Het overige nieuws

Pelt - Okra en Samana Grote Heide samen na coronaZoomAlle leden van Samana en Okra Grote Heide waren woensdag uitgenodigd voor een gezellige bijeenkomst in O.C. Pax. 75 leden waren op de uitnodiging ingegaan. Het was voor Samana van het Driekoningenfeest van 2020 geleden en voor OKRA van het kerstfeest 2019 dat men nog eens samen iets gevierd had. De voorzitters - Jaak Aerts van Samana en Jacky Alders van Okra - heetten de genodigden hartelijk welkom en spraken de hoop uit dat in de toekomst het normale leven weer terug zou komen zodat activiteiten en feesten weer (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw seizoen voor judoteam Okami

Dinsdag 31 augustus 2021
Nu het nieuwe sportseizoen van start gaat kan ook judoteam Ōkami eindelijk weer de deuren van de dojo wagenwijd opengooien. Heb jij ook zin om te proeven van deze geweldige sport? Dan heb je geluk: in september vinden er initiaties plaats voor kinderen vanaf 6 jaar tot 12 jaar (lagere school). In Eksel gaan deze door op vrijdag 10, 17 en 24 september. In Neerpelt zijn de initiaties op zaterdag 11, 18 en 25 september. Deelnemen aan de initiaties is gratis maar inschrijven verplicht omwille van de verzekering. meer info: www.judoteamokami.be.

Versterking voor Esperanza

Dinsdag 31 augustus 2021
Pelt - Versterking voor EsperanzaEsperanza Pelt, de voorbije weken getroffen door zieke of gekwetste spelers, heeft in extremis verdediger Arjan Swinkels (36) aangetrokken. Met Arjan, de broer van doelman Ruud, haalt Esperanza een brok ervaring in huis. Zijn laatste club was Venlo VV, voordien speelde hij bij KV Mechelen.
Andere nieuwelingen zijn de Nederlandse aanvaller Souhail Belkassem (25), die overkomt van het Duitse SV Straelen, en Moses Ochayap van wie nog niets bekendgemaakt is.

Help volwassenen het fietsen leren

Dinsdag 31 augustus 2021
Pelt - Help volwassenen het fietsen lerenZoom
Welzijnsregio Noord-Limburg organiseert sinds 2017 jaarlijks fietslessen voor volwassenen. Niet iedereen leerde immers als kind fietsen. Tijdens de praktijklessen begeleidt een team van vrijwillige fietsbuddy’s de deelnemers. 
Wil jij hun vrijwilligersteam vervoegen? Ga dan naar de infosessie op 10 september om 11 u. in zaal De Verbinding (Hoekstraat 70 bus 3, Neerpelt). Geef vooraf integratiemedewerker Goele Kerkhof een seintje via 011 23 87 34 (niet op woensdag- of vrijdagnamiddag) of via een mailtje naar goele[!]welzijnsregio.be. Doen!

VRT-reeks 'Kinderen van de migratie'

Dinsdag 31 augustus 2021
Pelt - VRT-reeks 'Kinderen van de migratie'ZoomVanavond start op Canvas een zesdelige reeks over migratie in België. 'Kinderen van de migratie' brengt het verhaal van deze mensen in al zijn facetten voor het eerst op televisie.
Voor de reeks is ook gefilmd in Beringen. Zo krijgen we onder andere het verhaal van Antonio Andronica en Sema Yildiz. Arbeidsmigranten, hun kinderen en kleinkinderen getuigen over de moeilijke beslissing om alles achter te laten, het zware en vaak gevaarlijke werk, het onbekende land waarin ze (…) Het hele nieuwsbericht

300 extra krachten bij CLB's

Dinsdag 31 augustus 2021
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts voorziet meer dan € 14 miljoen extra middelen voor de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB), goed voor 307 extra voltijdse krachten die bij de CLB’s kunnen werken rond mentaal welzijn en andere leerlingenbegeleiding. Zo kunnen de CLB’s in het nieuwe schooljaar terug extra inzetten op hun echte kerntaak: leerlingen ondersteunen bij moeilijkheden op school.
De CLB’s zullen actief op zoek gaan naar leerlingen die (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen terug naar school!

Dinsdag 31 augustus 2021
Pelt - Morgen terug naar school!ZoomMorgen begint het nieuwe schooljaar. Dat inspireerde tekenaar Dirk Van Bun tot deze tekening. Maar... niet zómaar een tekening! Je kan er meerdere wiskundige termen op terugvinden. Kan jij ze ook ontdekken? Overmorgen geven we de oplossing!

Annie Scheepers overleden

Maandag 30 augustus 2021
Pelt - Annie Scheepers overledenVrijdag is Annie Scheepers overleden, de echtgenote van Adriaan Donckers. Ze was 76 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Statie. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Een wit konijn op een lang recht pad

Maandag 30 augustus 2021
Pelt - Een wit konijn op een lang recht padZoomOoit droomde de Nederlandse schrijver Simon Carmiggelt dat hij een wit konijn zag op een lang recht pad. Vanmorgen dróómde Jean-Pierre Paesen dat niet, hij zàg effectief twee kleine witte konijnen in het bos bij de begraafplaats aan het Boseind. Iemand zijn wit konijn kwijt?

Kadijk SK- Kattenbos Sport 2-1

Maandag 30 augustus 2021
Pelt - Kadijk SK- Kattenbos Sport 2-1Kadijk SK heeft thuis gewonnen van Kattenbos Sport. Uitslag: 2-1.

Grote Heide - Kaulille 2-0

Maandag 30 augustus 2021
Pelt - Grote Heide - Kaulille 2-0Sporting Grote Heide heeft FC Kaulille geklopt. Uitslag: 2-0.

Zebracinema: 'Drunk'

Maandag 30 augustus 2021
Pelt - Zebracinema: 'Drunk'Zoom"Drunk" - Thomas Vinterberg - Denemarken - 2020 - 115'
Vier vrienden, allemaal leraars op dezelfde middelbare school, testen een theorie uit die beweert dat ze hun leven kunnen verbeteren door een constant alcoholpromille in hun bloed te handhaven. Als Churchill op een ontbijt van whisky een wereldoorlog kan winnen... Regisseur Thomas Vinterberg (Jagten en Festen) is in grote vorm, net zoals de Deense sterrencast met Mads Mikkelsen op kop.  
Morgen om 20.15u in Dommelhof. Tickets kunnen hier gereserveerd worden.

Julia weelt fotomodel wère

Maandag 30 augustus 2021
Pelter Hükske
Pelt - Julia weelt fotomodel wèreZoomJuffrouw Zjanien sprèkt in de zèsde klas over wa de jung allemoal kunne wère.
En Zjulia, die wêlt loater… filmster wère, of anders… fotomodel.
Lüstert wa de juffrouw daan zit. En: vertèllet vort, as ’t git in oas schoeën Pèlter dialect.
Had ullie goe en tot tekomede wèèk! (Fons Tuyaerts)

E. Louwel - SV Herkol 1-3

Zondag 29 augustus 2021
Pelt - E. Louwel - SV Herkol 1-3In een oefenwedstrijd heeft Eendracht Louwel thuis verloren van SV Herkol. Uitslag: 1-3.

Lindelhoeven VV - Achel VV 0-2

Zondag 29 augustus 2021
Pelt - Lindelhoeven VV  - Achel VV 0-2In een oefenwedstrijd heeft Lindelhoeven VV  A verloren van Achel VV. Uitslag : 0-2. Lindelhoeven B won met 2-3 in Lutlommel.

Bocholt B - Kadijk 2-1

Zondag 29 augustus 2021
Pelt - Bocholt B - Kadijk 2-1In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt B Kadijk geklopt. Uitslag: 2-1.

Esperanza verliest van Hasselt

Zondag 29 augustus 2021
Pelt - Esperanza verliest van HasseltEsperanza Pelt heeft gisteravond het oefenduel tegen het hoger geklasseerde Hasselt met 0-1 verloren. Esperanza was baas in de eerste helft maar Meeus en Theuwis kregen een loepzuivere kans niet tussen de palen. De tweede periode was in het voordeel van Sporting Hasselt. Tarcan had aan een halve kans genoeg om te scoren.

Zijn naam is 'echte tolzwam'

Zondag 29 augustus 2021
Pelt - Zijn naam is 'echte tolzwam'ZoomZijn naam is "echte tolzwam" en dus is dit een echte "echte tolzwam". Ludo Claes fotografeerde hem in het Holven. Zouden er ook "onechte tolzwammen" bestaan?

Fien Kerkhofs overleden

Zondag 29 augustus 2021
Pelt - Fien Kerkhofs overledenGisteren is Fien Kerkhofs overleden, de weduwe van Paul Vranken. Ze zou op 14 september 85 jaar worden. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring waarna haar urn wordt bijgezet op de begraafplaats van Pelt-Fabriek. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Opendeurdagen in het NatuurhulpcentrumZoomOp de eerste drie zondagen van september kan iedereen een kijkje nemen achter de schermen van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen tijdens opendeurdagen.
Dit jaar valt er heel wat te ontdekken. Een poema en een leeuw, afkomstig uit een dierentuin uit Litouwen, zitten sinds kort in een ruimer buitenverblijf, de vlieg- en revalidatiekooien zitten overvol met roofvogels en uilen zoals kerkuilen, ransuilen, oehoes, buizerds, torenvalken en sperwers als voorbereiding op hun vrijlating. Vijf (…) Het hele nieuwsbericht

Martha Vandijck overleden

Zaterdag 28 augustus 2021
Pelt - Martha Vandijck overledenIn WZC Ploegdries in Lommel is vandaag Martha Vandijck overleden, de weduwe van Jean Claes. Zij was 89 jaar en was afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: woensdag (17.45-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Herfstachtig weer

Zaterdag 28 augustus 2021
Pelt - Herfstachtig weerTussen een standvastig hogedrukgebied nabij Schotland en een depressie over het oosten van Europa wordt in een koele noordelijke luchtstroming, aanhoudend onstabiele lucht aangevoerd. Tijdelijk schuift een storing over onze regio met continue regenval. Het lijkt wel of de herfst al aangebroken is. De volgende dagen kan het hoog wat meer zijn invloed laten gelden en wordt het droger en ook zonniger met iets hogere temperaturen.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld en zo nu en dan valt er een (…) Het hele nieuwsbericht

Lisette Leppens overleden

Zaterdag 28 augustus 2021
Pelt - Lisette Leppens overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Lisette Leppens overleden, de echtgenote van Jan Michielsen. Ze was afkomstig van As en werd 69 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring, waarna haar asurn wordt bijgezet in het urnenveld op de begraafplaats van Pelt-Centrum. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
13.637 leerlingen in het basisonderwijs in Limburg spreken thuis geen Nederlands. Dat is 16,1 procent van het aantal leerlingen in het basisonderwijs. 7.711 leerlingen die secundair onderwijs volgen in Limburg spreken thuis ook geen Nederlands. Dat is 13,9 procent. De cijfers zijn afkomstig van het Departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Gemeenschap.

Het leven in het leger

Zaterdag 28 augustus 2021
Pelt - Het leven in het legerZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

De Stones op beiaard

Vrijdag 27 augustus 2021
Pelt - De Stones op beiaardZoomDeze week stierf Charlie Watts, de drummer van The Rolling Stones. Dus speelt de beiaardier liedjes van The Stones op beiaard. En om dan toch in de sfeer te blijven ook wat liedjes van The Beatles. En omdat we tegenwoordig weer een nieuwe mania hebben, namelijk de Maneskin-mania, hoort u ook “Beggin”, hit van het moment.
Morgen te horen tijdens de Neerpeltse markt, vanaf 10.30 uur, dus een half uur vroeger dan anders.

Wereldfeest op 5 september

Vrijdag 27 augustus 2021
Het is nog niet helemaal zoals we het kennen uit het verleden, maar evenzeer belooft het een prachtig feest te worden, het Wereldfeest op zondag 5 september in het Dommelhof. Er zullen drie voorstellingen zijn:
- om 13.30u en om 14.45u is er de familievoorstelling ‘Geel’ in het Atrium, telkens voor maximaal 80 personen;
- om 14.00u zal Rob Van Vlierden zijn boek ‘Kwetsbaar en opstandig' voorstellen in zaal L1 voor maximaal 40 personen;
- om 16.00u is het optreden (…) Het hele nieuwsbericht

Hoek VV zoekt spelers

Donderdag 26 augustus 2021
Pelt - Hoek VV zoekt spelers"Ben jij het binnen zitten ook beu en wil je graag voetballen bij een fijne vriendengroep? Wij zoeken bij Hoek VV nog enkele spelers om ons team te versterken. Wij spelen op zaterdagnamiddag onze vriendschappelijke wedstrijden en ronden dat af met een gezellig samenzijn. Heb jij zin om je voetbalschoenen weer aan te trekken, meld je dan aan via 0473214838 bij Wim of stuur een mailtje naar hoekvv[!]gmail.com!" (FVM)

Zeldzame witte koraalzwam in Bosland

Donderdag 26 augustus 2021
Vandaag gezien in Bosland
Pelt - Zeldzame witte koraalzwam in BoslandZoomIn Bosland heeft Pierre Rutten de zeldzame witte koraalzwam aangetroffen. Het zou de derde waarneming zijn voor Noord-Limburg. Ook op de foto een zeer jonge aardappel bovist,een soort die de voorbije jaren veel te lijden had van de droogte, maar nu met het natte weer massaal terug komt.

Damesvoetbal: Kadijk klopt Lille

Woensdag 25 augustus 2021
Pelt - Damesvoetbal: Kadijk klopt LilleIn het damesvoetbal heeft Kadijk SK Sparta Lille verslagen met 4-1. Aan de rust was de stand 2-1.

Kabouters verslaan Lindelhoeven VV

Woensdag 25 augustus 2021
Pelt - Kabouters verslaan Lindelhoeven VVIn een oefenwedstrijd heeft Kabouters Opglabbeek gewonnen van Lindelhoeven VV. Uitslag: 4-2.

Helson klopt Esperanza Pelt

Woensdag 25 augustus 2021
Pelt - Helson klopt Esperanza  PeltIn een vriendschappelijke wedstrijd heeft Helson Esperanza Pelt geklopt met 1-0. Het doelpunt viel in de 75ste minuut.

De Paralympics op de Vlaamse tv

Woensdag 25 augustus 2021
Pelt - De Paralympics op de Vlaamse tvZoom                                                                (Cartoon: Yves '21)
4.794 Limburgse huishoudens hebben een budgetmeter voor elektriciteit. Dat is 13,1 per duizend afnemers. Dat blijkt uit gegevens van de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt. Een laag inkomen, slechte woonomstandigheden en hoge energieprijzen leiden vaak tot energie-armoede, wat wil zeggen dat een gezin moeilijkheden ondervindt om zich te voorzien van de energie die nodig is voor elementaire noden. De energiekosten zijn de laatste jaren sterk gestegen, wat de kans op betalingsachterstanden vergroot. Bij afnemers die er niet in slagen hun energierekeningen te betalen, kan een budgetmeter geplaatst worden.

Ellen Achten overleden

Woensdag 25 augustus 2021
Pelt - Ellen Achten overledenMaandag is Ellen Achten (42) overleden, de echtgenote van Jurgen Nuyts. Zij woonde in Helchteren en was afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Pelt - Papiercontainers Herent op parking basisschoolZoomVolgende zaterdag 28 augustus is het weer papierophaling. Op het Herent zullen de papiercontainers deze maand niet op de parking achter de kerk staan, maar op de parking van basisschool Helibel. Dat heeft te maken met het toernooi voor de Pelter jeugdvoetbalteams op de voetbalvelden van SV Herkol.
Op vijf jaar tijd zijn er in Limburg 30 biologische landbouwbedrijven bijgekomen. Er zijn er nu 77. Dat blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Aan biologische landbouwbedrijven worden extra strenge eisen gesteld op het vlak van milieueffecten en dierenwelzijn. De striktere eisen hebben betrekking op de omgang met bestrijdingsmiddelen, het gebruik van kunstmest en genetisch gemodificeerde organismen. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

Dansende muggen

Woensdag 25 augustus 2021
Pelt - Dansende muggenZoom'Als de muggen dansen gaan, is het met de regen zeker gedaan', luidt het spreekwoord. Gust Ischen heeft alvast genoeg muggen aan zijn raam voor een heel bal.

Aannemingsbedrijf failliet

Dinsdag 24 augustus 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft aanneming/vastgoed Reiger I uit Pelt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 17 september ingediend worden.

Jan Poorters overleden

Dinsdag 24 augustus 2021
Pelt - Jan Poorters overledenGisteren is in WZC Immaculata Jan Poorters overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens. Rouwadres: fam. Poorters, Stalmanstraat 3, 3900 Pelt.

Zebracinema: 'Queen & Slim'

Dinsdag 24 augustus 2021
Pelt - Zebracinema: 'Queen & Slim'Zoom"Queen & Slim" - Melina Matsoukas - VS - 2019 - 132'
Wanneer Slim zijn date Queen na hun eerste afspraakje naar huis brengt, worden ze aan de kant gezet door een blanke politieagent. De situatie loopt uit de hand en wanneer Slim het pistool van de agent probeert af te pakken, schiet hij ter zelfverdediging de man dood. Op dat moment hebben Queen & Slim het gevoel dat er geen andere keuze is dan te vluchten. De video van het incident gaat viral en de twee worden een symbool van terreur, opstand, verdriet en pijn voor mensen door het hele land. Er volgt een klopjacht en met de steun van velen krijgen ze de ruimte om naar elkaar toe te groeien en bloeit de liefde tussen de twee voelbaar op.
Vanavond om 20.15u in Dommelhof. (Tickets via deze link)
De jongste twintig jaar is het leeftijdsprofiel van de Limburgse bevolking sterk geëvolueerd. We zien een sterkere ontgroening en een sterkere vergrijzing dan in heel Vlaanderen.
Het percentage jongeren (0-24 jaar) daalde tussen 2000 en 2020 in Limburg van 30,7% tot 25,9%. Deze daling is sterker dan in heel Vlaanderen. In 2000 telde Vlaanderen nog 29,2% jongeren, in 2020 is dat aandeel gedaald tot 27,1%. In 2000 had Limburg nog een hoger aandeel jongeren onder de bevolking dan (…) Het hele nieuwsbericht

HCO trainde in Blankenberge

Maandag 23 augustus 2021
Pelt - HCO trainde in BlankenbergeZoomNa de beperkte uitgave van vorig jaar trok de Overpeltse herenhandbalclub HCO weer met een volledige delegatie van 65 spelers naar het prachtige sportcomplex van Sport-Vlaanderen in Blankenberge. Er werd door alle ploegen, 1ste en 2de van J12 tot J18, tot driemaal per dag getraind. Een bezoekje aan het zonovergoten strand mocht natuurlijk niet ontbreken en een traktatie van het bestuur op een ijsje werd door iedereen gesmaakt. De reservatie voor 2022 is al gemaakt en iedereen, van jong tot oud, kijkt al uit om terug op de trein te mogen stappen! (PV)
Pelt - Geëvacueerden overgebracht naar PeutieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Veel schade, geen buit

Maandag 23 augustus 2021
Pelt - Veel schade, geen buitEr is ingebroken in een pand aan de Parkstraat in Overpelt. Er is grote schade maar volgens de eerste vaststellingen is er niets gestolen. De inbraak is deze voormiddag vastgesteld.

Frankie Benito Geerman overleden

Maandag 23 augustus 2021
Pelt - Frankie Benito Geerman overledenZaterdag is Frankie Benito Geerman overleden, de echtgenoot van Soraide Marchena. Hij was afkomstig van Aruba en werd 62 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (17.45-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

SV Breugel - Sparta Lille 1-3

Maandag 23 augustus 2021
Pelt - SV Breugel - Sparta Lille 1-3SV Breugel heeft thuis verloren van Sparta Lille. Uitslag: 1-3.

Lindelhoeven wint in Koersel

Maandag 23 augustus 2021
Pelt - Lindelhoeven wint in KoerselIn een oefenwedstrijd heeft Lindelhoeven VV A Weerstand Koersel A verslagen. Uitslag: 2-3.

Damesvoetbal: Kadijk klopt THES

Maandag 23 augustus 2021
Pelt - Damesvoetbal: Kadijk klopt THESIn tweede provinciale van het damesvoetbal is Kadijk SK gaan winnen op het veld van THES sport. Uitslag: 2-5.

Herkol - Eendracht Termien 0-4

Maandag 23 augustus 2021
Pelt - Herkol - Eendracht  Termien 0-4In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Herkol thuis verloren van Eendracht Termien. Uitslag: 0-4.

Ruime overwinning voor Esperanza

Maandag 23 augustus 2021
Pelt - Ruime overwinning  voor EsperanzaEsperanza Pelt heeft in een vriendschappelijke wedstrijd Eendracht Mechelen-aan-de-Maas geklopt met 2-7. Aan de rust was de stand 1-5.

Daan toch en schoeëndòòchter

Maandag 23 augustus 2021
Pelter Hükske
Pelt - Daan toch en schoeëndòòchterZoomDe Zjef zit op nen oaved ón de toffel mè zèn twieë jonges, Zjos en Miel, en mè Lieske zèn doochter. Zjos wèrd 18 en hij hit zènne pa iet belangreks te vertèlle. Lüstert. En vertèllt vort in oas schoeë Pèlter dialect. Tot tekomede wèèk! (Fons Tuyaerts)

Wie zonder zonden is...

Zondag 22 augustus 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Wie zonder zonden is...Mag ik het voor één keer ook eens over mijn eigen beperkte biotoop hebben, ja? Over mijn kleinkinderen bijvoorbeeld. Ik heb er drie stuks: Jens is zeventien maanden, woont in Engeland en moeit zich nog niet met de vele issues die de rest van de clan bezighouden. Het ventje mag zich onbekommerd verheugen in een volmaakt probleemloos bestaan. Bovendien krijgt hij spontaan en van iedereen alle aandacht waarom hij – soms iets te nadrukkelijk – verzoekt.
Jan is twaalf en maakt Boxbergheide (…) Het hele nieuwsbericht
Zaterdag in de late namiddag werd in de Schansstraat een dure elektrische fiets gestolen door een jonge dader. Een alerte buurtbewoner merkte het op en snelde met zijn broer achter de dader aan. In de Meerveldstraat werd die bijgehaald en liet hij de fiets achter, waarna hij in het maïsveld verdween. De politie werd op de hoogte gebracht en patrouilleerde nog een hele tijd in de buurt, maar de dief werd niet meer aangetroffen. De fiets is inmiddels terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar.

Beter in Borkel dan in Tokio

Zondag 22 augustus 2021
Grensgevallen
Pelt - Beter in Borkel dan in TokioZoomTijdens de Olympische Spelen in Tokio oogstte de Franse amazone Pénélope Leprovost wereldroem. Niet omdat ze een medaille had gewonnen, maar omdat haar paard weigerde te springen. Vandaag kwam die sprong er wel, en nog wel in Borkel, tijdens de Longines Global Champions Tour bij Jan Tops. Met onder meer deze sprong ging ook de overwinning van het toernooi naar de Française en haar merrie. Bovenstaande foto is van Rik Vander Sanden. Meer foto's vindt u hier.     
Pelt - Belgen in Kabul worden geëvacueerdZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Met de groeten uit... Herkenrode

Zondag 22 augustus 2021
Pelt - Met de groeten uit... HerkenrodeZoomDaar maakte Roger Convents deze toch wel merkwaardige foto van een reiger die naar zijn prooi flitst.

KMI: code geel

Zondag 22 augustus 2021
Pelt - KMI: code geel
Het weer blijft rare capriolen maken. Het KMI geeft voor vandaag code geel: er trekken soms intense en onweerachtige buien over ons land. Plaatselijk kan er 10 tot 20 l/m2 in 1 u vallen.

Fons Cuyvers overleden

Zaterdag 21 augustus 2021
Pelt - Fons Cuyvers overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Fons Cuyvers overleden, de weduwnaar van Sonja Jannis. Hij was afkomstig van Lommel en zou eind volgende week 67 jaar worden. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Mathieu Vinken overleden

Zaterdag 21 augustus 2021
Pelt - Mathieu Vinken overledenDonderdag is Mathieu Vinken overleden, de weduwnaar van Josée Swinnen. Hij was 84 jaar en afkomstig van Kessenich. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-centrum. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

Miet Beckers overleden

Zaterdag 21 augustus 2021
Pelt - Miet Beckers overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Miet Beckers overleden, de weduwe van René Vanderhenst. Ze was 93 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Overpelt-centrum. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch. 
Omwille van de maatregelen in het kader van Covid-19 hebben de zangers en zangeressen van Overdagkoor Daytime lange tijd moeten wachten om weer live samen te zingen. Eindelijk kan het koor onder leiding van de nieuwe dirigent Paulus van den Bemt de live-repetities hervatten op dinsdag 24 augustus a.s. van 13.30u tot 15.15u in zaal De Reppe, Jeugdlaan in Overpelt (achter Palethe). Voelt u zich aangesproken om deel uit te maken van deze enthousiaste zanggroep, kom dan vrijblijvend en zonder enige (…) Het hele nieuwsbericht

Minder honing door slecht weer

Vrijdag 20 augustus 2021
Pelt - Minder honing door slecht weerZoomWie de komende weken een potje honing bij de lokale imker wil kopen, zal snel moeten wezen want de voorraad honing zal dit jaar beperkter zijn. En dat heeft alles te maken met het slechte weer van deze zomer. Bij regenweer blijven de bijen binnen en de overvloedige regenval zorgt er nog eens voor dat er veel minder stuifmeel is. Ondertussen eten de bijen de honing zelf op.
Het dieet van de eerste Vlaamse wolvenroedel bestaat hoofdzakelijk uit ree, everzwijn en andere wilde prooisoorten. Tot deze conclusie kwamen onderzoekers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Vee maakt geen groot deel uit van hun dieet, maar in de herfst van 2020, toen de nieuwe wolvenwelpen nog niet mee konden jagen maar wel veel voedsel nodig hadden, werd er wel meer (onbeschermd) vee gegeten. Lees meer bij Natuurpunt.

Zes tegendoelpunten voor Kadijk SK

Donderdag 19 augustus 2021
Pelt - Zes tegendoelpunten voor Kadijk SKKadijk SK heeft een zware nederlaag geleden op het veld van Stal Sport. Uitslag: 6-2.

Esperanza verliest oefenwedstrijd

Woensdag 18 augustus 2021
Pelt - Esperanza verliest oefenwedstrijd Esperanza Pelt heeft vanavond de oefenwedstrijd tegen Belisia Bilzen SV verloren met 0-3. De ruststand was 0-1.  

Pas in het weekend wat beter

Woensdag 18 augustus 2021
Weerbericht
Pelt - Pas in het weekend wat beterStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor bewolkt en nat weer. In de tweede helft van de week stijgt de luchtdruk stilaan en volgt er een weersverbetering. Vooral in het weekend is er meer zon en wordt het nog even zomers warm. Op zondag neemt de onweersdreiging echter toe en na het weekend daalt het kwik opnieuw.
Vandaag wordt een sombere dag met veel wolken en periodiek wat lichte regen of enkele buien. De zon komt nauwelijks tevoorschijn en het kwik stagneert op (…) Het hele nieuwsbericht

De kracht van een virus

Woensdag 18 augustus 2021
Vandaag gelezen
Pelt - De kracht van een virus"Omdat het coronavirus zal blijven rondgaan, rekenen de experts erop dat alle niet-gevaccineerden en niet eerder besmette personen ‘vroeg of laat’ in aanraking gaan komen met covid19."

Fietstocht van de Landelijke Gilde

Woensdag 18 augustus 2021
Omwille van de toch nog altijd bijzondere tijden organiseert de Landelijke Gilde van SHLille dit jaar opnieuw een fietstocht i.p.v. een Dag van de Landbouw. Ze is 20 km lang en omvat 7 foto's, 5 vragen en 10 droedels. De tocht en het bijhorende formulier kunt u tot en met 30 september downloaden op de Facebookpagina van de afdeling.
Pelt - Covid-19: open prikmomenten in Lommel en PeerDe Eerstelijnzone Noord-Limburg organiseert de komende weken twee OPEN PRIKMOMENTEN in de Vaccinatiecentra van Peer (24/8) en Lommel (30/8). Deze open prikmomenten zijn bedoeld voor wie nog niet gevaccineerd is of wie zijn tweede vaccinatie met AstraZeneca gemist heeft. Vooraf inschrijven is niet nodig. Je kan je gewoon aanmelden in het Vaccinatiecentrum, breng wel je identiteitskaart mee.
Open prikmoment Johnson&Johnson en AstraZeneca in het Vaccinatiecentrum in Peer
Wanneer: (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Friet overleden

Woensdag 18 augustus 2021
Pelt - Henri Friet overleden
Gisteren is Henri Friet overleden, de weduwnaar van Christina Broeren. Hij was 81 jaar, woonde in Pelt en is afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Hij krijgt zijn laatste rustplaats op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: vrijdag (20.15-20.45 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Terug naar de vrijheid

Woensdag 18 augustus 2021
Pelt - Terug naar de vrijheidZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Kadijk SK - SK Munsterbilzen 2-2

Dinsdag 17 augustus 2021
Pelt - Kadijk SK - SK Munsterbilzen 2-2Kadijk SK en SK Munsterbilzen hebben in een oefenwedstrijd gelijkgespeeld. Uitslag: 2-2 .

Sporting Grote Heide - Weert 1-1

Dinsdag 17 augustus 2021
Pelt - Sporting Grote Heide - Weert 1-1Sporting Grote Heide en Weert hebben in een oefenwedstrijd gelijkgespeeld. Uitslag: 1- 1 .

Ondertussen, in Kabul...

Dinsdag 17 augustus 2021
Pelt - Ondertussen, in Kabul...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)
Vanaf vandaag kunnen de tickets worden besteld voor de Burenkijkdag van de Vliegbasis Kleine-Brogel. Ze kosten 10 euro. Ook de inwoners van het Nederlandse Cranendonck zijn uitgenodigd. De burenkijkdag - op vrijdag 10 september - kadert in de Sanicole Airshow van zondag 12 september in Hechtel-Eksel; de meeste toestellen die aan die airshow deelnemen, zijn 's vrijdags al te bekijken op de vliegbasis. Coronavoorwaarden: gevaccineerd zijn of een recente (max. 48u) PCR-test kunnen voorleggen. U kunt de tickets hier bestellen.

Harry Oyen overleden

Dinsdag 17 augustus 2021
Pelt - Harry Oyen overledenGisteren is Harry Oyen overleden, de echtgenoot van Julienne Conings. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be
Aanvaller Jelle Van Rijswijk verlaat Esperanza Pelt en gaat voor de buren van Achel VV spelen. Dat meldt Esperanza op Facebook.

Een nieuw boek van Chel

Dinsdag 17 augustus 2021
Onze columnist Chel Driesen heeft weer een boek klaar, zijn derde al. Daarin "een selectie van recente columns, aangevuld met een paar nog niet verschenen kortverhalen en geïllustreerd met foto’s en kunstige tekeningen van een bekende Lommelse illustrator," meldt hij. Meer informatie is terug te vinden op zijn Facebook-account. Wie niet op Facebook zit, kan het boek bestellen via een overschrijving van 25 euro naar de rekening van M. Driesen,  BE40 7765 9379 1863, met vermelding van het gewenste aantal.   
Pelt - BoslandTrail 2021 gaat op volle kracht doorZoomIn het weekend van 24 en 25 september zal de vierde BoslandTrail plaatsvinden. De organisatie zet na een corona editie alle zeilen bij om weer een unieke beleving aan te bieden! Dankzij het Covid Safe Ticket zullen de deelnemers en bezoekers op een veilige en normale manier kunnen genieten van de BoslandTrail.  Nieuw deze editie is de tussenafstand van 75km. Dieter Vangeneugden vertelt: ‘Er zijn voor deze afstand nu al meer dan 700 deelnemers wat een enorm succes betekent voor ons! De (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Bex overleden

Dinsdag 17 augustus 2021
Pelt - Henri Bex overledenZondag is Henri Bex overleden, de weduwnaar van Gertruda Hendriks. Hij was 87 jaar. De uitvaartdienst zal plaats vinden in beperkte familiekring, waarna de teraardebestelling bij zijn echtgenote op de begraafplaats aan Boseind. Begroeting: donderdag (17.45-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Kermis in het Lindel...

Maandag 16 augustus 2021
Pelt - Kermis in het Lindel...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Kentekenplaat gestolen in Boseind

Maandag 16 augustus 2021
In de Beukenlaan is de kentekenplaat van een voertuig gestolen. De politie kreeg zondagavond melding van de feiten.

Nieuw boek van Ludo Driesen

Maandag 16 augustus 2021
Pelt - Nieuw boek van Ludo DriesenZoomPeltenaar Ludo Driesen heeft weer een boek geschreven, "De Bomaanslag". Het is zijn derde jeugdboek. Het handelt over kinderen die een bomaanslag op de vliegbasis van Kleine-Brogel proberen te verijdelen. Het boek kost 17 euro en is uitgegeven door Uitgeverij Het Punt.

Jeanneke De Laat overleden

Maandag 16 augustus 2021
Pelt - Jeanneke De Laat overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Jeanneke De Laat overleden, de echtgenote van Theo Vlemmix. Ze was 86 jaar. De afscheidsviering en de begraving zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

Gelèze op Internetgazet

Maandag 16 augustus 2021
Pelter Hükske
Pelt - Gelèze op InternetgazetZoomDriek van Toon, dieje van den ateljee, is gestorve. En natürlek haaw Soej dä aal op Internetgazet gelèze. As ge zoeiet zükt, zit Sus, daan vindet doa altij.
Mer Soej zit nog mèt e probleem. Lüstert… En vertèllet vort!
En probeert nog mer wa van deze zomer te make, zoe lang as’t git.
Tot tekomede wèèk! (Fons Tuyaerts)

Ondertussen, in Afghanistan...

Zondag 15 augustus 2021
Pelt - Ondertussen, in Afghanistan...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)
Pelt - WTC 'Blijf Jong Pelt' weer de fiets opZoomVorig jaar kon - door corona - de jaarlijkse fietsdriedaagse van WTC "Blijf Jong Pelt" niet doorgaan, maar dit jaar is de traditie verder gezet. Tijdens het voorbije weekend trokken 9 wielertoeristen naar Saint-Hubert. Uitvalsbasis was een hotel aan de Aérodrome van het stadje. Gelukkig is deze regio een beetje gespaard gebleven van de wateroverlast van enkele weken geleden en hebben de Peltenaren drie dagen zonder omleidingen kunnen fietsen. Ook over het weer hadden ze niet te klagen, zodat een bezoekje aan de bekende Sint-Hubertusbasiliek er gemakkelijk vanaf kon. 

Vakantiegroeten uit... Frankrijk

Zondag 15 augustus 2021
Pelt - Vakantiegroeten uit... FrankrijkZoomNeerpelt moest het na de oorlog decennia lang doen zonder torenspits op de kerk in het centrum. Maar in het Franse Givry hebben ze zelfs geen kruis op de kerktoren, stelde Stefke Stevens vast. Het dorpje ligt niet ver van Chalon-sur-Saône.
Pelt - Esperanza-dames winnen Beker van PeltZoomDe dames van Esperanza Pelt hebben de finale van de Beker van Pelt voor dames gewonnen. Ze versloegen Kadijk thuis met... 0-21! Bij de rust was het al 0-12. (Foto Esperanza)

LHVV wint Beker van Pelt

Zondag 15 augustus 2021
Pelt - LHVV wint Beker van PeltNa een spannende finale tegen Kadijk SK heeft Lindelhoeven VV de beker van Pelt gewonnen. Na 90 minuten stond het 2-2, zodat er strafschoppen moesten genomen worden. Daarin was het doelman Burhan die het verschil maakte.
De anonieme grommelaar
De anonieme grommelaar was weer relatief vroeg op pad vanmorgen: vanuit Neerpelt even langs het kanaal tot Umicore Olen (bijna in Herentals) en dan weer helemaal terug en zelfs doorgefietst tot in Lille, wegens nog geen goesting om te stoppen. Met de koersfiets, zonder motortje en wel degelijk mét fietsbel. Zoals altijd hoffelijk en vriendelijk 'dag' knikkend of zeggend tegen de vele andere fietsers, al dan niet trager, al dan niet sneller. De ganzen aan Bar Tof hadden het begrepen en bleven op respectvolle afstand. Wij content. Nog contenter op die laatste kilometer naar de Blauwe Kei toe: het fietspad dat twee jaar geleden biljartvlak in gebruik genomen is, en dat eind vorig jaar helemaal naar de kl… was geholpen, is keurig in ere hersteld. Jochei!
De anonieme

30 jaar OKRA-Haspershoven

Zondag 15 augustus 2021
Pelt - 30 jaar OKRA-HaspershovenZoomNa anderhalf jaar wachten mochten ze bij OKRA-Haspershoven nog eens een feestje vieren. En terecht, want de vereniging bestaat 30 jaar! De namiddag werd geopend met een welkomstwoordje van Tiny Winters en gewestvoorzitter Rik Molemans. Men werd ontvangen met een glaasje wijn en vervolgens kon men genieten van een lekker koude schotel. De dag werd afgesloten met een gebakje en koffie, zodat iedereen tevreden naar huis ging, meldt het bestuur.

Auto tegen woning

Zaterdag 14 augustus 2021
Op de Hamonterweg kwam in de voormiddag een minibus na een botsing met een personenauto terecht tegen een woning. Bij het verkeersongeval werden twee personen gewond. Het huis werd door de brandweer gestut en is voorlopig onbewoonbaar. 

Aangenaam zomerweer

Zaterdag 14 augustus 2021
Weerbericht
Pelt - Aangenaam zomerweerEen wig van hoge druk bevindt zich over onze streken en kan storingen uit onze regio houden. Met een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt daarbij relatief zachte lucht aangevoerd en komen de maxima net boven de normale waarden te liggen. Na het weekend overheersen koele en gestoorde luchtstromingen met wisselvallig weer en een toenemende kans op regen en buien.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend met nauwelijks wolken. Later schuiven er wat hoge wolken over onze regio en (…) Het hele nieuwsbericht

Lotgenotengroep voor mensen in rouw

Vrijdag 13 augustus 2021
Afscheid nemen van een dierbare doet pijn en verdriet. Dat verdriet delen kan bevrijdend zijn. Ook in het werkjaar 2020-2021 organiseert Het Centrum voor Christelijk Vormingswerk verschillende lotgenotengroepen voor mensen in rouw. De lotgenotengroep wil een luisterend oor en ondersteuning bieden na het verlies van een partner, familielid, vriend(in), collega of kennis. Speciale aandacht gaat uit naar wie onder moeilijke omstandigheden tijdens de coronacrisis afscheid heeft moeten nemen van een dierbare. (…) Het hele nieuwsbericht

Triena Tijskens overleden

Vrijdag 13 augustus 2021
Pelt - Triena Tijskens overledenVandaag is Triena Tijskens overleden, de weduwe van de in 1990 overleden Gerard Walbers. Zij was 91 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. Het afscheid heeft in besloten kring plaats, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Grote-Brogel. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Catho Simons overleden

Vrijdag 13 augustus 2021
Pelt - Catho Simons overledenIn WZC Sint-Jozef is vandaag Catho Simons overleden, de weduwe van Gerard Janssen, die in 2019 overleed. Ze was 89 jaar en afkomstig van Kaulille. De afscheidsviering en de begraving hebben plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. 
Gisteren vond in Brussel het Belgisch kampioenschap Beachvolleybal voor de jeugd plaats. Bij de dames U18 behaalde de Peltse Annelore Bex (15j) samen met haar partner Youna Coens de eerste plaats. Bij de heren U18 kon haar broer Tim Bex het zilver wegkapen samen met zijn partner Alexy Humblet. Beide teams sluiten het beachseizoen eind augustus af met een eerste buitenlands toernooi (WEVZA) in Berlijn.
We hebben Belgische kampioenen beachvolleybalWe hebben Belgische kampioenen beachvolleybal
Zoom

Paula Kesters overleden

Vrijdag 13 augustus 2021
Pelt - Paula Kesters overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Paula Kesters overleden, de weduwe van Jos Ritzen. Ze was 83 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring. Condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Geen B-ploeg voor Esperanza

Donderdag 12 augustus 2021
Pelt - Geen B-ploeg voor EsperanzaEsperanza Pelt treedt dan toch niet met een B-ploeg aan in vierde provinciale. Van het plan wordt afgezien vanwege een gebrek aan spelers.

De nieuwe coronakaart

Donderdag 12 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Pelt - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. 
Pelt - Gratis naar 'We've lost dancing' of SpeelparadijsZoomGisteren gaven we tickets weg voor Pinopop, vandaag kunnen jullie gratis tickets winnen voor de dance-party 'We've lost dancing' morgen vrijdag 13 augustus, of voor het 'Speelparadijs' op zondag 15 augustus, beide op de weide achter garage Peppino, Molsekiezel in Lommel. En je hoeft er zelfs géén vraag voor te beantwoorden, enkel een mailtje sturen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be. Wél vermelden wat je wenst te winnen: we hebben voor de danceparty twee tafels van 8 personen en twee tafels van 4 personen in de aanbieding, en voor het Speelparadijs driemaal twee tickets voor de kids. De eersten voor elk aanbod zijn de gelukkigen... Meer info over beide activiteiten. UPDATE Je kan nog steeds mailen voor de gratis tickets, tot vrijdag 14.00 uur.

FC Helson -Lindelhoeven VV 1-0

Woensdag 11 augustus 2021
Pelt - FC Helson -Lindelhoeven VV 1-0In een oefenwedstrijd heeft FC Helson Lindelhoeven geklopt. Uitslag: 1-0.

SV Herkol - Kadijk SK 1-2

Woensdag 11 augustus 2021
Pelt - SV Herkol - Kadijk SK 1-2De oefenwedstrijd SV Herkol -Kadijk SK is geëindigd op een overwinning voor de bezoekers. Uitslag: 1-2.

Esperanza Pelt - Grote Heide 1-1

Woensdag 11 augustus 2021
Pelt - Esperanza Pelt - Grote Heide 1-1In een oefenwedstrijd hebben Esperanza Pelt en Grote Heide gelijk gespeeld. Uitslag: 1-1.
Pelt - Reclame doorspoelen wordt onmogelijk...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Jee Gilles overleden

Woensdag 11 augustus 2021
Pelt - Jee Gilles overledenGisteren is Jee Gilles overleden, de echtgenote van Jef Donckers. Ze was afkomstig van Geel en werd 80 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Na de avondwake van maandag (18.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum is er mogelijkheid tot begroeten en condoleren in uitvaartcentrum Severens.

Francine De Bock overleden

Woensdag 11 augustus 2021
Pelt - Francine De Bock overledenGisteren is Francine De Bock overleden, de weduwe van Omer Verschueren en de levenspartner van Jef Claes. Ze was afkomstig van Stekene en zou over twee weken 80 jaar geworden zijn. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Rouwadressen: fam. Verschueren, Grouwesteenstraat 8, 9170 Sint-Gillis-Waas; Jef Claes, Riet 44, 3900 Pelt. 

Waar is mijn kalasjnikov…

Woensdag 11 augustus 2021
De anonieme grommelaar
Pelt - Waar is mijn kalasjnikov…ZoomInternetgazet publiceert (zoals zo vaak) weer een "recht uit het leven gegrepen" foto van ganzen die in ganzenpas op weg zijn naar de passantenhaven, waarschijnlijk om ook daar de boel onder te schijten en de mensen te ambeteren. Het zijn ongetwijfeld "nuttige" dieren. Net zoals slakken, wespen, muggen en pissebedden. Maar trop is te veel, vindt de anonieme grommelaar, en hij niet alleen: naar verluidt mijden heel wat fietstoeristen het havengebied van Neerpelt, louter wegens die ganzen.
Aan de overkant van (…) Het hele nieuwsbericht

Mientje Segers overleden

Woensdag 11 augustus 2021
Pelt - Mientje Segers overledenIn WZC Salvator in Hasselt is zondag Mientje Segers overleden, de weduwe van de in 2018 overleden Leonardus Ceelen. Zij was 90 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid en de bijzetting op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in besloten kring plaats.

Veel hout op Lille-kermis...

Dinsdag 10 augustus 2021
Pelt - Veel hout op Lille-kermis...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

O.S.: iedereen weer naar huis...

Dinsdag 10 augustus 2021
Pelt - O.S.: iedereen weer naar huis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Reddingsstrook verplicht bij file

Dinsdag 10 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Reddingsstrook verplicht bij fileZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer voert in de maand augustus een campagne via de afficheborden langs Vlaamse autosnelwegen over - naar Duits voorbeeld - het vormen van de reddingsstrook. Dit om de verkeersregel nogmaals onder de aandacht te brengen. “De reddingsstrook zorgt voor een veilige doorgang van de hulpdiensten, chauffeurs dienen spontaan een reddingsstrook te vormen bij filevorming”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Als elke weggebruiker de reddingsstrook toepast wanneer het nodig is, zullen onze hulpdiensten sneller ter plaatsen zijn. Hierdoor stijgen de overlevingskansen van mensen betrokken in een zwaar ongeval.” Door de vlotte bereikbaarheid van een ongeval door de reddingsstrook, zal de rijweg sneller vrijgegeven worden en staat men minder lang in de file.

Tweede vaccin gemist?

Maandag 9 augustus 2021
Pelt - Tweede vaccin gemist?Heb je je afspraak voor je tweede coronavaccin gemist? Dan kan je heel eenvoudig een nieuwe afspraak boeken. Het is belangrijk om na je eerste spuitje ook tijdig een tweede te laten zetten. Het zorgt voor een hogere bescherming die ook langer aanhoudt. Zeker bij bepaalde virusvarianten, zoals de deltavariant, is de tweede dosis heel belangrijk om de beschermingsgraad voldoende hoog te krijgen en te houden. Alle info over het maken van een nieuwe afspraak vind je hier.
Pelt - Oefenwedstrijd Esperanza-Bregel Sport afgelastDe oefenwedstrijd van het eerste elftal van Esperanza Pelt tegen Bregel Sport, voorzien voor woensdag, gaat niet door. De Genkenaren kampen met heel wat blessures in hun rangen. Esperanza Pelt zal nu aantreden in de beker van Pelt.

Klein maar fijn

Maandag 9 augustus 2021
Puur natuur
Pelt - Klein maar fijnZoomEen mens kan - en mag - blij zijn om kleine dingen. Zo kon Jo Smits in haar tuin in het Hènt op een vlinderstruik deze kleine parelmoervlinder fotograferen. Eigenlijk een vlinder die vooral in duinstreken voorkomt, maar de jongste jaren ook boven zandgronden - zoals in Noord-Limburg - gezien wordt. 

Madeleine Schildermans overleden

Maandag 9 augustus 2021
Pelt - Madeleine Schildermans overledenIn WZC Toermalien in Genk is vrijdag Madeleine Schildermans overleden, de weduwe van de in 2018 overleden Albert Winters. Zij was 83 jaar en afkomstig van Overpelt. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren in Genk. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Houthalen. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Koperdiefstal in Leukenstraat

Maandag 9 augustus 2021
Pelt - Koperdiefstal in LeukenstraatAan de hoogspanningspost van Elia aan de Leukenstraat sloegen koperdieven toe. Het precieze tijdstip van de diefstal is niet gekend. De daders knipten de omheining door en braken de hoogspanningskast open. Er zou een grote hoeveelheid koperkabel zijn meegenomen.

John Andelhofs overleden

Maandag 9 augustus 2021
Pelt - John Andelhofs overledenGisteren is John Andelhofs overleden. Hij was 52 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Daar zijn de slakken!

Maandag 9 augustus 2021
Puur natuur
Pelt - Daar zijn de slakken!ZoomHet vochtige weer van de afgelopen weken zorgt ervoor dat we dit jaar extra veel slakken in de tuin aantreffen. Er wordt nu al gesproken van dé slakkenzomer. Alhoewel het zeer nuttige beestjes zijn, zorgen teveel slakken in de tuin toch voor overlast en gruwelen tuinliefhebbers van deze trage beestjes. Meer info over de slakken via deze link.
Pelt - Olympische vlam terug naar GriekenlandZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Niet alleen vakkennis telt

Maandag 9 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Talent is een belangrijke factor in de potentiële groei van startende bedrijven, zogenaamde start-ups. En je moet het juiste diploma hebben. Maar ook soft skills zoals attitude, flexibiliteit, teamgeest en communicatieve vaardigheden worden steeds doorslaggevender bij de rekrutering. Dat blijkt uit een onderzoek bij de start-ups in de Limburgse incubatoren, zo meldt de LRM.
In 2017 al werd er gepeild naar het talent- en competentiebeleid van Limburgse start-ups. (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Luys overleden

Maandag 9 augustus 2021
Pelt - Leo Luys overledenZaterdag is Leo Luys overleden, de weduwnaar van de in 2019 overleden Jet Meylaers. Hij was 84 jaar en afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-Statie waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers in Hamont.

Plastische chirurgie

Maandag 9 augustus 2021
Pelter Hükske
Pelt - Plastische chirurgieZoomZjanien, dä is en jong weef van erges midden in de virtig – en ze hit e probleem.
Mer de moderne genèèskunde, die kan hieël veul oplosse. Lüstert – en vertèllet vort in dä schoeën dialekt van Pèlt.
Had ullie goe en probeert van deze zomer iet te make! Tot tekomede wèèk. (Fons Tuyaerts)

Herkol verliest van KVK Beringen

Zondag 8 augustus 2021
Herkol heeft vandaag met 3-2 verloren van KVK Beringen.

Sparta Lille verliest in Heusden

Zondag 8 augustus 2021
Pelt - Sparta Lille verliest in HeusdenSparta Lille ging onderuit op het veld van SK Heusden 06. Uitslag: 3-2.
Pelt - Sp. Grote Heide - Kattenbos Sport 2-3Sporting Grote Heide heeft thuis verloren van Kattenbos Sport. Uitslag: 2-3.

Kadijk SK - FC Hechtel 5-2

Zondag 8 augustus 2021
Pelt - Kadijk SK - FC Hechtel 5-2Kadijk SK heeft FC Hechtel geklopt. Uitslag: 5-2.

Wesp of tijger?

Zondag 8 augustus 2021
Pelt - Wesp of tijger?ZoomTijdens mijn ochtendwandeling in het Herent vond ik deze wespspin, ook wel tijgerspin genoemd, mailt Johan Peeters. "Beide namen refereren naar de kleur van het achterlijf van de vrouwtjesspin. De grootte van haar prooien in het web, een vlieg en een sprinkhaan, geven een mooie indicatie van haar grootte. Ondanks haar toch enigszins afschrikwekkend voorkomen is haar beet voor mensen ongevaarlijk. Dat deze spin sinds enkele jaren een opmars naar het noorden maakt wordt geweten aan de klimaatsverandering."

Partij lood gestolen

Zondag 8 augustus 2021
Bij een bedrijf aan de Hamerslagstraat in Overpelt is een partij lood gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Pelt - Esperanza uitgeschakeld na penalty'sIn de tweede ronde van de Beker van België tegen Wetteren werd Esperanza Pelt deze namiddag uitgeschakeld na het nemen van penalty's, toen de reguliere speeltijd eindigde op een doelpuntenloos gelijkspel. Wetteren schoot vier strafschoppen binnen, Esperanza drie. De Peltse club had overigens te maken met veel afwezigen door kwetsuren e.a..

Nederland verscherpt inreisregels

Zondag 8 augustus 2021
Pelt - Nederland verscherpt inreisregelsVanaf vandaag controleert de Nederlandse marechaussee mensen die het land binnenkomen. Niet iedereen - voornamelijk Nederlanders die terugkeren uit vakantie, en dan nog steekproefsgewijs.  Wie het land wil binnenkomen, moet een geldig coronapaspoort kunnen voorleggen. Reizigers ouder dan 12 moeten kunnen bewijzen dat ze volledig gevaccineerd zijn, recent genezen zijn van corona of ze moeten een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud kunnen voorleggen. Ook een sneltest mag, op voorwaarde dat die niet ouder is dan 24 uur. Het is dus zaak om te kunnen bewijzen dat je aan die voorwaarden kan voldoen.
Grensgevallen
In het baanwielrennen op de Olympische Spelen heeft Harrie Lavreysen uit Luyksgestel zijn derde medaille binnen. In de discipline keirin haalde hij afgelopen nacht brons. Eerder won hij al twee gouden medailles: in de teamsprint en in de sprint.
Grensgevallen
Pelt - O.S.: zilver voor Jessica SpringsteenZoomOp de Olympische Spelen - haar eerste deelname - heeft Jessica Springsteen met het Amerikaanse team zilver behaald in de jumping. Dat gebeurde met het paard Don Juan van de Donkhoeve (foto)Wij presenteerden dat duo al op 16 juli nadat Rik Vander Sanden de twee gefotografeerd had op het toernooi bij Jan Tops in Borkel-en-Schaft. Het Belgische team eindigde vandaag derde en haalde dus een bronzen medaille. (foto Rik Vander Sanden)
Pelt - Ook springruiters halen medaille op O.S.Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Volgend weekend Pinopop in Lommel

Zaterdag 7 augustus 2021
Pelt - Volgend weekend Pinopop in LommelZoom
Volgend weekend is het dan eindelijk écht zover... Want zaterdag 14 augustus kan je op de weide achter garage Peppino in de Molsekiezel in Lommel terecht voor Pinopop. Na drie pogingen vorig jaar, die omwille van corona niet konden/mochten plaastsvinden, kan je aanstaande zaterdag vanaf 14 uur terecht voor een vijftal Tribute Bands. Muziek van CCR, REM, AC/DC, De Kreuners en Rammstein gebracht door de beste tribute bands die je je maar kan voorstellen! En afsluitend nog een dikke vette party erbovenop.
Maar dat is niet alles... de organisatoren hebben nog een vooraf én achteraf gepland, nl. op vrijdag 13 augustus een heuse dance-party met meerdere DJ's zoals Zjerre, Alphadogs, Pauline Slangen en 5Napback, en op zondag 15 augustus een Speelparadijs voor de Kids met springkastelen, goochelshow, clown, kinderdisco en veel meer. Meer info.

Willy Vermeulen overleden

Zaterdag 7 augustus 2021
Pelt - Willy Vermeulen overledenIn Bocholt is woensdag Willy Vermeulen overleden. Hij was 66 jaar en afkomstig van Neerpelt. De afscheidsplechtigheid en de urnebegraving op de begraafplaats van Bocholt vinden plaats in intieme kring. Schriftelijk condoleren: fam. Willy Vermeulen, p/a Brogelerweg 24, 3950 Bocholt.

Zuster Miet Bierkens overleden

Zaterdag 7 augustus 2021
Pelt - Zuster Miet Bierkens overledenIn WZC Ludinaca in Lanaken is donderdag zuster Miet Bierkens overleden. Ze was 91 jaar en afkomstig van Neerpelt. De uitvaartliturgie vindt plaats op woensdag 11 augustus om 10.30 uur in de parochiekerk Sint-Ursula in Lanaken.

Nog altijd wisselvallig

Zaterdag 7 augustus 2021
Weerbericht
Pelt - Nog altijd wisselvalligOnder impuls van een depressie over Schotland, wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming koele, onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het weerbeeld ziet er niet zo fraai uit voor het weekend. Nadien bouwt een wig van hogedruk op en breekt een droge periode aan met veel zon en hoge temperaturen. Het is nog de vraag hoe lang deze periode blijft duren.
Vandaag is het vrij rustig en op een bui na meestal droog in de ochtend, met ook geregeld wat zon. Na de middag komen (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De Spaanse paardenhandelaar Javier S., die onder meer vanuit Borkel-en-Schaft actief is, is vorige maand veroordeeld tot driekwart jaar cel wegens witwassen. Dat meldt de Nederlandse krant AD. Volgens de Nederlandse Belastingdienst is er bij de handel in exclusieve spring- en dressuurpaarden in Nederland 100 miljoen euro aan belasting ontlopen. De driehoek Eindhoven, Brussel en Aken wordt wereldwijd gezien als het epicentrum van de internationale paardenhandel.

Turks is niet moeilijk!

Zaterdag 7 augustus 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Turks is niet moeilijk!Dit verhaal begint in de tijd dat de bakker en de brouwer nog aan de deur kwamen. Lang geleden dus. Bijna zo lang als toen de dieren nog spraken.
Een collega die nog niet zo lang getrouwd was, huurde de achterzijde van een huis in de Lommelse Stationsstraat. Aan de voorzijde woonde een Turks koppel. Dat vernam ik pas achteraf. Want toen ik bij hem op bezoek ging, heb ik eerst wat aan de voordeur staan te morrelen. Na een aantal vergeefse kloppogingen, merkte ik achter een venster een briefje op. In (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Na zijn eerste gouden medaille met zijn teamgenoten in de discipline teamsprint heeft Harrie Lavreysen uit Luyksgestel vandaag op de Olympische Spelen een tweede gouden medaille behaald in de discipline sprint. Hij versloeg daarin zijn landgenoot Jeffrey Hoogland. Morgen start Harrie in de discipline keirin.

Stina Cuyvers overleden

Vrijdag 6 augustus 2021
Pelt - Stina Cuyvers overledenIn Demerhof in Aarschot is woensdag Stina Cuyvers overleden, de weduwe van de in 1973 overleden Patrick White. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 14 augustus (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag 13 augustus 519.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Land van compromissen

Vrijdag 6 augustus 2021
Pelt - Land van compromissenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Lutlommel VV - Sp. Grote Heide 2-0

Donderdag 5 augustus 2021
In een oefenwedstrijd heeft Lutlommel VV Sporting Grote Heide geklopt. Uitslag: 2-0.

KRC Peer - SV Herkol 1-1

Donderdag 5 augustus 2021
In een oefenwedstrijd hebben KRC Peer en SV Herkol gelijkgespeeld. Uitslag 1-1.

De nieuwe coronakaart

Donderdag 5 augustus 2021
Pelt - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. Welke gevolgen heeft dat voor jou (en je kinderen) als je een reis hebt gepland? Lees de toelichting bij vrtnieuws.be.
Pelt - De O.S.: probeer het thuis maar eens...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Avondwandeling van de Dommeltrippers

Donderdag 5 augustus 2021
A.s. dinsdagavond 10 augustus verzamelen de Dommeltrippers om 18.30 u op Michielsplein in Achel-Centrum. Daar starten ze voor een gezellige natuurwandeling van ca. 7,5 km doorheen de mooie natuur van ons buurtdorp. De weerman voorspelt prima wandelweer… dus de wandelschoenen aan en samen op stap voor een gezonde avondwandeling!
Pelt - Fietser (40) gewond op Koning AlbertlaanZoomBij een verkeersongeval op de Koning Albertlaan in Neerpelt is een 40-jarige fietser gewond geraakt. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Wisselvallig met zon en buien

Donderdag 5 augustus 2021
Weerbericht
Pelt - Wisselvallig met zon en buienMet een aanhoudend zonale luchtstroming, wordt vochtige en soms gestoorde zeelucht nog steeds over onze streken aangevoerd. Buien ontstaan gemakkelijk en bij momenten zorgen storingen voor een langere periode met regen. Tussendoor komen er ook wel drogere intermezzo's voor. Halfweg volgende week bouwt een hogedrukgebied op over Centraal-Europa en volgt er een flinke weersverbetering.
Vandaag wisselen stapelwolken af met wat zon. Daarbij vallen er voor de middag af en toe enkele buien. (…) Het hele nieuwsbericht

Lindelhoeven B - KRC Peer 1-0

Woensdag 4 augustus 2021
Lindelhoeven B heeft de oefenwedstrijd tegen KRC Peer gewonnen. Uitslag: 1-0.

Sparta Lille - SV Herkol 1-6

Woensdag 4 augustus 2021
SV Herkol heeft een oefenwedstrijd op het veld van Sparta Lille gewonnen. Uitslag: 1-6.

Esperanza - Beek-Bree 0-4

Woensdag 4 augustus 2021
Pelt - Esperanza - Beek-Bree 0-4In een oefenwedstrijd heeft Esperanza Pelt thuis verloren van Beek-Bree. Uitslag: 0-4. Aan de rust was de stand 0-2.
Grensgevallen
Op de Olympische Spelen heeft Harrie Lavreysen uit Luyksgestel samen met zijn teamgenoot Jeffrey Hoogland een Olympisch record gevestigd in de kwalificatie voor het onderdeel sprint. De twee deden dat in exact dezelfde tijd: 9,215 seconden. Morgen worden de 1/8ste finales gereden.

Jaagpaden Lommel zondag afgesloten

Woensdag 4 augustus 2021
Pelt - Jaagpaden Lommel zondag afgeslotenZoomKomende zondag 8 augustus is er in Lommel de jaarlijkse triatlon. Het hele Sportpark De Soeverein zal niet bereikbaar zijn: het zwembad, de speeltuin, het skatepark, de sporthal, de voetbalvelden, de Soeverein Arena en dus ook natuurgebied de Sahara. Maar ook de kanaaldijk tussen De Vossemeren en Blauwe Kei, inclusief beide bruggen, wordt afgesloten voor verkeer. Ook fietsers kunnen hier niet passeren. Verder zullen ook het Dorp, de Lepelstraat en de Gestelsedijk afgesloten worden. Er worden omleidingen voorzien. De centrumparkings zijn wel bereikbaar. Het hele parcours van de Lommelse triatlon vind je op de website. (Illustratie: Dirk Van Bun)
Sporting Grote Heide heeft Grenstrappers Lommel Kolonie verslagen in een oefenwedstrijd. Uitslag: 3-1.
Pelt - Crowdfunding voor kuddehonden tegen wolvenZoomLandschap vzw, de vereniging achter de campagne "Welkom Wolf" heeft een  crowdfundingsactie gelanceerd voor de aankoop van kuddehonden voor de schaapsherder die onlangs fel getroffen werd toen wolven negen schapen doodbeten. Bovendien verloor  het familiebedrijf dat in Midden-Limburg de schapen levert voor de begrazing van één van de militaire domeinen waar de wolven leven, recent één van zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Leny van den Heiligenberg overledenGisteren is Leny Maas-van den Heiligenberg overleden. Zij was 78 jaar en afkomstig van Utrecht. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
Grensgevallen
Op de Olympische Spelen heeft Harrie Lavreysen uit Luyksgestel vanmorgen een eerste gouden medaille behaald. Hij maakte deel uit van het Nederlandse team dat het beste was in de discipline teamsprint. Het was van 1936 geleden dat Nederland nog eens een olympische titel haalde in het baanwielrennen voor mannen.

Mia Theuwissen overleden

Dinsdag 3 augustus 2021
Pelt - Mia Theuwissen overledenZaterdag is Mia Theuwissen overleden, de weduwe van de in 2010 overleden Jan Smeets. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: donderdag (19-20.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

'Ik blijf nog effe kij... ?'

Maandag 2 augustus 2021
Pelt - 'Ik blijf nog effe kij... ?'Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

O.S.: nóg een medaillekandidaat

Maandag 2 augustus 2021
Grensgevallen
Formidabel is het dat we op de Olympische Spelen in Tokio zoveel Noord-Limburgse atleten hebben. Maar er is nóg iemand die we daar in het oog moeten houden. Hij woont net over de grens, in Luyksgestel. Zijn naam Harrie Lavreysen! Vanaf morgenvroeg 8.58u Belgische tijd komt hij uit in het baanwielrennen in drie disciplines: de teamsprint, de sprint en de keirin. Hij is al drie keer wereldkampioen, dus een paar Olympische medailles moeten daar bij kunnen. Succes, Harrie!

Dieven op pad

Maandag 2 augustus 2021
Pelt - Dieven op padOp het hoogspanningsterrein van Elia is een diefstal in een container gepleegd. Op de parking van de Gamma sloegen ook dieven toe.

Gewonne bij de Lotto

Maandag 2 augustus 2021
Pelt - Gewonne bij de LottoZoomDe Soêj kumt op nen oaved mè veul lewijt trug nò hoês. En hij rüpt nò Trees, dezze mer gaauw heur klieër moet eenpakke.
Want: hij hit gewonne mè de Lotto! Lüstert – en vertèllet vórt… in oas schoeën Pèlter. As ge dä nog kunt. We moete di onderhaawe, zoe lang as ’t git. Had ullie en tot tekomede wèèk! (Fons Tuyaerts)

Sparta Lille - Eksel B 3-1

Zondag 1 augustus 2021
Pelt - Sparta Lille - Eksel B 3-1Sparta Lille heeft thuis gewonnen van Eksel B. Uitslag:  3-1.
Pelt - Kadijk SK verliest van Thes Sport BKadijk SK is gaan verliezen op het veld van Thes Sport B. Uitslag: 3-1.

Een Spaanse vlag in het Lindel

Zondag 1 augustus 2021
Pelt - Een Spaanse vlag in het LindelZoomWeinig vlinders vandaag, want het was niet warm genoeg. Maar wij zagen verscheidene koolwitjes en Trinette Paesen maakte in het Lindel zelfs een foto van deze Spaanse Vlag, een dagactieve nachtvlinder die op Europees vlak beschermd is en Trinettes vlinderstruik had uitgezocht om aan nectar te geraken. 

Menwedstrijd zonder publiek

Zondag 1 augustus 2021
Grensgevallen
Pelt - Menwedstrijd zonder publiekZoomGeen toegang voor publiek op "Driving Valkenswaard International" de afgelopen vier dagen, vanwege de coronamaatregelen. Rik Vander Sanden maakte er wel een fotoreportage van de drie disciplines (dressuur, marathon & kegels). Alleen van de laatste proef (H4 - kegels) zijn er geen foto's vanwege de stortregen.
De huidige wereldkampioen, de Hongaar Martin Hölle, was de beste in het mennen/driven van twee paarden in de klasse CAI3*- H2. De menner van vier paarden en gastheer en meervoudig wereldkampioen Boyd Exell (Australië) was primus in de klasse CAI4* - H4. U ziet zijn gespan hierboven. Hieronder een foto van Hölle en zijn gespan. Meer foto's van Rik Vander Sanden achter deze link.  
Menwedstrijd zonder publiek
Zoom

Zorgeloos op vakantie

Zondag 1 augustus 2021
Pelt - Zorgeloos op vakantieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

LHVV verliest van Bolderberg

Zondag 1 augustus 2021
Pelt - LHVV verliest van BolderbergEen jeugdig Lindelhoeven VV heeft gisteravond zijn eerste bekerwedstrijd met 1-0 verloren van Bolderberg.

Esp. Pelt verslaat V. Lommel

Zondag 1 augustus 2021
Esperanza Pelt heeft gisteravond Verbroedering Lommel verslagen. Uitslag: 3-0. De drie doelpunten, gescoord door Emrah Bostanci, Maxim Goossens en Jan Smolders, vielen alle in de tweede helft.

Uitdoofbeleid voor kermispony's

Zondag 1 augustus 2021
Pelt - Uitdoofbeleid voor kermispony'sZoomVlaams Dierenminister Ben Weyts heeft een regeling uitgewerkt waardoor pony’s, paarden of paardachtigen niet langer moeten opdraven op kermissen, jaarmarkten en aanverwante evenementen. Houders van kermispony’s en aanverwanten krijgen tot 2023 de tijd om hun activiteiten stop te zetten. Tot dan wordt voorzien in een overgangsregeling waarbij voor de bestaande houders een compensatie wordt voorzien. Kermisponyhouders die tot eind 2022  hun activiteiten willen verderzetten moeten zich verplicht registreren.

Piet Umans overleden

Zondag 1 augustus 2021
Pelt - Piet Umans overledenGisteren is Piet Umans overleden, de echtgenoot van Mia Janssenswillen. Hij was 76 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in intieme kring, waarna de asurn wordt bijgezet in het urnenveld op de begraafplaats aan de Roosendijk. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt