Het overige nieuws

Peltenaar Zizou Bergs (ATP-186) zal dit jaar opnieuw te zien zijn op de European Open in Antwerpen. Als tweede Belg op de ATP-ranking krijgt hij een wildcard van de organisatie in Antwerpen.

Info over kuddebeschermingshonden

Donderdag 30 september 2021
Landschap vzw en Welkom Wolf nodigen iedereen uit om op zaterdag 9 oktober om 19u in Buurthuis De Locht in Eksel een infomoment over het gebruik van kuddebeschermingshonden bij te wonen. Directe aanleiding is de campagne Welkom Waakhond die op touw werd gezet naar aanleiding van de vergiftiging van een belangrijke kuddewaakhond op het militair domein in Helchteren-Meeuwen de voorbije zomer.
Beide organisaties brachten een aantal specialisten samen - onder leiding van Ray (…) Het hele nieuwsbericht

Meubilair bisdom naar kansarmen

Donderdag 30 september 2021
Pelt - Meubilair bisdom naar kansarmenDe nog bruikbare meubels en huisraad van het oude administratieve gebouw van het bisdom Hasselt worden via vzw Warm Borgloon aan kansarmen geschonken. In mei verhuisden de administratieve diensten van het bisdom Hasselt naar hun nieuwe kantoorgebouw aan de Paul Bellefroidlaan in Hasselt. Maar niet al het meubilair en de huisraad uit het gebouw aan het Vrijwilligersplein gingen mee. Het vicariaat diaconie zag meteen potentieel om hiermee kansarmen een duwtje in de rug te kunnen geven. Na goedkeuring (…) Het hele nieuwsbericht

Gisteren bij De Lijn...

Donderdag 30 september 2021
Pelt - Gisteren bij De Lijn...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Open brief Limburgse eerstelijnszones

Woensdag 29 september 2021
De Limburgse eerstelijnszones hebben een open brief gestuurd naar Vlaams minister Wouter Beke. Ze zijn niet te spreken over de plotse wending in het open houden van de vaccinatiecentra. Er is namelijk beslist om alle 65-plussers een derde prik te geven. Ze vinden de communicatie hierover te laat.
"Vanuit de eerstelijnszones van Limburg richten we dit schrijven naar u in de hoop bij u gehoor te vinden voor onze bezorgdheden (lees: Noodkreet). Het IMC besliste op 25 september (…) Het hele nieuwsbericht

Fina Geunes overleden

Woensdag 29 september 2021
Pelt - Fina Geunes overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag Fina Geunes overleden, de weduwe van Jaak Schuermans. Ze was 86 jaar en afkomstig van Neerpelt. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (17.30-18u) in uitvaartcentrum Severens. Rouwadres: fam. van Moll-Schuermans, Heeleind 105, NL- 5531 CB  Bladel.
Pelt - Geen weekendtreinen tussen 2 en 17 oktoberTijdens de weekends tussen 2 en 17 oktober vernieuwt Infrabel een aantal spoorwissels rond Lommel. Ook worden er onderhoudswerken uitgevoerd aan en langs de spoorlijn. Door de werken rijden er tijdens die weekends geen treinen tussen Mol en Hamont. Reizigers kunnen dan gebruik maken van vervangbussen. Voor hun vertrek raadplegen ze best even de routeplanner van NMBS.

Mondmaskerplicht blijft bij De Lijn

Woensdag 29 september 2021
Pelt - Mondmaskerplicht blijft bij De LijnZoomVanaf 1 oktober wordt een bijkomende reeks coronaregels afgeschaft of versoepeld. In Vlaanderen laat o.a. de hoge vaccinatiegraad toe dat het mondmasker afgezet mag worden op bepaalde plekken. Voor het openbaar vervoer echter blijft de mondmaskerplicht bestaan in de voertuigen, stations en binnenruimtes. Aan de haltes in open lucht is een mondmasker niet meer verplicht. De Lijn roept haar reizigers dan ook op het mondmasker correct te blijven dragen op de voertuigen, en ook de andere hygiënemaatregelen te blijven toepassen zodat we elkaar kunnen blijven beschermen.
Pelt - Nieuw materiaal voor redden van dierenZoomDe hulpverleningszone Noord-Limburg heeft nieuw materiaal aangekocht voor redding van groot vee (paarden, runderen, …), en dit werd vanmiddag in de brandweerkazerne in Lommel voorgesteld. De brandweer heeft jaarlijks immers heel wat interventies met dieren, groot en klein. Van reeën of everzwijnen in het kanaal, tot ontsnapte reptielen. Zo gebeurt het ook geregeld dat een groot dier in een put of sloot wegzakt en er niet meer uit kan.
Met behulp van het nieuwe reddingsharnas (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Zebracinema: 'A Perfectly Normal Family'Zoom
"A Perfectly Normal Family" - Malou Reymann - Denemarken - 2020 - 93'
Wanneer Emma's vader vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is zijn jongste dochter totaal uit het lood geslagen. Thomas verandert daarna razendsnel in Agnete: een vrouw met zwierige jurken die opeens niet meer van voetbal lijkt te houden. Wie is deze nieuwe vader? Kan Emma deze Agnete überhaupt nog zo noemen? Een film gebaseerd op de ervaringen van cineaste Malou Leth Reymann met haar eigen vader, die op een dag besluit om als vrouw door het leven te gaan. Een mooi, persoonlijk en eerlijk verhaal vol humor.
Morgen om 20.15u in Dommelhof. Tickets vooraf bestellen

Tony Heylen nieuwe trainer Herkol

Maandag 27 september 2021
Pelt - Tony Heylen nieuwe trainer HerkolTony Heylen is vanaf dinsdag de nieuwe trainer van eersteprovincialer Herkol. Hij volgt Patrick Creemers op die het voorbije weekend zijn laatste match coachte. Heylen was tot voor kort trainer van Eendracht Louwel.

Piet Brouwers overleden

Maandag 27 september 2021
Pelt - Piet Brouwers overledenGisteren is Piet Brouwers overleden, de echtgenoot van Anneke Wilms. Hij was 83 jaar en afkomstig van Lommel. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Fietser (62) gewond bij aanrijding

Maandag 27 september 2021
Pelt - Fietser (62) gewond bij aanrijdingBij een verkeersongeval op het kruispunt van Lochterdijk en Korhoenstraat is deze voormiddag rond 11.30u een 62-jarige fietser uit Pelt gewond geraakt toen hij werd aangereden door een auto, bestuurd door een 64-jarige vrouw uit Pelt.

Zwitsers stemmen voor homohuwelijk

Maandag 27 september 2021
Pelt - Zwitsers stemmen voor homohuwelijkZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Ne pestoeër en ne imam

Maandag 27 september 2021
Pelt - Ne pestoeër en ne imamZoomNe kattelieke pestoeër zit in den trein nò Brussel. En in Gènk stapt nen imam op - zoe ieëne van den islaam. En die twieë collega’s hemmen ’t daan over hunne godsdienst, en over ’t lève...
Lüstert - en vertèllet vort, as’t git in oas schoeë Pèlter dialect. En had ullie goe! Tot tekomede móndig. (Fons Tuyaerts)

Damesvoetbal: Lille - Lommel B 3-6

Zondag 26 september 2021
Pelt - Damesvoetbal: Lille - Lommel B 3-6In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lille met 3-6 verloren van Lommel B. De ruststand was 0-4.

Damesvoetbal: Kadijk-Herk 4-3

Zondag 26 september 2021
Pelt - Damesvoetbal: Kadijk-Herk 4-3In tweede provinciale van het damesvoetbal is de wedstrijd Kadijk-Herk geëindigd op 4-3. Aan de rust stond Herk 0-2 voor.

Het geluid van de knoflookpad

Zondag 26 september 2021
Vandaag gelezen
"Waar ik ook heel veel plezier aan heb gehad, is de geluidsopname van de knoflookpad. Die zingt enkel onder water. Niemand had dat geluid op tape. Dus maakte ik, met behulp van een condoom, een waterdichte microfoon en stapte de vijver in."
(LIKONA-vrijwilliger André Van de Sande (86) in "LINA")

Zonhoven - Herkol 0-0

Zondag 26 september 2021
Pelt - Zonhoven - Herkol  0-0SV Herkol is deze namiddag bij Zonhoven United niet verder gekomen dan een doelpuntenloos gelijkspel: 0-0.

LHVV wint bij Bolderberg

Zondag 26 september 2021
Pelt - LHVV wint bij BolderbergLindelhoeven VV A is bij Bolderberg gaan winnen. Uitslag: 1-3.
Pelt - Ondertussen, op het Mgr. Ladeuzeplein...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Sparta Lille wint van Exc. Hamont

Zondag 26 september 2021
Pelt - Sparta Lille wint van Exc. HamontSparta Lille heeft vandaag Exc. Hamont verslagen. Uitslag: 2-1. 

Duizenden betoogden tegen de wolven

Zondag 26 september 2021
Pelt - Duizenden betoogden tegen de wolvenZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Winst voor Sportingdames

Zondag 26 september 2021
Pelt - Winst voor SportingdamesZoomDe dames Liga van Sporting Pelt speelden hun eerste wedstrijd in het Dommelhof tegen nieuwkomer Heist-op-den-Berg. Een verslag van Sven Spooren: "De dames begonnen stevig aan de wedstrijd, zowel in verdediging als aanval. Met een goede 1 tegen 1 konden de opbouwers de goal goed vinden. Aan de andere kant hield keeper Julie de ballen uit het net, waardoor we gingen rusten met 18-7 voorsprong. De tweede helft begonnen we met onze (te) vaak voorkomende dip en daardoor kwam de tegenstander steeds iets dichter. We herpakten ons echter en konden de voorsprong behouden. Met dank aan de sterke verdediging en snelle aanval eindigden we met een mooie 30-15 voorsprong onze eerste wedstrijd. Volgende week zondag staat er een (verre) verplaatsing naar Kortrijk op het programma."

Handbal: Pelt - Kraainem 24-40

Zondag 26 september 2021
Pelt - Handbal: Pelt - Kraainem 24-40In tweede nationale van het handbal heeft Sporting Pelt verloren van Kraainem. Uitslag: 24-40.

Kadijk verslaat Verbroedering Lommel

Zaterdag 25 september 2021
Pelt - Kadijk verslaat Verbroedering LommelZoomKadijk heeft vanavond thuis Verbroedering Lommel verslagen. Uitslag 2-1, na twee doelpunten van Gwen Dirkx. (Foto Albert Loos)

Bosland in Beeld: uitslag fotowedstrijd

Zaterdag 25 september 2021
Pelt - Bosland in Beeld: uitslag fotowedstrijdZoomVandaag werd de uitslag van de fotowedstrijd van Bosland bekendgemaakt, een fotowedstrijd die "Bosland in beeld" heette en voor het tweede jaar op rij door de Boslandpartners werd georganiseerd. Uit meer dan 750 inzendingen werd een preselectie van 64 werken gemaakt. Daaruit duidden een professionele jury en een publieksjury een Top-3 aan. Nieuw dit jaar was een prijs voor de 'Meest feestelijke foto'.
De eerste prijs van de professionele jury werd gewonnen door Luc Beysen met zijn foto van een lentevuurspin. Jens Veraa werd tweede met zijn luchtfoto van het Hageven/de Plateaux en Leon Van Ham won brons met zijn foto van "the leader", een zelfbewust lijkend schaap. De prijs voor de meest feestelijke foto ging naar Robert Boons met "de bellenblazer van Lommel". Straf, allemaal fotografen die hun werk graag op de Internetgazet zien!
De publieksprijs werd gewonnen door "The burned tree" van Angelika Van Genechten. De winnende foto's ziet u hieronder; de foto hierboven van de laureaten, tussen afgevaardigden van de organiserende gemeenten, is van Paul Smeets. De werken werden voor het eerst geëxposeerd aan de deelnemers en bezoekers van de Bosland Trail. Daarna reist de expositie verder naar Resterheide tijdens het Verjaardagsfeest Bosland - Week van het Bos.
Bosland in Beeld: uitslag fotowedstrijdBosland in Beeld: uitslag fotowedstrijd
Bosland in Beeld: uitslag fotowedstrijdBosland in Beeld: uitslag fotowedstrijd
Bosland in Beeld: uitslag fotowedstrijd
Zoom

Sporting verslaat Aalsmeer

Zaterdag 25 september 2021
Pelt - Sporting verslaat AalsmeerSporting Pelt heeft vanavond in de Dommelhof-sporthal Aalsmeer verslagen, een wedstrijd in de BENE League. Uitslag: 31-28. In de rangschikking staan beide ploegen op een gedeelde derde plaats, met 4 punten achterstand op Bocholt. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:  Sporting deed er beter aan om te winnen als het aansluiting met de top wilde houden. En het team van Bjorn Timmermans deed dat ook! Het werkte keihard om de supporters in Dommelhof op (…) Het hele nieuwsbericht

Leopoldsburg - Grote Heide 4-0

Zaterdag 25 september 2021
Pelt - Leopoldsburg - Grote Heide 4-0K. ESK Leopoldsburg heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Grote Heide. Uitslag: 4-0.

Weer verlies voor Esperanza Pelt

Zaterdag 25 september 2021
Pelt - Weer verlies voor Esperanza PeltEsperanza Pelt heeft ook vanavond niet kunnen winnen. Tegen Sint-Lenaarts werd het thuis 0-3. UPDATE Een clubverslag van de wedstrijd: "Esperanza Pelt verloor vanavond kansloos met 0-3 van een zeer gretig Sint-Lenaarts. Het rijtje afwezigen bij Pelt was weer enorm... Geen Henry Odutayo, Jens Meeus, Arjan Swinkels, Souhail Belkassem, Johan Ella Ella en Sven Vandekerkhof. Al na een kwartier stond Pelt met 0-2 in het krijt, tweemaal perfect uitgevoerde counters van de (…) Het hele nieuwsbericht

Lindelhoeven VV B -Opoeteren 1-4

Zaterdag 25 september 2021
Pelt - Lindelhoeven VV B -Opoeteren 1-4Lindelhoeven VV B heeft vanavond thuis de duimen moeten leggen tegen SSD Opoeteren. Uitslag: 1-4 .

DHCO wint van Initia Hasselt

Zaterdag 25 september 2021
In het dameshandbal heeft DHCO vandaag Initia Hasselt verslagen met 23-26.

Damesvoetbal: winst voor Esperanza

Zaterdag 25 september 2021
In het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt vandaag Bokrijk Sport verslagen met 1-3, na doelpunten van Alana Mastenbroek, Sanne Lehaen en Elke Lemmens.

Probus Kempenland 30 jaar

Zaterdag 25 september 2021
Pelt - Probus Kempenland 30 jaarZoom30 jaar geleden werd de club Probus Kempenland opgericht. Dat werd donderdag gevierd. Bij die gelegenheid benadrukte burgemeester Frank Smeets het maatschappelijk belang van clubs zoals deze in Pelt. Tijdens de lunch stond voorzitter Aart Strang stil bij het ontstaan en bij een aantal gebruiken binnen de club uit die tijd (zoals een lunch die alleen bestond uit boterhammen met kaas). Regio 4-coördinator Frederic Deca reikte aan Frits Zeh en Leo Gielkens het ereteken George Dick uit vanwege hun (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Disto

Vrijdag 24 september 2021
Davy Meuffels (43) uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Disto opgericht met zetel aan de Populierenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groothandel in computers, randapparatuur en software én computerconsultancy-activiteiten.

Verdachten van terrorisme opgepakt

Vrijdag 24 september 2021
Grensgevallen
De anti-terreureenheid van de Nederlandse politie heeft vanmorgen vroeg negen mannen opgepakt in Eindhoven. Die zouden zich hebben beziggehouden met het voorbereiden van een terroristische aanslag. Het gaat om mannen in de leeftijd van 18 tot en met 31 jaar, met een Nederlands paspoort. Volgens de Nederlandse justitie zou de groep sympathiseren met IS.

Fietser gewond op De Roosen

Vrijdag 24 september 2021
Bij een verkeersongeval op De Roosen, deze namiddag rond 14u, is een 87-jarige Peltenaar gewond geraakt toen hij op zijn fiets werd aangereden door een auto, die bestuurd werd door een 28-jarige vrouw uit Pelt.

44% landbouwgrond

Donderdag 23 september 2021
Vandaag gelezen
Pelt - 44% landbouwgrondZoomDe landoppervlakte van België bestaat voor 44% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Statbel, het Belgische statistiekbureau)

Pater Thieu Vanherk overleden

Donderdag 23 september 2021
Pelt - Pater Thieu Vanherk overledenGisteren is pater Thieu Vanherk overleden. Hij was 82 jaar en afkomstig van Kaulille. Hij was lid van de congregatie van de paters van het Allerheiligste Sacrament en werd op 18 augustus 1987 in Overpelt priester gewijd. Hij was onder andere pastoor in Korspel. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

We krijgen herfstweer

Donderdag 23 september 2021
Weerbericht
Pelt - We krijgen herfstweerHet aangename septemberweer loopt stilaan op zijn einde. Niet zozeer in temperaturen, die blijven de komende dagen immers nog vrij hoog, maar vooral in het aantal uren zonneschijn. Eerst zorgt een verzwakte storing voor meer bewolking. In het weekend brengt een storing vanuit het zuiden onweersbuien en na het weekend zorgen Atlantische storingen voor wisselvallig en winderig weer. Tussendoor is er ook nog wel af en toe wat zonneschijn.
Vandaag (23/09) verloopt de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Sus Cox overleden

Donderdag 23 september 2021
Pelt - Sus Cox overledenDinsdag is Sus Cox overleden, de levenspartner van Anny Franssen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium.

Silvy Baijens overleden

Donderdag 23 september 2021
Pelt - Silvy Baijens overledenZaterdag is Silvy Baijens overleden in de palliatieve eenheid in Beveren. Zij is 52 jaar geworden. Silvy bracht haar jeugd door in Overpelt. Ze is de dochter van Anna Van der Sanden uit Pelt. De afscheidsviering vindt vrijdag plaats in Sint-Niklaas. Online condoleren kan op www.uitvaartderuyte.be.

Alternatieve dienstregeling

Donderdag 23 september 2021
Pelt - Alternatieve dienstregelingDoor een nationale actiedag van de socialistische vakbond op vrijdag 24 september zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan en werkte een alternatieve dienstregeling uit. Deze is beschikbaar op delijn.be/alternatievedienstverlening

Emiel Janssens overleden

Woensdag 22 september 2021
Pelt - Emiel Janssens overledenGisteren is in WZC Sint-Jozef Emiel Janssens overleden, de weduwnaar van Maria Claes. Hij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Zondag opendeurdag in museum SHLille

Woensdag 22 september 2021
Na meer dan anderhalf jaar houdt het heemkundig en archeologisch museum van Sint-Huibrechts-Lille een gratis opendeurdag op zondag 26 september van 10 tot 12u in het oud gemeentehuis van Sint-Huibrechts-Lille. Hiermee sluit de heemkundige kring zich aan bij de teutenmarkt. Heb je interesse voor het verleden van Lille, voor familiegeschiedenis, voor oude foto’s, voor archeologie of wil je de kinderen laten schrijven met lei en griffel of met inkt… dan ben je er welkom. Wil je zelf meedoen aan de vele facetten van een heemkundige werking, ga dan eens praten met de vrijwilligers!

Jan Fabre voor de rechter

Woensdag 22 september 2021
Pelt - Jan Fabre voor de rechterZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

'Imago Tijl herleeft'

Woensdag 22 september 2021
576 dagen geleden kregen de dansers van Imago Tijl, de dansgroep van WICO, te horen dat de voorstellingen niet konden doorgaan omwille van corona. Op 9 en 10 oktober pakken ze de draad weer op met de hele groep: ‘Imago Tijl herleeft’!
Voor deze unieke voorstellingen wordt de Hubertushal (sporthal WICO Juniorcampus) omgebouwd tot een heus theater. Uniek ook omdat ze met de volledige groep dansen, van het eerste tot het zesde jaar, jongens en meisjes. Wil je er graag bij zijn, bestel dan nu je tickets via 011 640701; het kan ook via deze link.  
De dansers zien jullie met veel plezier op zaterdag 9 oktober om 17.00 u. en 20.30 u. en op zondag 10 oktober om 15.00 u. in de Hubertushal.

Motorrijder (20) gewond bij val

Woensdag 22 september 2021
Pelt - Motorrijder (20) gewond bij valAan het kruispunt in Achel-dorp is gisternamiddag rond 16.15u een 20-jarige motorrijder uit Pelt gewond geraakt toen hij een val maakte nadat hij verrast werd door een auto die uit de Haag kwam. Het slachtoffer weigerde mee te gaan met een opgeroepen ambulance.

Wolf Fencing Team heeft de handen vol

Woensdag 22 september 2021
Pelt - Wolf Fencing Team heeft de handen volZoomSinds de start in de zomer van twee jaar geleden heeft het Wolf Fencing Team Belgium wolfproof omheiningen bij 170 veehouders geplaatst. En dat werkt: geen enkele van hen meldde nadien nog een schadegeval. Met de aangekondigde wolvenpiek hebben nog eens meer dan 100 veehouders een aanvraag gedaan voor deze oplossing, meldt het team vandaag.
“Waarom zou je het niet doen als het werkt?”, zo vraagt Carola zich af. Zij en haar man werden als eerste veehouders (…) Het hele nieuwsbericht

Een woelige zomer

Woensdag 22 september 2021
Pelt - Een woelige zomerZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

'Koorvlam' in Pelt gearriveerd

Dinsdag 21 september 2021
Pelt - 'Koorvlam' in Pelt gearriveerdZoomDeze namiddag nam dagkoor Daytime in De Reppe de koorvlam van de World Choir Games 2021 in ontvangst. Jos van Reempst van het Geelse koor Aard Nouveau overhandigde samen met een aantal koorleden de vlam aan de koorleden van Daytime. De Koorvlam, die symbool staat voor de warmte die samenzang kan verspreiden in de samenleving, is bezig aan een estafettetocht tussen Antwerpen en Gent. 
Voor de 11e editie komen de World Choir Games naar Vlaanderen. Van 30 oktober tot en met 7 (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen boom: vrouw (25) gewond

Dinsdag 21 september 2021
Pelt - Auto tegen boom: vrouw (25) gewondEen 25-jarige autobestuurster uit Lommel is gewond geraakt toen zij tegen een boom reed aan het kruispunt van Luikereinde en de Industrielaan in Overpelt. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde deze namiddag even na 14u.

François Tutelaars overleden

Dinsdag 21 september 2021
Pelt - François Tutelaars overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren François Tutelaars overleden, de weduwnaar van Rosa Meijlaers. Hij was 88 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Bart Hermans overleden

Dinsdag 21 september 2021
Pelt - Bart Hermans overledenBij een verkeersongeval in Budel is gisteravond Bart Hermans om het leven gekomen. Hij was 32 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Julienne Wils overleden

Dinsdag 21 september 2021
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Julienne Wils overleden. Ze was afkomstig van Mol en werd 57 jaar. Begroeting: vrijdag (10-14u) in de kapel van Sint-Oda. Rouwadres: fam. Wils, Duivendongenstraat 10, 2300 Turnhout. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Zebracinema: 'The Father'

Maandag 20 september 2021
Pelt - Zebracinema: 'The Father'Zoom"The Father" - Florian Zeller - Engeland - 2020 - 97'
Anthony wordt zichtbaar een dagje ouder, maar weigert alle hulp van zijn dochter Anne. Terwijl hij zijn omgeving en zijn veranderende gezondheid een plaats probeert te geven, begint hij zijn naasten in twijfel te trekken. Maar ook zijn geestelijke gezondheid en zelfs de reële wereld worden overpeinsd...
Morgen om 20.15u in Dommelhof (Tickets reserveren via deze link).

'Schrik wolven af met een ezel'

Maandag 20 september 2021
Pelt - 'Schrik wolven af met een ezel'Zoom"Regelmatig lees ik jullie internetkrant, en ik vond de berichten rond het 'wolvenprobleem' wel interessant," mailt Robert O'Hara uit het Canadese Sydenham. "Hier in Canada gebruiken de boeren ezels om hun vee te beschermen tegen wolven, vossen, lynxen, coyotes en zo meer... De ezel moet wel groot gebouwd zijn en bij voorkeur van het vrouwelijk geslacht. Maar de oplossing werkt! Lees "Protecting Livestock with Guard Donkeys"... Ook het Canadese ministerie van Landbouw is met het probleem van de aanvallen op kuddes bezig.

Jos Veraa overleden

Maandag 20 september 2021
Pelt - Jos Veraa overledenGisteren is Jos Veraa overleden, de weduwnaar van Juliana van de Velde. Hij was 82 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via: www.uitvaartzorg-severens.be.

Mia Steensels overleden

Maandag 20 september 2021
Pelt - Mia Steensels overledenGisteren is Mia Steensels overleden, de weduwe van Louis Croonen. Ze was 86 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een afscheidsliturgie (om 13u) in de Sint-Martinuskerk van Overpelt. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Fietshelm van leerlinge gestolen

Maandag 20 september 2021
In de Ursulinenstraat is vandaag de fietshelm van een leerlinge gestolen. De helm was aan de fiets vastgemaakt.   

Diefstal in Gortenstraat

Maandag 20 september 2021
Pelt - Diefstal in GortenstraatIn de Gortenstraat in Lindel-Hoeven is deze voormiddag een inbraak gepleegd in de berging van een woning. De daders gingen met twee elektrische fietsen en de batterijopladers aan de haal.

Zjef hit oech wêrk

Maandag 20 september 2021
Pelter Hükske
Pelt - Zjef hit oech wêrkZoomZjef, diejen hit oech wêrk – mer ‘t is nog mer den derden daag, dò rüpt de bás ‘em aal bij zich. Do is ècht e probleem, zittie...
Lüstert, en vertèllet vort – in oas schoeën Pèlter dialect. Had ullie goe en tot tekomede wèèk! (Fons Tuyaerts)

HCO klopt Waasmunster

Zondag 19 september 2021
Pelt - HCO klopt WaasmunsterDe herenhandbalclub HCO klopte afgelopen zaterdag in haar eerste competitiewedstrijd Waasmunster. De heren van HCO begonnen zeer sterk aan de wedstrijd en namen direct het initiatief. De 13-8 aan de rust was dan ook verdiend. Na de pauze kon HCO opnieuw het niveau hoog houden en de voorsprong verder uitbouwen. Tegen de eindstand van 24-16 konden de bezoekers uit Waasmunster niets inbrengen.
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Sparta Lille verloren van Diepenbeek B. Uitslag: 6-1.

DHCO klopt Waasmunster

Zondag 19 september 2021
Pelt - DHCO klopt WaasmunsterZoomHandbalclub DHCO speelde gisteren tegen Waasmunster de eerste thuismatch en dit eindelijk terug in aanwezigheid van de talrijke topsupporters. De wedstrijd begon hevig en gelijk opgaand. Beide ploegen waren echt aan elkaar gewaagd. DHCO kon toch een kleine voorsprong opbouwen en ging rusten met 14-12.
Na de rust liepen ze aanvankelijk uit tot 17-13. Maar die voorsprong konden ze helaas niet vasthouden. Waasmunster begon zich terug in de wedstrijd te vechten en kwam zo terug tot 19-18. Vanaf dan ging (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Sterke Sporting-defensie tegen TongerenSporting Pelt won gisteravond verdiend in Tongeren en had dat vooral te danken aan een ijzersterke defensie met een uitstekende doelman. Via 6-6 na 10 minuten ging het in één ruk naar 6-11 na 21 minuten. De ruststand was 9-17.
In de tweede helft kwam de overwinning nooit meer in gevaar. Konitz speelde toch mee maar ging de lijf-aan-lijf gevechten zo weinig mogelijk aan. Maar samen met Schoenaker vormde hij een fantastisch middenblok. Via 13-22 (40') en 19-28 (50') dolde (…) Het hele nieuwsbericht

Ook dames van Sporting winnen

Zondag 19 september 2021
Pelt - Ook dames van Sporting winnenIn de Tweede Nationale van het dameshandbal speelde de eerste damesploeg van Sporting gisteren de eerste competitiewedstrijd tegen Brussels.
De dames begonnen goed aan de wedstrijd, er werd veel gescoord en de Brusselse dames geraakten niet voorbij de verdediging. Een kwartier lang stond Sporting in ondertal, maar ze bleven overeind. Aan de rust was de stand 17-9.
In de tweede helft viel de eerste goal pas na 7 minuten. Vanaf dat ogenblik vonden de Peltse dames het tempo van de eerste helft (…) Het hele nieuwsbericht

Grote Heide - MD Halen 1-1

Zondag 19 september 2021
Pelt - Grote Heide - MD Halen 1-1Grote Heide heeft deze namiddag thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Moedige Duivels Halen.

NWC-ers sluiten seizoen af op WK

Zondag 19 september 2021
Pelt - NWC-ers sluiten seizoen af op WKOp de laatste dag van het WK kajak hebben de NWC-vaarders geen potten meer kunnen breken. In de B-finale K2 500 m werd Artuur Peters samen met zijn Mechelse bootpartner 7de (16de overall). Op de massastart K1 5 km werd Hermien Peters 12de en Artuur 16de. Daarmee sluiten de NWC-ers het internationale wedstrijdseizoen af.

Inbraak in Chirolokalen

Zondag 19 september 2021
Pelt - Inbraak in ChirolokalenEr is ingebroken in de lokalen van Chiro Overpelt-Centrum. De daders gingen met een geluidsbox aan de haal. De inbraak is vrijdag vastgesteld.

Sparta Lille wint bij Kattenbos

Zondag 19 september 2021
Pelt - Sparta Lille wint bij KattenbosSparta Lille is gisteravond bij Kattenbos Sport gaan winnen. Uitslag: 1-2.

World Cleanup Day, ook in Parijs

Zondag 19 september 2021
Pelt - World Cleanup Day, ook in ParijsZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Esperanza verliest van Berlaar-Heikant

Zaterdag 18 september 2021
Pelt - Esperanza verliest van Berlaar-HeikantEsperanza Pelt heeft vanavond met 3-1 verloren bij Berlaar Heikant. Esperanza kwam op voorsprong via Carlo Palmans, maar twee minuten later was het al 1-1, ook de ruststand. Jens Meeus viel uit en moest vervangen worden door Nigel Langras.

LHVV verliest van KFC Hamont 99

Zaterdag 18 september 2021
Pelt - LHVV verliest van KFC Hamont 99Lindelhoeven VV heeft vanavond met 0-2 verloren van KFC Hamont 99.

Sporting Pelt klopt Handbal Tongeren

Zaterdag 18 september 2021
In de nieuwe handbalcompetitie heeft Sporting Pelt vanavond Handbal Tongeren verslagen. Uitslag: 25-34.

Kadijk wint van Kaulille

Zaterdag 18 september 2021
Pelt - Kadijk wint van KaulilleIn Derde Provinciale is Kadijk vanavond gaan winnen bij Kaulille. Uitslag: 0-2, na doelpunten van Nijs en Gorssen.

Het kan gebeuren...

Zaterdag 18 september 2021
Pelt - Het kan gebeuren...Zoom                                                                  (Cartoon: Yves 21)

Mickey Geelen overleden

Zaterdag 18 september 2021
Pelt - Mickey Geelen overledenIn Rotem is woensdag Mickey Geelen overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Martin Verheyen. Zij was 86 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Weer winst voor Esperanza-dames

Zaterdag 18 september 2021
Pelt - Weer winst voor Esperanza-damesDe dames van Esperanza Pelt hebben gisteren die van Hasselt ruim verslagen. Uitslag: 8-1, na Peltse doelpunten van Roos Reijnders (2), Emily Dirx (2), Zina Moesen, Henrica Vercoelen, Tessa Vanden Boer (2) en Janna Van Hove. De dames staan nu aan de leiding in hun afdeling.  

Leedvermaak

Zaterdag 18 september 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - LeedvermaakOok mij overkomt het wel eens dat ik mijn geïnteresseerde Lommelse neus tot buiten onze stadsgrenzen laat snuffelen. Zo was ik er vorige zondag (12 september) samen met honderden andere kijklustigen getuige van hoe, in een mum van tijd, een mastodont van een brug over het Albertkanaal, in stukken gebrand en weggehaald werd.
Opgepast handelaars! Mensen uit Tervant zullen een hele tijd niet meer over de brug komen!
De nacht tevoren waren ze er al aan begonnen. Toen hadden ze het wegdek (…) Het hele nieuwsbericht

De nieuwe coronaversoepelingen

Vrijdag 17 september 2021
Pelt - De nieuwe coronaversoepelingenVanaf 1 oktober gaan enkele coronaversoepelingen in. Mondmaskerplicht geldt alleen nog in het openbaar vervoer, in treinstations, in de luchthavens, in ziekenhuizen, bij medische contactberoepen, bij de kapper en bij evenementen met meer dan 500 personen binnen en 750 buiten zonder Covid Safe Ticket. Nachtclubs mogen vanaf die datum opengaan, maar ze moeten daarbij het Covid Safe Ticket gebruiken.
Het gaat om federale maatregelen. De gewesten mogen hier elk afzonderlijk van afwijken.

WK kajak in Kopenhagen

Vrijdag 17 september 2021
Pelt - WK kajak in KopenhagenUPDATE Dit jaar werd uitzonderlijk in het olympisch jaar ook een wereldkampioenschap kajak gehouden. Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van de Deense kajakfederatie mocht dit WK plaatsvinden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. De Peltse olympische atleten Lize Broekx, Hermien Peters en Artuur Peters nemen deel aan dit wereldkampioenschap.Gisteren werden de reeksen en de halve finales in K2 over 200 meter gevaren. Lize Broekx en Hermien Peters konden zich op dit (…) Het hele nieuwsbericht

Vakbondsactie De Lijn

Vrijdag 17 september 2021
Pelt - Vakbondsactie De LijnOp 24 september organiseert de socialistische vakbond een nationale manifestatie tegen de federale loonnormwet. Hierdoor zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn werkt een alternatieve dienstregeling uit voor haar reizigers op basis van het beschikbare personeel. Meer informatie over de gevolgen voor de dienstverlening vinden de reizigers uiterlijk 23 september op delijn.be/alternatievedienstverlening.

Afvalophaling verloopt weer normaal

Vrijdag 17 september 2021
Pelt - Afvalophaling verloopt weer normaalZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Wolvenoverleg op 12 oktober

Vrijdag 17 september 2021
Pelt - Wolvenoverleg op 12 oktoberZoomOp 12 oktober vindt in Limburg een wolvenoverleg plaats tussen onder meer de burgemeesters van de gemeenten uit het wolvengebied, het Agentschap Natuur en Bos en andere organisaties.
Inmiddels roept burgemeester van Lommel Bob Nijs (CD&V) op om de polemiek over de wolven te stoppen en het overleg af te wachten. Hij vindt dat er te hevig en te emotioneel gereageerd wordt. "We moeten het hoofd koel houden en met alle partners aan tafel gaan, zowel het team van Welkom Wolf als de Boerenbond. We (…) Het hele nieuwsbericht

Paus Franciscus over vaccinaties

Vrijdag 17 september 2021
Vandaag gelezen
Paus Franciscus zei gisteren  dat hij maar moeilijk kan begrijpen waarom sommigen aarzelen om zich met het coronavaccin te laten vaccineren. Hij herinnerde eraan dat hij zichzelf meteen had laten vaccineren en ook anderen had aangespoord om dat te laten doen, met het oog op het algemeen belang. "Toen wij jong waren, werden wij allen gevaccineerd tegen mazelen en polio. Toen alle kinderen werden ingeënt protesteerde niemand".(KerkNet)

Nieuwe vennootschap: Den Halt

Donderdag 16 september 2021
Anja Bernaers en Ellen Schildermans, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap Den Halt opgericht met zetel aan de Zonnedauwlaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren traiteurdiensten, het organiseren van feesten én de uitbating van een frituur en broodjeszaak.

Toeristen in de ruimte

Donderdag 16 september 2021
Pelt - Toeristen in de ruimteZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig weertje

Donderdag 16 september 2021
Weerbericht
Pelt - Wisselvallig weertjeEen storing schuift vandaag over onze streken met veel wolken en perioden van regen. Na de doortocht van deze storing, kan een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren tot over onze regio doordringen. Het wordt droog en er zijn opklaringen. Er wordt dan wel wat koelere lucht aangevoerd, maar de temperaturen zijn eerder normaal voor deze periode van het jaar. In het weekend nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Donderdag (16/09) zijn er bij momenten vrij veel wolken, maar het (…) Het hele nieuwsbericht

Ontmoetingsdag bij OKRA

Donderdag 16 september 2021
Pelt - Ontmoetingsdag bij OKRAZoomVorige week woensdag kon de ontmoetingsdag voor de OKRA-trefpunten van Groot Neerpelt doorgaan. De trefpunten van Boseind, Herent, Neerpelt-centrum, Sint-Huibrechts-Lille en Grote Heide hielden de jaarlijkse gezamenlijke fiets- en wandeltocht voor hun leden. Elke fietsgroep vertrok om 13.30 uur in het eigen trefpunt voor een fietstocht van 25 à 30km om dan rond de klok van 16.00 uur samen te komen in het ontmoetingscentrum Pax op Grote Heide, waar de deelnemers bij een kop koffie en een stukje vlaai konden bijbabbelen.
De wandelaars van hun kant konden kiezen uit een wandeling op de Wulp van 3,6 km of 5,3 km. Na afloop zakten ook zij af naar het ontmoetingscentrum. Het was een blij weerzien want vorig jaar kon een en ander vanwege corona niet doorgaan. In september 2022 is er een nieuwe ontmoetingsdag. (Rik Molemans)

Ondertussen, ergens in Limburg...

Woensdag 15 september 2021
Pelt - Ondertussen, ergens in Limburg...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Zondag de Sahara City Run

Woensdag 15 september 2021
Zondag is er opnieuw de Sahara City Run in Lommel. Na de Kidsrun om 13 uur, wordt om 14 uur het startschot gegeven voor de deelnemers van de 5 km. Om 15 uur starten de deelnemers van 10 km en de 15 km. De start en aankomst zijn voorzien aan het Hertog Janplein in Lommel. Maar een ideale plaats om te supporteren is ongetwijfeld het voetbalterrein van FC De Lansiers in de Rijtenstraat. De organisatie heeft daar namelijk gezorgd voor een muzikaal intermezzo met het all-round trio Legs and Bellies die er (…) Het hele nieuwsbericht

Kris Carmans overleden

Woensdag 15 september 2021
Pelt - Kris Carmans overledenKris Carmans uit Pelt is overleden.
(° Beverlo op 24 december 1970 † Pelt op 14 september 2021)
Begroeting: zaterdag 18 september 2021 - Dienstencentrum Sint Oda te Pelt van 16.00 tot 17.00 u.
Uitvaart: maandag 20 september 2021 om 10.30 uur in Dienstencentrum Sint Oda te Pelt

Wieske Voortmans overleden

Woensdag 15 september 2021
Pelt - Wieske Voortmans overledenGisteren overleed Wieske Voortmans (89), de weduwe van Mathieu Vaes. Zij woonde in Pelt en was afkomstig van Peer. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Hechtel-Eksel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Theo Janssen overleden

Dinsdag 14 september 2021
Pelt - Theo Janssen overledenGisteren is Theo Janssen overleden, de echtgenoot van Lène Janssen. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van 't Lindel in Overpelt. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Pelt - Nieuwe hesjes voor OKRA (Neer)Pelt-centrumZoomDe leden van OKRA-Neerpelt-centrum hebben nieuwe fluohesjes gekregen. Daarmee vallen ze beter op in het verkeer. En dat werd vandaag tijdens een fietstocht uitgetest. 

Lisa Hermans overleden

Dinsdag 14 september 2021
Pelt - Lisa Hermans overledenVandaag is Lisa Hermans overleden, de weduwe van Frans Schoemans, die vorig jaar overleed. Ze was 87 jaar en stichter van de volksdansgroep "Die Heidewinde". De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (17.30-18u) in uitvaartcentrum Severens.

Slecht jaar voor Limburgse bedrijven

Dinsdag 14 september 2021
Economisch nieuws
Pelt - Slecht jaar voor Limburgse bedrijvenZoom De Limburgse TOP 500-bedrijven lieten in 2020 een totale omzet van 34,06 miljard euro optekenen, 4,3% minder dan in 2019. De omzet daalde het sterkst in de industrie (-9,8%). De dienstensector moest 2,7% inboeten. De handel en de bouw deden het daarentegen qua omzetcijfer wat beter dan het jaar voordien.
Dat blijkt allemaal uit de pas verschenen "Top-500" van VKW-Limburg. Met die "Top-500" worden de bedrijven bedoeld die in Limburg vorig jaar de grootste omzet realiseerden.
Met de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Thieu Schuurmans winnaar fotozoektochtZoomDe fotozoektocht van Tuinhier Overpelt mocht op een ruime deelname rekenen. Voor heel veel tuinhierders (en anderen), was het een aangename bezigheid tijdens de sombere “zomermaanden” van juli en augustus. Zowel jong als oud zochten ijverig naar de juiste oplossing en probeerden ieder voor zich de schiftingsvraag zo perfect mogelijk in te vullen. "We ontvingen heel veel antwoordformulieren waarvan 81% juist ingevuld was," zegt Anny Truyens. "Ruim 85% van de deelnemers kwam uit Pelt, de (…) Het hele nieuwsbericht

Een boek over een lange reis

Dinsdag 14 september 2021
Pelt - Een boek over een lange reisZoomTwee jaar geleden hadden we het al over de wereldreis van Peltenaar Olivier Van Herck en zijn vriendin Zoë Agasi. Nu hun wereldreis achter de rug is hebben ze daarover een boek geschreven, "Op eigen kracht". Een mooi boek met vele prachtige foto's. Over een reis van 40.000 kilometer - op de fiets, met de kano, op ski’s, in een zeilboot, te voet en op skates. Een levendige kroniek van wat er gebeurt als twee mensen hun comfortzone verlaten, op weg naar het onbekende. 
"Op eigen kracht" , van Olivier Van Herck & Zoë Agasi. 416 pagina's, gebonden, prijs €39,95. Verschijnt op 5 oktober. ISBN 978 94 9319 570 7. Het boek is nu al te koop via https://weleaf.nl/nl/op-eigen-kracht/.
Pelt - Prikmoment voor de eeuwige twijfelaarsBen je 18+ en nog niet gevaccineerd? En woon je in Hechtel-Eksel, Bocholt, Hamont-Achel, Lommel, Peer of Pelt? Ga dan vanavond tussen 18 en 20u naar het open prikmoment in de VDAB-gebouwen aan de Noordervest 23 in Peer! Vooraf inschrijven is niet nodig. Je kan je gewoon aanmelden in het vaccinatiecentrum. Breng wel je identiteitskaart mee. Er wordt met het Johnson & Johnson-vaccin gevaccineerd. Je hebt dus maar één prik nodig.
En twijfel niet langer meer, ga ervoor! Miljoenen gingen je voor... En je hebt recht op een corona-pas! 

Zebracinema: 'Gagarine'

Dinsdag 14 september 2021
Pelt - Zebracinema: 'Gagarine'Zoom"Gagarine" - Fanny Liatard & Jérémy Trouilh - Frankrijk - 2021 - 98'
Youri, 16 jaar, is opgegroeid in Gagarine, de enorme rode bakstenen woonwijk van Ivry-sur-Seine, bij Parijs. Hij droomt ervan om ruimtevaarder te worden. Wanneer hij hoort dat Gagarine met de sloop wordt bedreigd, besluit Youri zich bij het verzet aan te sluiten. Met de hulp van Diana, Houssam en de andere inwoners, is het zijn missie om de stad, die zijn "ruimteschip" geworden is, te redden.
Vanavond om 20.15u in Dommelhof. Een ticket reserveren kan hier

Seinstoring weer verholpen

Dinsdag 14 september 2021
Pelt - Seinstoring weer verholpenVanmorgen was er een algemene externe stroompanne in de elektronische bedieningspost in het seinhuis in Hasselt, waardoor het treinverkeer elders in de provincie moeilijkheden ondervond, zegt Infrabel. Van 8u50 tot 9u05 was het treinverkeer onderbroken op de spoorlijnen van en naar Hasselt. De toestand is intussen terug hersteld, maar er zijn wel nog gevolgsvertragingen mogelijk.

Man (92) aangereden door auto

Maandag 13 september 2021
Pelt - Man (92) aangereden door auto
In de Heerstraat in Neerpelt is gisterenavond rond 17 uur een 92-jarige voetganger aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Staking bij Renewi afgelopen

Maandag 13 september 2021
Pelt - Staking bij Renewi afgelopenZoomDe staking bij Renewi is afgelopen: in de loop van de voormiddag zijn de directie en vakbonden tot een akkoord gekomen. Dat houdt in dat er in geen enkele ophaalwagen nog een camera zal worden geïnstalleerd. De ophalers zijn weer aan het werk gegaan. Omdat de ophaalwagens niet op het normale tijdstip zijn uitgereden, kunnen vandaag wel niet alle geplande ophaalrondes uitgevoerd worden. Limburg.net zegt zich te verontschuldigen voor het ongemak dat de staking voor de inwoners met zich meebracht. Vanaf morgen verloopt de afvalophaling in Limburg en Diest weer zoals gepland.

Nieuwe website Noorderhart

Maandag 13 september 2021
Pelt - Nieuwe website NoorderhartZoomDe overkopelende vzw voor het voormalige Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum kreeg vorig jaar niet alleen een nieuwe huisstijl maar ook een overkoepelende nieuwe naam: Noorderhart. Achter de schermen werd hard gewerkt aan een gloednieuwe website. Www.noorderhart.be is een geïntegreerde website waar zowel patiënten van Noorderhart Mariaziekenhuis als van Noorderhart Revalidatie & MS snel informatie kunnen vinden. Hans (…) Het hele nieuwsbericht

Dertig jaar Probus Kempenland

Maandag 13 september 2021
Probus Kempenland bestaat 30 jaar. Dat meldt de organisatie, die mensen, die hun actieve loopbaan in het bedrijfsleven of bij de overheid, als zelfstandige of in een vrij beroep, vanwege pensionering beëindigen, gelegenheid biedt toe te treden tot een nieuwe vriendenkring. In een ontspannen en vriendschappelijk verband organiseert en stimuleert Probus Kempenland het kennisnemen en bespreken van maatschappelijk, cultureel, historisch of wetenschappelijk relevante onderwerpen en ontwikkelingen. De 30ste verjaardag wordt op 23 september gevierd.

Kamielleke, dä’s ne goeie

Maandag 13 september 2021
Pelter Hükske
Pelt - Kamielleke, dä’s ne goeieZoomKamielleke, dieën is nog nie zoe lang ón’t wêrk, en zènne bás is ‘m ón ’t züke. Nò en half uur vind ie ‘m eindelek…
Lüstert, en vertèllet vort, in oas schoeë Pèlter toal.
Haddoch en tot tekomede wèèk! (Fons Tuyaerts)

Fietser (56) gewond bij botsing

Zondag 12 september 2021
Pelt - Fietser (56) gewond bij botsingEen 56-jarige fietser uit Neerpelt is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto aan het kruispunt van de Bosschelweg en de Molenstraat in Bocholt. Het ongeval gebeurde vrijdagavond.

Mathieu Vanderheiden overleden

Zondag 12 september 2021
Pelt - Mathieu Vanderheiden overledenGisteren is Mathieu Vanderheiden overleden, de echtgenoot van Marina Morren. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Sparta Lille - Peer SV 1-3

Zondag 12 september 2021
Pelt - Sparta Lille - Peer SV 1-3Sparta Lille heeft deze namiddag thuis verloren van Peer SV. Uitslag: 1-3.
Pelt - Sp. Grote Heide verliest in BolderbergSporting Grote Heide heeft deze namiddag verloren op het veld van FC Bolderberg. Uitslag: 3-0.

Lindelhoeven - Heusden-Zolder 2-2

Zondag 12 september 2021
Pelt - Lindelhoeven - Heusden-Zolder 2-2Lindelhoeven A heeft deze namiddag gelijk gespeeld op het veld van KVV Heusden-Zolder. Uitslag: 2-2. Lindelhoeven B heeft thuis met 2-4 verloren van Grenstrappers Lommel Kolonie.

Handbal: Sporting Pelt - Lions 25-28

Zaterdag 11 september 2021
Pelt - Handbal: Sporting Pelt - Lions 25-28In de BENE-League van het handbal heeft Sporting Pelt met 25-28 verloren van het Nederlandse Lions. De eerste periode werd afgesloten met 15-13.

Herkol speelt gelijk bij Bree-Beek

Zaterdag 11 september 2021
Pelt - Herkol  speelt gelijk bij Bree-BeekSV Herkol heeft vanavond gelijk gespeeld op het veld van GS Bree-Beek. Uitslag: 2-2. Samih Belfaqir en Benjamin Bahtiri waren de doelpuntenmakers van Herkol.

Esperanza Pelt - RC Mechelen 3-3

Zaterdag 11 september 2021
Pelt - Esperanza Pelt - RC Mechelen 3-3Esperanza Pelt en RC Mechelen hebben vanavond de punten gedeeld. Uitslag: 3-3.

Kadijk klopt SLW Maaseik

Zaterdag 11 september 2021
Pelt - Kadijk klopt SLW MaaseikKadijk SK heeft vanavond gewonnen van SLW Maaseik. Uitslag: 4-0.

Jeanne Tielens overleden

Zaterdag 11 september 2021
Pelt - Jeanne Tielens overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is vandaag Jeanne Tielens overleden, de weduwe van Pierre Vanderkrieken. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Pelt-Lindel.

Elektriciteitskabels doorgeknipt

Zaterdag 11 september 2021
Pelt - Elektriciteitskabels doorgekniptIn de Fabrieksstraat in Overpelt zijn elektriciteitskabels doorgeknipt. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

Priester Rik Royackers 100 jaar

Vrijdag 10 september 2021
De uit Neerpelt afkomstige priester Rik Royackers heeft in Home Elisabeth in Sint-Truiden zijn honderdste verjaardag gevierd. Er was onder meer een dankmis met deken Wim Ceunen als voorganger. Op 29 juni 1947 werd Royackers in Luik priester gewijd.

Burenkijkdag in Kleine-Brogel

Vrijdag 10 september 2021
Pelt - Burenkijkdag in Kleine-BrogelZoomEr was een massale belangstelling voor de burenkijkdag in Kleine-Brogel vandaag. Speciaal voor de buurgemeentes konden de inwoners ervan een unieke kijk krijgen achter de schermen van de vliegbasis. Volledig coronaproof kon iedereen kennismaken met de vele demonstraties. En dankzij de samenwerking met de Sanicole Airshow konden de spotters ook hun hartje ophalen aan de talrijke vliegactiviteiten. Meer foto's op onze Facebookpagina. (Foto's Robert Boons) UPDATE Rudy Luys maakte een filmpje van de burenkijkdag. Niet te geloven hoeveel daar te zien en te horen was... Dat filmpje vindt u hier.
Burenkijkdag in Kleine-BrogelBurenkijkdag in Kleine-BrogelBurenkijkdag in Kleine-Brogel
Zoom

Ongeval op Haagdoorndijk

Donderdag 9 september 2021
Pelt - Ongeval op HaagdoorndijkZoomVanavond, even na 22 uur, is een man door een auto aangereden op de Haagdoorndijk. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Twee nieuwe bushaltes op Lindelsebaan

Donderdag 9 september 2021
Vanaf maandag 13 september starten de werken voor de aanleg van twee nieuwe bushaltes langs de Lindelsebaan. Hiermee versterkt De Lijn haar kernnet. Eerst wordt er een bushalte tussen de Kapelstraaten de Meerstraat aangelegd, daarna volgt een bushalte aan het kruispunt met de Gortenstraat. Met de aanleg van deze twee bushaltes wil De Lijn de toegankelijkheid voor o.a. rolstoelgebruikers verhogen en meer comfort bieden aan de busreiziger. Als de nieuwe bushaltes volledig ingericht zijn komen de bestaande (…) Het hele nieuwsbericht

Afval vandaag niet overal opgehaald

Donderdag 9 september 2021
Door een staking bij Renewi is in zeven gemeenten het afval vandaag niet opgehaald. Medewerkers van de ophaalfirma hebben het werk neergelegd door een sociaal conflict. Dat conflict is momenteel nog niet opgelost, Limburg.net hoopt snel meer info te kunnen geven. De staking had onder meer gevolgen in Peer, Pelt en Lommel. Aan inwoners waarvan het afval niet werd opgehaald, vraagt Limburg.net om het binnen te halen en op een later tijdstip opnieuw aan te bieden. Zodra er meer nieuws is, communiceert de afvalintercommunale dit via haar website en sociale media.

Pierre Cornelissen overleden

Donderdag 9 september 2021
Pelt - Pierre Cornelissen overledenGisteren is Pierre Cornelissen overleden, de echtgenoot van Martha Vanhees. Hij was 75 jaar. Het agfscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Zwaargewond bij val

Woensdag 8 september 2021
Pelt - Zwaargewond bij valZoomOp 't Herent is gisterennnamiddag een 67-jarige fietsster uit de gemeente ten val gekomen.Zij raakte daarbij zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Man (80) gewond bij aanrijding

Woensdag 8 september 2021
Op de Astridlaan in Overpelt botsten gisteren in de vooravond een auto en een bestelwagen. Bij het ongeval raakte een 80-jarige man gewond.

Gratis naar handbalmatch

Woensdag 8 september 2021
Pelt - Gratis naar handbalmatchZaterdag kan je gratis naar de handbalmatch Sporting Pelt - Kembit Lions (20.15uur). Je moet aanwezig zijn voor 19.30 uur en covid-safe aanmelden in sportcafé De Dommel.

Fiena Noukens overleden

Woensdag 8 september 2021
Pelt - Fiena Noukens overledenVandaag is Fiena Noukens overleden, de weduwe van Tinus Beckers. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Haar urne wordt begraven op begraafplaats de Roosen. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in Uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Zizou Bergs naar Davis Cup

Dinsdag 7 september 2021
Zizou Berg is geselecteerd voor de Davis Cup. De Peltenaar zal er het Belgische team aanvoeren. Op 18 en 19 september zal er er gespeeld worden tegen Bolivië.

Botsing op Sint-Antoniusweg

Dinsdag 7 september 2021
Pelt - Botsing op Sint-AntoniuswegOp de Sint-Antoniusweg in Neerpelt raakten gisteren in de vooravond twee auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij raakten twee twintigers gewond. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Chris Gielen overleden

Dinsdag 7 september 2021
Pelt - Chris Gielen overledenGisteren is Chris Gielen overleden, de echtgenote van Jos Theuwis. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Bijzonder warm

Dinsdag 7 september 2021
Weerbericht
Pelt - Bijzonder warmet aanvoer van droge en warme landlucht vanuit het zuidoosten wordt het bijzonder warm voor de tijd van het jaar. Dit danken we aan een hogedrukgebied met kern over het oosten van Europa. Een depressie met bijhorende storingen in de golf van Biskaje zet koers naar onze streken en zorgt voor kentering in het weer vanaf donderdag. Het wordt dan onweerachtig en later ook minder warm.
Dinsdag (07/09) wordt het erg warm voor de tijd van het jaar bij maxima rond 27 en mogelijk zelfs (…) Het hele nieuwsbericht

Orgel- en beiaardconcert

Dinsdag 7 september 2021
Op zondag 12 september e.k. is er een orgelconcert (14.30 uur) uitgevoerd door Jamie de Goei uit 's- Hertogenbosch met werk van Böhm, J.S. Bach en C.P.E. Bach. Aansluitend om 15.30 uur er een beiaardconcert uitgevoerd door Maureen Wong (piano) en Jan Verheyen (beiaard), met werk van Saint-Saëns en Carlos Guastavino. Beide concerten gaan door in en rond de Sint-Niklaaskerk Neerpelt.
Momenteel zijn er geen patiënten met COVID-19 in Noorderhart Mariaziekenhuis. Dat maakte het ziekenhuis vandaag bekend.

Tien miljoen voor Groep Delorge

Dinsdag 7 september 2021
Bedrijfsnieuws
Automotive & Mobility Invest, beter bekend als Groep Delorge, kan rekenen op een achtergestelde lening van 10 miljoen euro. De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM voorziet het bedrijf van vers kapitaal om haar groeiplannen verder te verwezenlijken. Op de planning: belangrijke investeringen in bestaande en nieuwe vestigingen en de uitbouw van de tweedehandsactiviteiten. Door de intrede van LRM wordt de financiële structuur van A&M aanzienlijk verstevigd. Het Limburgse A&M Invest heeft de ambitie om op nationaal vlak een prominente rol als innoverende en kwalitatieve speler op te nemen in de automotive-industrie. Volume en schaalgrootte zijn daarbij van essentieel belang. Vandaag zorgt A& Invest voor maar liefst 870 jobs, waarvan 679 in Limburg.
Momenteel zijn er drie COVID-19 patiënten opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Eén van hen verblijft op intensieve zorgen. Dat maakte het ziekenhuis vanmiddag bekend.

Eén Limburgse woonmaatschappij

Maandag 6 september 2021
Pelt - Eén Limburgse woonmaatschappijZoom“We voegen tegen 1 januari 2023 sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren samen in één woonactor met maar één speler per gemeente”. Dit korte zinnetje uit het Vlaams Regeerakkoord 2019-2024 betekende de start van een intens en uitdagend traject dat de maatschappijen en lokale besturen de komende jaren zullen doorlopen. Elke woonmaatschappij moet in een uniek, niet-overlappend werkingsgebied opereren. De eerste stap richting een woonmaatschappij is de (…) Het hele nieuwsbericht

Gedeuld moedde hemme

Maandag 6 september 2021
Pelter Hükske
Pelt - Gedeuld moedde hemmeZoomMenieër pestoeër kumt oppe stroat Merieke tege. Die hit ochêrm e gezicht wie en oonweer. Ze hit écht probleme met heure Zjang. Mä jong, probleme! Lüstert – en as’t git vertèllet vort … in oas schoeë Pèlter toal. Had ullie goe en tot tekomede wèèk! (Fons Tuyaerts)

Lindelhoeven - Paal-Tervant 1-1

Zondag 5 september 2021
Pelt - Lindelhoeven - Paal-Tervant 1-1Lindelhoeven VV en Paal-Tervant A hebben vanmiddag gelijkgespeeld. Uitslag: 1-1.

V. Lommel - Sparta Lille 2-2

Zondag 5 september 2021
Pelt - V. Lommel - Sparta Lille 2-2Verbroedering Lommel en Sparta Lille hebben vanmiddag gelijkgespeeld. Uitslag: 2-2.

SV Herkol - Zepperen-Brustem 0-2

Zondag 5 september 2021
Pelt - SV Herkol - Zepperen-Brustem 0-2SV Herkol heeft vanmiddag zijn eerste competitiewedstrijd thuis verloren tegen Zepperen-Brustem met 0-2. Zaterdag speelt Herkol uit bij GS Bree-Beek.
Dit weekeinde vonden op de watersportbaan van SportVlaanderen in Hazewinkel de Belgische Kajakkampioenschappen sprint plaats. De Neerpeltse Watersport Club nam met zijn jeugdvaarders en de Olympische toppers deel aan deze kampioenschappen over de afstanden 200, 500 en 1000 meter in K1, K2 en K4. Ook dit jaar wist NWC het gros van de nationale titels terug mee naar Pelt te brengen. Zij behaalden 39 van de 83 nationale titels. De overige kampioenstitels waren voor Geel (15), Zwevegem (13), Mechelen (9), Gent (6) en Kasterlee (1). Voor de NWC is het kajakseizoen echter nog niet ten einde. De Olympische toppers Lize Broekx, Hermien Peters en Artuur Peters varen over twee weken nog het Wereldkampioenschap sprint in Kopenhagen  en als club neemt NWC nog deel aan het BK lange afstand dat het eerste weekeinde van oktober gehouden wordt in Harelbeke.

HC Bevo - Sporting Pelt 29-34

Zondag 5 september 2021
Pelt - HC Bevo - Sporting Pelt 29-34ZoomDe aanloop was toch een beetje onzeker. Kleine kwaaltjes, is het team ingespeeld, pakt de mayonaise, toch wel wat vraagtekens na een voorbereiding die goed was maar ook niet perfect….Maar de verloren oefenwedstrijd vorige week tegen datzelfde BEVO, waar Sporting zich helemaal anders had getoond, leverde ook veel antwoorden op! En dus verraste trainer Timmermans tactisch door Robin Schoenakerin de basis op de cirkel te zetten. De reden was niet omdat de ‘echte’ cirkelspelers niet goed (…) Het hele nieuwsbericht

K. Moedig Vooruit wint Beker Pelt

Zondag 5 september 2021
Gisterenavond vond onder grote belangstelling de finale plaats van de beker Pelt. BC de Peel en K.Moedig Vooruit (KMV) brachten een zeer spannende finale op het groene laken. KMV met Irene Bex, Toon Van Hout en kopvrouw Sonja Alders wonnen met één punt verschil de beker tegen BC de Peel met Bert Lunenberg,  Cyriel Renckens en Jos Bergs. (Toon Valkenborgh)

Bocholter B - Lindelhoeven B 4-1

Zaterdag 4 september 2021
Pelt - Bocholter B - Lindelhoeven B 4-1Bocholter B heeft vanavond thuis gewonnen van Lindelhoeven B. Uitslag: 4-1.
Pelt - Sporting Grote Heide - KFC Hamont 99 2-0Sporting Grote Heide heeft vanavond in zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen de punten thuis gehouden tegen KFC Hamont 99. Uitslag: 2-0.

Esperanza verslaat Betekom

Zaterdag 4 september 2021
Pelt - Esperanza verslaat BetekomEsperanza Pelt is vanavond bij Betekom gaan winnen met 0-1. Emrah Bostanci scoorde vanuit een vrije trap. 

Sporting verslaat Bevo

Zaterdag 4 september 2021
Pelt - Sporting verslaat BevoIn de BENE-league van het handbal heeft Sporting Pelt vanavond het Nederlandse Bevo verslagen. Uitslag: 29-34.

Kadijk SK klopt Ham United

Zaterdag 4 september 2021
Pelt - Kadijk SK klopt Ham UnitedKadijk SK is vanavond gaan winnen bij Ham United. Uitslag: 1-4. Molenberghs maakte drie doelpunten, Van Chaze één.

Het nazomertje is begonnen

Zaterdag 4 september 2021
Weerbericht
Pelt - Het nazomertje is begonnenEen hogedrukgebied dat al dagenlang kampeert nabij Schotland trekt naar Oost-Europa en stuurt in een oostelijke luchtstroming, droge landlucht naar onze streken. Hierdoor krijgt de zon flink wat ruimte en gaan de temperaturen de hoogte in. Later volgende week wordt de stroming zuidoostelijk en later zuidelijk. De aangevoerde lucht wordt dan nog wat warmer. In de tweede helft van de week kunnen storingen onze regio bereiken en neemt de kans op onweer toe.
Vandaag kan het even duren alvorens nevel en (…) Het hele nieuwsbericht

Het nut van bomen

Zaterdag 4 september 2021
Vandaag gelezen
Pelt - Het nut van bomenZoom"Bomen brengen ook verkoeling en helpen het riool ontlasten, een belangrijke uitdaging voor gemeenten die zich voorbereiden op steeds zwaardere buien. Als een bomenrij zorgt dat er geen rioolaanpassing hoeft te komen, of de bestrating niet wegstroomt, scheelt dat ontzettend veel geld. 10% van een bui wordt bijvoorbeeld al door het bladerdek opgevangen en verdampt daarna weer."
                                                                     (Gelezen in het FD)

Jef Pools overleden

Zaterdag 4 september 2021
Pelt - Jef Pools overledenIn WZC De Olijfboom in Genk is op 26 augustus Jef Pools overleden, de weduwnaar van de in 1980 overleden Maria Vandael en de echtgenoot van Georgette Beernaert. Hij was 95 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Waar rook is...

Zaterdag 4 september 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Waar rook is...ZoomNeem nu Pierre. Al meer dan één keer was hij het onderwerp van mijn stukjes. Brave kerel. Echt waar. En net als het Opperwezen beschikt hij over de gave van de alomtegenwoordigheid. Waar men gaat langs Lommelse wegen, komt men ergens Pierre wel tegen. Ik heb altijd het volste vertrouwen in de man gehad. Hij behoort tot de zeer beperkte groep van kennissen die de cijfercombinatie van mijn garagepoort kent. Hij komt in en uit als het hem zint dus. Dat moet ook wel, want zo nu en dan verricht hij (…) Het hele nieuwsbericht

Ruit van auto ingeslagen

Vrijdag 3 september 2021
Aan de Woudweg hebben onbekenden een autoruit ingeslagen. De feiten zijn gisterennamiddag vastgesteld.

De truc met de grootvader

Vrijdag 3 september 2021
Tribunaliteiten
Pelt - De truc met de grootvaderDe familierechter had hem verboden ook nog maar in de buurt te komen van zijn zesjarig dochtertje. Alleen in een bezoekruimte en onder toezicht van de begeleiders van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) mocht hij haar nog ontmoeten. Maar de spanningen tussen de man en de moeder van zijn dochter hielden aan, met steeds opnieuw klachten wegens stalking en schending van het contactverbod. Uiteindelijk zette de man zelf de contacten met zijn dochter via de bezoekruimte stop.
Coup de théatre, (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza-dames kloppen Diepenbeek

Vrijdag 3 september 2021
Pelt - Esperanza-dames kloppen DiepenbeekDe dames van Esperanza Pelt hebben in de vooravond die van Diepenbeek verslagen. Uitslag: 2-0, na twee doelpunten van kapitein Sanne Lehaen. Ook de dames kampen met heel wat blessures. Volgend weekend zijn ze vrij. De volgende competitiewedstrijd is op vrijdag 17 september, dan komt Sporting Hasselt naar De Roosen.

Margreet Res overleden

Vrijdag 3 september 2021
Pelt - Margreet Res overledenGisteren is Margreet Res overleden, de weduwe van Wim Koehorst. Ze was 94 jaar en afkomstig van het Nederlandse Castricum. Dinsdag wordt er in haar woning in Pelt afscheid genomen waarna ze begraven wordt op het Boskerkhof in Hamont-Achel. Condoleren kan via info[!]uitvaartcentrum-vandebosch.be.

Jaak Schrooten overleden

Vrijdag 3 september 2021
Pelt - Jaak Schrooten overledenDonderdag is Jaak Schrooten overleden, de echtgenoot van Maria Vandervelden. Hij was 81 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Zijn as werd verstrooid op de begraafplaats aan de Roosendijk in Pelt. 

Bericht aan de treinreizigers

Vrijdag 3 september 2021
Het is maar dat je 't weet
Gedurende de komende drie weekends wordt er gewerkt op de spoorlijnen Mol-Herentals-Lier en Herentals-Turnhout. Die voorbereidende werkzaamheden dienen voor de installatie van het nieuwe Europese veiligheidssysteem ETCS. Ook wordt er aan wissels en spoorinfrastructuur gewerkt. Gedurende de drie weekends worden er vervangbussen ingezet.

Mooi wandelweer

Vrijdag 3 september 2021
Pelt - Mooi wandelweerZoomEr komen enkele dagen met heel mooi nazomerweer, perfect om nog te genieten van bijvoorbeeld een heidewandeling in de ochtend. (foto Hans Put)

Frans Moors overleden

Vrijdag 3 september 2021
Pelt - Frans Moors overledenGisteren is Frans Moors overleden, de echtgenoot van Christine Timmermans. Hij was 79 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

Tineke Stinckens overleden

Vrijdag 3 september 2021
Pelt - Tineke Stinckens overledenOp 31 augustus overleed Tineke Stinckens(47). Zij woonde in Hasselt en was afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in inrieme kring. Begroeting: dinsdag 7 september (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Smeets in Hasselt.

BENE-League Handbal van start

Vrijdag 3 september 2021
Dit weekend gaat de BENE-League in het handbal van start. De grensoverschrijdende competitie met zes ploegen uit België en zes ploegen uit Nederland is, sinds het ontstaan in 2008, toe aan de vijftiende editie. Na de reguliere competitie van 22 speeldagen nemen de vier beste teams het tegen elkaar op in de FINAL4.
Na twee moeilijke seizoenen omwille van coronaperikelen, waarvan de competitie 2019-2020 geen ontknoping kende en de competitie 2020–2021 al snel stopgezet werd, is de (…) Het hele nieuwsbericht

Samen naar de zonsopgang kijken

Donderdag 2 september 2021
Pelt - Samen naar de zonsopgang kijkenZoomDat wilde Ruddi Vervloet vanmorgen doen met zijn honden. Maar die zonsopgang interesseerde Quinto en Radjah niet - vermoedelijk dachten ze aan hun ontbijt... 

Deuren open bij de Kunstacademie

Donderdag 2 september 2021
Pelt - Deuren open bij de KunstacademieZoomAnderhalf jaar lang hebben de beeldende kunstenaars van Kunstacademie Noord-Limburg publiek moeten missen, maar vorige week was het dan weer zo ver: de volwassen leerlingen die afstudeerden in 2020 en 2021 stelden hun werken tentoon in de academies van Lommel en Pelt. Van heinde en ver kwamen bezoekers om die kunstwerken te bewonderen. Op zondag 29 augustus zwaaiden dan alle ateliers de deuren open. Groot en klein kwamen op bezoek, met geprikkelde geesten, bezige handen en glunderende gezichten tot gevolg... (Foto KANL)

Met sportieve groeten uit... Diksmuide

Donderdag 2 september 2021
Pelt - Met sportieve groeten uit... DiksmuideZoomDie sportieve groeten worden ons gestuurd door Jan Plessers, uiterst rechts op de achterste rij. De Peltse fietsvrienden poseren bij de IJzertoren in Diksmuide.

Vrouw (24) gewond bij ongeval

Donderdag 2 september 2021
Een 24-jarige vrouw uit Pelt raakte gewond toen zij door een auto werd geraakt in de Biezenstraat in Hasselt. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Weer orgel- en beiaardconcerten

Donderdag 2 september 2021
Op zondag 12 september worden de gecombineerde orgel- en beiaardconcerten in Neerpelt terug opgestart na een vanwege corona geannuleerde serie vorig jaar. Om 14.30u kunt u dan in de Sint-Niklaaskerk luisteren naar een orgelconcert van Jamie de Goei. Hij studeerde orgel aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en volgde masterclasses bij o.a. Olivier Latry aan het Conservatoire Nationale Supérieur de Musique en de Notre-Dame in Parijs. Van zijn orgelspel verschenen verscheidene (…) Het hele nieuwsbericht

Het Vlaamse paard - een blijver

Donderdag 2 september 2021
Pelt - Het Vlaamse paard - een blijverZoom Eind 2020 waren er in Vlaanderen bijna 200.000 paardachtigen geregistreerd: paarden, pony’s, zebra’s, ezels, of een kruising daarvan. Dat is ongeveer 65% van alle paardachtigen in België. Vorig jaar waren er 23 erkende stamboekverenigingen met maatschappelijke zetel in Vlaanderen die samen 34 stamboeken voor paarden, pony’s en ezels beheren.
De stamboekverenigingen tellen ruim 14.000 leden. Er werden in 2020 meer dan 12.000 veulens ingeschreven in de Vlaamse stamboeken, 63% (…) Het hele nieuwsbericht

Oplossing wiskundige termen

Donderdag 2 september 2021
Pelt - Oplossing wiskundige termenZoomHeel wat wiskundige termen in de tekening van Dirk Van Bun, die we eergisteren publiceerden. De tekenaar zelf had er acht aangegeven: telraam (raam links), vierkantswortel (op het bord), aftrekken (poetsvrouw), breuken (rolstoel), = gelijk aan (tweeling), vermenigvuldigen (konijnen), taartdiagram (bureau), verzameling (appels en peren)... Maar lezers ontdekten nog de Pi, cirkel, zeshoek, trapezium... Een lezeres kwam zelfs op 55 termen uit!  

Permanent rook- en vuurverbod in natuur

Donderdag 2 september 2021
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Permanent rook- en vuurverbod in natuurZoomEr komt een algemeen en permanent rook- en vuurverbod in alle Vlaamse bos- en natuurgebieden. Dat heeft de Vlaamse regering vlak voor de zomer principieel beslist op voorstel van Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.
Sinds kort is het al verboden om in Vlaamse bos- en natuurgebieden nog te roken of vuur te maken vanaf risicocode geel, maar Demir wilde een stap verder gaan en kreeg steun van haar collega’s in de regering om decretaal in te grijpen. “De voorbije jaren zagen we enerzijds al (…) Het hele nieuwsbericht

THES - Lille 3-1

Woensdag 1 september 2021
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lille verloren van THES. Uitslag: 3-1. Voor Lille scoorde Brebels.

Kadijk - Diepenbeek B 2-3

Woensdag 1 september 2021
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Kadijk thuis verloren van Diepenbeek B. Uitslag: 2-3. Voor Kadijk scoorden Van Hout en Aerts.

Jet Janssenswillen overleden

Woensdag 1 september 2021
Pelt - Jet Janssenswillen overledenGisteren is Jet Janssenswillen overleden, de weduwe van Jan Ieven. Zij was 93 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk in Overpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Minder schoolse vertraging in Limburg

Woensdag 1 september 2021
Er is minder schoolse vertraging bij Limburgse leerlingen gewoon lager onderwijs dan bij hun Vlaamse leeftijdsgenoten. In heel Vlaanderen daalde het percentage leerlingen gewoon lager onderwijs in tien jaar tijd van 15,4 naar 11,6 procent, in Limburg van 13,9 naar 10,2 procent. In Genk (15,7 %) en tien andere gemeenten (Maasmechelen, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Hamont-Achel, Houthalen-Helchteren, Lommel, Bocholt, Bree, Maaseik en Voeren) - is er beduidend meer schoolse vertraging in het gewoon lager onderwijs. Alken (4,4 %), Peer (5,1 %) en Lummen (5,1 %) scoren het best (laagst) wat schoolse vertraging in het gewoon lager onderwijs betreft. Ze scoren veel lager dan het Limburgse cijfer.
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt