeditie in Bosland boeken. Elke expeditie mag voorlopig maximaal 10 deelnemers tellen, in casu kinderen van 6 tot 10 jaar onder begeleiding van één of meerdere volwassenen. Reserveren kan hier. (Foto Leon Van Ham)

Rekentool voor berekening alimentatie

Donderdag 10 september 2020
Het gerecht heeft een website ontwikkeld waar mensen in een echtscheidingsprocedure kunnen berekenen hoeveel onderhoudsgeld ze voor hun kinderen moeten bijdragen. De website is in de eerste plaats bedoeld voor familierechters, maar iedereen kan er gebruik van maken. In de tool wordt rekening gehouden met de meest voorkomende criteria: het inkomen en bezit van de ouders, de kosten voor het kind, de verblijfsregeling en het kindergeld. Voor alle duidelijkheid: het gaat om simulaties, niet om een bedrag dat je kunt afdwingen bij de familierechter.

Mobiele Lijnwinkel morgen in Pelt

Donderdag 10 september 2020
Morgen/vrijdag komt de Mobiele Lijnwinkel nog eens langs in Pelt. Heb je een busabonnement nodig? Wil je een vervoerbewijs kopen? Of heb je reisadvies nodig? Ga dan morgen tussen 10 en 15 uur naar de Oude Markt. (Denk aan je mondmasker en ontsmet je handen.) Uiteraard kan je ook steeds in de lokale verkooppunten terecht voor vervoersbewijzen (geen abonnementen). Je vindt ze hier.

Weer Nelson's Kidsclub bij Sporting

Donderdag 10 september 2020
Pelt - Weer Nelson's Kidsclub bij SportingAls laatste van de Sportingploegen begint komende zondag ook de bewegingsschool voor kleuters, Nelson's Kidsclub, aan het nieuwe seizoen. Op zondag van 10u tot 11u, in sporthal Dommelhof, kunnen kinderen van 2015-2016-2017 een uurtje komen sporten. Het trainersteam staat ook dit jaar weer klaar om er elke week iets leuks van te maken. De Kidsclub begint ondertussen al aan haar 6e seizoen. Info & inschrijven kan via wim.peters[!]yahoo.com
Pelt - Herkol verliest eerste competitiewedstrijdSV Herkol heeft vanavond zijn eerste competitiewedstrijd verloren. In Schoonbeek-Beverst werd het 5-0.

Wachten op de knal

Woensdag 9 september 2020
Pelt - Wachten op de knalZoom"Eén van onze testpiloten is net opgestegen voor een controlevlucht," meldt de vliegbasis van Kleine-Brogel. "Dit is noodzakelijk nadat de motor een volledig nazicht kreeg in onze engine-shop. Heel even zal onze piloot supersonisch vliegen, dat wil zeggen dat er gedurende korte tijd aan een snelheid van meer dan Mach 1 (+1200km/u) gevlogen wordt. Mogelijk hoort u dan een doffe knal die we de "Sonic Boom" noemen." (Foto vliegbasis)
Ook wandelclub De Bokkenrijders heeft een nieuwe coronawandeling uitgepijld. Vertrek aan De Vliegden Oost, Boemerangstraat 20. Eén tocht van 5 km en een van 9,5 km, beide vrijwel volledig door de bossen. De pijlen zullen blijven hangen tot 30 september. Voor de langste tocht is er mogelijkheid tot rust in het Winnerhof (open vanaf 13u30, dinsdag gesloten).

Josée Fonteyn overleden

Woensdag 9 september 2020
Pelt - Josée Fonteyn overledenVandaag is Josée Fonteyn overleden, de weduwe van Jef Slenders. Ze was 71 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. 

Mooie nazomer op komst

Woensdag 9 september 2020
Weerbericht
Pelt - Mooie nazomer op komstDe lange termijn ziet er bijzonder gunstig uit. Met een hogedrukgebied ten oosten van ons land kunnen de temperaturen na het weekend zomerse waarden bereiken. Op korte termijn zijn de maxima nog wat bescheiden en zijn er enkele wolkenvelden. Het blijft echter droog en het kwik kan de volgende dagen steeds hogere waarden bereiken. Alleen op zaterdag is er tijdelijk nog een dipje.
Vandaag bevindt zich een zwakke storing over onze streken en is het meestal bewolkt. Neerslag van betekenis wordt (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Regeringsonderhandelingen in coronatijdenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Kadijk SK wint in Hechtel

Woensdag 9 september 2020
Pelt - Kadijk SK wint in HechtelKadijk SK heeft een oefenwedstrijd gewonnen tegen Hechtel FC. Uitslag: 1-4.

U17 Herkol verliezen van Calcio Genk

Dinsdag 8 september 2020
Pelt - U17 Herkol verliezen van Calcio GenkDe U17 van Herkol hebben een uitnederlaag geleden bij Calcio Genk. Uitslag: 5-1.

Fotofietstocht verlengd

Dinsdag 8 september 2020
Tijdens de vakantiemaanden kon men deelnemen aan een foto-fietszoektocht doorheen het mooie Lille. Wegens het grote succes wordt de periode om deel te nemen verlengd tot en met 18 oktober, meldt Carlo Triki: "Tot deze datum kunnen jullie een deelnameformulier aan 2 euro kopen bij 't Molentje bij Inge, Bloemkado bij Dirk en De Bosuil bij Cindy. We hopen nog op een mooie nazomer zodat jullie nog de fiets kunnen nemen en deze leuke tocht doorheen ons mooie Lille kunnen maken. Wij wensen jullie veel plezier!"
Pelt - Onderzoek naar coronabesmettingen in de TourZoomDat gebeurde gisteren, en met de nodige omkadering... (Cartoon: Fobie)

Inbraakpoging op Achelsendijk

Dinsdag 8 september 2020
Pelt - Inbraakpoging op AchelsendijkEr is een inbraakpoging ondernomen in een huis in aanbouw aan de Achelsendijk. De daders raakten niet binnen. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.

Zwartedoos is er klaar voor!

Maandag 7 september 2020
Pelt - Zwartedoos is er klaar voor!ZoomHet nieuwe culturele seizoen komt er aan en de zwartedoos is er helemaal klaar voor. Door de lockdown werd het vorige seizoen vervroegd afgesloten. Hierbij sneuvelden het concert van Dayna Kurtz en het verrassingsfeestconcert voor het einde van het 15de seizoen. Als de omstandigheden het toelaten wordt het feestconcert opnieuw geprogrammeerd.
Ondertussen zijn de coronamaatregelen voor de culturele sector deels versoepeld en kan het nieuwe seizoen coronaveilig starten. De precieze omstandigheden voor (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de Wetstraat...

Maandag 7 september 2020
Pelt - Ondertussen, in de Wetstraat...ZoomDaar zijn de plooien tussen de onderhandelaars gladgestreken, dixit Joachim Coens... (Cartoon Fobie)
Pelt - De Beker van België en de competitieOmdat de beker van België voorrang heeft op de competitie worden de wedstrijden van de derde ronde allemaal volgend weekend afgewerkt. De vijf Limburgse overblijvers uit eerste provinciale moeten daarom al vervroegd op woensdag 9 september om 20u. aan hun competitie beginnen. Achel VV ontvangt dan Zonhoven United op de Siggert. Herkol speelt op verplaatsing in Schoonbeek-Beverst.

Woord van de week: acedia

Maandag 7 september 2020
Woord van de week
Pelt - Woord van de week: acediaDoor de aanhoudende coronamaatregelen hebben veel mensen een gevoel van stress en overbelasting, van lethargie en een gebrek aan motivatie, van angst en onzekerheid over de toekomst. Voor dat complexe gevoel wordt het woord acedia gebruikt. Acedia (uitspraak: /aaseediejaa/) is niet nieuw. De Griekse dichter Homerus gebruikte het woord al in de betekenis 'verwaarlozing, gebrek aan verzorging'. Later kreeg acedia ook de betekenissen 'lusteloosheid', 'loomheid' en 'inertie'.

Zebracinema: 'La Vérité'

Maandag 7 september 2020
Pelt - Zebracinema: 'La Vérité'Zoom"La Vérité" - Hirokazu Kore-eda - Frankrijk, Japan - 2019 - 108'
Fabienne is een Franse filmster. Ze heerst over mannen die van haar houden en haar mateloos bewonderen. Wanneer ze haar memoires publiceert, komt haar dochter Lumir terug uit New York, samen met haar acterende echtgenoot en hun jonge dochter. De familiereünie draait al snel uit op een vaak even bittere als hilarische confrontatie: onverbloemde waarheden worden verteld, rekeningen vereffend, bekentenissen afgedwongen. Zal de onverbrekelijke moeder-dochterband alsnog leiden tot een verzoening? Met Juliette Binoche en Catherine Deneuve (foto).
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Streng opgevoed

Maandag 7 september 2020
Pelter Hükske
Pelt - Streng opgevoedZoomJeanine is heel streng opgevoed, en vooral pa is als de dood dat er iets met zijn dochter zou gebeuren. Wat zou de familie wel niet zeggen, als…
Vertel het voort, als het kan in dat sappig dialect van Pelt. Houd u goed en tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

Damesvoetbal: Eksel - Kadijk 12-1

Zondag 6 september 2020
Pelt - Damesvoetbal: Eksel - Kadijk 12-1De damesploeg van KFC Eksel heeft een ruime overwinning behaald tegen Kadijk SK. Uitslag: 12-1.

Ondertussen, op het coronafront...

Zondag 6 september 2020
Pelt - Ondertussen, op het coronafront...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Pelt - Met vakantiegroeten uit... Zuid-HollandZoom"Met het Pelts wandelgenootschap trokken we er op uit voor een vijfdaagse tocht naar Zuid-Holland," mailt Robert Kinable. "In de driehoek tussen Wassenaar, Leiden, Den Haag en niet zo ver van Scheveningen ligt het wondermooie duinengebied Meijendal, onderdeel van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Meijendal betekent het ‘dal der meidoorns’. Dit duinengebied bestaat in feite uit allemaal verschillende mini-landschappen. De afwisseling komt door de hoogteverschillen, de invloed van de zee(wind) (…) Het hele nieuwsbericht
Met vakantiegroeten uit... Zuid-Holland
Zoom

Esperanza verder in beker

Zondag 6 september 2020
Pelt - Esperanza verder in bekerEsperanza Pelt gaat een ronde verder in de competitie voor de Beker van België. De club speelde vandaag thuis weliswaar 2-2 gelijk tegen Brainois, maar haalde het met 5-2 in de strafschoppen. UPDATE In de derde ronde speelt Esperanza thuis tegen Spouwen-Mopertingen, dat met 4-0 won van Montignies.

Lindelhoeven wint bij SV Peer

Zondag 6 september 2020
Pelt - Lindelhoeven wint bij SV PeerLindelhoeven VV is vandaag gaan winnen bij SV Peer. Het winnende doelpunt werd gemaakt door Lars Van Bocklaer. De beloften van LHVV wonnen ook: uitslag 0-3.

NWC haalde 35 nationale titels

Zondag 6 september 2020
Pelt - NWC haalde 35 nationale titelsZoomOok vandaag was NWC-Pelt primus op het Belgisch kampioenschap sprint over 1000 meter op de watersportbaan te Hazewinkel-Willebroek (foto). De Neerpeltse Watersportclub behaalde vandaag 10 nationale titels. Andere nationale titels gingen naar GKV-Geel (6), KSKZ-Zwevegem (3) en KCCM-Mechelen, TKC-Turnhout, KCCG-Gent & HKV-Harelbeke telkens één. Over het hele weekend samen was dit de titelverdeling: NWC-Pelt: 35 - GKV-Geel: 23 - KSKZ-Zwevegem: 7 - TKC-Turnhout: 5 - (…) Het hele nieuwsbericht

Operatie Nachtwacht in Antwerpen

Zondag 6 september 2020
Pelt - Operatie Nachtwacht in AntwerpenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Gelijkspel voor KFC en Herkol

Zaterdag 5 september 2020
KFC Hamont 99 en Herkol hebben vanavond in een oefenwedstrijd in Hamont 1-1 gelijk gespeeld.

Weer 25 nationale titels voor de NWC

Zaterdag 5 september 2020
Pelt - Weer 25 nationale titels voor de NWCOp het Belgisch kampioenschap sprintafstanden op de watersportbaan van Sport Vlaanderen in Hazewinkel behaalde NWC-Pelt vandaag 25 nationale titels. De andere nationale titels gingen naar GKV-Geel (17), KSKZ-Zwevegem (4), TKC-Turnhout (4), KCCG-Gent (2), SKC-Seneffe (2), KCCM-Mechelen (1) en CRBK-Brussel (1).
Vandaag werden de kampioenschappen over 200 m en 500 meter gevaren. Morgen worden de wedstrijden over 1000 meter afgehandeld. De wedstrijden worden, na omvangrijke (…) Het hele nieuwsbericht

Sparta Lille verliest in Kaulille

Zaterdag 5 september 2020
Pelt - Sparta Lille verliest in KaulilleSparta Lille heeft vanavond zijn oefenwedstrijd op het veld van KFC Kaulille verloren. Uitslag: 3-2.

Kadijk speelt gelijk tegen Meeuwen

Zaterdag 5 september 2020
Pelt - Kadijk speelt gelijk tegen MeeuwenKadijk SK heeft vanavond in een oefenwedstrijd gelijk gespeeld tegen KSK Meeuwen. Uitslag: 2-2.

Grote Heide - Beloften Bocholter 4-1

Zaterdag 5 september 2020
Pelt - Grote Heide - Beloften Bocholter 4-1Sporting Grote Heide heeft deze namiddag een oefenwedstrijd tegen de beloften van Bocholter gewonnen. Uitslag: 4-1.

Leven zonder haar?

Zaterdag 5 september 2020
Pelt - Leven zonder haar?“Kon je niet slapen? Je bent precies zo vroeg”, zei Thieu terwijl hij, mondmasker op en met een blik van ‘het is toch gepermitteerd’ bijschoof aan het terrastafeltje voor mijn stamkroeg. “En wat zie ik? Aan de koffie? Gewoonlijk staat er toch zo’n mooi kuipje tripel voor jou op tafel? Wacht eens, wat voor tripel is ook weer jouw favoriet? Oostmalle, geloof ik. Is ’t niet? Ik ben daar pas nog met de fiets geweest.”
Ik wees op mijn horloge. Kwart voor (…) Het hele nieuwsbericht

Aanwinst voor Lindelhoeven VV

Zaterdag 5 september 2020
Pelt - Aanwinst voor Lindelhoeven VVDe 22-jarige verdediger Jarne Vandebriel (Esperanza Pelt) zal komend seizoen de kleuren van Lindelhoeven VV verdedigen.

Als twee mensen vechten om een hond

Vrijdag 4 september 2020
Tribunaliteiten
Pelt - Als twee mensen vechten om een hondVoor het hof van beroep van Antwerpen streden een man en zijn ex-vriendin om het contact met twee chihuahua’s, zowat het kleinste hondenras ter wereld. De dieren hadden deel uitgemaakt van hun gezin. Na hun split had de man nog tijdelijk contact met de hondjes, maar na een fikse rel moest hij het bijna een jaar zonder hen stellen. Hij maakte zijn beklag bij de familierechtbank van Turnhout, maar die had hem wandelen gestuurd (zonder hond).
De man gaf niet op en tekende dus beroep aan in Antwerpen, (…) Het hele nieuwsbericht

Herkol trekt twee keepers aan

Vrijdag 4 september 2020
Pelt - Herkol trekt twee keepers aanHerkol heeft twee keepers aangetrokken: Dirk Oomsels en Gerd Claes. Het gaat om twee vrije spelers. Herkol zag zich genoodzaakt de keepers aan te trekken omdat Clerix sukkelt met de schouder en Nijsen is gestopt.

Nieuw: Vloerenleggers Europa

Vrijdag 4 september 2020
Robert Snopkowski uit Pelt heeft de besloten vennootschap Vloerenleggers Europa opgericht met zetel aan het Marktplein. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van vloer- en wandtegels, bouw- en renovatiewerken, isolatiewerkzaamheden en waterdichtingswerken.

Nelly Dirikx overleden

Vrijdag 4 september 2020
Pelt - Nelly Dirikx overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Nelly Dirikx overleden, de echtgenote van André Vandael. Zij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Pelt-Herent. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Corona, dus geen corona

Vrijdag 4 september 2020
Pelt - Corona, dus geen coronaZoomHet coronavirus is nog steeds in het land en dat betekent dat er op zaterdag geen corona (= de benaming voor de deelnemers aan een cantus) achter de kerk in Neerpelt zit te zingen tijdens de beiaardcantus. In de lente werd de cantus al een eerste keer uitgesteld. Die was eigenlijk voor dit weekend gepland, maar om begrijpelijke redenen werd de cantus ook nu weer uitgesteld tot (hopelijk) volgend jaar. Maar muziek is onoverwinnelijk en dus kan je tijdens de zaterdagmarkt enkele bekende meezingers uit het cantusrepertoire horen. Io vivat, Gaudeamus Igitur. Wel Annemarieke, Lore lore lore… Zing rustig mee vanop het terras of op de markt. Te horen vanaf 11 uur. 

Achttien wiettelers op het matje

Vrijdag 4 september 2020
Pelt - Achttien wiettelers op het matjeOp het betichtenbankje van de correctionele rechtbank in Hasselt moesten vandaag achttien personen plaatsnemen voor de uitbouw van acht wietplantages, onder meer in Lommel en Pelt. Zij riskeren 15 tot 45 maanden celstraf en een boete van 8.000 euro. Het verdict in deze zaak valt op 2 oktober. (PG)
Gezond wandelen in deze coronatijd kan vanaf nu - en dit gedurende een 3-tal weken - bij de Neerpeltse wandelclub "De Dommeltrippers". Iedereen is er welkom om te komen genieten van de nieuwe coronatochten, ook niet-leden. Start: Sportpark “De Roosen”, De Roosen in  (Neer)Pelt. Er zijn uitgepijlde wandelingen van 5.2 km en 8.3 km. Pancartes met de routes van de twee tochten hangen op bij de startplaats. Na de wandeling kan er - volledig coronaproof - iets genuttigd worden in “Fietscafé De Return” bij de Neerpeltse tennisclub. Vanaf 9u is het fietscafé geopend.

Sparta Lille wint oefenwedstrijd

Donderdag 3 september 2020
De oefenwedstrijd tussen Sparta Lille en Peer SV is vanavond geëindigd in het voordeel van Sparta Lille. Uitslag: 1-4.

Sp. Grote Heide - Esperanza 3-2

Donderdag 3 september 2020
Pelt - Sp. Grote Heide - Esperanza 3-2De reserven van Sporting Grote Heide hebben gisterenavond de beloften van Esperanza Pelt geklopt. Uitslag: 3-2.

Nieuwe vennootschap: De Markt

Donderdag 3 september 2020
De besloten vennootschap KV Invest & Consulting uit Peer en Waël Azdi-Ahmed uit Overpelt hebben de besloten vennootschap De Markt opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle activiteiten in de horecasector en de verhuring van Vespa's.

Code oranje voor Nederland

Donderdag 3 september 2020
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Covid-19-dreiging in Nederlands-Limburg en Noord-Brabant gewijzigd naar code oranje. Dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen – ook naar de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland - worden afgeraden. Noodzakelijke verplaatsingen, zoals voor werken in Nederland, zijn wel toegestaan. Hier is wel een speciaal formulier voor nodig. Maar grenscontroles zitten er deze keer niet in.

Door Meurs overleden

Donderdag 3 september 2020
Pelt - Door Meurs overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Door Meurs overleden, de echtgenoot van Maria Palmers. Hij was afkomstig van Lommel maar woonde in Pelt. Hij werd 89 jaar. De crematie en de uitvaartplechtigheid zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in pelt.

Ondernemers maken zich zorgen

Donderdag 3 september 2020
Economisch nieuws
Pelt - Ondernemers maken zich zorgenZoomUit een ledenbevraging door VKW Limburg blijkt dat meer dan de helft van de ondernemers aangeeft ernstig bezorgd te zijn over de vraag en de omzet van hun bedrijf. Niet minder dan 4 op 10 ondernemers zijn bekommerd om de financiële situatie van hun bedrijf. Maar ook de praktische en menselijke gevolgen van de huidige crisis bezorgen ondernemers extra kopzorgen. Meer dan 1 op 3 maakt zich ernstig zorgen over het behoud van de bedrijfscultuur en samenhang onder de werknemers. Ook de emotionele gezondheid (…) Het hele nieuwsbericht

Herkol klopt Eendracht Termien

Woensdag 2 september 2020
Pelt - Herkol klopt Eendracht TermienHerkol heeft vanavond verrassend gewonnen bij Eendracht Termien. Uitslag: 0-2.

Lindel-Hoeven verliest van Louwel

Woensdag 2 september 2020
Pelt - Lindel-Hoeven verliest van LouwelLindel-Hoeven VV heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen Eendracht Louwel verloren. Uitslag: 0-1. De beloften speelden 1-1 gelijk.

Esperanza klopt Bocholter

Woensdag 2 september 2020
Pelt - Esperanza klopt BocholterEsperanza Pelt heeft vanavond zijn oefenwedstrijd op het veld van Bocholter gewonnen met 3-4. Aan de rust was de stand 3-0.

Sp. Grote Heide - Lutlommel 1-6

Woensdag 2 september 2020
Pelt - Sp. Grote Heide - Lutlommel 1-6Sporting Grote Heide heeft vanavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen Lutlommel VV. Uitslag: 1-6.
Pelt - Inspraak in het beleidsplan voor ruimte in LimburgZoomDe provincie werkt aan een nieuwe ruimtelijke toekomstvisie voor Limburg: het Beleidsplan Ruimte Limburg. Tot eind oktober kan iedereen opmerkingen formuleren i.v.m. klimaat, biodiversiteit, mobiliteit en bereikbaarheid, een kwalitatieve ruimtelijke leefomgeving, erfgoedwaarden en een gezonde en veilige leefomgeving. Via limburg.be/beleidsplanruimte kan de burger reageren.

Meer eerstejaars aan hogescholen

Woensdag 2 september 2020
Er is een duidelijke stijging van nieuwe eerstejaarsstudenten aan de Limburgse hogescholen. De inschrijvingen zijn volop bezig. Hogeschool UCLL noteert een voorlopige stijging van 10 procent, bij Hogeschool PXL gaat het om 13 procent. (Radio 2)

Rustig septemberweer

Woensdag 2 september 2020
Weerbericht
Pelt - Rustig septemberweerDankzij de nabijheid van een hogedrukgebied kunnen we genieten van rustig septemberweer met wat zon, maar ook wolkenvelden. In de tweede helft van de week trekt een storing over onze regio en kan er wat neerslag vallen. Het weekend lijkt dan weer overwegend droog te verlopen, maar de temperaturen zijn eerder aan de lage kant. Vandaag kan de zon wat meer doorbreken en voelt het een stuk aangenamer aan. Het kwik bereikt gemiddeld 19 of 20 graden en er is nauwelijks wind.
Morgen komt (…) Het hele nieuwsbericht

Kadijk SK verliest van KRC Peer

Woensdag 2 september 2020
Pelt - Kadijk SK verliest van KRC PeerKadijk SK heeft gisterenavond zijn oefenwedstrijd tegen KRC Peer verloren. Uitslag: 1-2.

Henri Gielen overleden

Woensdag 2 september 2020
Pelt - Henri Gielen overledenMaandag is de uit Overpelt afkomstige Henri Gielen overleden, de weduwnaar van de in 2018 overleden Maria Mellenbergh. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Lantmeeters in Genk.

Nieuw: Elektramat Belgium

Dinsdag 1 september 2020
De Ruha Holding uit Enschede (Ned.) heeft de besloten vennootschap Elektramat opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aanleg van leidingen voor het vervoer en de distributie van elektrische energie en elektrotechnische installatiewerken aan gebouwen.

Nieuwe vennootschap: JRJ-Invest

Dinsdag 1 september 2020
Jeroen Renckens uit Pelt heeft de besloten vennootschap JRJ-Invest opgericht met zetel aan De Bemmert in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen.

Naar een vroege lente?

Dinsdag 1 september 2020
Pelt - Naar een vroege lente?ZoomWIJ moeten de herfst en de winter nog krijgen, maar in de Kleinmolenstraat lonkt de lente al. Deze appelboom bijvoorbeeld begint er aan een tweede jeugd. In de droge zomer waren bijna alle blaadjes verdord. Nu verschijnen op verschillende plaatsen nieuwe bloesems. Met dank aan de regenbuien van afgelopen dagen...

Annie Morren overleden

Dinsdag 1 september 2020
Pelt - Annie Morren overledenIn het Z.O.L. in Genk is vandaag Annie Morren overleden, de weduwe van Mathieu Bergmans. Ze was 76 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

De eerste schooldag

Dinsdag 1 september 2020
Pelt - De eerste schooldagZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt