Het overige nieuws

Flankspeelster Pia Bosmans (17) trekt de deur achter zich dicht bij Genk Ladies. Zij zal komend seizoen de kleuren van OH Leuven verdedigen.

Geen stof en as, wel compost

Zondag 31 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Begraven lichamen vervuilen het grondwater en nemen veel plaats in. Cremeren is een alternatief maar waarom zouden we overleden mensen niet composteren? vraagt een milieu-ingenieur in Dinant zich af. Hij composteerde vroeger samen met zijn vader dieren en die verdwenen totaal. Een lijk dat in 3m³ compost gelegd wordt, voegt er 1m³ compost aan toe. De ingenieur heeft zijn idee voorgelegd aan het stadsbestuur, dat op dit punt niet voorop wil lopen, maar hem wel aanmoedigt om zijn idee "in het milieu" verder te bespreken. Een schepen: "Toen crematie nog nieuw was, vond men dat ook vreemd."

Jong Genk zeker van het behoud

Zondag 31 maart 2024
Door het gelijkspel van Seraing tegen Oostende is Jong Genk mathematisch zeker van het behoud in de Challenger Pro League.

Weg met grasmachine

Zondag 31 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenmorgen is een inbraak ontdekt in een woning aan de Kempenseweg in Zutendaal. De daders gingen aan de haal met een grasmachine.
Het is maar dat je 't weet
53 Limburgse spelers uit het middenveld hebben samen acht suggesties geformuleerd voor lokale besturen om een sterk lokaal sociaal beleid uit te werken na de verkiezingen van oktober. De organisaties vragen om ook een plek aan tafel, omdat zij de expertise hebben en dichter bij de bevolking staan. Ze pleiten voor hulp- en dienstverlening in de buurt, betaalbaar wonen, goed uitgebouwde kinderopvang, de aanpak van de sociale onderbescherming, een warme plek voor iedereen, toegankelijke scholen, een laagdrempelig cultuur- en vrijetijdsaanbod en toegankelijke gezondheidszorg.

Zaalvoetbal: Genk-Wellen 7-3

Zondag 31 maart 2024
Genk - Zaalvoetbal: Genk-Wellen 7-3In Tweede Nationale B van het zaalvoetbal heeft Racing Futs. Genk vrijdagavond met 7-3 gewonnen van U. Wellen. Woensdag verloor Racing Futs. Genk met 5-1 van rode lantaarn Futsal Project Brussels. Racing Futs. Genk staat zesde in de stand.
Groetjes uit Zuid-Afrika
Genk - Band tussen Afrikaans en VlaamsZoomAls iemand die opgroeide in Noord-Limburg maar nu in Zuid-Afrika woont, denk ik vaak aan de interessante verbindingen tussen mijn oude en nieuwe thuis. Het is een verhaal van verschillen en overeenkomsten, gevormd door de geschiedenis en cultuur van beide plaatsen.
Hoewel Afrikaans en Vlaams op het eerste gezicht misschien mijlenver uit elkaar lijken te liggen, delen ze in werkelijkheid een aantal opvallende gelijkenissen die een diepgaande band tussen de twee talen onthullen. Afrikaans ontstond toen (…) Het hele nieuwsbericht
Band tussen Afrikaans en VlaamsBand tussen Afrikaans en VlaamsBand tussen Afrikaans en VlaamsBand tussen Afrikaans en Vlaams
Zoom

Een zalige Pasen!

Zondag 31 maart 2024
Genk - Een zalige Pasen!ZoomMaak er een mooie Pasen van... met hopelijk, straks, wat zon!

Josée Wyers overleden

Zaterdag 30 maart 2024
Genk - Josée Wyers overledenDonderdag is Josée Wyers overleden, de echtgenote van Jos Houben. Zij was 76 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).
Genk - Wielerploeg Visma in Ronde van VlaanderenZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Van winteruur naar zomeruur

Zaterdag 30 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Genk - Van winteruur naar zomeruurZoomKomende nacht schakelen we weer over op de zomertijd. Om 2 uur draaien we de klok een uur vooruit. We verliezen dus een uurtje slaap... "En dat heeft niet alleen voor mensen gevolgen", zegt de politie. "Wilde dieren hebben hier natuurlijk geen weet van en zijn in de eerste dagen na het ingaan van de zomertijd nog op zoek naar een slaapplaats terwijl de spits al op gang komt. Dit kan ervoor zorgen dat ze op zoek zijn naar eten in de berm of onverwachts oversteken. Wees dus extra alert en pas je snelheid aan."(Foto Patrick Haesevoets, met AI)
Het is maar dat je 't weet
Het Vlaamse Gewest telde eind 2023 29.588 sportaccommodaties. Petanqueterreinen zijn het meest voorkomende type sportinfrastructuur. Eind 2023 waren er 5.893. Andere vaak voorkomende types sportinfrastructuur zijn tennisvelden (3.560) en sportlokalen (3.458). Er waren 3.169 openlucht natuursportvelden van minstens 40 bij 80 meter, en nog eens 4.726 openluchtsportvelden van kleinere afmeting. Het aantal sporthallen, ruitervelden en padelterreinen lag eind vorig jaar telkens iets boven de 1.000 (…) Het hele nieuwsbericht
Gezondheid
Heb je er ooit bij stil gestaan hoe je dagelijkse zitgedrag je gezondheid beïnvloedt? Met onze huidige levensstijl, waarbij we vaak urenlang zitten, is het daarom misschien tijd om actie te ondernemen voor onze gezondheid. Aan de universiteit van Hasselt gaat Oudsbergenaar Jen Vanherle onderzoeken hoe de negatieve effecten van zitgedrag kunnen worden voorkomen.
Jen zoekt mensen die willen deelnemen aan een onderzoek dat de effecten van zitgedrag en trainingssessies op onze (…) Het hele nieuwsbericht

Pasen wordt wisselvallig

Vrijdag 29 maart 2024
Weerbericht
Genk - Pasen wordt wisselvalligGestuurd door een omvangrijke depressie over de Britse Eilanden trekken storingen en buien met de regelmaat van de klok over onze streken. Tussendoor zijn er echter ook wel droge perioden met wat zon. Op Pasen verloopt de ochtend droog, wat uiteraard positief is om paaseitjes te rapen. Paasmaandag wordt een regendag. De dagen nadien blijven de neerslagkansen hoog.
Morgen/zaterdag wordt vrij warme lucht naar onze regio gestuwd en zou het kwik wel eens kunnen oplopen tot 18 of 19 graden. Er (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Bekerfinales handbal zijn uitverkochtMorgen/zaterdag worden in de Alverberg in Hasselt de finales van de handbalbeker van België bij de dames en de heren gespeeld. Om 13u nemen de dames van Handbal Sint-Truiden het op tegen die van Hubo Handbal. Om 16u start de finale van de heren tussen KTSV Eupen en HC Visé BM. Voor beide ploegen is bekerwinst een primeur. De finales worden voor een vol huis gespeeld en de herenfinale wordt uitgezonden op één.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 waren er bijna 3,7 miljoen personenwagens ingeschreven in het Vlaamse Gewest. Dat zijn er ruim 700.000 meer dan in 2006, een stijging van 24 procent. Het aantal ingeschreven personenwagens steeg tussen 2022 en 2023 met 1,6 procent. (Statistiek Vlaanderen)

Zomeruur in het recyclagepark

Donderdag 28 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Genk - Zomeruur in het recyclageparkZaterdagnacht wordt het zomeruur weer ingevoerd, en dat betekent ook dat vanaf dinsdag de zomeruurregeling in de recyclageparken van Limburg.net van kracht is. Die komt er op neer dat het park elke werkdag (behalve maandag) opengaat om 9u, 's middags sluit van 12.30 tot 13u, en 's namiddags de poorten sluit om 17u. Behalve op dinsdag - dan gaan de poorten om 18u dicht - en op zaterdag (om 16u).

Hendrik Baeten overleden

Donderdag 28 maart 2024
Vandaag is Hendrik Baeten overleden. Hij was 90 jaar en afkomstig uit As.

Auto's botsen op Kerkplein

Donderdag 28 maart 2024
Genk - Auto's botsen op KerkpleinOp het Kerkplein botsten vanmorgen rond 9 uur twee auto's. Een 47-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Fietsster (69) gewond bij val

Donderdag 28 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
Op de Stalkerweg in Zutendaal kwam gisterenavond een 69-jarige fietsster ten val na een manoeuvre van een auto. De vrouw raakte daarbij gewond.

Zisis Patronoudis overleden

Donderdag 28 maart 2024
Genk - Zisis Patronoudis overledenGisteren is Zisis Patronoudis (58) overleden. Hij woonde in Landen en was afkomstig uit Genk.

Sandra Hoogwaerts overleden

Donderdag 28 maart 2024
Genk - Sandra Hoogwaerts overledenOp 23 maart is in Rekem Sandra Hoogwaerts overleden. Zij was 51 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van Papillon Uitvaartzorg in Maasmechelen.

Sushi & More failliet verklaard

Woensdag 27 maart 2024
De rechtbank in Tongeren heeft Sushi & More uit Genk failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 25 april ingediend worden.

Alda Jacobs overleden

Woensdag 27 maart 2024
Genk - Alda Jacobs overledenGisteren is Alda Jacobs (83) overleden, de weduwe van de in 2022 gestorven Jules Thuwis. Zij woonde in Zonhoven en was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Mieke Verhoeven overleden

Woensdag 27 maart 2024
Genk - Mieke Verhoeven overledenGisteren is in Molenbeersel Mieke Verhoeven overleden, de weduwe van de vorig jaar gestorven Wiel Janssen. Zij was 76 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats.

Vrouw (47) gewond bij botsing

Woensdag 27 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag botsten twee auto's in de Kabergheidestraat in Diepenbeek. Een 47-jarige vrouw is daarbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Woninginbraak in Nieuwdorpstraat

Woensdag 27 maart 2024
Genk - Woninginbraak in NieuwdorpstraatGisterenavond is een woninginbraak vastgesteld in de Nieuwdorpstraat. De dader(s) ging(en) aan de haal met enkele juwelen, de reservesleutel van een auto, een aarden pot en een zaklamp.

Motorrijder gewond op Weg naar As

Woensdag 27 maart 2024
Op de Weg naar As botsten vanmiddag een auto en een 23-jarige motorrijder. Deze laatste raakte daarbij lichtgewond en kreeg de nodige verzorging in het ziekenhuis.

Alice Raets overleden

Woensdag 27 maart 2024
Genk - Alice Raets overledenOp 22 maart is Alice Raets overleden. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaarts op de begraafplaats van Genk-Centrum. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Vandaag gelezen
"Dat mensen met overgewicht snurken is al langer bekend, ook dat mensen met snurkproblemen fysieke klachten kunnen ondervinden van hun gesnurk. Maar dat snurkers ook minder zin in seks hebben was tot nu minder bekend."
(Kliniek voor Snurken en Apneu Nederland)

Limburger verdient het minst

Woensdag 27 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Genk - Limburger verdient het minstZoomDe doorsnee Belg verdient nu 3.800 euro bruto per maand. In Vlaanderen staat het gemiddelde op 4.099 euro. Toch zijn er nog grote regionale verschillen. Met 3.896 euro worden de Limburgers het slechtst betaald. Andere gemiddelden: 4.248 euro in Antwerpen, 4.019 euro in Oost-Vlaanderen, 3.947 euro in West-Vlaanderen en 4.303 euro in Vlaams-Brabant. Ter vergelijking: in Brussel wordt gemiddeld 4.924 euro betaald.

Talentevent op T2 Campus

Dinsdag 26 maart 2024
Genk - Talentevent op T2 CampusZoomDonderdag (9.30-15.30 uur) is er een Talentevent op de T2 Campus (Thor Park). Op Talentevent, de grootste jobbeurs van Limburg, kan je kennismaken met een honderdtal Limburgse werkgevers. Je kan met hen in gesprek gaan én solliciteren. Er worden ook allerlei interactieve workshops georganiseerd.
Genk - Bilal El Khannouss (KRC) duurste speler JPLDe toonaangevende voetbalwebsite Transfermarkt.be maakte de nieuwe marktwaardes van de spelers uit de Jupiler Pro League bekend. Wat opvalt is de waarde van Bilal El Khannouss. Het prijskaartje van de KRC-youngster wordt momenteel al op 25 miljoen euro geschat. Het maakt van hem de duurste speler in de Jupiler Pro League. Bilal ontbolsterde vorig seizoen helemaal onder de vleugels van Wouter Vrancken. Dit seizoen zette hij zijn steile groeicurve door. Een blik op het buitenland leert dat Bilal net (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Bartok overleden

Dinsdag 26 maart 2024
Genk - Willy Bartok overledenZaterdag is Willy Bartok overleden. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Jaak Gielen overleden

Dinsdag 26 maart 2024
Genk - Jaak Gielen overledenIn Eksel is zondag Jaak Gielen overleden. Hij was 76 jaar en afkomstig uit Waterschei. Hij wordt begraven op de begraafplaats van Linde-Peer na het afscheid in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Jean Kuypers overleden

Dinsdag 26 maart 2024
Genk - Jean Kuypers overledenVandaag is Jean Kuypers overleden, de weduwnaar van de in 2021 gestorven Anneke Cuppers. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kolderbos. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans.
Kort nieuws van bij de buren
Op een bedrijventerrein aan de Demerstraat in Diepenbeek is ijzer gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's op de Verbindingslaan in Diepenbeek zijn gisterenavond rond 17.15 uur twee gewonden gevallen. Op de Steenweg botsten een motorrijder en een auto. Daarbij viel één gewonde.
Geïnspireerd door werken uit Het Kunstuur maakten mensen in armoede hun eigen kunst. Horizont vzw bracht twee jaar geleden een groep van 10 mensen in armoede samen. Onder begeleiding van Avansa en Knst. leerden ze over kunst om tot slot zelf kunst te creëren. Die creaties gaan in april onder de veilinghamer. In deze online veiling kan iedereen bieden op de werken. De opbrengst gaat 50/50 naar de kunstenaars zelf, mensen in armoede, en (…) Het hele nieuwsbericht
Kerk
Het aantal volwassen dopelingen in ons land is op tien jaar tijd bijna verdubbeld. Dit jaar zijn het er 362.  Tien jaar geleden, in 2014, lieten 186 volwassenen zich in ons land door het doopsel in de katholieke kerk opnemen. In 2019 waren het er 244. In Limburg zijn er dit jaar 9 volwassen dopelingen.
Genk - Brulkikker gehoord of gezien? Melden!ZoomIn Pelt en Ham is hij al gesignaleerd: de Amerikaanse stierkikker. Of de brulkikker - hij loeit als een koe. Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) vraagt het publiek hen te verwittigen wanneer men die reuzenkikker hoort of ziet. Want het is een invasieve soort. Niet welkom, dus!
De Amerikaanse stierkikker vormt een bedreiging voor onze inheemse soorten. Het is een zeer grote en vraatzuchtige kikker die alles eet wat in (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De voorbije 12 maanden (maart 2023 – februari 2024) lag de filezwaarte op de hoofdwegen in het Vlaamse Gewest op gemiddeld 869km per werkdag.
Nooit eerder lag de filezwaarte zo hoog. De filezwaarte is de voorbije jaren blijven stijgen, met een piek in mei 2018. In de daaropvolgende periode was er een beperkte daling, gevolgd door een zeer sterke daling vanaf maart 2020 als gevolg van de coronacrisis. In april 2021 steeg het 12-maands voortschrijdend gemiddelde van de filezwaarte voor het (…) Het hele nieuwsbericht

Hugo Zwakhoven overleden

Dinsdag 26 maart 2024
Genk - Hugo Zwakhoven overledenZaterdag is Hugo Zwakhoven overleden, de echtgenoot van Maria Blervacq. Hij was 81 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

Jenny Bocken overleden

Dinsdag 26 maart 2024
Genk - Jenny Bocken overledenOp 22 maart is in in haar woonst in Dilsen-Stokkem Jenny Bocken overleden, de weduwe van de in 1990 gestorven Gerard Nunnink. Zij was 80 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
In de hal van de T2-campus staat een nieuw kunstwerk van Koen Vanmechelen. Het is een zeven meter hoog beeld van een huilend kind dat een beest vasthoudt, dat een kruising is tussen een leguaan en een mytisch wezen. Het staat symbool voor de connectie tussen kunst en technologie.

Weer boerenbetoging in Brussel

Maandag 25 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Morgen is er weer een boerenbetoging in Brussel. De politie daar verwacht dat die in het hele Brusselse Gewest tot heel wat verkeershinder zal leiden, en raadt af om dinsdag met de auto naar Brussel te komen. De problemen kunnen aanhouden tot in de late namiddag.

Leo Franssen overleden

Maandag 25 maart 2024
Genk - Leo Franssen overledenGisteren is Leo Franssen overleden, de echtgenoot van Yolanda Theys. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koningkerk in Waterschei. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Drie op tien lid van sportclub

Maandag 25 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Drie op tien inwoners van het Vlaamse Gewest van 18 jaar en ouder gaven in het najaar van 2023 aan actief lid te zijn van een sportclub of sportvereniging (31%). Dat aandeel bleef min of meer gelijk in vergelijking met 2021. Mannen zijn vaker actief lid van een sportclub of –vereniging dan vrouwen. In 2023 ging het respectievelijk om 35% en 27%. Hoger opgeleide personen zijn vaker actief lid van een sportclub dan lager opgeleiden. (Statistiek Vlaanderen)
Genk - Basketbal: Cosmo Genk - Zolder C 90-57In Tweede Provinciale van het basketbal heeft Cosmo Genk Zolder C geklopt met 90-57. Quarters: 24-9, 19-11 (43-20), 35-21 (78-41), 12-16.
Genk - Zaalvoetbal: Genk - Thes-Ham 4-1In Interprovinciale van het zaalvoetbal heeft Liko Genk de punten thuis gehouden tegen Thes-Ham. Het won met 4-1.

Volleybal: Genk - Maaseik 3-0

Maandag 25 maart 2024
In Nationale 2 Heren A van het volleybal won Genk met 3-0 van Maaseik. Sets: 25-17, 25-18, 25-20.

Leroy Desadeleer overleden

Maandag 25 maart 2024
Genk - Leroy Desadeleer overledenOp 21 maart is in Rekem Leroy Desadeleer onverwacht overleden. Hij was 26 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Melanie Engelen overleden

Zondag 24 maart 2024
Genk - Melanie Engelen overledenVrijdag is Melanie Engelen overleden, de weduwe van Mathieu Vallé. Zij was 88 jaar en afkomstig uit Hasselt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Winterslag. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Roza Lowis overleden

Zondag 24 maart 2024
Genk - Roza Lowis overledenVrijdag is Roza Lowis overleden, de weduwe van Jef Olaerts. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren.

OH Leuven - Genk Ladies 8-0

Zondag 24 maart 2024
Genk - OH Leuven - Genk Ladies 8-0Genk Ladies heeft met 8-0 verloren van OH Leuven. De 16-jarige Elise Bils stond in doel door blessures van keepers Claes, Van Wijngaarden en Klaassen.

Turkse Rangers - FC Helson 0-2

Zondag 24 maart 2024
Genk - Turkse Rangers - FC Helson 0-2In Eerste Provinciale heeft Turkse Rangers vanmiddag met 0-2 verloren van FC Helson. Kanli scoorde in de 27ste minuut de 0-1. In de 41ste minuut legde Brullot de eindcijfers vast.

STA Genk verliest van LS Leut

Zondag 24 maart 2024
Genk - STA Genk verliest van LS LeutSTA Genk is bij LS Leut gaan verliezen met 3-0. Aan de rust was de stand 2-0. Fioravante, Hermans en Thora maakten de doelpunten.

Bokrijk verliest van AA Rekem

Zondag 24 maart 2024
Genk - Bokrijk verliest van AA RekemBokrijk Sport is bij AA Rekem gaan verliezen met 3-1. Theunissen scoorde voor Bokrijk Sport.

Winterslag B wint van Riemst

Zondag 24 maart 2024
Genk - Winterslag B wint van RiemstIn Vierde Provinciale heeft The Future Winterslag B thuis met 2-1 gewonnen van Riemst Vooruit. Kodalci scoorde twee keer voor Winterslag B.
Genk - Genk VV B klopt Herderen-MillenIn Vierde Provinciale heeft Genk VV B met 4-2 gewonnen van FC Herderen-Millen. Motmans (2), Sijbers en Reina scoorden voor Genk VV.
Een 25-jarige voetgangster uit Genk is gewond geraakt toen zij door een auto werd aangereden op de Europalaan. Het ongeval gebeurde vrijdagavond rond 19 uur.
In de Dieplaan is vrijdagavond rond 20.45 uur een 20-jarige bromfietser uit Genk aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.

Auto rijdt twee fietsers aan

Zondag 24 maart 2024
Genk - Auto rijdt twee fietsers aanIn de Regenbooglaan in Genk reed een auto vrijdagnamiddag rond 15.45 uur twee fietsers aan. De slachtoffers zijn een 44-jarige man en zijn minderjarige dochter uit Houthalen-Helchteren.

Weg met koersfiets

Zondag 24 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is ingebroken in een appartement aan de Grendelbaan. De daders gingen met een koersfiets aan de haal. De inbraak is gisterenmogen vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven botsten gisterennamiddag twee auto's in de Kleine Hellekensstraat. Daarbij raakte een 19-jarige passagier gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
Genk - Damesvoetbal: Genk B verslaat ChastreIn Eerste Nationale van het damesvoetbal heeft Genk B met 0-4 gewonnen van Chastre. Aan de rust was de stand 0-2. In Interprovinciale verloor Genk C met 2-1 van Melsele.

Bijna 8 op 10 kopen online

Zondag 24 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Het aandeel van de bevolking van 16 tot 74 jaar in het Vlaamse Gewest dat in het jaar voorafgaand aan de bevraging goederen of diensten voor privégebruik aankocht of bestelde via een website of via een app, lag in 2023 op 79%. Dat aandeel steeg sterk sinds 2005. Toen kocht of bestelde nog maar 16% van de inwoners online. Meer recentelijk was er een sterke stijging van 2018 tot 2020, gevolgd door een stagnatie vanaf 2021. (Statistiek Vlaanderen)

Daniël Everts overleden

Zaterdag 23 maart 2024
Genk - Daniël Everts overledenDonderdag is Daniël Everts overleden, de echtgenoot van Natacha Severs. Hij was 59 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Mariëtte Verslegers overleden

Zaterdag 23 maart 2024
Genk - Mariëtte Verslegers overledenDonderdag is Mariëtte Verslegers overleden, de weduwe van de in 2018 gestorven Jules Truijen. Zij was 81 jaar en afkomstig uit Opitter. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Genk VV A verliest van Bilzen B

Zaterdag 23 maart 2024
Genk - Genk VV A verliest van Bilzen BGenk VV A is vanavond bij Belisia Bilzen B gaan verliezen met 1-0. Het doelpunt viel in de derde minuut.
Genk - The Future Winterslag wint bij Biesen BThe Future Winterslag is vanavond bij KMR Biesen B gaan winnen met 2-5. Voor Winterslag scoorden Boz (4) en Hüyük.

Bregel verliest van Bree-Beek

Zaterdag 23 maart 2024
Genk - Bregel verliest van Bree-BeekIn Eerste Provinciale heeft Bregel Sport thuis met 0-2 verloren van GS Bree-Beek. In de 44ste minuut maakte Bregelspeler Peustjens een owngoal. In de 92ste minuut legde Paredis de eindstand vast.
Genk - Zaalvoetbal: Borgerhout - Genk 10-5In Tweede Nationale B van het zaalvoetbal heeft Racing Futs. Genk met 10-5 verloren van  FT Borgerhout. Racing Futs. Genk staat zesde in de stand.
Genk - Eendracht Termien wint bij WitgoorEendracht Termien is vanavond bij Witgoor Dessel gaan winnen met 0-1. Gabriel Carvalho Alleon scoorde in de 42ste minuut. Leider Eendracht Termien heeft vier punten voorsprong met nog vier matchen te gaan.

Mariette Spekkens overleden

Zaterdag 23 maart 2024
Genk - Mariette Spekkens overledenDinsdag is Mariette Spekkens overleden, de weduwe van de in 1993 gestorven Eugeen Vanbeuren. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats bij Uitvaartzorg Remans.

Maartse buien

Vrijdag 22 maart 2024
Weerbericht
Genk - Maartse buienEr staat een guur weekend voor de deur met maartse buien. Maartse buien zijn eigenlijk regenbuien vergezeld van winterse neerslag zoals korrelhagel of natte sneeuw. Vaak gaan die ook gepaard met onweer. Dat komt door de erg koude bovenlucht en natuurlijk ook door de lage temperaturen aan het aardoppervlak. Na het weekend wordt het wat rustiger op de weerkaarten, is het vaak droog en wordt het ook terug wat zachter.
Zaterdag wisselen sterkt ontwikkelde stapelwolken af met zonnige momenten. (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
In 2023 werden er 138.137 klachten ingediend bij de Vlaamse overheidsdiensten. In 2022 waren dat er 92.345. Tussen 2022 en 2023 steeg het aantal ingediende klachten met 49,6%. Eén op twee klachten ging over mobiliteit. Daarna volgde het beleidsdomein Energie, Water, Omgeving en Wonen (31%). Bij het beleidsdomein Cultuur, Jeugd, Sport en Media ging het over 10% van de klachten. Daarin zijn de klachten in verband met de VRT opgenomen. (Vlaamse Ombudsdienst)

Marina Achten overleden

Vrijdag 22 maart 2024
Genk - Marina Achten overledenIn Diepenbeek is vandaag Marina Achten overleden. Zij was 69 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid heeft een besloten karakter.
Genk - Zware straf gevorderd voor moordpogingHet Openbaar mlnisterie heeft vijf jaar cel met uitstel onder voorwaarden gevorderd tegen een twintiger uit Houthalen. Hij stond terecht voor een moordpoging aan de Versuz in Hasselt. Hij had er een Genkenaar aangereden. De verdediging vroeg de herkwalificatie van de feiten naar het toebrengen van onopzettelijke slagen en verwondingen en drong aan op een werkstraf. Op 19 april wordt er vonnis geveld in deze zaak.(PG)
Genk - Trainer Tom Leenaers weg bij Genk VVTrainer Tom Leenaers verlaat eind dit seizoen derdeprovincialer Genk VV. Hij was er drie seizoenen aan de slag.

Inbraak in winkel

Vrijdag 22 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is ingebroken in een winkel aan de Wijerstraat. Volgens de eerste vaststellingen is er niets weg. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
In Sledderlo zijn jongeren gestart met de renovatie van een voormalig jeugdhuis. Het gebouw is zwaar toegetakeld door vandalen met graffiti, kapotte deuren en ingegooide ruiten. Welzijnswerker Hassan Emsallak kwam op het idee om de jongeren zelf het gebouw te laten opknappen.

Jeanne Daniëls overleden

Vrijdag 22 maart 2024
Genk - Jeanne Daniëls overledenIn WZC Uilenspiegel is woensdag Jeanne Daniëls overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Jan Vanheusden. Ziij was 84 jaar. Het afscheid vindt dinsdag plaats.

Clara Andreina overleden

Vrijdag 22 maart 2024
Genk - Clara Andreina overledenGisteren is Clara Andreina overleden. Zij was 97 jaar.

Regen vanaf morgen

Donderdag 21 maart 2024
Weerbericht
Genk - Regen vanaf morgenTijdelijk bevindt ons land zich nog onder de beschermde vleugels van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren. De wind is wel naar het noordwesten gedraaid, waardoor de aangevoerde lucht een fractie kouder is. Deze wig van hogedruk maakt stilaan plaats voor een storing die morgen rond of kort na de middag de kuststreek bereikt en vervolgens het land in trekt. Het gaat daarbij enige tijd regenen. Achter deze storing stroomt koude lucht van polaire oorsprong over onze streken en dat gaan we zaterdag (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - FC Racing Boxberg failliet verklaardDe rechter in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van voetbalclub FC Racing Boxberg. Schuldvorderingen moeten voor 20 april ingediend worden.

KRC speelt gelijk in oefenmatch

Donderdag 21 maart 2024
Genk - KRC speelt gelijk in oefenmatchIn een oefenwedstrijd heeft KRC Genk vandaag 2-2 gelijkgespeeld tegen tweedeklasser Deinze.  KRC kwam 2-0 voor maar kon de voorsprog niet behouden. Ait El Hadj maakte de twee Genkse doelpunten. Voor deze oefenwedstrijd kon trainer Vrancken geen beroep doen op negen internationals. Zes spelers van Jong Genk kregen hun kans.
Het is maar dat je 't weet
Sinds het derde kwartaal van 2021 ondervraagt Statbel, het Belgische statistiekbureau, elk kwartaal zo'n 5.000 Belgen tussen 16 en 74 jaar over hun persoonlijk welzijn en levensomstandigheden. In het vierde trimester van 2023 voelde 62,3% van de Belgen zich altijd of meestal gelukkig, voelde 8% van de Belgen zich altijd of meestal eenzaam, kon 42,4% van de Belgen zeer moeilijk, moeilijk of eerder moeilijk rondkomen, voelde 52,9% van de Belgen een hoge mate van algemene levenstevredenheid, voelde (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Red Wolves mogen dromen van kwalificatieIn de vooravond werd in Kopenhagen geloot voor het EK Handbal dat in 2026 georganiseerd wordt in Denemarken, Zweden en Noorwegen. België komt uit in groep 5 waarin Kroatië, Tsjechië en Luxemburg de tegenstanders zijn.
Door deze gunstige loting mogen de Red Wolves dromen van een eerste EK- kwalificatie. Behalve Luxemburg en Tsjechië nemen de Belgen het ook op tegen Kroatië. De eerste en tweede van elke groep plaatsen zich rechtstreeks voor het EK, net zoals de vier beste teams die als derde eindigen. De vier slechtste teams die op de vierde plaats eindigen moeten barragewedstrijden spelen om te mogen deelnemen.

Jean-Louis Vrancken overleden

Donderdag 21 maart 2024
Genk - Jean-Louis Vrancken overledenVandaag is Jean-Louis Vrancken overleden, de echtgenoot van Simonne Buyens. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uure) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: maandag (18-18.30 uur).

Lucie Rollewagen overleden

Donderdag 21 maart 2024
Genk - Lucie Rollewagen overledenVandaag is Lucie Rollewagen overleden, de weduwe van de in 2013 gestorven Herman Verhaest. Zij was 98 jaar en afkomstig uit Zottegem. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 29 maart (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Termien.

José Gaethofs overleden

Donderdag 21 maart 2024
Genk - José Gaethofs overledenVandaag is José Gaethofs overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Louis Henkens.Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt woensdag 27 maart plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans.

Weg met fietscomputer

Donderdag 21 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is de voorbije nacht ingebroken in een woning aan de Wijkstraat. De dieven gingen met een fietscomputer aan de haal.

Pas op met Temu

Donderdag 21 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Ongetwijfeld heb je op je smartphone al aanbiedingen gezien van Temu. Spotgoedkoop, die producten. Onwaarschijnlijk, zo goedkoop. Maar wat blijkt: de Chinese shoppingapp is volgens onderzoekers een nog grotere dataspion dan TikTok. Lees dit verhaal van VRTnieuws.

VITO en LRM gaan samenwerken

Donderdag 21 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
De Vlaamse onafhankelijke onderzoeksorganisatie VITO en Limburg Startup, de startup-community van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, sluiten een partnership af. Start-ups die gevestigd zijn in één van de 7 Limburgse incubatoren zullen zo nog beter ondersteund worden bij het bedenken, uitwerken en implementeren van projecten of bedrijfsideeën met impact op een duurzame samenleving. De samenwerking is vanmorgen bekendgemaakt.

Elvire Vancluysen overleden

Donderdag 21 maart 2024
Genk - Elvire Vancluysen overledenMaandag is Elvire Vancluysen overleden, de echtgenote van Hendrik Hurkmans. Zij was 77 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: vrijdag (190-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Het is maar dat je 't weet
Volgens de EU-SILC-enquête van 2023 lag het netto beroepsinkomen van de werkende bevolking van 20 tot 64 jaar in het Vlaamse Gewest gemiddeld op 2.732 euro per maand. In 2006 ging het om 2.512 euro per maand. Tussen 2006 en 2023 steeg het netto reële beroepsinkomen met 9%. Dat is gemiddeld 0,5% per jaar. (Statistiek Vlaanderen)

Drie Genkse bedrijven failliet

Woensdag 20 maart 2024
De rechtbank in Tongeren heeft gisteren drie Genkse bedrijven failliet verklaard: Sanitair en Centrale Verwarming Debusschere, horecezaak E&M Concept en voedingshandel Emtrading. Schuldvorderingen moeten ingediend worden voor 18 april.

Ramona Wijremblewski overleden

Woensdag 20 maart 2024
Genk - Ramona Wijremblewski overledenGisteren is Ramona Wijremblewski overleden. Zij was 93 jaar.

Mobiel toilet gestolen

Woensdag 20 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is een mobiel toilet gestolen op een bedrijventerrein aan de Elstrekenweg. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
Genk - Botsing in Landwaartslaan: man gewondVanmorgen rond 8.20 uur botsten twee auto's in de Landwaartslaan. Daarbij raakte een 39-jarige man uit Genk gewond.

TV-nieuws trekt minder kijkers

Woensdag 20 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
In het najaar van 2023 volgde 73% van de inwoners van het Vlaamse Gewest van 18 jaar en ouder minstens één keer per week het nieuws op televisie. 70% volgde het nieuws via de radio. 68% volgde minstens één keer per week het nieuws via het web en 62% via kranten. Enkel bij het volgen van het nieuws op televisie is er sprake van een significante wijziging tegenover 2021. Dat aandeel daalde van 78% in 2021 naar 73% in 2023. (Statistiek Vlaanderen)

Garage uitgebrand in Diepenbeek

Woensdag 20 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
In de Kempenstraat in Diepenbeek is vanochtend een garage uitgebrand. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Hou je hond aan de lijn, zeker in het bosZoomTijdens het weekend van 23 en 24 maart, op woensdag 27 maart en tijdens het verlengd weekend van 30 maart tot en met 1 april voeren de boswachters en natuurinspecteurs extra controles uit, meldt het Agentschap Natuur en Bos. Wie zijn hond niet aangelijnd heeft, wordt gesanctioneerd en krijgt een boete van 96 euro. Een bedrag dat bij recidive of meer dan één hond verder kan oplopen.
Hondeneigenaars die, zoals het hoort, hun hond wel aan de leiband houden, worden beloond. Zij krijgen - zolang de voorraad strekt - een doosje met hondensnacks.
Genk - Waarom begint de lente nu op 20 maart?Zoom
Het begin van de lente valt niet altijd op dezelfde datum. Dat komt omdat de aarde er niet precies 365 dagen over doet om haar baantje om de zon te draaien en dus alle seizoenen te doorlopen.
De komende decennia trouwens (tot het jaar 2048) begint de lente altijd op 20 maart. Vandaag dus! De wetenschappelijke uitleg kan je lezen op Quest. (Foto Gust Ischen)

Word vriend(in) van de bij

Woensdag 20 maart 2024
Genk - Word vriend(in) van de bijZoomWil je in je tuin een plekje vrijmaken voor de (vrienden van de) bij?  Bestel dan bij Werkgroep Isis je zadenmengsel met streekeigen soorten. Het éénjarige wilde bijenmengsel is zeer kleurrijk met een mozaïek van blauwe, rode, gele, witte, roze en paarse bloemen: korenbloem, grote klaproos, raapzaad, zwart mosterd, luzerne, voederwikke, rode klaver, echte kamille en dille. Bijen en andere insecten zullen door dit mengsel aangetrokken worden. Vogels kunnen er zowel voedsel als een (…) Het hele nieuwsbericht

Eddy Stassen overleden

Woensdag 20 maart 2024
Genk - Eddy Stassen overledenMaandag is Eddy Stassen overleden, de partner van Vaya Heuser. Hij was 70 jaar.Het afscheid, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Genk, vindt vrijdag plaats.
Wat eerder al werd aangekondigd, is vandaag ook geofficialiseerd. Japans jeugdinternational Yumeki Yoshinaga zette zijn kribbel onder een 4,5-jarig contract in de Cegeka Arena. Met de Japanse U17 won hij de Asian Cup waarin hij met drie assists in vijf wedstrijden een cruciale rol had in de tornooiwinst. De Japanse linksachter liet dit seizoen, met zes asists in elf wedstrijden, ook in zijn thuisland al flitsen van zijn klasse zien. Het leverde hem interesse op van enkele hoog aangeschreven (…) Het hele nieuwsbericht

Ongeval op Henry Fordlaan

Dinsdag 19 maart 2024
Vanavond is een motorrijder gewond geraakt op de Henry Fordlaan. Overbrenging van het slachtofffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Zeven voertuigen botsen

Dinsdag 19 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kettingbotsing op de Boudewijnlaan in Diepenbeek raakten vanavond zeven voertuigen in een kettingbotsing betrokken. Daarbij vielen twee gewonden: een vrouw uit Genk en een vrouw uit Maasmechelen.

Franco Pacione overleden

Dinsdag 19 maart 2024
Genk - Franco Pacione overledenVandaag is Franco Pacione overleden, de echtgenoot van Carmela Ferrone. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Tien vrachtwagens overladen

Dinsdag 19 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek plukte de politie gisteren 10 overladen vrachtwagens uit het verkeer. De agenten schreven voor ruim 6.000 euro boetes uit.

Motorrijder (61) gewond bij val

Dinsdag 19 maart 2024
Genk - Motorrijder (61) gewond bij valDeze namiddag rond 13.30 uur kwam een 61-jarige motorrijder ten val op de Henri Esserslaan, ter hoogte van de brandweer. De man raakte daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
Genk - 'Negatieve gevolgen windturbines onderschat'ZoomOmwonenden van windturbines ervaren ernstige hinder door het constante geraas van de windturbines en het laagfrequente geluid dat ze produceren. Dat zegt een groep Nederlandse artsen die zich verenigd hebben in het collectief Wind Wiki. Ze vinden dat de negatieve gevolgen van windturbines voor het woon- en leefklimaat zwaar worden onderschat.
"De slapeloosheid door de windturbines leidt tot stress, boosheid, vermoeidheid en verhoogde niveaus van irritatie en alertheid", aldus een huisarts in het Groningse Meeden. "Ik zie ruzies, depressies en suïcidale neigingen. Maar ondanks alle noodkreten aan de politiek verbetert er niets."

Harie Avermate overleden

Dinsdag 19 maart 2024
Genk - Harie Avermate overledenZondag is Harie Avermate overleden, de echtgenoot van Elisa Trondo. Hij was 72 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Dorne (Opoeteren) waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Giovanni Meloni overleden

Dinsdag 19 maart 2024
Genk - Giovanni Meloni overledenZaterdag is Giovanni Meloni overleden, de echtgenoot van Lidia Parisi. Hij was 56 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Tilly Hoydonckx overleden

Dinsdag 19 maart 2024
Genk - Tilly Hoydonckx overledenVrijdag is Tilly Hoydonckx overleden, de echtgenote van Robert Arens. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats.
Het is maar dat je 't weet
In het najaar van 2023 namen bijna 9 op de 10 inwoners van het Vlaamse Gewest van 18 jaar en ouder deel aan minstens 1 van 11 bevraagde culturele activiteiten (88%). De culturele participatie neemt sinds 2021 jaarlijks toe. In 2021 ging het om 77% van de bevolking. (Statistiek Vlaanderen)

Helena Mantels overleden

Dinsdag 19 maart 2024
Genk - Helena Mantels overledenZondag is Helena Mantels overleden, de echtgenoot van Paul Peters. Zij was 89 jaar. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

José Hermans overleden

Dinsdag 19 maart 2024
Genk - José Hermans overledenZondag is José Hermans overleden, de echtgenote van Michel Geraerts. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

De waan van de dag

Maandag 18 maart 2024
Vandaag gelezen
“Wat me is bijgebleven, is dat Obama vertelde hoe hij tijdens zijn presidentschap nooit naar het tv-nieuws heeft gekeken. Hij wilde de focus op zijn langetermijnvisie kunnen bewaren en zich niet laten afleiden door de waan van de dag. Dat zijn zaken waar Belgische politici, die er tuk op zijn om zoveel mogelijk in het nieuws te verschijnen, nog veel van kunnen leren."
Strafrechtadvocaat Kris Luyckx over de toespraak van oud-VS-president Barack Obama in Puurs, in Het Nieuwsblad.

'Bult' van Marieke De Maré

Maandag 18 maart 2024
Genk - 'Bult' van Marieke De MaréZoom
We hebben Jan Feys van boekhandel "Malpertuis" in Genk zover gekregen dat hij iedere maand op de Internetgazet één boek voorstelt aan de lezer. Deze maand is dat "Bult" van Marieke De Maré.

Een pareltje van eigen Vlaamse bodem! ‘Bult’ is een mooi, poëtisch verhaal over drie mensen die op een kleine heuvel wonen: een oude vrouw, een lange slanke man (en zijn hond) en als laatste bijgekomen: een jonge vrouw. Het boek gaat over de (…) Het hele nieuwsbericht
KRC Genk-speler Bonsu Baah wordt drie wedstrijden - waarvan één met uitstel - geschorst voor de rode kaart die hij opliep in de match in Westerlo. KRC aanvaardt het voorstel van het bondsparket. Bonsu Baah zal er niet bij zijn in de matchen tegen Union en Anderlecht. Hij pakte dit seizoen al drie rode kaarten.
Gezondheid
Genk - Hoeveel eieren mag je per week eten?Eieren zijn al eeuwenlang een voedingsmiddel dat deel uitmaakt van ons dieet. Lange tijd werd beweerd dat eieren, vanwege hun hoge cholesterolgehalte, beperkt zouden moeten worden tot slechts drie per week. Maar is dat echt zo? Voeding is een wetenschap die voortdurend evolueert, en nieuwe ontdekkingen kunnen ons perspectief op voedingsstoffen veranderen, ook als het gaat om eieren.
Een ei bestaat uit twee hoofdonderdelen: het eiwit en de dooier. Het eiwit is een puur eiwit dat essentieel is voor (…) Het hele nieuwsbericht
KRC Genk opent op paasmaandag 1 april (18.30 uur) de Champions play-offs thuis tegen Union. Zaterdag 6 april speelt KRC uit bij Antwerp.

Inbraak in flat op Hooiplaats

Maandag 18 maart 2024
Genk - Inbraak in flat op HooiplaatsGisteren werd er ingebroken in een appartement op de Hooiplaats. Er werd grote wanorde aangericht. Het nadeel is nog niet gekend.

Bestuurder speedpedelec gewond

Maandag 18 maart 2024
Op de N702 botste deze namiddag rond 13.40 uur een speedpedelec tegen een voetganger. De bestuurder van de speedpedelec, een 54-jarige man uit Bilzen, raakte daarbj gewond.

Bromfietser gewond in Sledderlo

Maandag 18 maart 2024
In Sledderlo botsten gisterenavond rond 17.30 uur een auto en een minderjarige bromfietser uit Genk. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Frank Broux overleden

Maandag 18 maart 2024
Genk - Frank Broux overledenVrijdag is Frank Broux overleden. Hij was 53 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Jean-Marie Ghysens overleden

Maandag 18 maart 2024
Genk - Jean-Marie Ghysens overledenZaterdag is Jean-Marie Ghysens overleden, de echtgenoot van Fanny Kavse. Hij was 65 jaar en afkomstig uit Sint-Truiden. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag 22 maart (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Nieuw meldpunt everzwijnen

Maandag 18 maart 2024
Genk - Nieuw meldpunt everzwijnenZoomDe provincie Limburg heeft in samenwerking met Boerenbond, Natuurpunt, Limburgs Landschap, Hubertus Vereniging Vlaanderen, Agentschap voor Natuur en Bos en Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek een nieuwe website gelanceerd: www.everzwijnen.be. Op deze website vind je informatie over everzwijnen, over de schade die ze kunnen aanrichten, maar ook over de maatregelen die je kunt treffen om everzwijnen te ontmoedigen. Je vindt er ook de link naar het meldpunt om schade door everzwijnen aan te geven.
Genk - Basketbal: Genk A - Hades C 84-56In Tweede Provinciale van het basketbal heeft C. Genk A van Hades C gewonnen met 84-56. C. Genk A staat aan de leiding.

Volleybal: Kalmthout - Genk 0-3

Maandag 18 maart 2024
In nationale 2A mannen van het volleybal heef KVC Lensonline Genk met 0-3 gewonnen van Kalmthout. KVC LensOnline Genk staat tweede in de stand op één punt van Guibertin B. KVC Lensonline Genk B heeft met 2-3 gewonnen van Esneux.
Genk - Trainer Leenaers weg bij Genk VVTom Leenaerszal komend seizoen derdeprovincialer Genk VV niet meer trainen. Hij was drie jaar aan de slag bij de club.

Annie Hermans overleden

Zondag 17 maart 2024
Genk - Annie Hermans overledenGisteren is Annie Hermans overleden, de echtgenote van Ivo Steegmans. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan  de Grotestraat.
Genk - Handbal: nationale ploeg uitgeschakeld voor WKZoomIn de kwalificaties voor het wereldkampioenschap handbal van volgend jaar is de nationale mannenhandbalploeg uitgeschakeld. Ze verloor vanavond in het Italiaanse Pescara met 33-31, nadat ze in Hasselt ook al verloren hadden (25-29). (Foto Antonio Parisi)
Genk - Gouden sieraden en geld gestolenEr is ingebroken in een pand aan de Stalenstraat. Er zijn tientallen gouden sieraden en geld gestolen. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Auto rijdt in op andere wagen

Zondag 17 maart 2024
Deze voormiddag, even na 11 uur, is een auto op een andere wagen ingereden op de Europalaan. Eén passagier raakte gewond.
Genk - Bregel Sport klopt Torpedo HasseltIn Eerste Provinciale heeft Bregel Sport Torpedo Hasselt geklopt met 3-4. Bregel kwam 2-0 achter maar Belfaqir hing de bordjes met twee doelpunten in vier minuten gelijk. Vermeulen scoorde de 2-3 en Merken zorgde voor de 2-4. Kort voor affluiten scoorde Ocanssey de 3-4.
Genk - Future Winterslag verliest van OpoeterenIn Derde Provinciale heeft Future Winterslag met 2-4 verloren van SSD Opoeteren. Boz en Tanriöven scoorden voor de thuisploeg.

Thuisverlies voor Genk VV A

Zondag 17 maart 2024
Genk - Thuisverlies voor Genk VV AGenk VV A heeft thuis met 2-3 verloren van K. Grimbie 69. Voor Genk VV A scoorden Vaesen en Kochen.

STA Genk wint van Louwel B

Zondag 17 maart 2024
Genk - STA Genk wint van Louwel BIn Vierde Provinciale heeft STA Genk Louwel B verslagen met 6-1 . Voor STA Genk scoorden Rampini (5) en Polo, voor Louwel B Fiddelaers.
Genk - Verlies voor Future Winterslag BFuture Winterslag B is vanmiddag bij Zutendaal B gaan verliezen met 3-1. Het doelpunt van Future Winterslag B werd gescoord door Kodalci.
Genk - Damesvoetbal: Genk B en C verliezenIn Eerste Nationale van het damesvoetbal heeft Genk B met 0-6 verloren van Westerlo. Aan de rust keek Genk B al tegen een 0-4 achterstand aan In Interprovinciale verloor Genk C met 2-8 van Vosselaar. De ruststand was 0-6.

Fietsen op twee continenten

Zaterdag 16 maart 2024
Groetjes uit Zuid-Afrika
Genk - Fietsen op twee continentenZoomAnnick Helsen is verhuisd naar Zuid-Afrika. Ze gaat ons van daaruit regelmatig laten weten waarom ze dat land zo aantrekkelijk vindt.
De dagen worden langer, de temperaturen stijgen en de natuur ontwaakt uit zijn winterse sluimer. Bij jullie is de lente in aantocht, en wat is er nu een betere manier om dit seizoen te omarmen dan op de fiets te stappen en de contrasten op twee continenten te verkennen, elk met zijn eigen charme?
Ik moet eerlijk bekennen dat fietsen in Zuid-Afrika toch een heel (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Zware nederlaag voor Turkse RangersIn Eerste Provinciale heeft Turkse Rangers vanavond met 5-1 verloren van GS Bree-Beek. Voor Turkse Rangers scoorde Kaylesiz.
Genk - Genk VV B verliest van EigenbilzenIn Vierde Provinciale is Genker VV B bij Eigenbilzen gaan verliezen met 4-0. Aan de rust was de stand 1-0. Pahaut had in de 15de minuut gescoord. In de tweede helft scoorden Streignart, Withofs en Pahaut.
Genk - Mooie overwinning voor Bokrijk SportIn Vierde Provinciale heeft Bokrijk Sport, thuis tegen Vroenhoven VV, de punten thuis gehouden: 5-0. Revis (4) en Bernaers maakten de doelpunten.
Genk - Esperanza Pelt verliest van TermienEsperanza Pelt heeft vanavond thuis met 0-2 verloren van Eendracht Termien, de leider in Derde Afdeling B, die al bijna 20 wedstrijden niet verloren heeft. Andy Dauwe maakte de doelpunten in de 5de en de 36ste minuut. Herkol-speler Mols trof de lat.

Eén op tien planten is uitheems

Zaterdag 16 maart 2024
Het aandeel uitheemse plantensoorten is sinds de jaren 1970 verdubbeld: van ongeveer 5% tot 11% in 2023. Het gaat om het aandeel uitheemse plantensoorten ten opzichte van het totaal aantal soorten per vierkante kilometer (km²). Door de toenemende mobiliteit van mensen en goederen worden – al dan niet bewust – steeds meer soorten planten in- en uitgevoerd. Een deel daarvan slaagt erin zich te vestigen en breidt zich spontaan uit. Het ontsnappen van planten uit de horticultuur (bijvoorbeeld (…) Het hele nieuwsbericht

André Van Becelaere overleden

Zaterdag 16 maart 2024
Genk - André Van Becelaere overledenOp 12 maart is André Van Becelaere overleden, de echtgenoot van José Vandebeek. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Genk. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Na het weekend gevoelig zachter

Zaterdag 16 maart 2024
Weerbericht
Genk - Na het weekend gevoelig zachterDe ene storing verlaat de regio op zaterdagochtend en de volgende meldt zich op zondagochtend. Daartussen is het droog met ook wat zon. Na het weekend nemen de neerslagkansen af en wordt het gevoelig zachter. In de tweede helft van volgende week dalen de temperaturen opnieuw.
Vandaag verlaat regen in de ochtend onze regio en wordt gevolgd door droog weer met ook wat zonneschijn. Vooral na de middag is de zon wat meer van de partij. De maxima liggen rond 11 of 12 graden en de wind waait zwak tot (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Esperanza Pelt ontvangt leider Termien
Esperanza Pelt, vierde in de stand, ontvangt morgenavond leider Eendracht Termien. Bij Esperanza ontbreken de geschorsten Palmans, Daoudi en J. Mols en de gekwetsten Van Aerschot en Gerritsen. Termien moet het stellen zonder de geschorsten Opdekamp en Baerts en de gekwetste Degeling.

Jong Genk ontvangt KV Oostende

Vrijdag 15 maart 2024
Jong Genk ontvangt morgenavond KV Oostende. De kern: Penders, Pieklak, Van Ingelgom, Arabaci, Caicedo, Kongolo, Onstein, Al Mazyani, Bangoura, Akpan, Van de Perre, Claes, Bafdili, Karetsas, Nuozzi, Adedeji-Sternberg, Beniangba, Mirisola, Da Costa, Touré, Lazar en Kumata.
Het is maar dat je 't weet
Gevraagd naar het vertrouwen in 23 verschillende instellingen binnen en buiten de overheid gaven de inwoners van het Vlaamse Gewest in het najaar van 2023 aan, het meeste vertrouwen te hebben in het onderwijs en de politie. Respectievelijk 61% en 57% van de bevolking van 18 jaar en ouder gaf op dat moment aan (heel) veel vertrouwen te hebben in deze instellingen. Het minste vertrouwen heeft de bevolking in de politieke partijen. Slechts 4% geeft aan daar (heel) veel vertrouwen in te hebben. (Statistiek Vlaanderen)
Sinds enkele maanden werkt het Atlas College met ambassadeurs om van de schoolomgeving een positieve en veilige plek te maken. De ambassadeurs zijn leerlingen van de school zelf die hun leeftijdsgenoten aanspreken wanneer ze zich ongepast gedragen. Het project is opgestart nadat er vorig jaar een actie van de stad rond diversiteit en verschillende seksuele geaardheden escaleerde op de speelplaats.

Erik Hardies overleden

Vrijdag 15 maart 2024
Genk - Erik Hardies overledenGisteren is Erik Hardies overleden. Hij was 46 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre.

950 Genkies naar KVC Westerlo

Vrijdag 15 maart 2024
Zondag staat er meer op het spel dan alleen maar de drie punten. In 't Kuipje, de thuishaven van tegenstander KVC Westerlo, komt het tot een spannende confrontatie tussen de Kemphanen en de Genkies. Voor beide teams staat er veel op het spel: Westerlo vecht voor het behoud in de Jupiler Pro League terwijl Genk een plek wil hebben in de Champions' Play-offs. Het bezoekersvak was in een mum van tijd uitverkocht. Meer dan 950 supporters maken de verplaatsing naar Westerlo om de troepen van Wouter Vrancken aan te moedigen.

Fietsers botsen op Westerring

Vrijdag 15 maart 2024
Genk - Fietsers botsen op WesterringGisterenavond rond 18 uur botsten twee fietsers op de Westerring. Daarbij raakte een 76-jarige man uit As gewond.

Nelly Pans overleden

Vrijdag 15 maart 2024
Genk - Nelly Pans overledenWoensdag is Nelly Pans overleden, de weduwe van Imre Becsei en de partner van Roger Drijvers. Zij was 94 jaar. Begroeting: maandag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.
Het is maar dat je 't weet
Bijna 6 op 10 inwoners van het Vlaamse Gewest van 18 jaar en ouder gaven in het najaar van 2023 aan, actief lid te zijn van minstens één vereniging (56%) en minstens af en toe deel te nemen aan de activiteiten ervan. Het actief lidmaatschap lag in 2023 met 51% hoger dan in 2021 (33%). (Statistiek Vlaanderen)

Hélène Jacobs overleden

Vrijdag 15 maart 2024
Genk - Hélène Jacobs overledenGisteren is Hélène Jacobs overleden, de weduwe van de in 1977 gestorven Jules Indesteege. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Cosimo Trondo overleden

Vrijdag 15 maart 2024
Genk - Cosimo Trondo overledenGisteren is Cosimo Trondo overleden, de echtgenoot van Caterina Nasole. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Ooslaan.

Nieuwe website voor consumenten

Vrijdag 15 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Genk - Nieuwe website voor consumentenZoomDe FOD Economie lanceert de nieuwe website ConsumerConnect. Die kwam er op vraag van de minister van Economie en de staatssecretaris voor Consumentenzaken. Heb je spijt van een aankoop of werd je aankoop niet geleverd? Ben je slachtoffer van misleidende praktijken? Vertoont het product dat je kocht een gebrek? Zoek je de juiste ombudsdienst voor je probleem met een onderneming?
Op de nieuwe website ConsumerConnect vind je voortaan het antwoord (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Valee overleden

Donderdag 14 maart 2024
Genk - Jef Valee overledenDinsdag is Jef Valee overleden, de echtgenoot van Marie-Therese Verwimp. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van Uutvaartzorg Remans. Begroeting: zaterdag (16.30-17 uur).
Genk - Man (23) en vrouw (43) gewond bij botsingEen 23-jarige man uit Genk en een 43-jarige vrouw uit Beringen zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in de Onderwijslaan in Genk. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 17.30 uur.

Indiase verpleegkundigen op komst

Donderdag 14 maart 2024
In het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk en in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt gaan binnenkort ook Indiase verpleegkundigen aan de slag. De ziekenhuizen willen zo het tekort aan personeel opvangen. Dat was vorig jaar al bekend geraakt, maar nu blijkt dat de verpleegkundigen sinds september in India acht uur Nederlandse les per dag volgen.
In de sociale woonwijk Nieuw Texas worden 27 huurwoningen gerenoveerd. De wijk vormt een zogenoemd "Living Lab", een levend labo om nieuwe, energiezuinige technieken te testen. Buurtbewoners worden sterk betrokken in het project en tijdens de renovatiewerken kunnen ze in hun woning blijven wonen.
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven zijn vanmiddag twee auto's gebotst op de Donkweg. Daarbij raakten een vrouw en twee jongens gewond. In Tuinwijk Beverzak is een 65-jarige vrouw gisterennnamiddag gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's.
België heeft de heenwedstrijd van de dubbele WK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië in eigen huis verloren met 25–29. Halfweg de partij was het 13–14 in het voordeel van Italië. In de tweede helft namen de bezoekers het initiatief en moesten de Belgen voortdurend achtervolgen.
Zondagavond wordt in Italië de terugwedstrijd gespeeld.
Genk - Nicolas Castro (KRC) definitief naar ElcheNicolas Castro maakt officieel de overstap naar Elche CF. Castro arriveerde in de zomer van 2022 in Genk. Dit seizoen werd de Argentijn al uitgeleend aan de Spaanse tweedeklasser. Zijn aankoopoptie wordt op het einde van het seizoen ook gelicht.

Furkan sloeg weer toe

Woensdag 13 maart 2024
Genk - Furkan sloeg weer toeZoomFurkan Gündogdu (22) uit de Acasiastraat in Meulenberg bokste zich zondag in Genk weer naar de overwinning. Furkan, die in het dagelijks leven kapper is, vloerde zijn tegenstander, de Kroaat Franeradnic, in de tweede ronde met knock-out.
“Juist toen de bel ging deelde ik een uppercut uit op zijn kin en hij zeeg neer,” vertelt Furkan. “Mijn tegenstander is nochtans niet de eerste de beste. Hij werkte AL 40 profwedstrijden af. Het is mede dankzij mijn nieuw team en trainer (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Vrouw (21) gewond bij kop-staartbotsingEen 21-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren is gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding in de Essenlaan in Genk. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12 uur.
Het is maar dat je 't weet
Volgens het laatste rapport van Sciensano over de drugssituatie in 2022 in België wordt meer cocaïne maar minder heroïne gebruikt tegenover de afgelopen vijf jaar. Cannabis blijft de meest gebruikte illegale drug. Het gebruik van stimulerende middelen zoals ecstasy, amfetamine en cocaïne is toegenomen bij de algemene bevolking. Lees hier het volledig rapport van de Unit Illegale Drugs van Sciensano.
Het is maar dat je 't weet
Op de Limburgse wegen zijn vorig jaar 33 verkeersdoden gevallen, 16 minder dan in 2022. Landelijk bekeken vielen er in 2023 483 verkeersdoden. In 2020 waren er dat 520. (VIAS)

9 op 10 inwoners doen aan sport

Woensdag 13 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
In het najaar van 2023 gaven 9 op de 10 inwoners van het Vlaamse Gewest van 18 jaar en ouder aan, minstens één keer per jaar aan sport te doen (90%). Dat is iets meer dan de voorgaande jaren. In 2021 ging het om 86%. Sport wordt hier ruim opgevat. Het gaat ook om wandelen en fietsen.
Maar niet al wie sport, doet dat met dezelfde frequentie. 64% deed in 2023 minstens wekelijks aan sport, 25% (bijna) dagelijks.
(Statistiek Vlaanderen)
Genk - Auto tegen boom op André DumontlaanZoomEen autobestuurder is gisterenavond rond 23 uur zwaargewond geraakt toen hij met zijn wagen tegen een boom reed aan het kruispunt van de André Dumontlaan en de Parklaan. De man zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Het zwaargewonde slachtoffer, een 19-jarige uit Maaseik, is naar het ziekenhuis gebracht.
Muziek
Genk - Pink Floyd Special in CosmodromeZoomStap in een wereld van muzikale en visuele verbeelding met de exclusieve 360° show ter ere van het 50-jarig bestaan van het legendarische album "The Dark Side of the Moon" van Pink Floyd. Deze muziekshow combineert de tijdloze muziek van Pink Floyd met verbluffende visuals van het zonnestelsel en het universum, allemaal gepresenteerd in een adembenemende 360°-projectie. Deze 'Pink Floyd Special' begint met een voorprogramma, waarin Kevin Van Staeyen je meeneemt op een reis door de muzikale en (…) Het hele nieuwsbericht
Minister van Onderwijs Ben Weyts heeft het startschot gegeven voor de kennismakingstoetsen die leerlingen vanaf deze week afleggen om zich voor te bereiden op de Vlaamse Toetsen. Concreet kunnen alle leerlingen van het 4de leerjaar en alle scholieren van het 2de middelbaar dankzij de kennismakingstoets met oefenvragen al leren werken met het toetsplatform dat ze vanaf eind april zullen gebruiken om de eerste echte Vlaamse Toetsen af te leggen. Daarnaast is er nu ook een nieuwe campagne met als slogan (…) Het hele nieuwsbericht
De rechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Chrimase Bouw uit Genk. De vennootschap werd in september 2019 opgericht. Schuldvorderingen moeten voor 11 april ingediend worden.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 leefde 2,3% van de Vlamingen in een huishouden dat het zich niet kan veroorloven om de woning voldoende te verwarmen. Dat komt overeen met ongeveer 150.000 personen. Het aandeel dat de woning onvoldoende kan verwarmen lag in 2023 het hoogst bij huurders en personen die deel uitmaken van een eenoudergezin. Het gaat daarbij telkens om 7%. Ook bij alleenstaanden ligt het aandeel hoger dan gemiddeld (6%). (Statistiek Vlaanderen)

Botsing in Zutendaal

Dinsdag 12 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Bilzerweg en de Oosterring in Zutendaal raakten een auto en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken. Het bleef bij blikschade.

Edgard Steegmans overleden

Dinsdag 12 maart 2024
Genk - Edgard Steegmans overledenZaterdag is Edgard Steegmans overleden, de echtgenoot van Lea Vanderaerden. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.
Genk - Caravan uitgebrand in KattevennenVanochtend is een caravan uitgebrand op camperplaats Kattevennen. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.
De visie van Fobie
Genk - Busbouwer VanHool in moeilijkheden...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
In 2023 had 95% van de huishoudens in het Vlaamse Gewest een internetverbinding in huis. In 2012 lag dat aandeel nog op 80%. Het aandeel huishoudens met een internetverbinding is groter bij huishoudens met kinderen (99%); bij huishoudens zonder kinderen gaat het om 94%. Huishoudens met een inkomen van minstens 3.200 euro hadden in 2023 bijna allemaal internet, terwijl dat aandeel bij de huishoudens uit de twee laagste inkomensgroepen respectievelijk op 87% en 91% lag. (Statistiek Vlaanderen)

Rita Orlando overleden

Maandag 11 maart 2024
Zondag is Rita Orlando overleden, de echtgenote van Aldo Mura. Zij was 81 jaar en oprichtster van Radio Internationale. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Bergroeting: woensdag (18-19 uur) in Uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Eric Engelen overleden

Maandag 11 maart 2024
Genk - Eric Engelen overledenOp 7 maart is Eric Engelen overleden. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt donderdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Dinneke Sourbron overleden

Maandag 11 maart 2024
Genk - Dinneke Sourbron overledenZaterdag is Dinneke Sourbron overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Kyriakos Alexandridis. Zij wa 80 jaar en afkomstig uit As. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).

Praatcafé Dementie

Maandag 11 maart 2024
Genk - Praatcafé DementieZoomHet Praatcafé Dementie 't Geheugensteuntje is een samenkomen van mensen die, op welke manier dan ook, in contact komen met dementie. In een ontspannen sfeer kan je kennis maken met anderen, nuttige informatie opdoen, ervaringen uitwisselen en zo het dagelijks leven met dementie iets beter begrijpen en er beter mee omgaan. Telkens wordt er een deskundige uitgenodigd die een bepaald aspect van dementie toelicht. Nadien is er de mogelijkheid om met een drankje onderling van gedachten te wisselen en vragen (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
"Officieel gaven de Belgische spoorwegen tussen 2020 en 2022 45 miljoen euro uit aan consultancy. Maar het echte bedrag ligt vijftien keer hoger: 612 miljoen euro. De best betaalde consultants factureren tot 300.000 euro per jaar, sommige zelfs 9.000 euro per dag. Ze worden daarmee beter betaald dan de grote bazen van de spoorwegen. Hoe competent en gespecialiseerd sommige van die externe krachten ook mogen zijn: of hun advies zijn prijs waard is, is onduidelijk." Lees meer bij Apache.
Genk - Materiaaldiefstal in Frans AllardstraatUit een tuinhuis aan de Frans Allardstraat in Zwartberg is allerlei werkmateriaal gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Geld gestolen in Schurfstraat

Maandag 11 maart 2024
In een woning aan de Schurfstraat in Termlen is geld gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Yvo Jacobs overleden

Maandag 11 maart 2024
Genk - Yvo Jacobs overledenGisteren is Yvo Jacobs overleden, de echtgenoot van Landa Peters. Hj was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Michel Kellens overleden

Maandag 11 maart 2024
Genk - Michel Kellens overledenGisteren is Michel Kellens overleden, de echtgenoot van Jacqueline Vanhove. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk aan de Evence Coppéeplaats. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Genk - Nationale Loterij verhoogt handbalsponsoringDe Nationale Loterij gaat nauwer samenwerken met de Koninklijke Belgische Handbalfederatie en vergroot haar partnership voor de nationale dames- en herenhandbalploeg. Met de vernieuwde samenwerking wil de Nationale Loterij de ontwikkeling van de Black Arrows en Red Wolves versnellen en op die manier ook jongeren aanzetten tot meer sporten, zo is vanmiddag bekendgemaakt.
Genk - Luca Oyen (KRC) acht maanden outNa een half uur voetballen werd het gisterennamiddag plots stil in de Cegeka Arena. Bij een ogenschijnlijk onschuldige controle verdraaide Luca Oyen zijn rechterknie waarna hij, kermend van de pijn, tegen de grond ging. Op een draagberrie werd het Genkse jeugdproduct richting de catacomben gebracht. Een scan bevestigde vanmorgen wat op het eerste zicht al werd gevreesd. De voorste kruisband van Luca zijn rechterknie is afgescheurd. In de zomer van 2022 liep hij nog exact dezelfde blessure op aan zijn linkerknie. Er wacht de youngster opnieuw een lange revalidatie van minstens 8 maanden.

Jenny Geyskens overleden

Maandag 11 maart 2024
Genk - Jenny Geyskens overledenOp 8 maart is Jenny Geyskens overleden, de echtgenote van Erik Van Eecke. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

Erika Sohne overleden

Maandag 11 maart 2024
Genk - Erika Sohne overledenOp 8 maart is Erika Sohne overleden, de weduwe van Theodoor Syrko. Zij was 93 jaar. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aann de Dijkstraat.

Auto over de kop op E314

Zondag 10 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag vloog een auto over de kop op de E314 in Zonhoven. Het ongeval zorgde voor verkeershinder in de richting van Genk. In de andere richting ontstond  er een kijkfile.
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven forceerden dieven een raam om binnen te dringen in een huis aan de Blikveldweg. Zij maakten er juwelen, geld en een handtas buit.
Genk - Juwelendiefstal in GalopinstraatGisterennamiddag is een inbraak vastgesteld in een woning aan de Gouvereur Alex Galopinstraat. Er zijn juwelen gestolen.

Vrouw (85) gewond bij botsing

Zondag 10 maart 2024
Aan de rotonde van de Winterslagstraat en de Oude Postbaan botsten vrijdagavond twee auto's. Een 85-jarige vrouw uit Zonhoven raakte daarbij gewond. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.
Genk - E. Termien klopt Schoonbeek-BeverstEendracht Termien heeft vanmiddag een 3-0 overwinning behaald tegen EWS Schoonbeek-Beverst. Heeren opende de score in de 29ste minuut. Vijf minuten later scoorde Carvalho de 2-0. In de 72ste minuut maakte Opdekamp er 3-0 van.
Genk - Winterslag B - 's Herenelderen B 3-1The Future Winterslag B heeft vanmiddag met 3-1 gewonnen van Victoria 's Herenelderen B. Kodalci maakte de drie doelpunten van de thuisloeg. Voor Victoria 's Herenelderen B scoorde Scheepers.

Genk VV B verliest met 0-2

Zondag 10 maart 2024
Genk - Genk VV B verliest met 0-2Genk VV B heeft vanmiddag met 0-2 verloren van EWS Schoonbeek-Beverst B. Ackermann en Karkaje maakten de doelpunten.
Genk - The Future Winterslag A verliest met 1-0The Future Winterslag A heeft vanmiddag met 1-0 verloren van Eendracht Mechelen-aan-Maas B.
Genk - Sporting Ellikom verslaat STA GenkSporting Ellikom heeft vanmiddag de punten thuis gehouden tegen STA Genk. Uitslag: 2-0. Di Sancarlo scoorde in de 4de en de 90ste minuut.
Genk - Bokrijk Sport speelt gelijk in BoorsemBokrijk Sport heeft vanmiddag 2-2 gelijkgespeeld op het veld van Boorsem B. Bokrijk kwam 2-0 achter maar Van Tilborg en Revis sleepten een gelijkspel uit de brand.

Ruime zege voor Genk VV A

Zondag 10 maart 2024
Genk - Ruime zege voor Genk VV AGenk VV A is vanmiddag in Membruggen gaan winnen met 1-7.Voor Genk VV A scoorden Peeters drie doelpunten. De andere goals werden gescoord door Kochen (2), Breban, Driesen. Valkeners van Genk VV A maakte een owngoal.
Genk - Turkse Rangers wint van Zonhoven UtdIn Eerste Provinciale hebben de Turkse Rangers vanmidddag een 4-2 overwinning behaald tegen Zonhoven Utd. De doelpunten: Swinnen 0-1, Sögütcü 1-1, Kaylesiz 2-1, Emonds 2-2, Arslan 3-2, Kaylesiz 4-2.
Genk - Damesvoetbal: OHL - Genk Ladies 1-0In de Superleague van het damesvoetbal heeft Genk Ladies gisterenavond met 1-0 verloren van leider OHL. Genk Ladies staat vijfde in de stand. Genk B verloor met 4-1 van Maldovo.

Drama voor Jago Geerts

Zondag 10 maart 2024
Genk - Drama voor Jago GeertsZoomJago Geerts heeft in de kwalificatierace in Argentinië zijn linkerelleboog gebroken en een gebarsten linkersleutelbeen opgelopen.
De start van Geerts in de MXGP klasse is er dus eentje in mineur. Hij vliegt vandaag naar huis voor een operatie. Het team van Hans Corvers had nochtans grote ambities bij het begin van deze seizoenstart. Hans zal nu een tijdje verder moeten met Maxime Renaux en Calvin Vlaanderen. Een andere Belg in de MXGP klasse, Brent Van Doninck, heeft in dezelfde kwalificatie zijn been gebroken. (foto [!]fullspectrum media yamaha racing team)

Wisselvallig maar vaak droog

Zaterdag 9 maart 2024
Weerbericht
Genk - Wisselvallig maar vaak droogEen depressie draait rondjes in de nabijheid van onze regio. De bijbehorende storingen en buienlijnen komen rakelings voorbij onze streken, maar de huidige weerkaarten zien niet zo erg veel activiteit. Het is wel wisselvallig met bij momenten talrijke wolkenvelden en de kans op een bui is aanwezig. Toch lijkt het weer meestal droog te verlopen en de maxima blijven relatief hoog. 
Morgen/zondag is het overwegend bewolkt en lokaal valt een spat regen of een bui. Er zijn echter ook langere droge (…) Het hele nieuwsbericht

Zaalvoetbal: Genk klopt Ranst

Zaterdag 9 maart 2024
Genk - Zaalvoetbal: Genk klopt RanstIn Tweede Nationale B van het zaalvoetbal heeft Racing Futs. Genk met 4-5 gewonnen van Solona Ranst. Racing Futs. Genk staat zesde in de stand.

Winst voor Bregel Sport

Zaterdag 9 maart 2024
Genk - Winst voor Bregel SportIn eerste Provinciale heeft Bregel Sport thuis met 3-0 gewonnen van Eendracht Mechelen-aan-de-Maas. De doelpunten vielen in de laatste tien minuten. Belfaqir (2) en Remans zorgden voor de goals.

Voorafgaande zorgplanning

Zaterdag 9 maart 2024
Genk - Voorafgaande zorgplanningZoomTijdens de infosessie Voorafgaande zorgplanning krijg je info over mogelijke beslissingen bij het levenseinde: euthanasie, weigeren van behandelingen (patiëntenrechten), orgaandonatie, lichaam schenken aan de wetenschap, uitvaart… Via wilsverklaringen kan jij de regie over jouw leven en het levenseinde mee in handen nemen. Het invullen van deze wilsverklaringen is geen kwestie van een paar minuten werk. Er gaat een heel denkproces aan vooraf en dan nog zijn er heel wat vragen. Het Huis van de Mens organiseert dinsdag 12 maart (14 uur) een infomoment. Ook in april, mei en juni zijn er infomomenten. Meer info: genk[!]demens.nu

Omstaanderstraining

Zaterdag 9 maart 2024
Genk - OmstaanderstrainingZoomOp de bus, in de supermarkt, op het speelplein, in de school, jeugdvereniging of sportclub: iedereen krijgt wel eens te maken met ongewenst gedrag, met discriminerende of racistische uitspraken. Toch blijven we vaak een passieve getuige van ongewenst gedrag. Stad Genk biedt omstaandertrainingen aan om actief en gepast te leren reageren op ongepast gedrag. De training is gratis en duurt 2,5 uur. De training vindt op 14 maart (19 uur) plaats in zaal 1 van het Stadhuis.
Genk - Ten strijde tegen de Aziatische hoornaarZoomHet Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek en het Agentschap voor Natuur en Bos lanceren een grootschalig burgerwetenschapsproject om de effectiviteit van voorjaarsvallen voor de koninginnen van de Aziatische hoornaar (foto) in kaart te brengen. Het project is een samenwerking met MijnTuinlab en Natuurpunt en moet de selectiviteit van de voorjaarsvallen voor de koninginnen nagaan. In welke mate doet de lentevangst het aantal nesten afnemen en vangen deze vallen ook andere insecten dan de (…) Het hele nieuwsbericht

Leineke Vos overleden

Zaterdag 9 maart 2024
Genk - Leineke Vos overledenOp 27 februari overleed Leineke Vos. Zij was 88 jaar en afkomstig uit Stevoort. Afscheid in intieme kring.

Theo Stinkens overleden

Zaterdag 9 maart 2024
Genk - Theo Stinkens overledenOp 2 maart is Theo Stinkens overleden, de echtgenoot van Jeannine Mocnik. Hij was 87 jaar en afkomstig uit Neeroeteren. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Boom kappen, nieuwe planten

Vrijdag 8 maart 2024
Genkenaren die vanaf nu een boom in hun tuin kappen, moeten die vervangen door een nieuwe. Eerder moesten inwoners enkel een vergunning aanvragen, nu moeten ze dus ook compenseren met een nieuwe boom, op voorwaarde dat de tuin daar groot genoeg voor is.
Het is maar dat je 't weet
Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag analyseerde Statbel op basis van de gegevens van 2022 het vrouwelijk ondernemerschap. In België zijn er 1.590.166 zelfstandige ondernemers - oprichters, bestuurders en managers. In 2022 werd 31% van deze jobs ingenomen door vrouwen. De vrouwelijke ondernemers zijn het sterkst vertegenwoordigd in de gezondheidssector, de enige sector waar vrouwen in de meerderheid zijn met 61% van de zelfstandige ondernemers. De twee andere meest (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in containerpark

Vrijdag 8 maart 2024
In Diepenbeek is er ingebroken in het containerpark aan de Demerstraat. Over de buit is niets geweten.
Artiesten, auteurs, filmmakers en academici uit België hebben een online petitie gelanceerd waarin ze oproepen tot een boycot tegen Israël. Onder hen is ook Stijn Meuris.
"Hoe ver zal deze moorddadige waanzin in Gaza gaan?", vragen de initiatiefnemers zich af. Ze hekelen ook het feit dat het westen stil blijft, afwachtend en voorzichtig is. Ze zien "geen andere oplossing meer dan zich bij een boycot aan te sluiten en zoveel mogelijk burgers op te roepen druk uit te oefenen op de Israëlische regering, een totaal wapenembargo tegen Israël te eisen en een einde te maken aan deze oorlog en deze genocide". De ondertekenaars willen tegelijkertijd druk uitoefenen op de Palestijnse organisatie Hamas, "zodat het de gijzelaars zo snel mogelijk vrijlaat". 

Inbraak in Hoogveldstraat

Vrijdag 8 maart 2024
Genk - Inbraak in HoogveldstraatGisteren werd er in de late avond in de garage van een woning aan de Hoogveldstraat ingebroken. Er werden twee fietsen gestolen.
Vanmiddag heeft een vliegtuigje, dat in het Nederlandse Twente was opgestegen, vermoedelijk door de sterke wind een loods geraakt op het vliegveld van Zwartberg. Daarbij brak een vleugel af. Het ongeval gebeurde tijdens het landen. De piloot en de passagier raakten lichtgewond.
Partnerbijdrage
Genk - Rioleringsproblemen in grote stedenZoomHet wonen in grote steden heeft zo zijn voordelen maar ook zeker zijn nadelen. Je woont tussen de mensen en je hebt winkels dichtbij. Een nadeel van het wonen in de stad is de riolering. De riolering in de stad heeft vaak grote problemen en dat heeft meerdere oorzaken. Vaak zijn het specifieke wijken, maar in het ergste geval heeft de hele stad er last van. In deze blog lees je de oorzaken van rioleringsproblemen in grote steden.

Een riolering in een grote stad krijgt er soms heel wat (…) Het hele nieuwsbericht

Home Before Dark

Donderdag 7 maart 2024
Genk - Home Before DarkZoomHome Before Dark presenteert in De Uitstalling Kube aan de Marcel Habetslaan van 8 maart tot en met 21 april een uitzonderlijke groepstentoonstelling, samengesteld door Gideon Kiefer die 17 vooraanstaande kunstenaars samenbrengt. Deze unieke expositie verkent het thema van vergankelijkheid en de blijvende indrukken die kunstenaars achterlaten in hun strijd tegen de tijdelijkheid van het bestaan. De werken bieden een rijke verzameling van herinneringen aan een vervlogen tijd, zorgvuldig tentoongesteld in de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Remeta

Donderdag 7 maart 2024
Christoph Reynaers (44) uit Genk heeft de besloten vennootschap Remeta opgericht met zetel aan de Hoogveldstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemeen- en projectmanagement, consulting en advies inzake communicatie en public relations.
Genk - Jong Genk speelt uit bij Patro EisdenJong Genk speelt morgenavond uit bij Patro Eisden. De kern: Penders, Pieklak, Van Ingelgom, Martens, Caicedo, Kongolo, Onstein, Al Mazyani, Bangoura, Akpan, Van de Perre, Claes, Bafdili, Nuozzi, Adedeji-Sternberg, Beniangba, Mirirsola, Da Costa, Touré, Lazar en Kumata.
Kort nieuws van bij de buren
Een 22-jarige chauffeur is in Zonhoven voor de derde keer in één maand tijd betrapt op rijden zonder rijbewijs. Hij reed met de auto van zijn vader. Het voertuig is in beslag genomen.

Twintiger betrapt met vals geld

Donderdag 7 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven heeft de politie een twintiger uit Nederland betrapt die in het bezit was van zo'n 9.000 euro aan vals geld. De valse biljetten zijn in beslag genomen. De man zal in het kader van de snelrechtprocedure voor de rechter moeten verschijnen.

Loop niet in die valse melding

Donderdag 7 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
De NMBS heeft vandaag gewaarschuwd voor frauduleuze berichten - o.m. op Facebook - die een zogenaamde promotieactie voor de trein aanbieden. De NMBS vraagt iedereen om niet op deze berichten te reageren en enkel te vertrouwen op communicatie van de officiële NMBS-kanalen. "In een van de berichten wordt zogezegd voor 2 euro een cadeaukaart aangeboden waarmee een jaar lang gratis met de trein kan worden gereisd. Het gaat hier om fraude," zegt de spoorwegmaatschappij." Ze zal klacht neerleggen tegen onbekenden.

Bijna 8 op 10 koopt online

Donderdag 7 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Het aandeel van de bevolking van 16 tot 74 jaar in het Vlaamse Gewest dat goederen of diensten voor privégebruik aankocht of bestelde via een website of via een app, lag in 2023 op 79 procent. Dat aandeel steeg sterk sinds 2005. Toen kocht of bestelde 16% van de inwoners online. Meer recentelijk was er een sterke stijging van 2018 tot 2020, gevolgd door een stagnatie vanaf 2021. (Statistiek Vlaanderen)

Nieuwe vennootschap: Eriga

Donderdag 7 maart 2024
Steff De Jongh (32) uit Genk heeft de besloten vennootschap Eriga opgericht met zetel aan de Grotestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verstrekken van adviezen en bemiddeling in sociale- en personeelsaangelegenheden en managementdiensten.
Het is maar dat je 't weet
Februari 2024 gaat de boeken in als de warmste februarimaand sinds het begin van de temperatuurmetingen. Het is de negende maand op rij die een temperatuurrecord verbreekt, meldt de Europese klimaatdienst Copernicus. Wereldwijd was het gemiddeld 13,54 graden. Dat is 0,81 graad warmer dan gemiddeld tussen 1991 en 2020.
Genk - Jorre Willems weg bij E. TermienMiddenvelder Jorre Willems verlaat Eendracht Termien. Hij zal komend seizoen de kleuren van St. Elen verdedigen.
Genk - Botsing op Hasseltweg: twee gewondenBij een botsing tussen twee auto's op de Hasseltweg zijn een 22-jarige vrouw en een 51-jarige man, beiden uit Genk, gewond geraakt. Het ongeval gebeurde deze namiddag.
Genk - Nieuwe keeperstrainer bij E. TermienEendracht Termien heeft Tjorven Dewilde aangetrokken als keeperstrainer voor komend seizoen. Dewilde komt over van tweedeprovincialer Vlijtingen VV.
Genk - Don Bosco Genk steunt Broederlijk DelenZoomDon Bosco Genk ontplooide een smakelijk initiatief om steun te bieden aan Broederlijk Delen, een organisatie die zich onder andere inzet voor een rechtvaardig landbouwbeleid in Congo.

Enkele zonnige dagen

Woensdag 6 maart 2024
Weerbericht
Genk - Enkele zonnige dagenEen krachtig hogedrukgebied met kern over de Scandinavische landen bouwt op richting ons land en kan steeds overtuigender het weer in onze streken bepalen. Aanvankelijk is er nog veel bewolking, maar met de toenemende hoge luchtdruk nemen deze wolken gestaag in aantal af. Dat houdt in dat we een flinke afkoeling tijdens de nacht mogen verwachten. Woensdag zijn er nog een aantal wolkenvelden, maar donderdag kan de zon flink doorbreken. De meeste zon wordt evenwel op vrijdag verwacht, maar dan komt er strakke (…) Het hele nieuwsbericht

Materialen gestolen in werfkeet

Woensdag 6 maart 2024
Genk - Materialen gestolen in werfkeetIn een werfkeet aan de Landwaartslaan in Boxbergheide is allerlei werkmateriaal gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Twee diefstallen in As

Woensdag 6 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
Uit een tuinhuis aan de Nielerlaan in As is een mountainbike gestolen. In de garage van een woning aan de Oostlaan is een elektrische mountainbike gestolen. De diefstallen werden mogelijk gepleegd door dezelfde daders. De diefstallen zijn gisteren vastgesteld.

Francis Keydeners overleden

Woensdag 6 maart 2024
Genk - Francis Keydeners overledenMaandag is Francis Keydeners overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Jean-Jacques Carton overleden

Woensdag 6 maart 2024
Genk - Jean-Jacques Carton overledenZondag is Jean-Jacques Carton overleden, de echtgenoot van Geneviève Binkowski. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Yvette Crombé

Woensdag 6 maart 2024
Genk - Yvette CrombéGisteren is Yvette Crombé overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Gommaar Chauvaux. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Marijke Raemaekers overleden

Woensdag 6 maart 2024
Genk - Marijke Raemaekers overledenOp 28 februari is Marijke Raemaekers (63) overleden, de echtgenote van Marc Robben. Zij woonde in Loksbergen maar was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Ralf Coenen overleden

Woensdag 6 maart 2024
Genk - Ralf Coenen overledenOP 28 februari overleed Ralf Coenen (49), de echtgenoot van Audrey Lelièvre. Hij woonde in Hasselt maar was afkomstig uit Genk. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Treeske Bijnens overleden

Dinsdag 5 maart 2024
Genk - Treeske Bijnens overledenIn Aarschot is op 27 februari Treeske Bijnens overleden, de weduwe van de in 2023 gestorven Jacques Leenders. Zij was 83 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Drie bedrijven failliet

Dinsdag 5 maart 2024
De rechter in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van GS Courier Service, Cialli Meubelen en R-Tec Technics uit Genk. Schuldvorderingen moeten ingediend worden voor 4 april.
Genk - Bijna 1.000 overtredingen in schoolbuurtZoomBij de 'Veilig naar school'-actie die de Limburgse politiezones na de krokusvakantie organiseerden, zijn in het totaal bijna 1.000 overtredingen vastgesteld. Dat blijkt uit de resultaten die de provincie vandaag heeft bekendgemaakt.
Het gaat om de meest uiteenlopende overtredingen. Zo werden 304 overtredingen vastgesteld voor stilstaan en parkeren op niet-toegelaten plaatsen of negeren van de signalisatie voor verboden rijrichtingen. Vier bestuurders kregen een boete voor het overtreden van de (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Zware straf gevorderd voor drugsbezitHet Openbaar ministerie heeft 36 maanden cel en een boete van 12.000 euro gevorderd tegen een 40-jarige Genkenaar die een grote partij drugs in huis had. De man liep eerder al 23 veroordelingen op. Op 9 april wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Paulette Ceulemans overleden

Dinsdag 5 maart 2024
Genk - Paulette Ceulemans overledenOp 28 februari is in Maastricht Paulette Ceulemans overleden. Zij was 77 jaar en afkomstig uit Hasselt. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag 8 maart (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Mia Reynkens overleden

Dinsdag 5 maart 2024
Genk - Mia Reynkens overledenZaterdag is Mia Reynkens overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Wim Quintens en de partner van Jos Reijnders. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans Begroeting: woensdag (19-19.30 uur).
In Liga Dames Nationaalvan het volleybal ging LVL Genk met 0-3 de boot in tegen Brabo Antwerp. LVL Genk staat tiende in de stand.
Genk - Zaalvoetbal: Ruoti Genk - Tongeren 5-05-0: dat is de uitslag van de zaalvoetbalwedstrijd in Derde Provinciale E tussen Ruoti Genk en ZVK Tongeren. ZVK Tongeren staat tweede in de stand, Ruoti Genk negende.
Genk - Zaalvoetbal: Cara 16 - Havana 5-3In Derde Provinciale E van het zaalvoetbal heeft Cara 16 Genk Havana Genk geklopt met 5-3. Cara 16 staat aan de leiding, Havana Genk staat achtste.
Senne Pernet, flankspeler van Eisden-Dorp, en Brenne Brepoels, doelman van PIBO Belisia, zullen komend seizoen de kleuren van KRC Genk Futsal verdedigen. Het gaat om twee jeugdinternationals.

Georges Sertic overleden

Maandag 4 maart 2024
Genk - Georges Sertic overledenZondag is Georges Sertic overleden, de weduwnaar van de in 1999 gestorven Georgette Ferrari. Hij was 85 jaar en afkomstig uit Genk..Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.
Brugge-speler Odoi moest geen rode kaart krijgen voor zijn elleboogstoot aan El Ouahdi omdat dit per ongeluk gebeurde. Brugge had geen strafschop mogen krijgen want er werd geen hands gemaakt in de zestien. Eén en ander heeft het Referee Department vandaag laten weten.
Het is maar dat je 't weet
Het sportseizoen voor de Diabetes Liga Vlaanderen wordt dit jaar weer afgetrapt in Noord-Limburg. Meer bepaald op zondag 10 maart in Lommel. Er werden zowel routes voor fietsers en lopers als voor wandelaars uitgestippeld. De organisatie loopt dit jaar in samenwerking met de lokale afdeling Diabetes Liga Noord-Limburg. De fietsers vertrekken om 9u30 voor een fietstocht van 50 of 80 km doorheen Noord-Limburg. De lopers en de wandelaars genieten van de lokale parcoursen in de Lommelse Sahara. Meer info vind je achter deze link.

Volleybal: Genk A - Namen 3-0

Maandag 4 maart 2024
In Nationale 2 Heren A van het volleybal heeft Genk A Namen geklopt met 3-0. In Nationale  3 Dames D won Genk van Hasselt met 3-0.

Theo Stinkens overleden

Maandag 4 maart 2024
Gisteren is Theo Stinkens overleden. Hij was 87 jaar en afkomstig uit Neeroeteren.
Na de wedstrijd tegen Club Brugge kreeg KRC-speler Tolu een resem racistische reacties over zich op sociale media. KRC Genk en iedereen die bij de club betrokken is, veroordeelt de reacties voor de volle 100 procent. "Racisme hoort niet. Niet in voetbalstadions, niet op sociale media, nergens. Helaas zit racisme nog diepgeworteld in het voetbal en bij uitbreiding in de ganse samenleving. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid om daar een halt aan toe te roepen. Als club zetten we dan ook alles in werking om de verantwoordelijken op te sporen en aan te geven bij de politie", aldus KRC Genk.

Wist je dat...

Maandag 4 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
...benzine, diesel en stookolie morgen weer duurder worden?
Het is maar dat je 't weet
Genk - Keukenafval scheiden uit huisvuilVanmorgen lanceerde Limburg.net de nieuwe keukenafvalcampagne. Voor de aftrap van die campagne werden Pat Krimson en Loredana De Amicis ingehuurd. Limburg.net wil zo de aandacht vestigen op het belang om organisch afval uit het huisvuil te weren. De komende weken zal de sensibiliseringscampagne alle inwoners van Limburg en Diest bereiken.
Afval dat niet ontstaat, hoeft ook niet te worden opgehaald en verwerkt. Heel wat afval uit de keuken en de tuin kan vermeden worden of zelf verwerkt. (…) Het hele nieuwsbericht
Gezondheid
Genk - Heemijzer: de rode kleurstof van vleesVlees kan ingedeeld worden in twee categorieën: wit vlees en rood vlees. Rood vlees omvat rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild, terwijl gevogelte zoals kip en kalkoen wordt beschouwd als wit vlees. Waarom is rood vlees rood? Dat komt door een speciaal eiwit, genaamd heemijzer, dat zuurstof opslaat en transporteert in spiercellen. Dit eiwit, is, zoals de naam het zegt, rijk aan ijzer: hoe roder het vlees, hoe meer heemijzer het bevat.
Helaas kan het heemijzer in rood vlees (…) Het hele nieuwsbericht

Christiaan Jacobs overleden

Maandag 4 maart 2024
Genk - Christiaan Jacobs overledenVrijdag is Christiaan Jacobs (75) overleden, de echtgenoot van Gerda Wertelaers. Hij woonde in Opglabbeek en was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Jos Claesen overleden

Maandag 4 maart 2024
Genk - Jos Claesen overledenZaterdag is Jos Claesen overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur).
Genk - Martijn Stuff verlaat Turkse RangersMartijn Stuff trekt de deur achter zich dicht bij Turkse Rangers. Hij zal komend seizoen de kleuren van tweedeprovincialer Stokkem VV verdedigen.

Zaalvoetbal: Genk klopt Lier

Zondag 3 maart 2024
Genk - Zaalvoetbal: Genk klopt LierIn Tweede Nationale B van het zaalvoetbal heeft Racing Futs. Genk Lier, de derde in de stand, verslagen met 4-1. Racing Futs. Genk staat op de zesde plaats.
Genk - Damesvoetbal: Brugge - Genk 2-2In de Super League van het damesvoetbal heeft Genk Ladies 2-2 gelijkgespeeld bij Club Brugge. Vanzeir en Duijsters maakten de doelpunten. Van Griensven maakte een owngoal. Ladies Genk is nu zeker van een plek in play-off 1. In eerste nationale klopte Ladies Genk B Bergen met 4-3. In interprovinciaal verloor Genk C met 2-5 van leider Mechelen.
Kort nieuws van bij de buren
In As heeft het gisterenavond gebrand in een achterbouw aan de Vlasroot. De brand ontstond aan een droogkast, vermoedelijk door een kortsluiting. Er is grote schade.
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is vanavond een vrouw gewond geraakt in een kermisattractie. Over de precieze omstandigheden van het voorval is nog niets geweten. De attractie is na het ongeval gesloten.
Genk - Woninginbraak in KarekietstraatIn een woning aan de Karekietstraat zijn geld en juwelen gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Spelcomputer gestolen

Zondag 3 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Bilzerweg in As is een spelcomputer gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Ongeval in Duinenlaan

Zondag 3 maart 2024
Genk - Ongeval in DuinenlaanBij een verkeersongeval in de Duinenlaan is vanmiddag een 33-jarige man uit Pelt gewond geraakt. Het ging om een kop-staartbotsing.

Gelijkpel voor STA Genk

Zondag 3 maart 2024
Genk - Gelijkpel voor STA GenkSTA Genk is, thuis tegen HO Molenbeersel, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. Rampini bracht STA Genk in de 36ste minuut op voorsprong maar Yens Brebels hing in de 91ste minuut de bordjes gelijk.
Genk - Bokrijk wint van Winterslag BIn Vierde Provinciale heeft Future Winterslag B vanmiddag met 0-1 verloren van Bokrijk Sport. Het doelpunt viel in de 15de minuut en werd gescoord door Ramaekers. Scheidsrechter Coomans trok zes gele kaarten.
Genk - Doelpuntenkermis bij Genker VVGenker VV heeft vandaag de punten thuis gehouden door met 11-0 te winnen van KMR Biesen B. De doelpuntenmakers waren Kochen (8), Peeters, Ezaitoni en Barthels.
Genk - Eendracht Termien wint van NijlenEendracht Termien heeft vanmiddag Nijlen verslagen met 3-2. Na zes minuten scooerde Dauwe de 1-0 en in de 33ste minuut bracht hij de stand op 2-0, meteen de ruststand. In de 63ste minuut kwam Nijlen op 2-1 via Verlinden. In de 82ste minuut scoorde Dejonghe de gelijkmaker. In de 89ste minuut legde Ospitalieri op strafschop de eindcijfers vast. Termien blijft leider met 18 wedstrijden zonder nederlaag.
Genk - Future Winterslag A wint in SmeermaasIn Derde Provinciale is Future Winterslag A met 1-2 gaan winnen bij KF Smeermaas. Voor Future Winterslag A scoorden Hüyük en Omgombe Tshomba.
Genk - Herkol verliest van Turkse RangersHerkol heeft vanavond thuis met 1-2 verloren van Turkse Rangers. Ian Laenen scoorde voor een gehandicapt Herkol dat vier basisspelers moest missen vanwege kwetsuren of schorsingen.

Bregel Sport verliest in Achel

Zaterdag 2 maart 2024
Genk - Bregel Sport verliest in AchelIn Eerste Provinciale heeft Achel VV zich sterk getoond als leider door Bregel Sport te verslaan met 5-1. Belfaqir scoorde voor Bregel Sport. Peustjens van Bregel Sport kreeg een rode kaart onder de neus geduwd.
Genk - Genker VV B verliest van UikhovenIn Vierde Provinciale heeft Genker VV B deze namiddag met 2-1 verloren van Uikhoven. Voor Genk VV B scoorde Renckens.

Wisselvallig weekend

Zaterdag 2 maart 2024
Weerbericht
Genk - Wisselvallig weekendEen depressie over de Britse Eilanden bepaalt dit weekend het weer in onze streken. Het wordt een wisselvallig weekend met hoge neerslagkansen, al kan het zaterdag wel enige tijd droog zijn. Zondag wordt een sombere dag met wat lichte regen of motregen. Na een droge maandag, vallen buien op dinsdag. Daarna breekt een drogere periode aan met meer zon en ook wat hogere temperaturen.
Vandaag is het bewolkt in de ochtend met wat regen. Vanuit het westen wordt het droog en volgen er opklaringen, maar (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
In de top 250 van de beste ziekenhuizen staan vijf Belgische ziekenhuizen. UZ Leuven scoort met een 44ste plaats het best. Na het UZ Leuven volgen het UZ Gent (107), de Cliniques universitaires Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe (147), het Erasmus-ziekenhuis in Anderlecht (164) en het UZA (226). (Newsweek)

Ivo Coninx overleden

Zaterdag 2 maart 2024
Genk - Ivo Coninx overledenOp 27 februari is in Lanaken Ivo Coninx overleden, de echtgenoot van Marielle Moors. Hij was 82 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Stefan Marciniak overleden

Zaterdag 2 maart 2024
Genk - Stefan Marciniak overledenWoensdag is Stefan Marciniak overleden, de echtgenoot van Karin Bortels. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: maandag (19-20.30 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Auto tegen boom in Zutendaal

Vrijdag 1 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 17.15 uur is een 72-jarige man uit Bilzen met zijn auto tegen een boom gereden in de Langendijkstraat in Zutendaal. De man zou onwel geworden zijn aan het stuur.

Herman Meers overleden

Vrijdag 1 maart 2024
Genk - Herman Meers overledenOp 24 februari is Herman Meers overleden, de weduwnaar van de in 1988 gestorven Tilleke Nullens en de levenspartner van de in 2021 overleden Clairke Van Bael. Hij was 91 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Genk - Leerwinkel opent op twee nieuwe locatiesZoomVanaf vandaag vind je de Leerwinkel niet enkel in het stadhuis, maar ook in het Werkstation Genk en in het Sociaal Huis Portavida.In het Werkstation hoef je geen afspraak te maken. Ook nieuw is dat je voortaan elke maandag tussen 16 en 18 uur online kan chatten met een medewerker. De Leerwinkel is er voor iedereen (18+) die zich wil herscholen of wil bijleren. Je krijgt er gratis advies. Je volgt een traject op maat met persoonlijke begeleiding.
Genk - Geef jij ook een complimentje vandaag?ZoomEen complimentje geven, het klinkt zo vanzelfsprekend als iets goed gaat, of goed gedaan wordt. En toch doen we het misschien nog veel te weinig. Vandaag is het complimentendag, de uitgelezen dag om daar verandering in te brengen. Geef jij ook een complimentje, een schouderklopje of een kleine attentie aan iemand die iets goed doet, anderen helpt of altijd optimistisch is? En vergeet daarbij natuurlijk jezelf niet. Want geef mensen een pluim, en ze krijgen vleugels! (Foto Pexels - Anni Roenkae)

Gordeldracht: 47 boetes

Vrijdag 1 maart 2024
Genk - Gordeldracht: 47 boetesPolitie Carma heeft in februari 47 boetes uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. De overtreders kregen een boete van 116 euro.
Jelle Driessen (15), afkomstig uit Zutendaal, heeft zijn eerste profcontract getekend bij KRC Genk. Driessen staat erom bekend een technisch vaardige spelmaker te zijn. Driessen maakt de overstap van RSC Anderlecht waar hij sinds 2021 aan de slag was. Daarvoor verdedigde hij al de kleuren van KRC Genk
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen